Új privát üzeneted érkezett!

a helyesírás külön figyelmet érdemel... :lol:

Kép
Kép
kismok

SEBINEK MI IS BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!! :) :) :)
Kép Kép

Puszi: Edith és a csajok :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta, örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgaitok, és hogy találtatok végülis megoldást. :) Azt nagyon sajnálom, hoyg azt a gyönyörű lovacskát el kell adnotok, de mit tenni néha szükséges áldozatokat hozni.
Az jó, ha találtál gondozót Dominak arra a pár órára, lehet még neked is jót fog tenni a "kikapcsolódás", mert a szellemi munka sokat dobhat a lelkiállapoton, és Dominak is egy kiegyensúlyozott anyukája lenne! :) Kívánom, hoyg így legyen! :)
Meg szabad tudnom, mivel fogalkozik a férjed itt Romániában? És melyik részén? Örülök, hoyg kaptak munkát. Az nagyon jó, ha hosszútávú a meló, mert egy.egy időszak akkor fedezve van, és azalatt még sok más bejöhet. :) Így van a párom s a zenélésekkel. Áprilisban még egyetlenegy esküvője sincs, de májustól már kezdődik a szezon és egészen augusztus végéig ritka hétvége, amikor nem kell valahová mennie. Remélem, azért sikerült a szabadságát úgy kivennie, hoyg valahová el is jussunk! :roll:

Kismok, írj magatokról is! Mit csinál Sára baba? Épp az előbb szopi közben jutottál eszembe, hogy rég nem írtál!
Érdekes, nálunk, legalábbis pillanatnyilag nincs szükség az állandó cicizésre. Érdekes, hoyg a lányom kizárólag táplálékforrásnak használja, és csak véletlenül alszik el rajta. Most is szundított a kajálás második felében, de ahogy jóllakott magához tért, és felébredt teljesen. :) Van, amikor nagyon álmos, és cumizni akar a cicin, de ahogy kaja is megy belőle rögtön kiköpi és reklamál. Úgyhogy nálunk van játszócumi, mert a kisujjamat nem akarja szopni, azt meg én nem akarom, hoyg a saját ujjai valamelyikét szívja. :roll:

Cas, majd mesélj a buliról és Sebiről, hoyg hogyan fogadta a tortát, ajándékokat, feltéve, ha megünnepeltétek már! :)

Kia, szavaztam! :wink: 5 szavazat ment tőlem összesen. :)

Szép napot mindenkinek. Itt ma már másodszor hullt olyan erősen a hó, mint télen szokott. :shock: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, még valami, lányok.
Úgy döntöttem, hoyg április 7-én elkezdem a 90 napos diétát. Csatlakozik-e még valaki? Többen könnyebb, tarthatjuk egymásban a lelket, stb.
Igaz, hogy úgy szándékszom csinálni, hogy ne éhezzek, hiszen nem akarom, hoyg a tejcsi rovására legyen. De különben én tavaly is, amikor csináltam, addig ettem, amit szabad volt, míg jól laktam. ÉS mégis működött. Az egyik szoptatós anyuka pedig nem tartott víznapokat és neki is működött.
Szóval, van-e kedve vlalakinek belevágni? :wink:
Azért csak 7-én kezdeném, mert azt szerettem volna, ha lejár az ünnep és a két szülinap, hogy fölösleges kísértéseknek ne tegyem ki magamat. :roll: :oops: No meg reményeim szerint egy mérleg is lesz az ajándékaim között, ami elengedhetetlen a diétához. :D Addigra meg van időm felkészülni rá lelkileg! :wink: Szomorú, de lassan min. 15 kilót le kellene adnom a versenysúlyom eléréséhez, bár egyelőre 10-zel is megelégednék. :roll:

NA, mentem, köménymaglevest készíteni. :)
Apropó kaja. Most kapcsolok, hoyg tegnap megettem a töltött káposzta káposztáját is. De Borónak sem lett baja tőle. Különben már egy ideje nem nagyon küzdünk a pocival. Úgy látszik, lemenőben a pocifájás csillaga. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas
Sebinek:
Kép

Edith
Köszi :lol: :wink:
(Én csak 4-et szavaztam, mert 4 címünk van)

Kriszta
Szép ló!
Remélem tényleg összejön az a munka és így csak napi 2-3 órát leszel "távol" Domitól!
Drukk!

Én most kitakarítottam.
A porszívózás alatt Levi játszott a j.szőnyegén, egyszer azt vettem észre, hogy alszik :lol: Felmostam, ettem... Most van időm mindenre :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

A 90 napos..
Csináltam úgy 3 éve.. de nem végig.
Lement néhány kiló.

Én most - legalább őszig - nem csinálok semmit, nem szeretném, ha a tej lecsökkenne.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Na, most már jövök bővebben!

Kia,
de helyeske ez a köszöntés! Elmentettem! :wink:

Edit,
jaj, de ari vagy, hogy gondoltál ránk. Hát, voltak kalandjaink az elmúlt napokban. Csütörtökön kellett vinni Sárát csípőszűrésre és hát nálunk sajna hagyomány a női ágon öröklődő kötött csípő. Én is, Julcsi is kaptunk anno Pavlik-kengyelt, ami nem egy leányálom a pöttömnek. Szóval azt mondták, a helyi kórházban, Sárának is kell, de menjünk el az Ortopéd Klinikára, majd ott még kivizsgálják. Na, tök kivoltam: még egyszer ezt a procedúrát végigjátszani, mint Julival is, meg hát szörnyű, hogy egy olyan ritka dolog, mint a kengyelviselés nálunk mindkét lánykának kell... Aztán tegnap a klinikán meg jól kiakadtak, hogy mit ijesztgetnek minket, meg milyen rossz diagnoszták stb. És hogy nem kell semmi kezelés a kiscicámnak, úgyhogy most nagyon örülünk! :D
Szopi: az elmúlt napok nagyon durvák voltak. Sára kb 1 perc szopi után elfordul, kifeszít, sír stb. De amúgy meg csak így tud elaludni is, meg megnyugodni is, úgyhogy egész hétvégén csak félálomban evett még vmennyit. Sztem vegetált egy sort. Tegnap egész jó volt, ma megint nem nagyon. A pelusai nem igazán duzzadnak... :? Meg azt vettem észre még, hogy pár napja nem akarja rendesen kitátani a száját. Én a fogára gyanakszom... Csücsörítve akarja bekapni, aztán ha meg elkezdem igazgatni a száját, kiakad... Nem tudom, mi ez, de úgy vélem, nálunk már sosem lesz az igazi ez a szopi dolog. Nagyon várom már a 6 hónapot, akkor némileg nyílik a kajapaletta. :D
Nagyon jó lett a feldobós kép! :D
Újságnál vagy tévénél dolgozol? Anno én is írogattam az egyetemi lapba, meg a párommal fotóztunk ide-oda, de ennyi... :D

Dominika,
remélem hamarosan megoldódnak a gondjaitok és te is tudsz dolgozni, Domi is jó helyen lesz, akár otthon, akár az ismerősnél. Szörnyű ez a dolog, hogy a fránya pénz, mit tud rontani az ember érzelmi-lelki életén.
Mi is decemberben vettünk egy nagyobb házat és az a bürokratikus értelmetlenség, amivel találkoztunk, teljesen kikészített. Akkor gondoltam sokat, hogy Rousseau bácsinak bizony igaza volt azzal, hogy "Vissza a természetbe".

Szilvi,
sztem a tejcsi miatt nehogy aggódj. Ez nem olyan dolog, ami csak úgy képes csökkenni magától egy jó szopizó gyerek mellett, csak ha kevesebbszer és rövidebb ideig van cicin esetleg. Szóval ha eddig volt, bizti ezután is lesz. Marcus meg ügyike! :D MEg becsapós ám, mert 3 hónap után lecsökken némileg a cici feszülése is, de attól még tejcsi is akad bőven. Nálunk meg pl. most az elmúlt hetekben sztem drasztikusan lecsökkent a tejcsifogyasztás. Biztos vagyok benne, hogy - bár nem mérem már - de Sára kb. a kéthós szinten van. De ettől függetlenül nem nyűgös, és már nekünk is volt két éjjel, hogy 6 órát aludt egyhuzamban.

Szép napot nektek!
KM

Kép
Kép
kismok

Ja, még vmi: ez a pelus dolog...
Ti milyen gyakran cserélitek? Sára nem egy érzékeny popójú, úgyhogy én ált. 4-5 pelust használok, mert nem is minden nap kakil. De kicsit aggódom a pisi miatt. Nem túl sok, bár színtelen. Sztetek a bevitt tejcsimennyiség mekkora része kerül vissza a pelusba? Én olyan nehezen tudok ezek alapján saccolgatni.

Kép
Kép
kismok

Kismok
Levi rengeteget pisil, de alig van kaki..
Eddig a legtöbb idő 8 nap volt, de aztán rengeteg jött - úgy 3 pelusra való :lol:
Mi napi 6-7 pelust elfogyasztunk :wink:

Javulást kívánok szopitéren!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hűű lányok nagyon köszönöm mindenkinek a drukkokat!!!
Honnan tudtok ilyen tuti animációkat letölteni???

Na megyek sorba

Sedith:

Nagyváradon van a cég és sprinklerezéssel foglalkozik. Az azt jelenti, hogy tűzoltó rendszerek gyártása. Valamint más egyéb lakatosmunkák is.
Itt pesten már üzemel, van egy csomó jó referenciamunkájuk, remélem sokat számít ez is.
Mára már lenyugodtam, van tejcsike is, gondolataimat összeszedtem. Itthon hitelezéssel és biztosítással fogok foglalkozni, jövő héten telepítik a programokat. Iskoláim megvannak hozzá, illetve a szakmai hozzáértésem is. Remélem jut nekem is ügyfél a városban működő 10 hitelnyújtó mellett.:-)

Diéta: ne haragudj én ehhez gyenge vagyok. A hasamat nagyon szeretem. :cry:
És szerencsére "csak" 5 kiló felesleg van rajtam (ebből kb 10 kiló a mellem) :lol:

Köménymagleves: én a múltkor csináltam tojáslevest, de ugye annak is rántás az alapja, jó sok köménnyel.
Érdekes, de nagyon sok tejcsikét csinált másnapra!

Kia!

Honnan "szeded le" ezeket a jó kis üdvözlő szövegeket?
Ez is olyan édeske....

Kismok!

Szerencsére nem napi anyagi gondjaink vannak, hanem pár nagytételű befizetés jött a nyakunkba egyik pillanatról a másikra.
Nekem Édesanyám után az örökösödési illeték (ugyan örököltem, de a hugomnak adtam, mert rákbeteg kisfia mellett nem tud dolgozni).
Aztán elvesztettünk egy pert első fokon és a fellebezési díj egy vagyon volt.
Aztán az ügvyéd díja.
Meg egy két ilyen "apróság" amit nem tudok azzal megoldani, hogy összébb húzom a gatyaszíjat.
Vésztartalék meg nincs, mert miből is lenne egy bérből és fizetésből élőnek, aki törlesztő részletet is fizet.....
Pedig kéne!

Peluscsere: ezek a modern pelusok, ha jó minőségűt veszel, nagyon jó nedvszívó képeséggel rendelkeznek.
Amíg Sára fenekén nem látszik, hogy kicsípné a pisi, addig nem kell sűrűbben cserélni. Szerintem. Én is napi 4-5 pelust használok kb.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Edit:Tényleg nagyon aranyos,hogy gondoltál ránk is.Rám meg különösen rám fér,de nem csak a súly miatt,hanem mióta kijöttünk a korházból egy kicsit elszaladt velem a ló,és a cukrom az egekig szökött.Úgyhogy ha valaha szeretnék még egy babát,sűrgősen vissza kell állitanom magam a 150g szénhidrát diétára.És nem is rossz,mert én két hónap alatt 15kg-ot fogytam vele.
Nagyon szépek a lányok.....

Kismok:Mi is kb.5-6 pelust használunk egy nap.nekünk kaki is van minden nap.

Dominika:Remélem tényleg megoldódnak a gondok.Tudom,hogy min mész keresztül.Nekünk is van egy pár hitelünk.

Cas:Boldog szülinapot Sebinek!!!!!!!!!!!!
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Domi:Egyszerre irtunk az előbb.Azt hiszem rosszul irtam nem tudom,hanem el tudom képzelni min mentek keresztül.
Nekem is van egy peres ügyem,ha elvesztem akkor rajtam már az sem segitene ha visszamennék dolgozni.Bár elsőfokon megnyertem a pert de azok a sz........tek fellebeztek.Szeptemberben kiderül a végeredmény..

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa !

Neked is köszike!

Figyu lányok!!!!
Igazán nem vagyok egy alkesz, de úgy meginnék egy pohár jéghideg sört!!!
Lehet vagy nem???AUgye a tejcsike miatt kérdem.
Majd megdöglök egy pohár sörikéért. Ott kacsingat rám a hűtőben! :lol:
Bár karácsonyra vettük, remélem még jó....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:Azt mondják,hogy alkoholmenteset lehet inni,persze mértékkel,és hogy annak tejserkentő hatása is van.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Az első fokot elvesztettük, de képzeld a bírónő hibájából!!!
Halasztást kértünk a tárgyalásra, mert szültünk, erre levezette a tárgyalást nélkülünk, a tanuk nélkül és meghozta az ítéletét!!! :shock: :shock: :shock:
3 ponton sértette meg a jogot és ennek ellenére még én fizessek!!!

Hűűű én nagyon szorítok, hogy megnyerjed!!!!!!!!!!!!Mivel bíztat az ügyvéded?
Amúgy a fellebezési illeték a szóban forgó érték 6%-a januártól!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi:Azt mondja az ügyvéd,hogy nincs miért aggódnom,úgysem tudnak semmi új bizonyitékot benyújtani.Több mint fél millát akarnak a nyakamba varrni.Neked mit mond az ügyvéd?érdemes fellebezni?

Kép

Kép
ancsa03

Kriszta, alkoholmenteset szerintem ihatsz mert semmi kihatással nincsen. Csak lehet, hoyg a tejcsi íze megváltozik egy kicsit.
Én, bevallom, ittam egy fél pohárka alkoholosat is egyszer, vendégségben. Ezzel kínáltak, más nem volt, és bizony, csöpögött a nyálam nekem is érte, pedig amúgy nem igazán szeretem a sört.
De pl. terhesség alatt is azt mondják, hoyg egy-egy pohárka sör vagy finom bor nem árthat a babának, úgyhogy pár korty szerintem most sem vészes. Persze, nem mindennapi szinten, de amikor éppen kívánja az ember...
Köszi a felvilágosítást a vállalkozással kapcsolatban.

Ancsa, mint minden folyadék, a sör is tejet csinál. Az szerintem régi tévhit, hoyg a sör kimondottan sok tejet csinál. A rántásos kajákról pedig én is tudom, hoyg tejcsinálóak, de sajna hízlalóak is. :roll: Akkor én már előre félek az éjszakától. Tegnap éjjel köményleves nélkül is eláztam... :roll:
Milyen az a szénhidrát-diéta?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit:Tulajdonképpen számolni kell a szénhidrátot.Meg van határozva,hogy mennyit lehet enni egész nap.
reggel 25g
Tizórai 25g
Ebéd 50g
Uzsonna 20g
Vacsi 30g
Amibe nagyon sok van az a kenyér,burgonya,tészta,rizs.Aminek 100g-jában nincs 2 Ch azt nem is kell számolni.Tehát amit non-stop ehetek,az a zöldség,sajt,hús,felvágottak,savanyúságok.
Ha érdekel szivesen küldök neked egy táblázatot.
Nagyon keméy,de jó fogyókúra az biztos.De nekem elsősorban a cukrom miatt kell csinálnom.

Kép

Kép
ancsa03

Igen, ma szülinapozunk, Sebi 3 éves nagyfiú lett! :)
Anyóséknál voltunk, egész nap játszottunk, volt nagy öröm, meg torta, meg bicajt is kapott sisakkal! :)

Diéta
Edit én beszállok, az április 7. kezdés nekem is jó!
Mondjuk én inkább szénhidrát szegény diétát csinálok (ha nem is olyan szigorút, mint Ancsa), férjemnek az ősszel sikerült 18 kilót leadnia vele 3 hónap alatt, remélem legalább 10-et nekem is sikerül (de 15 még jobb lenne).

Kriszta
Drukkolok, hogy sikerüljön minél jobban kijönnötök ebből az igen nehéz helyzetből!!!
Már az egy hónap haladék is jó kezdet! :)
A lovacska pedig nagyon szép, elhiszem hogy fáj érte a szíved... :(

Kia
Helyes a mondóka! Köszi!!! :)

Kismok
Csücsörítés: szopis tanácsadóval nem beszéltél? Mit mond rá, mitől lehet?
Egy hős vagy, hogy a küzdelmek ellenére is így kitartasz a szopi mellett!!!
Pisi: azt mondják 5-6 pisis pelus elegendő, és náluk még kb. 1/2 dl egy pisi.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Csajok!

Húúúú, nagyon sokat írtatok mióta utoljára írtam. Gyoran visszaolvastam, de mire a végére értem, el is felejtettem belőle, hogy ki mit írt, uh. bocs ha valakire nem reagálok.

Na meg Lili is felébredt közben, uh. most sem leszek hosszú.

Utólag is Boldog Szülinapot Cas!! Valóban nagyon szuperek ezek az aninált képeslapok!

Kriszta: Olvasom milyen nehéz helyzetben vagytok, de amint látom már azért némileg meg is oldodott a probléma, drukkolok, hogy minden simán menjen. A pacit én i nagyon sajnálom, gondolom milyen nehéz lehet megválni tőle, főleg, hogy ilyen nagy álmod volt.

Sört én is szoktam inni, alh. menteset, de olyan nagyon-nagy hatást nem fedeztem fel, azon kívül, hogy néha tényleg nagyon jól esik.
A rántott levest is próbáltam, de csak 2x. Mondjuk én szeretem, uh. azt gyakrabban fogok csinálni. Most hogy eszembe juttattátok igy ma is.

Sajnos ennyi, már nem hagyom tovább sírni. Fél órát aludt :? Pedig az új játszószőnyegére tettem, tegnap kaptuk meg. Délelőtt általában ennyi az amit 1x-re alszik, aztán délbe meg beteszem a babakocsiba és már 2 nap aludt 4-4,5 órát benne.
Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Cas

Kép

Utólag is boldog szülinapot a nagy-kisfiadnak! :)
Ha lesz időd, szívesen látnánk egy-két képet...

Sedith
Tündériek a Lányok! A video meg egyszerűen tündéri - nagyon ügyes már a kis Boró.
És micsoda mulatság lehetett...
Irigyellek a 90 napos diéta miatt! Én sajna nem tudnék külön főzőcskézni magamnak, Páromat meg nem akarom fogyasztani...
És én is úgy gondolom, mint Kia, hogy megvárom a 6 hónapot mindenféle ilyesmivel - nem akarom, hogy a tejci rovására menjen.
Rajtam is van pár kg felesleg, ami nagyon zavar... :(
(Kéne egy mérleg)
Érdekes amit a cicizésetekről, meg a cumizásról írsz. Nálunk "sajna" csak a cic van. A cumit egyáltalán nem fogadja el. Pedig már kétféle is van. Ha nem, hát nem.

KisMok
Örülök, hogy nem kell végül az a fránya kengyel. Nekem is volt az a bőrszíj, de állítólag ma már másfajta van.
Remélem a szopi-gondok megoldódnak! Drukk-drukk!
Pelus: Nálunk van, hogy elfogy 8-9 is, mert hajlamos a drágám a tiszta-pelusba rögtön belekakilni. :) És amúgy is 3-4 kakis pelusunk van naponta.

Dominika
Csak kitartást tudok kívánni és persze, hogy minél előbb oldódjon meg a gondod! Muszáj eladnotok a pacit? Én is imádom őket, de el sem tudom képzelni mennyibe időt és pénzt kívánhat egy ilyen jószág ápolása, gondozása...

Kia
Nem semmi hurkácskákkal büszkélkedhettek. :) Látszik rajta, hogy kiegyensúlyozott, boldog babuci.
Jó Nektek, hogy már játszik. Napsi még nem nagyon, de már kezd kinyílni körülötte a világ...

DomiDina
Napközben az alvás vagy a babakocsiban, vagy a játszószőnyegen vagy az ülőgarnítúrán történik.

Ancsa
Ezt a 150g-os diétát kellett csinálnia egy volt munkatársamnak is. Komolyan mondom hétről-hétre láttuk rajta az eredményt. De azért ez nagyon kemény.
Én is szeretném elkérni a táblát. Érdekel, és jó lesz későbbre. ;)
Minden köret hízlal? :evil: Akkor mivel eszed a husiféléket? Egyáltalán mit eszel, hogy jól is lakjál?

Remélem nem hagytam ki semmit és senkit, látom Szilvi is régen írt...

Rólunk.
Mitől lehet a Csajom kis piros pötyökkel tele? Na jó nem tele, az arca, nyaka, meg a mellkasa. Amúgy minden szép és jó. Eszünk, alszunk, nevetgélünk, figyeljük már nagyon a tárgyakat. Imádom! :) :) :)

És akkor egy képecske:
Kép
Kép

Kép
tittina1982

Cas :D
Sebinek (bocsi, hogy csak utólag) Nagyon boldog 3-dik születésnapot kívánunk!Biztos nagy volt az öröme az ajándék miatt..s nektek pedig még több izgulni valótok lesz :wink: de ez már csak így van :wink:
Bocsi, én nem tudok, olyan ügyi lapokat kreálni... :oops:

Kismok :D
Nem izgulok én a tejcsi miatt, inkább azért, hogy fogadja el a kiegészítést..Én még mindig mérem őt, főleg, hogy érzem, hogy nem annyi, mint volt, s háát látom a számokon, hogy mia helyzet... Van, hogy több, van hogy szinte semmi...ez van....Semmiképpen sem adom fel a szopizást, de én nem bánom, ha kell egy kis kiegészítés...az külön öröm, ahogy nyitja a száját az almapüréhez :lol: :lol: látom,hogy nagyon ízlik neki, akkor pedig miért ne :roll: :)

Krisz :D
Jajj, de jó, hogy jól alakulnak a dolgaitok!
Hogy őszínte legyek (tudom, hoggyal nem kezdünk mondatot :oops: :lol: ) nagyon nem írigyellek!! Tegnap csak átfutottam amit írtatok, de amin keresztül mentek az nem semmi. S tényleg nagyon csodálom, hogy ennyire árad belőled az optimizmus!! Így kell ezt, tudom én, de akkor is :)
Ezek szerint a párod sem lesz sokat otthon mostanság :?: :roll:

Edit, Cas :D
Fogyókúrába én is beszállnék, csak nekem egyik diéta sincs az ínyemre :wink: olyan nincs, hogy csoki diéta :roll: :oops: :lol: MOndjuk a 90 naposat annyira nem ismerem, csak olyan hosszú időnek tűnik, én addig nem bírok magammal :lol:
Na jó, sokszor sikerült már, csak most nagyon félek a sikertelenségtől...s egyáltalán szopi alatt lehet ilyet csinálni?? Én már nagyon szívesen tornáznék (itt vannak a gépek is), de mindig halogatom, hogy nehogy emiatt legyen kevesebb a tejem (bár enélkül is csökken, ahogy látom :roll: )???

Sör: nem szeretem, de fehérbort néha iszok egy-egy pohárral :roll:
Krisz, neked meg depláne jár :wink: most egy pohárkával :lol:

Alvás: eddig csak éjszaka aludt a kiságyában, s napközben lent csicsikált, de mostanság felhozom nappal is, mert úgy látom, hogy itt nyugodtabb neki...s itt van a légzésfigyelő/bébiőr is bekötve, s így könyebben tudok tőle mozogni :)

Le sem merem írni, de Marci az éjjel 10!!! órát aludt egyhuzamban :lol: A tegnapi napunk nagyon jól sikerült: 8 óra ébredés, szopi 80ml, 10 óra szopi 80ml, 12től alvás, 13.15-kor felébreszt, s 3/4 alma + keksz kanállal, majd mentünk a Kristófért 14-re, utána 15-től 16-ig szopi :? (két ciciből már nem sok maradt), s 18 óra 120ml tápszer (kis kínlódással az elején), majd alvás 19-ig, játék, s szokásos fürdés 20.30-kor, evés 21-től 22-ig 2 ciciből jól lakott, s reggel fél 8-ig aludt :lol: Előtte két napig nem volt hajlandó nappal aludni, s már nagyon fáradtak voltunk, ezért voltam a tegnapra nagyon büszke.
Nem jó, ha reggel 9 után ébred, mert akkor borul az egész nap (mindkettőnknek)
Na megyek is a rengeteg dolgomra....mert ugyebár nagyiék majd csak eset "ránk néznek", ha eljutnak idáig...de ezen már nem "húzom" magam, nem vagyunk egyformák, s kész.... :wink:

Kia :D
Még neked akartam írni, hogy láttam az iwiw-en én is, hogy Levi Manóra lehet szavazni, de nem kaptam meg a kódod, s így nem tudtam elküldeni...bocsi, még ha lesz időm próbálkozom :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Most csak ennyi...
Szilvi, a 90 naposban kimondottan csokit is kell enni. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: , amit én soha be nem tartottam. Majd leírom a lényegét...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Titti :D
Már éppen hiányoltalak én is :wink:
Nagyon szépek vagytok!!!
Kilók: örülj, hogy nincs mérleged, legalább nem idegeskesz! Én mérlegfüggő vagyok (nem csak a Marcinál :lol: :oops: )
Pöttök: anyatejtől, s nem azért mert olyat eszel, csak úgy :roll: nálunk is voltak, s a doktornéni próbálkozott nálam, hogy ne egyek csokit, egy hétig bírtam, de a pöttyök nem tüntek el :wink: így most már eszem a csokit sajna...de nem sokáig :lol:
Nekem bejött a Sudocrem, nem csak a popsira, a pofikára is nagyon jó (sajnos, akkor senki nem mondta, csak amikor már a végén jártunk a pöttyöknek :evil: )
Pusz,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit :D
Várom a további infókat :wink: Szimpi :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Kriszta
Az üdvözlet...
Írd be a keresőbe, hogy pl. születésnap + kép - rengeteget fogsz találni..
Néha nézelődök és letöltök néhányat.

Sör.. Nekem is mondták, hogy igyam, mert tejet csinál.. de nem szeretem (már).
Az alk. mentest tényleg nyugodtan igyad.

A rántásos leves, főzelék annál jobb :wink: - olyankor mindig feszül a tejtől :lol:

Kriszti
Boldog hófordulót Napsinak! Kép

Szilvi
Az alma Levinek is ízlik. Tegnap ahogy ettem - kapott ő is néhány cseppet a levéből :lol:

GRATULA a 10 órás alváshoz! :shock: :wink:

Manó most 5-6 órát alszik ismét, hajnali 4 után eszik és alszik még 3-4 órát.

Köszi a szavazást...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Tittina!!!

Hűűű már Napsi is ekkora????,Hát nagyon boldog hófordulót !!!!
Köszi Neked is a drukkot!!!
Egyébként egy ló fenntartása nem olyan nagy összeg, mint amikről egyesek beszélnek.
Kb havi 10 000-20 000 a kajája.Oltás és féregtelenítés 2x annyi, mint egy kutyának.
Állatorvos akkor kell, ha gáz van.
Körmöltetni kell még, az 3 havonta 2000 Ft.
Csak az időmennyiség sok, amit vele kell tölteni.Napi 3-4 óra foglalkozást igényel alaphangon. (csutakolás, etetés, hajtás,pusziosztogatás)

pöttyök:sztem tejpöttyök.Legjobb, ha megnézi szakember is.
Amúgy nagyon formás szép kis csajszika!!!!!

Ancsa!

Kitartás! Tán nem varrnak a nyakadba ekkora összeget!!!
azt meg szabad kérdezni, hogy miért pereltek be???Persze csak ha nem titok.
Nálunk az ügyvéd szerint "nyert ügyünk" van, de hát melyik ügyvéd nem ezt mondja????!!!Hiszem, ha megnyertük. Csak nálunk a másik fél megpróbálta lefizetni a tanukat, 5 tanuból 3-at sikerült is neki!!!! :shock:
A másik kettő még kiáll mellettünk, de nem tudom meddig!!!Bízom a becsületességükben.
Diéta: az amit leírtál, az több, mint förtelmes, inkább azt a csokisat választanám Sedith-től!!! :lol:

Cas!

Hűűű akkor Ti nagyon jót buliztatok ám!!!!
Mi majd áprilisban dömpingezünk szülinapokban.
Bicaj: örült neki?Értékelte már?

Szilvi!

Köszike mindent!!! :lol:
Már tényleg jobb a kedvem, úgy látszik a hormonoktól képes vagyok még mindig túlzott reakciókat produkálni...
Az tök jó, hogy ennyit aludtatok éjjel!!!
Velünk is elő szokott fordulni hogy nem akar Domi napközben aludni, de erre a védőnő azt mondta, hogy igenis tegyem le az ágyába, igenis hagyjam hogy álomba sírja magát, mert nekik még kell nagyon az alvás.Persze ezt csak akkor, ha tényleg semmilyen más módszer nem jön be.
És valamikor túlpörgi magát és a fáradtságtól nem tud aludni.
Kicsit drasztikusnak találtam, így inkább leteszem alukálni és ha nagyon szakad a part, akkor hagyom így elaludni.Ez csak 1x fordult elő eddig.

Kia!

Köszi, igazad van!!!Nem volt ennyi eszem így keresgélni!!! :lol:
Megnézem a Te diétaádat is. Aztán majd válogatok, mint egy úrinő!
Jó lenne a 36-os cuccaimba beleférni!!!!
(na felébredtem, mert bilibe lógott a kezem!)

SÖR: nem ittam végül. Ma meg nem kívánom!
Ja és terhességem alatt a doki napi 1 dl vörösre kötelezett!!!!

puszika mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hja kicsit gizdulnék:

ma voltunk mázsáltatni

Eredmény: 6000 gramm kereken és 60 cm.
Bár Levitől el vagyunk maradva rendesen... :lol: de azért nekünk is van sonkácskánk!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta

Egy kislánylány is figyel az alakjára! :lol: :wink:
Gratula a méterekhez!!

Diéta
Ma mértem magam..
:shock: 2 kiló + :?
Csak eszek és eszek, de legalább van sok tej.
Majd lemegy.... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Én alig eszek, inkább gyümiket. De 1 kiló plusz!!!
Hát már sose mennek le a kilók????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Napközben eszembe jutnak miket akarok leírni, kinek akarok reagálni, aztán amikor ideülök, nagyrészét elfelejtem.

Kismok, neked elfelejtettem megírni a szopis tanácsadó nevét. Rákosi Dórának hívják és nagyon segítőkész. Az este kb. 11-re írtam meg egy levelet neki, és ma reggel már várt a válasza fiókomban. :shock:
Nem tudom, hoyg te kérdezted-e a pelusokat. Hát, hoyg őszinte legyek, nálunk nem fogy túl sok. Nem pelusozom, ha kell, ha nem. :oops: Általában 3-4 fogy naponta és amikor kaki is van (Boró háromnaponta kakil, szinte óramű pontossággal :shock: :lol: ) akkor még 1-2-3 pluszban. Azért ritka, hoyg 3x legyen kaki azon a napon.
Igaz, mi most váltottunk 4-9 kilós Pampersre, és így inkább a 3 fogy, mint a 4. Nagyon sokat magába szív.

Ancsa, most, hoyg írtad, tudom már mit jelent ez. Sajnos egy eléggé szomorú eset kapcsán hallottam róla. A kolléganőm kislányáról 3 évesen derült ki, hogy cukorbeteg :( (most 6 éves lesz ) rögtön inzulinra került, és nála nagyon fontos volt, hogy csakis a megadott mennyiséget egye mindenből. Emlékszem, hoyg a kolléganőm hónapokig nem tudott napirendre térni a dolog fölött. Ami érthető is... :(
Hááát, nem tudom, szerintem nekem az nem menne. Mert jóó, kipakolnám az adagomat, de nem laknék jól és akkor azt mondom, még egy kanálka püré elcsúszik, nem dől össze a világ és akkor már csúszott minden, tudod? Akkora kitartásom nem lenne, hoyg nagyon pontosan betartsam. :oops: :oops: :oops: Pedig elhiszem, hoyg hatásos lenne! :wink: Azért a táblázatot szívesen fogadnám, mert bármikor hasznát vehetem még! :)

Titti, Boldog hófordulót Napsinak! :)
Ami a husi köretét illeti, az tudvalevő, hoyg nem lenne szabad vegyíteni a különféle típusú ételeket, mármint nincs hús+krumpli vagy rizs, hanem van husi +nyers saláta, krimpli + saláta. :D Éppen ez a lényege a 90 napos diétának, a szétválasztás. Én lelkes híve vagyok ennek a diétának éppen a hosszúsága miatt, mert sokat lehet fogyni vele, de mégsem 1-2 hét alatt. És főleg, hoyg elég nagy mozgáskeretet biztosít. Szóval nincs az, hogy 1 tojás, 2 levél saláta, 3 csepp citromlé. Azt eszel, amit akarsz, (én annyit is ettem amennyit akartam :oops: , de így is jól műkdött) csak éppen nem biztos, hoyg akkor, amikor akarod. Ennyi a rossz benne. Én ezért nem félek belevágni már most, mert tudom, hogy jóllakhatok, bármit lehet enni, és tudok olyant, aki szoptatás alatt csinálta végig anélkül, hoyg a tejcsi mennyisége változott volna. Annyi, hoyg az illető nem tartott víznapot és én sem szándékszom tartani most.
JA, és ami a legfontosabb, hogy a párodnak nem kellene külön főznöd, és ő sem fogyna. Pl. egy nap készítesz húst, amiből esztek mindketten, de neki csinálsz pluszban krumplit. Másnapra marad a husiból, ő megeszi azt pl. rizs krítéssel, te pedig csak a rizset eszed. 3. napon pizzát sütsz, neki normálisat, magadnak valami leveleszöldségest, pl. spenótost, és amikor te gyümlcsöket eszel, hát aznap éppen készíthetsz neki valami mást. :)

Szilvi, minthogy most nekifogjak magamtól leírni, mindjárt bemásolok valamit a diétáról. Azonkívül valóban böngészheted azt a linket, amit Kia tett be. Sok hasznos infót, bár sok hülyeséget is lehet olvasni.
A lényege az, hogy 4 naponta váltakoznak a kajatípusok. 1. napon húst-, tej- és tojásételeket lehet enni, azaz fehérjéket, 2. napon mindenféle főtt zöldséget, 3. napon pizzát, tésztaféléket+ édességeket, 4 napon pedig a gyümölcsöket. Bármilyen gyümölcsöt. És persze, bármilyen mennyiségben. HA majd belevágunk, aztán még úgyis le-leírom tavalyi tapasztalataimat, de sok hasznos dolgot találhatsz két másik topikban is itt a babaneten az Életmód címszónál. Az egyik 90 napos diéta, a másiknak 90 napos fogyi a címe - talán. :)

NA, mindjárt másolom a diéta részleteit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Diéta, amitől megváltozol (90 napos)

A következő diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki. Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja! Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg (magas súlyfeleslegnél), és még a magas vérnyomást is megszünteti. A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jön létre a fent említett változás.

A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.

A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. (A banán is gyümölcs, tehát ez is ehető.)

1. nap: Fehérjenap
EBÉD: főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen)
Ehhez bármilyen nyers salátát fogyaszthatunk, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér is fogyasztható (bár elhagyásával eredményesebb a diéta). Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyják, a diéta így is működik!)
Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd volt, csak leves nélkül.

2. nap: Keményítőnap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya…), kötelezően főzve! Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagyásával eredményesebb a diéta).
VACSORA: bármilyen zöldségféle főzve, sütve, párolva, saláta… vagyis ugyanaz, mint az ebéd (csak kisebb mennyiségben).

3. nap: Szénhidrátnap
EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)

4. nap: Gyümölcsnap
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben!

Egyéb tudnivalók:
- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.
- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!
- Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.
- Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!
- A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.
- A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nemtom a hirtelen jött meleg miatt-e, de a két gyerek ma botrányosan viselkedett. :(
Teljesen zombi vagyok!
Férjem elment egy barátunkkal búfelejteni, mert a srácot kidobta a neje.
Szerencsére anyósom átjött segíteni fektetni.
Sebi csak szimplán megkergült, de CSilla megőrjít a kajahisztivel... :cry: :cry: :cry:
Bocs, hogy most nem válaszolok senkinek, de kész vagyok! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :)
jaj, te szegény! A holnap biztos változást hoz majd. Minden kergülés véget ér záros határidőn belül... Kitartás. Nálunk tegnap volt dinka nap. Az én kötélidegeimből is elszakadt néhány szál... 8)
Jövő héten csütörtökön viszem a kisebb csajszit a Sarlai Katalin doktornő szopis ambulanciájára az István kórházba. Ez a csücsörítés meg az 1 perces szopi semmi esetre sem lehet normális. Meg az sem hogy fél óránként eszünk. Hál Istennek csak nappal, az éjszakák ált. egész jók (2-3 x kel).

Szilvi :)
üdvözöllek a csokihabzsolók társadalmában! Én eddig is nagy édesszájú voltam, de mióta Sára is megvan, naggyon durva mennyiségű édesség csusszan le. Tegnap is kb 10 percig tartott egy tábla Milka. Gondolom a fáradtság végett + némi boldogsághormonpótlás gyanánt zűrös hétköznapjainkban. :lol:

Edit :)
én csak vmi olyan 90 naposat tudnék betartani, ahol 90 napig kell (sőt kötelező :lol: ) csokit enni!
Mondjuk én hál Istennek szerencsés vagyok, kb. 2 kilóval vagyok most könnyebb, mint amivel a terhességet kezdtem.

Jó éjt!
KM

Kép
Kép
kismok

)Kismok :D
Ezt a 2 kilóval könnyebb állapotodat hogyan érted el?? :shock: Így könnyű, bár rajtam is 2-3 kg van plusszban, s még 4-5, ami terhesség előtt is volt, ettől szeretnék megszabadulni (na ha így haladunk, akkor változtathatunk topik címet :oops: :lol: )

Edit, Kia :D
Köszi, olvasgatom...annyira nem tűnik rossznak, de kérdem én, hogy tényleg lehet szoptatás alatt?? Végül is, ha jól látom táplálék kerül a szervezetbe :roll: s gondolom, hogy folyadék kifulladásig mehet :roll: :?:

Cas :D
Akkor jól alszol az éjjel az tuti! Nem irigyellek, nem is tudom, hogy mit kezdenék kettő picivel :roll:

Lányok, én kajak gáz vagyok :oops: azt hittem, hogy javulni fog a helyzet, de egyre romlik...szó szerint remegek Marciért, ez tuti, hogy a korom miatt van (na nem a kályhára gondolok :lol: ). Ma szopizás közben néztem a TV2-n egy repülő majdnem lezuhanós filmet, s volt a gépen két baba, sírtak, s anyjuk nem adta őket ki a kezéből...na én magamhoz szorítottam nem kicsit Marcit, s bőgtem, mint a záporeső, tegnapi Dr. House - dettó. Egyedül az apukája kezében látom szívesen (na persze, mert nincs itt anyum és apum), ez már beteges - szerintem.

Kirsz :D
Gratula a csajszid méreteihez! Még jó, hogy nincs több 6-os benne :lol: :lol:

Na jó éjt!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Abigél 4 hónapija:61cm 6230gr. Összesen 370et hízott egy hó alatt, az nem kevés? És mégvalami. Megyek bababörzére, de nem tom nyárra mekkora ruhákat vegyek. Lányok nektek egy hó alatt mennyit nő? Most 68-asokat hord, kissé bő rá, de azért jók. 74-est vegyek neki, vagy már 80-ast. Meg egyáltalán mit érdemes nyárra venni.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Tittina:De eszek köretet,csak meg van határozva hogy mit,és mennyit.Pl.ha sült krumplit eszek,akkor az nem bántja a cukromat.Viszont a rizs az egekig emeli.A terhesség alatt volt alkalmam teljesen kitapasztalni,hogy mit ehetek,és mit nem.Azért annyira szigorúan mint akkor már nem tartom be.Akkor hetente ellenőrizték,és a baba miatt vigyázni kellett.
Na de ha szeretnék még egy babát,márpedig igen,akkor addig nem is engedélyezik,amig az éhgyomri cukrom maghaladja a 6-ot.
Boldog hófordulót Napsinak.Jajjjjjjjjj és nagyon gyönyörű kislány!!!!!!

Dominika:Röviden csak annyi,hogy az ELMŰ perel.Konkrétat esetleg priviben,mert nem tudni hogy kik olvashatják esetleg el.

Edit:Én is inzulint kaptam a terhesség alatt,sokszor már sirógörcsöm volt annyira éhes voltam,de nem ehettem.Csak a babám tartotta bennem a lelket,hogy neki lehet baja,ha bűnözöm.Úgyhogy én is tudom milyen kiszámolt mennyiséget enni.

Nyafi:Szerintem 74-et vegyél ha a 68-as még egy picit bő.80-at
már őszre vennék.

Akármilyen front volt tegnap,képzeljétek el,voltunk a közjegyzőnél aláirni,és úgy volt,hogy fél kettőre jön.Én nem vitek kaját Rékának,mondván háromra itthon leszünk.Ehelyett nekünk kellett hozzá menni fél 3-ra,ahova negyed 4-re értünk,és negyed 5 kor jöttünk el.Réka egy hang nélkül aludt az ölemben mit sem foglalkozva azzal,hogy már rég ennie kellett volna.Olyan büszke vagyok rá.Szóval ránk teljesen forditott hatással vannak a frontok.

Ja a táblázat az szénhidrát táblázat,tehát hogy mibe mennyi van.De ha lessz egy kis időm csinálok egy heti éterndet abból amiket én eszek.

Kép

Kép
ancsa03

Nyafi!

Hízás: ha a védőnő nem kevesellte, akkor nem kevés.
Ruha: én vettem 68-asokat és 74-esket is. :lol:
Végülis ha napozót veszel, abból lehet nagyobb is.
Sztem a csajok lassabban nőnek, de tutira fog kelleni a 74-es is, mert ugye ha a babó már 66-67 cm, akkor azt kényelmesebb ráadni!
Ohh és gratula a méretekhez!!!Sztem jók!!!

Ancsa!

Ha van kedved megvitatni a pert, írd le. Ha inkább magadban tartanád, az is ok.
Rád bízom! :lol:

Szilvi!

Én is para béláné vagyok!!!Sosem hagytam még senkire Domit.
Holott Csabeszt már 2 hónaposan 1-2 órára el mertem hagyni! :shock:
Még az apjára sem hagytam... :oops: :oops:
Meg is látszik!
Ha valaki átveszi tőlem, semmi másra nem hajlandó figyelni, csak Anyára! Mindig arra forog amerre én vagyok.
Szerintem rá kéne szánnunk magunkat, nem??????

Cas!

Szegénykém Neked mindig kijut valami!!!
Most akét hisztis manó mellé becsusszan egy másnapos kisgyerek is? :lol:
Már cumisüvegen is megy a hiszti????
Hiszti van, vagy pedig csak kortyol 3-at, kiköpi aztán nyüsszög, hogy éhes, és kezdi elölről????
Jaj de nem irigyellek!
És Sebi mit rosszalkodott?Tényleg ő nem jár oviba még? (lehet, hogy írtad már...de én ugya lyukas agyú vagyok)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Sebit csak ősztől veszik fel az oviba.
Csilla általában már akkor ordít, ha olyan pózba kerül, amikor jönni szokott a kaja (lefektetem az ágyra, vagy ölbe veszem párnán).
A cumira nem és nem akar ráharapni.
Közben meg halál éhes, mert amikor sikerül végre rávenni, hogy ne hisztizzen, hanem szívja meg a cumit, akkor bevág 80-100-t! :evil:
Teljesen kiborított ma délben is, bőgtem egy óriásit!
vettem nagyobb lyukú cumit, hátha, de azzal se jobb.
Belemártom a tápiba, hogy érezze meg rajta az ízét, de ez se segít.
Egyre ritkábban kínálom csak meg, hogy tuti éhes legyen.
Figyelek a hőmérsékletre, az ízre.
De nem segít semmi.
Kizárólag félálomban eszik szépen.
:cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és Sebinél semmi extra, "csak" a szokásos dackorszak egyik rosszabb időszakában vagyunk, asszem most kezd kijönni a tesóféltékenység nem kicsit.
Szerencsére nem agresszív, csak engem nyaggat, hogy hagyjam már végre CSillát, és vele foglalkozzak!
Tegnap a kiscsaj már egy órája ordított, mert nem tudott sehogy elaludni, próbáltam rávenni Sebit, vigyük le sétálni. Persze juszt se!
Szerencsére hazaért az apja, én leléptem a kiscsajjal (aki 2 perc alatt elaludt), és persze akkor már jönni akart ő is! :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
Remélem a hiszti hamarosan elmúlik... Drukk!
Nem lehet könnyű a két gyerekkel.
Most, hogy otthon voltunk mi is és a férjem tesójáék is (4 éves lesz a lányuk ) mindenki sokat foglalkozott Levivel és vele is...
De ha rá nem figyeltek , hisztizett, nagyon féltékeny volt...
Nehéz lehet a gyerekeknek is megélni, hogy már nem csak ők vannak egyedül a középpontban :? :wink:

Kaki
Nekünk már volt olyan, hogy 8 napig semmi, most pedig 7 nap volt a kettő között...
Ilyenkor úgy telerakja :lol: :lol:
Alig bírom lemosni. :lol:

Ancsa
Várom azt az étrendet...
Nem akarom csinálni a 90 naposat, mert az nagyon hosszú nekem....
Bár lehet jövőre rászánom magam... (azt nyáron a legjobb - a sok gyümi miatt)

Kriszta, Szilvi
Ragaszkodás a gyerekhez...
Én is nagyon vigyázok rá, óvom... Most is rosszul esett, hogy a nagyik, .. mindenki csak fogni akarta... Néha nem akartam odaadni :lol:
De... Én már az első hónapban itthagytam Anyuval 1-2 órára, amikor Apával elmentünk pl. vásárolni.
Jól esett kikapcsolódni :wink:

Nyafi
Neked nincs ilyen?
Kép
Kép

Kép

...és a fiúk:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Sajna nincs időm visszaolvasni rengeteget irtatok. Elég zűrös napokat élünk meg. Neken sajnos megint megjött ami nem lenne akkora tragédia ha a vérhigitó nem turbózná föl. Tenna Lady maxi kg 1 órát birja. Ez még a kissebbik probléma lenne. De Barbi nem hajlandó szopni mióta megvan. Ennek 4 napja igy lassan de biztosan a tejem is elapad/t. :cry: Próbálkozok tejpéppel de egyenlőre csak ismerkedik az izével, gyümülcsüt gyümölcslevet meg sem eszik. 3x annyit köp ki mint amennyit a szájjába adok. Ráadásul anyós szerint fogzik a drágám. Nyugtalanabbnál nyugtalanabb napok esték és éjjelek váltják egymást. Az ujjait ázottra rágja ömlik a nyála. Annyira sajnálom szegényt mert igy nem piheni ki magát és sokszor annyira kinlódik 5-10 perc alvásokért.....
Mennem kell mert megint ébren van. Remélem este kicsit lesz időm visszaolvasni és akkor nem csak az én nyűgömet zúditom a nyakatokba. :oops:

drumka

Kia!

:lol: :lol: :lol: Ez van!Mi Anyák már csak ilyen önzők vagyunk.
Én Anyósomra sem hagyom.Inkább nem megyek sehová!

Képzeljétek!!!Apa olyan édi!!!!
Cserébe, mert el kell adjuk a lovat, vasárnap megyünk ide a helyi lovardába és beirat lovagolni!!!
Na persze csak havi 1-2 alkalomra, mert ez drága mulatság. 1 óra asszem 2000 Ft.
Azt mondta, hogy havi 1-2 alkalomba nem halunk bele.

Viki!

Ha ennyire nyáladzik, talán lehet, hogy nem is a menzi, hanem a fogak miatt nem akar enni?!(vagy inkább mindkettő)
Nagyon istenítik a Viburcol homeopátiás kúpot!!!
Állítólag sokat segít. meg a hűsítős rágóka és az ínymasszázs, dentinox gél.
Szerintem is a foga jön. Megváltozott a széklet is?

Ancsa!

Írom Neked privibe a mi sztorinkat!!!Csak össze kell szedjem a gondolataimat!

Cas!

Igen, a dackorszak tényleg nagyon kemény. Ezzel viszonttalálkozol majd kamaszkorban, kis nyegleséggel társítva.
Ezzel a kajaraplival én sem tudok mit kezdeni. Ez volt az a jelenség, amiről írtam Neked. Na a rapli már elmúlt, de enni ugyanúgy nem eszünk rendesen. Pedig éhes!
3 hét alatt 30 dekát hízni az ippeg jó kategória. Már említettem a védőnőnek, de csak legyintett rá.
Szóval nem tudok okos lenni és mit tanácsolni.
Nekem egy szadista módszer jött be, hát leírom:

Mikor nagyon nem evett, leraktam az ágyába alukálni (az ágyában kizárólag alszik, ott tilos a játék is).
Na 5 perc után ráeszmélt, hogy anya aludni tette le és neki éhes a pocikája!!!!
1-2 perc nyűglődés után kiborult a bili, majd kivettem és nekiállt enni! :shock:
Ugyan ez elég megdöbbentő, de tényleg csak így volt hajlandó enni!!!!!Lehet, hogy nem jól csináltam, de a mókuskerekem kivolt nagyon.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Lehet, hogy holnap kipróbálom a módszeredet, kíváncsi vagyok mit szól hozzá a kisasszony?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszta!
Nagyon aterzem, hogy min mesz keresztul, mert ugyanez tortent velem, amikor Rebekaval voltam otthon. Csak ott az otodik honapban tudtam meg, hogy valoszinuleg nemsokara ujra dolgoznom kell, es vegulis 9 honapot voltam otthon vele. Csak az utolso 4 mar nem volt olyan felhotlen boldogsag, egyszeruen nem tudtam feldolgozni, hogy "ilyen hamar le kell mondjak rola".
Zsofinal mar mas az eset. Itt mar elore tudtam, hogy 9 honapnal tobbet nem tudok itthon lenni vele, es tulajdonkeppen meg igy is szerencsesnek mondhatom magam. Ezzel egyutt szamolom a honapokat, amik meg hatra vannak, es bar varom az igazi tavaszt es a nyarat, leginkabb megallitanam az idot. Sok erot kivanok neked, nektek!

Drumka!
Fejessel nem tudnad megakadalyozni, hogy elapadjon a tejed? Nem kell feltetlenul eltenni ezt a tejet, mert biztos mas az ize, mint normalis esetbeb. De hatha a menstruacio utan Barbi visszaszokik a cicire? Ne add fel, OK?

Cas!
Egyszeruen nem tudom, mit lehetne tenni Csillaval. Nagyon sajnalom, hogy ennyire gubancos az eves. Nalunk Rebekanal van ez. Majd egyszer meselek rola priviben.

Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Háát lányok, én azt hiszem (kipp-kopp) én nagyon szerencsés anyuci vagyok :roll: 8) Olvasva, hogy miken mentek keresztül, én inkább befogom a pofám :oops:
Az elmúlt két este nagyon nyűgi volt Marcus, s tegnap éjjel nem volt tejem, így életében először éjjel is kapott tápit, de ettől eltekintve minden ok.
Ma megettünk 1 teljes almát egy fél (közepes méretű, vagy talán egy picit kisebb) krumplival :lol: nekem eddig talán bejön, hogy kap kanalas kaját napi egyszer (tegnap mondjuk kimaradt). Ha úgy érzem, hogy van tej, akkor szopi van. Ezen felül van még napi egy tápi, s a többi szopi :?

Menzi - nekem is megjött már, de pl. ebben is szerencsém van, mert Marci meg sem érezte

Cas - írtam én is, hogy nem hajlandó Marci a cumisüveget elfogadni. 10ből 8szor bejön, hogy a kisujjamat bedugom a szájába, arra rákap, s ekkor kicserélem a cumira. Ilyenkor már a szopi elindult, csak mást szív :oops: Annyira tud repliázni, hogy nem is vesz tudomást arról, hogy mi történik körülötte :roll:

Krisz - én már hagytam az apukájára egy - három órára, azzal nincs bajom, de pl. ami most volt, hogy gyerek sír, s hárman próbálják vigasztalni, de én nem férek hozzá :twisted: :twisted: s még én érzem magam rosszul, hogy "visszakérem" a gyerekemet...na mindegy...Ami érdekes, hogy Kristófot én is sokszor hagytam anyuval (ilyen korában is), s nem éreztem ilyesmit :roll: Pedig hát ugyanúgy imádom őt is, ezt gondolom nem kell mondanom :wink:
Tényleg, képzeljétek, ma volt a sulijukban egy fellépésük, a "rock bandájával"...ahogy megláttam a "színpadon" már potyogtam a könnyeim, eszméletlen jó érzés volt :lol: :lol: Ezidő alatt is itthon volt Marcus apukájával, mert hát ugye ezt nem hagyhattam ki :roll:

Kia - na ez az, amikor ki sem adnád a kezedből :lol: örülök ám, hogy nem egyedi az "esetem" 8)

Nyafi - Abigél is szépen fejlődik. Mi nagyobbak vagyunk, már van 74-es rucink, de a 68-as is kényelmes. Szerintem inkább szemre, mint méretre vásárolj, minden gyártónak mások a méretezései (általában). A Kenguru Gold pl. kisebb, mint a többi :roll:

Ancsa - Rékának tényleg hatalmas dícséret jár! Hihetetlen egyébként, hogy mennyire megérzik, ha nagyon szükség van arra, hogy ők alukáljanak :shock: Egy párszor már én is voltam nagyon hálás Marcuskának :wink:

Mindenkinek jó éjt!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvi, hozzád hasonlóan én is inkább hallgatok, mert bár eleinte elég sok problémánk volt (alvással, evéssel) mostanra normalizálódtak a dolgok, úgy látom. Igaz, hoyg ma hajnalban nagyon sokat mocorgott szopi közben, kapta be, engedte el, rángatta, ugyanúgy, mint máskor is, de most annak tudom be, hogy (annyi neked óraműpontosság :P ) nem volt széklete a 3. napon, és tegnap sem, úgyhogy most már az 5. napja, hoyg nem kakilt. És csakis ez lehetett, mert reggel, amikor tettemn tisztába masszírozgattam a hasiját, és nyomtam fel a térdeit, és láttam, hoyg ez inkább fájdalmas neki, mint kellemes. Máskor nagyon szokta élvezni, nagyokat rúg utána és hatalmasakat mosolyog közben, most csak fintorgott. :roll:

Kia, táblázatok. Hááát, a mi méreteink enyhén szólva: egyediek. :lol: :lol: :lol: Míg súlyban még hagyján, a kisasszonyom a normalitás határain belül van,
Kép
(bár 6130 g-jával a második legkisebb topikbabaként bizony nem kicsi :D ), a hosszúsága viszont, khm, khm. Beszél róla a táblázat. :P
Kép

Amúgy képzeljétek, tegnap két új dolgot is "művelt". Átfordult egyedül az oldalára, majd kezdte emelgetni a fejét, mintha fel akarna ülni. Többször is erőlködött. :shock:

Szilvi, Kriszta, többiek
Lehet, velem van a baj, de én odaadom másoknak is a kicsit. Engem nem zavar, ha elkérik, sőt, ha valaki meglátogat, mindig megkérdezem tőle, hoyg szeretné-e tartani? Sőt, sokszor olyan jól jön egy kis "ilyen" segítség. :oops: Persze, mindez akkor, amikor en is ott vagyok. De pl. a húgommal teljesen más a helyzet. Ő hétközben mindig itt van, és hát ha pl. nem engedném neki, hoyg felvegye Borókát, akkor én Krisztát sosem tudnám este lefektetni!!! :roll: ) Persze, az más kérdés, hoyg kire bízom/bíznám rá úgy, hoyg én elmenjek valahová. Rövid távon a húgomban teljesen megbízom, de amúgy csakis anyósom jöhetne szóba. Ő tudom, hoyg mindenben úgy jár el, ahogyan én, és nem hágja át az utasításaimat. Édesanyám nagyon félős (pl. hogy félrenyel), rá sem merném hosszabb távra bízni.
Pl. Krisztával is uyganígy tettem, és ő mai napig mindenkivel barátságos (persze, az első 5 perc húzodózás után :D ), inkább érdeklődéssel fordul az emberek felé, mint félelemmel. Azért ebben nagy szerepet játszanak a gének is, tudom. Néném kisfia 4 éves, mégis kell vagy 2 óra neki, míg feloldódik még a mi társaságunkban is! :roll:

Gem, hát sajnos nem valami mama-baba-barát az ottani rendszer, de vannak államok, ahol ez ennél rosszabb is. És mint egyszer régebb írtad, legalább dolgozó nő-párti, mert biztosra megvana munkahelyed. Látod, én pl. nem akarok vissamenni oda, ahonnan eljöttem, de ki tudja, kapok-e állást a saját területemen? HA adódna alkalom, lehetőség, akkor jövőtől én is visszamennék dolgozni, biztos-ami biztos alapon, nehogy amikor lej
rna a szabim, ne legyen hely!

Kismok, azt hiszem, te kérdezted... jságnál is dolgoztam, de csak rövid ideig, az inkább olyan szakmai gyakorlat-féle volt. Tévénél nem volt alkalmam dolgozni, errefelé nincs is sok lehetőség rá, mert csak 1 magyar nyelvű adó van. Illetve az adónak van magyar nyelvű műsora is. :roll: De őszintén nem is igazán vonz.
Én rádiónál dolgoztam és azt nagyon szerettem. Valamivel mozgalmasabb, élettelibb volt, mint az újságnál, bár az újságnál egyszerűbb, nncsenek élő tudósítások pl. :)
A gond csak az, hoyg ehhez a rádióhoz nagyon nehéz bekerülni végleges munkahelyre, az időszakos munka viszont már nem lenne számomra megfelelő, mint anno egyetemista koromban. Akkor jól jött a pénz. :D Úgyhogy szándékaim szerint az újságokat, lapokat fogom majd megkeresni, ha munkába szeretnék állni. Szerencsére ismernek, tudják a képességeimet, úgyhogy nagyon remélem, hoyg sikerül állást találnom.

NA, ennyi lehettem. Puszi mindenkinek... :) Helyrejött tifelétek az idő? Itt szépen süt már a nap!!! Ja, és holnaptól hosszúak a nappalok!!! Hurráááá! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, azt szerettem volna még írni, hoyg szerintem is lassan inkább szemre kell vásárolni a babóknak, mert már nem teljesen egyforma minden méret. Én vettem már Krisztának olyan blúzokat, hoyg 4-5 éveseknek írja, és neki már jó. :shock: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

És még azt is elfelejtettem írni, hogy Krisztának van még használatban 74-es :shock: bodyja pl., pedig talán már a 90!!! cm-t is elrúgta. No, meg is mérem ma. :)

Amúgy ma jön a dokinéni oltást adni Borónak. :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?