Hahó!
Zsófi!
Köszi az esküvői bókot.
EDA. Az EDA-val feküdni kell, amíg hat, de mivel nem fáj, ezért nem nehéz feküdni. Kitoláskor elvben már nem hat, így akkor már lehet állni is apai támasszal. Asszem azért kell feküdni, mert az alsó végtagjaid elgyengülnek/elzsibbadnak kicsit.
A tolófájások teljesen más természetűek, mint a méhszájtágító fájások. A tolófájásokat én nagyon erős székelési ingernek éltem meg. Semmi görcs. Kitoláskor az a kihívás, hogy nagy levegőt folyamatosan benttartva irdatlan erővel, kb. 3x20 másodpercig kvázi kakilj.
Kórházi napok
Hát, jó kis groteszk szösszeneteket lehetne írni belőle, kisebb drámai beütéssel.
Három ágyas szobában voltam. Szobatársak végig jó fejek voltak. A fűtés vagy ezerrel ment, vagy sehogy. Persze nem mi döntöttük el, melyik fokozatot használjuk.
Kaja. Én tejcukor mentes diétát kaptam elvben, de nem sikerült egyszer sem tejcukor mentes kaját hozniuk. Mondjuk nem volt baj, mert általában kopogás nélkül ránknyitottak, letették a kajásdobozt, majd közölték, hogy 20 perc alatt együk meg, mert aztán jönnek a dobozért. Mondanom sem kell, ha épp szoptattunk, vagy fejtünk, nem jutottunk el a kajásdobozokig. Ha bent volt a férjem, ő megette
Vizitek. Hát ez tök vicces volt. Kopogás persze nuku. Én rendszerint meztelen fels testtel üldögéltem (szopi vagy fejés vagy mellbimbó szellőztetés okán), bejön két doki, hátuk mögött másik 10 és az egyik mondja:"Hüvelyi szülés, probléma mentes. Szintén hüvelyi szülés, problémamentes." Majd kivonulnak.
Amúgy napjában kétszer benézett egy orvos, aki megkérdezte: "Minden rendben van?", majd már indult is kifelé.
Csecsemősök. Ha kérdezel, válaszolnak, megmutatnak mindent. De ne arra számíts, hogy mama-baba barát hozzáállást mutatnak, módszereket ismertetnek. Ha fáj, ahogy a kisbabád szopizik és nem tudod elérni kisujjal, hogy elengedje a mellbimbót, fogd be az orrát és akkor majd levegőt kell vennie a száján. Nyomják a cukrosvizet és a tápszert cumis üvegből. Én megértem, hogy nem itathatnak meg annyi csecsemőt pohárból, de senki nem hívta fel a figyelmemet, hogy ha fáradt is vagyok, jobb, ha én látom el a babát, mert igenis kialakulhat cumi-mellbimbó zavar. Nálunk a második nap végére elfelejtette Balázs, hogyan kell szopizni.
Folyt. köv.