Új privát üzeneted érkezett!

Eszter

Úgy örülök nektek, mégegyszer gratula. Balázs édes.

Én még mindig pocakosan,de már egyre kevésbé bírom idegekkel.

Na szép napokat, és sok sok tejcit!!!

Ági

Kép
hági

Ági

NEKED IS NAGY GRATULA ÉS SOK BOLDOGSÁGOT

Kép
hági

Már a vonalzóm is kiakadt :(

Kép
hági

ági én samut 1 héttel túlhordtam. megértelek! de beszéld meg larával, h most már iszkiri kifelé! ez pszcihés is. én úgy féltem, h sztem blokkoltam.

de ne izgulj, egyszer muszáj neki kijönnie!!!
kerekpocak

Hahó!

Ági! sok boldogságot!

Hági! Kitartás! A szülés nálam is minden előjel nélkül kezdődött. Csütörtök este bepakoltuk a kórházi cuccot, majd nevetve mondtam: "Jöhetsz kis Balázs!", majd hajnalban elkezdett folyni a víz.

Zsófi! Nem soká bejelentkezem az anyukásba is. Köszi a meghívást :)

Íme még két kép:

Kép
Kép

Eszter

Kép
eszter.eu

Zsófi

Lara fejével mindennap próbálok beszélni én is és az apukája is, de eddig nem hallgat a szép szóra :D

Eszter

Ha lesz egy kis időd, majd írd le milyen volt a szülés és a kórházi napok!

Ági

Kép
hági

nagyon cuki balázs!!!!!!!! én is szeretném tudni, h mi volt? fájások mikor? stb? szted a hegymászásnak volt köze a szülés beindulásához?
kerekpocak

jaj eszter megnéztem a ti esküvői képeiteket is és nagyon nagyon szép voltál!!!

ági: ti is szépek voltatok! örülök, h minden ok!
kerekpocak

Szia Eszter, örülök hogy újra itt vagy, várunk szeretettel az anyukásba!
Nagyon szép baba Balázs! Gratulálok hozzá!

Nelly

Kép
breeki

Eszter!!

Gratula a gyönyörű kisfiadhoz, sok tejcsit.

Kép
veronak

Eszter!!!!

GRATULA BALÁZS SZÜLETÉSÉHEZ! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK NEKTEK!

Balázs eszméletlenül szép baba!!! :)

fatima

(h)ági(k)????????

egyben még?
kerekpocak

Sziasztok!

Ide már nagyon-nagyon rég nem írtam (még első pocakom idején), így egy gyors bemutatkozás!

Timtom-ból én lennék Timi, Apa a Tomi.
Első Mackónk Balázs, s most Zsebivel pocakosodunk, s hihetetlen, hogy már túl vagyunk a félidőn. :shock:

Eszter!
Gatulálunk Balázsotokhoz! Nagyon szép baba!
Egészséget, boldogságot és sok-sok tejcit kívánunk!
Várjuk a szüléstörténetet!

Hági!
Ha minden igaz, akkor mi már találkoztunk 1x, amikor ctg-n voltatok, én pedig AFP vérvételen.
Kitartás! Nehéz a végső várakozás, de baba még tényleg nem maradt bent. ÍGy vagy úgy, de lassan a kezedben tarthatod majd Őt.
Átérzem a türelmetlen várakozást, hisz Balát a túlhordás 11. napján indították be, s addigra már nagyon idegörlő volt a dolog.
Úgyhogy kitartás!!!

Timi

Kép

Kép
timtom

és nekem semmi üzenet??? :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Dehogyis nem Zsófi!!! :D :D :D
Csak neked már az Anyucisban :), csak az ottani olvasásom, az írásom meg meghiusulni látszik mára, mert Bala nem akar aludni. Hihetetlen mennyi energy van benne. Harmadik napja, hogy nem aludt semmit délutánonként, mert túl nagy volt a húsvéti nyüzsi, s ennek ellenére minden este 22:00-ig húzta. :shock: :roll: :evil: Mi már előbb kidőltünk a sorból minden este, de Ő pörgött, s se szép szóval, se morgással nem lehett alvásra bírni. :evil:

Kitartás neked is és tényleg hess el a negatív gondolatokkal (mondom én, aki úgy fosik már most... :oops: :? ), mert hiszem, s így a második babónál már én is tudom, hogy hátráltat mindent, ha fél az ember. Balázst sem véletlenül hordtam túl, függetlenül attól, hogy a fizikális magyarázata is megvolt a dolgoknak utólag.
Igyekszem én is másként felfogni a dolgokat, s csak pozitívan állni a dolgokhoz, csak ott látom a problémámat, hogy ezt Balánál is megtettem, amennyire csak lehetett, s mégis... .

A lényeg, hogy most minden rendben lesz nálatok is!
Gyors vajúdás, gyors tágulás és komplikációmentes gyors szülés, s minden rendben lesz Jónással és veled is!
Kipróbáljuk mi ezt a hüvelyi szülést is és nem lesz semmi gond! Ugye?

Puszi: Timi

Ui.: Remélem Samunak tényleg "csak" a fogai jönnek és nem valami fránya vírust kaptatok el! Jobbulást neki, nektek meg kitartás!

Kép

Kép
timtom

Eszter nagy nagy gratula Balázshoz!

orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Sziasztok!

Zsófi, Ági, Hági hú de közel lett "hirtelen"!
Izgulok értetek!
Zsófi ne parázz olyan gyorsan történik majd minden hogy a tested meg az adrenalin mindent elrendez és mindjárt gyönyörködhedsz Jónásban!

Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Eszter!
Még egyszer hatalmas gratula! Nagyon szép ez a gyerkőc!! :wink: :D

Jelentem, még 2in1! :lol: De kész a személyi intézés, úgyhogy mostmár jöhet, ha annyira akar!
Abbahagytam a magnéziumot, szép kis keményedéseim vannak, de még fájdalom nélkül! Elkezdtem a málnalevél-teát is!

Zsófi! Ti hogyan vagyogattok??

Hági, csak nem megszültél???

Hoztam énis egy pociképet:
Kép
Vendég

na???????????, ctg???????

hági már babázik?
kerekpocak

Reméljük már babázik, hisz szegény hági már nagyon megérdemli...nagyon ragaszkodó a babája. :D
Kiváncsi vagyok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Hát nem fogjátok elhinni, ctg-n deka fájás nem volt, de még csak nem is keményedtem egyszer sem! Előtte és utána is folyamatosan, azóta is, de abban a 20 percben tökéletes görbéket produkáltunk... :roll:
Zsófit nagyon zaklatta a szivhang meg a fájásmérő rajtam, kajakra rugdosta egész idő alatt... :lol:
Uh-n a doki a fejét óhajtotta megmérni, de erősen nyomta a szeméremcsontomnak az uh-fejet, hogy a kobakunk alját megtalálja... úgyhogy szépen lent van a buksija a kisasszonynak!
Ja, és pénteken megint kell mennem... :roll: miért??? Nem csak hetente kéne? Mert azt mondta, péntek, hétfő, aztán meglátjuk utána mikor.... vagy tud vmit, amit én nem??? :roll:
Méhszájat nem nézett, pedig arra kiváncsi lettem volna ennyi összehúzódás mellett!

Zsófi neked hol a feje Jónásnak? Neked is igy kell tuszkolni az uh-t hogy lássa???
Vendég

a helyzet az, h 2 hete nem voltam uhán, így most nemtom. akkor azt mondta a doki, h be van illeszkedve. gondolom annál lejebb már nemigen mehet.
figyu ági, semmi gáz, ha még nincsenek fájások a ctgén, végülis még van 4 hét- elviekben, nem?

én csütörtökön megyek, sztem uh nem lesz, de a méhszájamat tuti megvizsgálja a doki, mert bent lesz ő is.

én ma egész nap nagyon ramatyul voltam, a derekam, a hasam mindenem fájt. estére viszont már jobb. gondolom a front nem tett jót, de jónás azért még marad.
kerekpocak

nekem csak heti 1x kell mennem, de lehet h mivel te már 1 ujjnyira nyitva vagy, meg a múltkor volt méhtevékenység, neked gyakrabban kell?
lehet, h mivel 3. baba számít rá a doki h mégis előbb jön? húúú izgi. telszámom megkaptad? írsz majd ha nálatok van vmi?
kerekpocak

Pumpóka, én fél 10-re megyek pénteken uhura, Neked hová kell menned? Fel, vagy le?

Eszternek gratula a szépséghez! :D

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, hátha fellendül itt az élet. :)

Már egy ideje olvasó üzemmódban vagyok, a Jánosban fogok szülni, ha minden jól megy, július közepén.
Biztos lesz majd egy csomó kérdésem a tapasztaltabbaktól, ha nem baj.

Patrícia

Kép
Kép
patr

Sziasztok Lányok!

Én még nagyon az elején járok a terhességemnek, de az már biztos, hogy a Jánosban fogok szülni Dévai Istvánnál. Esetleg szült valaki nála? Tapasztalatok? Nekem eddig csak jó van vele kapcsolatban.

Írnátok egy pár infót a kórházról....
Milyen a szülészet (körülmények), milyenek a szülésznők, csecsemősök....stb meg esetleg még egyéb hasznosat ami eszetekbe jut. Be lehet menni körülnézni?

Előre is köszönöm az infókat! :wink:

üdv. Mirci :)

Kép
Kép
mirci74

amúgy én szept. végén fogok szülni, és én is szeretnék csatlakozni hozzátok ha nem baj.....

Kép
Kép
mirci74

Sziasztok,

valaki megadná nekem dr Lintner magánrendelésenek a számát.
Köszi.
lillácska

Üdv az újaknak... na igy a finisre fellendül a topic... :lol:

Babyteve!
Én nem a kórházba megyek nst-re... a Kapás rendelőbe.. ott is csinálnak, legalábbis a doki azt mondta, ha nem akarok bemászni a Jánosba ezért, akkor sétáljak le és megcsinálják... úgyhogy sajna nem talizunk... :(

Én viszont baromira nem birok magammal és annyira kint akarom tudni Zsófit, hogy az már-már beteges!!! Most rögtön de azonnal akarok szülni menni!!!! És semmi jele, hogy a hidegfront hatott volna, pedig eddig azt nem birtuk.. holnap melegfront... lehet, hogy vmit segit??? Már nem reménykedek!! Eddig ijesztgetett a csajszi, most meg bebetonozza magát oda?? Nem ér ám ez!
Lehet, megyek takaritani... talán kiüldözöm vele... apának úgy tünik, nem akaródzik megbökdösni... két napja hiába várom, pedig megbeszéltük, hogy az esküvő után már nem kell ellenállni a kisértésnek (addig ugyi féltem, nehogy elinduljon)... dehát úgy tünik, ha már szabad, nem olyan izgi, izgibb az a qva játék a számitógépen esténként.... :evil:

Na, nem nyafogok tovább.... megyek csempét sikálni.... 8)
Vendég

sziasztok újak!

lintner mag.rendeléséről sajnos nem tudok semmit.

mirci: neked írtam a másik topikban, de idemásolom, h mit:

a szülészetis topikban érdemes vissza is olvasgatni, amiket kérdezel örökzöld témák. én már a másodikat szülöm a jánosban, csak jót tudok róla írni. az orvosi gárda nagyon jó! bárki is lesz dévai beugrója jól jársz. a szülésznők nagyon kedvesek, szakmailag felkészültek. (javaslom, h ennek ellenére válassz, főleg, h a doki 2esélyes. azt szokták mondani, h nem kell választani, mert mindenki nagyon jó, ez így is van, de ha választassz legalább lesz egy ismerős arc. ha úgy döntesz választani fogsz, azt mostanában tedd meg, később már nehezen lehet.)

a szülőszobák hihetetlen csilli-villik, van kád, meg minden ami kell, naygon szépen fel van újítva. az osztályon nagyon olajozottan működik minden, a csecsemősök eléggé le vannak terhelve, de ha mész utánuk és kérdezel készségesen segítenek. a látogatók itt bármikor jöhetnek-mehetnek, akár a szobába is be.

van felkészítő bármikor lehet csatlakozni, 7 téma jár körbe-körbe. nem kell bejelentkezni, apukák is járhatnak. a honlapot böngészd át.

ha van kérdésed nyugodtan írd meg

ági: ne türelmetlenkedj, még jogosan van bent a hölgy min. 2-3 hétig! próbálj másra koncentrálni, lehet, h pont akkor kibújik? :lol: :lol: :lol: :lol: bökdösés nekünk már samunál sem jött be, 1 hétig túlhordtam, hiába minden. szal lehet, h egy kis hegymászás jobban beválik?? :lol: :lol: :lol: vagy hagyd az egészet zsófira, tudja ő mikor kell jönnie! NYUGI! végülis még van 3.5 hét!
kerekpocak

Kerekpocak: köszönöm a válaszod! :D

Lányok: ha szülésznőt szeretnék fogadni mikor érdemes ezt megtennem? Tudtok ajánlani valakit?

Kép
Kép
mirci74

Zsófi!
Te nem vagy nyomott??? Mert én baromira! Tök gyagyának érzem magam!!!

És ma megkérdezték az oviban: Jajj, ti még egyben vagytok? Meddig még? Mikor jön? - Anyádkor.... :x jujj, de melegebbre tudtam volna küldeni, tök agressziv vagyok úgy érzem!!!! :twisted:
Vendég

igen, kicsit agresszív vagy :) de ez ilyenkor érthető. én nem vagyok nyomott, ma nagyon jó napom volt. reggeltől estig mentünk/mentem samuval össz 8 órát meneteltem és nem is vagyok fáradt, pedig már vagy 2 hete nem alszom éjjelente. viszont végre beszereztünk MINDENT a babaszobához!
kerekpocak

hű de pang megint a topik. no sebaj. éjjel megint nem nagyon aludtam. ma megyek ctgre, meg doki is lát. nem gondolom, h hihetetlen újdonságokról számoko majd be :) :) :) de meglátjuk.
kerekpocak

pocakfotó (béna kicsit. a karom nem látszik mert felemeltem)

Kép
kerekpocak

Zsófi!
Te sem vagy eleresztve pocakkal (velem együtt) .... :) de nem baj, az a lényeg, hogy megfelelő méretü kisemberke van benne... :)
Majd ha hazaértél jelentkezz, hogy mit mondott a doki..
Én holnap reggel fél8-ra megyek nst-re a Kapásba... kiváncsi leszek, s bár nem a dokim lesz, remélem, ha megkérem, megnézi a méhszájamat, mert őrült sokat keményedtem ma és néha már-már fájt is, meg nagyon nyomja a buksijával és szeretném tudni, hogy állunk...
Meg kéne tanulni ön-méhszájvizsgálatot csinálni.... :lol: úgy érzem, nagyon pihent lettem ma... (nem véletlen, egész délelőtt aludtam) :lol:

Mirci!
Kérdezted a szülésznőt... bár én még nem szültem a Jánosban, csak most fogok, de azt mondják, ha nem választasz sincsen gond, mert mind nagyon jó és aranyos, kedves. Viszont ha tumultus van esetleg, akkor nem baj, ha van választottad...
Nekem nincs, sem dokim... meglátjuk... :wink: csak kijön igyis ez a gyerek :)
Vendég

most bemásolom amit az anyukásba írtam:

halihó lányok. voltam ctgén. az első 20 percben semmi aktivits nem volt és csak egy valamire való keményedés.aztán kiküldött annamari pisilni, meg mozogni és aztán már kicsit jósolgattam, meg jónás is rugdosott.
bent volt pont kaszás doki, mondta, h látja vannak keményedések. aztán jött az én dokim, mondta, h ez semmi extra Sad aztán megnézte a méhszájat ami fent van, kemény és zárt és azt mondta, h a feje lent van de azért még nincs beilleszkedve teljesen. és hogy még rengeteg idő van.

csak úgy elkeseredtem. ez volt samuval is. hiába megyek-jövök, lépcsőzés, meló, emelgetés stb a méhszájam, mint a beton. és egyáltalán nem látom, h majd hipp-hopp felpuhul és kinyílik. kicsit elkenődtem. meg persze még bármi lehet, de olyan irigy vagyok, akik csak úgy simán megszülnek meg minden. és nem értem, h nekem vajon ez miért nem megy?? miért nem lehet nekem is természetesen, könnyen szülni? grrrrrrrr.

próbálok pozitív maradni.

kép: sztem becsapós, ennél sokkal nagyobb a hasam! na majd csinálok egyet még.
kerekpocak

Zsófi!
Ne legyél elkeseredve szerintem, van még egy kis idő és a pozitív gondolkodás nagyon sokat segíthet, a negatív hullámok viszont csak rontanak.
Nem akarok okoskodni, csak én is hajlamos vagyok a negatív erősítésére, de az nem olyan jó.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Jövő héten találkozom a leendő szülésznőmmel, izgulok kicsit milyen lesz, egyben megmutatja nekünk a szülőszobát meg mindent.
A dokimtól kértem segítséget, fontos volt, hogy tudjon és szeressen együtt dolgozni a választott szülésznővel. Szóval kíváncsi vagyok nagyon.
Azt tudjátok, hogy ilyenkor lehet-e beszélni a pénzről, meg hogy mennyiért vállal vagy ezt én döntöm el, hogy mennyit adok vagy hogy megy ez? Nem akarok cikiben maradni már az első találkozás alkalmával!!! :oops:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

köszi szilvi!! próbálok lazán hozzáállni. vmi majd csak lesz ;)

sztem nem annyira lehet erről beszélni. priviben küldök tól-ig számokat.
kerekpocak

Zsófi!
Én a lányomat úgy szültem, hogy a 37. héten még teljesen zárt volt a méhszáj, aztán a 38. héten elfolyt a magzatvíz és igaz, hogy lassan, de természetesen született meg. Arctartással született, azért jött lasssan, állítólag.

Küldenél nekem is priviben számokat? Most gondolkodunk arról, hogy válasszunk-e szülésznőt is.

Köszi
Patrícia

Kép
Kép
patr

Hali!!! :D

Zsófi!
Sajnálom a makacs méhszájadat... :( erősen gondolkodtam, hogy pofátlanul megirjam-e a fél órával ezelőtti vizsgálat eredményét... mert biztos, hogy szar ilyet olvasni, hogy vannak olyan szerencsések, mint én... dehát ezt nem mi irányitjuk és nem tehetünk róla.

Egyébként hozzáteszem, hogy Barnust énis úgy szültem, hogy reggel 9-kor az uh-n még zárt volt a méhszájam (csak a külső volt nyitva egy ujjnyira, de az már akkor vagy két hete)... nst-n nulla fájások és délután 3-kor mentem vissza 10perces fájásokkal, akkorra meg már nyitva voltam, este fél8-kor megszületett Barnabásom.... szal ez sem mérvadó és próbálj meg pozitiv lenni, végülis van még ideje nyilni!!!

Azért leirom: a CTG-m reaktiv, persze ez semmit nem jelent, van, akinek 80-as fájásai vannak oszt még hordja hetekig...
Viszont a méhszájam 2111-es... :D :D úgyhogy kinyiltunk... azt mondta a dokinő, hogy jöhet bármikor és figyeljek oda, ne várakozzak otthon a fájásokkal, mert a harmadiknál gyorsan válthat a fájástevékenység.... :roll:
Úgy repültem ki a rendelőből, mint aki belőtte magát, komoly végigvigyorogtam az utat hazáig és sikitva hivtam anyámat, aki szegény frászt kapott hirtelen... :lol: azt hitte, szülünk... :)

Na, abbahagyom az ömlengést... megyek takaritani ennek örömére, meg főzni, legyen kaja a fiúknak ha menni kéne... :)
Vendég

Hááát, nem tudom, érdekes ez a méhszáj téma, nekem ugye, már a 28. héttől nyitott, bár a nyakcsatorna eddig megtartott volt, de pl. egy másik ikres ismerősöm 1111-es méhszájjal éldegélt a 32. héttől , 36+5-re szülte a babókat 2590 és 2780-as súllyal..másodki terhesség és szülés (spontán, taxival ment be és 2 óra alatt kint voltak a babók)....

Mai vizsgálat szerint mindkét babó medencevégű, úgyhogy 1000% a császár, le vagyok lombozódva rendesen, nem hiányzik egy hasi műtét a két babó mellé...de legalább velük minden oké, 2300 és 2400 gr-osak, és a doki is megnyugodott, hogy eddig kihúztuk, ilyen előzményekkel... :D (Még azért beszélek Mirával folyamatosan, hátha hallgat rám és még befordul.... 8) )

Kép
babyteve2

Hahó!

Köszönjük szépen a gratulációkat!

Próbálom röviden, de velősen leírni a szülést.
Szóval, csütörtök este 11-re összepakoltuk a kórházi csomagot. Péntek hajnalban elkezdett csepegni a magzatvíz. Épp nem tudtam aludni...
Mivel fájásokat nem éreztem, gőz fölé ültem, letusoltam forróvízzel, ittam még egy málnalevél teát és szép lassan elindultunk a kórházba. Fájások semmi. Beöntés. Nem indított fájásokat. Méhszáj 1ujjnyira nyitva.
F7re jött be a dokim és kaptam méhszájnyitót. Ettől elindultak a fájások. Ezeket egész jól bírtam. Labdáztam, kádaztam, állva kapasztkodtam a fűtéscsőbe. A fájások 10ig bő két ujjnyira nyitották a méhszájat, de aztán nem tágultam tovább. Jött az oxitocin infúzió. Rámkötötték és bumm. Irdatlan volt. Úgy sejtettem, ezt sokáig nem fogom bírni. Konkrétan kivoltam. Ekkor elkezdtünk beszélni az EDA-ról, aláírtam a papírokat és 11-re megkaptam az érzéstelenítést. Utána , amikor már hatott mindkét oldalon, felcsavarták az oxitocint és begyorsultak az események. Én mindeközben a szülésznővel - Judit :) !!! - beszélgettem mindenféle hétköznapi dologról. Aztán n2 környékén jöttek a tolófájások. F2ig csak szuszognom volt szabad, mert még a méhszáj nem állt teljesen készen a kitolásra. f2kor aztán indult a menet. Asszem, az edából maradt egy kicsi, mert a székelési ingert érteztem, de a méhösszehúzódásokat még csak halványan. Toltunk-toltunk állva, oldalt fekve, háton. Apuci hátulról fogott, amikor álltunk. Nem tudtam rendesen tolni, mert pisilnem kellett, de nem tudtam. Kértem katétert. Utána már pár fájás alatt megjött a baba. Meg is döbbentem, amikor a fejecskéje kibújt. AZt hittem, még sok van hátra.
Amikor rámtették, furcsa mód nem sírtam el magam, ez a papa reszortja volt :), hanem a világ összes békéje járt át.

Gátmetszés nem volt, de azért kellett varrni kicsit. ETtől függetlenül este már ülve szopiztattam Balázst.

A kórházi napokról majd máskor.

Eszter

Kép
eszter.eu

Eszter!
Nagyon gratulálok, gyönyörű a kisfiad!
Amikor újra lesz időd írni, légyszi írd meg milyen volt a kórházban, milyen volt a szoba, a csecsemősök stb.
emma2008

eszter nagyon jó szülésed volt, ilyet én is bevállalnék! azt szeretném kérdezni, h EDA miatt a tolófájásokat elvileg ugyanolyan erősnek érzed, mint rendesen? nem fura, h először semmi, aztán hirtelen iszonyat erővel döngetődsz, minden átmenet nélkül? vagy hogy kell ezt elképzelni?
az EDA után lehet mozgatni a fejet? nem kell feküdni?

várjuk a beszámoló folytatását, meg az anyukásban is elvárunk! ja és képeket!!!
kerekpocak

Hahó!

Zsófi!
Köszi az esküvői bókot.
EDA. Az EDA-val feküdni kell, amíg hat, de mivel nem fáj, ezért nem nehéz feküdni. Kitoláskor elvben már nem hat, így akkor már lehet állni is apai támasszal. Asszem azért kell feküdni, mert az alsó végtagjaid elgyengülnek/elzsibbadnak kicsit.
A tolófájások teljesen más természetűek, mint a méhszájtágító fájások. A tolófájásokat én nagyon erős székelési ingernek éltem meg. Semmi görcs. Kitoláskor az a kihívás, hogy nagy levegőt folyamatosan benttartva irdatlan erővel, kb. 3x20 másodpercig kvázi kakilj.

Kórházi napok

Hát, jó kis groteszk szösszeneteket lehetne írni belőle, kisebb drámai beütéssel.
Három ágyas szobában voltam. Szobatársak végig jó fejek voltak. A fűtés vagy ezerrel ment, vagy sehogy. Persze nem mi döntöttük el, melyik fokozatot használjuk.
Kaja. Én tejcukor mentes diétát kaptam elvben, de nem sikerült egyszer sem tejcukor mentes kaját hozniuk. Mondjuk nem volt baj, mert általában kopogás nélkül ránknyitottak, letették a kajásdobozt, majd közölték, hogy 20 perc alatt együk meg, mert aztán jönnek a dobozért. Mondanom sem kell, ha épp szoptattunk, vagy fejtünk, nem jutottunk el a kajásdobozokig. Ha bent volt a férjem, ő megette :)
Vizitek. Hát ez tök vicces volt. Kopogás persze nuku. Én rendszerint meztelen fels testtel üldögéltem (szopi vagy fejés vagy mellbimbó szellőztetés okán), bejön két doki, hátuk mögött másik 10 és az egyik mondja:"Hüvelyi szülés, probléma mentes. Szintén hüvelyi szülés, problémamentes." Majd kivonulnak. :shock: Amúgy napjában kétszer benézett egy orvos, aki megkérdezte: "Minden rendben van?", majd már indult is kifelé.
Csecsemősök. Ha kérdezel, válaszolnak, megmutatnak mindent. De ne arra számíts, hogy mama-baba barát hozzáállást mutatnak, módszereket ismertetnek. Ha fáj, ahogy a kisbabád szopizik és nem tudod elérni kisujjal, hogy elengedje a mellbimbót, fogd be az orrát és akkor majd levegőt kell vennie a száján. Nyomják a cukrosvizet és a tápszert cumis üvegből. Én megértem, hogy nem itathatnak meg annyi csecsemőt pohárból, de senki nem hívta fel a figyelmemet, hogy ha fáradt is vagyok, jobb, ha én látom el a babát, mert igenis kialakulhat cumi-mellbimbó zavar. Nálunk a második nap végére elfelejtette Balázs, hogyan kell szopizni.

Folyt. köv.

Eszter

Kép
eszter.eu

Szóval, nem csak Balázs felejtette el a szopizás művészetét, hanem a szobatársam kislánya is. Ott bőven volt tejci - nem úgy mint nálunk -, de a mamának le kellett fejnie és cumisüvegből beadagolni a gyereknek. Tudjátok mit mondtak, miért? Mert még túl pici, nem bírja a szopizást. A nagy büdös lótúrót!

Ha egyszer majd szülni fogok:
- a babát magamnál tartom az első perctől, max. fizetek egy bábának, hogy segítsen az első napon.
-alapítványi szobába megyek, hogy ne aggódjak, hogy a többieket nem hagyom pihenni, ha sír a gyermekem.
- cukros vizet itthonról fogja hozni papa, forralt babavízből és fruktózból.
- cukros vizet, csak és kizárólag és kivétel nélkül szopizás után kaphat a baba, éjszaka is!!!
- nem etetheti meg senki cumis üvegből, majd én vagy apuci pohárból.

Nálunk az első hét kinszenvedése jól mutatta, hogy
- cukros víz ide vagy oda, a baba besárgulhat. A kolosztrum sokkal fontosabb.
- iszonyatosan megterheli pszichésen az anyát, ha a gyermeke nem hajlandó szopizni, ha sárgasága miatt kórházi körülmények közé kerül (kék fény, folyamatos vérvételek).
- anyuci pszichés állapota 100%-ig képes a tejleadó reflexet blokkolni!!! Nekem meg sem indult, máris elapadt. Ma, amikor 60 grammot szopizik Balázs, még 40ml-t le tudok fejni. SOSE HIDD EL, HOGY NINCS TEJED! Relaxálj, papa masszírozzon, és ha már otthon leszel nyugalomban, meg fog indulni. A tápszer meg olyan szar ízű,hogy ha kapott is a babád, simán átáll anyatejre.

Eszter

Kép
eszter.eu

Ja! És a képek :)

Kép

Kép

Eszter

Kép
eszter.eu

Eszter!
Nagyon édesek vagytok!!!!

Köszi a kórházi infót....
Na ez a cukros viz, erről volt itt már szó nem olyan régen és én akkoris mondtam, hogy az én gyerekemnek senki ne adjon!!!! Egyszerüen nem fogom kiadni a kezemből a gyereket! Jogom van a 24órás babázáshoz, ha tetszik nekik, ha nem!!!!
Keményen el lehet cseszni, ha megetetik, megitatják... én ezt végigcsináltam Atisnál, köcce, egyszer elég volt!!!!
Úgyhogy ha ilyen a hozzáállás, akkor lesz vitám odabenn, mert én ugyan nem adom ki a kezemből azért, hogy hülyére tömjék, nekem meg majd begyullad a mellem a tejtől, a gyerek besárgul, legrosszabb esetben pedig úgy járok, ahogy Atissal, deci tejem nem lesz, mire hazajövünk!!!
Asszem megpályázom az alapitványi szobát, ha nem, akkor viszont nagyon a sarkamra állok és ha kell, hazajövök saját felelősségre!!!!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?