Új privát üzeneted érkezett!

Amica
Asszem Fici megint küldött Neked egy üres üzit. Bocsika! :oops:
gtünde

Szia Mindenkinek! :D

Haga

Szívből gratulálok. Hát jól elhúzódott szegényem ez az egész. Gondolom alig vártad már hogy a kezeidben tarthasd Albert-babát. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek. Sok-sok egészséget, és tejcit. Vigyázz magatokra!

Tiza

Aranyos a kisfiad nagyon. Hasonló alkat, mint az én Anna leányzóm. Ő is a sportos fazont részesíti előnyben. :D

Szilvia72

Marci-babád nagyon édes. Szép szál legény lesz belőle ha így folytatja. Csak hüledezek itt a súlyok hallatán, mert az én 7 hónapos leányom szerintem még 7 kilo sincs. Már nem is viszem méretni, mert csak idegesítene a dolog. Úgyhogy fogalmam sincs, hogy mennyit nyom a drága.

gtünde

Reméllem most már minden rendben lesz veletek. Jól megijedhettél gondolom. Pihenj amennyit csak tudsz, na meg amennyire csak Fici engedi.

bobóka

Na neketek is szépen kijut a "jóból". Reméllem most már jól vagytok. Vigyázz magatokra.

bogáncs

Nem tudom mit kell kívánni. Talán kitartást? Együttérzek veled :P

Bocsánatot kell kérnem, hogy ennyi ideig nem jelentkeztem, de végre átköltöztünk a másik lakásba, és hát most értem el arra a pontra, hogy nagyjából minden a helyén van. Ja és internetünk is csak most lett.
Én most enyhén kivagyok merülve. Nem csak a pakolászás miatt, de a Manóm is eléggé kiakaszt. Szerintem megviselte a környezet-változás, és hát senkivel nem marad el, csak velem. Egyfolytában ordít, ha nem én vagyok vele. Még a férjemmel sincs el. Szóval elég fárasztó, mert így viszont nem tudok csinálni szinte semmit.
Ráadászl szegényt a foga is megkínozta. Már 4 foga kint van neki.
Amíóta nem írtam annyit fejlődött, hogy csuda. Mászik ezerrel, és már bárhol megkapaszkodik és feláll. Csak a kis gyagya annyira vagánykodik, hogy feláll, aztán elengedi a kezével amibe épp kapaszkodott, aztán lehet imádkozni, hogy úgy dőljön, hogy ne verje agyon a fejét. A szája be nem áll, állandóan magyaráz, vagy berreg. Bírom amikor vigyorog a 4 fogával. Zabálnivaló, csak most egy kicsit fárasztó.
A szopi is megy még ezerrel, de már kétszer kap gyümölcsöt, meg egyszer főzelékfélét.

Egyenlőre ennyit, mert kicsit sok lesz belőlem. Majd még jövök ha tudok.

Szép álmokat Mindenkinek!

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34

Sziasztok!

Nem nagyon pörög a topik mostanság... Pedig mindig olyan jó olvasni rólatok. :D

Timi
akkor most már halad a pürézés? Miket eszik Anna? Megkedvelte már az ízeket?
Jó, hogy végre sikerült berendezkednetek. Én nagyon szeretek "költözködni", mert akkor mindig lehet valamit alakítani és kiélhetem a lakberendező-énemet. Most is évszakonként variálgatok ezt-azt. Mi kb. 3 év múlva fogunk költözni egy nagyobb házba, amit tavaly vettünk, de még nagyon sok mindent kell alakítanunk addig.
Anna nagyon ügyes. Mikor kezdett gyorsulni a mozgásfejlődése? Elég hamar kezdett mindent, ugye?

Tüncsi
örülök, hogy minden rendben veletek. Hányinger és egyebekkel hogy állsz?

Boboka, Babcsi
Nagyon rég hallottunk rólatok... Hogy vannak a kismamik?

Tündi
Mi újság a vizsgákkal? És a fiúkkal? Jó nagy baba már Bence, ugye?

Nelli
lányok kilábaltak minden baciból? Brigi hogy viszonyul a kanálhoz?

Nálunk a gyakori szopik ellenére is kezd mutatkozni némi napirend-féle. No, nem órapontosságú, de már ez is valami. Fél 7-7- kor kelnek a csajok, aztán Sára alszik még 10 körül egy fél órát, dél körül fél órát cicin, 3-kor egy hosszabbat (ez van egy órányi is) és fürdés előtt még szopi alatt. Az éber időszakokban 3-5 szopi van, összesen napi szinten nem tudom mennyi, de kezdünk hasonlítani a természeti népekhez... :lol:
Lassan 6 kiló, ami a 2,7-hez képest azért nem kevés. Már elmaradtak az állandó bömbik és hétvége óta keresztény is a kisasszony. Ez nagy változást hozott ám rá nézve (bár az egész szertartást - korábbi önmagát nem meghazudtolva - végigüvöltötte :lol: ). A héten tökélyre fejlesztette a kezei összekulcsolását, nyúlkál a játékaiért és igyekszik minél behatóbban megismerni azokat. És hát beszél... Hihetetlen arcmimikával karattyol álló nap, s az ember hajlamos elhinni, hogy bizony babanyelven csupa értelmes dolgot mond.
A világ ilyen alapos felfedezése következtében aztán enni sem ér rá, sőt képes még szopi közben is mondani a magáét, ami azért több mint vicces... :lol:

A héten rakok nektek képet a csajokról.

Jó éjt!
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok :P

Ügyes vagy, a kitartásod meg is hozta az eredményt, szépen fejlődik Sára.
Gratulálok a kis keresztény báránykához!!!!

A topik tényleg kezd kicsit kiürülni, már én is figyeltem.

Timi :P

Jó hallani felőled is. Szuper, hogy vége a költözködésnek.

Azta, de ügyes Anna!!!!! Mászik és felkapaszkodik!!!!!
Én egy kicsit most elkezdtem aggódni, Lencus most 9-én volt 6 hónapos, kb. három hét van Anna és közte és szinte még semmit nem produkál mozgásügyileg... :cry:
Verbálisan nagyon fejlett, már nagyon korán elkezdett kommunikálni, 4 hónapos kora óta másfél órákat is elrikkantgat, gügyög a járókában, de a mozgás...
Ha hason felkönyököltetem, akkor átfordul néha, de magától csak oldalra tud és azt is ritkán...
Ő kis tömör gyönyör, édes kis zsufababa.

Lányok mi a véleményetek???

Tündi :P

Jó, hogy minden rendben!!!! Örülök nektek!!!!

Tündi, Bobóka, Szilva, Babcsi és a többiek?????

Bogáncs

Kép
bogáncs

bogáncs, ne aggodj Lenke miatt, Dávid 7 honapos elmult, amikor hátrá billent hasrol, és visszafordult hátra. Kb egy hete gyakorolja, pedig márc. 5-én volt 7 honapos. Ez nagyon változo, még nem jött rá a trükkre. Mindegy, mikor fordul meg, a lényag, hogy hizik és beszélget (gagyog), és ugy általában mozog, tehát csapkod kezével-lábával. Nagyfiam is 7 honapos fordult meg, lusta család :) Van, aki 9 honaposan megy, Peti 15 honaposan, de ismerek személyesen egy kisfiut, aki 20 ! honaposan járt egyedül. Nem kell félni, ha nem passzol bele napra pontosan a lexikonfejlödésbe a baba. Jo babázást: Kata
Vendég

Sziasztok!

Tegnap már hazajöttünk :lol:

Amint lesz egy kis időm, teszek fel képet :)

Sajna, nincs tejcim, úgyhogy tápszerezünk :cry:
De amúgy minden oké, a dokinéni tegnap azt mondta, hogy fasza kisember Albert baba :oops: :lol:

Puszilunk mindenkit, és nagyon szépen köszönjük a drukkokat, és a gratulációkat :)
Vendég

Bogáncs :)
Valamelyik baba a beszéd terén, valamelyik a mozgás terén fejlődik jobban. Ne aggódj!

Kismok :)
Nagyon ügyes vagy! Szépen fejlődik Sára baba :lol:
Köszi kérdésed, kb. 1 hete már néhány kanál főzeléket és bébidesszertet szívesen elfogad, nyitja a száját, de nagy mennyiséget nem. De ez is valami, majd csak növeli a mennyiséget.
Múlt hónapban 170 g-ot hízott, ami kevés, de a semminél több. Most 7 kg, ami nem túl sok, de szépen fejlődik a mpzgás terén, sőt!
Ami nagyon fog ízleni neki, mert már most is rávetné magát, az a natúr joghurt.
De azt még nem szabad adni.

Timi :)
Ügyesek voltatok a költözéssel. Elhiszem, hogy kivagy, és Annát is megviselte a költözés, ez is természetes. Pár hét, és minden a régi kerékvágásban lesz.
Szépen fejlődik ő is, és látod a hozzátápival is szépen haladtok, jobban, mint mi.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Haga :D

Bocs, hogy csak most :oops: :oops: :oops:
Isten hozta Albert babát!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4

Pár órásan
Kép

1 naposan
Kép

2naposan
Kép

Kép

Hazaindulás előtt
Kép

Itthon

Kép
Vendég

Haga!

Csodálatos a kisfiad!!!!!!!!
Vendég

Haga
gyönyörű kisfiad van!

Kép
Kép
emma1976

Haga!

Nagyon aranyos a kisfiad!
Örülök nektek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Micsoda kis elégedett pofija van! :wink:

Dr Csont a dokija?
Már csak a szóhasználat miatt kérdezem. :wink:
Vendég

Haga

Tündéri a kisfiad. És milyen kameraérzékeny már most :D Sok örömet kívánok neked benne.

kismok

Haladunk igen. Kétszer eszik gyümölcsöt, egyszer pedig főzelékfélét. Legtöbbször bolti bébiételt adok neki krumlipürével felhigítva. Anyu főzött neki galamblevest gazdagon ( sárgarépa, máj) abból fagyasztottam le neki több adagot. Sárgarépát imádja. Gyümölcsben az alma és az őszibarack, körte a menő. Én már reszelek bele neki babapiskótát. Bár lehet hogy egy kicsit korai a mai nézetek szerint, de talán nem lesz baj napi egy babapiskótától, az is két részletben.
Én most egy darabig nem akarok dobozt látni. Pedig innen szeretnénk majd tovább menni. A vágyam egy teljesen új lakás vagy ház. Majd meglátjuk.

bogáncs

Szerintem ne aggódj a mozgás miatt. Nekem a nagylányom is ilyen volt. Mindent nagyon hamar csinált. Anna még őt is felülmúlja. Ők ilyenek. Én meg a hízás miatt aggódom. Mindenkinek meg van a maga aggódni-valója :D Előbb-utóbb ugyis nekilát a dolgoknak. Ráér. Anna már szaladna ha tudna. Alig lehet tartani kézben is. Egyfolytában izeg-mozog, pörög-forog. Rengeteg dolga van. :)

Nelli

Szerintem Anna is 7 kilo körül járhat. Nálunk olyan is volt, hogy szó szerint semmit nem fejlődött egy hónap alatt. Most már több mint egy hónapja nem is voltam méretni. Nem idegesítem vele magam. Nálunk úgy ahogy megy a hozzátápi, de változó, hogy mikor mennyit eszik. Hol többet, hol meg alig akar enni valamit. Inkább szopizik. A tápszert továbbra sem fogadja el.
Viszont nehezen kakil szegényem. Akkorákat nyög közben. Van hogy sír is. Nem tudsz valamit, hogy mit lehetne neki adni, hogy könnyebben tudjon szegényem wc-zni?

Mona

Ha jól emlékszem nálatok volt ilyen szorulásos probléma. Kapott valamit a kisfiad? Úgy sajnálom amikor látom, hogy erősen nyom aztán semmi. Múltkor is szegénynek féluton elakadt. Még szerencse, hogy elkezdtem után a pelenkázni, és láttam hogy félig már kint volt neki, aztán együtt nyomtuk tovább neki. Most meg már két napja próbálkozik, de még nem sikerült neki. Előre félek, hogy mi lesz, ha már muszáj lesz neki kijönni. Ugye ettől nem lehet komoly baja? Bocs, hogy ilyen problémával zaklatlak, de most ez aggaszt, és úgy emlékszem nálatok volt ilyen probléma.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34

Haga!
Biztos nem emlékszel már rám, de azért tiszta szívből gratulálok Albert babához, gyönyörű kisfiú. :wink:

Többiek!
Olvaslak ám szorgalmasat titeket, de mire írnék, mindig közbejön valami. Egyszer majdcsak idejutok. A babák kivétel nélkül gyönyörűek, csak ámulok a tieiteken, hogy mennyire megy az idő. Tiza! Marci is maholnap már egy éves! Tiszta te vagy!!

Puszi
Tina

tynus12

Gratula Nektek! Albert Tündér Baba! :wink:

gTünde :D
Pihengess, s várjuk a híreket! Még jó, hogy anyukád tud így segíteni...Fici is tudja, hogy most anyukája nem tudja rázogatni pici popóját :wink: Készíitek már a kistesóra?

Timi :D
Ügyes vagy, hogy átköltöztetek!Én kisbabával el sem tudom képzelni, de a muszáj nagy úr!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Van a kecskeméti szilva bébidesszert. Meg kellene nézni, adható-e neki, mert az nagyon jó szorulás ellen. Barackok is jók.

Haga :)
Gyönyörű szép a kisfiad :lol:

Képzeljétek, van itt egy kisbaba, akinek nem elég az anyatej, de a tápszertől is kiütése van, így az anyja hozza neki az anyatejet. Gondoltam egyet, és megkérdeztem, nem kell-e neki az általam összegyűjtött, és lefagyasztott tejcsi, mert nekem cumisüvegből nem eszi meg Brigi, a főzelékbe nem rakom bele, mert még nagyon kis mennyiséget eszik meg, és dobhatnám ki hamarabb. Lassan lejárnak azok, amiket még pici korában raktam el, és ki kellene dobni. És kell neki. Így aztán szépen odaadom nekik.
Én ajánlottam fel, de tök hülye vagyok, mert egyfelől tudom, hogy jól teszem, hisz egyébként kidobnám, de másfelől sajnálom, hisz annyit küzdöttem érte :( Nem képzeltem volna valaha is, hogy én fogok valakinek tejet adni :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Nelli :D
de jó! Lesz tejtestvérkéje is Briginek! Ez szerintem olyan szép dolog, hogy így tudsz segíteni egy másik kisbabán is! Anyukájának miért nem megy a dolog?

Én - asszem Julinál megutáltam a fejést egy életre, így még elő se vettem S-nál. Viszont van gyűjtőkagylóm, és ennek hála 2 naponta 2 dl megy a fagyóba. :)
Ez a másikból is folyás egyébként mikor múlik el? Vagy ez alkati dolog? Mert azért elég zavaró tud lenni, ha nem itthon szopizunk... :?

gyönyörű a kisfiad! Már most olyan okosan néz! :D

KM

Kép
Kép
kismok

Kismok :)
Nekem az első 2-3 hónapban jött valami a másikból is, de soha nem annyi, hogy gyűjtögessem. Most meg már csak egy pár csepp, mikor belövell a tej. Szerintem lassan neked is csökkenni fog a másikból való folyás, de betét még nekem is kell.

Állítólag nem elég az anyukának a tej. Elmondása szerint én inkább abban látom a problémát, hogy ő szeretné, ha a baba 2-3 vagy akár 4 óránként enne már, és nem akarja akár óránként mellre rakni a növelés érdekében. Neki is 3. baba, de ha én tudom még mindig 1,5-2 óránként szoptatni Brigit, neki is menne talán.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Kép Csodálkozik

Kép
Kép
kismok

Kép Vigyorog Kép Dumál

Kép
Kép
kismok

Timi
neked akartam írni: amiről írtál tipikus szeparációs szorongás. 6-9 hónapos kor körül jön elő a babáknál, ekkor kezd kivilágosodni, hogy anya és a baba nem egy test, én anyán akarnak lógni egész álló nap. Mi már másfél hónapja benne vagyunk.... vagy fogom, vagy úgy játszik, hogy néha hozzám ér, leellenőrzi, hogy megvagyok :) Édesek, de nagyon-nagyon fárasztó. Ritkán osonhatok ki 5 percre ordítás nélkül

KM
Sárababa továbbra is csodaszép!

Nelli
2 dl egy nap alatt? Az nagyon szép!
Nekem az elején is csak pár csepp jött a másik ciciből, kb 3 hónapos kora óta meg semmi nem jön abból, amit nem szív a kicsikém.
Zalán 4x szopizik még egy nap, és fogalmam sincs, mikor fogjuk ezt csökkenteni, erre nagy igénye van neki is, meg őszintén szólva nekem is. Mondjuk az éjszakai nagyritkán kimarad, na azt szívesen kihagynám :D

Kép
Kép
emma1976

p.kata :P Nelli :P Timi :P

Köszönöm szépen a bíztatást! Tudom én is, hogy nagyon változó a fejlődés üteme, de tudjátok egy anya csak anya :oops:
Az nyugtat, hogy egyébként állandóan jár keze, lába, annyit gőgicsél, hogy csak, naa. Lenke egyébként nagy baba, 8200g.

Emma :P

Teljesen megértem, amit a szopizással kapcsolatban írtál, én is érzem magamon, hogy olyan jó még így szimbiózisban élni. Lenke még nem is kapott mást, csak anyatejet.

Nelli :P

De aranyos vagy! Eleinte én is emlékszem, mennyit kínlódtam a fejéssel, meg a szoptatás eleje sem volt könnyű.
Látod? Nem semmi tényleg, hogy most Te adsz másnak!

Haga :P

Doktor néninek igaza van, tényleg klassz srác. És milyen szépen tartja magát.

Bogáncs

Kép
bogáncs

Kismok :P

Annyira szép ez a kislány is!!!

Bogáncs

Kép
bogáncs

Sziasztok!
Tegnap már írtam egy hosszú üzit és egy félrekattintással elszállt. Nagyon mérges lettem, mert már nem volt időm másikra. Marci most is nagyon hisztis itt a földön és üti a székemet, meg szopja az ujját, ami azt jelenti, hogy meg van sértődve.

Emma :)
Én már pár napja nem szoptatok. Marci jobban szereti a szilárd kajákat. Nekem a hajnali volt az utolsó szopi, de pár napja Marci már nem kel fel én meg nem erőltetem, végre aludhatok. A szopi tényleg jó volt, de már nem hiányzik. Szeretnék újra teherbe esni és amellett lehet, hogy nem sikerülne.

Mi is költözünk nem sokára, már előre félek. A kiscsaj nagyon ügyi. A hízás miatt meg tényleg ne aggódj. Marci sem hízott az elmúlt hónapban, így most kell neki adnom egy kis Sinlacot, reggel meg tejpéppel kezdünk. Most már hízott, de nem egy díjbírkózó, 6,80 kg. Nálunk pont az a baj, hogy Marciákának gyors az anyagcseréje, van hogy ötször kakil egy nap, de minimum háromszor.

Haga :)
Albert baba nem is olyan mint egy újszülött. Már tök nagyfiús és az egyik képen mintha mosolyogna. Gratulálok!

Szerintem ne aggódj a fejlődés miatt. A babák nem egyformák. Nálunk pl. Marci még nem tud egyedül megülni sokáig, viszont irtó ügyesen áll, ha meg tud kapaszkodni, akár egy kézzel is. Vinnünk kell gyógytornászhoz, mert állítólag valami izom gyenge a hátában és azért nem ül, de három hét múlvára kaptunk időpontot. Addigra már lehet, hogy nem is lesz gond az üléssel. Én ezen nem izgatom magam.

Kép
Kép
tiza

Tiza :P

Köszi neked is.
Juj, drukkolok neked, hog kistesó beköltözzön a pocakodba.
Merre költöztök? Tudod eredetileg pécsi vagyok :wink:

Jó, hogy jelentkeztél.

Bogáncs

Kép
bogáncs

A Cserebogár dűlőbe fogunk költözni. A Magyarürögi úttal párhuzamos, csak két utcával feljebb, a hegyen (Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet fölött). Régen itt szőlők voltak, de most már nagyon kezd beépülni.
Köszi a drukkot, remélem mihamarabb bebabásodom.

Kép
Kép
tiza

Timi34,
a répa okozhat székrekedést. Nálunk is ez volt, 3 napig répát evett (krumplival és almával keverve), aztán 2 napig szenvedett a pocakja. Lehet kapni szorulásra glicerines kupot, az sokszor már akkor is használ, ha még el sem oldodott, mert legalább inger éri a beleket. Kicsit hagyd ott az ujjadat a popsiján, miután beraktad a kupot, hogy ne nyomja ki rögtön. Davinak jött a kuppal pár bogyo, de a kup még nem is oldodotott el, ugyhogy visszadugtam. Addid küzdöttem neki a kuppal, amig nem volt rendes puha kaki. Jött még elötte csomo keményebb bogyo. Hát, én máűskor nem adok több napon át répát, vagy csak öszibarackkal keverve. Amugy a rizs is fog, meg a banán is, a kakao és a csoki is (csak a késöbbi evésekre utalva )
Vendég

Tiza :P

Az nagyon szép hely! Építkeztetek?

Bogáncs

Kép
bogáncs

Igen. Már vagy 4 éve épül. Mindig közbejön valami, de így legalább volt pénzünk és nem egyszerre kellett kiadni. Most már azért nagyon szeretnék odaköltözni, csak a csatornára meg a vízre várunk, aztán az udvart is rendbetesszük. Marci szobájában már a szekrények is bent vannak, annyira kész a ház. Mondom is a férjemnek, hogy most már költözzünk oda, mert lassan kimegy a divatból a csempe meg a konyha. Még szerencse, hogy azt tavaly csináltattuk. Hi-hi

Lányok!
Ha már nem jönnék, mindenkinek kellemes ünnepeket! Én nem nagyon készülődök, csak a sonkát főztem meg, mert egyfolytában vendégeskedünk. Tavaszi nagytakarítást sem csináltam, mert remélhetőleg néhány hónap múlva elköltözünk. Most már jó lesz így is, azért eddig sem éltünk koszban.
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
tiza

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk:

Dani, Gergő, Attila, Brigi és Pocaklakó Bence

Kép
Kép
Kép
britta

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1206187674.4347.jpg[/img] [/img]

gondoltam teszek fel egy friss képet.

Mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34

Nekünk még csak így megy az ülés :D

Kép

boboka4

Mindenkinek kívánunk nagyon kellemes húsvéti ünnepeket!

Kép
Kép
Kép
h.nelli

sziasztok!

bogáncs és szilvi!
nagyon aranyosak vagytok hogy hiányoltok sajna nagyon el vagyok veszve mert a fiúk betegek voltak és közben még gyakszira is mennem kellett ja és most meg én vagyok nagyon beteg szóval jól elvagyunk!
és közben meg eladtuk a házunkat és most arra várunk hogy kifizessék hogy mi is tudjunk haladni!!!
de azért jól vagyunk!!!!
Balázs már nagyon ügyes fordul a pocakjára és visszafelé is próbálkozik na meg a mászással is próbálkozik és egész nap csak dumál szóval jól elvagyunk!!!
fogacskánk még nincsen de szerintem csak egy pár hét kérdése és kint lesz!!!

remélem ti is jól vagytok!!!
Lencusról már régen láttam képeket!!!
Marci egy tünemény!!!!

britta!
most nézem hogy mostmár nemsokára megszületik a kismanócska!!!!!
várják már a tesók????
és te hogy vagy????
hogy birod az utolsó heteket???
és a babaszoba készen van????
nagyon ritkán jössz hogy tudjuk így meg ha meglesz a Bence baba????

boboka!
nagyon édes Krisi a képen és nagyon ügyes is!!!!
na és tudjátok már ki rejtőzik a pocakban?????
hogy vagy minden oké mostmár veletek???

timi!
Anna is gyönyörű igazi kishölgy!!!!!!

haga!
szeretettel gratulálok mégegyszer és kívánom hogy minden a legnagyobb rendben és egészségben legyen nálatok!!!
Albert baba gyönyörű és mekkora haja van!!!!!

tiza!
a ti Marcitok is nagyon édes és akkor mostmár jöhet a kistesó???

tündi!
hogy vagy???
remélem minden oké és mostmár így is marad!!!!!???

szilva!
látom te is el vagy veszve!!!!!
sokat dolgozol????

kismok!
Sára is gyönyörű és már milyen nagyok vagytok!!!

többiek!
mindenkinek jó egészséget kívánok!!!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK:BENCE,BALÁZS,JANI,TÜNDI!
tündi23

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kép

boboka4

haga, nagyon szép Albert baba :wink:

Tímea, igen mi is sokat szenvedtünk a kakival, de a narancslé nagyon bejött. Mindennap megkapta egy narancsnak a levét és rostját, ( szerencsére imádta)kb ez ment 2-3 hétig, és már narancs nélkül is van kaki. De homeós bogyót is ajánlott a dokinénink, ha érdekel megkeresem a nevét.

Kép
mona76

Tündi!

Köszi, jól vagyok. Tegnap voltam dokinál, már 1 ujjnyinál valamivel jobban nyitva a méhszáj. Még bírom, de most már nagyon várom, sőt nagyon várjuk mindannyian. Minden készen van. Írj nekem priviben egy telószámot, és akkor tudok üzenni, ha megszületik Bence.

Szép napot!

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta

sziasztok!

britta!
örülök hogy jól vagytok!!!
és akkor valószínű nemsokára megszületik a kismanócskád!!!!
vigyázz magatokra!
megírtam priviben a számot és várom az sms-t!!!!

sziasztok!!
tündi23

Tündi!

Igyekszünk vigyázni magunkra, de ez nem könnyű. Privit megkaptam.

Szép estét!

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta

Sziasztok!
Hú de régen voltam, szégyenlem is magam :oops:
Rólunk:
Sajna nálunk már nincs szopi :? , Dani önként leválasztotta magát, mikor kezdtük bevezetni a szilárd kajcsit :? . De szerencsére mindent megeszik, nem válogatós, gyümiből bármennyi jöhet neki :lol:
Húsvétkor vendégeink voltak 6 napig :x , már nagyon vártam hogy elmenjenek :oops:
Danus tegnap óta náthás :cry: , ma voltunk a dokinéninél, azt mondja húzatot kapott, mert a szeme is be van gyúlladva. Annyira sajnálom, pedig szerencsére nem viseli meg.
9800gr, és 73 cm. Még nem mászik, de forog mint a körhinta, és kúszik, igy aztán mindenhová elér :lol: . Már szépen ül, és imád kompozni, és egy nagydúmás kispasi :lol:
Dobok pár képet, remélem nem bánjátok

kedvenc járgányom
Kép
mindig az érdekel, hogy mi van a szőnyeg alatt :lol: (esküszöm hogy nem éheztetem)
Kép
igy vártam a nyúszit
Kép
Kép
már különböző helyekről szed össze anya, és néha még a port is felszedem
Kép

Kép
mona76

Mona :)
Jobbulást neki!
Nem semmi méretek!
Gratula a kúszáshoz!
Evés: tej helyett nem kell neki tejpép sem? Valami kellene, nem? Vagy elég a főzi és gyümi?

Gondolom, ez az időszak senkinek nem könnyű, akinek már mászik, feláll a babája, és ezért ritkábban tudunk jönni.
Brigi is mindenre felkapaszkodik, pipiskedve, elengedi az egyik kezét. Az ágy mellett már pár lépést is tesz. Sehova nem tudok menni, mindenhova követ, feláll rám. Egy percre sem lehet magára hagyni. Mindent pakol.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

nelli, reggel és este tápszer, délelőtt tejpép vagy gyümi, ebéd főzelék, délután tejpép vagy gyümi.

Kép
mona76

Mona :)
Na, az más :lol: Így érthető.
És miért nem kellett neki a tej? Volt még egyébként?

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Igen, még most is van, bár nagyon kevés. De nem akar cicizni. Még erőszakkal sem lehet arra fordítani. Sokat vaciláltam azon, hogy fejjek vagy ne fejjek, de aztán úgy gondoltam, hogy ha nem akar szopni, akkor hagyom, legalább hamarabb kezdődhet a tesó projekt :D . Lehet azt gondoljátok rólam, hogy felelőtlen vagy könnyelmű vagyok mert lenne tejem de nem adom neki, de 6,5 évig szopizott, ez idő alatt is rengeteget fejtem neki, nemrégen fogyott el a fagyis tej, szóval remélen nem döntöttem rosszúl, bár néha lelkiismeretfúrdalásom van ez miatt :oops: .

Kép
mona76

akarom mondani 6,5hónapig :oops: :lol: .

Kép
mona76

Mona
nagyon tetszik a fiad! helyes és életrevaló lurkó! A nyuszis szerkó csúúúúcs!
8 hónaposan Zalán is pont 73 cm volt, a súlya meg 8900g.
NE legyen lelkiismeretfurdalásod, ha így alakult a szopi. Te mindent megtettél. Szóval ti is ennyire kistesóra hajtatok?

Kép
Kép
emma1976

mona

Hülyeség, miért lenne lelkiismeretfurfalásod. Nem te nem adsz neki, hanem ő nem igényli már. Nálunk Anna még negyon akar cicizni. És nem is tudom ki írta feljebb, hogy meddig jön még a másik mellből. Nekem még spriccelis a másik mellem. Sőt, még mindig van olyan is, hogy egyszer csak az utcán, vagy bárhol belövell, és szétázik a melltartóm, mert már nem hordom azt a betétet. Pedig szerintem abszolút nincs már sok tejem, és mégis. Anna még éjjel is szopizik, reggel, a gyümis, főzelékes, kaják között is, meg este is. Szóval nem változott a szopik száma, csak már eszik mást is naponta háromszor. A tápszert továbbra sem fogadja el, ami miatt félek is, mert mi lesz ha majd már nem lesz tejem. Mit fog enni reggel és este?
Úgy néz ki a kaki probléma megoldódik. :shock:

Nelli

Köszi a szilva-tippet. Bevállt. Reméllem tartós lesz, hogy szegény nem szenved minden egyes kakiláskor.

Emma

Akkor te is elvagy. Én kicsit nehezen viselem,hogy ennyire nem tudok tőle semmit csinálni. Eddig olyan jól elvolt, tudtam tőle főzni, vasalni, takarítani stb. Most meg kész agyrém az egész. És tök ugyanaz van nálunk is. Ha ott vagyok minden szép és jó. De amint csak megpróbálom, hogy kimenjek a szobából, már ordít mint a sakál. Ráadásul, most már tud mászni, és ha megpróbálom letenni a szőnyegre játszani,akkor már mászik is utánam, és felkapaszkodik a gatyám szárán, és ott áll a lábamnál és ordít telitorokból. A kiságyba sem nagyon tudom letenni. Pár percig elvan, aztán jön a műsor. Azt esetleg nem tudod, hogy ez meddig fog tartani? :D

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34

továbbítom:
Anyukák figyelmébe ajánlom ezt a pár sort FONTOS!
"Egy anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) előtt. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy "úgyis elviszem". Anyuka a rendszámot megjegyezte.

A rendőségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Óvodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani?

Ha Téged nem is érint közvetlenül, kérlek, hogy küldd tovább másnak talán hasznára lehet!!!!

Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodtam ide, gondoltam, hogy töbet segitek, ha ide is kiirom, mint ha csak egyszerüen feltenném az iwiw-en az üzenőfalra.
Mégegyszer millió bocsánat! :oops:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Még jó, hogy nem írtatok túl sokat. :)

Köszönöm az aggódást, drukkokat!

Jól vagyunk. Kedden voltam dokinál 12 hetes vizsgálaton. Előtte szombaton még barnáztam. Be is tojtam, de mivel anno a dokim azt mondta, hogy a barna nem gond, így azért megnyugodtam kicsit. Ráadásul délutánra el is múlt. UH-n minden rendben volt. Baba ülőmagassága 55,6 mm. Majdnem akkora, mint Réka volt. Tarkóredő 1,8 mm – tökéletes. Szíve vert, kalimpált ezerrel. Haematoma még megvolt, de UH-s doki szerint már csak barnázás lehet. Ami szerdától péntekig volt is. Ma már semmi. Ja, és most már nem okozhat gondot, mert a baba jóval nagyobb, mint a haematoma.
Réka egyre ügyesebb, okosabb és rosszabb. Nem tudom, mit lehetne csinálni, mert abszolút nem fogad szót. Sokszor estére már tök kikészülök. Mondjuk, holnap megyünk „haza”, ahol nem kell annyi mindentől tiltani, remélem, nyugodtabban fognak telni a napok. A délutáni alvás szupi. Nem kell már cipelnem. 1 és 2 között ledőlök az ágyra, és egy idő után ő is odafekszik és 2-2,5 órát alszik. Este is elég hamar elalszik popócipelés nélkül. Akkor fürcsi után mese van, sokszor már ő csukja be a könyvet. Lekapcsoljuk a villanyt, és együtt lefekszünk az ágyra. Most épp 3 macival alszik egyszerre. :) Ált. 15-20 perc alatt elalszik, akkor átrakom az ágyába. És ami a legjobb, hogy már sokszor átalussza az éjszakát az ágyában. Ha nem, akkor meg magam mellé veszem, és alszik reggelig. Most más nem jut eszembe. No, meg szóf.sni sem akarok. :D

Haga
Sajnálom, hogy nincs elég tejcsi a szopihoz, de így is fel fog nőni Albert. :) A képeken nagyon édes. Nem is újszülöttnek néz ki, hanem idősebbnek. És milyen ügyesen tartja a fejét!!

Kismok
Sára nagyon ügyes baba, hogy már nyúlkál, és a súlya miatt sem kell aggódnod. Nekem még kkor is jött pici tejcsi a cicimből, mikor már terhes lettem a második babóval. Mondjuk sok nem jött, csak pár csepp. De volt, hogy anno szopi nélkül is beindult. Szerintem alkati kérdés. Nem használsz melltartó betétet? Sára nekem a vigyorgós képen tetszik a legjobban. Édes pofa!

Bogáncs
Szerintem ne agódj Lencus miatt! Vagy mozgásban, vagy értelmileg fejlődnek. Nekik még nem megy egyszerre a kettő. Fici sem siette el a dolgokat. Aztán tényleg lehet, hogy a súlya miatt lusti kicsit.

Nelli
Van már olyan babajoghurt, amit tudsz neki adni. Én Rékának a Nestlé banános joghurtját szoktam venni. Sparban, Dm-ben a babakaja résznél van.
Szerintem szupi dolog, hogy másnak is tudsz tejet adni!!

Timi
Ügyesek voltatok a költözéssel. Remélem, azóta Anna már megnyugodott és megszokta az új környezetet.
Frutapura is van szilvás, esetleg az is beválhat a szorulásra.
Nagyon cuki Anna! Látom, ő sem rendelkezik túl nagy bozonttal. :) Rékának már egyszer levágtuk a haját, mert hátul kicsit összevissza volt. De nem nő vmi rekod sebességgel. :?
Réka sem ette meg a tápszert. Én Sinlacot meg tejpépeket adtam neki. Még most sem issza meg a babatejet (ami porból készül). Viszont kap joghurtot, sajtot meg tejpépet. Remélem, elég neki.

Szilvi
Hát, már szoktuk Ficinek mondogatni, hogy anya pocójában van a tesóbaba. De szerintem még nem fogja fel.

Tiza
Hú, nem irigyellek, hogy lassan költöztök. Bár, ha belegondolok, hogy mi meg nyáron Debiből fogunk hazaköltözni!!! Hát... inkább bele sem gondolok. :) Ráadásul még ki kell találnom, hogy rendezzem át a fenti szobát, hogy mindkét gyerekágy elférjen. Meg hát mi is ott alszunk. Na, meg azt is ki kell majd találnom, hogy napközben hol legyünk. Ááááá... nem is gondolok inkább bele!! :?
Ja, és a lényeg, hogy már nincs szopi. Úgyhogy hajrá kistesó!!!
Nem akarsz próbálkozós vonalzót rakni??

Britta
Jesszum!! Te már a finisben vagy! Mi van Veletek?? Hogy bírod??

Boboka
Krisibaba nagyon cuki! Szerintem tiszta apja! :) Nagyon ügyesen ül már. Tényleg, tesó milyen nemű? Lehet már tudni?

Tündi
Hú, Te aztán mindig találsz vmi elfoglaltságot, nehogy unatkozz. :) Új ház megvan már?

Mona
Dani szépen fejlődik. Ahhoz képest, hogy Fici kb. 1 évesen volt ekkora. :shock: Amúgy meg látszik, hogy nem éhezteted. :D Hú, akkor nektek is szurkolok tesóbabáért!!

Ja, és tudom, a táblával még tartozom. :oops: De ígérem, hogy nemsokára rakok föl!!
gtünde

Ja, azt még elfelejtettem írni, hogy április 21-én megyek amniora.
gtünde

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?