Új privát üzeneted érkezett!

Nettke :)

Jobbulást! A fiúk mondták, hogy hányt Beni tegnap. Akkor Sári is követte. :cry: Remélem mi megússzuk, mert holnap elutazunk, és nem lenne jó ha idegen helyen jönne rájuk.

Edit :)
Judyt tegnap elött elutalta a pénzt, beszéltem tegnap vele.

Sziszus :)
Nagyon helyesek a fiúk a képeken! Látom a gyerek rabszolga munka az megy. :lol: :lol: Ne mqagányoskodj, gyere közénk dumcsizni. A fiúknak tényleg nagy elöny, hogy ott anyanyelvi környezetben tanulhatják a nyelvet, na meg Te is profitálhatsz belöle. Londonban vagytok?

Lilla :)
Várjuk a beszámolót sok-sok képpel ám! De még ma, mert mi holnap utazunk. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat!

Hova mentek?

Kata

Kép
kateduo

Csak egy gyors bekukk:
Sziszus!
Úh, nagyon jó volt olvasni Rólad. Bár én személyesen nem ismerlek (valamikor akkor "tűntél el" amikor én feltűntem), de emlékszem Rád, még privit is váltottunk karám ügyben. ;-) Na azóta megnőttünk...Nagyon nagyok a Fiaid! És azok a szemek!

Ma csináltam néhány képet a Lurkókról, és az egyik eléggé mosolygós lett. Gondoltam jókedvre derít mindenkit ebben a hol tavasz, hol tél időjárásban. Bence ma kitalálta, hogy ha esik a hó, akkor építsünk hóembert. Szegénykém nem érti, hogy ahhoz eléggé hideg van, hogy triciklizzünk, de ahhoz nincsen elég hó, hogy szánkózzunk...dilemma...

Kép Széles mosoly nálunk...

Betegeknek jobbuást!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka :)
Csúcs ez a kép! Tényleg marha nehéz egy ilyet elcsípni róluk. :D

Kata :)
Rokonokhoz megyünk Szabolcs Szatmár Beregbe, és közben meglátogatjuk Judytékat Nyíregyen. Ládázni akarunk az ország felsö szegletébe, na és a fiúk locsolkodni is készülnek. Tegnap már fújták a locsolóverset, mert be vannak indulva, hogy csokit lehet érte kapni. :lol:

Cat
Kép
cateye

Vikóka,

Tényleg jól sikerült ez a kép! Nekünk is megjött a dvd lejátszó, de lehet, hogy nem tudjuk kipróbálni hosszú úton a hétvégén.

Tök tanácstalan vagyok, hogy ilyen fos időben elinduljunk-e az Őrségbe.
Mert ha nem is esik valami (bár oda havazást mondanak), akkor is hideg lesz, és akkor max. egy órát tudunk kint tölteni, mert eléggé taknyosak a kölkök :cry:

Annyira szar a hagulatom ettől a tavaszi havazástól :cry: A hangulatomat sajnos nagyban befolyásolja az időjárás, és ha valamit nagyon-nagyon utálok, az a havazás és a tél :evil:
Szegény virágaimat néztem, ahogy esett rájuk a hó, és rendesen sajnáltam őket (vagy inkább magamat??) :(

Nettke,

Remélem, nálatok is gyorsan lezajlik ez a betegség, remélem, holnapra már jobban lesznek a gyerkőcök.

Lilla,

Várom én is az élménybeszámolót!

Sziszus,

Mi nem ismerjük még egymást, de ha olvasgattad a fórumot, akkor te viszont nagyjából képben vagy velünk kapcsolatban :lol:
Az angliai életért írigykedem ám, én nagyon szívesen szedném a sátorfámat és költöznék, de van egy bika horoszkópú férjem, ezért sok időnek kell eltelnie, amíg változtatni akar a jelenlegi helyzetén.
Biztos, nem volt könnyű az elején nektek, de hidd el, hosszú távon van értelme! Bár bennem felmerült az a kérdés, hogyha pl. mi kiköltöznénk külföldre, akkor nekem kellene megtanítanom a gyerekeimnek a magyar irodalmat meg történelmet??????

Detti

KépKép
kiliman

Ja, és ma Bernát akkorát hányt, hogy a kanapé huzatát ki kellett mosni:-(

A bölcsiben nem hajlandóak beadni neki a reflux gyógyszerét... :twisted:

KépKép
kiliman

Lilla:)
Egyiptom :D irigyellek érte. Köszönöm a ránk gondolást!

Nettke :( én a rotavírus óta minden hányós-fosós vírustól rettegek.

Milton Keynes-ben élünk. Ez Londontól északnyugatra van, kb. 75 km-re, ez egy viszonylag új (4o éves) és nagy (2ooe) város, de én sem hallottam eddig róla :)
Itt főleg irodák vannak a belvárosban, a családosok kint laknak a kertvárosba, mi is ki akarunk majd költözni, de előbb kocsit kell vennünk, aztán szép lassan ...
A barátaink élnek itt (de sajnos kocsinélkül nem nagyon tudunk találkoznni és ők dolgoznak), a férjem jött ki először, keresett állást és albérletet.

Edit :) Még nem nagyon találkoztunk magyarokkal, de már kutatok a neten :D
A csikot nem tudom beszerkeszteni az aláírásomba, vagy mindig be kell szúrni?

Cat :D de legalább ne kellene utánateregetnem :D

Gergő tereget, Pet hátizsákban mutogatja a nyuszifogait :) bár ez csak a képen tűnt fel :O

Vikóka :) az tényleg régen volt :) látom állatkertetek van mesefilmfigurákból :D

Detti :) mi is mindig időjárásfüggők vagyunk, de remélem mostmár gyorsan jön a tavasz, itt megint esik.
És bevallom, sokszor mintha az enyémekről olvasnék ha írsz.... :oops:
Miért nem adják be a bölcsibe a gyógyszert? Nálunk ugye az volt, hogy antibiotikumot nem! de a Gergőnek vizsgálat után is kellett szedni vizeletfertőtlenítés céljából, mert hiába steril a műszer, nehogy felvigyenek fertőzést. Bementem az igazgatónőhöz, mondtam mi van, és hogy reggel műanyagfecskendőben beviszem és megmondom mikor adják be. Szó nélkül megtették.

:) Képzelheted én is bika :) A kölkek meg még csak 3 évesek, és ha olyan sokáig maradunk szerintem az irodalommal és a történelemmel sem lesz gond.

Sz.
Kép
sziszus

próba

asszem sikerült :D

Sz.

KépKép
sziszus

Jó, hogy visszatértél. Nagyon helyesek a fiúk!

Az angolokkal az a baj, hogy nagyon könnyű velük haverkodni (a közhiedelemmel ellentétben), mert rendkívül udvariasak, kellemesen el lehet velük dumcsizni, de az olyasmi, amit mi barátságnak hívunk ritka, mint a fehér holló, különösen külföldiekkel. Legalábbis az én tapasztalatom szerint.
És ráadásul annyira mások, mint mi. Egy barátnőm nagynénje és a férje kint élnek ötven éve, és még most is érezni, hogy magyarok, és kilógnak a sorból a temperamentumukkal. Én egy igazi angol családnál voltam és meglátogattak. Látni kellett volna az arcokat. :) :) :)

Mi lesz az élménybeszámolóval? Mégsem aludtak a kölkök?

Vikóka :)
Ez a kép!! :) :) :)

Betegeknek jobbulást. Remélem mi megússzuk, bár a bölcsiből bizti nem fogják hazahozni. :wink:

Csajok :)
Mit szóltok az új vonalzómhoz?? :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

MI VAN?????? Gratulálok!!! Hogy van ez az egész???

Detti

KépKép
kiliman

Brigi!

És ezt eddig titokban tudtad tartani? :lol: :lol: Gratulálok a babóhoz :lol: :lol: Biztos, hogy egyedül van? :roll: :lol:

Egyébként a másik topicban (a "nagy" ikreknél) is van egy kismamánk :lol: :lol:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Brigi

Az én gépemen sajnos nem látszanak a vonalzók, csak Robi laptopján. :? De nagyjából kitaláltam, hogy mit kellene néznem. :wink: Azért kérek szöveges jelentést is. :wink: Gratula!!!!

élménybeszámoló:

Idén is jól éreztük magunkat és most is nagyon kevésnek éreztük az 1 hetet. :? Főleg az itthoni 6-8 fokot megérezve. :x Meg főleg, hogy a mókusok utolsó nap merészkedtek be a tengerbe, addig mindig csak sárgödröket ástunk és abban dagonyáztak. :?

A repülést elég jól birták, bár azért az utolsó órában nagyon unatkoztak. Cat, én még akkor se mennék velük Maldívra, ha ingyér utánam vágnák az utat- az van vagy 8 órás út, ha nem több. Tuti meggyilkolánm valamelyiket, vagy magamat. :shock: Ez a 3,5 óra is borzasztó sok(k) volt velük.

Most tartottuk a névnapjukat márciusban és a mamától nagymotort kaptak. Vittük azokat is, le se szálltak róla csak alváshoz meg evéshez. Nagyon kényelmes volt, nem kellett állandóan hajtani őket, jöttek maguktól. :D

A fosás azért idén sem került el bennünket teljesen- bár most szinte rögtön kijött és nem csak hazafelé. Abszolút nem volt gáz, vettünk nekik helyi gyógyszert- egyébként állítólag csak ez mulasztja el teljesen, nekünk eddig mindig be is vált. Készültünk is rá, hogy kelleni fog, nem ért meglepiként. Az első jelre beadtuk nekik és összesen 2-2 hígabb kakival megúszták a dolgot, 1 nap alatt rendbe jöttek. Robin is kijött, rajtam nem.

Egy dologért voltam-vagyok nagyon pipa a szállodára: Robi épp a fürdőszobában volt, én meg Dávidra húztam a gatyát bili után. Ezalatt Niki a szoba túlvégében volt, kb 1 percig. És kitépte a vezetéket ez egyik lámpából!!! És persze a lámpa be volt kapcsolva. És az a szar nem vágta le az áramot. Szerencsére csak 1 ujját égette meg icipicit, meg rohadtul megijedt. De belegondolni is rossz, hogy közben foghatott volna vmi olyat a másik kezével és átmegy rajta az áram. :shock: Simán ki tudta szakítani!!! :shock: :evil: És mikor mutattuk, hogy mi volt, nem igazán hatotta meg őket a dolog. :evil: Elvitték a lámpát és kész.
Szóval piszok nagy szerencsénk volt.

És a nagy hír a végére: Mi is beléptünk a szobatiszták klubjába. :D Dávid annyira ellenkezett, hogy nem adtam rá pelust a repcsire. És egyáltalán nem pisilt be se oda, se vissza. Jártunk szépen a WC-re. Nikit rá lehetett venni a pelusra és Robi addig rinyált, hogy rá is adtam- így ő azért kihasználta a lehetőséget és néha belepisilt. Egyébként ő is sokszor szólt és ment a kló-ra. És az 1 hét alatt egyetlen egyszer se pisiltek be a délutáni alvás alatt!!!! Dáviddal össz 3 baleset történt az egész nyaralás alatt. :D Nikivel kicsit több, de itthon ma nagyon rendesen szólt mindig ha kellett neki. És ma itthon kipróbáltuk a bugyiban alvást és Dávidnak összejött. :D Nikinek sajna nem, de holnap megint megpróbáljuk, mert kint olyan ügyi volt ő is.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kép

Kép Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi :)

Ejha! Leesett az állam. :D Nem is árultad el, hogy ilyen nagy projektre készültök! Gratulálok és problémamentes babavárást kívánok! Egyedül van? :wink:

Meggyöztél! Nem megyünk a Maldívra. :D :wink: Gratulálok a szobatisztasághoz.

Nagyon klasszak a képek innen a -1 fokból. :)

Sajnos mi itthon ragadtunk. Oli egész éjjel hányt. Tele a kádunk összehányt plüssökkel, pizsamákkal, ágynemükkel, folymatosan mosok. A kedve jó, köhécsel kicsit, de eszik-iszik. Szerintem ugyanazt a vírust nyalta be mint Nettkéék a böliből. Így nem merünk elutazni. :cry: :cry: :cry: Már kezdem megszokni, hogy minden ünnepünk így alakul.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!

Gratulálok! :wink:

Lilla!

Irigykedem :lol: Pontosan hol voltatok? Mi most agyalunk a nyaraláson, a férjem Spanyolországot akar én meg Egyiptomot. Mondjuk mi a pillanatnyi állás szerint szeptemberben tudunk menni, de még nem körvonalazódott pontosan hogyan is mehetünk szabira.
Lámpa :evil: szerencse, hogy nem történt nagyobb baj!
a képek viszont szuperek, nagyon rossz lehetett visszajönni ebbe a télbe.
Gratulálok a szobatisztasághoz!

Detti!

Szerintem beszélj a vezetőnővel, hogy ez nem fertőző betegség, nem antibiotikum, viszont fontos a gyereknek, nekik is jobb ha nem hányja össze napközben a fél bölcsit.

Cat!

Sajnálom, hogy ne tudtok menni, bár gondolom ebben a hidegben nem nagyon tudtatok volna ládázni :(
Úgy néz ki sikerül szereznem túristatérképet a GPS-ez, ha elhozza nekem a srác aki ígérte akkor mi is kipróbáljuk. A kifejezettenládázáshoz használt kézi GPS-ek amikről írtál hány órát bírnak aksival?

Mi utazunk, délben megyünk a Balatonra kicsit wellnesselni. A csajok tegnap óta egyfolytában azt hajtogatják, hogy mikor megyünk már medencézni?? :lol:
Voltunk a Disney on Ice-on hétvégén, jó kis műsor volt. Ami nem tetszett, hogy 1. nem volt Micimackó, 2. nem jöttek vissza a tapsra a szereplők a végén, pedig a csajok nagyon várták, szerették volna megsimogatni is őket :(
viszont jó hír a Hercegnő-rajongóknak, hogy télen jönnek megint hercegnős műsorral :)

Amúgy a lányok is haladnak szobatisztaság terén, Csenge már éjjel sem pisil be, bugyiban alszik, lekopogom mióta levettem róla a pelust még nem volt baleset. Pepe éjszaka még pelusos, de az oviban már egyre ritkábbak a bepisilések :)

Ja, és jó híre: találtam egy céget aki forgalmaz 200x200-as ágyat, úgyhogy rendeltünk is egyet, elvileg 4-6 hét alatt szállítják, már alig várom :)

Nem tudom ki hogy van a Húsvéttal, nekem valahogy nem igazán ünnep, de akinek igen annak Jó Húsvétolást kívánok!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Brigi!

Ez nagyon jó!!! Jaj, de jó hír ez ebben a szürke, hideg időben! Máris jobb a kedvem!
Bevallom iszonyatosan megleptél. ( vagy véletlen és titeket is meglepett? :wink: )
Lányok tudják? Ha igen, mit szóltak?

Cat!

Jobbulást Olinak! Jaj, szegénykém. Remélem Samu és nem követitek!
Már akartam kérdezni, hogy erre felénk nincsenek ládák? Vagy legalább is nem esünk útba?Nem akarom " tukmálni " magunkat, csak ha erre járnátok szívesen látnánk benneteket.
Egyébként ezért egy kicsit "irigy" is vagyok! :wink:
Mi annyira ritkán tudunk már így összehangolni és családilag kirándulni!

Nettke!

Hogy vagytok? remélem a nehezén már át estetek!

Lilla!

Gratula a gyerkőceidnek! Látod? Dávid egy igazi határozott ,elszánt férfi. Nem kell pelus és kész!
Mikor volt a névnapjuk??? :shock:
A képek ismét, újra nagyon jók!
A favoritom: Niki és a sörre tekintő vágyakozó pillantása! :wink:
Kristóf itthon van, mert már szünet van így ő is nézte a képeket. Nikinél rákérdezett: Anya, ő jó kislány???
Nem semmi a huncut nézése. Dávidnak nagyon jó, nyúlánk alakja van. Hosszú hát, lábak, eddig ez fel sem tűnt.

Sziszus!

Szia, mi nem " találkoztuk" még, ugye?
Remélem gyakran jössz, bemutatod nekünk, milyen az élet ott kint.
Én is a abba a táborba iratkozom, aki csodál ezért benneteket. Nálunk talán azért nem alakulhattak így a dolgok, mert a családi gyökereink nagyon erősek.
Fiúk mennyit tudnak már angolul?

Detti!

Szerintem pedig erre a gyógyszer bevételre csikarj ki valamit, mert szükség van rá, a példa is mutatja!!!!

Vikóka!

A lányokra ugye az apukájuk, a fiúkra az anyukájuk vigyáz nagyobb gonddal kamasz korban. ( állítólag) Nos, akkor úgy látom neked lesz nehezebb. Ez a Bence gyerek..... Ezt a nézést tanítani sem lehetne.

Kata!

Nálatok mi újság? Gergő?

Edit!

Megkezdődött ez a " hosszú" szünet nálatok is? Dávid megy locsolkodni az osztály társaival? Kristóf kész bandát hozott össze.

Nálunk semmi különös - ez van mikor szerencsés- éljük a rohanós hétköznapokat.
Bár, Zsombi és Zsófi annyira eleven, hogy készek vagyunk. Ennyire pörgősök, szófogadatlanok még sosem voltak, így ez most furcsa új helyzet. Próbáljuk kezelni.
Pl: Zsombinak most van a " nem " korszaka. Megbeszéltem vele, hogy ez sem neki, sem nekem nem jó, mert így veszekedünk, vitatkozunk stb. Erre mit használ a fiatalúr a "nem" helyett???? " Az kizárt". :roll: :shock:
Zsófi nem mondja, hogy"nem ", csak egyszerűen nem csinálja amit kérek. :x
Viszont egymással nagyon jól összhangba vannak, nagyokat játszanak. Sőt, Kristóf is magától, örömmel bekapcsolódik a játékukba.

Bocsi, ha hosszú lettem.....

Meme
szinta

Köszi lányok!
Remélem minden rendben lesz. Tegnap volt a genetikai uh. Elvileg minden oké. Jól is vagyok.

Meme :)
Miért vagy ennyire meglepve?
Nem tudsz elképzelni hárommal :wink: , vagy az anyagiak miatt?

Hát a képek alapján szuper lehetett!! Gratula a szobatisztasághoz!

Szép napot! (Csak állna már el a szél, mert fáj tőle a fejem.)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nem tudtam, hogy baba-projekt van, ezért. De, egyébként tényleg meg tudok lepődni dolgokon, nagyon. Még akkor is, ha az egy természetes dolog.
Amiket írtál: DEHOGYIS!!!!!
Drukkolunk Nektek! Lászlókám azt kérdezte: - Egy lesz?
:wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat

Sajnálom, hogy Oli beteg lett, jobbulást neki! Nem irigyellek a mosnivalóért. :wink:
És Bibionéba mentek? :D

Meme

Hogy tetszett Kristófnak a kozmetikus? Nem mondtad neki Niki kalandját a lámpával?-ez mindent elmondott volna neki arról, hogy jó-e. :shock: :wink:
Névnapjuk márc 1 és 20. Főleg azért, mert Dávid napot nem akartam Karácsony után 1 héttel tartani. Akkor meg már megnéztem Nikire is az alternatívákat és megtetszett, hogy van 1 hónapban mindkettő. Sztem később majd Nikiét visszarakjuk szeptemberre- majd amikor már nem akarnak mindent egyszerre és ugyanazt. Most így könnyebb, hogy egyszerre megkapják az ajándékot és nincs vita meg nyafi. Meg külön jó, hogy az uncsitesó meg márc 4-én született, így egyszerre felköszönt mindenkit a család és minden kölök elégedett. :wink:

Ditke

Hurghadában voltunk, egész pontosan mellette, a Makadi-öbölben. A szálloda és a korallzátonyok a halakkal gyönyörűek. Nyáron én Sharm-el-Seikh-be mennék, ott állítólag még több hal van, meg ott még nem is voltunk. De most ott még hűvösebb van.
Az a jó Egyiptomban, hogy pár szálloda ad úgy kedvezményt, hogy a 2 éves kor feletti gyerekeknek 45 e az all inclusive, míg sok helyen csak -30%-ot engednek a teljes árból. Azért nem mindegy...

Brigi

Jövő héten egy randi? :D
Vettem virágmagokat, elvileg márciusban kéne őket vetni. Van már elég jó idő hozzá? Vagy ráérünk amikor picit jobb idő lesz? A manók már nagyon várják, hogy ültessünk. :)

Hú, ez a calici nagyon beindult, már nem is tudom követni, hogy ki mikor hány-fosik.... Szóval mindenkinek jobbulást!!!! Remélem, ha már Egyiptomot megúsztuk, kimaradunk ebből is. :shock:

Kata

Én se ajánlom Horvátországot gyerekkel, vagy ha már mindenképp, akkor Crikvenicát. Itt még egyszer kettesben nyaraltunk. De tuti volt homokos strand, igaz feltöltött és fizetős. És jó zsúfolt.... Meg játszótér. De nekünk egész délen is, ahol olcsóbbb minden, több volt az apartman, mint Bibionéban. És Bibi egy gyerekparadicsom, minden van, amit élveznek. 8) Mi idén is oda megyünk, már be is foglaltuk: júni 12-19. Előtte v utána meg pár nap Karintiában-olyan szép helyek vannak ott. 8)

Vikóka

Hogy vagy-meggyógyultál már? Jövő héten megejthetnénk a fél éve tervezett talit- utána megint suliban vagyok 3 napot. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Nagyon jó képeket készítettetek! Hány fok volt? És miért nem mentek be a gyerkőcök a vízbe? Azért mert hideg volt?
Jövőre, lehet, hogy mi is belevágunk ilyen márciusi Egyiptomba, hátha addig elfelejtem, hogy milyen szarul voltam ott :roll:
A szobatisztasághoz meg gratulálok, már elég kevesen vagyunk, akik nem szobatiszták...

A szállodai eset meg no comment, arabok... :evil:

Cat,

Sajnálom, hogy ti is megsz....tok ezt a hétvégét :cry: Tényleg vígasztaljon az a tudat, hogy nagy fos idő lesz, tehát egyébként sem igazán lehetett volna kirándulni. Remélem, hamar tújuttok ezen a calicin!

Ditke,

Jó lehetett a Diseny on ice, mi is akartunk menni, de itt, Pesten 50e ft-ba került volna (Debrecenben jóval olcsóbb volt), és kb. ennyiért megyünk a Kolpingba 3 napra, úgyhogy kihagytuk. De biztos nagyon élvezték a lányok!
Ha Spanyolország, akkor viszont Mallorca! Mi ott voltunk tavaly, nagyon gyerekbarát, tök szép, sok program! Én szívesen mentem volna oda idén is, de aztán máshogy alakult (Tunézia).

Meme,

Nálunka "NEM" korszak már kb. fél éve tart :roll: Kitartás, mert tényleg nagyon kezelhetetlen ez a helyzet.

Brigi,

EGyébként terveztétek a harmadik bébit? Én most igencsak tanácstalan lennék, ha lenne egy magzatom :? De annyira jó terhesnek lenni, úgyhogy irigyellek is ám!!!!

Kérdés: szerintetek jól csinálom azt, hogy az esti lefekvés előtt egy órával leveszem a fiúkról a pelust és bugyingót adok rájuk, hogy szokják? Fürdés előtt a wc-re is rá szoktam őket ültetni, Bernát egyszer (!!!) már bele is pisilt, Ambrus még nem. Hogyan segítsem elő ezt a szobatisztaságot? Természetesen nem akarom erőltetni, de azért szeretném, ha szeptemberre ez megoldódna.
Bernát tegnapelőtt a bugyijába kakilt, és ettől kikészültem :(

Mi is lemondtuk az Őrségi kirándulásunkat, mert nincs kedvem hógolyózni.

Kérdés 2: tudtok ajánlani jó fürdőhelyet? Esztergomot ismerjük, de oda most nincs kedvem menni...Baba korábban írt valamit...

KépKép
kiliman

Detti

Baba asszem Siófokot írta.....

szobatisztaság: attól függ, van-e kedvük a fiúknak este bugyizni. Nálunk legalább fél évig az volt, hogy már egész nap bugyiztunk baleset nélkül, aztán eljött a kb este 6 óra és onnan folyamatos bepisilések. Addigra elféradtak és nem tudtak erre figyelni. Így akkor már ált pelust kaptak és hagytuk őket. Persze te meg nem nagyon tudsz délelőtt bugyizni velük.... De ha jól emlékszem, korábban hozod el őket a bölcsiből. Talán inkább akkkor 1-2 órát? A szoktatást amúgy én is úgy kezdtem, hogy reggel- du alvás előtt-után, meg este fürcsi előtt bilire ültek. Sok mindent nem tudsz velük csinálni.... kell hozzá az érettség, de az is, hogy akarják. Nálunk az akarat elég korán megvolt, mégse sikerült teljesen, csak most. De nyáron már a fiaid is annyi idősek lesznek, mint most mi vagyunk, sztem addigra totál simán meglehet a dolog, minden trükközés nélkül is. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti

Ja, és a vízbe először nem mertek belemenni, mert hullámzott a széle- meg azért kicsit hideg is volt.... Ők nem azok a kimondott vízicsibék még- nyáron a medence segített sokat, így Bibiben a tengerrel nem volt gond. Úgy látszik, azóta elfelejtették...
Amúgy olyan 26-30 fok volt és idén össz 1 nap volt, amikor nagyon fújt a szél, de a parton akkor is meleg volt. Sokkal jobb idő volt, mint tavaly, pedig csak 4 nappal később mentünk. De most este is tök jó idő volt, alig kellett a hosszúujjú, visszahoztunk egy csomót tisztán. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Köszi a tippeket, lehet, hogy akkor már ma délután kipróbálom, hogy korábban leveszem róluk a pelenkát.

Ja, előbb még a motorozáshoz akartam írni, hogy mi is visszük mindenhová a járgányokat (most már a like a bike-okat), mert sokkal gyorsabban lehet velük haladni. Februárban a Kolpingban is csak azzal közlekedtük!

KépKép
kiliman

Detti!

Tényleg jó úgy, hogy este le a pelus, mert így is kilehet alakítani.
De, ahhoz nagyon fontos, hogyha baleset lesz ( akár kicsi, akár nagy dolog ) Neked nem szabad " kikészülni". Mert akkor ezeket az érzelmi hatásokat vetíted rájuk, s kudarcként fogják kezelni, ami az " inkább nem kérjük a bugyikát" válthatja ki!!! Mert végül is az ilyen baleset is taníthatja őket arra, hogy mit hova kellene .
Emlékszel? Zsombi 1 hónapig kis gatyába végezte a dolgát. Mert volt, hogy sikerült, volt, hogy nem. Abban az időben annyit mostam! :roll:
Valamint több kis gatya a szemétbe végezte. :oops:
Amit még fontosnak tartok ( bár ez gondolom nálatok meg van ) , hogy sokat beszélgessetek erről velük. Fontos, hogy érdekelje őket, akarják, ők is mondogassák. Mert ha ez nincs meg, akkor szerintem nem lehet segíteni.
Nálatok már " nem" korszak van? Vagy ti értetek meg rá nagyon korán ( bár ezt már múltkor is írtam, hogy szerintem baromi gyorsan érnek meg fiaid az életkori érzelmi dolgokhoz) , vagy mi piszok későn... :shock:

Lilla!

Tetszett Kristófnak a kozmetikusnál. Nem volt nagy dolog, talán ha kettőt kellett " hatástalanítani". :wink: Meg tudod, a kis szerelme anyukájánál volt.... Ja, és valami kapcsán kiderült, hogy a kiscsaj mesélt róla otthon... Na, szerinted mennyire volt boldog???
Akkor utólag is Boldog névnapot a lurkóknak!!!!!!
Egyébként, Kristóf azt vette le Nikinél, hogy huncut! De, teljesen ellágyult tőle! Azt mondta olyan : " cuki ".
Tudod, az enyémek nem vágnak ilyen huncut grimaszokat, ők az " angyal arcú ördögök ".

:wink:

Meme
szinta

Szívesen megyünk arra felétek is majd ládázni, ugyanis az még nekünk felfedezetlen terület. Csak legyen jobb idő. Arra Paks felé is van sok láda, meg a Szelídi tónál is. Az az igazság, hogy leginkább eddig arra mentünk amerrre van autópálya, így ott nagy távolságokat lehet megtenni viszonylag gyorsan.

Még mindig nem tudjuk, hogy hova megyünk nyáron, megy a vita. De talán most visszatérünk Olaszország megoldáshoz. Azért, mert pont a mai eset kapcsán beviláglott, hogy mi lenne ha befizetnénk egy ilyen 2000 EUR-os utat, és előtte elkezdene valamelyik fosni-hányni, és elúszna a pénz.

Akkor inkább egy apartmanos dolog, és csak annak az ára úszik.

Nálunk szerintem nem calici vírus van, csak egy mezei, mert Oli ma már csak köhög, eszik-iszik, fosás nincs, hányni nem hányt, csak éjjel utoljára.
A Dedalonetta kúpot kivonták a forgalomból, csak felnőtt dedalon tabletta van, abból kell majd felet adni, ha öklendezni kezd.

Detti :)
Siófokon van egy klassz fürdő, olyan mint az esztergomi.

Szobatisztaság: Ha van kedvük és otthon vagytok akkor bármikor bugyizhattok. Nekünk nem is volt kedvük, ami azért elengedhetetlen hozzá. De bőven ráértek nyáron próbálkozni ezzel, ha nagy az ellenállás, vagy neked nincs kedved ezzel szórakozni, mert elég nagy macera, főleg a gatyába kakinál. :roll: Szerintem nyár előtt úgysem fognak megérni rá, ahogy látom általában mindenki 2 év 8 hónapos kora körül érik meg rá.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Melyik az a fürdő?

Meme,

Nem előttük készültem ki, hanem a hátuk mögött :)

Velünk olyan még nem fordult elő, hogy hosszú hétvégén ne utazzunk el valahova, úgyhogy most tök tanácstalan vagyok, hogy mit csináljuk??!!??!

Detti

KépKép
kiliman

Ne készülj ki! Ez annyira vele jár, hogy akkor sem fogod megúszni, ha totál érettek. Az első napokban nekünk rengeteg balesetünk volt. Már-már nem is baleset, inkább menetrendszerű ez meg az. Aztán egy hét és vége lett. Rékánál teljesen, Borkával azért még előfordul néha-néha. A kaki nekünk tovább tartott, és az elején majdnem mindig bugyiba ment. De megtanulták, és nekem megérte.
Gyakorolni sztem akkor is érdemes, ha még nem érettek, mert meg kell tanulni a bilibe pisilés és kakilás technikáját. Itt nem csak a visszatartás és szólás a fontos, hanem, hogy aztán sikerüljön is. Nekünk például ez nem ment olyan könnyen. De ha sikerül a technika, utána tényleg napok kérdése, mint Lilláéknál, ha végre szellemileg is megérnek.
Én alvás előtt és után ültetném bilire őket. Nálunk valahogy álmukban ösztönösen visszatartották már kicsinek is. Ha sikerül elkapni, hogy még ne menjen a pelusba, akkor sokkal könnyebb sikert elérni. És a sikerélmény is nagyon kell nekik.

Hát ha ki tudtok jönni, akkor szuper, de Artúr csak elvétve hagyja itt a kocsit, úgyhogy én nem vagyok mobil. :roll:
Virágmag:
Ha március van írva rá, vetheted. Végülis nem annyira évszakidegen ez az időjárás, csak ez előzmények miatt tűnik annak. De azt olvastam, hogy pl. ha egy magot később, de melegebb talajba vetsz, akkor hamarabb kikel, mintha korábban elvetnéd, mert a hidegben egy kicsit visszahibernálódik. De ezt nem lehet előre kiszámolni. Én várnék, amíg nem havazik. :roll:

Nálunk már egy ideje megy a "nem". A jól kezelhetőségük most egy ideig szünetel. :roll: Remélem mire megjön a kistesó kimászunk belőle, mert néha elgondolkodom, hogy mi lesz velem. :oops: :oops:

Harmadik :)

Mindig is akartunk. Nálunk soha nem jött eddig rendelésre a gólya, sokat kellett várnunk. Mivel nem vagyok már olyan fiatal (bocs a velem egyidősektől :) ), hát nem akartuk húzni a dolgot, mert hiába tervezzük meg pontosan, hogy ha ennyi vagy annyi idősen szülnék akkor lenne tökéletes, úgysem alakulna úgy. Így kb. a lányok 1 éves kora után már eldöntöttük, hogy ha akar jönni valaki, hát állunk elébe. Úgy látszik most érkezett el az idő. Ezért is nem írtam róla. Tervezett baba, persze, de nem úgy. Meg egy kicsit babonás is vagyok.
Egy van. De nem is vártam mást, mivel most nem szedtem semmit. :lol:
Én örülök neki. Sztem nem rossz, hogy a lányok pont most mennek majd oviba, így kicsit több időm lesz babázni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Nagy-nagy gratula!Úgy örülök neki,hogy megint van kiért izgulni,valakivel együtt lelkesedni!Szerintem tuti jó anyukája leszek a három gyerkőcnek is!
Én is szívesen szülnék még 2-3év múlva (nálam a pénz nem szempont),de nálunk apa miatt valszeg már nem lesz.

Detti!
Sajna,én is nehezen tudom ilyen esetekben palástolni a csalódottságomat!Bár szóval sosem mondom nekik,de szerintem így is érzik. Amit ésszel tudok,hogy nagyon nem jó,de!Ez nem programozható!

Cat!
Akkor mi leszünk a kivételek,mert közel 3évesen nálunk nyoma sincs a szobatisztaságnak. Amit sikerült elérnem: A Beni meg a Marci este (de csak este) fürcsi előtt hajéandó bilibe pisilni.
Viszont nálunk minden nagy változás július-augusztusban történt.Tavaly akkor kezdtek el beszélni,előtte éven megjárni.Így én a nyárban reménykedem!

Meme!
Nálunk tényleg hosszú lesz a szünet,mert a jövő héten végig itthon lesznek.Nekünk 10nap lesz.Nálatok?
Képzeld,meséltem a Dávidnak,hogy a Kristóf elment kozmetikushoz.Majd megkérdeztem,hogy a következő alkalommal lenne-e kedve velem eljönni a kozmetikushoz.És IGENT mondott!!!Totál meglepődtem,de nagyon örülök,mert neki már tényleg lenne rá szüksége.
Erre felé nem nagy divat a locsolkodás.A Dávid csak a szűk családban megy locsolkodni.Azt is jobbára azért,mert apa megkérte,hogy menjen el vele és segítsen neki a tesókkal locsolkodni.Amúgy csak engem,a nagymamikat meg a keresztanyját szokta meglocsolni.

Lilla!
Szuper lehetett ez a nyaralás!Irigykedem is!Nagy gratula a szobatisztasághoz!

Mindenkinek Kellemes Ünnepekete Kívánunk!!!Betegeknek jobbulást!

Edit

Kép

Kép
edit73

http://www.galerius-furdo.hu/arak_belepojegy.html

Ez az. Szerintem tök jó hely.

Edit :)
Én is ilyen voltam a szobatisztasággal kapcsolatban. Ha baleset volt, akkor hiába nem szidtam meg őket, látták rajtam a csalódottságot. Ezért vártam ennyi ideig vele. Valószínüleg Samu sokkal hamarabb szobatiszta lett volna, mert Ő úgy lett szobatiszta rögtön, hogy nem volt balesete, és éjszakára is rögtön el tudtuk hagyni a pelust.

Oli is kilóg a nagy átlagból, mert Ő is 3 éves elmúlt mire szobatiszta lett, de szerencsére nála sem nagyon volt baleset. Bugyiba kakálás nálunk sosem fordult elő.

Ne bánkódj ezen, ez is olyan mint a járás. Baromira várja az ember, utána meg már olyan természetes lesz, hogy csodálkozik az ember, hogy valaha pelenkásak voltak. Utólag olyan lényegtelen dolognak tűnik, hogy mikor lettek szobatiszták.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Nálunk is bekövetkezett, hogy az ünnep nem maradhat el betegség nélkül, Atika már 2 napja lázas. :(

Brigi!
Engem is megleptél!!! :shock:
Gratulálok!!! :)
Jó pocakosodást!!!!

Sziszus!
De jó, hogy jelentkeztél!!!!
Örülök, hogy minden rendben nálatok!!!
Gyere gyakrabban, nem mintha Én mostanában aktív lennék. :oops:

Edit!
Ahogy Cat írta már sikerült elutalni a zsozsót!!!

Lilla!
Húú, de jó lehetett!!!! Irigy-irigy vagyok, de mi még várunk Egyiptommal!
Mi is inkább az olasz utat fogjuk előnyben részesíteni, ahogy Cat is írta.

Cat!
Lehet, hogy még egyszerre is megyünk??? :wink:

Vikóka!
Édesek a gyerkőcök!!!

Szobatisztaság:
Nálunk ahogy már írtam teljsen maguktól akartáka fiúk.
Igaz bepróbálkozatm Atikánál, hátha kedvet kap Ákitól, de sajnos rájöttem, hogy hiába, majd Ő eldönti, hogy mikor akarja. És így is lett, egyik napról a másikra szólt, hogy pisilni kell, sőt már egyedül járnak pisilni.
Valamelyik nap pl. kimentem a nyárikonyhába valamiért és mire visszajöttem (kb. 2 perc) Atika kakilt a wc-be.Meglepődtem, hogy tudott egyedül felülni,. Rákérdeztem és elmondta, hogy Áki segített neki felülni. :) Azt hidtenm megfalom őket.

Judyt
KépKép
judyt

Már Samu is hány, így nem úszta meg. Őt jobban elkapta mint Olit, így jó éjszaka elé nézünk. :?

Judyt :P
Július 21-től van a böliben 1 hónap szünet, így valamikor akkor megyünk. És Ti?

Cat
Kép
cateye

Brigi :) őszinte szívből gratulálok!!! :D
Az angolok pont olyanok mint írtad.

Lilla :) képek gyönyörűek :) lámpás sztori rémületes :(
Nekünk is pont elég a 2,5 órás repülés, az előtte levő várakozás talán még nehezebb.

Cat :) Samunak jobbulást!

Mi Magyarországra megyünk nyaralni:)

Meme :) nálunk a család úgy döntött, hogy ebben is segít :) már a 7o éves anyukám volt is nálunk (most volt először külföldön), jövő hónapban apósom jön.

Itt is szörnyű idő van :( annyira fúj a szél, hogy vízszintesen esik a hó.

Lilla :) gratula a szobatisztasághoz.
Mi ott tartunk, hogy tegnapig a fiaim hallani sem akartak róla, de semmilyen szinten, még pár órára sem hagyták levenni a pelust. Ma reggel a Gergő kért bugyit, igaz 15 percenként kérdezzük, ültetjük a bilire, de még a eddig a bilibe ment minden, az előbb volt kaki is :D Persze a Peti sem vett pelust, őt már 5* öltöztettük, de próbálok
kitartani, csak ez a hülye padlószőnyeg idegesít :(
Én trehány anya rohanhattam bugyit venni :) eddig csak 5 volt.

Sz.

KépKép
sziszus

Cat, szegény Samu mellé akartam egy sajnálós fejet tenni, de azt ignorálta a rendszer :cry:

Sz.

KépKép
sziszus

Köszi. Ez egy rapid lefolyású dolog lehetett, mert éjjel már nem hányt, reggel meg túró rudit kért. Azért még nem százas, elég gyenge, a tegnapi hányás sorozat kivette az erejét.

Oli már zabál. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!
Nálunk is akkor lesz bölcsi szünet!!! :)
Igaz itt "csak" 2 hét szünet lesz 07.21.-08.01-ig.
Akkor talán együtt?????? :wink:

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok,
Cat,
örülök, hogy gyorsan átmegy rajtatok!!
mi még élünk.. alig, de mégis..

Sári ás Beni 1-1 hányással, Nati 1 éjszakai hányással megúszta, Natusnak még mindig hasmenése van, de a többieknek nincs egyáltalán. És tegnap Tamás és én is dögrováson voltunk - csak elkaptuk tőlük - .. de asszem ennyi. Talán már nem lesz rosszabb!!!! De köhögnek is, lehet taknyosak lesznek. Ja, és a szemgyulladás is átment mindre! Csőstül jött most a baj :(
Most hogy én is kipróbáltam (még életemben ilyet nem kaptam el!), hát elég sz.r, semmi energiája nem marad az embernek! nesze nekünk húsvéti lakoma, ott áll a sonka meg a tojás..

Brigi,
nagyon meglepődtem, és nagyon örülök!!!!!!!!!!!! :lol:
Biztos szuper lesz újra babázni! És lesz két ügyes segítséged is már.

Lilla,
háát, ínycsiklandozóak a képek!!! Egyszer voltunk mi is Hurghadán 2esben még, nagyon vágyódom vissza!!!!!! De jó lehetett.

Edit,
a szobatisztaság miatt, háát, már én is ideges vagyok ám! Natus csak napközben az, alváshoz kell délután és este is pelus, mindig tele van. A másik kettő még csak bilire se ül!!!! Beni hajlandó ráülni, de semmit se csinál, Sári meg katergorikusan elutasítja, Mi a fenét kéne csinálni, tiszta tanácstalan vagyok. 1 hónap múlva 3 évesek!!

Judyt,
jobbulást!!!

Detti,
Ebbe a Galerius fürdőbe akartunk elmenni most 1 hete, csak a betegség kersztül húzta a dolgot. A weben csodásnak néz ki!
Ja, és Natus is kakilt bugyiba, ha jól emlékszem 3x is, szóval ez benne van, sajna. Amúgy jó ötlet, lehet hogy én is próbálok majd Sárira és Benire bugyit adni 1-1 órára.

Kép
nettke

Ajjaj! Két beteg gyerek sem semmi, de három .... És ráadásul ha te is beteg vagy. De vigasztaljon, hogy te voltál valszeg a legrosszabbul. Ők valahogy könnyebben vészelik át ezeket a dolgokat. Én már egy kis láztól is kikészülők, ők meg még simán élnek, csak kicsit nyűgibbek.

Én folyton azon vigyorogtam kint, hogy az angolok pont úgy élnek a valóságban, mint a könyvekben. :) Azért én nagyon élveztem ott. Irígylem az életmódjukat. A társasági életet, és hogy a felnőttek számára is a világ legtermészetesebb dolga a játék. Hétvégente ebéd után egy-egy baráti családdal kivonulnak a kertbe croquet-et játszani. :shock: Nálunk elképzelhetetlen.
De leginkább akkor döbbentem rá, hogy egy másik világban éltem, amikor hazafelé magyarokkal utaztam a buszon. Vadidegenek is jobban értettek, mint a hónapok alatt megismert angol emberek.

Mondjuk kocsi nélkül hihetetlen nehéz lehet.

Aggódók :)
Catnek igaza van a szobatisztasággal kapcsolatban. Annyira nem lesz lényeges fél év múlva, hogy most vagy két hónap, vagy három hónap múlva lesznek szobatiszták. Biztos nem maradnak pelenkások. :wink: :lol: Csak annyira erőltessétek, amennyire nektek kényelmes. Úgyis eljön az ideje.

Azt nem írtam, hogy a lányoknak még nem mondtuk el a kistesót. Egyelőre még készítjük fel őket. Anna és Peti, meg kistesós példák, aztán ha már érdekli őket, akkor bedobjuk, hogy nekik is lesz. Remélem örülni fognak.
Viszont amiatt, hogy szeptemberi lesz a baba, ha minden jól megy elgondolkodtunk, hogy mi lenne, ha ők mennének májusban oviba. Tudom, hogy elég szerencsétlen nyári szünet előtt kezdeni, meg óvónénit, csoportot váltani. Az előbbit nem is egyszer, mert nyáron összevissza vannak, de azt sem szeretném, ha úgy éreznék, hogy nekik azért kell oviba menni, mert jött a kistesó, meg, hogy ha a pici otthon van, akkor ők miért nem maradhatnak. Azt képzelem, hogy szeptemberre már lenyugodnának, és természetes lenne, hogy menni kell. Meg májusban talán még több erőm van küzdeni, ha kellene. :?
Mit gondoltok?

Jó éjszakát, és sok locsolót!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Én valahol azt hallottam, hogy a gyerek betölti a 3-at és +1 hónap múlva mehet oviba... de már nem emlékszem, hogy ki mondta és hogy mindenhol így van-e? Érdeklődtél már az ovitokban ilyenekről? Meg még az is lehet, hogy oviban is van kb 1 hónap szünet nyáron- azalatt úgyis visszaszoknak az otthonlétre, lehet, h csak utána lenne érdemes próbálkozni.

Amúgy ők is elég lelkesek az ovitól, lehet, hogy nem is lesz semmi probléma. 8)
Az mondjuk nekem is eszembe jutott, hogy nem túl jó az "időzítés", hogy pont ovikezdésre születik a kistesó. :wink:

Nem rossz ötlet a korábbi kezdés, de ha úgy érzed, elbírsz 3-al, megfontolhatod azt is, hogy csak mondjuk novembertől v decembertől járjanak.

Gondolom Borkától tartasz jobban féltékenység ügyben. :) Nem is jelenik meg mindenkinél- pl barátnőméknél vagy sógoréknál se volt semmi gond a kistesó miatt. Abszolút semmi féltékenység. :)

Cat, Nettke, Judyt

Jobbulást nektek!

Baba

Találtam Elmo világát magyarul! Most töltöm. :D Szeretik még a lányok?

Detti

Nálunk is sikerült kaka bugyiba, én nem palástoltam, hogy nem tetszik a dolog. Na jó, nem ordítoztam velük, de azért mondtam, hogy fúj és 1-2-szer landolt a bugyi a kukában. Nem okozott bennük lelki törést, sőt elég korán -kb 2 éves koruktól megbízhatóan szólnak. Abszolút ritka volt azóta az ilyen esemény, tutira véletlen.

Köszi mindenkinek a gratulákat, átadtam az illetékeseknek. :wink: Tegnap tök vicces volt, jöttünk haza anyóséktól, ahol persze nem voltak hajlandóak pisilni indulás előtt. Egyszer csak Niki benyögi, hogy neki kakilni kell. Csodás! Index kirak, útszélén a kukk sötétben megáll, gyerek kiköt- pisilt a fűbe egy jó nagyot, aztán persze Dávid is kitalálta. Hát igen, a pelusnak is voltak előnyei.... Azért marha büszke voltam rájuk, hogy szóltak és nem pisilték össze az ülést. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi,

Igen, én is azt hallottam, hogy amikor testvér születik, nem annyira tanácsos kezdeni bölcsit, ovit, mert a nagyobb(ak) azt hiheti(k), hogy büntiből kerülnek oda. Azt nem tudom, hogy mennyire van szabályozva, hogy ki mikor kezdheti az ovit, nálunk a 3. életévet betöltöttek mehetnek (ha szobatiszták).
Szóval, tényleg azt kell megfontolnod, hogy elbírsz-e 3-mal egy ideig (szerintem igen, téged ismerve :D ).

Lilla,

Engem is érdekel Elmo világa magyarul! Honnan töltöd le?

Cat, Nettke,

Remélem, már túl vannak a gyerkőcök a betegségeken és holnap tudnak menni bölcsibe!

Merthogy nálunk holnap nem lesz bölcsi - Bernátnak. Taknyos, köhög is, nem akarom, hogy 1. Ambrus is elkapja (őt visszük), 2. felülfertőződjön a közösségben.
Én is dögrováson vagyok, mindig elkapom a fiúktól :( Úgyhogy elmaradt a hétvégi fürdőzés, és egyéb program (ja, egy volt: elmentünk szombaton a Lego kiállításra, de bár ne mentünk
volna :( Bernátnak elveszítettük a 15e ft-os Benetton téli kabátját :cry: Nem adták le, úgyhogy azt valaki lenyúlta :twisted: Teljesen kiakadtam...)

Kérdés: ki mit szokott adni ilyen náthás-taknyos-köhögős-még nem lázas állapotokra?

Ma reggel megkérdeztem a skacoktól, hogy bugyi vagy pelus? Ambrus pelust akart, Bernát bugyit. Egész délelőtt nem pisilt. Mondogattuk neki, hogy szóljon, ha pisilnie kell, de mindig az volt a válasz, hogy nem kell. Remélem, nem direkt, nem akarom, hogy visszatartsa!

Detti

KépKép
kiliman

Nekünk mostanában több ilyen láztalan takonykórunk volt. Én lándzsás utifüvet adtam, meg éjszakára, alváshoz légzéskönnyítő géllel bekentem a hátukat. A doki a múltkor még mondta az echinaceat, de azt végül megvettem csak és nem adtam, mert szépen alakultak anélkül is. Mondjuk utoljára nagyon gyorsan lement egy elég csúnya köhögés, mert kaptunk éjszakára Sedotussint, és így tudott pihenni Borka éjjel. Sztem sokat számított. De az receptes. Meg volt olyan, hogy adtam még Sinupret cseppeket.
Ez mind gyógynövény. Gondolom nem érdemes mindent egyszerre, hanem kiválasztani egy-kettőt és azokat végig. Nekem az ACC nem tetszik, úgyhogy én azt nem szoktam.

Ovival kapcsolatban: azért vagyok igazából teljesen tanácstalan, mert a lányoknak szükségük lenne a társaságra. Anyukám a boltig elmegy velük, meg sétálni, meg ha jó idő van, akkor játszótérre, de nyilván a kisgyerekes barátainkhoz nem megy el, meg vezetni sem tud. Szeretnének is már ovisok lenni. Kicsit persze tartok tőle, hogy elképzelnek valamit és aztán nem olyan lesz és mégsem akarnak járni, de megfosztani sem akarom őket egy újabb fél évre a társaságtól. Nem beszélve arról, hogy nem érzem magamban az "erőt", hogy egy újszülött mellett szórakoztassam őket.
Itt egyébként elég rugalmasan kezelik a korhatárt. Tudok olyan két és fél évesről, aki mehetett oviba. De nem beszéltem még senkivel. Addig mondjuk nem is akartam, amíg nem tudok jó indokot mondani, hogy miért is akarom őket ilyen lehetetlen időben beiratni. Nyári szünet tuti van egy hónap, de nem tudom, hogy mikor. Ha július, akkor talán nem gáz, az augusztus az necces megint. :? Na mindegy. Ezeknek utána kell nézni, meg megkérdezni óvónőt is.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti

http://mp3portal.hu/viewtopic.php?f=73&t=13698 Elmo világa :D

Tegnap belenéztünk- nekem baromira nem tetszik, még a Teletubbiesnál is idegesítőbb a hangja :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Én Stodalt adok láztalan állapotnál, és fenistil cseppet, meg Cebiont. Éjjelre kenem a mellkasukat mentolossal.

Jobbulást!

Hogy vagytok? Végigment rajtatok? Sajnálom, hogy hárman egyszerre, ráadásul Ti is betegek lettetek. :(

Nálunk a fiúk hamar letudták, volt hányás hasmenés Olinál, Samunál nagyon intenzív hányás, aztán jöttem én, de csak émelyegtem 1 napot, de Zolit keményen elkapta. Lázas volt, hányt-fosott, görcsölt a hasa, baromira kiütötte. A gyerekek ezerszer jobban türték. A bölcsiben azzal fogadtak, hogy mindenkin végigmegy, még a gondozónök is elkapták.

Nálunk is szép lassan tarol a családban, ahol hétvégén megfordultunk ott mindenki benyalta. :cry: :cry:

Brigi :)
Én a helyedben megpróbálnám most májusban az ovit, ha van hely. A lányok kapnának egy kis ízelítöt belöle, elég nagyok már hozzá, hogy nem felejtenék el a nyári szünetben, hogy Ök már nagy ovisok. :D A szeptemberi kezdés szerintem a baba miatt nem jó, azt éreznék, hogy Ök mellözve lettek a pici miatt. Na meg az sem utolsó szempont, hogy most az elején elkapnának pár betegséget, amit amúgy szeptemberben.októberben a picinek vinnének haza. Mondjuk így is biztos hazajut majd ez+az, az kikerülhetetlen, de ennyivel is kevesebb.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Fúúú, akkor nem semmi vírust kaptatok el. :shock:
Zoli rendbe jött már???
Képzeld Atika már csütrötök óta lázas vagy hőemelkedése van. :(
Tegnap szerencsére csak hőemelkedése volt délben, így bírta a locsolkódást. :)

Brigi!
Csatlakozom az előttem szólokhoz, Én is a májusi ovikezdést választanám a helyedben.

Nettke!
Jajj, Ti is jól kifogtátok a betegséget. :(
Jobbulást nektek!!!

Detti, Lilla!
Nekünk van 2db Elmo dvd-nk, ha érdekel Titeket, akkor szívesen eljuttatom nektek. :wink:

Ha nem bánjátok néhány kép a tojás keresésről:

Kép Kép
Kép
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Bocs, de most csak Briginek:

Van a lányok csoportjában egy kislány, neki decemberben született testvére és ő januárban töltötte be a 3 évet, akkortól mehetett oviba. Nála is nagyon aggódott az anyukája, hogy majd gond lesz belőle, hogy ő otthon a picivel és a nagyot meg beteszik oviba. Ehhez képest nagyon jól jött ki: Zsófi (a nagy) már unatkozott otthon, ráadásul volt otthon egy csöpp aki leköti anyut és nincs ideje vele játszani, stb., szóval örömmel ment oviba, simán beszoktatták. Eleinte csak fél napos volt, aztán már ott is alszik, annyi, hogy pénteken már ebéd után elhozza az anyukája. Neki egyáltalán nem volt gond az ovikezdés, szerintem nem lehet általánosítani. És az is megviseli a gyerekeket, hogy egy hónap ovi, alig szoknak be szünet, gondolom akkor otthon lesznek, utána meg megint beszokni, ráadásul nem a megszokott óvónénihez hanem egy másikhoz... Most tudom hogy egyedül maradok a véleményemmel, de én ősszel szokatnám. Eleinte nincs sok gond egy picivel, sokat alszik, lehet foglalkozni a nagyokkal, utána meg szintén otthon vagy, akkor szoktatod őket amikor már a végleges csoportjukba kerülnek. És ahogy a környezetemben tapasztalom, bölcsibe egy kicsi sokkal lassabban szokik be mint a angyobbak akik oviba mennek. A csajaiim is, 2 évesen a nagyamánál művészet volt otthagyni őket, az oviba meg egy könnycsepp nélkül beszoktak, szeretnek járni. Nálatok is biztos simán fog menni.

Bocs a többiektől, most nincs időm bővebben írni. :(

A kis betegeknek jobbulást!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nettke, :) meggyógyultatok?

Brigi :) ovinak májusban és szeptemberben is vannak előnyei és hátrányai. Ami nekem nyomós indok lenne a május mellett, amit Cat írt, a betegségek, és láttam olyant nem is rég amit Ditke írt, hogy a nagyobb gyerek örömmel ment játszani a kicsi mellől oviba. Ovónéni mit mond? Különben az enyémeket nem viselte meg a nyáriszünet, hisz volt hogy egy hónapig betegség miatt nem voltak bölcsibe.
Amúgy hová költöztetek? regén közel laktunk :D

Judyt :) nagyon édesek a fiúk!!!!

Cat :) hogy vagytok?

Nálunk szinte 4 napig havazott, esett :( Peti benyalt valami vírusszerűt fájt a hasa, lázas volt de semmi más tünet, tegnap meg a fogát fájdította de ott nincs is fog ahol mutatta, úgyhogy lehet jön neki egy rágója.

Hétfőn meg az igénytelenbüdösbanya szomszédunk majdnem felgyujtotta a házat. :evil: Megszólalt a füstérzékelő, a férjem kiment megnézte az összes ablakja zárva volt és nem jött ki a kopogásra sem. Kihívtuk a tűzoltókat, ki is jöttek három szirénázós autóval és két mentővel. :? Bementek de csak valami kaját hagyott a sütőben. Dőlt ki a füst, de semmi nem égett.
Azt hittük lecsesznek bennünket mert nem volt semmi, e helyett külön megköszönték a férjemnek, és mondták helyesen cselekedett, mert így kezdődnek a nagyobb bajok is :(

Megyek mer ma széthasad a fejem (remélem jön a meleg) és még semmit nem csináltam...

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok,

mi hálistennek jobban :)
Még bölcsibe nem mentek, mert a 2 lánynak nem rendeződött a széklete, és addig még bennük van a vírus.. sztem esetleg holnap már mehetnek. Tamás járt rosszabbul nálunk is, még mindig nem 100-as, én egész jól vagyok, bőven dolgozom tegnap óta.

Judyt,
csoda aranyosak a fiúk!! Mennyi szép tojás!! festettél?

Figyeljetek, Beni rémesen lefogyott a betegségben, amúgy is egy cérnagiliszta, de most ijesztő. (És ninbcs is étvágya, még csokit sem kér :shock: ) Mit szoktatok adni erősítőnek, étvágynövelőnek? Van valakinek tapasztalata???

Brigi,
én asszem beadnám őket! Biztos hogy más csoportba mennének szeptembertől más óvónővel? Miért nem lehet ugyanazt a csoportot folytatni?

Kép
nettke

Nettke

Megpróbálhatod a Béres cseppet, nekünk az étvágyat növelte, csak a betegségek ellen nem ért sz-t se. Dávid is ilyen volt tavaly egy hosszú betegségsorozat utná, olyan volt, mint egy csontváz, rémes. Akkor hiába csináltam bármit is, nem használt semmi. Nyáron szedte tök jól össze magát, azóta még betegségek alatt se volt úgy lerobbanva. Lehet, h majd Beni is beindul magától, az étvágya tuti hamarosan vissza fog térni, ne izgulj. Lehet, h még ninvd teljesen jól, azért nem eszik.
Dokitokat is megkérdezheted. Én tavaly addig nyaggattam, amíg írt fel vmi roboráló szert. Végül mégse adtam neki, mert volt vmi a papírján, ami nem tetszett. De magától is megoldódott.

Judyt

Köszi szépen a felajánlást! :D Meg tudjuk beszélni priviben, hogy kinek mije van? Én rengeteg mindent szereztem, cserélhetünk. :wink: Tudok küldeni listát. 8) De elég, ha a Kolpingban majd kicseréljük- van mit néznünk addig. :wink: Ja, és kiderült, hogy kifeküdt a dvd-írónk. :twisted:

Detti

Kell még nektek köpeny? Találtam egy 98-as Noddy-sat, tök aranyos. Ti amúgy is szeretitek a N-t, nem?

Brigi

Holnap megyünk. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Megtaláltam egyébként a letöltési lehetőséget, köszi, én is onnan szoktam leszedni a filmeket.

Viszont már rendeltem a Quelléből köntöst. Sajnálom, mert Noddyt szeretik a fiúk...

a filmcserében én is benne vagyok, nekünk is nagyon sok van, akár ott helyben a Kolpingban is tudunk írni, mert úgyis viszem a gépemet.

Nettke,

Tök jó, hogy túl vagytok valamennyire a betegségen :) Beni egyébként sem szokott enni? Mert Ambrus pl. ropi testalkatú (akár az apja), de zabál mindent. Ha egyébként eszik, és most csak a betegség miatt nem akar, akkor szerintem visszaszedi a leadott kilókat.
Elvileg az Aloe vera is csinál étvágyat.

Judyt,

Jók lettek a képek, tényleg. Remélhetőleg ti is hamarosan meggyógyultok! Sőt, bízzunk benne, hogy most azért volt beteg minden gyerek, hogy három hét múlva már mindenki kicsattanjon az egészségtől :lol: :roll:

Sziszus,

Akkor a férjed OkosbátorSamatűzoltó volt? :lol: :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Judyt

Elfelejtettem írni: jók a képek. Olyan csibésznek néznek ki a fiúk, tökre várom, hogy megismerjem őket. :lol:

Detti

Csak aztán nehogy mi pont akkor legyünk betegek. :shock: Mi úgy tűnik most ebből a szériából hál isten kimaradunk. Köpenyt sajnálom. :cry: Eszembe juthatott volna hamarabb is-eredetileg Dá-nak túrtam, de aztán találtam neki egy Thomasos-t és nem lehetett otthagyni. :wink: Azóta Noddy-s felejtős. :? Küldjek listát a mesékről?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Igen, kérném a listát! Én is összeírom, hogy nekünk mik vannak!

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?