Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Miminek nagyon drukkolok én is, nem lesz semmi baj! Sok-sok ++++++++++++ energia megy!!!
Biztos nagyon nehéz ez most :(

Peni :) Köszönöm szépen a vitaminos infókat!
Ha nem nagy kérés, leírnád ezeket a recepteket? Mindegyik felkeltette a figyelmemet, de nem ismerem őket :oops: Szóval jöhet a báránysült, a muffin és a krémes is!

Arivirág :) Édesek a lányok!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!
Persze Jucc ma vagy holnap átküldöm őket neked:-)

KépKép
peni

Sziasztok!

Szegény mimi-re este is sokat gondoltam, milyen rossz lehet neki, aggódni a pocaklakóért meg biztos rossz neki Szabi nélkül is!
Remélem hamar haza engedik!
arivirág

Jó reggelt!

Kostyika,a péntek lőve,mert du. megyünk fotoshoz de. meg jönnek megcsinálni a fürdőbe a vizet mert nem jó a csap.Azt hittem mégse jó,mert eddig nem írtad.

Hétvégén a Veszprémi állatkertbe akartunk menni,de rossz időt mondanak. :cry: Most hova menjünk?

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok lányok!

Nemtudja valaki Mimi számát?

Sziasztok
Vendég

Kérdezd meg priviben anikótól, aki írt mimiről, hátah ő tudja.......
arivirág

Gabi,
Bocs olyan zizi vagyok mostanában én is. Már nyűglődöm, fáj a hátam és a derekam, időnként elég erősen görcsöl a hasam is, tök hamar elfáradok közben meg olyan türelmetlen vagyok, jönnék-mennék mert bezárva érzem magam egész nap egyedül a lakásban. Szóval nem könnyű velem :) :( Ma voltam a védőnőnél, nézte a méhszáj adatokat, mondta h pihenjek sokat mert eléggé rövidül a méhszáj és hogy húzzam ki legalább május elejéig. Mondtam h én sem szeretnék sokkal korábban szülni mert áprilisban 3 hétre elutazik az orvosom Amerikába. Mi is most vasárnap készültünk a pesti állatkertbe, remélem nem lesz annyira rossz idő.

Főzni én idén nem nagyon fogok, hétfőn amúgy is megyünk anyósékhoz aki nyuszikeresést fog rendezni a lányomnak. Veronika már nagyon várja :D

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Ma hallottam, hogy oviba csak akkor kötelesek felvenni itt Érden a gyereket, ha május végéig betölti az 5évet!
Ez igaz??
Bianka csak szeptemberben lesz 5 éves, akkor idén is elküldenek????

Akkor megyünk a Bíróságra, az biztos!!!!!!
:evil: :evil: :evil:
arivirág

Arivirág: SZerintem ez nem igaz. Ha a gyerek betöltötte az 5. évet köteles az ovi felvenni, iskola előtt 1 év ovi kötelező, ez törvény. Biztosan be kell íratni a májusi beíratáson (vagy korábban) és lehet, hogy csak szeptembertől járhat.......de biztos hogy kötelesek felvenni!-szerintem.

KépKép
peni

Sziasztok!

Peni, remélem igazad van!
Nekem azt mondta egy csaj, ha május végéig nem tölti be a 5 évet, akkor iskolába sem mehet szeptemberben, és ezért küldhetnek el megint!
arivirág

Ja mert akkor évvesztes ugye?? Hát ezt nem tudom..........Szeretnéd, hogy 6 évesen kezdje a sulit? Erre nem is gondoltam. Na kíváncsi vagyok mi lesz...az én gyerekem nyári, így ő is évvesztesnek számít.
MOst lesz májusban akkor nektek az ovodai beíratás igaz? Marha kíváncsi vagyok mit fognak mondani!!!!

KépKép
peni

Én is kíváncsi vagyok!!!!
Minket azzal az indokkal küldtek el minden évben, hogy 5évesekkel betelt a létszám, közben sorban találkozok anyukákkal, akiknek 3 éves gyereke oda jár az oviba!
Érdekes nagyon!
Ha idén is ezért elküldenek, akkor tényleg jogi útra tereljük a dolgot, mert ez így nem fer!!
:evil:
arivirág

Szia Arivirág!

Csak a saját példáimat tudom neked leirni az ovival kapcsolatban.
Én sem értem hogy működnek ezek a dolgok.
A nagyfiam év vesztes és ahol laktunk ott inditottak mini csoportot és oda 4évig jártak. Szoval felvették 3évesen. A másik fiam tejérzékeny volt és ezért csak nagycsoportba járt de ő májusi.
A lányomat be se irattam 3évesen mert a szomszédunk volt a vezetőnő és megmondta hogy nem fogja felvenni. 4évesen kezdtük az ovit de ő is év vesztes.
A nagycsoport tuti hogy kötelező. Egy ismerősömnek nem vették át a magánbol az önkormányzatiba a nagycsoportba. Beszólt az önkormányzathoz és ők intézkedtek hogy vegyék fel a gyereket.

Szia
Vendég

Idén engem sem fognak lerázni, az biztos! :twisted: :twisted:

Azt tudom, hogy nagy csoport kötelező, de infóim szerint az lesz nagycsoportos aki május végéig betölti az 5évet, Bius viszont szeptemberben lesz 5, így év vesztes!
arivirág

Sziasztok!

Látom ovi a téma, nekem görcsbe van a gyomrom, ha rágondolok!
Ahova mi tartozunk ott sem fényes a helyzet.
Lányom márc.1én volt 3 éves. Lehet, hogy őt sem veszik fel???
Pedig szerintem ebbe a korban már szüksége van a gyerekeknek a közösségre. Persze azért ez azért a személyiségétől is függ, de többnyire azért már szeretnek közösségbe járni.

Én minden reggel sírtam az oviban mikor vitt anyukám, így utólag nagyon sajnálom szegényny anyut, mert biztos szívszorító lehetett ott hagynia engem.
Csak reménykedek, hogy az én kislányom nem ilyen lesz.

Megy valaki hétfőn kirándulni? Hova?

üdv mindenkinek zsand
Vendég

Nekem is görcsbe van a gyomrom ha Érdi ovikról van szó! :x
Én lányomat sem, 3 évesen, sem 4 évesen nem vették fel, úgy hogy munkáltató igazolásom volt, hogy kellene dolgozni mennem!
arivirág

Arivirág,
A mi ovinknak az ajtajára az van kiírva h aki máj 31-ig betölti a 6. életévét az automatice iskolaköteles de aki dec 31-ig ott a szülő dönthet hogy menjen-e iskolába vagy sem. Ennek ellenére Veronikát is évvesztesnek vették rögtön mert ő is júliusi. Szerintem Biust fel kéne hogy vegyék, ha nem akkor tényleg fordulj az önkormányzathoz vagy a jegyzőhöz. Tudtommal április 1-én van a beíratás. Ti melyik ovihoz tartoztok?

Kép[
Kép[
kostyika

Ez valami irdatlan helyzet ami itt ÉRden van. Én el nem hiszem, hogy máshol is ez van. Szerintem is kell már egy ilyen korú gyereknek a közösség, az én fiam imád oviba járni (bár ez tényleg személyiségfüggő , én utáltam). Szombaton is kel reggel és kezd öltözni, hogy megy oviba, amikor mondom neki hogy ma szombat van egészen szomorú lesz............pedig nincs rossz dolga otthon :wink: . De otthon nincsen más gyerek, ő imádja a barátait, a programokat..................szóval rémes ez a helyzet. Régebben is így volt ez vagy mióta ilyen áldatlan az érdi ovi helyzet??

KépKép
peni

Az a baj, hogy a város lakossága egyre nő, viszont ovik nem épülnek, ahová az egyre nagyobb népességű város gyerekeit elhelyezzék! :?
Hallottam már sokszor, hogy MAJD építenek ovit, de eddig semmi nem történt! :x

Kostyika a Tárnoki úton lévő Napsugár oviba tartozunk!
Tavaly is mentünk a jegyzőhöz, azt mondta ha nem tetszik, menjek bíróságra!!! :evil:

Polgármesternek is írtam, még egy válaszra sem méltatott! :evil:
arivirág

Sziasztok lányok!

5éves koromig laktam Érden. Már engem se vettek fel az oviba. Anyukámmal mentem reggel vonattal a Törley pezsgőgyár melletti oviba, Budafokra. 5éves voltam már oda is költöztünk a lakotelepre, igy 5percre volt az ovi.
Sokan rángatják magukkal pestre szegény kicsiket.

Sziasztok
Vendég

Arivirág!

Akkor szolj ha ilyen gonjaid lesznek, van ismerősöm az önkormányzatnál.

Szia
Vendég

Köszi Judit!
Már akkor ilyen helyzetek voltak itt mikor Te kicsi voltál????? :shock: És azóta ez van???
Ez szomorú, hogy senki nem tesz semmit! :roll:
arivirág

Sziasztok!

Peni :) Várom a recepteket, és nagyon köszönöm előre is!

Ovi: És ez még csak rosszabb lesz :( Tegnap tudtam meg, hogy az összes érdi oviból elküldenek óvodánként 4 dolgozót, a maradéknak meg fizetéscsökkentést terveznek, mert nincs pénz :evil: A mi ovinkban már folyik az aláírásgyűjés, és komolyan mondom, tüntetni is elmegyünk, ha elküldik mondjuk a mi óvónijeinket. Már most van olyan csoport, ahol egész nap egy óvónő van, nem tudom, ezt hogy gondolják! Felfoghatná Érd vezetése végre, hogy rengeteg a kisgyermekes család, szinte mindenhol van óvodáskorú, nem ebbe az irányba kell lépni! Hamarosan ezek a gyerekek lesznek a felnőttek, a város eltartói, ha kibírják itt, és nem menekülnek el :evil:
Bocs, de nagyon felbosszantott a dolog.

Egyébként nálunk is ez van kiírva, hogy április 1-jén lesz beiratkozás, ne várjatok májusra, nehogy lemaradjatok!
Arivirág :) Biztos vagyok benne, hogy ha szeptemberben lesz a lányzó 5 éves, akkor most kell beiratni, és föl kell venniük, a körzeti ovinak mindenképp. Az én kisfiam szeptember végén lesz 3, nyilvánvaló, hogy most kéne beiratnom, ha akarnám, hogy menjen októbertől. / még nem tudom, mi lesz/.
Én mondjuk arról nem vagyok meggyőződve, hogy 3 évesen szükségük van a gyerekeknek a közösségre, de 5 évesen már mindenképp. Főleg az olyan gyereknek, aki olyan zárkózott, mint az én fiam, és kell neki legalább egy év, hogy beilleszkedjen, és mégegy, hogy kicsit élvezze is az ovit. / legalábbis remélem, hogy jövőre már élvezni fogja!/ Aztán már jön is a suli.

Apropó: Akinek vannak tapasztalatai az érdi iskolákról, vagy tud valamelyikről valamit, megosztaná velem? Az egy dolog, hogy a "reklámjaikat" elolvasom, de a tények is érdekelnének. Nekünk a legjobb a Batthyányi suli lenne helyileg, de ha az esetleg nem jó, nyilván nem ragaszkodunk hozzá.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Szia Jucc!

Már meséltem hogy a szomszédom oda hordja minden nap a gyerekét. Az innen 2vonatmegállo.
Ha sport tagozatra iratod be az jo. Nagyon sokat mozognak.

Szia

Ja ha tüntetésre kerülne sor én is megyek!
Vendég

Tüntetni Én is megyek, csak szóljatok!!
Normálisak??
Kirúgni óvónőket??
Így is már nagyon leterheltek szegények!

3évesen még Én sem akadtam ki, hogy nem vették fel a lányom, mert Én is úgy gondolom, az még nem olyan fontos, hogy akkor felvegyék, még jobb volt anya szoknyája mellett, de tavaly mikor nem vették fel, az már szíven ütött!
Mikor megszületett Dominika, és itt volt a védőnő, azt mondta be se írassam Biust, mert esélye sincs felvételre, hiszen itthon vagyok!

Hú, ez az ovi téma…ez jól felbosszantott ma!
arivirág

Jucc,
Én is hallottam erről a leépítésről, a védőnő mesélte. De egyszerűen nem értem, a 29 gyerekkel egy óvónő van délelött és egy délután, plusz egy dadus, ami így is kevés. Akkor honnan a csudából akarnak elbocsátani embereket? Ráadásul ezért tervezik annak a bevezetését hogy a mostani reggel 6-tól este 6-ig nyitvatartás helyett csak 7-től 17-ig lesz ingyenes, ha te vinni akarod reggel 6 és 7 között, illetve du 17 és 18 között akkor azért külön fizetned kell. Most aki mondjuk Pestre jár dolgozni akkor kénytelen bevinni 7 elött hogy be is érjen a munkahelyére.

Tegnap este fél 9-kor lekameráztak minket az új aluljáróban :( Persze nem 40-nel mentünk, most majd fizethetek :twisted:

Kép[
Kép[
kostyika

Kostyika,mi volt tegnap az ortopédián?Aluljáró :cry:

Mimiről tud valaki?

Kép

Gabi
gabibi

Sziastok!

Hááát ez az ovi téma tényleg gáz. Én is kérdeztem a védőnőt, hogy melyiket ajánlja és ellentmondást nem türő hangon közölte, hogy ahova tartozunk!! Aki egyébként jó fej!!
Teljesen mindegy, hogy a szülő mit szeretne oda kell és kész!!!

Sőt!! a szomszéd megkért, hogy vigyáznék e jövőhéten szerdán délelőtt a gyerekeire, mert valami bemutató lesz az oviba és azt mondták, hogy a kicsiket és a középsősöket jobb lenne ha nem vinnék. Hát ez milyen???? Ők miért nem nézhetik meg azt a nemtudom milyen bemutatót??? Azért ez nagyon felháborító (szerintem)

Azt is hallottam, hogy van olyan magánóvi ahol már nincs hely!!

Na jó keressünk más témát mert ez a téma nem túl vidám!!!

Gabibi! megnézted azt az oldalt, sikerült megtalálni?

Képzeljétek ápr.1től megszűnik a Dörmi.

Üdvmindenkinek zsandi
Vendég

Zsand,köszike jó könyvek vannak tényleg.Már múltkor kinéztem a R.Jenő szülök lettünk című könyvét és olyan mákom volt,hogy a Nagyi szolt a Nagybátyámnak(mert Ő egy kiadónál van és könyveket hord ki),hogy kéne és akkor ezt is felírtam neki.Nemtom mikor hozza,de remélem hamar :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Judit beszélt telefonon mimivel!

zsand, mért szűnik meg a dörmi?
arivirág

Sziasztok!

Igen beszéltem vele tegnap, ma meg ő hivott!
A körülményekhez képest jol érzi magát. Nem jöhet haza husvétra se. Csak fektetik és vigyáznak rá, a baba jol van
.

Sziasztok
Vendég

sajnálom,hogy bent kell maradnia,de legalább mind a ketten jól vannak.Enek örülök :lol: Ha beszélsz vele:pusziljuk és sokat gondolunk rá.

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Jucc: elküldtem privátban:-), remélem megkapod rendben.
De jó, hogy már nem kell kűzdenem ezzel az ovi témával, én is lefutottam ezeket a köröket tavaly.. :evil:

KépKép
peni

Sziasztok!

Jucc!
Ha kiprobálod ird meg milyen volt! Kép köszi

Hallotátok, hogy meghallt az Anetka Rezsője. Nemrég még babájuk llett volna. Sajnálom!

Jo éjt!
Vendég

Szegény Mimi, olyan borzasztó lehet :cry: Sok +++++++++++++++++++++!!!!!!!!
És olyan jó, h Judit hoztál újabb híreket Mimiékről :) Szegénynek most biztos nem lehet könnyű :( de legalább jól vannak :D

Peni,
Gondolom piac ügyben már lekéstem a dolgot :oops: de szerintem ünnepnapokon biztos nincsenek :? Dr. Veress Judit volt a gyerekdokitok? Ő vele csak egyszer sikerült találkoznom, amikor Adél benyelt egy karácsonyfa díszt. Sok dolog nem jött le, csak annyi, h nem tudta h hova kellene utalni a gyereket :roll: Mi szerencsére a védőnőnk javaslatára a másik dokinőhöz kerültünk még anno a Bajcsyn lévő rendelőben. Gyöngyössy dokinő, nagyon kedves, rendes :)

Zsand,
Igen, szerintem is jó az az a műv. ház :) Egyszer szerveztünk oda egy babatalit is a másik fórumról. A bejáratnál van egy játszó rész ingyen és bérmentve :wink:
Campis taliba mi benne vagyunk :wink:
Kerifiadnak továbbra is mennek a +++++, h gyorsan meggyógyuljon most már!
Kerti tavat csak akkor érdemes csinálni, ha van benne vízforgató vagy vmi, ami tisztán tartja a vizet, különben elég macerás takarítani :roll:

Jucc,
Utólag is :oops: NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT FIADNAK!!! :D :D :D
Kép
Begyulladt fog :( jaj, az borzalmas lehetett :(
Képek nagyon jók :D és teljesen átérzem a kertes rajongást :wink: Én is mindennap megnézem a rügyeket a szerzeményeinken. Ez az első saját kertünk, úgy alakítjuk, ahogy mi akarjuk :D Húsvéti főzésre nincs tippem, mi szokás szerint anyóséknál töltjük az ünnepet.

Vki nem olyan rég kérdezett kertészetet. Eddig én csak kettőt tudtam, az egyikről az jött le, h nagyon drága a bajcsy elején van, a másik meg a lőcsein, akiknek meg elég harmatos a kínálatuk. De ez utóbbiak tök rendik voltak, mert az aluljárónál lévő kertészetet ajánlották, h ott nézzünk szét, mi épp gyümifákat kerestünk. És tényleg nagyon szimpi kertészet. Ha vmire szükségünk lesz, legközelebb is odamegyünk :)

Judit,
Hirtelen én is azt hittem, h a fiad barátnője a képen, Te vagy :lol:

És mi is már jó párszor átmentünk az aluljárón :) Annyira jó, a 20 olykor 30 perces kerülőútból most 8 perc lett :D

Jpne,
Üdv közöttünk :) Mi parkvárosban lakunk és egyenlőre még egy gyerkőccel büszkélkedhetek :D

Gabi,
Gondolom megnyugodtál az ortopédia után :) Az tényleg azért fura, h a dokitok nem mondott rá semmit, pedig az ő dolga lenne ezeket észrevenni és továbbküldeni esetleg :?

Arivirág,
Dominikának NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT utólag is :oops: !!! :D :D :D
Kép
2 évvel ezelőtti kép meg nagyon szép, persze az ünneplősök is :D :wink:
Az ovis dolgot meg tényle ne hagyd :evil:

Azért ez tényleg pofátlanság, ami itt művelnek :evil: Elküldenek óvónőket, ezek nem normálisak :shock: Ha tüntetésre kerül a sor, én is biztos ott leszek.

Andi,
Kamerázás :( De ott hol tudnak mérni? Én is járok arrafelé mostanság, de soha sem 40nel, hanem 50nel szoktam menni, egy kicsit erős túlzásnak érzem a 40-es sebességkorlátozást :roll:

Tegnap pedig hivatalosan is bekerültem az érdi sztk adatnyilvántartójába. Mostanság elés sűrűn jelentkezik látászavar így kénytelen voltam elmenni az sztkba. Képzeljétek akkora mákom volt, h 9-kor bejelentkeztem a betegfelvételen és fél10-kor meg már hazafelé tartottam :) Egy nőci volt csak előttem. A szemész meg egy nagyon kedves fiatal, csinos nőci volt. Ritka az ilyen sztks doki, szóval eddig pozitív élménnyel vagyok az sztkt illetően, pedig olyan rosszakat olvastam róla :?

Kép Kép
curse

És az még lemaradt :oops:
Judit,
Ha beszélsz esetleg Mimivel, mondd meg neki, h sokat gondolunk rájuk és hogy öleljük!!!!

És köszi a hiányolást is :) Remélhetőleg most már újra sűrűbben tudok majd jönni. Az utóbbi időben elég sok minden összejött, ezért hanyagoltalak Titeket :oops: :( de talán most már sikerül egyenesbe lendülni :D

jóccakát!!!

Kép Kép
curse

Peni :) Sajnos nem kaptam meg :( Ugye nem emilt küldtél? Mert itt nemlétező címem van a rendszerben. juditkoltai@t-online.hu vagy PÜ-ben jöhet, ha megvan még, és el tudod küldeni!

Többre nincs most erőm, jóéjt!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Judit: de igen emailt küldtem de elküldöm újra semmi gond.

Curse: nekünk a Veress doktornő volt igen....háromszor jártunk nála kb...végig olyan érzésem volt, hogy teljesen hülyének néz. De lehet, hogy csak túl érzékeny voltam? A csoda tudja, mindenesetre nem bántam meg a váltást. Adél benyelt egy karácsonyfa díszt????
JÉzusom!
Igen, végül piac ügyben én is arra jutottam, hogy tuti nincsen ünnepnapon nyitva...majd elmegyek máskor.

KépKép
peni

Sziasztok!

Gabibi!

Most jutott eszembe, hogy a könyvtárba is vannak ezekből a könyvekből!
De szívesen oda adom az enyémet is! Az biztos, hogy mi csüt.ön fél 10 től fél 11ig a Dörmibe vagyunk! Ha szólsz odaviszem a könyveket csak szólj előtte.
Vagy ha kell meadom a címem és eljöttök valamikor!
Bármelyik jó nekem! Mennem kell, mert apa elment a csajszival hogy tudjak takarítani, de így nem haladok!!!

zsand
Vendég

Zsand,az anya, taníts engem meg a szülök lettünk már megvan :lol: Ma kaptam meg.Az anya taníts engem nagyon jó.És jó,hogy mindennapra van beosztás és hogy leírja,hogy mit fejleszt.A nem akarom-ot meg megrendelem akkor,mert azt nem tudta megszerezni. köszike :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Jó rég voltam, sorry! :oops: Olvasgattam a fórumot, csak írni nem volt hangulatom, erőm. Minden energiámat és dühömet házimunkába és kreatívkodásba öltem. Persze ez nem jelenti, hogy csudarend van nálunk. :roll: :wink:

Miminek jobbulást! Örülök, hogy a babóval minden rendben! :)

Arivirág! Én úgy tudom, hogy mehet suliba szeptemberben, akkor is, ha évvesztes. Csak ebben az esetben nevelési tanácsadó javaslata szükséges, illetve a szülő döntése. Mi is évvesztesek vagyunk júli végével, de ha úgy látom, hogy iskolaérett, akkor szeretném 6 évesen suliba adni, mert testi fejlődésben meg valószínűleg ki fog ugrani még a saját korosztályából is. :)
Mindenesetre ne hagyd magad! Szerintem nonszensz, hogy nem tudjuk 3-4 évesen oviba vinni a gyerkőcöket. Ha meg még dolgoznod is kell, akkor pláne! Valóban kell ebben az időben már a közösség (nyilván vannak kivételek, de a legtöbb gyerek már igényli, és sokat fejleszti őket az ovi).

M7-nél vettünk volna először lakást, és az ottani építésvezető elmondta, hogy kötelezték őket ovi építésére is. Persze az építkezés sem halad, úgyhogy nem tudom, mikor lesz abból ovi.
Ez a létszámleépítés felháborító, mert azt csak úgy tudják megoldani, ha emelik a csoportlétszámot, vagy délutánra összevonják a csoportokat. Egyik sem egészséges! Úristen csajok! Anno ezért hagytam ott az óvónői pályát, mert nem a gyerek érdekeit tartották szemelőtt. :( Gondoltam, hogy gyes után visszatérek, de így? :evil:

Jpne: Azt hiszem, még nem üdvözöltelek… most megteszem! :)

Jucc! A tavaszi képek felvidítottak kicsit! Ilyet máskor is kérünk! :)

Húsvét: Nekem nem kell főzni szerencsére. Párom rokonságánál vagyunk ma meg holnap, hétfőre meg tuti kapunk kaját. Még sonkát sem kell főzni, pedig tavaly főztünk, és jó volt, hogy mi csináltuk magunknak. :)
Hétfőn itthon leszünk, ha nem lenne ilyen gánya idő, akkor elmennénk valamerre kirándulni, sétálni nagyot.

Mindenkinek kellemes húsvétolást és szép hosszú hétvégét kívánok! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Nektek!

Ünnepek után, írok kicsit bővebben is! :wink:

Sziasztok!
arivirág

Sziasztok!

Nekem sem futja most az időmből többre:

Nagyon szép húsvétot, és jó pihenést kívánok mindenkinek!
A nyuszikeresésről meg készítsetek sok képet, és tegyétek fel majd őket :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Boldog Húsvéti Ünnepeket Kívánok Nektek! Egyetek, igyatok jókat és pihenjetek nagyot!! :)
Peni

KépKép
peni

ma délelőtt utazunk anyósékhoz, ezért most kívánok én is Nektek NAGYON KELLEMES ÜNNEPET!! :D :D :D

Kép

Kép Kép
curse

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET MINDENKINEK :lol: :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!
Köszönöm az üdvözléseket, akivel még nem találkoztam. :)
Arivirág! Így utólag én is Boldog Szülinapot kívánok a lurkónak!
És mindenkinek Kellemes Húsvétot!
Egy kicsit kimaradtam, mert ki kellett rántani a bölcsességfogam, már elég régóta halogattam. Rosszul nőtt és már nyomta a másik fogam. Az érdi SZTK-ban húzták a szájsebészeten. A dokinő egy tündér! Minden elismerésem Neki. Mivel még szoptatok (elég sokszor napi 5-6 alkalommal), ezért nem szedhetek fájdalomcsillapítót, így elég húzós volt az első 12 óra.
Olvastam, hogy beszéltetek az oviról. Én is úgy tudom, hogy 5 évesen már muszáj felvenni, akkor is ha évvesztes lesz. Ugyanis a 6. év betöltésekor az ovónők ajánlják, ha úgy gondolják maradjon még egy évet. Nálunk ez volt. Ha nagyon ügyi a gyerek, nem biztos, hogy +1 évet ráhúz az oviban. A létszámleépítésről annyit, hogy ezt nem a városvezetés, hanem a Kormány határozza meg egy ovi mekkora létszám mennyi ovónőt és dadust foglalkoztathat. A nyitvatartással ugyanez a helyzet és ez volt a tavalyi tanárleépítésnél is. Nem a Városvezetést pártolom ezzel...annyira szélsőséges pártot még nem alapítottak, ami Nekem megfelelne.
Remélem ha majd odakerül a sor, Petit felveszik ide Érdre. Ha nem, megyünk Pestre a lányom volt ovijába. Na, az nagy szívás lesz.
Húsvétra én nem vágok nagy főzést, csináltam tegnap este muffint, de olyan rossz lett, hogy kidobtam. Ezzel be is fejeztem. :(
A Batthyányi sulit nem ismerem, de olvastam, hogy pályázatot nyertek+az önk. is ad egy csomó pénzt és csúcsszuperré felújítják. Uszoda, digitális táblák, napkollektorok, nagy termek stb... A tanárok pesze nem tudom milyenek, de az biztos, hogy Érd legpatinánsabb és legjobban felszerelt sulija lesz. A lányom a Széchenyibe jár, már elég régóta egyik legszínvonalasabb sulija a városnak, nagy botrány is volt 3 éve mert csak két osztályt akartak indítani, mert többre nem volt pénz. De annyian jöttek más kerületekből(ahol még lett is volna hely a suliban), hogy egy egész harmadik csoport is megtelt és még küldtek is el. Volt tüntetés, aláírásgyűjtés végül elindították. A tanárok nagyon jók, csak a suli van romokban.
Azt hiszem már eleget írtam, megyek elaltatom a kicsit.
sziasztok

Kép
jpne

Sziasztok lányok!

Jo sok locsolonk volt!

Jpne olvastam amit irtál, de helyesbitenék nem a Battyányiba lesz az átalakitás és az uszoda hanem a Gárdonyiba. Rokon gyerekek járnak oda és hamarabb lesz vége a tanitásnak nekik hogy eltudják kezdeni a munkálatokat. Jövőre szegények de.-lött és du.-tán fognak járni iskolába.

Az ovonénik is dolgozhatnak 8-4-ig nem? Eddig 8-14-ig voltak. 16.-nál tovább nemláttam az ovinkban ovonőt.

Jo hideg van! :cry:

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Én ebbe a suliba szeretném járatni a lányokat!
http://www.erdcenter.hu/pub/ec/oktatas/ ... orosi.html

Cruse, mi is voltunk párszor már Gyönygyössy doktornőnél, tényleg aranyos, viszont ő volt az akihez egyik csütörtökön vittem Biankát, és mikor levetkőztettem tenyérnyi piros folt volt a mellkasán, amire ő nem tudta mi, vasárnap az ügyeleten, egyből tudták, hogy súlyos életveszélyes állapotban van Bius, mert, bevérzések vannak rajta!
Ha csütörtökön kórházba került volna, talán csontvelőt biopsitát is elkerülhettük volna….
Ennek ellenére nem neheztelek rá……

Kinek, hogy teltek az ünnepek?
Mi haza utaztunk Nagyszülőkhöz, jó volt……

Mégegyszer köszönöm mindenkinek kedves köszöntését Dominika szülinapjára! :D

Mimiről, tudtok valamit?
arivirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?