Új privát üzeneted érkezett!

Vumenke: örülök, hogy szimpi a doki! :D

Pepitanna: nem teszel fel képet az UHról? Szívesen megnézegetném, ha szabad?! :D

Lamme: Klassz, hogy Niki jól van. Amúgy hogyan kezdődött a dolog? Miért kellett labort csináltatni?
Szerintem én is abba a Kárpát utcai rendelőbe akartam menni először, de nem volt szimpi, hogy a netes árhoz képest többet mondtak, amikor telefonáltam. Ráadásul, ha leletet is kérek az még plusz 1000 Ft. Igy átjelentkeztem egy budaiba, ahol meg az volt szimpi, hogy a korábbi leleteimet is vinnem kell. Remélem, nem csalódom bennük.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita: Fú, milyen bunkók voltak a Kárpát u-ban :o Nekünk Vivinél egyel több képet is adtak, amit nem kellett kifizetni, a lelet pedig mindkétszer benne volt az árban :o Megnéztem a honlapjukat, tök más, mint volt, és máshogy vannak most az árak is :o Lehet, hogy változott az egész bagázs? Érdekes... Remélem én is, hogy nem csalódsz majd ebben a budaiban :wink: :) Nikinél egy "szimpla" lázzal kezdődött és egy kb. félnapos bágyadtsággal a betegség, de a doki nem talált semmi különöset rajta, kivéve egy olyan pici torokpirosságot, hogy azt mondta, ha akarja piros, ha akarja nem. Aztán azért kért labort, merthogy ilyen pici babáknál banális tünetek is jelenthetnek nagyon komoly bajt, és nekem találtak a terhesség alatt strepto-t, így szeretett volna megbizonyosodni arról, hogy mi is okozhatta ezt a lázat.
lamme

Lamme: én is meglepődtem, mert másik ikres mama is ezt a rendelőt ajánlotta.
Reméljük, most már minden rendben lesz az aprósággal :)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Bocsi a zavarásért! Az ÁEK-s oldalról Márti ajánlotta Spánik dokit. Írnátok nekem róla pár sort? Minden érdekel!Mikor rendel, hol? Mennyire megbízhtaó ilyesmik. Első babás vagyok és rutintalan... :?
Előre is köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok Csajok!

Sz.bettyna - Spánik dokinak nincs kimondottan rendelési ideje, telefonon szoktunk vele időpontot egyeztetni, és akkor az ambulancián találkozunk vele. Ha érdekel a telefonszám pü-ben megküldöm. Én is az első babámat várom, és most kerültem hozzá, de eddig nem panaszkodok, sőt nekem ismerős ajánlotta aki vele dolgozott. Eddig bármit kérdeztem, pedig biztos volt hogy néha hülyeséget, türelmesen elmagyarázta, és soha nem rázott le. Ha visszaolvasol, eddig mindenki pozítivan reagált a dokiról.
Múltkor míg vártam az ultrahangra, akkor is lejött pont az ambulanciára, és a mögöttem lévő megjegyezte, hogy ez a doki nagyon rendes, és lelkiismeretes, mondtam neki igen tudom, én is hozzá járok.
Szerintem hívd fel telefonon, elmész hozzá, és úgy is személyesen tudod eldönteni, hogy szimpi vagy nem.

Vumenke - örülök, hogy neked is szimpi volt a doki, hát tényleg nem egy rondaság a dokink.

Pepitanna - tényleg igaza van Cosmopolitának, hogy teljesen lányos topik leszünk. Gratulálok a kis puncishoz. Bár az én férjem még mindig reménykedik, hogy fiú lesz, mivel nem mondták azért teljesen 100 %-ra. Ráadásul csütörtökön volt nálunk egy srác akiknek teljesen az utolsó ultrahangig közölték, hogy lányuk lesz, és az utolsónál kiderült hogy még is fiú. Így közölte a férjem, hogy még se vásárolunk még semmit, mert mi van ha nálunk is tévedtek. :)

Lamme - de jó hogy Niki már jobban van, továbbra is szurkolók hogy a hasi ultrahangon se legyen semmi baj.

Cosmopolita - az egyik ismerősöm a Brendonnál volt 4D-os ultrahangon, azt mondta, hogy nagyon kedvesek voltak, esetleg nézd meg azt is az interneten.

Ma éjjel nagyon rosszul aludtam, biztos ez az idő miatt, még szerencse hogy Esztert nem zavarta meg, és ő nem rugdosott, hanem aludt.
Apukám már jobban van egy kicsit, most kedden fog eldőlni, hogy elég volt e az eddigi beavatkozás, vagy sajnos tovább kell vágni a lábát. Szurkoljatok légyszi Ti is hogy minden rendben legyen. Szombaton voltam bent a kórházba, akkor nagyon el volt keseredve, hogy nem kelhet fel, mondjuk szegény már 2 hete csak fekszik, nem csodálom hogy már egy kicsit mászkálni. Néha elsírta magát, én meg úgy sajnáltam, hogy nem tudok neki segíteni, hogy utána egész este és vasárnap sírtam én is.
Mindenkinek szép napot kívánok, vigyázzatok magatokra, és a babákra. :lol:
toldikrisztina

bettyna, a doki kedves, segítőkész, aranyos, és nem utolsó sorban elég jó orvos. Fiatal, és rugalmas. Én a 36. héten kerültem hozzá Pannával, mert megszűnt alattam a kórház, és teljesen jól lemenedzseltük a szülést, bár császár lett, mert a bébi nyakán volt a köldökzsinór. A doki hajnali 3-kor jött be, és csak fél 8-kor tudott műteni, mert akkor lett műtő. A sebem gyönyörű. :) Úgyhogy én csak ajánlani tudom. Egyébként nyugodtan olvasd el a topikot az elejéről, mert ott többen is írtak róla. :) Ja, és nyugi, az első baba is kibújik ám... :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Köszönöm a tájékoztatást és a megnyugtatást, nagyon rendik vagytok. Hálás lennék, ha elküldenétek pü-ben a telefonszámot.

Nem vagyok az a parázós fajta (legalábbis szerintem), de hát "újszülöttnek minden vicc új". Szóval igyekszem tanulni a tapasztaltabbaktól. :D
Nem bánjátok, ha a dokival történt első randi után becsatlakozom?

Krisztina
Jobbulást kívánok az apukádnak. Most már biztosan minden rendben lesz vele, ne aggódj!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.bettyna - elküldtem a telefonszámot pü-ben.
Gyere nyugodtan, legalább többen osztjuk meg a tapasztalatainkat a dokival kapcsolatban, és a várandósággal kapcsolatban.
Ha bármi kérdésed van csak írjál, és megpróbálunk segíteni.
Köszönöm a megnyugtatást apukámmal kapcsolatban.
toldikrisztina

bettyna, várunk. :) Illetve ne menj el... :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Köszi! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bettyna: Üdv. itt a topikban. :) A lányok már leírták, hogy a doki nagyon rendes, alapos, türelmes, segítőkész. Nekem a nagylányomnál 3 napos ismerettség után jött be este 10-re egy rossz szó nélkül!! Azóta hozzá járok nőgyógyi ügyekben és semmi negatívumot nem tudok mondani róla. Bárcsak előbb kerültem volna hozzá, mert akkor valószínűleg nem lett volna olyan sok idegeskedésem az első terhességem elején egy félrenézett uh miatt....... Konkrétan a szülésnél is tök profi szerintem. Csomószor megdicsért, ha jól csináltam valamit, többször ránk nézett a "vajúdás" alatt, hogy minden rendben van-e. Ami nekem nagyon szuper, hogy a kitolásnál nem könyököl az emberbe, hanem csak hót lazán a hasamra tette a kezét és úgy kísérte figyelemmel a baba útját. A vajúdást azért írtam idézőjelbe, mert nem az a klasszikus értelemben vett vajúdásom volt, ugyanis egyik gyereknél sem fájt, aztán kaptam eda-t, utána meg pikk-pakk meglettek a lányok :D Én tudok ajánlani egy nagyon szupi szülésznőt is :wink: Mindkettőnél ez a doki+szülésznő párosom volt, nagyon király volt :wink:

Kriszta: Nagyon drukkolok, hogy apukádnak ne legyen már szüksége több műtétre!!! Tudom, hogy mennyire elszomorít téged is az állapota, de próbálj meg nem idegeskedni Béla miatt!! :wink:

4D-s uh: Akárhova is mentek, nézzétek meg, hogy betették-e a gépbe a dvd-t, mert egy ismerősöm, akinek két héttel fiatalabb a második babája, mint Niki, úgy járt, hogy nem rögzítették nekik a vizsgálatot :o Aztán kaptak időpontot újra, de azért is fizetniük kellett, csak valami 4-5 ezerrel kevesebbet :evil: Biztos fizettem volna ezek után egy forintot is......... Konkrétan tudom, hogy hol történt ez, de így hirtelenjében nem írom le, nem akarom a céget lejáratni nyilvánosan :wink:
lamme

Lamme
Köszi az infot és a szívélyes fogadtatást, minden érdekel! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Üdv. közöttünk, remélem Neked is szimpi lesz a doki és tartósan csatlakozol hozzánk. Úgy érzem nagyon családias kis topik ez :) Egyetértek a lányokkal, én is ugyanezeket tapasztaltam az orvossal kapcsolatban. Csak ajánlani tudom!

4D-s infókat köszönöm! Már alig várom, hogy jövő péntek legyen. Ha ott is megerősítik, hogy lányok a babák, akkor rózsaszín lesz a szoba... szóval nem szeretném, ha szülésnél meglepi lenne :lol: De én is sok történetet hallottam már a tévedésekről.

Tegnap elhoztunk néhány kölcsön holmit a barátnőmtől, így már gyűlik a kelengye.

Lesz egy másik bababörze is, ha esetleg valakit érdekel:
BABYMARKT BABARUHABÖRZE ÉS GYEREK EXPO®
2008. március 30. vasárnap 8 - 16 óráig
HUNGEXPO Vásárközpont "B" pavilon
X.ker. Albertirsai út 10. I. kapu
A belépőjegy ára : 900.- Ft

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - köszi az infót a bababörzéről. Szerintem lehet, hogy mi kis is nézünk, mert áprilisban már zajlani fognak a munkák itthon, és akkor a férjemnek úgy se lesz ideje eljönni, most meg jobban ráér még.
toldikrisztina

Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról. Szerencsére minden teljesen tökéletes Nikinél :D
Képzeljétek, a doki megkérdezte, hogy mik is voltak az előzmények, én meg mondtam neki, hogy e.colit találtak a vizeletében. Erre ő megkérdezte, hogy milyen tünetek voltak? Mondom neki egy nap volt 38,6°-os láza. Doki meg kerek szemekkel nézett, hogy biztos, hogy az ő leleteit kaptuk meg???!!! :shock: Ez már a harmadik csodálkozó doki!!! Aztán megkérdezte, hogy milyen mennyiségű volt az e.coli? Mondom neki, hogy 10^5-en. Még jobban kerekedett a szeme, aztán azt mondta, hogy ilyen esetben már kórházban szokták kezelni a gyerekeket!!!!!!!!! Szóval a labor itt nagyon elcseszett valamit!!!! :evil:

Most megyek is, csak meg akartam osztani veletek is, hogy Niki egészséges :lol:
lamme

Lamme: szuper, hogy nincs baja Nikinek :!: :!: :!: :D

Képzeld el a másik babát, ha esetleg elcserélték a leletet :!: :evil: :cry: Figyelhetnének ilyen helyeken.

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme, nagyon durva ez a story! Melyik kórház ez? ÉS tényleg a másik gyerek szülei meg azt hiszik, hogy minden rendben, pedig beteg a baba! Úr isten! De még jó, hgoy Niki jól van!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Krisztina! Nagyon szorítunk Apukádnak!

Kép
Kép
cosmopolita

Bettyna, Cosmo: Nem tudni biztosan, hogy mi történt, csak azt, hogy valami nagyon nem stimmel a lelettel..... Ha netán el is cserélték, nem biztos, hogy egy másik babáéval, mert a központi laborban dolgozzák fel a körzethez tartozó összes mintát, legyen az gyerektől vagy felnőttől származó. De ettől még persze nagyon szomorú, hogy ilyen előfordulhat....... Priviben szívesen leírom, hogy melyik rendelőintézetről, ill. laborról van szó, de mivel nem tudjuk bizonyítani, így nem akarom őket nyilvánosan megnevezni.
lamme

Sziasztok!

Felhívtam adokit. Nagyon kedves volt! Csütörtökön megyek hozzá! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme - de örülök, hogy Nikivel nincs semmi baj. :lol:
Persze amit írtál az eléggé katasztrófa a laborral kapcsolatban, de a lényeg hogy Niki egészséges.

Sz.bettyna - kiváncsi leszek a személyes találkozóra a dokival.

Képzeljétek el tegnap óta olyan hányingerem van, az első trimeszterben szinte nem is volt, úgy látszik nekem az utolsóban lesz. És szurkál a jobb oldalam néha, ez szerintetek normális?
toldikrisztina

Lamme - örülök, hogy Niki rendben van. Csak annyit árulj el, hogy melyik városban van ez az isteni labor? :evil:

Kriszta - szerintem az utolsóban szinte minden normális... Jó, persze, ez azért nem ilyen egyszerű, de szegény gyerek már mindent nyom. Azért kérdezz rá a dokira, mert lehet betegség kezdeti tünete is (nem akarlak megijeszteni).
Apukád jobban van már? Gyógyulást neki és sok erőt továbbra is! :)

Cosmo - köszi a börzeinfókat, mi elég sokmindent szoktunk ilyen helyeken beszerezni, lehet, hogy ide is kinézünk... :)

Többiekkel minden rendben? :)

KépKép
KépKép
pannaanya

sziasztok!
Én is megyek a börzére, sógornőm visz, remélem mi is vásárolgatunk majd. 2 napja kicsit lehangolt vagyok, nincs kedvem semmihez :cry: Biztosan azért, mert a Párom sokat dolgozik és több időt vagyok egyedül.

Kriszta: nekem eddig minden szurkálásra, húzódásra meg ilyesmikre azt mondták normális, de azért kérdezz rá Te is a dokinál.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pannaanya: Észak-pesti laborról van szó :wink:

Kriszta: Szinte tuti, hogy normális a szurkálás, lesz ez még ilyenebb is :D , de azért említsd meg a dokinak, ő ért hozzá :wink:

Cosmo: Ne búslakodj, menj sétálni egy nagyot a napsütésben :wink:

Mi jól vagyunk szerencsére, Niki is, de a hozzátápinak nincs elsöprő sikere :D Vigyorog, meg dumál :!: kaja közben, de közben a fele adag kijön a szájából :D
Megvettük nemrég a névadó ruhákat a csajoknak, meg Vivinek a cipőt is, alig várom már, hogy felöltöztethessük őket csinibe :D
lamme

Sziasztok!
Visszatérve a 4d-hez, igen, egy budai rendelőben voltunk. Mivel a vizsgáló "néni" nem volt megelégedve a nem-látottakkal, ezért fele árat fizettünk és kaptunk egy ajánlatott, hogy 3hét múlva még egy vizsgálat, ugyan csak félárért. Mi elégedettek voltunk a kis élet látványával!
lamme: Megdöbbentő néha tényleg az egészségügy! De nagy öröm, hogy jól vagytok! Most, még kismamaként csak csendesen aggódunk, hogy mi ez az itt szúr-ott hasogat érzés...Néha belegondolok, hogy ezek az izgalmak mennyire eltörpülnek majd egy fél év múlva, mikor az lesz a nagy kérdés: most miért nem eszik, alszik, kakil, pityereg... De nagyon szeretném már a kezemben tartani!!!
Voltunk a hétvégén gyógyfürdőben ázni, úszni! Aggodalommal indultam, bár már hónapok óta készültünk erre a hosszú hétvégére. Hogy biztos jó lesz ez nekünk? Mindenki élvezni fogja?... Egy meddőségi intézetben dolgozom, ahol nőgyógyóktól kérdezősködtem, hogy mit szólnak az ötlethez... A testhőmérsékletnél melegebb vizet nem ajánlották, de az úszást, mint sportot nagyon! Hatalmas izgalommal léptem az egyre langyosabb vizű medencékbe...isteni volt! Azt éreztem, hogy Mazsola is lubickol a boldogságban! Sütött a nap, kicsit meg is pirult az arcunk, nagyokat kirándultunk...hát kell ennél több öröm? :wink:
Kicsit később visszajövök ---ez nem fenyegetés :D

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok Csajok!

Felhívtam ma reggel doki "bácsinkat", nem csak a szurkálás miatt, hanem képzeljétek el fürdés után jövök ki a fürdőszobából és érzem, hogy a lábamon valami megy végig, alig mertem a hálóingemet felemelni, hát egy kocsonyás anyag, köröm nagyságú jött ki. Totál beparáztam, utána még pisilés után egy kicsi még kijött, mondjuk utána semmi, de egész éjjel fájdogált a hasam egy kicsit, meg reggel is. 8 órakor gyorsan telefonáltam, és közölte doki bácsi, hogy még ma SOS szeretne megnézni. Szerencsére nincsen semmi baj, a méhszáj zárva van, felemelte a MagneB6-ot, és közölte kerüljem a streszt, és sokat pihenjek. Ebben az időszakban előfordulnak mindenféle váladékok, de ha nem múlik a fájdalom és a váladékozás, akkor írány vissza. Szerencsére baba mozgás van, még ezt kérdezte, még éjjel is mocorgott most, de nagyon megijedtem. Reggel is beszéltem hozzá, hogy tudatosodjon benne, hogy csak júniusban kell hogy megérkezzen, remélem hallgat rám.

Pannaanya - apukám köszönöm a körülményekhez képest jobban van, tegnap meglátogattam a férjemmel, nagyon örült nekünk, csak mostanában nagyon sokat sír. Holnap fogja megnézni egy plasztikai sebész a lábát, akkor derült ki, hogy maradhat e így, vagy további vágásra van szükség. Szurkoljatok, hogy ne kelljen tovább vágni.

Pepitanna - örülök, hogy jól sikerült a hétvégétek. Én is már úgy mennék egy kicsit pancsolni, de engem nem engednek. Melyik meddőségi centrumba dolgozól, ha nem vagyok indiszkrét, persze ha nem akarod nem kell elárulnod. Azt tudjátok már, hogy Mazsola kislány, vagy kisfiú?

Cosmopolita - jobb ma már a kedved egy kicsit, kár hogy messze lakunk egymástól, mert én is sokat vagyok egyedül, elszorakoztatnák egymást.

Mindenkinek szép napot kívánok.
toldikrisztina

Krisztina! Mikor voltál a dokinál? Én is ott kötöttem ki fél 11 körül. Milyen színű volt a "darab". Én is biztos megrémültem volna! Vagyis nekem már kevesebb is elég volt. :oops: Én azért mentem be, mert tegnap egész nap feszült a hasam és olyan furán éreztem magam, de nem tudom megmondani, hogy hogyan. Amikor hívtam a dokit reggel, azt mondta, ha keményedik, menjek be, de nem tudom, hogy milyen, ha keményedik. Mindenki mást mondott. Nálam is minden ok, de kaptam gyógyszert, ha megint előfordulna.
Örülök, hogy nálad is minden rendben, vigyázz magadra!

Tényleg jó lenne dumcsizni, ha közelebb laknánk :D /De azért így se vagyunk nagyon messze, én a 13.kerületben lakom/.
Pihenj sokat!

Pepitanna! én már most is úgy aggódok a kismanókért, mintha kint lennének :oops: :) Volt probléma az elején, első baba, ráadásul ikrek, szóval triplán parázom. Megnyugtatott, hogy bementem, bár biztosan túlzás volt. Remélem, szülni csak egyszer indulok el (és megfelelő időben) :lol:
Milyen rendesek voltak a 4d-s rendelőben :shock: Megírod priviben, hogy melyikben voltál? Bár most egyelőre kitartok annál, ahova bejelentkeztem, de a barátnőmnek majd ajánlom őket.

Engem 2 napja néha nem enged bejelentkezni a fórumra a gép. :evil:

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - én is akörül voltam ott, lehet, hogy láttuk is egymást. Miben voltál?
toldikrisztina

Krisztina: zöld gatyó, barna, mintás felső, zöld kabát. Barátnőm vitt, Ő is babát vár. Akkor éppen jó kedvem volt (előtte és utána voltak tüneteim - Murphy). Sötétszőke hajam van és nem vagyok túl magas. Várnom kellett mert szülésen volt a doki. Előttem csak 1 mami ment be hozzá. Jaj, de várjál, rosszul írtam, fél 12 is volt már mire odaértünk.

Aludtam egyet délután, mert megint feszes volt a hasam. Sajna, a gyógyszert csak holnap tudom kiváltani.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita- akkor pont elkerültük egymást, mert akkor én már nem voltam ott. Engem meg az egyik barátunk vitt be. Nekem most feszül nagyon, rendesen be is van keményedve.
Akkor vigyázzál Te is magadra meg a babákra, pihenjél.
toldikrisztina

Hű lányok! Ilyen gondok is lehetenk???
Milyen érzés az amikor kemény? És akkor fáj?
Kriszta: És fürdés közben nem éreztél fájdalmat, mielőtt megjelent a "darab"?
Bocsi, ha buták a kérdések...csak fel akarok kéSZÜLNI :roll:
Nekem csak egyszer volt olyan panaszom, hogy combtőből egészen bokáig zsibbadt a lábam, de kicsi férjecském este megmaszirozta és reggelre semmit sem éreztem. Ilyenkor valami idegre nehezedik Mazsola :?

Kép
Kép
pepitanna

Kriszta, Cosmo: Vigyázzatok nagyon magatokra és a babókra!!!! Drukkolok, hogy minden rendben legyen és többet ne legyenek ilyen ijesztő dolgok!!! Szerintem próbáljatok meg minél többet feküdni, és keveset üljetek. Legalább néhány napig, amíg rendeződnek a dolgok!! Kriszta, apukádnak továbbra is drukkolok!!!

Pepitanna: Fantasztikus lehetett ez a kikapcsolódás!! Nekem is nagy álmom egy hasonló :oops: :D Nagyon korrekt volt ez a 4D-s uh!!!
lamme

Pepitanna - semmi előjele nem volt. Ráadásul még az se lehet, hogy a fürdés miatt, mert igazság szerint én zuhanyozni szoktam és azt se forró vizzel.
Tegnap este is kő kemény volt a hasam, szerencsére reggelre elmúlt.

Lamme - szerintem megfogadom a tanácsodat, én most tényleg pihenni fogok egy pár napig, ennyi sok évi "szenvedés" után nem szeretném ha valami baja lenne Eszternek.
toldikrisztina

Sz.bettyna - kérünk majd beszámolót ha megjöttél ma a dokitól.
toldikrisztina

sziasztok!
Krisztina: gondolok Rád, ma Apukád miatt. Remélem, jó híreket kaptok!!!

Nekem ma sem jobb :cry: Ma is feszül, húzódik, néha szúr és olyan mintha a gyomromnál húzódna az izom. Bevettem az előbb fél bogyót, ahogy a doki mondta, remélem kicsit segít, mert kicsit (nagyon) elkeseredtem. Hiába mondogatom magamnak, hogy ez normális, csak hirtelen nőnek a babák. Tegnap is feküdtem délután és azt hiszem ma is azt teszem majd egész nap. Pedig végre itthon van a Párom, de így nem tudunk menni sehova :(

Pepitanna: ne izgulj, nem törvényszerü, hogy lesznek problémák! Reméljük, nálad nem lesz semmi ilyesmi.

Kép
Kép
cosmopolita

cosmo Milyen bogyót írtak fel erre a panaszra?
Én most jöttem haza a körzeti dokitól, három nap áltáppénzt kértem... Januárban már tudtuk, hogy ekkor mennénk szabira, férjem is így rendezte maga körül a dolgokat, de velem két héte közölte a főnököm, hogy nem mehetek :evil: Hosszas töprengés után ezt a megoldást választottam. Doki asszisztense közölte, hogy ez az az állapot, amikor ezt nyugodtan megtehetem :oops: Még is kicsit úgy érzem magam, mikor meg akartam lógni a suliból a matekdolgozat miatt. 8)

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: ne érezd magad rosszul! Kell a pihenés Neked és a Babának is :)
Vérnyomáscsökkentőt kaptam, de biztos van valami más hatása is a gyógyszernek, mert mondtam a dokinak, hogy az nekem amúgy is alacsony (nem lesz tőle még alcsonyabb). Már több, mint 1,5 órája bevettem és szerencsére nincs mellékhatása. Picit nyugodtabb is lettem, bár a tünet nem javul, a hasam még feszül :( Babák ezerrel ficeregnek.

Kép
Kép
cosmopolita

Köszi a bíztatást a pihenésre! :)
Nincs csodálatosabb érzés a ficergésnél!!!
Bocsi, hogy még tolakodok, de hogy hívják azt a gyógyszert?

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Cosmo: Próbálj meg ne a rosszra gondolni!!! Gondolj arra, hogy még hosszú heteket, hónapokat fognak a pocakodban tölteni a csajok, aztán a megfelelő időben előbújnak egészségesen és gyönyörűen :wink: Feküdj le pihenni, olvasgass, tévézz, stb. Lazíts!!! Pipolphen-t kaptál?

Pepitanna: Tényleg ne érezd magad hülyén!!! Egyrészt nem hirtelen ötlet volt, a főnököd is tudott róla, ő a bunkó, másrészt mégha hirtelen ötlet is lenne, ez egy olyan állapot, amikor szükségét érezheti az ember egy kis pihenésnek!!! Gondolom te sem vagy egy lógós fajta, azért érzed magad mindennek ellenére kényelmetlenül. Én is hasonló vagyok :oops: :D
lamme

Cordaflexet kaptam, de picit sem használ.

Lamme: igyekszem nem stresszelni és a jóra gondolni, de csak a nap felében megy, a másikon elkenődöm. Tudom, hogy ez nem jó, majd próbálkozom.

Bettyna: majd írj, hogy szimpi volt e a doki.

Krisztina: van már hír Apukádról?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Megvolt az első ranidm a dokival! Elsőre valóban nagyon szimptaikus és kedves volt. Kellett rá várnom jócskán, mert egyszerre legalább 3 helyen kellett volna lennie. 4-en vártunk rá, én voltam a 2. de már közben hívták egy szüléshez. Ettől függgetlenül egy cseppet sem volt lerázós vagy flegma, sokkal inkább segítőkész és türelmes. Kaptam butalókat vérvételre és a 12. heti uh-ra. Azt mondta, ha addig bármi gond lenne, hívjam nyugodtan. Ha nem lesz, és miért lenne, akkor uh után csörögjek rá és jön.
Szóval még egyszer köszönöm!

Cosmo: Szerintem is próbálj pihenni és arra gondolni, hogy minden rendben lesz. Mert másképp nem lehet!

Ahogy így olvasom, hogy mik történnek veletek, kinek hol fáj, zsibbad meg ilyenek, kezdek aggódni, hogy mi vár még rám és örülni, hogy csak néha tör rám a hányinger és az álomkór. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pepitanna: kérdezted milyen érzés ha keményedik a pocak. Na ezt próbálom kideríteni hetek óta, de mindenki mást mond :D Nem tudom, nekem feszül, de nem vagyok benne biztos, hogy ez keményedés, mert folyamatosan érzem.

Krisztina: előfordul ilyenkor hányinger, a terhes könyv szerint: a megnövekedett méh emeli, nyomja a gyomrot, s most már ez okoz émelygést, hányingert. Tanács: egyszerre keveset egyen.

Kép
Kép
cosmopolita

Bettyna: örülök, hogy szimpi a doki :) Igyekszem pihenni... megyek is.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok,

sikerült feltenni egy friss, szégyenlős képet :)

Jó éjt!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: nagyon édes a kép!!! :D Kíváncsi leszek az én lurkóim mit művelnek majd 1 hét múlva. Az egyik nagyon nem szereti ezeket a vizsgálatokat, mindig elmenekül. Nem is néztem eddig, pont 1 hét van közöttünk?! :)
Olyan sok kismamája van a dokinknak ebben az időszakban, hogy bízom benne, csak augusztusban akar nyaralni menni :wink:

Mindenkitől elnézést, akit megrémítettema a tüneteimmel, nem akartam. Gondoljátok azt, hogy ez biztosan amiatt van, mert ikrek. Nekem a pocakom már olyan tüneteket tapasztal, minta hetekkel előrébb lennék és mindenzt sokkal gyorsabban kell elérnie mint az egyes terhességnél. Amúgy pedig tuti normális tünetek ezek, csak én aggódom túlságosan. Igazából csak kellemetlen érzés és nyugtalanít a dolog, de remélem, a jövő héten már nevetek magamon. :wink:
Csak lenne már jövő hét... :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

cosmo Én úgy találtam rá közös dokinkra, hogy egy, a MÁV kórházban dolgozó szülésznő nyomozta ki nekem segítségül, hogy a dokik közül - akiket ő nyugott szívvel ajánl, ki az, aki ebben az időszakban tuti nem megy szabira... Volt ez januárban - remélem azóta nem lapozgatott utazási katalógusokat, júliusi akciókkal :lol:

Jövő hétre beszéltünk meg randevút a dokivan, de se tegnap, se ma nem érem el telefonon :cry: Pedig már úgy szeretnék találkozni Vele! Ez még csak a második randik lesz :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Klassz, hogy nem tervez akkor szabit :) Azt viszont sajnálom, hogy nem sikerült elérned. Azóta sem sikerült? (Nekem a régi dokim és egy nővér ajánlotta a dokit.)

Én ma erőt vettem magamon és elmentünk babakocsit nézni és csomagtartóba próbálni... ennek az lett a vége, hogy bár megfogadtam, hogy májusig nem vásárolunk, meg is vettük :)
Nem esett rosszul a mozgás, akkor nem is éreztem a pocim.

Kép
Kép
cosmopolita

Délután értem csak el a dokinkat és megegyeztünk a kedd 13órában... Meglepett, hogy elég "későn". Azt viszont nem tudom, hogy ilyenkor amikor "csak" vele találkozom (nincs labor, uh) akkor is a betegirányítóban kell kezdenem? Vagy egyből mehetek az ambulanciára?
Gondolom, hogy már mindenki elkezdte a húsvéti kalács sütögetését, tojások festését, rokonlátogatást ...

Gratula a sikeres babakocsi főpróbához :wink:
Engem a párom nem enged még vásárolni, nagyon körülnézni sem. Ma hivatkoztam rátok, hogy ti már bezzzeg... Csak annyit, kaptam: NYUGIII! :oops:
Na majd egyedül!
Mindenkinek boldog nyuszit!
Problémamentes, örömteli pocaknövesztést :P

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Pepitanna: Nagyon aranyos a képen Mazsola :) A betegirányítós kérdésedre nem tudok válaszolni, nem ismerem az ÁEK-es rendszert :?

Cosmo: Jó ez a babakocsis "főpróba" :lol: Le tudod fényképezni? Hol vettétek? Örülök, hogy nem fájt a pocid :wink: Lehet, hogy kérdeztem már, de gondolkodtatok már neveken?

Vásárlás a babának: November 21-re voltam Vivivel kiírva, és úgy terveztük, hogy októberben kezdjük a vásárlást, sőt, október végére mindent meg akartunk venni, mert lebegett a fejem felett, hogy a 36. héten be kell feküdnöm a biztonság kedvéért, szóval addigra kész akartunk lenni. Ennek ellenére már szeptember közepén mi is megvettük a babakocsit, aztán ha már belekezdtünk, akkor megvettük a kiságyat, és aztán szép sorban mindent :D

Nekem is egy régi dokim ajánlotta a dokinkat. Szerintem ez is sokat számít, hogy szakmabeliek is merik ajánlani :wink: Tavaly én csak egy hétről tudtam, hogy szabin volt (június közepén, végén). Szerintem a fél életét a kórházban tölti :o Vagy még többet :shock:

Én is kellemes húsvétot kívánok mindenkinek!!!
lamme

Pepitanna: Megértem a férjedet, mert én is csak májusban akartam megvenni a kocsit..., de ha már ott voltunk, üres volt a csomagtartó, a város másik végén van a bolt. Gondoltam az a pár hét nem számít. Párom nem szól bele, azt mondja én döntöm el, ha kell Ő már pakolja is a kocsiba. Másik, hogy mivel ikres vagyok, nem tudom meddig kolbászolhatok, mikor mondják, hogy mostantól fekvés.. szóval, amit szeretnék én kiválasztani, azt inkább megvesszük most. Illetve hamarabb fáradok, úgyhogy egyszerre nem lehet velem sokáig vásárolni.

Nem kell bejelentkezned sehol, csak várni az ambulancián, hogy meglátod. Ha sokáig nem jön, akkor kérdezz rá az irodában, hogy szülése van e vagy ilyesmi, mégis jobb tudni, hogy kb. mennyit kell várni rá.

Lamme: egyelőre még nem csomagoljuk ki a kocsit, de a netről mentettem le képet. Majd csatolom (az egyiken a színe, a másikon a típusa látszik). Zöld mániás vagyok, úgyhogy beleszerettem. Amúgy lett volna olcsóbb is és biztos praktikusabb is (tökéletes nem), az itthoni ajtó, lift és főleg az autó miatt, amúgy sok választásunk nem volt. Elefáni bababoltba vettük, adtak 10% kedvezményt is. a legtöbb termékre egész jó áruk van (még egy webáruházban láttam ezt a kocsit, de ott drágább volt. Használtam nem is találtam)

Nevek: egyelőre Hanna és Szófia. A Hannát már évekkel ezelőtt kigondoltuk, a Szofi pedig azon a reggelen ugrott be, amikor kiderült, hogy ikrek (pedig még nem tudtam és nem is ismerek Szofit). És azért nem Szofi, hanem Szófia, mert az illik a vezetéknévhez. Ez a 2 név elsőre tetszett a férjemnek is, amúgy nehezen választunk közöset. Fiúból nem is nagyon megy.

Remélem azért idén nem júniusban akar szabira menni, nálam csoda lenne, ha kihúznám a 40.hétig. Bár minden nap győzködöm a bébiket, hogy minimum a 38.hétig bent kell maradni, de kitudja mennyire szófogadóak. Persze a 36.hétig mindenképpen jó lenne kihúzni.

Kép
Kép
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?