Új privát üzeneted érkezett!

Pucur...

Megsirattam a kisbabádat...
Te légy erős. Csak előre nézz. Az élet a legfontosabb.

Puszillak,
Mamacica
Mamacica

Szia Pucur!

Nagyon szomorú dolog ami veletek történt. A lényeg hogy magadban megbékélj a történtekkel és mielöbb felkészülj egy újabb pocaklakó beköltözésére. Tényleg, tudod, hogy mi lehetett a probléma? Mert ha pl. hormonhiány akkor legközelebb oda kell rá figyelni és nem történik meg. Ha meg nem találnak rá okot, akkor lehet, hogy a babád nem volt egészséges és a természet így rendezte.

Fel a fejjel és minden jót kívánok neked.

Adri
Adri 21

Lara!

Nagyon irigyellek a súlyod miatt. Gondolom alapban is elég vékonyka lehetsz. Én félek hogy úgy meglódulok, hogy soha nem szabadulok majd meg a kilóktól.

Persze egy bébi mindent megér...
Adri
Adri 21

Sziasztok lányok!
Végre van saját gépem amin el lehet érni az internetet. Tegnap este kihánytam az epret és reggelre az arcomon kis pici apró pöttyök jelentek meg. Meg vagyok ijedve. Elöször szeplőnek néztem de nem az mert piros.
Azóta sem adta át senki a helyet a buszon. Amitöl néha kiborulok, hogy mennyire közömbösek az emberek.

Én is szeretném tudni, hogy kisfiú vagy kislány lakik e bent. Kb két hét múlva megyek UH-ra.
Már alig várom.
Pucur!
Sajnálom ami történt az összes ször felállt a hátamon amikor elolvastalak. Kívánom neked, hogy hamar újra köztünk lehessél.

Puszi mindenkinek
Mónika holnap 18

Sziasztok!

Niki K. A pisiléssel én is úgy voltam mint te: minden éjjel ki kellett mennem legalább egyszer, aztán nem tudtam elaludni, aztán alig bírtam felkelni. Kép Viszont nekem mostanában úgy tünik, minthe elmúlt volna... Lehet, hogy korán örülök?

Én is szeretném tudni, hogy kisfiú vagy kislány lesz-e, jó lenne ezzel is közelebb kerülni a megismeréséhez, és hozzá magához. Sokkal személyesebb lenne Lacikának vagy Fanninak szólítani, de legalábbis kisfiunknak vagy kislányunknak, mint kisbabánknak vagy Pocaklakónak. Ugyanakkor nem szeretnék úgy járni, mint a tesóm, hogy pl. azt mondják lány, én teljesen lánynak várom, és aztán mégiscsak kisfiú lesz. Az rosszabb, mint ilyen semleges nemüen gondolni rá.

Márti
Márti

Drága Pucur, vedd úgy, hogy most szorosan megölellek...
Puszi:
Beja
Beja

Sziasztok!

Szerintetek tényleg árthat egy pattanás elleni ecsetelö a babának?!?! Kép
Én aknemicint oldatot használok (már jóideje) a nagyobb, rondább patik lefertötlenítésére, úgy tudom, abban is van valamiféle antibiotikum, de álmomban nem gondoltam volna, hogy az az 1-2 csepp, amit ráadásul csak a börömre kenek, árthat. Kép

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!

Ne nagyon éljétek bele magatokat a gyerek nemébe, én pont csütörtökön sirtam egy jót miatta.
Az elsõ UH-n azt mondták, hogy kislány már el is terveztük, hogy Eszter lesz. Csütörtökön a Genetikai Uh-n kisfiút láttak és szombaton a dokim is kisfiút láttot.Sokáig nagyon csalódott voltam, de most már mindegy, beletörödtem, hogy megint kisfiam lesz. Nevet még nem tudok mert mikor Gergõ született nem túl sok név maradt ami tettszet nekünk, de majd neki ülünk választani. Egyébként már vettem pár rózsaszin rugit.(sajnos!)

Vica
tvica

Zita!

Képzeld, ha kislányunk lesz, mi is Sárának hívjuk majd, a fiú nevek egyelőre még változóban vannak.

Ada, Zita!
Nekem a dr. Vécsei Attila a dokim, és eddig nagyon is meg vagyok elégedve. Az UH-n tényleg sokat kellett várni. 10-12-ig volt rendelés, fél 12-kor meg is érkezett a doki (nem az enyém, hanem egy kopaszkás) meg az asszisztens, úgyhogy fél óra alatt kellett lezavarni a vizsgálatokat.
Nektek a saját doki csinálta az UH-t, vagy éppen aki ott volt a rendelésen?

Ada!
Én is újpesten laktam régebben. Úgy hat éve. De az anyukámék ott laknak. Ill. most költöztek ők is el.

A kórházban tartott szülést előkészítő tanfolyamok folyamatosan indulnak, úgyhogy szerintem nekünk elegendő volna csak ősszel bejelentkezni rá.

Szila
Ja, és persze soksoksok pusz mindenkinek.
Szila holnap lépek

Sziasztok!

Én azok közé tartozom, akik nem szeretnék tudni a baba nemét. Legyen meglepetés! Kép Szeretném elkerülni azt, hogy az UH alapján mondjanak valamit amibe teljesen beleélem magamat és a végén mégis más születne. Mondjuk, hogy bajban is lennék, ha netán azt mondanák, hogy kisfiú, mert egyenlőre még akkor is csak "Nyuszika" lenne. Ugyanis még csak lánynevünk van (Blanka Zoé lesz, ha lányka lesz).

Sziasztok
Katus
Katus16

Klári, Zsuzs:
Üdvözlet a fedélzeten! Nagyon boldog babavárást kívánok nektek!

Zita!
Nem ismerem a dokidat.

Zita, Ada, Szila!
Ez kicsit off, de ha már mindannyian a Péterfyben fogunk szülni, erre a kéthetenként szervezett kórházlátogatásra nem mehetnénk ugyanabban a "turnusban"?
Én nemsokára megyek szerintem UH-ra, megnézem, mikor lesz a következő (bár az szerintem nekünk még korai, majd valamikor ősszel lesz esedékes).

Pucur!
Most én sem tudok neked semmi okosat írni. Én valószínűleg úgy próbálnám meg feldolgozni ezt a nagy szomorúságot, hogy talán nem is volt egészséges, azért nem tudott életben maradni. Azért légyszi ha a doki már tudja, miért lehetett, írd meg nekünk és várunk vissza minél előbb!

Adri!
Régebben én is meglepetésnek szerettem volna várni a baba nemét, de most, hogy itt lakik a pocakomban, jó lenne tudni, hogy milyen nemű. Szerintem teljesen más érzés, hogy itt a gyerek a hasamban, vagy hogy itt van a kislányom, Tőkés Antónia a hasamban (a keresztnév még nem biztos, csak úgy példának írtam).

Mégegykata!
Ez a hányás érdekes dolog: nekem is úgy a 13-14. héten kezdődött, bár én soha nem hánytam, csak émelyegtem. De megnyugtatlak, amilyen hirtelen jött, úgy el is múlt, és szurkolok azért, hogy ez nálad se legyen másképp.

Sziasztok: Laura
Laura15

Sziasztok!
Pucur! Borzalmasan sajnalom ami tortent, at tudom erezni banatodat, en is atestem ezen. Csak azzal tudlak biztatni, hogy nagyon sok kismamaval talalkoztam azota akiknek azota mar tobb egeszseges csemetejuk is van. En 3 honap kihagyas utan, amit orvos javasolt elsore teherbe estem es nagyon remenykedem, hogy minden rendben lesz ezuttal Kivanom Neked a legjobbakat es hogy hamarosan ismet felkerulhess a listara!

En ma voltam dokinal, vizsgalaton. Meghallgattuk a baba szivhangjat, fantasztikus volt! Kép Iszonyu gyorsan vert, olyan edi! Kép
En szeretnem is tudni a nemet, meg nem is. Persze jo lenne, mert nagyon kivancsi vagyok ra, de masreszt meglepinek is olyan erdekes! En attol tartok nalunk a meglepi fog mukodni, mert osszesen mar csak egy UH-ra megyek, ha minden rendben, akkor meg kicsi az eselye, hogy lathato lesz epp minden. Hat majd kiderul!
Kulonben meg en sem hiztam, viszont a pocakom mar eleg szepen gombolyodott - nem ferek el a nadragjaimban, attertem a gumisokra.
En mostanaban vagyok inkabb pisilos, ferjem jokat mosolyog amikor max. 1/2 orankent jarok pisilni.
Nem tudom mar ki irta, de neha nekem is olyan erzesem van a pocakomban mntha Ot ereznem, ami olyan hihetetlennek tunik, es nagyon gyenge erzes, de valami mas... Kép
Hat hiaba, lakik ott bent valaki! Kép
Most par napja fajdogal egy kicsit a fejem. Ti mit csinaltok ilyenkor? Vagy eddig meg szerencsetek volt? Van valami hatasos artalmatlan ellenszer?
Helga! Gratulalok a vizsgaidhoz, kulonosen igy pocakosan meg nagyobb teljesitmeny! Kép
Tovabbra is kellemes babavarast mindenkinek!
Picur
Picur13

Szia Picur!
Nekem hétvégén fáj nagyon a fejem, de nem mertem semmit bevenni... A párom is mondta, hogy próbáljam kibírni a baba érdekében. Nagyon rossz volt, mert az alvás sem mulasztotta el... De túlvagyok rajta... Különben nagyon eros allergiám van (pollen) kicsit csökkent mióta babát várok, de az orvosom erre is azt mondta, ne szedjek be semmit, esetleg orrcsepp, szemcsepp....

Még1kata! Reggel én is fejjel indítottam a wc-ben... Aztán megkönnyebbültem... Meggyozodésem, hogy én a vas-kapszulát nem birom... Beveszem este, rá egy órára már fáj a gyomrom...
Étvágyatok milyen? Az enyém kezd noni... Még jó, hogy kezdodik a gyümölcsszezon....

Moncsi... Nem vagy allergiás az eperre? Én ha sokat eszem az alkarom kipattog...
Megkérdeztem a férjem, nem szeretné-e pár napra Bubit (így hívjuk) azt mondta nagyon fura lenne neki... (Mármint a pocakjába költöztetni...) Különben olyan aranyos, látom a szemén (a férjemén), hogy csodál Bubi miatt... Gondolom a ti párjaitok is meg vannak hatva!
Sziasztok, kellemes napot mindenkinek!
Niki K. (holnap 17.)
Niki K.

Sziasztok!

Picur!
Én a párommal masszíroztatom a fejem: a halántékom, és a tarkóm (néha olyankor is, amikor nem is fáj Kép).

Pucur!
Csak most olvastam mi történt veletek Kép. Nagyon sajnálom, nem is tudom mit lehet ilyenkor mondani. Nagyon szorítok, hogy hamarosan újra köztünk legyél!

Tegnap elött elhatároztam, hogy nem eszem több édességet, hát eddig bírtam. Mióta elhatároztam azóta folyamatosan kívánom az édeset. Úgy döntöttem amíg tudok futni, addig eszem, aztán majd megpróbálom megint korlátozni. Viszont már két napja nem eszem 6 után. Már ez is nagy elörelépés. Remélem sikerül megúsznom 10 kg körüli hízással. Sajnos én eleve hízásra hajlamos vagyok, így lelassult anyagcserével pedig végképp minden rajtam marad, amit megeszem. Azért nem aggódom túlzottan a súlyom miatt, elsö a baba, csak egy kicsit hozzászoktam, hogy az átlagosnál jobban kell a súlyomra figyelnem. Remélem ha megmozdul, attól kezdve elterelödik a figyelmem.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-13

Sziasztok,

köszönöm az üdvöket, jólesettKép
A hányingeres témához:
Az ok lehet vitaminhiány is, úgyhogy én minden nap beveszek egy Elevitet, akkor csak keveset émelygek. Viszont a doki szerint elég másnaponta szedni, én mégis beveszem reggelente, akkor jobban vagyok. Remélem, nem lesz fólsav túladagolásom, 0,8 mg naponta. Mi van akkor, ha az ember "túllövi magát"?! Vagy semmi?
Ha valami infótok van, írjátok meg!
beka (beka)

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ma vagyok 18 hetes. Olyan boldog vagyok. KépKép
Megfigyeltem, hogy föleg este mocorog de tegnap délután is nagyon aktív volt a kisbaba. Olyan hihetetlen, hogy ő ott bent él a pocakomban.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó kismamának lenni. Boldog vagyok minden nap, mert ha el is szomorodok valami miatt az a gondolat, hogy ö van nekem és kb. 5 hónap mulva megszületik minden bánatomat elmulasztja.
Képzeljétek!
A múlt héten voltunk egy bababoltban és csak kíváncsiságból megnézegettük az árakat. Kicsit kiakadtam, hogy egy olyan ágy ami késöbb ággyá alakítható szivaccsal együtt 53.000 Ft. Egy átlagos babakocsi 30.000 Ft, de van nyílván 100.000 Ft-ért is.
Lányok!
Ti már kb. összeszámoltátok induláskor mennyibe lesz a csemete?
Én úgy saccoltam, hogy 170.000 Ft és ebben semmi luxus nincsen, ha csak az ágyat nem vesszük annak.
Ki vagyok akadva, hogy egy gyermekruha 3-4000 Ft-ba kerül. Mi kerül azon a cseppnyi anyagon annyi pénzbe.

Már nagyon izgulok az AFP miatt, de sajnos csak a jövö héten lesz eredmény. Ha minden jól megy 26-án megyek a klinikára és akkor lesz végre megint UH is. Én is nagyon várom.

A fürdésröl: Én is szoktam kb. egy héten egyszer fürdeni meleg vízben, de csak akkor ha jól is esik. Az elsö 3 hónapban egyáltalán nem tudtam fürdeni még a gondolatától is rosszul voltam.

Akinek már mozog a babája, milyen érzés és mikor szokott mozogni?

Puszi mindenkinek
Mónika 18

Sziasztok Lányok!

Pucur! Bár nem vagyok ismerös itt a topicban túlzottan, de szeretném, ha tudnád, hogy én is rettenetesen szorítok neked, hogy nemsokára ismét boldog pocakos legyél!!! Sírd ki magad, gyászold meg alaposan és sose felejtsd el öt, de azért próbálj meg mielöbb felállni és elöre nézni... Ö is így akarná!

Lányok! fejfájásra, ha már nagyon nem bírjátok, be lehet venni Algopyrint, maximum napi kettöt, de semmi mást. Aspirint eszetekbe ne jusson... (Az Algopyrin az egyetlen olyan fájdalom és lázcsillapító, amit terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan lehet használni, ha szükséges.) És ha nagyon fáj, inkább vegyetek be egy felet vagy egy egészet, mert a fejfájás károsabb, mint a gyógyszer. Nemcsak rátok, de a babára is...

Hányás: a mai fejlett orvostudomány szerint a reggeli rosszullétekért a gonadotróp hormon a felelős, ami alapján a tesztek is müködnek. Megfigyelések szerint ez a hormon sokkal inkább jelen van a lány-magzatot váró kismamákban, mint a fiú-magzatot váróknál...

Ennek ellenére én a lányommal egyszer sem voltam rosszul...Kép Ennyit a tudományról, bár lehet, hogy csak mázlim volt.

Puszi:

Dia
dia (dia)

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm szépen a tanácsokat pattanás ügyben.
Tegnap voltam az elso UH-n, és még nagyon kis pinduri a lurkóm. Te láttam ahogy dobog a kis szíve.
Tegnap estére már az egész arcomat ellepték a kis, apró pattanásszeruségek. Nem gyulladtak, nem pirosak, csak kis aprók és elég sok van belolük. De tegnap kaptam a Heim Pál kórházban egy krémet, ami már segített. Holnap pedig amúgy is megyek kozmetikushoz. Remélem 1 hónap múlva már nem szenvedek tölük, mert nagyon nem szeretem a kis rondaságokat.

Lara! Le a kalappal elotted! 2,5-3 kiló össz-vissz? Az nagyon kevés, nagyon ügyes vagy! Bárcsak én is ilyen ügyes lennék.

Ti nem szoktátok azt érezni, hogy borzalmasan feszültek vagyok? Én tegnap majd megbolondultam, olyan feszült voltam. AZtán elmentem tornázni és minden gondom elmúlt, nagyon jól esett!

Pucur!
Nagyon sajnálom, ami Veled történt, ha esetleg tudsz valami konkrét okot, hogy miért történhetett ez, akkor, ha nem esik nehezedre osszd meg velünk.
Addig is drukkolok, hogy mielobb visszakerülj a listára!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Hú de régen jártam erre! Annyit írtatok azóta, hogy alig győztem elolvasni.

Közben sikerült az államvizsgám, jövő héten megkapom a diplomámat! Azóta meg állandóan csak aludnék, de Lili nem nagyon hagyja, hogy pihenjek.

Kicsit lelkiismeretfurdalásom van Gombóccal szemben, mert sokkal kevesebb időm van vele foglalkozni, mint Lilivel, amikor vele voltam pocakos. Meg Lilivel szemben is van lelkifurim, hogy most már nem csak ő van nekünk. 19 hónap lesz köztük, hát el se tudom képzelni, hogy milyen lesz. Lili még mindig szopizik, nem akarja abba hagyni, viszont nekem egyre jobban fáj a mellem, úgyhogy lassan valami megoldást kéne találnunk.

Rosszullétek elmúltakKép Egyik-napról a másikraKép Persze addig 6-7x hánytam egy napKép Lilivel 10 napig voltam csak rosszul.

Voltunk múlt héten UH-n, Gombóc írtó sokat mozgott, nagyon édes voltKép

BGabi: végre kaptam egy várható szülési dátumot, kijavítanád dec 15-re? Köszi!!

Pattanások: vannakKép Sőt ha emlékeim nem csalnak végig lesznek. Érdekes mert nekem eddig max fél évente volt egy.

Pucur: Nagyon sajnálom ami történt Veled!

Feszültség: néha nem ismerek magamra, minden ok nélkül fel tudnék robbanni (hát mégha okom is van rá...)

Na ez hosszú lett, de így jár az aki ritkán néz beKép

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Szia Szilvi! Tényleg régen hallottam már rólad, jó hogy itt vagy, és jól vagytok!

Lányok, nagyon régen láttam Viráganyát. Nem tud róla valaki valamit?

Nálunk semmi újság, egyenlöre minden a legnagyobb rendben van, remélem, így is marad.

Mindenkit puszilok
Gabi

<pre>
Lkriszta 30 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 28 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 28 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Szilvia 26 hét Svájc 27 év 1.b.
Pocok 18.c. 26 hét 1 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 22 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 22 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 21 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 21 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 10 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 18 hét 5 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 18 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 17 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 16 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 16 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 16 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 16 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 15 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 14 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 14 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 13 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 13 hét 5 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 13 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 13 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 12 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 13 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 13 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 13 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 12 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 12 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 11 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Mamacica 1.c. 9 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 9 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 8 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Tkriszta 6 hét 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Kedves Pucur!
Eddig nem irtam ide, csak olvasgattalak Benneteket, most a 23. heten vagyok. Elozo terhessegem sajnos kb a 7. heten elhalt, de en nem engedtem masnap muszeres befejezest. Az orvosok szeretnek biztosra menni, de rakerdeztem, mi a leghosszabb ido, amit fertozes feszelye nelkul kivarhatok, es par napon belul spontan megoldodott a dolog. A kesobbi UH is engem igazolt, nem volt semmilyen visszamaradt szovopdmeny, igy legalabb az AB lelki terhet megusztam..Drukkolok Neked, engem csak az vigasztalt, hogy a termeszet akarta igy, a babanak is ez volt a legjobb, ha mar nem tudott valami miatt beagyazodni. Es latod, most ujra babat varok, neked is sikerulni fog! Szoritok
Corinna
Névtelen

Sziasztok!

Beka! Azt olvastam az egyik kismamakönyvben, hogy a folsav rövid ideig (néhány nap) raktározódik a szervezetben, túladagolható, a túladagolás izomgörcsöket okoz. Viszont az Elevit nem csak folsavat tartalmaz, más összetevök túladagolása lehet, hogy ennél nagyobb bajt is okozhat.

Dia! Azzal egyetértek, hogy a fejfájást türni, és szenvedni nem jó megoldás. Amikor valami fáj a mamának, az biztosan rossz a babának is. DE: az algopyrint (és minden olyan fájdalomcsillapítót, aminek a neve -pyrinre végzödik) az elsö három hónapban kifejezetten tilos bevenni!!! Olvasd el a betegtájékoztatót, abban is írják...
Nekem általában segít, ha valaki megmasszírozza a nyakam és a fejem, vagy a hideg vizes borogatás a homlokomon. Ha ezek közül egyik sem válik be, akkor Saridont szoktam bevenni, a gyógyszerész ajánlotta, a betegtájékoztató sem említi, hogy kismamák ne szedhetnék.

Márti
Márti

Sziasztok lányok!
Benéztem, mi történt reggel óta Kép
Néztem a táblázatot, az elso baba 2 hónap múlva megérkezik. Ugye valahogy értesítjük egymást, ha megszülettek a babócák?

Mónika!? Neked milyen, ha mozog a manó? Én még csak a bizsergését érzem... Ha odateszem a kezemet. Dehát elso baba.
Niki K.
Niki K.

Sziasztok, mennyi minden történt tegnap dél óta.
Mindenekelott Pucur, a szívem szakadt meg, ahogy olvastalak. nagyon, nagyon együtt érzek veled, és szívbol kívánom, hogy ép lélekkel fel tudd dolzoni ezt a dolgot, és remélem, hogy hamarosan megint kismama leszel, és az végleg elfeledteti veled. Tudod, én nem hiszek a véletlenekben, mindennek oka van, minden jó valamire: csak sokszor nehéz megérteni. talán tényleg jobb volt a kisbabának így, de az is lehet, hogx a következo babádat sokkal jobban tudod majd szereti emiatt, vagy bármi más. Bízzál benne, hogy megtalálod még ennek a szörnyuségnek is az értelmét.

Moncsi, feltétlenül szólj a kozmetikusodnak, hogy terhes vagy, mert vannak olyan krémek, szerek stb. amit szigorúan tilos kismamáknak használni, foleg a terhesség elején. A nagynéném egy szemölcsírtó szertol vesztette el a babáját, pedig csak azt az egy szem kicsi szemölcsöt kezén kezelte vele - de mert abban ilyen gombaölo, életölo dolgok voltak, sajnos a babára is kihatott. Szóval vigyázzatok a kencékkel!
mégegykata 12

Szijasztok!

Adri! Attól azért nem félek, hogy megállok 2 kg-nál, szerintem simán leszek én 60 felett is...Az egyik ismerösöm 60kg-ról meghizott a terhessége végére 108kg-ra..na ezt már kicsit sokallom, de szülés után visszament 60kg-ra..

Mónika! Nem vagy allergiás az eperre?
mozgásról: hajnalban felkeltem pisilni, utána vissza aludtam VOLNA, csakhogy a babóca felébredt és úgy döntött, hogy elkezd rugizni, és reggelig mocorgott, bárhogy is feküdtem :-))) úgyhogy most nagyon álmos vagyok...
Egyébként nemtom hogy csinálja de az utóbbi napokban, szinte egész nap mozog, nemcsak ha lefexem. Érdekes...sosem alszik?
Persze azért zavarni nem zavar, mert imádom ilyenkor, nagyon jó érzésKép

vásárlás: mi is pont tegnap látogattunk el egy baba áruházba, és én is kb. 150-200ezer körülire saccoltam a kezdö kiadást luxus nélkül. És akkor mindenböl csak a legolcsóbbat vennénk. Azért elég durva..

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Csak sokszorra tdok írni, mert a túl hosszú hozzászólásaimtól lefagy a gép Kép

Dia, nem szabad algopyrin és semmilyen pyrint sem szedni! Rajta is van a papírján. De nekem a doktorom külön mondta is, mert megkérdeztem. Én is nagyon fejfájós vagyok ugyanis.

Niki K, kösz az együttérzést!
Hát ennyi népi jóslatot, amit ti itt nekem összeírtatok! Most már tényleg nem tudom, mire gondoljak. Igazából nagyon fiúra vagyunk beállva, de én valahogy mégis úgy érzem, kislány lesz, és lelkiismeretfurdalásom is van, hogy annyira fiúnak vesszük. Már alig várom, hog kiderüljön, Zsigmond vagy Emma van a pocakomban?

Az árak tényleg ijesztoek. De szerencsére nálunk is nagy a család, sokmindent nem kell megvennünk. Megvan még az a bölcso, amiben engem is ringattak, nagyon szép, faragott darab - ebben fog majd lakni az elso hónapokban a kiskutya is. Aztán majd meglátjuk. Mindenesetre a legfontosabb: gyerekszobája már lesz, mert oszre kész lesz a házunk. Ha azt is hozzáadnám a költségekhez ... KépKépKép

mégegykata 12
mégegykata 12

Szia Még1kata!
"Vártalak" már... Én sem tudok hosszú üzeneteket írni. Ez gépfüggo szerintetek?
Olyan szép neveket válsztottatok, ahogy itt olvasgatom. (Feljebb is.) A mi babánk Bálint lesz, lánykában talán Anna. Kicsit kimondhatatlan vezetéknevünk van: Fenes ehhez választani, hogy elsore értheto legyen... Kép
Berakom azt a linket a bababoltról, bár kicsit réginek tunnek az árai.
[url=http://www.brumi-maci.hu/" TARGET="_top]http://www.brumi-maci.hu/[/url]
Szerencsére nekünk is lesz babaágy, és jónéhány ruci, mert a sógornom is pont novemberben szült, így az évszaknak is megfelelnek, nem csak a méret... Ennek örülök!
Holnap AFP "eredményhirdetés" Kép után jelentkezem kicsit félek, csak nem lesz baj, nem úgy érzem... Ha meg mégis csak lesz valahogyan....
Puszi mindenkinek: Niki K. holnap 17.
Niki K.

Sziasztok!

Ada, Szila!
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy egyszer együtt menjünk be a kórházba. A páromnak is elmondtam, hogy van egy lány aki Újpesten lakik és együtt fogunk szülni. Milyenek ezek a szülést el&#337;készít&#337; tanfolyamok? Tudtok róla valamit?
Tegnap voltam UH-on de csak a dokim magánrendel&#337;jében. Már 6 cm-es a pici és láttam én is szívét. A dokim magyarázta, hogy az ott a feje, meg a gerince, de hát ha még soha nem láttál ilyet, akkor elég nehéz el&#337;ször felismerni.
Egyébként minden rendben volt.
Három hét múlva kell mennem AFP-re, majd akkor kell bejelentkezni a kórházba UH-ra. Akkor biztosan kapok képet is. Ti is szoktatok képet kapni?
Szerintem olcsóbban is meg lehet úszni a kezdetet, mint 150-200 ezer forint. A mi számításaink szerint kb. 100 ezer forint lesz. Jó nem mindenb&#337;l a legjobbat vesszük, de az is tökéletes.

BGabi: köszi, hogy feltettél a táblázatra. Látom, hogy egyre többen leszünk.

Nekem a véd&#337;n&#337; tanácsolta az Elevitet, és a dokim azt mondta, hogy elég ha két naponta szedem, mert jól állok vitaminilag és ásványi anyagokban.
Olyan jó érzés, hogy várandós az ember.

Ada!
Holnap megírom a kismamatornász ERika telefonszámát, ma otthonhagytam.

Tényleg egyébként ti még dolgoztok? Én szeretnék is Októberig.

Sziasztok: Zita
Zita

Sziasztok,

napi 1 cm-t növekszik a hasböségem, emiatt (föleg este) már elég nehéz az élet, feszül, fáj, stb. Ráadásul éjjel 11 körül kezdödik a müsor a hasamban, egyre nagyobbakat rúg a picur. + ha az oldalamon fekszek, akkor nem jó neki, érzem (ö meg rúg). A hátonfekvésre meg azt mondják, hogy akkor nyomja a méhlepény a babát és nem kap elég oxigént.
Nekem azt mondták a nemére, hogy "akiben kukac van, az jól érzi magát". Szóval aki nem hány sokat, az kisfiura számithat. Hát én alig hánytam és ha azt vesszük, hogy focira, sörre, Forma-1-re, nökre rug (pl. ha a férjem haverjai ilyenekröl beszélnek elöttünk vagy nézik a TV-ben)... ami nem baj, de fiunévben nem tudunk megegyezni. Na majd jun. 28-án a 3. UH-n remélem kiderül végre minden.
Pocok

Sziasztok!
Niki K!

Milyen a babamozgás?
Hát elöször nekem is csak olyan bizsergetö érzés volt, nem is voltam benne biztos, hogy a baba csinálja. Úgy a 16. héttöl lettem egyre biztosabb a mozgást illetöen. Ha este hanyatt fekszem akkor érzem leginkább, de most, hogy ülök és írok most is mozog. Eleinte csak azt éreztem, pl. reggel, hogy egyik oldalamról átcsusszant a másikra vagy a pocim közepére, és ezt jól ki is lehetett tapintani a hasamon. A férjem is jól érezte a kezével ami által teljesen megbizonyosodtam, hogy a babuci. Most már van olyan is amikor szabályosan érzem ahogyan forgolódik odabent söt olyan is volt, mintha rugott volna egyet. Sajnos ettöl jobban nem tudom leírni de azelött soha el sem tudtam képzelni milyen ha az ember hasában lakik valaki. Hát nekem ilyen. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden nap rendszeresen müsor van, de este általában jelez, hogy odabent van. Olyankor beszélek neki és simogatom a hasamat.
Lara!
Tudtommal nem vagyok allergiás semmire mert epret már sokszor ettem mióta terhes is vagyok és semmi nem volt. Azért egyelöre nem eszek epret.

Lányok!
A fejfájással én is bajba kerültem már vagy kétszer de én semmit nem mertem bevenni csak vizesruhát tettem a fejemre és ha tehettem akkor le is feküdtem.

Lara!
Légyszi írd már le neked milyen amikor mozog a babuci!

Eszter neked nem mozog még?
Puszi
Mónika 18

Niki K,
most tunt csak fel nekem: ha csak 17 hetes vagy, hogyhogy most csináltak AFP-t? Azt nem szigorúan a 18- héten csinálják? Pont azért szokott rossz lenni, mert túl korán vagy túl késon csinálják, nem? Valamit rosszul tudok?

A fejem két napja nekem is fáj, ez a borzasztó párás, nyomott idojárás az oka szerintem, a hányást is ezzel hozom összefüggésbe. Most is tök be vagyok tojva, hogy megint mindjárt rámjön Kép

Tegnap egy kis strapának tettük ki a kiskutyát, lesarlóztam a fél kertet, meg locsoltam mindent - a derekamban érzem is, ami igaz az igaz. De hát nem akarom hogy elpuhuljunk!
mégegykata 12

Sziasztok lanyok!

Pucur,
Nagyon sajnalom ami Veled tortent, remelem hamarosan ujra itt koszonthetunk! Nagyon drukkolok!

Minden babavaronak a tovabbi legjobbakat!!!

(Nalunk is mar mozog a baba, mar a parom is erzi. Es a 21hetes UHon mindent rendben talaltak)

Udv
PK
petrakovacs50

Sziasztok!
Szerintem a 16. héten csinálják, és kb. a 18. hétre van meg az eredménye... Én ezért is lepodtem meg, hogy a Kútvölgyiben 2 nap után érdeklodhetek. (Nem ezt keverted össze?) Ha legközelebb mész biztosan megcsinálják... Kíváncsi vagyok UH-ra mikor hív a dr. Már nagyon szeretném látni Bubit. De ahogy itt feljebb olvasgatom a 20. hét körül mentek (mentetek) általában.
Még1kata! Neked is 3 UH-d volt már ugye? Azért szerencsénk van, hogy ugyanaz az orvos és ugyanakkor csinálja a vizsgálatot, UH-t. Nem kell többször, több helyre menni. Nekem különben a fagyi bejön ha rossz a gyomrom. Lehuti.
A kismamakönyvben láttam, hogy fogászatos hely is van. Az azt jelenti, hogy oda is pecsételteni kell? Mert a háziorvosom pecsételt a könyvecskémbe és írt is a szülészemnek néhány sort.
Puszi: Niki K.
Mónika! A bizsergés változatlan, igaz néha nem érzem... De a pocim nol, úgyhogy csak megmozdul már erosebben is a mikimanó... Kép
Niki K.

Sziasztok Kismamak,
Rendszeresen olvaslak titeket, annyi jo tanacsot ossze szedtem mar toletek. En is,mint MAmacica, 9 hetes vagyok. Egy kicsit aggodom,mert a tegnap is meg ma is fajt a hasam, sot az ejszaka is. Nektek is van ilyen? Mivel hasonlit a menstruacios fajdalomra, megijedtem. A tegnap meg etvagyam sem volt. De az is lehet tul kifarasztottam magam. A munkahelyi stressz, meg a vizsgak.
Kivanok mindenkinek szep babavarast
Erika
Erika

Sziasztok!
Erika! Nekem is jelez a derekam és a hasam idonként... De ha nem görcsös állítólag nem kóros!
Különben isten hozott köreinkben!

Lányok!
A Rendelot szoktátok olvasni? Van egy "cikk"
[url=http://www.babanet.hu/szak/no460.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/szak/no460.htm[/url]
Szomorú aktualitása (Pucur és Indigo) miatt gondoltam, hogy megemlítem...
N. K.
N.K.

Erika,

Szia Kép mi szinte "egyid&#337;sek" vagyunk. Képzeld, nekem is fájt tegnap. El&#337;ször a derekam, délután, éjjel meg szúrkált a pocim. Nagyon féltem a kiscicám! Szerencsére ma dokihoz megyünk és &#337; megnyugtathat, vagy nem...
Nálam is mensi fájdalomhoz hasonlít, de gyengébb és nem görcsös.

Puszi,

Mamacica
Mamacica

Sziasztok !

Tegnap volt az államvizsgám, így egy ideig nem tudtam netezni. Sikerült, hurrá, diplomás pocakos lettem. Mivel hasonló cip&#337;ben jártok, gratula nektek is Helga és Szilvi.

Beka !
Üdv a fedélzeten ! Jól gondolom,hogy a FEEFI-n dolgozol ?

Pucur!
Részvétem, nagyon együttérzek veled, de ha lehet egyetlen vígasztaló momentum ebben a dologban, az az, hogy vagy a babus nem volt egészséges, vagy a körülményei, azaz nálad nem volt valami rendben, és ez esetben sokkal jobban jártál, mintha a huszonvalahányadik hétben "szülesztik" meg az életképtelen babádat. Tudom, nem igazi vigasz, de sajnos ez az igazság. Próbálj meg minél el&#337;bb a következ&#337; babára koncentrálni, akinél minden rendben lesz.

Hú, annyi mindent olvastam, amire válaszolni akartam, hogy mire a végére értem, elfeljetettem.

Nemrégiben írtam, hogy enyhén túlteng a magzatvizem, és visszarendeltek UH-ra. Szerencsére teljesen oké minden, én kezdtem kicsit izgulni, mert nem voltam hajlandó a terheléses cukorra ( 1 vérvétel, 3 dl cukor, 3 vérvétel ) és tartottam t&#337;le, hogy emiatt több a víz, amúgyis rettent&#337;en kívánom az édeset, és felmentem 70 kiló fölé. De víz oké, vércukor rendben, de a zabát kicsit visszafogtam, így az utsó 3 hétben nem híztam. Kisasszony annál inkább növekszik a pocimban, akkorákat rúg, hogy majd' kiszakad az oldalam.
Tényleg ! Én ugyan nem vagyok friss kismama, de látom Kriszta is a 30. hétben van, ha gondolod BGabi, hogy érdemes egy ilyen "öreget" is kitenni a táblázatba, hát íme az adataim. Cseri, 1.ciklus, 32. hét, Pécs, 34 éves vagyok, augusztus 10-re vagyok kiírva, 3. babám.

Nem tudom, jól emlékszem-e, Niki, talán te írtad, hogy Komlón laksz és Pécsre jársz tancsadásra ? Itt is fogsz szülni ? Én Pécsi vagyok, és Komlón fogok szülni. Az els&#337; kett&#337;t Pécsett szültem, meglehet&#337;sen vegyesek az emlékeim, inkább rosszak, mint jók, de ez már állati rég volt, 12 ill. 14 éve. Azóta felépült egy új szárny a klinikán, biztos jobbak a körülmények, de nekem borzasztóan tetszik Komlón az a pici, barátságos, otthonos szül&#337;szoba, no meg persze ismer&#337;shöz megyek szülni.

Valaki Babakocsiügyben érdekl&#337;dött. Elég sokat rohangáltunk az elmúlt két hónapban kocsiügyben, és én az alábbiakra jutottam. El&#337;ször beleestem egy tündéri háromfunkciósba, mélykocsi, külön kivehet&#337; mózeskosár, sportkocsi. Az ára is elfogadható, 30.000. körül. Már majdnem megvettük, mikor elkezdtük nézegetni az autósüléseket is, és egyszercsak rájöttünk, hogy bizony nem nagyon érdemes (nekünk) külön autósülést venni, ráadásul a 3 funkciós kocsinak elég nagy a mérete, még összecsukva is. Így a következ&#337;, és véglegesnek t&#369;n&#337; szerelem egy GRACO 4 funkciós. Hozzá van a kocsiülés is, amit fel lehet csatolni a babakocsira. Maga a kocsi egész t&#369;rhet&#337;en kicsire csukható, és ráadásul egyetlen gombnyomásra be lehet csukni. Ja, és az id&#337;tényez&#337; is a graco mellett döntött, nem szabad elfelejtetni, hogy a mózeskosár tán legjobb esetben sem használható tovább, mint 6 hónap, ugyanígy a mélykocsi sem kell 6 hónap után. Viszont a graco kocsiülését egész sokáig lehet használni, nem csak pár hónapig. Szóval jelenleg a GRACO 4 funkciósát javasolom a fentiek miatt annak, aki még hezitál. (ja, persze lábzsák és táska is van hozzá, ára 60.000 körül )

Sziasztok !
Cseri
Cseri

Sziasztok!

A babakocsi témához. Mi úgy döntöttünk, hogy felfújható kerek&#369; kocsit fogunk venni, mert sokat járunk kirándulni és a párom Tiszafüredi, ezért a Tiszához is járunk sétálni. Bár nem bolygós kerek&#369;, de sokkal jobbnak tartom, mint a kiskerek&#369; bolygós kocsikat. Már láttunk is nagyon jókat, 29.000 Ft volt. Volt hozzá táska is. Egy nagyon jó diszkontot találtam a Ferenc körút és a Klinikák között van egy sarkon, olasz diszkont. Mindent lehet kapni és olcsóbb mint a nagyobb babaáruházak. A kett&#337; között van félúton. Biztosan megtaláljátok.

Én úgy tudtam, hogy az AFP-t a 16. héten csinálják, nekem is akkor kell mennem. ADA te mikor mész AFP-re? Utána meg be kell jelentkeznem UH-ra a kórházba.

Én megúsztam a hányási id&#337;szakot, semmi bajom nem volt. A fejem sem szokott fájni, egyedüli baj az, hogy nagyon fáradékony vagyok. Este már 9-kor alvás és legszívesebben napközben is aludnék.

Sziasztok: Zita
Zita

Sziasztok!

Ha már a kilókról van szó én eddig 2 kilót híztam. Nem tudom mennyi az ideális de úgy gondolom nem eszek sok édességet, viszont igyekszek gyümölcsöket enni helyette.
Mónika18

Sziasztok!

Erika! Olyan kis szúrkáló, enyhén görcsölgetö, húzódó érzés nekem is jelentkezett a pocómban a 8.-10. hét környékén. Én is megijjedtem töle, de megnyugtattak, hogy ez attól van, hogy a méh nö, és az alakja, formája is változik, és a méhszalagok húzódnak. Addig, amíg nem heves, nagyon fájdalmas görcsök jelentkeznek, nem kell aggódni a babucik miatt.

Márti
Márti

Sziasztok!

Zita!
Még nem tudom pontosan mikor megyek AFP-re, mert jövö héten (20-án) megyek a védönömhöz és azt mondta akkor fogunk megbeszélni mindent.Én július 5-én töltöm be a 16.hetet és vagy aznap szeretnék menni vagy másnap mert utána elutazunk egy hétre.
Szerintem nekem is utána kell majd mennem UH-ra. Nagyon várom már és a férjem is szeretné látni a Kismanót.
A kismamatornás telefonszámot nagyon várom, mert úgy érzem, hogy teljesen elpuhulok mozgás nélkül. Esetleg mehetnénk együtt is!
A fáradékonysággal teljesen úgy vagyok mint Te, rendszeresen alszom már este 10-kor, de ennek ellenére is nagyon fáradt vagyok már napközben is!

Tényleg nagyon jó lenne ha együtt mennénk el a kórházba!

Ada
Ada

Sziasztok!

Apropó, kismamatorna. Tud valaki valami jó kismamatornát a III. kerület (Békásmegyer, Csillaghegy) környékén? A Margit kórházban heti háromszor 14 és 15 órától van kismamatorna. Kép Hát, nem igazán látogatható munka mellett... Kép Kép Kép
Érdekelne az intimtorna is, van valakinek személyes tapasztalata róla? Tényleg jó? Mennyire "intim" egy ilyen edzés?

Márti
Márti

Jaj, igen én emlékeztem rosszul, tényleg 16. hét az AFP. Bocs, nem akartalak itt összezavarni titeket.
hasfájás ügyben: én a az elso két menstruáció idején ahtározottan éreztem ahhoz hasonló görcsöket, és most, hogy pont a harmadik kéne legyen, megint egy picit jelentkeztek. Állítólag elofordul ilyen, a méhnyálkahártya erolködik egy kicsit, mert hozzá van szokva, hogy neki le kell lökodni. De a harmadik hónap után már nem jellemzo. Ezért is szokták mondani, hogy vetélés szempontjából a 8. hét körüli idopont talán veszélyesebb, mint a többi.
Legalábbis én ezt hallottam.
mégegykata 12

Szija mindenkinek!

Moncsi, azért persze nem bizom el magam:-))
Zita! Lehet, hogy meg lehet úszni 150 alatt is, ha kap innen-onnan cuccokat az ember. Mi sajnos ilyenre nem számithatunk.
Én csak abból indulok ki, hogy a legolcsóbb de még normális szekrény 40ezer, pelenkázó-komód 30ezer, kiságy 10ezer, szivacs,ágynemü,ágynem&#369;huzat 20ezer, babakocsi (téli)min.40ezer =ez eddig 140ezer és még nem vettem ruhákat, kiegészit&#337;ket, cumit, pelenkát stb stb. sok kis apróságot, ami most eszembe sem jutott.
Ti hogy számoltátok a 100ezer forintot? Mert igy is a legolcsóbbak árait irtam...pont ma voltunk szétnézni...

Mónika! Elöször bélmozgásra hasonlitott amikor mozgott..ill.elég sokáig ilyen érzés volt. Én nem éreztem buborékokat, amint szétpattannak (sokan ilyet éreznek). Persze azért nem bélmozgás volt amit éreztem, az biztos :-))) És ez az érzés egyre határozottabb lett, egyre jobban érzem. Még most is hasonló ehhez, de mostmár sokkal eröteljesebb ez az érzés. Mostmár nem hasonlit semmihez..csakhogy ott benn mocorog, de még nem rugdos annyira, hogy fájjon :-))) De olyan nehéz ezt meghatározni...A párom is érzi, ha ráteszi a hasamra a kezét, s&#337;t ha csak a hasam figyelem kivülröl, ugy is láccik, amikor bemozdul, ilyenkor hirtelen kiugrik valami, biztos ilyenkor rug egyet Kép
De egy hét múlva mégerösebben fogod te is érezni! Ahogy telnek a napok, egyre erösebben, határozottabban lehet érezni, szinte napról napra.

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Hello Csajok!

Az AFP nekem is 16. héten volt. Az eredményre a Margitban is 2 hetet kell várni, mert nem ott készül a tesz. szerencsés aki olyan kórházba jár ahol helyben csinálják akkor tényleg csak 2 nap és nem kell olyan sokáig idegeskedni. Azért ez bosszantó ez a 2 hét. Végülis hova küldhetik max egy másik pl. Bp-i kórházba, akkor meg mi a fene tart 2 hétég. Az alatt Londonból is megjön az a méregdrága teszt. Na mindegy...

Én fejfájásra már szedtem Panadolt terhesen 2 vagy 3 alkalommal. Nem volt érzékelhetö mellékhatás. Remélem nem károsítottam vele babucit. A pyrineket tényleg nem ajánlják, de a paracetamol tartalmuakat állítólag lehet.

Aki 100e-re taksálta a cuccot hogy számolt? Babakocsi, ágy, kocsiülés, kád, pelenkázó, ruhák egy vagon pelus... Varázslónak kell lenned, hogy ennyiböl kijöjjön. Én elmentem a bababörzére hétvégén, de még ott sem sikerült volna használtan összeválogatni ennyiért. A 200e már reálisabb - sajna.

Adri
Adri 21

Márti!

A Margitban most egyáltalán nincs terhestorna, én korábban oda jártam. Most kétszer egy héten járok callaneticsre a Lido Fitnessbe. Az Óbudán van a Római parton. Több kismama is jár, az oktató külön odafigyel ránk. Nekünk pl. nincs alhas vagy hasonfekvés és szól ha mi pl. támaszkodhatunk a karunkkal gyakorlat közben. H és SZ reggel 8 9 és 10-kor, pénteken 9 és 10 órakor van. Én is dolgozom, munka el&#337;tt megyek H és SZ 8-ra.

Ja és én most hétvégén megyek a Kriston Andrea féle intim tornára. Már másfél hónapja bejelentkeztem a két nap 7e forintba kerül. Majd elmondom milyen volt. Úgy érzem nekem szükségem van erre, mert ha tele a hólyagom és pl. tüsszentek, akkor jön pár csepp. Nem vészes, de mégis zavar. Meg a szülés után is segít visszaállítani a dolgokjat az eredeti állapotra.

Adri
Adri 21

Szia Adri!

Köszi az infót, sajnos én reggel se tudok elmenni, mert Békásmegyerröl egy órát utazok, mire a munkahelyemre érek. Így ha reggel 8-ra elmennék tornázni, az lenne 1-1,5 óra, utána tusolás, felöltözés, 10 elött nem tudnék elindulni dolgozni. Az meg azért már mégiscsak arcátlanság lenne, 3 órát késni reggel, pláne rendszeresen... Kép
Nekem valami délutáni vagy esti idöpont lenne csak alkalmas sajnos. Kép
Az intim torna nagyon érdekelne! Kihez és hova mégy? Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokkal elöre kell bejelentkezni, és hogy ilyen drága! Hogy-hogy két nap? Ez nem olyan, mint pl. a callanetics, hogy heti 2 vagy 3 alkalommal 1-1,5 óra? Egész napos, illetve egész hétvégés? Egyfolytában intim torna egész álló naphosszat? Utána meg intim izomláz? Kép
Hü, mennyi kérdésem van máris... Kép

Márti
Márti

Szia Márti és Mindenki akit még érdekel!

Kriston Andreánál a 30 2121-637 vagy 256-5452-n kell bejelentkezni a tornára. Ez a két nap intenzív beszélgetés és gyakorlatok is. Nem kell rendszeresen járni, mert egyszer megtanulod és utána magadtól bármikor csinálhatod. 2e forint el&#337;leget kér rózsaszín postai csekken és 5e forintot a helyszínen amikor megjelensz. Én most szombat-vasárnap megyek. Maj utána tudom meg hogy milyen izomláz lesz...

Adri
Adri 21

Sziasztok!

Cseri!
Szerintem beszélhetek a többiek nevében is, hogy természetesen szívesen látunk itt Téged is. Te hamarosan már szülni fogsz, együtt fogunk izgulni érted.

Lányok!
Leírom én is a babakocsi választással kapcsolatos véleményemet.
Szóval.
Mindenképp figyelembe kell venni, hogy öszi-téli v. tavaszi-nyári babát vártok. Cseri ajánlja a GRACO 4 funkciós babakocsiját. Nekem is GRACO-m van, bár nem hozzávaló kocsiülésem van. Ezt tudom ajánlani azoknak, akik nem téli babát várnak.
Nekem az elsö gyermekem januári, így én egy 3 funkciós babakocsival kezdtem, ami tökéletesen zárt és jól véd a hideg ellen. De tolás szempontjából nem valami kényelmes kocsi, hacsak valaki nem egy jó minöségü márkás babakocsit vesz, aminek bolygós kereke van. Ez után használtuk a GRACO-t. Kényelmes, praktikus, szeretem is nagyon, egyetlen egy kifogásom van ellene, hogy nem átfordítható a tolókar. Téli babáknak tudom még ajánlani a Pierre Cardin babakocsit, ami tökéletesen vízszíntesre dönthet&#337;, vastag szivacs van benne, ami a hidegt&#337;l is jól véd, és teljesen merev az alja, ami nem mondható el a GRACO-ról, majd késöbb is jól kihasználható, amikor már ül a baba. Én szívem szerint lecserélnél a GRACO-mat ilyenre. De pénzem az sajna nincs. Így én a következö képpen oldom meg a problémámat. Megtartom a GRACO-t, aminek iszonyú vékony huzata van, és veszek bele egy textil mózeskosarat, ami pontosan belefér, és az nagyon jól véd a hideg ellen, jól becsomagolható a baba benne.
Öszi-téli babákhoz nem ajánlom a babakocsira csatlakoztatható autósülés-hordozót. Mert.
A picibabát legalább 1 hónapos koráig nem tudod belerakni a hordozós autósülésbe, mert akárhogy nézzük, még a gerincét nem terhelheted a félig ülö testhelyzettel. Utána meg beöltöztetve, bundazsákban nem tudod belerakni, pontosabban sétáláshoz nem célszerü belerakni, mert nem tudod rendesen bebugyolálni a hordozóban. Autóban viszont nagyon jól kihasználható a hordozó-autósülés, valamint etetéshez is nagyon-nagyon jól használható. Így ha öszi-téli babát vársz, akkor olyan hordozó-autósülést vegyél, ami nem való babakocsihoz, mert úgy sem tudod rárakni, és lényegesen olcsóbb is. Még valami. A hordozó-autósülésbe hivatalosan kb. 3 hónapos koráig nem szabad belerakni a babát, a gerince miatt. Én ezt úgy küszöböltem ki, hogy az ülést elkezdtem megtömni mindenfélével (kispléd, text.pelenka), így megemeltem, madj erre helyeztem rá az újszülött szükítöt. Mindig beleraktam a babát, hogy lássam, esetleg hol csuklik még meg egy picit. Így addig toldottam meg, míg végre teljesen vízszintes helyzetben feküdt benne a baba, és mégis bekötve, biztonságosan tudtam szállítani a kocsiban. Ezt az alápolcolást folyamatosan csökkentettem, míg végre elég erös lett ahhoz, hogy üljön benne.

Bocs, hogy túl hosszúra sikeredett, nem szoktam sokat írni, tudjátok. De én már annyit bújtam 2,5 év alatt a babakocsi választékot, és hogy mi miért lenne jó, és miért nem, hogy erröl már teljesen kialakult, kitapasztalt véleményem van.

Sziasztok
BGabi
BGabi (bgabi)

Ada, Zita, Laura!

Tényleg tök jó lenne együtt járni a szülésre felkészít&#337; tanfolyamra!

AFP-re én július 9-én megyek, gondolom utána lesz majd UH is. Annyira várom!! Bár azt mondta a dokim, ha bent van ügyeletben, hívjam fel és bemehetünk UH-ra a férjemmel. Szóval nagyon rendi.

Ada, én is július 5-én töltöm be a 16.hetemet! (Március 15. volt az utsó menzi.) Amúgy a Kismamában található korong szerint december 21. a szülés várható id&#337;pontja. Na mindegy, úgyis akkor jön ki a babuci, amikor akar.

Zita: én is ugyanígy vagyok a fáradékonysággal. Rosszul egyszer sem volta, de sokat jártam pisilni, még este is, ez mostanra már elmúlt. Viszont este 9 körül szabályszer&#369;en bed&#337;lök az ágyba.

Babakocsi: Mi már kinéztük. GRACO Sterling. Jó vastag bélés van benne, lábzsák, kosár is van hozzá. Szóval nagyon jól néz ki. Nekem tetszik. Valószínüleg mi is kipróbáljuk azt a mózeskosaras dolgot, amit BGabi írt.

Lányok, ti papás szülést terveztek? Mi igen. Én nagyon szeretném, ha a párom is bent lehetne velünk e csodás alkalomkor.

Sok pusssssssz mindenkinek + a babuciknak!

Szila
Szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?