Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Sajna nekem nincs allatom, ugyhogy ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Alvas ugyben, elso hat hetben velem aludt, utanna a szobaban levo kisagyban. Mindenki mondta, hogy mekkora butasagot csinalok, hogy velem altatom, tuti vege a hazassagomnak, de en akkor annyira kivoltam, hogy nem birtam felkelni fizikailag ejszaka. Igy kenyelemes volt, egyutt aludtunk szopi kozben.Utanna eszrevetlenul atszokott(igazabol nem is emlekszem mar hogyan). Most 11 honapos, neha olyan jo lenne osszebujva egyutt aludni, de mar nagyfiu csak a sajat agyaban hajlando. Na ezzel a kisregennyel csak azt akartam mondani, hogy szerintem mindenki ugy csinalja, ahogy a szive diktalja es kenyelmes neki.
Mivel mi is masfel szobasban lakunk, a kicsi is velunk lesz a haloszobaba. Ha nem mukodik, akkor kikoltozunk a nappaliba, Nagy meg megkapja a kisszobat, idovel Kicsi vissza fog koltozni melle. Ez lenne elmeletben aztan majd meglatjuk, hogy fog mukodni.

M.eri,

Az a problema, hogy most sokkal rosszabul vagyok, mint a Naggyal voltam, szinte minden van, ami a szakkonyvben "Terhessegi rosszulet" cimszo alatt van. Erdekes a dolog, mert, ha kimozdulok a lakasbol, akkor kicsit jobb, de pl. a konyha kozelebe se tudok menni neha. A pelenkazasrol ne is beszeljunk....ami nagyon elkeserit, hogy neha meg a Nagy jo kis babaillatatol is felfordul a gyomrom es ezt nehezen tudom feldolgozni :( De mar csak 2 honap es elmeletileg vege....

Amugy lehet kisse ingerlekenyebb vagyok most, de mikor kiderul, hogy babat varok, mindenki nyomatja a "most tuti kislany lesz" szoveget es mikor kijelentem, hogy nekem mindegy, sot meg se akarom nezni a nemet, akkor mindenki leszol :(. Tudom, hogy a fiu/lany az "idealis" csaladmodel, de sztem nem kene allandoan ezt nyomatni a szegeny kismamanak. Valami jo otlet a tolakodo rokonok/baratok lepattintasara? Elegge nincs kedvem, hogy meg 7 honapig ezen csamcsogjanak es talalgassanak...

Most latom csak eleg panaszkodosra sikerult, de varjatok csak mig aterek a masodik harmadba :) Kisse irigykedem most a finishben levokre :)

Amugy a korhazban hasznaljak-e a 4Dst? Mennyibe kerul? Hol kell jelentkezni ra?

Udv.
Kriszti
angelke

Ivett,

Huh az autosules az kemeny menet lesz :). Nallunk is az volt, most hogy kicsereltuk a hordozot. En ugy erzem, hogy ki tudtam hasznalni a hordozot, foleg, hogy rengeteget utazunk es mig kicsi volt abban jol meg tudtam etetni is (mig nem ult stabilan).

Amugy nekem az a tapasztalatom, hogy az a babakocsi/autosules ami "mindenre jo" az igazabol semmire, magyaran sztem nem annyira biztonsagos az a tipus ami tobb korszakon keresztul hasznalhato.
Ugyhogy nekunk volt egy 0-13 kg hordozonk, majd 9 honapos koraban lecsereltuk egy 9-15kgsra. Nallunk mondjuk az is kozrejatszott a dontesben, hogy terveztuk a tesot, szoval O majd orokli ezeket a dolgokat.

Szoval nem irigyellek en is eleg sokat nyomoztam, hogy mi lenne szamunkara a legjobb megoldas.
Remelem segithettem.
Udv.
Kriszti
angelke

köszi angelke!

asszem a bébihordozóban eleinte a baba kényelmesebben van mint az autósülésben.
mi is úgy vesszük már a dolgokat, hogy a következő babűnak is jó legyen.
.ivett

Sziasztok!

Ivett: mi is ugyanazt a megoldást választottuk, mint angelke-ék.
Angelke: Én ugyanúgy jártam, mint Te (Lucával semmi panasz, most meg minden előjött). Nálam a 12. héten aztán huss, helyreállt a rend. Szóval kitartás!
Ne törődj a rokonokkal! Én csak nevetek rajtuk, ugyanis engem meg mindenki vígasztalni próbál, azért, mert a Második is lány lesz. Furcsák az emberek.

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Kép
Sziasztok!

Először is frisssss táblicsku :D

jó sokat írtatok próbáltam visszaolvasni.

Először is nagy nagy gratula Anikónak és Alexandrának.

Makkmarci nagyon aranyos a kisfiad.

Kisanni. A barátnőm is ebben a cipőben járt, hogy a munkahelye megszűnik de neked még nincs izgulnivalód, mivel még volt munkhelyed mikor Alexandra megszületett így kapsz tgyást és gyedet is.

Hajni, hát izgalmas a lakásfelújítás. Mi most csütörtökön kezdtül ek az építkezést (házbővítés és felújítás) Nagyon remélem, hogy mire a júliusban a második babó megérkezik kész leszünk vele.

Ivett én jővő héten szeretnék menni tornára az Uzsokiba ha van kedved és időd örülnék ha velünk tartanál!

Dokinak fizetés: mikor Benő született 2006-bam akkor a dokinak adtunk 50 ezret és a szülésznőnek 10 ezret. A csecsemősöknek nem adtunk mert nem tudtam eldönteni, hogy most kinek adjak és kinek nem mert tulajdonképpen mindegyik tök rendes volt.
Azt mondják, hogy ha jársz magánrendelésre akkor az ott fizetett vizsgálat árához hozzá illik rakni egy "0"-t és az a szülés ára. Mi ezt nem követtük mert úgy gondolom ha járok magánba havi egyszer akkor már majdnem kifizetek egy szülés árát. Én utána sem vettem észre, hogy a doki keveselte volna az összeget. A szülésznő meg el sem akarta fogadni mert végül császár lett és azt mondta, hogy ő nem csinált semmit mert a kitolásnál nem volt ott. Egyébként egy tanács ha elfogadjátok a Szülésznőnek ott dajátok oda mert nem igen találkoztok vele utána.

Együtt alvás nálunk Benő 1 éves koráig velünk aludt mert egy másfél szobás kicsi lakásban laktunk, ahol amerikai konyhás volt a nappali. Most hogy ideiglenesen anyuéknál lakunk külön szobában alszik és nincs vele semmi gond. A második babót remeéelm kész lesz addigra a ház szeretném rögtön külön szobába tenni. Hát majd meglátjuk.

Kata
pocvarek

Kata: az a gond, hogy én ápr. 02ig dolgozok, utána gondoltam hogy járnék tornára. te voltál már? mitől meddig tart?
.ivett

Sziasztok!

Hűha, nagyon sokat írtatok ... jó volt olvasni :-))

Katának köszönjük a táblázatot, nagyon szupi :-)))

Ivett!
Mi már megvettük a bébihordozót amit a kocsiba lehet rakni és mi is olyat vettünk amit Tündi és Kriszti is írt. Sőt a boltban szerintem nem is fognak nektek mást ajánlani mert ebben szinte fekszik a pici és a gerincének is az a jó. Persze ez nem örök darab, ezt követően jön a rendes kocsiülés. De nálunk is a második gyerek fogja majd megörökölni.

Gabi!
Hányra mész a dokihoz? Mert ma én is megyek a magánrendelésre :-)

Ja lenne egy kérdésem, szerintetek hol érdemes babaruhákat venni? Ahol nem túl drága, persze :-))

Köszi
Timi

Timi

Kép
manati

sziasztok,

Ivett
torna hétfőnként van a faházban du. 5-től 6-ig. Jővő héten szeretnék eljutni és akkor majd beszámolok róla.

HÁt csajok majd lehidaltam most a gyógyszertárban. Szerencsére ritkán megyek. De most sikerült ott hagyni 10 ezer forintot. Csak az a gyógyszer, amit a doki írt fel visszér ellen ( végülis kiváltottam) 4.750-,Ft. Az elevit 30 db-os 1.995,-Ft horror komolyan mondom. Na mindegy ez van. Mondjuk mikor Benő megszületett a popsikrém még 90%-os támogatottságú volt most már csak 50%.... No comment....

Timi
mi anno a kengurugoldban vettünk de mostanában a Tesco-ban is szoktuk elég jó minőségű ruhákat venni. Érdemes elnézni babaruhabörzékre is most lesz az expo-n március 30-án. A Brendon számomra nagyon drága volt.
Szerencsére mi sokat örököltünk a nővéremtől meg barátnők is adtak kölcsön. így olyan sokat nem kellett vásásrolni.

csajok lenne egy privát kérésem. Nincs valaki köztetek vagy ismerőseitek között, aki vendéglátásban dolgozik. Dolog lényege, hogy két hét múlva le kéne adnom egy házi dolgozatot egy étterem megvalósításával kapcsolatba és még egy tervrajz is kéne.
Egyre esélytelenebbnek látom. Ha van valaki, aki tud segíteni nagyon hálás lennék.
Kata
pocvarek

Sziasztok!

Angelke: én is rosszabbul vagyok mint az első terhességemnél.
Csak az a baj, hogy nekem ez nem is múlt el, és még a
mai napig tart a rosszul lét. Én már most úgy érzem, hogy
legszivesebben megszülnék. :) Semmi sem esik jól, állandóan
fáradt vagyok és rendkívül ingerlékeny.

A lakásfelújításból már elegem van. És még nincs vége.
ráadásul nagyon drága dolog, pedig amit tudtunk magunk
csináltuk meg. Azt igérte a féjrem hogy még a baba születése
előtt átköltözünk. Nos, ezt majd akkor hiszem ha már
ott vagyok.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Köszi Kata az infót. A Kenguru Goldba mi is többször jártunk már, pl. a babakocsit is ott vettük mert akciós volt. De a kisruhák drágák például egy kis rugi 2500 Ft körül van, vagy még drágább. Mi is kaptunk kölcsön egy csomó kisruhát, fogunk is még, de téli babáktól és az én picikém nyári baba lesz ezért félek, hogy nem sok mindent fogunk tudni használni ... max. a bodykat. Így nekünk is kell majd venni egy jó pár ruhácskát. Tescot azért megnézem már más is ajánlotta! A bababörzére meg igényeltem jegyet, és írták is hogy kiküldik, de még nem jött meg.

Valaki kért jegyet erre és már kiküldték neki?

Hajninak kitartást :-) a lakásfelújítás egyébként (nem terhesen) is megterhelő, stresszel jár, idegeskedéssel. Próbálj meg arra gondolni, hogy milyen szép és jó lesz ha már készen lesz :D

Lányok!

Észrevettétek, hogy mennyi kiscsajszi fog születni??? Idáig a mérleg 4 fiú 12 lány! Női uralom lesz! Egyébként Kriszti írta, hogy a rokonok piszkálják a babanemét illetően. Hú hát én mit kaptam amikor kiderült, hogy lány lesz a gyerek. Komolyan vígasztaltak minket, hogy nem baj, majd a következő meg ilyenek. A dokim jó fej volt, mikor uh-zott mondta, hogy kislány és kérdezte a férjemet, hogy jó lesz? Mire a férjem, ok jó lesz megtartjuk! Erre mondta a doki, hogy ha nem akkor haza viszi ő :-))) Azért vicces lenne a helyzet :-))
Az anyósom volt a legdurvább, még nem tudta, hogy lány lesz a gyerek de közölte, hogy egy lány gyereknek a műtőasztalról fejest kellene a kőre ugrania :!: Hát ne tudjátok meg hogy néztem rá mikor ezt mondta nekem! Szerinte a nők élete szar, mert csak egy férfi viheti valamire. Ja egyébként tipikus 2 fiús anyuka ... szóval sejthetitek milyen :(

Timi

Timi

Kép
manati

Hát megmondom őszintén még nem is figyeltem meg de most, hogy így mondod.
Akkor lehet, hogy nálunk is lány lesz :lol:

Ez tipikus rossz beidegződés. Nekem az anyósom el nem tudta képzelni, hogy elsőre ne fiú legyen. Most úgy vettem észre, hogy másodikra már jöhet a lány. Pedig szerintem fiú lesz. 12 hetes UH-n a doki el kezdte mondani, hogy úgy nézz ki, mint... és akkor gyorsan mondtam, hogy ne. De állítólag a fütyi, ami igazán ilyenkor látszódik. majd meglátjuk.
Timi
Mondjuk azért nem semmi anyósod beszólása :o
pocvarek

Sziasztok!

Egy ujjnyi!!!!! :lol: (mármint a méhszáj ennyire van nyitva)

Timi: én fél kettőkor voltam a dokinál. Te?

Babaruha: most fedeztem fel egy szuper boltot. Angol használt gyerekruha, nagyon nagy üzlet és a Keletinél van. Egészen pontosan, ha a fekete 7-es busszal (vagy 73-assal) jössz a Blaha felől a Keleti felé, akkor a Keleti előtti megállónál (talán Huszár utca?) kell leszállni és ott a bolt. Nem lehet eltéveszteni, előtte tesz le a busz és óriási betűkkel van kiírva hogy Angol használt gyerekruhák. Csajok, valami csodaszép bébiruhák, rugik, kisrucik stb. vannak 390 és 990 Ft közötti áron, kifogástalan minőségben. (Szinte mind Next, Gap, H&M stb.) Férjem nem akarta elhinni, hogy ezeket turkáltam.
Másik nálam is a Tesco. Főleg ha kifogsz egy jó kis leárazást, van hogy 70%-kal olcsóbban jutsz hozzá a ruhákhoz.

2004-ben pedig pont fordított volt a helyzet, mindenki fiút várt az akkori fórumon.

Pussz: Gabi

Kép
Kép
almadi

Szia Évi!

Én 9-re megyek NST-re, így szinte biztos, hogy találkozunk. Kereslek majd.
Remélem Luca hajlandó lesz aktiválni magát, nem úgy mint múlt héten, mert megint le leszek szidva, hogy miért nem ébresztettem fel...

Viki
vikcsi74

Sziasztok!

Gabi!

Ezt az Angol használt ruhást megnézem ... nagyon felkeltetted az érdeklődésemet :-))) Jó lenne a hétvégén is nyitva lenne, mert sajna én csak akkor érek rá :-((

Hát akkor nem találkozunk én 18:45-re megyek a dokihoz. Úgy hogy el is kéne kezdenem egy kicsit készülődni, mert biztos, hogy őrült nagy dugó lesz oda felé és még parkolóhelyet is keresgélni kell.

sziasztok,

Timi

Timi

Kép
manati

Sziasztok!

Gabi!

Akkor sajna biztos, hogy nem talizunk :( Na, de sebaj, ami késik nem múlik :wink: !

Viki!

Akkor mi meg tuti talizunk :P Majd keress :wink:

Most hogy írod, már kicsit én is stresszelem magam azon, hogy majd épp alszik a babó... :shock: de hát én erre nem tudok igazán hatással lenni :oops: :!: A doki ezt nem tudja :?: :arrow: majd jól felvilágosítom :wink:

Andaka!

Hol vagy? Mikor jössz holnap?

Timi!

Anyósnak ez a beszólása valami döbbenet :shock: :evil: nem juttattad eszébe, hogy Ő is lányként született :wink: ? Nem is értem hogy lehet ilyet mondani :roll: :twisted:
Sztem is nagyon jók a Tesco-s rucik, + én a H&M-ben is szoktam venni, sokszor van 50-70 %-os akciójuk, sőt néha 7végén még azt az árat is felezik :wink:

Niki!

Te még 2in1 :!:

Gabi, Niki
:!:

Tudjátok valaki telcsiszámát közülünk? Csak azért kérdezem, hogy tudtok valakit értesíteni, ha megszületnek a picúrok :roll: :arrow: ha gondoljátok átküldöm priviben az enyémet és vki legyen szíves adja meg nekem is az övét, hogy tudjalak titeket értesíteni... :wink:

Ivett!

Mis is hordozót vettünk, olyat ami rápattintható a babkocsira és majdnem teljesen vizszintesen fekszik benne a babó. (pár héttel ezelőtt raktam fel babakocsi képet, sztem rajta is volt :roll: ) Úgy tudom az első időkben csak ezt lehet használni.

Kata!

Köszönjük szépen az új táblát :!: , így hogy nincs mindenkinek vonalzója :( gyakran nézegetem 1-1 hsz-nél ki hol tart :wink:

Ja, fiú-lány kérdés: mi november 17-ig meg voltunk győződve arról, hogy nekünk csak lányunk lehet...mindketten azt akartunk, de nagyon...aztán a dokim közölte:FIÚ...egy világ omlott össze bennem...2 órát sírtam a kocsiban.(ezért most már szégyenlem is magam :oops: )..a férjemnek hetekbe telt, mire feldolgozta...a rokonok/ismerősök is sajnálgattak, mivel tudták nagyon lányt akartunk...DE most már nagyon örülök, hogy kisfiú és már azt sem bánom, ha a 2. (amit tervezünk) is fiú lesz :!: Mostanában sokszor nem is értem hogy akarhattam lányt :roll: ...hát, így megváltoztatja egy pocaklakó babó az embert :wink:

Ja, amúgy mindig azzal vigasztaltam magam, hogy így hogy kisfiú legalább tuti lesz egy férfi, aki életem végéig szeretni fog :wink:
És ami számomra fontos: az apja is kezdi már látni az előnyét :wink: : közös horgászat, motorozás, fűnyírás... :P

Na, megyek mert megjött a Zuram és kreálnom kellene valami vacsit...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!

Eddig még teljes csend, csak valószínűleg a nyákdugó távozhatott, mert barna folt lett a fehérneműmön.

Évi: nekem a férjecském fog értesíteni Titeket, itt a fórumon.

Holnap a szülésznőm nappalos, úgyhogy vagy ma éjjel kellene elkezdenem szülni, vagy holnap délután :wink:

Niki nagyon eltűnt! Lehet, hogy már megszült?

Gabi

Kép
Kép
almadi

hogy lehet a bababörzére jegyet igényelni? segítsen aki már próbálta... nem találtam a honlapon. Mire kell linkelni?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Én is néztem, hogy nagyon sok kislány lesz.

Mi is kislányt vártunk ill. azt gondoltuk hogy kislányunk lesz
elsőként. Aztán még is fiú lett. Nekem mindegy volt. Szerencsére
nálunk nem volt a rokonoktól ilyen elvárás, hogy fiúnak
kell lennie.
Nem tudom miért van ilyen elvárás, hogy csak fiú lehet az
első.

Ezt a használt ruhát én is megnézem majd.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Gabi!

mizújs veled? még egyben vagy?
.ivett

Sziasztok,

gratula az újabb babónak!!

Hú Almadi, akkor te leszel a következő? :P

Néztem a táblázatot és áprilisban nagyon sok baba fog születni. :P , de úgy láttam, hogy májusi csak én vagyok :(

A babahordó témában én is tanácstalan vagyok, én babakocsiban a peg perego venezia-t néztem ki, és hozzá van hordó is, de még nem tudom, hogy azt vegyük meg hozzá vagy külön egy másik márkát. A babakocsihoz tartozó hordozót rá lehet rakni a babakocsira, talán az praktikusabb lenne, de ezt szerintem majd ha használjuk akkor derül ki, mi is lenne jó....

Túléltem az első diabetológia rendelést, az a fejetlenség ami ott volt, legalább 30 kismama várt a folyóson. Én 9-kor kerültem sorra, éhgyomri vérvételre. Azt mondta az asszisztens, hogy jövő héten még ebédet is vigyek, mert valószínű itt töltöm a fél napot, mert be kell mennem a doktornőhöz is. :cry: Felháborító, hogy ez így működik, ott ácsorog az ember kisebb nagyobb pocakkal, rengetegen vannak akiknek már inzulin is kell, stb.
Nekem úgy bekeményedett a hasam, és annyira el kezdett fájni, hogy már majdnem otthagytam az egészet. Hát remélem nem kezd újra nyílni a méhszájam emiatt a fél napos ücsörgéstől a folyóson.
Ja és nem elég, hogy hetente járhatok ide, még hetente mennem kell flowmetriális vizsgálatra is. Nézik a magzatvíz mennyiségét és a köldökzsínór áramlást. Szóval ez a 2 hónap igazán mozgalmasra fog sikerülni.... :roll:

Kép
kismó

Sziasztok,

Hu akkor ez lanyos ev lesz? Tavaly is fius volt, mikor szultem tavaly husvetkor szinte csak fiuk voltak. Volt, hogy jottek es mondtak az anyukanak, hogy ne haragudjon, hogy piros ruhat (meg jo, hogy nem rozsaszint) kap a kisfiu, de mar NINCS tobb kisfiu ruhajuk :)

Gabi, az a hasznaltruha bolt a munkahelyemmel szembe van, en is gyakran beterek, ha arra jarok es en is csak ajanlani tudom mindenkinek. Senki nem mondja meg, hogy turibol vannak, annyira jo minoseguek. En kb 1 honapja voltam utoljara, akkor vettem nehany hosszu ujju polot 450 Ftert/db (sajna parat mar kinottunk azota!!!).
Tesco-s body-t/pizsit viseltunk eddig mi is, sajna a multkor megvettem a legnagyobb meretet mar, ugyhogy mostmar uj helyet kell keressek.
Sajna body orult vagyok, ugyanis rosszul vagyok, mikor olbe veszik Adit es a poloja felcsuszik a nyakaba es az egesz hata/dereka kinn van. Nem is tudom a body felatalalasa elott mit csinaltak :)

Tegnap voltam vervetelen(orsi sztk) es teljesen ledobbentem, hogy a kismamaknak kulon sorszam van!!!. Ekkora pozitiv meglepetesben regen volt reszem. Eddig az uzsokiba jartam laborra, ezert volt akkora a dobbenet :) Delutan is mikor mentem az eredmenyert a nyugdijas bacsik/nenik eloreengedtek (gyerekkel voltam). Meg sose fordult velem elo, hogy kivetelezzenek velem a gyerek miatt.(amugy biztos lasztott rajtam, hogy pocsekul erzem magam).Szoval az orsi sztk beszerzett egy havany plusz pontot a rengetek minusz melle :)

A tegnapi pozitivum melle jott a negativum is, hogy mihest megtudjak, hogy "megint" terhes vagyok, mindenki elkezd sajnalkozni. Merthogy elkepzelni se tudjak, hogy ilyen kis korkulonbseget (19 ho) "tervez" az ember. Es sajna tul jonevelt vagyok, hogy elkuldjem az ilyen sajnalkozokat a.....
Amugy anyos sztorikbol en is tudnek regelni, de a Timije ubereli az osszeset. Az enyem csak annyit mondott most, hogy "most kislany ruhat vesz" Mondtam csak nyugotan, maxi nem tudjuk raadni a kisfiura :). Szoval neki is az volt az elso reakcioja, hogy ez TUTI kislany lesz. Most meg idegesit ez az allando talalgatas, de meg mindig jobb ez mint a SAJNALKOZAS, hogy ez is fiu lesz.

Na megyek folytatom az egesz napi semmittevest.
Kriszti
angelke

Sziasztok,

Csinaltam en is vonalzot.
Udv.

Kriszti

Kép
Kép
angelke

Angelke: pedig néha be kell olvasni, mert akkor sose hagyják abba.

Egyébként mi sem akarunk sokat várni majd a következővel. :lol: Bár azt mondták, várjunk többet, mert ha megint feküdnöm kell, akkor nehéz lesz egy 1 év körüli gyerkőc mellett. Hát én tuti nem várom meg az ajánlott 3 évet :roll: :lol:
kismó

Húúúúúúú, de jó sokat írtatok!!

Jó nagy a táblázat is!! :)

Csoda, hogy ennyi kislány lesz, amikor én szültem és akitől kérdeztem, mindenki kisfiút várt, akkor úgy látszik vége a fiús időszaknak!:)

Legalább legyenek csajok a mi kis pasijainknak is!! :)

Kép
makkmarci

Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok! Hála az égnek :lol:

Gabi!

Nagyon izgulunk érted. Tök jó, hogy már egy ujjnyira tágultál és van barnázásod. Ez olyan izgalmas, majd a férjed írjon, hogy mi van veletek. Szerintem meg lesz ez a baba húsvétra :D

Kriszit!

Szuper vonalzód van. Nekem nem sikerült elsőre beszúrni, mert bénáztam vele :oops:

Kismó!

Mi ez a diabetológiai rendelés? Ezen kötelező részt venni minen kismamának? Vagy valamiért kellett menned?

Nyafi!

http://babaruhaborze.hu/?p=home
én anno itt igényeltem belépőjegyet a bababörzére, de most nem találtam, hgy lehetne. Már csak árusításhoz lehet asztalt foglalni. De nekem még mindig nem küldték ki a belépőjegyeket.

Évi!

Nem csodálom, hogy a férjed látja az előnyét a fiú gyereknek :-) Az én férjem sokáig mást nem is tudott elképzelni, csak azt hogy fia lesz! Mit fog a fiával játszani, mire fogja megtanítani ... stb. Aztán lány lett és most egycsapásra megváltozott minden, olyan mintha mindig is azt akarta volna. Kétszer is elolvasta a Macsó papák c. könyvet, először csak úgy, másodjára, mert már érdekelt volt :lol:

Más:
Tegnap voltam a dokimnál, meg lett a terheléses cukor vizsgálatom. És rossz lett sajnos. Nagyon magas a cukrom. Az éhgyomori túl alacsony az 3,71 mmol, a cukros lötyi után pedig 10,45 lett. Tökre kiborultam órákon át sírtam, mert a dokim jó kis lelkiismertfurdalást csinált nekem. Hogy így kell vigyázni a gyerekre, meg úgy kell ... gondolhatják mit szólhatott az a hölgy aki kint várakozott mikor kiléptem a vizsgálóból piros kisírt szemekkel ... szóval most mennem kell a III. Belgyógyászatra valami Szalai főorvos úrhoz. (azt sem tudom kicsoda :-) és majd kivizsgál. Addig no szénhidrát.

Na sziasztok, majd még jövök.

Timi

Timi

Kép
manati

Sziasztok!

Kismó! Hát ez nagyon durva! Miért nem lehet időpontra menni?

Timi! Úgy látom a te anyósod viszi a prímet. Az enyém sem semmi, csak más téren. Vasárnap derült ki, hogy ad a kávéjából Lucának. Alig akadtam ki. Ráadásul azzal védekezett, hogy mert Luca kért belőle és hogy különben is, csak egy kiskanállal szokott neki adni. Szokott! Meg sem mertem kérdezni, hogy mióta kávéztatja. Én meg csodálkozom, ha hajnal 4-kor ébred a gyerek és már vissza sem alszik.

Lányok! Ha az Uzsokiba megyek vérvételre és nem az örsi sztk-ba, akkor is vissza kell menni a leletért? Mert nekem ez így egy kicsit macerás most.

Véletlenül nem csinálta végig valamelyikőtök a Kriston féle intimtorna tanfolyamot? Érdemes? Erősen gondolodom rajta, hogy el kéne mennem és a jövő hétvégén pont lesz egy 2 X 5 órás tanfolyam a Padmában.

Holnap AFP!

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Tündi!

én az uszokiba jártam vérvételre, és ott a dokinak küldik el a leletet. de kérdezz rá nyugodtan, nem harapják le a fejedet :lol:
nálunk a férjem várja nagyon a ksilányt, az az állítása, hogy apás lesz,mert ugyebár ellenkező neműhöz húz a baba. és ő erre már most büszke :twisted:
.ivett

Manati: nekem is rossz lett a terheléses cukorvizsgálatom és azért kell járnom a diabetológiára. Itt foglalkoznak a cukros kismamikkal.
Nekem 9 fölött volt az eredmény. Semmi cukrot nem ehetek, a szénhidrát minimális. Vigyázz a kenyérrel is, én reggelire és vacsira ehetek egy egy tenyérnyit. A gyümölccsel is nagyon óvatosan. Nekem a napomban délelőtt egy alma, és délután egy alma vagy két kivi fér bele a szénhidrát miatt. Minél hamarabb menj az orvoshoz!

Ne vádold magad, nem tehetsz róla, azt mondta nekem a doki, ha a hajlam ott van bennem (van a családban több cukros is), akkor a terhesség sajnos előhozza. Sajnos nekünk elmarad az az élvezet, hogy a kismamik felhőtlenül ehetnek bármit...

Tündi: sajnos nem lehet időpontot kérni, mert csak hétfőnként van terhes diabetológia, mindenkit akkora hívnak :cry:
kismó

Manati: most nézem, hogy te még csak a 24. héten jársz, annál jobb minél hamarabb kiderül. Nekem sajnos csak a 30. héten derült ki, mert elnézték a leletemet....
kismó

Tündi: én jártam intimtornára, szerintem nagyon jó. Tudom, hogy lehet terhesség alatt is csinálni, sőt jót tesz, de én a nyitott méhszájam miatt nem mertem. Most ha megyek a dokihoz megkérdezem, hogy ha minden rendben van odalent, akkor lehet, hogy én is elkezdem. De szülés után mindenképpen csinálni fogom, nagyon jót tesz állítólag.
kismó

Tündi!

Jó fej a te anyósod is :-)) Kávét a másfél éves gyereknek :shock: na ettől én is parázok. Mert néha a kiskutyát ott szoktuk hagyni náluk, és direkt kérjük, hogy ne etessék emberi kajával, mert megy tőle a hasa. Persze nem hallgatnak ránk, közlik hogy a kutyakaját nem szereti inkább a pörköltet nokedlival. Még jó hogy az jobban ízlik neki ... de nem tudja úgy feldolgozni a kisgyomra és a utána csak mi szenvedünk vele. Szóval nem tudom az unokának mit fognak adni ha a kutyánál nem tartják be a szabályainkat :roll:

Kismó!

Nagyon rossz ez a terhességi cukorbetegség :-) bár én még mindig abban reménykedem, hogy esetleg álcukorbetegségről van szó. Olvastam róla, hogy van ilyen.

Meg állítólag, ezt a dokim mondta, hogy volt valami gubanc a hétfői laboreredményekkel, mert volt 21-es cukor is ami viszont már hihetetlenül magas. Ezért kell ezt most mindenképpen kivizsgálni. Csak az bánt, hogy most lehetne 4 hét nyugim helyette járkálhatok az uzsokiba többször. De az tényleg jó, hogy legalább most derült ki, még nincs túl késő ... nekem is szigorú diéta lesz az elkövetkezendő időben.

Timi

Timi

Kép
manati

MA 17 orakkor eloadas a fahazban!
Ez kosbeiktatott lesz- egy dentalhigienes szakember lesz a vendeg!

JAjj, ez a magas cukor dolg megijesztett nagyon! mert ugy e nekem mar a 14 heten epp hogy hatar alatt volt, akkor dietara fogtak, de nem konkretra, csak adtak tablazatot, mi mennyi szenhidrat, egyek napi otszor, es ezt vagy tartom vagy nem- mostansag vagy nem mert mar nem lakom jol repatol es almatol es rohadtul unom is- szoval izgulok mi lesz a 24 heti eredmeny.
Jovo heten meglatom.
NAgyon orulnek megusznam!

MIndenkinek szep napot!
Vendég

sziasztok!

segítsetek lécci:

hogy lehet feltenni a vonalzót? mailbe megjöttek a kódok.
.ivett

Ivett: amit kaptál kódot

<a href="http:... vagy [url=http://babafalva.hu][... kezdetű sort másold be oda ahová a szöveget írjuk, és ha megnézed az előnézetet, már látod is a vonalzót. :)
Nézd meg a beállításokat, hogy a html vagy bbcode be legyen kapcsolva
kismó

Kép
.ivett

sikerült, köszi
.ivett

de hogy lehet megoldani,hogy mindig itt legyen?
.ivett

Szia Ivett!

A Profilodba kell bemásolni!

Legfölül van az hogy Társalgás mellette Segédletek azt legörgeted és ott van a profil abba kell bemásolni az aláíráshoz.

Én így csináltam.

Timi

Timi

Kép
manati

Ja a beállításoknál jelöld be hogy mindig engedélyezze az aláírást, a bbcode-ot vagy mit és a Html-t.

Asszem ez a titka :-))

Timi

Timi

Kép
manati

na, most kiderül mit rontottam el :oops:

Kép
.ivett

semmit :lol:

Kép
.ivett

köszönöm a segítséget

Kép
.ivett

Ügyi vagy :-)

Timi

Kép
manati

Sziasztok!

Még mindig semmi... Mondtam a dokimnak, hogy én már biztos fájás nélkül fogok szülni, mert a reggeli CTG is mutatott fájást én meg nem éreztem semmit. (Persze erre vigyorgott, és mondta, hogy erre azért ne vegyek mérget :-))

Szegény apukámat felrendeltem vidékről, hogy Bence mellett legyen valaki, ha rohanni kell, de eddig semmi. Ma délután 3-tól a szülésznő is ráér... :lol:
Pedig annyira bekeményedik a pocakom, mint a beton és van hogy jó másfél percig is eltart, de semmi. Vera mondta, hogy ha sokat keményedik, az előbb-utóbb megrepeszti a burkot. Úgy legyen!

Intim torna: mielőtt elmész a Padmába, én 3 éve az Uzsokiba csináltam meg az Intim tornát, ott ugyanis ingyenes. A kórház portáján ki is van plakátolva, ha jól emlékszem Hulitza Ági tartja (én még nem hozzá jártam). Csak a dokidtól kell egy beutaló.
Egyébként nagyon hasznos, bár én akkor már nagyon későn vettem részt a tanfolyamon és a vége felé már nem nagyon csinálgattam. Most azonban mikor kb. három hónapja azt éreztem, hogy elcseppen tüsszentéskor a vizeletem, akkor bepánikoltam és előkerestem a könyvet, szorgosan csináltam és azóta nincs ilyen gondom. Meg szülés után is nagyon gyorsan regenerálja a gátat.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Gabi!

neked is adott a dokid beutalót? cakmert ugyanaz a dokink. szerinted még időben lennék, hogy elkezdjem?
jövő héten megyek hozzá megint, (igaz a héten is találkoztunk)és akkor megkérdezném ad e. ez mitől függ?

Kép
.ivett

Hello csajok!

Ma meg volt a 19.heti UH. Gyermekem úgy döntött, még is inkább lány lesz. Sajnos ez még mindig nem 100%, mert nem úgy feküdt ahogy kellett volna és hozzá még pluszba össze vissza mocorgott. Pedig CSapó doktor mindent megtett annak érdekében, hogy lássunk csodát....Viszont emiatt ápr.7.-én megyünk 4D-re az Uzsokiba. Szegény gyerek pedig nem szereti ezt az UH dolgot, de már nagyon kíváncsiak vagyunk. Nem tudjátok mit kell vinnünk oda magunkal?DVD,VHS...?

Benettke!!! Mindjárt megszakadok a nevetéstől! Hogy te félős??? :D :D :D Láttam a babáidat, nem tudtam, hogy ketten is bérlik a pocidat :D már látszik régen jártam erre. Még ők voltak a monitoron, mikor bementem :D

Lányok nem semmi anyósotok van! Az enyém sem pity puty, mikor bejelentettük, hogy babát várunk, előszőr csak körbe írtuk, aztán nagy meglepődségében a férjemhez fordult: csak nem terhes???
Én meg csak ülök ott, mint valami ellős tehén, hát de terhes vagyok és én is itt vagyok :lol: De azért jófejek :lol: Viszont attól én is rettegek, hogy mivel fogják tömni a gyereket, mert nekünk is van kutyás példánk. Sokat átvittük a mi kis boxerünket hozzájuk, mikor dolgoztunk, ott még is csak udvaron szaladgál. Állandóan tömték túró rudival és tejszínhabbal, annak ellenére, hogy ezerszer megkértük őket, hogy ne adjanak neki édességet. Kész voltam. :evil:
andaka

HAt lemaradtam a mai eloadasrol. Nekem fogalmam nem volt rola, hogy ennyi az ido. Amikorra raneztem az oramra, mer eselyem sem lett volna odaernem, igy el sem indultam:)
Ha valaki volt, irja meg roviden mi volt!

andaka: az uzsokiban mennyi a 4d? En meg mindig nem dontottem hogy menjek vagy ne, es ha igen hova. Olyan soka lesz meg a 32 heti ellenorzo uh, meg hat engem s furdal a kivancsisag, hogy ugyan mi lehet a csoppseg, mert hogy sohanem mutatja magat.

Anyos: meg sem merem emliteni. Belegondolni is rossz. Es inkabb probalok nem is ragondolni mennyi nem kivant pillanatban lesz reszem a baba miatt. Bar anyukam reszerol is fenyeget ez a veszely- mert o mindig olyan okos, es mindent o tud jol- de o legalabb messze van ahhoz hogy tenylegesen erezheto legyen az "anyaskodasa", max ha hazamegyunk hozzajuk.
Anyos viszont egy utcanyira lakik, raer, nyugdijas, es total "hibbant". de tenyleg, a fia 30 evvel ezelotti gyermekholmijait orizgeti, es hogy nezzem majd at kell e valami belole. Hat normalis az ilyan. O erre azt mondja o csak ilyen romantikus, ragaszkodo...
Na de ez a legkisebb reszlet belole. Valojaban ennel ezerszer durvabb dolgai is vannk. Es hat en meg kelloen nagyszaju vagyok.
NEm az a tradicionalis, az o korosztajuktol elvart, a no neve kuss, egyedul semmire sem kepes meny vagyok. Na eddig egyszer nyitottam ki a szam, annak is az lett a vege hogy hiszterias rhamot kapott es hivta akicsi fiat, hogy micsoda egy noszemej vagyok! No comment!
eljenek az anyosok!
Elkepzelni sem tudom, hogy egy eves kora elott ra mernem bizni a gyereket, durvaaaaaaaaa

Na leallitom magam mert mar sok lesz belolem mara:)
szep estet mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Látom mindenkinek jó anyósa van. Nekem csak azzal
mennek az idegeimre, hogy állandóan kislányról beszélnek
meg milyen szép kis rózsaszín ruhát láttak.
Nagyot nevetnék ha mégsem kislány lenne.

Ma voltam ultrahangon a Lukácsnál. Nem tudta megmondani
mi lesz, mert nem úgy feküdt a baba. Igy én még mindig
nem vagyok benne biztos hogy kislány.
Ráadásul most megint megkérdezték mint Lalinál, hogy
dohányzom-e. Mondom nem, de miért kérdik ezt tőlem.
Mert kisebb a baba, de a súlya az jó. Ez jó mert
igy is ki van tolva a szülés több mint egy héttel, és
még ettől is kisebb. Biztos törpe lesz. :)
De Lalinál is ezt mondták, aztán 57 centivel született.
Ma is rekord időt töltöttem az ultrahangon. Mert
nem tudták őt megmérni. Még jó hogy Lali jól bírta az
egészet.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Ivett: meg szokta kérdezni, hogy van-e valamilyen konkrét panasz ami miatt menni szeretnél, de gond nélkül megírja a javaslatot.

Jaj, a mai nap horror volt, Bencusnak a sebészeten felhúzták a fütyijét, egész nap nem pisilt, végül már ketten sírtunk, mert üvöltött a fájdalomtól, mire tudott pisilni. Teljesen kivagyok.

Gabi

Kép
Kép
almadi

anyjuk :D jobb akkor ha befogod a szádat! De gondolom férjed melléd állt, mert az még a rosszabbik eset, amikor a kicsi fiú megvédi az anyucit. Fúúú ettől kész vagyok.

Ja és az Uzsokiban INGYENES a 4D!
Ezen a számon lehet bejelentkezni: 251-7333/3711-es mellék. Kérdeztem Katikát, hogy várható e olyan, hogy fizetőssé teszik és azt mondta, ilyen dolgokban semmi sem biztos, egyik nap föntről gondolnak eggyet és fizetőssé teszik. A CSapó kismamáknak Csapó mond időpontot, azaz ma Katikának mondta, hogy nézzünk nekem egy időpontot.

ajni 29 hetesen még nem mutatta meg magát a babuci? Ej, huncut kölkök. Én is rágódom most vajon nekünk most akkor mi lesz.
andaka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?