Új privát üzeneted érkezett!

Pimpoka: ez nem hangzik túl jól?! Gyorsszerviz? Nekem van egy szerelőm, aki aznap jön, ha gond van, de te ott nem sokra mész vele. :(

Voltunk csiribirin, nagyon jó volt! Utána beugrottunk bababoltba itatót venni - Nircee, vettünk olyan szívószálas Nubyt, amilyen Nektek is van, hát nagyon bevált!!! Lolo azonnal kiitta és még kért. :)

Szandit is vettünk, 20-as méret. Kétfélét tudtak mutatni csajosban, ebben a méretben, Maus és Moja. Végül a Moja nyert, mert kevésbé "rózsaszín", a másik nagyon rikító volt. 4800 volt, úgyhogy még elfogadható.
Íme:

Kép

ef[/img]
Vendég

Pimpoka!

A mosogépes sztorit sajnálom, kellemetlen az biztos.

Csütörtökön kell úgy néz ki bemenni, és pénteken szülünk. Nem is bánnám, hogy a fiatalúr jól érzi magát odabent, csak a csütörtöki tortúrát nem szeretném. A ballonos indításról túl jókat nem hallottam, és félek tőle... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na, írtam egy csomót, erre elment az egész. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Vizesedés,
én természetes úton szültem, és a terhesség alatt sem vizesedtem egyáltalán, és infúziót sem kaptam, de szülés után akkorák lettek a lábaim, hogy nem ismertem rájuk!!!! Persze a sok infúzió miatt biztos jobban vizesedik az ember, de szerintem ez a kis kellemetlenség megéri a tejcsi miatt!!! Ennél sokkal rosszabb a gátmetszés/császár helyének érzékenysége!!! Szerintem.

Pimpó,
http://www.direktmester.hu/hu/gyorsszol ... pszereles/
Ez gyorszolgálat. Ha viszont garis még a gép, akkor nincs mit tenni. Sajnálom, hogy így jártatok!!! :evil: :evil: :evil:

Verna,
nagyon édes a szandi! Jaj, hogy én sosem vehetek majd rózsaszín cuccokat!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Egyébként ez fura, mert én akárhova megyek, mindig csak lányoscuccokat találok, fiúsakat sokkal nehezebben! :shock: :shock: :shock:
Örülök, hogy bevált a Nuby, Marci is nagyon szereti, csak olyan édes, mindig meg akarja dönteni, mint a cumit, és aztán sír, hogy nem jön belőle. :roll: :lol: Azért már egyszer-egyszer eltalálja! :wink:

Mi ma délután megyünk vendégségbe, a szokásos barátnőmet látogatjuk meg, aki 1 nappal idősebb terhes nálam, és akinek a fia 2 héttel idősebb Marcinál. :lol: Ők még nem tudják, Kistesó milyen nemű lesz, de gyanítom, nekik összejön a kislány. Mindenkinek összejön, csak az én férjem ilyen csődör... :roll: :?

Nem tudom, de most tört rám a csalódottság, hogy mégsem kislány lesz... Eddig nem érdekelt, de tegnap elöntött a szomorúság, hogy én nem vehetek édibédi kis fodros cuccokat, nem csinálhatok majd copfocskákat, nem mehetünk majd később shoppingolni, nem vihetem a gyerekem balettozni, korcsolyázni, ahol az édes kis tűlábain, belőtt sminkkel és frizurával, "nagylányosan" és büszkén előad éppen valamit stb. stb... Tudom, ez olyan huszadrangú, és a gyerek egészsége a legfontosabb, de én soha, de soha nem akartam kisfiút!!! Persze a gyerekem iránti szeretetem nem ezen fog múlni, tudom, hogy mindkettőt imádni fogom, ahogy most is imádom Marcit, de én igenis lányos anyuka vagyok! És mindez nagyon fog hiányozni, tudom... :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Látom, Pumperka még egyben, hátha a mai hidegfront meghozza nektek is a babót. :wink: Drukkolok, hogy ne kelljen indítani.

Szantre
Dejó, ügyesek vagytok ezzel a költözéssel. Nagyon hamar letudtátok, csak ámulok-és bámulok, hogy még net is lett ilyen hamar. :) A papírzsepit Dóri is hozza az orrunkhoz, mint Márk.. :lol:

Giga
Bevállt az új altatási mód????

Pimpo
Ez a mosógépes baleset nem hangzik túl jóól. Nem irigyellek most! :(

Verna
Ez a szandi jól néz ki és nem is volt drága!!! Hol vettétek??

Mi megvagyunk, Dóri lefáraszt , estére hulla vagyok. Szinte lefáraszthatatlan a csaj, nagyon jó menőkéje van és fizikailag is sokkal többet bír, mint gondoltam volna. Szinte egész nap fel-alá jön-megy, és kint is sokat gyalogol, örülök, ha a babakocsiban kicsit elvan. Gondolom ez még csak fokozódni fog... :?
Húsvétolás nálunk minimális lesz, valahogy én nem szeretem ezt az ünnepet.

Na megyek, mert ki kell használnom az időt, míg Dóri alszik.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pumperka!
Megvan valakinek ebből a fórumból a számod? Ha nincs én szívesen fogadnám feltéve, ha akarsz minket értesíteni a picuri megérkezéséről! :wink: Szorítok, hogy péntekig induljon be a banzáj odabent. :D

Verna!
Nagyon szép a szandi, és 4800ért elfogadható áron van. Hol vettétek?

Tüccs!
So-so bejött az altatás. Most már nem tart másfél órát, csak kb fél háromnegyedet. Azt csináljuk, hogy fürcsi után nincs játszás, mert attól felpörög, hanem egyből go az ágyikóba.
Jaj! Nagyon fáradt vagyok már. Olyan jó lenne kb 5 óra egyhuzamban alvás, de sajna a max az 3 óra. :cry: Teljesen ki vagyok már készülve, és hajaj meddig fog ez még tartani...! :roll: :(

Pimpo!
Tényleg gáz a mosógépes sztori. Remélem hamar megszerelik!

Szantre!
Gratula a költözéshez! Majd tehetnél fel képet, hogy mennyire sikerült berendezkednetek. :)

A változatosság kedvéért most is lenne egy olyan kérdésem, hogy kinél volt (ha volt egyáltalán valakinél) olyan, hogy a gyerek szinte semmit nem volt hajlandó megenni? Nálunk most Lili sztrájkol. Semmit nem tudok beletuszkolni. Nem eszik kenyeret, se banánt, se babapiskótát, se főtt ételt, se semmit. Kivéve túró rudi. Azt korlátlanul tudná, ha adnám... :twisted:

Kép
Kép
giga1

mi az a ballonos indítás???

Köszi Verna, a márkaszervízt hívtam, még van rajta 4 év garancia, 6. érzék és akkor kaptunk rá 6 év garanciát, csinálják csak meg ők, de a bosszantó amíg ideérnek...

Nagyon édes a szandi! Én is hasonlót kerestem, de nem leltem sehol, így lett ez:
Kép

Nircee, neked is köszi a segítséget, azóta megpróbáltam hátha a szűrő van eldugulva, még vagy 20 l víz folyt ki... tökre örültem, mert ez tiszta mosószer, már 6¤ mostam fel sima vízzel és még mindíg korcsolyázunk a járólapon, úgy csúszik.
Sajnálom, hogy így érzel, nálunk inkább csak az apám szeretne fiút, mert mi hárman vagyunk lányok, a férjeméknél szinte csak fiúk. Hogy még mi mit "szeretnénk" és "kapunk" odébb van, nem tudom nekünk mi lesz a reakciónk. Most, hogy olvastalak és hogy lányt szeretnél inkább, gondoltam, hogy mi leli ezt a Nirceet, örüljön, hogy lesz kistesó, de belegondolva átérzem csalódottságod, csak sajna nem tudjuk megválogatni a gyerekeink nemét.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga, nálunk ez állandó probléma....

Reggel max. 1.5 dl táp, délig max egy fél alma, alszik, felkelt eszik két-három harapást az ebédből, délután egy banán és vacsira megint 2 dl táp. Meg néha séta alatt eszik egy kis pogácsát vagy pár falat kiflit. Édes szóba sem jöhet így a banán is csak félérett lehet.
Ja és azt vettem észre, hogy az etetőszékében eszik a legkevesebbet, ha összevágom és a nappaliban az asztalra teszem, ott talán jártában-keltében többet eszeget. Nem eszik se joghurtot, se tejszeletet, se rudit, se csokit, se pékárut, kekszből csak a semleges ízűt. Vizet min. 1 litert iszik meg naponta. Ennyivel ennyi.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpo!
Hát ez tényleg nem hangzik túl jól. Lili ennél egy picivel talán többet eszik. Ő meg inkább az édeset eszi meg. Nutellás kenyér, lekváros kenyér (falatkák), rudi, banán, keksz, tejbegríz... De ezeket csak csipegeti. A főtt kaját úgy hajlandó enni, hogy ő maga a kanállal próbálkozik. Aztán én meg egy másikkal adom is neki a falatokat, mert ha hagynám, hogy egyedül ő tömje magába a kajcsit, akkor sose végeznénk. Így is úgy néz ki utána a kajálás környéke, mint ahol bomba robbant. :shock: Már le se merem mérni a súlyát, mert tuti, hogy még mindig 9,5 kiló környékén vagyunk... :roll:

Kép
Kép
giga1

Giga, nálunk épp most volt ilyen jellegű probléma. Lajának ugyebár jöttek (jönnek) ezerrel a rágófogai és szinte semmit nem volt hajlandó megenni. Mondjuk én nem aggódtam, mert jó húsban van és amúgy mindent megeszik. Viszont abban az időszakban csak a joghurtból, túrókrémből sikerült belediktálnom pár falatot. Na meg persze a mekis sajtburgerből, ami a szintén mekis sült krumplival az egyik legnagyobb kedvenc a párolt zöldség mellett.
Vendég

Giga
Na, kaja terén nálunk is ez megy hetek óta. Alig-alig eszik, kivéve a reggeli és esti tápot. Ezzel elvan. Sajnos nem tudom megfejteni mitől van ez, de úgy látszik nem vagyunk egyedül. :(
Én annyit teszek, hogy kb másfél-2 óránként kínálom kajával.

Na, hurrá . Szakad az eső. A sétának mára remélem még nem lőttek. :?

KépKép
tüccs

Pimpoka! Nagyon édi a szanditok! Jól látom, hogy kicsit nagy még? Mi 21-est is próbáltunk, annak volt kb. ennyi híja... túl nagyot nem merek venni, mert bármennyire kicsi is a harántemelő meg a lúdtalpbetét, ha nincs a helyén, akkor semmit nem ér... (Ebben egész kicsi van, de azért van).

A szandit Kistarcsán vettem, bababoltban - ha jól tudom, Gödöllőn is van üzletük. Gólyafészek a neve.

Evés: teljesen le vagyok döbbenve azon, amit írtok, mert Lolo ennek a sokszorosát eszi meg, mégse nagyon hízik... Mi lenne, ha még keveset is enne?!
Egyébként a leveseket nagyon szereti Lolo: húsleves, tojásleves, zöldségleves, bableves - persze mindegyik jó gazdagon. Olyan nálunk is előfordul, hogy mondjuk a kenyeret nem kéri (leszedegeti róla a felvágottat és csak azt eszi meg), de általában azért nagyon jól eszik, és szinte mindig két-háromfélét adok neki egy étkezés során, mert ha az egyikből elege is van, mást még szívesen eszik (tehát leves + második, és/vagy desszertnek valami Kinder tejtermékes cucc (Tejszelet, Paradiso), Danonino... Mivel még mindig egyedül a kakaóba mártogatott briós formájában fogyaszt tejet, tápot meg ugye egyáltalán nem, ezért próbálok neki annyi tejterméket adni, amennyit csak lehet!
Az uzsonnát nálunk is jártában-keltében eszi meg (banánt, narancsot, túró rudit), de a többi etetés szigorúan a konyhában, etetőszékben! :)
Vendég

Verna, 20-as a szandi, ha feláll benne nincs nagy lelógás. Ebben is van betét, de minimális, annak ellenére, hogy siesta. Egyszerűen nem lehetett itt kapni normálisat(mármint ami nekem is az), így lett ez, de ezután is lejártam a lábam.

Lelle kisunokatesója is 3¤ annyit eszik, mint Lelle, mégsem hízik. Lelle jó súlyban van, 9.4 kg, viszont naponta min. 3-4 kaka van, hogy miből ez a sok energia??? :D
A levest megkóstoja Lelle is, most pl. 10 kanállal is megevett, meg egy fél virslit. Ezzel elvan vacsiig. Most megyünk sétálni és ilyenkor szoktam neki egy kukoricás kiflit vagy burgonyás pogit adni, de olyan mókás, csak a belsejét csipkedi ki.

Bevisszük Apának a kocsit, hogy tudjon menni squasholni, de lehet megázunk mi is....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Köszönöm a kedves szavakat. Már vágyom rá, hogy nekem is a szandikérdés és az evés legyen napirenden. :D

Ballonos indítás: Este a méhszájhoz egy lufiszerűséget rakanak a végére egy súlyt. Alufi feszíti a méhszájat, ami becsapja az agyat és elkezd oxitocint termelni, innentől méginkább tágul és a lufi hajnalra kiesik, vagy valam,iilyesmi. Valakinek eléggé fáj, ahogy felrakják, ill. ahogy feszíti, de hát a szülés is fog. De valahogy mégse akarom. :evil:

Giga!
Köszi, ha elküldöd priviben a számod, akkor elmentem a telefonomba. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, és miért pont ezt? Miért javasolja ezt a doki? Mondtad a dokinak, hogy esetleg nem ezt a módszert akarod vagy így akarod, ha kell indítani? Nekem valami zselével akarták indítani.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka!

Valahogy a kórházban annyira rohanós már mindenki, hogy valahogy nem is tudtam róla kikérdezni, meg akkor még nem is tudtam, hogy pontosan mi ez a módszer, azóta néztem utána. Ha nagyon parázok, lehet, hogy felhívom és rákérdezek nála. Lehet tud olyat mondani ami meggyőző. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Kajafronton nálunk nem vészes a helyzet. Most, hogy jöttek a fogai ő sem nagyon evett.
Nálunk úgy néz ki egy nap, hogy reggel 2-2,5 dl kakaó, oviból hazafelé jövet egy fél kifli aztán még velem is eszik pár falatot, ebéd 12-13 között attól függően hogy ébred, eddig mindent megevett amit eléraktam legyen az babgulyás, tojásleves, borsófőzelék, sülthusi bármi, oviból hazajövet délután krémtórú, gyümölcs, este vajaskenyér, májkrémeskenyér és 2-2,5 dl kakaó megint.

Giga örülök, hogy megoldódni látszik a helyzet

Szantre tök jó, hogy ilyen gyorsan sikerült berendezkednetek, meglátotd milyen jó lesz hármasban :wink:

Pimpoka szerintem nagyon édes a szanditok

Nircee anno mikor a Bencét vártuk és a doki megmondta hogy mi lesz én is borzalmasan csalódott voltam, annyira kislányt vártam, hogy azt elmondani nem tudom, de mire megszületett ez az érzés elmúlt, aztán másodszorra, lehet hogy hülyeség, de a mamám akkor már nem élt és őt kértem meg, hogy segítsen abban, hogy kiscsaj legyen, bizton nem ezen múlt, de összejött,( félre ne értsetek nem vagyok dinka) és kiköpött másom, mintha klonozva lennék :wink:

megyek, mert itt lógnak a nyakamon, hol az egyik hol a másik puszilgat, úgyhogy mennem kell fürcsi előtt még egy kicsit játszani velük :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pumperka ez egy kicsit drasztikusnak tünik nekem :roll:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pumperka: nekem is elég drasztikusan hangzik, ráadásul még a két hetes túlhordási időn belül lesztek... Hát talán azért addigra megindul magától...

Czakoca: amikor az én nagymamám meghalt, én arra kértem, hogy küldje vissza hozzánk a kis angyalkánkat, aki korábban elment... következő hónapban terhes lettem... (Addigra már 8. hónapja próbálkoztunk sikertelenül.) Szóval én is hiszek abban, hogy a szeretteink az égben (vagy ahol vannak) tudnak segíteni ezekben a dolgokban! ;) (Ráadásul volt még akkoriban egy álmom is, aminek nagyon különösek a körülményei, de ezt leírni már kicsit sok lenne! ;) )
Vendég

Sziasztok!

Nyílt egy új gyerekcipő üzlet Kistarcsán,a Nosztalgia étterem mellett!Iwiw-en is megtudjátok nézni,Tappancs cipőbolt néven!

Tüccs!
Mi újság nálatok????

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok

Rég olvasgatlak titeket és látom ,hogy ez a nem evés mindenkinél előfordul, bár arra nem is gondoltam,hogy talán azért nem akar a Nóri is úgy enni mint máskor mert jön a foga. Tudni kell róla,hogy 18 hónapos és még csak kettő foga van, nagyon aggasztott hogy miért lehet ez de látható neki mind a felső négy foga annyira kint van már csak nem törte még át, sőt a hátsó is már ott van. Ő is inkább egésznap elrágcsál ezt azt,nem panaszkodhatok mert igazából mindent megeszik: ) csak az a baj, hogy keveset.
A fogzásra nem tudtok valamit ami segít neki áttörni, mert hallottam olyant is, hogy ha nem sikerül áttörni akkor felvágják az ínyt azt meg nagyon nem szeretnénk.
Cipő: Mi is most vettünk neki tavaszra , sport cipőt vettünk (Adidas) mert az valahogy kényelmesebbnek tünt mint a többi. Annyira szereti ezt a cipőét, hogy mikor megkapta nem volt hajlandó levenni a lábáról egész nap (itthon nem szoktam cipőt adni rá), ha jön valaki már viszi oda neki és mutatja a cipőét:D

Pumperka : KITARTÁS nemsoká itt lesz neked is a kiscsibe:)

Rakok egy pár képet Nóriról

Kép

Kép

Kép

Kép
picurk

Sziasztok!

Tegnap voltam a barátnőmnél, és épp azt beszéltük, hogy abból eredhet ez a csalódás dolog, hogy a szüleink kiskorunk óta azt sulykolták belénk, hogy egy kisfuúval mennyire nehezebb, meg hogy mennyivel idétlenebbek, és hogy a kislányokkal sokkal egyszerűbb az élet, kedvesebbek, simulékonyabbak stb... Én a mai napig szó szerint emlékszem a Nagymamám szavaira, aki állandóan azt bizonygatta, hogy milyen csapás, ha valakinek kisfia van... Persze a dédunokáját nagyon imádja, és mindig mondogatja is, hogy sosem hitte, hogy egy kisfiút ennyire lehet szeretni, de sajna a 30 évig tartó agymosást már ezzel nem lehet kitörölni...

Ráadásul mostanában mindenki szörnyülködik, ha mondom, hogy a második is kisfiú lesz, mert mindenkinek ilyen a reakciója:
- Te szegény, annyi a házatoknak, ezek szét fognak szedni mindent
- Hű, nekem az egy fiú is sok, nem tudom, mit tennék kettővel
- Na, a nyugalmatoknak annyi
- Nekem is két fiam van, hát néha kész katasztrófa
stb. stb.... Ezek sem tesznek jót a lelkemnek. Miért nem lehet valami pozitívat is mondani??? Vagy nincs pozitív? Tényleg ilyen gáz és katasztrófa lesz?

Mindegy, tényleg nem mi választjuk a nemét, és persze akkor is megtartottam volna, ha előre tudom, nem is erről van szó.

Na mindegy, nem sopánkodok, mert ez tényleg nem a legfontosabb, mert ezerszer legyen egészséges kisfiú, mint pl. beteg kislány. A tegnapi beszélgetés kicsit helyrebillentette a lelkemet.

Ez a ballonos indítás nekem is nagyon drasztikus, még nem is hallottam róla. :shock:

Pimpó,
ez a szandi egyszerűen tünemény!!!!

Picurk,
nagyon édes a kis Nórika!!!! Gyere sűrűbben!

A kajához én nem tudok hozzászólni, mert nálunk ilyen gond nincs, csak ha beteg, de az más tészta.

Szép, esőmentes napot mindenkinek!!!!

Kép
Kép
nircee

Nircee és hogy fogják hívni az öcsköst?

Nálunk nem volt ilyen, hogy melyik nemű gyerek a jobb vagy melyikkel könnyebb. Sőt, inkább mindenki kisfiút akart, mert falun csak az dolgozik. Apám a 3. lánynál csalódott volt, sőt Lellénél is, de azt mondta, hogy a lányokkal is lehet traktorozni. Folyton mondja, hogy legyen már kistesó, hátha kisfiú lesz. Van olyan is, ahol a lány az nem gyerek, az csak lány, a fiú, az a gyerek.

Voltunk dokinál, semmi komoly, cseppek, normaflor(van egy másik ilyen készítmény is, p-betűvel kezdődik a neve, állítólag jobb, ismeri azt valaki), diéta(nem is eszik jóformán) és sok folyadék.

Na most alszik, úgyhogy húzok mosogatni.

De aranyos Nórika!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szerintem nálunk abból lenne sopánkodás, ha a harmadik is lány lenne. :D Amúgy meg nem csak a fiúk tudják szétverni a házat. Állítólag én rosszabb voltam, mint hat fiú és valljuk be, hogy Laurám sem egy angyali teremtmény.
Vendég

Ehhez a fiú-lány témához csak annyit teszek még hozzá, ha ezek ketten itthon beindulnak akkor romokban hever minden :wink: mondjuk a kisasszonyka egyedül is felforgatja a szobát :wink: úgyhogy nem ezen múlik

Timi
Kép
Kép
czakoca30

jippijájéééé, kész a mosógép!!! Hívtak a szervízből, hogy most jó-e nekem, mert a környéken vannak, még jó, hogy itthon voltunk.

A hiba: Apa fél pár zoknija nem fért át csövön... :D

De ehhez, az egész gépet szétszedték, a konyha megint elárasztódott. A víz a mosószeradagolóból folyt, úgyhogy azt is szétszedték. No de mindegy, úgyhogy, ha visszajöttünk vásárlásból mosok is egyet, persze csak a próba kedvéért...:D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: ez jó hír! :) És a garancia vonatkozik a zoknira is?! :)

Megvolt a nagytakarítás, Lolo hathatós segítségével. :) Volt, hogy egyszerre felmosott és port törölt. A legjobban azt élvezte, amikor apósom felhajtotta a szőnyeget, hogy fel lehessen mosni alatta, így egy hosszú alagút lett belőle, amit Lolo alaposan ki is élvezett: oda-vissza rohangált benne. Pedig nem is normál úton született - állítólag az alagutak azért jók, mert oldják a születés feszültségét a babáknál...

Nircee: szerintem a gyerkőcök szempontjából mindenképpen jobb, ha azonos neműek. Én örülnék, ha ketteske fiú lenne, de tudom, hogy Lolonak jobb lenne lánytestvér, úgyhogy gyakorlatilag mindegy. A baráti körünkben van mindenre példa, fiú-lány, lány-fiú, fiú-fiú, lány-lány kombinációra is, és egyik sem jobb, vagy rosszabb mint a másik... Sőt, a két lány is van olyan rosszaság, mint két fiú. Ja, és van olyan is, ahol három fiú van (ikerpár és még egy fiú), nagyon édesek, a szüleik nem adnák őket három lányért. :)
Én egyébként örültem volna két fiúnak is, őszintén szólva lányra nem is annyira vágytam... persze most már nem bánom! :) Ezt húztuk a sorstól...
Vendég

Ajjajj, gondban vagyok... Egy ideje fájdogál a bal mellem, most átvizsgáltam, nincs-e benne csomó, nem találtam, de nagyon érzékeny, és a nyomogatástól jött pár csepp tej... valószínűleg bedurrant egy tejmirigy...
Volt valakinél ilyen?! Márminthogy jópár hónappal a szoptatás befejezése után?!
Azt hiszem, itt az ideje, hogy meglátogassam a dokim, úgyis esedékes egy rákszűrés, és lassan tesóval is próbálkoznánk...
Vendég

sziasztok!

Nagyon édi ez a Nóri baba! :wink: NEkünk is van ilyen rózsaszín Cherokee melegítőnk, és a porszink is hasonló :wink:

Pimpoka, akkor nem is volt nagy baja a mosógépnek, szerencsére!!
nekem mindig a melltartó merevítők zörögnek csattognak benne, de apa pikk-pakk szétkapja és kivadássza... :wink: :?

Kaja: Hát Szonja mai napig nem eszik sokat egy étkezésre, viszont sokszor eszik kevesebbet. :roll: Reggel cici, aztán eszik velünk, délelőtt nasika, gyümi, zöldség. Délben ebéd, több leves, kevesebb második, alvás. Uzsi túró rudi (vagy valami krémtúró-bár ilyenből jó ha felet megeszik), gyümi. Vacsi amit mi. Alvás cici. Így első olvasatra soknak tűnik, de menniységre nem az. Mégis jó húsban van... :wink: :roll:

Nircee, nekem is ugyanaz jutott eszembe, mint a többieknek, hogy a "ház szétverés" nemtől független. :wink: Ennek ellenére, megértelek, mert én is nagyon lányos vagyok. El sem tudtam volna képzelni, hogy fiam születik. Valahogy a zuram is így van ezzel. Nekünk konkrétan fiú nevünk sem volt, ha netán fütyivel jön a világra a gyermek. :oops: :roll: :wink:
Imádom, hogy lehet neki soppingolni, vásárolgatni. És valóban én is úgy látom, hogy valahogy csajoknak szélesebb a paletta. :) De tudom, ha fiam lenne ugyanígy imádnám... :)

Tiop, merre jár??? :roll:

thenus

Sziasztok!

Emlékszem a lányomnál annyira vágytam rá, hogy lány legyen, hiszen már volt egy fiam. Most viszont tényleg mindegy volt, vagy egész egyszerűen hullámzott bennem, hogy mit szeretnék.
Valamelyik éjszaka azt álmodtam mégiscsak lány. Hát vicces lenne, ha hazahoznánk a nagy kékségben.
Ma valahogy egy nagy nyugalom van rajtam, történjen minden úgy ahogy sodornak az események. Sajna ebben a nagy nyugalomban semmi házimunkát se csináltam. :oops:
Már elég volt, hogy mindig mindent kimostam kivasaltam, teleraktam a hűtöt hátha szülök. :oops:

Na erről a nagy kékségről beszélek.
Kép :lol: :lol: :lol:

Na még egy a másik irányból:

Kép

Nem mondhatja el a fiatalúr, hogy nem készítettünk neki helyet. Az előző kettőnek csak egy sarkocska jutott a 43 nm-ből. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Lányok, köszi a hozzászólásokat, Ti legalább nem kezdtek el szörnyülködni! Azért így sokkal könnyebb! :wink: :lol:

Hű, Pumperka
gyönyörű ez a szoba! Látszik, milyen szeretettel várjátok Picurit! Tényleg, van már nevetek? Vagy már írtad, csak elfelejtettem? :oops:

Név,
hát, igazából mi már a Marcell Márk-kal kimerítettük a nekem tetsző fiúneveket. :oops: Most sincs igazából semmi, amire azt vágnám rá, hogy igen, ez az én fiam!!!!
Az Alex / Alexander fix, ehhez a férjem ragaszkodik, akár első, akár második névként, így most ehhez próbálok valamit összehozni. Jelenleg a következők a nyerők:
Kéri Alex Edvárd
Kéri Alex Dorián
Kéri Simon Alexander
Kéri Kevin Alex
Kéri Rajmond Alex vagy Alex Rajmond
Mindenképpen nemzetközi nevet szeretnénk, ezért vannak ilyen fura variációk. Nekem tetszik még az Erik, Jusztin, Lucián, de tényleg minden nap változik. A kedvenceim az Asztrik, Armand és az Aurél, de valahogy az én fiamnak nem tudnám adni egyiket sem. Szóval így állunk.

Verna,
érdekes, Marci sehova nem hajlandó bebújni, a dobozoktól kimondottan fél. A mosógéppel már megbarátkozott, abból ki-be pakolja a ruhákat, de be nem mászna, szigorúan csak addig nyúl be, amíg a karja ér. Igaz, mi nagyon megszenvedtük a szüléssel, ugyebár eléggé megfeszítette magát, és fejjel felfelé, hátravetett fejjel született, aminek 50 perc kitolási szak és egy jó nagy bevérzés lett az eredménye. Lehet, hogy ezért fél??? Hogy tudnánk ezt oldani?

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Zsombor lesz. (vagyis már az). Bár a fiam, nem rosszindulatból csak kreativitását fitogtatva már " becézte a nevét". Zsombor, Zsombi, zombi....
De tényleg nem utálatból, csak hát beugrott neki, és lehet, hogy még oviban suliban előjöhet ez, szóval még jobb is talán, hogy most szembesültünk vele. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Bocs, én nem szoktam ilyen szentimentális lenni, de ez most úgy megérintett:

Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban, kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében és elkezdte olvasni azt:
- a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 Ft
- mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft
- mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft
Összesen: 4800 Ft.
Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne.
Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta:
- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett töltöttem: 0 Ft
- a sok-sok ringatásért vigasztalásért: 0 Ft
- könnycseppjeid felszárításáért:0 Ft
- mindenért, amit nap, mint nap tanítottam neked:0 Ft
- minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem neked: 0 Ft
- az életemért, amit minden nap neked adok: 0 Ft.
Összesen: 0 Ft
Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak.A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből.
Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE.

Pumperka, tényleg gyönyörű a szoba! És jó nagy!
Nekünk a terv először az volt, hogy minden zöld-sárga lesz (csakazértsem babakék), de mivel mindig lánynak nézik a fiamat, egyre több fiús színt választok :roll: :oops:

Nircee, teljesen megértem a szomorúságodat. :( Nem vagyok tolakodó, ha megkérdezem, hogy a 3. gyerek miért ne lehetne kislány? :roll: :oops: :?:

Én az elején úgy éreztem, titi, hogy lányom lesz, és bevallom, csalódott voltam, mikor kiderült, hogy fiú. Később az ultrahangos vizsgálatoknál is kérdezgettem, hogy biztos fiú-e, vagy még mindig fiú? Most meg persze ő az én nagy szerelmem. Persze úgy mondom mindezt, hogy ha öt fiú után lesz csak lányom, de akkor is lesz :lol: :lol: :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Szantre!
Annyira szép volt amit betettél,hogy itt csorognak a könnyeim! :oops:
Örülök,hogy rendeződnek a házzal kapcsolatos dolgaitok! :wink: Márk meg már nagyon ügyes,magátol is megfogja tanúlni a dolgokat! :D :wink:
Nircee!
Szerintem a házszétverés tényleg nem nem függő!Nálunk a két lány jóval nagyobb kupit csinál mint az 1 fiú!Na meg azért nefelejtsük el,hogy nevelés kérdése,hogy mennyire lesz kupi a lakásban!Én mindég szólok nekik előre,hogy úgy pakoljanak szét,hogy ők rakják el az egészet!ez így is van,minden játékot ők tesznek a hejükre,még Zsani is segít nekik már! :wink: :D a fiúkra is lehet ám nagyon szép dolgokat venni,mert mostmár egyre szinesebbek az ő ruhájuk is!Régen amikor Roli született akkor még nemvoltak ennyire szép szinesek a rucik fiúknak!Megértem,hogy lányt szerettél volna,de tényleg ne bánkodj ez miadt!kitudja,lehet,hogy a 4D últrahang is tévedhet! :roll: Na meg ha esetleg beválaljárok a harmadik babát akkor még lány is lehet belőle!Nem szabad túl korán teherbe esni én nekem az a tapasztalatom! :lol: :lol: :wink: mondjuk én Anett után fiút vártam teljes mivoltomban!szerintem egy fiú sokkal kedvesebb tud lenni mint egy lány(még amíg picike),sokkal jobb babák is! :wink:
Pumperka!
Gyönyörű a szobája a kislegénynek!Igazán jó dolga van neki már ijen picike korában is!Teljesen jó helyre születik meg a pici!Kitartás nincsen már sok hátra péntekig! :lol: :wink:

Szandik nagyon szépek!Mi még nem vettük meg,majd egy hónap múlva amikor bejön neki a szezonja!Megvárom,mert mindég megbánom ,hogy előbb megveszem nekik és késöbb meg látok szebbet jobbat! :oops:

Kaja!
Ugyan az mint Henuséknál!Útközben szokott még enni pogit,kekszet.A túrórudi nálunk is nagy kedvenc! :lol: mindég mondja,ha kinyitom a hűtőt,hogy Túúúróóóó :lol: cici az minden mennyiségben jöhet,most mértem őt és hízott 1 hónap alatt majdnem 1 kg.most 11,3Kg (Volt 2 hete).mindegy szerintem vannak babaák akik a sok kajcsitol is csak úgy híznak mint egy átlagos gyerkőc,és vannak babák akik a kevéstől is "dagadnak".Nem kel kétségbe esni ha megcsappan az étvágyuk,hiszen mi sem eszünk mindég egyformán4Van,hogy Zsani nem is eszik főtkaját,csak szendvicset,krémtúrót,gyümit!Gyümölcs az mindég van naponta legalább 1 alma,banán.Nemfognak éhezni,mert előbb vagy utóbb úgyis kérnek enni,legalábbis Zsaninál így van.szépen mondja már,hogy enni adó és amikor kérdezem,hogy éhes vagy?Ő rávágja,hogy igen!Már nem bólogat,meg a fejét rázza,hanem igen,vagy nem a válasz! :D

Henus!
Köszike a hiányolást!Vagyok,csak Húsvét előtti nagytakarításban voltam!Nekem nincsen olyan jó dolgom mint Vernának! :lol: :wink:
Picurk!
Gyönyörű a kiscsajod!!!Mekkora szemei vannak! :shock: :wink: :D

Sziasztok
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pumperka, micsoda szép szoba várja Zsombort! Jósló fájások sincsenek?

Nircee, miért ragaszkodsz a nemzetközi nevekhez?

Hogyan kell orrvérzést elállítani??? Lellének reggelre láttam, mintha éjszaka kicsit vérzett volna, de rettegek, hogy mi lesz, ha elindul és nem tudom elállítani. Nyilván nem vérzik el, csak tuti pánikolnék.
Hidegvizes ruhát kell tenni rá vagy be kell dugaszolni???

Éjszaka is felkeltünk, hogy annyira szuszog, nem tud levegőt venni, muszáj volt álmában kiszívni az orrát. De annyira kapaszkodott, nem volt szívem a kiságyba betenni, a mi ágyunkban aludt a fejünk fölöt, mi meg egy fél métert csúsztunk lentebb....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Arnica 9CH ( a 15 Ch is megteszi, de inkább 9) vagy D12
Arnica Montana 9CH: homeopátiás golyócska, mindenféle sérülésre, sebgyógyító, vérzéscsillapító, fájdalomcsillapító
napi 2x5 golyó, picikéinknek 2x3 golyó ( közvetlen a baleset után 2 adag is mehet egy kis eltéréssel ), elszopogatni, elrágcsálni, icipiciknek kiskanál vízben feloldva.
Vendég

Oltásra:

Silicea 9 CH ( ha nincs, akkor 15-ös) napi 1x3 golyó 1 hétig
és
Thuya 9 Ch napi 1x3 golyó 1 hétig.
Vendég

Orrdugulásra: Sambucus Nigra 15 CH (3*5 golyó)
Vendég

Alvászavar
SEDATIF PC, lefekvés előtt 1 tabletta, felébredéskor 1 tabletta
Homeopátiás komplex készítmény alvászavar kezelésére. Heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzásokást.
Vendég

Sziasztok!
Sajnos a mellgyulladásom igencsak kellemetlenné vált estére, folyamatosan fájt és hőemelkedésem lett... :( Ha csak hozzáértem, csöpötött a tej. Egész este és éjjel is borogattam, most szoros melltartót vettem fel. Kicsit jobb...

Pumperka: nagyon szép a babaszoba! :)

Nircee: még azt akartam írni a fiú-lány témához, hogy Neked aztán igazán nem kell aggódnod, hiszen Marci kifejezetten nyugis, jó gyerek! Nem hiszem, hogy a későbbiek totálisan megváltozna...

A nemzetközi nevekben pedig maximálisan egyetértek, mert ebben a globalizált világban már igencsak jó esélye van a gyerekeinknek, hogy külföldön, vagy külföldiekkel együttműködve kell érvényesülniük, és akkor nem árt, ha értik és ki tudják ejteni a nevüket... Én pl. elég sokáig dolgoztam külker területen, és kifejezetten előnyösnek számított, hogy a nevemnek minden nyelvben van értelme - mondjuk az előfordult, hogy a saját nyelvükre "lefordították", tehát pl. az olaszoknak "Agnese" voltam.
Ezért szeretném, ha a gyerekeim is boldogulnának a nevükkel az egész világban: pl. hiába tetszene mondjuk a Luca név, ami magyarul kedves és aranyos lánynév, de szinte minden más nyelven férfinév, és így sok félreértésre adhat okot...
Vendég

Sziasztok!

Egy ismerősömnek kellene az infó, hátha tudtok segíteni. A Flórban automatikusan csinálnak toxoplazma vizsgálatot, vagy külön kell kérni? Vagy esetleg dokifüggő? Külön kell fizetni érte, vagy ingyenes? Csak mert ahogy olvasgatom minden kórházban más a szokás ezzel kapcsolatban. Előre is köszi a válaszokat!

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Verna,
nagyon kellemetlen lehet! Nehogy jobban begyulladjon! Dokinál voltál?

Pumperka,
irtóra tetszik a szoba!!! Nagyon szép helyre várjátok a kissrácot. A Zsombor név nekem tetszik, van egy kisbarátja Boginak, őt is így hívják, Zsombinak becézik, néha a lányom "Zsombi-bombi"-nak szólítja, és úgy örül neki a kissrác.
Én is annyira szeretnék igazi gyerekszobát a csajoknak, de más lakásába nem fektetek pénzt. Majd a sajátba... már nézegetjük az eladó új és használt dolgokat... nem sok jóval vagyunk kecsegtetve. Sajna a munkahely mindkettőnket Pesthez köt, így túl messze Pest környékére se mehetünk, a bejárás miatt. Ahol olcsóbbak lennének a házikók, ott tuti, hogy 2 autót kéne fenntartani, hogy mindketten be tudjunk járni dolgozni.

Nircee,
tényleg jó ötlet a nemzetközi név, engem amíg Angliában éltem, nem nagyon szólítottak Andrea néven - bár az angolszászoknál is ismerős női név - inkább csak Andie voltam. Az angol anyanyelvű ismerőseim pedig Bogit (a gyönyörű magyar neve ellenére) Bo-nak vagy Bonnie-nak hívják. A Veronika meg ugye minden nyelvben létezik, talán csak az urdu és társai számára nem... :lol:
Igaz, nekem az Edvárd és a Kevin kicsit erőszakoltnak hangzik... Viszont ami nagyon tetszett az "összeállításodból" az a Simon Alexander. :wink:

Verna, azért a Lucia számomra valahonnan ismerős név... :wink:

Ja még a házszétveréshez:
Kizárt, hogy bármelyik fiúgyerek nagyobb kupit tudna csinálni, mint Bogi!!!! Ráadásul tegnap már Roni is beszállt a játékba, ugyanis gurulva-kúszva közlekedik. És amit elér, azt pakolja, de kegyetlenül... jaj nekem... :lol: :lol: :lol:
andibab

Andibab: most a borogatástól kicsit javult! El fogok menni dokihoz mindenképp, ha rosszabbodik, akkor sürgősen, ha nem, akkor csak a rákszűréssel egybekötve (amikor időpontot kapok).

Azért a Lucia-Luca nem ugyanaz, ha valaki leírva látja, akkor a Lucáról szerintem a világ jelentős részének a "Luka" ugrik be, és esetleg utólag meglepődnek, hogy hölgyről van szó... ;)
Én eddig azt vettem észre, hogy ha külföldiek megkérdezik, hogy hívják a lányomat, akkor a Flóra hallatán felcsillan a szemük, és máris elkezdenek "etimologizálni", hogy "Flower", "Flör"... Egyébként Flora az angolban is van, párom unokatesójának Valerie Flora az egyik lánya (amerikai).
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Nekem ez a kettő összeállítás tetszik!
Kéri Kevin Alex
Kéri Rajmond Alex

:wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Én inkább passzolom ezeket a "nemzetközi" neveket. :oops:
Vendég

Tabati, szerintem attól függ, hogy melyik orvoshoz megy az ismerősöd. Erdélyi doki például nem csinálja automatikusan ezt a vizsgálatot.
Vendég

Tabati, nekem egy-másfél éve olyan beutalót kellett külön kérnem, amin meg van indokolva, hogy miért kérjük ezt a vizsgálatot (pl. több macska is van a környezetében). Aztán a laborban levették a vért, és kémcsőben nekem kellett a Nagyvárad térre vinnem ahol van valami virológiai intézet. És ott a beutaló ellenére majdnem kifizetteték velem, de aztán telefonálgattak egy kicsit, és végül mégsem kellett fizetnem a vizsgálatért.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, toxoplazma vizsgálatra engem sem küldtek, de elvileg a védőnőnél kérhettem volna (nekem mindig ő csinálta a vérvételes beutalókat és helyben vették le), csak nem volt benne biztos, hogy itt meg tudják nézni a vérből, nekem kellett volna utánaérdeklődnöm, úgyhogy végül is hagytam...
Amúgy a Stadionoknál valahol van egy magán labor, ahol megcsinálják (fizetős).
Vendég

Tabati Várkonyi sem kéri külön, anno én is rákérdeztem, de azt mondták hogyha régóta van macskánk akkor már tuti átestem rajta és már nincsen jelentősége, amúgy a védőnőnél kell kérni a beutalót hozzá

Pumperka csudaszép szobája van a kisfiatoknak :wink: csak nem :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Hát igen, a többiek már megválaszolták, miért szeretnék nemzetközi nevet. :lol: Pont ezekért. Szeretném, ha a világon bárhol érvényesülhessen, és ehhez a neve is hozztartozik. Ebből ne legyen gondja egyiknek sem.

A Simon Alexander már több embernek tetszik.

Lányok, ma reggel nagyon megijedtem:
arra ébredtem, hogy fáj a hasam, meg mindkét lábam tiszta görcs. Bevettem 2 Magne B6-ot, és jobb lett, de most tiszta ideg vagyok, mert nem igazán érzem jól magam. A fejem egész nap majd' szét esik, lüktet, minden bajom van. Persze a férjem pont ma egész nap megy valahova, 10-15 percekre ér haza, akkor meg nyavalyog, hogy nincs bepakolva a mosogatógép, meg rendetlenség van. De én mozogni is alig merek, nemhogy ilyeneket csinálni. Ja, és Marci is ma a legelevelenbb, ráadásul nagyon hisztis, folyton csak ugráltatna, persze én nem ugrálok, erre még hisztisebb lesz. És ma 0 türelmem van, egész nap csag bőgök, ha nem megy valami, és szegény Marcira is már ráordítottam párszor, ami után jó nagy lelkiismeret-furdalásom lett.
Egyszóval, vacak ez a mai nap. :evil: :evil: :evil: :evil:

Verna,
ez a mellgyulladás nagyon rosszul hangzik, remélem, mihamarabb rendbejössz!

Szantre,
azért nem lehet a 3. lány, mert nem lesz 3. 1, max. 2 gyereket terveztünk eleve, végül Marci érdekében döntöttünk úgy, hogy bevállaljuk a 2-t. Így is sokat gondolkoztunk, mert az 1. terhességem után nem igazán mertem még egyszer bevállalni a dolgot. De több nem lesz, mert én még egyszer nem csinálom végig a terhességet, ráadásul dolgozni is kellene valamikor. Én nem vagyok az a tipikus nagycsaládos anya, régebben még gyereket sem akartam. Persze most alig várom, hogy ketten legyenek, de ez tényleg a max.

Tiop,
de jó, hogy írtál!!!! A fórum olyan üres nélküled! Giga nálam hamarabb vállalt be második gyereket!!! :wink: :lol:

Most mennem kell, Marci hiányol, a férjem meg ismét megy el.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Képzeljétek Lelle olyan ügyesen tud már egyedül enni! Ma pl. a levest is teljesen egyedül ette. Ja, és megengedte, már másodszor, hogy a nyakába kössek egy pelust. Valamint olyan kreatív, hogy amíg én mosogatok, addig az alsó konyhaszekrényeket kipingálja.

Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?