Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tittina!

Boldog Szülinapot!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Köszi Dominika! :)

Kép
tittina1982

Szilvi
Megértelek!
Képzeld nekem milyen lehet, hogy kapom kölcsön a cukibbnál cukibb csajrucikat, alig várom, hogy Csilla beléjük nőjön! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok!

Ti mit tudtok, hogyan vélekedtek arról, hogy kajcsi után rögtön lehet-e fürdetni?!
Én nem szeretek evés után rögtön még tusolni sem, mert rosszul leszek. És a kórházban is azt javasolták, hogy min. fél óra teljen el a kajcsi után.
Párom szerint viszont hülyeség...

Na jó éjt!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Most nincs sok időm, így visszaolvasni sem tudok bocs, majd még jövök ma remélem.

Titti: Éppenséggel lehet fürdetni, de azért nem hiszem hogy túl jót tenne neki teli gyomorral, ha ide-oda forgatják a gyereket. Meg szerinem este a kaja után úgyis elnyomja az álom és akkor még bolygassuk meg a fürdetéssel, és akkor meg kimegy az álom a szeméből. Én még pelenkázni sem szoktam utána, csak ha úgy hallom, hogy nagyon telerakta, akkor viszont nem hagyom benne órákig.

Tudnátok valami tanácsot adni arra hogyan lehet hathatósan kimasszírzoni a mellből a csomókat?

Képzeljétek péntekre begyulladt a jobb mellem, fájt mint az állat, délutánra jól be is lázasodtam, fájt mindenem ehhez még hozzájött hogy Lili is egész délután nyügösködött, sírt, sehogy nem volt jó neki. Aludni nem aludt, pedig én meg pihentem volna. Vendégek is jöttek, uh. estére már tele volt a puttonyom mindennel.

A fájdalom elmúlt már, de hiába masszírozom a csomók nem tűnnek el, ráadásul ez a jobbik mellem és a tejtermelés is jelentősen lecsökknet, uh. hétvégén már tápoznom kellett. Tegnap este már fele-fele arányban adtam neki enni. Így is csak 60ml tudott szopizni kettőből.
De a tápot is úgy tudtam odaadni neki, hogy azzal kezdtem, mert ha előbb cicit kapott nem akarta megenni a tápot. Nagyon nem szereti, pedig cukroztam is.

Bocs de most megyek mert elaludt, megyek reggelizni, meg öltözni, meg pakolni amíg engedi.

Edina

KépKép
domidina

Titti
Sok boldog szülinapot! (Kicsit megkésve... :oops: )
Szerintem nyugodtan etesd meg Napsit fürcsi előtt, ha épp úgy jön ki.
Éhségtől üvöltő gyereket szerintem sokkal nehezebb fürdetni, meg utána etetni-elaltatni is! :D
Ha meg nem bírja a pocakja (pl. bukik fürcsi közben), akkor nem próbálkoztok többet egy darabig, hanem tényleg vártok egy félórácskát... :)

Edina
Sajnálom a mellgyuszit. :( (Csillával én pont karácsonykor estem át szép sorban mindkét mellemmel rajta, 24-én az egyik, 26-án a másik... :()
Fordítsd úgy Lilit, hogy lehetőség szerint az álla legyen a csomók felé, arra a leghatékonyabb a szopi, és talán pár nap alatt ügyesen kiszopizza.
A csomókat szopi után, üres mellnél érdemes még masszírozni...
Gyors javulást! :)
Ja, és pár nap után helyre fog állni a mennyiség is (nekem legalábbis 1-2 nap késéssel, de visszajött a korábbi mennyiség).

Kép
Kép
Kép
cas

Tittina!

Egyetértek Cas-sel. Mi is fürci előtt eszünk, valahogy így alakult.
Annyit érdemes talán, hogy közvetlenül etetés után ne fürödjön. Célszerű egy 15-20 percet várni. De ezt is csak a visszaböfögés és bukás miatt.

DomiDina!

Annyira sajnálom! :cry: Ez nagyon rossz és fájdalmas dolog.
Még használ a nagyon melegvizes zuhany alatti finom körkörös lazítás és után rögtön szopi vagy fejés.
De vigyázz, hogy ne nyomkodd erősen a mirigyeket!
Fájdalmas lesz így szoptatni vagy fejni, de egyszerűen MUSZÁJ.
És megy a DRUKK!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Fú, nagyon mérges vagyok. Írtam egy csomót, erre a bnet meg kirakott... :evil:

Titti
utólag is boldog szülinapot!
Sztem nyugodtam egyetek fürcsi előtt, mint Cas is írta, jobb így mint egy éhesen síró gyerekkel. Amióta mi fél órával előtte kajálunk egyet, Sára nagyon szeret fürödni. Mondjuk, mi tudod, mindig eszünk... :lol:

Domidina
hát a cicibajra a legjobb gyógyszer a baba. Nekem most Sárával 3x volt, de rengetegszer cicizett és 2 nap alatt kikezelte a fájó, piros foltot, a csomó meg magától eltűnt egy idő után. A forró vizes enyhe masszázs tényleg nagyon jó szopi előtt.
A tejci miatt meg ne aggódj, pár napig minden nyikkra szopiztasd és 2-3-4 napon belül teljesen rendbejön. De akkor tápit ne adj neki. Főleg ne előtte, mert akkor sosem lesz annyi mint amennyi kéne neki. Ne izgulj, minden okés lesz! :D

Szilvi
nálunk is én vagyok a stylist! Naná! Apa max. felöltözteti a kikészített rucikba a csajokat. Tapasztalatom szerint a pasik naggyon érdekes színkombinációkat tudnak összeválogatni... :lol:

Nálunk úgy tűnik a sajátos evési metódus ellenére némi napirend-kezdemény kezd kialakulni. Fél7-7-kor kel, aztán fél 10-10 körül rövid szunya, dél körül még rövidebb, aztán du. 3 körül egy hosszabb (kb. 2 órás). Az ébrenléti időben 3-5x kér szopit.
Ja, és nincs már mérlegünk sem. Mert nem az enyém volt, csak a védőnő adta kölcsön egy időre és most kell egy másik babónak is. Hát, kíváncsi leszek a szerdai mérésen, mi lesz, mert S. számára múlt héttől kitárult a világ és nem ér rá, még annyira sem enni, mint eddig. Max. 3 perc és már a függönyt, képet nézegeti vagy a képembe röhög. :lol: Meg dumál veszettül. Meg kell zabálni! :lol: Aztán persze fél óra múlva megint eszünk, de a szopis tanácsadó szerint ez tök természetes ennyi idősen...

KM

Kép
Kép
kismok

Dominikának boldog hófordulót!!
Már majdnem minden baba negyedéves :lol:
Most csak ennyi, de még jövök, ha tudok :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
ELőszőr is Kareszék továbbjutottak a foci bajnokságon!! :wink:
Ma volt az első nap, hogy megpróbáltunk Hipp almapürét enni. :lol: Mindenhol volt csak a szájjába nem. Nagyon fanyar arcokat vágott. Holnap is megpróbáljuk ha ugyanaz lesz a reakció, akkor még pihentetjük a dolgot. A tej mintha jönne vissza, sőt mintha több lenne mint eddig volt. Még nem adtam föl. Jó lenne ha 6 hónapos koráig ha csak naponta 2X de anyatejet kaphatna. Megyek mert Barbi tisztábatevés közben rottyantott egy olyat, hogy nekem és neki is teljes ruhacsere + a lepedőnk és még a matrac is "anyagos" lett. Mondtam apának mi történt, ő csak annyit mondott "akkor most megkönnyebült a kiscsaj!"
Más! Tud valaki jó Húsvéti nem édes hanem sonkához való kalács receptet? Vagy esetleg sütőben süthető kovászos kenyér receptet? A kenyérsütő gép nem jött be nekem. Megyek mert még a babfőzelék apáéknak és a mákosguba ott vár a konyhába hogy megcsináljam. :lol:

drumka

Sziasztok!

Kösz a tanácsokat csajok. Háát ezeket próbálom csinálni. Azt hogy úgy szoptassak hogy ott legyen az álla nem igen tudom megtenni, mert pont olyan helyen van, hogy igen nyakatekerten kellene szoptatnom. Ehelyett még szopi közben is masszírozom, remélem az is azért használ.

És remélem hogy pár nap alatt el is tűnnek a csomók, mert egyenlőre még megvannak, és onnan nem is jön szerintem tejcsi és nem tudja így kiszívni. De mára úgy tűnik már több a tejcsi, uh. szerintem alakul a dolog.

Drumka: én is szoktam kenyeret sütni, elég gyakran. Én rozskenyeret csinálok légkeveréses sütőben 200 fokon, de az élesztős, nagyon egyszerű, nem is kell igazán dagasztani sem órákig, és 3 óra alatt kész is van.

A fél adagnak tudom így fejből a receptjét.
50 dkg rozsliszt, 20 dkg normál liszt, só, 2 dkg élesztő fél deci langyos vízbe és ebbe még fél kanál méz. Meleg vízzel összedolgozod félkeményre. Hááát ez érzés szerinti dolog, amikor úgy látod hogy jó. Ilyenkor még elég kulimájszos, nem igazán tészta szerű.
A tálban hagyom egy órát pihenni, aztán átgyúrom és a sütőformába téve újabb egy óra pihi, aztán kb. 45 perc alatt megsül.

Csajok, azt hiszem igen lemaradtam arról hogy kinek van név- szülinapja, vagy hófordulója, így hát így egyben mindenkinek sok boldogságot utólag is.
Sajnos most nem igen van időm visszaolvasni bocsi.

Ja még egy kérdés. Lilinek eddig minden pelusban volt kaki, hol csak egy kevéske és 1x olyan tisztességes mennyiség ami folyós.
És most két napja egész nap semmi, már tegnap este én segítettem egy kicsit tornáztatással meg masszírral, hogy kakiljon és volt is eredménye. Ma is délelőtt ez történt és már sűrűbb állagú.
Ez mitől van? Kezd beállni, vagy mert adtam neki tápot?

üdv: Edina

KépKép
domidina

Dominda: :)
Köszi a receptet kipróbálom :wink:
A kaki nálunk 6 hetesen beállt napi 1-re. De tuti közrejátszik a táp. A táptól nekünk is sűrűbb lett. Na megyek mert lejárt a mosómasa. :lol:

drumka

Szilvi!

Köszike Domi nevében is!

Viki!

Gratula Karesznak! Nagyon ügyike!
Almapép:érdekesen nézhetett ki! Legközelebb fotót kérünk! :wink:
Kaki: a pasik már csak ilyenek!!! Bezzeg ha nekik kéne kiglancolni!

Valamelyik nap én is egyedül hagytam Apát a lányával és elmentem közértbe. Kicsit leragadtam pletyizni!
Erre Apa felhív, hogy hol a szöszbe járok, mert a csajszi 10 perce bekakált és ordít! :shock:
Hagyta ordítani, de tisztába már nem tette. :lol: Írtó kiakasztó!

Kismok!

Csajsziöltöztetés: szerintem visszük a prímet .
Kiskabátunk elöl mintás és hátulgombolós. Bazi nagy címke a kiskabátban, hogy véletlenül se tudd fordítva feladni.
Erre Apa juszt is elöl gombolja .... :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta
Dominikának Boldog hófordulót! Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Nagyon ari vagy köszönjük szépen!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Drumka: most jut eszembe hogy nekem van egy csomó kenyér receptem, becsatolom ide. Ebből sütöm én is a kenyeret, a többit én még nem próbáltam ki, de biztos van köztülk nagyon jó.

1205826428.88.doc

KépKép
domidina

Sziasztok!

Szilvi
A férjem még bírja, de már azt mondta lassan feladja... eljön betegre.. de most nem kellene, mert akkor nem engedik el szabira.
Márc 31-én menni akarunk haza Szabolcsba - úgy 2 hétre. :P

Edina
Remélem hamar elmúlik a mellgyulladás.
Jobbulát!
Tényleg úgy szopizzon, hogy ott legyen az álla.
Nekem is volt csomó - Levi feküdt az ágyon, én felette - áthajolva.
Így szopizott és azóta minden oké.
Próbálj meg olyan pózban, hogy sikerüljön.
Most már csak egymás mellett fexünk :lol: így a legkényelmesebb.

Kaki
Nekünk ma már 5. napja, hogy nincs. (tegnap volt egy nagyon picike)
Tegnap a dokinő azt mondta, hogy anyatejes babáknál semmi gond, ha több napig nincs.
A hasa nem fáj, nem kemény..
...és azt is mondta, hogy ne változtassk az étrenden :P - a válaszom - nem szeretnék még úgy bő 2 hónapig :lol:

Jó, hogy ilyen a gyerekdokink. :P

Az új méretek:
62 cm és 7170 gramm. :shock:

Viki
Gratula a kis focistához! :wink:

A szurit jól viselte, a Rotát ügyesen lenyelte.
Csak pár mp sírás volt, aztán mosoly.
Aztán egész nap aludt és evett, láz nem volt :)
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Gratula a vasgyúró méretekhez!!! :lol: :lol:
Édes a fotó!Kis angyalka!!!!

Szerintem tök jó fej a dokinénitek!Osztom a véleményét!
Szorítok, hogy ne is legyen láz!
Az alvás meg lehet ettől az időtöl is, Domi ma másodjára alszik nagyot!

Na töltök én is képet:

Itt Apának beszélget vetkőztetés közben
Kép

Itt meg "kifizeti" az Apját

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

CSak egy gyors fotó, míg alszanak!
Csilla egy ideje unatkozott a kisszékben, így kapott feladatot: :lol:
Kép [/img]

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Az aztán a kihívás!!!! :lol: Első ránézésre én se igazodtam ki rajta, hogy az mi! :lol:
Látom tetszik neki!
És micsoda nézés!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Minden babó drága :)
Csilla tiszta apja :lol: :lol:
Levike édesen alszik, ügyes volt a szurinál :)

Kérdés: Mi elkezdtük a répát, délben, napi egyszer pár (2-3)kiskanállal, korábban a csúnya hasmenésekor már kapott jócskán, naponta többször, volt, hogy minden étkezés előtt, de azért ismét fokozatosan adom neki, szerintetek nem baj, ha fémszűrővel passzírozom? A műanyag teaszűrőn nem megy át... :roll:
Szerintetek banánt mikortól lehet adni? 1 kiskanálnyit mondjuk, aztán 2-t, stb. mondjuk a d.u-i szellőzés után, tea előtt.

Kép
kkriszti77

Szép húrkái vannak Dominak :lol:
Csilla is nagyon aranyos! :wink:

Hozzátápi
Nekem még (szerencsére) nincs tapasztalatom...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kriszti, a banán nagyon allergén (és a citrusfélék is), sokan 1 éves kor alatt nem is ajánlják Én kb. 7-8 hónaposan kezdtem adni Krisztának kicsinként. Általában a műanyag vagy üvegreszelőket ajánlják, de én is fémszűrőn passzíroztam Krisztának. Amikor már nagybb adagok kellettek akkor meg már turmixoltam.

Mindemellett nekem az a véleményem, Kriszti, hogy még korai elkezdeni a hozzátápit, főleg Bencénél, akinek problémái is voltak. 3 hónaposan egészséges babánál is korai. Szerintem 1 hónapot még nyugodtan várhatnál, hisz ehet répát majd még egész életében! :lol: :lol: :lol: De ez az én véleményem, Bence meg a te fiacskád :D , és biztos, hogy neki úgy a legjobb, ahogyan te csinálod. :) Fel a fejjel! :)

Nekem még eszem ágában sincs a hozzátápi, ráérünk még ezzel foglalkozni. Egyelőre Boró még anyatejes, és ha lehet 6 hónapig nem is adok mást neki. Ha lesz tejem, ha szépen gyarapszik és még satöbbi ha,... Nálunk vannak viszont más fejlemények, ugyanis Boróka ismét szopizik. Még nem jelenthetek ki semmit, még nem biztos, hoyg ez így marad, de majd elmesélem, hoyg mi a a háttere.

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Újra pofátlankodok nálatok is. Helyhiány miatt eladok néhány ruhát ha érdekel benneteket nézzétek meg a

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=274859

puszi:
Zsuzsi

Szépek a babák!!!!! :wink:

Kép Kép
tn_zsuzsi

Kkriszti
Voltatok gasztrodokinál/allergológusnál? Ő javasolta, hogy már kezdjétek a főzelékezést? Én rákérdeznék a helyedben...
:roll:
Én Sebinek anno villával törtem a dolgokat (igaz, ő akkor már 5 hónapos volt), csak a húst turmixoltam - azt viszont elég sokáig, különben nem ette meg. (Ma se egy nagy húsevő...)
Az almát reszeltem műanyag-almareszelőn.
A banánnal mindenképp várnék a helyedben, elég erős allergén maga a gyümölcs, ráadásul mindenféle vegyszerekkel kezelik, hogy ne rohadjon meg, míg ideér...

Krisz
Végre nyílik neki a világ, én meg nem értettem, mit nyüszög annyit, ha lerakom! Sebinél az elektromos duplo-vonatot órákig elnézi, a járókában a bébitornászóról lelógó cuccok után is egyre ügyesebben nyúl. :) Szóval mostmár bizony szórakozás kell a kisasszonynak! :lol:

Edit
Nagy-nagy drukk megy a szopinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
(És nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerült rávenni?)

Kép
Kép
Kép
cas

Különben igazi kismajom a csajszi, az egyik kezével kapaszkodni kell vmi szőrállatba, hogy a másikkal merjen kísérletezni, pl. pofozgatni a lelógó-zörgős játékokat. :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :D
Csilla olyan,mint Sebi..nagyon szép kiscsaj! S ügyes is, hogy így "nyúlkál" már...nálunk csak egyszer-kétszer volt ilyen, talán inkább véletlenül...viszont nagyon érdeklődő, biztos, hogy előbb utóbb már nem lesz menekvés előle egyik játéknak sem :wink:

Edit :D
Gratula a szopihoz (csak csendben, nehogy elszóljam magam)

Kia :D
Levi szép nagy baba, gratula a méreteihez! Mi leragadtunk 7 kiló alatt, ezért is aggódom egy kicsit, múlt héten "csak" 50 grammot hízott, de ugyebár ez sok mindentől függ (mennyit evett előtte, mennyit kakilt, na kb. ennyi :lol: )
Te adsz neki teát, mint folyadékpótlás? Én próbálom, mert sokszor be van süppedve a kutacsa, s nagyon aggaszt, de a legritkább esetben fogadja el...pedig nagyon örülnék neki, ha többet inna, mert itt bizony most már sokszor van meleg, és a nap is tűz már néha 8)

Marci nem eszik csak napi 5x, esetleg 6x mostanság, s összességében 600-700 ml, ami kevés a majd' 7 kilójához...
Kapott tegnap is őszilevet (natúr, de jó sűrű) kanállal, s kap már almát is (ezt is kanállal), de kb ennyi...szerintem ez nem elég :roll: :roll:

Bocsi, hogy most másra nem reagálok, de megyek fürcsizni, mert most alszik kb egy fél órát - órát, s ilyenkor kell rendbe tennem magam (lusta vagyok, mert reggel nem keltem fel Marci előtt :oops: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Domi is tündér kiscsaj, mint minden topik baba :wink: annyira jól áll neki a fülbevaló, nagyon tetszik...ja és nálunk apa, ha nagyon muszáj tisztába teszi a kis "szarost", ezek szerint jó helyzetben vagyok :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Cas, Dominika, Kia :D
tündérek a babók!

Szilvi :D
sztem nehogy aggódj, Marcus súlya miatt. Gondold el, mi lenne, ha végig a kezdeti tempóban nőne. Az év végén nehezebb lenne Kristófnál :lol:
Egyébként a babák tejciigénye kb. 6-8 hetes korára maximalizálódik és utána már nem esznek ettől nagyon többeket, viszont mivel mindig változik a tej összetétele, egyre kalóriadúsabb lesz és ők egyre jobban hasznosítják. Mi leragadtunk az 500-600g-nál. Ráadásul minél többet gyümiztek, annál kevésbé tud nőni, mert az anyatejben minden ilyen pürétől több kalória van. Ha úgy véled, szomjas a manó, esetleg iktass közbe szopit, ha szomjas, úgyis csak az elejét issza majd.

Na, mi megmázsálkodtunk és Sára kereken 6 kiló és 59 centi, úgyhogy elégedett vagyok. Pedig az utóbbi napokban komolyan mondom max. 1-2 percig eszik. Mondjuk fél-1 óránként. A napi szopimennyiséget még nem számoltam meg, de a természeti népekkel vetekszünk. :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Kép A tesókák Kép Csodálkozik Kép Vigyorog Kép Karattyol

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Cas, pár napig egyáltalán nem volt mellen Boró, vasárnap du. pedig mellre tettem. És szopizott. Ennyi. Így vettem rá. És azóta sem hányt szopi után. Még most sem értem, hoyg valójában hogy is vannak a dolgok. De szopizik. Ma is csak mellet kapott. De azt el kell mondanom, hogy szopis tanácsadó keze van a dologban. Mármint én magamtól nem fogtam volna neki ismét szoptatni. Szóval eléggé furcsa a dolog, de egy másik fórumos topiktársam írt egy tanácsadónak, akivel most már én tartom a kapcsolatot, természetesen. Nem tudom, hoyg meddig megy vagy hogy fog-e menni egyáltalán, de most ez van. Aminek nagyon örülök. :)
Nagyon édi Csilla a hatalmas játékaival! :) Boró is kezd érdeklődni a játékok iránt! :) Megmutatom képen.

Kismok, gratula a méretekhez! :) Ne aggódja szopi miatt, a tanácsadó szerint ez teljesen természetes ilyen korban. Idézek a leveléből: "Először is gyorsan megnyugtatlak, h nem szopiznak a babák mindíg 1,5 órákat! Sőt, 3 hós kor körül , ahogy elkezdenek nézelődni, érdeklődni a világ iránt, nagyon lerövidülhetnek a szopik, akár 2-3 percre is.hogy elég-e neki a tejci, a pelusból látszik ( min 6 pisis/ 24 ó, 1 pisi kb fél dl)) . szóval nincs kötelező napi adag, sem egyszeri. ( 2-3x-os különbség is is lehet egyidős babák tejciigénye közt) a rövid szopikat kompenzálják éjjeli több keléssel, v többszöri nappali szopival."
Szóval, tessék gyorsan megnyugodni, mert itt minden kérdésedre, félelmedre válasz van!!! :)

Szilvi, te se aggódj szerintem a mennyiség miatt. Én most hallaottam egy olyat, hoyg az első 4 hóban havonta 750 g az ideális hízás, 4-8 hónap között 500 g, majd 8-12 hó között 250 g. Állítólag így számolnak az orvosok. De eléggé logikus is. Mert egy idő után már nem híznak a babák olyan rohamosan. Sőt, féléves koruk után lassul le még jobban. Egyéves koruk után nem is beszélve. Kriszta az egy év alatt 1 kilót ha hízott. De tekintve, hoyg mennyit futkározik, szökdécsel... :D
Köszi a drukkot, igen, csak úgy csendesen írogattam én is most mindent. :)

Domi és Levibaba is tündériek! :)

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép Kép Kép

Ahol homályos a játék, az azért van, mert mozgásban volt. :D A kisasszony rendesen püföli őket. Sőt, mikor már nem filmeztem, az egyik csörgőt megfogta az egyik kezével és a másikkal is nyúlt utána, hoyg megfogja. De mindezt csak pár pillanatig tette, már nem volt időm felvenni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kismok, gyönyörűek a "tesókák"!
Sárának mekkora haja van! Lassan coffiztok!!! :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

milyen édes Boró!!!

Kismok!

életemben nem láttam ennyi hajat!!!!Hallatlan!Adnátok kölcsön?? :lol:
gratula a méretekhez!

Cas!

Nálunk az ágytakaró a favorit az összevissza színével!!!!Kell ettől kreatívabb játék? :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Boró olyan mint a motolla - ez az állóképeken is látszik! :D
Meg igazi kis vasgyúró!
Nem már egy ideje nem izgat ez a 2657 szopi/nap! :lol: Hát, ő egy ilyenforma gyerek.
De örülök, hogy Boró ismét szopizik! Melyik tanácsadóval konzultáltál? Én az elmúlt három hónapban kb. 4-et "zaklattam" folytonos kérdéseimmel, de tényleg nagyon sokat segítettek. Ők szintén megerősítettek abban, hogy jó úton járunk. Sőt az egyik 4 gyerekes anyuka kifejezetten azt mesélte, hogy neki 3 gyereke volt ilyen gyakori szopista mint Sára. :wink:

Dominika :D
Már a kórházban Pumuklinak hívták... :lol: Az a röhej, hogy nem is hullik neki, meg már 7 hetes korában le kellett vágni a frufruját, mert a szemébe lógott. Lassan megint esedékes lesz! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Kismok!
Sára is Julcsi is gyönyörűek!! Sárának tényleg őrült sok haja van!! Kristófnak volt hasonlóan sok, de neki hullott ebben a "korában" :lol:
Gratula a gyarapodáshoz!! Tényleg hihetetlen a kitartásod!! Én már tuti, hogy régen tápszerezném, ennyi megpróbáltatás után!!

Edith :D
Boro is jó súlyban van, hogy egyem a húsát :wink: Tündéri kislány ő is :)

Lányok, tudja valaki, hogy mi a helyzet az ún. tejpépekkel?? :roll:
Orvoshoz, ha minden ok, majd négy hósan megyünk, s tényleg aggódom, hogy eleget eszik-e...KÖSZÖNÖM A NYUGTATÁSOKAT MINDENKINEK!!
Igaz tényleg alszik (egy ébredéssel, vagy nullával) egész éjjel, de nagyon azt érzékelem, hogy egyre kevesebb a tejem, s a tápszer nem nagyon kell neki, ezért gondoltam a tejpépre. Ezt már olvastam más topikban, s úgy gondolom (a nevéből), hogy ezt kanállal kell adni. Talán a fürdés előtti szopit erre cserélném, s estére biztosan lenne elég tejcim :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok!
A gyerekek gyönyörűek! És Sárának az a hajkorona....
Nálunk valami nem stimmel. Barbi 2 naoja olyan nyugtalanul alszik éjjel, nagyon nehezen alszik el és aztán rengeteget forgolódik.
Sütöttem kenyereket. Aztán nem olyan lett amilyennek szerettem volna. Igy kreáltam egy receptet amit ki is próbáltam. Ez lett belőle:
Kép
Kép

drumka

Köszi a bókokat mindenkinek! :)
Ma voltunk oltáson is, Csilla egy hős volt! Csak addig sírt, amíg szúrták, előtte-utána nagyokat vigyorgott mindenkire.
És a tápit is felírták szó nélkül, pedig vártam, hogy majd cseszergetnek, miért nem szoptatok (mint legutóbb).
Egyébként 6200 g és 62 cm, és megdicsérték, milyen csini. (Belegondolok, hogy Sebi 7 hetesen volt ennyi... :lol:)

Szilvi
Én is megnyugtatlak: nem kevés Marcinak a kajamennyiség! Alkat dolga, melyik gyerek mennyit eszik! Ha gyarapszik havi szinten 1/2 kilót, naponta 5-6 pisis pelus, és időnként kakil is (anyatejes babánál akár több nap is kimaradhat), akkor minden oké! Pláne, ha ilyen gyönyörűen alszik éjjel, és nem kel 3-4-szer szopizni?!
Na szóval ne aggódj, szuperül csinálod!!!!!! :)
Tejpép: én még várnék vele. Ugyanis gyakorlatilag sima tej van benne. Ha mindenképp szeretnél már bevezetni vmi gabonafélét, akkor tejmenteset vegyél. A Nestlének tudtommal van egy natúr rizspépje, illetve én a Holle Biopépeket adtam Sebinek, van köles, zab, gríz, durumbúza, és ezek mind tejmentesek. Sőt vmi vegyes "müzli" is, de azt sosem vettem. Nemtom felétek milyeneket lehet kapni...
Szóval olvasgasd alaposan az összetevőket a doboz oldalán, és meglátod, mit tudsz kapni neki.
Persze ha a sima tápitól nincs baja, valszeg a tejpéptől se lenne, de azért nem árt az óvatosság szerintem...

Kismok
Helyesek a csajok! :)
És micsoda hajkorona Sára buksiján?! Csilla tök kopasz mellette!!! (Ami kevés volt még az is kihullott...) :lol:

Edit
Nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen jól megy újra a szopi!!! :D És Boró igencsak kajakos csajszi! :lol:
(Kicsit irigyel-irigyel :oops: , de hát nekem ez a hajó elment... :cry: )
Álmomban nagyon sokszor szoptatom CSillát, és mindig olyan jó érzéssel kelek! :)
De egyébként most tápit is fekve eszünk, ölben annyit ficergett, és alig evett, hogy inkább visszatértem az ágyon fekvésre, csak most a mellem helyett az üveget tartom. :)

Krisz
Igen, Csilla is mindig le akarja szedni vagy legalább megkóstolni a mintákat az ágyon! :lol:

Drumka
Micsoda szép kenyér?! Tényleg nem semmi energiáid vannak?! :lol:
Kérjük a receptet!
Szülés előtt még én is sütögettem, de ha van jobb recepted szívesen kipróbálnám!!!

Kép
Kép
Kép
cas

azta Vikiiiiiiiiiiii!!!!
tejpép! fogalmam sincs, én is várom az infot!!!

Kép
nyafi

akkor a recept:
80 dkg finom liszt, 2 teás kanál cukor, 2 teáskanál tengeri só, fél élesztő, 5 dkg Rama, 1/2 liter langyos viz. Ezeket beleteszem a kenyérsütő gépbe csak dagasztásra és kelesztésre. M ikor ész van ez 1óra 50 perces program, akkor kiboritom, átgyúrom, formázom ás előmelegitett sütóbe teszem. De a sütőt csak 50-60 fokra melegitem és mikor berakom akkor teszem 160 fokra. Igy majdnem 1 órát sütöm, mikor kezd szint kapni a teteje akkor sima vizzel átkenem a tetejét attól lesz fényes, és visszateszem . Ha nem vagy biztos hogy megsúlt, a kenyér alját ujjal meg kell kopogtatni, ha kong jó, ha tompa hangja van még 10 perc kell neki. Asszem ennyi. :lol:

drumka

Drumka :shock: Nem vagy semmi :shock: ismét hatalmas elismerés Neked! Ügyi vagy!

Cas :D
Köszi Neked is, tényleg!! Persze én is érzem, hogy lehetséges, hogy feleslegesen aggódom, de amikor du és este nyűglődik, akkor mindig megfogadom, hogy másnaptól másképpen lesz, aztán jön az éjszaka, ami tényleg mesés átalvás szempontjából (fél 10 - 10-kor fekszik, s 7 óra és fél 9 között ébred)...ú
Asszem körülnézek a patikában, s elraktározok egy dobozzal valami hasonlót, mint amit írtál, s ha úgy alakul, akkor megkóstoltatom a KicsiKincsemmel :wink: Engem anno is ez nyugtatott, hogy volt itthon tápi...emékszel? :oops:

Képzeljétek ma éjjel fél egykor felébredt, s én azt hittem, hogy reggel 6 óra van :oops: :shock: :D majdnem tisztába is tettem, csak nagyon álmi voltam, s ezért "csak" leültem vele szopizni...s akkor jött a párom, hogy megmondja, hogy még csak fél egy van :wink: Ki látja sötétben a kicsi és a nagy mutató közti különbséget :roll: :oops: :wink:

Ja és nézzétek meg a Gyermekek/magzatok kor szerint első topikját..."ezt hallgassátok meg" a címe azt hiszem...megéri, nagyon jó..
ma megint jó dolgom van, mert itthon van apuci is :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi, csatlakoznék Cas-hez. :) A tejpépeket 4 hós kortól javasolják, én eleinte nagyon idegenkedtem tőlük, de beláttam, hoyg fölöslegesen. Azt hittem, felfújják a babát. Én olyan 5 hósan kezdtem adni Krisztának az alma, barack, a répa és krumpli kipróbálása után. Kb ennyi újjal ismerkedett a csajszi az első hónapban.
Amire figyelmes légy, hogy ne csak tejmentes legyen (Krisztának egyszer vettem tejeset, de az nem volt jó. Nekem se, neki se ízlett), hanem egyelőre gluténmentes is. És CSAK a rizs vagy kukoricaalapúak gluténmentesek. A köles, búza, stb. gabonák gluténesek, ezekkel jó megvárni a 7-8 hónapot, és bármi más lisztes dologgal is, mégha nincs is lisztérzékenység a családban.
Én valószínű ajánlhatok neked egy jó márkát. A NUTRIBÉN (spanyol gyártmány) gyárt finom tejpépeket. Én azt vettem Krisztának mindig, finom és olcsó. Nagyon sokáig tart egy doboz. Legelőször a rizspépet vettem (Crema de arroz), majd a rizs-kukorica vegyespárost. Ezek tejmentesek és gluténmentesek is. Igaz, édesítettek de nem nagyon. És finom, vaníliás ízük van, olyanszerű az íze, mint a krémes sütinek. :) A Crecimiento és a 5 Céréales csak később jó, amikor már ehet liszteset, illetve a 8 Céréales is, a Céréales Y Miel pedig csak egyéves kora után, amikor már kaphat mézes dolgot.
Én vizet forraltam, hűtöttem, az adag szerint tápszert készítettem és belekavartam a tejpép-port. Nem a dobozon írtak szerint, csak úgy, ahoyg én láttam jónak a vastagságát. Mindenestre, egy jótanács még: mindig villával kavard, mert úgy sosem lesz csomós.
Remélem, tudtam segíteni! :)
Puszi mindenkinek, most csak ennyi voltam.

JA, a kenyérrecept engem is érdekelne!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, később, amikor már mindenfélét evett, akkor gyümilével, reszelt gyümölccsel is elkevertem, így az egyik étkezése tejpép volt minden nap. Csak váltakoztatva a gyümiket. Elmúlt egyéves és még mindig napirenden volt. Aztán szép lassan kimaradt. Mert már mindent kezdett enni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

(Tej)Pépek
Editet ki kell igazítsam kicsit: a KÖLES GLUTÉNMENTES!
És valóban a rizs és a kukorica is még - ezeket ajánlják 1 éves kor alatt, a többit inkább csak 1 éves kor után, gluténtartalmuk miatt.
És a natúr pépek valóban elég "ízetlennek" tűnhetnek, de szerintem ezt a babák még nem tudják! :) Ahogy ismerkednek az új ízekkel, ha azt szokják meg, azt szeretik meg. Mondjuk én is úgy kezdtem a pépezést, hogy gyümölcsöt sűrítettem vele, mert hát almával/barackkal Sebi egyáltalán nem lakott jól, már egy óra múlva verte a huppot a kajáért! :)

Drumka
Köszi a receptet! Asszem fele adaggal ki is próbálom!
Ha kelesztés után átgyúrod és a sütőben újra keleszted ilyen szépen megkel?! Nekem mindig valami löttyedt izé lett úgy. Na majd újra megpróbálom! :)

Szilvi
Megértem, hogy megnyugtató, ha van otthon "pótkaja"!!!! :)
Ja, és szerintem ne a patikában, inkább bababoltban (ha van ilyen) vagy hipermarket baba-részlegén nézd meg a pépeket, tuti nagyobb a választék!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, igazad van, én a rozsra gondoltam, nem tudom, miért írtam kölest... :oops:

És ne irigyelj engem, ki tudja, meddig megy ismét? :roll: egy-egy icipicike seb van mindkét bimbón, pedig kenegetem lanolinos kenőccsel!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas: Mikor megkelt a gépbe olyan gumis az állaga ha gyúrod, nem ragad nem folyik. És azért raktam előmelegitett sütőbe nehogy "megfázzon". A 160 foknál kelt meg sülés közbe vagy hogy mondjam. ebből a mennyiségből egy db 1kg 20 dekés és egy 3 dekáskenyér lett.
Na megyek fodrászhoz végre megszépükök :lol: :lol: :lol:

drumka

Viki!

nem semmi kenyérke!!!!wow!!!!!

Csajok!

Ilyesmi már előfordult valakivel?:
utolsó emlékképem, hogy éjszaka Domi felnyüsszög és kiveszem szopizni.
Aztán reggel felébredtem, hogy nincs mellettem a gyerek!!!!Halálosan megijedtem!
De Apa szerint én tettem vissza és még a légzésfigyelőt is bekapcsoltam.
De nem emlékszem semmire!!!! :shock:

Cas!

tényleg hős Csilla, hogy ilyen jól viselte a szurit!
Mi vigyor helyett jó büdi pukit nyomtunk a dokinéninek! :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kismok
Mi most pontosan ott tartunk, hogy Napsi igénye a tejcire csak nő és nő, és nem tudom mikor fog már beállni, de majdhogynem az egész napom csak szoptatásból áll. :roll: :shock:
Ezért is nem tudok jönni mostanság.
De azért azt meg kell mondjam, hogy tényleg gyönyörű a hajasbabád. :) És persze a testvérkéje is nagyon szép.

Szilvi
Nem nagyon tudjuk kitalálni, hogy kire hasonlít inkább, mert az egyik képen rám, a másikon meg az Apjára... :)
Jó Neked, hogy otthon van Párod. Az enyém előreláthatólag csak vasárnap lesz itthon. :(
Megértem az aggodalmadat, és hogy menyugtat az előre bespájzolt kaja - nekünk is van itthon tápi. De még nem kellett. :)

Drumka
Le a kalappal! Nekem néha még egy süti is nehézséget okoz. De inkább az időhiány miatt. Mert mire odajutnék, tuti akkor ébred a Csajom.

Edit, Cas
Gyönyörűek és nagyon ügyesek a Lánykák! Az én drágám még csak össze-vissza kalimpál a kis kezeivel. De ami késik, nem múlik...
És másban már nagyon ügyik vagyunk, mindjárt meg is mutatom. :)

Edit
Gratula a szopihoz. Jó, hogy volt bátorságod/erőd újra nekifutni...

Kia
Levi, mint egy kis angyal. :) Nagyon kis helyeske. És micsoda méretek...

Ja, igen. Úgy néz ki, hogy beálltunk éjjelre a kétszeri kelésre. De csak szopizik, és már alszunk is tovább. Remélem ennél rosszabb nem lesz.

Hozzátápi: ehhez nem nagyon tudok hozzászólni. De figyelek, és raktározom az infokat.

És akkor a "bizonyíték":
Kép

Kép
tittina1982

Jajj Csajok! Nem is mondtam, milyen hülye vagyok.
Hát a Húgom babája is megszületett február 27-én fél 3 körül.
Kisfiú, Apja után Zoltán lett a neve. 3550 gramm és 52 cm.

Kép

Kép
tittina1982

Nagyon TÜNDÉR VAGY!! Köszönöm!! Sokat segítettél! Tényleg van Nutriben, s hogy még spanyolul is írtad...háát egyszerűen szuper!

Viki :D
Jó szépülést!

Titti :D
A két ébredés már szuper! (szerintem)
Napsi csodaszép!! s nagyon ügyes!

Domi :D
El tudom képzelni, hogy a tudatalattid elvégezte amit kell :wink: csak az a baj, hogy nem helyetted, hanem veled :wink: :lol:

Most kicsinyítettem le az új képeket:
3 hós "szülinap":
Kép
első hasra fordulásunk:
Kép
Kép
itt pedig csak anya stylist bohóckodott, s még szerencséje van, mert nem tudok ellenkezni:
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?