Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi!
Be kell épülni közéjük aztán kipuhatolni, hol rejtegetik a receptet és onnantól már csak írni kell. Kép Vagy.. Összehaverkodtok a futárral akit jól lepénzeltek és ő megtudakolja Neked. Szerintem 5 rongyért megnyílik a szája. Kép

A dokinő téma...
Hozzán csak egyszer jött ki az első alkalommal. Mivel én nem tudtam, hogy ilyenkor gyoran pénzt kell adni, soha többé nem jött fel. Hát ez van. A pénz a mozgatógugó. Mondjuk nekünk 150m-re van a rendelő, de arra a távra is komoly szervezést igényelt egy tanácsadásra való lemenetel. Ja és minimum +1 fő.
Ismeri valaki a Bronhovax-om nevezetű immunrendszer erősítőt ami felső légúti megbetegedésre van kifejlesztve? Használtátok már?
Kinga!
Üdv a topicon! Vannak valahol a neten képeid?
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

Vikics
Kösz a tippet, szerintem a futár 5 rugóért a PIN kódját előbb elárulja, lévén, hogy a receptet neki sem árulják el. Gondolom... Hogy vannak a pupik?

Éva
Kenterbe vertünk titeketKép Eszti 8600 gr/82 cm, Kristóf 9500 gr/81,5 cm. Erre varrjál gombot!!!
Negatív világcsúcs. Márcsak a gyámügy hiányzik, hogy nem adok enni nekikKép

Hali, hol vagytok?????

Andi
Ambrosia

Én itt!
De, hogy a többiek? Teljesen elnéptelenedett a topic! Kép
Nálunk minden OK. Mondjuk mostanában egy kicsit többet mennek az idegeimre mint általában, de ez valószínűleg az időjárás miatt van.
Viszont az a rettentő haladás történt ma, hogy a Levike első felajánlásra ráült a bilire és ott töltött legalább fél órát!! Igaz, hogy gyümölcse sajna nem lett, de én már ezt is nagyra értékelem, hogy ennyit áldozott a szent ügyért és nyugton maradt fél óráig.
Nálatok??
TÖBBIEK????
Téli álmot alszotok??
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Én is vagyok, olvasgatok (olvasgatnékKép), csak ritkán írok...
Gyűjtögetem a téli cuccokat a skacoknak, hogy ne egyszerre kelljen megvenni mindent, s hirdetem ami már nem kell... Most ezzel cseszem el az estéimet,Kép
Vikics!
Gratulaaa Levikének! Mi nem tudom mikor jutunk el a bili "szakszerű" használatához.Kép
Mindjárt le is kopogom (kop-kopKép), de a heti "kötelező" függönyszaggatáson kívűl 2 napja tünemények a fiaim.KépKép Az előző héten mondjuk már majdnem bekopogtam a Lipótra, de most nem ismerek rájuk...
Remélem nem kiabáltam el!!!!!!!!
Jó éjt a megmaradt kis brigádnak!
Üdv. Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Én is csak olvasgattam, de lassan már nincs mit.Kép
Láttam egy páér hírdetésedet a babaszobán. Megnéztem a babakocsitokat is, de szerintem azt nem fogod eladni annyiért sajnos. Kép Én azért drukkolok Neked. Tényleg majdnem vízszintesig lehet dönteni az első ülést? Nem csak egy fokozatban úgy 120-130 fok között? Milyen téli cuccokat gyűjtögetsz? Én úgy vettem észre, hogy anyira nem éri meg használtat venni mert általában márkásak amik drágák, ha meg nem akkor elgondolkodtató, hogy kimenjek a Józsefvárosira megvegyem újonnan aztán majd én eladom utána félárba. Szerintem jobb felállás minthogy Te vedd meg félárba a használtat. Állítólag az Ázsia centerben is ugyanazok vannak és nem drágábban (ezt csak hallottam). És, hogy kína... én még a drágább boltokban is a kínai cuccokkal találkozok csak a jobb minőségűvel. 3.500Ft-t olyan overált láttam a piacon, hogy megszólalt. És még el sem kezdtem alkudni. Ha kettőt veszel az már 3.200/db-ról indul. Azán jövőre vagy utána eladod 1.600ft/db-t és simán megveszik.
Levike...
Ma is ráült a bilire első kérésre, de sajna megint nem kakilt. Már 2-3 napja nincs termése szegénynek. Ma megetetek vele egy nagy adag paradicsomos tésztát este meg tejszínes kakaót hátha...
Nálunk ma is bolondok háza volt egész idáig mikor is beraktam nekik a Nagy ho ho horgászt.

Gabi, Éva, Marcsi, Zizi, Böbe, és a többiek!!!!! ÉBRESZTŐ!!!!
Vikics

KépKép
vikics

Szia Vikics!
Tényleg csaknem vízszintesig dönthető!!!Kép
A csaknem azért van odaírva, mert a hátsó ülés elejére fekszik fel az első ülés támlája, így az pár centit felfogja, ezért nem teljesen vízszintes... Egyébként több fokozatba is dönthető (mindkét ülés)!KépKép
Nem véletlenűl kerűl ennyibe. A legjobb kocsi, amivel eddig találkoztam, masszív, megbízható, kényelmes, baromi könnyű kormányozni, védettek az oldala is... csak sajna nem könnyű, ezért lift nélküli házba nem való:Kép
A gyűjtés: overall, nacik, felsők, bélelt bakancs.
A kínaira én is kimennék, de ha néha eljön a mamám vigyázni a skacokra, akkor kb. 6 helyre kellene mennem egyszerre. S azért egy piacozás nem 1 óra...Kép A barátnőm sokszor órákat ott tölt!
Én meg ráadásul imádok nézelődni, hiszen olyan ritkán jut el az ember ilyen helyre.
Na mindegy, vmikor szerét ejtem.
Melyik kínain láttad a jó kis nacikat? A Blahához közelebbi nagyon, vagy a távolabbi rendezettebb, de kicsin?
A babaszobán hirdetnek nagyon szép kétrészeseket bordó-drapp...Kép Állítólag azok is onnan valók. A Krita hirdetésére írta vki. Olyanokat nem láttál véletlenűl?
Na mostmár eldugulok, adtam Neked egy kis olvasnivalót.Kép
Üdv.Erika

KépKép
herika

Sziasztok

Erika
Ez valami betegség? Nálunk is Tarzant játszanak a függönyön, a víz kiver, hogy mikor kéredzkedik le a karnis (a fejükre). Holnap majd bejelentik, hogy vadvizi evezőtúrára akarnak menni.
Csak ismételni tudlak beneteket, nagyon szégyenlem, de néha már én is készülök parókát venni, már nincs egy szál hajam se. Cibálják az idegeimet.

Vikics
Aranyos lehetett a Levi ahogy kuporgott a bilin. Ez azért önfeláldozás egy ilyen picitől, gondold el, a popsiján már elég szép gravírozás lehetett.

Mit szóltok a súlyokhoz? Az enyémeket már tűbe lehet fűzni...he-he!

Jó éjt
Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Erika!
Akkor tényleg tuti a kocsi! Nem emlékszem rá, de jól kihangsúlyoztad ezt a funkcióját?
Én a közelebire szoktam menni ami nagyobb és zavarosabb. Ahol én szoktam vásárolni ott nagyon jó minőségű cuccok vannak elfogadható áron. Ha többet veszel akkor meg különösen. Igaz az ugye több pénz, de ha úgy nézed kevesebb. Lehet a sok darab több méretben is és akkor letudtad egy időre. A tréningből 1db 1200 kb./db 6db 700/db.
Kétrészeseket nem is figyeltem. Én marha jó orkános külsejű bélelt belsejű gatyákat vettem 1200Ft/db-t. Mellékelek fotót.
Én 2-3 órát is eltöltök a piacon, de akkor a végére már nagyon unom. Kép
Andi!
Ma is ültek rajta, persze megint eredmény nélkül, de már ez is haladás. Eddíg rá sem néztek az esküdt ellenségre.
A súlyuk szeintem lassan negatív rekord, de ne aggódj Te sem vagy egy hájpacni. Valószínűleg ezeket a géneket hozták magukkal. Te milyen voltál ekkorának?
Nálunk a fiúk 1 évesen voltak 9kg-os és 74 cm-ek ha jól emlékszem. 2 évesen 11,3kg-ok 87cm-ek. Most 12,5kg körül lehetnek és 93cm-ek. De nálunk mind két család a "jó húsba van" kategória. Kép
Ilyenek a tréningek. s.Kék, vil. kék és khaki. De van még egy csomó színben.
Kép
Ez a márkája.
Kép
És ilyen a bélelt orkános gatyó.
Kép
Na most telelöktem a topicot!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Andi!
Szétröhögtem magam a soraidon!Kép
Rájöttem miért voltak 2 napig tündérek! Mert nem volt fenn a függöny!!!!Kép De így meg az én közérzetem nem volt az igazi: a szemben lévő házból belátni...Kép
Azóta függöny "visszaugrott" a helyére, de óvintézkedésként az ablak fogantyújára tekertem. Hát így sem az igazi... Elfelejtem felhelyezni és "Tarzanék" (ahogy kihúzom a szobából a csíkot) rávetik magukat.KépKép
Szóval nem tudom mi a megoldás! És ez csak a lakás egy pici része... Hol van még a többi praktika?! Konvektor, szőnyegpadló, Tv, tűzhely, hűtő, stb... Ezek is megoldandó feladatok!
Vikics!
Nem írtad meg, melyik az a kínai piac?!Kép
A Te 42-es kocsidat elvitték már? Mennyit engedtél?
Többiekkel mi van? Lehet, hogy a Lipót mégiscsak megtelt?Kép
Várjatok, hamarosan megyünk Mi is!!!!

Üdv. Erika

KépKép
herika

Vikics sorry!!!!!
Közben Te is írtál!
Mindjárt olvasom is!!

KépKép
herika

Vikics!
Tök jók a nacik. Meg nem mondom róla, hogy a kínain vetted.Kép
És a nagy piacon merre találom meg? Kínai v. magyar árulja?
(Megmérnéd a 92-es hosszát?)
Mikor nyitnak és meddig lehet menni? Ja, és mely napokon.
Bocsi a sok kérdésért, de nálunk ez nagy szervezést igényel...Kép
Viszont mindenképp ki szeretnék menni, mert nagyon belelkesedtem a látottakon.Kép
Köszi előre is!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Elnézést a "hallgatásért", kicsit összesűrüsödtek a dolgok az elmúlt napokban.
Andris hányással indította a hétfő reggelt, úgyhogy itthon volt, ma ment először oviba. Délutánra belázasodott, aztán kedden egész nap lázas volt, tegnap pedig már semmi baja nem volt. (ez abból látszott leginkább, hogy nem volt hajlandó aludni délután Kép )
A picik pedig valóban nem híztak eleget, pénteken voltunk orvosnál, aztán elkezdtem méregetni minden evést, és kiderült, hogy az egyik mellemből feleannyit sem tudnak enni, mint a másikból. Szegények, igazából csak minden második etetésnél laktak jól. Kép Úgyhogy most elkezdtem fejni, hogy hátha az segít, és mindig az, amelyik azon az oldalon van, kap egy kis pótlást szopi után. Na, meg is van az eredménye, tegnap voltak 6 hetesek, és 30 dkg-t híztak az utóbbi egy héten. Kép
Ja, és én meg valószínűleg Andristól kaphattam el a vírust, mert tegnap óta hasmenéssel küzdök, éjszaka is óránként jártam a vécére. Kép
Zsófi szerencsére jól van! Kép Kép
Most hétvégén Andrist viszi el anyósom hozzájuk, megint "csak" három gyerek lesz itthon.

Egyébként mi is sokat vásárolunk kínain, ott is lehet jó minőségű cuccokat találni, múltor kimentünk a három kisebb gyerekkel (az ikerkocsi persze elég nehezen fért el Kép ), és vettünk egy csomó mindent, nagyon jó áron. A férjemnek egy kantáros farmert, pólókat, nekem melltartókat, Andrisnak meleg nadrágot, meleg mellényt.
Nálunk igazából csak Andrisnak kell új ruhákat venni, a többiek öröklik, csak egy-két kiegészítésre van szükség. Szegény ZSófi szerintem még nem is kapott semmilyen teljesen új ruhát...
Ja, és még a bababörzén szoktunk jó dolgokat vásárolni nagyon olcsón, Andrisnak mindig ott vesszük a téli overallokat.

Vikics! Azok a bélelt orkános nadrágok nagyon jók ennyi pénzért!

Andi! Nálunk Zsófi sikeredett "hájpacni"-nak, egy évesen volt 10100g, viszont csak 72 cm, szóval egy kis törpe. Andris ilyen idősen csak 9300 g volt, viszont 76 cm. És ő most is elég vékony... Azért remélem Zsófinál ez még csak "babaháj", és nyúlik egy kicsit az elkövetkezőkben, mert idősebb korában már nem aranyosak a "hurkák". Kép

Na, most már elég belőlünk, remélem mások is előkerülnek hamarosan Kép

Zizi
debyand

Erika!
A Józsefvárosi az Orczy térnél. Ez a bót ha a Hungária felől jössz hátulról a második bejáratnál ha bemész és előrefelé veszed az irányt az első keresztutcában van. Kínai a főnök, de volt ott egy magyar gyerek is aki eladott. Ott van ez a márka doszt. Tavaly vettem egy kapucnis kiskabátot is ugyanebből az anyagból 1000ft-t. Idén, mert nagyon bevált vettem nagyobbakat lealkudva 900/db-t. Kép
A 92-es külső hossza: 51cm a belső: 31cm. Nekünk egy kicsit még nagy.(nem nagyon!)A 98-as: kh:56c,, bh:35cm
Az orkános máshol vettem, de majdnem minden gatya 1200ft a piacon. Az tök mindegy milyen, meckó vagy téli gatya. Ha többet veszel (5-6db-tól)akkor 600-700Ft.
Nem tudom mikor nyitnak, de 9-10 körül már tutira. Minden nap nyitva a piac, még asszem vasárnap is. Érdemes hétfőn menni, mert akkor nincs olyan nagy tömegnyomor.
Még nem adtam el a kocsit, de már van egy komoly érdeklődő csak lebetegedett. 38-t is odaadom csak vigyék. Kép De előbb azért bepróbálkozok hátha ennyiért is megy.

Kinek függöny tép a gyereke, kinek tapétát. Mindenki kiveszi a részét így vagy úgy. Rosszabb esetben így is meg úgy is.Kép
Itt a felső:
Kép
És egy kis helyzetjelentés:
Még mindíg a bilin ülnek, őnszántukból!!! Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok

Erika
Te sem vagy semmi,Kép mintha a mi lakásunkat írtad volna le. Függöny a kilincsen, mindenen lakat, szigetelőszalag, barikádok, kerítések. Mint egy kiképzőtábor. Mostanában fog következni a "túra az asztal tetejére" című fakultatív program. Én meg őszülök...
Azért a konyhából próbáld meg Őket bojkottálni, veszélyes.

Mostanában az evés is vetélkedővé fajult: Ki tud messzebbre köpni. Na jó nem ennyire durva a dolog, de szépen szokássá vált, hogy ha nem tetszik valami akkor bluggy, és a földön a megrágott falat. Étkezéskor lassan több időt töltök az asztal alatt mint a széken, néha komolyan bedurran az agyam.

Vikics
Jók a cumók, mindenképpen megérte.
Ne hagyd hogy karikás legyen a kis popikájuk, meg a kukac se hűljön ki!!!Kép

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Itt vagyok újra (mint az ősz Kép), csak elmentem egy kicsit főiskolára. Közben meg annyit írtatok, hogy csak mostanra sikerült visszaolvasnom. Ezen a héten meg elkezdtük a bölcsiben a beszoktatást.

Üdv az újaknak, én alig tudom már követni, hogy kinek mije, mennyi és hány évese van. Kép Persze, most már talán gyakrabban tudok jönni, és akkor belerázódom.
Egyébként hangosan nevettem a függöny-Tarzanokon, vitamin-falókon és a többieken. Biztos nem lettem volna olyan vidám, ha velem történik, ezért elnézést kérek az érintettektől! Velem csak annyi történt, hogy amikor első reggel elindultam kocsival a suliba, és belenéztem a visszapillantóba, Bencét láttam rohanni az utcán üvöltve pizsamában és zokniban. Kép Pedig az anyósom vigyázott rájuk, akiért teljesen odavannak. Biztos, hogy valami volt azon a héten a levegőben, mert akkor írtátok ti is a sztorikat.

Andi!

Nekünk van egy jó pizzatészta receptünk, amit a párom csinál, mert nem bízunk a boltiakban. Ha érdekel, elküldöm.

Éva!

Hol tart a tervezés? Mit mondott a tervező? Nekem is van egy tervező címem, aki alacsony költségvetésű, energiatakarékos és környezetbarát családi házak tervezését számítógépes látványtervvel és teljes ügyintézéssel vállalja. De ez nektek már nem kell, talán valaki mást érdekelhet.

Na, most alszom egy keveset, ugyanis a főiskola miatt 6-kor kellett kelnem, és azóta magamtól minden reggel felébredek 6 körül.
De még előbb megkeresem Éva padlizsánkrém receptjét. Kép

Gabi
efgabi

Gabi!
Na végre előkerültél Te is! A pizzarecept jöhet nekem is, de akár közkincsé is teheted a topicon. Kép
Mit szólnak a skacok a bölcsihez?
A levegőben még most is van valami, mert néha fgalra mászok a fiúktól. Nem elég, hogy ők buggyantak még én is ideges vagyok néha. Kép
Andi!
Az ablak elé a napra ültettem őket. Egy szál pólóban majd meg pukkadtam, úgyhogy kukac kihülésről szó sincs. Karika az van! De egyszer el kell kezdeni barátkozni vele és szerintem egy-két hét és talán rendeltetésszerűen fogják használni.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Délután 1 vill.megállónyi utat (oda-vissza) sikerült cirka 1,5 óra alatt megjárni...Kép
Megjárni??? Feküdni, vonszolni, csüngeni, ücsörögni... Járdán, zebrán, út közepén!!!
Teljesen kikészültem! A belvárosban autók ezrével, "ezek" meg szórakoztak velem... A 2 gazfickó 5 felé indult.KépKép De egyenesen jönni azt egyik sem óhajtott...
Andi!
A konvektor a legjobb!!! Bőröndpánttal (kettővel!) van átkötve!!!!Kép De lassan új megoldás után kell néznem, hétvégén jönnek a mínuszok, fűteni kell.Kép
Gabi!
Üdv. újra a Lipót "előkészítőben"...KépKépKép
Pizzatészta recept nekem is jöhetne, ha nem gond.Kép
Vikics!
Irigyellek a bili szakszerű használata miatt (mármint, hogy ilyen ügyes fiaid vannak...)Kép
Este a Riki elalvás után kb. 1 órával iszonyúan sírt. Bementem és kihoztam, nehogy felkeltse a másikat is. Mikor elaludt a vállamon letettem az ágyunkra - középre. Elmentem a WC-re, s ezalatt Ő vhogy leesett az ágyról.Kép Képzelhetitek: bömbi újra ezerrel... Alig tudtam nagyjából visszaaltatni és egy kis tejci kíséretében letenni a helyére. Rosszat álmodott, vagy megint jön a hidegfront és ezt érzi?!
Mi lesz velünk csajok, ha már most "frontérzékenyek" a "Pusztítók"???????Kép
Na megyek, mert lassan már kelnek...
További szép álmokat!!!!!
Üdv. Erika

KépKép
herika

Már fel is keltek!KépKép
5.40-kor ébresztett hatalmas sírással a Riki.Kép
Nem tudom mi ez az egész...
"Sokat" aludtam az éjjel.
Jó reggelt Mindenkinek!
E

KépKép
herika

Erika!
Mikor lesz kész végre a babakocsitok? Én ha elmegyünk valahová és noncs kedvem cipelni a nagy kocsit vagy tarcsiba egy egyszemélyes esernyő típusú. Abba beleül az egyik a mások meg a vázon áll a váz és az ülés között. Meg beraktam a két fógólya közé egy övtáskát amin ül a másik égy körbetekertem egy pulcsit amitől remek háttámla lett. A gyerek meg a fogókba kapaszkodik. Én meg tolás közben azért fofom a kezét. Szóval ha van valami szomszéd akitől tudsz egy ilyet lízingelni amíg nincs meg a másik akkor így megoldható. Esetleg illusztrálni is tudom. Kép Ismerem ezt a csetlést-nyaklást és nekem az idegeimre tud menni. Fokozottan ha az úttesten csinálják és még a két motor is a kezembe van.
A bilit még nem használják szakszerűen csak ücsörögnek rajta. Eddíg egy csepp semmi sem ment bele, de most már óvatos vagyok. Érzem, hogy itt nem szabad elrontani a dolgot.
A kisgyerekek amúgy sokkal érzékenyebbek a frontra mint a felnőttek. Nekünk akkor jött ki a sérve a Nándinak pár hónaposan mikor egyszer tök jó idő volt aztán a semmibő leesett a hó. Meg is műtötték szegénykémet olyan picin. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok
Én is itt vagyok. Hétfőtől csütrtökig a Mátrában voltunk. Apuci meglepi utónyaralása. Nagyon jól érezték magukat leszámítva, hogy Szederkének a fülét megcsipte egy darázs. Pont a füle belsejét, isonyúan fájhatott neki. Három és fél órán keresztül visitot. Csak akkor hagyta abba, mikor elmentünk lovakat nézni.

Vikics
Engem érdekelne az esernyőre csukható "tákolmány" képe, mert nem tudom magam elé képzelni, hogy fér el a két lurkó.

Erika
Kitartás! Nálunk sem telnek különbül a napok. A konvektorra sajnos nincs semmi ötletem. Örülök, hogy átköltöztünk panelba, itt a radiátor semmilyen veszélyt nem jelent. Szerintem valami rácsot kellenne elé tákolnod, hogy az égési sérüléseket is el tud kerülni. A frontok nálunk is gondot okoznak, bár ugy veszem észre, hogy a melegfronttal vannak csak a problémák.
Sajna mennem kell, mert felébredtek és Eperke nagyon visit. Didikutya kipottyant az ágyából.

Üdv. Böbe
böbe

Mindjárt jön a recept!Kép
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Nálunk is rendszeressé vált, hogy Bence hajnal 1/2 5 és 1/2 6 között felsír, és alig lehet rábeszélni, hogy feküdjön vissza. A fogára gyanakszom én is, de a szájába még nem sikerült belesnem. Talán rosszat álmodik?! De lehet, hogy a bölcsiben szerzett élményeket dolgozza fel, és azok váltják ezt ki belőle. Még csak a beszoktatás időszakát éljük, vagyis ott vagyok velük egész délelőtt, illetve kb 10-től délig, mert még nem sikerült korábban beérnünk. Úgy látom, Bence könnyebben alkalmazkodik a dolgokhoz, jól eljátszik, ebédnél is önállóan és sokat eszik. (Ez utóbbi eddig nem volt rá jellemző.) Marci alig mozdul el mellőlem, ha el is megy motorozni, mindig felém kanyarodik. Ő nagyon várja az ebédet, de aztán nem hajlandó megfogni a kanalat, nekem kell etetni. Viszont almát mindig háromszor kér. Kép

Végül közkívánatra itt a párom pizzareceptje, nálunk ezt csak és kizárólag Ő készíti, én csak lejegyeztem.

Pizzatészta:

Hozzávalók:

1 kg átszitált finomliszt
5 dkg élesztő
1/2 l langyos víz
1 evőkanál cukor
2 kávéskanál só
1 1/2 - 2 dl olaj
oreganó

A langyos vízben először feloldom a cukrot, majd a sót, végül belemorzsolom az élesztőt, jól feloldom, majd felfuttatom. Az átszitált lisztbe belekeverem az oreganót, közepébe mélyedést csinálok, és beleöntöm az élesztőt és 1 dl olajat. Robotgéppel addig keverem, amíg bírja a gép, utána kézzel gyúrom. Ha nehezen áll össze, öntök hozzá még egy kis olajat. Addig kell gyúrni, amíg elválik az edény falától. Ezután gömbölyűre formázom, és 1 órát kelesztem. Gyúrjuk át újra, vágjuk 4 kisebb cipóra, és hagyjuk újra 1/2 órát kelni. (Ha nagyon éhes a család, ez elhagyható. Kép) Melegítsük elő a sütőt 220°-ra. Nyomkodjuk bele a pizzasütő lapba, kenjük meg paradicsommártással és ízlés szerint rakjuk meg a hozzávalókkal. Süssük a sütőben 20-25 percig.

Paradicsommártás:

Hozzávalók:

0,7 - 1 l paradicsomlé
1 dl száraz fehérbor
2 közepes fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva, nem átnyomva
Vega-mix

Oreganó
Bors

A meleg olajba először a fokhagymát teszem bele, és egy kicsit megpirítom, majd megsózom, beleteszem a hagymát és üvegesre pirítom. Ezután beleteszem a Vega-mixet, az oregánót, még egy pár percig pirítom, majd felöntöm a borral, és lefedve néhány percig párolom. Utána fedő nélkül folytatom, hogy egy kicsit "zsírjára piruljon". Beleöntöm a paradicsomlevet, teszek bele még egy kis oregánót, borsot, megvárom, míg egyet rottyan, és elzárom.

Jó étvágyat! Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Hírt hoztam Dorisékról.
Sokszor puszil mindenkit és elnézést kér, amiért nem tud válaszolni a mail-ekre, de most fél évig sajnos nem lesz gépközelben.
Befektették a kóházba, mert a kislány sajnos le van maradva, és gyakran kell flowmetriát csinálni.
Szorítsunk nekik nagyon, jó?
Ha lesznek új híreim, majd megírom.
Viki
vikici

Sziasztok!

Erika!
Lehet, hogy én már akkor sejtettem valamit ebből a "Lipót" előkészítőből, amikor még terhes voltam. Akkor költöztünk Budaligetre, és csak később tudtam meg, hogy szinte minden nap elmegyek a Lipótmezei Pszichiátriai Intézet előtt. Szóval én már szokom a levegőjét, már az épületet is ismerem látásból. Előbb-utóbb belülről is megtekinthetem, ha a fiúkon múlik.Kép Mivel most a bölcsi kitölti a délelőttjeinket, utána kell elintéznem a dolgaimat, viszont ők addigra már olyan fáradtak, hogy folyamatosan visít az egyik. Na, ettől fogok én bekerülni a fent nevezett műintézménybe!

Vikics!
Kedvet kaptam én is ahhoz a Józsefvárosi piachoz, írd meg légyszi, érdemes-e oda kocsival menni? Vagy jobb a BKV? Nem nagyon ismerem azt a környéket, hogy mi jár arra.
Egyébként hol tart a címlista? Vagy nem lelkesedett az ötletért senki rajtam kívül? Na, és az őszi találkozónk hol lesz? Most kéne még, amíg tart a vénasszonyok nyara!

KÖRKÉRDÉS!

Kinek lenne kedve egy újabb "rögtönzött" ikertalálkozóhoz? Írjátok meg, mikor és hol lenne jó!
Nekem a kedd, csütörtök, péntek délután, hétvége egész nap. Helyszínnek jó lenne a múltkori.

Gabi
efgabi

Szegény Doris!
Nagyon szorítok neki!
Biztosan behozza a lemaradást a kicsi lány!
Csak pozitívan!!!KépKépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Doris!
És is szorítok!!!Kép
Sok sikert!!!!!!
A pici lánynak pedig:hajrá!!!Kép
Gabi!
Köszi a receptet.Kép
Ikertali helyszín: Lipót?!KépKépKép
Vikics!
Ma akartam kimenni a piacra, erre elered az eső!Kép
Na megyek mert megint "dili" van...Kép
Jó hétvégét Mindenkinek!!!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Új hír Doristól: a flowmetria eredménye sajnos nem jó, a kislány valószínűleg erőlködik a létért. Hétfőn UH és flow. lesz, és ha akkor is rossz az eredmény, befejezik a terhességet.KépKépKép
Kapott már tüdőérlelőt is és Mindenkit puszil.
Viki
vikici

Sziasztok!

Én is előkeröltem, most van egy kis időm netezni.KépKép
Mi betegek voltunk, influenzásak a múlt héten.Kép
Velünk nem történt semmi különös, a tesóm nélkülem jár egyedül edzésre, én meg nélüle németre!KépKép
Most egy kicsit le vagyok maradva, de visszaolvasgatok!

Doris!!

Nagyon szomorú, ami történik, de mi is nagyon szorítunk a Picilánynak!!!!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Nagyon nagyon elkeseredtem azon, amit Dorisról írtál Kép Borzasztó nehéz lehet most neki. Kép

Nálunk zajlik a hányás-hasmenés vírus, most Zsófi van soron, remélem ő az utolsó, és az ikrek nem kapják meg.

Gabi!
Milyen volt a suli?
Köszi a receptet, én is ki fogom próbálni! Kép

Böbe! Klassz lehetett a Mátra ilyenkor, gyönyörű időtök volt!

Zizi
debyand

Sziasztok
Én is nagyon szorítok Doriséknak. Nem tudom hányadik hétnél tartanak most. Remélem nem lesz semmi probléma, ha megindítják a szülést.

Ikertali nekünk bármelyik nap jó. Viszont, ha nem nagy gond másoknak, akkor jobb lenne újabb környezetet találni a változatosság kedvéért, meg azért is mert nekünk Kispestről másfélóra volt oda és másfél vissza a dugó miatt. Meg szerintem igen nagy szerencse kell ahhoz, hogy kifogjunk egy szép délutánt, úgyhogy lehet, hogy fedett helyet kellenne megcélozni. Az előző tapasztalatából még legalább két hét mire megszüljük az időpontot, addigra viszont már elég hideg lesz.

Vikics
Mi az a flowmetria? Én ilyen nevű dologgal nem találkoztam és nem is olvastam sehol róla.

Üdv. Böbe
böbe

SZiasztok Mindenki!
Üdv az újaknak, és gratula, meg minden elismerés a (dupla)kiskrampuszok jól lestrapált Anyukáinak!
Nagyon felkavart, amit Dorisékról olvastam. Keresgéltem a Babaneten és a Friss kismamák topicban megtaláltam egy augusztusi hozzászólás alapján, meg Vikit is, aki a híreket hozta. Volt ott egy táblázat is, aszerint 29-30 hetes lehet a terhesség, ami bíztató! Hajrá Picurkák! A flowmetriáról pedig azt írják, hogy a méhlepényt meg még máts is tudnak vele ellenőrizni, szóval a terhesség és a babák állapotáról ad képet.
Én is nagyon izgulok értük!!!!

Mi jól vagyunk. Kisfickók mennek és mennek és mennek, KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép mindenki tudja, hogy ez mit jelent pl. a játszótéren KépKép
Az értelmük is fejlődik ezerrel, utánozzák egymást, szavakat próbálnak ismételni, megneveznek néhány dolgot, naygon szórakoztatóak. Már egy csomó mindent megértenek és figyelnek minden mondatomra, emlékeznek a közös élményekre (legalábbis csillog a szemük, amikor végigvesszük az elmúlt órák eseményeit) úgy élvezem! Végre megkaptuk a digitális fényképezőgépet és az új számítógépet, amit férjem nyert közalkalmazottként egy pályázaton. Egyelőre ő matat velük, enkem mostanra volt elég energiám írni. A pécsi kiruccanás jól sikerült, egy villányi szürettel kezdtük, ahol készült egy-két fotó, tettem fel frisset a profilomba.
Jó éjt! M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Dorisnak én is nagyon szorítok. Tudja pontosan valaki, hányadik héten tartanak?
ikeranya

Bocs. Most ért csak ide az info, 29-30 hét, talán még egy kicsit sikerül ráhúzni. Nagyon szorítok értük.
ikeranya

Utána néztem, Doris már 31 hetet betöltötte. Kicsi babák hajrá!
csilla

Sziasztok!

Marcsi!

Nagyon aranyosak vagytok a profilodban!Kép
A Te Babáid is hasonló időben születtek, nem??
Szóval hajrá Kicsilány!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Viki!
Mi is pusziljuk Dorist! Nagyon drukkolok neki, remélem hétfőre összeszedi magát a pici lány! HAJRÁ!

Böbe!
Mivel jössz Kispestről? Metroval? Hol lenne neked jó a tali?

Zizi!
Kösz, a suli jó volt, csak nem voltam felkészülve, hogy matekot is tanulni fogunk. (Csak az első félévben, hogy kiszórják a fél évfolyamot!Kép) Már a gimiben is hanyagoltam ezt a tárgyat a tanár jóvoltából, így tizenegynéhány év kihagyás után meg aztán végképp kínaiul hangzik az, hogy deriválás, integrálás és társaik. Van még másból is pótolni valóm, úgy mint fizika és kémia. A közgazdaságtan meg a növénytan szintén szóró-tárgy. Aztán van még geodézia, agrometeorológia és agrártörténet. Azt hiszem ez utóbbi az egyetlen, amiből van némi esélyem, hogy átmenjek. De nem vagyok elkenődve, mert nem vérre megy a dolog, legfeljebb évet ismétlek. Aztán megint. Aztán megint. ... Kép

Lányok!
Volt valaki cipő és ruhavásáron? Ha igen, írjon beszámolót. Köszi.

Gabi
efgabi

Közkinccsé teszem ezt is, jól jön majd az újaknak. Először tejérzékeny fiamnak csináltuk keksz helyett, később nekem tejserkentőként hatott, de egyszerű teasüteményként is remekül használható.

<u>Anzac SAJÁT módra</u> (kb. 100 db sütemény)
30 dkg margarin
26 dkg liszt (graham, finom, rétes, rozs, rizs, szója - max 10%)
20 dkg gabonapehely (zab, búza, rozs, árpa)
20 dkg dióféle (kókuszreszelék, kesudió, dió, mogyoró, mandula, szezámmag, napraforgómag)
15 dkg cukor (barna, szőlő, por)
5 dkg mazsola, aszalt gyümölcs (ha ezt elhagyjuk, ennyivel több cukrot kell beletenni)
4 evőkanál méz
4 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor

1. A gabonapelyhet megdaráljuk, a liszttel, a cukorral, a darált diófélékkel, a mazsolával, a darabolt aszalt gyümölcsökkel meg a sütőporral összekeverjük.
2. A margarint a mézzel kis lábaskában felolvasztjuk.
3. Hozzáadjuk a forró vizet, majd a lisztkeverékbe öntjük, s alaposan összegyúrjuk.
4. Kiskanál segítségével egy kikent tepsire a tésztából - egymástól távol - kis halmokat rakunk.
5. Mérsékelten meleg (150 °C-os) sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőlemezről még melegen széles pengéjű késsel lefejtjük, és rácsra vagy deszkára rakva kihűtjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.

Jó étvágyat!Kép
Gabi
efgabi

Sziasztok

Erika
Hangosan röhögök az írásaidon így éjfél felé fél úton. Nem piskóta, ezerrel zajlik nálatok az élet. A front dolgot én is hallottam biztos helyről, tényleg kiakadnak a skacok tőle.

Vendégségben voltunk, visszavittük a kinőtt rucikat és hoztunk helyette kb. 5 nagy bőröndnyit. Mostmár csak pótszekrényt kéne venni. Cipő van vagy 40 pár. Mázli, tudom.
Érdekes módon idegen helyen a gyerekek felfalnak mindent, csak itthon nekem van színház: nem kell, fúj, utálom...
Ma evett Kristóf először kanállal, brassóit, nem hittem el olyan ügyes volt.

Vikics
Köszi a híreket, nekem már régóta hiányzik Doris, sajnálom, hogy nem sokat hallunk felőle. Tiszta szívemből drukkolok nekik! Nem igazság, ilyenkor olyan dühös tudok lenni. Miért pont az a pici csöppség?
Dehát Ő csak meg akar születni!!! Olyan jó lenne mellettük lenni... Azt viszont nem értem, ha a másik baba egészséges akkor miért indítják meg a szülést. A másik baba teljesen normálisan fejlődhet tovább.

KÖRVÁLASZ
Tényleg talizhatnánk megint valami fedett helyen. Ha nem baj, egy kérésem lenne: hétvégén, mert papa is akar jönni. A lipótot támogatom, szerintem beleolvadnánk a környezetbeKép
Szerintem valahol középen kéne találkozni, mi is lent a déli régióban lakunk.

Gyanítom, hogy Éváéknak bekrepált a netkapcsolatuk.

Jó éjt!
Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Andi, csak a pontosság kedvéért, én nem vagyok azonos Vikics-csel, aki itt szokott irogatni.
Dorisnál szerintem azért akarják a Piciket kivenni, mert ha egyre rosszabb a kislány állapota méhen belül, akkor egyre kevesebb az esélye az életben maradásra (ha a kisfiú kap mindent, a kislány meg semmit), idekint viszont reméljük, az orvosok tudnak segíteni.
Nagyon nehéz helyzet, nálunk hasonló volt. Az egyik kisfiunk betegsége miatt császárztak a 31. héten. Azt gondolták a gyerekorvosok, hogy talán tudnak Rajta segíteni, de sajnos végül nem sikerült. Így viszont a másik kisfiunk is koraszülött lett. Hála Istennek Vele semmi probléma nincsen, ma már senki nem mondaná meg, hogy korábban született (mindössze másfél kilóval), de én is sokszor gondolkodtam azon, hogy mi lett volna, ha nem császároznak meg olyan hamar, vagy ha egyáltalán észre sem veszik, hogy valami baj van a másik babánkkal, és tovább fejlődhettek volna.
Mert oké, hogy szerencsére a Levinek nem lett semmi baja, de az elején azért nagyon nehéz volt (mondhatni rémálmomban ne jöjjön elő), és bármi megtörténhetett volna...

Viki
vikici

Gabi
Mi valószínűleg kocsival mennék, mert délután 3 és 6 között képtelenség felszállni két gyerekkkel a Köbánya-Kispest felé tartó metróra. Úgyhogy odafelé még nem lenne gond, de a visszaút az katasztrófa lenne. Nekünk csak február óta van saját kocsink, előtte metróztunk. Az első kétbabakocsis metrós utazás alkalmával a férjem kishijján lecsapott egy idős embert, mert ránkszólt, hogy ne álljunk az ajtóba. Persze mondanom sem kell, hogy az emberke ült, tehát őt nem zavartuk és a metróba iszonyú tömeg volt. A férjem egy nagyon nyugodt, türelmes emberke, általában az ilyenfajta dühkitörések nálam szoktak előfordulni, de én annyira meglepődtem, hogy valaki szólni mert abban a helyzetbe, hogy meg sem tudtam szólalni. Szóval, ha lehet és van rá mód kerülöm a tömegközelekedést. Egyébként Andihoz csatlakozva szerintem is jó lenne valamelyik hétvégés nap, már csak azért is mert akkor nincs dugó. Meg a bűszke apukákat sem kellenne mindig kihagyni a taliból. Minden második találkozó lehetne papás tali.

Nagyon aggodóm Dorisék miatt, főleg, hogy olvastam Viki levelét. Remélem nem fejezik be előbb a terhességet. Nagyon korai lenne most még mind a két babának. Kicsi lány próbáld összeszedni magad!

Erika
A frontok nálunk is bejönnek. Főleg, hogy nem tudunk lemenni az utcára az esős miatt. Bolondok háza volt az egész napom. Szederke mostanába, ha valami nem sikerül neki a földhöz vágja magát. Én azt hittem, hogy az ilyesfajta megnyilvánulások nevelés kérdése. Valamit elrontottam? Eperke nem csinálja pedig ugyanazt a nevelést kapja. Mit csináljak mielőtt még nagyon elfajulnának a dolgok? Félek, hogy nagyon begüti magát, mikor rájön a hoppáré.
Mennem kell, valamiért most aludni sem akarnak. A lipótra én is befizetek.
Üdv. Böbe
böbe

Viki

Elnézést a keverésért, nem igazán emlékszem hogy ebben a topicban láttam volna a nicked.
Azért csodálkozom a terhesség befejezésén, mert a Baross klinikán hasonló eseteknél az egészségesen fejlődő ikermagzatot nem szokták megszülni pusztán csak azért mert a másik sajnos életképtelen. Mellettem két anyuka is feküdt akinél ugyanez volt a probléma, és mivel nem volt veszélyben sem a mama sem a másik baba, nem indították meg a szülést.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Gabi!
Remélem nem késtem el a válasszal. Bárhogy ki lehet menni a piacra. Ha BKV-val akkor az 1-es villamos majdnem ott tesz le a hátsó bejáratoknál. Autóval meg általában ha nem hétvégén mész találni parkolóhelyet, de mind fizetős.
A címlistára nem volt valami sok jeletkező, de várom őket. Esetleg Te is elküldhetnéd megint mert most pucoltam az Outlookomat és lehet, hogy odaveszett.
Köszi a recepteket!!! Majd ha megcsinálom őket egy unalmas téli éjszakán, megírom hogy sikerült. J
Jaj a találkozó! Nálunk Kaszásdűlőn vagy egy bölcsi ahol reggeltől asszem délig játszóházat üzemeltetnek. Ami abból áll, hogy asszem egy kicsit érdekesebb játékokkal játszhatnak a gyerekek míg a felnőttek dumcsiznak és mindenféle előadásokat hallgathatnak és kérdezhetnek. 700Ft és a gyerekek ebédet és talán tízórai is kapnak. Én még nem voltam ott, de sok barátnőm igen és nagyon tetszett nekik. Azt nem tudom mennyi a befogadóképességük és, hogy egyáltalán hétköznap reggel ez jó-e a többségnek.

Viki!
Köszi az infót Dorisról és kívánunk Neki meg a piciknek minden jót!!!
Hajrá Picilány !!!! Azért legyél egy kicsit élelmesebb!
Erika!
Éppenséggel nem egy élmény esőben piacolni, de talán elretten tőle mindenki már és így nincs nyomakodás. J Csak egy jó vízhatlan dzseki kell hozzá. J
Böbe!
Viki és Vikcs más személy. Bár valóban így hívnakJ
Felőlem lehet máshol is ha kitaláltok valamit. Én mondjuk nem vagyok mobil úgyhogy azért ne kispesten. J
Még egy ötlet talira mert sorba válaszolgatok. J Soroksári Brendon hétvégén?? Ott van valami gyerekjátszó nem? Még talán némi szponzorációt is kicsikarhatnánk belőlük. J
(Hétvégén van apucink is meg kocsink is J)
És a végéra hagytam a büszkeségünket! Levike az este nem pisilt a pelusba viszont a bilibe igen!!! J J J Csajok, haladunk!!!
Éva!! Már csak Te vagy elbújdokolva jóformán!
Vikics

KépKép
vikics

Vikics
Gyanítom, hogy hétvégén mindenki szabadabb és mobilisabb (papa). Kaszásdűlő tőlünk kb. 30 kilométerre van, pedig a XX. kerületben lakom. Ha majd mindenki nyilatkozik, mikor, hol jó neki, akkor feltúrom a netet játszóház ügyben.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Én azt hiszem, a mostani talit még kihagyom, a szoptatáshoz szükségem van egy-két dologra, ami nem mobilizálható... Egyébként is nálunk apuci leginkább hétvégén dolgozik, de hát ez egy ilyen "őrült" munka, ezt kell szeretni. Kép (A férjem hangtechnikus, és minden rendezvény, bál, színház esténként és hétvégén van) Na, de miénk általában a hétköznap délelőttök Kép

Gabi!
Jó sok olyan tantárgyat írtál, amiből tényleg sokat kell tanulni, és nem is könnyű.... Nem lesz egyszerű a gyerekek mellett.

Vikics! Gratula Levinek! Nagyon ügyik vagytok!

Nálunk Zsófi még mindig nagyon rosszul van, harmadik napja hány és hasmenése van, most hívtam ki a doktornénit, remélem ad rá valamit, mert félek, hogy ki fog száradni. Próbélim itatni, több-kevesebb sikerrel, de nagyrészt még a vizet is kihányja.
Amikor szoptatok, egy darabig sír, hogy vegyem fel (három napja szinte folyamatosan kézben van), aztán lefekszik a földre, és többször előfordult, hogy el is aludt, ott a földön. Olyan rossz nézni, hogy szenved, jó lenne már túl lenni rajta. most is itt alszik az ölemben...

Böbe! Az, hogy földhözvágja magát a gyerek, szerintem nem nevelés kérdése, hanem a természetén múlik. Sokmindent nem lehet vele csinálni... Kép Andris csinál hasonlót (bár ő már 5 éves), csak ő a játékot vágja a földhöz, amivel játszik.

Zizi
debyand

Zizi
Köszönöm, hogy ennyi gyerkőc mellett még az én Szederkém dilijéhez is van türelmed. Remélem én is, hogy hamar kinövi.

Kimostam a pelenkázó táskámat és szétesett belülről, mállik a szivacs az oldalából. Nem tudtok véletlenül egy eladót? Olyanra gondolok, aminek van kivülről is zsebe és belül is vannak elválasztó falak és babakocsira pattentolható. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
Üdv. Böbe
böbe

Szisztok!
Látom mindenkinél zajlik az élet...
A kis betegeknek jobbulást, a kis hisztisekhez pedig sok türelmet kívánok!!!?)
Vikics!
Köszi a mailt, vmikor újra megkísérlem a "piactúrát". Száraz időben, mert 1 évre elegendő eső csurgott most a nyakamba.Kép
Böbe!
Én árulok egy pelenkázótáskát! 1x használtam az ikertalin, talán láttad. kifogástalan állapotban van, sötétkék Pierre Cardin. Különálló, kivehető pelenkázólap van hozzá. Sok rekesszel, piszkos pelusnak külön tasakkal, külső zsebekkel (elől, hátul, és a két oldalán is. Az oldalsó zsebekbe 2-2 cumisüvegnek kiakakított rész van. Babakocsira csatolható és vállon, vmint kézben is vihető (vállpánt és fogantyúk is vannak rajta). Belűl vízhatlan, kívűl bordázott anyagú. Mivel tökéletes állapotvan van, 4000-ért árulom.
Ha érdekel hívj fel. 210-4631 v. 0630/9125274
Üdv. Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Van hír Dorisékról??

Böbe!

A földhöz vágás tényleg gyerekfüggő, nem Te "rontottad el" a nevelést, mi is ugyanazt a nevelést kaptuk, és én is olyan voltam, mint Szederke, földhöz vágtam magam, ha valami nem tetszett!Kép (gondolom, anyukám nem nagyon örült nekiKép)...

Gabi!

Mi voltunk a cipő-ruhavásáron, Martens bakancsot vettünk, 24-ről 17-re volt leértékelve. Főleg cipők vannak jók, olcsón, legalábbis olcsóbban, mint általában. "Baba-szemmel" nézve csak akkor érdemes kimenni, ha bakancs kell nekik, láttam Siestát. Igaz túl nagy a tömeg.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Erika
Érdekel a pelusozótáska. Újra végig néztem az ikertali képeit, hátha meglátom rajta. Tudnál képet küldeni róla? Teljesen sötétkék, vagy vannak mintái?

Zsuzsi
Köszi, hogy te is vigasztalsz Szederke ügyileg. Nálad mettől meddig tartott ez az állapot és milyen időközönként csináltad?

Vikics
Lehet, hogy egy kicsit lemaradtam, az előző hetet még nem volt időm átolvasni. Milyen címlistát gyűjtesz?

Szerintem is jó lenne egy bölcsödei játszócsoportot találni a teli helyének. Nálunk van egy olyan csoport ahová anyukák is bemehetnek. Általában nem szoktak 4-5-nél többen lenni. Ha tudtok felétek vagy valahol féluton ilyet, ez szerintem jó lenne. Egy sima bölcsödei csoport szobájában szerintem elférnénk, mert ha az idő engedi még talán kint is lehetne lenni. Ha esetleg ebédelni is tudnának együtt a gyerköcök, az meg kifejezetten jó lenne nekik is. Ugyhogy én támogatom az ilyen irányú talihely keresését.
Üdv. Böbe
böbe

Böbe!

Ennek még utána kell kérdeznem anyukámnál, ő pontosan tudjaKép

Zsuzsi
zsuzsi

Doris!
Tavaly a kórházban volt egy szobatársam, akinél 28 hetesen beindult a szülés. Sajnos az egyik baba (a kislány!) addig alig tudott fejlődni, mivel szivárgott folyamatosan a magzatvíz az Ő burkából...Kép Az orvosok azért fektették be az anyukát, hogy az utolsó pillanatig a babák a pociban maradhassanak, pedig a pici lányról lemondtak. A fiút akarták még növeszteni... Ez a 28. hétig sikerült is nekik. S láss csodát: a 75!!!dkg-os kislány ma már beszél pár szót, kapaszkodva megyeget, pohárból iszik...Kép
A kisfiú 1150 gr-os volt, s vele több gond volt, mint a szívós pici lánnyal!!!!!
Szóval hajrá csöpp kislány!!! SZORÍTUNK!!!!!!!!Kép

Böbe!
Sajna fotóm nincs - tudod, nincs gépem...Kép Amikor a kocsit és a fejvédőket egy anyuka szívességből lefotózta, a babszik nem hagyták, hogy a többi holmiról is készülhessenek fényképek. Ezért erről sem készült.Kép
De ha tudsz "ugorj fel" (Kép) vmikor megnézni.
Igen sötétkék, az elején (a nagy zseb felett)van egy kis színes papagáj és fehérrel a Pierre Cardin Paris felirat belehímezve. Az egész "embléma" mindössze pár cm. A felcsatolható fül narancs színű. Nagyon szép sötétkék, bordázott anyagból. Ennél jobban nem tudom leírni, remélem érthető voltam.Kép
Üdv. Erika

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?