Sziasztok!
Henka, utólag is boldog névnapot!
Timi, Isten éltessen, és gratulálok a gyönyörű ajándékhoz
Mmm, milyen kajákat írtál itt le... nekem most kezd megjönni az étvágyam, igazi zaftos magyaros kajákra vágyom, úgyhogy összefutott a számban a nyál...
Örülök amúgy, hogy már van kedvem enni, mert eddig összesen 3 kiló csúszott fel, és éreztem, hogy nincsenek tartalékaim. És a kalóriák igenis kellenek a babának. A védőnő nagyon megdicsért, hogy csak ennyi jött föl, de igazából nem tehetek róla, és nem is értem, miért a negatív hízást támogatják a szakemberek. Hiszen nemcsak a babavárásra, hanem a szoptatásra is készül a szervezetünk, ahhoz meg kell az energia.
Maverick, sajnálom a szív-ügyeket, remélem, találtok jó szakembert. Ha kell, a Városmajori érklinikán van egy jó orvos, aki Anyut kezeli az ereivel.
Annyit írtatok, próbálok lépést tartani.
Akinek még kell kismamaruha, tudok egy jó varrónőt, aki korrekt árakon dolgozik (egy gatyó 5 ezer körül van): Buriusz Zsuzsanna 1173 Bp. Bélavár u. 125. 257-5294; 0620/951-5899
Épp holnap készülök hozzá, mert a régi kismamanadrágjaim annyira formátlanok lettek, hogy muszáj vennem legalább egy farmert.
Babakocsi: tudom, sokan megvettétek már. Csak annyi, hogy az sem elhanyagolható szempont, belefér-e az autó csomagtartójába. Némelyiknek akkora kereke van, hogy amiatt nem lehet szállítani. Persze akkor már általában leszerelhetők, de az dupla macera: gyereket is kihámozni, kocsit összerakni, aztán szétszedni...
Hőmérőzés: mi még mindig Ottó fenekében mérjük. A legtöbbször érzem és látom rajta, ha lázas, de a fenékben mérés adja a legpontosabb eredményt (amikor beteg voltam, magamon is teszteltem). A digitális hőmérők szerintem hónaljban vagy szájban nem mérnek olyan pontosan. Fenékben meg egy perc, a gyereknek elmondtuk, hogy ez azért kell, hogy hamarabb meggyógyuljon, és gond nélkül elviseli.
Ronix, nagyon sajnálom, hogy ennyit szenvedsz az arcüregeddel, gyógyulj meg mihamarabb! Ha kell, szívesen ajánlom neked a mi gégészünket. Hátha több szem többet lát...
Zene: a barokk és a klasszikus kifejezetten bababarát zenék - bár Ottónak a pocakban nem minden tetszett. A kislány a gregoriánt élvezi, de fogunk még Tolcsvayt, Mozartot is énekelni, kíváncsi vagyok, hogy fogadja majd. Apától meg kemény rockot és hörgős metált kap, azt mondta, nevelni kell a gyereket
hát ez van, Ottó is jár a blues-rock próbákra Apával, viszi a minigitárját is, és beáll a nagyok közé. Szombaton pl. dobolt, nagyon élvezte
Az a lényeg, hogy ti szeressétek, amit hallgattok, és ne hallgassátok túl hangosan.
Wera, szép neve lesz a lányotoknak! Nekem is tetszene a Nóra, de az utálatos, kétszínű volt főnököm is Nóra, úgyhogy kiesett a rostán. Most épp Lujzánál tartunk, de ez sem a végső megoldás, mert egyrészt a Bangha Lujza nagyon hasonlít a Blaha Lujzára, másrészt az unokatesóm kutyája is Lujza
Kriszti, gratulálok a félidőhöz! Lassan beléptek a 6. hónapba
Mi most keztdjük
Marcsi, ne aggódj, gondolj arra, minden a legnagyobb rendben lesz veletek. Kívánom, hogy a dokidnak ne legyen igaza, és jó sokáig bírjátok egyben!
Kike, fél ötkör kelnek a gyerekek?
biztosan nem bírnám. Tegnap korrektúráztam egy könyvet, emiatt 3-kor feküdtem le, és 5 óra alvás után alig bírtam kivergődni az ágyból, de muszáj volt. A kevés alvást és a hajnalozást biztosan nem bírnám sokáig - pedig nem lesz más választás július közepétől
Megyek, valami tisztaságot varázsolni a lakásba, és húsvéti recepteket meg tojásfestős praktikákat keresgélek. Oti csütörtök-pénteken itthon lesz, kézműveskedni fogunk.
Szép napot nektek!