Új privát üzeneted érkezett!

ja és képzeljétek, megcsináltattuk a tetőt. AZ egyik nagybátyám olyan helyen dolgozik hogy van daruskocsi, és megkértük hogy jöjjenek vele erre. Nekem lentről nézni is rossz volt ahova azt felemelték... Mert ugye az egész utca tele van vezetékekkel úgyhogy csak azok fölött tudtak befordulni a kertbe. Hát nem volt egyszerű, de tök jól megcsinálták. Úgyhogy ezzel sem lesz több gond. :)
Amúgy meg tök jó napom lesz, mert csak háromtól lesz egy dupla órám, az is itthon... :) Na mindenkinek szép napot, bár ahogy ismerem magam ma elég sokat itt leszek hiszen nem nagyon van most dolgom. :)

KépKép
muffin

Sziasztok!

Wera! Gyönyörű ez a hajasbaba!
És milyen nagynak tűnik!
Tök cuki!

Mi itthon voltunk tegnap többé kevésbé!
Olyan álomkór volt rajtam,hogy alig tudtam nyitvatartani a szemem!
Összevesztem Apával is,mindenen sírvafakadtam!
Borzasztü volt!
A hormonok és a front már kicsit sok egyszerre!
Aztán persze megbékéltünk,de úgy rákészültem egy nyugodt vasárnapra!
A végén már semmi sem volt jó,meg is kérdezte,hogy mindenképp veszekedni akarok? Mert akkor nem töri magát! :roll:

Pirsing! Nekem volt,kivettem,benőtt.
Valószínűleg nem lesz többet olyan hasam,hogy rajta figyegjen,bár azért titkon bízom benne!
Már alig várom,hogy mehessek futkosni,tornázni,hogy legyen valami formám!
Ma Apa gatyóját vettem fel megint! :cry:
+14-nél tartok!
Félre ne értsetek nem zavar ahogy kinézek és tök jó minden,de azért jó lesz nem bálnának lenni!
Persze tudom,hogy ez ezzel jár!

Maria! Várunk a fejleményekkel!
Biztos minden rendben lesz!

Nekem a héten is elég sűrű lesz a program,leírni is elég lenne!

Fáj a fejem is tegnap óta!
Ez a hülye idő!
Mikor felkelltem sütött a nap,meg is lepődtem,mert esőre számítottam a fejfájás miatt,hát ideért!

Minden jót!

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt!

Nagyon aranyos Emma baba! Látszik, hog yszeret puccoskodni.

Ráálltam a mérlegre és kellemesen csalódtam! 1 hónapja semmit sem híztam! Igaz így is +10 kg-nál járok.

Nálunk még süt a nap! Remélem így is marad! Délután tesómmal megyünk ide oda. Főznöm sem kell, maradt kaja.

Muffin! Apa előzőleg egy daruskocsit vezetett. Felvitt egyszer 15 m magasra a kosárban. Hát nem volt semmi. Fújta a szél és libegett ide-oda!

Kép
szly27

Sziasztok!

Hát, megjöttem.
Méhszáj még mindíg 2100.
Ez jó.
A baba fejátmérője 57mm.
23-24 hetesnek felel meg.
Azt mondta a doki, hogy továbbra is pihenés, ill., hogy biztosan nem hordom ki a kiírt időpontig, ami nem zavar, ha a 36-on viszont túlmegyek...
Ami zavar az az, hogy szerinte csak hatalmas mázlival úszom meg hosszas kórházi ellátás nélkül... :roll:
Hát, itt még nem tartunk...
Kellemetlen lenne, de csak nem lesz rá szükség...
Kaptam még plusz görcsoldót, mert vasárnap szörnyű görcsökkel ébredtem...
Azt csak szükség esetén kell bevennem.
Mindjárt visszaolvasok, mit csináltok!
Vendég

Sziasztok!

Marcsi, várjuk a dokitól kapott jó híreket!!!! :lol:
Kriszti, nekem volt piercingem, de ahogy elkezdett nőni a hasam, kivettem. Szerintem ekkora hassal már nagyon zavaró lenne.
Wera, Emma gyönyörű!!!! :shock: :lol: És a pocid is nagyon szép! :lol:
Babuli, én ezzel a héttel együtt még 3 hetet dolgozom. De már nagyon várom a végét!!! :D
Henka, utólag BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!

Én ma alig bírtam felkelni. Nagyon nyomott vagyok. :?

Kép
sziszka82

Jó reggelt mindenkinek!

Látom ma azért vagyogatunk... :)
Tegnap délután sétáltunk egy jó nagyot, olyan csábító idő volt. Sajnos ez most már nem mondható el. Itt lóg a lába az esőnek.

És tegnap megvettem az első kismamanadrágomat, meg egy pólót is mellé. Nem voltak valami olcsók(gatya:9.990Ft, póló:4.990Ft), de mostmár tényleg szükségem van rá.

Lenne még egy kérdésem, ez most az előtejjel kapcsolatos. Már egy pár hete van, de nagyon minimális, szinte elenyésző mennyiségben. De tegnap egy kicsit megindult, csöpögött és csupa folt lett a pólóm. Kb 20 perc múlva elállt, de kicsit megijedtem. Szerintetek milyen mennyiségben normális?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Marcsi, látom megjöttél. Örülök a jelenlegi jó eredményeknek, de az már kevésbé hangzik jól, hogy hatalmas mázli kell ahhoz, hogy megúszd kórházi ellátás nélkül.... :? :(

Kép
sziszka82

T. maria!

Örülök,hogy jók lettek az erdmények,vagy legalábbis nem lett rosszabb!
Azért bízz benne,hogy megúszod a kórházi kezelést!
Vigyázz nagyon magadra!
Milyen görcsoldót kaptál még?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Mi egész hétvégén festettünk, pakoltunk, sok meló van még hátra.
Szerintetek ilyenkor árt még a festékszag?

Wera, nagyon édes ez a baba!

Marcsi, vigyázz magadra, azért jó lenne, ha megúsznád kórház nélkül. A sógornőmnek mondták szinte a legelejétől, hogy nem fogja kihúzni végig, aztán egy nappal a kiírt időpont után szült! :D

Sziszka, én is várom a munka végét, de az nekem csak a tanévzáróval fog eljönni.

Kép
Kép
patr

jó reggelt lányok! remélem nem fogok untatni senkit, de tudom előre hogy hosszu leszek :D mesélni való van bőven :D bocsánat, ha valakit nem érdekel, de jó leirni :D :D

remélem mindenkinek csodaszépen telt a hétvégéje!

gyönyörűséges hajas baba fotó! csak gratulálni tudok... főleg azért mert amik rólam készültek képek, 2 éves koromig sapkában, vagy kis kalapban van a 80%-a. tudniillik én 2 éves koromig kopasz voltam :shock: :shock: :shock:
persze bepótoltam :wink: a fodrászok teljesen kész vannak a hajamtól... sűrű, vastagszálú, hullámos :lol: ritkítani kell minimum 2-3 havonta :D

muffin! remélem attól hogy most csináltátok meg a tetőt nem áztatok be egyszer sem. olyan magasan meg... huh nem irigylem azt aki oda bemászik... elég tériszonyos vagyok. még kisszékre se nagyon állok
itt most szépen sütne a nap, de hát a szél mindent elront :(

ibm, szly! ne aggódjatok a kilók miatt :wink: én beszélek.... :roll: :roll: :shock: :shock: mindig is attól paráztam, hogy terhességem alatt bálna leszek... családi adottság. egyébként is a versenysúlyom 62 kg. az alatt már a csípőcsontom megy előttem 2 méterrel. (széles csípős vagyok, tehát vékonyabb nem igazán lehetnék, az már idiótán nézne ki) igaz hogy nem a versenysúlyommal kezdtem :oops:
73 kg-val indítottam a terhességem. az elhalt terhességemet végigcsináltam 3 hónapig. ikerterhesség lett volna. nah azzal feljött 3 hónap alatt kb 4 kg. az itt ragadt, meg a maradék lustaságból adódó. szóval 73-mal kezdtem. eddigi mérések alapján tartok 3 kg 10 dkg-nál. de tuti lesz ez még sokkal több.
és tényleg nem érdemes ilyennel foglalkozni. majd utána ha valakinek nem tetszik, az elmegy sportolni és megoldja amennyire tudja. de bele kell törődni, hogy nem leszünk olyanok mint szülés előtt... utána már anyák leszünk, és a kicsi, az mindennél többet fog érni! persze nem kell hanyagolni a testet, de a kicsi... imádni fogjuk és ő lesz a legeslegfontosabb!!!!

Hétvége!
szuper volt! kilók... nah most tuti feljött nekem is jo sok :D
anyáéknál voltunk szombat-vasárnap. párom készítette fel a kocsit a húsvéti kiállításra, mi meg anyával sütöttünk-főztünk a szülinapomra :D
hogy miket? jo sokmindent :D ;) csináltunk sóskát (nem kell hüledezni, az az egyik kedvenc kajám), aztán volt bolognai spagetti (párom kedvence), gulyásleves, macok (vagy tócsni, persze fűszer nélkül. nem tudom ki hogy ismeri), madártej (kedvenc édességem), volt még dunahullám (süti) és meggyes piskóta, mert a dunahullámon főzött krém van én meg a krémes dolgokat nem igazán szeretem...
jah és vasárnap meg el se mondom hogy mit reggeliztem... ;) volt tárcsás finomság. hát ezt ugy tudnám leirni, hogy szabadtűzön készül. olyasmi mint a grillezés, csak sokkal kártékonyabb mert olajon készülnek a dolgok. egy nagy serpenyőben kell sütni... persze nekünk erre speckó sütőkénk van :D szóval volt, krumpli, szalonna, kolbász, hagyma, tükörtojás... nem tudom ki szereti ki nem, én igen. aztán vasárnap reggelire még ilyet is készített apukám. tehát tényleg fullon kajáltunk :D

jah és a lényeg! én elég későn éreztem a babómat mozogni. 14-e óta minden nap érzem egy kicsit. szóval ennél szebb szülinapi ajándék nem is kell :D persze nem is nagyon kaptam ajándékot. nem is kértem. inkább mondtam hogy ha valaki nagyon köszönteni akar, az adja ide az árát amit a babára költhetek majd :D

este megint a szopipárnával aludtam... tök jó, csak ajánlani tudom mindenkinek.

és közben mig irtam nektek bejelentkezett hozzám bnőm a kisfiával is :D oviban voltak beiratkozni. tegnap is hivott hogy este átjönnének, de vendégeink voltak, igy áttettük mára. hoz sok csini babaruhát :D már előre izgulok hogy milyen édesek :D

mostmár eldugulok... bocsi lányok hogy hosszura sikeredet :oops:

Kép

Kép
timi1982

Ibm!

Spiropentet.
A nagyokkal régen Bricanyl szedtem, most ez van helyette...
Ezt csak akkor szedem, ha igen-igen indokolt, mert nekem a szteroidoktól alapból felmegy a pumpa...

Timi!
Jó kis menüt soroltál fel itt... :lol:
Már az olvasásától is feljött rám néhány deka... :lol:
Ezeket én mind-mind szeretem, a sóskával az élen!

szerintem sem kell a kilók miatt aggódni!
Szülés után nagy része lemegy. Ami meg nem, azzal egy kicsit meg kell dolgozni.
Persze kizárt, hogy olyanok legyünk, mint előtte, de nekem már harmadszor éri meg!
Ez azért jelent valamit! Nem?
Vendég

Timi!
Milyen kocsit, milyen kiállításra?
Vendég

Hahó,
sziasztok!
Kaja... hétvégén lángost sütötttem - a férjem szerint végre van haszna a babanetezésnek :lol: . Most meg itt hever mellettem a kakaóscsiga, csak arra vár, hogy megegyem! Növesztem tovább a hasam...
Itt süt a nap, holnaptól jön a csúf idő, azt hallottam.

Ma megyünk ügyvédhez (valamelyik ismerős azt kérdezte: máris váltok? :D ) - a lakáseladás végett. Két hónap múlva költözünk!!!! Addigra már 7hónapos terhes leszek... klassz lesz költözni. Meg egy kicsit sajnálom is a mostani lakásunk :(

Képzeljétek, hamarosan itt az óvodai beíratkozás, és azt mondták, hogy ha nem lesz elég férőhely, akkor Szonját nem veszik fel, mert úgyis otthon leszek :shock: . Úgyhogy két oviba is beíratom, remélem, az egyikbe csak befér. Kreatívat akartam meg mozgásosat (úszás vagy torna vagy ilyesmi), mert imádja ezeket... Tudom, hogy az óvónéni a lényeg, de sajnos első látásra nem nagyon derül ki, hogy milyen lesz majd...

Babakád. Ti milyet vesztek? Hol és mennyiért? Vagy még odébb van?

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Henka, utólag is boldog névnapot!

Timi, Isten éltessen, és gratulálok a gyönyörű ajándékhoz :)
Mmm, milyen kajákat írtál itt le... nekem most kezd megjönni az étvágyam, igazi zaftos magyaros kajákra vágyom, úgyhogy összefutott a számban a nyál...
Örülök amúgy, hogy már van kedvem enni, mert eddig összesen 3 kiló csúszott fel, és éreztem, hogy nincsenek tartalékaim. És a kalóriák igenis kellenek a babának. A védőnő nagyon megdicsért, hogy csak ennyi jött föl, de igazából nem tehetek róla, és nem is értem, miért a negatív hízást támogatják a szakemberek. Hiszen nemcsak a babavárásra, hanem a szoptatásra is készül a szervezetünk, ahhoz meg kell az energia.

Maverick, sajnálom a szív-ügyeket, remélem, találtok jó szakembert. Ha kell, a Városmajori érklinikán van egy jó orvos, aki Anyut kezeli az ereivel.

Annyit írtatok, próbálok lépést tartani.

Akinek még kell kismamaruha, tudok egy jó varrónőt, aki korrekt árakon dolgozik (egy gatyó 5 ezer körül van): Buriusz Zsuzsanna 1173 Bp. Bélavár u. 125. 257-5294; 0620/951-5899
Épp holnap készülök hozzá, mert a régi kismamanadrágjaim annyira formátlanok lettek, hogy muszáj vennem legalább egy farmert.

Babakocsi: tudom, sokan megvettétek már. Csak annyi, hogy az sem elhanyagolható szempont, belefér-e az autó csomagtartójába. Némelyiknek akkora kereke van, hogy amiatt nem lehet szállítani. Persze akkor már általában leszerelhetők, de az dupla macera: gyereket is kihámozni, kocsit összerakni, aztán szétszedni...

Hőmérőzés: mi még mindig Ottó fenekében mérjük. A legtöbbször érzem és látom rajta, ha lázas, de a fenékben mérés adja a legpontosabb eredményt (amikor beteg voltam, magamon is teszteltem). A digitális hőmérők szerintem hónaljban vagy szájban nem mérnek olyan pontosan. Fenékben meg egy perc, a gyereknek elmondtuk, hogy ez azért kell, hogy hamarabb meggyógyuljon, és gond nélkül elviseli.

Ronix, nagyon sajnálom, hogy ennyit szenvedsz az arcüregeddel, gyógyulj meg mihamarabb! Ha kell, szívesen ajánlom neked a mi gégészünket. Hátha több szem többet lát...

Zene: a barokk és a klasszikus kifejezetten bababarát zenék - bár Ottónak a pocakban nem minden tetszett. A kislány a gregoriánt élvezi, de fogunk még Tolcsvayt, Mozartot is énekelni, kíváncsi vagyok, hogy fogadja majd. Apától meg kemény rockot és hörgős metált kap, azt mondta, nevelni kell a gyereket :wink: hát ez van, Ottó is jár a blues-rock próbákra Apával, viszi a minigitárját is, és beáll a nagyok közé. Szombaton pl. dobolt, nagyon élvezte :)
Az a lényeg, hogy ti szeressétek, amit hallgattok, és ne hallgassátok túl hangosan.

Wera, szép neve lesz a lányotoknak! Nekem is tetszene a Nóra, de az utálatos, kétszínű volt főnököm is Nóra, úgyhogy kiesett a rostán. Most épp Lujzánál tartunk, de ez sem a végső megoldás, mert egyrészt a Bangha Lujza nagyon hasonlít a Blaha Lujzára, másrészt az unokatesóm kutyája is Lujza :)

Kriszti, gratulálok a félidőhöz! Lassan beléptek a 6. hónapba :)
Mi most keztdjük :)

Marcsi, ne aggódj, gondolj arra, minden a legnagyobb rendben lesz veletek. Kívánom, hogy a dokidnak ne legyen igaza, és jó sokáig bírjátok egyben!

Kike, fél ötkör kelnek a gyerekek? :shock: biztosan nem bírnám. Tegnap korrektúráztam egy könyvet, emiatt 3-kor feküdtem le, és 5 óra alvás után alig bírtam kivergődni az ágyból, de muszáj volt. A kevés alvást és a hajnalozást biztosan nem bírnám sokáig - pedig nem lesz más választás július közepétől :roll:

Megyek, valami tisztaságot varázsolni a lakásba, és húsvéti recepteket meg tojásfestős praktikákat keresgélek. Oti csütörtök-pénteken itthon lesz, kézműveskedni fogunk.

Szép napot nektek!

Kép
Kép
bondi

Írtam egy regényt és elszállt! :twisted:

Bondi! Most mrá csak röviden írom le! Volt egy Hondánk, amit lecseréltünk egy Toyota Corolla kombira, pontosan azért, mert nem fért be Roli kocsija. Azóta eladtuk a Toyotát és vettünk egy Citroen Xsara Picassot. Ebbe is tök jól befért a babakocsi. Most eladtuk a babakocsit is, vettünk egy újat, ami kisebb helyet foglal el, így tuti befér, de még lehet apa kocsijába is befér (Seat Ibiza).
Szóval tényleg figyeljetek rá, hogy beférjen a csomagtartóba! Nehogy úgy járjatok, mmint mi, hogy a babakocsihoz kelljen autót cserélni! Bár az autócsere nálunk max. 2 évente történt eddig.

Kép
szly27

Na, megjöttem a boltból, vettem egy csomó zölit meg gyümit. Az eper mostmár nagyobb kiszerelésben kapható (szerintem direkt az Én kedvemért... :wink: )

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok lányok!

Szopipárnát én is rendeltem, már meg is kaptam, most azzal aludtam, és alig voltam fel, bár nem hiszem, h a párnától, mert nem kicsi pedig az ágyunk, de én már vhogy alig fértem el a párnától, egyszer le is esett, arra ébredtünk fel, meg hát tönkölybúzatöltettel rendeltem, úgyh 3,4 kiló meg zizeg, ahogy itt írta is vki.Na de azért próbálkozom.
Ja és a párnához adtak egy belépőt a babymarkt kiállításra, a Hungexpon lesz. Volt már ilyenen vki?Érdemes kimenni? Mondjuk amúgy is gondolkoztam, h kimegyek, de az ingyenjegy még erősített elhatározásomon.

Én is a C&Aban vettem kismamanadrágot 9000-ért, de nagyon jónak tűnik és van zsebe is,a mit én szeretek.

Bondi, köszi a sütőport tippet, eddig ahova kiszórtam, hatott, csak azt nem tudom, hol a vonulási útjuk, úgyh a pultra szórtam ki.

Kajálástobzodás volt nálunk is, végre lehetett grillezni az udvaron, egész jó idő volt, olyan illat terjengett az udvaron, hmm, finom csirkemell salikkal cukkinivel, hagymával, fokhagymával, de jó volt.

Asszem mindjárt indulok a boltba, és beszerzek egy kakaóscsigát, mert nagyon megkívántam!

Kép
teó

Sziasztok!

Hát Emma baba úgy látom mindenkit elbűvölt, engem is! (bár én ált nem szeretem a hajas babákat de ő egy tünemény!)

Marcsi: jó hogy nem romlott az állapot és az is, hogy nagyobb a baba, ha már azt mondják nem fogod végig hordani! Azért nagyon sok drukk a 36. héthez!

Muffin: jó hogy megtudtátok csinálni a tetőt!

Timi: boldog szülinapot! (ha jól értettem)

Mi a hétvégén anyósoméknál voltunk vidéken, nagyon jó volt a szép időben!

Holnap megyek cukorterhelésre (de szerencsére csak zsömle tej lesz!!!! :D
Vendég

Sziasztok! Én is rakok fel egy képet a pocakomról, mert már régóta ígértem! :)

Kép

Kép

Kép
linda24

hali!

nah látom mindenki nagyon termékeny az irás terén :D

maria! seat cordobánk van, sportváltozat... de már nem ismerni rá :D
elöl nagy, átalakított lökhárítók, hátul is, belül uj üléshuzat, sötétítve, szárnnyal, nagy kerékkel meg minden. tudod már egy másik autó ára benne van :) de apa megigérte hogy mostmár visszavesz egy kicsit a gyerek miatt. pesten a hungexpo területén lesz 3 napos autóskiállítás oda megy ő is.

szkagi! azért nehogy mégis válópereshez keveredjetek be!!!! hát nem irigyellek... nagy pocival pakolni, költözni... ráadásul a pasik olyan ügyetlenek tudnak lenni a dekorálás, pakolás terén néha... néha, mindig ;)
bnőm most volt nálunk. ő is ovibeiratkozásból jött Bálinttal. a kicsi oda meg vissza volt az ovitól :) neki nagyon bejött, ugyhogy ez már jo jel.
babakádat mi már vettünk. sima egyszerű babakád, állvánnyal, meg biztonsági fürdetővel. 4500 ft volt, de ezt ne vegyétek mércének, mert használt (igaz csak 1 hónapot használták) meg a szomszéd lakótelepen lakik a csajszi :D

bondi! köszönöm szépen.
babakocsi... a miénk igyse-ugyse fér be a csomagtartóba. az is át van alakítva... tiszta plexi az alja, meg benne van egy csomó zenei ketyere... apa megigérte hogy mire jön a gyerek, addigra csináltat rá szép rácsot, ami védi a zenebonáját, de be is tudunk pakolni a gyereknek. kiváncsi leszek rá.... :shock: :shock:

zene: nah én nem próbálkozom mozarttal és a többiekkel. én idegbajt kapok ilyenektől... aztán gondolom ha én agybajt kapok tőle, a gyerek se örül neki... ami jo a mamának az jo a babának, és fordítva is igaz gondolom.

hőmérőzés: fogalmam sincs hol mérjem majd. kezdő anyuka léttemr ilyenekbe én még bele se gondoltam. :shock: :shock:
előre félek, hogy oldom meg az ilyen dolgokat.

krisztina! nálunk is végre megnyitott a kedvenc zöldségesem. eddig a tél miatt nem pakoltak ki ebbe az üzletbe. de mostmár itt a jó idő :D a multkor mondtam is nekik hogy már ideje volt. nincsennek tekintettel a kismamákra... hova járjanak bevásárolni ha ők nincsennek. isteni áruk vannak náluk. igaz kicsit drágább mint a piacon, de megéri, mert mindig nagyon friss és nagyok a gyümölcsök. :D

teó! a tönköly jo nehéz... nekem mikrogyöngyös van. azzal könnyebben forgolódok éjszaka :D habár nem nagyon szükséges, mert alszom mint a bunda.
az én kismamanadrágom 7500 ft volt. nyáron is hordhatom mert nem olyan vastag. most olyat keresek ami 3/4-esre átalakítható.
bnőm volt fent, hozott babaruhákat és 2 kismamanadrágot is. az egyik az nem jo rám, már csak a hossza miatt sem. bnőm is a vállamig ér nekem :D a másik az viszont jó :D és 3/4-es :D ennek kimondottan nagyon örülök :D:D igazi nyári.
a grillezés is jo moka. olyat is szokszor csinálunk. ismered a kínai kel salátát? azt probáld ki, ha érdekel leirom a receptet! isteni!!!! nálunk imdája a barátunk is, aki nem igazán zöldség párti!

mindenki hogy oda van a kakaóscsigáért... miért??? nekem nem az erősségem... el vagyok nélküle. régen megettem, de terhességem óta nem nagyon keresem... rám lehet fordítva hat ;)
de mindenkinek az egészségére!!!! nagyon jó étvágyat hozzá!!!

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantás szunyókálás előtt (asszem, az esti-éjjeli munka után engem sem kell majd altatni...).

Hát igen, úgy látom az autókérdés többeteket is érint :wink: nekünk egy kicsi Corsánk van, talán még elférünk benne, de most arra fogunk gyúrni, hogy kifizessük, eladjuk, és vehessünk egy nagyobbat.

Teó, örülök, hogy a hangyainvázió megszűnőben van!

Wera, nagyon édes a keresztlánykád! Ekkora hajzatot! :D

Bútorügyek: mi a Minimanó bababoltban vettünk ágyat, etetőszéket. Polcok, komód az Ikeából vannak, de nem kimondottan babásak. Van még a régi szekrénysorunkból egy nagy gardrób, aminek az alsó része akasztós, oda fogok néhány polcot berakatni, oda költözik majd át Ottó holmija, a kislány ruhái pedig a komódba kerülnek. Aztán lehet bútorosokkal méretre is csináltatni, ha tudjátok, mit szeretnétek. Sógorom bútorkészítő, ugyan babaágyakat még nem csinált, de sok más szépet már igen. Ha érdekel benneteket, szívesen fölteszem a honlapját (holnapra talán már elkészül vele Apa).

Linda, szépen növöget a pocakod! Már én is régen mutattam meg. Ha holnap beszereztem az új nadrágomat, én is teszek föl pocakos képet.

Na, megyek, keresünk egy mesét a Kisfiúval, aztán szundikálunk.
Sziasztok!

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!
Csak gyorsan hoztam néhány képet:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok

Mi is megvettük a babakocsit egy Graco-t vettünk nem akartam ilyen drágát de egyszerűen én is és a férjem is beleszerettünk, mindakettőnknek nagyon tetszik, ami nagyon ritka nálunk, mert már az első bababoltban vita alakult ki a párom és én közöttem babakocsi ügyben. Ígyhát mikor a második boltban megláttuk ezt és én is és párom is egymásra néztünk és bólintottunk, nagyon megörültem, így a vita nem alakult ki ismételten.
Szóval nem egyszerű feladat volt számunkra a babakocsi vásárlás.

És képzeljétek mikor kitoltuk a kocsihoz a csomagtartóba nem akart beférni azt hittem , hogy hülyét kapok, de apa addig forgatta, hogy befért nemtudom egyedül hogy fogok boldogulni vele, pedig a kereke olyan közepes.

A lázmérő ügyben én a fenékbedugósra esküszöm legalábbis a lányomnál ez bevált.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
jeneik

Bondi!

Okés mindenféle képpen tegyél fel te is képet.

Már mi is megvettük a babakocsit, mi is kicsit drágán, bergon típúsú, de ahhogy megláttam beleszerettem, és mondtam a páromnak hogy nekem ez kellllllllllllll. Rakok fel róla egy képet.

Kép

Kép
linda24

Linda, nagyon csini kocsi!
Jeneik, a Tiédet is megnézném!
Egyszer talán már Mi is eljutunk eddig... :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

MAjd teszek fel én is képet csak levittük a babakocsit anyuhoz mert nálunk nem fér jelenleg, de ha megyek anyuhoz feltétlenül lefényképezem.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
jeneik

sziasztok

látszik hogy hétvége volt

a babakádrol annyit hogy pár oldalal arébb raktam képet hogy nekünk milyen van a höméröröl pedig nekünk digitális van de én nagyon szeretnék egy fülhöméröset

Képimg][/url]
Kép
ronix

ja a 108 oldalon van

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!

Megrendeltük ma az összes bababútort a Kikában, holnap el is tujuk hozni a nagyrészét, a többit pedig majd pár hét múlva. Nagyon örülök neki, istenkirályul néz ki!!!

Szerdán jönnek az ablakosok is leméregetni amit kell és csüt-re meglesz az árajánlat. Baromira szorítok hogy jó árat mondjanak, mert nem akarok tovább menni ezügyben!!

Most 2 napja sokkal kevesebbet mozog a kis bébim mint eddig. :( Azért nagyon remélem hogy minden rendben van vele. Bezzeg a napi 3 csuklás most is megvan! :wink: Holnap 4:15-re megyünk a nődokihoz kontrollra és ha időben végzek akkor fél 6-tól megyek tornázni. Nagyon rám férne már, tiszta punnyadt vagyok és tegnap megállapítottam hogy tiszta narancsbőrös a sejhajom :( . Ezzel sürgősen kezdeni kell valamit, nem akarok még plötty lenni, ilyen fiatalon!

Babakocsi - nekünk bármekkora befér a csomagtartóba ugyanis nincs autónk!!! :lol: Persze majd szeretnénk, de egyelőre még nem jött össze rá a zsé. De azért jó hogy mondtátok, mert autóvásárláskor visszük a babakocsit és az lesz a mérce! :wink: Apa hogy fog örülni hogy emiatt néhány tipus egyből kiesik :? .

Marcsi - képzeld!!! Ma megérkezett a dvd!!! Köszönöm szépen! Este megnézzük Apával! :D
Örülök hogy mindent rendben talált a dokid! Ha betartod a pihit biztos nem lesz gond hogy kihúzd a 36. hétig, vagy akár tovább is! Mi nagyon drukkolunk nektek!!! :wink:

Nekem ma azt mondták a buszon, hogy még 3 hónap? Pedig már most milyen nagy a hasad! Hát, nemtom. Jó, nem kicsi, de azért nem úgy nézek ki mint aki mindjárt szül... :twisted:

Jah, és akciós a szopis párna a Kikában: 6990 Ft és szerintem tökjó. Én vettem egyet! :D

Hőmérő: mi tegnap vettünk egy digis fülhőmérőt. Sógornőméknek bevált. A Spar-ban volt leárazva 4.000 Ft. Nemtom mindegyikben van-e, mi Maglódon vettük.
Vendég

Szia Wera!

Szuper, ha végre megkaptad a filmet...!!!!!!
Már aggódtam, hogy elkutyulták.. :?

Remélem, meg tudjátok nyitni. Én a számítógépen próbáltam, ott ment. A dvd lejátszók közül az nyitja meg, amelyik avi formátumot is játszik.

Örülök, hogy sikerült megrendelni a bababútorokat!
Akkor végül is olyan lesz, mint amiről képeket is tettél fel?
Nekem nagyon tetszett. Szerintem egyáltalán nem probléma, hogy a tesódéknak is olyan van.
Én is a Spar-ban vettem fülhőmérőt. Majd csak akkor tuszkerálom szegénykém seggébe a higanyosat, ha tényleg magas láza lesz. De nem lesz! :lol:
A babamozgás miatt ne aggódj, front van. ilyenkor máshogy viselkednek ők is.
a lényeg, hogy mocorog!

A hétvégén én is átrendeztem a szekrényeinket.
Kirakodtam abból a komódból ,amit a kicsikémnek szánok.
Olyan jó nézegetni benne a babaruhákat!
Ezzel szoktam magam vígasztalgatni.

Most egyedül vagyok ismét itthon, mindenk iitthagyott.. :?
Apa lelépett dolgozni, Lilla angolon, Laura a barátnőivel.
Szépek ugye?!
Vendég

Sziasztok!

Itt ma tök szép idő volt délelőtt! :D Jót játszottunk lennt! 8)

Marcsi- örülök, h rendben vagy! Kitartás!!!!

Linda- szuper kis járgány és a szine is tetszik nagyon!

Wera- tündéri a kislány! Ennyi hajat? :shock: Kopik neki hátul már a fekvéstől?

Babakád: nekünk marad a régi, mindjárt keresek róla képet!

Bababútor: mi igazán az ágyal vagyunk bajba, gondolkodunk rajta, h Bence kap nagyobbat, de még nem tudom milyen? mert nem szeretném ha lepotyogna folyton az ágyról! :oops: 8)
bencuri

.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bencuri 2009.03.07 10:37-kor.
bencuri

Jaaaaj! A kis Bencus de ennivalóan édi volt!!!! :D :D :D Látszik hogy élezte a pancsit!! :wink:
Mi is arra számítottunk hogy kopni fog Emmának a haja, vagy elhullik, mint sokszor a babahaj, de ehelyett csak nő és sűrűsödik :shock: !!! :lol: Eszméletlen!

Mi a kádat az esküvőre kaptuk, tele minden baba-aprósággal! :D Meg is tudom mutatni, Apa éppen itt bontogatja a benne lévő holmikat:
Kép

Marcsi - igen, azt a bútort vettük meg amit mutattam, csak még egy ruhásszekrény, egy fali polcot és egy nyitott polcos szekrénykét is hozzá. Már a szőnyeget is kinéztem, lehet hogy holnap kisírom Apánál hogy vegyük meg amikor hozzuk haza a többit! :wink:

Ha összeállítottuk, természetesen hozom a fotókat! Már kérni se kell, kapjátok, nesze-nesze!!! :lol: :lol: :lol:

Pusziiii
Vendég

Nem, Bencus minden bizonnyal nem élezte a pancsit, hanem élvezte! Ejnye Vera!!!
(Ti is örültök hogy így elbeszélgetek magammal?? :twisted: :lol: )
Vendég

Wera-ez tetszik! 8) Szerintem elég hasonló a kádunk! Várjuk a képeket! :wink:
bencuri

Sziasztok!
Csak ritkán írok ide mert nem tudok nyomonkövetni!!
Tmaria cserben hagytál a méhszáj topikban!
De itt olvasok rólad és látom az orvosod nem valami optimista :(
Wera:jó sok cuccot kaptatok :wink:
Vendég

Sziszka! Gondolom, hogy már nagyon várod , hogy elteljen ez a 3 hét! :D

Linda! Nagyon csini a pocakod és a babakocsi is szupin néz ki! :D

Kike! Aranyosak a fiúk a képeken! :D

Bencuri! Mi ugyanilyen kádat vettünk tegnap mint a Tiétek! :D
Vendég

Sziasztok!
Babakáddal kapcsolatbn én azt tudom mondani hogy nekünk volt egy kisebb,meg egy nagyobb,aztán a kisebbet elajándékoztuk,de tökéletesen megfelel a nagyobb is,legalább tovább jó lessz :)
Babakocsink ugye van,meg pelenkázónk is,meg kiságy is,végülis minden nagyobb cuccos már megvan,ami kellhet :) legalább egy ...vagyis több gondal kevesebb-persze jó dolog venni ezt-azt-nem tagadom :D

Wera:tök jó hogy kaptatok mindenfélét a babucinak az esküvőn :D

Kép
Kép
Kép
kike

Csak úgy érdekességképpen mondom:hogy az első képen,ahol a Kristinek olyan ferdevigyori a szája,azt bizony örökölte :D Vigyorgásnál így áll a szája-Anyukám családjában-Anyu Apukájának a testvérének állt mindig így a szája,ezt már csak utólag tudtam meg,mert már meghalt,viszont mikor a kristi megszületett sajnos a Papám már igen beteg volt,sokat volt kórházban viszont a Mamám mondta hogy még a könnye is kijött mikor meglátta a Kristi fotóján ezt a mosolyt,ami a testvérére emlékeztette.

Lehet hogy nektek nem volt érdekes-bocsi :oops:
A lényeg hogy erről a mosolyról mindig a Papám jut az eszembe :D

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Szia Bárány! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Sajnálom, nem volt szándékos... :oops: :oops:

Az én dokim sajna ilyen.
Mindíg ijesztget!

A csajokkal is végig paráztatott, a vége pedig az lett, hogy ő indította meg mindkét szülést.
Egyik sem indult meg magától.
Csak az a gáz, hogy akár igaza is lehet!
Az biztos, hogy a másik két terhességem idején nem pihentem, pedig akkor is ugyanígy kellett volna.
Ki érti ezt?!
És az is igaz, hogy a gyulladás nem tesz jót a babavárásnak.
Én pedig mindegyik méhszájmegnyílás idején azzal küszködtem.
Elmúlt a gyulladás, viszont itt maradt a 2100-as méhszáj.
Ki tudja...
Az a lány. akiről meséltem, a végén a 40+6. napon hozta világra a kisbabáját, két napi oxitocyn terhelés után.
Semmire nincs garancia.

Bíznom kell Zsófikában, hogy velünk akar élni, és egyelőre nem akar megszületni.
Mi nagyon várjuk! :lol:

Vannak sajnos nagyon rossz napjaim, akkor inkább ide sem jövök, láthatod.
Nem felejtettelek el, sokat gondolok rád, és ígérem, nem fogok eltűnni.
Csak a napokban nem voltam éppen társasági ember... :? 8)

Most megyek, Jó éjt mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!

Maverick!
mi van veled?
Rég jelentkeztél!
Mit mondott az orvosod?????
Vendég

Sziasztok!

Marcsi! Én mint orvos mondom, hogy az orvosok annyi mindent tudnak mondani és jósolni. Ettől ki tudok akadni teljesen, ezer dolgot az életben nem lehet előre kitalálni ( "nem olvassák a tankönyvet") :D

A másik, amit még akartam, hogy ezzel a súly kérdéssel úgy tűnik nemcsak az én védőnőm, meg az orvosom van így, mintha ezen múlna minden....Jó nem azt mondom én nem indultam kevésről alapból sem, de azt a megelégedett mosolyt, mellyel a védőnőm múltkor ( 3 hete) az addigi 3 kg+ -t nyugtázta, azt látnotok kellett volna. Azóta se lett több, szerencsére, ennek persze azért én is örülök....

Holnap meg cukorterhelés- édes lötyivel.... :cry:

Na, jó éjt mindenkinek!!!
Kata

Kép
andkata

Sziasztok!

Andkata, én is holnap megyek cukros lötyit inni, legalább túl leszünk rajta! Ennek örömére estére túrórudit és tortát vacsoráztam :oops: .

Mi hétvégén szülinapoztunk, inkább videjóztunk, de lett pár kép is, bár persze közben a gép is lemerült :? .
Szóval a mindjárt 2 éves nagylányom 8) .
Kép
Kép

Nem volt nagy buli, csak szűk családi. Kapott a csajszi könyveket, tologatós kocsit, edény és főzőkészletet, világítós labdát, rajztáblát, ruhákat meg egy Mickey egeret (most nálunk ő a kedvenc).

Marcsi, örülök a méhszájadnak, vagyis hogy nem változott :wink: . Nekem a 37. hét a cél, mert akkor már nem koraszülött a babó. Hajrá és csak pozitív gondolatok, semmiféle csacskaság, amit a minibetűidből kihámoztam :roll: .

Nagyon jók a járgányok. Pocakos képeket!!!

Mi Toncsinak most ágyat nézünk, mert már napok óta nem hajlandó a saját ágyában aludni :shock: .

Megyek, mert már apa csúnyán néz rám :roll: .

Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Jó reggelt!

A nap még fel se kelt, de én igen! :? Tiszta hülyeség! Bár most nem magamtól, hanem a gyerekem csuklására keltem, ami nagyon bosszanthatta szegényt, mert közben 10-15 másodpercenként rúgott egy izmosat a méhszájamon. Szóval kénytelen voltam felkelni mert nagyon fájt! :twisted: Már megfordult szerencsére, asszem most keresztben van.

Meg fogom ma kérdezni a dokitól, hogy nem baj-e hogy napi 4-5 alkalommal csuklik. Nektek nem szokott????? Én kicsitt sokallom ezt! :roll:

Nah, jöhet a reggeli kakaóm a csokis keksszel (évek óta ezzel kezdek, vagy kávéval, de a keksz nem maradhat el! :oops: :P )

Meg is van! :D

Ma sűrű napom lesz, 7 körül meg kell mosnom a hajam mert 8-tól 12-ig nem lesz áram (javítanak valamit a házban, tegnap is ez volt!).

9 körül mennem kell a munkanélküli kp-ba bemutatni az orvostól kapott igazolást, hogy eddig táppénzen voltam. Jó lenne a TB kiskönyvem is, de az OEP-nél azt mondták 1 hete hogy már postázták, én meg még nem kaptam semmit! :evil: :evil:
Hazafelé posta, aztán csinálok vmi kajcsit, mert jönnek a párom öccséék, segítenek elhozni + összerakni a bababútorokat. Lapra szerelt, úgyhogy szerintem ellegóznak vele estig! :twisted:

4:15-re nődokihoz megyek és ha időben végzek akkor még talán a torna is belefér. Még sose voltam, de nagyon ideje lenne már elkezdeni! Ja, bocsi, ezeket tegnap is írtam! :oops: :D

Kike - szerintem tök aranyos ez az örökölt-mosoly dolog! Nekem tetszik! :wink:
Nálunk a ferde szájjal ásítás figyelhető meg! De tényleg! :lol: :lol:

CSilla - ez a tortaevés nagggggyon kirááááály!! Úgy látom az összes ajándék közül ez aratott a legnagyobb sikert! Első körben legalábbis! :lol:
Toncsinak nagyon-nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok!!
Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Wera! Én is fenntvagyok már!
Éppen kakaóscsigát nyomatok tejeskávéval,de már megegettem 3 vaníliáskarikát is! :lol:
Ma nekem is sűrű napom lesz.
De. dr.,az egy fél nap,mert időpont már nincs!
Du. tortarendelés,17-től kismamitorna!
Én 1X voltam eddig,de nemtudom meddig fogok menni,igazából engem relaxáció érdekelne,de majd meglátjuk!
Holnap lesz az utolsó szülésfelkészítő!!! :cry:
Azt szerettem!
Várom majd a fotókat,biztos csudaszép lesz Nóra baba szobája!
Tök jó,hogy már így haladtok!

Én még sose vettem észre,hogy Áron baba csuklana,de tényleg felkellt még a rúgdosásokkal is!
Viszont éjjel nagggggggyon jókat alszom pár napja!
Igaz,hogy csak 22-23-tól 06-ig,de azt nagyon jól!
Remélem ez így is marad!
Névváltoztatásos dolgaidat intézed már?

Cukorterheléseseknek kitartás,nemsokára túl lesztek rajta!!!! :lol:

Kép

Kép
ibm

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nagyon édes Antónia:Boldog szülinapot neki :D

Wera:munkanélküli központhoz sok sikert :?

Én csütörtöön megyek kettöre a nődokihoz,most délutánra adott időpontot,pedig mindig délelőttre szokott,pénteken pedig megyek a terheléses vércukorra-citromlevet vinnem kell mert már azt is sajnálnak adni,nem úgy mint három éve :?

Kép
Kép
Kép
kike

Csillala! Toncsi Nagyon Édes a képeken! :D

Cukorterheléshez kitartást! Túl lesztek rajta és minden rendben lesz! :wink:

Wera! Sok sikert az ügyintézéshez!

Ibm! Egészségedre a kakaóscsigához! Rövid várakozást a Dokinál és jó kismami tornát! Én is ma megyek Tornára!

T.maria! Biztos nem lesz semmi gond és Zsófi baba időben fog jönni és egészségesen! :D
Vendég

képzeljtétek csajok, azt álmodtam, hogy megszültem. De nem a szülésről álmodtam, hanem hogy már itthon vagyunk és szoptatok. Aztán mondtam a férjemnek hogy hozza már ide a mellszívót mert a gyerek elaludt de a mellem még tele van. Erre azt mondja hogy dehát még meg sem vettük. Akkor jutott eszembe hogy alig van meg valamink. Úgyhogy mondtam hogy akkor gyorsan menjünk, még csak fél kilenc van és úgyis kilencig vannak nyitva, gyorsan vegyük meg. Úgyhogy rohantunk a boltba ami pont zárt, de aztán találtunk valami hatalmas mellszívót, és azt vettük meg, de hogy a gyerek addig hol volt azt nem tudom. Csak arra emlékszem, hogy éjszaka többször is visszajött ez a dolog, hogy te jó ég, itt a gyerek és nekünk nincs ez se meg az se... Elég szar érzés volt. Ez a része. De az hogy a gyerek a kezemben volt... Na amiatt aludtam volna még két napot hogy ne kelljen felébredni. :) Persze az arcát nem láttam, de tudtam hogy az én kicsi fiam! :) Szóval ilyeneket álmodom... Ja, és a legviccesebb, hogy nyáron költöztünk ki a házba, előtte egy 27m2-es panelban laktunk, ahol a szobában volt egy kanapé ami napközben a nappali funkciót töltötte be, éjszaka meg ahogy kinyitottuk, az lett a háló... :) És mondtam hogy ha kiköltözünk, akkor tuti hogy többet ki nem húzom, már annyira vártam hogy 'rendes' ágyunk legyen. Erre lett is, de valószínű túl puha matracot vettünk rá. Férjem már az elején mondta, de én nem éreztem annak. Most plusz 10 kilóval már értem miről beszélt... És ott tartok, hogy megint kinn alszunk a kinyitható kanapén mert különben reggelre leszakad az egész hátam, itt meg tök jót alszom. Úgyhogy megint kanapé nyit-csuk... Remélem azért szülés után megint tudok majd az ágyunkban aludni. Mert kicsit vicces hogy ott a hálószoba és nem is használjuk... :)
Na most azt hiszem ennyi. Az egyik tanítványomnak nyolcra kellett volna jönnie, erre felhívtam negyed kilenckor hogy jön-e erre kérdezi miért, mit beszéltünk meg? :) Úgyhogy most várom hogy egyszer csak majd ideér... Pedig jó lett volna hamar túllenni az órán és akkor lett volna egy kis időm dögleni.
Na nem szaporítom tovább a szót, majd jövök később. :)
(Ja azt még akartam javasolni nektek is, hogy mielőtt én elküldöm a hozzászólásomat, mindig nyomok egy ctrl a meg egy ctrl c gombot, kb. fél másodperc és akkor tutira nem tud elszállni amit írtál, mert ha el is száll, egy ctrl v-vel újra bemásolod. :) Csak sokszor szoktatok bosszankodni hogy elszállt és most eszembe jutott hogy még ezt le akartam írni mint jótanács. :)

KépKép
muffin

jo reggelt lányok!

Toncsinak nagyon boldog szülinapot kívánok!!! Ugy látom a torta nagyon bejött :)

ugy veszem észre megint cukorterheléses időszak :( kitartás... nekem már megvan a recept a glukózra, de még kiváltani se volt erőm :wink:
habár még ráérek egy kicsit.

csuklás... én örülök hogy végre naponta érzem egy kicsit mozogni. csuklást még nem veszek észre. sőt annyira se mozog hogy apucija érezze :( de persze majd később... lehet néha már jo lenne ha kicsit megnyugodna. :wink:

wera! a munkanélküli kp-hoz kitartást. ha nálatok is olyan fejetlenség van, mint itt, akkor 1 heti hideg élelem!!!!!!
a bababutort nehogy összevissza szereljék! ;)

nekem a mai, és legfontosabb program (előreláthatólag az egyetlen a főzésen kívül), hogy felhívjam Debrecent és bejelentkezzek 4D Uh-ra. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Kriszti, előtejjel kapcsolatban szerintem nincsen normális mennyiség. Én úgy tudom, hogy ez tök változó. Nekem pl abszolút nincs.
Patr, akkor Te is elég jól kihúzod a végéig! :? Kitartás!
Linda, alakul a pocak! :wink: Nagyon jó a kocsi!
Kike, aranyosak a képek! :lol:
Wera, de jó nektek, hogy már itt tartotok babakelengye ügyben!!! Drukk a munkanélkülihez és a dokihoz!
Andkata, Csilla kitartás a cukorterhelésre! Én csütörtökön megyek. :?

Kádat mi állványosat szeretnénk és nagyot, amiben jó sokáig elfér, mert nem tudom, hogy mikor lesz nagy kádunk. Tavaly vettük meg a házat, azóta újítjuk, és még elég rendesen vannak hiányosságok. Leginkább pénz... :evil: De sajnos elég ritka az állványos nagy kád, legalábbis én még nem nagyon találtam... :cry:

Kép
sziszka82

Sziasztok!

Én már benn vagyok a suliban. :( És itt is leszek négyig.

Kitartás a cukros lötyihez, nekem még van egy vagy két hetem odáig.

Csilla, Toncsinak boldog szülinapot.

Zsuzskának is most lesz a hetedik(!) szülinapja, már pár éve rágja a fülemet, hogy a McDonaldsban szeretné tartani. (bocsi Wera)
Idáig ellenkeztem, de idén beadtam a derekam, mert már nem szeretném áprilisban végigtakarítani a lakást 15 gyerkőc után. (meg ráadásul előtte is). Szóval tegnap lefoglaltam a Budaörsi Mekiben a helyet. Egy hónapra előre alig volt hely!

Csöngettek, mennem kell! Ebben az iskolában állandóan csöngetnek :D

Kép
Kép
patr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?