Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok,

Itt vagyok, nem tűntem el megint, csak tegnap Anyóséknál voltunk egész estig, ma meg tárgyaltam mostanáig a melóban. Most is van még dolgom, de aaannyira kivi voltam, mi van Veletek, hogy bekuksiztam gyorsan :))

Bridget, örülök, h visszatértél, de leginkább annak, hogy Te magad is beláttad, furi volt a múltkori szitu - jó, h itt vagy újra :lol:

Szia Zsuzska, átadom tesókámnak a gratut, köszi :D

Nóri, ez a zebrafotózás akkor ötlet volt, nagyon köszönjük valamennyien!!! :wink: De ugye azért legalább egyet haza is vittetek a csapatból..?

Babszikám, milyen érzés az új fészekből indulni reggelente? No és ugye, itt már a "pudingozás" is másként esik? :twisted: 8)

Arikon, írtad a cickát, ezek szerint jól értem, azóta is iszod folyamatosan? A barátnőm szerint pár hónap után, ha a cicka már megtette jótékony hatását, érdemes elkezdeni félidőtől a palástfüvet is - én most iszom bőszen.

Köszönöm mindenkinek a bátorítást az öribabával kapcsolatosan. Csucsu, olyan szépet írtál, fel is olvastam Jocinak, meg is könnyezte Ő is :oops: Tegnap elmondtuk Anyóséknak is, mire készülünk. Kicsit aggódtam, mit szólnak, mert tudják, hogy az Ő fiuk tökéletes, nálam van gond... Szóval marha kedvesek voltak, azt mondták, nem az számít, a lényeg, h szeressük majd, ők már annyira várják az unokát, hogy örülnek az elhatározásunknak. Na, holnap 2-re megyünk a TEGYESZhez, drukkoljatok - én már nagyon izgulok :)

Ja, tesókám babája nagyon édi :) Apukám rájött, hogy imádja a fényt, és ha nagyon sír, ezzel lehet megnyugtatni. Azóta ezt már tovább fejlesztették, és most már ha sír, laptop... A fényre rögtön elalszik, éjjel nagyon hatásos. Bezzeg, ha becsukják, rögtön sír megint... Íme egy kép tegnapi kép huncutkáról:

Kép

No és egy mai:

Kép

Többet nem untatlak Benneteket a fotóival, de ennyit szerettem volna megmutatni :)))

Kép
bienvenue

Sziasztok képzeljétek ma láttam egy gólyát az idé először lehet jelent valamit :lol: :lol: :lol: annyit eszek mint egy disznó de szó szerint ma voltunk debrecenbe és vissza felé megáltunk a kedvenc gyrososom előtt vettem óriás gyrost és befaltam az összest régen egy kicsit sem tudtam megenni de most még egy almás süti is bement utánna persze most megb hányingerem van tiszta hülye vagyok

Kép
bévi

BIENVEUE:NAGYON GRATULA A PICURHOZ EGY TÜNEMÉNY ÉS SZERINTEM NEM UNTATSZ VELE SENKIT AZ ANYÓSODÉK MEG NAGYN RENDESEK VELED SZEMBE ÖRÜLHETSZ HOGY ILYENEK MERT EZ NEM MINDENKINEK ADÓDIK MEG SOK SIKERT NEKTEK HOLNAPRA ÉS MAJD KÉRÜNK BESZÁMOLÓT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Bien: Drukk holnapra nektek :!: :!: :!: És tündéri a picurka :lol: :lol:

Esetleg tudna valaki segíteni szállás ügyben? Szeretnénk menni Horvátországba szeptemberben, de apartmanba és homokos tengerpartra :lol: :lol: :lol: Hova érdemes menni? És mennyiért?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridg: Hogy ez milyen szép.... és mennyire igaz :!: :!: :!: :!: Japán kertbe mikor mentek :?: :?:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

ma délutáni lh.

ugye ez már negatívnak számít? egyébként úgy gondolom, hogy mivel nagyon érzékeny a teszt, azért ilyen csíkos még, és volt eddig olyan erős.

Kép
Vendég

Bien: Dehogy untatsz a képekkel.Sőt feldob minket:) Milyen érdekes, hogy fény hatására alszik tovább:)
Azt hiszem nagyon szimpik az anyósódék igy látattlanban is. Jó hozzá állásuk van az biztos. Hajrá. Ki tudja lehet szerencsétek lesz és nem kell várni 2évet. Ezt nem lehet előre tudni. Plána ha valami nálad blokkolásként nem megy. Tehát lehet mig örökbefogadtok addig pocakos leszel. Rögtön két babátok lesz:)

Bévi: Lehet babás vagy?

Kép
csucsu05

Baba: Igen, szerintem már negatívnak lehet tekinteni :wink:

Bien: Nagyon rendes anyóséktól, hogy így állnak hozzá az unokához..... csak maradjon is meg ez a lelkesedés részükről :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska....kocce van 1 par ilyen jo kis kepem...majd meg rakok be :wink:

Baba
en nem ertek a tesztekhez :?

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridg: Ma mi finomat főzöl párocskádnak? Van már valami fejlemény? Sikerült beszélnetek?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ma nem foztem...viszont behagymaztam :lol: 8) :oops: erre jo is mert irt 10korul,hogy a fiukkal elmegy meginni par italt :? na azota se jott meg :lol: viszont szerencsere en mar elotte a hagymahoz nyultam :lol: nem szoktam enni foleg ha arra gondolok lehet,hogy akcio lesz :roll: :oops: de ma jol dontottem...van egy kerdesem:
Ha nekem 23napos a ciklusom akkor is a felenel van a peteeres vgy akkor is a 15.nap korul :? hogy van ez :?: :?

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridg: Szerintem a felénél kellene, hogy legyen :roll:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

En is igy gondoltam csak azon ragodom,hogy vajon annyi ido eleg egy ujabb peteeresre :?: :shock: :? :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

gratula a pozitív teszthez!!!!!!!!!!!!!
bienvenue nagyon aranyos a tesód babája!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bridget!

A ciklusod fázisai

A lecke fő témái:
• A menstruációs ciklus a következő szakaszokra bontható: menstruáció, a tüszős fázis (a peteérés előtti szakasz), peteérés, a peteérés utáni időszak.
• A peteérés választja szét a tüszős és az pé. utáni időszakot.
• A tüszős időszak hossza minenkinél más és más lehet. A tüszős időszak hossza határozza meg a teljes ciklus hosszát és a ciklus hosszának váltakozását.
• A peteérés utáni időszak maximum egy vagy két nappal lehet hosszabb vagy rövidebb személytől függően.
• A peteérés utáni időszak általában 12-14 napig tart, de ritkán 10-16 napos is előfordulhat.
• A legtermékenyebb időszak a peteérés előtti pár nap.
Ez a lecke valósziínűleg bonyolultabb, mint a többi, de hasznos információkat tartalmaz a ciklus termékenységi jeleinek, a hőgörbenek és hormonális folyamatoknak együttes értelmezéséhez.

A ciklus fázisai
A ciklusod a következő szakaszokra osztható:
• Menstruáció (M): Általában ez az időszak nem termékeny.
• Tüszős szakasz: A tüszős fázis a ciklus kezdetétől a peteérésig tart. Ebben az időszakban a tüszők kifejlődek és a tested felkészül a peteérésre. A tüszők egyike domináns lesz a fázis előrehaladtával. Ezen ciklus hossza más és másnál különböző lehet. Ebben az időszakban vagy a legtermékenyebb, főként közvetlenül a peteérés előtti pár napban. Az esztrogén hormon kap fő szerepet ebben a terminusban.
• Ovuláció: A peteérés megtörténik, a pete kiszabadul.
• A peteérés utáni időszak (LP): Ez a peteéréstől a ciklus végéig tartó szakasz. Amennyiben megfogant, a beágyazódás ebben az időszakban a 7-10. napig történik meg. Ha nem termékenyült meg, ez a szakasz 12-14 napig tart, de maximum 10-16 nap között váltakozhat. Ez a fázis általában azonos hosszúságú mindenkinél. A progreszteron hormon a domináns ebben a szakaszban.

Mi történik a ciklusunk folyamán?
A menstruációs ciklusunkat a hormonok szabályozzák. A hormonok biokémiai összetevők, megtalálhatók a véráramban és jeleket küld a tested másik felének. A hormonok, amik szerepet játszanak a termékenységi jelek megjelenésében a következő helyeken termelődnek:
• Az agyban
• Az agy hátsó részében
• Petefészekben
• Mellékvesében
A hormonok sorozata felelős a menstruációs ciklusban előforduló eseményekért:
1. A ciklus elejen az agy GnRH hormont termel, ami atáramlik a véren keresztül az agyból az agyalapi mirigyhez és minden 60-90. percben beáramlik a menstruációtól a peteérésig. A GnRH jelez a mellékvesének az FSH hormon kiválasztására és a kesőbbiekben az LH-éra. Ez történik a menstruáció esetén és a peteérés előtti napokon.
2. Az FHS felelős a tüszők fejlődéséért a petefészekben. A tüszők egyike domináns lesz és magába foglalja a petét, ami a peteérésnél kilökődik. A tüszők fejlődési szakaszában esztrogén hormon termelődik.
3. Az esztrogén a tüszők fejlődésével termelődik, és a későbbiekben a domináns tüsző által kapcsolatot biztosít a méhvel, hogy előkészítse a megtermékenyült pete beágyazódását.
4. Átlagosan (lehet ettől eltérő is) a ciklus 7. napján a domináns tüsző átjut. A peték a többi tüszőkön belül elvesztik a kapcsolatot és elpusztulnak.
5. A domináns tüsző az esztrogénszintben jelentős emelkedését okoz. (Ezen szakaszát a ciklusodnak a hüvelyváladék vizsgálatával tudod megállapitani.) Az esztrogenszint a peteérés előtt egy vagy két nappal éri el a tetőpontját..
6. Ez az esztrogenroham jelzi az LH megjelenését (Luteinizing Hormone). Ez a hormon mérhető a peteérést előrejelző LH- tesztekkel. Az LH a véráramon keresztül jut el a méhbe, ami ezáltal olyan enzimeket termel, amik lyukat képeznek a domináns tüszőn. Ezután a tüsző megreped és a pete elindul a petevezetékben, ahol a megtermékenyülés történik. Ez a peteérés. Ezért szükséges az LH áramlása a peteéréshez. Az LH áramlása (az LH magas szintű koncentrációja) a peteérés előtt 12-24 órával történik, de az LH szint kb. a peteérés előtt 36 órával kezd el emelkedni.
7. Az esztrogen szintje jelentősen leesik a peteérés után.
8. A domináns tüsző az LH segítségével corpus luteum (sárgatest) lesz a peteérés után. Ezt a szakaszt nevezzük az ovuláció utáni fázisnak. A corpus luteum folytatja az esztrogéntermelést, igaz csak kis mértékben, de egyúttal progreszteront is. Ebben a szakaszban a progreszteron a domináns hormon. Ahogy az esztrogén, a progreszteron is szükséges ahhoz, hogy a megtermékenyült pete beágyazódjon és életben maradjon. A hőmérsékleted a progreszteronnak köszönhetően emelkedik meg ebben a szakaszban.
9. Ha a pete megtermékenyült és a beágyazódás is sikeres volt, a corpus luteum élete folytatódik. Terhesség esetén a corpus luteum továbbra is termeli a progreszteront és valamennyi esztrogent, és az endometrium fejlődése folytatódik. A terhességi hormon a, hCG termelés akkor kezdődik, amikor a megtermékenyült pete beágyazódik kb. a 7-10. napon a peteérést követően. Amint a teherbeesés megtörtént, a hormontermelést a méhlepény veszi át.
10. Amennyiben nincs terhesség, a corpus luteum elpusztul, a progreszteronszint leesik, és új ciklus kezdődik.
Vendég

3.-7. nap: Menstruáció vagy vérzés idöszaka
A menstruáció elsö napja a ciklus kezdete. Normálisan 3 - 7 napig tart. Ebben az idöszakban leválik a méhnyálkahártya felsö rétege, amely vérrel keveredik. Ez kb. 50 ml vér, amelyet egy nö egy ciklus során elveszít. A menstruáció alatt összehúzódik a méh izomzata, hogy támogassa a nyálkahártya leválását. Ez néha fájdalmas lehet. A menstruáció végén újra elkezdödik a petefészkekben a felépítö folyamatok, amely végül is a vérzés végéhez vezet.

5.-14. nap: Proliferációs- vagy felépítési szakasz
Kb. az 5. - 14. nap között zajlik a proliferációs vagy felépítési szakasz, amelyben a méhnyálkahártya megújul. Ez ösztrogének hatására történik, amelyeket a petesejt, follikel termel a petefészekben. Az ösztrogének a vérkeringésen keresztül jutnak el a nyálkahártyáig. Mint egy vírágnál, amely új gyökeret hoz, új vérerek képzödnek és nönek bele a méhnyálkahártyába. A nyálkamirigyek újra elkezdenek növekedni. A 14. napon elér az ösztrogén koncentrációja egy bizonyos szintet a vérben, amely a hipofízist luteinizáló hormon (LH) termelésére serkenti. Ez a hormon váltja ki a tüszörepedést és indítja a ciklus következö szakaszát.

15.-28. nap: Szekréciós- vagy sárgatest szakasz
A szekréciós szakaszban, amely a tüszörepedés után kezdödik, a sárgatest progeszertont termel. Ez a hormon készteti a méhnyálkahártya mirigyeit több szekrétum képzésére. Ezen kívül a mirigyek tovább növekednek, a nyálkahártya átépül. A nyálkahártyába glikogén épül be, amely a glükóz tartalékolt formája. Amennyiben bekövetkezik a terhesség, az embrió az elsö hetekben ebböl fog táplálkozni. A szekréciós vagy sárgatest szakas a 15. napon kezdödik és röviddel a következö menstruáció elött végzödik.

Isémiás- vagy oxigénhiányos szakasz

Amennyiben nem lép fel terhesség, a sárgatest visszafejlödik és nem termel több progeszteront sem. Ez ahhoz vezet, hogy a méh artériái összehúzódnak. A méhnyálkahártya vérellátása erösen lecsökken és helyi oxigénhiány (isémia) lép fel. Pár órán belül elhal a nyálkahártya és ezzel elkezdödik a menstruáció idöszaka.
Vendég

krisztinka érdekes amit írsz!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

:o :shock: koszi szepen...akkor ezek szerint en is jol csinalom...marmint az akcio idozitest :lol: 8) :oops:

u.i.:most talaltam ezt az ujsagcikket hallott rola valaki valamit :?:
http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=8365

KépKép
bridget0801
Kulfold

én erről még nem hallottam.de most nagyon boldog lehet az az anyuka!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

lehet butasag csak gondoltam megosztom veletek :roll: :oops:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Krisztinka meg1szer koszi az infot sokkal okosabb lettem mer en meg ezt sem tudtam :oops:

Jo ejt en eltettem magam holnapra

Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold

NA akkor még egy link a Vargha gyógymódról: http://www.varghagyogymod.hu/
Vendég

Bridg: Szép álmokat neked :D

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

bridget jóéjt!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bridget: Jó éjt! Én sem hallottam még erről a módszerről.

Krisztinka: Tök jó amit bemásoltál. Nagyon jó voltolvasni. azért ez nem isolyan egyszerű ami bennünk végbe megy.

Kép
csucsu05

Krisztinka: Én is köszike, hogy bemásoltad ide.... ha ezt mind tudnák a férfiak :roll: :roll: :roll: :roll:

Bridg: Még én sem hallottam erről a módszerről. MAjd otthon rendesen elolvasom, nemsokára megyek haza :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

NA sziasztok!
Emgyek haza, majd otthonról jelentkezem :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

kuzsanna várunk!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Na itthon vagyok :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

de hamar hazértél :oops: :lol: :!:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Igen. Mázlimvolt, mert kolléganőmék is mentek haza és így elhoztak engem is :lol: :lol: :lol: :lol: Nem kellett buszra várnom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Nagyon rendesek az anyósodék, h. támogatnak benneteket. Nagyon drukkolok holnapra és várom a beszámolót.

Húúú Csajok hulla vagyok! Megfőztem a paprikáskrumplit holnap ebédre, vasaltam, elpakoltam és mindezt 5-től meló után. Ide nekem egy ááááágyaaaaat! :D
Vendég

milyen címre küldhetem az ágyat????? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Arikon!
Pihizz most már és aludj egy nagyot :!: :!: :!: :!: Szép álmokat neked!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

zsuzsának igaza van menj pihenni!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita: Alakul már valahogy pénzügy a házhoz? Tudtak már valami biztató mondani?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

ma írtunk levelet egy jegyzőnek,hogy egyáltalán van e esélyünk az önkormányzati lakáshoz.ha nem akkor addig nem veszünk fel hitelt

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

értem.... nehéz eset.... de csak összejön nektek!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

hát reméljük a legjobbakat! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

MEgy a drukk hozzá ezer és eggyel :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Csajok, ezt nézzétek! Vélemények?

Kép

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Kuzsanna: Ezt jóslásként csináltad úgye?Kecsegtető:)

Kép
csucsu05

csajok egyedül vagyok:( Hol vagytok????

Kép
csucsu05

Sziasztok Csajok!
Én vagyok, és majd felrobbanok!! :evil: Olyan sok tapintatlan ember van!!! Az előbb járt nálam az egyik kollégám és örömmel újságolta, h. az egyik régi közös kolléganőnk júliusban fog szülni. Ami önmagában egy nagyon jó hír és örülök is neki, de amit hozzáfűzött az borított ki. Megjegyezte, h. "tudok ők is tavaly házasodtak össze! Ja, és hogy ő is már!!! 30 éves!" :evil: Erre nem válaszoltam semmit. Mire ő (szerintem csak merő rosszindulatból) megkérdezte, h. "amúgy nálatok mi újság? Hogy vagytok?" Szerintem gondolhatná, h. mi is szeretnénk babát... Én persze úgy tettem mintha nem is érdekelne amit mondott, rezzenéstelen arccal közöltem, h. "nagyon jól megvagyunk!" Nos ilyenkor annyira rosszul érzem magam, és olyan üresnek... :( Ráadásul mint ahogy már korábban írtam mostanában totál megtalálnak az ilyen emberek, és valahogy mindenki babát vár, v. szül a környezetemben. Ne értsétek félre nem irigylem tőlük, csak már én is SZERETNÉK BABÁT!!
Na most nagyon negatív vagyok! :roll:
Vendég

Arikon:tőlem a múlthéten kérdezte meg egy pasi, (kollega) akinek mindenórás a nője és persze mindennap látom, hogy na és nálatok mikor jön már végre?Vagy nem is tervezitek?És egyáltalán, miért nincs még?Ha tudná, hogy mi a helyzet...vagy hogy miért voltam táppénzen novemberben...ez iszonyatosan megalázó és tapintatlan dolog...

(((ölelés)))

Vígasztalásul:

Kép
Vendég

Csajok: Ne foglalkozzatok ezekkkel a tapintatlan emberekkel. Ezek az emberek szerintem valamiért irigyek arra akinek ilyen kérdést tesznek fel. Hisz ép eszű ember ilyet nem kérdezz mert tapintatlanság.
Ezzel akarnak vissz avágni nem tudom. De tudjátok ilyen egy mosoly és lazán leszerelni. Nehogy azt higgyje , hogy nyeregben van.

Kép
csucsu05

Sziasztok!

Arikon!
erre sajnos csak ennyit tudok reagálni: Kép

Ha hiszed, ha nem, most én is megkapom, h minek megyek új m.helyre, hiszen mindjárt összeházasodunk és a nászúton össze kellene(!) hozni a babát. Hiába mondom, h most a karrier (persze, nem mondhatom, h 27 hónap betett egy kicsit).... szóval, ezt sztem mindannyian átéljük.
Sajnos, ilyenek vagyunk mi emberek!

babszika

És az is igaz, hogy erre a babás témára jobban érzékenyek vagyunk mi akik már hónapok esetleg évek óta ezzel küszködünk, hogy sikerüljön.Bár tapintat kérdése is ez. Mert érdekes én sose teszek fel ilyen kérdéseket. Ez mindenkinek a magánügye. van aki akar róla beszélni de az fel is hozza magától a témát.

Kép
csucsu05

Nem akartam leírni, de most a téma hozza magával...este bementem az éjjel nappaliba valamiért és megláttam az egyik hetilapot, amit mindig megveszek...és címlapon, hogy Ábel Anita 4 hónapos terhes...elsírtam magam...pedig azt a csajt egyszerűen imádom!Aztán elolvastam, hogy első hónapban összejött...még az élettől is elment a kedvem. :cry:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?