Sziasztok!
Edith, meg jo, hogy legalabb te tartod a frontot!
Nagyon edesek a csajok! Boronak meg tenyleg olyan ertelmes a tekintete, idosebbnek nez ki. En aztan tudom, milyen a szoptatassal valo kinlodas. Irigylem azokat, akiknek siman ment. Sot, ha ez megnyugtat, meg teged is irigyellek, mert ha nem is mellbol szopizik Boro, van eleg tejcsid. Mi kinlodtunk a szopival is, fejtem is meg sem volt eleg, pedig literszamra ittam a folyadekot, tejserkento teat is. Lolli olyan jokat aludt a mellemen, de szopizni nem nagyon akart. Amikor meg megis, akkor meg egybol megfajdult a hasa es csak rangatta a mellbimbomat kinjaban. Sot nagyon sokszor szopi kozben le is hanyt. 5 honapig huztuk igy, de azt hiszem meg egyszer nem tudnam ugyanezt vegigcsinalni. Ki se tudtunk mozdulni a hazbol, mert egesz nap a szopival es a fejessel telt. Meg jo, hogy Magyaroszagon anyukameknal volt erkely, igy oda ki tudtam tenni levegozni, itt meg van kert. Kulonben nem tudom, hogy jutott volna szegeny friss levegohoz.
Szirwen, remelem jobb mar a kedved! Nem hinnem, hogy olyan ronda lenne az a ruha. En mindenhol a piros cuccokat vadasznam Lollinak, mert az nagyon jol all neki, foleg a pottyosek es csikosak tetszenek, de nem nagyon lehet kapni. Itt minden kislanyos cucc rozsaszin. Pedig nekem tetszenenek meg a halvany sarga es halvany zold rucik is, de az is nagyon ritka.
Egyebkent en azert tuntem el ennyire, mert vizsgara keszultem. Nem szandekoztam megigenyelni a brit allampolgarsagot, mert letelepedesi engedelyem van, na meg amiota benne van Mo. is az EU-ban konnyebb a helyzet. Viszont minden evben egyre dragabb az allampolgarsag megszerzese es lesznek valasztasok is. Ha a konzervativ part nyer, akkor biztosan beszigoritanak a kulfoldiekkel kapcsolatban, mert ok nem veszik tul jo neven, hogy ennyi kulfoldi el itt. Ugyhogy ugy lattuk jonak, ha minel elobb megszerzem a brit allampolgarsagot is.
Ma vizsgaztam es szerencsere sikerult is. Ezek utan kuldhetem el a papirokat es akkor elbiraljak, hogy megadjak-e. Most mar csak a penzt kell osszekaparni, ugyanis egy kisebb vagyonba kerul. Na, meg ki kell deritenem, hogy az elmult 3 evben mikor hagytam el az orszagot, mennyi idore es hol jartam. Sajnos ez nehezen fog menni, mert csak a tavalyi evre emlekszem. Abban remenykedem, hogy hatha anyukamnak megvannak a regi naptarjai, mert o mindent fel szokott irni.
Egy kicsit megnehezitette a dolgom a vizsgara valo keszulesben, hogy Lolli megint benyelt valami virust. Szombat este, ejjel es vasarnap egesz nap hanyt es nagyon rosszul volt. En meg ilyennek sose lattam. Csak fekudt, mint egy darab fa. Kisse meg voltunk ijedve, mert meg a folyadek se maradt meg benne. Ismet telefonon konzultaltunk valami vedonovel, az meg lepasszolt egy doktornonek. Vegul addig magyaraztunk, amig a doktorno azt mondta, hogy menjunk be az ugyeletre. Be is mentunk, de nem sok ertelme volt. Azt mondta egy doktorno, aki megvizsgalta, hogy egy kicsit piros a bal fule. Ennyit tudtunk meg osszesen. Ezen kivul azt mondta, hogy adjunk neki Calpolt (paracetamol tartalmu szirup, ami fajdalom es lazcsillapito). Mondtuk neki, hogy annak nincs ertelme, mert amikor hany, kijon az is. Erre felirt valami mast. Kerdeztuk, hogy nem lehetne kupot helyette, mert tok mindegy, mit adunk neki szajon at, ha hany, ugyis kijon. Hat, nem lehetett kupot feliratni, mert allitolag azt itt csak a korhazakban hasznaljak.
Gondoltam, mindegy, ugyis van meg a hutoben otthonrol kup, majd kap azt, ha nagyon rosszul van. Ejjelre be is adtunk neki egyet es akkor legalabb nyugodtabban aludt. Aztan hetfotol mar nem volt hanyas, de jott a hasmenes. Az meg mar 3 napja tart.
Jo sok folyadekot probalunk adni neki, hogy ki ne szaradjon. Tegnap este ismet beszeltunk egy vedonovel telefonon, de mar meg is bantam, hogy elpazaroltam ra fel orat. Feltett egy halom kerdest, de semmi erdemlegeset nem mondott. Sot, nem azt mondta, hogy virus, pedig azota megtudtam, hogy nagyok sok baba beteg, hanem azt mondta, hogy szerinte valami kajara allergias, valoszinuleg a tapszerre es beszeljek a vedononkkel. Na, most ha a taszerre lenne allergias, akkor csak a hasa menne, nem? Az a hanyas nem lett volna. Meg nem valtottunk tapszert, ezt eszi mar honapok ota.
Anyukam azt mondja, hogy otthon is van valami virus es sok korhazban mar be is tiltottak a latogatast. Ugy hallotta, hogy 3-4 napig megy a betegek hasa. Meg a holnapot megvarjuk, aztan ha meg mindig lesz hasmenese, akkor este berobogunk az ugyeletre. Nappal a korzetihez kell menni, azzal meg nem erek semmit, ugyhogy akkor inkabb este az ugyelet. Azok legalabb jobban megvizsgaljak. Bar mar remenykedem, hogy holnapra esetleg elmulik, ugyanis ma mar csak kb. 4-szer ment a hasa. Tegnap nagyon durva volt, akkor kb. 10-szer. Szerencsere rengeteget ivott, ugyhogy nem volt gond a kiszaradassal.
Most mar nem untatlak tovabb titeket, megyek aludni, mert iszonyu faradt vagyok.
Puszi mindenkinek:
Olive es Lolli