Új privát üzeneted érkezett!

Julcsi, [color=blue]Ákosnak BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!![/color] :):):)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem sürün írunk mostanság. :(

Julcsi:
Nagyfiadnak én is boldog névnapot kívánok, bár egy kicsit megkésve. Nagyon aranyos Dávidról is a kép, amit a múltkor tettél fel.

Edith:
Nem sok mindent írsz mostanában magatokról. Remélem, hogy ez csak idôhiány miatt van. Hihetetlen, hogy Boróka is lassan már két hónapos! Kriszta pedig egy hónap múlva két éves! Alidával gyakran megnézzük Kriszta táncolós videóját, folyton kéri!

Én nagyon be vagyok fogva, több órám van, mint elsô félévben volt, viszont kevesebbet stresszelek szerencsére. Jövô vasárnapra egy nagyon nehéz darabot kell megtanulnom (ill. már elôbbre kéne, vasárnap már a koncert lesz), amit ráadásul nem is szeretek, dehát megkért valaki, hogy játsszak vele... Különben jól vagyunk, csak alvásból nem jut sok. Tegnapelôtt is éjjel 1-ig írtam a házi feladatomat. Alidának levágattuk a haját. Eltettem emlékbe a tincseit, ez volt az elsô hajvágásunk.

Ne haragudjatok, hogy nem írok gyakrabban és többet, de most is még ezer dolgom van. Sok puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!

Edit, Zsuzsi
Köszönöm Áki nevében a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! :lol:

Nagyon gyér a forgalom erre felé mostanában. Mondjuk a jó időbe megértem, a hétvége meg mindenkinél a családé.

Edit minden rendben veletek? Igaza van Zsuzsinak, hogy sosem írsz magatokról! :cry:

Zsuzsi, megértünk, hogy most nem nagyon érsz rá, írni, és nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent tudsz csinálni egyszerre. Erre nem mindenki lenne képes. :roll:

Nálunk akkora jégeső volt, hogy még a zárt ablakon is bejött a víz.

Beszéltem ma Nórival messengeren, és mondta hogy mennek Lilcsivel a városba remélem nem kapta el őket a vihar!!! :roll:

Most megyek, mert Dávid, egész nap extra hisztis.

Szép 7végét mindenkinek.

bogyo75

Ezt muszáj megosztanom veletek!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a lyány :wink: az anyjára üt. Én is csak akkor ijedtem meg mindig, amikor már le kellett volna mászni a fáról. Felkapaszkodni könnyebb volt. :P
http://www.videoplayer.hu/videos/play/139489

Remélem, hamarosan jövök bővebben is. Amúgy jól vagyunk, csak az idő... :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszi Julcsi, hogy gondoltál ránk :lol: Már rajtunk volt sapka-sál, indultunk volna épp...kinyitottam az ajtót és akkor láttam, hogy szakad az eső...utána hamarosan jött az orkán is :shock: . Kimentünk az erkélyre, Lilcsi visított a gyönyörűségtől. :lol: Tetszett neki a műsor :lol: Anyja lánya: én meg a villámlást imádom nézni.
De gyönyörű volt a naplemente utána, csináltam belőle egy sorozatot :lol:
Kép Kép
Lilcsi most meg ezen a hányós-fosós víruson van túl. Csütörtök este 2x hányt, pénteken már nagyon csúnyán fosott. Hétvégén diétáztattam, de tejletiltás mellett elvittem bölcsibe. Remélem, nem lesz gond. De amúgy láza sem volt, a kedve is jó volt végig. Kicsit étvágytalan volt, de az nem is volt baj....meg ivott meg ivott.

Edit! Aranyos Kriszta! Lilcsi mindenféle félelemérzet nélkül lépett volna hátra ilyen helyzetben.

Sancsi! Te dolgozol már? Sikerült Enéhnek a beszokás?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nóri!

Örülök, hogy megúsztátok a vihart, és tényleg gyönyörű volt az ég! Jó hogy lefotóztad! :D
Mifelénk még nem járt ez a hányós vírus, remélem nem is fog! Lilcsinek jobbulást kívánok!

Edit!
Mennyire szépen beszél Kriszta!!! Nagyon tetszik ahogy mondja, "Anyucika segíts"!!! Dávid az már le is tud mászni Áki íróasztaláról, és ágyáról, nem csak fel! :lol:

Nálunk a 7vége nagyon hisztisre sikeredett!
Én még bőgtem is, már a kimerültségtől, és mert ne,m bírtam azt a sikítást amit Dávid produkált, mindenért, amit nem kapott meg. Enni semmit nem akart, csak az édességet, és 3 kanál húslevest! Az esti kajának is csak a felét ette meg, aztán hajnal 5 kor már mondta, hogy hamma. :roll:
De addig legalább aludt, bár erről majd apát is megkérdezem, mert Én szó szerint beájultam! :roll: :oops:

Szép napot mindenkinek

mindjárt teszek egy képet is, csak lekicsinyítem!

bogyo75

[b]Egy kis ízelítő a tegnapi jóságból! :lol: Kép [/b]

bogyo75

Wow! Van ám potyesz ott is! :lol: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Betegek vagyunk. :(
Tegnap du-tól folyik és dugul az orrom meg tüsszentek, illetve olyan "nagy" a fejem. :roll: azt hittem, valahol megfáztam, de az éjszaka arra ébredtem, hoyg Borónak is bedugult az orra és fulladozik. Kiszívtam porszívóval és már elég sok trutyi be volt oda sűrűsödve neki. :( Krisztának (még - kopp, kopp) semnmi baja, de a húgom ismét orrfolyásra panaszkodott a reggel. Úgyhogy mégiscsak valami vírus üthette fel a fejét. :roll:
Szóval, ennyi rólunk. :roll:

Írtátok, hoyg szűkszavú vagyok, sajnos, egyre kevesebb időm jut netezni. Még a naplót is ritkábban tudom írni, pedig megfogadtam, hoyg azt azért nem hagyom. Tegnap sikerült ott is pótolni, és ha nem haragusztok, másolok át néhány bekezdést ide, hogy ne kelljen ismét leírjam. :) :oops:

"Kriszta hazajött a mamáéktól, kicsit nyafogósabban, kicsit hisztisebben, mint ahogyan elment, de mostanra már kezd hasonlítani régebbi önmagára. Rengeteg élménnyel tért haza, a maga módján állandóan előadja őket. Természetesen még most is az állatok viszik a pálmát, azóta is minden nap felsorolja, mik vannak az udvaron: disznókák, pulykák, lucák (rucák), és ott a Móni meg a Kuszi, akiket csak akkor szabad megsimogatni, ha mama is ott van. De aztán még van mamánál "bolvíz" (buborékos ásványvízre érti) is, és ott van a "szelusz balátom" is. Hát ez az idézőjeles kifejezés nagyon egyedi neve a ... káposztalének, és onnan származik, hogy amikor tatával üvegpohárból iszogatták, mindig koccintottak és mondták: szervusz, barátom!
Új szavakat is tanult, imádságot, illetve versikéket.

Azonkívül, hogy nekünk nagyon hiányzott, mi is hiányozhattunk neki, mert egy alkalommal, amikor beleszólt a telefonba, hogy Szia, Anucika!, olyan éktelen sírásba kezdett, hogy zengett bele a készülék. Még hallottam aztán, amint mondja: Jön anucika, jön, medünk haza. De pár perc múlva már megnyugodott és el is felejtette, hogy hazaindult volna.

Amíg csak egygyerekes voltam, mondhatni felüdülés volt egy-egy nap számomra. Nyugodtan végezhettem a dolgom vagy pihenhettem, amíg Boró aludt. Sőt, még filmnézésre is jutott időm, amire az utóbbi időben nem igazán.

Miután Kriszta hazajött, ismét össze kellett rázódnunk, megint meg kellett találni a dolgok összeegyeztetésének módját, de most már könnyebben ment. Szerencsére, hogy Kriszta már le tudja foglalni magát egy-egy időre, illetve a mesék is lekötik valamennyi ideig, úgyhogy amikor szoptatok, ő általában mesézik.
Amúgy most már elmondhatom, és remélem, nem kiabálom el, hogy alakulgat a napirendünk. Boróka már nem eszik negyed-félóránként, most már ügyesen kibírja a 2-3 órát, közben vagy alszik vagy ébren van...
folytatom, csak éppen felszólítást kaptam arra, hogy szüsszön anucika tojászkát!"
- ez tegnap volt, amikor írtam, de most is szünetet tartok. Mindjárt jövök és teszem be a többi szöveget... :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

"Folytatva az előző gondolatmenetet... Hát persze, hogy vagy alszik vagy ébren van, hogyan is lehetne másképp? De már nagyjából ismerem, tudom, hogy mikor mi következik, kb. mennyit alszik, ha elalszik, illetve mennyi csendes pihenőre számíthatok, ha ébren van. Persze, meglepetést is szerez néha, mint ma reggel is, amikor felkelt negyed 8-kor és egy "félszájú" evés után (nem volt ehes, hisz fél 6-kor evett) két órát fennvolt és csendben nézelődött vagy "beszélgettünk" kettesben-hármasban. Igaz, fordított előjelű meglepetések is akadnak, dehát ilyen az élet (No, nem is közhely ez.)
Családunk kisebbik tagja is nagyon iparkodik. Hogy miben? Hát mindenben: evésben, ebből kifolyólag nővésben, ugyanakkor pedig, a tél utáni éledező természettel, az ő értelme is nyiladozik.
Szombaton múlt 8 hetes, ennek örömére 5500 g-mot mutatott a mérleg, mintegy 1,8 kg-t hízva amióta hazajöttünk a kórházból. Hogy hosszban mekkora, nem tudom, mert nem mértük, de tény, hogy egypár rugit már kinőtt. Csak néhány 56-os kezeslábasa jó még, a bodyk között is a 62-esek a gyakoribbak, de már van 62/68-as is használatban.
A szopival úgy állunk, hogy a bal mellből szopizik, a jobbat fejem és üvegből kapja a lefejt tejcsit. Csakis anyatejet még eddig. Amióta ez a rendszer van minden jobb: a napirendünk azóta alakulgat, több idő jut házimunkára és főleg Krisztára, illetve én is stresszmentesebb vagyok. Már csak azon agyalok mostanában, hogy vajon eszik-e eleget, mert üvegből csak olyan 100-150 ml fogy naponta, a többit szopival veszi magához, és még a fagyasztóba is kerül 2-3,5 dl. De ha nem lakna jól, akkor gondolom, nem hallgatna, nem aludna nagyokat, illetve biztos nem gyarapodna úgy, ahogyan. És olyan hurkácskái sem lennének, mint amilyenek vannak!

Nagyon szereti a fürdést, elterül a kiskádjában, mint egy elégedett béka, ökölbeszorított kezeit maga elé tartja, mint aki bokszolni készül és mosolyog. Az öltöztetés már kevésbé jó móka, de az olajozással-masszázzsal igyekszem azt is kellemesebbé tenni számára.

Felismeri a hangokat. Odafordul a hangforrás felé és persze ... mosolyog. Felismer bennünket. Tágrameredt szemekkel figyel, majd ... mosolyog. Ha beszélünk hozzá, fülig érő szájjal, néhány gőgicsélő hanggal jutalmazza, miközben keze-lába is hozzájárul öröme kifejezéséhez Figyeli a színes játékokat, percekig képes bámulni a zenélőjét.

Üröm az örömben, hogy még mindig hasfájós, de szerencsére inkább időszakosan jelentkeznek a fájdalmai. Van, amikor magából kikelve ordít, de inkább a csendes kínlódás jellemző rá. Mintha magába folytaná a fájdalmát. Vannak olyan napok is, amikor nincs pocifájás, és ez azért meglátszik rajta. Olyankor sokkal tovább elvan magában a hordozójábban, inkább leköti valami a figyelmét.

Az alvása is sokat alakult. Most úgy alszik, mint egy normális csecsemő, az utóbbi napokban (kopp-kopp a fejemre = élő fába) nem volt hajnali 2-3-kor fekvés, legkésőbb éjfélkor már elaludt. Az éjszakák úgy néznek ki, hoyg elalvás után alszik egy jót, általában 3,5-4 órát, esetleg picivel többet is, és az elalvás időpontjától függően még szopizik egyszer vagy kétszer. Mivel nem tér teljesen magához, hamarabb visszaalszik így másfél-két óra múlva megint eszik, de inkább így, mintsem magához térjen és 1-2 órát kelljen sétálgatni vele, mint régebb. Nem is kapcsolok villanyt csak a fürdőben, az elég ahhoz, hogy jó félhomály legyen, és én is szundizok még közben.
Napközben is van egy hosszabb, általában minimum 3 órás alvása, bár hogy ezt mikor időzíti, még nincs teljesen kialakulva. Van amikor a reggeli után, de van úgy, hogy délelőtt csak szundít egy kicsit, és csak délben jön az alvás. Ezenkívül most már délután is alszik 1-2 órát, mikor mennyit, de így pont jó, mert egy kis ébrenlét, fürdés, játék után, kb. 9-től már kezdődhet az éjszakára való lefektetés. Általában ilyenkor etetem meg üvegből, hogy biztos legyen, hogy jóllakik. Aztán van, hogy nem alszik bele, mint pl. az este is, de egy kis cicizés vagy újabban játszócumizás után már alszik.

Mindent egybevetve és következtetéseket levonva, való igaz, hoyg a kezdeti nehézségek szép lassan elmúlnak és ezzel egyidőben kialakul egy valamiféle házirend. A hormonok munkája is veszít intenzitásából, így az események feldolgozása és értékelése is egyszerűbb egy idő után.

És végkövetkeztetésként elmondhatom: annak ellenére, hogy vannak idegfeszítő, tűrőképességet jól próbára tevő esetek, NEM IS OLYAN NEHÉZ KÉTGYEREKES ANYUKÁNAK LENNI!!!
Pláne, amikor ránézel gyönyörű, mosolygós gyerekeidre, nem is gondolkodhatsz másként."

Teszek mindjárt képeket is...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Husibaba:
Kép
Huncut szopizós:
Kép
Fülig érő ... mosoly:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, koszonjuk szepen a hosszu beszamolot es a kepeket. Nagyon edik a csajok! Az a multkori video Krisztarol szinten nagyon tetszett. Orulok, hogy alakul a napirendetek es most mar konnyebbnek talalod a hetkoznapokat. Ugy latom, Krisztanak mar tancpartnere is van. :lol:
Remelem, hamar kimasztok a virusbol.

Bogyo, Davidka huncut, furtos fejecskeje meg mindig zabalnivalo!

Nori, gyonyoruek azok az egboltos kepek!

Szirwen, Kicsiand, merre vagytok? A tobbieket mar nem is kerdezem, mert tudom, hogy elfoglaltak, de azert jo, ha neha irnak.

Nekunk nagyon jo hetvegenk volt. A baratnomeknel voltunk, ott is aludtunk. A kisebbik lanya csak 7 hettel idosebb Lollinal. Nagyon edik voltak a csajok egyutt. Szombat este egyutt is pancsiztak a nagy kadban. :)

Most alszik Lolli, de ha felebred, megyunk setalni. Remelhetoleg marad a szep ido. Most meg sut a nap, de tobbszor is ugy jartunk, hogy mire elindultunk volna, mar esett.

Nekem is kellene mar kepeket feltennem, de meg nem volt idom kicsinyiteni.

Megyek, megprobalok meg ebedelni, mielott Lolli felebred.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Edith!

Örülök, hogy jól alakulnak a dolgaitok4 Kriszta nagyon szépen beszél már. Regina csak egy-két szót mond, azt is csak akkor ha kedve van hozzá.

Olive!

Köszi mi is megvagyunk. Nálatok volt rossz idő? Itt hatalmas szél volt, szegény regi elég rapszódikusan aludt miatta.

Bogyó!

Látom nálatok is gyakori a nagymosás!
Képzeld nem lett baja a kártyámnak, ma voltunk vásárolni. Az anyósom is jött, de jól sült el a dolog, vetettem egy édes kis tornacipőt a Reginek vele.:lol:

Ezt a lányom írta nektek:
888877fdet789izzzzuztz8öó
tffitrrrt7opo7urew

szirwen1

Sziasztok!

Meg lefekves elott bekukkantottam. :)

Szirwen, hallottam anyukamtol, hogy otthon milyen borzalmas ido volt. Itt eddig nem volt veszes, de ma nagyon bolond ido volt. Mara napos idot mondtak es ugy is nezett ki, hogy nem tevedtek, amig el nem indultunk Lollival setalni. 5 perce setaltunk, amikor egyszer csak el kezdett cseperegni az eso. Gondolkoztam rajta, hogy visszaforduljunk-e vagy menjunk tovabb, mert nem tunt komolynak. Aztan megis ugy dontottem, hogy visszafordulunk, aztan ha megis elall, akkor folytatjuk a setat. 2 perc mulva meg mar szakadt a ho. Futva toltam hazaig a kocsit. Szerencsere nem aztunk meg nagyon. Kinyitottam az ajtonkat, hoznam be Lollit, erre latom, hogy a honak semmi nyoma, sut a nap. Ott alltunk az ajtoban 5 percig, nem tudtam eldonteni, hogy mi legyen. Aztan bekopogtunk a szomszedhoz, gondoltam, az ajtoban beszelgetunk egy kicsit, igy Lolli levegon van, de megis kozel vagyunk a hazhoz es ha rosszra fordul az ido, akkor szaladunk haza. Erre se eso, se ho, csak szikrazo napsutes. Vegul negyed orat beszelgettunk a szomszed csajjal, utana folytattuk a setat. Nem is tudom, hogy erdemes-e idojaras jelentest nezni. :roll:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive, épp az iwiw-en jártam és láttam, hyog nemrég volt születésnapod! :) Jobb későn, mint soha alapon :oops: szeretnék minden jót kívánni, Isten éltessen sokáig egészségben, boldogságban! :)
Sok-sok puszi tündérkédnek is. :D

Mi javulunk, hál'istennek, úgy néz ki, hamar lejárt a dolog. Remélem, nem kiabálom el. Az idő itt 2-3 napja nagyon csúnya, ki sem tudtunk menni. Én sosem hallgatok-nézek időjárásjelentést, mert nálunk tutti nem az jön be, amit mondanak. Úgyhogy ha szép az idő kimegyünk, ha nem, nem. Bár ezután már lassan így is úgyis kimegyünk, csak még elég nehéz két gyerkőccel készülődni, ha egyedül vagyok itthon! :roll: :oops:

Szilvi, nincs semmi okod aggodalomra Regi beszéde miatt. Sokan csak 2 éves koruk után kezdenek beszélni, de akkor aztán egyből. Szóval, tudod, a türelem rózsát terem, lát9d, milyen ügyesen megtanult járni is,. hiába aggódtál érte! :D

Sancsi, veletek mi van, rég nem írtál!?

Julcsi, Nóri, Andi, Eszter? Többieket már nem is mere említeni én sem... :roll: Pl. a két Kati, Sudi, Rita, Andrea (Petike), Mölli, Beuci, Kriszta, Debreceni Andi, és bocs', ha még kiahgytam valakit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szép napot mindenkinek!

Mi is megvagyunk, csak apukám kórházban van, ezért nem jöttem. (Szombaton már jöhet haza!)

Edit,
nagyon jó volt olvasni rólatok, a lányokról. Boróka valóban gyönyörű Husibaba :) Imádni és dögönyözni való, hihetetlen mekkorát nőtt... Kriszta pedig ügyes, ügyes, ügyes :!:

Bogyó,
remélem Dávidnak sikeresen kibújt a 10. foga. Annyira aranyos a kis maszatos képe :)

Olive,
ugye nálatok nagyon sokszor esik az eső, ergo ritkán süt a nap? Hogy birjátok? Én napimádó vagyok, két borús nap után már csak lézengek. Nem teszel fel Lolliról újabb képeket? :wink:

Rólunk:
Bendegúz sok szónak mondja már az első szótagját - legalább eddig eljutottunk. (Persze a maga nyelvén mindent mond.) Annyira szeret kint lenni, hogy a lakásba való bejövetel sajnos már mindennapos hisztivé vált. :roll: Ha kiengedem a kertbe, semmi baja, eljátszik Aszu kutyával, labdázik, motorozik. Utóbbira nagyon rákapott.

Most megyek, mert leállt a mosógép, s hamarosan indulok apukámhoz.

Puszi

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Újra itt!

Már megint lemaradtam egy születésnapról!

Olive, Isten éltessen sokáig szeretetben, családod körében!

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Na, most aztan gyozzetek nezni, ime a regen igert kepek!

Kép Hozzad bujok anya... Kép Mar megint huncutkodom...:o) Kép Meg mindig tobb fulem van, mint fogam... Kép Narancsot cuppogtatok 1..... Kép Narancsot cuppogtatok 2....

KépKép
olive

Folytatas:

Kép Joejt puszit adok a baratnomnek... Kép Setara keszen... Kép Mar megint raultel a labamra, most aztan elintezlek!

KépKép
olive

Nem mindet sikerult feltenni, azt irta ki, hogy hiba, pedig azok is le voltak kicsinyitve. Na, mindegy, azert igy is van mit nezegetnetek.

A fognovesztessel nem nagyon haladunk, meg mindig csak egy van. Darabos kajat gondolom emiatt nem akar enni, bar az angolok azt mondjak, hogy a ketto kozott nincs osszefugges. Beszeltem a zenebolcsiben az egyik anyukaval, akinek 1 honappal idosebb a fia Lollinal es csak 2 foga van. Azt mondta, hogy az o fia eszi a darabosat, de egeszben lenyeli es ugyanugy talalja meg a pelenkaban. Igy nem sok ertelmet latom, mert akkor nem hiszem, hogy sok vitamin felszivodik belole. Lolli egybol elkezd fulladozni, ha darabos megy a torkara, ugyhogy nem eroltetem, csak neha probalgatjuk. Van egy biztonsagos baba eteto nevu szerkentyunk, amit a kepeken is lathattok. Nagyon jo talalmany, barmit bele lehet tenni, mi tobbnyire gyumolcsot rakunk bele es ugy tud vele enni Lolli, hogy darabok nem kerulnek a szajaba. A kepeken eppen narancsot eszik. Nagyon szereti, mindig megorul, amikor latja, hogy vesszuk elo. Tok jo, mert amig o cuppogtat, en siman mosogathatok vagy fozocskezhetek, mert tudom, hogy nem tud megfulladni. Ezt egy amerikai apuka talalta fel, akinek majdnem meghalt a babaja, mert egy darab kaja fennakadt a torkan.

A holnapi ebedjet ugy akarom majd elkesziteni, hogy a repat csak villaval torom ossze benne, hatha megeszi. A banant mar elfogadja, ha villaval van osszetorve es nem teljesen sima.

Majdnem elfelejtettem, hogy irt e-mailt Kati (Mira anyukaja) es mindenkit puszil. Jol vannak, csak nincs ideje forumozasra. Aprilis 22 -re van kiirva, de mar nehezkesek a napjai, sokat kemenyedik a pocija. Remelem ezt a maradek 7 hetet valahogy atveszeli es nem fog sokat szenvedni.

Szaladok inni, mert majd szomjan halok. Kolbaszos-sajtos melegszendvicset ebedeltem es literszamra iszom ra a vizet. :roll:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Csak röviden:
Bölcsödébe jelenleg nem járunk, ugyanis Enéhnek középfül gyulladása van. Még a múltkori, de nem gyógyúlt meg rendesen. Elég csúnyán köhögött, így visszaveittem a dokihoz, és kiírta.
Ő látszólag jól van, de én teljesen lerobbantam, így ha ő teljesen meggyógyul, se biztos, hogy megyünk még jövő héten.
Én már nemis tudom, hogy mi a bajom, de nagyon oda vagyok. Kb. másfél hónapja meg vagyok fázva, ami átment valami felsőlégúti vírusos-baktériumos fertőzésbe. Most antibiotikumon, cataflanon és algoflexen élek, ráadásul a bölcsességfogam is bedurrant, így néha órákra kifekszem. Még jó, hogy itt van anyósom, és vigyáz Enéhre. A fogamat sajnos majd kiveszik ha meggyógyultam, ugyanis nincs helye hova nőni.

Röviden ennyi, majd ha rendbe jöttem jelentkezem.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Sancsi, orulok, hogy jelentkeztel, de azt sajnalom, hogy ilyen vacakul vagytok. Jobbulast mind a kettotoknek!

Most nezem, hogy elfelejtettem megkoszonni a koszonteseket, ugyhogy akkor most megteszem. Szombatra esett a szulinapom es a baratnomeknel unnepeltunk, meg masnap anyosomnal. Egyebkent vasarnap itt meg anyak napja is volt. Mindig a husvet elotti 3. vasarnap az anyak napja. Az iden jo koranra esett.

Vegul most este probaltam meg adni Lollinak megint darabosat. A tejpepbe kevertem edeskrumplit, amit villaval tortem ossze. Kb. 50 ml-t evett meg belole, aztan hanyt. Azt hiszem egy darabig ismet szuneteltetjuk a probalkozast. :(

Megyek, mert hegyekben all a mosogatnivalo, ugyanis most este fozocskeztem a melyhutobe Lollinak.

Ja, kepzeljetek, ma este a kadban kimondta az elso teljesen tisztan kiejtett szavat! Nehogy azt higyjetek, hogy apa vagy anya vagy valami ilyesmi! :roll: Azt mondta, hogy DUCK (kacsa). Apa nagyon buszke volt, mert o hallotta eloszor. Kb. 2 hete mar nekem is probalta egyszer mondogatni, amikor jatszottunk, de csak az elso szotagig jutott el. Most viszont tisztan kimondta az egesz szot. Aztan meg annyira tetszett neki, hogy orulunk, hogy meg 10 percig mondogatta egyfolytaban es meg is tapsolta magat. :lol:

Most mar tenyleg megyek, mert meg a Lolli kajajat is el kell tennem a melyhutobe.

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok.

Mi is megvagyunk, nem vesztünk el, csak mostanában már csak egyszer hagyom Dávidot aludni,és az most 2 napig is úgy jött ki, hogy épp apával kocsikáztunk! :lol: Így írásra nem maradt időm!
De mióta ezt bevezettem, azóta este 8-kor már alszik Dávid, mindenféle nyüglődés nélkül! :lol:
Amíg nem írtam, volt ám mindenféle dolog itthon!PL: Dávidnak magas láza volt, ami a lázcsillapító bevétele után, hamar lement, ez tartott 1,5 napig,és aztán ahogy jött el is tünt!
Mostmár kibujt a 10. fogacska is. Ugyhogy biztos ennek volt köszönhető a láz!
A másik meg, ami történt! Dávid Leesett Áki íróasztaláról!!!És egy jó nagy pukli lett a fején! :cry:
De nehogy azt gondoljátok, hogy ez visszatartja attól, hogy ujra felmásszon! :roll:

Edit!
Én is megnéztem Krisztát a videón is, meg a babaszobán a képeket is! Nagyon aranyos és szép mindkét Lánykád! Hihetetlen, hogy már mennyire tisztán mosolyog Boróka!
Ha lesz időd Nézz be az új naplónkra! :wink: :lol:
Alul megtalálod a linket!

Kicsiand
Édesapádnak jobbulást kívánok!
A beszéd terén tényleg ne siettesd a dolgot, majd ha Bendi akar úgyis fog beszélni, Te ezért nem tehetsz semmit!

Sancsi
Jobbulást Kívánok mindkettőtöknek! Remélem hamar túl lesztek minden rosszon! :cry:

Olive
Lolli nagyon tündéri a képeken!!!
Gratulálok Neki az első szóhoz! :lol:
Nagyon sajnálom, hogy ennyire rosszul viseli a darabos kajákat!
Egyébként Dávid is mindent egybe nyel le, hiába van már 10 foga, és ebből 4 rágófog! :roll: Ugyhogy szerintem sincs összefügés, a fogak száma, és a rágás között!

Neked pedig utólag boldog születésnapot Kívánok Én is! :lol:

Kép

bogyo75

Sziasztok!

Kicsiand!

A motorozás nálunk is nagyon megy, pláne mert apa vitte már egy kört a robogóval. Ha Regi kint játszik a kertben én sem tudom őt bekönyörögni, d sajna muszáj, mert folyton pancsol,( gyüjtjük az esővizet) és a játék végére mindig vizes.

Olive!

Boldog szülinapot!

Lolli nagyon édes a képeken! Egy igazi kis tündér! Az angon mellet magyarul is beszéltek neki? Milyen jó lehet egyszerre két nyelven anyanyelvi szinten megtanulni beszélni.
Rgina még mindig inkább a pépes kaját részesíti előnyben, de már a darabosat is megeszi. Annak idején én sem erőltettem.

Mi mostanában nem alszunk v.mi jól, Regina minden éjszaka átmászik a hozzánk. Érzem, hogy a fáradságtól, megint kezd elhatalmasodni rajtam a depresszió, ezért próbálom magam mindenfélével lekötni.Tegnap találtam, a rongyos fiókban egy darab piros pöttyös anyagot. Varrtam belőle a Reginek egy nyári ruhát. Tök boldog voltam, hogy elsőre sikerült, jó nem a legszebb, de azért nem csúnya szerintem. Erre a Zoli meg úgy kezte, hogy mi ez a rondaság? És ezt rá is akarom adni a gyerekre? Az egész életkedvem ismét elszállt. Ráadásul este Regi annyira az apjához akart menni, hogy nem evett, és amit megevett azt is kihányta, ugyhogy vacsi nélkül feküdtünk le, reggel meg 6-kor keltünk. No megyek, mert hallom hogy felébredt.

szirwen1

Hú, de elhagyatott ez a topik. :( :( :( Ilyen még nem volt, hoyg 5!!! napig senki se írjon! :shock: :shock: :shock:

Ne haragudjatok, hoyg nem reagálok és csak magunkról írok. Remélem, nem baj.
Kezdem a jó dolgokkal. :)

Boró értelme nagyon nyiladozik, már "teli" van a tekintete, ha értitek, mire gondolok. Mosolyog, rengeteget mosolyog, és most már nagyon sokat "beszél". Provokál. Etetem, bámulom és csodálom, ő meg elkezd mosolyogni. Kriszta is szokott beszélni hozzá, és nagyon örül, amikor meglátja őt, illetve meghallja a hangját.:D
Kép Kép

Kriszta is mintha visszaváltozott egy picit, bár nem lett a régi, és talán már nem is lesz. Végtelenül aranyos most is, de ha valami nem a kedve szerint alakul, akkor kezd nyafogni, leülni, dobálózni, csapkodni. Szándékosan kerülöm a hiszti szót, mert egyszerűen nem szeretem. Amúgy viszont imádom, rengeteget beszél, rengeteget nevet és nevettet, igazi nyelvújító :D , imádja a mondókákat-énekeket, szeret olvasni, táncolni. :) Igazi kis huncut ő is. :D
Kép Kép Kép Kép

Ennyi szép leírta után már szinte szentségtörés elrontani a hangulatot, de le kell írnom. Ne sajnáljatok miatta, elég, ha én sajnálom.
Az van ugyanis, hoyg Boróka nem szopizik. :( Igen, már első perctől próbálkoztam azzal, hoyg ne viseljen meg a dolog és elkeseredéseim-fájdalmaim tetőfokán sikerült is mindig megnyugtatnom magam, hogy ha üvegből eszik anyatejet, ugyanannyi, mintha szopizna, ami úgy is van, de mindig ott volt a titkos vágy és remény, hogy de majd úgyis fog menni. Igaz (és ne vessetek meg érte), hogy én nem érzem a szopizást annyira bensőségesnek, de ettől függetlenül nagyon szerettem volna, ha hosszabb ideig ment volna. Igen, tudom, hogy akkor, amikor megnőtt az igénye, akkor kellett volna még egy kcisit kibírnunk, hoyg ne adjak neki üveget, de az én fájós mellem miatt túl hamar feladtam. És akkor aztán elkezdődött a hanyatlás. De múlt héten még gond nélkül szopott, hétvégén már csak éjszaka tudtam mellre tenni, mert napközben pár perc szopi után már csak mocorgott, rugdosott, tépdeste, harapdálta a mellemet és főleg, öklendezett tőle. :( Tegnap oda jutottunk, hoyg amikor egyszer elengedte a bimbót és én tuszkoltam volna vissza, hányt egy kicsit. Ma pedig amikor felvettem böfizni, úgy végighányt, hoyg sírva fakadtam.
Meg is látszott ez a szomorúság ma a tejmennyiségen, mert eddig mindig 200-220 ml-ket fejtem, de ma oylan is volt, hoyg csak 110-et. Most este is csak 140-et. Kíváncsi vagyok, lefekvés előtt mi lesz. Ittam egy nagy csésze tjserkentő teát azóta.

Szóval, hát nem kib.....szás? Amikor már begyógyult a bimbóm, nem fáj a szoptatás és tejem is lenne elegendő, tehát már semmi sem áll az utunkban, Boróka nem szopik.
Persze, fejek és amíg csak tudom, anyatejet adok neki, de na. Szóval könnyebb lett volna, ha direktbe ehetné. :roll:

A hozzátápláláson még nem gondolkodtam. MInden azon múlik, hoyg meddig lesz tejem. 4 hónap előtt biztos nem adok semmi mást, addig, ha kell, tápszerrel pótolok majd, de ha elegendő lenne a tejem, talán kivárnám a 6 hónapot is az elkezdéssel. De ez csak talán. Még semmi konkrét, semmi biztos. 4 hónapig. Aztán majd meglátjuk. Azért szép lenne, ha szinten tudnám tartani a tejtermelést fél évig!

Remélem, hoyg ha volt betegeskedő, már mindenki meggyógyult, illetve a többieket pedig elkerülte mindenféle nyavalya. Mi is rendbejöttünk, bár Borónak hajnalonként még kell szívnom az orrát. NApközben semmi baja nincs.

Jó éjt mindenkinek. Megyek fejni, majd aludni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, meg jo, hogy legalabb te tartod a frontot! :wink: Nagyon edesek a csajok! Boronak meg tenyleg olyan ertelmes a tekintete, idosebbnek nez ki. En aztan tudom, milyen a szoptatassal valo kinlodas. Irigylem azokat, akiknek siman ment. Sot, ha ez megnyugtat, meg teged is irigyellek, mert ha nem is mellbol szopizik Boro, van eleg tejcsid. Mi kinlodtunk a szopival is, fejtem is meg sem volt eleg, pedig literszamra ittam a folyadekot, tejserkento teat is. Lolli olyan jokat aludt a mellemen, de szopizni nem nagyon akart. Amikor meg megis, akkor meg egybol megfajdult a hasa es csak rangatta a mellbimbomat kinjaban. Sot nagyon sokszor szopi kozben le is hanyt. 5 honapig huztuk igy, de azt hiszem meg egyszer nem tudnam ugyanezt vegigcsinalni. Ki se tudtunk mozdulni a hazbol, mert egesz nap a szopival es a fejessel telt. Meg jo, hogy Magyaroszagon anyukameknal volt erkely, igy oda ki tudtam tenni levegozni, itt meg van kert. Kulonben nem tudom, hogy jutott volna szegeny friss levegohoz.

Szirwen, remelem jobb mar a kedved! Nem hinnem, hogy olyan ronda lenne az a ruha. En mindenhol a piros cuccokat vadasznam Lollinak, mert az nagyon jol all neki, foleg a pottyosek es csikosak tetszenek, de nem nagyon lehet kapni. Itt minden kislanyos cucc rozsaszin. Pedig nekem tetszenenek meg a halvany sarga es halvany zold rucik is, de az is nagyon ritka.

Egyebkent en azert tuntem el ennyire, mert vizsgara keszultem. Nem szandekoztam megigenyelni a brit allampolgarsagot, mert letelepedesi engedelyem van, na meg amiota benne van Mo. is az EU-ban konnyebb a helyzet. Viszont minden evben egyre dragabb az allampolgarsag megszerzese es lesznek valasztasok is. Ha a konzervativ part nyer, akkor biztosan beszigoritanak a kulfoldiekkel kapcsolatban, mert ok nem veszik tul jo neven, hogy ennyi kulfoldi el itt. Ugyhogy ugy lattuk jonak, ha minel elobb megszerzem a brit allampolgarsagot is.
Ma vizsgaztam es szerencsere sikerult is. Ezek utan kuldhetem el a papirokat es akkor elbiraljak, hogy megadjak-e. Most mar csak a penzt kell osszekaparni, ugyanis egy kisebb vagyonba kerul. Na, meg ki kell deritenem, hogy az elmult 3 evben mikor hagytam el az orszagot, mennyi idore es hol jartam. Sajnos ez nehezen fog menni, mert csak a tavalyi evre emlekszem. Abban remenykedem, hogy hatha anyukamnak megvannak a regi naptarjai, mert o mindent fel szokott irni.

Egy kicsit megnehezitette a dolgom a vizsgara valo keszulesben, hogy Lolli megint benyelt valami virust. Szombat este, ejjel es vasarnap egesz nap hanyt es nagyon rosszul volt. En meg ilyennek sose lattam. Csak fekudt, mint egy darab fa. Kisse meg voltunk ijedve, mert meg a folyadek se maradt meg benne. Ismet telefonon konzultaltunk valami vedonovel, az meg lepasszolt egy doktornonek. Vegul addig magyaraztunk, amig a doktorno azt mondta, hogy menjunk be az ugyeletre. Be is mentunk, de nem sok ertelme volt. Azt mondta egy doktorno, aki megvizsgalta, hogy egy kicsit piros a bal fule. Ennyit tudtunk meg osszesen. Ezen kivul azt mondta, hogy adjunk neki Calpolt (paracetamol tartalmu szirup, ami fajdalom es lazcsillapito). Mondtuk neki, hogy annak nincs ertelme, mert amikor hany, kijon az is. Erre felirt valami mast. Kerdeztuk, hogy nem lehetne kupot helyette, mert tok mindegy, mit adunk neki szajon at, ha hany, ugyis kijon. Hat, nem lehetett kupot feliratni, mert allitolag azt itt csak a korhazakban hasznaljak. :shock: Gondoltam, mindegy, ugyis van meg a hutoben otthonrol kup, majd kap azt, ha nagyon rosszul van. Ejjelre be is adtunk neki egyet es akkor legalabb nyugodtabban aludt. Aztan hetfotol mar nem volt hanyas, de jott a hasmenes. Az meg mar 3 napja tart. :( Jo sok folyadekot probalunk adni neki, hogy ki ne szaradjon. Tegnap este ismet beszeltunk egy vedonovel telefonon, de mar meg is bantam, hogy elpazaroltam ra fel orat. Feltett egy halom kerdest, de semmi erdemlegeset nem mondott. Sot, nem azt mondta, hogy virus, pedig azota megtudtam, hogy nagyok sok baba beteg, hanem azt mondta, hogy szerinte valami kajara allergias, valoszinuleg a tapszerre es beszeljek a vedononkkel. Na, most ha a taszerre lenne allergias, akkor csak a hasa menne, nem? Az a hanyas nem lett volna. Meg nem valtottunk tapszert, ezt eszi mar honapok ota.
Anyukam azt mondja, hogy otthon is van valami virus es sok korhazban mar be is tiltottak a latogatast. Ugy hallotta, hogy 3-4 napig megy a betegek hasa. Meg a holnapot megvarjuk, aztan ha meg mindig lesz hasmenese, akkor este berobogunk az ugyeletre. Nappal a korzetihez kell menni, azzal meg nem erek semmit, ugyhogy akkor inkabb este az ugyelet. Azok legalabb jobban megvizsgaljak. Bar mar remenykedem, hogy holnapra esetleg elmulik, ugyanis ma mar csak kb. 4-szer ment a hasa. Tegnap nagyon durva volt, akkor kb. 10-szer. Szerencsere rengeteget ivott, ugyhogy nem volt gond a kiszaradassal.

Most mar nem untatlak tovabb titeket, megyek aludni, mert iszonyu faradt vagyok.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Tényleg siralmas ez a topik, de hát bele kell nyugodni, hogy ahogy nőnek a gyerekek, annál kevesebb idő jut írogatásra! Mert amikor alszik, örül az ember, ha a kötelességét elvégzi! :roll:

Olive!
Remélem már jobban vagytok. Hallottam, hogy valami vihar tombolt Angliában, remélem benneteket elkerült???
Itthon a calici vírus lendült támadásba, és az jár erős hasmenéssel!

Edit!
Ahogy Borót elnézem, nem hiszem, hogy kevés lenne neki a tejmennyiség! Gyönyörű fejlett kislány, és valóban idősebbnek néz ki a koránál!
Sajnálom, hogy nem megy a szopi, de tényleg az a lényeg, hogy anyatejet kapjon. Ha csak így, megy, akkor így!

Velünk nagyjából minden rendben van, bár Dávid 2 napja nagyon csúnyán ugatva köhögött, de acc-vel, és fenistil cseppel elmúlt már neki! Az éjszakák is elég jók. Most beállt arra, hogy hajnal 3:20 ig fel sem kel, és akkor is csak iszik pár kortyot, és reggel 6:30 ig alszik. Akkor odaveszem magunkhoz, én kimegyek kávétfőzni, meg megcsinálni a reggelijét, és még addig ott szuszókál egy kicsit! :lol:

Ákossal már nem ilyen rózsás a helyzet, ugyanis meghozta első osztály főnöki intőjét!!! :cry: És mivel ennek már voltak előjelei, szóltam neki, hogy ha beírást hoz, nem fogjuk megtartani a szülinapi zsúrját! És bekövetkezett!!!
Nagyon nehéz ez nekem, de muszáj megkeményíteni magam, mert úgy érzem Ő irányít engem, és nem fordítva!

Többiek, ha ráértek írjatok pár sort!!!

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok Anyukák!!

Kicsit bekukkantottam,mert a párom 2 napig itthon van és igy van egy picuri időm,gondoltam megnézegetem a babákat.
Edit nagyon szépek a lányaid,annyira jó őket nézni,főleg ahol Kriszta puszilgatja a tesóját. :D

Olive neked is gyönyörü a a kislányod Lolli,hihetetlen,hogy már Ő is milyen nagy,rettenetesen gyorsan telik az idő.

Sajnos mindent nem tudok elolvasni,mert most is megyünk le mindjárt sétálni.Igy hármasban sokkal jobb apa rohangál a lány után én meg csak lök és nézem őket a játszótéren.

Nagyon nyüglődöm már a pocakommal,de remélem már nem sokáig lesz bent a kis pocaklakóm.
A kocsit nem tudom már vezetni,mert a kartért nem birok az ülés alá benyulni a hasamtól,hogy magamalá huzzam a széket. :P
Kiváncsi leszek mekkora baba bujik majd ki.

Nagyon hiányoztok,de egyszerüen nem tudok feljárni,van,hogy 1 hétig sem birom a leveleimet sem elolvasni.
Azért szoktam rátok gondolni.

Puszilok mindenkit!!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Kati!

Nekünk is hiányzányoztok!
Az, hogy már nem tudsz vezetni, az talán nem is baj! Emlékszem engem tiltott a párom a vezetéstől, meg úgy tudom a kressz is csak 30,-dik hétig engedélyezi a kismamák vezetését. Remélem azért minden O.K veletek! Majd v.hogy tudasd velünk, ha megszületik a picike.

Olive!

Én is szeretem Regin a pirosat, azért is örültem meg annyira az anyagnak. És attol, hogy a Zolinak nem tetszik még rá fogom adni, legfeljebb csak otthoninak.

Képzeljétek, talán lesz egy kis vizslánk! Igaz, csak keverék, de igy is nagyon aranyos, olyan 2 hetes lehet. Most várunk, hogy nőljön, és ha, a Zoli is rábólint akkor elhozhatom. De majd igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy végül a kutyaelhozatal a Zoli ötlete legyen.:lol:

szirwen1

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ritkán tudok csak írni. Néha van idôm, és elolvaslak Titeket, de írásra már nem futja. A hétvégén Gyulán voltunk! Olive, a Te szüleid nem ott élnek? Egy idôs nénit látogattunk meg, aki Gyulának egy nagyon kedves tanára volt. Aztán pancsikoltunk a gyógyfürdôben egy kicsit, amit Alida nagyon élvezett, és még Nagyszentmiklósra is átugrottunk, ahol Bartók Béla született. Alida mondogatta is, hogy megyünk Romáliába! Edith, Ti ugye messzebb vagytok? Ez egészen délen van, Makónál kellett átmenni. Olyan jó lenne egyszer meglátogatni Titeket!

Alida nagyon jól van, mindig jókedvü, és egyre jobban partner mindenben. Nekem rengeteg az iskola, sok a házi feladat, viszont valószínüleg megengedik nekem, hogy jövôre kimenjek Kanadába, és onnan folytassam.

Edith:
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy hihetetlen, milyen strammul csinálsz mindent a két gyerekkel! Remélem sokáig tudod majd fejni Borónak a tejcsit. Gyönyörü szépen fejlôdik, Kriszta pedig olyan nagylány már! Alidával sokszor nézzük a videókat, már kívülrôl tudja ôket!

Szilvi:
Szerintem is biztos nagyon szép a kis ruha. Én úgy csodálom azokat, akik varrnak a gyereküknek. Én örülök, ha egy gombot felvarrok. Drukkolok, hogy legyen kutyus!

Kati:
Jó, hogy benéztél. Nem tudsz egy képet föltenni magatokról? (én beszélek, aki soha nem teszek...) Próbálj sokat pihenni az utolsó hetekben, ha teheted, utána úgysem fogsz unatkozni egy darabig.

Olive:
Lolli tündéri kislány! Nem semmi, amiket megint írtál az egészségügyrôl!

Julcsi:
Remélem, azóta már meggyógyult Dávid. Ilyen korán kel? Igaz, hogy van, hogy Alida is 3/4 7-kor ébred, de inkább 1/2 8 felé. Nekem az is korainak tünik. Sajnálom, hogy Ákinak nem lehetett zsúrja. Miért kapott intôt? Persze ha titok, vedd úgy, hogy nem kérdeztem.

Muszáj mennem aludni. Holnap is 10-tôl 1/2 5-ig leszek bent...

Sok puszi!
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!

Zsuzsi!
Dávidka hál Istennek hamar túl lett az egészen, 3 napig tartott mindössze nála a köhögés, mást tünete nem is lett. Tegnap voltam vele oltáson a 15 hóson, és nagyon jól viselte, csak azért sírt, mert lefogtam a karját, ahogy elengedtem, már semmi baja nem volt! :lol:
Ákinak viszont ment a hasa, így a héten nem küldtem suliba, jövő héten meg tavaszi szünet lesz! :lol: Úgyhogy most boldog a drágám!
Ma fogom neki megrendelni a tortát! Olyan aranyos volt. Megkérdeztem Tőle, hogy milyen ízű legyen a tortája, és azt mondta, mindegy anya, amilyet Te szeretsz! :lol: Űgyhogy kiegyeztünk a feketeerdőben! :lol: :P
Holnap meg jön a nővérem, és megcsináljuk a tavaszi nagytakarítást, ami már igencsak ráfér a lakásra! Nagyon örülök, hogy tud segíteni, ugyanis mire Én kettőt pislogok, ő már félig megcsinálta, aminek neki kezdett!
Nem mindig felhőtlen a viszonyunk, de azért ha kell ott van és segít, ahogy Én is neki!

Örülök, hogy egy kicsit ki tudtatok kapcsolódni! Gyula valóban nagyon szép város, már jártam Ott Gyurival.
Tényleg jó lenne ha tennél fel képeket Alidáról! A vizsgáidhoz sok sikert kívánok!

bogyo75

Sziasztok!

Nahát, még mindig ez a sármos bácsi van a laptetőn?????

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Remélem, már mindenki jól van, s a betegség messze elkerül benneteket!

Gyönyörűek a babák!
Olyan jó volt Lollit is látni, igazán édes :) Oliv, rengeteg a rózsaszin kislány cucc itt nálunk is. Még jó, hogy fiam van...

Szirwen, szerintem igenis add rá a ruhát Regire és legyél büszke, hogy Te csináltad :D A pöttyös egyébként is aranyos, ráadásul idén nagyon divatos is!

Boróka nagyon jókedélyű baba lehet, Kriszta pedig már most olyan gondoskodó nővérke :)

Kati, minden jót neked, ne erőltesd a vezetést! Drukkolok a könnyű és gyors szülésért!

Sancsi, veletek mi van???

Bogyó, gondolom már túl vagy a nagytakaritáson. nekem még vanak hiányosságaim... :cry:

Bendegúz jól van, csak nagyon önfejű, olykor igazán próbára teszi a türelmemet. A héten voltunk fodrásznál, elég jól meg lett nyirva, hiszen még mindig mindenki kislánynak nézte. Most már talán egyértelmű...

Mindenkinek szép Húsvétot kivánunk nagy szeretettel:

Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!

Talán holnap lesz egy kis időm jönni egy picit. Addig is egy-két kép:
Menyasszonyka :D :
Kép Kép

Zenészek :lol: :lol: :lol: :
Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Udv. mindenkinek Magyarorszagrol. :D 17-en erkeztunk es apr. 1-ig maradunk.
Tegnap a soproni baratnomek voltak nalunk latogatoban, ma pedig a fogaszatot jartuk meg. Nagyon jo fej fogorvosunk van es mondta, hogy a fia is fogorvosnak keszul es meg az is lehet, hogy Angliaban fog kikotni, ugyhogy akkor nem kell hazarohangalnunk fogorvoshoz. :) A hetvege is jo zsufolt lesz, hol hozzank jonnek majd a rokonok, hol mi megyunk majd latogatoba. Jovo heten meg a siofoki baratnomek jonnek 2 napra. Ilyenkor olyan gyorsan telik az ido.
Holnap elindulok hosszoujjas bodykat nezni Lollinak, mivel nalunk olyan nehez beszerezni, en meg ilyenkor telen, tavasszal azt szeretek raadni.

Zsuzsi, az anyukam gyulai, de miutan ferjhez ment, Bekescsabara koltozott, ugyhogy en bekescsabai vagyok, viszon Lolli Gyulan szuletett, mivel a nogyogyaszom a gyulai korhazban dolgozik. Kar, hogy nem egy hettel kesobb jottetek, akkor tudtunk volna talalkozni.

Kati, bocs, hogy vegul nem kuldtem e-mailben kepeket, de kicsit kaosz volt az utolso nehany hetunk. Most mar akkor viszont lattad a forumon a kepeket.

Kicsiand, te is tehetnel fel uj kepeket Bendeguzrol az uj frizuraval.

Bogyo, mar nem hiszem, hogy tudok irni pontosan Aki szulinapjan, ugyhogy most kivanok neki nagyon boldog szulinapot! A feketeerdo tortat en is nagyon szeretem, nekunk az egyik emelete az volt az eskuvoi tortanknak. En most gondolkozom ezerrel, hogy milyen tortat sussek Lolli szulinapjara, amibol o is ehetne.

Egyebkent szerencsere Lolli meggyogyult. Mar nagyon aggodtam, ugyanis 1 napig hanyt, utana 5 napig volt hasmenese. Azt hittem, hogy mar sose lesz vege. Erre mire Lolli befejezte, apank kezdett wc-re rohangalni. :( :oops: Meg a repteren is vett maganak hasfogo tablettakat es osszeszoritott labakkal ult a repulon. :oops: :lol: A Lolli pelenkazo taskajaba tettem is be neki egy csere gatyat, de nem volt ra szukseg. :wink: :lol: Most mar o is jol van, en pedig szerencsere megusztam.

Hoztunk magunkkal 2 angol bebietelt es elso nap azt adtuk neki ebedre. Teremeszetesen nem izlett neki. Ugye otthon mindig fozok neki, mivel egyaltalan nem eszi az angol uveges bebieteleket. Anyukamek nem hittek el, hogy ennyire utalja oket, de most szemtanui lehettek. 3 falatot adtunk neki belole es mind a 3 utan kirazta a hideg. Egesz testevel beleborzongott. Itthon vettem neki Kecskemeti bebietelt es imadja azokat. Az a kar, hogy most nem kocsival jottunk, igy nem tudok felpakolni beloluk. Na, mindegy, mar megszoktuk, hogy a melyhuto harmadat Lolli foglalja el.

Cs-ne Kati, Nori, Sancsi mi van veletek? A tobbiek is irhatnanak nehany sort, akikrol mar ezer eve nem hallottunk.

Ha addig nem jelentkeznek, KELLEMES HUSVETI UNNEPEKET ES ELOKESZULETEKET kivanok! Aztan meg varom a beszamolokat, hogy a gyerkocoknek hogy tetszett a husvet.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Az elozobol nehany sor kimaradt.

Edith, nagyon tunderi a menyasszonykad! Az a kep meg szenzacios, amelyiken mind a ket lany apan log. :)

Bogyo, hozzank is kuldhetned a novered, jol jonne a segitseg! :lol: Az egyebkent tok jo, hogy annak ellenere, hogy nem mindig jottok ki egymassal azert mindig ott vagytok egymasnak, ha segitseg kell.

Most mar tenyleg elkoszonok. Lehet, hogy meg mindig kihagytam nehany dolgot, de most mar zuhanok az agyba.

Jo ejszakat mindenkinek!

KépKép
olive

ÁKI! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!! :) :) :)
Kép

ETTERKE, ISTEN ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!!! :) :) :)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

ESZTERNEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!
Kép

ÁKINAK IS BOLDOG SZÜLINAPOT!!
Kép

...és végül
MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTOT!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

De jó, hogy többen is jelentkeztetek! Mi sajnos egyedül maradtunk az ünnepekre, mert Gyula lement Almádiba dolgozni (végre be lehetett kapcsolni a vizet). Kedden viszont megyünk Balatonra egy barátnômhöz, aki most szülte a második babáját. Az elsô Alidával egykorú.

Eszter:
Nagyon boldog születésnapot kívánok! Rékus is mindjárt két éves lesz!!

Julcsi:
Ákinak boldog szülinapot kívánok! Finom az a feketeerdô torta! Jobbulást kívánok az ünnepeltnek!

Olive:
Tényleg kár, hogy nem most megyünk Gyulára. Örülök, hogy meggyógyultatok, élvezzétek ki az ittlétet. Remélem, jövô héttôl már normálisabb idô lesz.

Edith:
Nagyon szépek a lánykáid! És ha szabad ideírnom, nagyon-nagyon örülök, hogy újra nekivágtatok a szopinak, és megy!

Kicsiand:
Alidát meg mindenki fiúnak nézi, még akkor is, ha rózsaszín van rajta! Tényleg mutass róla képet, ha van.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

ESZTER: BOLDOG SZÜLINAPOT!

BOGYÓ: ÁKOSNAK ADJ A NEVEMBEN SOK PUSZIT ÉS BOLDOG SZÜLINAPOT NEKI! Az én Ákosom is mindig feketeerdőtortával ünnepel. :lol:

Ne haragudjatok, eddig egyszerűen nem volt energiám írni. 3 hete egyik délután Ákos lázas volt. Adtunk egy lázkúpot neki, aztán jó kedve volt estig, nem izgultunk különösebben. Viszont miután elaludt és le akartam tenni, észrevettük, hoyg remeg az egész teste szinte görcsösen, furcsán veszi a levegőt, a keze hideg, és furán viselkedik. Annyit mondott "Nem kell orvos!" Mikor említettem, hogy ki kéne hívni. Persze ebben a fene jó egészségügyi rendszerben azt sem tudtuk ki az ügyletes. Aztán a tünetei egyre aggasztóbbak lettek (ahogy írom is rosszul vagyok) és hívtam a mentőket. Le a kalappal előttük, 5 perc alatt itt voltak és nagyon-nagyon aranyosak voltak, pedig mondták, hogy ők nagyon ritkán mennek gyerekekhez. Gyorsan kapott vmi lázcsilapítót (mert majdnem 39 foknál járt a láza) meg infúziót. Közölték, h azért beviszik a Heim Pálba. Gondolotam, jó, egy éjszaka ott leszünk. Én mentem a gyerekkel mentővel, férjem utánunk kocsival. Na ott, közölték a betegfelvételnél, hogy 5 napig itt leszünk (!), kizárják, h gyerek nem epilepsziás-e. (Bár így laikus szemmel is inkább hidegrázása/lázgörcse volt). Még vagy 6ezer vizsgálatot csináltak, míg Ákos ágyba került, éjjel, sötétben bolyongtunk az épületek között, felébresztettük röntgenorvost, laborost, stb. Végül levettek Ákostól 4 ampulla vért, kidőlt, elaludt. Másnap már jól volt, nem volt láza, és tulajdonképp semmi rendelleneset nem találtak nála,a viziten is valószínünek tartotta a dokinéni, hogy valami influenzaszerű dolog. De erőltették, h várjunk hétfőig, mert akkor megnézi szemész meg neurológus. Ja, én széken aludhattam csak mellette. Második éjjel behozattam anyámékkal egy gyerekszivacsot és irtóra kiabáltak velem a nővérek, h szabályellenes a földön aludni, csak széken lehet. EZt nem kommentálom, majd ennek a nővérkének is lesz gyereke, akkor megtudja, milyen......
Végül csak hétfő lett, addigra én is beteg lettem, jól elkaptam valamit a sok beteg gyerektől. Közölték, hogy ja, ma nem ér rá a neurológus, aludjunk még ott pár napig, míg odaér!!!!!! Emelett vártuka szemészt, gyreeknek félóránként csepegtettek a szemébe pupillatágítót, h majd meg tudja vizsgálni a szemész aki szintén nem ért oda és mindig el-elmúlt a szemcsepp hatása. Gyerek már üvöltött és kivolt készülve. Én hazamentem zuhanyozni és akkor hívott férjem, h ő bizony saját felelősségre hazahozza a gyereket. Aztán felhívtam gyerekorvost, aki közölte, h ez a legjobb amit tehettünk, h hazahozzuka gyereket, mert Heim Pál szakmailag, hogy is mondjam..... Ákos is, én is halálosan fáradtak voltunk, nert utolsó éjjel, pl. egy fogyatékos baba üvöltött végig a szobánkban, szülei nem voltak vele, így őt is én próbáltam istápolni.......
Végül gyerekdokink megállapította, hogy torokgyulladása van és adott megfelelő gyógyszereket, érdekes, ezt Heim Pálban nem vették észre. Lényeg, hogy rohadt kórházban mindenki elkapott valamit aki jött látogatni, és gyerek is én is 3 hétig betegek voltunk, anyám pl. még most is....

Kép
mölli

Mi is mindenkinek BÉKÉS, ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!! :) :) :)
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Boldog Húsvéti ünnepeket kívánunk mindnyájatoknak!

Mölli:
Jó volt hallani felôletek, csak azt sajnálom, hogy ilyet kellett átélnetek! Tényleg mikor így felmegy a láz, az ember nem is tudja, mit kell csinálnia. Szerintem jól tettétek, hogy hívtátok a mentôket. A kórházról inkább nem is írok semmit...

Mi ma a testvéreméknél voltunk, csak Alida nem tudott elaludni ebéd után, így kicsit felborult a nap, de most már elalvóban van. Lehet, hogy nálunk eddig tartott a szopizás, már egy jó ideje csak reggel és este kapott, és nemrég hagytuk el (az én kezdeményezésemre, mert nagyon leszívott) a reggelit, így már csak az esti maradt. Néhány napja mondta Alida, hogy a jobb cicit becsukjuk, mert nem jön tej, ma meg már a másikból sem indult meg. Kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert nem akartam elválasztani, de az is biztos, hogy már nagyon megterhelô volt számomra.

Sok puszi mindenkinek, és meghitt ünneplést kívánok
zsuzsi 81

Mölli, nagyon sajnálom, hogy ilyeneket mesélsz és persze, hogy át kellett élnetek! No comment, mindenesetre. :evil: Remélem, hoyg most már aztán mindenki meggyógyul! Gyere még és mesélj mást is magatokról, Ákos biztos ügyes nagylegény már és csibész is! :wink:

Zsuzsi, én már többször akartam kérdezni, hogy Alida szopizik-e még? Tehát eddig szopizott még. :) Nehogy lelkiismeretfurdallásod legyen!!! Igen, ha szántszándékkal nem szoptatnál és Alida 2 hónapos és nem 2 éves lenhne, akkor még talán. De még akkor sem lehetne elítélni senkit.
Nekünk valóban, úgy néz ki, megy a szopi. :) Legalábbis kedd óta Boróka kizárólag cicizik és még mindig több a tej, mint amennyire szüksége van. Amíg fejtem sokkal több termelődött, volt nap, hogy 4-5 dl-t fagyasztottam, most már csökkent, de még mindig több, mint amennyi kell. És érdekes módon nem is stresszelem magam, hoyg mikor kell ennie, mennyit eszik, stb. MOst oylan természetes minden. Amiért annyira boldog vagyok! Végre azt mondhatom, hoyg kezdem érezni a meghittséget és bensőségességet, amiről mindenhol csak olvastam, és magamban szégyenkeztem, hoyg én egyáltalán nem érzem. De amíg annyira fájt, nem is érezhettem.

Azért valamit el kell mondanom. Nem kizárólag a saját érdemünk, hoyg újra szopizunk. :oops: Nagy szerepe van benne Nórinak és egy szopis tanácsadónak, akivel ő felvette a kapcsolatot. Most már én levelezek a tanácsadóval. :)
Nem tudom, nekünk meddig fog menni, de mindenesetre, nagyon hálás vagyok a sorsnak ezért a második esélyért, hogy Boróka gond mélkül visszatért a szopihoz.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szándékosan küldöm több részletben, hoyg teljen be az oldal. Olyan nehezen szedem elő a hozzászólásablekot... :roll:

Zsuzsi, még azt szeretném kérdezni, hoyg te hogyan tudod, mennyi ideig tárolható a fagyasztott anyatej? Már annyiféle időtartamról olvastam, hogy fogalmam sincs, melyik reális. Én a 6 hó-t tudom.

Olive, örülök, hoyg sikerült hazautaznotok! Kellemes időtöltést, és feltöltödést nektek!

D. Kati, örülök, hogy benéztél, és hűha, te is már a finishben vagy! Azért még várjon egy picit a Kismanó. Tudjátok-e, hogy mitek lesz? Vagy már írtad csak én felejtettem el? :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, most már új oldal lesz... :D Pedig nem szeretek én lenni az elején... :roll: :oops:

Julcsi, megvolt az ünneplés? Mit kapott Áki ajándékba? :) És Dávidka hogy van? Még mindig tart a mászkálási mániája? :wink:

Andi, Bendegúz olyan gyönyörű, biztos rövid hajjal is nagyon szép kisfiú! Tegnap vásárolni voltunk, mindkét LÁNYOM talpig rózsaszínben, erre volt, aki megkérdezte, hoyg LÁNYOK???? :roll: :evil:

Sancsi, Szilvi, merre vagytok? Remélem, minden rendben! :)

Nóri, te meg hová tűntél? Csak a háttérből jótékonykodsz? :roll: :wink: :lol:

Etterke, te is jelentkezz!
Rita, Sudi, írjatok, ha benéztek!
Kati, téged is nagyon várunk!!!
Remélem, senki sem maradt ki, ha mégis, akkor ezer bocsánat! :oops:

Mi jól vagyunk, holnap konfirmálási ebédre megyünk. Az ünnep itt, és nekem ma nem sikerült megsütni az egyetlen féle sütit, amit szerettem volna, sőt az egyik kajafélét is majd holnap hajnalban fogom elkészíteni valamikor, mert most megyek, bedobálom az edényeket a gépbe és fekszem le. Ki tudja, meddig alhatok majd? :roll:

Sokszor puszilok mindenkit, és szép ünneplést kívánok mindenkinek. Az illetékeseknek sok-sok locsolót és sok-sok piros tojást is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi az aggódást, úgy néz ki, már végre meggyógyultunk! :D Délelőtt nem tudtam többet írni, mert Ákos elszólított..... Kórház után gyerek egy hétig rosszakat álmodott, és csak velünk, a szüleivel akart lenni, még nagyszülőkkel sem igazán, pedig tudjátok, hogy őket, különösen pedig az egy szem nagynénjét imádja! Valahogy csak kiheveri, de idő... Kicsit szobatisztaságban is visszaesett, bár abban amúgy is van még fejlesztenivalónk.

Amúgy említettem, hogy kezdtük a családi napközit, a héten tudott csak újra menni Ákos. 3 hetet kihagyott. Heti 2 napot terveztünk, de ugye most nagyon kis nyafi lett, nem tudom mikor jön el az idő, amikor hajlandó lesz egyedül ottmaradni. Nagyon jó hely egyébként, most szerdán pl. 2 óvónő jutott 7 gyerekre. Én voltam ott vele délig, de ha picit arrébbmentem, már sírt, pedig nem volt ilyen, babysitterrel is elvolt.
De mindegy, a lényeg, hogy végre kilábaltunk ezekből a vírusokból! :D Holnap pedig jön a NYUSZI, gyerek alig várja!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!

[/url][/quote]

Kép
mölli

Sziasztok!

Jó, hogy előkerültek az eltűntek is! Jó hallani Rólatok is!

Kati, minden jót kívánok a szüléshez, kitartást a nagypocakos napokhoz!

Mölli, szörnyű, amit csináltak a kórházban, Ákossal is , meg Veled is.
Kínozni egy gyereket, hogy majd ideér a doki... 5 napig széken aludni.... hm. :? Remélem hamar elfelejtitek.

Olive, már rég' skype.oltunk, nem is tudtam, hogy hazajöttök. Jó hazai pihenést Kívánok! :)

Edit, nagyon örülök, hogy ismét megy a szopizás!!! Nagyon ügyes vagy!

Zsuzsi, szerintem se okold magad, hogy "becsuktátok a cicit" - ez olyan aranyos megfogalmazás, szerintem szerencsések vagytok, hogy ilyen sokáig tudtatok szopizni.

Bogyó, Ákosnak én is nagyon Boldog Szülinapot kívánok!

Ezsternek, és Rékának is nagyon Boldog Szülinapot kívánok!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Bocsánat, ha valakit kihagytam.

Rólunk röviden annyit, hogy Tomi, amilyen "mintagyerek" volt ezelőtt, most legalább annyira gézengúz :)

Nagyon cukorfalat, rettenetesen aranyos ahogy szövegel, meg rendezkedik.
Kezd hisztis is lenni, neki is álltam elolvasni a dackorszakos topicot. :)

Már elég rég'óta járunk zenebölcsibe minden csütörtökön, már egyre jobban szeret menni, meg itthon mutogatja a mondókákat, amiket tanulunk. Én is nagyon szeretm, sztem jó találmány.

Nagyon szereti az autókat, de inkább élőben nézni, teljes extázis, ha látunk egy buszt, de a teherautó vagy kamion a sztár. A múltkor elmentünk a vasútállomásra is, néztük a vonatokat.

Valami még eszemben volt, de mire leírtam az előzőt, elflejtettem :roll:

Ja, hogy megtanítottuk Tomit locsolkodni egy kis mintatusfürdős flakonba raktunk vizet, azzal mennek majd hétfőn az apjával. :)

Mindenkinek kellemes Húsvétot kívánok!

puszi

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lányok!

Mennyi bejegyzés lett, mióta nem voltam! :lol: :oops:
Végre valami élet! :lol: :lol: :lol:
Nagyon köszönöm a jókívánságokat Áki nevében is! :lol:

Hát ami a feketeerdő tortát illeti, nem lett belőle semmi! Ugyanis a csaj nem szólt, hogy nem tudják már elvállalni!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Így rohangálhattam az árkádba este tortáért!
Mert végülis pénteken ünnepeltük Áki szülinapját, ugyanis tegnap apja elvitte Ráckevére horgászni, és csak csütörtökön hozza haza!
Áki most szinte minden olyat kapott ami a focizáshoz kell.focicipőt, labdát, meg egy nike melegítőt!
Nagyon örült az ajándékoknak!

Mölli
Ez szörnyű amit leírtál! Én is már 2szer voltam Ákival kórházban, de egyszer sem láttam ilyen hozzáállást!
Először mi is lázgörccsel kerültünk be, ami középfül gyulladástól alakult ki. Akkor a Betesdában voltunk. Nálunk is mindenféle orvos kivizsgálta, amiatt mint Titeket. De ott nem várattak feleslegesen!

Zsuzsi
Nehogy lelkifurdalásod legyen, inkább örülj neki, hogy edig tudtál szoptatni, és az elválasztás nem járt túl nagy lelki megrázkódtatással is!

Olive
Isten hozott itthon :lol: Ez a kis idő valóban nagyon hamar el fog telni! Főleg így, hogy valaki mindig megy hozzátok! :lol:
Érezzétek nagyon jól magatokat itt!

Edit!
Nagyon örülök, hogy helyre jött a cicizés!!! :lol: Csak megérte a sok bajlódás! Te a skypen mikor szoktál fent lenni, mert mióta partnerem vagy még nem láttalak fent soha! :roll:
A képek nagyon helyesek! Nekem is az tetszik, ahol a két lány lóg apán! :lol:

bogyo75

NAGYON KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNOK MINDENKINEK

Kép

bogyo75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?