Új privát üzeneted érkezett!

Cseriani! Én is boldog fél éves szülinapot kívánok Elizának! :lol: Úristen, hogy megy az idő, még most szorítottunk neked a szülés miatt, és már fél éves a lánykád!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

köszi Timi :wink: :lol:
Eliza is viszonozza egy kis taknyos puszival :cry:
Ma egyikőjük sem volt lázas :D
Vendég

dadomi köszönjük :D
Nekem is épp az jutott eszembe tegnap éjjel,mikor Eliza evett,hogy kb.olyan körül írhattam Áfinak :D
Vendég

Cseriani, boldog névnapot Kristófnak!!!! Remélem meggyógyultok hamarosan és tudtok ünnepelni Kristóffal és Elizával!

Kép
timesz

Timi köszönjük szépen. Többiek már a szőlőben vannak,Elizám ha felébred mi is kimegyünk kicsit. Fúj a szél,nem maradunk sokáig,de kicsit muszáj levegőre menni. Elizám rendesen náthás,szegénykémnek nagyon folyik az orra,nagyon nehezen tud szopizni is. Meg még mindig csúnyán köhög. De remélem napról napra jobban lesz.
Vendég

Eliza megünnepelte saját fél éves szülinapját: az egyik fogacskája áttörte az inyét :D
Vendég

Cseriani! Gratula az első fogacskához Elizának! :D
Én kicsi fiam még alszik, lent voltak a játszótéren apjukkal majd 3 órát, jól elfáradt mind a kettő. Daninak is csak a mesenézéshez van ereje :lol:
Na léptem is (tudjátok hova :? ), amíg nyugi van a lakásban.

dadomi

Cseriani! Látod, rövid az agyam :oops: Kristófnak nagyon boldog névnapot kívánok! :D

Mindenkit kicsalt a jó idő? :wink: Csak én poshadok itt a gép mellett? Most viszont pihi, mert már ezt sem látom, amit írok (milyen jó, hogy tudok gépelni - 10 ujjas vakírást :lol: :lol: )

dadomi

dadomi köszöni szépen a nagyfiú :wink:
Vendég

Utólag is boldog félévet Elizának, grat a fogacskához, Kristófnak meg a névnapjához!
Gyönyörű idő volt tegnap, de mi nem tudtunk kimenni, mer délelőtt főztem, délután meg vendégeket vártunk... :? Ma már nincs gyönyörű idő. Pedig ma nem jön senki... (Elvileg ) :P
Remélem, betegek javulnak, Dadomi meg halad... :wink:
(LÁttam, hogy kerestél msn-en, de mire ideültem, már nem voltál... Bocs! Így járok rendszerint általában, mert mindig be van kapcsolva az msn, csak én nem vagyok a gépnél mindig...)
Vendég

Cseriani utólag is boldog fél éves szülinapit Elizának és gratulálok a fogacskához is. Gondolom most, hogy beteg is eléggé megkínlódott vele. Kristófnak is boldog névnapot.
Vendég

Emma! Sokáig úgysem tudtam volna maradni, csak bekukkantottam, hogy van-e fenn valaki az msn-en, és te voltál, meg tesóm (Dublinban él, msn-en szoktunk beszélni, így olcsóbb a dolog, mint telefonon), de ő sem volt a gép előtt :?
Dominik egyre ügyesebben megy egyedül, már végig járja a lakást :D , csak a küszöböknél nem tudja mindig, hogy mit csináljon. Tegnap segített teregetni, mire én néhány ruhát kiteregettem, ő a többit kipakolta a szőnyegre, hatalmas vigyort mellékelve hozzá :lol: És beszél beszél állandóan, nagyon érdekes babanyelvet alakított ki magának (Dani nem csinált ilyet), és ha valami eszébe jut, akkor mintha mesélne, mintha mondatokat mondana, összefüggően beszél a saját kis babanyelvén. De azt a komoly pofát látnátok, amit vág hozzá :lol: És amikor befejezi mondandóját, és rákérdezek, hogy "Komolyan?", akkor olyan hatalmasakat bólogat, hogy majd leesik a feje :lol: Annyira édes ilyenkor, hogy meg tudnám zabálni. A huncutsága meg felér 10 gyerekével :wink: , még a doktornéninknél is az volt a legfontosabb neki, hogy az asszisztenssel kukuccs-játékot játszon, az asztal alól incselkedett vele hatalmas kacajok közepette, amíg a doki Danit vizsgálta.

Ja, már akartam írni, csak mindig elfelejtettem: Hallottátok, hogy a Faludi elmegy nyugdíjba, már csak a CSNT-n lesz, szülést nem vállal? Egy barátnőm járt eddig hozzá, nyáron fog szülni, és most mondta neki, hogy bocsi, de nem vállalja a szülést :roll:
Moni! Milyen jó, hogy átmentél az Imre dokihoz! :wink: Mirkó eleven babóca? Tudsz még aludni éjszaka? Vagy már rugdossa az oldalad?

dadomi

Egy kérdés még, aztán lépek dolgomra (két nagy halom ruha várja már türelmetlenül, hogy bekerüljenek a szekrénybe :oops: )
Csináltatott valaki közületek mostanában központi fűtést? Gázkazánnal. Mi majd most akarjuk megcsináltatni, a konvektorok helyett, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyivel könnyíti majd meg a pénztárcánkat, vagyis a bankszámlánkat. Meg a gyerkők asztmája meg allergiája miatt a lehető legrosszabb fűtési mód a konvektor. Lesz egy kazán a konyhában (ami majd egyszer a lakásfelújítás során átalakításra kerül, és hálószoba lesz belőle), és a szobákban szép radiátorok lesznek a böszme konvektorok helyett.
Emma! Képzeld, kaptam dokinéninktől tejmentes recepteket Dominiknak, van közte néhány olyan süti, ami olyan keksz-szerű, eláll sokáig, kis nasinak való, és nem kell a boltokban a csomagolásokat bújnom, hogy vajon tartalmaz-e tejet a termék. Így tuti tejmentes rágcsálni valót adok neki. Remélem majd ízlik is neki, bár eléggé mindenevő a drága :lol:

dadomi

Rékababa!
:D
Neked mindig eszedbe jutok!
Ari vagy! :oops: :D

Dadomi!
Mirko baba nagyon eleven!
Rugdos nagyon!
Sokat mocorog!
Sajna aludni már nemtok! :lol:
De nem baj!
Pocakom i nö ezerrel,szinte minden nap!
Vendég

Kitartás Móni, már nincs sok idő hátra és végre találkozhatsz a kicsi fiacskáddal!!!! :P

Lányok! Van egy kérdésem, milyen gyerekülést ajánlotok kocsiba, mert a hordozót már kinőttük és húsvétra akarunk venni egy gyerekülést. Eddig olyat néztem ami 8-9 kg-tól 25-31 kg-ig jó utána pedig megmarad az ülésmagasító hozzá Pierre Cardin- nos 30 000 Ft. Tud valaki ajánlani mást??? Nektek milyen van? Mikortól lehet beletenni a babát, ha már rendesen tud ülni???? Mivel így a téli öltözetben már nehezen férünk el a hordozóban kell már rendes ülés!

Kép
timesz

Timesz! Nem tudom az ár mennyire számít az autósülésben nektek, bár ez hosszú távú befektetetés, a gyerek biztonsága az első. Daninak Maxi Cosi Rodi XP van, ez nagyon jó, de csak 15 kg-tól, bár Dani egy éves korától használja, akkor 12,5 kg volt. Ezek az ülések nagyon jó minőségűek. Meg van most egy új fajta, Storchenmühle, ez is nagyon jó, én Dominiknak ilyet szeretnék, ennek van 9-36 kg-ig változata, bár az ára elég húzós, 50 ezer körül van. Amit te írtál nem igazán ismerem. De szerintem ha lekerül a kabát, jó lesz még a hordozó Olivérnek, nem? Dominik is hordozóban utazik még. Ja igen, ezekbe csak akkor lehet rakni a babát, ha már rendesen tud ülni, különben nem biztonságos. Vagy olyat vegyetek, ami 9-18 kg-ig van, de akkor kell majd másik is még, ha azt kinövi.
Most léptem könyvtárba, gyerkőcök mamáznak anyósommal.

dadomi

Dadomi mintha csak Rékáról írtad volna a dolgokat, nagyon egyformák Dominikkal. Réka is hasonló dolgokat csinál. Kész locsi-fecsi már most. Központi fűtés: nálunk vegyestüzelésű kazánnal van. Párom unokatestvérék csináltak gázkazánnal. Azt mondták, hogy ha tényleg szeretnének meleget akkor pörög a gázóra rendesen. Én azt vettem észre, hogy náluk mindig hűvösebb van mint nálunk. Bár én szeretem a meleget.

Timesz mi most Rékának 9-18 kg-os ülést használjuk, ez azért jó, mert lehet benne egy kicsit elfektetni. Már a bébihordozót egy ideje elhagytuk. Nekem jó, mert ez Evelinről megmaradt. Mi is most fogjuk majd lecserélni a 9-36 kg-ig üllésre.

Moni örülök, hogy jól vagytok. A nem alvás akkor megkezdődött. Ez még egy pár évig így lesz. :wink: Apukád jól van?

Cseriani meggyógyultatok? Áfi mi újság? Enahma?
Vendég

Timi nekünk szerencsénk volt,az első gyerekülésünket kaptuk,igaz használtan..az újszülöttkortól használható,de Kristóf is csak kb.fél éves korában kezdte el használni. Meg nem mondom a márkáját...de az a kagylós,lehet fektetni. Mikor ezt kinőtte a nagyfiam,akkor használtat vettünk neki egy Römert,szd.on a bababoltban volt 10000 ft(a kisiparosudvarban a használt gyerekdolgos boltban). Nagyon szerettük. Ezt is lehetett dönteni. Most ősszel egy pierre cardent vettünk neki,ez már szétszedhető ülésmagasítónak. Ez is nagyon jó. Bár mire Kristóf kinőné annyir,hogy ülésmagasítónak kelljen neki,addigra jó lesz Elizának :lol: Tehát nekünk 3 van-volt. Sokat autózunk,és mindenképpen arra törekedtünk,hogy biztonságos legyen. Nem a legdrágább a legjobb,az biztos.
Elizával most kezdtük el használni a picit,a kagylósat...nagyon tetszik neki :lol:
Hordozóban már csak akkor van,ha a másik kocsival megyünk,az ülés meg aptya autójában.
Én egyébként,bele vagyok szerelmesedve a pierre cardenbe. Kristóf sportkocsija (mostmár Elizáé) az,nagyon szeretem,könnyű,könnyen összecsukható,és nagyon kényelmes.
Pierre c. kengurut vettünk nemrég Elizának,az is csak 6000 ft. volt. Kristóf ülése meg majdnem 20000 ft. Nem drága ez a márka,viszont sztem nagyon jó.
Emma,nektek is olyan sportkocsitok van,ha jól emlékszem az egyik képre.ugye??
Na,jól kibeszéltem magam :oops:
Vendég

rékababa köszi kérdésed,gyógyulunk-de holnap a doktornéni majd biztosabbat mond. Kristóf szerintem már túl jól van :twisted:
Remélem szerdán már mehet oviba. Igaz,csak 2 nap,aztán pénteken,kedden szünet :?
Eliza még nagyon csúnyán köhög :cry:
Magamról nem beszélem,elkapott az allergia :evil: :cry:
Nálunk is vegyes tüzelésű kazán van. Télen,a nagy hidegben fával fűtöttünk,ilyenkor a gáz megy,mikor jobb az idő.. Ha nem lenne fa a havi gázszámlánk min.50000 ft lenne. (170nm)
Igaz,a fát is meg kell venni-egy kocsi kb.80000 ft.
Meg utána vágni,hasogatni,behordani. Szóval,elszórakozunk vele :?
De mégiscsak olcsóbban jön ki,meg melegebbet is ad.
Vendég

Emma felétek mi újság? Josi? Bocs az előbb kifelejtettelek benneteket. :oops:
Vendég

Köszi a kérdést Rékababa,mi (lekopogom) jól vagyunk. Holnap kapja Csilla a második agyhártya szurit aztán 15 hónapos koráig befejeztük.....remélem!
Nálunk már pénteken is szünet lesz az oviba. Megyünk anyósék az ünnepekre(Debrecen környéke) Csilla most utazik először ilyen hosszút,hát kíváncsi leszek hogy bírják majd :roll: egyszer már elvittük Pestre,de Dunaújnál felébredt és végig dumált :lol:
Mi is nemrég hagytuk el a bébihordozót,és próbálgatjuk a fektetős ülést ami 18kilóig jó. A márkáját nem tudom fejből. Noéminek meg olyan van már 2 éve hogy ülésmagasítónak át lehet alakítani majd,de szerintem mi is úgy járunk ezzel mint Cserianiék,hogy akkorra jó lesz Csillának :wink: Ezzel persze megint Noémi jár jól,úgy mint a fülbevalóval,az övét adtuk a Csillának neki meg vettünk újat. Szegény kicsit már előre sajnálom...nemsok új dolgai lesznek,dehát mit csináljak?Dobjam ki :shock: ??

Kép
Kép
josi

josi ugyanez megfordult az én fejemben is. Igaz,én azért veszek Elizának ruhákat,nem járhat egyfolytában kékben :D
De komolyan. Kristóf kapott babakocsit,kettőt is,autósüléseket,bicikliülést,stb...Elizának sok olyan játéka is van pl.,ami Kristófé volt. Egyenlőre a rágókák ilyenek,meg a most neki valók. De már van babája :lol:
Kristóf a névadójára kapott medencét,aminek van feldele,homokozót..Elizának is lesz jövő hónapban névadója. Mit mondjak,mit kapjon? De most komolyan. Segítsetek. Ne legyen túl drága,nem akarom senki pénztárcáját kifosztani. De pl.ékszert sem akarok. Fülbevalója van,egyenlőre ennyi.
Vendég

Na Cseriani....ugyanezzel küszködöm én is . Lesz a keresztelője Csillának és persze mindenki tőlem várja a megoldást ajándék ügyben. Nekünk még ruha sem kell :lol: flbevaló van,játék szintén.Na hátha adnak a többiek ötletet :wink:

Kép
Kép
josi

Én etetőszéket és egy drágább játékot, tanuló kutyus névre hallgatót kértem keresztelőre. 8)
Vendég

Ittenvagyok!
Köszi kérdésed, Rékababa; mi is jól vagyunk, húsvételőtti ablakpuceráj közepette. persze, megpucoltam, 5 percre rá elkezdett zuhogni az eső... :evil:
Gyerekülés - helyzetünk ugyanaz, mint Cserianiéknak és Josiéknak... :lol: Mi a Concord Trimaxra esküszünk, bár ez elég drága, 40 ezer volt 2 éve, de nagyon biztonságos. Ezt is végülis 9-36 kilósig lehet használni; ülésmagasító is. Most valszínű veszünk majd Hannának külön ülésmagasítót... Az ülés meg lesz Árminé. Cseriani, és bevált a kenguru? Nekünk is Pierre C. van, de Hanna nem szerette, Ármint is csak néha passzírozom bele... Bár régebben nagyokat aludt benne, még Elizakorabeli korában... :lol: A babakocsink Roan, nagy batár, nem PC. De nagyon szeretem én is, bár összecsukni művészet és elfoglal egy egész autócsomagtartót... Van egy pici kocsink is, az hamar és könnyen összecsukható, azt visszük kirándulni, városba, ilyesmi.
Nya.
Örülök, hogy jól vagytok, Moni!
Josi, hajrá oltás...
Cseriani, további jobbulást rosszcsontodnak, meg neked is - allergia engem is elért... Bár még nem vészes, majd nyáron lesz az. Te mire vagy mostan?
Dadomi, hajrá szakdoga... Magam elé képzeltem a törpéket, Dominikot meg Rékát, ahogy magyaráznak... :lol: Enyimármin is szövegel, eveeve, meg dededede, meg hasonlók, és mutogat közben. Próbáltam brummogni tanítani :P (arra, hogy brumma, brumma, brummadzag - hehe), és ez lett: mammmamammmabmmmm. :lol: De csak akkor mondja utánam, ha nem tereli el fontosabb dolog a figyelmét... :D Van 3 és egy pici foga, mászik ezerrel, esik nagyokat... Hanna meg hiszti a köbön, dehát gyógyíthatatlan, mosmá így marad... :twisted: :lol:
Vendég

Eliza sincs sokszor benne,rendszeresen elfelejtjük elvinni magunkkal :twisted:
Etetőszékünk nekünk van,Kristófé tök jó állapotban van,vagyis semmi baja. Merges is lennék,ha szétjönne,3 éve akciósan volt jó 30000 ft.
De megérte.
Emma,akkor nem tudom,milyen képet láttam... :shock:
Valami parkszerűben vagy,Ármint fogod,és egy ilyen kis sportkocsi van mellettetek. Azt hittem,PC.
Kristóf is hisztis rendesen,pedig ő fiú. De az a legnagyobb baja,hogy meggyógyult és hiányzik neki az ovi.
Ablakpuceráj nálunk is megvolt,a vasárnapot áldoztuk rá-rá is ment :?
Emma fogalmam sincs,hogy éppen mire vagyok allergiás,de kegyetlen. Mogyoró,mandula van ilyenkor,ha jól tudom. De engem ez a nem túl kellemes érzés fogvatart egészen februártól október végéig. Tegnap hozattam anyuval Szd.ról homeós bogyókat-ez is megint drágább lett :evil:
És persze hozzá jön még minden nap egy ampulla calcimusc. Szerintem itt a doktornő nekem írja a legtöbbet :oops:
Na,megyek,megpróbálok nyugodt körülmények között meginni egy kv-t :shock: ( 10.20-ra megyünk vissza a doktornénihez,kiváncsi vagyok,meggyógyultak-e. Kristóf biztos,de Eliza is százszor jobban érzi magát.
Most éppen hatalmasakat csuklik,és közben kacag magán :lol:
Nagyon édes :lol:
Kristóf meg a száz labdája közül egyen ülve nézi a mesét,és annyira bele van merülve,hogy kb.harmadszor gurult le róla :lol:
Vendég

Ajándéknak a tanuló kutyus nagyon jó, Olivér is azt kap húsvétra, Fisher Price-os 7790 Ft az Intersparban, mert ugyanez a játékboltokban 9990 Ft!!! Zenél, énekel ha megnyomod a testrészeit mondja a nevüket, a számokat és néha magától ilyeneket "beszól": Szeretlek! Te vagy a barátom! Gyere ölelj meg!

Tényleg édes játék és tanulni is tud később tőle, az van ráírva 6-36 hónapos korig! Tudom ajánlani.

Kép
timesz

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ez nekem nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:
Azt hiszem megvetetem a keresztszülőkkel!! :wink:

Kép
Kép
josi

dadomi remélem nem értettél félre tegnap...nem neked szántam azt,hogy nem biztos,hogy a legdrágább a jobb....
Az 50000ft-os gyerekülés középkategória,szerintem teljesen elfogadható ár. Én a 100000 körüliekre gondoltam. Láttam egyet pécsen,az egyik bababoltban,98000 ft volt. Az azért sztem már túlzás,nem hiszem,hogy annyival többet tudna. De tudtátok,hogy van olyan is,amiben van beépített rádió? :shock: Pl.ebben is volt. Meg fűthető az ülés :D
Vendég

Emma Réka nagyon sok mindent Evelintől elles, utánozza. Eve szokott mesekönyvet nézegetni és közben mesél (bár olvasni még nem tud), Réka ugyan ezt megcsinálja a maga kis nyelvén. Imád énekelni és stáncolni. Rengeteg dolgot megfigyel. Tudja, hogy ha söprök akkor kell a lapát. Olyankor megy és hozza nekem. Mikor megyünk vásárolni akkor hozza a kosarat.
Nálunk is sok mindent megörököl Réka Evelin után. Evelin jár jól, mert általában ő kapja az új dolgokat. Ruhával szerencsém van. Nagy bajban lettem volna, ha fiú a második, mert csupa rózsaszínű ruháink vannak.

Az én lányom is sokat hisztizik, nem tetszik neki, ha nem úgy van, ahogy ő elképzeli. De vasszigor van és nincs akkor sem ráhagyva semmi.
Vendég

Cseriani! Dehogy is!!!!! Nem vagyok sértődős fajta, ha nem tetszik valami, úgy is kegyetlenül megmondom! :P Az 50 ezer körüli ülés szerintem is középkategória, csak sajna nem a mi pénztárcánknak, de a teszveszen van akciósan 40 ezerért az az ülés, nekem nagyon tetszik, és Dominiknak annyira jó lenne, őt még nem tehetem be olyan ülésbe, ami Daninak van, mert a biztonsági öv a nyakán keresztül menne, és az nem igazán szerencsés. :shock: Ezért tetszik nagyon az a Storchenmühle ülés 9-36 kg-ig, van benne egy szűkítőszerűség, amit gondolom ki lehet szedni, ahogy nő a gyerkőc, és akkor olyan lesz, mint Dani ülése. A Maxi Cosi egyébként szintén nem olyan vészes árban, 30-35 ezer között van az a fajta, ami nekünk van, de ez csak 15kg-tól jó (vagy lehet kapni övterelőt - mi a tescóban vettünk, az autós cuccok között volt, akkor pár kilóval kevesebb gyerkőcnek is jó, persze azért a magasság meg kell legyen hozzá).
Huh, kinek akartam még írni?
Ja: Emma! Nem akarok beleszólni, de Hannának még szerintem korai az ülésmagasító, még biztonságosabb neki az ülés. Az oldalirányú védelem miatt, az ülésmagasító már nem védi se a fejét, se a gerincét. Mondjuk én nagyon szigorú vagyok az autózásnál az ilyen kérdésekben, és lehet, hogy kicsit túlaggódó is, de még Dani is biztonsági ülésben van, és nem is akarom még lecserélni neki ülésmagasítóra. Nem is tudom, annak idején mi hogy maradtunk meg épségben az autóban :wink:

Nálunk is tök jó, hogy a kicsi mindent "örököl" a nagytól, nem sok mindent kellett venni neki, ruhája volt - na jó azért 1-2 rucit nem tudtam otthagyni a boltban :lol:
Keresztelő ajándék-ötlet: ha olyan ajándéknak is örülnétek, ami nem most azonnal kerül használatba, akkor szerintem nagyon hasznos egy jó kis ágynemű-garnitúra, meg mellé esetleg valami egész kis apró játék, hogy a gyerkőc is örüljön. Már ha szeretitek az ilyen "hasznos-ajándék" dolgot.

dadomi

Képzeljétek mi történt! Benne leszünk a tv-be :lol: Nyugi csak a Paksiba! Voltunk a dokibácsinál tanácsadáson és jött egy fickó,hogy kamerázhat -e mert kell a műsorhoz. Az én lánykám volt a bemutató baba,őt mérték le és vette fel a pasi :lol: . Azt nem tudom hogy mikor lesz adásba,de megpróbálom megszerezni.

Kép
Kép
josi

Gyerekülés témához még annyit hogy nálunk még Noémi is gyerekülésbe van,és nem is mostanába lesz átszerelve neki az ülésmagasítóra! Sokat kocsikázunk mi is.

Kép
Kép
josi

dadomi nagyon jó ötlet :wink:
És köszi az övterelő-dolgot is,nem is hallottam ilyenről eddig :oops:
Vendég

Elizám ebédre bevágott fél üveg almás krumplit :lol:
Alig hízott,5 hósan volt 65 cm és 7080g,ma meg 67 cm és 7320g. Igaz,beteg is volt,meg kijött egy foga,3 meg a célegyenesben van a doktornéni szerint,de akkor is kicsit keveslem. szerintetek?
Vendég

Cseriani! A mi dokinénink biztos azt mondaná mint az Olivérre is, hogy kicsit sovány (67cm és 6930 gr volt 6 hónaposan), de ti megnyugtattatok (meg Nadimo is) hogy nem az, és a fogzásnak is betudható - úgyhogy én nem aggódnék miatta, én sem teszem. Ő érzi, mennyi étel kell neki, nem lehet tömni. Nyugi, Eliza pont jó!!!

Kép
timesz

sehol senki? :shock:
Vendég

Én vagyok!
Most.
Épp.
:lol:
Cseriani, ne aggódj Eliza miatt! Pont akkora, amekkorának kell lennie, punktum. :wink:
A kiskocsi, amit láttál, ááá, nem Pierre Cardin, hanem valami nevenincs kis kocsi, de szeretjük azt is, mert nagyon könnyen kezelhető.
Dadomi, köszi tanácsot ülésmagasítóval kapcsolatban! :D
Vendég

Cseriani szerintem sem kell aggódnod Eliza súlyán. Amíg jókedvű, kiegyensúlyozott addig semmi probléma nincs.
Vendég

Eliza kisasszony immáron 2 fogacskával büszkélkedhet :D
Vendég

De jó nektek...gratulálok! :)
Csilla még mindíg csak tömi a szájába a kezét és ezerrel folyik a nyála :lol: hálistennek egyébb tünetek nem kísérik(gondolok itt a nemalvásra és sírásra).
Miket eszik már Eliza? Csillának még nem mertem adni semmit! Szerintetek?

Kép
Kép
josi

Cseriani,
szerintem sincs gond Eliza súlyával. :)
Gratula a fogacskákhoz! Nekünk is 2 van. :P
Josi,
Barnabás még kizárólag anyatejen él. :)
Vendég

josi nemrég kezdtük csak el a gyümölcsöket,egyenlőre almát meg őszibarackot,pár napja kapott(pár napig)almát krumplival,ma meg almát sütőtökkel,de mivel nagyon híg volt,kevertem bele kis krumplit. Fél üveggel simán megeszik :D
Mindent csak szép fokozatosan fogok,amennyire lehet,kitolok dolgokat. Mivel én allergiás vagyok,ez a gyereknél visszaüthet ételallergiaként,ezért nagyon félek. Most kezdtük ugye hat hósan a 4 hós dolgokat,ezért én úgy fogom adni,hogy ami az üvegen van,ahhoz hozzáadok 2 hónapot(de egyet mindenképpen).
Fogok neki adni saját készítésűt is,de most az elején üvegeseket. Kristófnál is így csináltam,bevált.
Kristóf nagyon szerette a céklát pl,a krumplit sárgarépával,a kínai kelt krumplival...neki mindent először gyümölcsbe tettem,úgy kezdtük. Elizánál is ezt fogom tenni.
Liszteset én minimum 9 hónapos koráig megpróbálom mellőzni(a babapiskóta is beletartozik),és a tejpépet is majd csak 8 hós kora körül kezdjük(vagy még késöbb). Lehet túlzott,amit teszek,de egy nagyon jó gasztros ismerősöm szerint ez jó,és már egyszer bevált :wink:
Kristóf elmúlt már fél éves,mikor kezdtük a dolgokat,Elizánál kicsit elöbb,mert ugye nem igazán hízott.
Vendég

Készítettem ma nagyon jó kajás képet a kisasszonyról,estére felteszem,most megyek,vasalok :?
Vendég

Azért kérdeztem mert Csilla már nem szopik :cry: . Nagyon szerettem volna ha még 2 hónapot tudott volna szopizni,de ennyi....Noémit csak 4 hétig szoptattam,úgyhogy már haladás!
Mivel Noéminek sok ételallergiája van ezért én is mindent később szeretnék neki adni. Mi pl kapásból 1 éves koráig nem adhatunk neki tejterméket és lisztet. Hízik szépen tápszert szereti és meg is eszi a napi 800-1000 ml-t. Védőnő is azt mondta hogy várjak 6 hónapos koráig.
Természetesen Barnusnak is gratula a 2 fogacskához! :wink:

Kép
Kép
josi

Josi én Rékának 5 és fél hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Nálunk 5 hónaposan kellett tápszer és utána kezdtük a gyümölcsökkel (bébiételes). Szerencsére az én lányom 9 hónaposan el is hagyta a tápszert, azóta is szopi az van. Bár néha nem bánnám már ha lejebb vinné a szopik számát napközben., éjszakáról nem is szólok.

Áfi gratulálok a kettő fogacskához, elég korán kibújtak.

Cseriani nektek is gratula. Most talán egy kicsit tud Eliza pihenni.

Emma ti hogy haladtok a hozzátáplálással? Már régen írtad.
Vendég

Sziasztok! Élek ám még :wink:
Cserianinak és Josinak egy tipp: tej- és gluténmentes a Sinlac pép, szerintem nyugodtan lehet adni már a babócáitoknak. Lehet hozzákeverni zöldséget, gyümölcsöt, szeretik a gyerekek. Egy próbát megér :) Ja és vannak hozzá receptek, bár még nem próbáltam ki, de jól hangzanak, kis sütikéket is lehet belőle sütni. Ha majd ráérek beírom, vagy elküldöm e-mail-ben, ha érdekel benneteket. Mi Dominiknak kaptuk ezeket a reciket, a tejmentes étrend miatt. Allergén mentes kaják.

dadomi

dadomi jól tudom,hogy az receptköteles?
Vendég

Cseriani! Igen, a doki írja fel. 1300 forint körül van, 650 gramm. szóval árban mér jobban is jön ki, mint mondjuk a bolti tejpépek.

dadomi

na már írni sem tudok :oops: "árban mér jobban" = árban még jobban

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?