Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Anenoma,Ilke
petike is szereti a kanalat játszani vele söt be is tudja venni a szájába szépen ahogy kell de csak ha nincs rajta semmi mert különben ha van rajta enni valo akor a fejénél fogja meg a kanalat hogy utána az egész keze maszatos legyen és összemaszatolhasa az egész fejét igy én legföjebb kaja után adom oda neki a kanalat .Viszont kézbe adok neki darabos ételt gyümölcsöt .

Forti
petike is ragaszkodik a tápijához no meg a cumisüvegjéhez Kép csöröspohárbol még ö sem tud inni pedig nem rég vetem neki de ö sem jöt még rá hogy kell belöle inni Kép igy nálunk is marad cumis uveg erre a célra is bár már probáltuk a pohárbol valo ivást is 1x-2x söt szivoszálal is ivott már 1x Kép de még nem megy neki az ivás ezekel a modszerekel mert több megy mellé mint a szájába Kép.

Mano
én bevalom még mindig foralom a vizet petikének de soha nem lábasba foraltuk neki a tápinak valo vizet hanem övegpohárba és a mikroban söt nem is nagyon szereti a simma csapvizet egyszer ugy kapta a teáját simma csapvizböl és fujogot rá Kép .

Banyoci
akor lehet hogy én is kiveszem belöle bár én pont azért vetem a varázsitatot hogy ha elmegyünk valahová ne a cumis üvegét keljen vinem mert az mindig kiömlöt akármit csináltam Kép .

Gumicukor
sajna az álldogálás csak 1x alkalom volt és csak apájának sikerült Kép a fogmano üzés meg folyamatban van jövöhéten kedden folytatják Kép ha ez az egy elkészült akor jön a többi mert még van egy pár simma lukas fogam is amit muszáj betömetni .Igy jár aki utálja a fogászatot Kép.

Panda
köszönöm most jol van a fogam remélem jol marad .

Judy
csak a budaörsi ikeába lehet ilyen öntapados dolgot kapni ennyi pénzért vagy lehet a örs vezér téri ikeába is kapni ? az utobi nekünk sokkal közelebb van Kép .Mi Liberot vagy Pamperst használunk pelenkábol és ez elég sokat kibir pisilis ügyben Kép.Varázsitato meg elméletileg csörörös ,szelepes pohár ,de nem minden csörös pohár szelepes petikének én AVENT varázsitatot vetem ez tényleg nem csöpög ha felyre forditod csak ne ved ki belöle a szelepet mert akor viszont csöpög igaz akor meg nem kell szivni a gyereknek belöle az inni valot különben meg igen.

Mano,Judy
akor petike nincs elkényeztetve etéren mert ö ruhát és cipöt kapot a szülinapjára amugy meg nem szoktunk venni neki tul sok játékot karácsonyra kap majd uj játékot vagy ha megtanul járni akor veszünk neki lábal hajthatos kismotort mert azért oda van Kép.

Djeszter
nekem nem vált be a venis Oxi mert ugyan a ruhák fehérek letek de a folt is ott maradt Kép .

Lányok
ha lesz egy kis idöm akor csináltatok magamrol pocakos képet apával a hétvégén most olyan 28-29 hetes lehetek és elméletileg Dec14 vagyok kiirva legujaban de az igazi dátumot nem tudom megmondani Kép.

Pusz csics és petike
csics

Hello

Mi is egyfolytaban kint vagyunk ebben a sep idoben,ugyhogy Alex megint kezd napbarnitott lenni.JA es ma amikor jottunk el a jatszoter mellett,kepzeljetek mutogatott arra es mondta hogy hitta,meg amikor elhagytuk is fodult vissza es be akart menni.Persze ahogy hazaertunk elso volt hogy beultettema hintaba: )
Voltunk ma meresen mi is: Majdnem 1 evesen 9880 gramm es 74 cm.Nagyon megdicserte a vedoneni hogy mar csak 1 kezzel kell vezetni: )
Nekem maeg olyan fejfajasom voltegesz nap hogy en si laudtam 1 orat delutan.Lehet hogy a melegtol.

Djeszter
Koszi: )Hat igen,de kepzeld van olyan ismerosom aki meg engem sem hagy szohoz jutni: )en imadom a cserfes gyerekeket: )
Ne legyen mar rossz kedved,sut a nap es az is valami: ))

Mano
En is forralt csapvizet adtam neki mindig is.Neha iszik asvanyvizet,de orulok ha egyaltalan iszik valamit.
Olyat mar hallottam hogy valaki immunrendszere gyengebb,es az ugye nem latszik,tehat azert is kaphatta el a ferfi,de ez tenyleg szornyu: (
Jo otleteket talatal szulinap ugyben,gondolom a kapihoz,labdahoz apanak si volt nemi szava; )

Judy
En is lattam a vad bekat az IKEA-ban,de nem tudtam hogy ontapados,majd legkozelebb veszek.
Mi imnidg is Babylove-t es Libero Discoveryt hasznaltynk es kibirta egesz este 8 es reggel 7 kozott..>
Nekem sem teteszett a kEsz atveres,gusztustalan ilyennel viccelni hogy egeszseges-e.
De azon csodalkoztam hogy a BM-ben szul,nagyon lepukkant hely.Na a kkor ha 8-an megszuletik a babojuk egy napon lesz a szulinapja Alexxel.

Magdi
Orluok hogy jol vagytok,mert nekem is feltunt hogy eltuntel,jo hogy elkerulted a korhazat: )

Banyoci
Jo Balatonozast,hova jartok??A hetvege mindig jokerdet hoz,bar nekem most hianyzik a ferjem: (
Mi Tomi Kristalyt hasznalunk Gel-ben mar a szuletse ota.Az igazan makacs foltokhoz meg a Domestos a legjobb.A Clorox nekem nem vette ki a szinesbol sem a foltot,a Wanisbol meg inkabba spriccelost hasznalom minden mosasnal a foltokra.’

Megyek emrt annyi dologm lenne,kocsi belso+kulso mosas,fenyekep valogatas a holnapi osztalytalira+a romok eltakaritas a baratnom 2 eves kislanya utan.
Jaj annyira edesek voltak,Zsofi puszilgatta Alexet O meg rohogott hangosan neki: ))))

Pusz’
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

Neeeem!
Én vettem egyedül a kaput mega labdátKép Az apja múltkor egy valódi nagy kosárlabdát vett neki a tesco-ban és állította hogy Emma ragaszkodott hozzáKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hú lányok, Emma megint rendesen kiborított ma, kezd kicsit elegem lenni. Az a helyzet hogy kezdem azt gondolni valamit nagyon elrontottunk. Kb reggel 7-este 8-ig van ébren, az ugye 13 óra hossza. Ebből most már max napi 1/2-1 órát alszik, kb 1-2 órát jókedvű (részletekben) a többit pedig végig visítja. Van mikor hisztizik, zokog, van mikor csak vinnyog (pl valamit kinéz és abbana másodpercben nem kapja meg már visít). Ez nekem és anyukámnak is egyszerűen sokKépKépKép Higgyétek el, kinyitja a csipáját reggel, kiveszem az ágyból, odaadom a férjemnek hogy reggelit csináljak, és már visít is. Mgeszi a kaját vísít. ha 1 m-re letávolodom tőle visít. És még sorolhatnám. egy szerncsém hogy éjjel alszik, mert különben már a diliházban lennék. Hiába magyarázzuk neki hogy nem visítani kell hanem kérni, mutatni mit szeretne, nem érti. pedig egyébként olyan okos, mindet ért amit mondunk neki, és ezt egyszerűen nem Kép Komolyan gondolkodom rajta hogy ha ez nem változik beadom bölcsibe (2 évesen úgyis megy mindenképpen), most vessetek meg, de úgy látszik nem bírom kielégíteni az igényeit. ha gyerekekkel van, semmi gond vele. Eyg kisangyal. Ha velem marad akkor vége, mintha szó szerint unatkozna. Tényleg el vagyok keseredve, hiába mondjátok hogy van nálatok is ilyen, de ahogy látom ismerősöknél, barátoknál, bárhol ahol járok sehol sincs ilyen hogy megállás nélkül a visítás megy, ezt csak mi tudjuk meg szegény szomszéd nénink, aki egész nap hallgatjaKép Állandón egy régi piros fakanalat emleget Emmának amit most már meg fog keresni, de nem hat az semKépKépKép Ha nem lennétek hogy kipanaszkodjam magam, nem is tudom mi lenne velem.

Forti!

te írtad a miluvit gyermek grízt? Én ma csináltam (hülye fejemmel estére) belőle, elsőnek, és nagyon nem sikerült, csupa csomó lett, enm oldódott fel, meg sűrű is, a végén átszűrtem meg felhigítottam, d ehát ez azért így nem jó, írd már le te hogy higítod, milyen arányban és hogy csinálod hogy nem csomós? Köszi.

manó

KépKép
manó

Noémi
Hanna is már jól eljátszik egyedül. Főleg a szobája meg a miénk közt szaladgál, kihoz valamit, bevisz valami mást (vagy útközben rejti el). Sokszor csak ott hajlandó játszani, ahol én vagyok, de mindig szoktam hagyni ilyenkor is egyedül. Csinálok valami számára nem érdekes dolgot (bár mostanában minden nagyon érdekes). Ha a konyhában vagyok attól megőrül. ilyenkor abszolut nem bír magával, áll az ajtóban (baba-rács) és rángatja a rácsot, meg visitgat.

Ilke
Nagyon édes Lilike. (Hannaának is ilyen frizuja lett) Szerintem a szemüveg is jól áll neki, látom már rajta marad annyi ideig hogy le lehessen fényképezni.

Nyuszika
Ezeket a lépcsőket én sem értettem, persze mondtam az uramnak hogy kell lennie rámpának, úgyhogy bejártuk a bozótost, nem hittem el.

Manó
Én még forralom a vizet, nekem van elektromos forralóm, úgyhogy elég könnyen megy. De ha utazunk akkor ásványvízből csinálom. De ha elfelejtem stb. akkor sima csapvíz megy.Főleg most, hogy nincs kánikula. Egyébként utazásnál nem kap a helybéli vezetékes vízből, az lehet másmilyen mint a megszokott. Most is 4 napig volt hasmenése, pedig csak fürdött a helyi vízben (szerintem kicsit gyógyvizes volt). Én Nestle vizet adok neki.
A szomszédról: szerintem annyi pletykát fel tudnak szinezni a lakók, meg ha a férjem haldoklana én sem csevegné róla lépcsőházban. lehet, hogy a helyzet nem is olyan ilyesztő mint látszik. Persze mindig szörnyű, ha egy fiatal ember meghal, én is nagyon el szomorodok ilyenkor. A férjem apja is korán halt meg, meg minden férfi a családjában, szóval mindig félek kicsit.

Kataa
Ja úgy látszik a soványsággal ez együtt jár. Én már megszojtam, de szegény férjem. Még elég korai volt a kpcsolatunk, és nála aludtam, amikor beteg lettem, persze éjjel kimentem és elájultam. Szegényke, azt hittem el is hagy, úgy meg volt rémülve. De nem tette, lehet hogy pont ezért vett el? Kép
Hanna nem ette meg a Milumil 3-t, a Mildibétől pedig megy a hasa, úgyhogy Milumil 2-t kap még.

Varázsitató
Hanna kb. 6 hónapos kora után volt hajlandó inni belőle, rájött magától. Mi is vettünk rá fogót, úgyhogy tud inni egyedül belől, csak elhajítja ha befelyezte. de nekem egy csomószor ereszt a szelep, nem tudom miért, de van hogy folyik szét az egész. Van meg hogy ugyanaz tökéletesen zár. Én szétszedni utálom (pedig, csak úgy lehet elmosni).

Gumicukor
Hannánál az a legújabb hogy mindent a füléhez emel és mondja hogy Ha-o. Aztán rám néz, hogy most mondjam én. A múltkor jön be a szobába (mezítláb), kezében a két zoknija, mind a kettőt a füléhez tartja és mondja hogy Ha-o Kép

Csics
Jobbulást Petikének !!!

Sasha
Remélem hamarosan véget érnek a torúráitok, nem semmi ez a nő. Szegény Gabi, remélem javulgat !!
Gyerek koromban volt egy nagyon jó fülészünk a Heim Pálban, de persze a nevére nem emlékszem, csak arra, hogy nagy keze volt KépÉn félig süketen születtem, és ő műtött meg, úgyhogy 18 éves koromig jártam hozzá (az sem ma volt), de majd megkérdezem anyámat, hátha emlékszik a nevére

Judy
Én a DM-s pelust (babylove) használom éjjel-nappal és bírja (este 6 - reggel 6-ig) Nekem a Pampers ázott át folyton (pedig lány), a Libero is ok volt, de ez olcsóbb és szerintem ugyanolyan.

Panda
Én is gondolkodtam, hogy mi lehet a bennmaradt tejjel Kép. nekem még hetekig ki lehetett fejni egy keveset.

Magdi
De jó, hogy vagy. Én is sok Győri kekszet ettem Hannával. van fahéjas is, az volt a legjobb. Egyébként és in fogytam az elején bár csak 3 kilót.

Csics
Én láttam a békát az Örsön is csak nem tudtam, hogy tapadós az alja, akkor vettem volna Kép. Mire én mégegyszer eljutok odáig ...

Manó
Hanna is tisztára ilyen, most már szinte kényszerítem az alvásra napközben. Ha ez kimarad ordítás van, nyüszizés stb. De ha bárhova elmyegünk nagyon angyalian viselkedik. Csak nekem ilyen nyüszögi.

Mi már kezdünk jobban lenni. Hanna égtelenül rossz volt ma, úgyhogy biztos gyógyul, még kicsit szuszog. Én még le vagyok épülve. Egyébként ma a kockás pizsama alsómmal a fején szaladgált Kép, feltette-levette, nagyon tetszett neki, én meg majd meghaltam a röhögéstől. Kép
Tényleg szerintetek mikortól aludjon Manci "rendes" ágynemüvel, takaró, párnácska. (most varrtam neki egy gyönyörű huzatot az örökölt ágynemükre)

Puszi
dec8
dec8

Dec 8!

Én tudom hogy minden gyerkőc anyás és velünka legrosszabb, de Emmától szó szrint semmit nem lehet csinálni. Azt írod ha nem csinálsz éredkes dolgot, akkor azért eljátszik. Na Emmának mindne érdekes. Ha olvasni akarok kitépi a kezemből, és enm számít hogyneki is adok újságot. ha leülöka számítógéphez ő is jön és csapkodja a billentyűt, leveri az egeret, ha csak leülök és semmi sem csináloka akkor visít mászik rám és mutogat hogymit adjak od aneki. ha nem kapja meg hanyatt vágja magát. Ha elindulunk sétálni ha babakocsival megyünk abban visít hogy vegyem ki, ha anélkül indulunka kkor fent visít hoyg babakocsiba akar ülni (ma pl a szomszéd lábtörlőjén vágat hanyatt magát). ha játszik vele kuty avisít hogy hagyja békén, ha a kutya elmegy aludni akkora farkánál fogva előhúzza stb stb. Nem lehet neki jót tenni. 3 dolog van amikro jól érzi magát: játszótér, játszócsoport, ha nálunk van vendég kisgyerek. Amúgy örökké elégedetlen. Konyha?Kép Én örülök ha addig be tudok menni amíg az ő dolgait elintézem, meg éppen hozok valamit enni magamnak, persze olyat mi készen van. Eddig legalább nappal aludt 2-2,5 óra hosszát, addig volt idő erre arra. Azért még reménykedem, írtóra be van duzzadva a jobb alsó rágó foga helye, remélem ha kijön újra alszik nappal , hátha...

manó

KépKép
manó

Ja, emma már rendes gyerek takaróval alszik (kb olyan hosszú minta kiságy, és valamivel szélesebb mint a kiságy szélessége, rendes palan huzattal, kb minta miylenk csak kicsiban), sőt mindíg is azzal aludt. Párnát én még enm adok neki.

manó

KépKép
manó

2003 10 03-án 15h 45-kor 57 centisen 3.35 kg-mal megszületett Botond.A többit majd Edittől ha kijött a kórházból.

Gyula

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Szegény paszuly felsírt, tuti fáj a foga (olyan szinten be van dagava hogy én is érzem, kb duplája mint másik oldalt), én meg itt panszkodok rá. De amikor tutira semmi baja sincs akkor is hisztisKépKépKép

M.

KépKép
manó

Forti,
A Soroksári úti MegaToysban vettük a fejtámaszt, BebeComfort a márkája. Ma kipróbáltuk a kocsiban és nagyon jóKép.

Gumicukor,
Ügyes vagy, hogy ilyen jól megy már a vezetés! Én most kb kél évig nem vezettem. Ennek örömére ma megpróbáltam be meg kiállni a garázsba, erre sikeresen majdnem beletolattam a virágágyásba (szegény virágokKép), de mentségemre szóljon, hogy elég bénán kanyarodik az út a garázsba.
Ma felfedeztem Lili 16. fogának a fehér hegyecskéjét.
Utólag is boldog 15. hónapot Daninak!

Conti,
Köszi, hogy szóltál, okés akkor menjünk együtt. Nekem pont nincs sulim azon a szombaton.

Banyóci,
Ha rögtön kimosom a rucikat, bármilyen folt kijön. Én folyékony mosószert használok minden ruhához, ha nagyon makacs foltot látok, akkor önteni szoktam még a foltra is kicsit.

Manó,
Hát igen, én is vacilláltam a bili és a wc ülőke közöttKép. De végül vettünk egy ilyet, nem volt nagy pénz, azt hiszem 1250.-volt. Felteszek egy képet róla a profilomba.

Dec8,
Igen, örülök is neki nagyon, hogy már pár percig magán hagyja a szemüveget.
Mi tegnap vettünk Lilinek egy paplan+párna szettet, igaz lehet, hogy a párnát nem fogom még neki odaadni. Pedig elég lapos, inkább csak a paplant, mert a régi már kicsi neki.

Holnap jön hozzánk anyósom, örülök neki, mert így talán lesz egy kis időm a lakásra. Jó néha egy kis segítség, csak olyan ritkán tud eljönni hozzánk.

Nyuszi,
Hogy vagytok?

Zulu,
Nem olvasol minket? Mizujs veletek?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
DeKép. Kukkolok néha, csak írni nem nagyon van időm ide is, de olvasni szoktam azért. Nagyon helyes Lilike a szemüvegben, igazi komoly kis hölgyKép! És pont olyan bilije van, mint MalackámnakKép.
Anna már igazi nagylány, (na nem méretét tekintveKép, abban továbbra sem jeleskedünk) egy hete elindult, kedden végre kijött az első foga, szívecskéje gyógyultnak nyilváníttatott, dióhéjban ennyiKép.

pusz mindenkinekKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Jó estét!

Köszi mindenkinek a folteltávolitó trükköket. Már kezdek idegbajt kapni a rengeteg foltos ruhától! Mosóport minden alkalommal másmilyet veszek, hátha rátalálok az igazira, eddig sajna nem sikerült. Vanish-t én is használok minden formában (szappan, por, folyadék), de sajnos egyik sem tökéletes. Még talán a szappannal jöttek ki legjobban azok a fránya foltok! Cloroxot elég ritkán szoktam alkalmazni, mert felfordul a gyomrom a szagától, de úgy tünik, hogy kénytelen leszek egy kicsit sűrűbben elővenni!

Judy!
Biztos, hogy csak megszokásból kelt! Én pont igy szoktattam le Gyurcit a hajnali szopiról annak idején. Szülinapra egy rakás készségfejlesztő játékot kapott, kismotort, maga előtt tologatható kiskacsát, ruhákat, és egy macit, akit vihez magával mindenhova. Sokszor csak úgy sikerül este lefektetni, hogy megmutatjuk neki, hogy már a Brumi is bent fekszik és alszik.

Djeszter!
Úgy néz ki, hogy nem jól vigyáztál a virusra! Engem is elért egy-két napja, és csak nem akar továbbállni!

Rit!
Örülök, hogy megoldódott a tükör probléma! A szülinapi program nagyon jól hangzik! Örülök, hogy ilyen jól sikerült!

Csics!
Ne keseredj el! Ha úgy döntesz, hogy ki is veszed a szelepet, meglátod nagyon hamar vissza is teheted utána! Pillanatok alatt rá fog jönni Petike is, hogy mit kell vele csinálni!

Kataa!
Örvényesre járunk, ez az északi parton Füred után kb. 6 km-re van. Ott van a nyaraló, és társaság is. Talán jót fog tenni, hogy kicsit kiszellőztetem a fejem, meg talán elmegyünk valahova szórakozni is. Nagyit is visszük, ő lesz éjszaka a babyszitter. Nem tudom mi ez a lehangoltság nálam, pedig ez rám nem jellemző!

Manó!
Gyurci is mindig nekem tartogatja a hisztit! Ahogy kettesben maradok vele, már el is kezdi. Én is erre gondoltam, hogy egyszerűen unja a társaságomat!

Gyurci ma is 2-szer 2 órát aludt!!!!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Forti!

Tudom, hogy az nem hely, de a BrendontKépKép próbáltad már nyaktámasz ügyben? Töletek nincs is messze, és mi véletlenül épp ott vettük...

Banyóci!

Vitamin- vagy ásványaianyag hiány (pl. vas)? Minden rendben a vérképeddel? Szedsz valami vitamint?
Bocs, nem vagyok orvos, de nem túl jó amiket irtál, menj el orvoshoz, nehogy komolyabb baj legyen...

Ilke!

Voltam a Prince Oliver-ben, és sajnos pont 80-as méretben nem volt túl sok rucijuk.Kép De azért igy is sikerült elég bodyt vennem. (Azért volt fontos, emrt egy 1 éves kissrácnak akartam ajándékba pár minöségibb, de nem túl drága bodyt.)
Mondjuk megint el is ámultam az árakon (nem a PO-son), mert pl. voltam a Kenguru Goldban, nagyon szép és aranyos cuccaik voltak, de az árak! De jó, hogy nem most kell az elsö gyerekemet felöltöztetni! Meg Pécsett jártunk tegnap, ott bementem egy babaáruhában, emgnézegetni a holmikat, és pl. kisnadrágból (pl. kantárosból) 3000 Ft alatt csak olyan volt, amit akár én is varrhattam volna, annyira trehányul nézett ki (mentségemre legyen, hogy én nem tudok rendesen varrni, de ezek szerint az semKép (vagy Kép), aki azokat csinálta).
A gyerekruhásokhoz még nem jutottam el, mert az egy kicsit kisesik nekem, de szerintem mindenképpen megnézem ezek után!KépKép

Manó!

Nálunk Beninél gyakorlatilag nem volt szükség a bilire, csak nagyon ekvés ideig. Rászokott a WC-re (szükitövel), és teljesen jól bevállt. Ugyhogy szerintem egyáltalán nem rossz ötlet!Kép
Visitás: a fogon kivüli esteben: és mi van akkor, ha nem elégititek ki rögtön az igényeit? Én nem hiszem, hogy egy ekkora gyereknek rabszolgájának kell lennie az anyjának (márminthogy a gyerek ne legyen a rabszolgatartóKépKép). Persze, ne hagyd sirni, de ez nem vonatkozik a hisztizös esetekre.
Az más, másképp is kell kezelni. Nátán is szokta idönként eldobni magát, de akkor én a helyzettöl függöen reagálok. Pl. itthon ugy hagyom, szólok neki, hogy te most mit csinálsz? Aztán vagy abbahagyja, vagy nem. Ha máshol történik ilyesmi, akkor azért, hogy ne a földön fetrengjen, fölveszem, de nem foglalkozok vele (esetleg elterelem a figyelmét (ma pl. a "ki akarok mászni a kocsiból" hisztit jól megoldotta 2 db gesztenye: elöször mérgében kidobta a kocsiból, de aztán emgint visszadtam, és ezzel átalakult a "dobáljuk ki, majd anyu visszaadja szuperjó játék"ká, amit csak az rontott el (némi tiltakozást kiváltva), hogy megjött e buszunk). Aztán volt olyan is, hogy erösebben rászóltam és kicsi meg is szoritottam (pl. amikor egy ilyen hisztinél majd kiugrott a kezemböl , annyira befeszitette magát).
Talán még könnyebb most leszoktatni róla (pár lehet, hogy pár hisztis kemény napotokba kerül), mint késöbb (pl. a komoly dackorszaknál még esetleg rátesz egy kicsit a lapátraKépKép).
Tudom, vannak borulós napok, amikor az ember azt hiszi, igen, most adom fel, nem birom, csinálja más helyettem. viszont a bölcsi egyáltalán nem fogja a saját otthoni helyzetedet megoldani, lehet, hogy ott angyali gyerek lesz (ahogy irtad, szereti a gyerektársaságot), de otthon továbbra is egyedül lesz. Vagy nem?Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

ha nem teljesítjük, akkor hiszti, krokodilkönnyekKép Próbálom a nem veszek róla tudomást módszert, de akkor tul képp egész nap nem kéne tudomást venni ezidáig egyszem, de ha így folytatja az is maradKép gyermekemről.
Tudo, tudom hoyga bölcsi nem az igazi megoldás, csak állítólag én is ilyen voltam és nekem jót tettKép De most komolyna, imádtam, ahogy az ovit is, van egy csomó emlékem róla, még a bölcsiből is. persze ehhez jó gondozónőt is ki kell fogni. DackorszakKép ne is ijesztgess.Kép Kb mikor kezdődik?

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Csak gyorsan írok, mert leragad a szemem!

Manó
Én a miluvit grízt csak üvegben kevertem, ott az arány: 210 tápi és a beba tápi kanalával mérem a grízt kb. 4 és fél kanálnyit teszek hozzá és jól összerázom. Levinek is elég sűrű ahhoz hogy laktató legyen de elég híg, hogy kiszipkázza az üvegből. Tányérban gondolom legalább 6 mérőkanálnyi kell ennyi tápszerhez.

Ilke
Köszi, vasárnap megnézem az újpestiben, hátha ott is van.

Most megyek aludni holnap megyünk Tassra. Szép szombatot mindenkinek, vasárnap jeleztkezem.

Forti

Kép
Kép
forti

ja, és ha hisztizik előjön a tűzfoltja a szeme altt és úgy néz ki mint akinek jól behúztak, talán majd később lehet a hiúságára hatniKépKépKép

Manó

KépKép
manó

ja, és ha hisztizik előjön a tűzfoltja a szeme altt és úgy néz ki mint akinek jól behúztak, talán majd később lehet a hiúságára hatniKépKépKép

Manó

KépKép
manó

Beszti
igen, miután anno beszéltünk erről oda mentünk apával, de csak az a nagy méretű volt aminek csacsi meg maci van a végén. Olyat nem vettem, nekünk még a kisebb kéne. Na az nem volt! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Hello Lanyok

Hum u s mar 7 elott fent voltunk,persze nem onszantunkbol/Alex reggel ugy dorzsolte a szemet hogy anyukam elvitte setabol a nagyihoz,gondolom elaludt mert nem hivott hogy hozhatom haza: )
En meg itthon maradtam azzal az indokkal hogy ment a mosogep: )
Tegnap kicsinositottam a kocsim erre log az eso laba: (
Kivalogattom ket kicsi labumot osztalytalira 1-et Alexrol 1-et az eskuvorol.

Mano
Na akkor apa biztos elegedett volt veled.Az en uram is mondta hogy ha nagyobb lesz vegyunk neki olyan jatekot ami Ot-is erdekli de meg az O gyerekkoraban ilyen nem volt: )Mondtam jo: )
En elhiszem hogy kivagy Emmatol,sot az a csoda hogy mar 1 eves lesz es csak most panaszkodsz eloszor.En mivel ismerem Emmat egy kicsit jobban mint a tobbiek megertelek.Bar Alexxal eleg jol elvolt,de tenyelg igaz ha valami nem ugy van akkor visitas: )
Nem tudok jo tanacsot adni,talan igaz az hogy mivel 2-en vagytok mindig vele megszokta hogy O aztan mindent csinalhat: ))Talan kerdezd meg a vedonot+orvost hogy ondjanak vlami okosat,de en mega gyermekpszichologust is megkerdeznem,lehet hogy van ilyen esetekre eegy egyszeru gyakorlat ami eltereli a figyelmet.
JA es alvasram eg jo ha sokat setalgat a levegon,es jatszozik az garantalt beajulas.a fogara meg adjad csak apanadolt attol is jol fog aludni nap kozben: )
A dackorszak 2 evesen kezdodik,a tesomeknal mar meg rendesen,mindenre nem a valasz es sikitanak hangosan hogy megis az legyen mint amit ok akarnak.A noveremnek vegtelen turelme van,jo neki: )

Dec8
Erdekesek ezek a gyerekek,mindent csinalhatok en is Mellette de a fozest azt utalja,ott rangat es hiv hogy menjunk jatszani.
A nagyim korhazba megy 2 hetre ugyhogy en etetem a csaladot,nem tudom meg hogyan: )
Na akkor kialltatok az ajulasi probat,mi meg a hanyasit,mert uhye hiaba csuktam be az ajtot azert azt ki lehet hallani es kb 3 hinapja voltunk egyutt amikor gyomorrontast kaptam: )
Alex is Ha-zik mar 1 honapja,mindennel telefonal,sot ha megszolala telefon akkor is vagy ha valaki kiejti elotte a szot hogy telefon mar mondja is: )

Zulu
Hat a kiscsaj nagyon ugyi,szoktam en is kukkolni a topicotokba es nagyon edes a kepeken: ))

Banyoci
Jo is az mert nekunk meg nem nagyon van tarsasag Siofokon csak ha viszunk magunkkal,bzr biztos azert mert 2 eve van a nyaralo: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Ilke

Jol vagyunk koszi, kicsit faradt vagyok, mert rakjuk rendbe a kertet ezerrel. Most is faj a kezem a kapalastol.Inkabb most csinalom meg, meg tavaszra nagyon elburjanzik az a resz ahova majd a vetemenyest fogom rakni es mi van ha akkor mar megint babas leszek.Kép Mi mar probalkozunk am!!!Kép
Megkaptam a magokat nagyon koszi, ahogy nezem az egesz kertet be tudnam vetni...Meg talaltam a garazsban is egy zacskot, vagy 5 fele viragmaggal es a nagynenemtol kaptam egy Stark katalogust, ahonnan rendeltem is nehany dolgot. Egy Magnoliat, ket futorozsat es levendulat.Kép
Vettem egy gyumolcs centrifugat mert kaptam egy szatyor szolot. Hat nem mondanam, hogy nagyon jol kinyomta, a szilard pep meg tiszta leves volt. Vagy te tobbszor at szoktad passzirozni?

Kataa

Edes lehet Alex ahogy Ha-zik, Emilia nem nagyon mondja, csak a fulehez csapja a kagylot.Kép
Jobbulast a nagymamadnak!

Mano

Kitartast Emmahoz! En sem tudok sok okosat mondani, ahhoz ismerni kene reszletesen a helyzetet, de ahogy a tobbiek irtak probalj meg nem venni tudomast rola, hisz pont azert csinalja a hisztit, hogy az legyen amit o akar.Kép En probalom ilyenkor valami erdekessel elterelni a figyelmet, (persze tudom, konnyu azt mondani) peldaul, gyere, megyunk adunk enni a cicanak, vagy probalok valami banalis jatekotletet adni neki, pakold ki a polcra a kavicsokat (van egy szatyor oriaskavicsunk meg az epitkezesbol) , vagy imad egy bogre tollal, ceruzaval, vagy egy doboz gombbal eljatszani, van nehany kepeskonyv is amit szeret. Ezeket szoktuk valtogatni. Meg visszuk setalni, neha a sajat laban is.Kép Szerintem sem old meg semmit a bolcsi, Neked persze konnyebb lenne, az nem vitas, de nem hiszem hogy egy ilyen kicsi gyereknek annyira kellene a gyerektarsasag.

Beszti

Irtad hogy van kenyersuto geped. Ird meg legyszi miket lehet meg kenyeren kivul csinalni, meg ugy altalaban hogy hasznos-e, mert a vallalatomnal most kell karacsonyi ajandekot valasztani es valahogy nem szeretnek utvefurot...Kép

Tegnap megint pancsiba kakilas volt, mar nem tudom mit csinaljak, van bilink, de egyelore csak jatszik vele, pedig neha furdes elott probabol raultettuk mar.

Gumicukor

Ugyi vagy a vezetessel, tenyleg gaz a Kutvolgyi kornyeke, pocakos koromban megjartam autoval nehanyszor, mikor UH-ra jartam.Kép

most megyek farmert venni, nem tudja valaki hol lehet 28-as normalis farmernadragot venni? Tele van a hocipom, hogy mindegyikbol kiesek...Kép

Agi, Dio

Hol vagytok?

Meg jovok

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Már a kenyérhez is nyerö, föleg azért, mert vannak kenyérkeverékek, amihez csak vizet kell adni, és már mehet is. De a hozzávalókból összeállitani sem sokkal bonyolultabb, elöre programozható (ha nincs benne romlandó anyag (tej, tojás), de az egyszerü kenyérhez nem kell ilyesmi), igy reggelre van egy friss kenyered.
Még másokat is lehet, de mondjuk egyenlöre én még nem nagyon próbálkoztam, mert azért nincs olyan régen meg a gép. Csináltam benne gyümölcskenyeret (jó lettKép), és többször használtam dagasztásra (és még sokszor fogom), arra nagyon bevállt (pl. kelt tésztáknál (kalács, kakaós csiga, pizza), zsemlénél). Persze ekkor még van dolgod a tésztával utána (nyújtani, sütni), de pl. a zsemlénél már csak annyit kell csinálni, hogy darabokra kell szedni, picit formázni, aztán mehet a sütölapra. Bár pont a zsemlénél még finomitani kell a receptemen, mert lágy lett a tészta, és emiatt kicsit elfolyottKép. De remélem azért majd belejövökKépKép, ugye a normál fözésnél sem minden sikerülhet elsöre tökéletesen.

Manó!

Dackorszak mikor? Fogalmam sincsKépKép! Néha azt gondolom, hogy a születésüktöl fogva egy nagy dackorszak hegyes-völgyes vidékein gyalogolunk. Néha már azt hiszem, túléltük, aztán kiderül, hogy már megint csak völgyben voltunk és jön a hegy. És itt a neten való beszélgetésekböl még az is kiderült, hogy az én gyerekem teljesen normálisKépKép. Hivatalos álláspont szerint a dackorszak 2-3 éves kor között zajlik, de a saját tapasztalat az, hogy még a 4 évesnek is vannak ilyen megnyilvánulásain (és ráadásul hatványozottabban, mint a 2-3 évesnek).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Fiúk alszanak én meg gyártom a sütit a holnapi vendégseregnek.

Gumicukor!
Az álriporter beállított hozzájuk, hogy hallotta, hogy megszületetett a bébi, mondjon róla valamit SN. Erre ő mondta, hogy még nem született meg, de az csak erősködött, hogy ha már x km-ről eljöttek hozzá, nyilatkozzon úgy, mintha már meglenne a baba, hány cm, hány kiló...nem volt viccesKép amúgy sem szoktam nézni ezt a műsort, mert nagyon bárgyúKép

Rit
Nálunk is a főzi jobban csúszik, mint a gyümik. Jó lehetett a szülinapKép én is úgy várom már, ma vettem tortaformátKép Én is tanítom Gergőt fújni, egész jól megyKép

Csics
Többiek szerint van ott béka. Gergő is kap cipőt, ruhát, de egyféle játékot is szeretnék neki a szülinapjára, valami olyat, amivel sokáig tud majd játszni, szerintem a lego ilyen.

Kataa
a múltkor már 79 cm-et írtál, vagy rosszul emlékszem? Akkor csodálkoztam, hogy milyen hosszú Alex.

Manó
Fú, én se tudok sok okosat írni. Nekem is az jutott eszembe, amit Kataa írt, hogy 2-en is vagytok körülötte. Persze ez jó, de lehet hogy így lett elkapatva. Én össze is vesztem anyukámmal, amikor otthon voltunk, hogy ne szórakoztassa már egész nap a gyereket, mert én nem fogom bírni itthon. Ált. reggel fél 7-től este 5,6-ig egyedül vagyok vele. Szegény anyu meg is sértődött, hogy ő csak az unokájával akart játszani, olyan ritkán látja.
Aztán lehet, hogy ő alapban ilyen, akkor tényleg csak kitartást tudok kívánni. Nálunk csak frontkor van ilyen, de tudom milyen nehéz.

Zulu
Végre Rólatok is hallani. Gyógyult szívecske, hurráKépKépFogacskához gratula. Méret biztos okés, miért baj, ha ő ilyen kis törékeny alkat?

Banyóci
Remélem akkor igazad lesz, és megszokás volt. Ma se kelt, csak 7-korKépLehangoltság remélem elmúlik a Balcsin. Bár az idő elég rossz.

Nyuszi
babaprojekt, hajráKép 28-as gatya, te jó ég, fogalmam sincs.
Jó kis céged van, ha karira is ilyen komoly ajándékot kapnak a kismamák is! Kenyérsütőt én is szeretnék majd, milyet érdemes venni?

na pusz
jó hétvégét
Judy és Gergő
Judy

Helló!

Jelentem nálunk a dackorszak már elkezdődött, pedig fiam még nem is tud járni. Ez abban nyílvánul meg, hogy ha nem az van amit őkegyelme akar akkor jön a hasra vágódás, kézből kifolyás, rugkapálódzás és az anyu kezében hátra vágom magam szindróma... Ha vezetem kézen fogva és valamerre nagyon akar menni és én nem engedem, akkor szintén jön a keserves hiszti. Pl, ma az Auchanban. Állunk a hatalmas sorban, se a kocsiban, se a babakocsijában nem volt jó neki, így sétáltunk. Persze ki a kasszákon túlra akart menni... vagy más kocsijában turkálni, és ezt nem engedtem, hanem felvettem, mert ha el akartam tántorítani akkor jött a levetem a földe magam c. hiszti. Ha felvettem akkor meg rugkapálózva visított. Ezt játszottuk fél óráig....
MEgvettük neki szülinapjára a baby taxitKép Kíváncsi vagyok mennyire lesz sikeres. Ha most nem, de jövő nyáron biztos. Nagy kerekei vannak, háttámlája, hátul burulás gátló a kerekek között, dudás, az ülését fel lehet nyitni és lehet bele pakolni és van rajta telefon... bár azt minek?Kép Nagyijától meg építőkockát kapott, a duplóhoz hasonlót.
A baby taxit már most odaadjuk neki, mert megyünk ma vendégségbe ahol jó nagy tér van rodeózni, nem úgy mint itt nálunk. Úgyhogy alig várom, hogy felébredjen a kis drága hisztikomaKép

sasah

Kép
sasha

Sziasztok!

Tegnap mi is voltunk bevásárolni, jót égtem megint a kamaszlányom miatt. Volt egy Monte kostólgató pult, ahol le akartak csapni rám, mint két gyerekes anyukára, egyébként ismerem a Montét, a nagyobbiknak vettem már hébe-hóba. Szóval mondom, köszi nem kérünk, a nő erősködött, hogy legalább a kicsi hagy kóstolja meg, erre a nagy elég gorombán beszólt, hogy nem érti, hogy nem kérünk? Na én még rámosolyogtam hogy köszi de most nem, aztán arrébb jól lebaltáztam a lányom, hogy ne legyen már ilyen durva. Sajnos nem ez az első ilyen eset, pedig egy ártatlan báránynak néz ki. Szóvel ez vár rátok kamaszkorban.

Ma meg vendégeket vártam, akik egy félreértés miatt holnap jönnek. Imádom az ilyetKép Csak az a baj, hogy de. kiruccanok az ikeába+madrinába, rohanni kell haza. Bettit szerencsére elvállalta az apja.

Manó, szerintem ha meghallgattad az orvos-védőnőt, és nem tudnak okosabbat, próbáljátok meg a bölcsit. Nem vagyok járatos bölcsi ügyben, de talán van olyan, hogy pl. 4 órára de. lehet menni. Bár a tesóm is meg akarta próbálni a bölcsit, de nem volt hely épp, úgyhogy most várakozó listán vannak. Azon is a 2.helyen.

Ilke, ma én is kipróbáltam a rizstejet, kevertem bele a gyerekgrízből, elég jól evett belőle Betti. Igazi tejet nem szeretnék még egy darabig adni.

Gumicukor, végignéztem a tescóba az ásványvizeket, tényleg minimálisan kevesebb nátrium van a nestlében. De pl a theodorában 36mg/l van, az elég durva. Nagyobb lányom viszont érdekes megjegyzést tett, miszerint most tanulták, hogy azt lehet igazi ásványvíznek nevezni, aminek az ásványisó tartalma 1000mg/l felett van. A nestlé és az óbudai babavíz is 600 körül van. Viszont a theo. 1490mg/l.

További jó hétvégétKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Köszönöma sok vígasztalást, most kicsit jobb, ma szuper napunk volt. Délután 2-7 ig kint voltunka férjemnél a Hungaroringen, és Emm angyon d enagyon élvezte. Komolyna mondom egy kis angyal volt, mindnekire nevettte, futott a boxban, minden érdekelte, felmászotta guikra, pogácsával megszerelte az autó kerekét , épp ahogy a szerelő fiúktól látta, jókat evett a hidegtálakból, táncolta az Irígy hónalj mirígy koncerten, a játszóházban beszereztünk egy lufi kardot, majd jót mászkált a többi gyerkőc között. A zaj egy pillnataig sem zavarta, pedig mikor boxutcában elmennek az autók az elég hangos, no de nem hiába járkáltam szorgalmasan versenyekre nagy pocakkal, biztos ismerős volt neki a hang. Mikor már álmos volt olyna 6 körül akkor átmentünk egy másik versenyzőhöz, erta családja már nagyon kiváncsi volt Emmára, mert tavaly 10 nappal a szülés előtt is ott voltam és akkor beszélgettem velük, és hiába volt álmos ott is lekéredzkedett az ölemből, nevetgélt , produkálta magát, a nénit még símogatta is, teljesen el voltak ájulva hogy milyen tündéri gyerkőc. Hisztinek híre se volt.
Úgyhogyaz hiszem egyértelmű a helyzet, ha van kell társaság, program hogy ne unatkozzon, akkor semmi baj a csajszival, csak egyzserűen nem bír a fenekén megülni. Szegénykémnek csk az a peche hogy mi tipikusan itthon ülők vagyunka férjemmel, Emmát meg a napi 1-2 óra játzsótér+ némi séta délelőtt egyszerűen nem elégíti ki.

manó

KépKép
manó

Kataa,
kukkolunk, kukkolunkKépKépKép? Köszi a dícséretet, hát tényleg jól belehúzott a csaj, én meg már szédülök, ha kiviszem őket a játszóra.
Autód tök jó lehet, én is Corsát akartam, de be kellett látnom, hogy nem férnék el benneKép.

Judy,
kösziKép. Méret nem baj, már megszoktamKép. Csak fura volt Malacka tankönyvi gyarapodása és méretei után.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Hello
Megvolt az osztalytali.Kb 80%-a jott el.Van olyan akinek mar 3 gyereke van: ))Es olyan is aki mar elvalt: (
A baratnom aki kozmetikus csinalt nekem egy sminket,ugyimadom ha sminkelnek,kar hogy ritkan van ra alkalom: )
Megkerdeztek parokam volt-e az eskovon?Merthogy hosszu szoke hajam nem illett a mostani rovid barnahoz: )
Alex jol elvolt itthon,es most eloszor volt olyan hogy hazjottem 8-kor es maszott hozzam ezzerel nevetve es bujt nagyon,olyan jo erzes volt.

Nyuszi
Koszi,bara nagyi ugy beteg hogy csontritkulasa van amitol meghajlott a gerince es faj neki,ugyhogy 3 havonta bemegy feltuningoljak es utana eleg jol van: ))
Kar hogy regen nem volt ilyen szures a noknek.
Jo kertrendezest,jovo nyaron mar csak levezni es fuvet nyirni kell: ))
En is kacerkozodom a kenyersutovel,a baratnom olyan buktata csinalta multkor hogy csak na: ))
KEpzeld en vettem telen egy 31 es farmert mert akkor meg az kellett erre mos meg nagyon nagy,annyit kene bevenni belole.
Mi most neztunk a Levisbe nagyon jo farmerek voltak (Duna Plaza)ja es learazva.

Tenyelg lanyok hallotatok hogy kotelezo mammografiai szures lesz a noknek 28 es 50 ev kozott??Anyu mar kapott is levelet hogy hova menjen,en emg nem gondolom a lakcim valtozas miatt.Ti mar kaptatok?

Judy
A multkor 69-et vagy 70-et irtam: )))Tenyelg nagyon nyulik meg hizik itt a videki levegon,pedig irto sokat mozog is: )
Milyen tortat sutsz?

Sasha
Jo az a telefon,imadjak a gyereke es igy ulve is fogja hasznalni ha epp nem taxizik: )

Mano
Hat akkor a jatszocsoport is jo megoldas.Nem lehet minden nap jarni?

Zulu
Jatszoztok meg egyutt Pocokekkal???
Jaj imadom az autot,egy gyerekkel meg siman jo,meg kettovel is +babakocsival.Ez csak az en autom,apanak van ceges igy siman elferunk: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Manó,
A Solymi ugyanilyen: én már legtöbbször untatom, csak akkor él, ha elmegyünk valahová, vagy nálunk van valaki. Mondjuk én nem vagyok egy remete-természet, de azért nem lehet állandóan úton lenni... Ő is sokat nyivákol, néha eléggé elegem van, de időnként hagyja magát elszórakoztatni, vagy nagyritkán eljátszik egyedül is. Én is mindig arra gondolok, hogy valamit elrontottam...Kép

Sasha,
Mi is kaptunk bébitaxit. Hajtani még nem tudja (vagy nem akarja), de szívesen rámászik vagy tologatja.

Judy, Gumicukor,
Mi rendes pelenkában a lélegző, bordózacskós Rossmannt használjuk, teljesen korrekt, ráhúzható bugyipelusban a DM-es Babylove-ot. Olcsók és jók...

A szülinapi buli nálunk is klasszul sikerült, voltunk vagy 25-en, sok gyerek, és mindenki jól érezte magát.Meg persze besöpörtünk egy csomó ajándékot Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Az idő valóban nem túl fényes, de igazából nem is számit. A lényeg, hogy itt vagyunk a jó levegőn. Gyurci is nagyon élvezi, meg én is jobban vagyok egy kicsit. A nyaraló közvetlenül a strandtól az első ház, és Gyurci folyamatosan ki akar menni a partra, és ruhástul szeretné belevetni magát a vizbe. Alig lehet leállitani. Mint emlitettem, én sem vagyok már annyira levert, csak az egész napos fáradtságérzés nem akar múlni.
Az utóbbi időben azt hiszem egy kicsit jobban el voltam foglalva a családdal, mint saját magammal.
Alig ettem, alig pihentem. A múltkor még azt számolgattam, hogy szeretnék lefogyni még kb. 5 kilót, erre most vagyok kb. 59 kg a 176-178 cm-hez. Lehet, hogy ez is közrejátszik az állapotomban. Most próbálok sokat pihenni és rendesen enni is.

Beszti!
Valószinüleg igazad van, lehet, hogy el is megyek dokihoz.

Kataa!
Mi is mindig igy járunk! Minden autó takaritás után elkezd szakadni az eső.
Ez a nyaraló már nagyon régóta megvan, a párom szinte itt töltötte a gyerekkorát. Mármint a nyarakat. Sok vele közel egykorú emberke van itt (mármint akiknek szintén nyaralójuk van), és velük szinte együtt nőttek fel. Szóval majdnem mindenkit ismerünk, és minket is.

Puszika mindenkinek, és további jó hétvégét!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!
Ez a hét nem az én hetem. Pénteken megkaptuk a vizeletvizsgálat eredményét: Felhívtam a dokinénit, aki csak hülledezett a telefonba, közölte, hogy fél órán belül itt van, azonnal kórházba kell vinni a gyereket. Beutalót írt, vesemedencegyulladás gyanújával. Na, uzsgyi a Tűzoltó utcai kórház, újabb pisivétel, vérvétel. Éjszakára bennt kellett maradni, de szerencsére teljesen kultúrált körülmények között. Én is tudtam aludni éjszaka, a nővérkék nagyon aranyosak voltak. Este már kaptam egy nyugtató hírt: A vérvétel eredménye jó lett, valószínűleg nem vesemedencegyuszi. Reggel pedig határtalan boldogság kapott el, mikor közölték, hogy a vizelet sem olyan vészes, hazamehetünk. Hétfőn kell visszamenni a kórházba, addigra meglesz a tenyésztés eredménye, és ez alapján fog Nóri gyógyszert kapni. A gyanú szerint egyébként hólyaghurutja van, magyarán szólva felfázott. Ráadásul apa is beteg és én sem vagyok a toppon. Az idegeség hatására újra hánytam, tök náthás vagyok, szóval kivagyok. KI VAGYOK??? De tényleg: Ilyen ideges és rossz napjaim nagyon rég nem voltak, bár bevallom az, hogy Nórinak nincs komoly baja kárpótol mindenért. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Először csak sírtam az ijedségtől, majd a tehetetlenségtől. Egy ilyen kisbaba nem tudja elmondani, hogy mi fáj, hol fáj. Én vagyok az anyukája, és csak néztem, ahogy vizsgálgatják, megszúrják stb...
Na a lényeg, hogy túl vagyunk a nehezén, holnap költözünk Zuglóba és remélem, hogy hosszú-hosszú ideig elkerül minket mindenféle betegség. Meg mindenkit!!! Kép
Remélem a Ti napjaitok szebben telnek, pussz:
Magdi
Magdi

Zulu,
Nagy gratula a gyógyult szivecskéhez és az első foghozKép!

Forti,
Sikerült találni nyaktámaszt Újpesten?

Nyuszika,
Már mi is próbálkozunk a babávalKép.
A gyümicentrifugázott szőlő nekem is olyan ahogy leírtad, ha van időm akkor a héját egy szűrőn át szoktam kicsit nyomkodni egy merőkanállal. De még mindig így a legegyszerűbb a szőlőlényerésKép.
Képzeld tegnap este Lili is bekakilt a fürdőkádbaKép. Ráadásul anyóssal együtt fürdettünk, erre ki kellett mennem két percre a fürdőszobából és pont az alatt az idő alattKép. Eddig még sohasem csinált Lili ilyet.
A paradicsomtövek nálunk elkezdtek megint virágozni és van amelyiken már dió méretű zöld pari van, tök jó másodszüretKép.

Beszti,
Tök jó ötleteket adtál a kenyérsütőre, nekünk is van, szerintem a gyümikenyeret ki fogom próbálniKép.

Conti,
Szombaton hány órától lesz a börze? Mikor és hol talizzunk?
Az jó, hogy ízlett Bettinek a rizstej, Lili imádja.

Magdi,
Örülök, hogy nincs komoly baja Nórinak, persze ez a felfázás is épp elég lehet szegénykénekKép. Kívánom, hogy mielőbb meggyógyuljon. Én is mindig úgy félek a felfázástól. Nem is tudom, hogy ilyen piciknél hogyan lehet észrevenni? Mert ugye mi ézerrük, hogy gyakran kell pisilni, fáj, csíp, de ők?

Úgy örülök, most szerelik fel épp a konyhabútorunk felső részeit. Már alig várom, hogy bepakolhassakKép. Tegnap végre kipakolták a kertből a rengeteg sittet, hurrá, jövő héten irány a kert, csak legyen kicsit jobb idő.
Anyósom itt volt a hétvégén, ki is használtam az időt, megcsináltam egy csomó mindent. Most jött haza Milánóból (énekelni volt ott) és hozott Lilinek onnan ruhácskát, meg extaszűz olivaolajat 1 literrel, jó sok csokit nekünk, meg nekem egy nagyon szép ékszertartót.
Pont jó, mert nálunk idén olyan zöldségek termettek amik nálunk nem voltak, így rengeteg kínai kelt meg bébicukkinit is kaptunk.

Írt Ági mailtKép:
Az orvosnál minden rendben volt a baba 7cm. Sajnos még nem látszott,
hogy fiú vagy lány így kell várnom még egy hónapot. Nagyon rossz,
hogy nincs internetünk úgy olvasnálak titeket. Sikerült jól
berendezkednünk és a Petrát sem viselte meg a költözés. Már az első
naptól kezdve átaludta az éjszakát. Szopizni továbbra is szopizik
naponta 4-5 ször. Remélem ettől nem lesz semmi baj. Majd
megpróbálok jelentkezni most az anyosóméknál vagyunk és gondoltam
gyorsan benézek.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Manó
Hanna ennyire még nem hisztis Kép de ki tudja mi lesz később. Ő csuklani szokott, ahogy el kezd hisztizni. Persze ő még nem jött rá az összefüggésre, úgyhogy ez még tovább idegesíti. Egyébknt apja is csuklik ha felidegesíti magát Kép

Magdi
Remélem már mindanyian javultok. És "hosszú ideig elkerül a betegség" Kép

Mi is igyekszünk gyógyulgatni, még mindig én vagyok a legszarabul. Persze ez jellező Kép De a lényeg, hogy Hannus jól van, bár még kicsit náthás.

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok!

Először is a beteg babóknak és mamiknak gyors jobbulást kívánok!!

Ilke, szerintem 9 előtt valamivel érted mennék, és valahol a Nemes u. felétek eső oldalán hagynánk a kocsit, mert ott nem hiszem, hogy lesz hely. Nagyon szeretnék egy téli overált venni, tul. képp csak az hiányzik a téli ruhatárból. Ma voltam a Madrinában, és ami tetszett az 13000 és 20000 ft. volt. Viszont kaptam neki egy eredeti micimackós mintájú gatyót, amilyen kabátkája van, azt régebben vettem a kenguruban. Ja még bébitaxit szeretnék, de az nem volt a tescóban sem. Most olvastam, hogy Sasha az Auchanba vette, majd megnézem ott, ha eljutok valaha.

Conti

conti

Sziasztok

Először is minden beteg babának és mamának jobbulást.

Mi szerencsésen túl vagyunk a facér hétvégén. Kicsit kifáradtam a kiscsajtól, extra nyügit fogtam ki. Apa vasárnap hajnalban jött haza, ma meg szinte egész nap aludt, úgyhogy nagy segítség volt Kép A gyerek meg még itt rohangál a hálóban az apjával, és nem úgy néz ki, mint aki álmos. Én meg már összeesek a fáradságtól, ráadásnak 3 napja fáj a fejem is KépKép

Képzeljétek a kiscsaj tegnapelőtt lépett önállóan hármat felém Kép, aztán ennek úgy megörült, hogy mostmár próbálgatja. Ez abból áll, hogy guggolásból feláll Kép, elenged mindent, és előre dobja magát KépKépKép Közben persze röhög.

Az alvás mostmár ott tart, hogy amig a szivacson alszik, addig nyugalom van, ahogy beraknám az ágyába, felébred, mutatja a szivacsot. Ha visszarakom oda, akkor alszik nyugodtan, ha melléfekszem, már rögtön kelünk is, és onnantól kezdve reggelig szenvedünk. Anyósom szerint a férjem volt ilyen, ő már 1 évesen nem volt hajlandó csak rendes ágyon aludni. Úgyhogy most körbepárnázom a szobáját, és mától a szivacson alszik egyedül. Kíváncsni leszek.

Ja és már hetek óta akarom kérdezni, hogy kell valakinek olcsón Hipp zöldséges bébiétel? Ha valakit érdekel, küldjön mail-t és leírom milyenek vannak. Az árban meg megegyezünk.

No most megyek, mert már elég volt a hétvégéből Kép

Szilcsike
szilcsike

Ilke
Igen, kaptam nyaktámaszt! Viszont felfújtam és kipróbáltam Levinek, ha a nyaktámasz teljesen keményre fel van fújva, akkor nagyon összenyomja az arcát és felgyűri a füleit. Kép Lehet hogy nem kéne annyira felfújnom? Na majd megpróbálom úgy is, mert csak gyors ellenőrzés volt. Remélem jó lesz és nem derül ki hogy ez a méret meg kicsi. Kép

Minden beteg anyucinak és babának gyors gyógyulást kívánok!!!

Ági
Jó hogy jelentkeztél Ilkénél, a legközelebbi uh-on már bizti látszik a baba neme! Vigyázz magatokra!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Magdi!
Drukk, hogy a kislány gyógyuljon meg hamar. A hólyaghurut nem épp vicces dolog, ezt a saját tapasztalatomból mondom és még csak fel se tűnt nekem se. Hirtelen egyik nap felébredtem, és a sok pisi mellett véreset pisiltem kb 5 percenként és annyira, de annyira fájt a pisilés, hogy majd becsináltam közbeKép Kép De a babád ahogy olvasom még nem tart ott, úgyhogy reméljük most már javul. Csak annyit tudsz tenni, hogy mégjobban kibéleled a pelenkás részét (plusz gatya, még egy rövidnadrág is), és még a szőnyegen is mamuszban legyen. Én a Gábort egyelőre még szandiban tartom itthon, de már nagyon érik a mamusz isKép Kap a szülinapjára anyukámtól.

Conti!
IGen az Auchanban volt 2 fajta baby taxi is. Egy olcsóbb 2500 körüli, meg amit mi vettünk a 3390 forintos.

Lányok, képzeljétek fiam immár 11 foggal rendelkezikKép És érik a 12 is, max 1 hét. Érdekes módon a 9-10-el hogy megszenvedett, majdnem 2 hétig nyűglődött éjjel nappal ezt meg csak most vettem észre... Pedig már kint lehet pár napja. Érdekes. Lehet azért mert kap gyógyszert? Nem hinném, hogy a Rhinatiol köptető meg egy orrcsepp ilyenekre képes lenneKép

Áginak sok drukk, és kitartásKép

Ja igenKép
Ma jött meg a csomag amit kaptunk a párom nővérétől. Küldött a gyerkőcnek szülinapjára egy pár 21-es Champion cipőt, meg egy Adidas melegítőt, meg egy iszonyúan jó pulcsit... amit sajnos jó pár évig el kell raknom a szekrénybe, mert "6"-os számozású. Vagyis kb 5-6 évesen lesz rá jó, de lehet, hogy már 4 évesen is rá tudom adniKép Iszonyat jól néz ki, még én is felvenném. A mai divatot követi, csak kicsiben, de holnap akkor is rápróbálomKép

na puszi
sasha

Kép
sasha

Dec8,
GyógyuljatokKép!

Conti,
Okés, akkor várlak 9 előtt. Én a múltkori újpesti börzén 1500.-ért vettem egy nagyon jó téli overallt Lilinek. Hát 20000-et nem adnék egy overallért az tutiKép.

Szilcsike,
Milyenek a HIPP kajcsik, és megkérdezhetem, hogy mért adod el? A babád nem eszi meg őket?

Forti,
Tényleg, azt nem is mondtam, hogy én csak kb. a felére fújtam fel a cuccot és így pont jóKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Hipp kajcsikat azért szeretném eladni, mert az én lánykám utálja a zöldségeket, és nem hajlandó lenyelni. Kizárólag öklendezni tud tőle KépKép

Akkor íme a lista:
11 db 125 g Hipp zsenge zöldségek rizzsel 2004-03-18
6 db 190 g Hipp zsenge zöldségek rizzsel 2003-03-14
1 db 190 g Hipp finomfőzelék 2005-02-07
4 db 190 g Mildi sárgarépa sütőtökpürével 2004-09-10
1 db 190 g Mildi vegyes zöldség pulykahússal 2005-01-17
2 db 190 g Kecskeméti sárgarépapüré 2004-04-15

Bocsi mindenkitől, akit ez nem érdekel

Szilcsike
szilcsike

Persze a 6 db-os nagy HIpp is 2004-ben jár le, csak siettem az írással KépKép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Épp most értem a végére a hétvégi termés olvasásának, de szerintem ma is írtatok már biztos, de ott még nem tarok Kép. Egész hétvégén lótás-futás volt: szombaton esküvőre mentünk, jó későn jöttünk haza, vasárnap reggel meg mentünk a nagyimhoz, és csak este jöttünk meg.

Beszti!
köszi a tejes választ! Én is arra gondoltam, hogy felszívódik, de azt nem tudtam, hogy milyen úton.

Hiszti
Nálunk is van, de annyira nem vészes (mondom most, de mikor épp valamelyik visít, sokszor azt hiszem, az enyémeknél nincsenek hisztisebbek a világon Kép). Most épp Ádám a földön tologatja az autóit. (Ezekért egyszerűen meg van őrülve, annyira szereti tologatni őket Kép). Én -annak ellenére, hogy minden akaratoskodást hisztinek hívok Kép-, nem hinném, hogy mindig hisztiznek. Egyszerűen nehéz nekik megszokni, hogy sokáig az volt, amit ők akartak (szopi, ringatás stb.), és már nincs így. Nyíladozik az értelmük, minden érdekli őket, az is, ami "nem szabad" dolog. Hiába, elég nehéz a civilizációhoz alkalmazkodni Kép.
Különben én is pont arra gondoltam, amit Beszti írt, hogy a dackorszak nem 2-3 év között van, hanem sokkal előbb kezdődik, és sosincs vége Kép Kép Kép. Rosszabb napokon én is azt hiszem, hogy holnap már a zárt osztályon ébredek Kép, de valahogy mindig átvészeljük. Mert ugye két gyerek hisztijét tolerálni még nehezebb... Mert van, hogy tényleg hisztiznek, még a kicsik is.

Magdi!
Hólyaghurut Kép. Én mindig attól félek, hogy egyszer nem fogom tudni, mi a bajuk, és komolyabbá válik a dolog. jó, hogy nem kellett a kórházban maradni.

Zulu!
Kép Kép Kép Szia! Jó hallani rólatok, ráadásul ilyen jó híreket! Kép Kép Kép

Conti!
20.000-ért overáll???? Nekünk ugyan van Noémiről, de ennyiért akkor sem kellene, ha nem lenne Kép.

Betegek!
Tessék gyorsan meggyógyulni Kép Kép Kép!!!

Most megyek, mert bár főzni ma nem kell, azért van mit csinálni...

Panda

panda
Halásztelek

Azt írta ma reggel a WestelPress: "Hajnalban megszületett Schobert Norbi és Rubint Réka kislánya. Lara 2, 7 kilóval és 52 centivel jött a világra.

Nem is lett olyan pici, sok boldogságot nekik! Én csak 2500 gramm voltam anno Kép

Majd még jövök.

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Panda, hát nekem sem kell 20e-ért, nem tudtam volna kifizetni, de azért tetszettKép

RR-nek gratulálok, remélem normális anya lesz. Néha bele szoktam olvasni a nlc-s topikba, szörnyű, hogy mennyi rosszindulatú topikos csámcsog rajtuk. Végül is nem lett olyan pici Lara, szerintem normális a mérete.

Új produkciónk van, ha zene megy, a szokásos seggrázás, guggolás helyett most körbe-körbe forog Betti, kb 3-4 kör után elszédül és elesik, de annyira tetszik neki, hogy ez sem veszi kedvét.

Conti

conti

Conti!

NEm is tudtam mire gondoljak amikor olvastam, hogy, 20e-ért overall... Hát én tavaly a Kenguru goldban 7-ért vettem egyet. A LaHalle is nagyon drága, de más boltokban érdemes megnézni. Szerintem 10 körül már nagyon szupert fogsz kapni... máshol. Jesszus, mi kerül azon 20 ezerbe? Ez nagoyn röhejes.

sziasztok
sasha

Kép
sasha

Na, rólunk gyorsan:

Dani tegnap megörvendeztetett egy nem alvós nappal Kép egyszerűen sehogy és sehol sem volt hajlandó elaludni. Eljátszott, pakolászott, a tükörben röhögcsélt magára, de ha az ágyába beraktam éktelen panaszáradatba kezdett. így enm is forszíroztam, gondoltam majdcsak kimerül az elem és most már elalszik ott, ahol éppen van. De nem Kép
Sajnos a trutyi idő miatt meg nem tudtun kimenni, csak este vitték ki anyósomék a ligetbe. Mondtam nekik, hogy nehogy hagyják elaludni, mert akkor éjfélig sem tudjuk az ágyába imádkozni.
aludni szerencsére ott sem akart, csak talpalt "hegyen-völgyön" át. aztán még bezabált, fürdés és beájult az ágyba, aludt reggelig.

Közben szombaton 6 fogúak lettünk, de még nem vagyok benne biztos, mert csak az ujjbegyemmel éreztem, uis őkelme állandóan elhúzta a száját, nem engedett belenézni. De szerintem kijött, mert előtte este nagy bömbölés volt, csak állt a szoba közepén és csak hullott a könnye, keservesen.

Ma megyünk a 15 hós oltásra, már készítem fel rá egy pár napja, azóta bökdösi a combikáit Kép

Tegnap csináltam babaszakácskönyvből édes-túrós lepénykéket Daninak, ebéd után desszertnek.

Elékszítése:
1 tojás
1 ek. porcukor v. méz
15 dkg túró
4 dkg kukorica- vagy búzadara
4 dkg zabpehely (lehet másmilyen is)
1 citrom reszelt héja

ezt jól összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk a hűtőben lefedve

utána
2 ek. tejet (szója-, zab-, rizstej) hozzáadunk összekeverjük és kis lepénykéket formázunk belőle vizes kézzel

kis zsiradékon (kukoricacsíraolaj) mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

fincsi és hamar készen van. Lehet mellé készíteni szilvapürét és narancssalátá mézzel.

legközelebb müzlis muffint fogok csinálni.

cupp
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Jaj, elfelejtettem!

Tudtok valahol jó gumicsizmát és esőkabátot?
Daninak kellene, igazából még nem tudtam szétnézni. Hátha vki már vett és akkor célirányosan mehetek vásárolni.
Én láttam pár hónapja a LaHalle-ban overállt 8-9000-ért, de ahhoz képest, hogy az volt ráírva, hogy 24 hónaposnak, elég kicsi volt danira. éppen hogy az ülep résznél 1 cm volt még plusszban. És akkormég nem is volt rajta csak nyári cucc. Pedig nagyon édes volt és ráadásul vízhatlan.

Sapka is kellene, én vmi kord siltes és fölvédős alul kötős spira gondoltam, azok olyan helyesek a kisfiúkon, de tuti nem fogok ilyet kapni, mert mindig elképzelem milyen lenne jó, és tuti nem látok olyat. Lehet veszek anyagot és varrunk.

Nyuszi
Drukk a tesóprojekthez!!! De jó neked!!! Kép

Halacskáékkal mi újság?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Conti
mi az az nlc-s topik? Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Forti, nők lapja café-ban van RR-ről topik, sőt már Laráról is.

Sasha, valamilyen márkájú volt, Találtam pólókat is 2-3e-ért, nadrágot 8e-ért, úgyhogy nem rajtam fognak meggazdagodni a madrinában.

Gumicukor, ezt ki fogom próbálni!

Conti

conti

Ilke!

Köszi, akkor egy banánkenyeres recept a kenyérsütöhöz:

Banánkenyér:
5 dkg vaj
20 dkg liszt
2 tk. sütöpor
2 érett banán
6 dkg cukor
1 tojás és 1 tojássárgája

Tegyél mindent bele a gépbe, dagasztásra. Ha kellöen összekeverte, akkor valamilyen sütö programmal (sütemény, sütés) süsd, nekem kb. 1 óra kellett hozzá.
Egyébként kenyérsütö nélkül is meg lehet csinálni, pl. kivajazott özgerincformában (ekkor kicsit kevesebb a sütési idö, kb. 35 perc).

Illetve egy gyümölcskenyér:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg barna cukor (én sima kristállyal csináltam)
2 tojás felverve
7,5 dkg rétesliszt
7,5 dkg finomliszt
5 ml sütöpor
15 ml tej
2,5 dkg cseresznye
10 dkg száritott gyümölcs (én cseresznyét nem tettem bele, csak gyümölcskeveréket, de szerintem variálható, pl. tehetsz bele mazsolát)

Minden a gépbe, és vagy dagasztás és sütés vagy pl. sütemény program (a keverés után az edény faláról érdemes leszedni a ráragadt tésztát (persze az edény megsértése nélkül).

Tudom, hogy nálatok a lisztkérdés miatt egy kicsit másképp van, de talán kapsz belöle ötleteket.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Conti, Sasha, Szilcsike
Elküldtem mail-ben az RR féle diétát.

Nem semmi, mit tudnak topicozni egy alig 1 napos kislányról...

úgy bezabáltam ebédre, hogy most legszívesebben lefeküdnék aludni, de "dógoznom" kell.

A kolléganőm tesztje 1csíkos lett, de minden jel arra utal, hogy lakik bent vki. Émelygés furcsa szagokra, furán viselkedik úgy érzi, sokat pisil stb. Annyira izgulunk, én még jobban, pedig nem is rólam van szó Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Megkaptam, köszönöm szépen.
Egészségedre az ebédet Kép
és drukk a kolléganődnek

RR téma
tényleg kicsit eltúlozzák a dolgot az nlc fórumon, én is szoktam olvasni a sok rosszindulatú hozzászólást

Beszti
Ezeken én is ki fogom próbálni, igaz hogy nekem még egy kenyerem nem sikerült a gépben KépKép Gyönyörűen megkel, aztán a sütés közben meg összeesik, teteje megég, közepe nyers marad.

képzeljétek a szivacson alvás úgy tűnik bevált, egyszer keltünk fél négykor, akkor is a hülye bébiőr rezonált be. Csak el ne kiabáljam Kép

megyek, mert éjszaka kicserélték a lányomat Rontó Pálra, mindent szed szét, az előbb egy tekercs papírtörlőt szedett apró pici darabokra a nappaliban míg Wc-n voltam KépKép

Szilcsike
szilcsike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?