Új privát üzeneted érkezett!

Pupy
A nagy mánágerem meglátta, hogy keményen nyomom a babanetet. :( Tegnap behívott magához és kérte, hogy ezt a kicsi időt bírjuk ki és 2 hét múlva váljunk el békével. :?
Ezért is jöttem be korábban, hogy tudjak kicsit netezni. :D
A szülésfelkészítőért áprilistól kell fizetni, 5 alkalom 10 rugó. Szerencsére nekem nem kell fizetni, mert már elkezdtem.
Sajnálom a barnát, pihizz!

Andy
Ezekhez a hókuszpókuszokhoz nem értek. :( Remélem, hamarosan terem neked is egy zebra. :)
Daninak gyógyulást!

Nemsokára zúzok haza. Mindenkinek jó hétvégét!
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindegyikőtök jól van!

Először is Pupy!
Jaj, nagyon megijesztettél, elborult az agyam is egy pillanatra, de aztán látom minden rendben van. Nehéz dönteni, hogy az ember inkább feküdjön-e otthon, vagy inkább dolgozzon tovább. Én már nagyon bánom, hogy nem dolgoztam, elfoglaltam volna magamat. De hát ahogy a helyzet adja :D

Panka!
Gyönyörű Emilid van :D
Akkor jó, ha Annácska rendben van, sajnálom, hogy ide már nem jön.
Gratulálok Emilihez, bár a képet nem tudom megnézni, nem veszek ilyen újságot.
Hát az unokanagynéni nem állt hozzám túl közel, rigolyás volt nagyon, de elfogadtam. Voltak dolgai rendesen, most már csak mosolygok rajta. Pl a lakás rendben tartása a mániája volt, minden tiszta higiénia, belépnia szobába csak több hipós rongyon keresztül lehetett csak. Na az unokája 1 év alatt 3-szor volt skarlátos, mert látogatni is csak fél órára lehetett a gyereket. ÁÁ, szóval ilyen volt.

Angie!
Szilárdkának utólagosan is BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Gyönyörű baba Szilárdka, nagyon édes baba. :D Mekkora haja van, nagyon irigyellek. A lányok kinézik a csatjaimat, és az ő hajukba is bele akarják tenni, de nekik ugye még alig van :( Olyan csalódottak szegénykék, hogy az az 5 szál nem tartja meg....
Azóta hívtál?

Nomi!
Jobban vagyok már?

Maci!
Horvátországban kinéztünk egy szigetet, és úgy döntöttünk, hogy benépesítjük 2 hétre :D:D:D
Miért veszik el a házatokat?
Sajnálom a párodat, biztosan nem lehetett könnyű neki....:(

Syry!
Hát mi csak 4-en megyünk, meglátjuk, hogy mi lesz. Mondjuk mi első perctől egyedül vagyunk velük, lényegében az elején is csak főzni jártak fel a szülők.
Igen rajzolgatnak, sőt Angi tegnap a bébi legóból tornyot épített teljesen egyedül. Anyukámtól megtanulták, hogy hogyan kell a babát ringatni és elaltatni. Ma reggel pedig felvették a papucsomat és abban rohangáltak :D
Szupi lehetett Bécsben, mi is akarunk menni majd, ha nagyobbak lesznek a lányok, vagy lepasszoljuk nagyiknak :D Aranyosak a képek is. Gyönyörűek ezek a tojások, kár, hogy nálunk már nincs ilyen szép ünnep, mindenki megy valahová.

Adriana!
A lényeg, hogy szépen lassan rendeződött minden :D

Évi77!
Szegény Dóji így a betegséggel :(:(:( De a lényag, hoyg újra a régi formáját adja.
Gyertek ti is :D
Mivel szeptembertől szeretnék dolgozni, ezért még ki szeretném használni ezt az utolsó munka mentes nyaramat. Szomorú vagyok, hogy ez lesz az utolsó :(, így szeretném a legjobban eltölteni :)

Fleur!
Én voltam Rodoszon, onnan jöttek a lányok is, tudom nem Korfu, hanem egy másik. Furcsa volt, ugye céggel mentünk, meg április is volt.....
Na majd Korfut is kipróbáljuk. Még Costa Brava-ra szeretnék elmenni, mert a férjem ott még nem járt, nekem meg nagyon tetszett. Ami a nagy álom, az Tirol kastélyok :Dhmmmm

Anikó!
Örülök, hogy jól vagytok. Kisfiaidnak pedig minden jót kívánok :D

Szupik a pocis képek, nagyon jól mutattok rajta :D

Tacsifül!
Jó rólad is hallani, nagyon aranyos szép baba Marci!

Sok puszi mindenkinek, mindjárt írok magunkról is.

Kép
narco

Bocsi Nomi!
Azt akartam írni, hogy jobban vagytok már? (ezek a freudi elszólások.... :roll: )

Juca!
Hogy vagy???

Rólunk!

Nóci tegnap letudta a 3 napos lázat, már nem volt kérdés, amikor 40,5-öt mértem neki egyik estére. Csak bújt hozzám egész nap, csak bámult rám nagy boci szemekkel. De tegnap már tele volt a teste pici apró piros pontocskákkal, na persze és futkározott körbe meztelenül. Nem tudom emlékeztek-e Angiva ezt januárban letudtuk. De legalább nem jön vissza.
Közben voltunk mindenfelé, a nagyszülők lényegében egymást váltották 3-4 naponként, nekem persze takarítani kellett mindenki előtt és után, de legalább jöttek, és ez jó volt.
Voltunk moziba is, Johnny Deppet néztük, egy borzalmas hullás filmben, azért Jack Sparrow kapitányként jobban tetszett, vagy Csokigyárosként, azért megmarad kedvencnek.
Szerdán megyünk haza vidékre, remélem jó húsvét lesz mindannyiunknak.

Nektek mindenféle jót kívánok: Nárcó

Kép
narco

Sziasztok!

Szóval Monyó a száni klubbosba írogat, Edinka és Babus az egyel feljebb lévőbe,Anácskára meg nem emléxem hogy hol bukkantam rá. :roll:

Nárcisz!
Köszi.:)Az előző odalon fent van a kép az újságból. :wink:
Meliyk szigetre mentek?Mi is szeretnénk Hor.o.-ba menni, csak a lavicvsos-sziklás part miatt idegenkedek tőle egy kicsit.
Ügyesek a lányok, Emili is most kezd utánozni mindenben.:)
3 napos láz::(Jobulást Nócinak!

Maci!
Hú, ez a lebukás ciki, de nagyfőnök lehetne megértőbb is, nem kell ezért balhézni, gondolom ettől még rendesen végzed a munkád, így nincs rá rossz hatással a babanet. :wink:
Mi az hogy lecsúsztok a házról???Ki merészeli lecsapni rá?? :shock:

Tacsifül!
Üdv itt, nagyon helyes nagy fiad van!:)

Angie!
Köszi szépen előre is.:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Andy!
Én is írtam privit! Az jó ha a férjed eredményei rendben voltak, de sajnos (és nem rémisztgetni szeretnélek) akár egy kis gyulladás is gondot okozhat, amiről nem is tud. És azóta majd 2 év telt el. De szerintem semmi okod elkeseredni, fél év még nem a világ, sőt én a múlt hónapodat is kivenném,hisz nem sok esély volt rá. Így máris 5 hónapnál jártok. Fel a fejjel, lesz kisbabád!! :D

Maci!
Így már értem.. :twisted: Én nem szoktam netezni bent,pont ezért mert nem szeretnék lebukni.. de azért látszik,h. most itthon vagyok.. :D
Akkor ezek szerint még 2 hétig dolgozol? Eddig is tervezted, vagy csak a főnök miatt?

Nárcisz!
Drága vagy!! :D Igen már jobb a helyzet, bár ma megint rákezdtem...de pihizek folyamatosan.
Örülök,h. Nóci jobban van, mi volt ez a piros pöttyös mizéria? Brányhimlő? Érezzétek majd jól magatokat a szülőknél, előre is Kellemes Húsvéti Ünnepeket!! :D
Vendég

Belanitta
Szorítok a szombathoz!!

Pupy
Csini poci :) olyan nosztalgia fogott el :) elkezdett hiányozni a pocak :lol:
Hurrá, h nuku vérzés végre!!!!
Munka..hát nem tom' elhiszem, h nem szeretnél otthon ülni, de abból amit írtál nem úgy fest, h neked nagyon dolgozni kellene.

Tacsifül
No akkor kellemes húsvéti ünnepeket! :lol: reméljük a nyuszinak + teszteket is szokása hozni :)
tudsz nekem emilen képet küldeni? A többit én megoldom :)
Nagyon ééédes!

Maci
hogy hogy nagyon lebuktál??? de nincs baj??? nálatok nem lehet netezni???
fúú ez azért gáz kicsit sztem...no mind1

Andy
Azért szorítok még hátha, főleg, ha a ciklus csúszott.
Nyugi, még ha van ovuláció, meg együttlét és minden tökéletes, még akkor sem biztos, h a megtermékenyülés megtörténik...vmi vérvétel szerűségen jártál mostanában.
Az lehet segítene tisztábban látni.

Narco
Írtó jól hangzik ez a nyaralás :) a csajok meg hihetetlen ügyesek :)
A csoki gyárost én is imádtam :) viszont az utolsó Karib tengeres cucc nekem már sok volt. Ezek szerint a Sweeny Tod-ot néztétek :) jó volt?
mit csináltatok a 40 fokos lázzal? Csak ha előfordulna....:(

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Pupy!

Olyan helyes pocikád van! Pihizz csak tovább szorgalmasan :)

Vali!

Lombikunk még nem volt, 3 sikertelen inszeminációm volt :? Mi is 2007 áprilisa óta próbálkozunk tesóval :(

Maci!

Azért ez nem szép a főnöködtől :( Egy kis babanetezés nem a világ :) Remélem nem veszik meg előletek azt a jó kis házat!

Nárcisz!

Jobbulást a csöppednek! Jó húsvétolást :) Dóri is már úgy várja a nyuszikát :) Biztos benne, hogy jönni fog, hiszen ő jó kislány :) Ezt naponta többször el is mondja :)

Sikerült elintéznem a pajzsmirigy gyógyszert, hétfőtől szedem az emelt adagot, 6 hét múlva kontroll. Ha minden oké, akkor kezdhetek :) Addig talán a lelkesedésem és bizalmam is visszatér :roll:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Panka!
Ahhha, szóval az a kép az volt, irtó aranyos :D
Krk szigetére megyünk, abból a megfontolásból, hogy az van a legközelebb, mert azért nagyobb útra nem nagyon vállalkoztunk. De így ott lesz az autó és remélem az egészet majd szépen be tudjuk járni :D A parttal szerintem annyira nem lesz gond, hiszen mások is mennek picike gyerekkel oda, és veszünk nekik majd kis műanyag cipőt. Meg ugye a tengerbe velünk jönnek, arra meg úszógumi és karúszó. A tengeri sünök meg Görögországba is voltak.
Nóci már jobban van, csak ugye az 3 nap katasztrófa volt, de negyedik napra már semmi, csak a pöttyök.

Pupy!
Mire kezdtél rá? Nagyon megijesztesz engem mindig.
Hát ez a 3 napos láz (exanthema subitum), valami gyenge kis herpesz vírus fajta okozza. 3 napig extra magas láz, ilyenkor nem 1s nagyon megy 39 alá az értéke. kezelése csak a láz csökkentése. 4, napra hirtelen lázesés, nekünk ilyenkor 36.6 volt (minden értéket popsiban mérve adok meg, a külső köpeny hőmérséklet úgyis csak szubjektív náluk még). Amikor a lázesés bekövetkezik, akkor a mellkason, hason elöl és hátul tele lesznek apró pici halvány piros kiütésekkel. Egész életre szóló védettséget ad, csak 3 éves kor alatt kapják meg a gyerekek.
Húsvét remélem jó lesz, kis játékkal is készülök a gyerekeknek, remélem beválik majd.

Fleur!
Nekem a kapitány nagyon bevált :D, szinte minden nap röhögök rajta, ahogy futni tud a homokban :lol: :lol: Igen, most azt néztük, aztán utána gyorsan meg is beszéltük Tomival, hoyg mit változtatnánk rajta, mint rutinos rendezők :D:D:D
Úgy kezeltem, hogy van itthon Germicid-C meg Nurofen.(Gyógyszertáros ismivel arra jutottunk, hogy gyerekeknél ezek a legjobb lázcsillapítók(két különböző hatóanyag). 1-1 hatóanyagot 6 óránként lehet adni, ha viszont felváltva adod, akkor 3 óránként tudsz valamit adni a babaának. Pl reggel7-kor Germicid, aztán 10-kor Nurofen, aztán 1-kor G aztán 4-kor N és így tovább. Persze túlzásba én sem esek, egy nap leggyakrabban csak 4-5-ször adtam nekik valamit. Egyébként ennél a betegségnél a hűtőfürdő nem sokat ért nekünk, volt hogy nőtt is 1-2 tized fokot. Viszont megpróbáltuk ugye a lelkiismeret miatt. Viszont az influenzánál a hűtőfürdő nagyon bevált.

Évi!
Igazából annak örülök, hogy azért a bajra van megoldás, és végül is egyszerű. Szerintem ez is nagy előrelépés.
Dóji mindig okoz valami meglepetést, olyan édes lehet. Sok puszi neki :D

Kép
narco

Narco!

Megjöttünk a védőnőtől.

Lábam csúf. 73 kiló vagyok (este kb. 5-tel több). Megbeszéltem vele, hogy hetente viszek pisit, meg mérnek vérnyomást.

Ja és a gyereknek nem tudtuk elcsípni a szívhangját. Az egy dolog, hogy összevissza fekszik, de gyorsúszó a lelkem. Mire hallottunk két dobbanást, már tovább is állt. Pedig már azért annyira nem kicsi. Vagy már most sincs szíve :-P

Amúgy minden negatív, és minden rendben. Egyedül ez a hízás gáz (5 hét alatt 5 kiló) meg az ödéma (ami a hízás egy részét adja).

Amúgy: megszívtuk a gyedes bulit, két hónapra be kell magam jelenteni 150 ruppóval... elkevertük Kinga anyakönyvét intézni kell, start kártya is kéne, meg ezer felé ügyintézni. Találtunk szittert, de most nem tudjuk kifizetni. Gyerekkel a hivatalban... majd referálok.

Ovi: be kell íratni kingát. Egyházi ovi: márc. 29-én lesz jótékonysági bál. Őszre kóruskoncertet szervezek, kórus igent mondott, atya örül. Többi lázongás takarékon, nincs energiám Kinga és a terhesség menni, és Zsan Darkot játszani.

Az idő is megvisel, unom, hogy ki tudunk menni, de csak kicsiket. Estére elfáradok, lakás rohan.

Hirtelenjében ennyi. Viszont most már nagyobb eséllyel tudnánk randizni, akár Angieékkal hármasban is. Ja és van már matracunk a földön. Haladunk, mint a reumás csiga. 42,8 év múlva már könyvszekrényeink is lesznek.
:P

No de->
http://kovacs-telekes.org/en/juca/blog/2008/03/06/ana
http://kovacs-telekes.org/en/juca/blog/2008/03/13/teso

tjuca

Bocs, hogy senkinek nem írtam, olvasok, de írni időm nem nagyon van.

tjuca

Juca!

Sajnálom, hogy megint megtalált ez a vizesedés :( Nem semmi, mennyi mindent csinálsz, intézel, ez igen! És a drukkokat is köszi, a másikon nem írtam :oops:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Juca!
Húúú, mennyi mindent csinálsz. Mondjuk én sem unatkozom, csak most pihi napot csinálok, "mert megérdemlem" :D:D:D
Volt a TV2 "Segíts magadon" műsorában múlt héten egy bácsi (azonnal akartam nektek írni, csak nem volt időm), aki valamiféle teakeveréket gyárt, ami kismamáknak vérnyomást csökkent és vizet hajt, be is vizsgáltatta. Utána járjak??

Viszont most készültem ki a lányokkal sétálni, erre elkezdett esni az eső. Furcsa is volt, hogy Nóci bevágta fél 12-kor kaja nélkül a szunyát, Angi ment utána délben és 14.15-kor én keltettem őket, hogy jó lenne ha már mennénk sétálni. Most mérges vagyok, mert eleredt az eső....
:evil: :evil:

Kép
narco

Juca
megnéztem a blogod. tündéri Kinga pocakpuszilós képe. Hááát én is kíváncsi vagyok mi lesz 6 hónap múlva... :lol: :lol:

Andy
csak röviden. szerintem a 40 napos ciklus kicsit hosszú. ha mondjuk a köv. ciklus is ilyen hosszúra nyúlik, esetleg érdemes lenne megnézetni a hormonjaidat. (nekem is hosszúak voltak Máté előtt. sőt a Máté előtti ciklusba nekem is 40-41 napos volt. és a következő hónapban megfogant Máté. :lol: reméljük nálad is így lesz.) Az hogy Apa értékei jót voltak két-három éve, még nem jelent semmit. (sajnos változhat ez is, de reméljük nem így van!!!!!!!!!!!! :D )

Sokat írtatok ma lányok, nem is tudtam mindent elolvasni. este pótolom és akkor írok mindenkinek.

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Remélem második nekifutásra sikerül. Marci itt ül az ölemben, valamit megnyomott és huss, elszállt az egész iromány :twisted:

Évi
Köszönöm, hogy beraktad a képeket. Midjárt elküldöm a kisképnek valót is. Köszi előre is!
Bocsi, hogy inszem helyett lombikot írtam! 6 hét gyógyszer után mi lesz a köv lépés?

Andy
Sajnos én nem vagyok profi görbe olvasó, nálam ez soha nem működött. Illetve mint utólag kiderült ez a módszer nálam csak a stressz fokozására jó, egyébre nem :? A 40 nap kicsit sok, nem?
Bár ismerek én olyat is, akinek évente két-háromszor volt mensije és mégis teherbe tudott esni. Persze ez a ritka véletlen és baromi szerencse kell hozzá. És ugye mi nem ezek közé tartozunk. :?
Dani már jobban van? Adsz neki valamilyen gyógyit? Homeopátia?

Juca
De tök jó a terhes-vonalzód! :wink: :lol:

Pupy
Hogy vagy? Remélem már minden okés! A munkát lehet, hogy már nem kéne erőltetned. Ha módod van rá, inkább maradj otthon és pihenj. Nehogy megbánd később! A munka megvár! :)

Lányok, nincs véletlenül ismerősötök a tb-nél vagy a MÁK-nál? Gyes-ügyben szeretnék tanácsot kérni, de itt a tb ügyintézők mindenhez értenek, csak ehhez pont nem. A Gyed június 26-án letelik, gyesre meg nem vagyok jogosult. Nagyon bízom a nyusziban, de csodát azért nem várok. Ha nem jön össze addig a tesó, akkor kereshetek munkát és a Marci meg mehet bölcsibe. Az előbbivel még csak-csak megbírkóznék (5 év után biztos nehéz lenne vissza menni), de a bölcsi gondolatától össze szorul a szívem. Szóval, ha tudtok egy profit, lécci szóljatok! Köszi!

Annyira felháborított ma az, amit a fogorvos szomszédaink csináltak. Tudjátok, én mindig irigyeltem azokat, akik egyet kettyintenek aztán jön is a gyerek. Szerintem ezek is ebbe a kategóriába tartoznak. Viszem ki a szemetet, látom szomszédék kocsija az út közepén (zsákutcában lakunk, ők az utolsó előtti ház), hátsó ajtók tárva-nyitva. Amikor közelebb értem látom, hogy az egyik gyerek ott alszik. Először azt hittem rosszul látok. Nem voltam rest és az ablakból figyeltem, hogy mikor jön ki érte valaki. Fél óra múlva a gyerek felébredt (kb. 4-5 éves lehet a fiúcska) és bement. Ajtók tárva hagyva, este mikor jött haza a férjem, még mindig nyitva volt az ajtó. No comment! Egyébként fogorvos létükre tök igénytelen banda. Persze szép, márkás ruha az van, de se IQ, se rend, tisztaság, se köszönés a szomszédnak... Tudjátok, én ilyet soha nem tudnék megtenni (és gondolom TI sem), mert tudom, hogy mennyit kínlódtunk míg összejött nekünk ez a kis KINCS!!! És bele pusztulnék, ha elveszíteném. A mai világban sose lehet tudni milyen beteg ember téved errefelé, vagy ne adj isten egy kóbor kutya...
Na, befejezem, mert nagyon hosszú lettem meg újra csak felhúztam magam mások idiótaságán.

Puszi mindenkinek és szép hétvégét!
Vali

Kép
Kép
tacsifül

Puppy !

Ne haragudj h bontottam a kapcsolatot de a számítogép kikapcsolt véletlen ráléptem a hosszabbító gombjára.ha fenn leszel msn en akkor legközelebb is tudunk irni

Lányok szerintem másokat is felvettem msn-re.Aki visszajelölt annak köszönöm.

Kép

Kép
bellanitta

Vali! Syry!
Hát, igen, ez a 40 nap sok egy kicsit, de nem ez a jelemző ám!! Már nagyon régen nem volt ilyen hosszú ciklusom. És azért valahol még mindig titkon reménykedek, hogy most is csak azért ilyen hosszú, mert lakik bent a pocimban valaki! De ez úgyis elválik most a hétvégén, mert ha nem jön meg, hétfőn megcsinálom a tesztet, aztán szerda körül megyek a dokihoz vagy így vagy úgy! Vérvétel? Igen, mindenképpen gondoltam rá, ha most mégsincs babó! Beutaló nélkül el sem jönnék a dokitól! Na meg egy uh és társai!!

Dani még mindig nincs jobban. hacsak azt nehetjük jobbnak, hogy már nem száraz a köhögése, hanem kicsit szafotsabb. Az orra rendületlenül folyik, és extra nyűgös, mert közben jön a foga is. Már kint van 16 és most hátul a 2 alsó örlő szeretne kibújni. Ettől hasmenése van.. Szóval megvagyunk áldva!
Hogy mit adok neki? Béres cseppet adok + C vitamint, a köhögésre Lándzsás utifüvet, a szemére (merthogy ráment a takony és tiszta csippa volt) kamilla tea + Brulamicin szemcsepp, a szájpenészre Bórax glicerint. A nátha elején pedig adtam neki az Oscillococcinumot. Hát ennyi! :roll: :lol:

Fogorvosék igen durvák lehetnek!! Én sem értettem meg soha az ilyeneket!

Kép
oriandy

Oriandy
én még azért bízok benne, hogy talán hétfőn "+" lesz a teszt. Utána meg ígyis-úgyis mész dokihoz...
sajnálom, hogy Daninak nehezen múlik a köhögés stb.

Tacsifül
nem értem. miért nem jár neked gyes? :shock: úgy tudom az alanyi jogon jár, annak aki magyar állampolgár. Nem kell hozzá munkaviszony! :)

Kép

Kép
syrynx

Emili!
Nagyon Boldog első Születésnapot!

Kép

Kép
syrynx

EMILI BOLGOG SZÜLINAPOT!!![/quote]

Kép

Kép
bellanitta

Tacsifül!

Első körben TB szakbarbár az indexen.

Nekünk is van ismerősünk, aki lazán a kocsiban hagyja az alvó gyereket, mert ő "érzi" mikor felkel. Osztálykiránduláson voltunk Sástó környékén. Egy domboldali étteremben. Na ott annyira érezte, hogy a parkoló motorosok szóltak, hogy sír a gyerek a kocsiban... Én sosem hagynám egyedül mondjuk ismeretlen helyen lakásban sem. Fülelnék az ajtó előtt, és ha hallom, hogy ébredezik, már mennék is, de kocsiban...

Emili!

Boldog szülinapot kívánunk!

Narco! Angie!

Tal?

tjuca

Sziasztok!

Pupy! A ver is elhult bennem...de hala Istennek jobban vagy(tok)! Kisujjadat se mozditsd, vigyazz nagyon magadra es a kis Csodara!

Emili, nagyon boldog szulinapot, gyarapodjal tovabbra is ilyen szepen, szuleid nagy oromere:)

Juca: nem semmi az eleted...kitartas. Most sem usztad meg a vizesedest? Az eleg ronda lehet, szerencsere nem tapasztaltam...hat csak jobbulast, habar meg a fele hatravan...:)

narco: lanyaid meses kis manok, szerencsere jol vannak most mar mindketten. errol a 3 napos lazrol en is hallottam mostanaban, barataink 2 ev koruli kisfia kapta el...pedig azt mondjak, hogy inkabb lany gyermekek kapjak el:) horvatorszagi nyaralas...hmmm, sweet dreams:)

andy: en is egy evet gyotrodtem gorbe-gyartassal:( aztan mikor lemondtam rola, babas lettem:) es micsoda szerpentinek voltak az utolso gorbemen!... en szemely szerint immunerosito-kurat csinaltam tavaj januartol, ferjembe is nyomtam a bogyokat;) nalunk mukodott...

syry: hajraztok ebben a ciklusban? latom kozeleg az akcio-ido;) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rolunk: jobban vagyok torokgyulladasilag, szerencsere Tamas urfi nem kapta el:) kicsi mano nagyon draga. mar gogicsel, van '' booo" es "goooo", kacaraszas, vidamsag, foleg reggeli ebredeskor:))

Puszi mendenkinek, kuldjetek szep idot, tudjunk setalni menni:)

Nomibogar
Kép
nomibogar

Andy
Adjál Daninak coryzaliat (2 db/nap) legalább 5 napon keresztül, Euphorbium orrcseppet 4-5x naponta trutyi szívás után, a hurutos köhögésre nálunk nagyon bejött a Stodal szirup. Mind homeopátiás és az adagokat a dokinénink mondta. Ha a Stodal gyengének bizonyulna akkor recept nélkül lehet venni Ambroxol (nem tudom, hogy így írják-e, de mondani így kell :lol: ) szirupot. A homeos kímélőbb csak kicsit lassabban hat, de az Ambroxol 2-3 nap alatt fölszedi nekik a trutyit. Próbáld meg!
A szem csipásodásra meg 2dl vízben késhegynyi sót szoktam feloldani és azzal áttörölgetni napjában többször. Volt olyan, hogy reggelre semmi baja nem volt a szemének. Persze ez attól is függ, hogy éppen mennyire van már teli bacikkal a szemecskéje. Ezt is a dokinénink mondta:)
Egyébként hány naposak a ciklusaid? Peteéréssel, mnyálkahártya leválással minden rendben nálad? Az is okozhat elhúzódó, akár rendszertelen mensit. Danira mennyit vártatok?

Syry
Igen, állampolgároknak alanyi jogon jár. De én nem vagyok magyar állampolgár (a gyerek az, de az senkit nem érdekel). Nem tudom, hogy valami változott-e az EU miatt és sajnos itt Győrben a tb-nél sok a "hozzáértő" ember. Ahányszor édeklődtem, mindig mást mondtak.

Emili Boldog szülinapot és nőjjél nagyra! :lol:

Kép
Kép
tacsifül

Tacsifül
férjed sem magyar állampolgár? ha esetleg ő az, akkor ő megigényelheti, akkor is ha 8 órában dolgozik. :D

Kép

Kép
syrynx

Narco
Krk szigete szerintem klassz. én egy napot voltam ott a tesómékkal 3 éve, akkor 15 hónapos volt a kisfiuk. Baska-ban voltunk. ott nagyon lassan mélyül a tenger. szerintem szuper hely. (amúgy a túlparton voltunk a szárazföldön, az se volt rossz, de Baska nekem jobban tetszett.) 3 napos lázat sajnálom. :( fő, hogy túl vagytok rajta.

Nomibogar
igen, jövő héten lesz valamikor a "nagynap", reméljük jó lesz majd az időzítés. Voltatok sétálni? ott milyen az idő? itt hétágra süt a nap, bár kicsit fúj a szél. mi voltunk Mátéval ma, és olyan szépek már a kertek, nyílnak a nárciszok, aranyeső, jácint stb. Ja, és nálunk is kinyíltak a sáfrányok, egyenlőre 3 db, úgy örülök, novemberben ültettem őket, ez az első év, hogy "kertészkedek" itthon. vannak tulipánok is, persze azok még nem virágoznak, de már kibújtak, minden nap nézegetem őket, olyan jó... :lol: Örülök, hogy jobban vagy. Nálunk most a Dédnagyi beteg, köhög, náthás stb. :(

Kép

Kép
syrynx

Emili Boldog születésnapot!

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Csajok talira jó lesz akkor a javasolt időpont? Csak mert akkor kiírom nagyobban is.

KépKép
KépKép
fleur

Juca! Nárcisz!
Szerda jó nektek?

Virág!
Szerintem tűzd ki azt az időpontot, ami a legtöbb embernek jó.

Már alig várom a talit! Pocakosok, remélem ott lesztek, mert látni szeretném a gömbölyödő babalakokat :)

Emili!
Hát ha mégis idetévedtem a mai napon, akkor ismét nagyon boldog szülinapot neked!! Biztos épp most zabálod a tortád (de azért inkább bizom benne, hogy már alszol szépen csendesen :) )
Vendég

Angie!

Egyelőre Kinga taknyol. Tegnap levittem a dokinénihez, más baja nincs. Kapott nyákoldót (Sinupret). Tüdeje tiszta, torka rendben. Remélem elmúlik, ha mégsem, akkor mi toljuk a részünkről egy kicsit a bulit, mert nem szeretném, ha a másik három manó lebetegedne. :-)

tjuca

Angie megvolt, csak senki nem reagált.

Akkor tali időpont március 29.-e
időpontra én 11 órát gondoltam. Jelezzetek vissza kérlek, hogy jó e ez nektek. Helyszín szokásos Brendon Váci út.

Remélem jó nagy lett :lol: és mindenki látja :)

Kingának gyógyulást![/i]

KépKép
KépKép
fleur

Henriettáknak nagyon boldog névnapot kivánok!!!
Vendég

Emili!

Utólag is boldog szülinapot!

Lányok!

Megvagyok még és egész jól, épp holnap látok neki a húsvéti nagytakarításnak Csabi füle meggyógyult, róka koma egyre ritkábban látogat. Csupa jó hír és a lényeg: voltunk uh-n, babácska vígan lubickolt, mosolygott, orrot dörzsölt, integetett, talpacskákat mutogatott, fantasztikus volt! Nem tudom leírni, mekkora élmény! Tökéletesnek látszik doki bácsim szerint,minden rendben van vele, volt komoly down-kór szűrés és átment a vizsgán a pindurka! :lol:
A dokim szerint 1-2 héttel idősebbnek tűnik az adatok alapján, most csak arra vagyok kiváncsi, melyik időponthoz igazítják az afp-t?

Pupy!

Tessék PIHENNI! Nagyon vigyázz a manócskádra és beszéld át a dokiddal ezt a munka-nem munka kérdést!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

EMILI!!
BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT!!!!!

Kép

Henrietták!!!
Boldog névnapot kívánok nektek !!!!

Kép

Vali!
Sajnálom ezt a helyzetet. Tényleg a férjed, vagy nagyi megigényelhetné helyettetek. De javaslom én is az index.hu "Szakbarbár" nevű illetőt, aki szinte minden kérdésre válaszol.
Hogyhogy 5 évig voltál otthon?

Juca!
Benne lennék taliban, csak szólj. A kérdés, hogymeddig tudok elkocsizni motoros rásegítés nélkül. :D
Kingának jobbulást :D

Syry!
Hát nagyon remélem, hogy szupi lesz, nagyon készülünk :D
Szurkolok :D

Angie!
Nekünk a szerda már nem jó. Figyi, még mindig nincs msn-ed, vagy skype? De tényleg jó lenne egy találka.

Puszi: Nárcó

Kép
narco

Pont ma vagyunk 1234 :D

Kép
narco

Jóóóóóóóó reggelt!

Tegnap voltam bent a kórházban, megismerkedtem a szülésznőmmel. Kb. 40 év körüli hölgyike, nagyon kedves volt. Mondta, hogy nem kell ragaszkodni a szerdai szülőszoba-látogatásokhoz. Ha tudom, hogy apa hétvégén itthon lesz, csörögjek rá és megmutatja nekünk. :)
Szombaton kocsitakarítás közben a másik lépcsőházban lakó banya teljesen kiborított. Még füstöl a fejem. Apa azt írta, hogy lecsapja, ha nem fér a bőrébe. :D

Narco
Horvátország nagyon szép, egyszer majd mi is elmegyünk. Majd hozz képeket. :)
A tulajon múlik, hogy tud-e még várni 1 hétig vagy eladja a másik "jelentkezőnek" a házat. Jövő kedden már okosabbak leszünk. :? Azért egy jolly joker ház még van a tarsolyban. ;) :D
Miért kell ilyen gyorsan visszamenned dolgozni?

Panka
Egyetértek, semmi rossz dolog nincs a babanetben. Lehet, hogy titokban ő is ezt nézegetni. :D
A házzal kapcsolatban még nem tudok semmi biztosat. A tulaj nem hívott, még van 1 hét. :)

Pupy
Otthon nincs netünk. :( Az új házban már lesz. :D
Eddig se feltűnően csináltam, a monitor sarkában, egy pici ablakban fut. Persze, ki kellett neki szúrni. :evil:
Eddig is március végéig terveztem a munkát. A dokim már régen szeretné, ha otthon lennék, de eddig még hagyott. A lelkemre kötötte, hogy ha bármi gond lenne, úgy érzem, hogy nem bírom, nyugodtan hívjam, rögtön kiír. :)

Fleur
Csak egy kicsit buktam le. Ráadásul valami német nagyfejek is itt köröztek. :?
Hivatalosan nem lehetne netezni, csak szigorúan munkaügyben.
Elég bunkó mód adta elő magát a nagy fehér, de nem érdekel. Nem izgatom ilyen baromságokkal magam. :D

Évi
Köszi a bátorítást! :D Nagyon bízunk benne, hogy megvár a házikó. :)
Szorítok, hogy használjon a gyógybogyó!

Juca
Sajnálom a lábad. :( Talán a jövő úszóbajnoka növekszik a pocidban? :D
Vendég

Angie! Narco!

Mi toljuk egy héttel a partit. Most már Kofa meg az én torkom is fáj, szóval lehet a rendelőben "rásegítettünk" a náthára.

A technikai részleteket megbeszéljük, csak kupálódjunk ki.

tjuca

Maci!
Szurkolok ház ügyben, tudom milyen, amikor beleesel, és csak kell és kell, és nagyon nehéz elengedni. De tudom, hogy a gondviselés sokszor helyettünk is intézkedik, majd eldől, akárhogyan lesz és az lesz a legjobb (saját tapasztalat).
Decemberben lejár a GYED-em. A bölcsit meg nem lehet januártól kezdeni, mert "tanévek" vannak, már most alkalmazkodunk, ha netán a gyerek majd 5 év múlva iskolába menne :evil: :evil:
Eza GYEd is fura, mert elvileg kellett volna kérnem az adójóváírásos papírt, amit elfelejtettek kiküldeni, ezért lemaradtam volna. Amit nem értek, hogy a GYEd-ből minek adózni, amikor azt az államtól kapom és az állam felé adózok belőle. Vagy 17 ezerrel kevesebbet kapok, mint tavaly adójóváírás nélkül, az adójóváírás meg havonta max 11 valamennyi, ja és most kampányként még emeltek is rajta. Ja persze ikrekkel még mindig csak 1 GYED-et kapok. Szóval itt az ideje visszamennem. :evil:

Juca!
nekünk sem menne most :D

Kép
narco

Sziasztok!

Nagyosn szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseket!

Először egy kis szülinapi beszámoló, aztán majd visszaolvasok.

Emili első éve képekben:
http://www.picturetrail.com/flicks/4195041/preview

SZülinapos képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Az utolsó képen látszik, hogy ő fújta el a gyertyát, a lángon lehet látni. :D

Szóval a buli nagyon jól sikerült, már de. jöttek anyáék, apa így segytett a csokimáz felvitelében atortára, bár az az egy nem lett tökéletes, de ízre nayon fincsi volt!Ez volt az első torta amit én sütöttem! :wink: Emilinek is ízlett, ebéd után kapott belőle ,a asarkát, és be is falta majdnem mindet!Banános pudingos volt a töltelék, és piskóta tészta.Persze amig csináltam a tortát, ő felnyúlt az asztalra, és letört a tésztából egy darabot!Mikor rászóltam meg elrohant vele, és gyorsan betömte a szájába:D
Nagyon jólviselkedett egész nap, ajándékba kapott egy montessorit fából, egy fa kisvonatot(építőkockás), egy logikai építős kockát,mondókáskönyvet,biciklisülést, homokózót(ezeket anyáékhoz),meg egy új sport babakocsit.
Ebéd is jólsiekrült, mindenki jól érezte magát.Tomival meg anyósékkal még este átmentünk az usziba, nagyon rámfért már a mozgás, írtó jólesett!Főleg a fárasztó nap után!Mert azért eléggé elfáradtam a nagy sütés főzésbe.
Emilinek írtam egy képeslapot is, ez a vers volt benne(nem én írtam :wink: ):
Mosoly, ami fontosabb, mint
más,
Öröm, amit másban nem
találsz.
Fiatal a szíve,
Mégis mennyi szépet hord.
Amikor csak játszik és nevet,
Csoda, amit kérni nem lehet.
Elmondani félek,
Elhallgatni miért kell:
Jó, hogy élsz,
Megadsz mindent,
És így teljes lett az életem,
Hisz létezel.
Kicsi szív,
Kicsi lány,
Aki éjszakánként angyalokkal jársz
És a nagy csodákra vársz.
Kicsi szív,
Kicsi lány,
Ki az életembe annyi fényt hoztál,
Mikor lelked itt maradt egy éjszakán.
Úgy vártam rád,
Ez a szeretet
Az égben született,
Egy isteni áldomás.
Kicsi szív,
Sose félj,
Én majd mindig óvlak,
átkarollak, bármi ér,
Hogy egy szép világban élj.
Kicsi szív,
Kicsi lány,
Lényed elvarázsol,
mindenperc egy boldogság.
De egyszer útra kelsz majd,
akkor is, ha fáj.
/Szekeres Adrienn/

1 éves adatok:
Súly:9000 gr,
Hossz:79 cm,
Fog:4 db. :D
Tudományok:járás :pár lépés önállóan, lépcsőzés fel-le, hintalóra egyedül fel-leszáll, löki magát rajta,beszéd:gagyogás,annnya, hamm, nyamm.Hol van kérdésre keresi,megtalálja a dolgokat.Minent megért amit mondunk neki(bár néha szelektív a hallása :twisted: ).Rajzolgat.

Kép
pankaa

Panka!
Szupi első szülinap volt :D

Kép
narco

Sziasztok!

Regisztráltam Emilit a www.babavilag.com on, a szépségversenybe :oops: 8) Ha van kedvetek szavazzatok rá, légyszi! :wink: Bal felső sarokban van a szavazás, egy felhasználó csak egyszer szavazhat! :(
Köszönöm előre is annak aki szavaz!A legelső kép az övé, könnyű lesz megtalálni. :wink:

Kép
pankaa

Narco
Köszi a biztatást! :) Valami úgyis kialakul. :)
Furcsa ez a GYEDes ügy.... Úgy tudtam, hogy otthon lehet maradni az ikrekkel, amíg nem mennek iskolába...
Sajnálom, hogy nem tudsz több időt otthon maradni a lányaiddal. :(
Állambácsi is ki tudja találni, nehogy jó legyen bármi is, utána meg sír, hogy fogy a népesség, nem születik elég gyerek... :?

Panka
Jók a képek! A torta nagyon tetszik, meg is éheztem. :)
Vendég

Nárcisz!
KRK nagyon szép, mi is voltunk már, pocakosan. :wink: Mi is autóval, és vmennyire bejártuk, de csak 1 napot voltunk ott.Mi is filózunk hogy közelebb menjunk Horv.o-ba, de ugye autóval az így is sok lenne Emilinek, vagy Görögbe repcsivel.Meg ott ugye homokos a part.Engem kicsit zavar a sok kavics. :? Persze Emilinek is veszünk gumiszandit, az mindenképpen kell. :wink: Mikor mentek?Érezzétek jól magatokat!

Juca!
Sajnálom a vizesedést, meg a gyedet is. :( Kingának is jobbulást!

Vali!
Hát elkég felelőtlenek a szomszédaitok, annyi szent!Én sem merném kinthagyni Emilit egy percre sem sehol!Még 4-5 év múlva sem egy alvó gyereket egy autóban. :? Téynleg nem is értem.

Syry!
Jó kertészkedést! :wink:

Márta!
Örülök hogy minden rendben van a picurkával!És arókák is leléceltek tőled, szupi!:)

Kép
pankaa

Csajok most csak egy lélegzetvételnyi időm van, de ezt le kell írnom :)

Lilla ma reggel, ebben az álmos hétfőben jól felébresztett azzal, h megtette az első mászó lépéseket ELŐRE :)
úgyhogy ennek örömére behúzta és bemászta magát a vezetékek közé :lol: asszem nem fogok unatkozni. Látom már a gyerekeket minden érdekli, amiket mi nem szeretnénk, hogy megfogjon :)

KépKép
KépKép
fleur

Pankaa
Szép lett a torta! Ügyi vagy :) Amit kérdezni szeretnék, hogyan lehet olyan "Emili első éve képekben"-t csinálni? :lol: Annyira tetszik! Ha nem bonyolult, lehet én is megpróbálkoznék vele majd júniusban :)

Andy
Hogy vagytok? Dani?

Fleur
Ügyi kislány Lilla baba! Innentől kezdve nem lesz egy nyugodt pillanata sem anyának :wink: Még szép, hogy mindig azt kell megnézni, megkóstolni, megfogni... amit a felnőttek nem engednek. Persze azért a ló tulsó oldalára sem szabad átesni, mert ha mindent tiltanak, az annál érdekesebb:)

Évi
Veletek mi van? Elküldöm végre a képet is e-mailben, csak most sikerült kiválasztanom egy normálisat. Előre is köszi!

Tanácsotokra GYES-ügyben írtam a TB-szakbarbárnak. Remélem válaszol majd valami okosat.

Megyünk aludni, majd estefelé még benézek!
Puszi

Kép
Kép
tacsifül

Narco
Neked elfelejtettem válaszolni. Azért voltam otthon 5 évet, mert amíg kint voltunk Németországban, addig én nem dolgoztam. Illetve pár hónapig igen, csak nem hivatalosan :wink: Pont mire lett kint munkám, jött a Marci. Lehet, hogy most is el kéne mennem dolgozni és akkor pikk-pakk összejönne a baba??!! :roll:

Kép
Kép
tacsifül

Panka
szupi lehetett Emili szülinapja. tortaköltemények csodásak, így kép alapján. (lehet, hogy nekem is meg kéne próbálni? ha jól olvasom, először sütöttél tortát és jól sikerült? akkor van esély. :D :oops: ) Lánykád a képeken csudaszép. Főleg az első kép, a nagy csodálkozó kék szemeivel.

Narco
hát a gyed ügy tényleg szégyen, mármint az hogy ikreseknek szimpla jár!!!!!!! legalább 1,5 -öt kaphatnátok, ha már 2-őre nem telik állambácsinak, vagy emelt családi pótlék vagy bármi plusz juttatás. ötleteim lennének, de persze sajnos nem mi döntünk erről. lehet ezt is népszavazásra kéne bocsátani, szerintem tuti megszavaznák. :wink:

Maci
az jó, ha szimpi a szülésznő. a munkahelyen sincs már sok hátra. bosszantó ez a net ügy. :evil: ha rendesen végzed a munkád, akkor igazán engedhetnék. :) drukkolok, hogy keddig meglegyen az álom házikó! gondolom már vágod a centit Apa hazajöveteléig.

Fleur
29-e részünkről ok. ha csak nem leszünk betegek, megyünk. :lol:

Mi tegnap Anyuéknál voltunk Sándornapon. (élettársa és annak a fia Sándor.) Jó volt, tesómékkal és Máté unokatesóival is találkoztunk. Már egész jól eljátszott a 3 gyerek. Persze Máté és Krisztián inkább csak egymás mellett, de néha azért megtapogatták egymást. arik voltak. :lol:

Kép

Kép
syrynx

Tacsi
megkérdezhetem, hogy hogy lettél német állampolgár? (ha nem titok) Kintről Németországból nem kaphatsz valami ellátást Marci után? Németországba merre laktatok?

Fleur
gratula Lillának a mászáshoz. :lol: igen, jól látod, bizony a dedeket mindig az érdekli, amivel nem szabadna játszaniuk, ill. ami a felnőttek használati tárgya. (Apa nálunk megoldotta ezt: levágott 3-4 szál kábelt - ami hibás és már nem kell- ágyunk fölé akasztotta és ha az ágyunkon van, azt nyugodtan rángathatja. persze ennek ellenére a számítógép madzagokat is szokta gyepálni. :wink: :evil: ) a konyhában pedig műanyag edényeket szoktam neki adni, fakanalat, meg tejfölös dobozt, azokat is szereti rakosgatni. a legalsó fiókot a konyhában szintén szereti nyitogatni, abban tészta, rizs ilyenek vannak. azt engedem, hogy pakolgassa. (bár tegnap egy egyharmad zacskónyi tarhonyát szétszórt, de több is veszett Mohácsnál. :wink: :) )

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Emili!

Nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Heniknek pedig boldog névnapot!

Vali!

Nagyon szívesen. Várom a kisképet is :)
6 hét gyógyszerszedés után, ha a kontrollon minden oké, akkor újabb inszem következik, az utolsó... Ha az sem sikerül, akkor lombik.
Remélem úgy alakul minden, hogy ne kelljen bölcsibe adnod a Marcit!

Juca!

Kis pocakbébikéd jól lebarnult, egyem a kis lelkét :)

Fleur!

Nagy gratula a hölgyeménynek a mászáshoz!!!
Tali időpont úgy néz ki, hogy jó lesz nekünk, úgyhogy jövünk :)
Lécci írd be a tábliba, hogy 1.cn, köszi!

Márti!

Szuper, hogy minden rendben a babával!

Nárcisz!

Boldog 1234-et a csajoknak :)

Maci!

Örülök, hogy szimpi volt a szülésznő! Mivel verte ki a szomszéd nyanyus a biztosítékodat?

Panka!

Nekem is nagyon tetszik ez az összeállítás Emili első évéről, nagyon ügyes vagy! A torta is jól néz ki :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Kicsi Emili!

Nagyon sok boldogsagot kivanunk elsö szülinapod alkalmabol!!! :D

Kép
Kép
jucmuc

Fleur!
Gratula Lillának a mászáshoz!

Évi!
Köszi nekd isí!

Vali!
Azo az oldalon lehet csinálni, ahol a link is van.Be kell regizni, és utánna.Mondjuk nekem kicsit bonyolult volt, mert nem tudok jól angolul, de nagy nehezen csak rájöttem.Próbálkozz, ha tudok segytek, bár leírni nem egyszerű. :?

Kép
pankaa

Panka!
Hú Szekeres Adrienn kicsi szív c.dalát minden lányos anyukának küldöm és hallgassátok nem tudom sírás nélkül meghallgatni annyira tetszik és igazán szívhez szól.A másik a szeretlek ami még babás anyukák muszály meghallgatnotok.

Fleur!
Gratula Lilla babának a mászáshoz.

Kép

Kép
bellanitta

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?