Új privát üzeneted érkezett!

Pumperka, nyugi. A másik két gyerkőccel is volt túlhordásog vagy idője jöttek? 28 napos ciklusaid voltak?
Lelle 8 nappal jött a kiírt dátumhoz képest később, nagyon ideges voltam már, na de hát mi a biztosíték arra, hogy pont az a dátum az amit kiszámolnak. Már a kórházba is be kellett mennem, de hála égnek spontán indult.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hali!

Élünk ám, csak megint van dógoznivalóm, így csak olvasgatlak benneteket.

Pumperka,
hajrá! Tök izgi!

Giga,
ezt a korszakot át kell vészelni. Nincs rá igazi varázsszer. Ne öljétek egymást a pároddal, semmi értelme. Boginál is megvolt ez az időszak, és bizony megesett, hogy hagytuk sírni, mert már nem tudtunk mit kezdeni vele. De ez azután megváltozott, hogy kiköltözött a rácsoságyból, mert a nagyágyról ugye már le tud szállni és kijött mindig a lefektetés után. Ekkor jött az, hogy Apa mesélt neki lefekvéskor, mindenféle idióta kitalált sztorikat. Max 8 perc alatt aludt a csaj! Nekik igazából az a tudat kell, hogy vele van a szülő, ebben a korban kezdenek el félni attól, hogy egyedül maradnak. Mostanság meg már ott tartunk, hogy Bogi szól az apjának, hogy menjenek tentézni. Apa ilyenkor megvackol magának a lány ágya előtt, és szépen elalszanak. Általában Apa az első... :roll: :lol: :lol: Mostmár nagyon ritkán kell altatni, főleg olyankor, ha valami nyűgje van, mint most, hogy fáj a torka.

Ronikám egyfolytában mérgelődik és méltatlankodik. Nem tud négykézláb állni, pedig annyira akarja. Hasonfekve, félfekvőtámaszban tolja felfelé a popókáját, de nem akar sikerülni. Én meg olyan egy görény vagyok, hogy csak vihogok rajta... Hát milyen anya az ilyen??? :shock: :lol:
andibab

Giga, sajnálom, hogy ilyen rosszul alakulnak az estéitek. Elképzelhetőnek tartom, hogy Lili így szeretne még több figyelmet kicsikarni magának, ha ez azóta van így, amióta Bulcsú megszületett.
Amikor Laja nagyon nem akar elaludni (még 1/2 11-kor sem), akkor apával magunk közé vesszük a nappali kanapéján és nem engedjük, hogy lemenjen. Az elején picit hisztizik, aztán bújik ezerrel hozzánk, majd nagyon lassan elnyomja az álom. Természetesen minden reklámblokkra felül és ezerrel nézi. Egy idő után viszont elalszik az ingerszegény környezetben.

Pumperka, drukk! :)

Laja holnap megkapja a 15 hós oltást. Kicsit aggaszt a dolog, mert elég sok rosszat hallottam erről a kötelező oltásról, ráadásul most egyszerre jön 4!!! rágófoga, amiből 2 már nagyjából kint is van.
Vendég

Giga
mennyit vagytok a levegőn? Bulcsúval biztos nem könnyű, de esténként apával ha picit még kint lenne, hátha könnyebben lefáradna. Legalábbis Dórinál működik, mert az utóbbi két nap nem tudtunk az eső miatt kint lenni, és érezhetően nehezebben fáradt el. :roll:

Pumperka
Nyugi, gondolj arra, max 1 hét és itt a kislurkó. :wink: Joslók vannak??

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Giga: sajna nálunk is hasonlóak az esték, ha nem is ennyire durván mint nálatok. Én is bent vagyok Lilivel min. fél órát de inkább többet mire elalszik. A szeme kipattanva nehogy ki tudjak surranni. Nálunk nem jött be a sírni hagyás, mert a kisasszony hányásig képes üvölteni. Úgyhogy most csak ülök mellette a fotelban és félig én is alszom, közben azon jár az agyam, mikor mehetek már ki, hogy végre egy fél órát kettesben legyünk a férjemmel :? Ja és ha nem rakom be a kiságyba 11-éjfélig bírja a dolgot, úgyhogy én 9 körül mindig lefektetem.
Lehet ez a dolog, csak a Lilikre jellemző? :roll:
Napközben nálatok mennyit alszik Lili?

Képzeljétek, Lili mondja, h Attila (így hívják az apját). Annyira édes ahogy mondja, szinte kiabálva.

Tojásfestés: mi nagyon régóta utazással töltjük a húsvétot, ugye mindig menni kellett vmelyik családhoz. Idén kikötöttem, hogy nem megyünk sehova, ide se jön senki végre hármasban szeretnék lenni. Tervezem, hogy lesz tojásfestés, apa meglocsol minket stb. Mert én nagyon szerettem mikor kicsik voltunk. Vmi apró ajit is fog kapni Lili.

Pumperka kitartás!

Bocs, de nem tudtam visszaolvasni, otthon voltunk Szegeden és nagyon lemaradtam a történésekkel, megpróbálom pótolni míg föl nem kel a kisasszony.

üdv murphyke

Kép
murphyke

Köszönöm a drukkokat!

Igen az eddigieket is túlhordtam.... Ilyenek ezek szerint a génjeim...
A ciklusom 28 napos, de az összes korai uh-n egy héttel kisebb volt a baba. Mindenhol azt írják, hogy az fontos a szülés várható időpontjának megállapításához, de nem igazán szokták figyelembe venni. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nálunk az esti altatás még mindig úgy zajlik, hogy melléfekszem - közben tudok tévézni, de a reklámblokkal bizony nálunk is vigyázni kell - olyankor gyorsan elnémítom a tévét vagy átkapcsolok. ;)
Általában 5 perc alatt elalszik, ritka, hogy nem - mondjuk pont a napokban volt olyan, hogy másfél órán át altattam, úgy tűnt, elalszik, aztán ahogy betettem a kiságyba, már ki is pattant a szeme, és állt fel... De ez szerencsére tényleg ritka, és mostanában az éjszakák is jobbak - egyszer ébred, nyöszörög, iszik, aztán valamikor reggel megint ébred, akkor odaveszem magam mellé az ágyba és még egy-másfél órát alszunk együtt.

De továbbra is azt mondom, hogy jól ki kell fárasztani a gyerkőcöt, és azt nem igazán lehet a lakásban, jó nagyokat kell sétálni, szaladgálni a szabadban... ;)

Nircee: ti jöttök holnap?

Mi húsvétkor évek óta kirándulunk valahol a barátokkal, rendszerint megmászunk egy hegyet (várat), aztán piknikezünk egyet valahol. Közben a gyerekek azért locsolkodnak is, nem ússzuk meg. ;) Idén is megyünk valószínűleg.
Vendég

Giga!
Sajnálom,hogy még mindég nem oldódott meg az esti alvás problémátok!
Napközben mikor alszik Lili?Nekem Zsani délelőtt alszik 1 -1,5 órát,de van,hopgy 2 órát is!ez rendszerint úgy 11-12 felé történik.Este pedig nagyon szépen elalszik vagy kint a kanapén velem(cicin),de volt,hogy apával aludt el,persze akkor a karjában(kb 10 perc alatt)Legkésöbb fél 10-10 felé alszik Zsani!Amikor látom,hogy álmosodna akkor szépen lekapcsoljuk a villanyt,és összebújunk,de legtöbször ő jelzi,hogy eljött az idő.Nemtudok okosat mondani,mert nálunk nem volt ijen gond!Néha van,hogy felpörög jobban Zsani de akkor is legkésöbb fél 11 felé alszik.Nem lehet,hogy nemérett még meg a külön szobára!???? :roll: Nagyon nagy törést okozhat ha,ő tudja azt,hogy van egy másik "emberke"aki veletek egyszobában alszik,ő meg kivan rekesztve!Nálla szerintem ez játszódik le!Vagy a pici nem veletek van??? :roll: Nehéz tanácsod adni,mert nem ismerlek pontosan,nem tudom,hogy hogy zajlik egy napotok stb..!Talán hamarosan megoldódik,talán csak akkor óldódna meg ,ha egy ideig magatok mellé költöztetnétek a lányt,és hagynátok elaludni ott,aztán áttenétek az ő ágyába!ennél okosabbat nemtudok mondani!Lehet,hogy csak ennyi kel neki!Nemszokik hozzá,hiszen egyre nagyobb lessz és majd magától rájön,hogy sokkal jobb neki külön elaludni!Hiszen nem marad örökké picike! :wink:
Remélem mihamarabb megoldódik a problémátok! :wink:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Osztom Verna véleményét, sok mozgás, sok levegő. ÉS szerintem a közelség is nagyon fontos. Én is mindig melléfekszem. (pont úgy mint Verna, nézem a tv-t, és reklámkor némítok:D)De azt is szereti ami Pilláéknál van, hogy tv nézés közben magunk közé vesszük, nagyon meg tudja nyugtatni. Próbálkozni kell, mert ezek sem mindig jönnek be, akkor jönnek újabbak. :roll: De szerintem az egyedül elalváshoz egy kicsit több érettség kell, ők még picik. ÉS úgy van ahogy Tiop mondja, örökké úgysem marad köztünk, egyszer megnő...sajnos :(
NA nem ragozom tovább

Pumperka, hátha most ez a szeles idő, rátok ijeszt... :wink:

Tojást festeni készülök, de csak dekorálás céljából. Pont ma, de előbb vasalnom kell. :?
Úgyhogy lépek is, pápá

thenus

Köszi megintcsak az együttérzéseket és a tippeket.

Pumperka!
Tényleg izgi, hogy már itt tartasz. Szerintem se izgulj a túlhordás miatt. Úgyis már csak napok kérdése. Azt meg már féllábon is...
:wink:
A nappalok egyébként jól telnek a kölykökkel. A lakás általában mint a disznóól, de lesz@rom. Néha annyira belejövök mondjuk a rendrakásba, hogy apa mikor hazajön leesik az álla, hogy két gyerek mellett is rendbe tudom vágni így a kecót. :lol:
Bulcsú még mindig eszik, meg alszik. Egyébként tegnap mértük és 4200 gramm. 3150-nel született. És most 1 hónapos. Nem semmi a kiskrapek. :shock:
Lili meg mostanság nem rosszalkodik annyit, vagy lehet, hogy én nem foglalkozom már annyit azzal, ha szétrámolja a cipőket, kipakolja a konyhaszekrényt... ??? :wink: :D

Andi! És nálatok mikor volt ez az időszak? Én is gondoltam már arra, hogy kiszedek a kiságyból két-három rácsot, de ezek után nem merek. Itt fog nekem rohangálni a lakásban fel-alá? Mert akkor aztán a Jóisten se fogja nekem benttartani ezt a kis nyavajást az ágyban. :D A mesékkel az a baj, hogy Lilit még nem köti le. Én is próbáltam már, de csak fickándozik, és menne játszani, vagy rohangálni.
Én is jókat szoktam nevetni a gyerkőcök "bénázásain". Tudom én is hogy gonoszság, de olyan aranyosak... :wink: :lol:

Pilla!
Nagyon sokat foglalkozunk Lilivel. Én nem hinném, hogy ez lenne a gond, bár lehet, hogy neki még ez is kevés... :? Nem tom. A tv-s dolog nálunk nem nagyon jön be, mert ha mi magunk közé vesszük pár percig elvan, de aztán ezerrel kapálódzik, hogy menni akar le, és mi hamarabb kifáradunk a párbajozásba, mint ő. Eszméletlen, hogy mennyi erő van bennük.

Tüccs!
Az attól függ, hogy milyen idő van. Ha jó idő van délutánonként szoktunk lemenni játszani kb 2 órát. De Lili nem az a rohangálós típus. Itthon a nappaliban fel alá rohangál, de ha kimegyünk csak áll egyhelyben, és nézelődik. Esetleg sétálgat.
Még az is probléma, hogy ha Bulcsút magamra kötöm a kendővel, akkor Lili után nem tudok úgy rohangálni, nem tudok neki segíteni felülni a motorra, stb. Szóval nehezebben mozgok. Viszont, ha Bulcsút a babakocsiba teszem, akkor állandó mozgásban kell lennünk, mert nem igazán szereti ha megállunk, csak ha már nagyon mélyen alszik. Viszont az állandó tologatással is ez a helyzet, hogy akkor Lilivel nem tudok úgymond játszani, segíteni neki, kifárasztani... Szóval meg vagyok lőve. :?

Murphyke!
Lehet, hogy ez tényleg "Lilis" sajátosság. :lol: Az ő apukája is Attila? Hihi, az én Lilimé is Attila. :lol:

Verna!
Nálunk ez az együtt alvás annyira nem működik, hogy csak na. Ha meglátja a lány, hogy valaki pihenni akar (akár vele, akár nélküle) máris felpattan és elkezdi szekálni azt a valakit. A múltkor is Attila egy erős edzése után ledőlt a kanapéra. A lány két percen belül ott termett és elkezdett az apja orrában matatni, a szemét nyomkodta, a fejét emelgette, hogy figyeljen rá, stb. Én a konyhában voltam és akkorákat nevettem rajtuk. Persze Attila is csak röhögött a dolgon. :lol: :lol: :lol:

Tudom, hogy most mindenkinek azt írtam, hogy nálunk ez meg az nem jött be, de sajna tényleg így van.
Azon gondolkoztunk, hogy lehet, hogy akkor lesz ez megoldva, ha Bulcsú is ott fog vele aludni egy szobában. Akkor talán nem fogja egyedül érezni magát, és nem fogja azt hinni, hogy őt kizártuk arra az időre a családból. Őszintén remélem, hogy ez tényleg be fog jönni!

Kép
Kép
giga1

Tiop!
Úgy van nálunk, hogy dél környékén ebédelünk. Utána még játszik egy kicsit és 1 órakor elalszik. Ez az alvása általában 1-2 órás szokott lenni. Általában a másfél megvan azért. Utána szoktunk lemenni játszani 3-4 óra felé (mikor hogy tudom összeszedni őket). Aztán amikor Attila hazaér feljövünk vele (5 körül). És itt fent folytatódik a játszás.
Lili mindig is külön szobában aludt. Már 6 hetes korától külön alszik, és nem volt ezzel gondunk sosem. Igen, ezen már én is gondolkoztam, hogy lehet, hogy az zavarja, hogy az öcsi velünk marad miután őt letettük. Igazából Bulcsú sem velünk egy szobában alszik, de ez ebből a szempontból mellékes. De a délutáni alvásokkal akkor miért nincs gond? Ezt nem értem én... :roll: :?:

Kép
Kép
giga1

Giga: napközben ez az orrban turkálás nálunk is így van, de altatásnál nem hagyjuk, és egy idő után le is szokott róla...
Ja, és nekünk még van egy tuti alvós kellékünk: az itató. :) Úgy szorongatja, mintha az élete múlna rajta, néha belekortyol, aztán visszaveszi a cumit, de az itatót nem engedi el, néha még az ágyba is viszi. :) Szoktunk is rajta röhögni, hogy más gyerek a macijával alszik, Lolo meg az iszijével. :) (Szerencsére nem a szájában van folyamatosan, azt nem hagynám, csak fogja, és néha kortyol belőle.)
Egyébként talán nálunk az is segít, hogy viszonylag szigorú napirendünk van étkezések és altatások tekintetében, tehát mindig nagyjából ugyanakkor van vacsora, fürdés, alvás.... (beleértve a délutáni alvást is). Ja, és én este közvetlenül fürdés után fektetem, bár látom, a többség nem így csinálja, de nálunk ez jött be. :) Kivéve a csütörtököt, amikor úszás után zuhanyoznak Apával, akkor nincs esti fürcsi, de úgy tűnik, nem is hiányzik neki...
Vendég

Sziasztok!

Nircee köszi, remélem hamar kibújik a 4-dik is mert még egy ilyen iccaka és napközben bealszom :x :wink:

Pilla látom nálatok is egyszerre jönnek a rágófogacskák, titeket is megvisel? amilyen nehezen idultak be a fogaink, most úgy néz ki, hogy utóléri magát, mondjuk szerintem a bátyót már nem hozzukbe, neki 18 hósan kint volt mind a 20 :wink:

Giga sajnálom az estéiteket :( lehet az lenne a megoldás ha egy szobában aludnának, nálunk ez kezdetektől így működik és nincsen gond, persze vannak esték mikor csak köztünk hajlandó a Bence elaludni, de olyankor mikor már biztosan alszik fogom és a helyére viszem, valamelyik nap bemászott a Dettihez a kiságyba, hogy márpedig ők eggyütt fognak aludni és kész, haláli volt :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Nem tudom, mi van a honlappal, eddig senki nem jelzett, hogy gondja lenne! :shock: :shock: :shock: Majd csinálok egy kis felmérést, hogy hány embernek nem megy, mert az én gépemen tökéletesen működik. :cry:
Amint megtalálom a hibát, javítom, és szólok!

Tojásfestés,
én szoktam, de nem rendszeresen, és én is csak dekorációs céllal. Locsolkodáshoz csokitojglit adok. Majd jövőre már Marci is tud segíteni, akkor festek, idén szerintem elmarad, mert Anyuék nem lesznek itthon, magunk miatt meg nem fogok, mert nem eszünk főtt tojást.

Giga,
sajnálom ezt az alvós dolgot, szerintem próbáljátok ki, mi van, ha Bulcsú bent alszik Lilivel. Ha nem jön be, ennél rosszabb nem lehet, ismét kivihetitek, de lehet, hogy minden megoldódna! A barátnőm az első naptól együtt altatja a gyerekeit (2 év van köztük), és soha nem volt ebből gondja! Én is azt tervezem, hogy Kiscsibe Marci szobájában fog aludni, én meg velük, így a Kicsi nyöszörgésére már fent is lehetek. Ha meg nem jön be, még mindig kiköltöztethetjük hozzánk.

Andi,
néha én is olyan jókat tudok derülni Marcika szenvedésein! :oops: Persze azért igyekszem nem látványosan röhögni rajta, csak magamban derülök. Aztán valahogy megerőltetem magam, és inkább elkezdem biztatni. :lol:

Jaj, Marci sem viseli el, ha valakit aludni lát!!! Ugyanez, azonnal ott terem, és mindent elkövet, hogy a másik ne aludjon! (Orrturkálás, szemkinyomás, hason ugrálás, lábharapás stb...). Ha nem jön be, mert mondjuk a másikunk eltereli onna, akkor jön a hangos kacagás, játékdobálás, zongorázás, könyvpakolás, toporgás stb... Fel is adtuk, a jelenlétében sosem alszunk. :?

Kép
Kép
nircee

Tiop, Pilla,

a fényképeket - elvileg - megnézhetitek közvetlenül az alábbi linken (a kezdőlap is ide navigálna):
http://www.kerimarci.com/Foto_menu.htm

a videókat meg itt:
http://www.kerimarci.com/Videok_menu.htm

Légyszi majd jelezzetek vissza, hogy így működött-e, mert akkor itt a bibi.

Kép
Kép
nircee

Így meg tudtam nézni. Köszi Nircee! :)

Murphyke, ügyes pici lányod van, hogy ki tudja mondani apája nevét. Gratula!
Sajnálom, hogy nálatok sem megy minden simán az esti elalvásnál. :cry:

Czakoca, olvastam, hogy nálatok is 4 rágó jön egyszerre. Laját nagyon megviselte. Láz, hasmenés, nyűgösség.
Kitartás! Majdcsak kibújnak végre ezek a fránya fogak. :wink:
Vendég

Nircee, nekem sem sikerül megnyitnom az oldaladon a képeket. Egyedül a négyzetben lévő dolgkat(adataim/szüleim/születésem története/blog).

Pilla, sajna nem kellenek ruhák az ismerősömnek, már kaptak egy csomót.

Tegnap sajna nem mentünk zenebölcsibe. Pedig nagyon vártuk és el is indultunk, de inkább meglátogattuk az unokatesómékat és a kis Botondot.
A zenebölcsisek közül 2-3-an kórházban vannak, rota vírust elkapták, úgyhogy így nem mentünk.
Botond pedig nem akar hízni. Egyszerűen nem akar szopizni, mellre teszi az anyja és két perc múlva alszik is. Föl sem lehet költeni. Utána is alszik 3-4 órát, de a mérleg szerint 20-30 ml szopizik. 3300 gr-mal született és most 3000 gr, 2.5 hetes. Nem is kérdeztem, hogy a doki mint mondott neki, de egyébként nagyon nyugis, nem sír, hát én nem is tudom mi van azzal a kis drágasággal.

A férjem elutazott ma Stuttgartba, majd csak vasárnap jön haza. Lehet átcuccolunk anyósékhoz, holnap úgysem megy egyetemre, vasárnap meg úgyis ott ebédelünk.

Én ma úgy döntöttem nem is csinálunk semmit csak elmosogatok és délben meg alszok egy jót Lellével. Aztán csavargunk a városban.

Tegnapelőtt vettünk Lellének egy szandit. Két napig járkáltam utána. Még nincs szezonja és csakis sötétkék és sötétbarna-fekete volt mindenhol, de sikerült egy boltban, pont áru átvételkor felfedezni aranyos és 3 csatos szandit, mint amilyet szerettem volna. Kiválasztottam hármat amiből Lelle azonnal egyet és a másik kettőt nem lehetett a lábára húzni, mert ökölbe szorította a lábujjait. Úgyhogy eldöntötte melyik kell neki, de nagyon kis aranyos, az ára nem volt olyan aranyos, 8800 Ft volt. A dobozban ő cipelte és mutotgatta mindenkinek, haza értünk és azonnal felvettük. És, 20as méret kellett rá, de még kicsit nagy, mert van vagy egy centi még szabadon az elején.

Én nagyon szeretek tojást festeni, idén nem fogunk, nem szeretem ezt a lakást és utálom így feldíszíteni. Én a locsolkodást nagyon nem szeretem, mert mi hárman vagyunk lányok tesók és amíg otthon laktunk kb. 100an locsoltak meg minket és még jó pofát is kellett hozzá vágni. Viszont sonka tuti lesz, tormával meg mindenféle hagyományos húsvéti kaja.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Giga,
nagyjából ilyen korban kezdődött, mint Lili... A mesélésnek ilyenkor még nem az a lényege, hogy a mesére figyeljen a gyerek, ezért mondtam, hogy akármilyen idióta szöveggel el tudta altatni az apja Bogit! Inkább az a fontos, hogy csendesen duruzsolsz a gyerekenek, simized közben, azt kell éreznie, hogy maximálisan az övé vagy ekkor! És így megnyugszik, elengedi magát, és hamarabb jön az álommanó. Rohangálni is azért akar, mert érzi, hogy te sem vagy relaxált, hanem feszült vagy amiatt, hogy mikor alszik már el, mennem kéne etetni a másikat, már megint lemaradok a film végéről, stb-stb-stb.

Viszont azt is el kell mondanom, hogy szerintem (szigorúan magánvélemény, nem vitaindítás!!!!) a végtelenségig nem lehet rácsoságyban tartani a gyereket. Előbb-utóbb Lilit is ki kellene engedned a "börtönből". :wink: Nem tudom, te ismered legjobban a lányodat, lehet, hogy egy ilyen "rácseltávolítós" bizalommegszavazás segítene... persze első időben egyfolytában menni fog hozzád, mihelyst kinyitotta valamiért a szemét. Bogi is rendszeresen "költözött", hozta az alvósplédjét, az iszikéjét (látod Verna, nem csak a te lányod alszik iszikével, Bogi is a mai napig nem megy aludni az iszispohár nélkül :wink: ), az éppen aktuális "állatkertet", nyuszi-kutyus-cica stb, és mászott fel közénk. Mindezt csak azért, mert tudnia kell, hogy ott vagyunk, nem hagytuk magára éjszakára. Ez sokáig ment így, hajnalban ébredt-költözött. Időbe telik, míg meggyőzik magukat a kicsik, hogy nyugodtan visszacsukhatják a szemüket, mert anya-apa úgyis ott van a másik szobában. Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy ez sem tart örökké, egyszer Lili is abba fogja hagyni. Mikor? Egyénenként változó... :wink: :lol:
andibab

Nálunk a rágófogaknál,mert már kettő van és kettő készülődik, úgyhogy nálunk is 4 jön, szintén hasmenés és kis nyűgösség van. De mikor jön lent a hármas-négyes :oops: .

Ja, bocsi Nircee, látom a linkeket....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szerintem nálunk is fogzás van, mert Lolo egész éjjel nyöszörgött. Nem kelt fel, csak nyöszörgött, még reggel is, amikor magam mellé vettem.

Egyébként már múltkor akartam kérdezni, hogy meddig érdemes kiságyban altatni a gyerkőcöket, de nekünk akkor még nagyon nem volt aktuális a váltás, mert Lolo még nem tudott lemászni az ágyról. Most már tud, úgyhogy lassan akár válthatunk is (nekünk nem lehet kivenni rácsot), nézegetem a leesésgátlós ágyakat, szerintem nyáron váltunk... Egyelőre még jól bírja a kiságyat, ha felébred, feláll, és nézelődik, magyaráz. (Ez inkább csak a délutáni alváskor van, mert reggel az első nyöszörgésre magam mellé veszem.) A kiságy előbb-utóbb úgyis kell majd a tesónak - szerintem ha összejön ketteske, akkor úgyis áttesszük Lolot másik ágyba, hogy megszokja, mire jön a tesó... ;) Mondjuk a mi ágyunkat át lehet alakítani, csak nagyobb matracot kéne venni hozzá, és nem leesésgátlós, úgyhogy inkább veszünk egyet, aztán majd ha még nagyobb lesz Lolo, akkor cserélhetnek megint a tesóval. :)
Vendég

Sziasztok!

Pilla a nyűgösség az megvan meg még piros a feneke ami neki nem szokott lenni, most láz nem kísérte a fogácskákat

Tojásokat én nem szoktam festeni, mert nem szoktunk itthon lenni húsvétkor, de az ablakot a gyerkőcöknek felszoktam díszíteni, meg a konyhába az azstalon van tojásfa azt ennyi :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

azstalon=asztalon :oops: :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Ja, azt meg nem is meséltem: tegnap Lolo felhívta a mobilomról az apját, majd este küldött egy sms-t a nagyanyjának. :)
Vendég

Nnna, javítottam a honlapon, így már jónak kellene lennie! :wink:

Pimpó,
Lelle nagyon cuki lehetett a kiscipőjével! :lol:

Én is kérdezni akartam ezt az ágy dolgot, mert nálunk csak úgy lehet elhelyezni a szobában a 2 ágyat, hogy Marci már az átalakított ágyban, leesésgátlóval aludjon. Ez meg is oldható minden további nélkül, viszont ő nagyon dobálja magát, nemcsak oldalra (azt megakadályozná a leesésgátló), hanem fel-le is, sokszor fejjel lefele alszik, felül, átfordul stb... Így viszont félek, hogy hanem is oldalt, de az ágy végében leesik. De aztán lehet, hogy hozzászokna! Állítólag én már 1 évesen nagy ágyban aludtam, mert nem tűrtem a rácsos ágyat, körberakták birkaszőrrel, és csak 2x estem le, aztán hozzászoktam, pedig nem is volt leesésgátló. Igaz, én sosem dobáltam magam éjjel. Szóval nem tudom, de jó lenne megoldani ezt valahogy kistesóig.

Tegnap mi is vettünk Marcinak cipőt, egy Nike-ot, amit valójában a Nagyszüleimtől kap Húsvétra, csak mi vettük meg. Annyira édes kiscipő!!! 8000 Ft volt, ami nem olcsó, de nem is vész. Nem ez lesz a mindennapos cipője, de van néhány melegítője, amihez annyira hülyén néz ki a rendes cipő, úgyhogy ahhoz kértünk egy ilyet. Ha csak néha van rajta, akkor csak nem teszi tönkre a lábát, nem?

További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Hát én is csak reménykedni tudok, hogy az együtt alvással majd megoldódnak a problémák. Ma este ki is próbálom. Betesszük Bulcsút a kiskosarával együtt Lili kiságya mellé. Hátha... :roll:

Andi!
Én is úgy gondolom, mint Te, hogy nem lehet a végtelenségig rácsos ágyban tartani a gyerkőcöket, csak fogalmam sem volt, hogy ennek mikor jön el az ideje. Szerintem azért egy picit még várunk a dologgal. Hadd szokja meg az öcsit a szobában. És Lili még nem is tud felmászni semelyik ágyikóra. Lehet, hogy magasak neki. :? No majd meglátjuk. Mindenesetre a tegnapi este nem volt olyan vészes. Attila elvitte aludni 9-kor, és bár volt sírás, de vele volt végig és kb. fél óra alatt el is aludt a csaj. Viszonylag korán (10 óra után) tudtunk menni mi is aludni. Ennek ellenére mosott sz@r vagyok rendesen. De ez már egy hónapja tart nálam... :wink: :D Majd lesz ez jobb is! :wink:

Húsvét: Hát én asszem idén kihagyom a készülődést. :lol:
Majd jövőre remélem már a lánnyal fogunk tojást festeni meg készülődni. Tök jó lenne! :lol:

Kép
Kép
giga1

Giga: Lolo se mindig mászik fel, csak erőlködik, de a lemászást direkt tanítgattuk neki, mert már egy percre sem lehetett otthagyni a szobában, ha az ágyon vagy a kanapén ült vagy feküdt. Párszor húztuk a lábánál fogva hátrafelé, amíg el nem ért az ágy/kanapé végéig és ott lehuppant a talpára. Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy magától csinálja, és a felmászással is jobban próbálkozik: mondjuk 5-ből 1-szer sikerül is neki segítség nélkül. Ma is arra mentem be a szobába, hogy Lolo ül a kanapén és játszik. :) Ezt is egyik napról a másikra tanulta meg, úgyhogy nálatok is várható, hogy hamar bekövetkezik a dolog. :) Kicsit lehet segíteni, biztatni, mutatni, hogy mit is kellene csinálnia, aztán biztos kedvet kap. :)

Nircee: Mindenképpen érdemes körbepárnázni az ágyat éjszakára, hogy ha le is esik Marci, puhára essen... Egy-két huppanás azért várható. ;) Lolo is "közlekedik" éjszaka, főleg az ágy vége felé, most már úgy kötöttem ki a fejvédőt, hogy pár centivel az ágy vége előtt van, hogy ne érjen el odáig - azóta a rácson szokott koppanni a fejecskéje... :roll:
(Egyébként ma lefoglaltuk a helyszínt a tónál! ;) ).
Vendég

Hu, ma annyira punnyadt napunk volt. Csak játszodtunk Lellével, semmi mással nem nagyon foglalkoztam csak elmosogattam. Aludtunk ebéd előtt 1.5 órát a nagyágyban, majd kajcsiztunk, aztán leléptünk a Praktikerbe, mert elszakadt a zuhanycsövünk meg benéztünk a Scontoba(utálom, egy nagy rakás trotty), hogy hátha van valami gyerek ülő alkalmatosság. Régóta keresek szivacsfotelt, régen volt a Tescoban, Coraban mostanság persze nincs.

Nálunk a fürdés Apa dolga, Lelle nagyon hiányolta, elmondta többször, hogy Apa, Papa és nézett nagy szemekkel. A mesét meg sem hallgatta és enni sem evett, úgyhogy vacsi nélkül aludt el. Kíváncsi leszek reggel hánykor fog ébredni.

Na, azért zavar a nagy semmittevés, úgyhogy megyek, a konyhát rendbe vágom, meg persze vasalnom is kell(lene)...

Na a fogakról még annyit, hogy ma sikerült belenyúlnom Lelle szájába és 3 rágófoga törte már át az ínyét.

Ágyat mi csak ősszel/télen veszünk újat(ha addigra felépítkeztünk), itt nem fér el egy nagyobb ágy. De lehet a dolgozót bepakoljuk a hálóba és lesz saját szobája, de az meg nyáron olyan meleg, mint a katlan.

Telefonnal már mi is megjártuk, a nővérem telefonjára rárabolt és Kubába küldött 3 sms-t, pont ott pihenő ismerősöknek, valamint elindította, hogy sms küldés minden címzettnek, a C betűnél sikerült leállítani... tesóm monda is, hogy jó kis óccsó fél óra volt, amire felszaladt :D.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Ma szinte csak dekorálgattam. Szonjával. :wink: :) Fotókat nem csináltam, majd holnap. Holnapra mondjuk nagytakarítást tervezek... :roll:

Telóról sajna nekünk több sztorink is van. Tesóm telóját nyomkodta úgy Szonja többször is, hogy mms-t küldött, melynek tartalma én voltam amint éppen felkelek, beletúrok a hajamba, és anyám sem ismerne fel oly ronda vagyok rajta. NA ezt küldte el a lánykám egy olyan csajnak aki itt lakik a faluban, és sohasem voltunk jóban, dehát tesóm telójában ő az első a névsorban... :roll: :?
Ugyanez a csajszi szintén kapott egy videófelvételt amin válogatottan káromkodok a kutyával. :shock: NA így híresültem el a településünkön... :oops: :lol: :lol:

Most sajna csak ennyi, mert nem is nagyon olvastam vissza, és fáradt is vagyok
pápá

thenus

alig győztem visszaolvasni :D

nagyon jó idő volt, fél 1től fél 7ig kint voltunk. Elmentünk a "házhoz", ültettünk mindenfélét, meg gyomláltunk ezerrel. Lelle méltóztatott még a délután folyamán egy egész órát aludni.
Éjszaka nagyon fájdalmasan sírt, biztos fáj a foga, ma adtam neki lefekvés előtt egy adag nurofent.
Vacsizni megint nem volt hajlandó. Remélem holnap, ha már Apa is itthon lesz, eszik rendesen.

Henus, elég nagyot nevettem a telefonos sztorin!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jó estét!

Pimpoka, hát valóban nem nehéz visszaolvasnni... Konkrétan felváltva írogatunk.. :D

De jó sokat voltatok kint!!! Mi délelőtt voltunk másfél órát, meg délután is kb ennyit. Illetve nem is én, hanem Szonja apával. Én ugyanis nagytakarítottam. :? A függönyt már nem sikerült visszatenni, mert kidőltem. Ugyanígy járt a szőnyeg is, ők holnap megvárnak... :? :oops: El szoktunk menni ilyenkor a helyi ünnepségre, de nem hagyhattam ki ma egy órácskát sem, mert így is lemaradtam. Persze főztem is... :?

Most tervezek egy gyors zuhanyt, és egy annál is gyorsabb ágyba dőlést...
Jó éjt mindenkinek!!!

JA, de még teszek fel fotókat. Tesóméknál kiskutyik születtek, és hát Szonja megveszett értük... :oops: :wink: :lol:

Kép kutyikkal :D

Kép itt ő a kutya :D az asztal alatt

Kép segített a tojásfestésben...;)

thenus

Sziasztok! Tegnap mi is sokat levegőztünk, most meg Apa elvitte Lolot, egy kolléganőjéhez kellett mennie, és a kolléganő a lelkére kötötte, hogy csak Loloval együtt mehet. :) Én nem mentem, kihasználom a nyugit inkább, és próbálom utolérni magam... :)

Pimpoka: szólj, ha találsz szivacsfotelt, azt én is keresek! Auchanban is volt, amikor még nem kellett, most meg, hogy kellene, már nincs... :(

Nekem takarítás szempontjából amúgy királyi dolgom van, kedden jönnek anyósék és megcsinálják a húsvéti nagytakarítást, én csak előkészülök rá - pl. kimostam a zuhanyfüggönyt, meg ilyenek, de az ablak- és szőnyegtisztítást ők meg szokták csinálni. :)

Jók a telefonos sztorik, akkor ezek szerint mostantól még inkább vigyáznunk kell! :) Fotózni Lolo is szokott a telefonnal, de szerencsére még nem küldte el senkinek! :)
Vendég

Verna, találtam már Vaterán, de az kicsit mégis más, mint ami a nagy áruházakban volt.

http://www.vatera.hu/babafotel_57913961.html

Még nézelődök, hátha van, ez kicsit drágának is találom.

Nálunk ma husileves csigatésztával + juhtúrós-kapros sztrapacska lesz, megyek is reszelem a krumplit. A férjem hazaért éjszaka, úgyhogy főzök neki kedvenceket. Hm és tegnap nagyon fini csokis-banános muffint csináltam, kb. 5 perc kellett az összeállításhoz és 20 a sütéshez. Ma még lehet, ha hazaérnek anyósék és átmegyünk, összedobok egy gyümitortát.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Mi is sokat voltunk kint tegnap, próbáltam kicsit kigazolni a málna alját, de ezektől két szál gazt sem lehetett egyszerre kiszedni :wink: hol a hintára kellett ülni, hol a csúszdára kellett mászni, hol meg labdázni :lol: :lol: úgyhogy a gaz maradt a helyén, majd legközelebb :wink:

Kicsit kreatívkodtam is a hétvégén, ezeket csináltam nekik az ablakra:

Kép

Kép

Kép

Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok Lanyok!
Kistarcsan szultem 6 eve csaszarral. Most ujra babat varunk, es erdekelne, hogy 6 ev alatt mennyiben valtozott a kistarcsai szuleszet, bababaratabb lett-e. Tudom, hogy a szuleszet nagyon megszepult, de ennel fontosabbnak tartom azt a kerdest, hogy csaszar utan van-e lehetoseg arra, hogy a babat azonnal mellre tegyek, es utana is behozzak szopizni? Fel kell keszulnom, hogy ujra csaszarral kell majd szulnom. Fontosnak tartom viszont, hogy ne tapszerezzek a babat. Mi a tapasztalatotok? Elso babamnak emiatt kellett vegig tapszeres potlast adni a szoptatas mellett.
Koszonom, ha segitetek!
kismadar

Es meg egy kerdes. Gero foorvosrol kinek van tapasztalata? Jo is, rossz is erdekel.
Koszonom!
kismadar

Sziasztok!

Mi is eltűntünik, kihasználtuk a jó időt, és sokat voltunk kint. Tegnap a Nagymamáméknál ebédeltünk, aztán kint a kertjükben homokozott Marci. Ja, délelőtt meg itthon próbált homokozni, de a homokozó teljesen beázott, így szó szerint egy pocsolya lett az egész. Ennek azonban Marci nagyon örült, úgyhogy tetőtől talpig telepancsolta magát. :roll: :lol:
Aztán Mami adott nekem valami óriási évelő növényt, mert már nem fért a virágágyásába, így dálután, miután hazaértünk, elültettem őket.

Ma meg elmentünk délelőtt Bricostore-ba, mert anyós virágot akart ott venni, hát vettem én is egy csomó nefelejcset meg százszorszépet, meg végre vettem a betonkerítésre trombitafolyondárokat és klematiszokat. Ezt persze utána mind el kellett ültetni. Majd ettünk, aztán még kimentünk az utcára, ahol két szomszédasszonnyal is találkoztunk egymás után, úgyhogy még 1,5 órát kint ácsorogtam. Hát, ne tudjátok meg, mire végre beértem, azt hittem, meghalok, úgy elfáradtam, a hasam is megfájdult, úgyhogy akát tetszik, akár nem, vissza kell vennem a tempóból. Pedig még a virágoskert java hátra van, kellene még venni egy csomó virágot, azt elültetni, majd azokat gondozni... A férjem ebben nem partner, utálja a virágokat, mert csak pénzt költ rájuk az ember, de semmi haszon nincs belőlük, ráadásul még locsolni is kell őket (amit nem igazán enged, ezért csak titokban szoktam). :roll: :?

Naszóval, nem unatokoztam. Ja, és képzeljétek, ma milyen édes volt Marci: odaadtam neki a locsolókannáját, hogy míg locsolok, ő is tegye: kilocsolta egy helyre az összes vizet, majd miután szép kis sarat csinált, szép elegánsan belehuppant a krémszínű kertészgatyójával!!!! Olyan édes volt, kár, hogy semmilyen fényképketyere nem volt a kezem ügyében!
Ja, és természetesen rengeteget "segített" az ültetéskor, pl. állandóan kiszaladt a látókörömből, hogy rohangálhattam utána, aztán meg mikor ott volt a közelemben, akkor kiásta, amit épp elültettem. :roll: :lol: Nagy kertész lesz, meglássátok!

Kismadár,
üdv köztünk!!! A császárral kapcsolatban nem tudok mit mondani, de majd segítenek a lányok. A kórházról/szülészetről a 199. oldalon (a közepén-alján valahol) elég bőven írtam, szerintem előbb olvasd el azt, és utána ha van még kérdésed, tedd fel bátran!!!

Timi,
tök jók lettek a dekorációk!!! Nekem a Malackás a kedvencem! Én is csináltam néhányat, de még nem fotóztam le őket.

Pimpó,
az Auchanban és a Tescoban is 5000-ért láttam a foteleket!

Henus,
Szonja mekkora egy nagyf franc! Nagyon édes, úgy megzabálnám!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Telefon,
jaj, édesek ezek a sztorik! Marcinak van sajátja (bizony ám!!! 8) ), mert volt egy régi kiszuperált telefonunk, aminek 1-2 gombja már nem jó, anyós meg vett egy újat magának, amihez adtak sim-kártyát, de neki az nem kellett, így beletettük a régibe. Így Marci telefonjában csak 3szám van eltárolva (Anya, Apa, Nagyi), így nagy baleset nem lehet. Így is már küldött néhány sms-t Anyunak, meg fel is hívta párszor. :lol: :lol: :lol: A mi telcsijeink tabuk, azokhoz nem nyúlhat (persze próbálkozik, és ha nem engedjük, megy a hiszti, de meg kell tanulnia, hogy vannak "nem" dolgok!

Kép
Kép
nircee

Itt van néhány kép:

Kép Elaludtam Apán

Kép Pocsolyabuli után

Kép Ropievészet

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Beköltöztünk, és ma voltak látogatóink is. Egész csinos lett a lakás (a lehetőségekhez képest). Előtte még elmentünk az IKEÁba és egy csomó cuccot vettünk, de annyit, hogy két körben kellett hazavinnünk. Márk épp elaludt mielőtt beálltunk a kilométeres sorba, aztán a párom hazaszaladt a nagyjával, mi meg Márkkal leültünk, és megvártuk míg Apa fordul egyet.
Amúgy nagyon jó a különélés, bár estére annyira hullák vagyunk, hogy csak na :roll: :?

Van internetünk is, előfizettünk mobil internetre, így a főbérlővel sem kellett alkudozni, ráadásul a bekötésre sem kelltt várni. Annyira jó megint bekapcsolódni az információáramlásba :lol: :lol: :lol:

Márk egész jól viselte a költözést, itt a lakásban, meglepő módon, egész nap kommandózik. Jön-megy, feláll, hurcolja a játékait, pakol, rendezkedik. Alig ismerek rá.
A gyógytornászunk is elküldött egy hónap szünetre, kívncsi, torna nélkül is fejlődik-e a korának megfelelő ütemben - remélem igen, bár már nem aggódom miatta :lol:

Olyan okos már, néhány dolgot megcsinál, ha kérem, és a legaranyosabb, hogy ha eszi a köles golyót, akkor egyet rak a saját szájába, egyet pedig az enyémbe (és el is engedi). Úgyhogy mostmár kölcsönösen gondoskodunk egymásról. És megtörli papírzsepivel az orrunakat - ez is olyan kedves :D

Nagy a csönd Pumperka körül. Lehet, hogy megszületett már a pici??

Giga, sajnálom, hogy ilyen nehezen alszik el Lili, nálunk is van, hogy fél-háromnegyed órába telik, míg úgy le tudom rakni Márkot, hogy nem érbred fel azonnal. Én még mindig a vállamon ringatom Márkot, egyszerűen más módszer nem válik be :roll: (esetleg a cici).
Sikerült Lilit visszaszoktatni a cicire? Vagy már nem kell neki?

Bocs, hogy másnak most nem írok, de megyek fogat mosni, és alszom. Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus, utólag kívánunk BOLDOG NÉVNAPOT Neked!

Kép
Vendég

Pilla, de kedves vagy!!! :oops: Köszi! :D

Egyébként én is olyan karácsony óta keresek szivacsfotelt, és most megörültem Pimpoka linkjének, mert valóban az Auchanban is úgy emlékszem 5000 körül volt. :roll: :roll:

Szantre, ez elég gyorsan ment! :wink: (Mármint a költözés, net, lakás, stb...:D)Márk szerintem mostmár magától is felveszi a normál tempót, leht nem fog kelleni neki a torna...

Nircee, vigyázz magadra! A jó időtől meg lehet táltosodni, aztán meg ki lehet purcanni. Neked különösen oda kell figyelni! Én a hétvégén úgy kifáradtam, hogy csak na... MA egy kicsit lájtosabbra veszem a figurát. :roll: Apa megy nyelvvizsgázni, én meg szerintem csinálok egy-két ajándékzacsit a rokon gyerekeknek Húsvétra.
Marci komoly férfi, saját mobillal!!! :wink: :P
A képeken, meg nagyon cuki...főleg amelyiken szutykos... :lol: :oops:

thenus

Sziasztok,

hát, azt nem tudom, hogy, az áruházakban mennyi volt. Azt hittem, hogy olcsóbb... na de akkor lehet veszek a vateráról, készít megrendelésre is, bármilyen huzattal.

Lelle egy kicsit megfázott, elég taknyos lett. Sőt, nagyon., hőemje is van. Hajnalban felkeltem arra, ahogy szuszog, be van dugulva az orra, ő is és ki kellett szívni. Nagyon hálás volt.
Mutattak nekünk egy jó kis orrleszívós pózt, majd imitálom babákkal, mert nehéz elmagyarázni, viszont nagyon jó!

Tegnap voltunk sétálni a barlangfürdőnél és ettünk egy lángost, ami Lellének is nagyon ízlett. Vacsira pedig, hogy már Apa is itthon volt, megitta a tápit. Érdekes.

Szantre, jó hogy jöttél és már kész is vagytok!

Nircee, nagyon aranyos Marci a képeken!!! Legjobb a pocsolyás!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lajának is van mobilja, de mi nem merünk bele kártyát rakni, mert félünk, hogy felhív vele valami segélykérő számot. Mivel azt kártya nélkül is lehet, így be sem szoktuk kapcsolni. Ti nem tartotok ettől, Nircee?

Kép Felébredtem!
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Kismadár,
Először is, ÜDV!
Az én második babám augusztusban született, császárral, csakúgy mint az első. Műtét szerencsés esetben gerincközeli érzéstelenítésben, babát kiveszik, fejedhez odaviszik, megpuszilhatod, aztán viszik ki a csecsemőshöz és a gyerekorvoshoz, és ők ellátják. Műtét végén bevisznek a császáros megfigyelőbe, és állapotodtól függően, 1-2 óra múlva beviszik hozzád a picit, de ha sok dolga van a csecsemősnek, akkor csak a "bevásárlókocsiban" betolja hozzád, és megy a dolgára. Ott a csaszis szobában nem igazán a szoptatással vannak elfoglalva... És látogató sem lehet bent a megfigyelőben, max a párod bemehet hozzád egy rövid időre, steril köpenyben. 12 óra múlva segítenek a nővérek felkelni és körbesétálni az ágyat, de a katétert még akkor sem szeretik kivenni, szóval ágyhoz kötött leszel. Aztán általában 24 óra múlva, ágy/szoba ürüléstől függően kiköltöztetnek másik szobába, és ott már azt csinálsz, amit akarsz...
Gondolom, megfelelő "anyagi" rásegítéssel azért előfordulhat, hogy a megfigyelőben is segítenek szoptatni-mellre tenni a babát, de amekkora nagyüzem van a kórházban a "reformok" óta, ez lesz a leghuszadrangúbb gondja a személyzetnek. És még valami: a második csaszi után nem leszel olyan virgonc, mint esetleg az első után voltál, ezt hidd el nekem, tapasztalat... szó szerint örülsz, hogy van lyuk a fenekeden... Azért drukkolok, hogy sikerüljön normál úton szülnöd!

Most csak ennyi, dógom van, a többieknek majd írok később!
Pápá!
andibab

Sziasztok!
Nálunk tegnap apás nap volt, délelőtt a férjem elment egy kolléganőjéhez és vitte Lolot is, aztán ottmaradtak a közeli játszótéren (Pesti út), nagyon szuper játékok vannak! Megbeszéltük, hogy máskor is megyünk oda, mert "csak" 7 km-re van, de csupa jó játék van, olyan, ami itt nincs.
Aztán mikor hazajöttek, Lolo már aludt a kocsiban, de ahogy vetkőztettem felébredt, megebédelt, kicsit még játszott, aztán aludt Apával, én meg elugrottam az Auchanba egyedül.

Telefon: nálunk Lolo rendszerint begyűjti az összeset - neki is van saját, kártya nélkül - a nyakába akasztja és úgy rohangál. De persze a működő telefonok a legérdekesebbek! :)

Kismadár: elvileg van esélyed, hogy simán szülj, nekem a dokim 50%-ot adott császár után, hát majd meglátjuk... Engem még a reformok előtt császároztak, de akkor nagyon hamar megkaptam a babát, gyakorlatilag ahogy átvittek a csaszis őrzőbe, rendbeszedtek, bejöttek a férjem és a szüleim (utóbbiak csak pár percre) - igaz, akkor még egyedül voltam az őrzőben. Utána rögtön hozták Lolot, mellém fektették, aztán meg is szoptathattam. Éjjel még 2x is hozták szopizni, gyakorlatilag ahogy megéhezett, már hozták is. 12 óra után segítettek felkelni (nekem kivették a katétert is akkor), aztán átkerültem másik szobába, akkor már vihettem a gyereket is kiskocsiban magammal. Ilyen szempontból királyi dolgom volt, bár hozzáteszem, az ügyeletes csecsemős nővér a férjem régi ismerőse, tehát gyanítom, hogy volt egy kis protekció benne, de azt láttam, hogy a szobatársaim is hasonló elbánásban részesültek...

Lolo még szunyál, megyek, felébresztem, mert reggeli után megyünk csiribirire!!!
Vendég

tudtam, hogy valamit kifelejtettem!

Kismadár:
A tápszerezéssel kapcsolatban: nem adnak a babának pótlást, csak akkor, ha nem tud szoptatni az anyuka és már 2 napja nem kapott a baba semmit, illetve, ha a baba állapota indokolja. Itatni babavízzel van amelyik csecsemős javasolja, van amelyik nem. Általában a délelőttös tökre mást mond, mint a délutános. De egyben megegyeznek: ne zavard őket, pláne, hogy nem elsőbabás anyuka vagy... Igazából csak az esti fürcsinél foglalkoznak a babákkal. A tejcsi megindulását azzal segítik, hogy műtét előtt-alatt-után jól "feltöltenek" infúzióval, én meg nem mondom, hány litert kaptam, de rengeteget... hogy legyen tejcsi. Ettől aztán úgy 5 napig menni se tudsz majd, úgy fognak fájni az elefánt-méretűre dagadt lábaid. Az én 39-es tipegőim nem fértek el a párom 44-es papucsában... Majd kábé az 5. nap után tűnik el belőled a sok plusz víz, de megéri, mert akár már a 2-3. napon rendesen lesz tejcsi.
andibab

Verna,
tényleg királyi dolgod volt, de mostmár sajna nem ez az általános... mióta egymillió szülés/műtét van naponta, nem tutujgatják a pácienseket... és a babázás a megfigyelő szobában nagyon attól függ, hogy anyuka milyen állapotban van. Mellettem volt egy olyan csajszi, akinek egyszer hozták oda a babáját kábé félórára, mert nagyon rossz állapotban volt a csaj a műtét után. Persze aki jól van, annak odatolják a kiskocsiban a babát, de miután nem szabad a fejedet se megemelni, hogyan foglalkozol vele? Egy másik anyukának, akit akkor műtöttek, mikor engem, a fogadott szülésznője segített mellre tenni a babát az őrzőben, de ő elmondta, hogy sokat fizetett. És természetesen mivel a családi szobában laktak, kinyalták a hátsójukat is...
andibab

Orrszívás, ahogy nálunk bevált. Van persze sírás az elején, de nekem ez eddig a legkíméletesebb.
Terpeszben nagyágyra vagy földre, gyerkőc lábközé, kezei a combok alá, combokkal a fejet fixáni. Gyors, hatékony, egy emberes.

Én amikor hallottam ódzkodtam tőle, de most, hogy tele a nózi és nem tudtam ölben tartani, hogy kiszívjam, kipróbáltam.

Így ni: Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Andibab: mondjuk én is tumultus idején szültem, igaz, akkor az egyedinek számított, most meg az az általános, úgyhogy nem tudom, min múlik... Nyilván abban is szerencsém volt, hogy én voltam akkor este az első császáros, és még egyedül voltam az őrzőben. Akik utánam jöttek, rájuk már kevésbé tudtak figyelni - de azért még rájuk is odafigyeltek... (Pedig tényleg sokan voltunk, mind a 3 szülőszobában + előkészítőben is szültek, és ahogy engem áttoltak a műtőbe, már vitték is a helyemre a következő delikvenst...)
A szülés utáni vizesedés egyébként nem biztos, hogy az infúziótól volt, az olyanoknál is gyakori, akik normál úton szülnek! Én ugye nagyon vizesedtem a terhesség végén, és szülés után még jobban, de azt mondták, ez elég általános dolog, és másoknál is láttam - olyanoknál is, akik nem kaptak infúziót.
Na, majd ketteskénél meglátjuk, mi lesz, igaz, abban biztos vagyok, hogy a korábbi tapasztalatok és a mostani állapotok miatt mindenképpen családi szobába szeretnék menni...
Vendég

Sziasztok!
Még mindig nem szültem. Pedig rengeteg dolgot bevetettem a hétvégén..... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

hurrá, hurrá, a mosógépből ömlik a víz a konyhát bokáig ellepte...
a szervíz azt mondta, hogy majd a héten jelentkeznek időpont egyeztetésre...a ruha benne, az ajtó nem nyílik...éjjen, éjjen...

Pumperka!
akkor nincs mást tenni, szépen ki kell várni, amíg Babuka kikívánkozik, mit mondott a dokid, be kell feküdnöd majd vagy indítani fogja?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?