Új privát üzeneted érkezett!

Cat :)

Azt hiszem ebben most egyetértünk. :) :) :)
Én is ilyen "logikából" hívő vagyok. Valaminek lennie kell!! Enélkül értelmetlen. Viszont a Megváltó számomra is értelmezhetetlen. Ezért is nem keresztelkedem meg. Végülis a keresztény vallás legalapabb tanítását kérdőjelezem meg. :oops:
Viszont esendő is vagyok és szükségem lenne a magyarázatra. Annyira jó lenne hinni benne, hogy a tragédiák nem céltalanok, értelmetlenek. Csak az a baj, hogy nem igazán tudok.

Detti :)

Én is így gondolom(gondoltam). Mármint, hogy a vallásosak élete könnyebb. (VAgyis nem könnyebb, hiszen ugyanolyan nehézségeik vannak, csak könnyebben dolgozzák fel.)
De ez csak egy szempont. A vallásossággal kötelezettségek is járnak. Ilyen szempontból nekik nehezebb, hiszen plusz terheik vannak. ÉS a megnyugvást sztem csak akkor találod meg a vallásodban, ha minden részét magadévá teszed (a nehezebbik felét is).

De minden ellenvetésem ellenére én jó dolognak tartom a vallást abból a szempontból, hogy tartást ad. Van, akiben egyszerűen nincs annyi, hogy magától is talpon maradjon. Hiszem, hogy lényegesen kevesebb alkoholista, öngyilkosjelölt és reményvesztett, önsajnáló ember lézengene ebben az országban is, ha lenne mibe kapaszkodniuk. De ez már igazán messzire vezet.

Kert ügyben meg várom, hogy mit döntötök. Egy kis sikerélményre vágyom. A mostani munkám nem valami nagy élmény.

Minden jót,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Most olvastam amit az asszony a kerttel kapcsolatban írt:
"Az a baj, hogy nekünk ötleteink sincsenek. Van egy kb. 200 négyzetméteres kertünk, és semmi gondolatunk Bénák vagyunk, úgyhogy priviben megbeszélhetünk valamit "

Teljes mértékben elhatárolódom ettől, csak saját nevében beszélt, ui. rengeteg ötletem van, és béna sem vagyok (ráadásul nagy B-vel :roll: ), de csupán kedvtelésből, hogy mások számára is sikerélményt szerezzünk, szívesen beszélgetünk a kertünkről és bababaráttá tételéről embertársainkkal 8)

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman :)

Nagylelkű vagy! :wink: :lol:
Mindenesetre, ha érdekel egy "hivatásos" véleménye is, akkor szóljatok! :) :) :) De a nagy B szerintem nem a "NAGYON BÉNA", hanem a mondat eleje, csak lemaradt a pont.

Amúgy mit értesz bababarát alatt? Ne legyen mérgező, ne zúgjon le 2 méter magasról a kölke, legyen benne homokozó, vagy .... ???
Nem kötözködöm, csak kíváncsi vagyok. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csak egy gyors válasz Dettinek: én 12-én (hétköznap) este rendeltem meg a pixmaniaról a DVD-t, és 20-án (hétköznap) délelőtt hozták ki. Ebben benne volt egy hétvége is. Igaz, én a sima szállítást választottam.

A síelés beszámoló még csúszik (bocsi :oops: ), de az a nagy helyzet, hogy eléggé levett a lábamról egy influ....a fentléttel is küszködök, pedig én elég sratapbíró szoktam lenni......mondjuk várható volt, mert egy hónapja mindig van valaki beteg mellettem...

Majd jövök...
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka :)

Jobbulást!!!

Nekem mindenen jár az agyam csak a munkán nem. Egyszerűen napok óta képtelen vagyok koncentrálni. (Ezért jövök ilyen gyakran. :oops: :oops: :oops: )

De vissza harctérre!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Na, akkor az élménybeszámoló:

Zillertalban (Ausztria) voltunk kb. 740 km-re Budapesttől. Hogy miért pont ott, azt ne kérdezzétek, a srácok szervezték, én csak mentem. Az út szuper jól alakult, pedig 12 órát utaztunk, mert az utolsó 150 km-t dugóban tettük meg. Lurkók? Le a kalappal előttük! Luca az oda-vissza út alatt egyszer sem hisztizett vagy zajongott, Bence pedig csak az odaút legvégén várta már a megérkezést. Hordozható DVD? Nagyon bejött. Akit érdekel bármi kérdés róla, annak szívesen válaszolok, de a többieket nem szeretném ezzel untatni.

Kintlét: nagyon klassz volt. Jó volt a szállás, isteni volt a táj és az időjárás. Szinte repültek a napok. Voltam egyedül is a gyerkőcökkel, de az nagyon minimális volt. Egy nagy apartmanban voltunk Luca keresztszüleivel, és így minden megoszlott. Csúcs volt, hogy a kajára sem volt gondom, mert a baráti körünkben az egyik srác imád főzni, és ilyenkor ő látja el „táppal” a népet. Az esték is jól alakultak, dumcsi, borozgatás. Sőt egyik este spontán bulit tartottunk. Nagyon jó hangulat volt a régi egyetemi haverokkal együtt (csak csendben árulom el, hogy hógolyóztunk az apartmanban). Na, de szavak helyett, inkább képek:

Kép Anyával (A hóember nem a férjem! :lol: )

Kép Luca expedíción (ez volt a kedvence)

Kép Ők és a Hógolyók

Kép Megdobtam Apát!!!

Kép Adjátok már rám azt a kesztyűt, lefagy a kezem!

Kép Kukucs!!!

Kép Irány a szánkópálya!

Kép A család

Kép Szánkózás ikermódra

Kép Beöltözve

Kép Pasik az életemből (Bence néz!)

Kép Csigalovaglás

Kép Kép az ablakunkból

Kép Ebéd a tetőteraszon

Ja, a Dechatlon-os dzsekik-nacik és a Siesta Event bakancs is jelesre vizsgázott!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Hú, Vikóka,
nagyon irígykedek!!! Isteni lehetett!! Ekkora havat..már teljesen szokatlan itt ebben a fél-tavaszban..

Detti,
hogy áll a saját ágyban alvás-projektetek?
(Mi anélkül, hogy bármit tettünk volna, időközben egyedül maradtunk.. mióta leszedtük a rácsot a kiságyakról, jobban szeretnek benne aludni, szinte sose jön senki!!)

Edit,
miújs? Gasztro-időpont van már?

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Sajna még nincs! :cry: Talán péntekre!ÚÚÚtálom ezt a rendszert!
Viszont betegek vagyunk.Illetve per pillanat csak a Marci. Ma reggelre belázasodott (38,5). Reggel kihányta a teáját.Itt volt a dokinéni,csak kicsit piros a torka.Így most még nem igazán tudjuk,mi az oka. Kaptunk antibigyót,de csak ha rosszabb lesz a helyzet,akkor kell szednie + diéta. Délben már 39fokos lázzal fektettem le.Viszont evett egy kis ropit,volt normális széklete és nem hányt.
Benikéddel mi a helyzet? Jobban van?

Vikóka!
Szuperek a képek!!!Nem féltetted a dzsekiket a ketsuptól??? :wink: Bence ennyivel nagyobb vagy csak a képek csalósak?Bírták a lurkók a hideget?

Detti!
Hogy vagytok? Reflux?Ma mentek gasztórshoz? Majd mesélj!

Gyöngyi!
Milyen érdekes!Nálunk mind a 4 fiú totál tűri a szemcseppentést!!!Én még sose gondolkodtam el azon,hogyan lehet ezt kivitelezni üvöltő gyerekkel!!!

Judyt!
Le a kalappal a fiaid előtt!Irigykedem rátok!Na és persze bámulom az ügyességedet,hogy ilyen hamar rá tudtad őket venni a wc-be pisilésre!

Ancsáék! :cry: :( Szólni se tudok,annyira felzaklatott!

Betegeknek jobbulást!
Edit

Kép

Kép
edit73

Vikóka,

Biztos nagyon élvezték a gyerkőcök a havat! Megrendeltük mi is a dvd lejátszót, úgyhogy kíváncsian várom!

Edit,

Ma voltunk a gasztromókusnál. Eredmény: kutya baja annak gyereknek... Kapott azért gyógyszert. Mondjuk én akkor sem értem, hogy miért büfizik öt percenként. Bár ma pl. csak egyszer láttam, hogy játszadozott valamivel a szájában :roll:
Ja, és azt is mondta, hogy ha a gyerek súlya az átlagtól több (ő 15 kg-os), akkor nagy baj nem lehet. Egybéként nagyon szimpi doki bácsi volt, másfél órát foglalkozott Bernáttal. Ajánlani tudom másoknak is!

Ja, és ma volt az első olyan nap, hogy Ambrus a bölcsiben, Bernát meg velem. Innentől kezdve, ha valaki, akinek egy gyereke van, panaszkodni mer nekem, hogy milyen nehéz az élete, azt elküldöm a p...ba! Annnnnnyira nagyon könnyű volt egy gyerekkel bármit is csinálni (előtte voltunk az én dokimnál, utána a Matávnál intézkedtem). Tök jól viselkedett Bernát, semmi hiszti, azt csinálta, amit mondtam neki.
És valószínűleg Ambrus is jól viselkedhetett, mert nem telefonáltak, hogy rohanjak érte a bölcsibe, de ez délután úgyis kiderül.
Voltunk egyébként a héten is a cicológusnál, és ő nagyon pártolja azt, hogy az ikrek töltsenek minél több időt külön, és igen, én is érzem, hogy ez a gyerekeknek is jót tesz.

Nettke,

Egy hónapja nem jönnek-jöhetnek át hozzánk aludni. Ambrus teljes egészében tudomásul is vette, Bernátnak néha vannak próbálkozásai, de ezúttal mi szoktunk nyerni :wink:

KépKép
kiliman

Egy gyerekesek ... :) :) :) :) :)
Nekem van egy családba épített egygyerekes panaszkodóm (a sógornőm), aki szerint nekem nem nehezebb, hanem könnyebb. :roll: :roll: :roll:

Hát, ha nem is oldották meg a bajotokat, legalább azt tudod, hogy nagyon komoly gond nincs.

Ezek szuper képek. De jó volt nektek!!!!! (Itt egy mély sóhaj van.) De azért én inkább a Lilláék féle Egyiptomot választanám. :wink: Jó meleg, napsütés .....

Hajrá munka!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szuperek a képek! Nekem is az jutott eszembe, a képek alapján, hogy Bence ennyivel nagyobb mint Luli ?

A DVD lejátszónál nem zavar a tükrözödés? Kezdtek megfözni vele... :D

Nekem is van több 1 gyermekes panaszkodóm a családban. :evil: :twisted: Ezerszer könnyebb egy gyerekkel, én akármelyikkel megyek el, angyalok.

Remélem megoldódik a reflux. Azért az nem normális, hogy 5 percenként böfögjön, ezt ne mondja egy doki sem, na meg, hogy hány is, mégha jó a súlya akkor sem.

EDit :)
Jobbulást Marcinak! Remélema többiek megússzák.

Annamari megint régen jelentkezett. Biztos azóta már csacsognak a fiúk ezerrel. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!
A DVD nem tükröződött. Szerintem az nagyon jó, hogy két külön képernyő van, azt viszont mindenképp érdemes megfontolni, hogy olyan legyen, ami külön lejátszó egységet tartalmaz, vagy olyan, amibe az egyik képernyőbe van beépítve a lejátszó (a mienk az utóbbi verzió, így menet közben én úgy cseréltem a DVD-t, hogy kihalásztam a monitort a fejemnél lévő támlára erősített tartóból). Nem egy ördöngős feladat, de biztos, hogy a külön lejátszó egység esetében ez azért könnyebben megoldható. Akkor viszont el kell helyezni valahova a lejátszót, szóval pro és kontra, mint minden.

Brigi!
Csak csendben jegyzem meg, hogy én is Egyiptomot preferálnám (én olyan napelemes típus vagyok)....pontosabban a napos nyaralást, mert 3 éve megfogadtam, hogy én úgy fogok meghalni, hogy nem látom a piramisokat, azaz még egyszer nem teszem be Egyiptomba a lábam...ok: kint minden csúcs szuper volt és csodás (ez volt a nászutunk), de a megérkezést követő 1 hét! Összeszedtem valami gyomorcuccot és szenvedtem. Magas láz, és stb...pedig nagyon odafigyeltünk és a szálloda komfortja is profi volt. Valszeg a repülőgépes kaja volt a hunyó...

Ami a Bence-Luca méreteket illeti, Bence kb 6 cm-rel magasabb és nehezebb 2 kg-val. Úgyhogy jó a szemetek! :lol:

Jobbulást minden betegnek! Már én is javulgatok! Muszáj...

Detti! Ez a reflux nem semmi. Az mondjuk érdekes, hogy doki azt mondta semmi gond, és közben meg...most mit tesztek? Vártok türelemmel?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

Kapott gyógyszert Bernát, úgyhogy meglátjuk, hogy az milyen hatással lesz. A gyomorszondát meg az endoszkópos vizsgálatot nagyon-nagyon el szeretném kerülni.
Egyébként ma feltűnően kevesebb büfizett, lehet, hogy a tesója nincs rá jó hatással...?????? :lol:

Belinkelnéd annak a lejátszónak a képét, amit ti rendeltetek? Nekünk már mindegy alapvetően, mert megrendeltük, de kíváncsi lennék.

Egyiptom: nekem nagyon bejött az ország, hajmeresztő utakat jártunk be, de a gyomorrontás engem sem került el :( Utána kb. 1 évig nem jött rendbe az emésztésem :(
Lilláék bátrak, hogy bele mertek vágni, de velük nem volt semmi probléma.
Mondjuk mi meg idén Tunéziába megyünk nyaralni, ami alapvetően konszolídáltabb ország, de azért csak arab világ (én kétszer jártam T-ban, semmi bajom nem volt)

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Íme:
http://www.pixmania.com/hu/hu/586152/ar ... dvd-l.html

Még egy kérdés: Ti hogyan oldjátok meg a külön programot? Mit jelent ez Nálatok?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

Na mi nem ezt, hanem az olcsóbbat rendeltük meg, ezt nem lehetett kapni akkor.

A külön program tegnap ugye úgy nézett ki, hogy én vittem Bernátot a dokihoz, Ambrus meg bölcsiben. Mondjuk az elején nagyon sajnáltam Ambrust, hogy ő nem velem lesz, de aztán tök jól jött ki az egész.

Máskor meg volt olyan, hogy én vittem Ambrust vásárolni, apjuk meg otthon játszott Bernáttal. De azért olyan sok külön program még nem volt.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjeletés munka mellett:
először is bocs a múltkori kirohanásomért, nem igazán ide szántam, csak felhúzott két beteg, épp azzal, hogy miért nem mnáris de azonnal lesz a vizsgálata, erre bejöttem kicsit feltötlődni és itt is car az eü :(

Ancsáékat nagyon sajnálom. Pedig tényleg hittem benne, hogy legalább az az egy pici megmarad :(

Bernát: nem nyel nagyon sok levegőt? cumi? cumisüveg? Gyors, habzsoló kajálás? Attól is sokat büfizhet.

Vallás: én a totál ateistát testesítem meg, egyáltalán nem hiszek semmiben ami felsőbbrendűbb lenne. Egyszerű biológia, fizika, kémia az egész. Kialakult egy szerves anyagcsopoprt aztán majd el is tűnik. Van evolúció, ingerületáttevődés, stb., de nincs fölötte semmi. De persze ez az én elméletem, nekem így tök jó, de nem zavar, ha más mást gondol, mindenki abban kapaszkodik amiben akar. (A pszichológus barátnőm megcsinált valamilyen teszteket és ő is kihozta, hogy az ilyen dolgokban (is :lol: ) nagyon eltérek az átlagtól. Mondott rá valami spec. kifejezést csak nem emlékszem :oops:

Különlét: Pepe egy hete nem jár oviba mert köhög, Csengét viszont viszem. Míg csak az egyiukkel vagyok angyalok, mikor mind a kettőt összeeresztem mint két ördög a köbön :evil:

Szemcseppentés: Pepe simán tűri, egy mukkja sincs, Csenge kicsit volt hogy nyavalygott de ha látta hogy Pepe hős akkor ő is :)
De Cat módszere szimpi :)

Vikóka!
Nagyon jó lehetett a telelés! Én is melegpárti vagyok, de a tél lehetne tél itthon is...

Bocs ha másra most nem reagálok.

Ditke
ditke62

Koszi a hozzaszolasokat szemcseppentes ugyben! Amikor elkezdtuk 2 napig siman hagytak a lanyok, Rekanak meg ezutan is lehetett hagyomanyos modon cseppenteni, de Emesenek mar csak Dettiekehez :) hasonlo lefogassal sikerult. Tegnap kiprobaltam a Cat-fele :) modszert is, 1x hagyta igy, bar lehet en voltam bena mert a gyogyszer nagy resze a szempillajan kotott ki... Azota megint csak a lefogasos megy, sot mar o maga modja, hogy ugy csinaljuk... :(

Kivancsi vagyok mikor kezdenek el szaguldozni a futobiciklivel! Jovo heten a mienk is megerkezik, remelem fogjak is hasznalni... :roll:

Vikoka :)

Szuperek a kepek, bevallom en irigykedek rendesen, mar 5 eve nem sikerult eljutnunk sielni... de majd jovore! :D
A mi hordozhato dvd lejatszonk is kepernyobe epitett meghajtos, de lehet cserelni a lemezt anelkul hogy kivennem a tokbol. Nektek nem nyitott a tok az elejen?
Hihetetlen mekkora kulonbseg van a ket lurko kozott! Mekkora kulonbseg volt amikor megszulettek?

Edit :)

Jobbulast Marcinak!

Tegnap este a lefekves utan feltunoen sokaig dumaltak a csajok... egy ido utan megelegeltem es rajuk neztem. Ott allt a ket csaj letolt pelussal, Eme pedig bunbanoan kozolte: Kakiltam (a bilibe), es veletlenul sok WC papirt hasznaltam el...
Fel kuglit... :lol: :lol: :lol:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Hát én nem tudom,mi baja volt a Marcinak,de mára már semmi gond nincs!!!Tegnap felment délutánra a láza 39,6-ig,majd azóta semmi. Bármit is nyalt be,gyorsan átment rajta.A többieknek meg kutya baja! :P

Külön program: szerintem a pszihomókus csupa egyszerű dolgokra gondol ezzel kapcsolatban. Amit Detti is írt!Nálunk is (majdnem) úgy szokott kinézni. Együtt indulunk el "ügyeket" intézni.Aztán apa 1köleccel jobbra: egyik bank,újságos,dm stb.Én meg 2-vel balra: másik bank, bababolt, kenyérbolt stb. Kb. 1órára vannak a mieink "hitelesítve",így amit azon az időintervallumon belül el tudunk inzétni,az okés is nekik. Aztán tali egy megbeszélt helyen és onnan közös program: séta vagy játszótér. Vagy pl: tegnap délelőtt apa itt bent maradt a Marcival, én meg az Olival meg a benivel kimentem bicózni.Majd délután Oli+Beni mamával,papával csavizott,apa a Dáviddal tanult,én meg a Marcival olvastam, játszottam, főztünk.
Én azt gondolom,hogy ennél hosszabb,bonyolultab,nagyobb szervezést,időt és energiát igénylő progik még nem kellenek nekik.
Azt pedig messzemenőkig jónak látom,hogy ha valamelyik beteg,az otthon marad,a másik pedig megy bölibe,oviba.Egy betegnek szerintem több figyelem kell!
Az pedig,hogy mennyivel könnyebb bármit is csinálni "csökkentett" létszámmal, teljes mértékben osztom! :wink: :twisted: Nekem már az is pihentető,ha kettővel megyek bicózni és nem hárommal! :)

Ditke!
Te sem vagy könnyű helyzetben!!!Azért örülsz neki,hogy visszamehettél dolgozni?Nem bánod? Lányok ezt hogy fogadták,hogy tűrik?

Detti!
Remélem,használ a gyógyszer,amit kaptatok!Visszarendelt benneteket kontrollra?

Nettke!
Nálunk még mindig van "átjárós" éjszaka!!!De azért ebben is ahány gyerek,annyiféle!!! A Marci 1,5éve stabilan a saját ágyában alszik! Csak akkor igényli a közelségemet,ha beteg.Viszont olyankor szó szerint rámcsimpaszkodva alszik. Oli viszont minden éjjel jön,de csak befekszik a sarokba (van az ágy mellett egy kis szekrény -annak a széléhez húzódik be).Őt nem lehet betakarni,melege van ha beteszem a takaróm alá.Beni meg alkalmanként jön,ha valami felébreszti,de neki szüksége van a testmelegemre.Bebújik a takaróm alá és elalszik.Viszont mindhármat bármikor vissza lehet rakni a saját ágyába (ha már nagyon kényelmetlenül alszom).

Most mennem kell vacsiztatni!
Edit

Kép

Kép
edit73

Gyöngyi!
Nem volt köztük nagy különbség: Luca 2700g és 51cm volt, Bence meg 2600g és 52cm. Nem értek hozzá, de szerintem ez minimális különbségnek tekinthető.

Csajok!
Olvasgatom az átmászkálós-alvós soraitokat, és eszembe jutott, hogy anno nem írtatok semmit a kérdésemre, hogy mit tegyek mindezek megelőzésre (mondjuk akkoriban voltak jobb témáink), mielőtt leszedjük a rácsokat? Semmi ötlet? Hasznos tanács? Azt nem hiszem el...egy ilyen sokatlátott, tapasztalt banda...please...előre köszi... :P

Mégvalami. Volt már valaki Horvátországban nyaralni Lurkókkal? Tudtok valami tuti helyet ajánlani (tenger, láblógatás, némi gyerekprogram)?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Ditke :)

Én is hiszek mindenben, biológiában, kémiában, evolúcióban. Azért akartam biológus lenni, mert lenyűgözött az a kérlelhetetlen logika, amely a világot átszövi.

De nekem erről a témáról mindig eszembe jut Madách:

"TUDÓS: Mit gúnyolódtok, nem látjátok-e,
Egy szikra kell csak, és életre jő? -
ÁDÁM: De azt a szikrát, azt honnan veszed? "

Nálunk régóta kimásznak az ágyból rácslevétel nélkül is. Ki akartak jönni, hát megtanulták hogyan. De soha nem volt gond az alvással. Szeretik az ágyukat. Nem tudom mit tehetnél? Az eddigi hozzászólásokból számomra az derült ki, hogy ha olyan a gyerek, akkor a fejed tetejére is állhatsz, ha meg nem, akkor nem kell sokat tenned. Nálunk Réka a kis "alvajáró", de ha megkérdem, hogy visszavihetem-e, akkor rögtön igent válaszol. Nem akar ő velünk aludni, inkább csak egy kis megerősítésre vágyik, hogy megvagyunk. Aztán alszik tovább. Ha lusta vagyok felkelni, akkor hagyom, hogy maradjon, de rendszerint, akkor egyikünk sem alszik, és előbb utóbb úgyis vissza kell tenni. Borka reggel jön át, de ő már nagyon ritkán alszik vissza, inkább minket rugdos, de ez nála a reggeli ébredés része, szóval a megoldás valszeg erre az lenne, hogy mi, szülők is felkelünk. :oops:
Sztem mondd el szépen a szabályokat, aztán hagyd, hogy folytassák ott, ahol abbahagyták. Ha olyan nagyon akartak volna mászkálni, hát már hónapok óta küzdenél velük, hogy ne jöjjenek ki. :wink:

Ez jó hír!

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

LÁNYOK!!!!

Ne felejtsétek el,hogy március 21-ig utalni kell a Kolpingnak a következő 50%-ot!!!!
Ha valaki nem tudja a pontos összeget,akkor szóljon,átküldöm újra a szállásfoglalásról érkezett visszajelzést!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Tulajdonképpen jó, hogy dolozom, bár most csak májusig, utána még nem tudom hogy tovább. Más a munkahelyi stressz mint a gyerekek - és szerintem még mindig kevésbé fárasztó :lol:
A csajok nagyon jól viselik, szeretnek oviba menni. De most hogy külön voltak, egyáltalán nem látszott meg rajtuk, nem keresték különösebben a másikat. Én meg kicsit türelmesebb vagyok így velük. Most úgy néz ki lesz hely a kórházi SBO-n, valószínű jövő héten kimegyek érdeklődni. Ott műszakban dolgoznak, 12 órás váltásban. Ha lehet akkor csak heti 2 műszakot vállalnék, az kb. fél állás, annyival jól ellennék én is meg a csajok is. Kérdés, hogy a főnök mit szól majd ehhez. :?

Vikóka!

Semi tippem nincs, az enyémek a rácson keresztül is kimásztak 1.5 évesen, semmi nem akadályozta meg őket abban, hogy átjöjjenek. Elmagyaráztam, hogy nem kéne, visszavittem őket, Pepep pár nap alatt megtanulta, Csenge meg most is ott alszik a helyemen. Hiába küzdöttem ellene, nála nem ment. Most már megszoktam, sőt, hiányzik ha nem jön addig míg elalszom :lol: Bár a férjemmel most tervezgetjük, hogy asztalossal csináltatni kelelne valami extra méretű ágyat...
Tényleg, létezik a standard franciaágynál nagyobb ágy amit készen lehet kapni? Hol? Én minden katalógusban csak 180 cm széles ágyakat látok :( Az négyünknek kevés. Mert egy ideje Pepe is jön reggel.

Horvátországra nincs tippem. Mi valószínű hogy csak szeptemberben tudunk menni nyaralni, így szerintem Egyiptom lesz. Legalábbis én ezt szeretném, a férjem Spanyolországra szavaz. Még harcolunk :lol:

Brigi!

Ez igaz, csak a valláshoz hit kell. Azt nem lehet logikával, ésszel akarni, az vagy van, vagy nincs. Nekem nincs.
"Mindenkinek hinni kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egy pohárral...."

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Végre van netünk... :D :D :D

Még csak félig-meddig olvastam vissza, majd folytatom....

Képzeljétek benyaltunk a calici vírust, illetve a dr.nő szerint azt, bár ezt csak a tünetekből gondolta. Gergő kezdte, én folytattam. Illetve csak mi ketten, Vendel és a párom megúszták. kopkopkop. Szóval rém gyors és amilyen gyors, olyan kegyetlen. Ezt magamon tapasztaltam. Csütörtök reggel keztem hányni, egész nap folytattam, közben gyomorfájás, de annyira rosszul voltam, hogy este már azon gondolkodtam, be kéne menni kórházba. Du. már hasmenés. Fetrengtem az ágyon, beszélni alig bírtam. Közben meg egyedül voltam itthon a fiúkkal. Azt hittem sosem lesz vége. Este lázas lettem, talán ez ölhette meg a bacit, mert éjjel 2-kor arra ébredtem, hogy minden fájdalmam megszünt. Pénteken már csak gyenge voltam a kimerültségtől, de jól voltam. Gergőm viszont kedden kezdte, a hányás hamar megszünt, de hasmenése volt, illetve még mindig van. Kb. reggel kettő, du. 2-3. , diétázik, de már alig bírja. Mondjuk talán már nem annyira híg, remélem most már helyreáll a dolog. Szerintettek ha már nem annyira híg, kezd sűrűsödni, akkor már ehet több mindent? Szegénykém úgy lefogyott.

A futóbicikliről a férjemnek az jutott eszébe, hogy minek két biciklit venni, elég ha leszereljük a pedálokat... :D :D Persze mi még csak a kis műanyag motornál tartunk.

Vikóka!
Síelés képek nagyon nagyon szuperek, jövőre remélem mi is megyünk. Már nagyon hiányzik.

Különprogram: A múltkor a bölcsi vezető megkérdezte tőlem, miért nem viszem őket külön is, ha csak az egyik beteg, mondtam, hogy nem tudom megoldani. Nagyon macerás lenne nekem, tudjátok nincs közel a bölcsi, én meg gyalogos vagyok odafele... Mikor szóbahoztam a gondozónőnek, ő azt mondta, hogy szerinte nem lennének meg külön, annyira ösze vannak nőve. Csak egymással játszanak és ha két méternél messzebb kerülnek egymástól, már keresik hol a másik. Már egyszer volr ilyen ikerpárjuk. Egyszerűen nem tudom elképzelni. Itthon annyit veszekednek, piszkálják egymást. Részben örülök neki, mert vannak egymásnak és számítanak egymásra, részben meg nem, mert fejlődik így a saját személyiségük. Mondjuk lehet, hogy még ráér, ezt nem tudom. Viszont ha itthon vagyunk külön, akkor is keresik egymást, pl. egyik a kanapé mögött és a másik nem látja, akkor megkérdezi tőlem, hogy hol van, tehát hiányolják egymást. Ha egyikük anyukámmal van, másik velem két külön szobában, akkor is keresik egymást, de simán elvannak, nem rohannak egymás után. na mindegy szóval nehéz elképzelnem a bölcsis viselkedést. Itthon annyira aktívak, elevenek, ott meg visszahúzódóak. Szeretném ha egy kicsit bátrabbak lennének.

Majd jövök, folytatom, csak most ébrednek....

Kata

Kép
kateduo

Vikóka,

A rácslevételen mi is gondolkodunk folyamatosan, de attól félek, hogy ez a tök jó rendszer - hogy nem jönnek át hozzánk aludni - össze fog omlani mihelyst ki tudnak könnyen jönni az ágyukból. Úgyhogy most még én is tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.

Horvátországgal kapcsolatban viszont nem :lol: Mi azért nem mentünk még Ho-ba gyerekekkel, mert nagyon nem tartom gyerekbarátnak a tengerpartjait. Többször jártam már az országban, északról délre, délről északra, néhány szigeten is voltam, de úgy emlékszem, hogy mindenhol sziklás, nagy kavicsos volt a part. Állítólag van egy hely, ahol nem, de ott is mesterségesen van homokkal feltöltve a beach. Úgyhogy személy szerint én még várok néhány évet, hogy gyerekkek odamenjek.

Kata,

Hát elég szarul hangzik, ami veletek történt :( Pontosan tudom, hogy mit érezhettél, mert tavaly én is átestem ilyenen a kölkökkel együtt. Szerencsére, ez tényleg hamar elmúlik.

A bölcsiben az én gyerekeim nem csak egymással játszanak. Ennek örülök egyébként. A héten írtak róluk jellemzést: baromi okosak, értelmesek, csak az a dac ne lenne...

Edit,

Részünkről szerencsére a kifizetés már meg van oldva a Kolpingba :)

Na és néhány kép:

Kép Bernát, mint kacsa (Katáéktól kölcsönkapott jelmezben)

Kép Ambrus, mint boci

Kép Ambrus az új bicón (mennek egyébként vele, mint a szélvész)

Kép Nagyinál meg van engedve az ágyon való ugrálás

Detti

KépKép
kiliman

Vikóka,

Eszembe jutott, hogy Krk sziget déli részén (Baskán) van homokos (de nem finomhomokos) tengerpart. De annyira nagyon tele van mindig, hogy nem igazán kellemes ott lenni :roll:

Deti

KépKép
kiliman

Detti!

Hihetetlen nagyok a fiúk!!!! Mindig sokkal idősebbnek nézem őket az enyémeknél... :D
Cukik a jelmezekben!!! Tetszik a bicaj is, ez különböző méretekben lehet kapni? Mert a múltkor láttam egyet az utcán, de az óriási volt, egészen nagy gyerek ült rajta. Legalább 4 éves lehetett. Bár ez csak az én tippem.
Ja és tök jó lett az ágyon ugrálós kép, hogy így sikerült a levegőben a fotó!!!

Vikóka!
Én is egyetértek Dettivel, bár szerintem az apró kavicsos rész talán még jó lehet, bár gumiszandi mindenképp kell. Van még eyg hely, Omis , ahol homokos rész is van, meg kavicsos is. Bár nekem nem volt olyan kellemes, mert mi csak átutazóban hazafelé 1 napot töltötünk ott és baromi meleg volt, alig bírtam levegőt venni és jó sokan voltak a strandon. Mondjuk mi mindig szeles helyen nyaraltunk eddig, lévén szörfözik a párom. Ott mindig elviselhető a meleg. Bár a kolléganőm esküszik Omisra.

Detti!
Hova mentek végül nyaralni?

Kis betegeknek jobbulást!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Detti!
Oké!Akkor ti kipipálva!!! :D Szuperek a képek!Ezek a nagy kék "boci" szemek!!A csajoknál tuti bejön majd! :wink: Élvezték a farsangot a fiúk?Vagy ti lemaradtatok róla?Csak beöltöztetek?

Kata!
Jobbulást!Nem tudok segíteni,mi ezt a bacit kihagytuk!Remélem! :wink:

Vikóka!
Rácslevétel: nálunk egyiket se zavarta!Jöttek előtte-utána is!Nálunk ez nem is volt szempont,mert csak az egyik ágyon lehetett volna levenni.Így maradt,amíg nem kaptak másik ágyat.Ez pedig tavayl nyáron volt,kicsit fiatalabbak voltak,mint most a tieid.
Horvátország: Raab sziget!!!Szerintem szuper jó hely!Abszolút homokos tengerpart,sekély víz.Mi imádtuk,bár akkor jártunk ott,amikor a Dávid 6éves volt. Egy olyan kitelepített kempingben (vagy minek mondják) lakókocsiztunk közvetlenül a parton,saját stranddal.Így délben csak felballagtunk fürcsiruciban,dobtunk valami kaját össze és ettünk,szunyóztunk egyet,majd újra fürdés. Ha Horváto-ba mennék,most is csak oda!!!Bekünk bejött.
Amúgy hogy más bababarát progi lett volna-e,nem tudom.Nem is kerestünk ilyesmit,de nekünk most se kellene,mert enyémek egész nap képesek a vízben lenni.

Ditke!
Majd szorítok állás-ügyben,de azért mesélj!Külföldi projekt hogy áll?
Érdekes,nálunk Oli olyan,mint Csenge.Sokszor délután is ott alszik!De csak az ágynak egy bizonyos pontja jó neki!Bevackolja magát a sarokba és alszik.A saját helyén meg forgolódik.Viszont bárhova megyünk,mindenhol elalszik.Ez sose gond neki,csak az autóban alvás.
Én nem láttam még 180*200-nál nagyobb ágyat.Szerintem matracot is ennél nagyobb méretben csak külön rendelésre gyártanak (már ahol csinálnak ilyet). Amúgy érdemes is asztalossal csináltatni ágyat ,mert az extaméretűnek már nem elég a 4láb,meg jó ha extrán meg van vasalva!Illetve lehet,hogy "dobogót" érdemesebb alá csináltatni,nehogy a közepén meghajoljon!

Edit

Kép

Kép
edit73

Mi is nagy Horváto. járók voltunk a gyerekek elött, de ilyen picikkel én nem mennék oda. A part sem ideális, ahol igen Raab, ott rengetegen vannak. De a tengeren kívül nincs egy játszótér egy vizividámpark stb. semmi. Nem igazán bababarát.

Rácslevétel: Nem kell semmi különöset csinálni, csak megbeszélni velük, hogy már nagy gyerekek lettek, és csak a babák alszanak rácsosban. Nem tudsz semmit tenni, ha olyanok akkor megindul a mászkálás, ha nem nem. Nekem sosem mászkáltak, nem igénylik, hogy velünk aludjanak, csak ha betegek.

Szuper a bicaj, és nagyon helyesek a jelmezekben. :D

A hétvégén mi is nagyon aktívak voltunk. Bicajoznak a fiúk ezerrel, és sokat ládáztunk is. Ennek meg is lett az eredménye, tegnap este mindkét fiúból 1-1 kullancsot szedtünk ki. Olinak a hónaljába ment bele, Samunak a fülcimpája hátuljába, és sajnos ez bele is szakadt. :evil: :twisted: Vigyázzatok a kullancsokkal, baromi sok van idén!

Sajnos tegnap megtörtént ami már vészjóslóan közelgett, hogy nem aludtak a fiúk délután. Pedig baromi sokat túráztak, de csak felpörögtek töle. Ennek az lett az esti eredménye, hogy 10 óra helyett 9-kor feküdtek le. Inkább aludnának délután! :roll: :roll: Vége a jó kis sziesztáinknak. :cry:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Húúúú, ez ilyen hamar eljön??? Mármint a nem alvás. Azért reméljük a tegnap csak kivételes esett volt, nem? Bár van egy hátránya az alvásnak, hogy kettészakítja a napot, így nehezebb programot csinálni, illetve jól kell szervezni. Amikor geoládáztok, akkor a kocsiban alszanak hazafelé vagy hamarabb hazajöttök?
Tegnap olyan jó volt, úgy kifáradtak a fiúk a motorozástól , hogy 3,5 órát aludtak, aztán én keltettem fel őket.:D :D
Még jó, hogy beoltattuk a fiúkat kullancs ellen, mi is elég sokat vagyunk kint...

Nyaraláson most keztem gondolkodni, azt tudom, hogy mindenképp tengerpart. Az olasz Adria a gyerekbarát volta miatt dominál nálam, bár gyerekek előtt nem kedveltem azt a helyet. Nekem túl zsúfolt volt.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Edit!

Én is átutaltam a pénzt. :wink: Figyeltem ugyan a dátumot, de köszi, hogy figyelmeztettél, mert így biztos volt.
Képzeld, Kristóf most indul a kozmetikushoz. Szép a bőre tényleg, de egy kis tisztítás, arc masszás már "belefér". Barátnőm kozmetikus, így nem ismeretlenhez megy, kíváncsi leszek hogy fog neki tetszeni.
( a kis szerelme anyukája egyébként, így viselkednie kell ... :D )

Cat!

Nálunk már többször volt, hogy nem aludtak délután, de ez inkább különböző programok miatt volt. szerintem Alsópáhokon sem fogunk aludni szombaton, mert ott ráadásul még ők is kérni fogják ezt.
Bár, ha mi nem alszunk délután akkor már 8-kor hulla fáradtak.
Most lehet hülyeséget kérdezek, de tényleg nem tudom. :oops:
Ami beleszakadt kullancs, azzal mi lesz? Mert nálunk egyszer volt Kristófba, de akkor kihívtam a dokit... , nem mertem bevállalni. Pont ez miatt.
Nálunk is a bicajozás most a divi!!!

Kata!

Remélem már jobban vagytok, és a többiek nem kapták el. Amúgy az enyémek is szinte elválasztathatatlanok voltak, sőt ha egyik beteg, másik sem megy. De, ez idővel jobb lett, bár nálunk az is közre játszott, hogy Zsombi fiú , Zsófi kislány barátokat keresett az oviba. Szerintem ez idővel vagy rendeződik, vagy ha nem akkor erre van szükségük. Csak nagyon szélsőséges esetben és idővel később nyúlnék ehhez a dologhoz.

Detti!

Szuperek a képek!!!
A jellemzéshez: a dac ne lenne??? De, hát ez életkori dolog nálunk! Meg nálatok hamarabb is jönnek, nem?
Elhiszem, hogy tetszettek az új járgányok, mert így kép alapján is tuti.

Vikóka!

Eddig volt gond a saját ágyban alvással? Mert ha nem, én is azt tudom mondani, hogy nem biztos, hogy akkor az ágy váltás ezt hozni fogja. Nálunk sem hozta. Bár, az enyémek későn értek meg arra, hogy a kiságyat le tudtuk cserélni.

Bocsi, akinek nem reagáltam mennem kell, majd még jövök, Zsombi felkelt.....

Meme
szinta

Meme :)

Azért reménykedem, hogy Páhokon kifáradnak majd a fürcsitöl, és alszanak ha nem is délben de délután 2-kor. Nagyon hiányzik még nekik. Vagy nekünk? :lol: :lol:

Ha beleszakad a kullancs feje nincs gond. Pár nap múlva kidobja a szervezet mint a szálkát, mert idegen test. A szaglószervén nincs méreganyag, a potrohában van, azt kell kihúzni. Nem szabad csavargatni, hanem egyenes mozdulattal kiszedni.

Kata :)
Délután 2 fele érünk haza a ládázásból, és akkor alszanak mindig a fiúk. Most nem. :roll: Autóban már egyre kevésbé alszanak el.

Hiába vannak beoltva kullancs ellen, az csak az agyhártya gyulladás ellen véd, a Lyme kór ellen nem. Csak attól fosok. Minden ezredik kullancs fertöz agyhártyára, de minden 10-ik Lyme kórt hordoz!!!! Ez a veszélyes ebben. Szóval érdemes az oltás mellett kullancsriasztót is használni. Egyébként felhívtunk egy kullancsambulanciát, ott kaptuk az infokat. :?

Cat
Kép
cateye

Kata,

Az olasz Adria abszolút ajánlatos gyerekekkel! Mivel a tengerpart is gyerekbarát, ezért minden úgy van kiépítve (játszóterek, éttermek), hogy a gyerekeseknek ideális legyen. Egyébként ha nem Bibionéba, vagy Jesolóba, hanem egy kicsit délebre mentek, már nem annyira érződik a magyar fíling, és kevésbé zsúfolt. Én tudok neked ajánlani jó helyet, ha érdekel.
A fiúk 10 hónaposak voltak, amikor ott voltunk, és teljesen rendben volt az egész nyaralás.

Máshová autóval nem igazán jó elindulni kis gyerekekkel. De ha repülővel is mennétek, voltam jópár helyen, tudok segíteni.

Alvás: nálunk kb. 3x fordult elő, hogy Ambrus nem aludt délben, Bernáttal megy egyszer-Alsópáhokon az első nap. Jobb az, ha alszanak szerintem is, a vacsoránál pl. már alig tudtam velük mit kezdeni. Ellenben másnap, amikor volt déli alvás, már tök jól viselkedtek a vacsinál is.

Cat,

Ez a kullancs-ügy elég gáz...Milyen kullancsriasztót használtok? Hétvégén (ha az időjárás is megengedi) elutazunk, és kirándulni szeretnénk...

Meme,

10 éves és kozemetikushoz? Fiú létére? Ez tök jó, de tényleg!

KépKép
kiliman

Cat!

A sebet kezelitek valamivel? ( jód, betadin ) Mert nekem az rémlik, hogy mikor Kristófból kiszedték javasolták, hogy ne csak akkor fertőtlenítsük, hanem még utána napokig. Bár gondolom, ezt is mondták.

Detti!

Ráadásul még tetszett is neki... :wink:

Meme
szinta

Meme :)

Betadinnal kezeltük a sebet. :)

Vape Derm Herbal kullancsriasztót vettünk. A sikeréről még nem tudok beszámolni, mert nem próbáltuk, 7végén lesz a próbája.

Szerintem is az olasz Adria ami leg gyerekbarátabb ha autóval megy az ember.

Most hallottunk egy utazós tippet, Zoli kollégái így utaznak. Kimennek Bécsbe és ott fizetnek be repülős utat. pl Maldív szigetek all inclusive ellátással, 1000 EUR/ per fő, gyerekeknek free. Nem olcsó, de ebben minden benne van, ha kiszámolja az ember máshol is közel ennyit költ pl. egy olasz útnál.

Cat
Kép
cateye

Cat,

2 éves kor felett is ingyen van? Mert ez az ár ft-ban 260e ft/fő, ami nem sokkal drágább, mint a mi nyaralásunk Tunéziába nyáron, ahol kellett fizetni a gyerekek után is rendesen. Bár gondolom, ez egy hét, mi azért 11 napra megyünk.

Detti

KépKép
kiliman

Húú de nagy itt a csönd. :D Remélem senki nem beteg!

Nincs ingyen, de komplett árat adnak a 4 före, és mindig van akciós út is. Találtam egy oldalt is, itt is lehet nézegetni:

http://www.itsbilla.at/

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lehet visszatérni? :)

Már nem tudom mikor írtam, de talán még páran emlékeztek rám. Igazából én mindíg olvastalak benneteket, mert annyi mindenre találtam válasz itt. :D

Mi túl vagyunk pár nehezebb időszakon, de talán most több időm lesz írni. :)

Szilvi
sziszus

Szia Sziszus! :D

Jajj de örülök, hogy elökerültél! Gyere mesélj! Hogy vannak a fiúk? Igazi kis elkallódott báránykánk vagy. :lol: :lol:

Van azóta kistesó? :wink:

Cat
Kép
cateye

:) Cat :)
Fiúk jól vannak, iszonyatos csibészek :)
Talán akkor hagytam abba az irogatást, mikor a Gergőről megtudtuk, hogy beteg. Volt neki egy vesemedence tágulata, amin egy kontroll UH alkalmával látszott hogy nő. Kiderítették, hogy refluxosak a vesevezetékei és műteni kell.
Hála istennek tényleg csak egy rutinműtét. De én padlót fogtam, nem tudtam elfogadni, és mivel hosszú heteket kellett várni a vizsgálatokra egyre nehezebben viseltem, nagyon nehéz depresszios időszak volt. Sőt a a műtét erdményessége is hónapok után derült ki. A lényeg hogy ő jól van, de egész életében figyelemmel kell kisérni és kontrollokra járni.
Elkezdtek bölcsibe járni, de csak 3 délelőtt egy héten, aztán szép lassan beszoktak. És engem nem vettek vissza dolgozni :( na ez végképp nem tett jót a lelkemnek.
Viszonta kalandvágyunknak jól jött. Úgyhogy kiköltöztünk Angliába, még én sem nagyon hiszem el, de elég valóságosnak tűnik. :D Egy éve még azt sem tudtam elképzelni, hogy nyaralni hosszú útra menjünk, mostmeg már többször repültem velük egyedül :D
Itt elég horror áron van az ovi, nekem meg csiszolnom kell még az angolomon ahhoz, hogy el merjek menni dolgozni. Így itthon vagyok a fiúkkal ... aztán majd alakul.

Tesóprojekt "jegelve" :( egyedül, segítség nélkül még nincs erőm több gyerekre, viszont az idő telik...

Hát felénk ez van mostanság :D
Sz.

Kép
sziszus

Sziasztok!

Sziszus!

Hűűű!!!Én meg most fogtam padlót!!! :wink: Igazi vagány csaj vagy,hogy zet bevállaltad! És milyen a ködös Angliában? Jól érzitek magatokat?
Örülök,hogy Gergővel végülis minden jól alakult!Kár hogy nem jöttél akkor!Talán egy kis dumcsi segített volna akkor a lelkednek is!
Mesélj egy kicsit a fiúkról!Mit tudnak,hogy éltek,milyen a napirendetek stb! Meg tehetnél fel képekete is!

Lányok!
Én is elutaltam a kolpingot!Akkor Cat,Detti, Meme és mi rendben!Többiek? Kata? Nettke?Judyt?Lilla?

Cat!
Nem tudod Judyték merre járnak?És Lilláék?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziszus
gratulálok a költözéshez!!
Bátor tett, nem mondom!

Edit,
Tamás intézi az utalást, meglesz (vagy már meg is van).

Natusnak a szeme begyulladt, most ő nincs bölcsiben. Beni már járhat:)

Kép
nettke

Sziasztok!

Edit!

Tegnap én is elutaltam! :D
Lilláék most vannak Egyiptomban, nem?

Detti!

Érdekel a dolog....., megnézném azt az olasz ajánlást.

Sziszus!

Én nem ismerlek...., de kiváncsi vagyok rátok! Szóval írj magatokról!

Képzeljétek Gergőnek még mindig híg a kakája (napi kettő)....., de amúgy jól volt, erre tegnap este mindent kihányt. Tök ideges lettem. Éjjel viszont kért tápit, megivott 2,5 dl, reggel 6-kor meg ebédet követelt, azóta folyamatosan eszik. Remélem a tegnapival aztán tényleg minden kijött. Ma egyszer volt kaka, még mindig híg, de már nem folyt ki a pelusból.

Kata

Kép
kateduo

Sziszus :)

Ti aztán bevállalósak vagytok, nem mondom. (ide áll leesös ikon jön). Akkor érthetö, hogy jegelve van a tesó projekt. Nem vagy kint nagyon magányos? Gondolom a párod dolgozik, na meg az idöjárás sem túl kegyes arrafelé. Meddig maradtok? Határozott idejü a szerzödés?

Sajnos én beszari vagyok ehhez, hogy kimenjek, pedig a kölköknek biztos nagy lehetöség lenne.

Képek vannak? Örülök, hogy ilyen jól sült el Gergö betegsége, ha lehet ilyet mondani. Ez öröklödö dolog? Még sosem hallottam ilyen betegségröl. :shock: :shock:

Lilláék Egyiptomban vannak, Judytékhoz meg megyünk szombaton, majd rákérdezek a pénzre. :P

Csak véget ér már Gergönek az a nyavalyás vírus. Ha eszik, akkor az már jó jel. Normaflor-t itatsz vele?

Nettke :)
Natinak jobbulást! A zuhanyhiradóból már tudtam róla, a fiúk mindenröl beszámolnak. :D

Cat
Kép
cateye

Edit :D a vagány nálunk inkább néha a bolondot takarja :D sokmindenbe nem gondoltam/tunk bele előre.
Összeségében jó itt kint. De be kellett rendezni egy háztartást, és hozzászokni a bezártsághoz, család barátok nélkül. Most épp autóra gyüjtünk mert anélkül itt tényleg nem lehet csinálni semmit.

Hogy miért nem írtam? abban az időben tényleg elviselhetetlen voltam. Aztán tegnap valami folytán mondtam a férjemnek hogy megy a topik egy része bulizni :) és akkor kérdezte ő, hogy írok e mostanában? és hogy miért nem? miután nem tudtam magamnak sem magyarázatot adni, arra gondoltam miért is ne :D
De mindig meséltem rólatok, főleg mikor "húsbavágó" témáról volt szó, pl.: harapós, verekedős gyerek a bölcsibe, nem beszélés, hiszti, stb. stb.
Elég sokat eszembejutottatok te és Nettke :) mikor kevés a két kezem :D

Nálunk most a szobatisztaság a fő probléma, vagyis nálam, de a fiaimat nem érdekli, azt is írhatnám, hogy tojnak rá:D
Nagysokára megtanultak beszélni (2 évesek elmúltak de még csak 1o szót használtak, meg morogva ööö-ztek, aztán két nap alatt összetett mondatokra váltottak) most viszont be sem áll a szájuk, a múltkor a Peti elsirta magát, hogy a Gergő annyit beszél, hogy nem tud tőle megszólalni. Ezen kb. 5 percig nevettünk a férjemmel, aki mondta, hogy Mi folyamatosan sírhatnánk mert nem lehet mellettetek beszélgetni!, de komolyan és még nem hallottam gyerekeket ennyit beszélni...
Tökéletesen működik a szelektív hallásuk, filmből bármikor tudnak idézni, de amire 3 perce kértem őket azt nem tudják:)
Egyre többet játszanak együtt, és talán kevesebbet esnek egymásnak...

Teszek fel pár képet és eldugulok :D

Kép
Kép

Kép

:D
sziszus

:) Cat :)

Nagyon magányos vagyok ... De a nagy cél ami a szemem előtt lebeg, hogy a fiúk pár évet itt járjanak intézménybe. 4 éves kortól van iskolaelőkészítő, és akkor legalább az angolal nem lesz gondjuk.
A férjem rendes állásban van, ezt már itt kereste, úgyhogy nem igazán ettől függünk, sokkal inkább tőlem, hogy találok e valamit, sulit, munkahelyet, ami leköt és nem örülök bele a kintlétbe :D Úgyhogy majd meglátjuk.

Gergőnek ez egy fejlődési rendellenessége, mivel tünetmentes ezért elég alaptomos is :( van akinél már csak akkor veszik észre ha sérült a veseállomány. Mi "szerencsések" voltunk mert volt egy vesemedencegyulladása és akkor csináltak pár UH-t és ott szürték ki, hogy baj van.

Sz.
sziszus

Sziasztok!

Tegnap megjöttünk! :D Minden oké, ha leraktam őket aludni jövök élménybeszámolni.

Edit

A Kolpingba ez a második részlet,ugye? Mi ezt már utazás előtt utaltuk, mert vmi tizenakárhányadika volt felírva. :?

Sziszus!!

De jó hogy jöttél!!! Cattel csomót emlegettünk, hogy mi lehet veletek. De azt, hogy Angliából írsz legközelebb, álmomban se gondoltam! :lol: London?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,
beütött a katasztrófa-helyzet...
Sári én Beni elkezdtek hányni tegnap... Natusnak meggyógyult a szeme, mehetne ma bölcsibe, de minek..? Hogy otthon kapja el a többiektől, vagy a bölcsiben a többiektől, ez már mindegy. Azért isznak, iszogatnak, hasuk eddig OK, remélem túl leszünk rajta. Lázasok, attól meg jól pusztul a vírus.

Sziszus,
Londonban vagytok, vagy merrefelé?
Kimentetek semmire, és elkezdett a férjed keresni állást? BÁTOR!!!Nehéz barátkozni a kintiekkel, kisgyerekesek nem állnak szóba veletek?

Lilla, várjuk az élményeket!!!!!!

Kata,
hát jobbulást Nektek is, most már csak túllesztek rajta!!! Hány nap volt, mire számítsak..?

Kép
nettke

Sziasztok!

Lilla!
Remek!Igen,ez a második részlet volt.A harmadik már a helyszínen vizetendő! :wink: Akkor már csak Judyték kérdésesek,de biztos ők sem felejtették el!
A képeket majd várjuk!

Nettke!
Na a legjobbkor!Hogy lesz így locsolkodás?Ó,szegénykéim!Jobbulást nektek!Remélem,hétvégéig helyrejöttök,mert a végén még megmarad a sok csoki-nyuszi! :wink: :)

Sziszus!
Pont azért kellet volna írnod,hogy számodra is elviselhetőbb legyen az az időszak.Vagy neked nem segít,ha kibeszélheted/kiírhatod a félelmeid? Itt mindenki meghallgatott volna,ha sok okosat nem is tudtunk volna mondani.De szorítottunk volna értetek és talán az a sok + energia a lelkednek is jót tett volna.
Legközelebb (de ilyen ne legyen!) akkor is gyere,ha gond van!Itt számíthatsz mindenkire!
Ott nincsenek magyarok,ahol éltek? A férjed mit dolgozik?
Olyan rég láttam a fiaid,hogy nem is tudok melyik kicsoda a képen.Majd csíkot is teszel fel?Úgy sokkal könnyebb nyomon követni,hogy ki hány éves!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Úgy néz ki meggyógyultunk.....kopkopkop. Úgy értem Gergő.

Nettke!
Lehet, hogy Natus megússza, Vendel és a férjem nem kapták el. A hányás csak 1 napig tartott, utána hasmenés kb. 1 hétig, aztán 1 db utolsó hányás és onnantól semmi. Szóval nem olyan vészes, csak az az első nap nagyon gáz, de az nagyon . A hasmenés kb. napi 4 és folyamatosan csökkent. Az viszont jó, ha lázasak, tényleg megöli a vírust, Gergő nem volt lázas csak én. Nekem viszont tényleg csak 1 napig tarott minden, talán pont a láz miatt.
Gyógyuljatok minél hamarabb!!!

Lilla!
Várjuk!!! nagyon kiváncsi vagyok!!! :D :D :D

Sziszus!
Nagyon helyesek a fiúk! Nekik tényleg nagy lehetőség, hogy ott tanulhatják meg a nyelvet.

Cat!
Normaflore-t még mindig nyomatom.

Kata

Kép
kateduo

Itt szakad a hó!!!!!!!!! De nagyon.

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X