Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Zsófi: Fejlemények Bencivel?? Remélem mára jobban lett!! Nem lehet, hogy a foga jön? Lehet, hogy hülyeség....de a Bogi is alig evett,lázas volt, nyűgös volt és hányt amikor jöttek a fogacskák. (nem mindnél!!!!) De az is lehet, hogy összeszedett valami kis vírust. Azon általában egy-két nap alatt túl vannak a kicsik. Ne gondolj rögtön a legrosszabbra!!!! Gyógypuszi.

Nina: Már a Vanda is?? Ezt nem hiszem el!! Kép Akkor mi úgy látszik nagyon le vagyunk maradva...Kép Bogi napra pontosan egy évesen kezdett el menni. Lépegetni kb 11 hónaposan. Hát nagyon nem vagyunk egyformák mi emberekKép

Edelweiss: A 6,5 hónapos fogzás egyáltlán nem korai!Ráadásul ezek már a fenti fogacskák, úgyhogy pont időben vagytok! Az alvást nagyon ügyesen oldottátok meg. Így nektek is sokkal könnyebb. Kép Eleinte biztosan nehéz volt kibírni, hogy ne nyissatok be hozzá, ha bömbizik....de az idő mindent megold Kép

Méri: Az én Bogim is mindenre felmászik. A létrára is én meg kapom az idagbajt. Örülj neki, hogy Kitti MÉG nem ilyen kis bátor! Kép

Gigi: Milyen volt? Kép

Lányok, szerintetek szabad adni Boginak babot? Ma bablevest főzök csülökkel, meg töltött káposztát. (lightos,fogyókúrás ebédetKép) Vagy főzzek neki valami könnyebbet külön???? Nem tudom szabad-e ilyen puffasztó ételeket adni egy másfél éves gyereknek?? Mondjuk szerintem szivesen megeszi, szereti a magyar konyhát és a fűszereket is. Tegnap pl fokhagymás sült paprikát evett, pedig elég sok fhagymát tettem rá, mert nagyon szeretjük. Nem győztem vágni neki (a héját nem adtam csak a húsát, ilyen vastag pritaminpaprika volt sütve)Szóval nem válogat, tényleg a világon mindent megeszik, de a babtól kicsit félek Kép Vagy egy icipicit kóstoltassam meg???

Na léptem,pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nina!
Természetesen akkor kell a lúdtalpbetét, ha már használja a lábát. Nem csak akkor, ha feláll, hanem ha mászik is. Csak azért fogom most megvenni, mert mire Bence ebbe a korba ér, még mindig elég hidegek lesznek, sőt, ha kb akkor áll fel mint Panka, akkor éppen December lesz! Szóval szvsz akár most is megvehetem a szőrmés cipőt!
Szerinted várjak vele, amíg tényleg használni fogja?
Én is várnék, csak ezzel az a gond, hogy akkor vmi szörmés mamusz kell, mert állandóan hideg a lába, és azt olyan 2000 Ft körül láttam. Most vegyem meg azt, aztán meg három hónap múlva a cipőt 6000-ért? Nem tudom, lehet, hogy kispórolom mindkettőt. Mondjuk már könnyebb így, hogy a párom is besegít, ha fizetést kap mindig veszünk vmit Bencének.

Gratula Vandinak! Nem akart lemaradni Pankától, mi??
KépKépKép

Edelweiss!
Gratula a fogakhoz, Pankának csak most bújt ki az első, meg már látszik a második, de mi nagyon le voltunk maradva a korabeli babákhoz képest.
A te babád miket csinál? Forog, ül, áll?
Én láttam, hogy anyuék mit szenvednek azzal, hogy Panka csak kézben volt hajlandó elalduni, úgyhogy én másfél hónap altatgatás után áttértem az "egyszerűen leteszem" módszerre. Nálam is úgy volt, hogy először sokat sírt, aztán egyre kevesebbet. Lassan már egy hónapja, hogy ha lerakom akkor egyáltalán nem sír, csak nézelődik, megtalálja az ujját, és már alszik isKép
Ő átalussza az éjszakát is. Néha nyöszörög, de mire odaérek az ujja már a szájában, és alszik.

Méri, én nem értek egyet a bébikomp ellenzőkkel. Pankának is volt-van, imádta egy ideig, kb másfél óráig, utána kikéretzkedett(jól írtam?Kép) És kilenc és fél hónaposan megy. Mostmár nem nagyon lehet belerakni, inkább tolja maga előttKép

Jelentem Bence jobban van, ma már háromszor evett, minannyiszor száz g felett, meg tegnap este 11-kor is bevágott 150 g anyatejet.

Úgyhogy nem gyalogolok el a 2,5 km-re lévő dokinénihez.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi:
Ez nagyon jó hír Kép Örülök, hogy minden okés Bencivel. Mesélsz az új pasiról?? Lehet priviben is KépKépKép Érdekellne, ha nem tartasz tolakodónak!! Kép

Lehet, hogy Panka éppen azért kezdett el ilyen korán lépegetni, mert bébikompja volt. Az ösztönzi a járásra a gyermeket.Csak nem biztos, hogy a gyerek csontozata, lábacskái, gerince elég erős még ahhoz, hogy egyedül (kompos megtámasztás nélkül) elbírja a kis testet! Én sem vagyok komppárti, de tiszteletben tartom mások véleményét aki esetlegesen vesz bébikompot a gyermekének. Ervin barátoméknak is volt és a kislányának a buksija és 2 fogacskája bánta, amikor nagy lendülettel karambolozott a küszöbbel és elesett. Ki is dobták azonnal-mármint a kompot. Jó, kompja válogatja,lehet, hogy ez rosszabbik fajtából való volt. Mindenesetre ha Ti mint szülők úgy érzitek hasznos, akkor használjátok, csak óvatosan a küszöbökkel!! Bocs, hogy beleszóltam!

A többiekkel mi van? Orsiról pl tudtok valamit????

Még valami. Szegeden van bababarát étterem? Ahol pl etetőszék, vagy kis játékkuckó van kialakítva, hogy esetleg akiskorúakkal rendelkező családok is el tudjanak menni éterembe?????

Pusssz
Enikő

ceniko
Szeged

Méri
Az a helyzet, hogy nem visszük túlzásba a bébikompozást. Először még meg kellene neki tanulnia egydül hasra fordulnia és mászni is. Mert ez még sajna nem megy. Ez is hozzátartozik a fejlődés menetéhez és állítólag komoly gondokat tud okozni, ha kimarad. A küszöbökkel nincs gond, mert az csak egy domborított fém lapocska nálunk, hogy mégis legyen valami a kő és a parketta között. Egyébként egyre ügyesebben ücsörög, de magától még nem tud felülni és kicsit ki kell támasztani is őkigyelmét. Meg nagyon szeretünk állni is, és ugrálni is mint ahogy én is szerettem ennyi idős koromban. Az anyuék azt mondják, hogy visszakapom amit velük csináltam. Már mindenkinek lógott a nyelve, mire meguntam annak idején. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Enikő, Panka már két hónapja állt, mikor megkapta a kompot. Abban egyetértek, hogy ha a gyerek még nem tud állni, akkor nem a megfelelő láberősítő. De ha így is úgyis áll, akkor nem baj, ha járásra ösztönöz!
Nem igaz?

Írok levelet, majd szólok, ha elment!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő, mél ment:-)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő: Szerintem adhatsz Boginak babot,de csak óvatosan. Keveset egyszerre. Ahogy a hozátáplálásnál is. A Burger Kingben van etetőszék de ez nem olyan igazi étterem. Ha jól emlékszem abban a kínaiban is van etetőszék, amelyik a nagyáruház közelében van egy sarkon (villamos meg el előtte)és biztos van olyan étel, amit megehet Bogi is. Fló már evett édeskés kínait, ami nem volt csípős. Neharagudj, hogy beleszólok, de az érdekel szó nem két l.

Edelweiss: Én is csatlakozom a bébikomp ellenzőihez. Nem túlságosan egészséges és normális dolog. Majd megerősödik a lába, ahogy magától elindul. Nem biztos hogy az a jó ha minnél előbb el kezd menni.

Zsófi: Én nem spórolnék Bencén. Inkább vegyél olyan cipőcskét a lábára ami most jó vagy esetleg egy kicsit nagyobb és bélelt. Majd veszel neki télen olyan cipőt, amiben tud járni, ha egyáltanlán kelleni fog neki. Nem is biztos, hogy olyan hamar el kezd menni. Jobb ha előbb puha cipő kerül a lábára, szokja.Azt gondolom, hogy cipőt előre megvenni nem szabad, de ez az én véleményem.

Gabi3
inecsg

Gabi, okKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikö! Elsö helyen vagyok, csak az adatok hiányoznak. Igaz most nem sokat voltam, lehet hogy közben megirtad, bocs kellene megint.

Gabi3! Már ott van a 4D UH, barátnöm meg is örült, amikor látta elötte azzal csinálják, (valszeg maszek beteg volt) mert utána neki álváltott 2D-re és igen mogorva lett a doki. Remélem neked sikerül 4D-vel megnézni!

Lányok! Na megjöttem a tanácsadásról. Ott is kiakadtak, hogy ilyenkor nem mérnek már nuchát, nem erre kellett volna fogni hogy beteg a baba és kell a vizsgálat. Már nyugodtak vagyunk, de ehhez az orvoshoz többet nem megyek, tudta milyen elözmények után lettem terhes, nem kellett volna a frászt ránkhoznia. Amugy más orvos és más védönö is ezt mondta, valamit ismerösöknek se mérték a klinikán. Erröl ennyit.

Szerintem nagyon jó a babycomp, barátnöimnek mind volt, nagyon ügyesen használta a gyerek. Mi venni fogunk majd.

Szocpol. Ma reggel láttam a tv-ben, hogy jövö áprilistól megemelik, 1 gyerek=800e, 2gyerek=2 millio lesz, még jo hogy láttam, mert febr. akartuk kérni, de akkor várunk vele. Mi a mostani hitelböl kérjük majd, hogy irják jóvá, igy alig marad hitelünk.

Pankának nagy gratula!!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, hol van 4D UH???
3 gyerek=4 millió
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Gabi: A hozzátáplálás meg 2 z. Kép Orsi szólt rám a múltkor, hogy a muszály az muszáj. Én is muszálynak írtam 25 évig és senki sem szólt rám Kép Még a suliban a nyelvtantanárnőm se. Bocsi, de én nem Magyarországon jártam általánosba. Igaz, hogy ez nem jogosít fel arra, hogy rosszul írjak magyarul!! Sőt! Szégyenlem is magam....bocsi mindenkitől. Kép

Más: A Burgerben meg a Mekibe van etetőszék azt tudom, de nem vagyok hajlandó hamburgerrel tömni a gyereket. Eddig egyszer voltunk, de nem szeretnék gyakran menni.... A burgerbe egyáltalán nem, ott voltam lent a konyhába és láttam milyen, azóta nem eszek ott. Kínaiba sem megyek. Ez az egyetlen konyha amit nem szeretek. Sőt, utálom! Hogy ott mi van...inkább nem is mondom. Higiénia luxus. Meg az ízvilág sem érintett meg különösebben.
Azért kérdeztem, hogy van-e bababarát étterem, mert egy ismerősöm most vett egy vendéglőt Szegeden, és szeretném neki javasolni, hogy nyisson egy ilyen éttermet. Azért érekellt van-e, mert én speciel nem tudok róla. Ha valaki tud esetleg róla, lécci írjon!! Na meg aztán most fejeztem be a vendéglátó üzletvezetői sulit, hátha hasznomat tdná venni...KépKépKép De csak napi 4 órába vállalom Kép

Zsófi: Megkaptam a mélt, mindjárt válaszolok, ha Bogi még alszik!! Cipő témához, a védőnénim egyszer azt mondta, hogy a gyerekeknek -általánosságban- félévente 1 számot nő a lábuk. Ezért nem szabad előre cipőt venni. És ha belegondolsz, hogy Benci mondjuk januárba áll fel, az már a tél közepe és akkor még olcsóbbak is a téli cipők, mint most!! Kép

Pusssz
Enikő

ceniko
Szeged

Zsófi:
milyen jó lesz ha Benci unja majd az öltözködést, és csak egy szőrös mamuszkát kell ráhúzni, nem a cipőt fűzögetniKép
Egyébként szerintem nem is lehet rendesen beletenni a lábacskájukat
nina74

Karmen:
Mi volt ez a nucha ügy?
Nekem egy picit zavaros. Lemaradtam valamiről?

Ezek a szocpolösszegek új lakás vásárlására vonatkoznak?
Nina
nina74

Tényleg jó lesz!
Benci csak vetkőzni szeretKép
De azt nagyonKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nina: Azt hiszem csak új lakás vásárlására ill. építésére adnak szoc.polt. Utána kell érdeklődni.

Zsófi: Örülök,hogy nem bántottalak meg a cipőcskével. De a cipő nagyon fontos és tényleg nem szabad túl nagyot venni, azzal az indokkal, hogy majd belenő. A ruha már más. A klinikán van a 4D.

Enikő: De jó lenne, ha lenne egy igazán bababarát étterem. Van a www.szeged.lap.hu-n egy babbabarát terület nevű akármi, ott hátha találsz ilyet. Vagy ha ott nem akkor a kismama.hu-n. A nyelvtan nekem sem erősségem, csak megjegyeztem. Nem bántásból. Múltkor én is ly-nal írtam a muszájt.

Karmen: De jó ez a szocpolos hír. Hogy van ez a 4D-s UH. Szeretnék 4D-set. Hátha a szülésznőm be tud protezsálni. Mert sajna a Sári nem lesz ott tuti.

Ki jön holnap baba-mama klubbozni? Mi megyünk Flónak kutyabaja.

Gabi3
inecsg

Zsófi! A klinikán van új UH berendezés, alkalmas 4D-re is, de ugy látszik nem mindenkinél azt használják még.

Nina! Szóval a 12. heti nucha 0,9mm volt. AFP 0,6MOM. Ezek jók. Ezek után mentem genetikai UH-ra meszekba, nem a klinikán csinálták, ez a doki megmérte a nuchát megint, majd közölte, hogy vastag (4,5mm) valszeg beteg a baba, nagy eséllyel, érdemes lenne menni magzatvizvételre. Persze elmentünk, utána tudtam meg, hogy ilyenkor nem is mérik már!!! Ja erre rákérdeztem, miért jok a korábbi eredmények, erre igazából választ nem kaptunk, olyan mellébeszélés volt. Minden 7e Ft-ért. Másik doki szerint, ill. védönö szerint, 19 hetesen már nincs leirva tankönyvekben sem, mennyinek is kellene lenni, ilyenkor már nem mérvadó a nucha értéke. EZért kell pontosan 11-12 hetesen megmérni. Hát nekem a késöbbi miatt lett genetikai vizsgálat, ami miatt becsapva érzem magam, föleg az átbögött éjszakák miatt vagyok feldúlt. Most már többen mondták, nagyon jó eséllyel egészséges a baba.
A szocpol új lakásra jár, használtra csak akkor ha bövitik min. 1 szobával, vagyis min. 12 m2-el, én igy tudom.

Enikö! én is mindenkit figyelmeztetek hogy nem muszály! de hiába. Ezért ritkán szólok már, bár nekem is nagyon bántja a szemem!! Nehéz a rossz beidegzödést elhagyni, mi?? Nyugi, a legtöbb ismerösöm nekem se tudja, pedig itt jártak iskolába Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi, dehogy bántottál meg!

Melyik Uh-szobában?
De jó, Benci kistesóját már azon nézhetem meg!!!

Már ha akkor még Sikó lesz az Uh-s orvos!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmen:
még kérdeztem is, hogy miért kell menned erre a vizsgálatra.
Csak annyit mondtál,hogy rossz UH eredmény miatt.
Hát ez tényleg mondvacsinált indoknak látszik.
De valamit nem értek Miért jó ennek a dokinak, hogy kitett téged ennek a vizsgálatnak, meg idegeskedésnek? Előtte pedig nagyon biztál benne.
remélem ha megjön az eredmény,(ami persze tökéletes lesz!!!) azért megkérdezed, hogy miért a nucha alpján gondolta ebben a terhességi korban, hogy szükség van erre a vizsgálatra.
Hát neked aztán kijutott.
innentől kezdve remélem problémamentes lesz a pocakosságodKép, és nagyon tündéri egészséges nyugodt babád fog születni.
Nina
nina74

Lányok!
Én már, akkor céloztám rá Karmennek, amikor még a vizsgálat előtt állt, hogy valami fininszírozási dolog miatt nagyon mégéri a kórházaknak az amino.
Mondjuk én biztos nem fogom ezzel gyarapítani a pénzüket, mert én minden esetben megtartanám a babát, így tök mindegy, hogy a huszonvalahanyadik héten tudom meg, hogy egézséges-e, vagy a szüléskor. De ezt nem vitaindítóként írtam, mert én eltudom fogadni, ha más nem így gondolkodik.

Én eddig úgy tudtam, hogy január 1-től emelkedik a szocpol. Használtra egyelőr csak fél szocpol jár, és kell hozzá min. 3 gyerek.

Az előre bevállalás, meg azért jó, mert egyes bankoknál önrésznek számít, és így növelhető a felvehető hitel összege. Ha mégse jön össze az 1 vagy 2 gyerek, akkor meg sima kedvezményes hitelként kell visszafizetni. Van olyan ismerősöm, aki csak kamuból vállalja be a 2 babát, hogy több pénzhez tudjon jutni, és eleve úgy kalkulál, hogy majd szépen visszafizeti.

Enikő!
A babos témához csak annyi, hogy én magamnak is sokszor úgy készítem a babot, hogy evés előtt lehúzom a héját (persze ehhez jó nagyszemű kell), meg kicsit macera, de így nem bántja a beleket. Szóval szerintem kisbabának is így a legjobb adni.

Képzeljétek, a 42 fős osztályom, lecsökken 34 főre, van, aki átíratkozott máshová, van, aki egyszerűen kimaradt. Amúgy ma megtartottam életem első szülői értekezletét, szerintem tök jó volt.

Nóri
norcee

Nóri: A szocpolos izé úgy van, hogy használtra is felveheted, de elég egy gyerek is, csak fele annyi jár. Szerintem az előre bevállalós nem túl jó ötlet. A mi bankunk legalább is nem ajánlja. A hitelösszeget meg nem növeli, csak a visszafizetendőt csökkenti a később felvett szocpol. Gratulálok az első szülőihez. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nina!
Használt lakásra (vásárlásra,vagy meglevő bővítésére, felújítására) félszocpol jár, és nem kell hozzá 3 gyerek! Be lehet vállalni egy gyereknél + 1-et, de 2 gyereknél már nem vállalhatsz be 3.-at (ez a szocpolra és a félszocpolra is igaz)! Ezt a hülyeséget remélem eltörlik. Aztán sírnak hogy kevés gyerek születik! Akiknek nincs még gyerekük, azok 2-őt bevállalhatnak (3-at már nem). A félszocpol értelemszerűen a teljes szocpol összegnek a fele.

Enikő!
Orsiék múlt hétvégén költöztek a Tündér u.-ba albérletbe. Biztos tudod, hogy eladták a deszki házukat.
Szegeden valóban nincsen igazi bababarát étterem. Ez nagyon jó ötlet lenne. Mi múlkor voltunk a régi Égő Aranyban (most nem tudom pontosan mi a neve), és ott volt egy etetőszék, de nem volt szíja, és azt néztem mikor esik ki belőle Bálint. Szóval Szegeden kb. ezt takarja a bababarát étterem. Ja , kb. 2 éve meg a Roosevelt téri halászcsárdában voltunk. Hoztak Beninek egy etetőszéket, ami kb. fél méterrel magasabban volt mint az asztal (nem volt neki tálca része), úgyhogy lehetetlen volt így etetni a gyereket, inkább kivettük belőle. Remélem mielőbb megvalósítja az ismerősöd a tervét, mert én már régóta szeretnék egy ilyen jó kis "gyerekes" éttermet Szegeden.
Az olaszórát az egyetemen vettem fel, hétfőn és szerdán járok. Haladó kurzusra jelentkeztem, mert már tanultam korábban olaszul.

Gabi3!
Dana Ullman: Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával (Ebben mindent megtalálsz.)

Nina!
Megnézném Vandát ahogy totyog! Nemrég még együtt kúsztak Bálinttal...

Zsófi!
Szegény Bence elég sokat betegeskedik!

Szisztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Banita:Köszi a címet. Esetleg még azt is meg tudnád nekem mondani, hogy hol keressem ezt a könyvet. A Hegedűs Ági néni homeopata orvos is? A szocpol-ról nekem is ez a véleményem, kár hogy nem lehet bevállalni a 3. gyerket, bár előre én nem innék a medve bőrére. Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Most csak röviden, még nem tudtam teljesen visszaolvasni:
Most voltam cukorterhelésen és jó lett Kép, a vérképemből a hemoglobin és a hemotokrit van az alsó határ alatt kicsivel.
A vizeletemben sok bacit találtak, az mit jelent. Gondolom nem jó, de ha fertőzés, akkor miért nem érzek csípő, égő érzést, amikor pisilek. Még nem hívtam a dokimat.

Gigi
gigi1

Sziasztok!
Zsófi: Mél ment! Kép

Gigi: Mielőbb keresd fel a dokidat. Elég ha a háziorvosodhoz mész. Megmutatod neki a vérképed és majd ő tudja mit kell tenni. A sok baci nem feltétlenül jár együtt csípő érzéssel. Van, hogy észre sem veszed. Ezért jó ha pl (amikor nem vagy pocakos vagy szoptató anya) jársz rendszeresen vértadni. Én 18 éves korom óta minden 3 hónapban megyek és ott automatice néznek vérképet. És ha baj van és nem is érzek semmit, szólnak és kikúráljuk!!! Kép Ne aggódj, ha nem csíp, nem fáj, akkor biztosan nincs komoly baj!!!

BAnita: Az éttermet még át kell alakítani, mert így ahogy most van nem felel meg Eu-nak (Haccp, egyéb követelmények, melyek május 1-től lépnek életbe). A srácnak aki megvette nincs gyereke és én gondoltam arra, hgy majd javaslom neki, hogy ilyen bababarát étteremmé alakítsa, ha már úgy is most fog nekilátni. Nem egy nagy befektetés, az a néhány etetőszék, esetleg egy külön kis játszószobácska, vagy akármi. (még nem láttam a helyet, majd hétfőn megyek megnézni, csak mesélték, hogy milyen) az is lehet, hogy át sem lehet alakítani ilyenné. Gondoltam a kerthelységben egy mini kis játszótérre. Olyan szépen meg lehetne csinálni kis pénzből, tényleg nem nagy befektetéssel, de mekkora vásárlóerőt lehetne ezzel megcsípni?? Kép Sok kis, és nagyobb gyermekes család van, aki éppen azért nem megy étterembe, mert a gyerek nem tud egy helyben ülni, amíg elkészül a kaja, nincs fél adag, nincs gyerek étlap, túl fűszeres az étel, nincs etetőszék...stb. Néhol már az elég lenne, ha lenne a sarokban egy kis asztal kis székkel papírral és szines ceruzával..... Na én megpróbálom a (remélem nem lehetetlent) és rádumálom egy kifejezetten családokat megcélzó pénztárcabarát és bababarát étteremre. Majd elválik!! Szorítsatok!!!!! Kép Hátha felvesz üzletvezetőnek a zseniális ötleteimért...KépKépKép

Nóri: Összetörtem a babot és úgy adtam neki, nagyon ízlett Boginak. Evett sokat, de szerencsére nem volt baj belőle. Tettem bele egy kis ecetet az elveszi az "erejét" attól nem puffaszt úgy!!!! A csülköt meg egyenesen nem győztem vágni. Adó, adó,adó (adjál)kiabálta KépKép Töltött káposztából is megevett egy egészet! Elképesztően szereti a savanykás ízeket!
Nóri: Már fentebb kérdeztem de nem válaszoltál, most Ti hol laktok? Kollégiumba?? A férjed hova valósi?? Úgy értem melyik városból való?

Gabi3: a szeged.lap.hun nem találtam semmilyen bababarát oldalt. Lehet, hogy nem voltam elég figyelmes.Mire gondoltál?

Lányok hétfőn Szegeden leszünk.Szombaton megyünk át szülinapra, vasárnap Pestre tesómhoz, és hétfő estig maradunk ha minden igaz. Akkor kapom a bizonyítványomat Kép Találkozunk valahol?? Van akivel még sosem találkoztam!! Meg a többiekre is kiváncsi lennék, mekkorát nőttek Kép Nálunk is lehetne tali, vagy jáccótéren? Tescóban? Ahol nektek megfelel!! Persze ha van kedvetek!!

Most megyek
Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Nina! Ez nem a maszek orvosom volt, ehhez csak a genetikai UH miatt mentem, többet nem megyek hozzá de ajánlani sem fogom. Igen, nagyon biztam benne.

Nóri! Én is tudom, hogy feleslegesen ajánlják a kismamáknak a vizsgálatot, csak tudod amikor nekem közölték, hogy valszeg beteg, a kérdésekre választ nem kaptunk csak mellébeszélést, akkor rájöttem, hogy beleörülök ha még 20 hetet bizonytalanságban kell tölteni. Elötte én is csak legyintettem, hogy nem értem a kismamákat, hát én is mellette döntöttem mégis. Más ha az ember abba a helyzetbe kerül, másképpen gondolja (már aki).

Én még mindig ugy tudom, használt lakásra/házra csak akkor lehet felvenni a félszocpolt, ha min. 1 szobával bövitik is azt.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nina! Még annyit, hogy ezért nem részleteztem korábban, mert eléggé el voltam keseredve, hogy betegnek mondták a babát. Most már nagyon is hisszük nincs baja, ezért könnyebben tudok róla beszélni, na meg hát az indulataim!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi3,
szerintem erdemes bevallalni elore a gyerkocoket. En is igy tettem volna, ha nem lettek volna es ha meg nem toltottem volna be a 35-ot.

Gigi,

a 2. terhessegemnel nekem is allandoan tele volt a pisim bacival. Allandoan tenyesztesre kellett vinnem, amit mar nagyon untam. 1x tenyesztettek ki vmit, utana nem. Monuralt szedtem be.

Karmen,

Szabo Janos az, akivel nem vagy megelegedve?

g.
gabomamo

Gabi3,
könyvklub könyvesbolt, a Kárász utcában a nagy bolt.
Ágci

Kép
Ágci

Enikő!
Csak azért nem válaszoltam, mert a többiek már biztos unják, hogy igen jelenleg koliban lakunk (Károlyi) tiszta ingyen van egy szobánk, mert mi vagyunk a rendszergazdik, és a férjem (Zoli) magyarországi magyar.
Amúgy ma én is bablevest főzök, meg fánkot fogok sütni. Nyam-nyam!

Gabi!
Csak néhány bank van, nagyon kell keresgélni, aki hajlandó a megelőlegezett szocpolt önrésznek számítani, de néha jól jöhet. És tényleg kár, hogy, akinek már van egy gyereke az csak egyet vállalhat előre.
De egyelőre még nem vagyok igazán jártas a témában, mert még kb. egy évig nem aktuális, egyelőre csak gyüjtöm magamba az infókat, meg gyüjtjük a pénzt.

Nóri
norcee

Enikő, Gamómamó köszi az infókat.
Bejelentekztem a dokimhoz, azt mondta ha nincs panaszom nem lehet nagy a gond, de majd megvizsgál.
Kellemes hétvégét.
G 24+4
gigi1

Nóri: Nekünk ismerős van egy banknál és maradunk is ott. Így az ő feltételelihez kell alkalmazkodnunk. De nem veszedelmesek azok. Nekem sokkal nagyobb biztonságot ad az, hogy ha majd megszületnek a tesók, akkor kapjuk meg az értük járó pénzt. legalább egyszerre és hirtelen lesz kevesebb a törleszeni való. Csak ez a lakó ingatlan izé ne lenne. Mert ingalan sem lehet a neveden, ha hitelt veszel fel. Kép Küldjél nekem is fánkot! Az erkély ajtó nyitva! Kép

Gigi: Remélem nem lesz gond a pisivel.

Enikő: Ha összejön a hétfő találkozzunk a Retek utcai jáccón! Lécci, lécci, lécci. Kép Már nem emlékszem pontosan hol találkoztam szegedi bababarát helyekkel, de van az interneten tuti. A babaszobán, babaneten vagy babalapon. Tényleg nem tudom, de valami babás lap volt.

Ágci: Köszi a boltot. Megnézzük.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Jól megfáztam a héten, most nem győzöm az orrom fújni. A dokim szerint Algopirynt szedhetek, ha már szétrobban a fejem. Remélem nem lesz baja a babómnak tőle (13+5). Ti voltatok már ilyen helyzetben? Mit tettetek a kikúrálás érdekében?

A 4D-s Uh magánúton elérhető Szegeden? Kb. mennyiért?

Minden jót!

Gabici
gabici

Sziasztok!

Gabici: Én úgy tudom a pocakosoknak a Panadolt ajánlák, bármilyen láz,fájdalom van. Engem az Algopirinről egyenesen letiltott a dokim a terhesség alatt!! Panadol, sok tea, sok fekvés, pihenés.... Jobbulást! Kép

Gabi3: Részemről okés a Retek utcai játszótér, hány órától lesztek ott??? És hova ha esetleg eső lesz???? Esőnap Kép ? Többieknek megfelel? Mondjuk délelőtt 11 körül????

Nóri: Fánk ide is jöhet! Melyik az a Károlyi? A Kossuth L. sgt végén??? És koliba fogod "szülni" a babát? Úgy értem a klinikáról majd oda viszitek "haza"??????

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő!
Hát, igen az álmom szerint (már terhes voltam, amikor álmodtam), itt a koliban született meg a baba, csak a férjem volt velem, és minden nagyon természetesen zajlott, nem is fájdalom, hanem inkább orgazmusszerű volt maga a szülés, és csak a végén telefonáltunk a Kajtárnak (!), amikor már megvolt a baba, hogy jőjjön el, és nézzen meg minket, és egyáltalán be se mentünk a kórházba, hanem éltük tovább a mindennapi életünket.
Igen, még itt tervezek babázni, ha minden jól megy ő lesz a szint (a jelenlegi) 5. babája. A csúcsot egyébként egykori szembeszomszédaink tartják, ők 2 iker lánnyal, és még egy harmadik lánnyal laktak itt. A nagyok 3 évesek voltak, a kicsi 1 éves múlt, amikor elköltöztek. Rájuk hármukra egy csomót vigyáztam, így egy picit belekóstoltam, hogy milyen is lehet 3 gyerekes anyukának lenni, de a happy end (és még korántsem biztos, hogy end) az az, hogy azóta van egy fiúk is. Kép

Nóri
norcee

Gabomamo! Igen ö volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabici: Szerintem is inkább Panadolt vagy paracetamol tartalmút szedjél,mint algoizét. KépSok tea és pihi. Ugye nem voltál lázas. Próbálj meg hűtőzuhanyt venni, ha lázas vagy.Csak óvatosan meg ne fázz tőle jobban. Jobbulást. Szegeden nincs magán 4D. Csak Kecskeméten, ami a legközelebbi.

Enikő: Hétfőn 10-től mi ott leszünk, a többiek is jöjjenek. Ha esik akkor elhalasztjuk máskorra. Olyankor vasalónap van nálunk. Kép

Méri: Tök jót beszélgettünk. Gyertek máskor is. Összevetjük nevelésről alkotott gondolatainkat.

Melinda: Lotti nagyon elfáradt?

Kaptam egy új kismama gatyát. Tökre örülök neki. Már igazán kilátszik a pocakom. Mekkora lesz a 40. hétre, ha megérem. Kép Az árát ne kérdezzétek,mert irtó borsos volt. A Poci-módiban vettük. Flónak irtó tetszik, simogatta a combomon a nadrág anyagát. Ilyen nyúlós farmer, nagyon trendi, de mégis sportos. Remélem nem lesz nagy fenekem, mert akkor el lehet felejteni.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

SZiasztok!
Enikő, válaszmél mentKép!

Nekünk valszeg jó a hétfő, utána nekem úgyis suli van a Krúdyban, az meg nincs messze.

Tök jó volt a babaklubb!
Utána elmentünk, vettünk egy pár játékot Pankának, meg Bencének, kerestem mamuszt is, de még csak vékonyak voltakKép

Totál kiakasztott a gyerekorvosunk!
Ajánlanátok egy jó dokit Szegeden?
Úgyis nemsokára költözünk. A Hegedűs Ági körzeti, vagy magánorvos?

Kösszi: Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gabici: Pocakos koromban egyszer én is megfáztam és az orvos nekem is a Panadolt javasolta sok mézes, citromos teával. Mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

A hétfői talira még nem tudom, hogy elmegyünk e, mert reggel vizsgázom rutinból utána meg nem tudom hogy mikor fog aludni Gergő. Az utóbbi időben egyszer ebéd előtt alszik, máskor meg ebéd után.

Jön a hüvös idő! Vigyázzatok magatokra meg a babócákra!

Kriszti
gykriszta

Zsófi: A Hegedűs Ági körzeti orvos, de házhoz is kimegy. Ilyenkor természetesen fizetni kell neki.

Kriszti
gykriszta

Bencém albuma:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=2730
Kérlek mondjatok róla véleményt!

Puszi Zsófi

ui: Hol rendel a Hegedűs Ági?

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: A Hegedűs Ági a Debreceni utcában rendel, nem muszáj kihívni. És a rendelőjében ingyenes a vizsgálás. Mivel akasztott ki a doki?

Kriszti: Mennyiért jön ki házhoz a Hegedűs doki néni? Szorítok a hétfői rutin vizsgádhoz. Melyik iskolánál tanulsz és milyen autón?

Gabi3
inecsg

Zsófi: Tök aranyos Bence. Kép

GAbi3
inecsg

Sziasztok!

Gabi3: A Hegedűs doktor néni 4000ft-ért jön ki házhoz. Köszi, hogy szorítasz!!! Rám fér a biztatás, mert ma reggel rosszul vezettem. Az ATI-nál tanulok, Wolsvagen golfon.

Kriszti
gykriszta

Kriszti: Én is golfon tanultam, és olyan ügyes voltam, hogy még azt is sikerült lefullasztanom jó párszor. Kép Azóta kicsit jobban vezetek. Kép
A doki néni nem olyan veszedelmesen drága.

Gabi3
inecsg

Kriszti:
Jobbra hátra kapubejáróba sohasem tudtam beállni. A vizsgán azt húztam, és ma sem értem hogyan átmentem a vizsgán.
de ezt a formációt a mai napig nem tudom megcsinálniKép
De nem is vezetekKép
Nina
nina74

Gabi!
Szegeden van a Poci-Módi? Ha igen, merre, hogy én még nem találkoztam vele? Kép
A leírásod alapján tök jó lehet a nacid, én is szeretnék egy ilyet! Én így a 24. hét tájékán kb. 2-3 kg-t szedtem össze, így a régi sztrecs nacijaim is rámjönnének, ha nem lenne a pocakom.
Tényleg lányok, mikor kezdődik a zabálós korszak? Vagy nincs is ilyen?

Nóri
norcee

Nóri:Persze utánozós...Kép A Poci-Módi az Oskola utcán van, de elég húzós árak vannak, de nagyon jó minőség és nem csak XL-es méret van. Volt még egy olyan naci. Ha magas vagy neked biztos jó lesz. Egy kicsit bővül a lábszáránál, de ha én levágom a felesleget sajnos elveszíti a fazonját. A Flóval is itt vettem magamnak egy gatyát és az is nagyon jó volt. Persze ha hideg lesz inkább azt veszem fel. De annak bő a szára. Ez inkább divatosabb. A zabálós korszak nem mindenkinél jön elő. Flóval folyton ettem volna, most meg nem fogy el a rétes. Lehet hogy most már ésszel élek és nem akarok sokat hízni tudatalatt. A Flóval 15-öt híztam, abból 1,5 kg ment le a szülés után. Természetesen egy jó 10 kg lement a szoptatással észrevétlenül.

Gabi3
inecsg

Gabi3, Nina: Jaj de jó hogy ti is bénáztatok tanulóvezető korotokban! Nagyon jól esett ezt olvasni, mert már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok antitalentum a vezetéshez, mindenki más ügyes benne. Az oktatóm minden vezetés alkalmával tett olyan megjegyzést, ami azt sugalta, hogy én csak nagy nehézségek árán fogok megtanulni vezetni, vagy lehet, hogy sohasem. Ráadásul amikor valami nem sikerül mindig szid és kiabál. Ha csak rá gondolok ideges leszek. Azon gondolkodom, hogy másik oktatót kérek az iskolától, mert szerintem ilyen légkörben tényleg nem merek majd volán mellé ülni.

Gabi rajtad már egyáltalán nem látszik meg az a 15 kg. A szopin kívül tornáztál is? Én a Gergővel 7 kilót híztam, ebből 3 kg a baba volt. Bezzeg szülés után szépen összeszedtem magam, sajnos!!!

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Jól éreztük magunkat a klubban. Lotti tökre kifárasztotta magát. Nem volt gond vele du.

Tegnap este rámtört a takony-kór, elég ramatyul vagyok, és sajnos, Lotti is elkezdett szuttyogni.
Nagyon kafa csorgó orral tanulni. Na mindegy, ez van, remélem hamarosan túl leszünk rajta.

jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Kriszti, én sem voltam valami zseni amikor vezetni tanultam!
Megbuktam a Kreszen, meg a gyakorlatin is, igaz ott a Szilágyiné volt a vizsgabiztos, az állítólag mindenkit megbuktat. Engem isKép

Ráadásul vizsga előtti nap majdnem elütöttem a villamost a kettős körfolgalombanKép
Készülj fel, hogy ott mindewnképp vezetned kell a vizsgán!
Én az Autóklubnál vizsgáztam, és egy eszméletlen jó oktatóm volt, meg jó kicsi autóm volt, egy Nissan Micra. Meg az volt még a nagyon jó dolog, hogy benne volt a szerződésben, hogy felvezethetünk Pestre (mint országúti vezetés) vezethetünk Pesten, meg elmehetünk az Autóklubb gyakorló pályájája gyakorolni. Tök jó gyakorlat volt, igaz, én hiába gyakoroltam, mert utána a balesetemnél ugyanúgy megpördültem, mintha nem is gyakoroltam volna.
Kép

Na jó nem offolom szét ezt a topicot, még csak annyit, hogy igaz, hogy volt egy balesetem, mégis a mai napig imádok vezetni!!!

Hogy rendel a Hegedűs Ági?
Szerintetek mikor vigyem oda Bencét?
Meg vagytok vele elégedve?

Gabi, már a múltkor is kiakasztott, mikor odavittem a beteg Bencét, és nem vittem neki kaját, mert eddig bemehettünk a babákkal elsőnek, akkor kijelentette, hogy várjam végig a sort (influenzajárvány=30 beteg)!!!

Most meg rohannom kellett Szegedre, és direkt odatelefonáltam a rendelőbe, hogy írjanak egy tápszerreceptet, mikor megyünk, beugrok érte. Odaérek, szólok a védőnőnek, hogy szóljon, hogy itt vagyok a receptért, erre kiüzen a doktornő, hogy várjak, mert beszélni akar velem. Jó, gondoltam, ha kijön a beteg, akkor majd behív. Hát nem, úgy gondolta, hogy azért az egy receptér álljam végig a sort. Totál kiakadtam. Arról nem is beszélve, hogy ragaszkodik hozzá, hogy Hypoallergén tápszert kapjon Bence (amit nem szeret, és alig eszik), mert ugye allergiás család... Bencének soha semmi allergiás tünete nem volt, pedig kapott mindenféle bébiételt is. Én meg vegyem meg hetente kétszer 1000 Ft-ért a 400 g tápszert. hát nem. Elmentem Kersztanyámhoz, és felírattam Bencének a Nutrilon 1 Premium tápszert, amiből a 900 g 650 Ft, és Bence 170-200 g-okat eszik belőle, és semmi baja nincs!

Meg amúgy is Szegedre fogok költözni, így nem is korai orvost váltani, szvsz.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?