Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk azért ilyen nagy vándorlás nincs a kiságyban, csak annyi hogy Lilit mindig a bal szélén a rácshoz simulva találom meg.
Rugiban alszik, és a takaró nálunk is lemenne ha hagynám. Én a kiságy rácsa és a matrac közé gyömöszölöm a csücskét így nem tudja lerugni a plédet és arra még jön egy vékony takaró is.

Nekem is van több hálózsákom is, de még sosem használtam őket. Talán azért mert nem tudom, hogy akkor alá mit adjak? A bodyra adjam csak rá, akkor az olyan mintha rugiban lenne. Ugyanúgy kell takaró is. Vagy a rugis öltözetre adjam még rá és akkor nem kell takaró?
Na aztán inkább hanyagoltam a dolgot.

Pocsék ma is az idő, esik az első uh. a séta megint elmarad, pedig nekem is hiányzik, vagy lehet hogy nekem jobban, mert Lilit csak becsempészni tudom a kocsiba ha már félig alszik, egyébként nem marad el benne sajnos.

KépKép
domidina

Kkriszti: Bencének boldog hófordulót. :lol: Egyébként én is így vagyok sokszor ezzel, hogy jó lenne ha már beszélni tudnának. Bár nagyon gyorsan röpül az idő, szinte hihetetlen hogy már ennyi hónaposak nem igaz?

Dominika: Te hogy tudod megoldani a főzést? Én úgy rendelem, egyrészt a párom nem is engedi hogy főzzek, másrészt meg nem is tudnék délre kaját csinálni, ha csak nem valami iszonyú egyszerűt és ami hamar megvan.

Én inkább apróbb házimunkát csinálok azokban a röpke fél-egy órákban ami van délelőtt.

KépKép
domidina

Sziasztok!
Bence boldog hófordulót! :lol:
iszonyú az idő :( ha nem megyünk akkor csak max fél őrákat szunyál bezzeg kint 5-6 órát :?
Barbi is vándorol a kiségyba apukám nem is azt mondja hogy kiságy hanem kifutó :lol: 82X140 cm :lol: rendszerint közel sem ott találom mint ahová letettem :roll:
Mennem kell pedig vissza sem tudtam olvasni, de a kis diktátor hiányol. 8)

drumka

Szilvi
Micsoda komoly nagyfiús rucijai vannak Marcusnak! :D
Én amíg lehet rugizni fogok, abban annyira aranyosak, és olyan gyorsan elmúlik az az időszak, míg beleférnek, aztán már csak nagyoknak való ruhákat hordhatnak! :roll:
Kristóf pedig klassz kis pasi! (Furi lehet, hogy egyre férfiasabb! Nekem a "kicsi" öcsikém furcsa, hogy már egy fejjel magasabb nálam, izmosodik, serken a bajsza... pedig a minap még akkora volt, mint Sebi most! :lol:)

Ancsa
Köszi az együttérzést! Ma már nagyon ügyesen eszik CSilla az üvegből, és jókedvű, meg nagyokat alszik is. Úgyhogy remélem minden oké! :)
Réka: milyen nagy már?! :)

Mászkálás
Hason Csilla is el tud fordulni már a tengelye körül (a tengely a pocakja! :D), de éjjel inkább elhernyózik a kiságy végébe, odabújik a szőrállatokhoz, és úgy alszik. Szerencsére a takaró "ráragad" a hátára, és megy vele... :lol:
Ja, és body, plüssrugi, közepesen vastag takaró, az éjszakai cucca.

Kkriszti
Nem nyikorog! Bár ez már 3 éves... nem emlékszem az elején nyikorgott-e... :roll:
(Az apróbetűt alig tudtam kisilabizálni! :lol:)
Parák: később se jobb ám! :lol: Majd jön a miért-nem-eszi-meg-a-főzeléket, miért-nem-áll/ül/jár/beszél, miért-alszik-ilyen-keveset, miért-hisztizik-mindenért... és sorolhatnám! :lol:
Az anyaság már csak ilyen! :D
Én azt hittem a másodikkal már lazább leszek - egy nagy frászt!
:twisted:

Krisz
Nutrilon Pepti I-ről tértünk át Milupa Aptamil H.A.T-ra. Ezek hidrolizált tápszerek, még a sima HA-nál is apróbbra bontják benne a tejfehérjéket.
Főzik: allergológus dokink nem javasolja nekünk 6 hós kor előtt.
Hát majd meglátjuk, mert ha Csillának is olyan eszement szorulása lesz a tápitól, mint Sebinek volt, akkor azért biztos kap majd reszeltalmát...
Anyósék :lol: Nekem a nagyanyósom ilyen nemszeretem... :D

Domidina
Én esőben is elindultam tegnap is meg ma is, mert Sebivel nem lehet bírni, ha nincs levegőn. Csilla szerencsére átaludta...

Kép
Kép
Kép
cas

Kép

Kép
nyafi

Nyafi!

Micsoda nagy gyönyörűséges szemek!!!!

DomiDina!

Korán kelek, úgy tudok mindent megcsinálni. Minden nap egy kicsit takarítok és ezzel is haladok. Mondjuk egyik nap port törlök, másik nap porszívózok, harmadik nap mosok és vasalok, stb....és így állandóan rend és tisztaság van (sajna rendmániás vagyok)
Szigorúan csak akkor, mikor Domi alszik.
És dolgozok is egy kicsikét mellette (no tényleg nem sokat)
A fiúknak meg leordítom a fejüket, ha kupit csinálnak. :lol:
Szóval így.De néha én is elúszok. És nem minden nap főzök, amúgy meg tele vagyok gyors kajareceptekkel, meg mindig fagyasztok is.

KKriszti!

Boldog Hófordulót Bencének!

Cas!

Igen én is úgy gondolom, hogy 6 hónapnál előbb nem. Nekem szerencsére a napi 3 fejéssel 400 milinél több a tejem, ez egyelőre elég ahhoz, hogy ne legyen szorulásunk.
De ha lesz, akkor almázni én is fogok.
Nem tudtam egyébként, hogy a Milupa HA még apróbb molekulákat tartalmaz, köszike az infót.
A Humanatól Domi hamar éhes lesz, de a doktornénink nemes egyszerűséggel nem akar másikat felírni. :shock:
Szerencsére nem kell sok pótlás, csak kibírjuk már azt a laza 3 hónapot!
Mi a gáz egyébként a nagyanyósoddal???
Az enyémmel csak az, hogy mindig mindent jobban tud!!!Amúgy szeretem, de ettől falra tudok mászni!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Krisz
Tök jó, hogy még ilyen sok tejcsid van! :)
Vannak fokozatok a hypoallergén tápszereknél, minél apróbbra bontják benne a fehérjéket, annál kisebb eséllyel okoznak allergiát. És persze az alapanyagokkal is lehet "játszani" (tej, szója).
A dokinéniteket is megértem, hogyha Dominak nincs baja tőle, akkor nem akar váltani... a miénket is kirázta a hideg, mikor mondtam, hogy tápszer kéne (Sebi előtörténetével), de aztán lobogtattam az allergológus dokink ajánlását, és megnyugodott. :)
Nagyanyós: férjem nagymamája, nyolcvanx éves, igazi égetni való boszorka. :( Mindent jobban tud, mindig panaszkodik, erőszakos, tolakodó, szóval szörnyű. :( Szerencsére 2 hetente letudjuk 1,5 órában a kötelező dédunoka-vizitet, és szevasz. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Emlékszetek még rám? Tudom nagyon ritkán jövök és akkor is csak pár mondatot írok, de vhogy semmi lelkierőm nincsen semmihez, szoktalak olvasgatni, hogy kivel mi történik, de képben nem vagyok annyira. Bár nem igazán hiányol senki.

Jól vagyunk, Lili növöget most már a 7 kilót döngeti, igazi kis haspók, állandóan eszik.

Fiúk most voltak betegek, de ennek ellenére nagyon rosszak.

Képeket megnézegettem, minden kisbaba nagyon gyönyörű.

Hófordulókhoz sok boldogságot:)

Mi még nem mászkálunk, egyhelyben fekszik, de kalimpál ezerrel, de nem aggódok emiatt, mert szerintem a súlya miatt nem vándorol, nehéz neki:)

Kérdésem lenne, volt akinek a nagyobbik gyermeke horkol? Mert a nagyobbik fiam iszonyatosan horkol, de még nem szeretném kivetetni az orrmanduláját.

Most megyek, mert hiányolnak

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Csak egy kép:
Kép

drumka

jé szia Judit! Jöhetnél gyakrabban. Én horkoltam kicsiként, orsövényferdülésem volt, de leecsetelték, kicsit csípett és csak egyszer és azóta nem. Remélem segítettem. Egyébként hiányollak!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Tudom, hoyg mindenkinek megvan a maga baja, és nem hiányzik, ha más is a nyakába zúdítja a magáét. :roll: Ne haragudjatok, hoyg nem reagálok és csak magunkról írok. Remélem, nem baj.
Kezdem a jó dolgokkal. :)

Boró értelme nagyon nyiladozik, már "teli" van a tekintete, ha értitek, mire gondolok. Mosolyog, rengeteget mosolyog, és most már nagyon sokat "beszél". Provokál. Etetem, bámulom és csodálom, ő meg elkezd mosolyogni. Kriszta is szokott beszélni hozzá, és nagyon örül, amikor meglátja őt, illetve meghallja a hangját.:D
Kép Kép

Kriszta is mintha visszaváltozott egy picit, bár nem lett a régi, és talán már nem is lesz. Végtelenül aranyos most is, de ha valami nem a kedve szerint alakul, akkor kezd nyafogni, leülni, dobálózni, csapkodni. Szándékosan kerülöm a hiszti szót, mert egyszerűen nem szeretem. Amúgy viszont imádom, rengeteget beszél, rengeteget nevet és nevettet, igazi nyelvújító :D , imádja a mondókákat-énekeket, szeret olvasni, táncolni. :) Igazi kis huncut ő is. :D

Ennyi szép leírta után már szinte szentségtörés elrontani a hangulatot, de le kell írnom. Ne sajnáljatok miatta, elég, ha én sajnálom.
Az van ugyanis, hoyg Boróka nem szopizik. :( Igen, már első perctől próbálkoztam azzal, hoyg ne viseljen meg a dolog és elkeseredéseim-fájdalmaim tetőfokán sikerült is mindig megnyugtatnom magam, hogy ha üvegből eszik anyatejet, ugyanannyi, mintha szopizna, ami úgy is van, de mindig ott volt a titkos vágy és remény, hogy de majd úgyis fog menni. Igaz (és ne vessetek meg érte), hogy én nem érzem a szopizást annyira bensőségesnek, de ettől függetlenül nagyon szerettem volna, ha hosszabb ideig ment volna. Igen, tudom, hogy akkor, amikor megnőtt az igénye, akkor kellett volna még egy kcisit kibírnunk, hoyg ne adjak neki üveget, de az én fájós mellem miatt túl hamar feladtam. És akkor aztán elkezdődött a hanyatlás. De múlt héten még gond nélkül szopott, hétvégén már csak éjszaka tudtam mellre tenni, mert napközben pár perc szopi után már csak mocorgott, rugdosott, tépdeste, harapdálta a mellemet és főleg, öklendezett tőle. :( Tegnap oda jutottunk, hoyg amikor egyszer elengedte a bimbót és én tuszkoltam volna vissza, hányt egy kicsit. Ma pedig amikor felvettem böfizni, úgy végighányt, hoyg sírva fakadtam.
Meg is látszott ez a szomorúság ma a tejmennyiségen, mert eddig mindig 200-220 ml-ket fejtem, de ma oylan is volt, hoyg csak 110-et. Most este is csak 140-et. Kíváncsi vagyok, lefekvés előtt mi lesz. Ittam egy nagy csésze tjserkentő teát azóta.

Szóval, hát nem kib.....szás? Amikor már begyógyult a bimbóm, nem fáj a szoptatás és tejem is lenne elegendő, tehát már semmi sem áll az utunkban, Boróka nem szopik.
Persze, fejek és amíg csak tudom, anyatejet adok neki, de na. Szóval könnyebb lett volna, ha direktbe ehetné. :roll:

A hozzátápláláson még nem gondolkodtam. MInden azon múlik, hoyg meddig lesz tejem. 4 hónap előtt biztos nem adok semmi mást, addig, ha kell, tápszerrel pótolok majd, de ha elegendő lenne a tejem, talán kivárnám a 6 hónapot is az elkezdéssel. De ez csak talán. Még semmi konkrét, semmi biztos. 4 hónapig. Aztán majd meglátjuk. Azért szép lenne, ha szinten tudnám tartani a tejtermelést fél évig!

Cas, örülök, hoyg rendeződnek a dolgaitok. Nem semmi, miken mehettél te is keresztül (és persze, mindenki külön-külön a maga különféle gondja-bajával), és csodállak a helytállásodért. Amiért pedig néha borult a bili, nincs miért szégyenkezned. Ebben a helyzetben sokan még rosszabbul reagáltak volna. Mst már úgyis az a lényeg, hoyg te is, Csillababa is MOSOLYOG!!! :)

Lányok, a manók mind egy szálig gyönyörűek. És remélem, hoyg ha volt a betegeskedő, már meggyógyultak, illetve a többieket pedig elkerülte mindenféle nyavalya.
A kerek hónaposoknak boldog hófordulót kívánok!!! :)

Jó éjt mindenkinek. Megyek fejni, majd aludni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszti :D
Bolgog hófordulót Nektek!
Aggódás: háát ha csak ez a kettő lenne :lol: én mindig csak találgatok, s szinte vállon veregetem magam, ha eltalálom a baját...ma du már majdnem sírtam, mert nem tudtam, hogy nyűgös volt, vagy a pocija fájt, s utána hopsz, eltünt a sírás, s nem is derült ki az oka...szerintem ezért olyan jó fiú Marci, hogy anya ne legyen ideges :wink:
De ahogy Cas írta ez így marad, s csak fokozódik :D
Ma néztem a TV2-n a Jóban Rosszban című sorozatot, s ott mondta a fődoki bácsi, hogy nem gondolta, hogy egy felnőtt gyerekért is így lehet majd aggódni :roll: háát ja 8)

Drumka :D
Édesek :wink: Barbinak milyen csókos szája van :wink:

Amaryl :D
Én hiányoltalak :) de akkor nem jöttél :wink: Örülök, hogy hallunk rólatok, s tényleg jobb lenne (lehet Neked is), ha tudnál sűrübben jönni...három gyerkőc mellett nem lehet egyszerű az életed :roll:
Anno is kérdeztem, hogy anyósoddal mi van??Neked férjed sokat nincs otthon??

Ancsa :D
Várunk vissza! Marci is forog a kiságyban, már szinte soha nem úgy találom ahogy letettem....180 fokban is simán elfordul, ott a lába, ahol előtte a feje volt :wink:

Cas, Dominika :D
Most érzékelem igazán, hogy milyen jó is, ha van nagyi a közelben.
Párom szülei jönnek most két hétre pénteken..már rájuk merem hagyni egy fél órára Marcust, Karácsonykor még nem tudtam ezt megtenni..
Most mikor otthon voltunk, akkor anyum lebetegedett, így nem tudtam ráhagyni Marcit, ezért én max az apucira számíthatok...akkor megyek kozmetikushoz, vagy fodrászhoz, ha ő nem dolgozik...ez van, de nem is nagy baj igazán :wink:

Nyafi :D
Aranyos Abigél nagyon...mentek a musical-re?? A filmet anno nagyon szerettem, megnézném a zenés verziót...de ez csak álom marad egyenlőre nekem....(az Abigélre gondolok, ha nem volt egyértelmű :lol: )

Dominika :D
Időbeosztást én is tanulnék :oops: nekem az nem megy egyáltalán, bár ma sikerült krumplifőzeléket és spenótot gyártanom egyszerre, s még hurkát is sütöttem. Ne tudd meg milyen büszke voltam :lol: 8)

Cas :D
Ügyesek vagytok a cumisüveggel!! Már érezhetően jobb a hangulatod! :wink:

Gem :roll: :roll: :roll: adj hírt Magatokról légyszíves!!!

Többiek??? :roll: :roll: Szilvi17 is régen jelentkezett :roll:

Csak szemezgettem a régi képek között, s ilyeneket találtam Kristófról: (csak hogy miből lesz a "cserebogár"), ha nem untatlak Benneteket akkor felteszem:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
MARCIT MA REGGEL HASON FEKVE TALÁLTAM AZ ÁGYÁBAN :lol: :lol:
Persze nem úgy tettem le :wink: MEGFORDULT :lol: bocs, hogy "csak" ennyi, de nagyon örülök neki...megfordult 180 fokban, s hátról hasra is...úgy megnéztem volna...s még mindig alszik (itt 9 óra van)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Tök jóóóóó!!!! Úgyi a Marcus!
Kristófról nagyon kemények a képek! Pláne a rocksztáros, gitáros!
És mekkora haja volt!!!

Időbeosztás: ez gyerekfüggő is ám nagyon!!!Vannak azért nekünk is olyan napjaink, amikor Domit le se lehet tennia kézből!:-)

Cas!

Ez sajna nem sok tejci, de 1 ciciből van és 50 miliről sikerült feltornáznom! A baj csak az, hogy a gépi fejés nagyon kikészíti a cicit. És mostanság Domi is hajnalban mikor szopizik, mindig összeharapja és morzsolja közben. :shock:
Tápszer: én csak másik hypoallergént szerettem volna, mert ezt Domi nem nagyon szereti.
De ez van.
Nagyanyós: ismerős a leírás.... :lol:

na töltök egy morcos képet Domiról
Szóval nem tudom meddig bírja a strapát!
De őszintén örülök, hogy legalább eddig tudtam tejet adni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Cas
Boldog Hófordulót Csillának! Kép

Szilvi
Marcus és Kristóf hasonlítanak :lol:
GRATULA az átforduláshoz!! Ügyes baba!

Ancsa
Szépen elvándorolt Réka :lol:

Kriszti
Milyen volt a Rota beadása?
Nem köpte ki?

Mi éjjel body + rugi-ban alszunk és van egy kis takarója.
Nincs melege, pedig a szobájában kb 24 fok van.

Nekünk is van hálózsák, de még nem használjuk..
Még nem rúgja le magáról a takarót.

Nyafi
Abigél is aranyos és ügyesen hasal.

Judit
A 7 kiló szép súly :P
Gratula!
Ha tudsz írj, bár 3 gyerek mellett tényleg nem lehet könnyű...

Viki
Aranyos Karesz és Barbi együtt :wink:

...mint ahogy Domi és Boró is :wink:

Edith
Sajnálom, hogy gondok vannak a szopival.
Drukk, hogy minden rendbe jöjjön.

Tegnap kenguruval voltunk elintézni egy-két dolgot.. Levi jól viselkedett. Szinte végig aludt.

30-án jön valaki a babaruhabörzére?
Apa azt mondta elmegyünk (eddig még nem voltunk).

Levi lassan felül:
Kép

A tükör előtt:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!

:oops: Bocsika, Boldog Hófordulót Csillának!!!! :lol:

Kia!

Azért nem semmi, ahogy próbálkozik Levi a felüléssel!!! :shock:
Magától keresi meg és fogja a csörgőt egyébként?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi :P
Én is csak csodálkozok, hogy pár napja nem jó neki, ha fekszik...
Még nagyon ráérne az üléssel - de ő csak próbálkozik :lol:

A csörgőjét néha megfogja egyedül is..
Tegnap nagyon meglepődtem..
Átvette a jobb kezéből a bal kezébe :shock:

A játszószőnyegen is csinál érdekes dolgokat...
Ha kinyújtja oldalra a kezét - ott a maci.. már volt, hogy megfogta és elkezdte nyalogatni :? (szőrös), vagy messzebb dobta...

Olyan jó nézni, ahogy napról napra többet tud, fejlődik :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Bizony ám! Most van a mindent meg akarnak kóstolni időszaka!
Nade egy szőröset!! :roll:
És hogy átteszi a csörgőt egyik kezéből a másikba!nem semmi!

Nálunk az én hajam a szupersztár. Pedig örülök, hogy még nem hullik!!!!!!!

Én azon vagyok meglepve, hogy Domi erőteljesen a bal kezét használja. Azzal ütögeti a szőnyegén a békáját meg a többi dolgot.
Próbáltam, hogy megfordítom (gondoltam a béka a kedvenc és azért) de akkor más tárgyat ütöget a bal kezével.
Szóval lesz egy bal kezes a családban. :?

Ja és nálunk az illetlen korszak van jelen pillanatban: állandóan öltögeti a nyelvét! :lol:
Apája akart neki puszit adni és "összecsókolóztak". :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

minden babó már olyan kis ügyi. Nektek ma nincs front? Abigél egész nap másfél órát aludt és soha de soha nem volt ilyen, ma csak kézben volt el. Most is csak most apával...
Kia hol lesz a börze? Mi mennénk, mert nincs 68-74-ben szinte semmi...Megyünk együtt? Te viszed babót is?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Ma meg volt a 3 hós oltásunk kicsit csúszva, de ma megkapta, kicsit nyűszített, de nem volt sírás nagyon. Le is lett mérve a kis drága 2 hét alatt több mint fél kilót hízott, most tartunk 7kiló 30 dekánál :)

Márkot elvittem ma fül-orr-gégészetre nem igazán nyugtatott meg, alapjáraton be vannak dagadva a mandulái ezért horkol, most szedünk antibiotikumot és jövő héten megyünk vissza kontrollra, ha még mindig duzzadt, lehet műtét, de én nem igazán szeretném, hogy kivegyék a manduláját. :?

Szilvi!

Köszönöm kérdésed, anyósom most rendben van. Párom itthon van délután, de állandóan maszekol, így nagyon ritkán látjuk, sajnos ez van, de a muszáj néha nagyobb úr.
Kristóf nagyon édi baba volt, múltkor én is nézegettem a fiúk képeit és el se hittem, hogy milyenek voltak, pedig még ők is kicsik és már alig emlékszek rá, hogy milyenek voltak.
Gratulálok a hasra forduláshoz, én várhatok még rá, mert pici lányomnak túl nehéz a fenek, még el vándorolni se vándorol el az ágyban :D

Edit!

Sajnálom, hogy szoptatással gondjaid vannak, de remélem jobb lesz a helyzet. Bár én ne mondjak semmit a szoptatással kapcsolatban, mert én alig szoptattam őket és sose tudtam fejni, pedig volt kézi és elektromos is, és sajnos nem jött belőle semmi. Márknál el voltam nagyon kenődve, mert ő egyáltalán nem szopott, csak a bimbóvédővel, ha volt kedve elfogadni, de azzal is csak szenvedtünk, Bence szopizott, de sajnos nem hízott tőle, Lili szintén szopizott, de kevés volt neki a tejem, és így sajnos tápszeresek lettek, de a hozzátáplálást csak 6 hónaposan kezdtem el, de múlt héten már egy ismerős osztotta nekem az észt(csecsemősnővér volt), hogy ideje neki adni egy kis alma, narancslét.

Domi!

Nagyon édi a kislányodról ez a kép:)
Én nem csinálnék próblémát, hogy jobb vagy bal kezes, nekem a nagyobbik fiam használta kicsinek a bal kezét és mégis jobb kezes lett, anyósom mindig rászólt, hogy a jobb kezével csináljon mindent én meg le állítottam, hogy ne szóljon már rá ezért, majd eldönti, hogy melyik neki a jobb.

Kia!

Nálunk is van ilyen szőrös dolgok megrágása, imádja a kutyáját és van neki egy nyuszija, na azt is imádja megrágni, ja és kedvence az ökle:)

Valamit akartam még írni, de kiment a fejemből, na majd legközelebb. Most megyek megfürdeni, van egy kis időm, mindhárom gyerköc alszik.

Pusza nektek
Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl!

7 kiló 30? Az igen! :lol: :lol: kis vasgyúró.....
képet küldesz?
félre ne érts, nem érdekel, ha balkezes, csak azért furcsállom, mert ez állítólag örökletes és a mi családunkba még nem volt balkezes.
:lol:
majd megnézem, hogy a postásunk melyik kezét használja :lol:
most jut eszembe!hisz női postásunk van!

Nayfi!

én a www.vatera.hu licitálós portálon egy csomó jó cuccot szoktam szerválni.
Börzére sajna nem lesz időm kimenni. :cry: :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Amaryl
Öcsém horkolt, mint kiderült poratka-allergiája van. Anyuék lecserélték a szőnyegpadlót parkettára, utána megszűnt. (Addig semmi nem segített, pedig csoda-orrcseppeket kapott.)

Edit
Nagyon-nagyon átérzem a helyzetedet!!!!!! :(
Egy hete még mi is kizárólag szopiztunk.
Tegnap este már nem fogadta el a mellemet (nappal már csak tápi van).
Talán hajnalban és reggel még sikerül szopizni, csakhogy nekem meg már szinte alig van mit. :(
És tényleg a fene egye meg, hogy mire meggyógyultak a sebek, és végre kezdtem élvezni az egészet, megint befuccsoltunk (Sebinél dettó).
Olyan nehéz ezt feldolgozni! Még másodszor is... :cry:

Szilvi
:D Tényleg sokkal-sokkal jobb a hangulatom, mióta látom, hogy CSilla eszeget, és hát az éhezéstől se fogyott el, mert így is gyarapodott a múlt héten 130 g-t! :D (Ez több, mint az utóbbi hetekben ciciből tudtunk produkálni :()
Ma már nem ugrott görcsbe a gyomrom, amikor meghallottam CSilla hangját ébredéskor! :) Haladás! :D
Gratula a forduláshoz! Nagyon ügyes Marcus! :)

Krisz
Ééééédes a kép!!!!!! :D
És nagyon tetsz a fülbevalótok is, egyre inkább mocorog bennem, hogy CSillának is berakatjuk, amit karácsonyra kapott! :)

Kia
De szép! Köszi!!!!!! :)
CSilla is egyre hatékonyabban pofozgatja maga körül a szőrjószágokat. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Minden babó nagyon ügyes, hihetetlen milyen gyorsan fejlődnek, de végülis 1 év alatt szinte mindent megtanulnak, nem? Na jó a bilizést mondjuk nem bizti... :lol: :lol: :lol:

Rotát nem köpte ki, ügyes volt, állítólag finom, szeretik, nem kóstoltam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Eddig még semmi reakció, dokinő szerint gyakori a magas láz, kevésbé a hasmenés...vettem is nurofent, panadol babyt, és germiciddel is fel vagyunk tankolva...

Hullik a hajam ezerrel, nemcsak akkor amikor zsíros, hanem állandóan, hajmosáskor, szárításkor, utána is egy csomó kihullik, reggelre pedig az ágy van tele, néha a babaágy is, pedig nmem szoktam odafeküdni Benci mellé :lol:
Meddig van ez a hajhullás, vagy ez ilyen tavaszi-féle (nem szokott)...????

A ti babóitok miket gagyarásznak? (mi leragadtunk az ágö, egő, ogő, nnnnne, khe "szavaknál"...)

Kép
kkriszti77

Nyafi
A börze: http://babaruhaborze.hu
Hungexpo B pavilonban lesz.

Mi mindhárman megyünk :P
Összefuthatunk ott...

Nekünk van már 68-as ruha, már hord is néhányat.

Bal kéz
Levi is a bal kezét haszálja jobban :shock:
Én is attól tartottam, hogy bal kezes lesz, de nekünk sincs a családban.

A nyelve neki is mindig kint van - még jó , hogy felvágták, így ki tudja nyújtani :lol:

Judit
A 7 kiló 30 - nagyon sok :P

Én le is fényképeztem Manót vasárnap:
Kép

Cas
Remélem menden rendben lesz..
Nyugodj meg, Te tényleg mindent megtettél...
Ha nem megy a szopi, nem megy... felnő tápszeren is... nem lesz semmi gond..
Én is tápis voltam.
Anyu kórházba került, így vagy 2 hétig szoptam :?

Kriszti a beszéd?
Most épp beszélget, Apa tisztába rakja :P
Ezeket hallom:
aq, gugi, ági - egyre nagyobb a szókincse. :lol:
Ha éhes ezt kiabálja: gíííí :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Nálunk kiabálás van, ha elégedetlen!
Ha álmos:ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ha beszélget: ge, gö engönge, gögögö, prrrr (szigorúan nyállal kombinálva)
Ha fel kell húznom a zenélő forgót, akkor: egy rövid Á!
Ha éhes akkor visít. :lol:

Cas!

Mi rögtön a kórházba tetettük be, észre se vette. Megszokta és nem kap bele.
És olyan csinike.
Szerintem most még engedi betenni, egy 1-2 éves gyerek biztosan nem!
Domi sose tudom lekapni amikor mosolyag, ha meglátja a mobilt vagy a fényképezőt, mindig ilyen morci képet vág!
És a doktornéninek is ezt az arcát mutatja! :lol:

Kriszti!

Sajnos utolért a terhesség utáni hajhullás!
Azt tudnod kell, hogy terhesség alatt azért sűrűsödik a haj, mert a hajhagyma elfelejti elengedni az elhalt hajszálat.
Ezt a hormonok miatt teszi.
Aztán szülés után pár hónappal vagy héttel bepótolja ezt az elmaradását.
Kifejezetten hajra készített vitamint javaslok, ez egy kicsit mérsékli.
Gondolom hosszú hajad van és így még megdöbbentőbb a látvány.

Kép

Kép

Kép

dominika1

sziasztok! jó találkozzunk Kia! Mi is megyünk. Gábor ugyan azt mondja olcsóbb az Auchan ruhaügyileg, de rugiból sztem nem is.
Beszéd :aguuuuuuuuu gú gőőőőőőőőőő agőőőőőőőőő grrrrrrr ne be le asszem ennyi.
7 30? jujjjj! én most is azon izgulok hogy fogom hordani a kicsi fenekét fél évesen, pedig kb 6.5 kg. Nem tom visszaadtam a mérleget.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nem sok időm van, de reagálnék néhány dologra. :)

Előszöris köszönöm a megnyugtató szavakat. :) Az a helyzet, hogy most már jobban érzem magam, csak néha kap el egy-egy szomorúsághullám. Az éjjel én is mellre tettem Borót, de csak anygon keveset szopizott, elaludt. Üvegből lakott aztán jól.
Írtátok múltkoriban, hoyg kilónként kb. 150-et kell ennie 1 nap alatt. Nos, nálunk majdnem úgy van, tegnap mértem, és kb. 800 ml tejcsit evett meg. Mi most tanuljuk a sokatevést. mármint, hoyg megegye egyszerre az adagját. Legalálábbis úgy egyszerre, hogy 1-2 büfit iktatunk közbe, de folytatjuk az evést. Eddig csak 60-80 ml-ket tudott egyszerre megenni.

Cas, igen, nekem is az a legbosszantóbb, hogy most már semmi akadálya nem volt a problémamentes szopinak. No, de túlélem. :roll: Igaz, azért nálam még elég jó a helyzet, hiszen továbbra is tudok anyatejet adni neki. Szerencsére, tegnap már jobb volt a helyzet és sikerült feltornázni egy kicsit a mennyiséget. Igaz, volt, hoyg csak 120-at fejtem, de este lefekvés előtt viszont már 215 ml-t, és ma reggel is 190-et.
De ne búsulj, mert a mai tápszerek már olyan jók, hoyg a tápis babák sem szenvednek semmiben hiányt. Sőt, előbb-utóbb mi is oda kerülünk. És Krisztám is felnőtt tápszerrel.

Judit, szép kis súlya van Lilinek! :D Bár Borókám sem igazán marad el a szinte 6 kilójával, ami 9 hetesen volt! :shock: :lol: Anyósom megjegyezte viccesen, hogy annyi a fodor a lábán, hoyg elvesztődik közöttük a nunija! :lol: :lol: Nekem is újdonság ez, mert Kriszta sosem volt ennyire hurkás, bár sovány ő is csak az első hónapban volt! :)
Tényleg mutass képet a csajsziról! Hú, nem semmi, hoyg mindhárom manó egyszerre aludt! :shock: Nálunk a kettőt is nehezen lehet összehozni! :P

Bal-, illetve jobbkezesség. Kriszta is csak a bal felét használta míg kicsi volt. míg rúgott 3-at ajobb lábával, a ballal rúgott 13-at, csak a bal oldalára fordult, és a játékokat is azza akezével püfölte/fogta. Most pedig van egy jobbkezes lányom. Evésnél igaz, mindkettőt jól használja, de mégsem lett balkezes, pedig a férjem balos! Én meg voltam győződve, hoyg balkezes lesz, és őszintén, örültem is. De nem lett az és így is örülök. :D
Általában minden babának van egy kedvenc oldala az elején, amit 3-4 hónapos korára elnő. :)

Beszéd: Boróka még csak mostanában kezdett hangicsálni, igazából még nem tudom, hoyg miket "mond". Azért leggyakrabban, mintha ezt hallanám: ágééé, ágííí. :D

Kriszti, amíg neked a babód elmondja, hyog fázik vagy éhes még sok víz lefolyik a Dunán. Még akkor is, amikor beszélni tud, nem biztos, hoyg valósan válaszol ezekre. Hányszor mondja Kriszta, hoyg enm éhes, de gyúrja magába a kaját. Hogy fázik-e vagy melege van, azt is még mindig én döntöm el. Szóval, ne várd ezt az időszakot, mert úgyis olyan hamar eljön és el is múlik, hoyg mire észbe kapsz, már ovis fiad lesz.
Még írtál egy aranyos dolgot: "Na jó a bilizést mondjuk nem bizti..." Én ezt úgy mondanám: bizti, hogy nem. :P legalábbis egyévesen. Képtelenség, hoyg egy egyéves gyermek uralkodhasson a teste fölött annyira, hoyg a pisit és kakát tartani tudja, míg bilire helyezik. Az a gyerek, aki olyan korban szobatiszta, azt megszoktatták a pisilésre, és nem az inger miatt teszi, hanem talán a jutalom, amit kapni szokott érte vagy a szeretet, az elismerés, a dicséret, amivel szintén illették, ha belecsurizott. Legalábbis szerintem.
Krisztának igaza van a hajhullással kapcsolatban. Én is ugyanezt akartam írni. Érdekes, Krisztánál dettó ez volt a helyzet nálam is, most viszont a terhesség alatt is volt egy enyhe folyamatos hullás, ami nem öltött nagyobb méreteket szülés után sem.

Csillának és Bencének utólag is boldog hófordulót kívánok! :)

Kia, nagyon ügyes Levi baba!
24 fok van a lakásban? :shock: És azt ti hogy bírjátok? Nálunk 21-22 van, nekem és főleg Krisztának még ez is sok. Mielőtt kibújt volna Boró 20,5-21 volt nálunk, aztán Boróval az elején 23, majd szép lassan csökkentettük.

Öltöztetés: Borón body és hosszúujjú rugi vagy body, hosszúujjú ingecske és pántos rugi van rajta. HA alszik betakarom egy vékony pléddel, éjszaka pedig erre egy vastagabb plédecskét is borítok. Most vettem neki hálózsákot. Este azt hiszem, már abba teszem, ha megszárad. Szerintem, legalábbis Krisztával úgy csináltam, hogy a hálózsák egyenértékű a takaróval, tehát vagy zsák vagy takaró, alatta pedig ugyenannyi ruha.

Mi még nem kaptunk oltást a kózház óta. Itt 2, 4, 6 és 12, majd 15 hósan vannak kötelező oltások, de mindig csak annak a hónapnak a végén kapják, amelyikben betöltik az illető kort. Tehát Boró márciusban lett 2 hós (hiába az elején :roll: ) márciusban kapja meg valamikor huszonannyiadikán. Szerencsére a dokinő mindig házhoz jön az ilyesmivel (is). :)

Na, azt hiszem, ennyit akartam. MAjd még teszek képet arról, hoyg hogyan alszik a láynom, de még nincs átmásolva a sz.gépre.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

szia Kép Kép

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Kicsit kicsi lett megpróbálom nagyobba felrakni

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!
Nehany kep, csak hogy tudjatok, vagyunk, egyre jobban. Puszi

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kép

Kép

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Nem semmi a csajszi. Reggel félálomban kifelejtettem a szőlőcukrot a tápszeréből. Persze nem vettem észre. Kínálom neki a tápit, ordítva köpi ki. Á biztos meleg - hűtöm. Biztos hideg - melegítem. Biztos nem éhes még - csak ordít. Sehogy se hagyta abba, de enni nem evett. Majdnem egy órát szórakoztunk vele, mindenhogy ordított és nem és nem evett, mire a párom rákérdezett, tettem-e bele szőlőcukrot. Tettem bele. Szó nélkül megitta! :D
Pedig jó lenne a cukrot mielőbb elhagyni belőle, mert azért mégse túl nyerő a tápszerbe tenni, apránként csökkentem is az adagot, de van ízlése a kiscsajnak! :lol:

Kkriszti
Na én épp ezért vágattam le most szülés előtt jó rövidre a hajam. Sebivel 4 hét után marékszám hullott a hosszú hajam, szörnyű volt. Most csak 1-2 hete hullik, de így csak hajmosáskor döbbent meg... :( És persze megint moshatom kétnaponta, olyan zsíros, bezzeg terhesen 4-5 nap után is ráért. :twisted:

Krisz
Én is mostanában akarom betetetni neki a fülbevalót, csak még nemtom hol... :roll:

Edit
Hát igen, az tök jó, hogy ilyen rengeteget tudsz fejni!!! :)
Én "szopipótlékként" bölcsőtartásban szoktam elringatni, közben szopizza az ujját. Olyan békés olyankor, ahogy alszik. :) Az én lelkem meg gyógyul közben... :)

Gem
Jó látni a csajokat! :)
Azért gyere majd és mesélj, mi van veletek!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Gem!

Nagyon édesek a csajok!!!!

Amaryl!

Nagyon édes Lili, ahogy kinyúlva fekszik! :lol:

Cas!

Esetleg a védőnő???Vagy ha ő nem, akkor tud ajánlani legalább valakit.
Szőlőcukor: hiába, a jót könnyű megszokni! :lol:
Én ezért nem mertem beletenni, de hozzáteszem mi legalább esszük a tápit, nem úgy, mint Csilla.
Tényleg szép apránként elhagyod, észre sem fogja venni.
A kis édesszájú!!! :lol:
Amúgy nem csodálom, ha nem akarja enni, hisz az anyatej jóval édesebb is, mint a tápi. (perverz vagyok, azt is megkóstoltam! :lol: )

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Én is megkóstoltam a tejemet, hogy be tudjam lőni az édességét a tápinak! Szinte ragacsosan édes az enyém! :shock: Én legalábbis úúúútálom az édes tejet, engem karamellával-kakaóval a világból ki lehet kergetni, a tejeskávét is csak minimális cukorral iszom.
Na a lányom az apjára üt ebben, ő baromi édesszájú! :)
Fülbevaló: majd megkérdem a védőnőt, jó ötlet, köszi! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok csajok!!!!!

Nem tudom emlékeztek-e még rám,mert jó régen voltam itt.Mielőtt bekerültem volna a kórházba október végén.De most próbálok többet jönni csak két kölök mellett nem egyszerű!

szóval!
Visszaolvasni esélytelennek látom a dolgot!A képeket nézegetve édesek a gyerekek nagyon!
Mi jól vagyunk.Röviden a 3és fél hónapról!
Dóra 2,5kg-al és 51cm-el,Balázs 3,0kg és 53cm-el születettek császárral.Mindkettő 10/10-es lett és a 38.hétig húztuk benn.
Hasfájósak voltak 2hónapig.Se éjjelem se nappalom nem volt.
5hétig volt csak tejem,mert nem volt időm pihenni,aludni,enni,inni.A fáradtságtól minden este már szédelegtem.28kg-ot híztam és mára csak 4kg maradt,annyira kemény az ikrekkel.Felválva vannak fenn,pihenés napközben szinte kizárt.Segítségem nincs sajna.
Balázs 7kg,Dóra 5,6kg lett.A jó öreg tápszer segít a hízlalásban.
Dóra már hátról hasra fordult!Hangosan sikongatnak.Jó fejek.Teszek mindjárt képeket fel róluk.

Gem!
Írtam az iwiwre nwkwd kb 1hónapja.Megkaptad?Annyira szépek a gyerekeid.
Vendég

Kép

eléggé fáradtan vagyok,inkbb csak a gyerekeket nézzétek!

Kép

Balázskám!!!!!

Kép

Buliznak!!!!

Kép

Dórám!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Minden baba Ágit hívja? :lol:

Benszi
Sziaaa!
Épp ma láttam, hogy írtál egy másik topikba és megnéztem a képeket.
Gratulálok! Szépek a kicsik!
Nem lehet könnyű neked egyedül ellátni őket.

Nyafi
Telszám megvan - majd beszélünk.
Nem tudom, hogy mi mikor indulunk.

Az Auchan olcsó tényleg - de csak néha , ha épp nagy akció van. Idén azt hiszem még csak 1x-2x volt.
Mi a Cora-ban is szoktunk venni dolgokat - ott is van néha jó akció.

Edith
A 24 fokot jól bírjuk..
Az csak Manó szobájában van - az az egyik hideg hely a lakásban :P
A mi szobánkban 25 van :lol:
Mindez 2 radiátorral :lol:

Judit
Lili szépen kiterült :)
Jó húsban van :wink:
Gratula!

Gem
Örülök, hogy jobban vagytok.
Szépek a gyerekek!

Anyatej kóstolás
Én is megtettem már :wink:
A másik dolog, ha van felesleg - már nincs kedvem fejni :? , csak ha már feszül, fáj - azt Apa kapja meg :lol: :oops:

Ma és holnap ismét egyedül fürdetem Manót, de talán hétfőn is..
Apa dolgozik :(

Ma végre sikerült neki és megkóstolta a kakas lábát:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Drága Kia!

Köszönöm a dícséretet.Egy topikba szoktam írni,ha időm engedi,ahol kezdtem a netezést.Nagyon édes a babád.Szoktam nézni az iwiwen is.
Tényleg nem könnyű segítség nélkül,ráadásul frontérzékenyek és mostanában csak úgy dübörögnek a frontok.Most különösen hisztisek a foguk miatt.Alig alszanak,néha még kézben sem jó nekik.
Na megyek,mert nyüszög valamelyik gyerekem.
Puszi
Vendég

Benszi
De jó hallani rólatok!!!!
Nagyon helyesek a kicsik, te pedig szuperül nézel ki!!!!! :)
Sajnálom, hogy nincs semmi segítséged, ez nagyon kemény lehet! :(
Éjjel legalább alszanak? Vagy akkor is felváltva kelnek? :roll:

Kia
Levi nagyon ügyes! :) Csillának én is tettem mostmár a járókába bébitornászót, a lábával rugdossa és csörömpölnek a belógó játékok, az nagyon tetszik neki! :)
Apa :( Ilyenkor örülök, hogy a páromnak soká lesz megint határidős melója, mert olyankor 11-kor jön haza és hétvégén is dolgozik - a két gyerekkel belerokkannék 1-2 hét után... :( Pedig nekem van segítségem...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Benszi: Örülök, hogy jelentkeztél, jó hallani rólatok. :wink:
Nálunk kaotikus az anyatej helyzet. Sajna úgy fest, hogy napokon belül szinte teljesen elapad. :cry: De Barbi szerencsére egész jól viseli, hogy több a tápszer mint az anyatej. Az okát nem tudom, eszem a homeos bogyót iszom a borzalmas teát mégsem tudom tartani a mennyiséget. :?
Napról napra többet gagyog, van hogy fél ótár egyfolytába. Ezt nagyon élvezem, olyan mintha beszélgetnénk.
Holnap a fiamnak focimeccse lesz elkélne lányok egy kis drukkolás du 3-4-ig. :lol:
Megyek ágybadugom az ApRókákat :lol:

drumka

Drumka :)
Boldog hófordulót a kisebbik ApRókának!

Edit :)
hát nagyon sajnálom a szopi-dolgot. Elhiszem, hogy fáj a szíved miatta, hiszen annyit küzdöttél érte, s most mikor lehetne...
De vígasztaljon, hogy a lányod így is bőséggel el van látva tejcsivel. Azért ez nem semmi mennyiség. Nekem pl. borzasztó nehezen ment a fejés Julinál és nem is tudtam fenn tartani termelődést csak a szopi befejezése után még két hónapig. Úgyhogy nagyon ügyi vagy!

Cas :)
nagyon rafinált kis Csillád van! Szóval édesen szereti, ami nem is csoda... Nagyon örülök, hogy végre megint mosolyog a kiscsajszi és édesen alszik.

Kia :)
Tündérherceged van!

Sára vasárnap óta kifordult régi önmagából. Be nem áll a szája (egüü, heő és társai mennek), és a két kezével sem tud betelni, állandóan azt kulcsolgatja, nyalogatja. Fogzik is rendesen, ömlik a nyála és büfizéskor vadul rágja a vállamat. Viszont eddig az éjszakák azért leg. elviselhetőek voltak, most meg szörnyen elromlottak: 2 óránként fenn van legalább egy fél órát. Hiába szopizik picit, félálomba merül és ha bármi zaj van, vagy megpróbálok vele felállni, rögtön nagyra nyitja a szemét. Kezdek zombi lenni. A szopi is elég katasztrófa, pedig hétfő-kedd már egész jó volt. Már nem tudom mit gondoljak róla. Ha nagyon jó passzban van, képes volt két nap akár 5-10 percig is szopizni és ilyenkor tényleg evett eleget. De pl ma is tiszta izgága volt. Rosszul kapta be a cicit, össze-vissza rángatta a fejét, homorított, ha meg át akartam rakni a másikra, akkor már teljesen kiborult és akár fél órát is üvöltött utána. Máskor meg kortyol kettőt, aztán elfordul, kacéran rám néz és dumál - tej meg folyik a nyakába. De ma pl. képes volt szopizás közben (tele szájjal is) dumálni. Már röhögtem rajta kínomban. Annyira vicces volt, hogy mondja ez a tökmag a heööket, miközben meg ott a cici a szájában. Ja, meg nézelődik közben: röhög a melltartópántomra. :lol: Alig evett egész nap, csak most fürdés után. Már ott tartok, hogy egy fehér falú, hangszigetelt, üres szobában kéne szoptatni.

Na, megyek erőt gyűjteni az éjszakára.

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Tittina Kép

Drumka :cry: elapad :(
Itólag is Boldog Hófordulót! :oops:

Kismok
Sajnálom, hogy nem nyugis az éjjeletek.

Levi a héten másodjára aludt több, mint 7 órát :lol:
Kellemes volt így az ébredés.

...és ő is eszi a kezét, a pelenkát.. mindent, de nem sír, hogy fáj a foga.
Azt hiszem lassan be kell szerezni valami fájdalomcsillapítót neki.. hűtőrágóka már van... Jobb előbb, mint akkor kapkodva.

Kismok
Te pl. kened neki valamivel? Vagy adsz valamit rá?
Többiek?
Tapasztalt anyukák - mi a legjobb a fogzásra?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kismok, ilyet Boró is csinál(t), hoyg nevetgélt cicizés közben, de most is csinálja a cumisüveggel. Igaz, inkább olyankor, amikor már elverte az éhségét. :)

Úgy látszik, hogy az "Ági" univerzális babaszó, emrt édesanyám szerint én is azt mondtam legelőször! :D

Fogzás: Legjobb beszerezni Chamomillát, mert ez rengeteget segít. Leglábbis nekünk Krisztánál bevált. MOst is folyamatosan kapja. A 18. és 19. foga van kibújóban, úgyhogy remélem, hamarosan lejár a fogzás. Nála. :roll: Azonkívül pedig van egy fogzselé is, amit használok/használni fogok, ennek itt Calgel a neve, de nálatok biztos nem ez van. Van viszont a Dentinox, aminek ugyanaz a hatása.

Benszi, nagyon édesek a manók, néhány napja megkuksiztam őket az iwiw-wn. :D És te is jól nézel ki, hiába mondod, hoyg nem! :P Biztos nem könnyű két manóval, akikkel ráadásul teljesen egyformán kell törődni. Na nem mintha a különböző korúakkal nem, de mégiscsak be lehet osztani jobban a dolgokat. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Titti, már tegnap tegnap hiányoltalak.
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kia
Köszönöm a köszöntést! :)
Nagyon ügyes Levi-baba a kakassal. És 7 órát? :shock: Tök jó!

Benszi
Örülünk Neked! Gyönyörűek az ikrek, és Te is szuperül nézel ki.
Nekem egy gyerkőccel sem egyszerű segítésg nélkül, el tudom képzelni, hogy 2vel milyen nehéz lehet...

Drumka
Helyezés? Én gondoltam ám rátok (mint egykori focista)...
Édes lehet Barbi, ahogy magyaráz. Nálunk még csak a 'heő' megy. De az nagyon! :lol: Ha éhes, akkor nálunk is a 'gííí' hallik, persze ordítva.

Amaryl
Bizony hiányoltunk, jó hogy tudtál jönni kicsit. :)
Nagyon édes Lili, és milyen nagy már...

Szilvi
Nektek mi volt benne az oltásban? Én kaptam leírást, de nem mindet tudom beazonosítani. Leírom, hátha Neked 'mondanak' valamit...
- Diphteria
- Whooping Cough
- Tetanus
- Polio
- Haemophilus Influenza Type B
- Meningococcal Group C Disease
Ezt kapjuk 2, 4 és 6 hósan.
Kristófnak mekkora nagy és milyen sötét haja volt... :shock: A mostani képen meg tiszta Anyja - le sem tagadhatnád...

A csajom pár napja esténként a kólika tüneteit produkálja. Legalábbis azt hiszem. Viszont az az egy nem klappol a dologba, hogy a hasfájásra nem utal semmi. Ordít, vígasztalhatatnul, alig bírom cicire tenni, és hullámokban tör rá a visítás. Ma viszont napközben is volt egy ilyenünk. Lehet, hogy jönne a foga? Alul fehér a két középső fognál az ínye...
A ma éjszakánk rettenetes volt. Bármit csináltunk Vele, nem akart aludni. 11kor felébredt cicizni (sajna tisztába is kellett tennem), és úgy kinyílt a csipája..... 3 körül aludt el, addig felváltva csitítgattuk Párommal. Nem sírt, de a sötétben nem is tudta elfoglalni magát (még nagyon sajna világosban sem jellemző). Remélem ma másképp alakul!

Végezetül egy kép:

Kép
tittina1982

Edit
Köszi Neked is!

Kép
tittina1982

Egy kép, ami lemaradt:

Kép kint

Kép
tittina1982

Köszi Edith!

Titti
Jó korán jön Napsi foga :shock:
Nem irigyellek az éjszakák miatt.

Nagyon békésen alszik a képen :P

Megyek, mert hív a nagyfiú..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Sziasztok!
Nem volt babanetem másfél napig , mert hülye voltam(mondjuk időm sem sok lett volna jönni), a kedvencekből eddig rögtön a társalgóra mentem, s valamit megváltoztattak, s nem akart bejönni, én meg azt hittem, hogy valami miatt nincs...s közben csak nekem nem volt :oops:
Reggel elolvastam mindent, mondom írok, de nem volt időm, most már új oldalon a felére sem emlékszem, nézzétek el nekem légyszíves!

Szóval:

Titti!
Boldog Szülinapot! Az első babás, nagyon jó ám :wink:
Nekem nem mondták az összetevőket, de rákérdezek, mert Magyarországon a dokinéni is kérdezte. :roll:
Napsi nagyon szép kiscsaj, s nem tudom, hogy írtam-e, de a képek alapján egy az egyben te vagy kicsiben....rosszul látom?

Kia :D
Boldog hófordulót Levinek! Mi már régen hordunk 68-as rucikat. Az az érdekes, hogy van amiből még jó a 62-es, de van amiből már a 74-es is jó :roll: Nem értem én ezt. Itt meg nem számozva vannak a cuccok, hanem, hogy hány hónaposnak való, na nekünk már a 6 hósak is lassan kicsik lesznek :lol:
Férjurad hogy bírja a strapát?? Ügyi vagy az egyedül fürdetéssel!

Gem :D
Csajaid még mindig gyönyörűek!!Örülök, hogy talán jobban vagytok, de jó lenne, ha egy picit többet írnál, talán neked is jobb lenne :roll: :roll: ! Férjed visszament már Rebekával hozzátok??

Benszi :D
Persze hogy emlékszünk :wink: Hiányoltalak is, bár megértem, hogy levegőt venni is csak minden páratlan másodpercben van
időd :lol: Gyönyörűek a babáid, s Dóra nagyobbnak tűnik, pedig írod, hogy ő a kisebb! Én is szoktam nénzi az iwiw-en, hogy mi van veletek..de gyere, amikor tudsz, s írj magatokról!

Drumka :D
Boldog hófordulót! Sajnálom a tejcsit, de annak örülj, hogy eddig volt, s még ne írd le, lehet, hogy csak egy fejlődési ugrás (na ez túl tudományosan hangzott tőlem :oops: )

Edit :D
Te nagyon ügyes anyuka vagy, ha így marad a tejcsid, akkor még sokáig azt issza Boróka :wink: !!
Én azt kérdezem, hogy ti hogy bírjátok azt a hideget?? Mármint a 21-22 fokot :wink: :lol: Nálunk is melegebb van (fűtünk), mert én nagyon fagyos vagyok :oops: Marcinál este 24-26 fok van fürdetésre, s éjszakára is marad kb. ennyi, de akkor már csak takarékon megy a villanymelegítő, de a mi szobánkban is fűtünk :oops:

Cas :D
Még múltkor elfeljtettem írni, hogy nálunk is csak én vagyok, aki "nagyfiúsan" szereti öltöztetni Marcit, apja mindig rugit adna rá...de én vagyok a főstylist :wink: azért igyekszem varriálni....imádom őt öltöztetni :lol: s még ő is jól bírja (egyenlőre)

Bocsi, de mennem kell, igyekszem holnap befejezni...
Ja nekem ma reggelre rendesen megjött, s ami fura, hogy eddig Marcin nem veszem észre, hogy nem kéne neki a tejem :roll:

Tényleg mentem, jó éjt minden babónak, s az Anyuciknak!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?