Sziasztok!
Írok valamennyit, mert, ha csak halogatom, már rég nem téma amit írni akarok.
MINDENKINEK köszönjük szépen a születésnapi köszöntést!
Bibar,
csúcs a hinta!!! Használjátok egészséggel!!! Oli nagyon helyes fiúcskává cseperedett.
Zsókuci,
mikor várható valami eredmény? Reméljük, tényleg a fogad, megkezelik, és minden rendben lesz végre.
Motné,
evészetről. Egyetértek Ágival abban, hogy ésszerű keretek között eheti azt, amit Ti. A lényeg, hogy mindig változatosan, és sok zöldséget-gyümölcsöt, elegendő szénhidrátot és húst egyen.
Kérdezted az étrendet.
R: 7 körül szopik + tápszer + ha éhes még, akkor kunyerál a reggelimből - sajt, kifli
T: 9-10 körül: gyümölcs (magában v. túróval, joghurttal) v. kása gyümölccsel (köles, zabpehely)
E: dél körül: mostanában kezdtem el adogatni neki a mi kajánkat. Leves (általában zöldségből, így ez megoldva), rizottó, sült csirke, kapott már tésztát - persze nem ez volt a fő fogás neki, de elviselte volna; sült hal krumplival + répa
U: 16 körül: gyümölcs, és ha kér még (v. kunyerál tőlünk), akkor kap utána egy kis zsömlét, kiflit sajttal, joghurttal, flora margarinnal megkenve
V: 19 körül: tápszer + szopik elalvás előtt
Én egy egész napot szoktam nézni, és úgy állítom össze, hogy jusson minden napra mindenből. Szoktam vegetáriánus napot is csinálni, v. pl. sóskához-spenóthoz főtt tojás sárgáját reszelek, és olyankor nincs hús.
Főzelékeket nem gyártok neki külön, hanem a miénket készítem el úgy, hogy ő is ehesse: tej nélkül, rizsliszttel habarok; pl. finomfőzi, meggyszósz, zöldbabfőzi, borsófőzi, tökfőzi, stb....
Mot,
óvatosan a pucér képek feltöltésével. Vannak, khmm, hogy is fogalmazzak, ferde hajlamú egyének, akik ilyenekre vadásznak.
Agnese,
Máté is csak 1x aludt be: este, nagyon fáradt lehetett. Amúgy Ő is ordít, és jajjgat.
Aranyos lehet, ahogy próbálkozik. Unokatesóméknál bejött ez a módszer, de ott már nagyobb a gyerek.
Egyébként, kipróbáltam szívni magamnak, amikor én is benne voltam nyakig
, és tényleg jól kiszívja. Tudjátok mi a rossz érzés? AMikor rátapad az orr belső falához a szívó. Elhiszem, hogy szegény babáknak halálfélelmet okoz.
Luki,
hogy álltok a hintával?
He-he, én is gondoltam rá, hogy majd most jól el tudom altatni a porszívóval, de azóta sem reagál rá. VAgyi igen! Elmenekül, és körözhetem a házban.
Estrella,
Máté is cicifüggő!
Nálunk, szerintem, ez mentette meg a szopizást. Egyszerűen jobban szeret annál rajtam lógni, mintsem holmi mennyiségeken problémázna. Bááár, a minap megjött, és előtte 1-2 nappa, ill. utána balhézott egy kicsit: kevesebb is lett, és nem is ízlik neki olyankor.
Nálunk is az Infacol vált be.
Lippa,
ezekből a csajokból árad a huncutság.
Köszi a szempilla dícséretet. Lányos anyukák szoktak irígykedni.
Elan,
süti finom volt. Az ünnepelt ugye rögtön lecsapott rá, de azért maradt nekünk is. Egyébként túrótorta (tej és tojásfehérje mentes). Olyan tortát akartam, amiből Máté is annyit ehet, amennyit akar. Egy cukrászdaiból nem mertem volna. Még nem tartunk ott evésügyileg.
Gravida: én is azt szedtem, és Máté 3300 grammal született. Az én véleményem az, hogy "csak" a vitamintól nem nőnek nagyra a babák.
Gabi,
szép kis pocó!
Akkor a következő fotót kisestélyiben kérjük prezentálni, és előtte kötelező egy szépségszalon
Áhhh, kismamáknak nincs erre szükségük. Őket az áldott állapot gyönyörűvé varázsolja.
Sharon,
kitartást nektek!
Rebe,
kókuszmatrac-hívő vagyok. Csak arra kell vigyázni, hogy a kiságy alja rács legyen v. legalábbis lyukakkal ellátott lap. Nyáron megszívtam - ahol Máté feje volt lett egy kis penészedés. A barátnőm világosított fel, hogy teli aljú kiságyaknál naponta kell szellőztetni. Mit modjak, macerás, de azóta nem történt ilyen (pedig van, hogy elfelejtem felállítani a matracot). Apa persze azóta is fúrja a lyukakat.
Juci,
Benszi
szépek vagytok!
Ilyenkor irigykedem ám az ikres anyukákra. Aztán amikor a kánon-bőgésre gondolok, elmegy az érzés...
Chesti,
szerintem is van valami tanulás-segítő csodaszerük a baba mellett tanulóknak.
Ballagyo,
hogy álltok a szopival? Máté is kb. 5 hónapos kor körül volt, amikor kezdte a gyümölcsöket. Úgy igazán 7 hónaposan kezdett el enni.
Napcsi,
ne add még fel! Valaki írta már (bocsi, de nem emlékszem ki, és már nem akarok visszaolvasni még 1x), hogy félálomban próbáld meg mellretenni, olyankor még elfogadják általában. És fejni, fejni, hogy ne csökkenjen drasztikusan a mennyiség.
Ebben a korban kezdenek el okosak lenni ahhoz, hogy rájöjjenek, a cumisüvegből könnyebben jól lehet lakni - ezt Lucia fogalmazta meg valamikor nagyon szépen.
Máté 4 hónapos kora körül kezdte el a kínlódást. Mivel szeretett még ekkor is cicin elaludni, akkor biztos, hogy szopott valamennyit. Ébredéskor rögtön cicire tettem. He-he, lesben álltam, és az első nyikkanásra rohantam.
Általában az elalvós szopi után fejtem, és ehhez igazodva 2-3 óránként. Volt, amikor csak cseppekre futotta, de akkor is nyúztam 20 percig általában. 11-éjfél körül még volt egy fejés, utána feküdtem csak le. Pár hét kellett, hogy visszaáljon a mennyiség, és már tudjon jóízűen kortyolgatni. Sosem felejtem el azt az élvezetet, amikor egyik reggel teleszaladt a szája, és nem győzte nyelni.
Aztán bejött a lelki tényező, amiről már sokat beszéltünk. Anyukám beteg lett, kórházba rohangálás, nem tudtam fejni, idegeskedés, megint kevesebb lett a tejem, de a szopási kedve Máténak szerencsére megmaradt.
Bocsánat, hogy hosszú voltam! Jó éjt!