Új privát üzeneted érkezett!

Luki!

Így utólag azt mondom, hogy szörnyű nézni, hogy nem marad meg a gyerekben semmi, de ha odafigyelsz, hogy eleget igyon, akkor tulajdonképpen nem olyan vészes a dolog. Nálunk öt napig tartott én még most sem adatnám be, mert csak két éves koráig védi és nem minden fajtája ellen jó sajnos...

Judit

jucicuki

Persze ha nem számítana a pénz, beadatnám, de sajnos nálunk meg kell gondolni és az oltás árából jópár Dévény torna kijön :oops: :oops: :oops:

Jduit

jucicuki

Vicuska
Köszi,te sem panaszkodhatsz, nagyon tündéri a kislányod. :D

Estrella
Milán is imád cicin cumizni, szerintem örülj neki. :D Gyönyörű a kisbabád, és az unokatesója is.

Rebe
Kedvesek a kollégáid. Nálunk is a kókuszmatrac vált be.

Chesti
Niki kész hölgy. Az a mosoly!!!! :D
Miló is nagy kutyabarát.

Benszi
A kedvenc képed nagyon tetszik, két kis vigyori :D

Taptau
Máténak és apukájának köszönjük a köszöntést.

Share
Nem semmi ez az elalvás orrszívózás közben. Miló üvölt, ha csináljuk. De érdekes, mert ha ő próbálkozhat, hogy beledugja az orrába, nincs baj. Csak leég a porszívó, mire a végére érnénk. :wink:

Moték
Krisztina nagyon kis huncut, és nagyon szép. Köszi a nőnapi köszöntést.

Jucicuki
Látod még súlyzó sem kell, egyszerre lehet két kézre gyúrni. :wink: Meddig bírod így egyszerre tartani őket? Attilának köszi a köszöntést.

Sharon
Jó, hogy jelentkeztél. Kitartás, nehéz ez az időszak, de túl lesztek rajta. Aztán jön majd más!!! :wink: De megéri, igaz?

Lippa
Nagyon aranyosak a pusziszkodós képen. És a többin is, na de azon... :lol:

Bibar
Szuper a hintátok, és édes kis lurkó van benne. Miló is imádott a mellkasomon felhúzott lábbal szunyálni, és én is imádtam.

Lukrécia
A rotát nekünk nem javasolta a doki, mert hasmenés-hányást sok más vírus okozhat, és az oltás nem véd a rota vírus minden típusa ellen sem. Ahogy írta Jucicuki, a nagyobb bajt odafigyeléssel el lehet kerülni.

Zsókuci
Kitartást a fogyáshoz, ügyi vagy, csak így tovább.

Lenne pár kérdésem. Szűcs dokinak most sincs magánrendelése? Lassan el kellene mennem....És hát benne megbízom...
Wiegandt dokit is sokan dícsértétek és úgy emlékszem, hogy neki van. Ő hol, mikor rendel? Fogad olyan nőt is, aki nem jár a BMC-be?

További szép hétvégét mindenkinek

Kép

Kép
agnese

Agnese, szerintem W. dokihoz nem csak BMC-sek járnak; a magánrendelése a Csalán utcában van, a Pasaréti tértől nem messze. Priviben dobom a részleteket :)

Kép
elan

Agnese
Szűcs doki még mindíg a Bmc-ben bonyolítja a magánbetegeit.De hogy nem Bmc-s mehet-e hozzá azt sajna nem tudom :(

Lukrécia
Én csak az unokatesómra tudok hagyatkozni,az ő gyerekorvosuk azt mondta nem érdemes költeni rá,mert több fajtája van és ez a szuri nem jó mindegyikre!

Bibar
Jó ez a hinta :D
gabicsibe

Lukrécia
Rota: A mi drnénik szerint sem véd minden tíőus ellen az oltás és nem ad és csak 2 éves korig ad védettséget. Azt is mondta,h ha nem kerül a gyerkőc túl korán bölcsibe (1 éves kor alatt) és ha nem viszed strandra szintén nagyon korán, akkor tök felesleges.
motné

motné

Bocsi bénázok. Dobok pár képet Csibelányról.

Már egyedül is megy:
Kép

Pancsi:
Kép

Hinta-palinta:
Kép

Fagyizok:
Kép

Kép

Imádok sétálni:
Kép
motné

Sziasztok!

Írok valamennyit, mert, ha csak halogatom, már rég nem téma amit írni akarok. :roll:

MINDENKINEK köszönjük szépen a születésnapi köszöntést!

Bibar,
csúcs a hinta!!! Használjátok egészséggel!!! Oli nagyon helyes fiúcskává cseperedett.

Zsókuci,
mikor várható valami eredmény? Reméljük, tényleg a fogad, megkezelik, és minden rendben lesz végre.

Motné,
evészetről. Egyetértek Ágival abban, hogy ésszerű keretek között eheti azt, amit Ti. A lényeg, hogy mindig változatosan, és sok zöldséget-gyümölcsöt, elegendő szénhidrátot és húst egyen.
Kérdezted az étrendet.
R: 7 körül szopik + tápszer + ha éhes még, akkor kunyerál a reggelimből - sajt, kifli
T: 9-10 körül: gyümölcs (magában v. túróval, joghurttal) v. kása gyümölccsel (köles, zabpehely)
E: dél körül: mostanában kezdtem el adogatni neki a mi kajánkat. Leves (általában zöldségből, így ez megoldva), rizottó, sült csirke, kapott már tésztát - persze nem ez volt a fő fogás neki, de elviselte volna; sült hal krumplival + répa
U: 16 körül: gyümölcs, és ha kér még (v. kunyerál tőlünk), akkor kap utána egy kis zsömlét, kiflit sajttal, joghurttal, flora margarinnal megkenve
V: 19 körül: tápszer + szopik elalvás előtt

Én egy egész napot szoktam nézni, és úgy állítom össze, hogy jusson minden napra mindenből. Szoktam vegetáriánus napot is csinálni, v. pl. sóskához-spenóthoz főtt tojás sárgáját reszelek, és olyankor nincs hús.
Főzelékeket nem gyártok neki külön, hanem a miénket készítem el úgy, hogy ő is ehesse: tej nélkül, rizsliszttel habarok; pl. finomfőzi, meggyszósz, zöldbabfőzi, borsófőzi, tökfőzi, stb....

Mot,
óvatosan a pucér képek feltöltésével. Vannak, khmm, hogy is fogalmazzak, ferde hajlamú egyének, akik ilyenekre vadásznak.:evil:

Agnese,
Máté is csak 1x aludt be: este, nagyon fáradt lehetett. Amúgy Ő is ordít, és jajjgat. :? Aranyos lehet, ahogy próbálkozik. Unokatesóméknál bejött ez a módszer, de ott már nagyobb a gyerek.
Egyébként, kipróbáltam szívni magamnak, amikor én is benne voltam nyakig :oops: , és tényleg jól kiszívja. Tudjátok mi a rossz érzés? AMikor rátapad az orr belső falához a szívó. Elhiszem, hogy szegény babáknak halálfélelmet okoz.

Luki,
hogy álltok a hintával?
He-he, én is gondoltam rá, hogy majd most jól el tudom altatni a porszívóval, de azóta sem reagál rá. VAgyi igen! Elmenekül, és körözhetem a házban. :wink:

Estrella,
Máté is cicifüggő! :lol: Nálunk, szerintem, ez mentette meg a szopizást. Egyszerűen jobban szeret annál rajtam lógni, mintsem holmi mennyiségeken problémázna. Bááár, a minap megjött, és előtte 1-2 nappa, ill. utána balhézott egy kicsit: kevesebb is lett, és nem is ízlik neki olyankor.
Nálunk is az Infacol vált be.

Lippa,
ezekből a csajokból árad a huncutság. :wink: Köszi a szempilla dícséretet. Lányos anyukák szoktak irígykedni. :wink:

Elan,
süti finom volt. Az ünnepelt ugye rögtön lecsapott rá, de azért maradt nekünk is. Egyébként túrótorta (tej és tojásfehérje mentes). Olyan tortát akartam, amiből Máté is annyit ehet, amennyit akar. Egy cukrászdaiból nem mertem volna. Még nem tartunk ott evésügyileg.
Gravida: én is azt szedtem, és Máté 3300 grammal született. Az én véleményem az, hogy "csak" a vitamintól nem nőnek nagyra a babák.

Gabi,
szép kis pocó! :lol: Akkor a következő fotót kisestélyiben kérjük prezentálni, és előtte kötelező egy szépségszalon :wink: :wink: Áhhh, kismamáknak nincs erre szükségük. Őket az áldott állapot gyönyörűvé varázsolja.

Sharon,
kitartást nektek!

Rebe,
kókuszmatrac-hívő vagyok. Csak arra kell vigyázni, hogy a kiságy alja rács legyen v. legalábbis lyukakkal ellátott lap. Nyáron megszívtam - ahol Máté feje volt lett egy kis penészedés. A barátnőm világosított fel, hogy teli aljú kiságyaknál naponta kell szellőztetni. Mit modjak, macerás, de azóta nem történt ilyen (pedig van, hogy elfelejtem felállítani a matracot). Apa persze azóta is fúrja a lyukakat. :?

Juci, Benszi
szépek vagytok! :lol: Ilyenkor irigykedem ám az ikres anyukákra. Aztán amikor a kánon-bőgésre gondolok, elmegy az érzés...

Chesti,
szerintem is van valami tanulás-segítő csodaszerük a baba mellett tanulóknak. :wink: :wink:

Ballagyo,
hogy álltok a szopival? Máté is kb. 5 hónapos kor körül volt, amikor kezdte a gyümölcsöket. Úgy igazán 7 hónaposan kezdett el enni.

Napcsi,
ne add még fel! Valaki írta már (bocsi, de nem emlékszem ki, és már nem akarok visszaolvasni még 1x), hogy félálomban próbáld meg mellretenni, olyankor még elfogadják általában. És fejni, fejni, hogy ne csökkenjen drasztikusan a mennyiség.
Ebben a korban kezdenek el okosak lenni ahhoz, hogy rájöjjenek, a cumisüvegből könnyebben jól lehet lakni - ezt Lucia fogalmazta meg valamikor nagyon szépen.
Máté 4 hónapos kora körül kezdte el a kínlódást. Mivel szeretett még ekkor is cicin elaludni, akkor biztos, hogy szopott valamennyit. Ébredéskor rögtön cicire tettem. He-he, lesben álltam, és az első nyikkanásra rohantam.
Általában az elalvós szopi után fejtem, és ehhez igazodva 2-3 óránként. Volt, amikor csak cseppekre futotta, de akkor is nyúztam 20 percig általában. 11-éjfél körül még volt egy fejés, utána feküdtem csak le. Pár hét kellett, hogy visszaáljon a mennyiség, és már tudjon jóízűen kortyolgatni. Sosem felejtem el azt az élvezetet, amikor egyik reggel teleszaladt a szája, és nem győzte nyelni. :lol:
Aztán bejött a lelki tényező, amiről már sokat beszéltünk. Anyukám beteg lett, kórházba rohangálás, nem tudtam fejni, idegeskedés, megint kevesebb lett a tejem, de a szopási kedve Máténak szerencsére megmaradt.

Bocsánat, hogy hosszú voltam! Jó éjt!

Kép

Kép
Kép
share

sziasztok csajok!
Most van időm egy picike,mert alszank a gyerkőceim én meg lassan készülök a fogorvoshoz!

Mindenkinek nagyon köszönöm a gyermekeim dícséretét!
Pelusos kép,hát igen a kényszer nagy úr!És még jól is járt Dórám,hogy csak pisi volt benne! :lol:

Fogzás!
KIBÚJT BALÁZS JOBB ALSÓ 2-ES FOGACSKÁJA!!!!!!ÉS MÉG 5 VAN KÉSZÜLŐBEN,KETTŐ MEG MÁR NAGYON KÖZEL MEGINT!!!!!!!!

JA!!!!!LEVÁGTAM A FIAM HAJÁT GÉPPEL!!!!!TUDJÁTOK VAGY NEM ÉN FODRÁSZ VOLTAM ÉS MÁR ALIG VÁRTAM EZT A PILLANATOT!SÍRÁS NÉLKÜL NYUGODTAN VÉGIGÜLTE!mAJD LEFOTÓZOM NEKTEK!

Mot Apu,Taptau Máté és Apu,Juci Apu!
Köszönjük a köszöntést!

Lippa drága!
Annyira édesek a csajok ölelkezve!Annyira jó lehet neked!

Bibarka!
Asszem max.1éves korig változik a szem színe!Tigrises rugi:vettem vagy 10-et,de egy csomónak szar a patentja,pöcs kivan vele,pedig olyan édes!Hintában félszeg mosoly Oli Úrnak nagyon komoly.Jó ez a hinta.Tetszik!

Luki!
Én azért adatom be a rotát,mert megyünk 5-én babaúszásra.Enyémek is fogják már a cumisüveget,csak nem sokáig,mert elfárad a kezük még.

Motné!
Krisztina csodaszép lányka!Puncis kép nagyon jó!
Hát akkor neked sem egyszerű az élet a fogzás miatt!

Juci!
Nagyon jól néztek ki együtt és az egyenruci nagyon jó!
Nekünk a doki és a védőnéni is azt mondta próbálkozhatunk már az almával,de mivel hasmenésük van a foguktól,nem szívatom őket még jobban.De ahány doki,annyi szokás!Megnézem a fogzós gyógyszertári cuccot!

Estrella!
Dóra édes!

Gabicsibe!
Nagyon nagy a pocakod és nagyon jól nézel ki te is !

Share!
Köszi a homeós fogzós tippet!Orrszívós kép haláli!

Rebe!
Csak kókuszra esküszöm!

Rékaróka!Sharon!
Sajnálom a hasfájást!

Elan!
apu eljött velem a felkészítőre,mert már nem nagyon akart elengedni egyedül autóval sehova,meg érdekelte őt is.Bármikor be lehet kapcsolódni a témákba!Pocakod miatt ne izgulj,mert lehet,hogy hátul tapadt meg a bébi.Szép nagy méretek,várjuk a 4D-s beszámolódat!
Vendég

Ágnese!

Nem sokáig :oops: főleg, hogy egyre jobban izegnek-mozognak :lol:

jucicuki

HAlli!

4 napja be sem kapcsoltam a gépet, de most talán még van néhány percem mielőtt a csajszi felébred, hogy dobjak pocifotót, hamár megígértem. Az előbb csináltam önkioldóval, úgyhogy bocsi ha ferde lett :lol: . Apa egész hétvégén dolgozott és amikor itthon van akkor meg mindíg elfelejtem :roll: .

Kép Ez a szemből pocak, így nem vészes....

Kép na de ez már valami nem? :lol:

Kép Ez egy kicsit csalós mert picit oldalra fordultam...

Hát itt tartunk most.
Hétvégén voltunk az Istvánban, taléálkoztunk a szülésznővel és megnéztük a szülészetet, hát az nagyon szép és hangulatos. A szülésznő pedig fiatal és nagyon szimpi, jófej. Ő is meglepődött a pocakméretemen, ondta, hogy kíváncsi lesz a terheléses cukorra, mert már most elmenne harmincegynéhány hetesnek a bendőm.Azért remélem rendben lesz. Ami jó hír, hogy szerinte megúszhatom a gátmetszést, legalább is azon leszünk, hogy ne kelljen, a másodiknál már nem nagyon vágnak...
Hű mennem kell, puszka mindenkinek, délután megpróbálok jönni... :roll:

Kép
Kép
zuzmó

Bibarci nagyon jó ez a hinta Olin látszik,hogy nagyon élvezi :D !Nagyon jól nézel ki,Oli pedig továbbra is tüneményes(továbbra is nagyon hasonlít Rád szerintem :wink: )

Luki rota oltást mi sem adattuk be,csak az agyhártyagyulladás és bárányhimlő ellenit(utóbbit főként a bölcsi miatt,mert ezzel kapcsolatosan is nagyon sok pro és kontra vélemény van).

Estrella nagyon édes Dóra a zsiráffal :D !

Motné nagyon jók a képek,kedvencem a pancsis!

Share azok is a javából :D .Nem is csodálom,hogy néhány lányos anyuka irigykedik.

Benszi gratula az első fogacskához :D .Kitartás,hamarosan Neked is ilyen jó lesz :wink: !

Zuzmó atyaég :shock: :shock: :shock: ,nem semmi a pocakod.Simán vetekszik egy ikres pocival,mekkora lesz a végére :roll: ?

Mi nem mentünk bölcsibe,mert Lillcikém belázasodott :( .Szerencsére a kedve,közérzete,étvágya jó picit köhög,meg folyik az orra.Képzeljétek ma mikor,cseréltem ki a kakis pelusát közölte,hogy "jaj anya ez undorító" :lol: .

Mindenkinek puszi!
Lippa

lippa

Luki Drága, mi minden lehetséges szurit beadattunk! Már miért lenne hülyeség? Csak jó valamire! :D Rosszat biztos nem csinálsz vele! Sőt!!!

Bibar, hú de jó dolga van Olinak! Ez igen!! :lol:

Zuzmó húúúú!!! gyönyörű pocid van, nekem is ilyen nagy volt!!!

Lippa, jobbulást Lillának!!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok!

Csak egy gyors bekkukantás, sajnos mostanában nem nagyon van időm jönni. Apukám kórházba került, le kellett vágni a bal lábáról az összes ujját, és még mindig nincs valami jól, és sajnos pár nap múlva derült ki, hogy nem e kell tovább vágni a lábát. Így tiszta rohanás az életünk.
Mi "Bélával" jól vagyunk, most már egyre többször, és hosszabb ideig ficánkól, és olyankor rendesen kidomborodik a pocakom. Holnap megyek cukorterheléses vizsgálatra, és utána ultrahangra. Kiváncsi leszek, hogy végre megmutatja e magát, hogy milyen nemű.
Mondjuk a szobája most már lassan kész lesz, úgy csináljuk hogy fiúnak és lánynak is jó legyen.

Köszönöm minden apukának és Máténak a nőnapi köszöntést én is, nagyon kedvesek.

Ne haragudjon senki, hogy most nem tudok írni mindenkinek, de lassan rohannom kell a testvérem gyerekeiért is az ovódába, mivel oda anyukám szokott menni, de most ő van bent apukámnál. Remélem valamelyik nap több időre fel tudok jönni, és akkor visszaolvasok rendesen.

Mindenkinek jó babázást, és babavárást. Üdv. Kriszta
toldikrisztina

Sziasztok :D

Toldikriszti

Szurkolok a cukorhoz,majd jelentkezz hogy mi volt :D

Zuzmó

azta,ez nem semmi tényleg :roll:

Lippa

jobbulást Lillának

Benszi

de gyorsan kijöttek a fogacskák :D Mi is nyáladzunk ezerrel meg vannak nyűgirohamok,de látható dolog még nincs :lol:

Vicuska

nem viselte meg Ramit az oltás?Kiscicám olyan érzékeny,az elsőnél hőemelkedése volt,a másodiknál láz,úgy féltem nem lesz-e sok neki ennyi minden :oops: :oops:

Várom továbbra is a rota tanácsokat lányok!!!!!!
:P :P :P

Bibike merre kószál???

Kép
lukrécia

Luki, egyáltalán nem viselte meg! Semmi baja nem volt, tudod ezt szájon át adják, fini édes állítólag és szépen lenyelte. :D
Én egyáltalán nem gondolkodtam ezen, szerintem tök jó, hogy már van ilyen szer, csak az ára gáz! De Ti lehet kaptok rá engedményt a koraszülés miatt! Nem kérdezted?
A dokinénink amúgy is ajánlotta, mert az ő kisfia elkapta a rotát és azt mondta azt a hetet a kórházban senkinek nem kívánja.
Szóval szerintem rossza nem csinálsz vele!! Én így gondolom.

Hú Benszi
, máris kibújtak a fogacskák? Nem semmi! Szomszédomnál már 1 éves a kislány és még csak most nőtt ki az első foga. Micsoda különbségek!

Kép

vicuska2007

ToldiKriszta
Apukádnak jobbulást!Kérünk uh-os képet és reméljük most már a nemét is megtudjátok!

Benszi
Már jönnek a fogak? :shock: :shock:

Motné
Krisztinának gyönyörű szemei vannak!!

Zuzmó
Nem lesz semmi baj a cukroddal,látod nekem is mekkora pocakom van és tökéletes a cukrom!!

Share
Oké,akkor a következő kép nagyestélyis lesz :D

Lippa
Jobbulást lánykádnak!
gabicsibe

Nőnapi friss képek! :lol: Kép Kép

Kép

vicuska2007

Vicuska:
Ramóna gyönyörű :D

Csajok!
Napok óta szenvedünk, nyűgösködünk, nemtom mi van má megin. :shock:
Volt, hogy 1 órát aludt csak egész nap.
Aztán valami hisztiféle sírás van pár napja, olyan mintha baromi álmos lenne, de nem tud elaludni. Tegnap este a babakocsiban aludt el. Már mindent kipróbáltunk. Iszonyú álmos, majd leragad a szeme, de nem aludna ám.
Hát ezek vannak. :(
Vendég

Estrella
csak 2 szer ittam egy-egy pohárral a sört,annyira rossz ize volt hogy nem folytattam :cry: :cry: ugyhogy ez a terv befuccsolt :wink: :wink: sajnálom hogy ilyen nyügi,sajna vannak ilyen napok :shock: :shock:

Vicuska
nagyon szépek vagytok :wink: :wink: :wink:

Zuzmo
nem semmi pocak :wink: :wink: :wink:

Lippa
jobbulást :oops: :oops: de édes lehetett a kakira beszólása,annyira jó fejek :P :P

Ballagyó
képzeld 2 hosan elértük hogy 2 napja szinte csak szopizik!!!!!!!!!!na egy kicsi táp van azért,nem tudom mi van most de annyira szuper,remélem igy marad :oops: :oops: szóval tud még meglepit okozni ez a szopis téma :wink: :wink:

Lukikám
hivj ma ha tudsz :P :P

bibar

Köszönjük a dícséretet!
Ja, amúgy érdemes megnéznetek a takarót amin fekszünk. Az van rajta: "Baby boy"....anyós hozta..no komment!! :twisted:

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de talán egy kicsit javul már a pocakfájás! Kevesebbet sír és így nyugisabbak az estéink. Elaludni viszont nem tud akármilyen álmos, csak a karomban!

Bibar!

Már nagyon nagy lány, tegnap 5200 g volt kaja előtt és a 62-es rugik már csak ideig-óráig jók rá! :shock: Holnap megyünk oltásra, már előre sajnálom szegényt, nem is a szuritól, hanem a láztól.
Nagyon szuper a hintátok!!!! Mennyit van benne Oli? És hány kilóig lehet használni??? És, ha nem titok mennyibe került? Egy ilyen nekem is megváltás lenne, csak tudnám előre, hogy megmarad-e benne? Minden infó érdekel róla, jöhet priviben is. Köszi!

Képek mostanában nem készültek, mert a hasfájás miatt még sokszor azt sem tudtam, milyen nap van, azt meg pláne nem, hogy hol van a gépünk. De igyekszem csinálni párat és rakok fel. Oli nagyon nagy már! Klassz pasi!

Luki!

Rota ügyben én is tanácstalan vagyok! A védőnőm nem adatná be a saját gyerekének azt mondta. Ha nem jár közösségbe, uszodába, nincs tesója, akkor nincs is kitéve veszélynek. Ennek ellenére én is gondolkodom rajta!

Vicuska!

Ramóna egyre szebb!!!!!

Estrella!

Nálunk ugyanez a helyzet!!!!!!
Szólj, ha rájöttél, hogy lehetne elaltatni másképp! Nekem már a hátam és a karom is totál le van amortizálva! Ruhástól több, mint 5 és fél kg!

Mindenkinek sok puszi, mennem kell!

Kép

Kép
sharon

Vicuska
Szépek vagytok :D

Estrella
Hátha csak az idő vagy lehet még mindíg a pocakfájás!Kitartás!

Sharon
Jó nagy bébi lett,nem csodálom hogy fáj a hátad mega kezed!

Bibar
Ez szupi,hát igen a türelem...
gabicsibe

Bibar!

Ez szuper!!!!! De jó lenne, ha így maradna, és tápszer csak néha-néha kellene!

Nálunk jó egy hete, h már minden nap több volt az anyatej, mint a tápszer. Volt, h egy decivel, volt, h csak 10 ml-vel :roll: Nem tudom, elhagyjuk-e valaha a pótlást.
A kajánál mostanság csak az éjszakák rosszabbak: rendre éjfél-egykor ébred és hajnal 3-kor még kukorékol, legalább másfél óráig eszik, nézelődik, és ha le akarom tenni, üvölt. Nem tudom, mit csináljak. Hol rontottam el?! Múlt éjjel én már hamarabb elaludtam, mint ő. :roll: :roll: Átaludja valaha is az éjszakát? Ehhez kérek tuti tippeket :wink: Mit csináljak?
ballagyo

Vicuska

nagyon szépek vagytok :D :D :D

Estrella

lehet,hogy csak a front,nem?

Bibarkám

hajrá,menni fog!!!! :P :P :P

Ballagyo

Nekem is volt periódus,amikor vígan ment a játék éjjel.Sőt,nekem ébresztgetni kellett éjjel a koraszülés miatt amíg 3 kg nem lett,féltem,hogy majd én szoktatom rá hogy felébredjen,mégis átalussza az éjszakát egy ideje.A dokinőm mondta,hogy ezek a dolgok nagyon rapszódikusan változnak,még ne aggódj :wink:

Sharon

de jó lenne befejeződne nálatok a pocifájás végre :roll:
Rota-ügyben nem tudom,most a nem felé húzok.... :roll: Úgysem lehet megúszni vmelyik hasmenéses-hányós vírust a sok közül.Az oltás miatt meg ne félj,nem sokan lázasodnak be tőle.

Kép
lukrécia

Hát a hintánk egyenlőre még nem aratott nagy sikert,vagy üvöltött benne,vagy csak unott fejjel nézett.Ja és fognom kellett a kezét végig,olyan kis mimóza :P :P :P Megzabizom.
Íme:
Kép
Kép

Ez pedig egy közös szundikálás új barátjával,Ő Berci,a bogár :oops:
Kép

Kép
lukrécia

Sharon:
Azért az vígasztal, hogy nem csak nálunk ilyen sz.r a helyzet. Mindig várom a javulást. Ha bármi jó ötletet tudsz, Te is üzenhetsz.
Csajok!
Fél órája próbálok meginni 2 dl sört, de nem nagyon megy. Ez valami iszonyú. Sosem szerettem, mert nekem keserű. Pedig apa valami flancosat hozott, no alcohol-lal. :shock:
Ennél még a cukros víz is jobb volt. Brrrr
Lukrécia:
Látom nálatok meg ott van a szeren a cumi. :D
Nagyon szépek vagytok és persze már nagyok is.
Vendég

Nagyon szépek a babák, mindenkié egytől egyig!

Ballagyo! Én azt javasolnám, hogy vedd magad mellé az ágyba és ott szopiztasd éjszaka, hátha fekve hamarabb elalszik és nem kell így mozgatnod félálomban, vagy ha nem alszik talán nem kezd el üvölteni és legalább addig is tudsz pihenni.

Lukrécia! Nagyon szépen kivirult a lánykád. Bájos kis pofija van.

Motné! Üdvözöllek a mátrixban. Krisztina gyönyörűséges.

Szegény kicsi Benedek beteg :( Én megfáztam és szépen lefertőztem az egész családot. Két napig szinte csak ágyban voltunk, annyira vacakul voltam, hogy ott feküdtem a kicsibabámmal, aki kétségbeesésében végig aludt és szopizott. Szerencse a bajban, hogy takonymentes kór volt, csak láz és köhögés és nagyon vacak közérzet, de levegőt azt kapunk. Én már kilábalóban vagyok, Beni is jobban lett már ma estére, már csak apa kullog (ő kapta el utoljára). Azt hittem teljesen elmegy a tejem, úgy éreztem mindig csak vagy 10 milli jön belőle mikor szopta, de sok kicsi sokra megy és végül elég volt neki. Remélem most majd szépen visszaáll a mennyiség is. Ja és hogy teljes legyen az öröm elromlott a kazánunk, úgyhogy ma éjszaka nincs fűtésünk. Reméljük az olajradiátor bírja majd a strapát a szobánkban.

Jó éjt mindenkinek! Üdv, Gomba
gombahölgy

Sziasztok!

Bibar, Ballagyo!
Nagyon ügyesek vagytok a szopival!!! Szuper!!! :lol: :lol:

Luki,
tényleg kis ijedt pofit vág. :D Na, majd ő lesz a legvagányabb hintás pár hét múlva, meglátod. :wink:
Rota: csak múlt időben tudok beszélni - beadattam volna, ha nem jön közbe Máténál az ITP. Nagyon be vagyok tojva a hányós-fosós vírusoktól, mert tudom, hogy könnyen kórház lehet a vége. Láttam-tapasztaltam az ismeretségi körömben, és bár kicsi rá az esély, és még emellett sok mást is összeszedhet, legalább ez már kivédhető.

Estrella,
sajnálom a nem alvást. :cry: Máténak is mindig nehezen ment az elalvás, a cici vált be egyedüli megoldásként. :wink: Mostanában vannak egyedüli elalvások, de előtte mindig szopik még, utána elengedi, elfodul, fészkelődik egy sort, rámvetődik háttal (mármint a hátával az én hasamra v. ahol ér) és mormogva elalszik. :wink:

Elalvás-altatással: azt hiszem alapelv, hogy úgy szoktasd az alvással a gyereket, hogy majd ezt 2-3-4-5 év múlva is bírd, ha arról van szó. Az ilyenkor kialakult szokások nagyban befolyásolhatják a későbbieket. Nah, Máté majd még 4 év múlva is szopizni akar? :roll: :wink: A fentiekből kiindulva nem szoktattam cipelésre, ringatásra, simogatásra, stb... Igaz, nem is igényelte. El tudom képzelni, hogy más természetű babák igénylik. Inkább a csendet és a sötétet választottam. Aztán majd nemsokára eljön az, hogy fél a sötétben..... :shock: Akkor hogy lesz az elalvás?
He-he, jól elbeszélgetek magammal. :roll:

Zuzmó,
csúúúcs, a pocód!!!! :lol:
Azért kicsit irigy-birigy.... :wink: :D

GAbi,
várjuk a fotót. :wink:

Vica,
Gondolom, Raminak sem kell a huncutságért a szomszédba menni. :lol: :wink:

Benszi,
a talin engem is megnyírhatsz. :lol: Régi fodrászom elérhetetlenül távol van egyelőre Mátéval, a közelben lévő pedig nem valami jó.
Kipróbáltátok a kúpot?

Kriszta,
sajnálom apukádat. Jobbulást neki!

Lépek, mert Vészhelyzet és Grace Klinika. :wink:

Kép
Kép
share

Share:
Ugyanez nálunk is, pont így alszik el Dóra is. :) Már ha sikerül elaludnia. :?
Ballagyo:
Éjszaka mi is együtt alszunk Dórával, így egyszerűbb az etetés, csak odafordulok és cici. :shock: Így nem is kel fel annyira, mert sötét van, és egész hamar beájul. Mondjuk ha kakil akkor nehezebb a helyzet, mert akkor villanyt kell kapcsolni, és akkor felébred. No meg a csuklás.
Lekopogom a mai éjszaka egész jó volt.
Dóra álmában is szopizik, egyfolytában jár a szája, és szinte folyamatosan nevet. :)
Kép
Vendég

Estrella!

Nagyon édes ez a kép :lol:

Szép napot mindenkinek!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Nahát Nikim sikeresen kikapcsolta gépet, igy elszáltt az egész irásom...megpróbálom újra összeszedni mit is irtam. :)

Szóval jön az alsó örlő plussz még egy alul. Mintha mindennap jön egy kis gyönygy a szájacskájában. :) Ahoz képest egész jól viseli. :)
Tegnap nem tudtunk kimenni az eső miatt, így behoztam a csúzdáját. Fel-le, fel-le, és sikongatva rohangált a csúzda körül, mert mostmár ezerrel fut, ami baromira tetszik neki. :)

Vicuska tüneményesek vagytok együtt. :) Rózsaszin takarón baby boy?? :shock:

Share jó olvasni téged. :) Máténak csúcs a frizkója. :)

Luki mi sem adattuk be Nikinek a rotát, se doki, se védőnő nem javasolta. 3 nap alatt végig ment rajta. Itt Hhalom akiket ismerek senki sem adatta be, és nem kerültek kórházba ha el i skapta a gyerek.
DE TE döntesz!
Hintában édes. :) Imádni fogja majd. :) Niki pl akkor szerette ha csúcs maxon ringatta. :shock: :lol:

Bibar Oli zabálnivaló :)

Estrella Dóra édes ahogy a kis plüssével alszik. :)

Lippa kis tündér meggyógyult?

Sharon kendővel könnyebben cipelnéd. :)

Zuzmó csúúúcs ez a gigapoci. :) Jázmin mit szól hozzá? :)

Motné :) De jó h végre itt vagy!! :) Krisztinának úgy csillog a szeme, mint az anyucijának! :)

Na most mennem kell, de dobok pár képe. Lencsi tegnap:

Kép Kép Kép Kép

chesti

Sziasztok Lányok!!

Puszi Mindenkinek! Nagyon jó kedvem van, mert tegnap Rami megevett egy csomó sütőtük-alma-körte babakaját és csak egyszer ébredt éjjel! Szuper volt. Csak a mellem durrant be és folyt ezerrel de én ezért alszom gumilepedővel. Elég erotikus lehet, nem? Az asszony alatt gumilepedő..
:lol:

Luki, annyira édes a Kiscicád! Imádnivaló kis mimóza!!

Chesti, az tuti, hogy Nikibaba a nagyi kedvence! Szuper édes!

Amíg itt írok, Rami ül az ölemben és eszi a könyököm ezerrel!

:lol:
Tapasztalt Lányok, Rami még nem fordul csak oldalra, ez nagy baj?

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Gyorsan leirom amig el nem felejtem.Az előbb kérdezem fiacskámat,Máté ebédelsz?Erre ő:Nem!
-Hol a takaróm?Álmos vagyok!Le szeretnék feküdni!Nincs hova?! :wink: :D
Azt hittem megzabálom! :lol:

Kép
taptau

Vicuska,szerintem nem probléma,ilyenkor még olyan nagy eltérések vannak a mozgásfejlődésben.Van aki nagyon aktiv,és már mászik ennyi idősen,van aki lustácska és még nem is forog.Egyik barátunk kislánya most lesz 1.5 éves és még ott tart,hogy most lépked pár lépést egyedül,ő pl. mindent később csinált.Szerintem ezen ne izgulj,ha vidám,kiegyensúlyozott,megfelelően növekszik,akkor nincs min aggódni.

Kép
taptau

Köszi Mindenkinek a jókívánságokat!Sajnos Lillcikém még mindig lázas(vasárnap óta :roll: ),úgyhogy du-n jön a doktornéni és megnézi Őt.A kedve,étvágya egyébként továbbra is jó,csak ez a fránya láz :twisted: !

Kriszta sajnálom Apukádat,jobbulást kívánok Neki!

Vicuska szépek Vagytok :D !Hát nem tudom ki venné meg a kisfiának ezt a takarót :roll: .Lilla nekem is később kezdte a forgást ,kb.6 hónaposan.Petra már javában forgolódott,Lillcikém pedig lusta volt(mondjuk nehezebb is volt több mint fél kilóval).

Bibar de ügyik Vagytok szopi ügyben :wink: !

Sharon örülök,hogy jobb a helyzet!Várjuk ám a fotókat :wink: !

Luki jaj de édes Falatka,az a megszeppent arc zabálnivaló :D !

Gomba örülök,hogy túl Vagytok a betegségen,Apának pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!

Estrella édes a kép nagyon!Örülök,hogy már jobb volt az éjszakátok szorítok,hogy így is maradjon!

Chesti de drága Niki,látszik rajta mennyire élvezi a csúszdát :D !

Taptau :lol: .Hogy vagytok?

Kép
Kép

Mindenkinek puszi!
Lippa

lippa

Chesti,Niki nagyon huncut a képeken,látszik,hogy belevaló csajszi.

Juci,hihetetlen milyen nagyok már a lányok.Jó kis súlyzók :lol: :lol:

Estrella,az első hónapok ilyenek,hol jobb,hol rosszabb.Nagyon édes a bárányos kép.

Share,kis édes pofa 1 éveske.Nagyon huncut a kis druszánk is ,jól látom!Húú,te még fönn birsz maradni ilyen sokáig,én néha fél 10-ig alig birom.

Gomba,jobbulást Benedeknek és az egész családnak,Remélem hamar túl lesztek rajta!

Luki,nagyon szép Falatka,és nagyon hasonlit rád,jól látom?!Majd belejön a hintázásba,aztán meg nem lehet kiszedni belőle.Addig vegyen pár leckét a leendő férjecskétől! :wink:

Bibar,Oli kis vagány srác a hintában.Máté is nagyon szeret hintázni.
Ügyesek vagytok a szopival.Én is örültem minden napnak,amig szopizhatott.

Ballagyo,ti is nagyon ügyik vagytok,igy tovább,és meglásd észre se veszed és már át is alussza az éjszakát.

Gabi,nagyon csini kismami vagy,és tényleg végre van fejed!

Toldikriszti,örülök,hogy jól vagytok,és drukkolok Apukádnak!

Zuzmo,nem semmi gigapocid van,el is hiszem,hogy mostmár egyre nehezebb Jázmint is cipelni!Drukkolok a sulidhoz,én is az AVKF-en végeztem,csak akkor még Zsámbékon volt!

Sharon,örülök,hogy javult a helyzet,kitartás,lesz ez még jobb is!Észre se veszed milyen hamar.

Elan,ne izgulj a pociméret miatt,Sharonnak is ilyen filigrán pocija volt.Én is voltam szülésfelkészitőn,szerintem elég jó!Apa engem soha nem kisért el,de voltak azért bőven Apukák az előadáson!

Lippa,jobbulást nektek,nagyon tündérek a csajok! :lol:

Benszi,hát nem semmi,hogy már ki is bújt a fogatok!
Nagyon szép gyerekeitek vannak,megnéztem iwiwen a képeket!

Zsókuci,te hol vagy mostanság?Nagyon el vagy tűnve?

Motné,azt a huncut szemeket,zabálnivaló Krisztina! :lol: :lol: :lol:

Agnese,lassan nekem is mennem kell a dokihoz :oops: De mindig halogatom.Mondjuk általában 2-3 között szokott időpontot adni,akkor már jobban ráér,nincsenek annyian!

Rebe,de jó,hogy vége a melónak,mostmár jöhet a fészekrakás,vásárlás,és a pihi!

Kép
taptau

Lippa,köszi jól,habár hajnali 5-kor Máté átvándorolt hozzánk,hozta a takaróját,remélem nem fog erre most rászokni.Igaz,a tegnapi nap aludt először az új, nagy ágyán :wink: :lol:

Mielőbbi jobbulást Lillának!

Ha minden igaz,és augusztusra szobatiszta lesz Máté(amit remélek) akkor mehetne az itteni oviba,én meg szeptemberben kezdem a melót!

Kép
taptau

Napcsi,hogy megy a hozzátápi.Máté is a banánt szerette legjobban,utána a krumpli(ebben tiszta Apja)

Lanett,sikerült megvenni a kiszemelt házat?Ez is Tabon van?

Kép
taptau

Jó sokat irtam,be is fejezem,mert velem lesz tele az oldal!

Pussz:Andi

Kép
taptau

Lippa!

Jobbulást szegény Lillának!

Védő adatok:
Lili 7 kg :shock: 63 cm
Dorka 6320 g 60,5 cm

Doktor nénink elégedett velük :lol: :lol: :lol:

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Tegnap már elkeztem írni nektek, de nem jutottam a végére, mert felébredt a csajom. Most is esélyes, úgyhogy sietek... :)

Gabi,
nagyon szép pocid van, igazán csinos kismami vagy! :wink:

Bibar,
tök jó a pihenőszéketek! Én most csak egy sima egyszerűt kaptam kölcsibe, ezen akarom kipróbálni, hogy bejön -e Zsófinak. Amúgy gratula a szopihoz, szuperügyesek vagytok! :D

Motné,
Krisztina nagyon szép nagylány! És mekkora szemei vannak!!! :D

Benszi,
hol a kép a rövid séróról?? :lol:

Zuzmó,
szép nagy poci! :wink: Tutira jól érzi benne magát a Kisöcskös! :D

Vicus,
gyönyörűek vagytok!!! Ilyen "nemsokára ovis leszek" bodynk nekünk is van, olyan viccesen mutat az 1 hónapos kislányomon... :oops: :lol:

Sharon, Estrella,
nekem is csak ringatva megy az altatás... Most próbálkozom néhány trükkel, többé-kevésbé beválnak... A legjobb a kendő, abban szinte mindig elnyugszik a Főnökasszony, csak hát ez sem egy hátkímélő megoldás. Próbáltam a pihenőszéket is, azt is tök jól lehet ringatni, közben beszélek hozzá, néha beválik. Délutánonként a séta mindig segít, de ma például elég esős idő van, úgyhogy jól beöltöztettem, és rányitottam a nagyszobában a teraszajtót. Lassan 2 órája durmol... :wink:

Gomba,
jobbulást Beni babának!

Lippa,
nálatok meg Lillcikének! Gyógyuljon meg hamar!!! Nagyon jók a képek! :wink:

Chesti,
édes kicsi Lencsilányka! :D :D :D Tüneményes, mint mindig!

Taptau,
édes lehetett Máté ezzel a beszólással! Én tuti elnevettem volna magam... :D

Juci,
nagyon szép méretek!!! Gratula!!! :D

Luki,
milyen nagy már Falatka! :wink: Lehet, hogy most még csak ismerkedik a hintával (Zsófi cica is ezt csinála), aztán később megszereti! :D Nekünk is van Berci bogarunk, de Zsófi még nem szentel neki túl nagy figyelmet... :)

Mi jól vagyunk, sikerült elhagyni a bimbóvédőt, azóta Zsófi még többet eszik... Az estéink úgy néz ki szépen beállnak, 5 órát szinte mindig alszik egyben, de tegnap este 11-től 6-ig csend volt! :D Viszont napközben ő sem túl jó alvó, és továbbra is csak kézben nyugszik meg, úgyhogy van még min dolgozni. Ettől függetlenül IMÁDOM!!! :D

Kép

Kép
mamm

Sziasztok!

Ma megkapta Dóri a Hib oltást, hát, nem volt elragadtatva tőle. Bár nem sírt sokat, de a doktornénit jól megnézte magának és nagyon durcás pofit vágott! Remélem nem fog belázasodni, eddig még minden ok, nem aluszékony és az étvágya is jó. Sokat nőtt: 5250g és 58 cm. Pár napja már a saját kiságyában alszik, ami nagy szó nálunk, mert eddig csak mellettem aludt. Az viszont érdekes, hogy amíg mellettem volt addig 5-5,5 órát szokott aludni éjjelente, most a kiságyában 4 óránként ébred éjjel is szopizni! :shock:
És úgy utálja a sapkát, hogyha már meglátja a kezemben, akkor üvölt! Alig várom, hogy jobb legyen az idő és egy kapucni is elég legyen!

Chesti!

Szuper a csúszdátok! Niki meg napról-napra szebb!
Már én is gondoltam a hordozókendőre, de szerinted abban el tud aludni? És nem ébredne fel, ha kivenném lefektetni? Nektek volt?

Lippa!

Gyönyörű nagylányaid vannak!

Juci!

Nagyon szépen nőnek a lányok! Meddig kell még tornára járnotok? Most már biztosan nagyon sokat fejlődtek!

Tapasztalt Anyucik!

Ti hogy altatjátok el a gyerekeiteket? Lehet, hogy én vagyok a hibás, mert Dóri csak ölben alszik el, csak úgy, ha járkálok vele és ringatom közben, ha már leülök és úgy ringatom, akkor már rugdos a lábával, hogy menjünk! :shock: Amikor nagyon hasfájós volt és órákig sírt, akkor csak így nyugodott meg, most meg már ezt szokta meg és nem tudom leszoktatni róla! Már próbáltam lefeküdni mellé, énekelni, simogatni, meséltem neki, de inkább sír, de nem alszik el. Aztán ha felveszem és ringatom, akkor egyből elalszik, csak egyre nehezebb és a hátam is egyre jobban fáj. Ha tudtok valami okosat osszátok meg velem, légyszi! Köszönöm.

Kép

Kép
sharon

Köszi lányok mindenkinek a rota-tanácsokat :)

EStrella

hihetetlen szép ez a Dóri!!

Juci

nagyon ügyesek vagytok és nagyon szépen gyarapodtok :D

Chesti

Lencsi imádnivaló komolyan

Zsókuci merre kószálsz??? :lol:

Kép
lukrécia

Sziasztok,

Voltunk ma 4D-n :) Hááááát, a fiúnk nem volt valami kooperatív, teljesen összecsomózta mindenét az arca elé, befúrta magát a méhlepénybe, egyszóval a szonográfus nő megküzdött minden egyes jobban sikerült képért (van is belőlük vagy 3 :D ) Azért egyet feltöltök, itt épp orrba rúgja magát:

Kép

Negyedik napja fáj a derekam baloldalt :( Olyan, mintha elfeküdtem volna, de azért annak már el kellett volna múlnia. Szerintetek lehet, hogy a srác nyom valamit arrafelé?

Kép
elan

S.O.S Lányok!
Most szoptattam Botondot és észrevettem, hogy az egyik mellem alsó része egy merő csomó!Hiába masszíroztam még mindig ugyanolyan!Mit lehet tenni?nem akarok mellgyulladást!!!
:(

Réka

Kép

Kép
rékaróka

Elan - nem semmi ahogy orrba rugja magát, nagyon jó a kép.

Tegnap voltam a kórházba cukorterhelésen, és utána ultrahang. Hát nagyon úgy néz ki, hogy kislányunk lesz. Így most már nem "Bélázzuk", hanem a rendes nevén szólítjuk, Eszternek.
toldikrisztina

Réka, forró vizes zuhany, forró borogatás

Toldikriszta!

Gratula Eszterhez :wink:

Judit

jucicuki

Csajok!

Tippeket várok:
- hogyan lehet egy 1 hónapos gyereket lefárasztani, hogy este elaludjon? :shock:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?