Új privát üzeneted érkezett!

Pannaanya - igen én is 11-én megyek a kórházba. Én mondjuk szerintem a félemeleten leszek, mert úgy tudom a II. emeleten csak genetikai uh van.
Te hány órára mész a kórházba, nekem már reggel 7 órakor találkám van a dokival, akkor megadja az összes beutalót, aztán szerintem először irány a vérvétel, és ha ott végeztem jövők vissza uh-ra.
Egy egész citromot bele lehet facsarni?
toldikrisztina

Kriszta, én 8-ra megyek a II-ra, merthogy 12. heti UH lesz, azaz kisgenetikai.
Igen, ha jót akarsz magadnak, facsarj bele egy egészet. Én először féllel próbáltam, aztán úgy döntöttem, hogy kell még bele, végén az egész benne volt... :) Viszont legalább lehetett, mert egy csomó helyen nem lehet. Mondjuk azt nem értem, hogy a terheseket miért szopatják ezzel a cukorkérdéssel. Múltkor találkoztam egy kismamával, azt mondta, hogy kétszer kihányta, harmadjára már elég volt szendvicset enni. Érti ezt valaki???

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta, ha mégis össze tudunk futni, onnan ismersz meg, hogy velem lesz a lányom is... :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - nekem is a fodrászom előző héten volt, és kihányta, aztán az orvosa közölte vele, hogy akkor ezt nem ismétlik meg.
Oké, majd figyelek.
Rosszullétek elmúltak teljesen?
toldikrisztina

Hálistennek (meg köszönhetően a Materna elhanyagolásának) igen. :)

KépKép
KépKép
pannaanya

cosmopolita: Csak egy érdekesség - március elsején egy ismerősöm két picur lánynak adott életet! Spontán terhesség, hüvelyi szülés. Mindenki rendben van és egészséges! :D
Az én áldott állapotom is két "ébrénnyel" (ahogy az orvos fogalmazott) kezdődött. A hatodik héten jártam nála előszőr és rögtön gratulált a magzatokhoz! De fel is készített arra, hogy méretbeli különbséget lát a két csöppség között, ezért lehet, hogy mire legközelebb találkozunk, a kisebbik "felszívódik"... Így történt :(
toldikriszta: 5 héttel "idősebb" vagy nálam, majd kérek szépen beszámolót a sziruppal kapcsolatban! :P
Nálatok hogy alakul az előtej "gyártás"??? :roll: Én kb. egy hete tapasztaltam először és azóta csak fokozódik... Nyugtassatok meg, hogy ti is tapasztaljátok!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna! Sajnálom, hogy felszívódott az egyik baba. :( Mi nem is tudtunk a másodikról a 10.hétig. Jól elbújt :)
A barátnődnek gratulálok az apóságokhoz. Hányadik héten szült? Minden pozitív ikres történet megnyugtat, úgyhogy köszönöm!

Előtejről ezt találtam:
"A várandósság tizenhatodik hetétől kezdve kisebb-nagyobb mennyiségű előtej termelődik. Sok kismama észre sem veszi, hogy melle már „működik", másoknak viszont néha csöpög a tejük, van, aki már ilyenkor melltartóbetétet kényszerül hordani. A várandósság során termelődött előtej mennyiségének nincs köze ahhoz, hogy később bő tejű lesz-e az anya. A tej termelésének megindításában több hormon is részt vesz. Ezek közül a legismertebb és legnagyobb hatású az agyalapi mirigyben keletkező prolaktin, de fontos még az inzulin, a mellékvesekéreg hormonjai és a pajzsmirigyhormonok is."

Szóval ez normális, ne aggódj! :wink:

Kriszta! Köszi a cukros infókat! Először vért vesznek, aztán inni kell, majd megint vért vesznek? Mennyi idő telik el a kettő között?
Nekem tegnap lett kész a vérvétel eredményem, de a cukrom olyan alacsony (1 zsemle után), hogy azt mondták ne fogjam vissza magam evés terén :shock: Pedig folyton eszem! (Mondjuk még csak Anyum főnöke véleményezte, nagy eltérést nem talált).

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - először vérvétel, majd ivászat és 2 óra várakozási idő, majd megint vérvétel, legalább is én igy tudom.

Pepitanna - rendben, kedden este majd beszámolók, hogy milyen volt a cukros szirup.

Ma voltam védőnőnél minden rendben van szerencsére, egyedül a vérnyomásom volt egy kicsit magas. De az lehet, hogy azért mert apukámat ma vitték be a kórházba reggel, és a napokban derül ki, hogy megtudják e menteni a lábát, vagy sajnos le kell vágni. Már napok óta nagyon idegesit a dolog, tegnap este eltörött a mécses, szine egész este sírtam. Így most 1 hónapig mérnem kell itthon a vérnyomásomat, és fel kell írnom egy papírra.
Viszont tegnap este lefestették a szobát, ma meg felteszik a diszléceket, olyan jól néz ki a szoba már most. Remélem a "Bélának" is tetszeni fog majd.
toldikrisztina

Krisztina: sajnálom, Apukádat! Megy a drukk Neki is. Remélem, minden rendben lesz :!: :!: :!:

Kép
Kép
cosmopolita

Kriszta: Apukádnak szorítunk!

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Örülök, hogy veletek minden rendben, ill. Kriszta, én is nagyon drukkolok apukádnak!!

Cosmo: Elküldöd majd nekem is a weblap elérhetőségét? :) Megvan még az e-mail címem vagy küldjem priviben?

Pepitanna: Nagyon jó lett a vonalzód :wink: Ismerősödnek gratulálok az ikrekhez, tök nagy élmény lehetett így megszülni őket :) Sajnálom, hogy nálatok eltűnt az egyik baba :(

Nálunk van egy kis gond Nikivel, ma voltunk vérvételen, hááát lányok, ez borzalmas volt :cry: :cry: Nem részletezem, mert nem akarlak ezzel fárasztani titeket, de én még soha életemben nem hallottam se felnőttet, se gyereket ilyen keservesen sírni :cry: Én sem tudtam kibírni sírás nélkül :oops: :cry: Volt egy-két kivetni való az "ellátásban", de a gyerek miatt nem mertem pattogni... Így is megkínozták szegénykémet :cry: Szó szerint :evil: :cry: Holnap lesz eredmény, légyszi drukkoljatok, hogy ne legyen semmi komoly!!!

Most megyek is, szép estét nektek!
lamme

Lamme: remélem, semmi komoly, nagyon drukkolok! Vígasztald meg szegény kicsikét. Egyébként miért kell egy gyereket megkínozni egy vérvétellel? Lehet az olyan jól is csinálni... :evil:

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok Csajok!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat. Ma kiderült, hogy nem kell teljesen levágni a lábát, csak a lábfejét félig, mert azt már nem tudják megmenteni. Ez még mindig a rosszak közül a jó megoldás. És csinálnak neki egy értágitást, ami valószinüség szerint segit a vérkeringésen.
Én most a pár nap alatt annyit sírtam, szegény "Béla" is érzi, mert nagyon keményedik a hasam, és nagyon mocorog.

Lamme - mi történt veletek, hogy vérvételre kellett menni?

Pusszancs Mindenkinek
toldikrisztina

Lamme: a linket elküldtem, remélem jó helyre! :) Mi a baj Nikivel? Remélem, én is, hogy semmi komoly. Amúgy szerintem nem untatsz senkit, nyugodtan írd le, ha valamit jól esik részletezni!!! Majd írd meg az eredményt. Szorítunk!!!!

Pannaanya: Neked is drukkolunk még nagyon nagyon, már csak párat kell aludni keddig!

Krisztina: Neked nem mondtak még semmi biztosat/bíztatót Apukádról?!

Nálunk mindent rendben találtak a tegnapi UH-n, újra megnézték a babák összes szervét nagyon alaposan. Kezdetben keresztben feküdtek, a fejük egymás mellett, de aztán még 2x helyet változtattak. Megerősítették, hogy lányok, doki szerint 110 % :lol:
Aki eddig kicsit kisebb volt, 3 hét alatt szépen behozta a lemaradását, nagyon szófogadó gyerek. :)
Tettem fel pár új képet az albumba, de most nem tudtam olyan "jó ikeres" képeket lementeni, mert össze-vissza ficeregnek.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: Nagyon édikék a babák, nagyon élvezem az ikres UH-kat! :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta: Örülök, hogy csak "ennyi", bár ez sem jó, de tényleg talán a kis rossz. Gyógyulást és sok erőt Apukádnak és persze Nektek is! Fel a fejjel! :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Krisztina: pont egyszerre írtunk. Apukádnak mihamarabbi felépülést, az unoka érkezése majd biztosan segít neki lelkileg.

Pannaanya: örülök, hogy tetszenek a képek, bár sajnálom, hogy most nem tudtam túl jókat kimenteni (ide azért nem is raktam fel). DVD-n picit jobb, mert ahogy mozognak jobban kivehető, hogy mi micsoda.

A tanácsotokat kérném. Ha csak annyit mondott a doki, hogy hétfőn 7-től van, akkor hányra érdemes menni? Mikor végezhetek elméletileg a leggyorsabban? Ti is mindig csak sasoltok, hogy meglátjátok e, esetleg rácsörögtök? Reggel 7kor van bárki is az ambulancián (az irodában)?

Szegény férjem beteg lett, remélem nem kapom el :( Kicsit izgulok, meg aggódom miatta is - tudjátok milyen egy pasi, ha beteg?! :)

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: Ő már 7-től ott van, és az Amb. is akkor kezd, azaz vannak arrafele. Én 3/4 7-re szoktam menni, és kicsit várok rá, de amikor megjön, látom, úgyhogy általában rögtön be is hív.

Férjednek jobbulást. Remélem nem kapod el. Mikor Pannával voltam terhes, egyszerre vvolt terhes a barátnőm is. A pasik meg betegek voltak, mi meg mindig megúsztuk nagyon enyhén. Monduk is, hogy tuti, hogy a terheseknek dupla-tripla védőangyaluk van... :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Cosmopolita - ahogy pannaanya írta, reggel 7 órakor tényleg lent van már az ambulancián, akkor tuti nem kell rá várnod. Kár, hogy nem kedden kell jönnöd, akkor találkozhattunk volna.
Örülök, hogy minden rendben volt az ultrahangon.
Férjednek jobbulást kívánok. Ne féljél nem biztos, hogy elkapod, múltkor az enyém is nagyon beteg volt, én meg semmi szerencsére. Elküldöm az emil címemet, megadott nekem is a honlap elérhetőségét? toldinekri@freemail.hu

Lamme - mi újság van már eredmény a vérvételről?

Mindegyikötőknek köszönöm a drukkokat mégegyszer. Szegény apukám este 6 órakor került be a műtöbe, és végül mind az 5 lábujját levágták, most szurkolunk hogy ennyi tényleg elég legyen. Szegényke tegnap belázasodott, így kapott lázcsillapitot, de ma reggel anyukám már ment hozzá, és a körülményekhez képest jól van, már egy kicsit visszajött az étvágya is.
Tegap jó nehéz napom volt, mert délután egyedül kellett mennem az unokaöcsémékért az oviba, de szerencsére nagyon jó fiúk voltak, ma meg a kisebbik itthon maradt mert beteg lett. Most szerencsére alszik, és ha minden igaz már úton van a férjem hazafele, így lesz segítségem délutánra, mivel emelni nem emelhetem. Meg eléggé akaratos kisrác és ha rájön hisztivel párosítva, akkor vége a világnak. Na mindegy ezt a pár napot csak átvészeljük valahogy, aztán utána csak a jó jön. Nagyon rendesek voltak az ismerősök, barátok, mert mindenki felajánlotta, hogy jön segíteni ha kell, meg hogy ne idegeskedjek ne hogy baja legyen a babának. Anyósom is egy nap többször is telefonál, hogy tuti minden rendben van e.
Bocsánat hogy ezzel így lefárasztottalak benneteket. Mindenki vigyázzon magára, meg a babákra. Pusszancs
toldikrisztina

Köszi a segítséget, akkor ha jobban lesz a Párom megpróbálom rávenni a hajnali találkára a dokival.

Ági: Bizakodom, hogy nem leszek beteg. Vicces, hogy hasonló szitu van a barátnőmmel, Ő is babát vár és az Ő férje is beteg :D

Krisztina: elküldtem a linket :) Örülök, hogy ha csak egy picit is, de jobban van Apukád. Kislegényekkel csak óvatosan. Egyáltalán nem fárasztasz, én szívesen olvasom, amit írsz. Aranyosak a barátaid :) de Te is nagyon rendes vagy, hogy vigyázol az unokaöcséidre.

Kép
Kép
cosmopolita

Kriszta: Paukádnak jobbulást kívánunk. Te meg ne idegeskedj, hihetetlen jófejek tudnak lenni az unokaöcsik és unokahugik. A barátaidat tedd "talonba", mert még jól jöhet a segítségük! :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy én is sajnálom, hogy nem kedden kell mennem. Jó lett volna egy hármas tali :D Talán majd legközeleb összejön. (Nem tudok cserélni, mert kedden tuti nem ér rá reggel a Párom).

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta: Jobbulást apukádnak!!

Cosmo: Párodnak is jobbulást!! Megnéztem a honlapot, nagyon szuper!!!

Köszi, hogy lelkileg támogattok Niki ügyében!! Sajnos nagyon rossz lett az eredmény, szinte minden érték katasztrofális :cry: Nagyon kórházközeli az állapot, de egyben értetlenül állnak azelőtt, hogy az általános állapota rendben van. Most antibiotikumot kap, két napja láztalan, ami nagyon jó jel, egyre jobb a kedve, már nem bágyadt, nem sírdogál sokat. Hétfőn lesz még meg két tenyésztés eredménye, legalábbis nagyon remélem, hogy addigra már megcsinálják, akkor megyünk vissza a dokinkhoz, és majd kiderül, hogy hogyan tovább :cry: Légyszi drukkoljatok nekünk továbbra is!!! Köszi.

Majd jövök, ha lesz több időm és remélem jobb hírekkel szolgálhatok.
lamme

Lamme, gyógyulást Nikinek, remélem, már jobban van. Nagyon szorítunk neki.

KépKép
KépKép
pannaanya

Lamme: nagyon nagyon szorítunk. Hogyan kezdődött a betegség? Elkapott vmi vírust szegény? :(

Krisztina: Ti hogy vagytok? Mikor 4D-re bejelentkeztél mennyi idővel korábban tetted? Tudtál még válogatni az időpontok között?

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme - jobbulást nektek, és nagyon szoritunk hogy minden rendben legyen.

Cosmopolita - én itt helyben voltam 4D-os UH-n. Már a következő hétre kaptunk is időpontot, és még így is lehetet válogatni az időpontok között.
Köszönöm kérdésedet jól vagyunk, tegnap olyan hancurozást lerendezett este, Barna is teljesen meglepödött mert még ilyen nem volt, hogy a hasam hol itt, hol ott dudorodott ki. Máskor ha odateszi Barna a kezét a hasamra, akkor megnyukszik, most nem folytatta tovább, mondjuk nem baj, mert legalább így örült az apuka, hogy végre érzi ő is.
toldikrisztina

Sziasztok!
Tudja valaki a doki telszámát (illetve elküldené priviben? :oops: ) Kmétről mennék fel a Mávba szülni és ő is szóba került, mint fogadott orvos. Jónak tűnik, hogy kedves, figyelmes és nem pénzéhes... :)
Szülésnél mennyire korrekt? Bejön mindig, nem sürget, türelmes? Vizsgálatoknál mennyit kell rá várni (vidékiként nem indegy)? Köszönöm az infokat!
vumenke

Szia Vumenke! Üdv. az NLC-s fórumról. :D
Dokiról csak jót tudok mondani, de néha sokat kell rá várni. Barátnőm szerint szülésnél is nagyon türelmes. Én ma 1 oldalnyi kérdést vittem és mindegyikre korrektül válaszolt (lehet miattam kell sokat várni rá :) Ha megtudod oldani helyben a vizsgálatokat (UH, vérvétel), akkor szerintem az a havi 1 alkalom amikor várni kell, nem vészes.(Mondjuk a terhesség vége felé elég sűrűn kell menni CTG-re vagy mire, nem? Hetente? Aki szült segítsen).
Én ma 7-re mentem és 8:15-kor már itthon voltam és ebbe a patika is belefért (Ketten voltak előttem, de nekik nem volt vizsgálat).
Ha így is kell a telszám., szólj, küldöm priviben.

Kép
Kép
cosmopolita

Krisztina: cuki lehetett a Baba :D Én is jókat szórakozok rajtuk, amikor mocorognak. Mondjuk nekem még ennyire nem látszik, csak egy egy erősebb rúgás tűnik ki néha.
Köszi a 4D-s infót. Azért kérdeztem, mert a férjem most váltott munkahelyet és nem tudtam mikor lesz beosztása..., de úgy tűnik mégis találtunk egy napot, amikor tudunk menni. Még azt kell megnéznem, hogy azon a helyen szonográfus vagy doki csinálja e a vizsgálatot, ha igen, akkor elfogadja a doki.

Reggeli vizsgálaton minden rendben volt, remélem a levett mintámmal se lesz gond.

Kép
Kép
cosmopolita

Szia Cosmo :)) Szerintem meg tudom oldani a vizsgálatokat itthon is. Akkor elküldöd a számát? Legfeljebb mi is mindig reggel megyünk, amikor nem kell sokat várni rá.
vumenke

VumenkeElküldtem, ha nem ment át szólj.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - megnéztem este a honlapot, nagyon jó. Tök cuki pocakod van, és az ultrahangos képek is nagyon aranyosak.
Holnap ha hazajövök a dokitól én is csináltatok már magamról képet, igazából nincs is mióta babát várok. Vagy is karácsonykor készült, de akkor meg ülök.
Örülök neki, hogy minden rendben volt a dokinál, biztos a mintával se lesz semmi baj. Te se jársz közös WC-be, csak ha elmentek vásárolni, így tuti nem lesz baj.

Lamme - mi újság, tudtok már valamit, megy a drukk nektek ezerrel.

Ma Barna korán itthon volt, vagy is éjjel kellett mennie fuvarba, így már reggel itthon is volt. Így elmentünk a gyerekszobába lámpát venni, van itt Dunakeszin egy bolt, hát én ennyi gyereklámpát még sehol nem láttam, sőt még katalogust is mutattak, mert mindegyik nincs kint. Sikerült olyan aranyosat kinéznünk, szerdára ha minden jól megy meg is érkezik. Sőt rendeltünk hozzá egy fali lámpát is, mert rájöttem hogy éjjel ha tisztába kell rakni akkor ne kelljen a nagy villanyt feloltani, elég lenne egy kicsi. Igaz egy kicsit olcsóbban akartunk venni lámpát, de Barna azt mondta, ha tetszik, mert neki nagyon akkor vegyük meg. :D
Holnap lesz ultrahangom is nagyon kiváncsi vagyok, hogy megmutatja e magát, mondtam Barnának hogy most ő beszéljen vele, mert rám ezek szerint nem hallgat ilyen téren.

Pannaanya - Ti holnap rögtön az ultrahangra mentek, vagy először a dokihoz, vagy vele nem is találkoztok egyáltalán.
toldikrisztina

Sziasztok!

Köszi lányok a drukkokat, aranyosak vagytok. Voltunk a gyerekorvosnál, megvizsgálta Nikit, és azt mondta, hogy nagyon jól néz ki :D , kizárt, hogy strepto legyen a dologban, a torokpirosság is egyértelműen jobb lett, de azért még szerdáig kapnia kell az antibiotikumot. Utána 6 hétig vasat kell szednie a vashiány miatt, és szerencsére majd csak akkor lesz újabb laborvizsgálat, és sikerült elintéznem, hogy máshova kapjam a beutalót, ne ide, ahol voltunk, ahol nagyon bunkók, durvák voltak. De sajnos csak ennyit tudtunk előre jutni érdemben, ugyanis a remek magyar eü helyzetben még mindig nincs tenyésztés eredmény :evil: , tehát nem tudjuk még mindig, hogy mi lehet a ludas :evil: :( Talán holnap már meglesz.... Majd megírom, hogy van e eredmény.

Vumenke: Szuper a dokink :wink: Én mindkét lányt nála szültem és nagyon tuti élmény volt mindkettő!!! Ha van konkrét kérdésed a vele való szüléssel kapcsolatban, akkor írj nyugodtan :wink:
lamme

Vumenke: A doki nagyon türelmes, nyugodt, nem siettet. Nekem hajnali 3-kor kellett bejönnie és fél 8-kor császározott... :) És mindeközben végig nyugodt, türelmes kedves volt és mosolygott.

Kriszta: Mi nyolcra megyünk (Genetikai UH, II. em), Pannával meg a Drága Férjemmel, aki szabit vett ki, hogy megszemlélhesse az utózmányát. Utána doki, de szerintem csak az eredményt fogja megnézni, és talán megbeszéljük az AFT-t meg a hozzá tartozó UH-t.

Már csak egyet kell aludnom, és megtudom, hogy tutira megmaradt-e Ketteske... :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya: mindenképpen írd majd be, hogy minden Ok, mert nagyon izgulok miattatok :D Gondolok Rátok!!!

Lamme: jó hír, hogy gyógyul a baba, csak így tovább :!:

Krisztina: kíváncsivá tettél, biztosan nagyon szép lesz a babaszoba. Nincs véletlenül honlapja a boltnak? A pocakfotók szép emlékek, mindenképpen csináltass a Pároddal :) És örülök, hogy tetszenek a képek.

Én ma beszéltem az asztalossal, rögtön ki is jött felmérni. Lerajzoltam neki mindent :D Várom az árajánlatot a háló szekrényre, egy ajtóra (mert a mostanitól nem fér el az ágy), kértem még baba ruhás szekrényre is, mert csak nagyon drágákat találtam, illetve pelenkázó feltétre. Azt mondta simán letudjuk festeni a komódot :D Megmondta milyen festéket vegyek és nem is nézett hülyének.
Ma úgy érzem sokat haladtam mindennel és ettől jó a kedvem... csak baromira elfáradtam :?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok Lányok!
Gondolom, nem az első dolgotok, hogy ide írjatok, de azért én itt vagyok és figyelek, hogy kivel mi történt ma. :)
Krisztina: remélem, nem olyan borzasztó a cukros lötty. Nekem Húsvét után kell majd mennem.

Kép
Kép
cosmopolita

Kösz LÁnyok a sok infot itt és priviben is. Felhívtam, péntekre adott időpontot, így még az elutazásunk előtt megejtjük a találkozót. Utána jelentkezem, hogy mi volt. Ha nincs UH-ja, ott a kórházban át tud küldeni valakihez úgy, hogy nagyjából egyszerre elintézhető legyen? Vagy jobban járok, ha még Kméten csináltatom?
vumenke

A kórházban van UH, szonográfus csinálja ugyanazon a folyosón, ahol a dokit várod (nőgyógy. ambulancián 9-től, csak beutaló kell a dokitól - vagyis a beutalót csak gondolom). Sorba kell állni.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Vumenke: Nagyon kiváncsi vagyok, hogy neked is szimpi lesz-e a doki :wink: Én is megyek oda pénteken, uh-ra is, csak sajnos én nem babócát fogok ott látni :( Ha Kecskeméten relatíve egyszerű megcsinálni az uh-t, akkor lehet, hogy érdemesebb, nem? Mondjuk én csak a régi Szabolcsos időkből tudok kiindulni, itt még nem voltam.

Képzeljétek, még mindig nincs meg a laboreredmény :evil: Kicsit sem vagyok ideges :evil:

Ma megkezdtük a hozzátápit, almalével. :D Niki nagyon cuki volt, nem fintorgott, hanem vigyorgott ezerrel, és közben a szája szélén folyatta vissza az almalevet :D
Teszek fel képeket :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.05.27 12:04-kor.
lamme

Sziasztok!

Lamme - Niki nagyon édes.

Cosmopolita - a lötyi nem olyan vészes, ahogy beharangozták. Én tettem bele egy kifacsart citromot, igy olyan volt, mint egy édes limonádé. Holnap derül ki az eredmény, remélem nem lesz semmi baj. Tanácsként mondom, hogy nekem kellett összekeverni, és mivel nem vittem poharat és kanalat, így a büfében kellett kérnem. Ha tudtam volna előre, akkor már itthon reggel megcsinálom egy üvegbe betöltöm és ott csak megiszom. Bár most jut eszembe, hogy Te anyukádnál fogod csináltatni, akkor tárgytalan az info.

Képzeljétek el volt ultrahang is,minden rendben van, szépen fejlődik, és nagyon úgy néz ki, hogy Eszter lesz. :D

Vumenke - üdvözöllek én is itt.

Pannaanya - véletlenül nem a félemeleten voltatok végül ultrahangon?

Pepitanna - veletek mi újság, minden rendben?
toldikrisztina

Sziasztok,

Kicsit megkésve, de vagyunk mi is. :) Tényleg mi, mert a bébi odabent rendben van és nagyon aranyos. Akkora boogie volt odabent, hogy a drnő nem győzte keresgélni a tarkóredőjét. Ami egyébként 1,4 mm, azaz teljesen jó.
Hogy adatokkal is szolgáljak: CRL: 63mm, BDP: 19 mm.
(CRL: Fejtető-fenék távolság, BDP: két halánték közötti távolság).
Teljesen rendben van. A lepény picit alul tapad, de mondta a doki, hogy ez még fel fog húzódni, csak követni kell.

Panna egyébként egy tünemény volt, másfél órát várt velünk, és hangja nem volt. Vittem neki egy-két játékot, meg apja játszott vele, úgyhogy elbűvölt mindenkit. Utána még voltunk egészségesgyerek-rendelésen is vele, meg még vásárolni is, aminek a végén elaludt rajtam. Sosem szokott. Ennyire fáradt volt szegénykém. Aztán haza, és még itthon is aludt két órát. :D Velünk együtt. Kész kanossza volt a délelőtt, de nagyon jó volt, hogy Apa velünk volt végig, és nagyon aranyos volt. Pedig el nem hiszitek, mennyire gyűlöl várakozni. Egy hős az én Férjem. :P:P

Lamme: a leányzó tündéri, ne izgulj, meglesznek a leletek is. Ne légy ideges. Megérzi a gyerkőc. :D

Kriszta, a 2. emeleten voltunk. Gratula a bébidhez. A mienk a ficánkolás miatt apja szerint fiú lesz. Majd meglátjuk. Nekem mindegy, csak egészséges legyen. Egyébként neki is. :D

Egyébként info: hasonlóak az állapotok a Szabolcshoz, legalábbis a 2. emeleten, úgyhogy aki oda megy genetikai UH-ra az készüljün könyvvel, rejtvénnyel, sok-sok idővel. Rengetegen vannak.

Mindenkinek további kellemes babavárást/gyermekterelgetést! :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Egész nap izgultam mindenki miatt, de megérte mert csupa csupa jó hírt mondtatok :lol: :D :) :P :!: Szuper, hogy mindenki jól van!!!
Klassz, hogy a lötyi se volt olyan vészes! Ez bíztató. 75g glükózt kell venni? Jól emlékszem?

Én ma untam magam itthon és lesétáltam a védőnőhöz, néztünk szívhangot is, minden OK. Az egyik baba nagyon nem szereti a szerkentyűket, most is menekült :D

Krisztina: gratula Eszterhez. Mondom én, hogy ez egy lányos topik :D Kíváncsi vagyok, hogy Vumenkének és Pannaanyának végül kislánya vagy kisfia lesz.

Lamme: nagyon cuki a Niki :)

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: Én is nagggyon kíváncsi vagyok. :D AMint megtudjuk, Pmegosztom Veletek! :P

KépKép
KépKép
pannaanya

sziasztok!
Remélem, mindenki jól van.

Lamme: hogy van Niki? Izlenek neki az új ízek?

Segítsetek picit, jól tudom, hogy 2 dl vízhez kell majd keverni a 75 g glukozt?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - igen jól tudod, pont ahogy leírtad. Vigyél magaddal citromot mert ha megengedik belecsavarni, akkor úgy olyan mint egy nagyon édes limonádé, és szerintem úgy nem olyan vészes.
toldikrisztina

Krisztina! Oks, köszi a választ és a tippet. Ha minden igaz 27-én megyek majd.
Jó hétvégét Mindenkinek :)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok! Megjártuk ma a kórházat. Először az UH-t,majd a dokit. Nem is mondtátok, hogy ilyen jóképű :wink: totál meglepődtem :) Nagyon kedves, ahogy csörögtem neki, hogy végeztem az UH-on, kb. 5 perc múlva lejött. Mindent kérdezett az előzményekről, visgálatokról. Kiakadt, hogy még nem volt kenetvétel, pedig minden trimeszterben kellene... meg a vércukorvizsgálattól is kivolt. Mondta, hogy inkább Pesten csináltassam meg... vett kenetet és elmondta, mikor kell legközelebb menni, de hívjam ám 1 hét múlva az eredmény miatt. Kérdeztem, hogy akkor szülhetek-e nála. Mondta, hogy persze :)) Egy fillért sem fogadott el, meglepő ma ez egy orvostól...
Az UH-n is minden ok volt, kb. 20 perc alatt jutottam be. Itt is sokkal szimpibb minden, mindenki, mint nálunk. Panka jól van, még mindig lánynak tűnik :)
Kösz mindenkinek a segítséget a dokival kapcsolatban :)
vumenke

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, pedig még hozzám sem szoktatok 8) Bár én gyakran olvasgatlak benneteket... a tapasztalataitokból tanulok, jegyzetelek 8)
A mai nap NAGY eseménye, hogy voltunk 4d-n! Hihetetlen! Csodálatos! Gyönyörű! És igaz, hogy puncink van!!! Az arcocskáját tenyerébe fektetve takarta, 25 percnyi vizsgálat után sem volt hajlandó abba hagyni az ipi-apacs játékot :shock: Majd kaptam egy csokit és 1O percnyi sétát kértek tőlem, ez az "akció" majd kimozdítja - felkiáltással! Az utcán hangosan kiabáltuk, hogy szeméremajkunk van, bi-bi-biii Ezek után sem tudtunk szemezni Vele! De nagyon lelkiismeretes, kedves nő vizsgált, a hely is nagyon otthonos, klassz! Ha valaki még vacillál, hogy hova menjen ilyen vizsgálatra, annak csak ajánlani tudom!
Mindenkinek egészséges, örömteli növekedést kívánok!

Kép
Kép
pepitanna

vumenke, pepitanna, gratulálok a sikerekhez! :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Vumenke: Örülök, hogy neked is pozitív a véleményed a dokiról :wink: Jó lehetett látni a bébikét uh-n :)

Tegnap én is voltam a dokinál. A betegfelvételen egy olyan kedves nő volt, hogy nagyon meglepődtem. Mosolygott, kedvesen beszélgetett Vivivel, gratulált a lányokhoz, minden jó kívánt, szóval nagyon aranyos volt. Az uh-n nem volt senki, úgyhogy pár perc múlva már be is mehettem, és képzeljétek, a doki csinálta. Pont nemrég beszéltünk róla, hogy ő nem szokott uh-zni :o Hát, nagyon rossz érzés volt egy bigyót nézni baba helyett a monitoron :( De a párom vígasztalt, hogy nem lehet mindig babát várni :D :P Szerencsére jó helyen van a spirál, úgyhogy ha minden jól megy, akkor csak egy év múlva megyek legközelebb.

Pepitanna: Gratula a kislányhoz :D Tényleg nagyon lányos ez a topik :lol: A Kárpát u-ban voltatok 4d-n? Mi ott voltunk mindkét lánnyal és az nekünk is nagyon otthonosnak tűnt, és nagyon tetszett, hogy a vizsgálóban "sötét" van, sokkal meghittebben tudtunk így a monitorra tapadni :) Vivinél még halk, nem tolakodó zene is szólt a háttérben :)

Hétfőre bejelentkeztünk Nikivel hasi uh-ra. Remélem nagyon, hogy minden rendben van. Igazából kezdem megkérdőjelezni a laboreredményeket.... A dokinénink is csodálkozik eléggé, aztán a védőnő is meglepődött, hogy beteg volt Niki, mert baromi jól néz ki, semmi jele betegségnek.... Sajnos biztos, hogy nem tudjuk már meg egyértelműen, hogy mi volt az igazság....
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?