Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
folyamatosan olvasok, s próbálom követni az eseményeket...
csak sajnos nincs időm írni, nagy a hajtás a suliban...

lenne egy kérdésem: kb. mennyi idő alatt hozhat spontán mensit a metformin?

puszi
napfeny22

Czinki!

Az utolsónál az érték 0.4?
Szerintem ezek alacsony progesteron szintek...
Ne gondolkozz most már ezen, a Kaáliban csak lesz valami ötletük.
A többi hormon milyen? Mióta szeded a metet? Bocs, de nem emlékszem. Egyébként nálam inszeminációk után volt ilyen kavarodás.

Lona
lona1

Sziasztok!

Végzős pszichológia szakos hallgató vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni! Dolgozatom témája a meddőség, lelki háttere, következményei (nagyvonalakban). Olyan nőket keresek, akik még sajnálatos módon küzdenek a problémával. Ha időtök engedi és kedvetek is van hozzá, kitöltenétek nekem egy kérdőívcsomagot? Elektronikus formában tudnám elküldeni, és nagyon leköteleznétek, ha páran kitöltenétek nekem. Amennyiben érdekel, írjatok a "turiesztKUKACgmailPONTcom"-ra (a spamok elkerülése miatt irtam igy). Nagyon köszönöm, nagy segítség lenne!

Eszter
[/i]
turieszt

Lona: igen 0,4 , de 3. nap. az jó, nem? a többi hormonom:
07.12.04 3.CN
FSH 4.1MU/ML
LH * 6MU/ML
TSH ultrasens 2.3 UIU/ML
tesztoszteron 85 NG/DL
ösztradiol 43PG/ML
progesteron 0.4NG/ML
prolactin 15.6 NG/ML

egyébként ez egy sikertelen stimus hó után volt.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Napfény!
Ez nagyon változó.Egyénfüggő is, adagtól, sokmindentől függ.Én tavaly március 26-a óta szedem,júliustól teljes adagban, és most januárban jött meg először spontán 45 napra. De megint nem nagyon akar. :(

Kép
Kép
zazzy

Czinki!

Szerintem alacsony a 0.4 es progi, de nem vagyok orvos...
A tesztoszteron magasnak t?nik.
Az lh fsh jó bár furák nekem ezek a mértékegységek.
TSH- hoz nem tudok hozzászólni.
Doki mit mondott ezekre az eredményekre?

lona
lona1

Zazzy: köszi, most keztem egy hónapja szedni, 2 hó mulval kontrol, 2*1000 mg, semmi mellékhatás
neked mennyit jelent a teljes adag?
köszönöm az infot, s remélem most is piroslik hamarosan :roll:

Napfény

Kép
[/url]
napfeny22

Czinki előtte 4-et írtál...azért csodálkoztam, az 3. napon betegesen magas...

0,4 az nagyon kevés, azt jelenti előző hónapban nem volt Pé-d... :cry: 3. cn-en minimum 1 felettinek kell lennie, hogy jelezze előző hónapban volt pé...ha 1 alatt van, akkor nem volt Pé...

ezekben a hónapokban stimuztál? ez fontos lenne, mert ha stimuval sem volt péd..

Kaáliban - és ne haragudj, nem szeretném elvenni a kedvedet - , de azt látom nagyon le vannak terhelve, és PCO esetén erőlködnek...odamegy hozzájuk valaki, fizet egy csomó pénzt, babaát akar, tenni kell valamit, jobb híján, nem küldhetik haza, asszonyom várjon 6-8 hónapot, míg hat a met, aztán vissza se kell jönnie mert terhes lesz...ezt nem mondják, mert akkor ugrik a lóvéjuk...szóval mit tudnak csinálni? Hormonozni meg stimuzni fognak. de azt láttad a magad bőrén mire vezet? Sehova.

Most légy észnél. tudod én előző körben azt mondtam csináld, hormonozz, nézd meg mi lesz. megnézted. meg van a saját tudásod már erről. én most mondom neked, (hátha most megfogadod)ne hagyad magad újra hormonozni, annak semmi értelme, míg legalább spontán mensid nincs...mondom kavicskának 8 hónap háborítatlan metszedés után lett egy pé nélküli spontán mensije...és te a hormonokkal háborgattad magad....szóval innen számítva 8 hónap múlva kéne kaáliba mennedd...

és max adagban szeded már a metet? lehet azért nincs még mensid, mert kevés a met adagod. az is lehet avandát kellene szedned, az még Norkának is tankönyvi ciklusokat csinált...de ezt a kaáliban neked soha nem fogják tanácsolni, mert nem értenek hozzá, nem endokrinológusok, hanem nőgyógyászok...és azt meg végképp nem, hogy várj egy kicsit...belehajszolnak mindenféle műtétbe, hormonozásba...amiket nem ellenzek, de nézd meg pl. kincs mikor ment a kaáliba...másfél vagy még több évig szedte a metet, mikor elment...és egy évig még csak pé-je sem volt a mettől...viszont ezek után a második stimus hónapja (vagy első?) sikeres lett...

szóval ne várj túl sokat a Kaálitól egyenlőre...

és még egyszer bocsi, nem akartam kedvedet szegni, mert látom nagyon várod, de őszintén le szoktam írni mit gondolok...

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Tegnap délután óta egy zebrás teszt boldog birtokosa vagyok!
:D
Ez volt a hatodik metes hónap és a második tudatos próbálkozás.
El sem hiszem, hogy stimuzás nélkül tudtam ilyet produkálni. Egész éjjel nem aludtam, csak ezen járt az eszem.
Egyenlőre várom, hogy tényleg ne jöjjön meg a mensi. Volt két nap pici barna pötty, gondoltam ennek a hónapnak is lőttek. De elmúlt, akkor már kezdtem gyanakodni, hogy hátha....

Remélem, hogy két hét múlva már biztos lesz, addig reménykedek nagyon.
Egyenlőre szedem a metet, a szokásos 2x500 mg-ot.

(A férjem csak nevetett rajtam, mert "véres kardként" hordoztam magammal a tesztet mindenhozva. Most is itt van velem a munkában.)

Mindenkinek hasonló zebrás tesztet kívánok!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Kati gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!Nézess progit, lehet hogy az a barnás pötty, kis progihiányra utal, vagy kérdezd a dokit, egyél-e duphastont!
Vendég

Sziasztok!

Miket olvasok??? :D

Kati, Nagyon gratulálok, persze először csak halkan ;)

Én a tamponokat hordtam magammal egészen a 14. hétig :lol:

Czinki: Egyet kell értsek Rejoval... Hogy állsz a mettel? Mennyit szedsz?

Kép

Kép
bettica

Köszi Lafi!

Mennék én, csak nem tudom hogyan oldjam meg. A Kolléganőmnek egy hónapja sikerült a baba, és azonnal kiiratta magát. Egyedül meg nagyon nehéz, nincs aki helyettesítsen.

Egyébként csináltattam progit a 21. napon e hónapban, azt mondták két hét az eredmény. Csak a Kaáliban csinálják meg egyszerre, aznap kész, de nem tudom fogadnak-e, hisz nem stimus baba. Még rá kell kérdeznem,

Hál isten azóta nincs semmi barna, remélem ez nem változik.

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Szia Bettica!

Köszi!!!
Én is csak halkan örvendezek egyenlőre...

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Rejo: :wink: köszi, nem bántasz meg , sőt. nagyon örülök, h írtál, mert most tényleg tanácstalan vagyok! 2007.szept óta szedem a metet 3*500-t, és most jan-tól 3*850-t. közben volt 3 puregonos stimus hó, jan volt az utolsó. tehát febr óta vagyok tiszta!
majd a kaáliban rákérdezek a hormon értékekre , mert a mostani dokim mindig lezárta annyival, h jó minden. hiába faggattam. na mindegy.
lehet, h most már itt az ideje , h MM-be visszamenjek kontrolra és lehet, h a másik gyogyó kellene.

Lona: köszi neked is! :wink:

Kati: halk gratula nektek!!! :wink:

na végre, kezdünk megint mozgolódni kicsit! :D

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki :)
Mindenki azt csinál, amit a szíve diktál, DE ! úgy gondolom, amit Te az elmúlt hónapokban tettél, illetve veled tettek, az nagy butaság volt. 5 hónapja szeded a metet és ezalatt 3 x stimuláltak ???

A legnagyobb jóindulattal csak annyit javasolnék neked, hogy most minimum fél évre felejtsd el a Kaálit és mindenféle hormonozást, mert sehova nem vezet az az út, amin jelenleg jársz.
A szervezetet nem lehet megerőszakolni, próbálkozni lehet, de max. annyit fogsz elérni, hogy teljesen tönkreteszed.

Hidd el, amíg a met nem hat, felesleges hormonozni. Ha a met valami miatt fél évig nem kezdene el hatni, még mindig ott a kombinált szer, az Avandamet. De úgy nem lehet látni a működést, ha közben agyba-főbe hormonoznak.

Biztosan keményen hangzik és tudom mennyire vágysz Te is kisbabára... De sajnos ezt az időszakot fel kell áldozni.

Még valami.
A Kaáli lehet, hogy jobb lombik/inszem vonatkozásában, mint más meddőségi kp. de ők ugyanúgy NEM foglalkoznak kivizsgálással, apró-cseprő dolgok kezelésével, mint a többi intézet.
Én személy szerint is óriásit csalódtam bennünk, de ez most nem tartozik ide.

és egy jótanács ! az összes labor leletet kérd ki a Kaáliból, nehogy téged is kellemetlen meglepetés érjen :? :evil:

Neked most egy jó endokrinológus kell, nem meddőségis szakember !

Még egyszer hangsúlyozom, hogy mindezt a Te érdekedben, jószándékból írom. :)
Puszillak !

Kati, gratulálok ! :)
mniki

Sziasztok!

Köszi mindenkinek aki írt nekem, persze csak halkan!!! :D

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Lányok!

Ha valakit érdekelne a közeljövőben egy HyCoSy (ultrahangos petevezető-átjárhatósági vizsgálat), vagy tervez ilyet, akkor írjon nekem egy privit, mert most van egy különleges lehetőség a MM-ben dr.Arnoldnál, de részleteket nyilvánosan nem szeretnék erről írni.
Összesen 2 jelentkező erejéig.
Vendég

Napfény!
Persze nem rólam kell példát venni, van, akinek az első hónap(ok)ban összejött a baba!!! :wink: Nekem a doktornő a 2x850-re azt mondta, teljes adagnak tekinti, de tartok tőle, hogy kevés. Nem haladok, na...Türelem ide vagy oda!Kíváncsi vagyok mi lesz, 21-én megyek kontrollra.

Kati!
De ügyes vagy! :wink: Halkan gratulálok én is, bár én is így haladnék!De ezek az újabb és újabb zebrák mindig erőt adnak! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Kati!

Gratulálok!
A bp-i Kaáliban akkor is segítenek, ha spontán lett a babád.
Te a győribe jársz?

Mniki!
Szia!! Örülök, hogy olvashatlak!
Tudom nem akarod a Kaálit feketíteni, de leírhatnád, mi történt?
Vagy legalább priviben. Most 20-án megyek hozzájuk több, mint egy év kihagyás után. Szeretném a rosszat is tudni nem csak a jót!
Velem eddig nagyon segítőkészek voltak. Hormonokat is nézettem ott úgy, hogy nem is voltam kezelés alatt... de lehet eddig csak szerencsém volt. Légyszi, írd meg!

Lona
lona1

Sziasztok!

Én régen a Győri Kaáliba jártam, de már egy éve nem voltam.
Most ott tartok, hogy próbálok kideríteni milyen volt a progeszteron eredményem a 21-22. napon. Mert akkor vetettem vért itt a városi kórházban - kíváncsi voltam van e peteérésem - de 2 hétre rá ígérték az eredményt. Tehát még csak a jövő hét közepén lesz kész.

Szerintetek ha jó volt akkor a hormoneredményem akkoris csináltassak újat? Egyébként van itthon Utrogestanom (hüvelybe felrakós) anno az kisfiammal este kettőt kellett feltennem. Elkezdjem esetleg orvosi tanács nélkül?

Ma reggel óta semmit nem érzek. Aggódok.

Megpróbáltam felraktni képet a tesztről, de elfelejtettem lekicsinyiteni. Majd délután megpróbálom újra.

Puszi! Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok !

Lona :)
Nem titok.

Azért csalódtam bennük, mert 5 terhességem hcg, progi eredményeit hoztam el pár hete és kiderült, hogy már az első terhességnél is iszonyat alacsony volt a progim. Nem tudom hogyan alakulhatott volna..., de tény, hogy súlyos sárgatest-hormon elégtelenségem van és erre SOHA nem hívták fel a figyelmemet.
Lehet azért nem foglalkoztak ezzel, mert mindegyik spontán ciklus volt, de úgy érezem ez nem lehet mentség.
Én meg abban a tudatban éltem, hogy minden nagyon tuti és ha decemberben nem kerülök Arnold doki kezébe, ki sem derül, hogy bizony gáz van :(

Kedvesek, segítőkészek a Kaáliban, ezzel nincs gond. Ha lombikozni kéne, oda mennék, de 6 év, 6 sikertelen terhesség után már talán joggal várnék el teljes felvilágosítást/kivizsgálást.

Ezért írtam, hogy mindenki kérje el a laboreredményeit.

Egyébként inszemezni fogtok ? :)

Niki
mniki

Mniki!

Nekem is sok hormoneredményom ott van a Kaáliban, és képzeld, nekem nem akarták kiadni, mikor az endokrines dokinek el akartam vinni. Csak külön engedéllyel engedék volna.
Aztán az endokrines doki azt mondta, ne hagyjam annyiban, mert igenis jogom van egy másolathoz mindig!

Szóval igenis kérjétek el, mert ha máshova mentek dokihoz, akkor ő sokmindent le tud szűrni a régi leletekből is.

Egyébként a győri Kaáliban se foglalkoztak a PCO-val különösebben, szó se volt metforminról, helyette egyből hormonbombát kaptam még 2004-ben.

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok, drága lányok!

Gondoltam bekukk, munka közben de úgy látom kihalóban a topic...Azért látom vannak új kismamik is, ez valamilyen szinten biztató!

Kati szívből gratulálok!!

Lafika, ha erre járnál (illetve akinek volt laparja!) segítenél??? Nekem pontosan a laparom előtti napon volt ovim (mindig pontosan megérzem+ sok tojcsifehérje volt) kérdeztem is a dokimat, hogy ez nem jelent-e gondot...a lényeg: a lapar szerdán volt, nekem azon a héten szombattól volt vérezgetésem, hogy erősebb, hol meg szinte semmi ezért nem is tudtam eldönteni, hogy az a műtét utóhatása volt vagy soron kívüli mensi ezért most vártam, hogy 2 héttel a lapar után megjöjjön, de semmi (sőt egy héttel a lapar után megint volt 2 napig olyan ragacsos folyásom, hogy csak figyeltem! :shock: ) szerintetek most kezdjek aggódni?? Nekem eddig nem volt gond a mensimmel...

Ráadásul most teljesen magam alatt vagyok lelkileg: amikor visszamentem varratszedésre a doki megkérdezte: "Magát ugye sterilizáltuk?" Tudom, hogy elfoglalt meg minden, de azóta nekem se éjjelem se nappalom nem hagy nyugodni a gondolat, főleg mert aznap mikor felvettek az osztályra ott is kérdezte egy másik doki, hogy nem lesz még túl korán nekem a strerilizálás? Mikor rákérdeztem akkor mondta, hogy ja bocsi, az van ide írva, hogy dg: sterilitás...Ezek vajon a műtétet is így végezték? Ránéztek a lapomra a steril szóig stimmel a dolog, uccu neki sterilizáljuk?? :cry: :cry: :cry:

Czinke, látom mész a Kaáliba...Remélem nem bántalak meg, de talán még emlékszel rá, hogy írtam neked privit a puregonnal kapcsolatban akkor azt írtam, hogy a stimulációval talán még több hónapot veszítesz, mintha várnál még legalább 3 hónapot...én ezt most is így gondolom, de tudom hogy ez már a könyöködön jön ki ezért most is hozzáteszem amit akkor is és most is őszintén gondolok: bárhogy is döntesz én melletted állok és ha bármiben tudok segíteni, csak írj!;-) Nagy puszka neked!

Luca, nem tom jársz-e még erre láttam, hogy kerestél a másik topicban! Köszönöm, hogy eszedbe jutottam! Nől már a pocid? Raktál fel valahová fotót róla?

Magamról még annyit, hogy holnap fogy el az Avandiám (most a műtét miatt 5 nap kimaradt) most ugye 2 dobozzal szedtem be és a 3-ik doboz után április 3-án mentem volna kontrollra...az a helyzet, hogy úgy döntöttem nem megyek el a 3-ik doboz Avandiáért: a legsúlyosabb ok: a tököm tel mindennel! Tudom ez nem kifogás! :P
2. semmit nem javult a bőröm: sőt most az államon egy olyan fájdalmas pattincs van, hogy legszívesebben világgá mennék!
3. szőrösödés sem javult (a múltkor a karomnál azt hittem csökkent, de érzéki csalódás volt: annyira, hogy miután hétvégén legyantáztam a lábamat, többször felkiálltottam a nap folyamán: "Apa nézd, van lábam!" :-D /addig a műtéti sebek miatt nem nagyon tudtam mozogni, így nem igazán a gyantázással voltam elfoglalva/)
4. továbbra sem tudom megszokni a védekezést... Szóval , nem tudom mennyire csinálok orbitális baromságot, de ha elfogy az Avandia áttérek a Meforalra (abból van otthon egy rakással) Hétvégétől már szobabiciklizni is szeretnék+ Apával tegnap összeállítottunk nekem a jövőhétre egy menüt (a hétvégén amit lehet megcsinálunk a párommal, szerencsére ő nagyon jól főz így én inkább kuktáskodni szoktam), így következetesen be lesz tartva a napi 5-szöri, egészséges táplálkozás...Hát, ennyit tudok tenni az ügy érdekében, ha így összejönne a baba szeptemberig akkor jó ha nem akkor sajnálom: továbbra sem akarok se hormonokat, se időzített szexet...
Bocsánat a szófosásért!! :oops: :oops:

Puszi mindenkinek!
Vendég

Tücsi :)

Terhes nem lehetsz ? Mert ha lapar előtt még összebújtatok...:wink: . Nekem az egyébként elég szabályos ciklusomat a lapar felborította anno, de a köv. ciklus már normális volt. A műtét után kb. 3-4 napig volt egy kis barnázásom.

Nem akarom osztani az észt, de szerintem ha már túl vagy 2 hónap Avandián (ebben ugye csak rozi van, met nincs benne ?), akkor 1 hónapot már ki kéne bírnod.

Én 3 hónap Avandamet után visszatértem a sima metre, bár még akkor is magas volt a 120p.inzulinom (igaz, 88-ról 55-re már "lement"). Tűű doki még adta volna 1 hónapig, de én is, úgy mint Te nagyon tele volt a hócipőm és próbálkozni akartam.
A vége az lett, hogy a köv. ellenőrzés során kiderült, hogy megint szednem kell az Avandametet.
Igaz, nekem nincsenek bőrproblémáim.

Szóval lehet, ha akkor még rászánom azt az 1-2 hónapot, már javában próbálkozhatánk, így meg 3 hónap kihagyás után újra Avandametezhetek :(

Beláttam, amíg a terheléses inzulin nem megy le a megfelelő szinte, nem lázadozok. szar dolog, mert mi is védekezünk, meg egyáltalán a tudat :roll: , de nincs értelme kapkodni..

Kati, a bp-i Kaáliban kérés nélkül kiadták a leleteket, bár az orvosnak is alá kellett írnia, hogy átvettem. Ezen nem problémáztak, de nem is szabad, ui. jogod van az összes papírodhoz !!!!

Ja, Czinki, arra emlékszem, hogy anno tömték belém a Puregont, talán 18-19 ampullát, mire 1 :!: db tüszőm megérett. A Puregon egy nagy szar PCOS nőknél nem jön be, ez a tapasztalat.
Sokkal jobb a Merional, Gonal-F. - ha már mindenképpen hormon..
mniki

Tücsi: nagy puszi neked!!
most egyik szemem sír a másik nevet!! nagyon örülök, h jelentkeztél , már nekem nagyon hiányoztál, de viszont nagyon szomorú vagyok a híreket olvasva!!
most nem is tudok mit mondani igazán neked! az orvosok hogy lehetnek ilyenek, hát látod nekem ez a bajom az egészségüggyel! az orvosok , nővérek hozzállása, kapcsolata a betegekkel, szarok a 300 ft-ra, meg a napidíjra. igaz nem vagyok nyugdíjas, de nem is élünk k-va jól (bérből fizuból élünk) . na mindegy, bocsi, csak tényleg h lehet így bánni a beteggel. :roll: szegénykém!
és ilyenkor nincs uh, h cista kikerült, minden rendben , semmi? de nekem nem volt lapar.
azért a sporttal vigyázz kicsit még!! nem őrűlt módra tekerni, csak öregesen először!! :D
írigylem, h a párod tud főzni. bár nem panaszkodom, mert az enyém isteni palacsintát csinál (bár már rég volt, tán igaz se volt).
nem kellene még 1 hó a...-t kérned? már csak 1 hó? az már nem oszt nem szoroz? biztos? :oops:

örülök, h jelentkeztél!!! jobbulást neked mindenhogy!!
pusza neked!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Nyah, lányok! Elolvastam amit Niki írt+ közben a férjem is letolt, hogy már csak 1 hónap bírjam már ki...szóval felhívtam az intézete, ott nem vették fel a telót, így hívtam Angélát: Ma nincs rendelés szóval, legkorábban csak kedden tudok receptért menni... Azzért szertlek benneteket (többek között) mert nem azt mondjátok amit "szeretnék" hallani, hanem amit a józan ész diktál: igazatok van, kedden megyek a receptért!;-) :lol:

Niki, a lapar előtt 5 nappal voltunk együtt, ugyanis aznap kellett a páromnak spermavizsgálatra menni a Kaáliba, mikor én befeküdtem a kórházba, szóval baba kizárt+ egyébként is védekeztünk!

Czinki, ölelős smile!:-) A párom mielőtt nyomozó lett elvégzett egy 2 éves szakács sulit itt Pesten és egy jó nevű szálloda konyháján gyakorlatozott!;-)
Vendég

Tücsi: :lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, most jöttem rá, hogy az első doboz Avandia után is ugyanígy hisztiztem, hogy nem akarok több Avandiát, aztán ti meggyőztetek...tényleg ilyen kis hülye hisztis p...csa lennék?! :roll:
Vendég

NEM, CSAK BIZTATÁSRA SZORULÓ!!!!!!!

egyébként pont tegnap gondoltam rá, h nekem is el kell mennem MM-be kontrollra. kérnem kéne időpontot, de már a kaálit nem akarnám lemondani. egyre tanácstalanabb vagyok, mert mindenki óva int a kaálitól itt, az inszemes lányok meg dícsérik. persze ők nem pcosok. szóval nehogy azt hidd, h csak te vagy hp!! :lol: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki szívem, a Kaálit én is dícsérem+ ugye én sem mondtam ám le a lombikot véglegesen... Ráadásus megcsináltattunk egy csomó drága vizsgálatot, szóval az áprilisi MM-es kontroll után mindenképpen vissza kell oda menjek, hogy ha már megcsináltattam a vizsgálatokat legalább az eredményt had tudjam meg+ még az is lehet, hogy amilyen kis bizonytalan vagyok a végén még kedvet kapok egy szeptemberi lombikhoz (tudod, olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?! :lol: :lol: )

De! Amellett hogy dícsérem, én próbálom nem elfelejteni: a pcos nem nőgyógyászati hanem endokrinológiai betegség...olyan rövid és egyszerű ez a mondta, mégis minnél többször elolvasom rájövök, hogy mekkora hibát követünk el azzal, hogy ezt a tényt ugyan tudjuk, de nem akarjuk elfogadni...
Vendég

Ja, a lényeg: tudom, hogy nagyon várod a Kaálit, ezért ne is mondd le! Viszont én a helyedben előtte elmennék az MM-be, hogy ők mit szólnának a stimuzáshoz! Én a múltkor mondtam a Tűű dokinak, hogy csak és kizárólag akkor megyek lombikra ha ő határozottan javasolja, erre mosolyogva válaszolta, hogy hát most nem javasolja, illetve mehetnék ha nagyon szeretnék, de értelmét nem látja!
Vendég

Tücsi!

Basszus! :shock:
Hát nem csodálom, ha ki vagy borulva.
Nagyon nem mindegy, h. sterilitás v. sterilizálás! :evil:
A doki tuti nem fogja bevallani, ha hibázott, úgyhogy más út kell a bizonyossághoz.
Elvileg minden műtétről készül műtéti jegyzőköny (bár nem biztos, h. manapság is kötelező, de remélem), keresd meg a kórházigazgatót és kérj betekintést. Ha nem hagyják, keress egy ügyvédet v. hívd fel a betegjogi képviselőt.
Nem hagyhatnak ilyen bizonytalanságban!
Talán az a legcélszerűbb, ha a betegjogi képviselővel kezdessz (a címe az intézmény falán ki kell legyen rakva!), majd ő megmondja, h. hogyan tovább!
Én ezek után tuti, h. csináltatnék egy másik független intézményben egy HSG-t!
Ez borzasztó! :shock:

(Épp most olvastam egy másik topikon egy csajt, akit - több egy időben szülő társával együtt- a szülészeten fertőztek meg HPV-vel és chlamídiával. Mindezt a 21. században. Szegény Semmelweis meg forog a sírjában!)

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka, ezt nem is írtam: én is kaptam valami fertőzést (a húgycső nyílás környékén pici apró kiütések, nem viszket hanem égő fájdalom: most Canestennnel próbálkozom de nem tom mi lesz...), de azt se tudom kihez fordulhatnék mert ebben a dokiban már nem bízom...:-(
Vendég

Még valami, ha tényleg sterilizáltak akkor ez azt jelenti, hogy elkötötték a vezetékeket vagy még rosszabb??
Vendég

Tücsi,

ad 1.
a lapar felborít mindent ,lesz mensid, várd ki kicsit, szegény petefészked jelenleg agyal, hogy most mi van!

ad 2.
marha gyorsan kérd ki a műtéti jkv másolatát!!!!!!!!!én kikértem, jogom van hozzá, és mert a Kaáliban meg akarták nézni!!!!!!!!!!!
gondolom, még pénzt is kapott az a r...dt doki tőletek...mocsko dolog, hogy gőze sincs te vagy-e a Maris vagy a Jucus :twisted: :twisted:
Vendég

Tücsi, ha volt katétered , ez attól van...nekem csazi után volt ez vagy 2 hétig.
Vendég

Ja, én már ott tartok, hogy a jegyzőkönyvnek sem hinnék: a zárómra is azt írta hogy megvizsgált és ellátott tanácsokkal, és visszahívott varratszedésre, nos ebből egy betű sem igaz, mert én hívtam fel másnap a mobilon, hogy mikortól zuhanyozhatok, mikor menjek varratszedésre stb!
Vendég

Lafika, de jó hogy említed ez tök jó indok hogy a Kaáli kéri a jegyzőkönyvet, ezt lehet hogy megkockáztatom!! Ja, 20 ezret adtam neki, szépen eltette aztán rohant tovább: annyira hogy nem szólt egy nővérnek sem, hogy reggel negyednyolckor hazaengedett, én meg du. 1-ig vártam a zárómra az étkezőben...
Vendég

Lafi, neked is volt ilyen kiütésed? Igen volt katéterem, akkor ez most magától el kéne múljon? De fura, hogy mikor kijöttem a kórházból akkor nem volt gond, most vettem észre pár napja ( febr.20-án volt a műtét)(ja, ha esetleg valaki szexre gyanakodna: jelenlegi lelkiállapotmban még nem volt szerencsém az uramhoz, pont kezdtem ráhangolódni a dologra mikor észrevettem a kiütéselket:-()
Vendég

másnap hazamentél??????????? :shock: én hétfő műtét, csüt reggel haza...a jkv-et többen írják, tán nincs benne gond....de igaza van Raminak, menj hsgre, pl amit Norka írt...
Vendég

Igen, szerda délután műtöttek, este kihúzta a katéteremet a nővér attól fogva folyamatosan ittam és járkáltam pisilni, hogy gyorsabban regenerálódjon a húgycsövem+ azt gondoltam, ha erőltetem a járkálást hamarabb felépülök és hazamehetek, reggel mikor bejött a dokim akkor is éppen sétáltam: megkérdezte hogy vagyok mondtam, hogy jól, mondta akkor haza mehetek és el is rohant... Őrület, azt hittem már mindenen túl vagyok, egszer már volt HSG-m, röntgenes...Asszem egy kicsit le kell nyugodjak, és találnom kell megint egy új dokit! Nagyon belefáradtam...
Vendég

Sziasztok!

Hülye kérdésem lenne... legutóbb itt rendeltünk csoportosan LH teszteket. Eddig 1-et használtam el de tök fura, mert a kontrollcsík szerinem nagyon fakó.

Ez másnál is így volt?

Csak mert így honnan látom, hogy 2 csíkos-e a tesztem??? (ld. ha mind a két csík fakó?)

Olyan sajna gyakran előfordul nálam, hogy fakón csíkos a 2. és nem lesz belőle PÉ... de ha a kontroll csík is fakó akkor mi van?

Másik kérdés: még szoptatok (már csak naponta egyszer, reggel)... attól lehet állandóan magas az LH szint? Csak mert akkor nem pazarlok több tesztet.

Köszi!!!!
Vendég

Csakegy! nekem is így volt! Sőt a második csíkom is olyan soványka volt, de a jelek alapján nem akartam hinni a tesztnek ezért csináltam egy Corax kazettás tesztet és azon olyan bazi erős csíkok voltak, hogy csuda! Szóval nekem ezek az Lhák nem jöttek be!
Vendég

Tücsök: köszi!!! Nekem is az volt az érzésem, hogy ezek nagyon rossz minőségűek a Kanadából rendeltekhez képest :( (ezt kettévágtam és lényegében szétfutott hosszában az anyag amivel át van itatva.. ami nagyon nem nyerő)
Vendég

Szió!

Tücsi!
Jó hogy újra jelentkeztél. A depid megértem, de igenis....semmit nem feladni idő előtt.
Eszembe jutott az én 2003-as laparom :) Műtét előkészítésnél egy nővérke emlegetett úgy, hogy sterilizálandó páciens. Ellenkeztem, erre kinevetett, hogy bizti szégyenlem....:o Nah én hívtam a párom, a dokim, apum.....mindenkit ( 1 órával altatás előtt) Beijedtem, mivan, ha VÉLETLENÜL sterilizálnak a pi..a miatt. Megérte...a dokim ordítozott vele, stb....Megnyugodtam. Ma már tudom..nem lettem steril :)

Pussz!

Gina
Vendég

Tücsi!

Mindenképpen és mielőbb keress fel egy másik dokit. Egyrészt a fertőzés miatt, másrészt, h. kiderítsd mi az igazság. Addig úgysem fogsz tudni nyugodtan aludni!
A műtéti jelentést meg mindenképpen kérd ki, mert még, ha esetleg meg is hamisították, ha utóbb esetleg az derül ki, h. a jelentésben foglaltakkal ellentétben tényleg sterilizáltak, akkor nem csak az egészségkárosítás miatt, de irathamisítás miatt is beperelheted őket és a kettő együtt már tuti megfingatja őket!
Ma már elég nagy üzlet a műhibaper, vannak direkt erre szakosodott ügyvédek, talán Lafi ismer párat név szerint is.
Szóval szerintem ne hagyd ennyiben!

rambóka

Fú Tücsi... most olvastama sztorit... fú... ez nagyon durva!!!!

Remélem csak vaklárma az egész...

Kitartás és szerezd meg azt a jelentést!!!!
Vendég

el is vállalnám én is....de igen, ismerek egyet, aki kifejezetten műhibaperes....
Vendég

Jajj csajok, ne szarassátok be ennyire szegény Tücsit!

nem volt semmi gikszer, azért ekkorát nem hibázhatnak!!! Sterilizálás komolya dolog, azért azt 3x megnézik talán kin csinálják meg...

sztem nyugodj meg Tücsi, ne hergeld magad, minden rendben volt, magad megnyugtatása végett járj azért utána, de azt végképp nem hiszem, hogy meghamisították a jkv-t...

nyugodj meg!

Kép

Kép
rejo

ja tücsi egyébként amikor streilizálnak akkor a petevezetékeket vágják, kötik, roncsolják, égetik el....különböző módszerek vannak.

komoly sebészi munkával visszafordítható a folyamat, az esetek nagy részében, de ez az alkalmazott módszertől függ.

Kép

Kép
rejo

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?