Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Roni megkajáltatva tombol a járókában, Bogi meg még durmol. Szegénykém, úgy köhög már 2 napja, hogy azt hiszem, kiszakad a torka. Eddig a hasmenéses vírus miatt nem evett, most a torokfájás miatt. Mondogatja, hogy "fáj a totta, Bo nem hami". Alig bírok olyan kajákat kitalálni neki, amit harapni lehet, de puhák. A főzelékeket ugyanis gyermekem szerint kenjem a hajamra. :x

Roninak persze nem kellett se a répa, se a krumpli. Attól tartok, vele se lesz könnyű a kajálás, Bogi hónapokig :!: csak őszibarackos vagy almás pulykát volt hajlandó enni, meg esetleg paradicsomos halat. Ezek a nőszemélyek... bezzeg a barátnőm kisfia, aki majdnem egyidős Ronival, úgy zabál, hogy alig hiszem el. Mindegy mi, csak kaja legyen, és lehetőleg gyorsan kerüljön a pocójába... :wink:

Nircee,
tényleg szép már a pocid. Alakul... :wink: :D

Tiop,
Szerintem ne húzd fel magad! Van úgy, hogy a gyerek nem fogad el mást, csak a cicit, ilyen a családunkban is előfordult. Konkrétan a keresztlányom, aki most makkegészséges 10 éves ifjú hölgy, 13 hónapos korában volt hajlandó először megkóstolni a gyümölcspüréket. De csak megkóstolni! Ő egészen addig kizárólagosan csak anyatejet fogadott el, akár éhes, akár szomjas volt. Pedig az anyuka minden nap 3-4 féle kajcsival próbálta evésre bírni. Mind a szülők, mind a védőnő-orvos kicsit már ki voltak akadva a dolog miatt, de tenni nem tudtak ellene. Szerencsére teje volt bőven az anyukájának, azzal nem volt gond, és a gyerek 9 hós kora után 2 hetente vizsgáltatták laborban a teje minőségét (rengeteg pénzért persze). A kislány még csak cumisüveget se volt hajlandó elfogadni, hogy esetleg valami híg tejpéppel elkezdték volna a hozzátáplálást. Amikor megpróbálkoztak azzal, hogy nem kapott cicit, akkor sem kellett neki semmi más. Másfél napig üvöltött folyamatosan, és akkor mondta az orvos azt, hogy inkább szoptassa az anyuka amíg akarja a dolgot a baba, mert így csak kiszáradás, kórház és infúzió lesz belőle... aztán szinte egy pillanat alatt elkezdett érdeklődni a kaják iránt, és 3 hét alatt eljutottak oda, hogy csirkepaprikást evett a csaj nokedlivel. :lol: Persze nem azt mondom, hogy ez normális dolog volt, de náluk folyamatos volt az orvosi felügyelet, és szépen fejlődött, mozgása, beszéde, minden egyéb normális ütemben fejlődött, ezért is nem csinált a doki "ügyet" belőle.

Ja, azt tanúsíthatom, hogy Ichtusnak nuku pocija van, én amikor láttalak, el se hittem volna, ha nem tudom, hogy terhes vagy!!! Tényleg csak annyi, mintha egy jót kajáltál volna! :shock: :lol:

Henus,
primadonna lesz a csaj? :wink: :lol:

Szép napot!
andibab

Sziasztok,

Nircee, tényeg jól nézel ki és szeritem a hetekhez képest nagy pocód van!

Henus, nagyon dolgozik Szonja az alakján :D. Látom, segítséged is lesz már húsvéti dekorációban. Nekünk is ugyan ilyen szilikon talpú zoknink van.

Hu, hát én tegnap azt hittem, hogy eltávozok ebből a gyönyörű világból. Hazamentünk a szüleimhez Vizsolyba. Apám kitalálta, hogy levágnak egy juhot, úgyis jön a húsvét. Anyukám pedig a szavazóbizottság tagja, úgyhogy hárman voltunk otthon, Lelle a hugom és én. Majd még jöttek a nővéremék is, de ők is elmentek juhot vágni. A következő kisfaluban van a szüleimnek egy kis gazdaságuk és ott történt az esemény. Anya szépen előkészített mindent az ebédhez, nekem csak ki kellett sütnöm meg megmelegítenem. Aztán elmentünk szavazni, persze Lelle nagyon élvezte, mert mindenki csak ámulta-bámulta, futosgált utána, vitték ide-oda. Majd hazasétáltunk, persze pont akkor volt vége a misének a templomban és mi belefutottunk a nagy tömegbe. Ott is mindenki csak jajgatott felette, hogy jaj ilyen édes, olyan aranyos én meg nem győztem a fejem kapkodni, mert ez is az is mondott ezt, kérdezett azt. Azt sem tudom mikor voltunk úgy otthon, ki is mentem a faluba. Otthon aludt egyet, anyukám is hazajött ebédelni, addig a hugommal elmentünk desszertért, ami a vesztemet okozta. Egy vasárnapi ebéd után, igaz kis adagot ettem, mert a süti nagyon izgatott, így gyorsan kettőt be is kebeleztem. 4 körül a fiúk is hazaértek kissé illuminált állapotban, de hát nagy munkában voltak... aztán szépen bepakoltunk és elindultunk haza Miskolcra. Persze a sok husiból hoztunk anyóséknak is, ígyhát még oda is felmentünk, ahová még felvittem a maradék sütiket. De anyós olyan finit főzött, hogy nagy hirtelen még ettünk is, és hát megint lecsúszott két sütike, na onnantól kezdve nagyon szarul voltam. Egyrészt nem is ettem január óta sütiket, annyira szédültem, émelyegetem, hányingerem volt, hogy eszembe is jutott milyen rossz azoknak a kismamiknak akiknek ez több hónapon át tart. Hazajöttünk felcuccoltunk, a sok hús közé a férjem betette a nagy zacsi savanyúkápit, ami szét is folyt... nah attól még rosszabbul lettem, büdös is volt, a húsokat is meg kellett fognom, megmosni, újra zacsizni és úgy a fagyasztóba. Amiben először még helyet kellett csinálni, nem volt egyszerű, repült egy csomó minden. Noh, hát ezért, a sok édesség és büdi káposzta valamint a sok hús látványától sikerült tegnap este majndem meghalnom. :D

Lelle olyan ügyesen kezd beszélni. Ismétli a szavak első vagy utolsó szótagját. Pl. mondja, hogy Petra(pepa), törpe(ppe), papucs(papu), hinta(hin) és mindent sorban. Az anyát(aja), apa az APA teljsen jól mondja. Olyan édes. Ha meg bekakált, hoz egy pelenkát és mutatja, hogy cseréljünk. De ha én kérdem, hogy van-e kaka akkor csak 70%ban mutatja, hogy nincs, a maradékban pedig rázza a fejét, hogy nincs, pedig van. :D

Szombaton annyira nyomik voltunk, hogy csak Lelle öltözött át, mi egész nap pizsiben nyomultunk :D.

Mindjárt csucsukál Lelle, akkor vasalok és utána elkezdjük a bevásárló túrát.

Na, szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Andibab!
Sajnálom,hogy megint betegek vagytok,de ezek a vírusok ijenek!Eddig a belekben tombólt,most megy felfelé,és megállt a torokban!Remélhetőleg tovább már nem megy! :(

Én nem is azokra a szülőkre gondoltam akik próbálnak mást is adni a gyerkőcnek,hanem azokra akik egyáltalán mégcsak megsem próbálnak adni mást csak a cicit!Amit írtál az érthető !Mondom,hogy Zsani is nagyon szerencsétlenűl eszék néha!Szerintem sem mkell aggódni túlságosan,hiszen fejlődnek,csak éppen nem vasgyúrók4Mondjuk engem idegesít,mert az első két gyerkőccel semmi gondom nem volt e téren! :wink: :(

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszi, én megmondtam, hogy nagy a pocim!!!!!! Nem hittétek, hát nesze! :wink: :lol: Nem csak nyavalyogtam! Mindegy, egyébként mindenki megemlíti, de hát mit tegyek??? Eddig összesen 3,5 kilót szedtem fel, tehát nem vész, Marcival ekkor már 5 kilónál tartottam!!!! Ki vannak nyúlva a hasizmaim. :oops:

Egyébként ma voltunk UH-on, és KISFIÚ lesz ismét!!!!!! Kissé csalódtam, mert én annyira, de annyira szerettem volna egy kislányt (kislány korom óta csak kislányban tudtam gondolkodni), de aztán ez a csalódás elmúlt, egyrészt mert úgysem lehet ezen változtatni, másrészt el kell fogadnom a tényt, hogy nekünk csak fiaink lehetnek. :lol: :lol: :lol: (Több gyerek nem lesz, Kiscsibét is azért vállaltam, hátha....) És azért ennek is meglesznek az előnyei.
És ami tényleg a legfontosabb: egészséges legyen!!!! A többi nem számít!!!

Henus,
Szonja nagyon helyes a képeken! És nem semmi "színpadot" talált! :wink: A testedzsét meg nem lehet elég korán kezdeni. Nő, hiba... :roll: :lol:

Pimpó,
nem lehet, hogy terhes vagy??? Nem bírod a kaját, a szagokat!!! Gyanús!!! :lol:

Andi,
azt megértem,hogy vannak extrém helyzetek,a mikor a gyerek nem akar a tejcsin kívül mást enni, bár szerintem ez sem normális. De az a csaj meg sem próbált adni mást, mert szerinte minél tovább szopik kizárólag a gyerek, annál jobb. Mindegy, nem az én gondom, csak nekem ez nagyon furcsa.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee!
Szépen alakul az a pocak! :wink: Csini vagy!

Tiop, Thenus, Szantre!
Nagyon jók a képek! Édesek a kisgyerkőcök!

Andi!
Jobbulást Bonak! :lol: Aranyos lehet, ahogy dumál a csajszi. :wink:

Tüccs!
Hát az a cipő tényleg aranyáron volt. Én is most szeretnék venni Lilinek egy kisszandit, mert belefő már a lába lassan a zárt cipőkbe.

Szerintetek mennyire megbízhatóak a decathlonos cipők? Mi ott vettünk a lánynak téli csízmát, de abban alig ment. A többi cipőjét meg eddig a fóti cipőkészítőnél vettük. A legelső meg egy first step cipő, olyan, mint amilyen Lellének is van. Most nagyon nincs tizenezer forintunk egy szandira, úgyhogy eszünkbe jutott a decathlon, de mondjuk ott most nem volt a csaj méretében.

Majd még jövök, de szólít az Uraság.
Teszek majd fel képeket is. :)

Kép
Kép
giga1

testedzsét = testedzést
Nő, hiba = Nő, hiába.
:oops: :oops: :oops:

Egyébként aggódnivalóm is van, mert a gyógyszert, ami megmentette és bent tartotta Marcit, megszüntették, és nincs helyette másik hasonló hatóanyagú gyógyszer az egész világon. Lenne 2 másik, ami ugyanígy hat, de azt már próbáltuk, és az agag 1/6-ától teljesen rosszul lettem, a szívem nem bírta sajnos, így az szóba sem jöhet. Lehet, hogy nem is lesz rá szükség, de így azért gázabb, mert ha ismét az lesz a gon, mint múltkor, akkor valószínűleg nem tudjuk bent tartani a kicsit. :cry: Szóval most ez az egyetlen felhő van felettünk, egyébként minden rendben szerencsére.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok lányok!

Rég nem jelentkeztem. Még egyben és egyre türelmetlenebbül.
Kerstem vissza azt az oldalt ahol a homeos bogyókról és a szülésről írtatok, de feladtam. Talán Te írtál róla Pimpóka!
Ha van köztetek aki szívesen leírná, hogy mikor mit hogyan alkalmazott, azt megköszönném. Ha belefér az időtökbe.
Caullophyliumot már szedem (ch5-öst), de már mindenfélét olvastam.
Köszönöm, és drukkoljatok.
:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nircee!
Gratula a kisfiúhoz! Igazad van, csak az a lényeg, hogy egészséges legyen!

Íme a két kép:
Lili biciklit szerelt az apjával... :shock: :twisted:
Kép

Bulcsú pedig kajolás után, kiterülve. :D
Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Nircee: akkor mégsem olyan nagy boszi anyós! :) Gratula a kis tököshöz! :) Nyugi, a 2. terhesség általában simább szokott lenni - Surányi azt szokta rá mondani, hogy "megtanulja" a szervezet.

Voltunk Csiribiri tornán, egyre jobban bejön! Lolo már tudja, mit kell csinálni, egyre önállóbb, egyre bátrabb (nem mintha eddig gond lett volna ezzel).
Vendég

Sziasztok!

Nircee, gratulálok a kisfiúhoz! :)

Ma 10 órára volt időpontunk a SOTE gyerekbőrgyogyijára. Mivel ismerőshöz mentünk soron kívül behívtak minket, aminek a kint várakozó tömeg nem igazán örült. Ez van... :oops:
A lényeg a lényeg, Laurának tényleg szemölcse van. Nem lesz semmiféle műtét, a dokinő ki is volt akadva, hogy 3 orvos is meg akarta műteni a lányt.
Két lehetőséget ajánlott. Az egyik, hogy lefagyasztja és kireszeli, a másik, sokkal hosszadalmasabb, hogy ecseteljük, ragasztjuk neki. Én rá bíztam a döntést, így azt javasolta, hogy ecseteljük, reszelgessük, ragasszuk és, ha nem múlik el még mindig ki tudja szedni.

A másik, hogy Laura hasmenése és láza nagy valószínűséggel nem vírustól volt, hanem az alsó rágófogaitól. Brutális módon meg van dagadva az ínye. :shock:

Henus, az utánzós Szonja tök cuki. Milyen hosszú már a haja! :shock:

Giga, szépek a gyerkőcök. :wink:

Tiop, Zsani nagyon ügyin eszik már. :wink:

Szantre, gratulálok a lakáshoz! Márk már igazi kispasi. :) :shock:

Ichtus, örülök, hogy minden rendben a babával. :wink: Várom a pocakfotót!

Folyt. köv., mert Laurára rájött a hisztizhetnék...
Vendég

Huhhh... Ez a csaj már most olyan hisztis, mint a fene. Sára soha nem hisztizett, Laura meg úton-útfélen üvölt és földhöz vágja magát, ha valami nem úgy történik ahogy Ő szeretné.

Pimpoka, Te rosszul lettél, nekem meg csorgott a nyálam, ahogy olvastam a husis, káposztás részeket. :oops:

Pumperka, megy a drukk! Most már bármikor jöhet a baba. De jó! :wink:

Tüccs, sajna amikor mi vettük Laja első szandiját akkor is inkább fiús szandálok voltak. Így kénytelenek voltunk egy fehér-kéket venni. Piszok gyorsan kinőtte... :cry:
Vendég

Nem tudtammegállni, hogy ne mutassam meg: :oops:

Kép

Kép
Kép
nircee

Pilla: ez jó hír! :) Tényleg, lábra nem lehet pl. vérehulló fecskefüvet használni picuroknál?! Mert tudom, hogy nem ajánlott ilyen korban, de lehet, hogy csak kézre nem...
Nekem annakidején az mulasztotta el véglegesen a szemölcseimet (ami egyébként a sebész általi levételtől fertőződött el, és lett egy helyett 5). Érdemes lenne megtudakolni és kipróbálni, mert bár nem egy gyors módszer, de sokkal hatékonyabb, mint bármi más, és tényleg gyökerestül irtja ki a szemölcsöt...

Nircee: nagyon édes a fiatalúr! :)

Szandi nekünk is sötétkék van, kis drapp betéttel a sarkánál: a nagyiék direkt ilyen uniszexet vettek, hogy ha ketteske fiú lesz, neki is jó legyen... ;) Egyébként nekem semmi bajom a kék szandival kislányon, legalább tényleg minden holmijához megy...
Mondjuk nemsokára mi is vehetünk újat... :(
Vendég

Kérdeztem a vérehullót a bőrdokitól, de azt mondta, hogy ő nem ajánlja Lajának. Ez az ecsetelő amit felírt direkt gyermekeknek van. Viszont bazi erős, mert csak és kizárólag a szemölcsre szabad rakni belőle a környező szövetekre nem, mert kimarja a bőrt. :shock:
Vendég

Pilla: értem, ha nem lehet, hát nem lehet, de amit felírt, biztos az is hatékony lesz. ;)
Egyébként akartam még beszámolni, hogy csiribirin múltkor is, most is főleg újak voltak, és sokkal kevesebben, mint amikor mi voltunk, úgyhogy kezd újjáalakulni a társaság... ;) A program meg ugyanaz, és Lolo nagyon bírja, úgyhogy már vettünk bérletet is: lehet úgy is, hogy két részletben kell kifizetni, először csak 5 alkalmat, és ha lejár, akkor megint 5-öt. :D
Vendég

Siasztok!
Pilla!
VERRUMAL? :roll: Zsaninak avval ecsetelem,ha új jön,és ha azonnal bekenem akkor másnapra már nem is látszik.Viszont a régi szemölcsökre nem volt jó!Azokat sajna leszedte a magán doki! :( Krémet nem írt fel a doki?Nekünk este ecsetelni kel és reggel pedig a krémmel kel bekenni,hogy ápolja a bört!
Remélem sikerrel jártok! :wink: Köszike a dicsit!

Nircee!
Nagyon szép a fiad!!!!!! :wink: :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Verra-Med. Ez a Verrumal gyerek változata. Krémet is írt, amit kikevertek a patikában.

Verna, hétfőn már mi is szeretnénk menni. :)
Vendég

Sziasztok!

Pilla, hol voltál elveszve? :D :wink:
Tök jó, hogy nem kell műteni, de a szemölcs is bazi makacs... :evil:
Én most per pill tele vagyok futó szemölcsökkel, el kéne menni bőrdokihoz, de valahogy halogatom... :oops: :?

Nircee, jaj én még nem is láttam ennyire szemből 4D-s fotón babát :shock: :shock: :D :D Akkor tuti fiú, mert ezek szerint igen pontosan megmutatta mije van... :lol:

Pumperka, én azt hittem te már azért jelentkezel, hogy hazajöttetek a kórházból....:lol: tévedtem. Még be sem mentél... :) Türelem...(ami nekem se nagyon volt már a végén... :oops: )

Giga, nagy szerelőmester lesz a leány!!! :wink:
Bulcsú pedig pont olyan elégedetten pöffeszkedk, mint egy jóllakott pasi... :wink: :lol:

Pimpoka, hogy nálatok mindig van valami esemény, vagy stori... :lol: :lol: Legalább sosem unatkoztok... :D Hányinger van még?

thenus

Csajok!
Segítséget kérnék. Nálunk mostanság még mindig áll a bál alváskor. Már volt olyan, hogy másfél órába telt mire elaludt a kisasszony (hozzáteszem, hogy végig mellette voltam, tehát nem sírt). Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok hogyan működik az altatás? Nagyon nehéz már türelmesnek lennem szegénykémmel! Pedig nagyon nem akarom, hogy sírva aludjon el, és hacsak lehet, nem is hagyom, de amikor már én majdnem elalszom a kiságya mellett, és ő még mindig hatalmas kerek szemekkel mered rám, és tömi a cumiját a számba, meg az orromban turkál, akkor azért néha már elszakad a cérna, és kijövök a szobájából. Ilyenkor természetesen jön a sírás, nekem meg a szívem szakad meg. Szóval plíííz help!

Kép
Kép
giga1

Henus, sok dolgom volt. :oops:

Nálunk az este úgy alakul, hogy 8-kor pancsizik a lány, utána benyomja a tápit és még játszik a nappaliban 9-ig, de van, hogy 10-ig is. Aztán egyszer csak felmászik a kanapéra és elalszik. :roll:
Vendég

Nálunk hasonló a helyzet mint Pilláéknál. Fél8-8-kor van fürcsi. Az jó hosszú, vagy fél óra. Aztán van még játék, és fél 10 fele alvás. VAgy én viszem mikor már látom, hogy nagyon álmos, dülöngél, vagy ő megy magától és hív engem is.
Már szerintem írtam ezt, hogy vannak időszakok, mikor az esti alvás nálunk is ramaty. Ilyenkor először idegel, de aztán rájövök, hogy felesleges. HAgyom hagy mászkáljon, játszon, és amikor látom, hogy fáradt próbálkozom. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy reggelig úgysem birja ki... :? Mondjuk mi későn fekvők vagyunk, lehet ezért is vagyunk olyan vígan...
Múltkorában pl. Egyáltalán nem akart aludni este Szonja, hiába volt hulla. Be sem akart menni a szobába. Aztán hol kint a kanapén, hol a fotelben ringatgattam, vagy zene, vagy ilyesmi. Ez volt, hogy 11-kor volt.
Szóval mi ki szoktuk várni, hogy kidőljön...
A zuram azt beszéli, hogy teliholdkor nyugtalanabb a gyerek, ezt ő megfigyelte... :wink:

thenus

Sziasztok!
Akkor éjjel telihold volt,legalábbis nálunk! :? :oops: :evil: Zsani egész éjjel forgolódott,felült,beszélt áááááááááá ramaty egy éjszakánk volt. :evil: :?
Altatás nálunk tök ugyan az mint Henuséknál és Pilláéknál.Gyakorlatilag hadjuk kidőlni Zsanit! :wink: Mást nemnagyon tehetünk! :wink: :? :D
Sziasztok!
Szép napot! :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga,
én már sokszor írtam, hogy nagy szerencsém van Marcival, mert fürci után a tápon elalszik, de bizony neki is vannak olyan napjai, mikor sehogyan sem lehet elaltatni. Mi is ugyanazt csináljuk, mint Pilla, Henus, Tiop, olyankor hagyjuk, hagy játszon, levisszük a nappaliba, mi tévézünk, Ő meg elvan. Aztán egyszer csak kidől, látszik, hogy fekszik a földre / kanapéra, dörzsölia szemeit, ilyenkor felvisszük az ágyába, adok neki innivalót (ilyenkor cumiban), és míg azt szipókázza, el is alszik. De ezt bizony ki kell várni.

Kép
Kép
nircee

Jányok!

Mivel egy házaspár ígéretet tett, hogy elviszi az összes babás cuccunkat, nem adtam el másnak. A házaspár viszont visszamondta, így a nyakamon maradtak és csak a foglalják a helyet.

Van egy vagon kismama ruhám, egy Brendonos járókám, Aventes sterilizáló, két pár 19.5-es NIKE cipőm (az egyik bakancs), és egy zsáknyi babaruhám (NIKE, NEXT, stb.).
Ezeken kívül egy alig használt Graco Quattro Tour Deluxe babakocsim, mózeskosárral, hordozóval, nyári-téli huzattal, lábzsákkal, Avent melegen tartó táska, kiskád állvánnyal, és egy zsáknyi bébijátékom.

Ha tudtok valakit, akit esetleg érdekelnek ezek a cuccok olcsón, vagy Nektek van szükségetek rájuk, kérlek, hogy jelezzetek vissza.
Ha nem jelentkezik rá senki, meghirdetem őket.

Bocsi az OFF-ért!
Vendég

Ruhák 86-os méretig vannak.

Most már tényleg eldugulok...
Vendég

Pilla, én megkérdezem a barátnőmet, ők épp lányt várnak! Leginkább ruhácskák érdekelnék, mert már van egy kisfia.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Köszi Pimpoka. :) A ruhák nagy része márkás, foltmentes és alig használt.
Sajnos vásárlási kényszerem van, így tényleg nagyon sok cucc jött össze... :oops:
Vendég

Pilla, 86-os hosszú ujjú felsők, bodyk és nadrágok engem is érdekelnének!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Kicsit hosszú, de szerintem jó! Ismeritek?

Drága Nagymami…
Nincs nagyobb áldás, mint ha mozgékony, fiatalos nagyszülőket tudhatunk magunk mellett, ha babánk születik. Mégis, az anyukák többsége furcsán néz vissza, amikor ezt mondják nekik irigykedve. De mi lehet a baj a nagyikkal?

Megvilágosodás
Amikor megszületik a baba, egészen biztos lehetsz benne, hogy valamelyik nagymama lesz az első, aki ellát jótanácsokkal, mit kell tenned, hogyan kell tenned - és főleg, hogy mit csinálsz rosszul. Nem elég a magad baja, nem elég, hogy éppen kifordult sarkaiból a világ - jön valaki, és megmondja a tutit. Hiába tudod, hogy sok igazság lehet abban, amit mond – ám nem azt és nem úgy kéne mondania...

Egy friss nagyinak nem lehet megmondani
Amikor hazaviszitek végre a babát, valószínűleg ott lesz valamelyik nagymama - főz, most, takarít és ellát. De hát nem háztartási alkalmazott, hogy kikapcsolhasd: órákig fog mesélni arról, hogy a párod gyerekként milyen volt, vagy hogy te babaként mennyit sírtál.

Ha felveszed az ordító babádat, enyhe rosszallással megjegyzi, hogy nem kéne elkényeztetned. Ha sírni hagyod, elsápad, hogy lehetsz ennyire rideg anya és azonnal felkapja a kicsit, hogy megvigasztalja. Ha az igény szerinti szoptatás lelkes híve vagy (bár még fogalmad nincs róla, mi az és pontosan mivel jár), egészen biztosan hosszú felvilágosító előadást hallgathatsz meg arról, hogy mire van szüksége a csecsemőnek. És nem mondhatod meg neki, hogy nagyi, ne csináld.

Két nagyi
Ha abban a "szerencsés" helyzetben vagy, hogy egyszerre két nagymama is tüsténkedik körülötted, napjaid végeláthatatlan kínszenvedéssé alakulnak át. Ne legyenek kétségeid: egészen biztosan két világnézet háborújának leszel szenvedő áldozata.
Az egyik nagymama biztos lesz abban, hogy a gyermekágyas anyukának fekvésre és pihenésre, továbbá köményes rántott levesre van leginkább szüksége - a másik nagymama ezt majd kikéri magának, és leszögezi, hogy minél hamarabb aktivizálod magad, annál hamarabb rendbejössz.

Az egyik cumit fog javasolni a babának, a másik ezt emberiségellenes bűnnek fogja fel. Az egyik szerint szerencsétlen gyerek biztos szomjas vagy fázik - a másik szerint túlfűtöd a lakást. Az egyik felháborodik, miért nem pólyálod be meleg, puha holmikba a csöppséget - a másik a skandináv típusú rideg gyermektartásra esküszik. Te pedig ott találod magad két, magából kikelt fúria között, villámhárítóként, miközben magad sem vagy teljesen biztos abban, hogy amit csinálsz, jól csinálod-e.

Ugyanis csak egyetlenegy dologban egyezik meg tökéletesen a két szembenálló fél véleménye: neked, mint újdonsült anyának, fogalmad sem lehet semmiről, de bezzeg ők már végigcsinálták, talán többször is. Amiben kétségkívül van némi igazság. De nem mondhatod meg nekik, hogy hagyjanak már békén.

Ahogy fejlődik a baba, egyre több önbizalomra teszel szert. Például már nem ébredsz izzadságtól lucskosan, sikoltva éjszakánként, hogy alkalmas vagy-e egyáltalán az anyaságra. Már biztos vagy benne, hogy nagy valószínűséggel nem teszed el láb alól az ügyetlenségeddel ezt a kis magatehetetlent, sőt, már kezded egészen megkedvelni a piros pöttyöket a fenekén és a hihetetlenül bandzsa - nagyon édes - szemeit. Imádod, ahogy emelgeti a lábait, elolvadsz, ha azt mondja neked, höööö. Béke, boldogság, idill.

Ekkor lépnek újra akcióba a nagymamák
Eljönnek, gyanakodva méregetik a gyereket. Eleget eszik ez? - kérdezik. Olyan soványka szegény. Kéne már valami rendeset is adni neki... Meg hogy: egy ekkora gyereknek már ezt és ezt KELL tudnia, látta orvos a kis drágát? Különben is, egy ekkora gyereknek már át KELL aludnia az éjszakát, mert különben... (innen sok változat lehetséges).

Bimbózó önbizalmad párává foszlik pillanatok alatt, már te is kétségbeesetten méregeted a saját gyerekedet, és felmerül benned, hátha tényleg elcserélték a kórházban - és a tiéd most dundin, háromszor ekkorán, rózsaszínen óriásbabáskodik másoknál, míg ez a csenevész, foltos vakarcs itt üvölt kakukktojásként neked...

Ha a sors választottja vagy, még az is lehet, hogy a nagypapák is beszállnak a játékba: például fejcsóválva dünnyögik, csak úgy, a bajszuk alatt: ők mindig mondták, hogy korai ez a gyerek neked még, nem vagy alkalmas ekkora felelősségre. És a párod természetesen lapít, mint papírfecni a fűben: a saját szüleinek nem fog ellentmondani, annyira még nem nőtt fel (nem is fog soha!).

Azért körülbelül ez az a pillanat, amikor már nem kell tekintettel lenned a sértődésre (hiszen úgyis megsértődnek). Bátran közöld velük, hogy nagyon hálás vagy a segítségért, nélkülük egy tapodtat se, és feltétlenül ők lesznek az elsők, akiket felhívsz, ha bajban leszel. Ennek előfeltételeként persze menjenek szépen haza és üldögéljenek a saját telefonjuk mellett.

Ilyenkor óhatatlanul beáll egy kis szünet az addig oly szoros kapcsolatban - de te ne bízd el magad, csak gyűjtsd az erőt, mert a játszmának koránt sincs vége.

Ugyanis visszajönnek!
És neked szembe kell nézned azzal, hogy gyermeked születésével átrendeztétek a rokoni viszonyokat: a nagyszülőknek is vannak ugyanis jogaik. És ne legyen kétséged: érvényesíteni fogják.

Pihentél volna végre egy kicsit, punnyadtál volna valamelyik hülye sorozatot nézve? Jön a nagymama, és határozottan kijelenti, a gyereknek friss, tiszta levegőre van szüksége, majd ő elviszi sétálni. Hiába, hogy ti mondjuk egy bájos alpesi falucskában laktok a hegyekben, nagymama pedig a festői Ózdról jött - véleménye megrendíthetetlen. Te pedig körülbelül könyékig fogod lerágni a körmöd, mert tudod, hogy nagymama alapjáraton a boltig sem képes bokaficam nélkül elmenni - most meg órákig képes feszíteni az utcán. A TE gyerekeddel.

Eljött végre a jó idő? Végre lehet egy szál pólóban tartani a gyereket? Majd jön a nagymama, és kérdés nélkül ráadja a sapkát, sálat, zoknit és túrabakancsot, esetleg még morgolódik is, hogy ezek a felelőtlen szülők még megfázatják szegény kicsit.
Elkötelezett híve vagy a valamennyire egészséges táplálkozásnak? Semmi gond. Majd jön a nagymama és hozza zsákszámra az édességeket, azt tömi a gyerekbe, amikor épp elfordulsz egy pillanatra - és ha szólni mersz, azt is megbánod, hogy megszülettél, te gonosz, szívtelen némber.

Nem vagy az erőszak híve és rábíznád a gyerekre, mikor lesz szobatiszta? Légy nyugodtan biztos benne, hogy ha fél percnél tovább magára hagyod a nagymamával, mire visszatérsz, szerencsétlen gyerek ott fog görnyedezni a bilin, a nagymama pedig különböző édességekkel próbálja rávenni, hogy pisiljen. Esetleg felveti, hogy ha odaadnád neki két hétre, majd rászoktatná ő a rendes bilihasználatra. És komolyan is gondolja!

Ha nagycsaládi összejövetelekre együtt mentek, a gyermekeddel kapcsolatos legérdekesebb történeteket - amelyek soha, de soha nem történtek meg - természetesen a nagyszülőktől fogod hallani, mint sajátjukat! Az ámuló rokonság pedig hümmög, hogy szegény nagyszülőknek nem elég a maguk baja, még kénytelenek helyetted a te gyerekeddel is foglalkozni, még szerencse, hogy ilyen hihetetlenül jófejek, ha te már ennyire felelőtlen és főként alkalmatlan szülő vagy. Mindeközben a gyereked magára borítja a levest. A rokonság összenéz, és szánakozva tekint rád: hát igen... Egy gyereket nem csak megcsinálni kell, ugye...

Attól pedig a jóisten mentsen meg, hogy a gyerek megbetegedjen!
Ha eddig vissza is fogták magukat a nagyszülők, egy nyilvánvalóan életveszélyes állapotként kezelendő 37,2 fokos láznál máris ott vannak, és hozzák azokat a gyógy- és egyéb szereket, amelyeket te soha, semmilyen körülmények között nem adnál a gyereknek.

Ha óvodába adod a gyereket, az lesz a baj. Ha testvére születik, akkor pedig az, mert biztosan el fogod hanyagolni (persze mindenki saját magából indul ki...). Ha iskolába megy a gyerek, majd a nagymama tanul vele - hahaha. Párod diplomás mérnökként se érti a matekpéldát, majd pont a mama fogja. Hiába szeretne a gyereked tűzoltóautókkal játszani, egészen biztosan háromlakásnyi terepasztalt fog kapni karácsonyra a nagypapától, aki majd arra kényszeríti, hogy akár akarja, akár nem, vasutast játsszon.

Ha a gyereked lány, a haja sose lesz elég jólfésült, vagy elég hosszú a nagyszülőknek, a ruháját pedig mindig fiúsnak találják, szerintük habos-babos rózsaszín az egyedül megfelelő. Ha beszélni kezd, a nagyszülők azonnal logopédusért kiáltanak - kissé később hüledezve kérdik majd, hogy azt a sok ronda kifejezést vajon honnan tanulta, mert tőlük biztosan nem – hát persze... Amikor kijönnek az első kamaszkori problémák, majd jön a „na-ugye-én-megmondtam-hogy-nevelni-kell-azt-a-büdös-kölyköt”.

De nyugalom. A gyerekek meglepően sok dolgot képesek elviselni. Egy idő után a természetes életösztönük és önvédelmi rendszerük is kifejlődik.

Egy tizenkét-tizenhárom éves kamaszt például már minden további nélkül rábízhatsz a nagyszülőkre - öt perc múlva garantáltan csengeni fog a telefonod, hogy vidd már el, mert nem bírják tovább... :lol: :wink: :lol:
andibab

Pimpoka, lehet, hogy én írtam rosszul, mert a 86-os méretet még hordja a lány, tehát 80-ig bezárólag vannak ruhák.

Andibab, :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pimpoka, lehet, hogy én írtam rosszul, mert a 86-os méretet még hordja a lány, tehát 80-ig bezárólag vannak ruhák.

Andibab, :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ezt vajon miért küldte el kétszer? :shock:
Vendég

Ja, csodálkoztam is, hogy nektek már nagyobb kell, mint 86. Oksa, akkor nem éredekelnek :D.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Andi,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mintha csak a saját életemről olvasnék! :roll: :wink:

Írt Piroska, bemásolom a levelét:
Hát sajnos egyszerűen annyira nincs időm, hogy az hihetetlen! Elkezdtem a következő félévet tanulni, három nagyon nehéz tárgyat vettem fel, nem tudom, hogy fogom bírni. Megpróbáltam párszor írni a fórumra, de nem utána meg nem tudtam elolvasni, hogy válaszoltak-e rá. Sajnos ez így lehetetlen, amíg ennyire nem lesz időm, addig nem tudok írni a fórumra. A leveleimet is csak ritkán nézem meg, most láttam, hogy van 45 olvasatlan levelem. Nagyon kész vagyok. De minden rendben van velünk, nincs semmi gond, Hála Istennek! Csak emlékszel, te mondtad, hogy nincs időd enni sem a gyerek mellett. Hát én arra teremtek időt (tudod, milyen fontosnak tartom a bendőmet :))), de annyi. Minden nap kell menni sétálni a leányzóval, mert csak akkor alszik, többi időben meg foglalkozás van non-stop. Ráadásul a férjecském meg most jár munka mellett az egyetemre, szakmérnökire és a doktori képzéshez előkészítőre. Úgyhogy el vagyunk látva. De nem panaszkodom, mert jutunk előre, mindig egy kicsit jobb, Didrike nagyon rendes és jó kislány, nem sír sokat, nagyon jól viselkedik. Csak akkor sír, ha álmos, az meg kibírható, mert pár perc alatt el lehet altatni, éjjel szépen alszik, este 10-től reggel 4-ig kb., szopi, aztán durmol hétig, utána fent van egy órát, majd egy kicsikét megint alszik, de utána már csak akkor, ha séta van. Így kénytelen vagyok vele sokat sétálni. Most azt találtam ki, hogy a telefonomba beletettük az előadást, amit felvettek az osztálytársak és azt hallgatom. De ez is nehéz, mert van egy csomó kismama itt, velük is azért kell pár szót váltani, szóval nem egyszerű :)))) Megmondom őszintén, néha azon kattog az agyam egész séta alatt, hogy most mosogathatnék, vagy moshatnék, vagy takaríthatnék, meg ilyenek. És akkor mondják a többiek, hogy milyen jó is ez a kis séta. Ha tudnák, hogy én közben magamat ostozom, hogy kidobom a drága időt az ablakon...
És mondd meg a többieknek, légy szíves, hogy sajnálom, hogy nem tudok írni és üdvözlök mindenkit, ezt a levelezőmet már hetek óta nem néztem meg. Van olyan nap, amikor egyáltalán nem jutok el a számítógépig.

Kép
Kép
nircee

Hol vagytok???

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Nircee, én az uccsó továbbképzéses napon voltam tegnap, és este már hulla voltam írni. :?
A többiek valóban kicsit eltűntek... :roll:
Murphyke, például ezer éve nem jelentkezett.. :roll

NEm lehet egyszerű Piroskának... Én is gondolkodom, hogy el kéne menni szakvizsgázni, de itt vannak az "elrettentő" példák... :? Na majd talán egyszer :wink:

MOst megyek kitalálok valami főznivalót. Vagyis ki is találtam: Rakott krumpli... :)

Szép napot!!!

thenus

Jóreggelt!

Fúú, rakott krumpli, nyamm. Na, az lesz nálunk hétvégén. :D

Nircee
Gratula a kissráchoz! Erősödik a fiú-mezőny a fórumon. :)

Lányok, meddig ajánlatos tápszert kapni a gyereknek? Mármint mennyi idős koráig?

Pumperka!
Hajrá, drukkolunk nagyon! Ha tudsz gyere mostmár mindennap!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Nircee, gratulálok a kisfiatokhoz!!! :lol: :lol: Nagyon jó róla ez a kép. Elcsodálkoztam, hogy ilyen pici korában meg tudták már mondani a nemét. Én meglepetésnek szeretném.

Pumperka, hajrá!!!Megy a drukk!!Ügyesek legyetek!

Nyakamon a szakdolgozat leadási határideje, így nem sűrűn fogok jönni mostanában. Áprilisban kell leadni, és hát szokás szerint el vagyok csúszva.... :?

Szisztok, jók legyetek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee, nagyon jó ez az Uh-os kép. :wink:
A blogotokon miért nem tudok megnyitni egyetlen fényképet és videót sem? :shock: Nem műxik, vagy nálunk van a hiba?
Vendég

Sziasztok!

Még mindig egyben, olvasgatlak benneteket, de most eléggé minden a babakörül forog a fejemben. De szerintem ez teljesen normális így az utolsó napokban. :wink:

Nircee!
Gratulálok a kisfiúhoz. Jó hamar megtudtátok!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Annyira szép minde gyerkőc itt a fórumon (kis pocaklakót is beleértve) hogy nem is akarok külön gratulálni hozzájuk, egytől-egyik zabálnivalóak :wink: napról-napra többet tudnak és értenek meg.

A mi hetünk egy kicsit rázós volt, mert egyszerre jön a négy rágófoga :evil: :evil: de már csak egynek kell áttörnie magát :D és akkor megint túl leszünk rajta egy kis időre

Giga az alvás az nálunk is hasonlóan működik ahogy a többiek leírták, én úgy vettem észre, hogy fürcsi után átesnek a ló másik oldalára és pörögnek ezerrel :x ez miatt én is hagyom őket még egy kicsit játszani, tévézni és ált 9- 1/2 10-kor már alszanak is :wink:

majd később teszek képeket én is róluk

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok,

Lellének kibújt az egyik alsó rágófoga és ezt követi a felette lévő is. Viszont elől lent még mindíg csak kettőcske van.

Készülünk most dédikéhez, aztán a nagyi jön át hozzánk, pénteken hajnalban elutazik a férjem és csak vasárnap este jön, így most neki szerzünk be dolgokat.

Giga, nálunk az alvás általában nyugis már. Fürcsi, tápi+mese és be a kiságyba. Mostanság már szokta azt csinálni, hogy ha megitta a tápit, kicsit ringatnom kell és már csucsukál is. Max. 5 perc.
Nem lehet, hogy Lili nem lakik teljesen jól és azért nem tud könnyen elaudni? Mennyi tejcsit iszik meg vacsira, előtte eszik még?

Nircee, hát akkor nem tuti a lottónyeremény....:D De cseppet se bánd, két erős nagy fiad lesz, akik mindíg megvédenek majd.

Pumperka, szorítunk!!!

Egy kép a kis bogárkámról:
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszi Lányok! :wink:

Katica,
vigyázz Magadra ebben a nagy hajtásban! :wink:
elvileg már a 13. héttől látszik a nemük, addig nem lehet megkülönböztetni, de akkor csak egy nagyon jó szonográfus tudja még csak megállapítani. Ahova én járok, ott meg tudták volna (a csaj csinálta a Pocakosnaplóba a képeket), de sajna nem mutatta magát, de már a 16. héten jól látta. De Ő nem a 4D képet nézte, hanem a 2D-t. Egyébként még azért nem 100%, az ugyebár akkor lesz, ha megszületik.
Hű, én nem bírnám ki, hogy meglepi legyen, mert egyszerűen tudnom kell milyen nemű ahhoz, hogy el tudjam képzelni Őt is, meg az életünket is.

Egyébként nem kesergek azon,hgy kisfiú, ez csak úgy 1 percig tartott nálam, aztán hirtelen megjelent előttem a 2 kiskrapek, és már most imádom a jövőnket!!! Az egy dolog, hogy nagyon szerettem volna egy kislányt, de a gyerekem iránti szeretetem nem a nemétől függ. :lol:

Pilla,
a blogomon vagy a honlapomon nem tudom megnyitni? Majd légyszi írd meg, mert akkor lehet, hogy valamit módosítanom kell!!!

Pumperka,
mennek a drukkok! Márnincs sok hátra!!!! De jó Neked, nemsokára babázol!!! :lol:

Czakoca,
nem semmi, 4 rágófog!!! :shock: Gratula hozzá! Nyugodt éjszakákat kívánok most már!

Pimpó,
Lelle nagyon édes ezen a képen!!! :wink:

Mi ma voltunk 15 hós oltáson, Marci olyan ügyesen viselkedett, meg se nyikkant! Előtte meg az összes kisgyerek bőgött, mikor megszúrták! 8) 8) 8)

Kép
Kép
nircee

Bocsi, a honlapon... Nem tudok rákattintani semmire. :(

Megyek vasalni...
Vendég

Pilla,
asszem megvan!!! Átvariáltam a kezdőlapot úgy, hogy csak a Fotók és a Videók feliratra lehet kattintani, ott jön fel a menü, és onnan már megy minden, mint régen. :wink: Próbáld meg, és ha így sem megy, akkor légyszi szóljá, mert valami más baj lesz, de elvileg ez a gond.

Kép
Kép
nircee

Nem műxik. :(
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Gratula a kisfiúhoz! :D :wink: Tényleg az a lényeg,hogy egészséges legyen,más nem számít! :wink:
Pumperka!
Nincsen már sok hátra!Kitartás!Lehet,hogy már meg is született???? :roll: :wink: :D
Pimpo!
Aranyos nagyon Lelle! :D :wink:

Lassan itt a Húsvét!Szoktatok tojást festeni???Anettal mi minden évben festünk párat,és azt adja ő a locsolóknak!Nagy élmény neki,már kérdezte,hogy mikor csináljuk!Jövőre már Zsani is segít,de lehet,hogy már idén beszáll! :lol: :wink:

Szép napot!
Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Nálunk Sára szokott tojást festeni. Én inkább csokitojglit veszek, mivel nálunk nincs locsolkodás, a csokit meg megeszi a család. Húsvét hétfőn mindig elhúzunk anyuékhoz, ahol már évek óta ki van kapcsolva a csengő a locsolkodási napon.

Holnap megint nem tudunk menni babamuzsikára, mert Lajának kell útlevelet csináltatnunk. Húsvét utáni hétvégén átmegyünk 2 napra az Ausztriai Sonnenpark-ba.
Vendég

Hali!
Pimpo!
Lili már nem kap tejet lefekvés előtt, mert az utóbbi időben már nem itta meg, mindig ellökte a cumisüveget. Nem hinném, hogy éhes lenne, mert eszik előtte vacsorát.
A tegnap este is katasztrófa volt. 8-kor fürcsi, ahogy az szokott lenni, aztán még fel-alá rohangászás a lakásban. Aztán este 10 után már úgy döntöttünk, hogy mi is szeretnénk lassan aludni menni, ezért betettük a kisasszonyt a kiságyba. Jött a sírás. Elmentünk még dolgunkat intézni: fogmosás, stb., de a csaj még mindig sírt. Attila bement hozzá, lenyugtatta. Aztán amikor már úgy tűnt, hogy alszik kijött. De tévedtünk, megint jött a sírás. Fél 11-kor Attila mérgében már kivette a kiságyából, hogy akkor menjen, aztán csináljon amit akar. Én lekapcsoltam az összes villanyt, de a kisasszony még így is fel-alá szaladgált az ebédlőben. 11 felé már ott tartottunk, hogy én is ágyikóban, apa is ágyikóban, Bulcsú is kiskosárban, Lilit meg visszaraktuk a kiságyába, és természetesen sírva aludt el. :(
Az sem megoldás, hogy én cirka másfél-két órán keresztül bent vagyok vele a szobájában, és próbálom altatni, de az sem jó, hogy 11-kor még nem tudjuk "lelőni". Minden este kész rémálom. Attilával már ezen veszekszünk minden nap, és ez nagyon nem jó. Szerinte hagyni kéne hagy bőgjön este néhány napon keresztül, és akkor majd megtanulja, hogy este aludni kell. Én meg annyira sajnálom ilyenkor, hogy mindig bemegyek hozzá megvígasztalni, és olyankor persze kezdődik minden előről. :? :cry:
Már nagyon tanácstalan vagyok... :cry:

Kép
Kép
giga1

Giga!

Sajnálom, hogy ilyen lassan rendeződnek az alvási problémátok. :(
A nappalaid legalább jól telnek a két gyerekkel? Bulcsú már egy hónapos? Rohan az idő.

Látjátok a vonalzómat. :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?