Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
igen Larának igaza van, ezért is volt gáz, hogy tápival etették (mikor mi szültünk a babákat), mert ezt elvileg nem lehet, meg kinn kell lenniük éjszaka is stb... Sokára lesz még az, bár ahogy hallottam, sajnos, ha egy kórház, klinika megkapja, nem biztos, hogy méltóan meg is tartja. Ugyanis ezt kiadják, és sokx nem ellenerőzik később, így aztán nyomatják a cumit, és a teűát sok helyen...Kép

Gabi3,
ne haragudj, hogy ezt írom: a muszály nem ly-s hanem j. Muszáj

Most mennem kell fektetni,
Ágci

Kép
Ágci

Én annak a klinikának, ahol a 10/10/10 apgar értékkel született gyereket 16 órával a szülés után hozzák ki szopizni először (a megfigyelési időszakot kivéve), arra hivatkozva, hogy a gyerekorvos még nem látta, illetve, ahol tömik táppal a csecsemőket, csakhogy csendben legyenek, ahol avval vigasztalják a síró szoptatni akaró anyukát, hogy más is felnőtt már tápszeren, és ahol, közlik veled (a helyes szoptatási póz megtanítása helyett), hogy ezek rossz mellek anyuka, ezekkel nem lehet szoptatni stb., soha nem adnám oda a bababarát címet!
Én a mai napig sírással küszködöm, ha a klinikán eltöltött napokra gondolok, szörnyű helynek tartom úgy ahogy van (a WC-vel, tusolóval együtt-ahol 3 napig gyűlt a trutyi a lefolyónál!).

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Ágci: Lyól van na, tudom egyébként, csak gyorsan írtam, és különben is egy kismamának ez még megbocsátható.Kép

Lara: Én a Sári magánrendelésén kapom a képet, a klinikán soha nem fognak adni. Biztos, hogy azért lehet nagyobb ,mert az UH szerint is egy nappal többet írtak, mint elméletileg.

Csajok, ha ilyen idő lesz holnap lehet, hogy el kellene halasztani a játszótéri talit.

Melinda: A következő babánál már mindenki sokkal rámenősebb,mint az elsőnél. Én legalább is olyan leszek. Ki sem engedem a kezeim közül. Lehet hogy ott és akkor majd a fáradságtól másképp fogom gondolni. De már annyi rosszat hallottam a csecsemősökről. Az egyik boszorka azz mondta nekem,mikor fejni mentem volna, hogy ebben a mellben nincs is mit fejni. Nem is tudom mitől lett volna, még szopizni sem szopizott belőle senki,nem hogy fejni. Szerintem a klinika soha nem kapja meg a bababarát címet, amíg ilyen banyák ott vannak.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ágci: Mikor lesz Szegeden babaruhabörze? Nem rég említetted.

GAbi3
inecsg

Sziasztok!

Karmen: visszaolvastam az archív beszélgetéseket, és láttam, hogy téma volt az Anna-víz. Írtad anno, hogy megkérdezel egy dokit, milyen hatással lehet a terhességre. Kaptál konkrét választ?

Gabici
gabici

Gabici! Nem kérdeztem meg, nem merem most inni.

Sziasztok! bocs, de a vizsgálat után nagyon szigoruan kellett feküdni, éreztem is a hasamon, igy most keltem fel elöször. Nem ment minden simán, hiába várták az orvost nem jött, mérgesen mondtam végül fél 10kor, akkor csinálja más orvos, csak legyek tul. Éhes is voltam már nagyon.
Szerencsémre a másik orvost ismertem, évfolyamtársam volt a gimiben, igy kevésbé féltem, odanézni nem mertem, de nem fájt. (Dr. Sikovanyecz) Ill. kicsit, mert eleinte véreztem, és a magzatviz is véres volt, valszeg köldökzsinort megszurta, de sikerült végül tiszta vizet vennie. Ez volt kellemetlen kicsit, amikor mozgatta a tüt, de nem fájt az egész. Egy biztos, én minden terhességnél vállalom mert semmiség volt, és biztosra akarom tudni a baba egészséges-e. Jól vagyok, csak nem tudtam géphez jönni, köszönöm a drukkokat, biztos azért nem fájt Kép Sajna az eredmény 3-4 hét, igy kicsuszunk a 24 hétböl, de nem félünk. Amugy a szép faágyas szobában voltam, és ott jobb volt a kedvem is.

Meso! Nekem meg azt magyarázták el, hogyan csinálják, és hogy látszik ha bármelyik kromoszoma hibás lenne. Mindegy, szerintem akkor függ kivel beszél az ember, én akkor is vállalom máskor is ezt, mert semmiség volt. Én szedek eleve a terhesség végéig Pipolphent, nekem nem volt görcs, de feküdni kellett, én is éreztem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen:Örülök,hogy már jobban vagy. Mire jó a Pipolphen? Ha van kedved írd meg nekem milyen volt a Szabónál, ha gondolod lehet emilben is. Köszi.

Ma úgy fájt a derekam. Kipróbálok valami jógás gyakorlatot,a Kismamában olvastam.

Gabici: Nekem azt mondta a Vera a központi diagnosztikán, hogy kismamáknak nem ajánlott, mert magas a kén? és só tartalma.Meg a vas is talán.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Karmen, örülök, hogy könnyedén túlestél a vizsgálaton.
Lányok, köszi az infot.

Gabici
gabici

Karmen!
Örülök, hogy ilyen jól átvészelted. Nagyon bátor voltál!

"Amugy a szép faágyas szobában voltam, és ott jobb volt a kedvem is."

Mi az a szép faágyas szoba?

Nóri
norcee

Sziasztok!

Flóciról és a kistesóról tettem fel képeket. A Flóci és a Flóci II. nevű albumban találjátok. Ezek a fotók már az új géppel készültek. A tesó képét lusta volt a Papa beszkenyálni inkább lefényképezte, nem lett túl jó.

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Agci uzeni,

hogy holnap 9-15 oraig lesz a Szazszorsze
pben a gyermekholmi vasar es jatszohaz. Varjak a kismamakat is. Lesz pelenkazo, stb.

g.
gabomamo

Természetesen holnap nem érünk rá.Kép Férjem osztálytalijára megyünk Kunszentmárton szitibe.

Gabó:Teljesen el vagy veszve. Mi a helyzet Jázival és Simivel?

Gabi3
inecsg

Nóri, Gabici! Köszi. Amugy most nem voltam bátor, legközelebb viszont az leszek Kép

Nóri! A klinikán a 2. emeleten jobbra vannak felujitott szobák, faágyak kényelmes matraccal, a szoba végében az ablak elött asztal van, van bent szekrény is, olyan szép kellemes hangulatura van megcsinálva. És az ágyak sokkal kényelmesebbek, mint a vasvázas. Még a függöny is harmonizál a szobával, szoval olyan hotel jellegü, már ha lehet ilyet mondani egy korteremröl.

Lányok! ma voltunk az atyánál, pont 1 hónap mulva lesz a templomi esküvönk, a polgári már 4 éve megvolt, szoval kértem áldást a babára, hát lányok én elsirtam magam, olyan szépeket mondott a pap. legföképpen egészséget kivánt neki, ezt most a magzatvizvétel eredményre várva, a legjobbkor. Én meg csak bögtem, alig birtam abbahagyni. De most olyan nyugodt vagyok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, gratulálok, olyan jó olvasni, hogy ilyen boldog vagyKép
Ha így haladok, nekem is nem sokára részem lesz ilyesmibenKép

Bencinek annyi a baja, hogy a méhemben ki volt csavarodva a lábfeje, így valószínű, hogy lúdtalpas lesz. Azt mondta Dr. Tornyos (én mindig hozzá megyek), hogy ahogy feláll, lúdtalpbetétes cipő kell a lábára. Vagy, ha van a méretében, akkor hamarabb is. Nem véletlen, hogy cipőt akartam neki venni, jók a megérzéseimKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmnen: A Fló keresztelőjét én is végig bömbiztem. Pedig tudom magam tartani, de ez alakalommal nem ment. Ha az ember gyerekéről van szó...

Gabi3
inecsg

Muszáj dicsekednem! Megtettük az első önálló lépésünket!!!!!!!!!!
Kép
Kép

És Bencéről is egy aranyos kép:
Kép

Mindenkinek jó éjszakát!
meso

Meso: Gratula az első önálló lépésekhez!Kép

Flóci meg újra elkapta a vírusos torokgyuszit, megint aftás a torka. Vasárnapra virradóra nem aludtunk szinte semmit, ráadásul nem is voltunk itthon. De mikor haza értünk beecseteletem. A dokinéni adott neki valami antibiotikumot. nem tudom mitől kapja el ilyen sűrűn.

Gabi3
inecsg

Mi az, lányok, kihaltatok?
Mindenki ilyen elfoglalt a hétvégén?
Remélem nektek is jól telt!
Mi szerdán megyünk keresztelőre időpontot kérni.
Nem tudom én hogy fogom bírni. Sírok-e vajon?
Nem tudom.

Benci nagyon nagyon jó kisfiú mostanában, akig hallani a hangját.

Most megyünk oltásra, előre sajnálom szegényt.

Felöltöztettem a kishugom:

ZsófiKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mi az, lányok, kihaltatok?
Mindenki ilyen elfoglalt a hétvégén?
Remélem nektek is jól telt!
Mi szerdán megyünk keresztelőre időpontot kérni.
Nem tudom én hogy fogom bírni. Sírok-e vajon?
Nem tudom.

Benci nagyon nagyon jó kisfiú mostanában, akig hallani a hangját.

Most megyünk oltásra, előre sajnálom szegényt.

Felöltöztettem a kishugom:

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bocs! Fogalmam sincs, miért ment el kétszer!
Talán, hogy biztosan meglássátok! :-)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Voltunk méretkezni:
Bence adatai:5830g/61cm/41cm(33cm)
Panka adatai:9150g/71cm/45cm(35cm)

Még nem lázas Bence. Csak alszik. Egyfolytában.

Puszi:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok!
Csak nem vagytok betegek?

Én egész szombaton aludtam, vasárnap meg ma meg vendégeink voltak.

Gigi! Olyan régen jeletkeztél! Hogy vagy?
norcee

Sziasztok!
Csak gyorsan jelentkezem. 4-es lett a vizsgám. Kép Az összesítés. Amúgy 1 db 5-ösöm és 2 db 4-esem lett. Az 5-ös dicséretes KépKépKép Igazából ötösre hajtottam, de a négyes is tökéletes.Megelékszem vele Kép Ahhoz képest, hogy 25-en kezdtük el a sulit és 12-en vizsgáztunk.A többiek kipotyogtak vagy feladták útközben. Na a lényeg, hogy megünnepeltük rendesen. Most egyelőre ennyi. Puszi mindenkinek
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő:Gratula a szép eredményedért!Kép

Nóri: Nekem kapar a torkom, Flót meg kiütötte ez a fránya vírusos torokgyuszi. Már a nyelvén is találtam aftát sőt a popsija is kiütéses lett, pedig ilyen sose volt. Ja, te arra gondoltál, hogy nem ír mostanság senki. Én is ki vagyok akadva. Kihal így a topik.Kép

Szerintetek lusta vagyok? Egész nap nem terigettem ki, és most a férj-uram azzal heccel, hogy szabadalmaztatom-e a ruhák gombócban való szárítását. Kép

Pénteken lesz baba-mama klub, azt nem tudom hogy megyünk-e. Szombaton volt valaki a börzén?

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

GAbi3! Az afta nem jó dolog. Nekem is van, nekem a paradicsomos dolgoktól jön elő. NEm fertőző, de naggyon kellemetlen. Azt el sem tudom képzelni, milyen ha a torkán van a manónak, jaj szegényke, nagyon szeretgesd, az roh...tul fájhatKép
Jobbulást, Enikő gratul a vizsgához, jó az a 4es!

ÉS nagy gratul a 7vége hősének az első lépésekhez, ez igen PankaKép

.:Angi:.
angiszeged

Angi: Annyira fáj neki, hogy képes fél óráig is bömbizni, és nem hagyja hogy megöleljem. De szerencsére ez most egy enyhébb mint, ami augusztusban volt. Most eszik is rendesen, akkor 3 napig csak tea és tápi fogyott.

Gabi3
inecsg

Enikö! Ehhez nagy gratula!

Nóri! Gigi jól van, csak mult héten kirándult, most meg sok a meloja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Karmen: Örülök, hogy szerencsésen átvészeltétek a szurit. Remélem az eredmény is jó lesz, de már miért is ne lenne az?? Kép

Gigi: Köszi a mélt, majd írok, csak kicsit össze kell szednem magam. Annyit tanultam, hogy másra nem volt időm. Most takarítok, nagymosás van, meg ilyesmi...KépKép Komolyan mondom többet tanultam erre a sulba, mint a középsuliba összesen. Kép

Gabi3: Jobbulást Flócinak. Én is meg vagyok fázva. Múlt héten azt hittem el is patkolok. A hasfájás miatt (amire azt hittem baba Kép, kiderült, hogy jól felfáztam és kismedence gyuszim van...)Úgyhogy, most antibiotikum kúrán vagyok.De már nem fáj annyira a pocakom meg a vesém sem. Szegény Flóci ezt a torkos dolgot rosszul viselik a picik. Mielőbbi kigyógyulást kívánok.

Majd tanácsot kérnék tőled angol nyelviskola kutatásban.-Te mint szakember-Kép Igazából szakmai (vendéglátós) angolt szeretnék tanulni. Tudsz valahol olyan sulit ahol ilyet tanítanak (munkaügyis gyeses támogatással)???? Köszi előre is.

Zsófi, Meso: Nagyon ügyi Panka. De ugye ő még nem töltötte be az 1 évet?? Elég hamar elkezdett menni Kép Na most majd futhattok utána...Kép

Nóra: Veletek mi van? Jól vagytok? Mikor jöttök "haza" ?? Ma voltunk bent Szabadkán kicsit vásárolni (nem a piacon), de elképesztő árak vannak. A piac viszont tényleg nagyon olcsó. Találtál jó kismamarucit?? Nekem van egy eladó -varrattam és egyszer sem hordtam, nem volt alkalmam Kép- ,csak nagy méret kb 44-es, de nagyon szép bordó, ha valakinek kell szóljatok.

Erika, veled mi van, rég jelentkeztél.Dani sírós még?

A Klinikával kapcsolatban, elvileg egyébként tényleg bababarát, gyakorlatilag viszont szerintem sem az. A bejárathoz ki is van írva, hogy bababarát kórház......meg az országos kórházi,klinikai összesítésben is benne van, mint bababarát kórház. Én sem értem miért kapták meg ezt a címet. Szerintetek?
Egyébként a kettes kórház jobb???

Bogi tök sok mindent mond már. Pl alma, dió,pókhálóKép, kőte -körte-, anyukámat mammmának hívja, és megismeri sok autó közül, hogy melyik a miénk. Külön a mamáét, külön a tatáét és azt is tudja, hogy egyik Fiat másik Saxo KépKépKép Erre én tanítottam baromi fontos....Kép Ja és azt is tudja mi micsoda benne (kormány, sebváltó, fék,gázpedál, tükör, biztonsági öv.....stb) És nagyon szépen mondja, hogy szökőkút. Szabadkán a városháza két oldalán is van szökőkút, imádja. Egyébként tényleg nagyon szépek. Oda gyakran megyünk galamokat hajkurászni, meg gyönyörködni....

Most mennem kell, megjött apu, ebédelünk!
Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Gabi3! Dehogy fog kihalni a topik.
Én lassan halálomon vagyok a tanulástól, pedig még van időm a vizsgáig (nem is kaptam még időpontot), de rengeteg az anyag, meg most nem is annyira érdekel. Sokkal érdekesebb, hogy Lottuska napról napra ügyesebb, újabb dolgokat talál ki, gyorsan tanul.

Képzeljétek, ma kihúzta a takaróját az ács rácsai közül, és lefeküdt aludni, az ágy mellé. Mindezt 10 óra után, hiába, ma korán (8-kor) keltünk.
Egyedül elő szokta venni a fogkeféjét, és mossa a fogát. A fésülködést is utánozza, meg majdnem mindent, amit mi csinálunk.

Meso! Panka nagyon ügyi, hamarosan rohangálhattok utána.
Lottus 13 hónapos elmúlt, szeret menni, de csak úgy, hogy fogja valaki a kezét, lehetőleg mindkettőt. Én speciel 16 hónaposan indultam el, biztos engem akar utánozni.

Enikő! Nagy gratula a vizsgádhoz! Ügyes vagy nagyon. Bogi hogy viselte a tanulós időszakodat?

Gabi3! Remélem Fló gyorsan meggyógyul.
Mi elvileg megyünk pénteken klubba.

Sziasztok!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!
Gratula! Ez igazán szép teljesítmény volt!
Nem nagyon megyünk már "haza". A kolihoz képest anyósoméknál, anyáméknál is hideg van, meg én nem szeretek utazni, meg nekik is pont olyan hosszú idefelé az út, mint nekünk oda, így max. még egy villámlátogatás lesz, aztán tavaszig semmi, és hogy ne legyen féltékenykedés nem megyek se anyámékhoz, se anyósomékhoz.

Nori
norcee

Sziasztok!
Hát nem lenne jó, ha kihalna a topik - én is beugrom gyorsan pár sorra, bár nem bírtam nagyon visszaolvasni, elnézést, ha nem reagálok senkire...

Három hétig Csornán voltam Marcival, én voltam az építésvezető... (hát, nem vittem tökélyre.)
Pontosabban, a hét első 4 napját ott töltöttem, azután csütörtökönként levonatoztam Makóra, ott este beestem a fogdokihoz, pénteken és szombaton pedig az egyetem padjait koptattam, azután irány vissza Csornára. Hát, nem mondom, rázós volt. Sok az a 4300 kilométer.Tegnap azután hazahozott minket a férjem, a héten terhesgondozás, Sári, AFP, fogorvos, utána irány vissza. Egyébként meg nagyon jól vagyok, azért igyekszem pihenni is. Az uh szerint már a 16. hétben vagyok és minden a legnagyobb rendben van.

Sziasztok!

Anita
fanita

Persze 400, nem 4300...

Anita
fanita

Anita!
Látom végre te is jelentkeztél!
Vesztek fel szocpolt. is? Kérdezhetek emailban tippeket/tapasztalatokat az építéssel kapcsolatban? Remélem hamarosan mi is hasonló cipőben fogunk járni, vagyis ÉPÍTKEZÜNK!

Nóri
norcee

Én most az OTP oldalán azt olvastam, hogy szocpolt az kérhet, akinek nincs a nevén ingatlan. Tudja valaki, hogy ezt a szigoritás után ugy értik, hogy nem is volt?? Arrol nem találtam infot, hogy csak 35 év alatt lehetne kérni, pedig valaki azt mondta.

Karmen
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Szocpolnál az kell, hogy az igénylés pillanatában ne legyen a neveteken semmi. Nem baj, ha előtte volt. A 35 év meg arra vonatkozik, hogy bevállalni előre 2 gyereket, csak 35 évesnél fiatalabb emberek vállalhatnak.

Nóri
norcee

Nóri, hogyhogy előre bevállalni? Ezt nem értem. Előre is fel lehet venni a szocpolt?

Enikő Panka 9 és fél hónapos!

Bence ma egész nap nyügi volt, aludt sírt, alig evett, ráadásul reggel akkorát hánytKép Úgy sajnáltamKép Na meg a szép ruháját isKép
Most már talán jobban van, remélem holnapra kutyabaja se lesz!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gabi3!
Ne aggódj, nem fog kihalni a topic! Mostanában nem nagyon van időm írni, mert belevetettem magam az olasz nyelv gyönyöreibe, úgyhogy tanulok ezerrel.
Elfelejtetted hogy a mosógépben ottvannak a kimosott ruhák? Előfordul ez mással is!Kép
Szegény Flóra, hol szedi össze ezeket a nyavalyákat?

Fanita!
Mikor kezdtétek az építkezést? Kb. mikor tudtok beköltözni? Azért nem lehet könnyű 400 km-ről irányítani egy építkezést! Mi csak 2 utcával arrébb építkeztünk, de az sem volt egyszerű!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Jajj, de jó megindult egy kicsit az élet. Gondoltam, hogy tanul mindenki ezerrel. Ez nagyon jó dolog. Kép

Fanita: Nem semmi 400 km-től irányítani egy építkezést. Jó kis vállalkozás. Már a 16. héten jársz, az hogy lehet? Én csak a 14.-ben és egy időpontra vagyunk kiírva. Pedig nekem is nagyobbat mondtak,mint az naptár szerint. AFP-re is egy héttel hamarabb küldtek. Azért tényleg pihizz is valamit. Hogy növekszik a pocak? Nekem folyton pisilni kell.Kép

Banita: De jó, hogy olaszt tanulsz. Te milyen homeopátiás könyvet ajánlasz kezdőknek? Jobban szeretem a saját könyvet, most egyébként sem akarlak ilyenekkel zaklatni. A Hegedűs Ági néni ugye homeopata is? Nem felejtettem el, hogy a mosógépben vannak a rucik, csak lusta dög voltam, de tegnap mindent bepótoltam. Kép Fogalmam sincs, hogy honnan szedi össze ezeket a nyavalyás aftákat. A doki néni most szabin volt, de meg látogatjuk hétfőn vagy szerdán és megkérdezem tőle.

Nóri: Tavaly mi sem mentünk anyósomékhoz egész télen. Majd jönnek ők.

Melinda: Szédületesen ügyesednek ezek a gyerkőcök. Flóra egész nap olvas. Este, lefekvés előtt alig lehet letenni a könyvet, hiszti van érte. Elképzelhető, hogy el tudunk menni pénteken, mert ez a torok nyavalya enyhébb,mint nyáron volt. Vasárnap még 4-5 afta volt a torkán,tegnap már csak egy. És ugyan úgy eszik mindent,most nincs szrtájk. Szerencsére.

Enikő: Én még nem láttam a klinikán, hogy az bababarát lenne. Sőt a listán sem szerepel Szeged.

A szocpol.-t nem érdemes előre bevállalni! Mert ha bármilyen oknál fogva nem jön össze, akkor kamatostul lehet visszapengetni. De a hitel lejáratáig , amint megszületik a következő, már lehet igényelni és levonják az összeget a maradék hitel összegéből. Mi is ezt fogjuk csinálni.

Puszi: Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabi3: Én úgy emlékszem, hogy még a szülésznőm is mondta, hogy bababarát a klinika és tényleg ki volt írva a bejárathoz is én láttam (lehet azóta leszedték a táblát, én nem is figyeltem, pedig most voltam rákszűrésen). Egyébként pedig olvastam is valahol, de lehet, hogy a neten láttam. Már nem emlékszem, annyira nem volt érdekfeszítő a téma. Sok olyan kórház van amelyiknek megvan ez a "címe" de mégsem olyan, mintha meglenne..... Nem ezen múlik.
Egyébként pedig az angol tanfolyammal kapcsolatban tudnál valamit javasolni nekem?? Úgy szeretnék valamit találni és Te mégis csak angol tanár vagy, biztosan vannak kapcsolataid, infóid.

Karmen: Mi Bogival miért nem vagyunk rajta a listán Kép??

BAnita: Olaszt tanulsz?? Az tök jó!! Milyen? Nehéz? Milyen a nyelvtana? Melyik suliba jársz? Vagy otthon önszorgalomból tanulsz? Mindenesetre ügyi vagy. És miért pont olasz? Nekem is teccik, de először az angolt szeretném tökéletesíteni.Utána spanyol, svéd vagy olasz jöhetne nekem is. Kép

Zsófi: Úr Isten, ilyen korán el kezdett menni? És mikor állt fel először? Nem túlságosan korai ez még? Végül is minden gyerkőc más, nem egyforma tempóban gyarapodnak és ügyesednek. Azért le a kalappal előtte. Jó kis teljesítmény. A többi tesód és Te mikor kezdtetek el járni? Ti is ilyen hamar?

FAnita: Azért jó, hogy ennyi minden belefér az idődbe, ügyi vagy!! Észrevétlenül fog eltelni a pocakosságod. Tök jó! Kép De azért vigyázz magadra, ne terheld túl magad. Egyébként biztosan volt már róla szó, csak én lemaradtam, miért költöztök el Csornára és hol is van az?? Kép

Nóri: De most Ti hol laktok? Meddig fogsz még dolgozni??

Melinda: Hogy mikor és hogyan tanultam? Nappal Bogiztam, amikor napközben aludt akkor gyorsan megfőztem és ha maradt időm tanultam. Egyébként pedig éjszaka tanultam, akkor jobban is fog az agyam. Volt, hogy este 9-től hajnal 4-ig. Aztán reggel meg amikor Bogi felkelt 7-kor, mint akin átment az úthenger.... Na mindegy túl vagyok rajta, de még egyszer ilyet nem vállalok. Mármint ilyen nehéz sulit. Csak nyelvet, az könnyebb. Vagy esetleg később, ha már Bogi ovis lesz, akkor lehet, hogy egy fősulit, vagy felsőfokú szakképzést. Az utolsó héten az volt a sz*r, hogy ugye felfáztam és 39 fokos lázzal nem igazán lehet tanulni..... Piszok rosszul voltam.

Lányok, nálatok a lakásba (aki panelbe lakik) nincs hideg?? Mi itthon a családi házban szeptember eleje óta fűtünk, Szegeden meg szibéria van. Ott fáztam így át.

Bogi reggel 7-kor kelt fel és 9-kor már lefeküdt aludni. Lehet front van, de ma jó az alvókája.

Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő, Panka még nem jár, csak egy lépést tesz, azán vagy leül, vagy elesikKép
Mi mind egy évesen kezdtünk járni, ő a leggyorsabb köztünkKép
Ő hat hónaposan állt fel.
Nem erőltettük, így bizti nem koraiKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő: A nyelvtanfolyamokban nem vagyok túl jó, mert nem igazán ismerem az iskolákat. Az ILS és az ELO tuti jó. A munkaügyi központ is indít ilyesmi tanfolyamokat, az igyenes gyed alatt. Ha jól tudom. Lara ilyenre járt, nem? Olyan iskolát keress, amelyiknek országos hálózata van. Az is jó, ahol anyanyelvi tanár is van, de nem fontos, csak jó. Nálunk nincs olyan veszett hideg nappal, de hajnalban... Flóra szobájában meg lehet fagyni. Mi is fűtenénk már ha tudnánk, illetve van pót fűtésünk, csak az villany és drága, de fürcsihez már mi is szeptember óta fűtünk. Én fel szoktam öltözni. Amikor tanultam, akkor magamra tekertem egy takarót és úgy ücsörögtem és "magoltam".

A szomszéd utcában csináltak egy új jáccót, tök jó, csak még nincs befejezve. De mi már kipróbáltuk. Van csúszda, mászóka, homokozó, libikóka törpéknek, hinta, elefántos rugólábú izé. Kép

Gabi3
inecsg

GAbi3!
Az aftát nem elkapta, hanem valami okozhatja. LEhet, hogyx egy picit legyengül az immunre4ndszere, mondjuk egy nátha miatt, és attól, mondtam, h nekem a főzött paradicsomtól jön elő (valószínűleg).
Mivel ecseteled? NEkem a fogorvosom azt monfdta, öblögessek Corsodyllal, de végülis mind1, minden kezelés nélkül 6nap, ha kezelem egy híján 7Kép)) MAgyarul állítólag sz@rt sem ér semmiKép

.:Angi:.
angiszeged

Angi: Tantum Verdét kaptunk múltkor azzal. Azt lehet kismamáknak és kisbabáknak is adni. Kapott antibiotikumot is. Neki a torkán van és nem a szájában. Egy kis torok gyuszival párosítva.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Bogi reggel 9-től 12-ig aludt és most újból ledőlt, pedig átaludta az éjszakát. Csak nem lesz beteg!!?? De a kedve jó, vigyorog,dumál, le se lehet lőni (már ha ébren van). Miért nem akkor volt ilyen alvós amikor tanultam??? KépKép

Zsófi: Gondoltam, hogy nem erőltetitek Kép Ügyi lány a Panka és kész! Kép Bencivel mi van???

Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Benci tegnap reggel hányt, meg ma reggel is, napközben nem evett többet 50 g-nál. Azt is max 5x. Szóval nagyon keveset. Tegnap csak sírt és aludt, ma már kicsit jobb kedve van. Nem tudom ez az oltás miatt van-e, vagy vmi más okozza, ha holnap reggelig nem javul, akkor elviszem a doktornőhöz. Láza csak tegnapelőtt, meg tegnap reggel volt. Kicsit aggódom, nehogy gyomorszájszűkület legyen, mert azt műteni kell.KépKépKép

Panka ma már hármat lépett egymás utánKép

Schusy

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bocsi: Zsófi

Nagyon belemerültem az indexbeKépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok:
Képzeljétek Vanda is megunta a négykézlábazást. Tegnap még csak egyet kettőt lépett, ma napközben meg semmit.Este pedig úgy gondolta, hogy csakazértisKép
Addig próbálgatta, hogy sikerül neki, és egész jó kis távokat "lefutott".Kép
Olyan, mint egy betojt kacsa. Nagyon aranyos.

Enikő:
Gratula a vizsgához.
Igen itt is olyan hiodeg van, hogy zokniban alszunk.

Gabi3
Flócinak gyógypuszi.

Zsófi:
A lúdtalpbetét, mit ér ha nem is áll rá Bence?
Egy fekvő babaánál szerintem tök mindegy hogy mi van a lábán nem?

Anita,Melinda:
Sok kitartást a tanuláshoz
Anita, Te jársz még fősulira?

Egyszerüen lefagyok a székről.
Megyek inkább forró vizben tusizniKép
Jó éjt:
Nina
nina74

Nina: Gratu Vandinak az első lépésekhez. Ezek a decemberi babák mind ilyen korán kezdik.Kép Fló már igazán jól van. De még nem tud olyan jól színészkedni, hogy bevegyem a nyafogásait. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok Lányok!

Már olyan régen jutottam úgy gépközelbe, hogy figyelni tudjam az eseményeket. De majd ezután... Apuci alszik én meg most rosszalkodok egy kicsit. Már nagyon kíváncsi voltam rátok és látom zajlottak is az események.

Karmen
Örülök hogy szimpi volt Misi atya. Kép Tudod Ő esketett anno bennünket és Ő keresztelte Gergőt is. Nem azért mert oda tartozunk a plébániára, hanem mert ragaszkodtunk hozzá. Nagyon aranyos, rendes emberke. Kép

Mi jól vagyunk. A pici már 6,5 hónapos és nagyon jó fej. Annyira jó baba. Épp most sokallottunk be, hogy csak kézben volt hajlandó elaludni és rászoktattuk az egyedül elalvásra. 2 napig 40 percet bömbizett, azóta kb. 5-10 perc után csönd van. Amikor halljuk a hangját akkor is csak a sikongásokat, mert jól érzi magát a lelkem. KépKép Ja, és van már 2 fogacskánk is, de szerintem nemsokára kint lesznek a felsők is. Egy kicsit korainak tartom, de ez van. És ami a legújabb műsorszám, hogy a bébikomppal üldözi a cicát, az meg menekül előle. Kép

Jó éjt!
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!
Nina! Én biztos jobban várom nálad, hogy Vanda elinduljon, mert baromira unom már a Kittivel kettesben lezavart túrákat minden áldott délelőtt.Kép Ti. fél 11-től 12-ig nálunk gyalogolni kell, különben hiszti van, és csakis ezután jöhet az alvás. Remélem csatlakoztok, ha Vanda is beindul! Kép

Képzeljétek, a játszótéren találkoztam egy kisfiúval, aki másfél éves, és simán felmászik egy olyan létrán, mint amilyen a padlásra szokott vezetni (szóval nem lépcsőforma, értitek? Kép). Hát, azt hittem, nem látok jól. Kitti maximum a fotelre meg az ágyra mászik föl, mondjuk nekem ez is épp elég.

Csak zárójelben: Edelweiss, ugye tudsz a babycomp enyhénszólva vitás megítéléséről?

Méri
méri

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?