Új privát üzeneted érkezett!

Bettó:sima forralt vizet adok Tominak ha szomjas.Ha tényleg szomjas akkor meg fogja inni a baba.

Kép

Kép
lecso

Mi épp kicsit betegek vagyunk.Tomi is meg én is taknyosak vagyunk+nekem fáj a torkom is,Tomiról nem tudok ebben nyilatkozni.Levi tüdőgyulladása javult,nem hallott a dokinéni a tüdejében ma már semmit,d emég mindig csúnyán köhög.Apa hála egészséges.

Kép a fiaimmal :D
Kép

Juti:hogy van a cici? :wink:

Pilchard mi van veletek?

Többiek???? :D

Kép

Kép
lecso

Halihó!

Lecso köszi az infót, meg fogom próbálni, ma próbáltam babateát adni neki, de sikertelen húzás volt :roll:
Édesek vagytok a srácokkal. Nekünk is van ilyen "fotel" imádom :D

Pilhárd be van jelentkezve msn-en, de nem válaszolt. Lehet nem ő van a gépnél :(

Kép
bettó

Lecsó!

Nagyon cukik vagytok!
Hááááát, bimbóvédőt vagyok kénytelen használni, mert annyira sírt, hogy éhes, hogy nem volt szívem megvárakoztatni, míg lefejem. Nem fáj annyira a védővel, meg muszály most szopiztatni úgy ahogy Bettó írta, oldalról, hónalj alatt, mert nagyon bedurrantak oldalt a tejmirigyek, jó lenne, ha kiszopizná. Hiába fejem, nem ürül ki teljesen, és most már eléggé fáj. Meg hát a gravitáció is húzza lefelé, gondolom az se jó neki. Ez a bal cicim el van átkozva, pedig ebből evett életében először, és azt mondják, hogy amiből először evett, az lesz a kedvenc cicije.

Tea! Engem is érdekelne, hogy mit adhatok neki, van itthon édeskömény és ánizsmag, gyógyszertári, az Erika abból főzött a fiának, szerintetek az jó, vagy csak hasfájás esetén érdemes?
Nagynéném a kamillát javasolta szomjúságra. Hétfőn tudom csak megkérdezni a védőnőt, mert csak a benti száma van meg, mobil nincs. :( :cry:

jutiboszi

Juti! Csomós a cickó? Hogyha igen gyorsan maszírozni kell. Ahol érzed a csomót, azt ki kell maszírozni. Én is így jártam, amikor hazajöttünk. És sajna addig nem is tudod lefejni, míg csomós. Apácska nekem segített, mert amíg az egyikből evett a csajszi, addig ő a másikat maszírozta. Meg is jegyezte, hogy 5 év alatt nem csöcsörészett annyit, mint akkor, amikor a csomókat ki kellett maszírozni :lol:
Szerintem, hogyha ízlik a kis krapeknek lehet adni nyugodtan :wink: Nagynéném nekem is a kamillát mondta, én szerintem előbb a sima vizet fogom megpróbálni most. Aztán majd meglátjuk. :wink:

Kép
bettó

Bettó!

Akkor is masszírozzam, ha csak 2-3 óra múlva kell ennie??? Mert eddig zuhi közben masszírozgattam, meg fejtem, (bele a kádba :lol: ), de nem lett jobb. Akkor még kell maszizni????

jutiboszi

Mi addig maszíroztuk, amíg már nem volt csomó. És bezony akkor is, hogyha nincs szopi idő. Neki is sokkal nehezebb szopizni, hogyha csomós a cickó. Mi úgy csináltuk, hogy kimaszíoztuk és éppen akkor lett sima amikor már Kincső nem szopizott és egyből lefejtem. Azóta nem volt gond. :wink:

Kép
bettó

Juti drága! Maszírozd kitartóan, vagy kérd meg kicsi férjecskédet!!!! Nekem a könnyem is folyt, annyira fájt amikor a csomót próbáltuk eltüntetni!
Csinálni kell, nehogy a végén még tejlázad is legyen.
Nem akarlak megilyeszteni, de jobb megelőzni :wink:

Kép
bettó

Oksi! Türelem! Akkor hadd fájjon! Mindent Milán érdekében! :lol: Köszi nagyon a tanácsot!!!! Majd jelzek, hogy sikerült-e nekünk is!

jutiboszi

Tuti, hogy ha nem akartam volna szoptatni, akkor nem lenne semmi baj a cickókkal, meg a tejcsi is annyi lenne, hogy nem győzném fejni! "Mörfi" törvénye!

jutiboszi

Újabb tanács: Hátulról előre felé kell masszírozni a tejcit. Hátha más is küzdd ilyen problémával. Persze nem kívánom senkinek!!!

jutiboszi

Ja, és ez a tanács a barátnőm férjétől jött, ugyanis nála maradt a csaj telefonja, és mivel gyakorló apuci, ő is tudott tanácsot adni. Vicces volt azért, eddig max autószerelésben kértem tőle tanácsot, ciciztetésben még sose!

jutiboszi

De a lényeg, hogy alakul :wink:
Kitartás, meg lesz az eredménye!!!!!!!!! Ja nekem azt is mondta a védőnéni, hogy amikor szopizik a kis drága segíthetünk neki úgy, hogy fentről a szája felé maszírozzuk a cickót, így könnyebb neki a dolga.

Szép álmokat anyucik és kisbabák, és persze kis gyerkőcök és apucik :wink:

Kép
bettó

Nagy-nagy gratula Mankáéknak! Várjuk a képeket, és a sztorit!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Manka!
Gratulálok neked a babádhoz!

Juti!
Kitartást a masszírozáshoz!

Edina!Aranyosak a gyerkőcök!

Lányok!
Lenne hozzátok egy kérésem!
Ma reggel vettük észre, ha Zalánka szeme elé hirtelen közelítünk valamivel , akkor nem pislog.Pedig ez elvileg veleszületett reflex kellene, hogy legyen!
A babáitoknál megvan ez a reflex ???

Köszi!

Zsuzsi
zsuzsi80

Zsuzsi! Na ezt még nem is próbáltam :shock: Ahogy ébren lesz, megnézem :wink:

Juti! Hogy állsz a maszírozással? Jut eszembe, hétvége van, akkor nagyapa is megérkezett hozzátok. Várjuk a szép képecskéket!!!!

Na anyucik, túl vagyunk ma az első olyan hisztin, amikor anya nem engedett és nem vettem fel. Türelmes voltam, kivártam a szokásos egy órát, mellette voltam, amikor jött a hiszti. Na fogtam, be a kiságyba. Csórikám sírt, még könny is folyt, de nem engedtem neki. Utána elhallgatott, de hirtelen. Egybőllestem be a szobába, hogy lélegzik-e még. Persze, csak alukált. Nem olyan mélyen, mert olyan sokáig húzta, hogy már lassan jött a köv. szopi. Most kajcsizott, fél óra alatt letudta. Remélem evett eleget, és kibírja a 3 órát, mert így is félálomban hamizott :D
Szóval határozott vagyok, remélem össze fog jönni :roll:

Kép
bettó

Manka
Sok szeretettel gratulálok!
Vendég

Tea, víz
Kellene adni? :roll:
Ádám csak anyatejet kap.
Igaz, kicsit olvasgattam, a januári topikban már almát, meg egyebeket adnak a babáknak :roll:
Akkor most mi van? Eddig mindenhol azt olvastam, hogy 4, de inkább 6 hónapos korig elég a tápszer, vagy anyatej.

Zsuzsi
És milyen távolságban csináltátok? Nem túl messze?
Vendég

Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép
Kép

Nálunk ilyen az élet :oops: :lol:
Hétfőn megyünk Debrecenbe, 6 hetes kontroll. Ádámot is vinnünk kell koraszülött utógondozóba. És megmutatjuk a Kaáliban is :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Juti
Nekem a Medela Pure Lan-t ajánlották a cicibimbó kenésére
Vendég

Érzékeny, kisebesedő mellbimbó

Az első gyereknél még nincs felkészülve a mell a szopás igen erőteljes fizikai igénybevételére. Szopás közben a baba nyelve úgy súrolhatja a mellbimbót, akár egy finom kis smirgli, és ez bizony néhány nap múlva komolyan fájhat. Az a legfontosabb, hogy kezdettől fogva helyesen tedd mellre a babát. Ha jól kapja be a mellbimbót, kicsi az esélye annak, hogy sérülést okozzon. Szopás után hagyd csupaszon a melled, a baba nyálát és az anyatejet ne töröld le róla, hanem hagyd rászáradni, mert mindkettő tartalmaz sebgyógyító összetevőket. Az egész nap melltartóba és szoptatósbetétekbe csomagolt mellek nem levegőznek kellőképpen, elhúzódik a gyógyulás, a sérülések pedig felülfertőződhetnek.

A kezdeti mellbimbó-érzékenység csupán átmeneti jellegű (három nap-két hét), ám amíg fáj, esetleg vérzik a mellbimbó, addig nagyon kellemetlen. A pici seb vérezhet, beleragadhat a melltartóba, a nedvszívó melltartóbetétbe és fájdalmas, ha bármi hozzáér, ami súrolhatja. Ilyen esetben jelent segítséget a két részből álló, a kellő szellőzés érdekében lyukacsos mellkagyló, amely megakadályozza, hogy a bimbó bármihez is hozzáérjen. Csak akkor viseld átmenetileg, ha muszáj felöltöznöd. A sebgyógyulást akkor segíted, ha a melledet fedetlenül hagyod, és anyatejjel kened be a bimbót.

A felsebesedett mellbimbót nem szabad és egyébként sem kell szappannal mosni és fertőtleníteni, mert ez szinte lehetetlenné teszi a gyógyulást. A szappanos lemosás ugyanis eltávolítja a mellbimbó Montgomery-mirigyeinek váladékát, azt a természetes balzsamot, amely a mellbimbót puhán tartja, óvja a felázástól és segíti a kisebb sérülések gyógyulását. A szoptatás előtti langyos vizes lemosás, sőt, a későbbiekben a rendes napi tisztálkodás bőven elegendő.

Ha a babának szájpenész fertőzése van, a mellbimbót is kezelni kell, mert felsebesedett állapotban könnyen behatolhatnak a kórokozók, és csúnya mellgyulladást vagy elhúzódó sebgyulladást, gombás fertőzést okoznak. Ebben az esetben indokolt lehet a szappanos mosás.

Amíg a sebek begyógyulnak, szoptass alkalmanként viszonylag rövidebb ideig, például csak tíz-tíz percig mindkét mellből. Csak a komfortszopást korlátozd egy ideig, ha muszáj.

Ha az első hét elteltével sem javul vagy éppen rosszabbodik a sebesedés, vagy rögtön az első napokban súlyos sérülés alakul ki, feltétlenül kérj segítséget tapasztalt szoptatási tanácsadótól. A fájdalom nem tartós velejárója a szoptatásnak! A gyógyulni nem akaró, fájdalmas sebek oka sokféle lehet. Íme a leggyakoribbak:

*
Ha a baba nyelve le van nőve, nem tudja eléggé kinyújtani, és nem képes körülölelni a bimbót. Helyette a szájpadláshoz szorítja, ettől lesz sebes.
*
Ha a baba cumizavaros, ugyanúgy akar mellből szopni, mint a cumisüvegből: nem kapja be eléggé, ínyével rászorít, nyelvecskéjével kifelé löki a bimbót. Kerüld a cumihasználatot!
*
Próbálj javítani a szoptatási testhelyzeten, a szopástechnikán. Fekve nem lehet minden mellformával jól szoptatni. Ülve talán jobban tudsz segíteni a kezeddel.
*
Ha elfertőződnek a kezdetben csupán jelentéktelen sérülések, viszketést, váladékozást, fokozódó fájdalmat tapasztalsz. A sérülés mellgyulladás kiindulópontja is lehet!

Mit NE tegyél, ha sebes lett a mellbimbód?

*
Ne használj szoptatás közben bimbóvédőt, mert rossz szopási technikához vezethet, és meghosszabbodik a mellbimbó alkalmazkodási ideje is. A fájdalom bimbóvédő akalmazása mellett is jelentkezik. Használata nem gyorsítja a gyógyulást. Ha csecsemő megszokta a bimbóvédőt, nehezen szokik vissza a csupasz mellre.
*
A hámosító kenőcsök használatát mellőzd. Hatásukra pörkös sebfelület képződik, amely a szopások során újból és újból bereped. Az egyszerű mellbimbókenőcs nem gyógyít, hiszen nem képes megszüntetni az okot, ami a sebesedést létrehozta.
*
A szoptatást sebes mellbimbók esetén sem célszerű abbahagyni, mert így csak elhúzódik az az időszak, amely alatt a mell megszokja az újfajta ingert. A babát vérző mellbimbóval is szabad szoptatni, de feltétlenül meg kell keresni az okát, hogy miért sebes a bimbó, miért nem gyógyul?
Vendég

Ezt a szoptatatsert.hu-n találtam
Vendég

Vendég

Laura! Kicsit úgy látom nálatok is el van kapatva a kissrác. Én úgy döntöttem, hogy még most amíg nem késő, leszoktatom róla. Nagyon nem könnyű. Szegénykém most is sír, de muszály, mert így tényleg nem tudok tőle semmit sem csinálni :(
Amúgy ksi tüncik vagytok! :wink:

Kép
bettó

Laura! Azért kell itatni, mert hogyha esetleg sokat sír, kiszáradhat, szomjas lehet. Meg jön a nyár a meleg és akkor is szomjas lesz. Lehet neki adni tejcsit is két etetés között, de akkor félő, hogy összekeveredik a kajaidő. Nálunk ez a héten össze is jött.

Kép
bettó

Gondolkodok egyfolytában Kincsőn. Egy 1 hónapos gyerkőctől mit lehet elvárni? Elvileg szopi után, hogyha nem álmos, kicsit szórakoztatom és utána hogyha beteszem a kiságyba magától el kellene aludni sírás nélkül? Vagy hogy? Nálatok hogy működik?

Kép
bettó

Sziasztok!

Nagyon gratulálok minden kismaminak és persze kispapinak!!! :D Gyönyörüek a babák!!!

Üdv. Ria

KépKép
csongria

KÖSZÖNJÜK CSONGRIA!!! :D :D :D

Kép

Kép
lecso

Köszi Csongira! :wink:

Kép
bettó

Csongria
Köszönjük!

Bettó
Akkor én már kezdek megzavarodni :cry:
Mindenhol azt olvasom, hogy anyatej mellett ne adjunk mást a gyereknek.
http://www.lll.hu/szfuzet/hogyan
Még jó, hogy hétfőn megyünk a klinikára, majd megkérdezem ott az adjunktusnőt.
Vagy mit csináljak? Adjak addig vizet, teát Ádámnak?
Vendég

[quote="bettó"]L írta:bettóaura! Kicsit úgy látom nálatok is el van kapatva a kissrác. Én úgy döntöttem, hogy még most amíg nem késő, leszoktatom róla. Nagyon nem könnyű. Szegénykém most is sír, de muszály, mert így tényleg nem tudok tőle semmit sem csinálni :(
Amúgy ksi tüncik vagytok! :wink:

El van kapatva :oops:
De én nem tudom sírni hagyni
Vendég

Laura! Szerintem amíg nem ébred fel a szopik között, nem igen szomjas. Gondolom én. Hogyha nyöszörög, akkor lehet, hogy kell neki valami folyadék. Nekem a védőnő mondta ezt.
Nekem is nagyon fáj, hogy Kincső sír, vagyis hisztizik, de sajna termetemnek köszönhetően én nem tudom elkapatni. két hétig cipeltem minden szopi után a pici popsiját és bizony a derekam kezdte feladni a szolgálatot :( így pár nap szenvedés lesz belőle :cry:
Viszont a nap fénypontja volt az egyik szopi után szépen elaludt. Most viszont megint hiszti van, pedig még kajcsi után volt ölben is, sétáltunk, beszéltem hozzá, simiztem, stb és mikor láttam, hogy álmos, be az ágyikóba. Sajna ez neki nem nagyon tetszik, nekem sem igazán :cry:

Kép
bettó

Ja és mondom addig jutottunk, hogy egyik kaja összefolyt a másikkal, közben persze itattam tejcsivel, így komolyan semmire sem volt időm.

Kép
bettó

Találtam két nagyon szép idézetet:

"Mikor megszületik egy várva várt gyermek,
az élet dolgai új értelmet nyernek.
Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban,
új fénnyel ragyognak a világra a hárman".

másik:

"Azért mert szerettek jöttem e világra
S lettem új fény,csillag,szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel
A kincsetek vagyok,pici kincs,de Ember!

Kép
bettó

Sziasztok!

Hogy vagytok? Gyönyörűek a babák :D

itt kezd eldurvulni a helyzet... Egész napos ordítás, és egész éjjeli.
Néha semmi nem jó nekik. Tudom, hogy az alvásigény egyre kevesebb és foglalkozásra van szükség, de egyszerre ha sírnak nem tudok érdemben foglalkozni mindkettővel, mert ugye még sokáig nem köti le őket semmi. A doki szerint Jázmin lehet, hogy annó "ördögvért" kapott :lol: Olyan rossssszak!!!
De legalább minden leletünk tökéletes :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
labasv

sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy beleszólok, de nekem egy 2 éves fiam van és átéltük ezeket a sírós napokat-heteket!

Komolyan gondoljátok, hogy egy 1 hónapos baba "rossz" meg "hisztis"? Most bújt ki az anyjából, mindig vele volt, ringatták és szerették ott bent, itt kint meg berakják a kiságyba és magárahagyják???

Még nem alakult ki a bélrendszere, nagyot nő az első hetek folyamán (ugye mindenki büszkén mondja, hogy már méretet váltott a ruhában, de hogy ez a testének micsoda munka volt), minden új neki, nem veszi körbe a burok és akkor ha sír, nincs mellette senki? Esetleg anya néha ránéz, de csak azért, hogy megnézze, abbahagyta-e?

Én sem tudtam, hogy mit vállaltam, amikor megszületett a fiam, de az ő igénye lett az első akkor és azóta is...
Mire kell ideje legyen egy gyerekágyas anyának, ha nem a gyerekére? kaját lehet rendelni ételszállítótól, apa is tud segíteni a házimunkában.... vagy esetleg ki tudnátok próbálni, hogy pihenőszékbe rakjátok magatok mellé, és a nagy figyelésbe is belealszik, elfárad és legalább nem egyedül küszködik egy szobában, hanem anyát nézve nyugodtan elllazulhat - ugyanezt érhetitek el a kenguruban hordozással is esetleg....

A hozzáetetés-itatás pedig nem szükséges szopizás mellett, még nincs olyan meleg, ha szomjas, akkor szopizik egy kicsit és máris megnyugszik...

Tudom, hogy most kritikának veszitek, de segítő szándék vezérelt, viszont ha majd 1-2 év múlva visszagondoltok, akkor már csak távoli emlék lesz a sok szenvedés, viszont a gyerekben nyomott hagyhat, hogy bébikorában magára hagyták a bánatával....
Nekik még nagy szükségük van a közelségre! (esetleg olvassatok bele a 2006. tavaszi topicosok régi leveleibe, ott is előfordultak ilyen gondok, de a tagok egymást támogatták a jóban, vannak ott többgyerekes anyák, akik tapasztalattal osztogattak/adtak tanácsokat - egyébként ott olvastam a ti topicotokról is)

Mindenkinek kitartást és minden jót kívánok!
spulni

poppilau82, nektek meg külön minden jót, hidd el, jól csinálod, megéri :D
spulni

BETTÓ KÉRLEK NE HARAGUDJ MEG!!!!MAGAMTÓL NEM MERÉSZELTEM MEGÍRNI NEKED,DE TELJESEN EGYETÉRTEK SPULNIVAL!!!!!! :oops: :wink: :roll:
Anno Levivel mi is próbáltuk amit te most Kincsővel,semmi eredménnyel egyébként.Utólag bánom ,Tomival soha nem alkalmaznám.Ez a síratom módszer+hiszti kb 6-12 hónap között igaz lehet(de az is lehet hogy nem),de ilyen piciknél :shock: :roll: :oops: Nálunk szépen magától megoldódott végül minden anno Levinél.

NAGYON KÉRLEK NE HARAGUDJ RÁM!!!! :wink:
Kép

Kép

Kép
lecso

Ja és tegnap este nagyfiúk lettünk!Leesett a küldökcsonkja :D

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Bettó!
Én is csak csatlakozni tudok Spulni, meg Lecsó véleményéhez. Ezek az icike-picike babucik még nem olyan rafkósak, hogy hisztizzenek. Az majd később jön el, de azt meg fogod ismerni! Most még hiányzik neki az anyukája, vagy fáj valamilye, vagy éhes, vagy melege van, stb... Ezer oka lehet annak, hogy sír. Nekik még arra van szükségük, hogy szeretgessük őket. Én is bocsi, hogy beleszólok! :oops: :?

Kép
Kép
giga1

Lecso én nem haragszom!
Azért írtam le, hogy nem tudom, hogy mit várjak el Kincsőtől. Mostmár akkor csak egy dolgot áruljatok el nekem. Mit csináljak vele, hogyha szopi közben jön rá, hogy vegyem fel és majd csak akkor akarja befejezni a szopit, hogyha félálomban van és az is majd csak egy óra elteltével történik meg. Ja és hogy ne kapassam el? Minden sírásra, hogyha felveszem, még fél éves korában is ölben kell altassam, mert nincs el a hordozóban sem és akkor sem, hogyhakiveszem a kiságyból és oda fekszem mellé??????????
Ma úgy csináltam ahogy mondtátok, felvettem, negyed 4 van és anyukája még nem ebédelt :shock:
Várom a tanácsokat!

Kép
bettó

Ja amúgy a helyzet most a következő. Ettünk, hogyha odaadom a cickót, nem kell neki. Pocija sem fáj, nem úgy mozog. Meleg sincs, megnéztem a hátánál is. Ezeket mindig megnézem, hogy itt van-e a gond. Ja és lázunk sincs? Nos?

Kép
bettó

Bettó
Nem tudsz úgy ebédelni, hogy közben az öledben van Kincső?
Én pl. már nagyon sok dolgot egy kézzel meg tudok csinálni.
Zoli 24-48-as váltásban dolgozik, mikor itthon van, nagyon sokat segít. A házimunkák nagy része akkorra marad.

Lehet, hogy rosszul teszem, de én annyit vártam Ádámra, talán több gyerekünk nem is lesz, most akarom élvezni a babaillatát, érezni a szuszogását. Hónapokig a pocakunkban hordtuk őket, minden rezdülést együtt éltünk meg. Most hirtelen egy rideg, merev kiságyban kellene lenniük?

Nem tudom, hogy mi a helyes. Ezt a nehéz szülői feladatot mi is most tanuljuk csak.
Sírni hagyás... biztos, hogy valami oka van a sírásnak, ha más nem, akkor testközelségre vágyik.

A klinikán, mikor még nem kaptam meg, mikor infúzió ment neki, akkor is bementem a babás szobába, a nővérek és az adjunktusnő azt tanácsolták, segítettek, hogy vegyen magamhoz, simogassam, becézgessem, mert hogy az ilyen picuroknak nagyon fontos a testkontaktus.
Vendég

Szia Bettó

Örülök, hogy nem bántódtál meg!:)
Nehéz eset...:)

Most hirtelen nem tudom, hogy melyik könyvben olvastam (talán a Suttogóban?), hogy 6 hetes kor előtt nem lehet a gyereket "rendszerességre" szoktatni az újdonság miatt, és ekkor az ellenkezőjét is elérhetjük a szándékunknak, vagyis a baba elhagyásnak minősíti a nevelést.
Lehet, hogy nálatok is ez lett a helyzet: Kincsőbaba "kiábrándult" belőled, azért sír egyfolytában, mert úgyis "mindegy", ha sír, ha nem, az ágyban köt ki. Lehet, hogy most 2 hétig mindenhová vinned kell magaddal, hogy visszaszerezd a bizalmát... de hidd el, megéri!

Nehéz, ha nem tudsz ebédelni sem a kislánytól, de annyi időre azért tedd le nyugodtan, nem lesz semmi baja! Esetleg ha a nagyszülők jönnek vagy apa otthon van, ő is meg tudja fogni...

Ha a kaját hagyja abba hirtelen, annak oka reflux is lehet. Az állandó sírás oka ez is lehet, esetleg még az is lehet, hogy unatkozik? Nálunk a játszóív nagyon bejött, persze azzal is úgy játszott, hogy ott kellett legyek a környéken, de legalább nem kellett cipelni a seggecskéjét...

Olyan szép idézeteket írtál, látszik, hogy neked is fontos a babád és a legjobbat akarod neki (mint mindenki)

"A csecsemőkor az alapvető bizalom és remény kialakulásának korszaka. A csecsemő, akinek biológiai szükségleteit (és ebbe a testi kapcsolat igényét is beleértem) nem elégítik ki, gyanakvó, bizalmatlan gyermekké válik, aki kételkedik a feléje irányuló érzések, érzelmek őszinteségében. Ne féljünk tehát az első hónapokban sokat és hosszan ölbe tartani, magunkhoz szorítani gyermekünket - ez a meleg, bensőséges kapcsolat anyjával nem teszi elkényeztetetté őt, ellenkezőleg, esélyt biztosít számára arra, hogy szeretni és a kapott szeretetet értékelni tudó emberré váljon." Ranschburg Jenő
spulni

Laura! Sajna elég nehéz nekem fél kézzel csinálni dolgokat, Kincső lassa 4 kiló én meg csak maradok akkora amekorra vagyok. Géza hétfőtől vasárnapig és vasárnaptól hétfőig 11-21-ig az üzletben van. Elindul fél 11-kor és hazaér jobb esteben fél 10-kor. Segítségünk ritkán van, néha a tékába beáll a sógornőm, kemény 2 órára. Szóval a háztartás nem maradhat rá.
Én sem tudom, hogy mi a helyes egy ekkora babának, ugyanis ahány ember annyi félét mond.

Spulni! A lányom az ölemben csak akkor sír, hogyha unalmas neki egy fajta póz!!! Megmondom őszintén, ez most NAGYON ROSSZUL ESETT!!!!!!!!!!!!!!
Nagyszülők egyik ágon sincsenek, így még ők sem tudnak segíteni.
Amúgy eddig is mindig velem volt, a tegnapi napot kivéve, akkor próbáltam először. Az előtt is ölben aludt el, vagy a cicin. Ja és éjszaka sem használjuk a kiságyat, így nem hinném, hogy nem szeretne a gyermekem!!!!!!!!!!!

Kép
bettó

Bettó!
Látom, kicsit letámadva érzed magad... Megértelek egyrészről.... Nem egyszerű sokat egyedül lenni a kicsikkel.
Nagyon meleg szívvel tudom neked a suttogó címűkönyvet ajánlani. Minden kérdésedre megadja a választ! :D Nekem nagyon sokat segített eleinte, és segít máig!

Amit meg mint "túlélő" tudok ajánlani: ne várj el a lányodtól semmit. Ösztönei vezérlik: éhes, álmos, anyát akar... de mivel NEM TUD MÁSKÉPP KOMMUNIKÁLNI, EZÉRT SÍR! Szerintem képzeld magad az ő helyébe. Teljesen függesz mástól, aki mondjuk csak japánul ért és te megpróbálod elmagyarázni, hogy mit szeretnél... Te tudsz mutogatni, odamenni, levenni stb... a babád nem. Próbáld meg megérteni,h ogy mit szeretne. Sokat fog javulni a kommunikációtok! :D

Ezen kívül ajánlom még a hordozókendőt: www.bababolt.com És már az említett pihenőszéket. Hanna vagy 4 hónapig vagy abban, vagy a kendőben aludt napközben. Kiságyban alszik első perctől kezdve éjjel. Mindig felvettem, ha sírt (máig is megteszem...) 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott.

A kamillatea kiöli a bélflórát. Egyéb iránt minden gyógytea allergiát okozhat később, a legtöbb természetgyógyász még a kúraszerű használatát se ajánlja.

Elkapatni nem lehet egy 1 hónapos gyerket, max egy 1 éveset... :D:D Addig még van időd. Ha sírni hagyod, az erősödik meg benne, hogy nem számíthat rád.

Kitartás!!! Ez az idő is nagyon hamar elszáll és sokkal jobban fogod érteni a picidet! És sok-sok-sok-sok és még annál több türelem kell magadhoz! :)

A már említett 2006 tavaszi topikból:

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?