Új privát üzeneted érkezett!

Jajj!! Elrontottam! Nem a képek szépek, hanem rajta a babák! Bocsi :oops: :D :D

sz.andi

Tiszta helyesírási hiba. Bocsesz, úgy látszik álmos vagyok, vagy csak szimplán hülye. :lol:

sz.andi

Kép

Kép
szly27

Ha valakinél valami nem stimmel, szóljatok!

Nagyon édik a babaruhák és az a fülbevaló nagyon szép. Nekem annyira tetszenek a köves dolgok! Nálunk a keresztszülők veszik a fülbevalót, aki tesóm lesz (keresztapa még nincs, csak jelölt).

Azzal a hálózsákkal én is szemezek, csak én nyárra vastagnak tartom. Majd lehet veszek belőle nagyobb méretet.

A pénteki strapás napom után tegnap egész nap szurkált lent a hasam. Nem is a hasam, hanem inkább lejjebb. Biztos sok kuplungnyomogatás miatt. Szerencsére mára elmúlt kop kop kop. Nem is vezetek ennyit ilyen sz.r úton többet míg terhes vagyok az tuti. Tegnap még a sima úton is rosszul esett egy-egy kicsi döccenő.

Ma tipikus vasárnapi ebéd lesz: húsleves, rántott hús krumplipüré.
Délután irány a mama nőnapozni!

Kép
szly27

na jó reggelt mindenkinek. Ez az éjszakám nekem sem telt túl jól. Este úgy feszült a hasam hogy azt hittem fel fogok robbanni. Mozogni is fájt, feküdni is meg minden. Nagyon rossz volt. Aztán elmentünk lefeküdni erre férjem nekiállt horkolni úgyhogy nem tudtam elaludni. Aztán egy idő után (2-kor) kiköltöztem a nappaliba... Itt még szenvedtem vagy egy órát de aztán valahogy sikerült elaludni. Nem tudom mi volt, de szerencsére reggelre elmúlt. Pedig nem is ettem sokat tegnap. Nem tudom mitől lehettem úgy felpuffadva. De jó hgy vége.
A kenyér:

hát úgy van, hogy először 1 dl vízbe teszel 3 dkg élesztőt, meg egy evőkanál lisztet. Ezt kb. 15-20 percig meleg helyen letakarva keleszted. Aztán 57dkg lisztbe teszel 2 dkg sót, és belekevered a megkelt élesztőt. Aztán jól megdagasztod és miután a tetejét egy kicsit megszórod liszttel és letakarod egy konyharuhával, langyos helyen negyven percig tovább keleszted. Aztán megint jól átdolgozod és sütőlapra teszed. További 15 percig hagyod állni. Aztán a sütőt előmelegíted 250 fokra és addig a kenyeret megkened vízzel és a sütőbe teszel egy hőálló edénybe vizet, hogy legyen ami majd párolog sütés közben. Beteszed a kenyeret és 15 percig sütöd. Aztán kiveszed, ismét megkened vízzel a tetejét, meg kiveszed a vizes edényt is. Utána tovább sütöd amíg szép színe nem lesz. Ennyi. Kicsit soknak tűnik a leírás, de nem bonyolult egyáltalán, főleg hogy közben lehet egy csomó minden mást csinálni.Ja, és nekünk még este elfogyott. :) Nem is baj, mert mára azért tuti nem olyan lett volna, de ezek után biztos hogy többször fogok csinálni. :)

Na most megyek, mert nemsokára indulni kell és még össze kéne szednem magam... :) Mindenkinek szép napot, remélem ilyen napos idő lesz mint most van. :)

wera, és milyen a házas élet??????? :)

KépKép
muffin

Szly, mi 1kékvagyunk. Nincs testvérünk. Így keresztszülőt nehéz lesz találnunk. Én is imádom a köves dolgokat :wink: Nekem ugyanilyen fülbevalóm van, csak sokkal nagyobb. Kb 5cm az átmérője. Ugyanúgy arany.
magdolnam

Sziasztok!
Huh, megint ezer éve nem irtam ide :) Pedig mindeig végigolvasom mindennap az aznapi "termést"!

Nagyon szépek a babák a képeken! nekünk sajna nem lesz 4D Uh, mert ahhoz át kéne menni Norvégiába.... de igy hogy még kocsink sincs elég nehézkes lenne!

Magdolnam!
Nagyon aranyosak a babaruhák, és persze a fülbevaló is!!

Sly27!
Nekem annyi, hogy az UH után a 07.09.-ei terminust átirták 07.11-re... de végülis annyira nem fointos tábliban kicserélni, mert a babó ugyis akkor jön, mikor akar!!

Tamimami!
Üdvözöllek itt!!! :)

Csajok, Tamimami a nővérem :) !!

t.maria!
Hogy vagy??

Én is ugy vagyok, hogy nem vettem még ruhákat (jó, 5 db bodyt igen :) ) de most 29-én jönnek tesómék Németországból, és hoz elégsokmindent! (babaruháka, kiskádat, babakocsit) De majd azokról teszek fel képet! Ja, még amit mi vettnk az a kiságy, pelenkázó, és cumi ami eddig megvan! Nem tudom, hogy a kiságyról és a pelenkázóról mutattam e képet már!

wera!
Majd várjuk a képeket!!!

d.dodó

Hát sziasztok!

Szép napunk van ma!

Kisfóka, Sziszka: nagyon cukik a kicsik és szép nagyok is!
Kisfóka: képzeld nekem pont ilyen a lepényem mint amit Te leírtál!

Csillala: Kényes kérdés minden nem kötelező védőoltás, mert: mint mindennek persze ennek is lehetnek mellékhatásai (és ne adja Isten, hogy valakinek pont kijöjjön, akinek én ajánlottam, hogy adja be) Amit biztosan fontosnak tartok az a pneumococcus oltás (Prevenar néven) ez a kórokozó nagyon sok és néha igen csúnya betegségeket okoz a csecsemőknek és egyészen ált. 5 éves korig. Tüdőgyulladástól, középfülgyulladásig, de akár egyfajta agyhártyagyuszit is. Még esetleg a meningococcus (agyhártyagyulladás elleni, bár ez azért ritkább betegség)

De visszatérve az eredeti kérdésre: én nem tudom be fogom-e adni, mert: általában (ha nem nagyon kicsi korban és ép immunrendszerrel) kapja el a gyerek a bárányhimlőt, átvészeli és egész életre védett lesz. Az oltásról ezt még nem lehet tudni mert még nincs elég tapasztalat (túl fiatal az oltás). illetve, a túl sok oltás kötelezők +3-4 féle se biztos, hogy jó az immunrendszernek ilyen kicsi korban.
DE: akik mellette voksolnak, azért is mondják, mert néha nagyon nagyon csúnya formában igen veszélyes betegségként jelentkezik a bárányhimlő és azt meg jó lenne megelőzni.

Bocsi hogy ilyen hosszan írtam, de sajnos dönteni a szülőnek kell ezügyben!
:( (remélem azért segítettem)

Magdolnam: nagyon cukik a ruhák!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 22:35-kor.
Vendég

Wera!

Kép

Kép
kimma

SZIASZTOK!!!! MEGJÖTTEM! TÚLÉLTEM! ÉS TÖKJÓ VOLT! :D :D :D

Még nincsenek fotók mert az én családocskám annyira frászban volt hogy kokrétan elfelejtettek fényképezni. :lol: Viszont előtte való nap felpróbáltam itthon a ruháimat, azt meg tudom mutatni, hogy mégse jöjjek már üres kézzel. :wink:

Hát, amint tudjátok az idő nem kedvezett nekünk, mondhatnám hogy mocskos hideg volt és az eső is folyton esett, a szél is fújt... szóval pont olyan volt mint amit végképp nem szeretne senki egy ilyen napon.

A hajam szuperul sikerült, a próbakonty is jó volt anno, azt mutattam is nektek, de ez sokkal jobb lett! Elég sokáig is tartott, aztán már rohanni kellett a hotelba (ott készültem), gyors smink, ruha és futás a fotóshoz. Lidérces rémálmaimban fog kísérteni az összes kocsiba ki-beszállás!!!! Atttyaég! Akárhogy csináltam az abroncs, és azzal együtt az egész ruha a nyakamban volt! Vááá!

A fotósnál sajnos baromi hideg volt, szanaszét fagytam! Azt hittem nem élem túl azt a két órát! Néhány képet rögtön megmutatott, azok jónak tűntek, de majd meglátjuk. Holnapra készen is lesznek, délelőtt megyünk értük! :D

A szertartások fantasztikusan jól sikerültek! Baromi jófej folt a pap, fiatal, jópofa, szép hangosan és érthetően beszélt és tökjókat mondott. Utána többen is odajöttek hozzám azzal, hogy ha mindenhol ilyen papok lennének, akkor százszor többen járnának templomba. Na igen.

A vacsi is jól sikerült, aztán pedig szinte egész este táncoltam! :D Mindenki meg volt döbbenve hogy milyen jól bírom. Sokan csak ma reggel, búcsúzáskor akadtak ki, amikor már fariban voltam, hogy mekkora hatalmas a pocim és én ezzel roptam olyan sokat. A ruha azért nagyon sokat takart, szinte nem is lehetett látni! :twisted:

Kettő körül nagyon sokan elszállingóztak, úgyhogy 3-ig a maradék néhány ember is elment. Így nagyon jó volt, egy perccel sem bírtam volna tovább. :roll:

Kaptunk egy kis lakosztályt ott a szállodában, úgyhogy ott is aludtunk. A vendégeinknek is délig kellett elhagyni a szobákat, így 11-től délig lennt voltunk a hallban, csomiztuk a maradék kajákat + sütiket és búcsúzkodtunk a vendégektől.

Szokás szerint 3 órát bírtam aludni, reggel 7-től én már csak pakolásztam + tv-ztem. :?

Szóval minden nagyon jól sikerült, szinte még most sem tudom felfogni hogy túlvagyunk rajta!!! Király volt! :D :D

Most visszaolvasok, aztán ha lesz még erőm, akkor írok pár sort. Puszi mindenkinek és köszönöm a sok drukkot!! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.03 20:53-kor.
Vendég

Tamimami! Üdv köztünk! :D

Ibm! Tündér a kispasi! Az enyém 813g! :D
A hajas babák cukik! :D

Muffin! A pasik már csak ilyenek! :D

Kisfióka, Sziszka! A csajok nagyon arik! :D

Magdolnam! Nagyon szép a fülbevaló és arik a rucik is! :D

WERA! MÉGEGYSZER NAGY GRATULA NEKTEK!
GYÖNYÖRÜEK VOLTAK A RUHÁID ÉS TE IS NAGYON CSINI VOLTÁL!
ÖRÜLÖK, HOGY MINDEN RENDBEN ZAJLOTT!
SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!

Mi este megyünk színházba már nagyon várom!

További szép napot Nektek!
Vendég

Gratulálok!!! Gyönyörűek a ruhák!!! Hu én nem bírtam volna sokat táncolni :shock:
magdolnam

Tamimami vagyok csak a nagy vonalzokeszitesi lazban inaktivva valt valahogy a profilom, es nem tudtam regisztralni ugyan azon a neven igy most ez lett az uj nevem, viszont sikerult a vonalzo:)

Igen d.dodo tenyleg a tesom, es egesz veletlen egy idoben varjuk elso babank.

szly27 a tbalazathoz, a baba neme ? , hetek: 21+5, teso nics, nev: anna/?, korhaz: Uzsoki? en 27 leszek, es Budapesten lakunk
kiiras ideje: 07.15.( bar a mai napig 2 het van mindig beirva, dokifuggo melyik mit mond, szoval ez akar 8.a is lehet)

wera: hat nem semmi ilyen hosszan ilyen akrivan unnepelni! Szep volt mindket ruha! Gratulalok

Mindenkinek tovabbi szep napot!
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újonnan érkezetteknek!

Wera, örülök, hogy az időjárás ellenére minden tökéletesen sikerült! Gyönyörű voltál az esküvő előtti napon is, hát még aznap...! Nagyon-nagyon boldog hétköznapokat kívánok nektek! Várjuk a fotókat!

Teó, nem tudom, a hangya-kérdés aktuális-e még nálatok. Anyuék a pici résekbe, a lehetséges hangyaútvonalakba sütőport szórtak, pár nap alatt el is tűntek a hangyák.

Kike, gratulálok a tesódnak!

Nagyon édesek a babák a fotókon! Kezdenek szépen gömbölyödni! Lassan mi is megyünk majd, csak megvárom, hogy ez a sok bigyó, amit be kellett vennem, kicsit ülepedjen, aztán minden négyzetmilliméterét megnézetjük a kicsinek. Remélem, semmi hatással nem voltak ezek a szerek a fejlődésére!
Tamimami, azt hiszem, te kérdeztél 4D-s helyekről. ami biztosan nagyon jó, az az Istenhegyi géndiagnosztikai centrum, ott dolgozik Hajdú Krisztina dr.nő, aki az ország egyik legjobb genetikusa. A másik, amiről jót hallottam, a Magzati diagnosztikai centrum, az a XIV. kerületben, a Bolgárkerék u-ban van. Mi a közelsége miatt azt fogjuk választani.

Gyönyörű ruhákat vettetek! Mi még várunk egy kicsit, feltérképezzük, mi van itthon Ottó holmijai között, amit lánykának is lehet adni, aztán veszünk még ezt-azt. Azért csak így apránként, mert ismerem Apát, ha megszületik a kicsi, úgyis el fog rohanni mindenféléket vásárolni, arra kell egy kicsit tartalékolni :wink:

Ez a nyavalya, ami itt a fejemben van, kezd egy szappanoperához hasonlítani: mindennap jön valami tünet, ami a szokásosat kicsit változatosabbá teszi... most pl. 2 napja fáj a fejem, mintha ki akarna szakadni a helyéből... szörnyű! Holnap rászánom magam, és elmegyek végre Apa fül-orr-gégészéhez, hogy vágja le a fejem... :evil: :(

Kép
Kép
bondi

WERA!!
Gratulálok házasságkötésetek alkalmából! SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Ha nem gond,teszek fel egy pociképet. 28.hét:

Kép

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! :lol:
Muffin, szerintem nagyon csinos vagy! Rúgd seggbe a párod, ha ilyeneket mond!!! :wink:
Magdolnam, nagyon szépek a rucik!!!
Wera, nagy-nagy gratula!!! Nagyon szép voltál előző nap is! :wink: Várjuk a többi fotót!!!
Orsi, szép nagy a pocakod!!! :lol:

Nekem azért lettek paráim a 4D után. Az egyik, a hölgy látott Luca szívében egy izmot jobban kivillanni. Egy pötty jobban látszódott mint a többi. Azt mondta, hogy sokszor látoot már ilyet, de általában eltűnik, így egymagában nem jelent problémát. A másik, hogy sok a magzatvízem. A harmadik, hogy a jobb vesemedencémben van egy tágulat. Valószínűleg Luca nyomja és nem tud kiürülni a vízelet rendesen, szóval leginkább a bal oldalamon kellene feküdnöm. De úgy meg rövid idő után szúr a bordámnál... :? Szóval ilyenek. Bocsi, ha untattalak titeket!

Kép
sziszka82

Halihó!

Ami, Kisfóka, Sziszka - gratulálok nektek, gyönyörűek a babák!!! Olyan jó kis ducik már!! :D Az előző uh-on még olyan kis vékonykák voltak mindenkinek, most meg már igazi kis bébiformájuk lett! Imádnivalók! :D :D

Sziszka - sok kismaminak több a magzatvize, picikét nekem is, de azt mondták emiatt még nem kell aggódni. Szerintem ezek mind olyan dolgok, amiről uh nélkül nem is tudnánk ha nem lenne uh és egyúttal nem is paráznánk miattuk. De hát ez a rossz olda annak a csodának, hogy már ilyen hamar láthatjuk a pocakunk lakóit! :? Nem szabad ezek miatt idegeskedni, minden rendben lesz! :wink:

Bondi - nagyon sajnállak az újabb megfázásos tünetek miatt! Remélem az a fül-orr doki ki tud már végre kezelni belőle!! Jó rég kínlódsz már ezzel basszus... :( Jobbulást kívánok! A fejfájásban most közre játszhat az idő is, a esküvőnkön 2 ember is mondta hogy szinte elviselhetetlenül fáj a feje egész nap! Sajna tudom milyen, bár szerencsére elég ritkán kell átélnem.

Orsi - nagyon csini vagy!! Gyönyörű gömbölyű pocakod van! :D :D És nagyon tetszik a fölsőd is! Irtó vidám és extra kismamis!!! :lol: Imádom az ilyeneket!! :wink:

Tami - üdv a klubban!! :D

Muffin - a házas élet eddig szuper! Ettől rosszab sose legyen! :lol:

Andi - szerintem totál elfelejtkezett rólad a védőnő. Nekem kedden reggel levették csinálták a cukortesztet és szerdán délelőtt 9-re már a körzetimnél volt az eredmény. Nyugodtan zaklasd!! :wink:
Vendég

nem emlékszem már ki kérdezte a bárányhimlő elleni oltást. És pár nappal ezelőtt beszéltem valakivel aki beoltatta a gyerekét és mégis kijött rajta később a bárányhimlő... meg szerintem is jobb ha az ilyeneken átesik a gyerek, mi is átestünk rajta... :)

wera, szerintem gyönyörű voltál!!!!!!!!!!!!! És tök jó hogy ilyen jól bírtad meg hogy minden jól sikerült. :) Majd várjuk a többi képet is, de ez a kettő is szuper. :)

anyjuk, d.dodo, ez nagyon poén hogy ennyire egyszerre fog bébitek születni! :)

orsitigris, gyönyörű a pocid!!!!!!!!!!és mintha ugyanolyan lenne a nadrágod mint az enyém. :) remélem a 28. héten nekem is ekkorára kell majd táguljon elöl. :)

sziszka, köszi :) és szerintem ne izgulj, minden rendben lesz.

voltunk ma az ikeában és vettünk végre egy csomó vállfát mert abból mindig kevés van... :) aztán ahogy sétálgattunk, odajött egy csaj és adott egy kismamis szórólapot. :) még én sem néztem meg, de ha jól emlékszem akkor www.bboom.hu vagy valami ilyesmi. meg is fogom nézni.

a másik. nem tudom ismeritek-e a lush termékeket (természetes alapanyagból készült szappanok, krémek stb.) szóval kaptam még régen egy ilyen csomagot de valamiért csak múlt héten nyitottuk ki és elhasználtunk egy fürdőbogyót. Olyan habfürdőt csinált és a bőrünk olyan puha lett tőle hogy csak na. Hát ezen felbuzdulva el is mentünk a boltba (eddig soha nem mentünk be mert iszonyat émelyítő illat árang kifelé ráadásul a férjem kikészül az erős illatoktól) szóval bementünk és ilyen fürdőgolyót nem vettünk, mert egy darab egy ezres és az azért sok egy fürdőért de vettünk egy nagyon jó illatú szappant, meg egy szappan alakú valamit ami hidratáló. azt ajánlották a pocimra csíkosodás ellen. 1990 volt, de mondom próbáljuk meg (van benne kakaóvaj meg mandulaolaj meg ilyenek) és ma kipróbáltuk. Nem hittem el! Férjem háromszor végighúzta a hasamon, és utána vagy 10 percig masszírozta hogy a bőröm be tudja szívni. még mindig iszonyat puha a bőröm és totál hidratált. vettem pedig ilyen pocikrémet és használtam is, de az semmi ehhez képest. És kb. semmi nem kopott le belőle. Úgyhogy aki tudja, próbálja ki mert valami hihetetlen cucc!!!!!!!!! Ja, és a neve therapy. Szerintem ez az egy darab végig elég lesz. Ja és mivel 4000Ft felett vásároltunk most kaptunk ajándékba mégegy ilyet csak abba kicsit más cuccok vannak de ugyanúgy hidratáló, és az meg asszem 2.200 lett volna. :)
Na mindegy, szóval fantasztikusan jó cucc. Amúgy nézzétek meg a www.lush.hu oldalt, ott minden fenn van. :)

na azt hiszem most ennyi. de gondolom elég is volt belőlem mára. :) Mindenkinek nagyon szép estét és jó éjszakát! :)

KépKép
muffin

Wera, hát immár Te is asszonnyá lettél, szép voltál nagyon!!!! És maradjatok is ilyne boldogok....

Lányok, ismerős nyert valami vásárlási utalványt a Camponában lévő bababoltba. Többet ő sem tud, de négy gyerek van, és nem igazán babakorúak. Ha valaki ott nézett ki valamit, szóljatok, nagyon kéne neki a pénz (egyedül van a gyerekekkel, és az utalványon 50000 Ftja van, amit csak egyben lehet kiadni). Köszi.

potyka

Sziasztok!
Jó reggelt!

Először is én is szeretnék mégegyszer gratulálni az újasszonynak!

Orsinak nagyon szép a pocija!

Ma én is ilyen korán itt vagyok, mert már nem bírtam aludni, elkezdtem parázni mert a hétvégén olyan keveset mozgott a kicsi és most egész éjjel nem, és amilyen hülye vagyok most várok várok várok... :(
Mozdulj meg...... :cry: :cry: :cry:
Vendég

jó reggelt! Kb. tíz perce ébredtünk. Férjemnek meg 7-kor kezdődik a munkaidő :roll: Úgyhogy kb. két perc alatt összekészült és elhúzott... Én meg nemsokára indulok a dokihoz úgyhogy megyek is készülni csak gyorsan benéztem. :) Este majd jövök, hátha lesz megint képem.
Mindenkinek szép napot!

KépKép
muffin

Sziasztok!

Wera!
Teljes szívemből gratulálok nektek!
Kívánom, hogy egész életetekben érezzétek azt a csodát, amit az elmúlt napokban, hogy immár összetartoztok!!!!
Nagyon csini voltál!
Várom a többi fotót is!

Sziasztok anyjuk és Dodó!

Én is a nővéremmel egyszerre vártam kisbabát!
Két hét volt közöttünk!
Nagyon jó volt egyszerre izgulni...
Mindíg volt valaki, akivel akkor internet hiányában megoszthattam a gondjaimat. (14 éve volt)
A lányok azóta is a legjobb barátnők!
aranyosak voltak kb 1 évesen, ahogy oda voltak a másikért.
Persze sajna nálatok a távolság nem kevés, de csak megoldjátok valahogy..!
Dodó!
Köszönöm, jól vagyok!
A méhszáj változatlan, de már egy kicsivel kevesebbet parázom.
Persze nálam is vannak hullámvölgyek, de próbálok derűs maradni!

Üdv Andi!
Örülök, hogy újra jöttél!
Mivel telnek a napjaid?

Orsitigris!
Nagyon csini a pocakod! A felsőd nekem is nagyon tetszik!

Mindenkinek, aki a hétvégén volt uh-n!
Nagyon aranyosak a fotók!
Jó, hogy ilyen fotogének voltak az apróságok! :wink:
Jók a bizonyítékok is a nemükről!
Nekünk ilyenünk nincs! :roll:

Magdolnam!
A fülbevaló nagyon szép! Fehérarany?
Valami hasonlót szeretnék én is Zsófinak!
A ruhák is nagyon aranyosak.
Azokkal a macisokkal már én is szemezek egy ideje...

Én a hétvégén a kikában voltam, szoptatós fotelt néztem, de aztán lebeszéltem magam róla... 69900 volt... :shock:
Persze majdnem magától ringatta a gyereket, de maradok a hagyományos ülő alkalmatosságnál...
Egy baldachin pedig 32000!
Azt pedig ezek szerint a Brendonban veszek. Merthogy még nem is tetszett.

Na, most lépek egy időre, de ma még jövök!
Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Sziasztok! Hol vagytok?

Valaki írta nem olyan régen, hogy beugrott a Brendonba????? 2D-s UH-ra mert beparázott!
Van a Brendonban 2D?????? Mennyibe kerül????
Mert a neten csak a 4D van fent!
Vendég

Szia Kata!
Nem Tappancs volt?
Sajna én nem emlékszem!

NE AGGÓDJ!
A BABÁD TÖKÉLETESEN JÓL VAN, CSAK LUSTÁLKODIK!
Nekem is voltak ilyen majréim, de hidd el, csak túlaggódod!

Én szombaton és vasárnap voltam így, de ma meg olyan mélyen bokszol, hogy egyfolytában pisilni járok... :oops:

Azt mondták, a frontok is furán befolyásolják a csöppségeket!
Vendég

Sziasztok!

Vidokata, nyugi!!! Nincsen semmi gond! Persze azt szeretjük ha aktívak, de rájuk is hatással vannak a frontok. Nekünk is vannal lustább napjaink. :wink:

Most voltam védőnőnél. Egy kicsit megint le lettem tolva, mert az elmúlt 3 hét alatt 2,5 kiló jött fel. Így összességében 9,5 kilónál tartok, azt mondta, hogy az végülis nem gáz. :? Viszont a pocakom 5cm-t nőtt a 3 hét alatt!!! :lol: De az sem levegő, szóval gondolom az is látszik a súlygyarapodásomon...

Kép
sziszka82

Jó Reggelt!

Wera! Gratulálok! Minden elismerésem az egész éjszakai tánchoz! Én tuti nem bírtam volna. De biztos közre játszott az adrenalin.

Vidokata! Ne izgulj a mozgás miatt. Tegnap este és éjszaka is nekem is keveset mozgott. Reggel is magához képest lusti volt. Fel is ébresztettem szegénykémet, azóta meg meg sem áll. Ha alszik, nő nagyot! Ja és szerintem Titi írta, hogy elment UH-ra, mert aggódott. 5000 Ft volt.

Ma nem kell főznöm, úgyhogy rendberakom Roli szekrényét. Van egy csomó ruha benne, amit már kinőtt. Csak az a baj, ha onnan kiveszem, nem nagyon tudom hova tenni, na majd csak elsúvasztom valahova.

Nekem is meg kéne már mérnem a hasamat, még nem is mértem soha.

Kép
szly27

Sziasztok!

Wera! Mégegyszer hatalmas gratula nektek!
Ügyes voltál,hogy így bírtad a bulit!
Nagyon szépek a ruhák,szombaton biztos még szebb voltál!
Várjuk a fotókat majd ha időd engedi!
Szép naaopt mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Anyjuk és Dodó, mi is majdnem egyszerre szülünk majd a nővéremmel! Ő két héttel későbbre van kiírva :)
Olyan jó, bár nagyon fura, hogy teljesen másképp áll az ő orvosa, az őv álasztott kórháza a dolgokhoz. Szegény, mindig ki van bukva a bánásmódtól, egy csomót kell várnia, de azért marad ott (SOTE I-es), mert mégiscsak klinikai háttér van mögötte, jól felszerelt újszülöttrészleggel (bár ezek az általam választott ÁEK-ban is vannak), mert idén tölti a 40-et, és reméli, nagyobb biztonságban lesz, mint egy "sima" kórházban.

Kata, mocorgott már a picurka? Ne aggódj, biztos megérezte a frontot, azért nem annyira aktív.

Reggel voltam megint gégésznél, aki együttérzően meghallgatta a panaszaimat, és azt mondta, igazából nem tud mit tenni, maradnak a természetes gyógymódok és az orrcsepp - lehet, hogy a terhesség miatt tartós allergiás állapot alakult ki. Ő mindkét gyerekével végigszenvedte az allergiát. Így hát marad a csendben, békében tűrés.... A migrénes fejfájásomat meg simán okozhatja a béka feneke alatti vérnyomásom, lassan receptre írják nekem a koffeint... De olyan nehezen lépek túl ezen a nyomottságon, ráadásul énekhangom sincs, és most Húsvét környékén rakás koncertünk lesz, úgyhogy nem tudok mást tenni, mint jelenlétemmel lélekben támogatni szólamtársaimat...
Bocs, hogy ennyit nyavalygok, de ilyesmit korábban sosem tapasztaltam. Tudom, hogy sokan sokkal komolyabb gondokkal küzdötök, nekem legalább a pocakommal és a babámmal nincsenek problémáim. Próbálom is a hajamnál fogva az optimizmusba rángatni magam.... :roll:

Legyen szép, panaszmentes napotok!

Kép
Kép
bondi

Wera,
milyen szép menyasszony voltál!!! És milyen jól bírtad a táncot, nahát! Én már egy kis ácsorgástól kivagyok...

A kisbébik nagyon aranyosak... én is akarok ilyen 4D-s képet, igenis!!! Na, ma megyek uh-ra, lesz nekem 2D-s, az is valami.
(nem, sajnos nem tudom feltenni, valószínűleg én vagyok a legbénább ebben a témában...)
és a ruhácskák is... ha ma kiderül, hogy fiam lesz :D , én is nekiállok vásárolni! Ha lányom, akkor nem annyira, mert van egy adag babaruhánk Szonjáról.

Képzeljétek, a lányom vasárnapra állítira belázasodott, egész késő estig csak egy-két órára bírtuk lenyomni a lázát. De éjszaka szerencsére már láztalan volt, úgyhogy talán semmi komoly. Most az apjával otthon mulatnak!

KépKép
szkagi

Sziasztok!

WERA! Csodaszépek a ruhák! :D A pocid tényleg nagyon elbújt bennük! Kíváncsian várom a szombati képeket is!

Vasárnap nagy főzést rendeztünk anyukámmal. Csak öten voltunk rá, de mivel a többség elég nagyétkű...
Húsleves készült, csirkepörkölt nokedlivel, mindez olyan mennyiségben, hogy egy kisebb hadsereget simán vendégül tudtunk volna látni! Úgyhogy ma nem kell főznöm, meg azt hiszem vagy két napig. :lol:

Aztán délután "elugrottunk" a dédnagymamámhoz vidékre, hogy végre Ő is megtudja a nagy hírt! Párom magára vállalta a bejelentést, nagyon aranyos volt. És mikor a dédi megtudta, hogy ÜKNAGYMAMA LESZ, örömében elsírta magát. Olyan megható volt hogy Én is könnyeztem.

Végül elmentünk Budaörsre az Auchanba bevásárolni kajaügyileg egy-két dolgot, ha már úgyis olyan "kevés" van otthon.

Jól elfáradtam, gondoltam majd legalább ki fogom tudni aludni magam, hát erre reggel fél kilenckor anyósomra ébredek, hogy kopogtat. :roll: Ennyit a pihiről. Mindig jó érzéke volt a látogatások idejét tekintve. De aranyos volt, legalább elmosogatta a vacsi maradványait, meg hozott nekem epret.
Most ment el, de már nem tudok visszaaludni, majd talán délután.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Na végre megmozdult! Hogy lehetek ilyen hülye! :oops:
Pedig az értelmesebb felem tudja, hogy nem kell izgulni! (de sajnos néha rémképeket látok, és sajnos el tudom képzelni mik történhetnek, ez nem jó... :( :( )

Titi: nagyon köszi a tippet a turkálóval kapcsolatban! Ma elmentem és mindjárt rakok képet is, miket vettem :D :D :D (az összeset 1500 ft-ért) Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Vera, hatalmas graula nektek, legyetek nagyon boldogok!

Engem is elért a babaruha láz, de én még csak a pincében válogattam át Zsuzska ruháit, hogy melyik annyira lányos, hogy nem lehet majd fiúra adni :oops: Hát van egy pár rózsaszín csoda, amit félreraktam, hogy ez tuti nem lesz jó!
De azért szerencsére sok használható van, meg még kapunk is, szerintem ruhát nem nagyon kell vennem.
Bár majd biztos én is elcsábulok.

Úgy néz ki végre találtunk gipszkartonost, nem akarom elszólni, de állítólag a héten megcsinálja a szobát. Hogy megint micsoda felfordulás lesz itt, lehet majd takarítani rendesen! :(

De ha kész lesz, akkor végre nekiláthatunk a babaszobának is!
Már alig várom, hogy összerakjuk az ágyat, most a pincében van.

Szép napot mindenkinek, megyek dolgozni, remélem este ide tudok ülni!

Vidokata! Minden rendben?

Kép
Kép
patr

Kata, pont akkor írtál, amikor én, örülök, hogy minden oké!

Kép
Kép
patr

Kata!

Örülök, hogy végre megnyugodtál!!! :lol: :lol: :lol:

Nagyon aranyos ruhákat vettél!
Lassan nekem is kedvet csináltok a túrkáláshoz... :wink:
Csak apa elvitte az autót, úgyhogy ma itthon leszek már, büntiben.. 8)
Vendég

Sziasztok!

Felhívtam már a védőnőt. A cukrom jó lett, nincs vele gond, a vas viszont alacsonyabb, így marad a 2x1. + Cvitamin.

Tuti elfelejtette egyébként, de ez van. Nem szeretek telefonálgatni feleslegesen, de kíváncsi voltam már az eredményekre.

Húú, nagyon éhes lettem. Megyek enni.(Töltött paprikát..nyami.)

Wera! Gratulálok, kíváncsian várom a képeket!

Kata! Szerencsére minden oké, ne idegeskedj!

Jaj, olyan szépek a babaruhák. Mi a hónap utolsó 3 napjában fogunk festeni és akkor hozzák el a kiságyat és a babaruhákat is. Csak akkor látom meg, hogy mit is kell még vennem. Már alig várom. Jó lenne már látni, hogy mire kell költenem. Autósülés és babakocsi az tuti. De ezzel még ráérek, majd később megvesszük.

Képzeljétek!
Pénteken koncerten volam. :oops:
A páromék itthon játszottak és megbeszéltük, hogy vagy 2 számra kimegyek. De nem 2 szám lett belőle. A végéig kint voltam, így fél 3 körül értünk haza.
De én haza akartam jnni... Csak manó nem...rángatta a köldökzsinórt, így kénytelen voltam maradni...Egyedül csak nem hagyom kint. Meg amúgy is sztem szemétség lett volna 2 szám után otthagyni a koncertet. Így van? :lol: :lol: :lol:
De nem volt semmi gond, nem fájt és nem is keményedett.
Szombaton meg fánkot sütöttem. De hamar elfogyott. Elég fitt vagyok az utóbbi napokban. Remélem így is marad.
Csak az alvással vannak gondjaim. De majd csak rendeződik az is.

Na jó, elhallgatok, megyek tápolni.

sz.andi

Sziasztok!

Elősször is nagy nagy gratula Werának!!!!

Az alvással kapcsolatban én is bajban vagyok hajnal 2 fele felkelek és 4ig biztos nem tudok visszaaludni, csak az a baj hogy fél 7-kor meg kelek mert indulok munkába, úgyhogy most is majd leesik a fejem az irodában olyan álmos vagyok.

A másik gondom, hogy a savam a torkomban van, és (bocs a kijelentésemért de másképp nem tudom leírni) állandóan büfögök. Nektek nincs ilyen panaszotok?

Csütörtökön megyek Debrecenbe a férjemmel babakocsit nézni meg vásárolni, mert én még semmit sem vettem, már alig várom.

Üdv: Kata

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
jeneik

Ja még azt felejtettem el mondani, hogy nagyon izgulok mert fél 4-kor viszem a lányomat kéttannyelvű osztályba felvéteizni, most megy elsőbe.

Szorítsatok neki remélem ügyes lesz és felveszik!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
jeneik

Jeneik: amit a gyomorsavról írtál, ahhoz jobb ha hozzászoksz, mert állítólag csak rosszabb lesz, ahogy a baba egyre feljebb tolja a gyomrodat, meg a gyomorszáj is hamarabb nyit. (sajnos nekem is van ilyen :( , ill. volt is de most erőteljesen fokozódott)
A csoki, kávé, zsíros fűszeres ételek, méginkább elernyesztik a gyomorszáj záróizmát, szóval ezeket érdemes kerülni és ha kell félig ülve aludni :(
Vendég

Ja a kislányodnak drukkolunk!

Sz. Andi: hogy ti mikre vagytok képesek... koncert??
Ja és Wera az egész éjszakás tánccal??? (mondjuk én nem terhesen is alig bírtam szusszal a saját lagzimat :) )

Akinek már volt kisbabája, nem tudná megírni nekem, hogy kb. mekkora (hányszor hány cm) egy olyan babatakaró??, meg esetleg a kiságyba való fejvédő??
Mert gyönyörű szép anyagom van (meg varrógépem, és még használni is szeretm) és gondoltam megpróbálok egy olyat varrni!
Ha nem megy majd beruházunk egyre :D :D :D
Vendég

na hello csajok gyors leszek. Most jöttem haza. A cukrom tökéletes, a pisiben sem volt semmi, minden eredményem ideális. Vérnyomásom a szokásos 100/60 úgyhogy azt hiszem minden a legnagyobb rendben. MOndta a doki, hogy akkor négy hét múlva menjek. Erre én néztem nagyot, mert öt hete nem volt semmi vizsgálat, múlt héten levették a cukrot és azt mondták menjek ezen a héten mert az eredmény is meglesz meg akkor megnéz a doki. Úgyhogy mondom neki és akkor most meg sem nézzük? :) Persze megnéztük. Nézett jó nagyot, mert két héttel nagyobb a bébi mint kellene. Először nézegeti a fejét mondja hogy jó nagy. Na erre persze beparáztam mert eddig minden vizsgálaton megjegyezték (a 4d-n is tőle függetlenül) mondom és az nem gáz? Erre nézegeti tovább és mondja dehogy, nézzem meg a lábát. Olyan gyönyörű hosszú lábai vannak! Komolyan gyönyörű ez a gyerek!!!!!! Úgyhogy mondta hogy kis gyerek itt már nem lesz, de annál nagyobb baj sose legyen. :) Úgyhogy két héttel nagyobbak vagyunk a korunknál, és még mindig a fenekünk van lefelé... Azért mostmár jó lenne ha elkezdene fordulni, mert eddig amióta megvan, mindig csak fenékkel lefelé volt és remélem nem szokja meg annyira hogy aztán nem akar átfordulni... Most amikor már rávettem magam a szülésre... :) Na amúgy képeket megint nem túl jókat kaptam, de az egyik nagyon cuki azt majd megpróbálom feltenni.
Pár perce értem haza, gyorsan bekevertem egy kefíres lángost estére, aztán most meg várom a tanítványt, elvileg pár percen belül itt lesz, úgyhogy húzok is, majd este jövök és megpróbálom feltenni a képet is.
Mindenkinek szép napot!

KépKép
muffin

Sziasztok!

Wera!
Nagyon örülök hogy minden jól alakult, gyönyörűszép voltál ! Várjuk a többi fotót is :wink:

Anyjuk-Tamimami, üdv itt!
Tök jó hogy szinte egyszerre szültök majd Dodóval, nagyszerű lehet osztozni a tapasztalatokon, élményeken :D

Jeneik!
Sajnos ismerős a sav érzés, nekem este szokott előjönni, mikor lefeküdnék :( Mondjuk nálam lehet a késői evések miatt is :? de hát hiába, nem tudom megállni.

Andi!
Milyen koncerten voltál? egy kis jó rock talán? :lol:
én itthon szoktam üvöltöztetni a CDlejátszót, és kornyikálok hozzá jó nagyokat, ilyenkor néha megjutalmaz a bébi egy jó kis mocorgással :wink: vagy az is lehet hogy csak tiltakozni szeretne, hagyjam már abba :lol:

Muffin!
ne türelmetlenkedj, van még ideje forgolódni :wink:

Kata!
Nagyon jó cuccokat vettél, csinik !

Sziszka!
Szerintem nem sok az a 9 és fél kiló összességében, a lényeg az, hogy te jól érezd magad, utána úgyis leadod :wink:

Kép
kimma

sziszka, a 9 és fél kiló 27 hetesen szerintem sem vészes, én most tartok 10 kilónál... amin már nem is izgatom magam mert nem veszem észre hogy igazán dagadtabb lennék. Persze valahol lennie kell azoknak a kilóknak, de most nem érdekel.

Mondja azt valaki hogy nem nekem van a legerősebb kicsi fiam!!! :) A minőség nem a legjobb, de a kép... :)
Köszi a vigasztalásokat hogy még nem késő befordulni. Én is tudom, csak eddig még egyszer sem volt fordítva azért gondolom hogy jó lett volna legalább egyszer látni hogy olyat is tud... :) de igazából bennmaradni nem fog. :)
Kép

KépKép
muffin

Muffin!
Gratulálok!
Nem semmi fotó....! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Micsoda muszklija van!
Vendég

hat nem tudom en ezzel a majdnem egyszerre szulunk dologgal nem vagyok annyira boldog. Egyreszt ket tok egymastol eltero terhesseg- hugome tok gondtalan fitt es minden elorehaladott es szuper, en tele nem csak alaptalan felelmekkel, no energia, gorcsok, dieta.... A masik meg a mar most - es gondolom a babak vilagrajovetele utan erosodo- jelenlevo hasonlitgatas. NA ez az amit utalok, es hallani sem akarok. Tudom ez a csaladon mulik, es akar tenyleg izgis is lehetne egyszerre gyermeket varni de igy nem az.

Ez csuda jo, milyen szep ruhak! Hol lehet ilyen jo turit talalni? Azt hiszem en sem hagyom ki! bAR ruhat annyian igertek, hogy akar egyet sem kene vennem, de a tudat, hogy vehetek...

Bondi: koszi a 4d-s infot, en is pont a bolgarkertesz utcai kozponttal szemezek, meghozza nem csak mert nagyon kozel van, hanem tenyleg van szakmai hattere es nem csak valami uzleti fogas.

Mindenkinek szep estet, jo pihit nyugodalmasabb ejszakat!

Nekem a tegnapi ejszaka valami csoda volt, 5 honapja nem igen volt ilyenben reszem. 8 kor kidoltem este a sorbol es reggel 7.30kor ugy ebredtem, hogy csak egyszer voltam kinn wc-n.
Ez am az orom:)
Hasonlokat mindenkinek!
Vendég

ja, és anyjuk hozzászólásáról jut eszembe, hogy mi is a bolgárkerék utcába megyünk 22-én reggel 10-re. Férjem felhívta ma őket és bejelentkezett. :)

KépKép
muffin

Sziasztok!!

Hát érdekes amit anyjuk ir, de én nem érzem azt, hogy bármiféle hasonlítgatás lenne....... tény, hogy nekem tényleg egy nyugodt, gond nélküli terhességem van ezidáig (le is kopogtam gyorsan) kivéve mikor a legelején rohantunk be az ügyeletre barnás véres folyással, és még csak meg sem néztek, (mert itt ugy vélik, hogy a 12. hétig az is természetes ha elvetél valaki). De azóta semmi!!
De mindemellé nem gondolom, hogy bármi hasonlítgatás lenne a család részéről kettőnk között!!! Na mindegy......

muffin!
Nagyon aranyos a babóka a képen! :)

d.dodó

na meg is vacsiztunk. voltam ma egyik nagynénémnél és leírtam a fincsi kefíres lángos receptjét, délután amikor írtam azt kevertem be és estére meg is kelt, most meg kisütöttem és naggggyon fincsi lett. Megkentük fokhagymával, tettem rá jó sok tejfölt meg sajtot. Hmmm. :)
Hasonlítgatás. Tény hogy előfordul ilyesmi. Pl. férjeméknél nem unokatesóval jött ki, hanem viccesebb helyzet adódott. Amikor apósomék bejelentették a nagypapának hogy nagypapa lesz, ő meg azt válaszolta apósomnak, hogy neked meg öcséd lesz... :) És két hét van közöttük és mindig hasonlítgatták őket... Férjem szerint ez is akadálya volt évekig hogy igazán jó kapcsolat legyen közöttük. De mostanra szerencsére felnőttek és tök jóban vagyunk vele is meg a feleségével is meg a cuki kiscsajszijukkal is...

Na most kifújom magam a 'kis' vacsi után, aztán még benézek bár nincs most túl nagy forgalom...

KépKép
muffin

Muffin, a kefíres receptet leírnád? A végeredmény hasonlít ahhoz, amit a bácsik a bodegában árulnak a Balatonon?

potyka

nem, a végeredmény sokkal jobb. :) legalábbis nem lesz olyan nehéz a tészta és hmm fincsi. És baromi egyszerű:
2 kefírbe belekeversz két tojást
500 dkg lisztbe teszel 2 kávéskanál sót meg egy porélesztőt, majd beleteszed a tojásos kefíreket. Jó alaposan összegyúrod, és a hűtőbe teszed 4-5 órára. Majd szépen kisütöd. Ennyi. Baromi egyszerű. :)

KépKép
muffin

Muffin!

500 dkg? nem 50 dkg?
Az 5 kg. jó sok lángos lenne belőle!
Egyébként én is ki fogom próbálni. Jól gondolom hogy fél kg liszt kell bele?

Kép
szly27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?