Új privát üzeneted érkezett!

Rájöttem mi lehet a baja Napsinak. :( Én voltam a béna, mert ettem tegnap pár szem zöldborsót. :roll: Teljesen kiment a fejemből...
Front is lehet, mert egész éjjel és délelőtt fújt a szél, most meg semmi, ráadásul 7ágra süt a nap.

Csajok! Jó nektek ez a méregetés? Ennyit evett, annyit evett, stb? Beszéltétek már, hogy nem mindig egyforma a tej minősége sem.
Nekem fogalmam sincs, hogy mennyit eszik, de nem is érdekel, mert semmi baja. Sőt! Érzem, hogy hízik. Olyan nehéz... Meg a ruháin is látom.
Mindenesetre hétfőn megyünk a 6hetes kontrollra, lehet a doki meg majd rácáfol, és igenis mérnem kéne, hogy mennyit eszik...
Nem bántó szándékkal írtam, nehogy félreértsétek...

Kép
tittina1982

Vettem olyan mam-cumit, amit mondtatok (a férjem egy másik fajtát hozott, de az nem jött be, folyton félrenyelt, és nem is volt jó az avent-üveghez, csak egy másikhoz).
Drukkoljatok! :)
Most pár napig csak a férjem fogja etetni üvegből, hátha tőle jobban elfogadja, ráadásul én nem bírom tovább nézni a kínlódást... :( Ma megint kiborultam persze... :(
Most sétáltam egyet, és jobb! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas
én nagyon drukkolok!
sztem az a legpuhább meg leginkább cicihez hasonló cummogó :D Az meg tök jó, hogy apát is bevonod - az én párom nagyon szerette etetni Julit (a mai napig is nagyon össze vannak nőve) :wink:

Tittina
nekem nem jó, piszkosul utálom, de nem tehetek mást. :? Sára az evések 99%-át végigüvölti és nálunk sosincs olyan , h elégedetten abbahagyja és még utána is sír sokat. ilyenkor némi útmutatót jelent ahhoz, h kitaláljam, vajon most begörcsölt a gyomorszája (ugye nála most derült ki ez a probléma) és azért sír, vagy mert vlenül egyszerre túl sok szaladt a pocakjába (ez olyan 40g után követk. be) vagy behergeli magát, mert nem megy olyan tempóban a tejci ahogy szeretné vagy egyszerűen jól lakott (ilyenkor is sír)... Soha nem gondoltam, h 3 hósan itt fogunk tartani. Én az első hetekben nem is mértem, de akkor már végigüvöltötte szegény az egész napot... Azt remélem, hamar kinövi és akkor jól kidobobom szegény szerkezetet. :lol:

Kép
Kép
kismok

Ügyesek voltak! Bár nem sokat, de azt jóízűen ette meg a csajszi!
Remélem pár nap múlva nekem is sikerül megetetnem üvegből! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kismok
Anno Sebit is rendszeresen etette az apja, főleg akkor, amikor már én annyira kivoltam, hogy képtelen voltam éjjel felkelni a kölökhöz. :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk ez a tápi téma nem gond...Bár az is probléma, hogy én mindent olyan lazán veszek. Hát nem tom. Ha rángatja a cicim akkor tápit kap. Vszínű nincs benne elég. Ha tök üres akkor is tápit kap. Átlagban napi 5x eszik. Már nem mérem, visszavittem a mérleget. Ha kizabálta mind a kettőt, berakom az ágyba és óbégat, akkor megkíálom táppal. Így napi egyszer, de van, hogy kétszer kap tápot. De nem bánom. Egy csepp anyatej már elég az immunrendszerének, annyi meg csak jön. :D Ha idegeskedek, akkor nincs egy csöpp se. Avent 1el eszi a Beba Ha Start1 et. Evvvan. Nő a fogunk. Nagyon szupi. Vonyííííííííííííítunk. Apa meg lelkiismeretfurdalást kapott, hogy a gyerek azért óbégatott két órát, mert melege volt, ő meg nem vette észre és most biztos haragszik rá. :D
Tejhez még hozzátenném. Lányok! Ki hány éves? Az a fixa ideám, hogy itt akinek van teje, az még nincs 30. Én annyi vagyok pont. Sztem ha 20évesen szültem volna több lenne. Írjátok már meg, hogy ki hány éves és anyatejes e, vagy mennyire anyatejes.És még valami. Nektek elmondom, hogy mekkora marha voltam. Gábor hazaállít egy orchidea csokorral, meg egy szál tulipánnal Abigélnek. Én meg nem örülök, hogy nekem van a legédesebb férjem, nem LEBXXXOM, hogy én miért nem kapok tulipánt. Mert az az én kedvenc virágom és már négy éve nem kapok tőle azt, pedig úgy szeretném. És tök jól elrontottam az egész nőnapot. Gábor csak annyit mondott, hogy szégyeljem magam. És igaza volt. Hát ennyi. És tudjátok mi a legtetübb. hogy még mindíg vágyok a tulipánra, és Abigél előbb kapott, pedig majdnem biztos, hogy nem az lesz a kedvence, mint én. hát ilyen egy tetü alak vagyok

Kép
nyafi

Nyafi :D
nekem inkább filmbeillően aranyos a sztorid. Pár év múlva jókat fogtok röhögni rajta. Nálunk is történtek már hasonlók... :oops: :lol:
Amúgy 28 vagyok még egy hónapig... :lol:

Kép
Kép
kismok

Ajaj, Kismok, mikor van a szülinapod? :)
Én egy hónap múlva (5-én) leszek 28. :D

Bocs', hoyg most csak ennyi, de megyek fejni., majd lefeküdni... holnap sem hiszem, hoyg leszek, bár hátha akad majd pár percem.
Szép vasárnapot! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kész vagyok mint a lecke!!!
Nagyon mérges vagyok. Valakinek el kell mondjam mert megbolondulok. Most mentek el a vendégek ezzel nem is lenne baj mert normál körülmények között Barbi már rég aludna. De van egy nő a párom unokatesójának a felesége aki ha beteszi a lábát a lakásunkba mintha a villám vágna bele. Én még ilyet nem láttam. Eddig 2X volt nálunk mind a 2X Barbi nagyon nyűgös volt sirt orditott ami rá soha nem jellemző sugárba kihányta a kaját. Akkor azt hittem véletlen. Ma megint itt volt és ahogy belépett a házba az addig békés mosolygós gyerek sirós nyugtalan lett, majd mondja a nő hogy had fogja meg. Én odaadtam de abban a pillanatbal vigasztalhatatlanul elkezdett sirni és egyszerűen nem tudtuk megvigasztalni. Mivel Erdélyi a párom a rokonai mindenféle hókuszpókuszt csináltak piros madzag a csuklójára meg vizbe kenyeret áztattak és kereszteket kentek a gyerekre, meg mittudom én mit csináltak majd jó 2 órás sirás után megnyugodott. ez a nő Csángó vagy mi a szösz, én nem tudom mi lehet ez de asszem soha többet nem engedem a gyerek közelébe. Most tudtam leülni enni mert most tudtam otthagyni senkit nem fogadott el maga mellett csak engem. Nagyon lefárasztott, hogy órákon át csak beszélgetek neki, ringatom és Barbi csak sir és sir én meg nem tudok mit tenni.
Bocsi csajok de ezt ki kellett irnom magamból. :cry:
Megyek mert megint nyöszörög. :(

drumka

Nyafi
Szerintem is aranyos ez a virág-sztori! :lol:
Annnnnnyira jellemző erre az időszakra?!
Sebi március végi, az első anyák napjára apja vett két csokrot, egyet Sebi, egyet meg a saját nevében. És nekem is az volt a legnagyobb bajom, hogy miért pont narancssárga liliomot, amikor azt utálom?! :lol:
Egyébként én most vagyok 30, de Sebivel még csak 27 voltam...

Drumka
Nem semmi a történet?!
Hozzáteszem lehet, hogy tényleg érez rajta vmit!

Kép
Kép
Kép
cas

Ok leviszem a korhatárt 25re

Kép
nyafi

Sziasztok!

Mint mindig, csak gyorsan átfutottam, hogy reagálni is tudjak.

Tittina: Szerintem azért ez már napirendnek mondható, főleg, ha minden nap tartja magát ehhez. Ha már van egy-két dolog ami fix egy nap, pl. fürdetés. szerintem az az.
A mienk is majdnem így alakul, annyi kivétellel, hogy az esti 7-8 órás fürcsi és kaja után Lili már csak 3-kor kel fel, aztán utána meg 3 óránként. És a reggeli 6 órás után 9-ig általában fent van.

Egyébként pedig én már 34 leszek a nyáron és még azért van annyi tejem amennyi kell. Eddig 2x adtam neki tápot este, de nagyon minimálisat evett belőle. Azt is a biztonság kedvéért csináltam.

Vendégek: Néha valóban teher és fárasztóak, főleg ha olyanok mint Drumkáéknál. Biztos hogy van abban valami hogy a babák megérzik a negatív kisugárzást is, mint ahogy fordítva is van.

Most megyek, nemsokára utazunk anyukámékhoz és még előtte pakolnom, rakodnom kell.

Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!
Virág-mizéria nálunk is van... :lol:

Drumka! Nem semmi tényleg, meg miaz, hogy hajnalbban mennek haza??????????? Szoptatós kismamának pihennie kéne, nmem illik ilyen sokáig maradni, akármilyen rokon!!!!!!! Nem semmi felekezet! Ne engedd máskor!

Kérdés: hetek óta 10-15 ml tejem volt naponta, kb. 1 hete már nem szórakozok vele, mert egyre csak fogyott, kínlódás, préselés, kirepedt, abbahagytam a fejést....ilyenkor mi van? Hogy fog elapadni? Magától? Vagy fejjek még? Nem fog begyulladni? Cas és akinem már apadt el teje! Mit kell ilyenkor csinálni?
Fú lehet, hogy nagyon butus vagyok, bocsi! :oops: :oops: :oops:

Ja, ma nem lesz keresztelő, mert tesóm (keresztanya) fertőző beteg lett a héten, nem mehet közösségbe, ápr. 13. az új időpont...hát ez van.

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Nyafi:Én 35 vagyok,és tápizunk,de szerintem nincs jelentősége,mert a hugom 21 volt amikor az elsőt szülte,és két hónapig tudta szoptatni.

Nálunk olyan jól telt a Nőnap,hogy se virág,se semmi.Reggel 8-tól este 7-ig megállás nélkük festéket vakartunk,gletteltünk aztán csiszolás,és újra festés,hogy legalább szombatra valamennyire lakható legyen,mert költözünk.Úgyhogy a legnagyobb ajándék az volt,hogy megfürödhettem,és lefeküdhettem aludni..Majd bepótóljuk......

Úgyhogy addig még vagyok,de azután egy kicsit nem leszek,mert kb.két hét mire átviszik a netet.Remélem hamarabb.

És képzeljétek szegény Réka már olyan nyügi volt,mert hát persze 7-kor kaja,és fürdés időben még én takaritottam.Úgyhogy adtam neki enni.Aztán haza fürdés,és békésen beszélgetett az ágyban 9-ig.Utána megetettem,és reggel fél 7-ig aludt.

Holnap megyünk szurira.Az utolsó kötelező.

Kép

Kép
ancsa03

Kkriszti
El fog szépen apadni, ha nem nyúlsz hozzá többet.
Mivel egy hete nem csinálsz vele semmit, ami minimális termelődik, már nem okoz gondot. Nem fog begyulladni.
Nekem gyakorlatilag 1 hét alatt teljesen elapadt Sebinél (és most se fog tovább tartani attól tartok :(), de 1-2 cseppet még egy évvel később is ki tudtam préselni (de az már megint olyan sűrű, zsíros volt, mint az előtej a terhesség alatt). :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ui: Ha mégis azt éreznéd, hogy feszül-csomósodik (nem hiszem, hogy erre sor kerülne), akkor épp csak annyit fejj belőle, amennyi a csomókat és a feszülést megszünteti.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :D
Szurkolok és sokat gondolok Rád! Rendben lesz minden, hidd el!!
Egyébként a tápszert tőlem sem fogadja el könnyen Marci - tegnap kétszer is kellett pótolni. Másodszorra addig próbálkoztam, még elfogadta, mert azon az alapon gondolkozom, hogy mit csinálok, ha kettesben vagyunk, akkor is ennie kell :roll:
Sebi hogyan viseli?? Féltékeny??

Nyafi :D
Elméletedet én - mint korelnök :oops: - megcáfolom :wink: 36 múltam, s 90%-ban anyatejet kap (volt, hogyegy-két hétig csak azt), a Kristófot 21 évesen szültem s alig volt tejem, kb 6 hetes korában már semmi :cry:
Virágsztori - én semmilyet sem kaptam, mondjuk tudja a párom, hogy nem kérek virágot soha....na de mást sem kaptam:oops: majd reklamálok :lol:

Kriszti :D
Doki nem tud adni valami gyógyszert, ami elapasztja?? :roll:

Titti :D
Ügyik vagytok, hogy már van napirendetek :lol:Nálunk még semmi konkrét. Sokáig össze-vissza evett (még igazán most is), ébredésben sincs semmi rendszer...nem is erőltetem...fürdés nálunk 20.30 és 21.30 között valamikor, de ez is változhat.
Mérlegelés - nekem mániám, de mióta otthon voltunk (s nem volt), már ügyesen leszoktam róla. Csak akkor mérem, ha úgy érzem, hogy nincs tejem...tegnap is ezért kapott kétszer kiegészítést.

Ancsa :D
Az tartsa bennetek a lelket, hogy milyen jó lesz a szép újban lakni....addig is sok-sok erőt, kitartást Nektek és Rékának is :wink:
Oltáshoz mennek a drukkok!

Drumka :D
Bas....us...ez nem semmi :shock: biztos, hogy vannak ilyen emberek, mint ahogy fentebb írta valaki, hogy az ellentétje is (hála Istennek ilyenekből van több :lol: ), én még csak ilyet láttam. Apukám is ilyen, Kristóf is, úgy tűnik...minden gyerek imádja őket :wink:
Tényleg, Karesz hogyan viszonyul a hugicához???
Te még mindig nagyon jól nyomod a programokat!!
Nekem a legnagyobb bajom, hogy nem tudom sehogy beosztani a napomat :oops: :oops: már útálom magam érte :oops:

MA VAGYUNK HÁROM HÓNAPOSAK!! :lol: :lol: El sem hiszem, itt már vége a csecsemő kornak...kicsit sajnálom, de hát ez az élet rendje :?
Tegnap reszeltem rendes almát, s steril gézlapon átszűrtem, s 25 ml friss hígitatatlan almalevet kanalaztunk be délelőtt :lol: úgy nyelte, mint kacsa a nokkedlit :wink: Vettünk gyümölcscentrifugát, s ma őszilevet próbálok adni neki :roll:
Mondta a dokinéni, hogy sütőtök levet adhatok még ezen kívül, illetve óvatosan narancs-, és grepfuit levet (ez utóbbi kettővel még várok)...de nem tudom, hogy a sütőtököt hogyan kell csinálni :roll: :roll: Aki tud, légyszi segítsen!!

Gem :D
Minden nap gondolok Rád, jelentkezz, hogy vagy!!!

Talán ma lesznek képek is, akkor még jövök, s teszek egy párat..

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi:Köszike!Szombaton már költözünk,de még csak a háromnegyede van kész.Mostmár kell a hitel is ahoz,hogy teljesen be tudjuk fejezni,de még mindig ülnek rajta.Eddig ment saját erőből.
Én már sokmindent adtam Rékának,de a narancsaot még nem.Azt mondják,hogy azt csak tényleg egy éves kor után.Bár a borsót már lehet kapni négyhós kortól,de még azt sem mertem.Amit merek az a sütőtök,par.burgonya,őszi,alma,banán.az utóbbi picit fog,bár Réka hasát nem bántotta.

Gratula a három hónaphoz.ÚÚÚÚÚgy elszalad az idő.Pont most nézegettem Réka régi képeit.Hogy milyen icuri-picuri volt....

Kép

Kép
ancsa03

Drumka
Nagyon sajnálom. Párod mit gondol erről a dologról azzal a rokonnal kapcsolatban? Tuti amúgy, hogy vannak ilyen emberek.

Nyafi
15-én leszek 26 éves. :shock: Hogy szalad az idő... És a gimis osztályomból én vagyok az első anyuka.

Szilvi
Gratula a 3. hófordulóhoz.
Én sem adnék még narancsot, meg grapefruitot. Narancsot 7 hónapos kortól írja egy szaklap, a nagy keserűt meg 18(!)-tól.
Jajj, akartam már kérdezni, hogy a repülőn a babákat ölbe fogják az anyukák? Vagy hogy van ez? Mert ugye akkor nincs bekötve...

Ancsa
Kitartás, már nem sok van (ahogy írod)!
Aztán majd pihentek egy nagyot a Csajoddal.

Domidina
Irigyellek, hogy utaztok. Én is szeretnék már kimozdulni kicsit.
Májusra terveztük Mo-ot autóval, remélem nem jön közbe semmi.

Cas
Biztosan nem volt könnyű meghoznod ezt a döntést. Nagyon erős és bátor voltál! Le a kalappal!

Légy'szi segítsetek! A bal cicim nagyobb. És két napja azt veszem észre, hogy abban jobban, gyorsabban termelődik a tejecske. Próbáltam serkenteni a másikat, hogy sűrűbben teszem rá Napsit, de közben a bal meg majd szétdurran. Most reggel egy csomó kifolyt belőle, és nem tudtam felfogni, mert nem volt kéznél semmi. :( Kárba veszett. :evil:

Gyorsan elmosogatok, és megpróbálok kivasalni. Alszik a Drágám...

Kép
tittina1982

Ancsa, Titti :D
Köszönjük a köszöntést :wink:

Repülő: 2 éves korig kézben, s ingyen utaznak a babák, úgynevezett "infant" jeggyel..van egy speciális extra öv, amit a normál övre kell egy mozdulattal ráhúzni, s ezen a plussz övön is van ugyanolyan csatt, amit a babát körbetekerve az övet be kell csattolni....háát a repülő egy olyan történet, hogy ha baj van, akkor sajnos - szerintem- nincs az az öv, ami megvéd....egyébként meg a funkciója, amire kitalálták működik a babáknál is. Ami fejfájást okozott, hogy hogyan szoptassam fel/leszállásnál így bekötve...de megoldottam, mert ha lazán kötöttem az övet rajta, akkor simán meg tudtam dönteni a kezemben :roll: hát kb. ennyi...na meg az az érdekes, hogy itthon is csak szűk családi körben szoptatok (erről már egyszer volt szó), mert így gondolom helyesnek, de ott, mármint a repülőn, ahol egymás szájában ülnek az emberek, nem volt választásom, ha nem akartam, hogy éhen haljon, illetve hogy duguljon be a fülecskéje :)
Cicikérdés: nekem a jobb mellem erősebb, s több is benne a tej...szerintem ez természetes. Ne bánkódj, hogy elcsepegett, ha van bőven, akkor nem fog hiányozni :wink: (gondolom én :roll: )

Tudod a pohár félig tele van, így annak a 3/4 résznek örüljetek, amit saját erőből oldottatok meg, s a hiányzó 1/4 hamar meglesz!!
Tudom, hogy könnyebb pofázni :oops:

Képeket már lekicsinyítette párom, igyekszem még ma kiválogatni egy-kettőt...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!
Köszi az infot, megnyugtattál...:) Én is valahogy így képzeltem az apadást :( 1 év múlva? Úúúúúúristen!!!!!!!!!!!!!! :shock: :lol:

Szilvi, grat a 3 hóhoz! Ügyik vagytok az almalével, de sztem egyszerre csak 1 valamit adj neki, mármint nem akarok beleszólni, de őszi is, tök is, alma is.....én sztem almát kapjon csak, min. 2 hétig, de semmi mást, aztán fokozatosan őszit, azt is u.így, stb....ha lenne vmi kiütése nem tudnád melyiktől van, másrészt a kis belüknek még minden új....:) nem akarok belepofázni amúgy :)
Én is elkezdeném már nagyon az almát, vagy krumplit, de még gyógyul a kis bele :roll:

Kia! Mi volt a rota-ivászat/evészet után? Betegek voltatok? Hogy sikerült? Mi jövő héten kapjuk.... :roll:

Kép
kkriszti77

mi ez a nagy csend....teszek pár képet, ha nem baj, csak olyan büszke vagyok, 1 hete ezt gyakoroltuk:
Kép Kép Kép

Kép
kkriszti77

Szia!
Bocs, hogy csak most válaszolok, apa ült a gép előtt egész nap. Ha elkezd játszani, nem lehet elrobbantani a gép elől. :)
Bálintot 1 hónapos kora óta így öltöztetem, sokkal jobban néz ki, mint rugiban. Persze az meg kényelmesebb, ha tornázunk vagy csak itthon maradunk, melegítőt adok rá, ami nem szorítja. Éjszakára is ezért kap hálózsákot, hogy szabadon mozoghasson+állandóan lerúgja a takarót magáról.
Sajnos Bálint nem tud annyira fáradt lenni, hogy magától elaludjon. Hidd el, megpróbáltam már mindenfélét, bőgettem is másfél óráig, akkor se aludt el. Egyszerűen annyira pörög egész nap és olyan kíváncsi mindenre, hogy nem hajlandó elaludni. Szóval nálunk marad az altatás, legtöbbször a labdán, az nagyon bejön neki, szülés közben is azon vajúdtam. Az első pár hétben nem altattam ennyit, ne tudd meg, milyen hisztis volt. Ha nem alszik napközben 3-4 órát több részletben, teljesen kikészül és bőg egész nap, a végén már a fáradtságtól, de ekkor se alszik el. Éjszaka emiatt nem alszik, túlpörög és nem bír elaludni. Én nem hagyom neki, hogy csússzunk, mert akkor mindig hisztis utána. Fürdés közben sír, nem akar enni és elaludni. Mindennek pontosan meg van az ideje, tudom, ez se a legjobb módszer, de neki kell a katonás rend sajnos.
Én is böfiztetem mindig, de max. 5 percig már. Mert hiába szórakozok vele fél órát (én is ezt csináltam több héten át éjjel is, aztán majd meghaltam a fáradtságtól, egyik evés érte így a másikat), a csóré általában másfél órával evés után jön ki. Én használok neki sűrítőt, a koraszülöttön is ezt kapták, Nutrilon Nutriton a neve. Ettől kicsit sűrűbb a tápi és nem annyi jön ki. A tea pont ezért jön ki belőle minden alkalommal, mert híg a tápihoz képest. Nem tudom, ezzel mit csináljak, mert hiába teáztatom, ha 5 perc múlva mind kijön.
Szerintem a szorzót addig kell nézni, míg nem kezdjük el a hozzátáplálást, mert ez az anyatejre/tápszerre vonatkozik. Amíg gyarapszik, ne foglalkozz vele. Bálint eddig többet evett, mint kellett volna, most meg 2 hete kevesebbet és elég neki, hízik. Az az ideális gyerek, akire ezt az adagot kitalálták, nem létezik szerintem. Most úgyis jön egy fejlődési ugrás nálunk 3 hónaposan, többet esznek majd szerintem.
A hordozó már nekünk is kicsi, pedig mi még csak 58-59 centi körül vagyunk. Mi most veszünk autósülést neki, mert nem akarom a hordóban utaztatni apóshoz Zánkára.
Te tartod valakivel a kapcsolatot a kórházból? Mivel pár szobatársammal együtt 1 hónapig bent voltunk, mi a mai napig írunk egymásnak és találkozunk a Kecskemétiekkel.
Szerinted a topicban miért írják egyre többen, hogy elkezdik adni a babáknak az almalét, krumplit, stb.? Nem korai ez még egy 3 hónapos babának?
Én biztos nem merem, főleg az allergia miatt.
Milyen volt a fürdető krém? Bevált így, fürdés előtt?
Sajnálom, hogy elmarad a keresztelő, de talán jobb is, hogy nem fagyoskodtok a hideg templomban, nem?
szoszicatch

Bocs, az előbbi privibe ment volna... :oops: :roll:
szoszicatch

Szilvi!

Marcus babónak boldog hófordulót!

Cas!

Sokat gondolkodtam ezen a cumigondolaton. Abba tényleg lehet valami, hogy az aventé elég kemény és merev.
Nekem még a NUK-ot ajánlották nagyon.
Nagyon örülök, hogy Csilla legalább picivel többet eszik.Nagyon remélem, hogy gyorsan helyreáll a rend és talán a szopihoz is visszatér!

Bocs, hogy a többieknek nem reagálok, de még olvasni is sok!!! :lol:
Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

A mai nap egész jó volt, vendégségben voltunk, Sebi ájulásig játszott, és Csilla is szuper-aranyos volt.
A tápi miatt kezdem beállítani a 3 óránkénti etetést, egész jól tűri! :)
így az is kiderült, hogy a napi 7 kajából 5-re elég a cici (még), 2 tápi. Igenám, csakhogy a kiscsaj 3 órányi éhezés után se eszik 40-nél többet! :(
Ennyire rossz lenne ez a tápi, hogy csak annyit eszik belőle, amennyit nagyon muszáj?! :( (Holnap megyünk a dokihoz, kérek vmi alternatívát, hátha az jobban ízlik majd neki.)
Mert hát ma még az 5 cicivel be tudta pótolni talán a hiányt (főleg a folyadékmennyiség miatt aggódok), de holnap ki tudja mire lesz elég a cici... :(
A ti gyerekeitek napi szinten mennyit esznek összesen???
Holnap mérem a szopikat is, hogy lássan, mi mennyi...
ja, és próbáltam két kaja közt itatni vízzel, hátha szomjas, de sehogy se kell neki (volt, hogy 10-et megivott, langyosan, szőlőcukorral).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas:Réka 600-800g között eszik egy nap.Attól függ,hogy ebédre tápit kap,vagy bébiételt,meg hogy éjszaka eszünk-e vagy sem.Álltalában már nem.Egyszer iszik teát,és 6 fél 7 köröl eszik reggel.De van,hogy tizóraira,vagy uzsira tejpépet eszik.

Mi most jutottunk el idáig.Olyan büszke vagyok rá.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Márolyan rég írtam..
Volt mit olvasgatni.

Szépek a gyerekek!
Ügyesen tartják a buksikat!

Először is
Így utólag Kép

GEM
Remélem már jobban vagy..
Belegondolni is rossz, hogy mi van, ha több időre ájulsz el, stb.
Pihenj sokat, ha tudsz a két kicsi mellett!

Cas
Te pedig TÉNYLEG JÓ ANYA VAGY!!!
Örülök, hogy sikerül enni cumisüvegből...

Kriszti
Aranyos fiú a ház királya! :wink:
Majd Te írd le, hogy mi lett a rota után.
Mi csak 17-én kapjuk a 3 hós oltással együtt.
Így eltolták az időpontot :? sok a gyerek itt Bp-en.

Kriszta
Hogy van Csaba?
Hogy viseli a Rotát?

Tittina
:( Az ilyen rémálmok :cry:
Nem szeretnék ilyet álmodni...

Nyafi
Hogy ki hány éves?
Én 28 leszek májusban és 100% anyatej a táplálék :lol:

Viki
Levi is sokat alszik az utóbbi időben.
Előtte alig akart aludni, de úgy 2 hete alszik éjjel - nappal.
Utólag is Boldog Szülinapot Apának!
A férjemnek 1 hét múlva lesz :P

Ancsa
Drukk a holnapi szurihoz!! ..és a költözéshez.
Én is szívesen költöznék már :lol:
Talán idén mi is...

Szilvi
Boldog Hófordulót Marcusnak!

Levi ruha nélkül 6990 gramm volt este - a kép kedvéért a 2. mérés:
Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!
Azt szokták mondani, hogy kilónként egyen legalább 120 ml-t, de 150 a normi. Benci 6790 g, és ma pl. 900-at evett, ami 133-ra jön ki kb. ekörül szokott enni, tehát a súlytól függ. Amíg hízik, ne aggódj. Mi 4 óránként eszünk, 5-ször, 5,9,13,17,21 órakor+/-negyed óra néha fél....150-210 között eszik alkalmanként. Nem sok neki 7 kaja??? Ha ritkábban kínálod nem eszik többet/alkalom?

Kia! Levi nagyon kis formás pasi! :) És milyen nagy már....:)

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Most nem olvasok vissza, nem is nagyon tudok, elment az idő, meg egy kicsit fel is húztam magam.

ÉN a 2008. januári topikba is írok, ott keztdem és most kaptam egy hozzászólást egy ugymond "kioktató" véleményt arról, hogy hogyan is kellene nevelni egy gyereket, mit és hogyan kellene csinálni.

Ha kiváncsiak vagytok rá olvassátok el, VOK írta, többek között a hisztiről, meg arról hogy hagyjuk sírni a gyereket.

Egyébként tegnap mint írtam anyuéknál voltunk, hazafele meg beugrottunk pestre is. Végig aludta az utat a hordozóban. De én ennek ellenére sem tartom túl kényelmesnek az ülést, mikor hazajöttünk és kivettem olyan jókat nyújtozott a pihenőszékében. Abban nagyon szeret feküdni.

Na megyek vár a vasalás meg a gyereruhák mosása, kaptam párat az öcséméktől. Nálunk már 4 hónapos a pici.

Edina

KépKép
domidina

Edina :D
Kíváncsiságból beleolvastam....szerintem mindenkinek igaza van a maga részéről...a baba egy külön személyiség, de a szülő is ember... :wink:

Kia :D
De gyönyörűűűű hurkák :wink: Nagyon szépek vagytok! és persze stramm Levi Manó :wink: Marci 6780 gramm volt tegnap, egy hét alatt 340grammot hízott :lol: Köszönjük a köszöntést :wink:

Kriszti :D
Ügyes napirend 8) S nagyon szép és ügyes Bence baba!!! A fejtartást vagy a hasra fordulást gyakoroltátok?? Bocsi, ha csak én nem értettem :oops: Ha elmentek valamerre, akkor hogy intézed a kaját Bencének?? Viszel kész tápszert?
Nem gond, örülök minden véleménynek....almát és őszit nem egy napon kapja, s én úgy látom, hogy semmi gond vele...tovább nem lépek egyenlőre. a tököt nem tudom, hogyan kell elkészíteni, így azt egyenlőre "csak" kérdeztem...ha mennek a levek, akkor pár hét múlva én próbálok neki pürét adni...
Tudom, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, de én szeretném ha megismerné az ízeket, persze ha szereti azokat, s nem pár hónap múlva kezdek majd pánikolni hogy most mit is adjak a gyereknek :roll:

Szép és ügyes nagyon Réka Baba!! Gratula!!

Dominika :D
Tényleg, hogy van a nagyfiad?? Kiscsajod jól van ugye??? Szurkolok, hogy mielőbb kilábaljatok a fertőzésből!

Na látod, alakul ez :wink: Ne aggódj, Te SZUPER ANYUCI VAGY, és pont :wink: :wink:
Én már régen nem adtam össze, hogy mennyit eszik/nap, mert már sok mérés kimarad, de már régen nem eszik kg*150-t, viszont, mint írtam 340grammot hízott a múlt héten, az előző két hétben viszont csak 150-t...szerintem egy baba, legyen tápszeres, anyatejes, vagy mindkettő pont annyit fog enni, amennyire szüksége van 8) én túl tudom enni magam, vagy ha akarom visszafogom az evést, de egy babuci erre nem lehet még képes. Ezért ha 40ml kell neki, akkor biztos, hogy annyi elég. Más kérdés a kiszáradás, attól én is félek, ezért erőltetem néha a teát, illetve mostantól a gyümilevet.

Tegnap kapott 40ml friss őszilevet, s úgy ette (mert kanállal kínáltam), hogy élvezet volt nézni :lol:
Egyre többet próbálkozik a fordulással, de az oldalán nem tud átbilleni...ma reggel megsajnáltam, s át"löktem" őt....persze tudom, hogy ezzel nem szolgálom a "hasznát", de annyira nyögdécselt :oops:
Ja és tegnap volt megint tortánk :oops: :lol: tudom, hogy hülyeség, de apja is és én is olyan bolondok vagyunk, ha róla van szó :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi, ha segítesz neki, bizony hasznára vagy. Vannak olyan tornagyakorlatok, amikkel kifejezetten rávezeted a hasrafordulásra pl. És ezzel nem avatkozol bele a fejlődésébe, csupán a meglévő "tehetségét" fejleszted. Ez olyasmi, mint akinek jó a hangja, de ahhoz, hoyg ébnekes legyen, bizony szüksége van egy kis plusz gyakorlásra, megmunkálásra.
Ilyen segítő gyakorlat (babatornász tanította még Krisztával nekem) az, ha hanyattfekteted a babát, megfogod a kezecskéit és egyszer a jobb, majd a bal kezénél fogva finoman oldalra fordítod és addig fordítod/tartod, míg ő a fejecskéjét is a teste után fordítja, azaz teljesen az oldalán fekszik. :)

A másik, amit még inkább szeretnek a babók, hogy egy lepedőt kettőbe hajtasz, a közepére fekteted a babót, ketten megfogjátok a lepedő két végét és egyszer az egyik, majd a másik nyújtja ki a karjait, felemelve ezzel a lepedőnek azt a felét és így a baba gurul egyet. Majd megismételve, a másik oldalára lehet gurítgatni. Ezt nagyon szokták élvezni és két hó-tól már lehet alkalmazni. (Ez most jutott csak eszembe, hoyg Boróval is elkezdhetjük már. :roll: :D )

Boldog hófordulót a nagyklegénynek! :)

AMúgy, kislány létünkre igencsak rohamosan növekszünk, Boróbaba még nem törődik a vonalaival. :P Most 9 hetesen 5785 g volt és 61 cm.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kia, Ancsa, Kriszti :D
jaj de szépek a babáitok! Olyan jó nézegetni ezeket a hurkahalmokat... :D

te, szuperhősanyuci! Nagyon örülök, h kezd visszaállni a béke, nyugalom, jókedv és lám még mindig szopizik is a kisasszonyka!
Hát, ha a kajamennyiség miatt aggódsz, gondolj mindig ránk: mi a fotoszintetizáló emberfajtába tartozunk, mert Sára - ha a fejem tetejére állok sem eszik kb 600 g-nál többet egy nap és 5700 felett van. Julcsi is ilyen a mai napig: 5 falat zsömle reggelire, 10 kanál vmi ebédre, du. meg már megelégszik az előző két kaja emlékével... :lol: Sosem fogom megtudni, mitől 16 kiló és 98 centi... :roll: :lol:

hogy van a fiad? Nekem pont egy éve volt Rotához "szerencsém" és hát rendesen legatyásodtam utána, remélem Csabi gyorsan legyőzi a vírust...

Edit :D
akkor 1 hétig egyidősek leszünk, mert én április 12-i vagyok :D

Szilvi :D
milyen jó, h nálatok mindig van friss gyümi!
Bár most mi is szerencsések leszünk - mire elkezdenénk enni, addigra már érnek a finomságok a fákon! :D A torta meg olyan aranyos dolog - és egyáltalán nem hülyeség! Boldog hófordulót Marcusnak! :D

Nálunk tegnap nagy nap volt: Sára megszűnt kis pogánynak lenni! :D Bár az egész keresztelést tele torokból végigüvöltötte, a vendégségben már jobb kedvű volt (mert mindig volt 2-3 jelentkező, aki cipelni akarta a kicsi fenekét :lol: ). A szopi az mondjuk egy krimi-thiller :shock: volt, de nem is számítottam másra... majd pont ilyen körülmények között eszik zökkenőmentesen... :roll: :lol:
De ma eddeig nagyon jó kislány, most pl itt alszik az ölemben, mint a bunda...
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok, akkor Isten hozta Sárát a keresztyének (mi reformátusok vagyunk) között! :) Borókát április 27-én kereszteljük, ha ISten is úgy akarja.
Nálunk az az érdekeség, hoyg apósom, aki lelkész, fogja keresztelni, Krisztára is ő öntötte a keresztvizet! :)
Lehet, hogy Sára változik most egy kicsit, lehet, hoyg nyugodtabb lesz. Én nem nagyon hiszek az ilyesmiben, de sokan mondták, hoyg keresztelő után a babáikat mintha kicserélték volna. Hátha a szopi is rwendbejön. :)

Különben mi már csak éjjel szopizunk. Tegnap a kiscsaj szopott, és amikor már megszűnt dőlni a tej a szájába már csak rágcsálta a bimbót, fintorgott neki, nekirugaszkodott, de nem tetszett, hoyg dolgoznia kell, és egy adott pillanatban öklendezni is kezdett. Még rosszul is esett, hoyga gyerekemnek "hányingere van tőlem". :P :lol: :mrgreen: :mrgreen:
De nem bánkódom, mert tejem több van, mint eddig bármikor (tegnap kétszer is 2 dl fölött fejtem) és így is jó. Főleg, hoyg tegnaptól kezdett a csajszi együltében többet is megenni, mert eddig csak max 70-80-akat evett. Ma reggel viszont már 165-t vágott be! :)

NA, megyek is fejni, mert mindjárt ébred. Igaz, van neki tejcsi tartalékban az előző fejéstől, de aztán már nem lesz időm. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na ma reggel is kiborultam teljesen, amikor CSilla összesen 20 tápit volt hajlandó megenni, úgyhogy elmenekültem itthonról Sebivel az állatkertbe!
Hazaérve épp kelt Csilla, ordított az éhségtől (én így még nem hallottam üvölteni), de megint alig volt hajlandó enni, nekem meg nincs mit adnom már neki szinte semmi. (hajnalban meg reggel cicizett, de már alig termelődik)
Úgyhogy megint kiakadtam.
Utolsó próbálkozásként kicsit több szőlőcukrot tettem a tápiba, mint amennyit eddig - s csoda történt! CSilla úgy bevágott 70 ml-t, mint a huzat, aztán mivel még balhézott csináltam mégegy adagot, és abból is lecsusszant 60!
Utána volt nagy vigyorgás! :)
Édesszájú a lelkem, bár nem csoda, mert az én tejem is elég édes, azt szokta meg, nem ezt a fanyar-szörnyűséget. :(

Bocs, most csak ennyi, mert eszünk vmit, és nemsoká indulunk dokihoz.
Köszi a lelkesítő szavakat mindenkinek, nagyon-nagyon jól esik és óriási szükségem is van rá, mert a végét járom! Ha ez a tápi dolog nem rendeződik 1-2 napon belül becsavarodom! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Rendeződni fog minden! Hidd el!!!

Edit :D
Köszike a tippet! Az oldalára már elfordul (balra), de tovább nem megy neki :oops: onnan még sok idő még rájön, hogy hogyan kell "átdobnia magát"?

Na megyek Kristófért, Marci alszik, így könnyebb :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kismok :D
Bocsi :wink: Köszönjük a köszöntést!
Gyümi van, de szerintem nem több, mint otthon. Manapság már mindent be lehet hozni. A nagy részét nem itt termelik ám 8)
Na el :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!

Mi kb 3 hete csak nyammogunk a kaján, szinte nincs olyan, amikor egyszerre megeszik 120 ml-t.
Van, amikor 1-1.5 óránként eszünk 40-50 miliket.Védőnőm szerint ez is normális, ha megfelelően gyarapszik.
A vendégség miatt akkor volt egy nyugodt napod végre?
Szőlőcukrot én még nem próbáltam.

Szilvi, Kismok!

Köszike kérdésetek, jól van a fiam. Sajnos ma reggel erős fejfájása volt, meg úgy érezte, hogy megint rosszul lesz, de én ezt erős összefüggésbe hoztam az első iskolai napjával.:-)
Rota ide vagy oda, mi nem kaptuk el!!!

Kia!

Levi jó húsban van!!!
Olyan édes!!!!És köszike íÍNeked is, már jól van a fiam szerencsére.

puszika MINDENKINEK

megyek meglesem Domidina által javasolt olvasmányt is.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Cas
Kitartááás! Minden rendben lesz, át fogjátok vészelni. +++

Szilvi
De jó nektek, hogy Ti már oldalra fordulást gyakoroltok! Én alig merek hozzáérninéha Napsihoz a hülye álmaim miatt. :oops: És nem is foghatja kézbe mindenki...
Tudom, hogy hülyeség, de nagyon féltem. ANYA vagyok.

Kismok
Gratula a keresztelőhöz. Nálunk már akkor vita-félék voltak a keresztszülőn, amikor még Napsi meg sem volt. És hát Párom sem meg én sem vagyunk MÁR nagy templomba-járók. :oops:

Domi
Én folyamatosan olvasom a topic-otokat, mert ugye mi is januáriak vagyunk. Az a véleményem, mint Szilvinek. Minden ember és baba más. Máshogy lettünk nevelve, mások az elveink. Ennyi.
Hozzáteszem: én sem hagyom sírni a gyerekem, mert általában csak nálunk csak két oka lehet: éhség, álmosság. Vagy megetetem, vagy segítek Neki elaludni.
(Még olvasom a Várandósság/2008 januárban szülünk topicot is, ott is beszólt valaki a mindennapjaikba.)
SZERINTEM EZT AZ IDŐT, AMIT MÁSOK KIOKTATÁSÁVAL TÖLTENEK, INKÁBB FORDÍTSÁK A GYEREKEIKRE.

Kia
Levi egy igazi kis vasgyúró! Nagyon formás legényke. :)

Ancsa
Réka egy tündér, és milyen ügyeske... Hogy kitolja már magát... Mi még csak a fejünket tartjuk, de azt egyre biztosabban.

Kriszti
Bence is nagyon ügyi! És milyen jóképű...

Voltunk ma orvosnál.
A súlyunk: 5180 gramm. 3 hét alatt 580 g.
Minden rendben, két hét múlva oltás.
A doktornéni egy tünemény volt. Napsi nyomott egy kakit, és Ő tette tisztába. :)

Most megyek, "megetetem" a Párom. :)

Kép
tittina1982

DomiDina!

Elolvastam Vok hozzászólását.
Tittinának adok maximálisan igazat. Mindenkinek más a véleménye, máshogy áll a gyerekneveléshez, stb...

Én sem hagyom sírni Domit. Ebben a korban szerencsére dédelgetéssel nem lehet elkapatni.
Azonkívül már a sírásán kiigazodok, tudom, hogy nyűgös vagy éhes, esetleg szimplán dédelgetésre vágyik.
Kapok ám anyósomtól is hideget-meleget egyaránt, ha meglátja Domit a kezemben!
Ha nyűgös kb 5 percig hagyom nyűglődni, attól tovább sose.

Ennek ellénére én úgy gondolom, hogy mindenki saját maga döntse el, hogy hagyja a gyermekét sírni vagy sem.
És ha ellentétes a véleménye, attól még ne oktassa ki a másikat!
Így is épp elég néha eldönteni, hogy mit csináljon az ember.Mert mindenki mást mond vagy ír.

És különben is mindenki úgy nevelje saját gyermekét, ami az ő elképzelése.Nem?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kriszta:
Nem is azon akadtam ki igazán, hogy nem ért egyet azzal amit csinálok, sokan vannak így, és igazad van abban hogy nehéz eldönteni hogy mikor teszünk jót, vagy rosszat adott esetben, megtalálni a legjobbat. Henm azon, hogy hogy jön ahhoz, hogy idegenként, nem ismerve az előzményeket, a körülményeket kioktasson. Mert hiában mondja hogy nem annak szánja, azért csak az volt. Én is olvasom a Várandósság/januáriakat, de nem pofázok bele hogy ki mit csináljon, holott lehet, hogy én is csinálnék sokmindent másként mint egyesek. Csakhogy nem vagyunk egyformák szerencsére, így izgalmas az élet!!!!

Hála istennek az az időszak már régen elmúlt, amikor hosszan sírt este az esti fürcsi után és most már nincs ilyen hagyom sírni időszak.
Meg is nyugodott Lili és ha nincs is mindig ölben, sokat van a pihenőszékében, amit viszont nagyon szeret. Az igaz, hogy én sokat nem cipelem, nem bírnám,meg csak azt szereti amikor a vállam fölött nézelődhet, mintha büfiztetném. A kendőt is használom néha, de igazából abban sincs el hosszabban. Dolgozni én azzal meg nem tudok.

Bocs, most csak ennyi, megyek mert nyöszörög a kisasszony....

KépKép
domidina

DomiDina!

Értelek ám, hogy min akadtál ki! :lol:
Tényleg egy kicsit kioktató hangvételű volt a levele. :lol:
Szerencsére nálunk is elmúlt ez a "hisztis" időszak, ámbár a mai napig nem tudom, hogy mi volt a valódi oka.
Persze, hogyha sír, akkor baja van, de néha már kísérleti nyúlnak néztem, mert annyi mindent próbálgattam, hátha ez a baja vagy az a baja.
És valójában az igazi okára nem jöttem rá, mert egyszercsak abbahagyta! :shock:

Tegnap például végigüvöltötte a Tesco-t!!!
Kérdem Apát, biztosan nem kakilt be? Azt mondja nem. Á mondom megnézem!Naná, hogy fülig kakis volt!!!! :lol:
Na tépek én is, mert most alszik és kaját is kéne kotyvasztani!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Anyukák!

Gyönyörű minden babóca !!

Nem akarok zavarogni, de mint régi babanetes veszem a bátorságot és figyelmetekbe ajánlom eladó használt ruháimat mint privátszemély. Nem kereskedő vagyok, hanem olyan anyuka mint ti, a saját és ismerősök kinőtt ruháit tettem fel a vaterára. A befolyt pénzből főleg pelust és nagyobb rucikat veszek Beni fiamnak. Csak az igazán jó állapotúakat adom el! (Sok Németországból való van, mert a rokonaim ott élnek- folyamatosan töltögetek)

Érdemes benézni és licitálni, olcsóbb mint a turi.

http://www.vatera.hu/baba_mama_c879.html?us=kozakbori

Bocs a "zaklatásért" , további szép napot és csevegést, a piciknek sok egészséget és vidámságot!!

Viki
pl. egy kislány set
Kép
kisfiú set
Kép

Kép
viky30

Köszi a pozitív energiákat mindenkinek, nagyon jól jöttek!!! :)
Na váltottunk tápit, ez egy fokkal kevésbé szörnyű, és CSilla is jobban megeszi. De úgy tűnik 3 óránként 80 ml-re van hitelesítve. :) Sebaj, ezzel is már legalább 1/2 lityi tápi megvan naponta, így nem aggodóm. Főleg hogy megint jókedvű, megint jól alszik és végre megint normális mennyiségeket pisil (ez aggasztott a leginkább, hogy alig pisilt).
A lényeg, hogy szépen eszik, két tápi között kínálom kis vízzel, de 10 ml-nél több nem nagyon kell neki.
Sajnos cici már alig van. :( Talán estére meg hajnalra még futja belőle. :(

Krisz
Igen, nagyon jó volt a vendégség! :) Én is kikapcsolódtam kicsit (főleg nem nekem kellett ebédet főznöm), CSillát is teljesen lenyűgözte az új környezet, úgyhogy jól elvolt, Sebi pedig nagyot játszott a házigazda-gyerekekkel. Alig akart hazajönni, és 2 perc alatt elaludt a kocsiban. :)
Tescos-kaki: Sebi egyszer az Ikea kellős közepén rakta teli a pelust... eléggé kínban voltam, mert a mosdóhoz bonyi lett volna visszamenni, úgyhogy két polcsor között egy eldobható pelenkázó-alátéten gyorsan megoldottuk a problémát! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Tök jó, hogy Csabi jól van :wink: Kétoldali iskolaundorítisz az nálunk is játszik (de hát nálam is anno :oops: )
Anyarabszolga :wink: :lol: tetszik :D

DomiDina :D
Ne rágódj mások miatt! Amit te jónak tartasz az a jó a babádnak!

Szép súlyotok van! Gratula :wink:
Az pedig, hogy aggódsz Napsiért teljesen normális, de ne kerülj az álmaid hatása alá, arra figyelj!! Akárkinek azért tényleg ne add oda Őt :wink:

Mi ma voltunk oltáson :cry: eddig jól van a Drága, sírt akkor nagyon (ez a doktornéni nem olyan ügyes - szerintem - , mint az előző), s utána egy kicsit nyügibb volt, de remélem,hogy ezzel vége..ez az extra Prevenar volt.
Rakok egy két képet, ha sikerül:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
s végül egy a Kristófról:
Kép
Bocsi, ha egy kicsit sok volt :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvi:Nagyon vagány az a sapis kép.Igazi nagyfiú már Marcus.

Cas:Annyira örülök,hogy megoldódott az evés téma.

Domidina:Te meg tényleg ne foglalkozz mások véleményével,tégy a saját belátásod szerint.Kölönben meg mindig van valaki,aki szeret másokkal foglalkozni,ill. másokat kioktatni.Szerintem ezek az emberek szimplán unatkoznak.

Viszont én egy időre elköszönök tőletek,bár még ma azért vagyok,de holnaptól nem lessz netünk,csak majd ha el tudtam intézni,hogy a másik házba is legyen.Kb.3 hét..

Na de ezt nézzétek!Igy találtam Rékát ma reggel...
Kép

Kép

Kép
ancsa03

akartam kérdezni csinálnak ilyet a babók, mint Ancsáé, mert az enéym igen. Hát csinálnak... :lol: Marcus tündér, főleg a sapis kép

Kép
nyafi

Szilvi! Marcus nagyon édes kis pasi, de hogy Krizsi hogy hasonlít rád....hihetetlen....csajok nyomulnak rá, mi? :lol:

Benci még nem nagyon mászkál el az ágyban, inkább a takaróját rúgja le előszeretettel, úgyhogy 2 napja bevetettem a hálózsákot...:) plusz még be is takarom vékony takaróval :oops: :lol: nem izzadt eddig...:)

Kinél mi a trendi éjszakára? Én sosem tudom, hogy miben is aludjon...???

Holnap rota... :roll:

Cas a ti járókátok nem nyikorog??? (láttam, hogy ugyanolyan van nekünk is, nézegettem a képeiteket, tündériek a gyerekek ;) Sebi milyen nagyfiú...)

Kép
kkriszti77

Ja! Ma vagyunk 3 hósak, hogy szalad az idő...sokan azt mondják, hogy nemsoká eljön az az idő, hogy inkább bedugnánk az ágy alá őket, hogy ne nőjenek :lol: :lol: , de én még most inkább arra vágyom, hogy tudja mondani, hogy éhes-e még, vagy hogy melege van-e. Per pillanat erre a két dologra vágyom, és akkor nem paráznék, hogy nem eszik eleget, és nem tömködném a szájába, bár hízik szépen, illetve hogy odakint a levegőn mit is adjak rá, hogy jó legyen....ez a két gyengepontom van....:)

Kép
kkriszti77

Ancsa!

Látom Réka is nekiállt vándorolni!:-)
És milyen édes....

Szilvi!

Marcus milyen menő kishapsi ebben a farmerruciban!És az a sapka!!! :lol:

Cas!

Ne aggódj a tápi miatt! Hidd el, már nem annyira érzékeny a kis gyomra (az anyatejnek köszönhetően) így bírni fogja a tápit.
Milyen tápszerre tértetek át?
Képzeld!
A védőnőm azt mondta, hogy tápis babóknál 4 hónapos kortól kell elkezdeni a hozzátáplálást.
Vendégség: mi csak anyósékhoz megyünk folyton, de inkább főzök itthon minden nap, csak ne kelljen menni. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?