Prücsi, teve típus ?
Bocsánat, szegény Hajni, biztos nem találod viccesnek, de mivel ugyanabban a cipőben járunk, talán elnézed nekem, ha kínomban már csak röhögni tudok ezen.
Amúgy Prücsi, mit keresel te itt ilyen korán?
Én Bődiné vagyok, nagy logika nem kell hozzá, hogy a fiam Bődi Marcell. Neki csak egy neve van éppen elég szenvedésbe került ebben megállapodni. Annyira lányra gyúrtunk, lánynevek közül egy csomó tetszett mindkettőnknek, végül a Bianka Lillánál maradtunk, de a fiatalember már az első komolyabb ultrahangon szemérmetlenül megmutatta mi van ott neki.
Aztán ahány ultrahang készült, mindegyiket más csinálta és mindegyik elmondta, hogy fiunk lesz, úgyhogy nem volt kérdés.
Ő amióta kinőtte a pólyát kispárnával alszik. Vékony, nem sokkal vastagabb,mint az összehajtott pelus, de Marci imádja, lelkesen gyűrögeti, a fejére húzza. Néha már félek, hogy hogy kap levegőt, de megoldja azért.
Prücsi, szerintem a Dologelt lehet kapni, a doki szerint felnőttnek is jó és nemcsak fogfájásra, úgyhogy hasznos ha van otthon. Volt egy szórólapom, csak odaadtam a barátnőmnek, úgyhogy nem emlékszem sajnos mire használják még.
Találtam az egyik tavalyi Kismamában egy orvos válaszol rovatban néhány választ a bárányhimlővel kapcsolatos kérdéseimre. Remélem még aktuális, végül is egy új dologról van szó, leírom, hátha nektek is hasznos.
Újraoltásra csak akkor van szükség, ha 12 év felett kapja a gyerek, az ennél fiatalabban beadott oltás akár élethosszig tartó védelmet is biztosíthat,mivel a természetes fertőzést okozó vadvírussal való rendszeres találkozás aktív állapotban tartja az oltás által kialakított immunvédelmet.
A vakcina a bárányhimlő legsúlyosabb szövődményei ellen, agyvelőgyulladás, tüdőgyull., bőrgyull., súlyos viszketés ellen véd, az esetek kis részében néhány pötty, kiütés előfordulhat, kiterjedt hólyagos bőrelváltozás nem. A pöttyök pár nap alatt elmúlnak, a gyerek végig láztalan, kedélyállapota jó, nem tűnik betegnek.
Az oltottakon ritkábban alakul ki övsömör.
Jó éjt!