Új privát üzeneted érkezett!

Hello

Alex mar 6-kor kelt,es 7-kor mar a intaban ult: ))Szerencsere ettol kidolt igy en is visszafekudtem es most ebredtunk.
Ez az ido,csak aludni lenne jo: ))

Mano
Akrtam kerdezni, hogy te mennyiert vetted a Beba 2+-t mert en 2570Ft-ert ,viszont most hogy elfogyott csak BEBA2-t kaptam es az csak 1900 volt.lehet ennyi a kulonbseg,?

Rit
Nem fogod kitalalni,a TESCOban,bar itt Egomban: ))Eszembe sem jutott,csak meglattam,de regebben itt valaki irta hogy a Brendonban is van.
Hat igen neki a szulinap ugysem naphoz kotodik es olyan jo volt latni hogy teteszenek neki.Mi meg a motorral varunk,egyenlore ezt kell megtanulni hajtani.
Nekem is teriszonyom van de csaka szekrol,repluloben vagy a 100x emelet nem,kierti ezt: ))

Djeszter
Hogy erted hogy 7 evet vartal?Nem tudatosan akartatok ezt a korkulonbseget?

Forti
Talan erzekeny neki es gyengebb,kell meg legalabb1-2 het hogy megerosodjon.

Banyoci
Nekem is csak az elso tetszett,de mivel ezeket is csak baratnokkel lattm,igy apat nem tudtam ravenni a 3.reszre: )
En meg mindig ugy voltam vele hogy ha babas leszek akkor majd rogton otthon maradok.aztan persze maskent alakult,mert unatkoztam volna .Az a ket honap pont eleg is volt Alex elott: )
Most ha neha bemegyek,hazudnek hogy nem fog el a nosztalgia egy kics nyuzsi utan: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Judy
En si utalom a hetfot,de nagyon,talan meg jobban mint mikor dolgoztam: )
Igen egy kisauto es labbal hajtos,van dudaja es telefonos verzio is van: )Azt mondjak ezzel tanulnak emg hajtani aztan johet a motor: )Torta meg passz,majd a het vege fele megrendelem,van itt egy nagyon jo cuki es katalogusban amr lattam jo otleteket,mikor az eskuvoi tortakat rendeltuk ott.
Talan fekete erdot kerek,mert azt mindenki szereti.Nagyon jo a visszapillanto,belatni vele a teljes hatso ulest,azt hiszem homoru,1500 volt ugyhogy megerte: ))
Alex imadja a legot,bar inkabb meg csak rombol amit en epitek,meg szert viszi a lakasban a darabokat: )

Beszti
Hat az meg nem is olyan sok en 12 hetet vartam az enyemre, a nyari leallas miatt: )Biztos a nti muszaki kerdes de miaz az automata kezifek?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti
Kicsit elhúzódtak az ügyeink intézései, így kb. csak a mai naptól tudnék ljárni, de mivel még nem voltam bérletért sem, így el sem kezdtem Dodesz beszoktatását. Egyébként ilyen verzió nálunk is felmerült, hogy reggelente járjak, és addig a pap vigyáz rá, csak ennek van pár akadálya: hétfő-szerda-péntek, ezeken a napokon a papa nem késhet el, tehát reggel 8ra ott kell lennie a melóhelyén, másrészt mivel még mindíg nem alussza át az éjszakákat, így reggelente még irtó mosott rongy vagyok. Ma aztán különösen Kép 4x kelt éjjel és 2x mászott át az ágyamba. ennek az lett az eredménye, hogy 7végén felhozzunk a kiságyat, és abban fog aludni, elegem van ebből. Ha egy szobányi helye lenne, akkor azon forogna körbe álmában KépKépKép

Kataa
Tesco. Hát ez vicces KépKép Mindenesetre holnap megyek és megnézem, úgyis kint leszünk a budaörsiben KépKép

Megyek ledőlök egy kicsit, mert nagyon hulla vagyok. Bezzeg Didi itt játszadozik vígan és magyaráz közben...

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Jó reggelt!

Lurkó ma 5 órakor rázenditett! Hát én majdnem elájultam! Elég ritka az, amikor 8-nál hamarabb ébred, igy nem nagyon vagyok hozzászokva a hajnali keléshez. Félálomban átmentem, szopizott, és csak egy kisebb harc árán tudtam visszafektetni. Azóta is alszik. Már egy kicsit gyanús is volt nekem, ezért benéztem hozzá az előbb. Rám nézett kómás fejjel, majd letette a buksiját és alszik tovább!

Rit!
Már tegnap is akartam irni, csak aztán végül elfelejtettem. Kis tükröt az autóba mi a Megatoys-ban vettünk, ott ahol mindenféle biztonsági ketyerék vannak.

Lányok!
Intézkedem fotó ügyben! Én is már elkezdtem a profiljaitokban nézegetni a babákat! Hát tüneményesek! De még sajnos nem tudtam mindenkiét megnézni!

Judy!
Én Dr. Szabó Tibornál szültem. Csak az utolsó 4 hónapban jártam hozzá, mert előtte másik orvosom volt. A másik orvos nem hagyott bennem túl jó nyomokat, ezért gyorsan másik után néztem. Aztán végül egy barátnőm által kerültem a Szabó doktorhoz, aminek a mai napig is nagyon örülök! Pont ilyen orvost képzeltem el magamnak! A párom is odáig van érte! Te kinél szültél?

Kataa!
Eredetileg én úgy terveztem, hogy májustól fogok otthon maradni (aug. közepén szültem), de a fent emlitett okok miatt ez az időpont folyamatosan kitolódott. Ezt egy darabig nem is bántam, unatkoztam volna én is. De azt már egy kicsit túlzásnak éreztem, hogy 1 héttel a szülés előtt (jóslófájásokkal tarkitva az életem) tudjak csak megszabadulni a mh.-től.
Amikor nem megyek be, akkor úgy érzem, hogy nem érdekel a munka, nem hiányzik. De amikor benézek hozzájuk, akkor nekem is hiányzik egy kicsit.

Gyurci még mindig alszik! Normális dolog ez? Megyek és megnézem!

Puszika

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Kryss!
Gyerekkoromban én meg rengeteget bicikliztem az Északi Vasúti Összekötön, csak én a másik oldalról indultam.

Banyóci!
Nem is igazán a 24 órás készenlétel van a baj.

Beszti!
Én úgy érzem nekem már egy kis edzés is jó lenne néha.
Sajnos úgy érzem nálunk már sokkal többröl van szó. Egyik, hogy nincs a gyerekeket kire hagyni. Se rokon, se barát, se ismerős. Másik, hogy a párom szerint erre semmi szükség nincsen. Szerinte én nem vagyok normális, hogy ilyen egyáltalán eszembe jut. Én már feladtam Kép
Ez az egész egy 22-es csapdája, amiből képtelenség kimászni.
A probléma nagyon mélyen gyökerezik, és innen indul az én depim.
Na, de nem panaszkodom, ez a topic nem erről szól.

Kataa!
Nem tudatos a két gyerek között a 7 év. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy rávegyem a párom, hogy kell még egy baba, hogy túl tegyem magam az első császár okozta sokkon, és a dokinak azzal az ijesztegetésével, hogy nem biztos, hogy a 2.-at túlélem, ill. kellett találnom egy másik orvost, akire rá mertem bizni magam.

Képzeljétek unokahúgom a múlthéten 31. hetesen megszült. Kép Alig egy hete találkoztam vele.
Úgy néz ki, hogy a körülményekhez képest jól vannak. Kép Bár a csaj egy kicsit kiakadt, hogy egy méhenkivülie miatt hosszában csaszizták meg. Kép

Megyek, felmosni. Kép

Djeszter
djeszter

Djeszter!

Én megértem, ha nem akarsz panaszkodni, meg a gondjaidat kibeszélni, de akkor is azt gondolom, hogy saját magad (és talán a család miatt is) fontos lenne, hogy valahogy változtass ezen.
Egyébként a párod volt már egyedül több órán keresztül a két gyerekkelKépKép, hogy ilyeneket mond? Talán ezt meg lehetne próbálni, és akkor ö is rádöbbenne, hogy ez nem olyan egyszerü menet, pláne nem napszámra.
És nem tudsz olyan programot, ahol a gyerek ott lehet, de azért téged is pihentet? (Baba-mama klub, barátnök...)

Kataa!

Én sem tudtam elötteKép.
Teszek fel pár képet (remélem a többiek nem fognak érte megharagudniKép), hogy megmutassam:

Kép Kép
Kép

Szóval ahogy látod, nincs középen kézifék, hanem helyette vagy semmi vagy egy tárolódoboz van (ezt külön is meg lehet venni, de van ahol már alapból benne van (magasabb felszereltségüeknél)). És a kézifék ugy müködik, hogy amikor az ember a gyújtást leveszi, akkor automatikusan behúzódik a kézifék (illetve egy gombbal manuálisan is be lehet kapcsolni, pl. piros lámpánál, ha kell)
De ebben az autóban van még egy érdekesség (amit én korábban nem láttam még, csak azt tudtam, hogy nagyobb kategóriájú autóknál létezik). Ha megnézed, nincs az ajtón kulcslyuk és nincs bent sem a kormánynál. Mert ez nem hagyományos kulccsal nyilik és indul, hanem egy távirányitós kártyával lehet nyitni és ezt a kártyát kell betenni a kocsiba és a Start/Stop gombbal lehet elinditani és leállitani a motort (képen jelöltem). Jó, nem?KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

1. Jó a kocsi! Kép

2. Még nem volt a párom órákig a két gyerekkel soha. Már mondtam neki, hogy jó lenne, ha elmennének valahova, mert ha itthon vannak, képtelenség pl. takarítani.
Baba-mama klubban 2 hete voltunk először. Hetente van, tervezem, hogy járni fogunk, bár gyalog fél óra, de már kezdek belejönni a vezetésbe.
Barátnők itt nem nagyon vannak, sajnos.
Én egyébként sem értem ezt a várost. Mindenki elücsörög otthon a popsiján?
Februárban alakult az itteni topicunk. Már vagyunk egy páran, de nekem hihetetlen, hogy nem voltunk képesek egy talit összehozni. Valaki mindig nyafogott, hogy nem jó az időpont. Na erre besokaltam. Kijelentettem, hogy október akárhanyadikán lesz a tali, itt és itt, aki akar jön, aki nem, nem. Erre bejelentkezett mindenki. Kép Kép
Kiváncsi leszek.
Visszatérve a témára, igyekszem változtatni, mert így nagyon nem jó.

Djeszter
djeszter

Hali Mamik!

Hétvégén találkoztam a fősulis csoporttársaimmal és babáikkal.
Annyira szupi volt, sok gyerkőc, Dani is élvezte nagyon. Volt még 2 kisfiú rajta kívül, egy 2 és 3 éves + 3 kislány 1 és kettő 2 éves.
Hatalmas szőnyegen játszottak együtt, majszolták az almát, körtét Kép Viszont megint meg kellett állapíytanom, hogy a lányok sokkal nyugisabbak, szépen eljátsztottak az anyukájuk közelében. Bezzeg a 3 fiú, beleértve az enyémet is, állandóan jött ment, Dani még vhonnak egy seprűt is szervált, és elkezdett bőszen "takarítani".

Most először láttam, hogy megvédi magát és a saját igazát.
Az egyik anyuka szappanbuborékokat fújt, a fiúk pedig köré álltak, de Dani nem fért oda a nagy fiúktól, mert az egyik hátrébb lökte, na nem durván, csak kiszorította a játékból. Dani fiamnak nem kellett több, a 3 évest arréb tolta nemtetszését kifejezve és utána már ő is ott állhatott a buborékcsodálók körében. Kép

Az étlapot végigkajálta, mindenből kunyizott, kivételesen engedtem, mert nincs minden nap ilyen alkalom. Csodálkoztam, hogy otthon ennek ellenére bekajálta az ebédjét is. Hatalmasat aludt utána Kép

Furi volt így együtt a babákkal, olyan érzés volt, mintha mindig is köztünk lettek volna.

A férjem is nagyon élvezte, még párnacsatázott is a a gyerekekkel Kép Pedig rajta kívül egyetlen egy apuka volt, akivel tudott beszélgetni Kép

Banyóci
Üdv itt, gyere nyugodtan! Én is a Kútvölgyiben szültem csak előtted júliusban. Kinél szültél?

Szilcsike
Ne hagyd magad! Nekes is jár egy kis szórakozás!
Együtt tusok veled érezni verés ügyben... én egyszer a kristáypoharas vitrinbe szálltam be így majdnem... én sem fogom sosem verni Danit, ezzel még nem lesz elkényeztetve. A porszívózsinór kicsit durva, de a fakanál ismerős. Én egyszer azért kaptam ki ált. 2-kos koromban, mert leckeírás közben piros filccel kifestettem az egyik kisujjamon a körmöt. Hát ne tudd, meg mit kaptam érte.... Ezért is félek Danit majd odaadni nyaralni, ha nagyobb lesz anyuéknak és nem leszek ott....
Kitűnő tanuló voltam és nekem sem repestek egy 4-esért, ha meg hármast merészeltem hozni, aako rvolt ne mulass. Erre én átjavítottam az ellenőrzőben a 3-ast 5-ösre, persze, állansóan javítani kellett, hogy a suliban pedig hármasnak látszódjék. A vége az lett, hogy jól kilyukadt a lap a radírozástól... Először a jegy miatt, utána a lyuk miatt nem mertem megmutatni az ellenőrzőt. Azon a karácsonyon nem kaptam semmit... Ma is bennem él és iszonyat rá visszagondolni. Pedig úgy vártam, hátha kapok mégis ajándékot, de nem...

Sajnos nálunk, ha vmi problémámat el akartam mondani, abból mindig puffogás és ordítozás kerekedett, ezért sem mertem előhozakodni sok mindennel. Ma már más a helyzet, mert a saját lábamra álltam és egyszerűen csak előadom a dolgokat.

sasha,conti, szilcsike (bocs, ha kihagytam vkit)
hamarosan kész a diéta leírása, csak a dvd-ről le kellett kézzel másolnom, most meg arra vár, hogy gépbe írjam.

sasha
dani 13 hós és 1 hetes volt, amikor elkezdett járni. az usziban van egy kisfiú ő is 15 hónapos már és még nem jár csak mászik. Mindenkinél más és más, majd még szaladhatsz is utána!

cupp szép hetet mindenkinek

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

djeszter

én szeretnék jönni, de tudod én már 8órában dogozom, legkorábban 3kor tudok jönni talira. péntek már délben elhúzok, akkor egész délután jó.

én még sosem voltam talin, és nagyon szeretnék, remélem a munka miatt összejön valahogy nekünk is.

csak ne a 23-ai hosszú hétvégén legyen, mert a tuti nem jó, mert vidékre utazunk.

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Na latod hogy van azert elonye a kisagynak: ))Kivancsi vagyok hogy Dodo hogy fogja birni ha meg sosem aludt benne.

Banyoci
Biztos alvos bapja van,bar az enyemnek elnne egy kicsit: )Miota itt alkunk ideiglenesen anyueknal azota nem hajlando masfel oranal tobbet aludni napkozben.Jo ejszaka megalussza a maga 11 orajat az igaz.
Igaz ha bemegyyek akkor kedvem lenne jonni masnap is,na de reggel amikor almosan jovok megyek pizsuben,akkor ugysem ekszulnek el idore: )

Djeszter
Ja igen a BM korhaz !Mai napi sem tudom miert van oda a sogornom a helyert: )
Hat alunk meg pont forditva van, engem kell ravenni a kovetkezo babara.Persze imadnak ujra babas aztan egy picike mano mamaja lenni emgint,de itt is es a kornyezetemben is latom hogy ez segiteseg nelkul iszonyu melo.
Persze kell Alexnak is a testver hogy ne legyen egyedul a vilagban majd kesobb.Es igenis gyere ide panaszkodni si,ezert vagyunk nem?: )Ezek a dolgok is hozzatartoznak mindennapi eletunkhoz.
Besztinek igaza van,az en ferjem is beismeri ha egy oranal tobbet van vele hogy eleg faraszto az orokos keszenlet: )Na erre is jo hgy neha vigyaz ra.
Es hany kg lett a baba az unokahugodnak?Bar biztos jol van a kicsi ha neki a legnagyobb gondja a vagas.

Beszti
Ez szuper otelt,en mint az auttomatika hive: )))Ismerem ezt a kartyas modszert,a batyame is ilyen: )

Jaj megyek mert Alex majd felborul az almossagtol kiviszem a levegore es ebedelek kozben a nagyinal.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Üdv Banyoci
az én petikém is apja után kapta a nevét Kép

Anenoma
semmit nem csinálsz roszul én sem ütötem még soha petikére rá legfejebb kiabálok vele de ez legföjebb akor van amikor már nagyon fáradt vagyok vagy már ezredszer szolok rá hogy ne rosszalkodjon Kép én is igy imádom ahogy van petikét kicsit csibészesen Kép.

Fogzás
petikének mostanában álandoan a szájában az egyik ujja és azt rágcsálja Kép hol egyik oldalon hol a másikon most nagyon beindultak a fogai . Kép

Kataa
de szedet vasat is a mult télen de azt nem lehet csak ugy szedni azt max 3honapig lehet adni a babáknak visszont étvágyjavitot még most is kap Vitacolánt Kép no meg átértünk a az én föztömre föképp azt adok neki ebédre és csak aztán jöhet a bébikaja vagy ha nem kell amit én csináltam de ugynézki azt jobban favorizálja ha én fözök neki Kép .

menem kell mert felt petike

pusz Csics és petike
csics

Sziasztok!

Nekem 15 honapos a kisfiam, de nem a beszeddel kapcsolatban lenne kerdesem, hanem a jatekkal. Igazabol sokszor nincs otletem, hogy mit jatszak vele. eleg nehez lekotni amugy, egy orokmozgo. Mostanaban szoktunk nezegetni kepeskonyveket, es olyankor jokat rohog, hogy kutyus, meg cicus, meg ilyenek, de ezen kivul orulnek, hogyha irnatok par otletet, hogy ti mit szoktatok jatszani ilyen koru gyerekekkel. A legfobb mulatsaga, hogy szetszedi a lakast, es mar nagyon unom az allano pakolast, meg szerintem o is vagyna valami masra, szoval ez csak amolyan potcselekves. Szoval nagyon varom az oteleteiteket, es elore is koszi.

Bea
Bea

Sziasztok!

Elszállt amít írtam KépKépKép
Volt itt védőnő. Gergő először sírt, aztán hamar megbarátkoztak. Szerinte alul még 2 fogacska készülKép dentocart nem javasolta, elég a D-vitcsi. Ti adtok mást a fogakra? Kismama újság most írja a fluoridot.
beszélt az érdi baba-mama klubról, lehet megnézzük jövő héten.

Banyóci
csak ne panaszkodj, az enyém minden nap 5-6 körül riasztKép Ma fél ötkor plKép igaz utána visszaalszik, de csak kb fél hétig.
Én Tóth doktornál szültem. És kórházat is váltottál, vagy csak dokit? Szabó doki az a fiatal, erősebb testalkatú?

Beszti!
én se úgy gondoltam. Tényleg a többiek se írnak sűrűn a nagyobb gyerkőcről, pedig kíváncsi lennék rá, hogy milyen sors vár ránkKép Autó kicsit jó!

Gumicukor!
Gergő is imádja a buborékfújást. tök jó, hogy így tartjátok a kapcsolatot a fősulisokkal, mi nem sajna.

Kataa!
Gergő is még csak rombol a faépítővelKép amit mi építünk neki, egy laza mozdulattal szétdöntiKép

Djeszter!
a férjem múltkor nem egészen két órát vigyázott Gergőre, amikor fodrásznál voltam, utána a fürdetésnél, amit végig szokott vele hülyéskedni, csak ült szótlanul a kád szélén. Mondtam neki, mi van édesem, csak nem leamortizált a gyerek? sajna nálunk is ez a helyzet, senkire nem tudom bízni a Gertgőt, anyuék 220 km-re, anyósék dettó, ismerős aligKép Már én is készülök a baba-mama klubbaKép

na pusz
Judy és Gergő
Judy

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy csak átfutottam gyorsan. Szóval, rengeteg a dolgom, GAbi is beteg még. Szerencsére szombat óta nincs láza. Aznap volt, meg még tegnap egy pici hőemelkedése, de azóta semmi. És végre 16-óta ma elindult az orra. MÁrmint eddig is tudtam leszívni váladékot, de többnyire csak egy kiadós hisztis sírás, vagy fürdő, vagy több hapci után egy keveset. Ehhez képest ma eltüsszentette magát, hatalmas takonybuborékok keletkeztek az orrán tőleKép És azóta megállás nélkül ömlik a takony. Voltunk orvosnál is, aki -mivel, hogy ennyire lehúzódó nátháról van szó- nem hallott a tüdejében semmi zörejt, a torka lehelletnyit talán rózsaszínűbb, mint általában. Ezért holnap mehetünk gégészetre, hogy nézze meg a gyerkőcöt a-z-ig és szerdán vissza a körzetihez, hogy mi volt. Ha talált valamit a gégész akkor a kezelés miatt, ha nem akkor adja a további beutalókat röngenre és a többire. Egyelőre nem írt fel semmit...

Jajj lányok, képzeljétek összefutottam egy anyukával a rendelőben -velük szoktunk sétálgatni, jóban vagyunk- és a lánya már 3 napja nem eszik, nem iszik és a láz kicsapta az arcát. Nos mint kiderült nem a láz, hanem szájfertőzése vanKép Az magas lázzal jár és baromi nagy fájdalommal. A doki is azt mondta, hogy kerservesen fáj a szájfertőzés. Úgy sajnáltam azt a kislányt, mert tényleg nagyon ronda a szája, sebes, meg fehér és állítólag az egész szájürege ugyanolyan nagy duzzadt sebekkel van teli. Nem is csodálom, hogy nem eszik-iszik. Csak max kubut, de abból is jó ha 2 üveggel megiszik 1 nap.
Most a rendelőben próbáltam figyelni, hgoy ne legyenek egymáshoz közel, de nem vagyok benne -így utólag- biztos, hgoy sikerült, úgyhogy este én is veszek szájfertőtlenítőt és párszor lekezelem a fiamat is. Biztos ami biztos. Egymás melletti pelenkázón voltak és hát annyira izeg mozog mindkettő és ömlik a kislány nyála, hogy ki tudja mit taperolt meg a Gabi?! Na úgyhogy most izgulok, nehogy elkapjon valamit, és hogy ne találjanak semmi komolyabb bajt, bár a dokinő szerint a gégészetnél negatív eredménnyel térünk majd vissza.

na puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Nos, lehet, hogy páran azt fogjátok gondolni, hogy elment az eszem, de én úgy gondoltam, hogy egy jó buli, ha Marcit benevezem egy Gyermekszépségversenyre.
Amiért írok: ha nem jelent nektem problémát, akkor szeretnélek titeket megkérni arra, hogy szavazzatok Marcira.

Itt található:
Molnár Patrik
Ő az: Kép

Eléggé lenn van, és persze csak az első nevét írták ki. Kép
Előre is köszi. Kép

Gumicukor!
Azt hiszem félreértettél valamit.

Kataa!
Igen, a BM kórház. Kép
Nehéz két gyerekkel, de olyan édesek. Kis pihi, és az ember sok mindent kibír.
Unokahúgom babája: 2250 g. Nem kicsi.

Judy!
Kiváncsi vagyok, az én párom mit fog csinálni, ha egy kicsit vigyáznia kell Marcira. Félek, hogy romokban fog heverni a lakás.

Djeszter
djeszter

Sasha
Jobbulást Gabinak, remélem minden rendben lesz a gégészeten.
Szegény kislány! Az öcsémnek is volt ilyen kb. 1 éves korában, akkor pont nyaraltunk és ő is csak üvöltött és üvöltött, nem evett ivott semmit. Ott balcsinál anyuék elvitték egy helyi öreg orvoshoz és ő adott olyan ecsetelőt amitől pikk-pakk helyrejött. Neki is teli volt a szája, a nyelve ilyen gennyes apró hólyagokkal. De ez 20 évvel ezelőtt volt. Kép

Djeszter
Szavazunk!!!!

Judy
Miért nem jó az a tányér amit vettél Gergőnek! Ugye jól emlékszem hogy te írtad?

Forti

Kép
Kép
forti

Djeszter
Néztem de nem lehet rá szavazni! Kép Kép Miért nem???

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Én most néztem, és lehet szavazni. Katt. a képre.
Köszi Kép

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Én tudtam szavazniKép

Sasha, jobbulást nektek!

Bea, nekem is 15 hónapos lassan a lányom. Könyveket szoktunk nézegetni, fényképalbumokat, ott mutogatja a családtagokat. Labdázás, építőkocka, ilyesmik csak néhány percre kötik le. Igazából azt szereti, hogy jön-megy a lakásban, tárgyakat hoz-visz, tükörbe nézegeti magát, miután valamit a fejére tesz, törölköző, ruhadarab stb. Imádja a cuccokat a kádba dobálni, meg a babakocsi aljába. Érdekes dolgokat szoktam találni. Nemrég az otthagyott fürdővízbe dobta a komplett levetett ruhatárát plusz a cipőjét.
A teraszajtóban is szívesen álldogál, oda szoktak jönni a macskák, az mindig érdekes.
Már én is nagyon várom, hogy valami igazán lekösse, rajtam kívül.

Beszti, nagyon állat a kocsiKép A férjemnek már három hete megvan a c5, nagyon szereti, abban is van tolatóradar.

Nagyobb gyerek: Nem sűrűn írok róla, de képzelhetitek, 14 éves kamaszlány, pályaválasztás előtt, első szerelmen túl...

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Csics
Ja akkor az etvagygerjeszto az megy: )De amint irtad ,enni eszik csak nem hizik.
En si elkezdte ma mult heten adni a mi kajcsinakt,persze csak amit ehet es nagyon csuszik neki a husleves,almaszosz,krumplifozi is.

Bea
Szerintem az teljesen normalis hogy nekik most a joves menes,pakolas a jatek.Mi is nezunk konyvet,epitunk,autozunk,labdazunk.

Judy
Nekunk sem mondtak mast a fogakra,egyik vedono sem: )Menj csak jo lesz a baba-mama klub: )

Sasha
Huu nekem is volt 10 eves koromban ilyen,iszonyatosan fajt es semmit sem tudtam lenyelni.Szegeny kislany: (Jobbulast Gabcsinak es negativ leletet mindenhol.

Djeszter
Nagyon cuki Marci a kepen,en nem is tudtam hogy Patrik a neve: ))Szavaztam is jelentem: )
Hat a baba tenyeg nem kicsi,Alex ilyenkor csak 1400 gramm volt: )

Ma egesz delutan esett igy beszorultunk a nagyikehoz,persze Alex egesz jol birta,sokat allt az ajtoban meg ult az ablakban es mutogatott kkifele.
Elfelejtettem mondani, hogy elkezdte visszaadogatni a tartgyakat ha kerem.Mondom hogy kerem szepen o meg szeles mosollyal odaadja ami a kezeben van.

Pusz,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Djeszter
Ok, szavaztam! Kép

Én is elfelejtettem mondani, hogy végre megeredt a fiam nyelve. Tegnap este óta mondja hogy vau-vau. Olyan édes. Eddig csak nagy zagyvaságok voltak, most meg... Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Ma mi is beszorultunk az eső miattKép

Forti!
a tányér alján van a tapadókorong, ami egy levehető gumigyűrű és én nem tudtam rendesen feltapasztani az etetőszék tálcájára, ottmaradt, de csúszkált. De lehet, hogy még vizes volt, mert előtte mostam el, majd még próbálkozom vele. És elvileg, ha forró vizet öntünk a tányér belsejébe, akkor a kaját melegen tartja, hát nem tudom...Gergő nem sok hajlandóságot mutat a kanalazásra, kézzel már szépen eszik, de kanál még nem megy. Jobban szereti ha kiszolgáljákKép
Levi étvágya hogy áll? vas használt?

játék
én is csak akkor foglalkozom vele célzottan, ha nem köti le a ház romba döntése KépKép ilyenkor mondóka, építés, motorozás, képeskönyv, fényképek...és mindig magyarázok neki, hogy most berakjuk a szennyest a mosógépbe, kiteregetünk (ma pl- ő adogatta a zoknijaitKépvagy énekelek neki pl. miközben vasalok, ilyenek.

Kataa
Akkor már nem főzöl külön Alexnek? Nálunk ma spenót volt, az övé krumplival és csirkével, hát imádta, tiszta Popeye.

jó éjt
Judy
Judy

Sziasztok!

Emma náthás a változatosság kedvéért, ezek most enma mi heteinkKép Mondjuk nem vészes, csak szombat éjjel fojt nagyon az orra, így nehezen aludt, de a múkt éjjel már jobb volt.

kataa!

Beba 2+ tényleg ilyen drága itt is, az már babatej, a beba 2 meg sima elválasztó tápszer, plusz íz, laktatóbb stb, biztos ez a különbségKép D

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!!

Rit!
Nem vagy egy unalmas emberKépKép!!! Te aztan szinte mindent kiprobalsz, amit lehet! Csodalatra melto vagy!

Forti,
Ne is mondd!!!
Amikor beusztam a sziklas reszen, ot inkabb le se neztem, nehogy valami gyanusat meglassak! Ja, es meg a viz is torzit, ugyhogy erdekes lenyeket lehet felfedezni a viz alattKép! De azert azt figyeltem, hogy mikor erek a homokos reszre!! Aztan ott persze a jo melybe is le lehet latni, ott azert inkabb megnyugodtam!! De ez lehetetlen!!Es megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül!
A Balaton ilyen szempontbol jobb, ott nem lehet lelatni igy nem is ingerel annyira a dolog. De ha valami növeny igy latatlanul(es hat erezhetöenKép) megerint vagy megsimogatja a hasam, akkor undortol es felelemtöl bepanikolva huzok kifeleKépKép!!!

Djeszter,
5 eves koromig obudan laktam, akkor a hajogyari szigeten jartam, de ezen a hidon es Ujpesten szerintem soha!
Nekem is sikerült szavaznom!!!

Mostmar persze itthonrol irok, kicsit kesöbb ertünk haza, mint terveztem, de nem baj!
Vacsi, harmas fürdes es a ket gyereknek iran az agyika, nekem meg a szamitogepKép!!!

Ja, es vegre be akartam jelenteni az uj lakcimet, ami mar egy eve van, de hat nem sikerült, mert... mindegy. De az kerdeztek, hogy a gyerekeket miert nem jelentem be. Hiszen magyarok, magyarul is vannak anyakönyvezve.
Tudjatok Ti, hogy mi hatranya, ill. elönye lehet abbol a gyerekeknek ha be vannak, ill. nincsenek bejelentve budapesti lakosnak???
En eddig azt mondtam, hogy nekem mindegy es szerintem nem fontos...
Joccakat!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Megvolt a gimis tali, egy csomoan elhiztak sajna, de nagyon jol ereztem magam. Mar soknak van gyereke, ugyhogy persze konnyu volt kozos temat talalni. Azert neha elszomorodtam, mikor olyat hallottam az egyik osztalytarsnomtol hogy a gyereke egy napos koraban tapszert csempesztek be a korhazba, mert nem volt teje. Eleg nagy foku tudatlansag, nem?

DjEszter

Tunderi a kisfiad!Kép

Beszti

A veres temahoz visszaterve azert az alkalmankenti rakiabalast en nem neveznem lelki terrornek.Kép Ha valaki tulzasba viszi persze, igazad van, felelmet szul, de foleg ha mar nagyobb a gyerek lehet egy sima nyugodt hangon elmondott mondattal is porig alazni valakit. Es neha ha veszelyes helyzet van, mondjuk eppen hogy utolerem a teraszlepcso fele robogo lanyomat bizony rakialtok hogy alljon meg es kozben rettegek, hogy megsem erem utol. Te mit alkalmazol ha mar sokszor elmondtal valamit, mondjuk hogy ne turkaljon a szemetesben, vagy nem verje a macskat Kép? En altalaban lassan, eellnyuujtottan beszelek, hogy erezze, hogy most ejnye-bejnye, dehat nem mindig hatja meg. Vagyis egyre kevesbe.Kép

Uszas

En sem mereszkedek be messzire a tengerbe, mert en is felek a vizi szornyektol...Kép Es emlekszem, mikor a naszutunkon pipaval, szemuveggel uszkaltunk, kb. 50m-re a parttol,gyonyorkodtunk a vizi elovilagban, mikor a helybeli kiseronk vigyorogva mutatta a viz alatt, hogy a tolunk kb.15m-re uszkalo valami egy capa..... azt hiszem egy pillanatra megallt a szivem. Es nagyon undorodtam a hasamat csiklandozo lebego micsodaktol, barmilyen szepek is.Kép

Holnap vegre lesz jardank, reggel hozzak a koveket.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kryss
Nem tudom hogy a balcsi vagy a velencei tó jobb-e ilyen szempontból, engem ott pont az zavar, hogy nem látok le. Szerintem a tengerbe bátrabban bemennék, de majd kiderül ha jövőre megyünk nyaralni. Kép
Nagyon rossz egyébként szerintem ez a fóbia (mert gondolom hogy ez már annak számít), mert a szívem megszakad amikor látom hogy a vízbe ugrálnak és én nem merek. Egyszer ugrottam pár éve egy vizibicikliről be a vízbe mert annyira akartam, persze jól lesüllyedtem, és ezerrel kapálóztam fel a felszínre, alig vártam hogy újra kint legyek a vizibicajon. Tiszta hülye dolog! Kép

Nyuszi
Tök jó hogy ilyen szépen haladtok az építkezéssel ill. felújítással.
Nekem bizti meg is állt volna a szívem a cápa láttán. Imádom őket, mert szerintem csodás élőlények, de azért nem úszkálnék a közelében.

Csics
Van már neve a pocilakónak? Tökre közeledik már az idő, nem izgi??

Kataa
Én is úgy tudom hogy azért drágább a beba2+ mert az már babatej, nagyobb kiszerelésű, ízesített, laktatóbb. Viszont szerintem gyorsabban is fogy, mert már nem olyan por állagú mint a beba2.

Ilke
Merre vagy? Hogy haladtok a szemüveg szoktatásával?

Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi,
Nem kaptam meg a címedet.
Nagyon jól haladtok a házzal, biztosan szép lesz ha elkészül.
A héten elterveztem, hgoy veszek ilyen leszúrható cövekeket és körbekerítem a beton mentén a virágágyásokat. Aztán jöhet majd a virághagyma ültetés is tavaszra. Te is most ültetsz, vagy majd kora tavasszal?

Verés, fegyelmezés,
Engem sem vertek kis koromban, inkább csak kergettek, aztán mindig nevetés lett a végeKép. Főleg apuval, ő aztán a tipikus vajszívű. Lilit sem akarom soha megütni, én is inkább a hangommal eresztem ki a dühömet. Néha mondjuk a meglegyintés azért megesik, de csak akkor mondjuk ha jó erősen belémharap vagy csíp. Ezt nem nagyon tolerálom, mert eléggé fáj, de máskor mindig én is magyarázok ezerrel, hogy miért mit nem szabad...Egyébként Lili elég rendes kis csaj, ha mondom neki, hogy nem szabad, egyből odébbáll és nem próbálkozik többetKép.

Ma sikerült megszámolnom és Lilinek 15 foga van már kint, nagyon durvaKép.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Forti,
Hát a szemüveg nem egy egyszerű dolog. Sajnos mindíg letépi magárólKép. Pedig már én is elkezdtem hordni az enyémet, hogy lássa rajtam is van, de ez csak arra jó, hogy az enyémet is lecibálja ha a közelébe kerülKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Ti hogy haladtok a házzal? Suli?
15 fog??? Nem semmi jól belehúzott Lili. Szerintem neki van a legtöbb foga itt minden baba között.
Hát igen, egy ekkora gyereknek szemüveg. Nem is tudom hogy lehet rászoktatni, amikor sokan még a sapit sem tűrik meg magukon.

Forti

Kép
Kép
forti

Djeszter
Vezet a fiad! Kép Ma is szavaztam, nagyon helyes gyerek!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Conti, Forti, Kataa, Kryss!
Köszönjük szépen a szavazatokat!
Forti!
Neked kérszeresen! Kép

Conti!
Marci is szokott éedekes helyekre pakolni mindent. Rendszeresen találunk a cipőkben kulcsokat vagy kiskockát.
Eddig viszont Dani volt a vezető ebben. Mikor ekkora volt, alma csutkát rejtett a cipőmbe. Mikor vettem fel, már bele volt rohadva. Kép Kép
Másik ilyen cselekedete, hogy volt egy kedvenc könyvem, amit egy okos mozdulattal belecsempészett a mosógépbe (előltöltös). Én meg nem vettem észre. Ruhákat be, mosás indit...

Hogy írjak én is valamit nagyobb gyerekről:
Dani 8 múlt. Jelenleg 2.-os, kitűnő tanuló. Ezzel nincs gond, de lusta mint az állat. A szobájában felfordulás, nem érti miért kellene rendet csinálni, ruhákat kivinni a szennyesbe. Akaratos, visszabeszél. A számítógépen és a Minimaxon kivül más nem érdekli. Labdázik a lakásban, de lemenni nem akar.
Már előre félek, mi lesz, ha kamaszodni kezd?

Kataa!
Marci teljes neve: Patrik Márk, csak mi a másodikat használjuk, és Marcinak becézzük.
Kicsit rossz így, mert mindenki Patriknak szólítja, de végül is arra is hallgat.

Kryss!
Én pedig 9 évesen költöztem a 3. ker.-be.

Nyuszika!
Köszönöm.

Játék:
Van egy nagyon jó könyvünk, biztosan sokan ismeritek. Még akkor vettem, mikor Dani kicsi volt.
Deákné B. Katalin : Anya, taníts engem!
Nagyon jó kis játékos feladatok vannak benne. Érdemes beszerezni.

Djeszter
djeszter

Jo reggelt
Ejszaka Alex ejfeltol 1-ig sirt csukott szemmel,ugyhogy a vegen mar Panadolt adtunk es vegre aludt 8-ig.Biztosan a foga kinozza: (Csak az a kerdes melyik,mert nem latszik semmi.

Forti
Gratula a vau-hoz: )

Judy
En a kezdetektol fogva foztem neki de csak az itthoni dolgokbol,ha nem volt akkor inkabb baba kajcsikat vettem neki.Mivel majdnem 1 eves mar igy kell szoktatani a ami etelunkhoz,ugyhogy egy heten 1-2* mar azt adom neki ha epp olyat fozunk.

Mano
Jobbulast Emanak!!!Biztos a hideg ido tette meg a hatasat.

Nyuszi
Kivancsi vagyok mar en is a lanyokra,mert nalunk 32 lany es csak 4 fiu volt(vagyis csak 3 mert az egyik inkabb lany: ))
Mar az 5 evesen is volt akinek 3 gyereke volt: )
Szerintem a raszolasnak van ertelme hiszen igy fogja kesobb erezni a kulonbseget a jo es a rossz kozott.

Csics
Lecci-lecci egy pocis kepet!!!!

Forti
A 2+900 gramm a sima 2 800 gramm.De tenyleg nagyobb a kanala a 2+-nak.Ti is ezt eszitek?

Ilke
En mar lattam olyat hogy ilyen drot szeruvel rogziktik a kicsik szemuveget mint egy korona szeruen.Bar nem tudom mennyire leveheto ez.Talan kerdezz meg optikust.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Djeszter

szerintem nem értettem félre, ha mégis, akkor bocs. nem a taliról írtál?

Szavaztam!

sasha
tesómnak is volt kiskorában ilyen szájfertőzése, szegénykét nagyon sajnáltam.
Bárányhimősek is egyszerre voltunk, én 5 éves, ő 8 hónapos volt, a kis kezére anyukám térdzoknit húzott, hogy ne kaparja ki magát. Annyir sajnáltam szegénykét. Kép szerencsére nem kapart el magán semmit. tele volt a kis teste hólyagokkal. nem volt semmi, mert ekkor apukám is kórházban volt érsebészeten baleset miatt, anyu meg velünk egyedül otthon, aputól 250 km-re.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Djeszter a szfvári taliról irtKép.
Az budapestivel még nem jutottunk dülöre.
De még nem is szavaztunk, legyen ez mostKép:
akkor kinek melyik jobb?

október 9. csütörtük du.
október 10. péntek du.

Nekem bármelyik.
Aztán még helyszin is kéne, gondolom most már inkább benti. Ilke, a Mikamakka szóba jöhet még?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Én a péntek délutánra szavaznék, ha lehet.
Dani 2-ig alszik, max. 3ra érnénk oda, bár még nem tudjuk pontosan, hol az az oda Kép
Az uszit aznap hanyagoljuk, majd pótolunk következő héten.
Már olyan jó lenne elmenni a talira, mert még sosem voltunk!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Igen, a fehérvári taliról írtam.
Semmi baj.

Beszti!
Nekem is péntek. Talán egyszer már személyesen is találkozhatok veletek.
Csak jól meg lehessen közelíteni a helyszínt, mert vonattal megyek a Délibe.
Másfél hete kipróbáltam. Borzalmas, de kibírható.

Djeszter
djeszter

Fog: hát akkor Lili már tényleg mindenkit megelözöttKép. Nálunk most már kibúj a 13-14. fogacskák csücske (elég sokáig tartott), de alul a párjaik még nem is látszanak (csak az inyben, hogy húzódnak feljebb).

Nyuszi!

A kiabálás nem terror. Viszont Nátán nálunk nagyon megijed töle, annyira, hogy keservesen elkezd sirni (még olyankor is elöfordul ez, ha Beni ül a fülén, és rá kell ugy rászólni), ezért nem alkalmazandó.
Bár pont ma egyszer nagyon rászóltam. Pelenkázáskor állandóan nyúlkál (csikis?) és alig tudom emgakadályozni, hogy ne nyúljon a kakiba. Ha apja itthon van, akkor az egyikünk fogja a kezeit, másik pelenkáz, de egyedül azért nincs négy kezem. És nagyon bosszantot, hogy megint oda nyúlkál (persze utána rögtön a szájába veszi a kezét), eröteljesebben rászóltam. Most nem kezdett el sirni, de meglepödött, és még a kezét sem tette vissza.

Beszéd: hát nem túl sok mindent mond Nátán, de mostanában hinta-palintát énekel (és pl. a macit hintáztatja isKépKép) kb. ugy: hhhhhhennnte, pnnnnnte (de még dallama is vanKépKép)! Hát nagyon aranyos!Kép (A másik, amit nagyon tud, az a "szia", de kb. az is ugy hangzik, hogy ijjjja.)

Bea!

Szerintem egyáltalán nem szükséges, hogy te játsz vele mindig. Ugy olvastam, hogy ugyan kell vele játszani, meg kell tanitani rá, hogyan játszon, de aztán hagyni kell, hogy magától játszon, és ebben az önálló játékában nem is szabad megzavarni.
Szerintem az, hogy mindent szétpakol, élettani sajátosság. Legyen olyan, amit szétpakolhat (pl. a konyhába, ha mindent be is zársz, akkor is legyen egy olyan szekrény, ahol pakolhat vagy egy nagyobb doboz különbözö müanyag dolgokkat (kisebbekkel-nagyobbakkal)).
Egyébként nagyon sok helyen találhatsz olyan leirást is, hogy mik az életkorának megfelelö játékok. Könyvesboltban kapható olyan könyv, amiben vannak játékötletek, és nem csak drága megvalósithatatlan, hanem otthoni dolgokkal (néhány dolog biztosan megvalósitható belöle, pl. ehetö gyurma, papirmassé). Pl.:

Kép
"JÁTÉKTIPPEK
365 JÁTÉK ÉS TEVÉKENYSÉG 1 1/2 - 3 ÉVESEKNEK
KUFFNER, TRISH

Kiadó: ANIMUS KIADÓ KFT.
Oldalak: 352
Kiadás éve: 2002
ISBN: 9639307718
Fordító: BARTA JUDIT
Nyelv: MAGYAR

Ismertető
Szórakoztató, ügyesítő játékötletek az év minden napjára 1'/2 - 3 éveseknek.
Rossz az idő? Fut a lakás? Főzni, takarítani szeretne, de totyogósa ott lábatlankodik, s jó lenne valamivel lekötni a figyelmét? Vagy csak egy jóízűt szeretne játszani vele, és szívesen próbálna ki valami mást, érdekeset? Mindezekre az esetekre egyszerű és nagyszerű játéktippeket kínál - a háztartásban megtalálható alapanyagok felhasználásával - egy gyakorló, négygyerekes anyuka, e könyv szerzője. Egyik-másik ötlete talán kissé szokatlannak tűnik, ám ezek a foglalatosságok is könnyen megvalósíthatók és rendkívül szórakoztatóak."

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Djeszter!
Nagyon édi a kisfiad! Én is szavaztam! Már egy ideje én is keresgélem ezt a könyvet, de eddig nem találtam! Nem tudod véletlenül, hogy hol érdemes megnézni?

Judy!
Hol lehet ilyen tányért kapni? A Tóth dokit tudom, hogy melyik. Ő csinált nekem 3d-s uh-t! Nagyon szimpi volt! Kórházat is váltottam, mert hát az sem álmaim intézménye volt! Szabó doki nem fiatal.Ősz hajú, elég barna általában (biztos szolizik), és kellemes mély hangja van!

Sasha!
Jobbulást a kisfiadnak! Biztosan nem lesz semmi komoly! Gyurci úgy néz ki, hogy teljesen meggyógyult! Nem akarom elkiabálni!

Gumicukor!
Én a Szabó doktornál szültem! És te?

Kataa!
Hát igen. Alvós napja volt. Rengeteget aludt napközben, mégis olyan nyügi volt. Este is korán vittem aludni, reggelig egy hangja sem volt.
Elmentünk délután cipőt venni neki, hát ott sem egyszerűen viselkedett. Végig kiabált és a szemét dörzsölte, pedig nagyon hamar megjártuk!

Csics!
Észrevettem, hogy manapság "hagyományos" neve akkor van a kisfiúknak általában, ha apja után kapta! Nálunk szinte mindenki rácsodálkozik, hogy Gyurcinak hivják! A teljes neve György Máté, és sokan kérdezik, hogy miért nem a Mátét használjuk. Pedig szerintem olyan aranyos az, hogy Gyurci, Gyurma..stb.. A Mátét főleg csak azért kapta, hogy legyen még egy neve, meg hát a jelentése miatt! "Isten ajándéka."

Forti!
Nagyon ügyes a fiúcska! Én is tanitgatom az ilyeneket, de ő szivesebben mondogatja egész nap, hogy: "egy. ketó"

Manó!
Jobbulást Emmának!

Ilke!
15 fog? Az nem semmi! Nekünk még csak 8 van, de jelenleg 4 nő egyszerre!
Nem lehet egyszerű ez a szemüveg dolog! Kitartás hozzá!

Tegnap este borzalmasan éreztem magam! Meg sem birtam mozdulni, csak feküdtem nyakig betakarózva!
Apa szerencsére végig körülöttem ugrált! Teát csinált, megmasszirozott..stb., igy hál istennek jobban lettem. Reméltem, hogy nem leszek én is beteg, mert azt nagyon utálom!

Puszi mindenkinek!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Djeszter
Nincs mit! Kép

Pakolás:
Én most vettem észre, hogy Levi az elfogyott wc-papír gurigákat dobálta be a mosógépbe. Már azt hittem hogy apa úgy megjavult, hogy ha nála fogy ki a papír akkor kidobja a gurigát. Hát nem! Levi kaparintotta meg. Volt a gépben egy pár db. Kép
Ezen kívül, kb 3-4 napja minél magasabbra pakol mindent a gyerek. Ma a gáztűzhelyre dobta fel a labdát, már próbálkozik a konyhapulttal is (mármint hogy mindent leszedjen róla). Apa szerszámai közül bányásztam ki a cumisüvegét és a szandiját is. Kép Kép

Judy
Ja csak azért mondtad hogy nem jó a tányér mert csúszkált? Szerintem az lehet attól hogy előtte mostad el. De a melegen tartó része jó?

Kataa
Mi egy időben ettük a 2+-t, mert akkor Levi folyton éhes volt, és arra ugye a gyógyszertárban is azt mondták hogy laktatóbb. Most sima 2-eset eszik. Ha ez elfogy (kb. a héten), akkor Mildibé 3-at fogok neki venni, mert ő már csak reggel simán, és este a gyerekgrízhez kap tápit.
Amúgy kóstoltam a 2+, szerintem tök jó íze van. Levi is nagyon bírta, csak hát másfél hét alatt benyomott egy dobozzal, ahhoz meg egy kicsit húzósnak találtam az árát.

Beszti
Tök jónak tűnik ez a könyv.

Tali:
Nekem mindegy melyik nap!

Forti

Kép
Kép
forti

Banyóci!

Köszönjük a szavazatot! Kép
Rákerestem a neten, és a www.libri.hu-n megtaláltam a könyvet.

Jobbulást!

Dani nálunk is az apja nevét (is) kapta meg. Így lett István Dániel, csak mi a Danit használjuk. Így ő a 4. István.

Djeszter
djeszter

Banyóca

Mészáros doktornál szültem.
A Tóth doki nekem nem volt szimpi, főleg, amikor antibigyót akart felírni a mellgyulámra a pár hetes babámhoz... akkor az én dokim szabin volt. másrészt pedig a kinézete emlékeztet egy kellemetlen ismerősömre,így szerintem eleve nem volt nyerő nálam, de persze attól még lehet jó szakember ő is.

A Beszti által ajánlott könyvet a Libri üzletekben találod meg, vagy megrendelheted a http://www.libri.hu oldalon is.

KépKép
KépKép
gumicukor

Djeszter
Csak kíváncsiságból kérdezem hogy ha mind a két gyereknél a második nevet használjátok, akkor miért nem azt adtátok neki elsőnek?

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Tali

Nekunk is mindegy melyik nap. Emilia del korul alszik, de ha delelott nem aludt, ami az esetek nagy reszeben van, akkor 2-3 orat is lehuz. Szoval mi 3- 4 korul birnank odaerni.

Ma nagyon rosszul indult a nap, mert a garazs jarolapokat szallito furgon ajtaja nyitva maradt es meghuzta az egy honapos uj automat!!!!!!!!KépKépKép
Persze kaptam betetlapot, meg minden, de a fenenek hianyzott a herce-hurca es kulonben is szegeny autoka.

Forti,Ilke

Az hogy holnap rakjak a jardakoveket sajna nem azt jelenti, hogy a tobbi kesz. Most eppen 2 festo gletteli a haz felujitott felet,meg festenek egesz heten, amig kot az aljzatbeton. Aztan meg nincs sehol ugye burkolat, jovo heten teszik fol a kerites burkolatot, meg a labazatot.
Szoval van meg itten happening...Kép
En is mar ugy ultetnem a tavaszi viraghagymakat, de meg nincs feltoltve a haz eleje, es nem is lesz, amig nincs kesz a kerites meg a jarda. Allitolag decemberig lehet oket ultetni, de akkor ugye kesobb is fognak kibujni. De az is lehet, hogy cserepbe dugom oket es kiteszem a teraszra addig.

Ilke

Hadd dicsekedjek, kaptam a hetvegen a nagynenemtol gyongyviragot, aranyesot, paprikaviragot, japan birset. Mar lassan azt sem tudom hova fogok tenni ennyi mindent.Kép

Beszti

Emilia is megijed a rakiabalastol, de csak ha ezt a ferjem teszi, met o lusta elmagyarazni a gyereknek, hogy mit csinalt rosszul. Vagy siman kivesz a kezebol valamit. En el szoktam mondani neki, vagy egy masik erdekes dologgal kicselezem.Kép Mikor a parom ramordul sem fakad sirva, csak megsertodik, odakotor valamelyikonkhoz, belefurja a fejet a combunkba es nyafog. Olyan edi.Kép
Kakiba nyulkalas nalunk is van. Kép

Uj szavunk a habba = labda.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a jókívánságokatKép

Beszti!
Jónak tűnik az a könyv, lehet én is beszerzemKép

Bea!
GAbi fiam is mindent szétpakol, elhord. Nálunk az olyan szekrényeket nem tudja kinyitni ami számára vszélyes dolgokat rejt. Mivel másképp nem tudtam megoldani jó erős madzaggal összekötöttem a füleket. A ruhás szekrényeket napi rendszerességgel pakolja ki, de szerencsére csak 1et ér el. A saját komódját naponta 10x pakolom vissza -mármint a ruáhit- és még sorolhatnám. A lényeg nálam az az, hogy ne legyen veszélyes rá nézve. Többnyire olyan nagy rendet csak este csinálok fürdés előtt, különben beleőrólnék a sok pakolásbaKép A szobályába egyszerűbb a rendrakás, mert csak beledobálom a halom játékot egy kartondobozba... A nagyszoba jelenlegi állapota: fél pár mamusz, mesekönyv, protörlő seprű, magazin, párnahuzat, egy pár papucs, fél pár papucs, fél pár kiscipő, 3 labda, kis dobozok, zörgős zacsik, egy rossz billentyűzet és egy kocka alakú párna. Ja ez mind a földön szépen a szekrénysor mellé tologatva, hogy lehessen járkálni.Kép Majd este ahelyükre teszem. Pedig próbáltam mindig mindent a helyére visszavinni, de érdekes módon fél óra mulva nem volt ott, tehát ez így jó. Vendégek meg úgyse jönnek, ha jönnek is akkor sem érdekel, kupi van és kész. Viszont tiszta minden.

DjEszter!
Szavaztam, jelentemKép Egyébként is Marci volt a legszebb... ahogy átfutottamKép

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Jó ez a pillanatkép a nappalibólKép Én meg sem próbálkozom leírni nálunk mi van. Nálunk nem elég hogy Emam rámolós, az anyja iszonyatosan rendetlenKépKépKép

Djeszter!

Szavazni akartam, de nálam nem működik, hiába kattintoka szavazásra nem történik semmiKép

Forti!

Én meg tudom érteni Djeszetrt, én is gondolkodtam ilyesmin, szerintem ez akkor jó, ha mindkét név tetszik. merta 2. névnek ugye nem sok értelme van, mivel senki, sehol nem használja, csak hivatalos papírokon, ott meg inkábbb oszzúság. De ha a másodikat hazsnálják, akkor az is használva vabn, no meg az első is, abból adódóan hoyg aza az elsőKép Hú, ez most jó érthetetlen. Mindenesetr nálunk az letta vége hogy egy névben is nagyon nehzen egyeztünk meg, második tárgyalására abszolút nem volt hajmadó a férjem, így beletörödtem hogy Emma egy nevű.Kép

Nálunk ha fiú lett volna se kapta volna az apja nevétm, több okból is: ő egy egyén, nem akarom hogy uyganúgy hívják mint mást a családból. a másik ok hogy a János borzalmas név, a harmadik meg hogy az apja sem ragaszkodott ehhez.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!

Mind az én általam ajánlott, mind Djeszter könyvét meg lehet kapni a Libri könyváruházban. Én már többször rendeltem tölük Interneten keresztül, nagyon korrektek, és legutóbb már futárszolgálattal hozták ki a könyvet, tehát még a postáig sem kellett elmennem (egyébként nálunk szinte semmit nem hoz ki a postás, még a pár kilós hordozókendömért is be kellett menni (persze, nincs valami közel, és irtó értelmesen 8-16-ig vannak nyitva, hogy a párom még véletlenül se tudjon odáig elmenni)).

Djeszter "könyve":

Kép

"ANYA, TANÍTS ENGEM !
FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK SZÜLETÉSTŐL ISKOLAKEZDÉSIG
DEÁK B. KATALIN

Bolti ár: 1850 Ft

Kiadó: DEÁK ÉS TÁRSA KIADÓ BT.
Oldalak: 220
Nyelv: MAGYAR

Ismertető
Sokan úgy vélik, hogy az iskolára való felkészítés az óvodai foglalkozások feladata. Valóban kiemelt helye van a gyermek fejlesztésében az intézményi munkának, ám az önmagában nem biztos, hogy elegendő. A megfelelő fogalomkialakításhoz, az ismeretek mélyebb rögzítéséhez elengedhetetlen az otthoni munka. A szülők többsége tudja ezt, de bizonytalan abban, hogy a gyermek fejlesztését miként kellene megvalósítania.
A megoldás megtalálásában szeretnék Önöknek segíteni. Pszichológusok, pedagógusok véleményét és saját tapasztalataimat felhasználva próbáltam egy mindenki számára érthető, szinte semmilyen anyagi befektetést nem igénylő, a gyermek számára élvezetes fejlesztő programot összeállítani. A program születéstől iskolakezdésig, hat évre szóló anyagot tartalmaz. A feladatok, a játékok az értelmi fejlesztésen túl hozzájárulnak egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes anya-gyermek kapcsolat kialakításához.
Bízom abban, hogy könyvem ötletei segítségével sok családban telnek vidáman az együtt töltött percek. Kellemes időtöltést kívánok."

Nyuszi!

Autó:Kép Htá ez borzasztó, még akkor is, ha meg tudod csináltatni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

NA epp el akartam indulni amikor is elaludt jatek kozben,ulve es elorehajolva.Annyira kis edi volt: )Most beraktam az agyikojaba ,kivancsi vagyok meddig huzza a lobort or.Miota itt lakunk altalaban a babakocsiba alszik kint a jo levegon.

Tali
En is ugy mennek ,bar meg nem sikerult eddig,mert ne mvolt kocsi,most hogy van meg messze lakunk: (.Meglatom mit tehetek az ugy erdekeben: )

Djeszter
Ez tenyelg erdekes hogy mindkettonel a 2.-at hasznaljatok.Akiket ismerek es ket nevu gyerkocuk vano,ott az az indok hogy ha nem teteszi kaz elso ott a masodik ha nagy lesz.Mivel apa neve amugy is kotojeles nem bonyolitottuk tovabb es Alexnak csak egy neve van.Persze hivatalosan,itthon meg masik 100: ))
Hun e is mond tudnak a gyerekek kezelhetetlenek lenni am.Arra nem gondoltal hogy igy jon ki nala a feltekenyseg Marcira?Elotte hogy volt?

Beszti
Szoval nalatok is slager a Hinta-palinta.Alex ugy mondja hogy hinnna-alinna: ))Es a dallamrol jottunk ra hogy mit is jelent ez: )Most hogy mar van is neki odamegy,mutogat ra hogy be akar szallni.Aztan ha megall a hinta dudal hogy lokjem meg : ))

Banyoci
Alex is sokat aludt tegnap,ja es en is 2* fel orat: ))
Milyen cipot vettel Gyurcinak?

Forti
Alex is reggel es este kap tapit.De ez meg magaba.Mi is ez a gyerekgriz?olyan mint a tejberizspep?
Tenyelg huzos az ara,bar minden tapszernek az,de hat igy jartunk : )

Nyuszi
Szegeny Te es a bordo auto: (( nagyon bosszanto mikor mas ember plusz munkat csinal: (
Majd tavasszal varjuk a fotot a viragos kertedrol: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Forti!
Dani azért lett István Dániel, mert mindenképpen azt akartuk, hogy az első neve az apja után legyen. Marcinál én mondtam, hogy fordítva kellene, de a párom ragaszkodot hozzá, hogy így legyen, mert szerinte úgy nem hangzik jól.

Nyuszika!
Szegény autó. Kép Kép

Sasha!
Köszönöm! Kép

Manó!
És ha a képre kattintva próbálod?
Köszi!

Még annyit a 2 névhez, hogy mikor Marcival jártunk vissza a MÁV-ba sárgaság miatt, jól jött, hogy 2 neve van, mert így rögtön rátaláltak. Volt más gyerek is, akit úgy hivnak mint őt. Akkor beszélgettünk a dokinénivel és mondta, hogy tul.képpen ez nagyon jó, főleg, ha az ember vezetékneve nagyon gyakori. Ld. minket: Molnár.

Djeszter
djeszter

Forti,
A ház felújítása lassan teljesen elkészül, apa ma a külső előszobát javítgatja, aztán jöhet holnap vagy holnapután a tapétázás, festés. Hétvégére hozatunk egy konténert és végre megszabadulunk a rengeteg sittől és a nagyon dekoratív betonoszlopoktólKép. Már nagyon várom, mert jobb híján a virágágyások közepébe rakták őket amikor kivették és már szívesen rendberaknám a kertet. 4 ember alig tudta elgörgetni őket, szóval szép termetesekKép.
A suli megyeget, járok az órákra, most speciel a deriválás rejtelmeibe kellene belevetnem magamat, brrrrKép. Szerencsére apa nagyon otthon van ezekben a dolgokban, (ő most írja a szakdolgozatát-másoddiplomázik) így tud majd segíteni ha elakadok. Tegnap miközben kipakolt a kocsiból el is mondta az egészet mintha a napját mesélné, én meg csak néztem.Kép
Hát Lilinél várható volt, hogy nem lesz nagy sikere a szemüvegnek. A zoknijai is csak addig vannak rajta míg felhúzom, így jobb híján már elkezdtük a harisnyázást. A kabátjait is pillanatok alatt leveszi, a patentot széttépi a cipzárt lehúzzaKép. Ennek örömére vettem már neki elöl zárt vastag, kapucnis pulcsikat. Tényleg nem akarsz legközelebb eljönni velünk ahhoz a babaruháshoz, ahol múltkor Contival voltunk? Fiú ruhácskák is voltak nagyon édesek. De ha bárkit érdekel a címük, szívesen megadom, szinte bármikor lehet hozzájuk menni és nagyon szép dolgaik vannak. Ráadásul még olyan nagy méretben is, hogy múltkor még én is vettem magamnak pizsit meg rövid gatyókatKép.

Kataa,
Lilinek is olyan a szemüvege, hogy a fülénél egy puha gumi így rátekeredik a fülére, de sajna nem okoz neki problémát így sem a levétel. Tényleg van már képem róla, felteszem a profilomba.

Beszti,
Beszélek a Mikkamakkásokkal.
Sajna nekem a péntek pont nem jó, mert 3-6-ig suliban vagyok.

Banyóci,
Köszike.

Nyuszika,
Szegény autókád.
Azért jó, hogy idén kész lesz a házatok. Én előre félek a jövő nyártól, majd megyek hozzád tanácsértKép, tényleg ha meg vagytok elégedve a fővállalkozóval, lehet, hogy az ő elérhetőségét is elkérném majd, hogy árajánlatot kérhessünk tőle. De ez még arrébb van.
Nagyon rendi a nagynénéd, hogy ennyi mindent adott.

Lili mostanában olyan mint egy kis porszívó, ha lát valami kis szöszt a földön, két ujjal felveszi és hozza nekem.
Pár napja elkezdtük a rizstejezést és Lilinél meglepően nagy sikere van. Sokkal szívesebben megeszi azokat a kajcsikat amikbe rakok egy kicsit.
Na megyek ebédet készíteni neki.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa!
Nem hiszem, hogy Dani féltékeny lenne. Semmi változást nem tapasztalok, mióta Marci megszületett. Azt gyanítom ez a korral jön.
Kiváncsi leszek, a mostani apróságok milyenek lesznek 6-7 év múlva.
Daninál azt vettem észre, hogy egy áldott aranyos, szófogadó gyerek volt, míg oviba nem került. Aztán ... Na, erről inkább ne beszéljünk.

Djeszter
djeszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?