Új privát üzeneted érkezett!

Gabó!

Ha addig megjavulunk, akkor (ha addig közbe nem jön valami) megyünk :)

Front van???? Annyira fáj a fejem... :(

Kép
Kép
encu

:shock: :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
encu

Tesóka, jobbulást!!! :wink:
Szupi, hogy jól aludtok :P és az is hogy minden ok volt az ortopédián :D

Már nincs is szép idő :( mire elindulnánk sétálni tuti esni fog :( :twisted:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Móni, most süt a nap :wink: De nincs valami meleg, mi nemrég jöttünk be, néha melegem volt, és valamikor fáztam...szóval nem csoda ha megfázik az ember.

Encu, jobbulást nektek!!!!

Gabó, nekünk is jó a péntek, csak Szilárddal tudok menni, mert nincs ovi pénteken.

Szisz, szerintem is felesleges a járóka, de erről már volt szó...ne törődj a vnővel, te tudod mi kell a fiadnak szerintem :)
Vince egyébként még csak egyetlenegyszer fordult meg azóta hasról hátra, és szépen oldalra fordul, én azt gondolnám, hogy pillanatok múlva hasrafordul, de még nem csinálja...És Marci forog már?
Milyen régen volt 5 kiló a Vince :shock: Olyan hamar megnőtt :roll:
Épp ma láttam egy 4 kilós babát, irinyó pirinyó volt :)

Kép

Kép
sbarbi

Mire beért a hsz addigra kisütött a nap :lol:
Tegnap is csúnya idő volt, majd megfagytam :? Akkor inkább jól beöltözünk, köszi az infót, innen a szobából szép napsütéses idő van :roll: :P

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Niki

anha@t-email.hu msn cim
anha

Sziasztok!

Délutáni alvásából sírva ébredt a Ricsi, éreztem hogy bekakilt, leszedem a pelust és vörösen izzik és fel van dagadva a feneke meg a fél kukija :shock: :shock: Szegény olyan keservesen sírt, krokodilkönnyeket hullatot :( Nagyon szenved vele, még fürödni sem akart, állt a vízben és sírt ha hozzáért a fenekéhez a víz. Szerencsétlen állandóan áll mert nem tud ráülni úgy fáj neki... Miért csíphette ki ennyire a kaki??? :shock:

Valami tipp a gyors gyógyuláshoz????????????
Sokat pucérkodik, vastagon kenem a krémet, sűrűn pelusozom, neogranormonnozom, lehet még tenni valamit? :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Móni!
Sajna nem tudok tanácsot adni, mi mindig bepanten krémet használunk Nonónak, és soha még egy picit sem volt piros a popsija tőle!
Máskor is kiporosodott már a popsija attól a krémtől amit használtok???

Jajj szegénykém :? , most már jobban van Ricsike?? :?

Mi holnap megyünk tanácsadásra, kivi vagyok hány cm Nonó! :lol:
Nekünk íratni kell fel most szemcseppet a szemére, mert van mikor elkezd nagyon csipásodni a jobb szeme, nem tom mitől lehet. :?

Kép
niki+baba

nem kiporosodott, hanem kipirosodott!!!!! hát ez tök jó!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
niki+baba

Niki :D

Soha nem pirosodott ki, teljesen bevált ez a krém, csak a fogzásos kis pirosság volt, de az is egy-két peluscsere után megoldódott neogranormonnal. Szerintem ez is a fogzás miatt lehet, mert mi mástól :roll: Semmi újjat nem evett, ami esetleg kicsaphatta volna.

Most alszik, adtam neki panadolt, nagyon sírt a foga miatt. Érdekes, hogy őt inkább az áttörés utáni napok-hetek viselik meg nagyon. Viszont ülni nem akart :( Éjszaka valószínű átpelusozom valahogy, na majd meglátjuk hogyszor kel :roll:

Majd írd meg hogy mekkora lett Nonó! :wink:

Jobbulást neki, hátha csak a huzattól csípásodik. Kamillás törölgetést próbáltad?

Na megyek nézem a dr.houst :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

hogyszor= hányszor :shock: :roll: :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Fúúúúúúúj, néztétek a dr.houst? Mekkora kukac :shock: :shock: :shock:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Móni!
Azért pirosodott ki, mert jön a foga!
Jó vastagon kend be és amikor csak tudod hagyd egy kicsit pucérkodni! Nekünk bevált!

Barbi!
Szilárdot is várjuk! :lol:

Encu!
Remélem elmúlik a front, mert Flóra is olyan nyűgös, hogy falnak megyek lassan!

Niki!
Jöttök holnap???

Kép
gabriel79

Szia

Gabi

megvan még a számom ha ráérsz csörges meg .léci :wink:
anha

Jó reggelt!

Egész jó éccakánk volt, csak reggel nem akarózott visszaaludni őméltóságának, amíg nekem ki nem ment az álom a szememből.. :lol: De legalább most épp festhetem a hajam ;)

Gabó! Nem tudom, hogy fertőzőek vagyunk-e, szerintem nem... Menjünk? Vagy ne?... :roll: Nem szeretném, ha valaki beteg lenne, bár ez "csak" megfázás....

Tesóka! Szerintem is... a levegőzés, meg a gyakori peluscsere a legjobb... Talán még kipróbálhatod az erős kamillafőzetes törölgetést... nekünk az vált be.. :D

Niki! Majd meglesem a Nonóka 4. fogát ;) Nagyon jó, hogy kint van! Tudtok már aludni? Nem kel óránként a manód?

Gabó! Karcsika viszonylag jól tűri most ezt a frontot.. Egyszer kelt éjjel, akkor is 5 perc szopi után visszaájult...

Barbi! Vince jól bírja?

Csilla! Remélem minden rendben!!!

Szisz! Merre vagy? Marci is megérzi a frontot?

Zsuzsa! MEnnyire aktív a kisfiad??? :D:D:D:D

Ja, Karcsika lassan használni kezdi a kezeit, már nyúlkál a tárgyak után, meg lassan, de biztosan kezd rájönni, hogy hogy kell fordulni. Igaz, még "csak" hasról hátra :)

Merre vagytok? Kár, hogy -egyelőre- nincs túl szép idő.. (meg még hideg is van... Zeusz is bekérezkedett... :shock: )

Kép
Kép
encu

Szia

Encu

nagyon rendes baba isten igazábol csak este érzem még napal békén hagy intha nem is lennék babaás csak a hasam mint aki lenyelt egy labdát meg a keményedés miatt tudom hogy babám van

Jaj megyek szépülni kozmetikushoz ma
anha

Zsuzsa! Hűűű, de jó neked!!! ;)

Szisz!!!! Boldog hófordulót MArcinak!!!!!!!!!!!! :D Már negyed éves ;) :D:D:D

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Nonóka 8830g, és 72cm. :D
Kaptunk kenőcsöt meg szemcseppet a szemére, elvileg kötőhártyagyulladása van, de azt mondta a doktornő, hogy NEM fertőző!
Viszont az egyik golyója még mindig nincs lent teljesen, néha felcsúszik neki. :? Most kaptunk beutalót urulógiára, de időpontot nem, mivel most tele van, jövőhéten nem lesz, utána megint tele van, utána megint nem lesz. :( Szóval szerintem anyummal beszélek, hogy vigyük el Pestre, mert végülis beutalóm van, max fizetünk érte. De állítólag egy éves koráig ez még alakul, meg addig nem lehet hozzányúlni, de jobb azért egy ultrahang.

Éjszakánk????
Húúúúúúúúúúú katasztrófális volt!!!!!!!!!!!!!
Nyolctól fél tizenegyig aludt, utána a drága kitalálta, hogy ő nem akar aludni, és nevetett meg játszott, nagy nehezen negyek kettőkor elaludt. :? És utána óránként keltünk. Ja és kétszer engedtem csak cicire, mivel már mind a két cicim sebes, így ma már egyikből sem engedtem neki. Fejni tudtam reggel, mert nagyon be volt durranva, de a kézi mellszívóval nem tudom az egészet kifejni!!! :cry:
Az éjszakai szopit meg úgy fogom megoldani, hogy este készítek tápit belerakom termoszba, és ha felkel akkor adok neki. Majd csak megoldódik már ez a dolog :roll: .

Kép
niki+baba

Encu!
Már kezd fordulni Karcsika??? De jóóóóóóó, nagyon ügyi!!! :D

Gabó!
Még nem tom megyünk-e. Az tuti, hogy Nonó nem fertőz!!!
De ha Encuék nem jönnek, akkor nem tudom még, hogy letudunk-e menni, apától függ. Ő meg pénteken nem szokott korán hazaérni. :?

Na megyek, eszek valamit, mert éhen halok!!! :D

Móni!
Hogy van Ricsike popója?

Zsuzsa!
Felvettelek msn-re.

Kép
niki+baba

Sziasztok!

Hááát, asszem nem megyünk holnap, ugyanis fél4re vár minket a kardiológus...
Ma meg megyek nőgyogyihoz...
Szóval el vagyok látva progival... Pedig úgy mentem volna.... :( Le fogok maradni...!!!!! ;)

Én is regelizek fini kókuszos-kakaós tejbegrízt!! :D

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Mi most nem éreztük meg a frontot, igaz hajnali 3kor kelt Vince, de 5 perc után megint aludt, aztán reggel 7ig nyomta a szunyát.

Hú, Encu én is megkívántam a tejbegrízt...megyek csinálok magamnak :D Csak nem babát vársz, hogy mész nőgyógyászhoz? Vagy csak gyógyszert iratsz? Bocsi, ha túl kiváncsi voltam :oops: Így is jönnek erőteljesen a ráncaim... Ja, és gratula a forgáshoz!!!

Niki, ha el akarod választani Nonót, akkor csak annyit fejjél, hogy ne legyen kemény a cicid, hogy szépen el tudjon apadni a tejcsi :wink: Szép súlyban van Nonó :D

Holnap nekünk is bizonytalan, mert délelőtt elmegyünk cipőt venni (egyedül 2 gyerekkel) Szilárdnak a Campiba, aztán nem tudom, hogy lesz e kedve Szilárdnak átmenni Gabóékhoz...lehet fáradt lesz, ki tudja. :roll:

Kép

Kép
sbarbi

Na anyum már el is intézte az urológiát. :)

Kedden én megyek fodrászhoz háromra, addig meg apa beviszi a Madarász utcai kórházba Nonót, mert ott ötig van gyermek urológia és nem kell se beutaló semmi (bár azért azt elviszem).
Azért mégsem mindegy, hogy négy hetet kell várni, vagy csak pár napot!!!

Encu!
Én tegnap ettem tejbegrízt a campiba, amilyet te ettél! :wink:

Barbi!
Egyenlőre még próbálok fejni, sok már úgy sincs, mert már elég vízes a tejcsim, ahogy látom. De az a baj, hogy egy csomó még benne marad és nem tudom kifejni, a kövi babánál (ha lesz), tuti elektromos mellszívót fogok venni!

Kép
niki+baba

Encu, Szisz!!!

Boldog hófordulót a babáknak!!!! :D

csak úgy repülnek ezek a hónapok...

Móni, szegény Ricsike!!! Ennyire kipirosodni :shock: Ilyet még nem láttam... pedig anno a bölcsiben egy párszor rajtamaradt a kaki Szilárdon, de ennyire nem volt durva...

Kép

Kép
sbarbi

Sziasztok!

Érdekes, délután már írtam egy csomót de nem látom. Lehet elfelejtettem elküldeni és csak előnézet volt :roll:

Szisz, Encu!

Boldog hófordulót a picúroknak! :D

Niki!

Tényleg jó sulyban van Nonó :D És jó hosszú is :D

Remélem minden ok lesz az urológián!
Nekünk is van fügyigondunk, de ez nem most lesz még megcsináltatva...bár nem hiszem hogy a rendszeres húzogatással csökkenteni lehetne ezt a szűkületet, de tény hogy jobban hátrahúzható már mint anno 6 hósan mikor elkezdtük. hát majd meglátjuk :?

Tesóka!

Én is kiváncsi vagyok! :oops: :oops: 2. baba?? :roll: 8)

Szupi hogy tudtok aludni éjjel! :D

Barbi!

Hogy hogy rajta maradt Szilárdon a kakis pelus? Egyáltalán nem vették észre a gondozók? :shock: :roll:

Mindenkinek köszi! Mára már jobb lett a helyzet, bár reggel egy helyen vérzett a sebe, bizti a pisi marta ki, pedig éjjel is cseréltem kétszer pelust. Lassan húzódik vissza a pirosság mérete :P

Valószínű mi sem tudunk holnap 1-re menni :( Viszont Gabó, ha holnap otthon lesztek délelőtt, átugranánk két percre zavarni Titeket...a többit majd élőben :wink:

Milyen tejbepapit esztek a campiban, hol? :roll:

Tesóka!

Holnapra megy a drukk, majd írd meg hoy mit mondott a kardiológus!!!!! :wink:

Jó éjt, sőt! Ébredésmentes éjszakát mindenkinek!!! :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Hááát, nem 2. baba, csak egy kis para :) Minden a legnagyobb rendben van, hálisten! :D

Tesóka, örülök, hogy javult a helyzet....szegény kis emberkék nem tudják megoldani az ilyen problémáikat... Karcsika is bepállott egy kicsit reggere, de most már jobb nekünk is..
Annyira tudod, hogy hogy kell kíváncsivá tenni az embert... :roll: Miért mész Gabóhoz? :roll: :lol: (nem kell ám válaszolni...de az sem baj, ha mégis ;) )

Niki! Már csak egy hét!!!!!! ;) ;) ;) ;) :D:D:D:D:D
Várod??? :D

Barbi! Láttalak ma is sétálni! Ügyi vagy....olyan hideg volt... :shock:
Mi voltunk ugye Pesten, én meg csináltattam egy új szemcsit :) A régi már annnnnnnnyira karcos volt...tök furi volt megint látni...

Karcsika meg jól elfáradt :) Ja, és nagyon tetszett a dokibácsinak...egyből mosolygott rá, mintha tudta volna, hogy ő segítette világra :)

Lányok, akik ritkán jöttök! Minden ok??????

Kép
Kép
encu

Köszönjük a köszöntést :)

Ja, tejbepapi : Campona, a Thai étterem mellett jobboldalt van, és az a neve a kajának, hogy hógolyó! :) Nekem ízlett.... Niki, neked is? :D:D:D:D Azóta teszek kókuszreszeléket a tejbegrízbe ;) És FINI!!! :D

Kép
Kép
encu

Jó reggelt!

Nagyon jól aludtunk! 8kor beájult Karcsika itt kint, aztán negyed 10kor az ágyikójában aludt és 6kor kelt ;) Aztán meg 8ig még szunyáltunk! :)

Ki merre és hogy van???? :lol:

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Encu, örülök, hogy minden rendben :D

Mi biztos nem megyünk ma, akkor legjobb lenne, ha maradna a jövőhét szerda, ugye csajok?

Mi is jól aludtunk, este 8tól reggel 7ig aludt Vince :D Minket meg fél7kor keltett Szilárd, de így is kipihentem magam...tök jó az új ágyunk :wink:

Kép

Kép
sbarbi

Barbi! De nektek nem újdonság, hogy Vince jól alszik ;)
Egyedül aludtál abban a nagy ágyban??? Nem féltél? ;)

Kép
Kép
encu

Hali :D

Írtam egy csomót, a Ricsi meg kinyomta a gépet :( :lol: :lol:
Nagy nehezen elaltattam remélem kipihenten ébred és jókedvűen :roll: :D Nem volt jó az éjszakánk, de hát már megszoktam, még két fog áttörésre vár és az új sincs teljesen kint, ez van :(

Nem emlékszem miket írtam :roll: 8)

http://jatek.t-hometv.hu/index.html

jengát lehet nyerni, mi már kettőt nyertünk, még apósék nevében is kitöltöm, ingyé van 8) 8)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Este Nonó lefejt tejcsit kapott, egész sokat megivott, de két óra múlva már éhes is volt, viszont fél tizenkettőkor adtam neki tápit, és csak fél ötkor kelt. :D Végre aludtunk egy kicsit!!!! :lol:

Encu!
Köszi az álommanókat! :wink:

Móni!
Én már éjszaka sem teszem cicire Nonót, mert nem tudom.
Ti húzogatják Ricsike kukiját???

Viszont ma reggel 310ml tejet fejtem a két cicimből összesen, :shock: :D , de egyáltalán nem tápláló már. Érdemes akkor még fejni szerintetek???????????????????? :roll:

Barbi!
Ti aztán igazán jól alszotok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :lol:

Encu!!!!
Már tényleg csak egy hét!!!!!!!!!!!! Naná, hogy várom!!!! :D :D :D

Móni!
Tejbegríz: Nagyon fini tényleg!
Viszont olyan kis adagnak tűnik, de szerintem nagyon laktató, én jól laktam tőle nagyon. És kókusszal van megszórva, és van hozzá vanília öntet meg meggyöntet fini meggyel. :D

Kép
niki+baba

Niki!

6 hós kora óta húzogatjuk, bár nekünk szűkület van de ez is segíthet rajta meg a spontán merevedés de úgyis el kell vinni dokihoz megmutatni...de még ráér csak ha gond van a pisiléssel vagy váladék gyűlik össze ott.

Ti nem húzogatjátok?

Nekem szerencsére már egyáltalán nem kellemetlen a szoptatás, úgyhogy ismét ezerrel nyomatjuk, igény szerint, de már kettőnk igénye szerint 8) Visszatántorogtam, még nem választom el :roll:
Nekem tuti megint több lett mert nőttek a melleim :x

Fejned mindenképp kell, nehogy becsomósodjon vagy begyulladjon a cicid, csak épp hogy fejjél és sose egyszerre a kettőből! Vagy hideg borogatás a cicikre, apaszt! :wink: És ha teljesen megvonod a cicit, elmész a nődokidhoz és tud felírni gyógyszert ami elapasztja a tejet pikk-pakk :wink: :D :arrow: mondjuk erről csak hallottam de már többen mondták :roll:

Hát a Gabó nem írt hogy mi van, úgyhogy délelőtt már nem megyünk...Tesóka, majd megtudod, a Ricsi akar valamit :wink: :lol:

Tök jó hogy mindenki jól alszik :D már én is szeretnék :roll: 8)

Jól hangzik a tejbepapi :D :D Köszi az infót! :wink:

Vajon mit akartam még, uh, olyan a fejem mint egy szita :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Ja, megvan 8)

Barbi!

Tényleg, szupi nagy ágyatok van! :D Milyen széles is? :roll:
Mi az 160 -on nem férünk már el hárman, apa mérgelődik ha köztünk van a Ricsi, úgyhogy kiebrudaltam onnan, nem is igazán tetszik a kölöknek, hozzá szokott, hogy hajnalban átteszem magunk közé, de itt a vége mától :roll: nem tudom: :D vagy :cry: hmm :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de ilyen rosszul már régen voltam!
Egész este hánytam és úgy fájt a fejem, hogy minden porcikám remegett, ma meg gyenge vagyok, mint a lisztharmat! :cry:
Anyukám szerint lelki oka van annak, hogy bizonyos időközönként hányok.
Nem, nem vagyok terhes, ha most arra gondoltok, mert ezt már fél éve csinálom és rendesen mensizek.

Tudom nem kéne izgulnom az esküvő miatt, de mégis, mert most megosztom veletek a félelmemet, ami anyu és mások szerint is butaság!
Szóval attól félek, hogy mivel ez a mi napunk lesz (mármint a nagy nap) apáé és enyém (bár Flórát semmiből nem hagyjuk ki, mégis lelkiismeretfurdalásom van, hogy nehogy törést okozzon a lelkében, hogy nem érti majd mi ez a felhajtás apa és anya körül.
Szóval ettől tartok. :roll:
Hogy majd sírni fog az esketések alatt, mert esetleg odaakar jönni, vagy mert látja, hogy a nagyik elpityerednek.
Szóval a mostani eszemmel ezt az ő születése előtt kellett volna megosztanunk.
Találtam egy pát akiknek tavaly ugyanígy volt az eküvőjük és nekik is pont 20 hónapos volt a kislányuk és nyugtat a csajszi, hogy ő ugyanezt átélte, mint én és ne idegeskedjek, mert a csajszijuk végig táncolta az éjszakát és úgy aludt el a széken! :shock:
Nos azért még vannak fenntartásaim!
Persze egyikőtöket sem akarom ezzel terhelni, de jó volt megosztani veletek!

Jövőhéten szerdán, pedig mindenkit szeretettel várok!

Kép
gabriel79

Gabó!

Nyugi :wink: Szuper lesz az a nap és Flóra is jól fogja magát érezni! Csak így történhet!!! :wink: :D

És ha sír a templomban hogy oda akar hozzád menni, akkor kérsz két perc szünetet a paptól, megdumcsizod Flórával a szitut és folyt köv. Nem hiszem hogy ezt bárki is rossz néven venné :wink:

Na mennem kell, tényleg nyugi! :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Gabó! Vagy még egyszerűbb, ha oda engeditek magatokhoz, amikor a pap esket, hadd bújjon a szoknyádhoz ;) Igazi, csodaszép képek lesznek, ahogy hárman álltok Isten színe előtt, és valltok örök hűséget :D (ezt most meg is könnyeztem).... Karcsika nekem akkor a pocakomban volt, és előtte is, meg utána is hánytam, de aznap nem... Valahogy megérezte, hogy ez fontos nekem, és együtt örült és esküdött velünk. Tényleg ne izgulj! És ha sírni fog??? Gyerek, igazán nem fog senki megbotránkozni, ti meg ott lesztek és megvígasztaljátok. Ha pedig Tamás ölében lesz végig, akkor is mi van? Gyönyörű élmény lesz!

És hidd el, annyira készülsz, olyan ünneplőbe öltözteted addig a lelked, hogy egy pici sírás nem fogja semmitől elvenni a kedved :)

Addig meg a Flóra is nő még sokat, és élvezni fogja a szép ruháját, azt, hogy Anya sugárzóan szép és üde, boldog...és az egész felhajtás szerintem izgalmas lesz neki, nem pedig ijesztő :)

Remélem elmaradoznak ezek a rosszullétek, nem pedig erősödnek a nagy nap közeledtével!

Ja, és még valami... Arra gondolj, hogy ez nem egy hét vagy egy hónap, csak egy nap lesz Flórababának... szerintem ha ijedt is lesz, nyomot nem hagy benne. Egyébkéntis...csak 5 percet kellene anyu "nélkül" töltsön ;)

Szóval nyugi! Minden tökéletes lesz!!!

(Van egy Eskövői divat című 2007-es hatalmas magazinom, ha kell, odaadom szívesen. Nem csak ruhák vannak benne, hanem esküvői szokások is... :) )

Kép
Kép
encu

Móni!
Mi nem húzogatjuk neki!!! Miért kellenne?????????????????? :shock: :roll:

Gabó!
Asszem Encu mindent leírt, csatlakozom hozzá!
Nem aggódj ezen, nem fogja megviselni Flórát! Szerintem ő is nagyon jól fogja érezni magát!!! És nagyon szépek lesztek!!!! :wink: :D

Kép
niki+baba

lányok!

Köszönöm a bíztatást!
Encu!
olyan szépen írtad, hogy nekem is könny szaladt a szemembe!

Kép
gabriel79

Mielőtt elküldhettem volna, kidobott a expl., így elszált amit írtam :evil:

Sziasztok!

Tesóka!

Ezt gyönyörűen írtad le!!!! :D

Mi volt a dokinál?????

Niki!

Hogy kell-e, nem tudom. Ki így , ki úgy...beszéld meg dokival, védőnénivel és dönts belátásod szerint! :wink: :roll:

Viszont ha mentek urológiára, vigyázz hogy fel ne rántsák Nonónak, mert onnantól minden nap húzogatni kell neki nehogy gáz legyen! Vagyis, döntsd el hogy engeded e ha esetleg akarja a doki. Vannak dokik akik szeretik megpiszkálni és vannak akik azt mondják hogy felesleges piszkálni egy ideig...
A mi dokink azt mondta, hogy bőven ráérünk vele foglalkozni, de fürdésnél szépen fokozatosan próbálgassuk hátrahúzni és bekenni neogranormonnal a heg elkerülése végett. Bár elleneztem, elkezdtük és van eredmény, bár nekünk ez édeskevés :? még, hátha oldódik, bár nem hiszem, már elkönyveltem hogy plasztikára kell majd mennünk, de azért reménykedem benne hogy elkerülhetjük a napi tornáztatással... :roll: :roll:

Beszéld meg a dokitokkal, védőnénivel és döntsétek el hogy húzzátok vagy sem. Annyira megoszlanak a vélemények erről :?

Amúgy anno mikor előjött nálunk ez a téma, általában ilyen leírásokra találtam a neten (egyet kimentettem, bemásolom):

1.A hímvessző végén lévő érzékeny makkot egy bőrköpeny, a fityma védi. Fitymaszűkületnek nevezzük azt az állapotot, amikor ennek a bőrköpenynek a nyílása olyan szűk, hogy a fityma egyáltalán, vagy csak részlegesen nem húzható hátra a makkról.

2.A megszületést követően a fityma bőre össze van tapadva a makkal és normális esetben sem húzható hátra, ezért újszülötteknél, csecsemőknél ezt nem is szabad erőltetni. Ha erőszakosan húzzuk hátra, akkor berepedések keletkeznek rajta, a kis sérülések hegesednek és a fityma még jobban összeszűkül.A későbbiekben ez a születéskor észlelhető összetapadás általában fokozatosan oldódik és a megfigyelések szerint 6 hónapos korban a fiúk 15%-nál, egy éves korban a felénél már teljesen hátrahúzható a bőr. A kisebb-nagyobb letapadások egyéves kor után, a rendszeres tisztálkodás során végzett fityma hátrahúzások során általában oldódnak, de ha nem, akkor a szakorvos tudja óvatosan leválasztani őket.Három éves korra csak a fiúgyermekek körülbelül lo %-nál beszélhetünk valódi fitymaszűkületről. Ilyenkor nem a fityma és a makk összetapadásáról van szó, hanem a fityma nyílása szűk.

3.Csecsemőknél csak akkor kell orvoshoz fordulni,ha azt figyeljük meg, hogy vizeléskor a vizelet nem sugárban ürül, hanem a fityma szűk nyílásán cseppekben távozik. A fityma belső felszínén lévő faggyúmirigyek kevés váladékot termelnek, ami a mindennapos tisztálkodás során szappanos vízzel könnyen lemosható. Fitymaszűkület esetén a tisztálkodás nehézkessé vagy lehetetlenné válik és a pangó váladékban elszaporodnak a baktériumok, ami gyulladást okoz.
1 éves kor után fürdetéskor kell fokozatosan és óvatosan hátrahúzni a bőrt és a sárgás mirigyváladékot lemosni. Helyes, ha a gyermek már ilyenkor megszokja, hogy ez is a rendszeres tisztálkodás része. Ebben a korban olyankor indokolt orvoshoz fordulni, ha a gyermek fitymája egyáltalán nem, vagy csak részlegesen húzható hátra a makkról.

4.Bizonyára a sivatagi népek speciális életkörülményei, a vízhiány és a vándorló életmód miatt a rendszeres tisztálkodás megoldatlansága lehetett az oka az ujszülöttek körülmetélésének ezekben a kultúrákban. Ez aztán az évszázadok során szokássá, előírássá vált. Egy biztos, sokminden szól mellette. A megfigyelések szerint azoknál a népeknél, ahol a körülmetélés általános, sokkal ritkábbak a makk és a fityma idült gyulladásai és közel tízszer ritkábban fordulnak elő az ezek talaján kialakuló rosszindulatú himvessződaganatok.
E tények ellenére normális anatómiai viszonyok esetén nem indokolt a fityma eltávolítása, hiszen a rendszeres tisztálkodással ez a terület is ápolható, a gyulladás így megelőzhető. Orvosi szempontból csak akkor szükséges a körülmetélés, ha ezt a rendszeres tisztálkodást akadályozza a szűk fityma. Sajnos nem ritka, hogy a szülők tudatlansága,vagy nemtörődömsége miatt a gyermekkori fitymaszűkület megoldatlanul marad. A probléma akkor kezd ismét sürgetővé válni, mikor a fiatalember nemi életet szeretne élni és ebben a bőr hátrahúzásának a képtelensége zavarja. Ráadásul ilyenkor a szűk fityma miatti tisztálkodási nehézségek az évek során visszatérő gyulladást okoznak, ami fokozza a veleszületett szűkületet. A kezelést illetően gyermekkorban gyakran elegendő a letapadt fityma óvatos felszabadítása, valódi szűkületnél azonban a szűk fityma eltávolítása /körülmetélés/ válhat szükségessé.

5. A körülmetélést gyermekkorban általában rövid altatásban, serdülőknél, felnőtteknél helyi érzéstelenítésben végzik. A bőrt a makk magasságában körbevágják / innen ered a körülmetélés elnevezés /, majd apró öltésekkel összevarrják bőr szélét.

Mi ha kell, nem körülmetélésre, hanem fitymaplasztikára fogjuk vinni. Itt nem vágják le a bőrt, hanem V bemetszéseket csinálnak és így tágul a nyílás. Mivel van visszanövési esélye, ez után ha sikertelen ált. javasolják a körülmetélést.

Ezek "tetszettek", úgyhogy mi nem is piszkáltuk 6 hóig, de utána enyhe (??) fitymaszűkületet látott a doki, ő javasolta a húzogatást...Elkezdtem itt a bneten is kutakodni, írtam több fórumba is és volt aki a húzogatást ajánlotta és volt aki meg azt hogy ne. :roll:Úgyhogy a dokira hallgatva elkezdtük. Segített, de még nem elegett. Szerintem ha a dokitok ezt nem mondta akkor ne foglalkozzatok még vele, bár nem igazán akarok beleszólni, mert nem igazán tudom, melyik a jobb, csinálni vagy sem. Majd kiderül :roll:

Bocsi hogy sok lett, :shock: :roll: 8)

Megyek aludni, jó éjt ha még jár erre valaki! És kellemes hétvégét! :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Jó reggelt!

Gabó, örülök, hogy picit nyugodtál ;)

Tesóka, én sem tudom még, hogy mi legyen Karcsika fütyijével, mi is fürcsinél gyengéden tornáztatjuk, aztán majd meglátjuk. Megnyugtató, hogy olyan nagy para nincs, amíg pisilni tud a szentem, és az bizony nagyon megy ;)

Most is jól aludtunk :)

Niki! Mentek át álommanók??? Mert küldtem ám!! És ahány !-et te küldesz, én mindig egyel többet ;););) :D:D

De gány idő van... :roll: Kár...

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Móni!
Nekünk nem mondta a Benedek sem, meg a Kárász doktornő sem, hogy kellenne húzógatni, a Benedek még azt mondta mikor nála voltunk, hogy nem kell piszkálni.
Nekünk nincs fütyi gondunk, mert szép ívesen pisil. :lol: :cry:
Majd megyünk úgyis ortopédiára és megkérdezem. Amúgy a leghigiénikusabb a körülmétélés! :roll:
De amúgy ne aggódjatok, mert még kicsi Ricsike is, szóval még nem kell egyből műtétre gondolni, hogy bevágásokat csinálnak rajta. Nem hangzik túl jól. :?

Encu!
Ez így nem ér! :wink: :D

Mi ma megyünk Pestre anyumékhoz ebédre, meg hazafele, ha nem lesz nyűgi Nonó, akkor megyünk még barátnőméknek babaruhákat vinni. :D

Kép
niki+baba

Sziasztok!

Mi is jól aludtunk, az elmúlt napokhoz képest :roll: :D Csak kétszer keltünk éjjel, úgyhogy asszem kialudtam magam :D

Szerencsére a Ricsinek is megy a pisilés :D :D pont ezért nem kell most megcsináltatni hanem ráér később is. Sajnos Niki, de kell a műtétre gondolni, majd megmutatom ha talizunk szerdán :wink: Amúgy nem szeretném körülmetéltetni a Ricsit, inkább a plasztika, az sokkal jobb. Ott nem vágják le a bőr, meghagyják az egészet csak tágítanak rajta kis bemetszésekkel és így már hátrahúzható lesz úgy mint a többi pasinak :D De húzogatom bőszen, hátha kevesebb beavatkozásra lesz szükség, mert ha már viszonylag kicsi lesz a szűkület, van olyan lehetőség is hogy adnak rá krémet amitől oldódhat.

Niki!

Szerintem urológust akartál írni ortopédia helyett, nem? :P

Na megyek ebéd van :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tesóka!

Direkt nem válaszoltál, hogy mit mondott a kardiológus??? :roll: :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Jaj, Tesóka, bocsi... :oops:

Szóval, -Karcsi szerint- 80% esélyem van pacemakerre...
Fel fognak tenni rám megnt egy Holtert, csak most 48 órára..
Meg megyek MR-re, ami mágneses röntgen.

Röviden ennyi, majd szerdán elmondom, hogy mi volt pontosabban, bár a lényeg ez ;)

Hulla vagyok, most értünk haza.. :D

Kép
Kép
encu

Móni!
Igen urológust akartam írni, hogy miért mást írtam... :oops: :oops: :lol:

Kép
niki+baba

Merre vagytok?????????????????????

Kép
Kép
encu