Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Diplomas kismama lettem! Kép
Olyan jó már, hogy túlvagyok rajta!

Mamacica!
Én úgy tudom, hogy lehet fogorvoshoz menni, csak nem szabad adrenalin injekciot kapni, mert ez árthat a picinek. De ha szólsz a dokinak, biztos meg tudja mondani, hogy mit szabad és mit nem.
Ja, ami a beteg baba témát illeti: ugyanaz a véleményem, mint neked.
De én is hiszek benne, hogy minden rendben lesz. Akkor gondolkodtam el ezen a témán, amikor a genetikai tanácsadó elõtt ültünk a férjemmel, és sokan bizony igen szomorú arccal jöttek ki a tanácsadóból.

Oké, ne beszéljünk errõl többet! Köszi azoknak, akik irtak! Kép

Velem minden rendben, csak mostanában nem nagyon mozog a babám. Biztos a vizsgadrukk miatt.

Sziasztok, vigyázzatok magatokra!
helga - 18 vagy 19

Sziasztok!

Ma reggel újra szépen süt a nap Kép
A törperózsám egy új bimbót bont éppen Kép

Bea,
Nálam csak tömés lesz, vagy ha nincs lyukas fogam akkor egy rági amalgám tömést cseréltetek fehérre (már majdnem mind ki lett cserélve, ez olyan jó!)Szóval semmi komoly beavatkozás Kép Köszönöm a segítségedet!

Helga,
Gratulálok! Kép Kép Ha lenne lelki erőm megírni a diplomamukámat és elmenni matek szóbelire, én is lehetnék diplomás. Attól félek addig halogatom, hogy teljesen elhülyülök. Kép
Örülök, hogy egyezik a véleményünk.

Nem is meséltem még lányok az párom ötletét:
Miután voltunk UHon, azután mondta, hogy milyen jó érzés lehet a doki néninek, hogy a párocskáknak mutagathatja a babájukat Kép Azt mondja, nyissunk egy UH szalont, ahová bármikor bemehetnek a párok megnézni a kisbabájukat Kép Kép Hát nem aranyos ötlet?

Mindenkinek kellemes napot!

Mamacica
Mamacica_10

Sziasztok lányok!
Nagy élményünk volt vasárnap, voltunk UH-n és annyira édes volt a babánk, ott mocorgott, integetett, rugdalózott, még a kis ujjacskái is látszottak, rendkívül aranyos volt. nem is értem, hogy ti hogy nem láttok semmit az UH-n, nekünk teljesen jól kiveheto volt minden. Az is jó volt, hogy a doki nem rohant (ügyelt), és rengeteget beszélgettem vele, majdnem egy órát, mindenrol, és ez nagyon megnyugtató volt meg tlejesen jókedvre hangolt. Rábeszélt egyébként az AFP-re, amit én nem akartam, de annyira kedvesen meg értelmesen elmondta, hogy mi az értelme, hogy végül is rábólintottam.
Ma viszont visszajöttek a rosszullétek - pedig már azt hittem, túl vagyok rajta. Na mindegy, majd ez is lemúlik. Szép napot mindenkinek
mégegykata 12
mégegykata 12

Szia Még1kata!
Már alig vártam, hogy jelet adj magatokról! Remélem nem haragszol, hogy itt izgulok érted! (Értetek!) Holnap megyek AFP-re...
Én is szoktam látni a manócát a monitoron, még a kis arcocskáját is... Lehet, hogy különbség van a monitorok képfelbontásában?
További jó gömbölyödést!
Niki K. 16. és fél hét
Niki K.

Szia Niki K, már úgy érzem, te vagy itt az "ismerosöm". Kicsit a másik topicot most hanyagolom, mert nem szeretek iylen személyeskedésekbe belemenni, meg látom te véded úgyis harciasan a dokinkatKépKépKép

Abszolút rendben van mindne, még a vérképem is tökéletes volt, pedig nekem soha életemben nem volt jó a vérképem, mindig vérszegény meg ilyen olyan voltam, például nem is szabadott vért adnom soha, mert azt mondták, ez nem vér, hanem paradicsomléKép. De a gyerek úgy látszik ezt is rendbe rakta.
Te Niki, olyan jót beszélgettem a dokinkkal, nagyon jó volt. Mondta, hogy bármikor bejön majd ha szülök, csak szenteste nem, azt valahogy idozítsem úgy, hogy akkor ne kelljen, mert akkor a saját gyerekei a fontosak. Ez nagyon tetszett nekem, hogy ezt így megbeszélte velem.

Na szia, remélem rednbe lesz az AFP-d, én legközelebb csak egy hónap múlva megyek hozzá, most elobb még a védonot kell felkeresnem meg terheskönyvet kiváltani meg ilyenek.
Jó pocaknövesztést!

Kata
mégegykata 12

Szia Kata!
Éreztem, hogy itt vagy a közelben. Te én kiakadtam ezeken a "banyákon". Szegény dokit szakmailag nem tudják bántani, így kikezdték emberileg. Ezt utálom, ezért írtam le a mondandómat... (Bocsi többiek, ez nem idevaló...)
Ultrahang nekem is csak az AFP után lesz... Manóca bizsergeti a pocakom, de még nem merem egyértelmuen mondani, hogy mocorog. A rosszulléteid lassan elmúlnak. Nekem a Ferrofolgamma-tól kicsit fáj a gyomrom. (vasas kapszula... Szedi más is?)
Ezek a babák csodásak! Nekem a csomómat tuntette el, neked helyrehozta a vérképed!
Vigyázzatok magatokra!
Puszika: Niki K.
Niki K.

Igazából nem értem, hogy mi bajuk van vele, elképeszto kedves, emberi, figyelmes, szóval nem is értem ezeket a stílusára vonatkozó megjegyzéseket. Na mindegy is, ne untassuk itt a többieket ezzel KépKép
Majd írj, hogy mi volt az AFP-n, engem ez nagyon izgat. Kösz szépen.
mégegykata 12

Szija lányok!

Voltam UH-n, minden rendben van szerencsére, a dokim szerint abszolút normálisak az értékek.Kép Kérdeztem a nemét, amire annyit mondtak, hogy nem láccik igazán, de talán kislány. Szóval nem tudták megmondani biztosra. Persze nekünk mind1 mi a neme, a lényeg, hogy egészséges! :-)))ez a legfontosabb. De azért már elkezdtünk gondolkodni a lányneveken :-)))
Mamacica! Én bizony nem sok mindent ismertem fel az UH-n. Csodáltam is a dokit, hogy hogyan tudta lemérni a combcsontot és a felkarcsontot, mikor én ilyet nem is láttam, meg hogy a köldökzsinor 12 cm-es. Dehát ö mindenféle foltokat méregetett..én meg csak lestem :-))) Bár ö nem az elsö UH-ját látja életében, az biztos. Viszont a 8. heti és a 12. heti UH-n totál láttam mindet, akkor még egyben láccott a monitoron, most viszont eléggé különös volt, mert csak részletek láccódtak.

Fürdés: az én védönöm is mondta, hogy a FORRO viz nem biztos, hogy jó, de a langyos-meleg viz nem okoz gondot.

A hajfestést inkább én sem eröltetem most. Egyébként is terveztem, hogy vissza kéne csinálni az eredeti szinre, igy most ez remek alkalom. Mostmár természetes barna a hajam, igaz a végén egy pici vöröses szin még láccik, de most egyébként is gyorsabban nö, igy gyorsan ki tudom vágatni belöle:-))

Egyébként tényleg érzi a baba, a rossz kedvet, vagy a bajt! Totál ledöbbentem, mert 7végén egy kicsit rossz kedvem volt és a babóca szinte egész nap meg sem mozdult, észre sem lehetett venni, söt vasárnap se nagyon akart aktivkodni. Aztán tegnap voltam UH-n és nagyon feldobódtam, és azóta szinte folyamatosan mozog, szinte megállás nélkül..mintha nem is aludna :-))) még most is mocorog Kép
Szóval nagyon érdekes! Tényleg mindent érez!

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Hát, szijasztok Lányok!

Már jó rég nem írtam, vagy két hete, mert egy kissé zsufolt a munkahelyem, nagyon kevés időm van az egyéb dolgokra. Már vagy két napja csak az elmúlt hetek terméseit olvasom.

Már a 13. hetemet taposom és szerencsére még mindig semmi bajom (hányinger, stb.) nincsen.

HAJFESTÉSsel kapcsolatban: én megkérdeztem még az elején a dokimat (meg a védőnőt is), és azt mondta nyugodtan lehet festeni, semmi baja nem lesz a babucinak, a hajfesték nem kerül bele a véráramba. Meg különben is, ezek a mai festéketk annyira modernek, és jól kidolgozottak, hogy nincs már bennük annyi káros anyag, mint a régiekben. Szóval nyugodtan lehet. Csak a szőkítéssel kell csínján bánni.

NAPOZÁS, szolárum: Ezt is lehet, de mértékkel. Szoliban pl. a szokásos idő felére érdemes menni, és nem is muszáj a tetejét lecsukni teljesen. Egyébként meg a szervezetünk úgyis jelez mikor jó neki vagy mikor nem.
Pl. amikor a múlt héten bekajoltam egy rakás meggyet (iiiiiiiimááádom), este egy kicsit fájt a hasam. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem ehetek meggyet, csak módjával.

FOGÁSZATon már 1X voltam, és amikor szóltam, hogy kismama vagyok, olyan injekciót kaptam, hogy még azt sem éreztem, hogy beadta. Mondjuk az illető dokinő gyerekfogász.

KÁDBAN való fürdés: én nagyon szeretek a vizben "ázni", persze most már nem lehet olyan jó forróban, ahogy régen szoktam, de azért egy jó kis habfürdőt egy héten legalább 3X megengedek magamnak. Kifejezetten jól esik!

Hízni még nem nagyon híztam (kb1,5-2 kg-t)(ti hogy vagytok a hízással???????), de a nadrágjaim már felhúzott cipzárral nem jönnek fel. Vettem egy kismamagatyót (halász) de amilyen runya idő van, most nem tudom még hordani.

Bocs, ha hosszú voltam, de sokáig nem tudtam jönni és annyi érdekes dologról írtatok.

Szila
Szila 13dik

Sziasztok Lányok!

Mostanában éjszaka arra ébredek, hogy huzodik a hasam. Ilyenkor mindig nyujtozkodnom kell, de ahony kinyujtom a lábaimat elkezd remegni a hasam, ugyhogy rögtön vissza is kell, hogy huzzam. Most kezdtem a 11. hetet. Elöfordult már valakivel ilyesmi, vajon mitöl van ez?

Mindenkinek sok-sok jot a nap hátralévö részében!

Puszi: Pucur
Pucur 11

Sziasztok lányok!

Sajnos nálunk lekorlátozták az internetet és az a kevés hozzáférés is személyhez kötött nekem pedig még nincs jogosultságom mert nincs bekötve a gépem a háózatunkba. Minden nap könyörök a szerelonek talán a héten valamikor kész lesz és akkor tudok írni.
Velem minden rendben a hányásaim teljesen elmúltak reggelente van egy kicsi hányingerem, de kibírható. A babuci mocorog, tegnap délután nagyon érezhetoen mozgolódott. Olyan jó érzés.

Helga!
Annyit gondoltam rád, hogy vajon mi van már, hogy ma kikönyörögtem a gépet a kollégámtól, hogy legalább megnézzem mi történt veled azóta. Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy rendben van minden és az is jó, hogy egyidosek vagyunk talán.

Én nem gondolok arra, hogy mi lenne ha beteg lenne a baba, mert erre gondolni sem szabad. Optimistának kell lenni. A sógornom aki most szült májusban azt mondta, ha neki nem lenne egészséges a baba nem hozta volna haza. Én az igazat megvallva nem tudom mit tennék.

Puszilok mindenkit remélem még a héten sikrül ujra írni
Puszi mindenkinek
Mónika 17

Sziasztok!

Tegnap betöltöttem a "kritikus" 12. hetet, és máris tapasztalok pozitív változásokat! Az elmúlt két éjszakát édesdeden végigaludtam, egyetlen egyszer se kellett félálomban kibotorkálnom a WC-re! Ez két hónapja nem fordult elö velem! Kép (Az élet apró örömei... Kép )

AFP-vel kapcsolatban szeretném megkérdezni azokat, akik már túl vannak rajta, hogy hogyan csinálják, és milyen az? Egymásnak ellentmondó információk vannak két különbözö terheskönyvemben, az egyik szerint az AFP-t egy sima vérvétellel csinálják, a másik szerint a magzatvízböl veszik a mintát. Ebben a második könyvben kép is van, elég rémítö, amint egy tüt szúrnak a hasfalon át a magzatburokba, közvetlenül a baba fejecskéje mellett. A hideg is ráz a gondolattól... Kép

Kata-Danianyu! Milyen furcsa, hogy ugyanazon a kismamán két különbözö terhesség ennyire másként látszon meg! Én azt hittem alkati kérdés...

Szila! Én ma kezdem a 13. hetet, egyetlen egy kis kilócskát híztam csak még mindig, de már olyan 5-6 hete sem voltak kényelmesek a nadrágaim, most pedig már be se érnek. Akkora a hasam, mintha 6-8 kilót is felszedtem volna. A védönö azt mondta, hogy persze, akinek gyenge a hasfala, azon hamar meglátszik. Kép Az egyik kismamakönyvben pedig azt olvastam, hogy a magas vékony nökön, akiken nem volt semmi felesleg, ami elrejtené, látszik meg hamar az áldott állapot. Kép

Lara! Tényleg gyorsabban nö ilyenkor a haj?!?! Éppen tegnap nézegettem, hogy már megint vágatni kellene a hajamból, és csodálkoztam is rajta, mert nem régen volt levágva, de aztán elhessegettem a kérdést azzal, hogy biztosan csak úgy tünik nekem, mintha nem régen lett volna...

Márti (13.)
Márti

Márti!

Az AFP vérvételt jelent technikailag.
Amirõl képet láthattál és amivel kevered, az szerintem az amniocentézis, amit viszont nem csinálnak rutinszerûen mindenkinek.
(a kettõ közötti összefüggés pedig a rendellenességek felismerésére vonatkozó eljárásokban keresendõ)
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok Lányok!

Már megint a segítségetek szeretném kérni:
Azt szeretném megkérdezni toletek, hogy van-e olyan közületek, akinek a terhesség elso harmadában egy kicsit kipattogzott az arca?
Ha van ilyen, akkor mivel kezelte és igaz-e, hogy ez a második harmadra már teljesen eltunik.

Egyébként ez a hízás kérdés engem is nagyon érdekel, azt olvastam, hogy az elso három hónap alatt a 1,5-2 kiló hízás tekintheto elfoigadhatónak.
Én lassan a 9-ik hetemet kezdem, kilóra még nem híztam, a nadrágjaim ugyanúgy feljönnek, nem érzem kényelmetlennek oket, de van egy két szuk felsom, ami már nem jön rám, mert mellben igencsak feszül, és van egy két kinott melltartóm is.
Lara, Te hogy állsz a kilókkal?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Már megint a segítségetek szeretném kérni:
Azt szeretném megkérdezni toletek, hogy van-e olyan közületek, akinek a terhesség elso harmadában egy kicsit kipattogzott az arca?
Ha van ilyen, akkor mivel kezelte és igaz-e, hogy ez a második harmadra már teljesen eltunik.

Egyébként ez a hízás kérdés engem is nagyon érdekel, azt olvastam, hogy az elso három hónap alatt a 1,5-2 kiló hízás tekintheto elfogadhatónak.
Én lassan a 9-ik hetemet kezdem, kilóra még nem híztam, a nadrágjaim ugyanúgy feljönnek, nem érzem kényelmetlennek oket, de van egy két szuk felsom, ami már nem jön rám, mert mellben igencsak feszül, és van egy-két kinott melltartóm is.
Lara, Te hogy állsz a kilókkal?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Pucur, szia! A hashúzódás nálam is megvan, kb. 2 hete. Nyújtózkodni nekem egyáltalán nem jó, ezért le is mondtam róla. Ezen kívül ha tüsszentek vagy ha köhögök, az sem jó, akkor is ahogy megrándul, kellemetlen.

Márti, szia! Akkor ezek szerint nekem is gyenge a hasfalam, mert nekem is irtó hamar elkezdett látszani. Na de sebaj, büszkén ki is dugomKépKép

cupp
Beja (14dik)
Beja

Sziasztok!

Eddig még nem írtam, tulajdonképpen most találtam rá erre az oldalra. Nagyon jó, hogy mindenki segít a másiknak. Ha tudok én is segítek mindenkinek.
Én most a 13. hetemet taposom és dec. 21-re vagyok kiírva. Már nagyon várom és a párom is.
Hízásilag én is 1,5-2 kg-ot híztam, attól függ, hogy mikor mérem magam. A nadrágjaim nem jönnek fel rám, ráadásul a munkahelyemen nagyon hideg van, ezért állandóan harisnyában járok és pulcsiban. Nem tudom mi lesz nyáron. Nem szeretnék felfázni.
Lesz valaki aki a Péterffy-ben fog szülni? Jó lenne beszélgetni róla.

Sziasztok: Zita

A listára engem is be lehetne írni?! Köszi

FONTOS: HOGYAN TUDOK MAGAMNAK NEVET ADNI?
Névtelen

Hello Lányok!
Hízásról: én 54-ről indultam és most az 5. hónap végén 59 vagyok. Hát az biza + 5kg. És gondolom most már egyre inkább meglódul majd. Remélem azért könnyen lemegy majd.

Moncsi! Hát nekem aztán kipattogzott a böröm rendesen. A terhesgondozóban amikor megláttak el is küldtek a börgyógyászatra, de ott azt mondta a dokinö, hogy aterhességtöl van és nem tud rá semmit adni, majd elmúlik, ha már nem leszek terhes. Kedves volt mi? Ezután a gyógynövényboltban ajánlott a kedves idös eladóhölgy egy körömvirágos hidratáló krémet. Elég gagyi kénézetü, gyanusan olcso is volt de bevált. Azóta azt használom, mert a méregdrága Estee Lauder, Cliniqe meg Avon az most nem jön be.
Esetleg ha nem elég a körömvirágos hidratáló, akkor szoktam éjszakára a kék tégelyes Niveát kenni, az is nagyon jó, csak attól fényes a pofim, de éjszaka nem baj és elég tápláló.

Puszi mindenkinek,
Adri
Adri 21

Sziasztok Lányok!
Ada vagyok és már nagyon régen nem irtam Nektek. Szerencsére ennek az oka csak az volt, hogy rengeteg a munkám és, hogy a "reggelinek" titulált egésznapos rosszullétekböl böven kivettem a részem.
Örülök neki, hogy idö közben ilyen sokan lettünk.

Szia Zita!
Úgy tudsz magadnak nevet adni ha az azonositó mezöbe beirod a nevedet és a többit üresen hagyod.
Mellesleg én is december 21-re vagyok kiirva és a Péterfyben fogok szülni Dr. Boros Juditnál.
Te kinél fogsz szülni és eddig milyenek a tapasztalataid?
Mindenkinek boldog babavárást.

Ada
Ada

Szia Zita!

Üdv a fedélzeten!

Én a Péterfyben fogok szülni. És ahogy elnézem, egyszerre fogunk szülni. Ugyanis nekem mondtak 20-át, 22-ét is. A kiskönyvemben 22 van.

Elég, ha az azonosítóhoz beírod a neved, és aztán már küldheted is az üzenetet.

A listára pedig úgy tudsz bekerülni, hogy BGabinak megírod az adataidat (neved, korod, hanyadik baba, hol laksz, mikor szülsz, hanyadik ciklusban jött össze a babucika, és jelenleg mennyi idős kismama vagy).

Üdv mindenkinek, örömteli babavárást!!!!!!!!!!

Szila
Szila 13dik

Szia Adri!

5 kiló, az igazán nem sok, szerintem! Ügyes vagy, hogy így tartod magad! Sportolsz valamit?
Pattanások:
Neked kb. hányadik héten pattogzott ki a boröd? És milyen jelleguek voltak ezek a kis rondaságok?
Nekem eddig sem volt babapopsi simasságú, de most pár napja sok kis apró jött ki.
Nem lehet, hogy ez a harmadik hónap után elmúlik?

Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Péntek óta nem voltam, és itt annyi, de annyi minden történt!
Velem viszont nem sok minden, leszámítva azt, hogy voltam a védononél és meghallgattuk Pocaklakó szívhangját. Olyan jó volt hallani!!!

Fürdés: éppen errol szerettem volna beszélni veletek, ugyanis vasárnap este nem bírtam tovább, és beleültem egy nagy kád meleg (de nem forró) vízbe. Ebben a véleményem egyezik Picur, Szila, Niki véleményével: imádok beleülni idonként egy nagy kád, szinte forró vízbe.

Helga: Örülök, hogy minden rendben van veletek, és nagy-nagy gratula a diplomádhoz. Kép Kép

A beteg baba kérdést én abszolút reálisnak tartom, már én is fel akartam vetni a témát, de inkább elvetettem. Bennem ez akkor fogalmazódott meg, amikor a toxoplazma-vizsgálat eredménye nem lett tökéletes (bár rossz sem lett, és kaptam gyógyszert). Akkor rengeteget idegeskedtem emiatt és - ha szabad ilyet mondani - nem szerettem Pocaklakót. Aztán egyszer csak azt mondtam magamnak: lehet kétségek között eltölteni a további hét hónapot? Neki ez milyen érzés lehet, ha tudja (érzi) hogy az anyukája idegenkedik tőle? És valami egyszerre megváltozott bennem: elfogadtam, hogy lehet, hogy ő beteg, de akkor is az enyém, és azóta nem foglalkozom a témával. Mamacicának persze részben igaza van, de pl. a süketnémaság csak akkor derül ki, amikor már hetek vagy hónapok óta szoptatod, pelenkázod, stb., és már annyira imádod, hogy el sem tudod mondani. És akkor esetleg mit csinálsz? Hát persze, hogy gondját viseled életed végéig.

Niki! Örömmel olvastam az UH élményeidet, nagyon édes lehetett! Kép Kép Már én is alig várom a következőt!

Király Kati! Gratula a tökéletes AFP-eredményhez! Kép Akkor most feladtad a leckét, hogy nekünk is ilyeneket kéne produkálni!

Niki K! Én is a ferro-folgammát szedem. Nem lehetséges az (persze lehet, hogy rosszul tudom), hogy ebben van folsav is?

Szila! Nagyon jó, hogy szereted a meggyet, a védono azt mondta, hogy tipikus terhesgyümölcs, telis-tele van vassal! Egyél jó sokat belole! Már én is nagyon várom, csak sajnos nekünk még nem érett.

Márti! A védono az AFP-rol annyit mondott, (ami nem más, mint egy vérvétel) hogy elotte ne egyek sokat, mert a tele poci befolyásolni szokta az eredményt. Citromos tea + kevés keksz nyugodtan lehet, de inkább utána együnk.

Zita! Örülök, hogy még egy Péterfy-ben szülo lányt köszönthetek a fedélzeten. Kép Neked ki a dokid? Nekem dr. Orbán István.

Bocsi, lányok, ha túl hosszú lettem volna ma is. Próbálok majd gyakrabban jönni.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura15

SZiasztok!
Moncsi: Én úgy néztem ki az elsõ harmadban, mint máskor a menstruáció alatt. Nem csináltam vele semmit, és magától elmúlt!
cory
cory27

Sziasztok!

Moncsi, nekem is sok apró pattanásom lett, föleg a homlokomon. Sajnos nem múlnak, pedig már a 14. hetet taposom. Korábban is voltak hasonló kiütéseim (bár lényegesen kevesebb), ezekre kaptam Dalacin T ecsetelöt, ami egyik napról a másikra eltüntette. Sajnos a doboza már nincs meg, így nem tudom, hogy szabad-e használni, de ma úgyis megyek gyógyszertárba vitaminért, megkérdem öket. A körömvirágos hidratáló krémet azért szerintem érdemes kipróbálni.

Nálunk egyébként nagyon b*nkó a börgyógyász, ezért én el sem megyek hozzá. Egyszer voltam nála, az egy életre elég volt! Az ecsetelöt is a háziorvos írta fel nekem.

Velünk nincs sok újság. Továbbra is jól vagyok. A hasamat már nem is tudnám behúzni.

Mindenkinek szép napot!

Orsi
Orsi-13

Sziasztok!

Tegnap olvastalak Titeket, de nem volt lelkieröm irni. Így inkább nem írtam.
Tegnap délben mentem vércukor vizsgálatra, délben kellett megenni egy tesztebédet, majd háromnegyed 1-re ott lenni. Ekkor néztek vizeletet, vettek vért, és megmérték a súlyt. Ezután hosszas várakozás következett, bö 2 óra, amiben teljesen kimerültem. De szerencsére az eredmény jó lett. Ez az egy jó ebben az egész felhajtásban.

Zita, én is üdvözöllek!

Sziasztok!
BGabi

<pre>
Lkriszta 30 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 28 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 27 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Szilvia 26 hét Svájc 27 év 1.b.
Pocok 18.c. 26 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 22 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 22 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 21 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 21 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 10 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 18 hét 4 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 17 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 17 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 16 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 16 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 16 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 15 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 15 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 14 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 14 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 13 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 13 hét 4 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 13 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 13 hét Bp. (Érd) 25 év dec. köz. 2.b.
Picur 1.c. 12 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 12 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 12 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 12 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 12 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 11 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Pucur 2.c. 10 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Mamacica 1.c. 9 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 8 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 8 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Tkriszta 6 hét 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
Bánhidi

Szisztok!
Most járok itt eloször, de éppen ideje: 8 hetes a bébink Kép
Már múlt héten voltunk UH-n, de sajna semmi szívdobogás, vagy ilyesmi élményében nem részesítettek minket...
Különben minden OK, de jellemzo módon én sosem reggel, hanem du./este szoktam rosszul lenni. Nincs valami jó ötletetek ez ellen?!
Klári (Pécs)
beka (beka)

Sziasztok Lányok, jó reggelt mindenkinek!

Zita, Klári, üdv. körünkbenKép Adjátok meg adataitokat BGabinak, majd õ feltesz Titeket is a táblázatba, tegnap Szila leírta részletesen, hogy milyen adatokra van szükség.

Én nem tudok semmi különösebbrõl beszámolni, változatlanul jól vagyok, és változatlanul tûkön ülve várom a holnap esti UH-t.

cupp mindenkinek,
Beja (14dik)
Beja

Sziasztok lányok!
Megjöttem az AFP-rol. A legmeglepobb számomra, hogy 2 nap múlva meg is lesz az eredménye. Egy egyszeru vérvétel az egész...
Jó tanács: ha csak lehet ne azt a kezeteket szúrassátok meg amivel írtok... Nekem a múltkor a bal, most a jobb kezembol vettek vért. Lehet, hogy rosszul szúrt meg, de most sajog az egész kezem. (Jobb kezes vagyok.)
Még1kata! Most se pisi, se vérkép... Szóval kimondottan csak AFP... Pénteken du. hívom a dokit, gondoljatok rám, hogy minden rendben legyen... OK?
Puszi mindenkinek: Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Köszönöm a sok üdvözlést, nagyon jól esett.
Örülök, hogy hárman is vagytok (Ada és Szida és Laura)akikkel egy kórházban fogok szülni. Az én orvosom neve Dr. Hajnáczky Károly. Ismeri valaki?

Képzeljétek el, hogy nekem egyáltalán nem voltak rosszulléteimm. Tulajonképpen kb. 5x volt egy kis émelygés, de hányás vagy valami hasonló soha. Úgy látszik szerencsés alkat vagyok. Már kezd egy picit látszani a hasamon, de még nem nagyon.
Ma megyek UH-ra délután, nagyon kíváncsi vagyok hogy minden rendben van-e. Biztosan nincs semmi baj.

BGabi! Beleírnál a listába?!
Zitának hívnak, a baba a 4. ciklusban fogant meg, Budapesten lakom, most vagyok a 13. hétben és dec. 21-re vagyok kiírva.

Péterffys lányok! Remélem személyesen is tudunk találkzni majd a kórházban és szép élmény marad mindnyájunknak.
Én egyébként egyáltalán nem félek a szülést&#337;l. Mindenki túlélte, biztos fáj is, de annál jobb lesz a picit a kezünkben tartani.

Mindenkinek puszi: Zita
Zita

BGabi!

Bocs de elfelejtettem megírni, hogy 27 éves
vagyok és els&#337; baba lesz.

ADA! Látom te is 27 éves vagy és Pesti. Hol laksz?

Zita
Zita

Sziasztok Lányok!

Ez az els&#337; megnyilvánulásom itt, de remélem nem az utolsó. Már két pozitív tesztem van, és tegnap óta a hányinger és az émelygés is ismer&#337;s érzés, de nagyon boldog vagyok. Konkrétumokat (hány hetes stb.) még nem tudok/akarok mondani, mert még nem voltam dokinál. Drukkoljatok, hogy ne csak délibáb legyen, hanem valódi, hús-vér embrió!
Mindenkinek ratulálok, és egészséges babát, valamint könny&#369; terhességet kívánok!

Zsuzs
Zsuzs

a gartulálokból lemaradt a "G"! Bocsi!
Zsuzs

Sziasztok!
Én is úgy látom, hogy karácsony elött nagy forgalom lesz a Péterfy szülészetén, de olyan jó, hogy ennyien vagyunk itt!

Zita!
Mi Újpesten lakunk a férjemmel és Ti? Neked eddig milyenek a tapasztalataid a Péterfyröl? Neked is Túry Angéla a védönöd?
Nekem nagyon kellemes tapasztalataim vannak eddig, mindenki nagyon kedves hozzám és nagyon tetszik, hogy partnerként kezelnek. Mindig elmagyarázák, hogy hova miért kell mennem és mit fognak velem csinálni. Nekem szörnyü fehérköpeny-fóbiám van, de ez a kedves bánásmód sokat segít a helyzeten.
Az UH-hoz sok türelmet kívánok Neked, gondolom már tapasztaltad, hogy sokat kell várni.
Kellemes napot mindenkinek!
Ada
Ada

Szisztok!

Moncsi, nekem sajnos nem multak el az apro pöttyök, de ez azért ne törjön le nagyon. Már az 5. hó végén vagyok, de a korábban használt krémeim (3 félét is probálgattam( csípnek és utána viszketek. Apro piros pöttyök lesznek, néha begyullad, ahogy gyógyul csunyán kiszárad. Szóval egyszerüen förtelmes és a körömvirágos hidratáló ezeknek véget vetett. A Dalacint ismerem, de mivel az antibiotikum, ha nem muszály ne kend magadra terhesen. a körömvirág természetes gyulladáscsökkent&#337; és börnyugtató hatású szer.

Nekem jövö hét szerdán lesz a köv. UH. Már nagyon vártam. Eddig kibírtam, hogy ne tudjam a bébi nemét. Szóltam is elöre, hogy ne mondják meg ha látják. De mostanra valahogy elfogott a kiváncsiság. Meg ugye nézegetem már a babaruhákat és még egy kis badinál sem mindegy kinek lesz... Ti hogy bvagytok ezzel? Akarjátok tudni me lesz, vagy inkább meglepetés? Nekem félidöben változtak eredeti nézeteim.

Adri
Adri 21

Sziasztok!

Köszönöm az infókat az AFP-röl. Meg vagyok nyugodva, akkor én valamit félreértettem, és senki sem fogja a pocakomat szúrkálni.

Laura! Néha én is érzek úgy, ahogy nem illik, a pocaklakó iránt... Különösen, amikor nagyon fáradt, vagy rosszul vagyok, akkor néha úgy érzem, hogy nem is biztos, hogy olyan felhötlenül örülök neki. Ráadásul tudom, hogy ez csak egyre rosszabb lesz, ahogy nö odabenn a Pocaklakó. Néha szivesen megfutamodnék... Kép Gyülölöm azt a tehetetlenséget, amit okoz a terhesség. Hogy nem csinálhatok meg dolgokat, mert nehéz, és nem is nagyon tudok, mert állandóan fáradt vagyok, egyszerüen eröm sincs hozzá. Azt is utálom, hogy ilyen labilis vagyok hangulatilag, eddig soha nem voltam egy nyafka kis liba, most meg lépten nyomon elsírom magam. Tiszta tudathasadás, amikor elsírom magam, és közben utálom, és nyafka libának érzem magam amiért sírok. Teljesen kiforgat önmagamból a baba máris, pedig igazából még csak 10 hete költözött be a pocakomba. Röpke 10 hét alatt dinamikus, céltudatos és határozott nöböl az általam mindig is utált szobacica nöcivé tett. Nem mindíg könnyü mindezt megbocsátani neki... Kép
Ráadásul, amint egy kicsit is összezördülünk a Papájával, azonnal fájni kezd a hasam, úgy, mint amikor a menzeszem megjött régebben. Tudom, hogy ö csinálja odabenn a fesztivált, lelki szemeim elött szinte látom, hogy toporzékol, hogy az ö Mamája és az ö Papája hogy képzeli, hogy veszekedhet?!?! Kép
Szerintem teljesen természetes, amikor az ember lányának ennyire ingadoznak a hangulatai, hogy az egyik pillanatban röpködjön a boldogságtól, hogy lesz egy édes kisbabája, a másik pillanatban meg utálja az egész szituációt, és ne is értse, hogy hogyan keveredhetett bele. Kép

AFP elött én biztos, hogy nem fogok sokat enni, ugyanis akkor csinálják, amikor a terheléses vércukrot, úgyhogy nemhogy aznap reggel nem ehetek, de még az elözö esti vacsorának is könnyünek kell lennie.

Pattanásokkal én is el vagyok látva rendesen. Kb. úgy nézek ki én is, mint régen, mikor éppen megjött a menzeszem, és az az érdekes, amikor éppen következne a mensim (4., 8., 12. hét), olyankor feltünöen fokozódik. Nekem sajnos nem kis pörsenések, hanem elég nagyok és csúnyák, amiket rendszeresen piszkálok, nyomkodok, stb., és ettöl persze ronda sebekké fokozódnak. Eddig ezekböl megjelent két-három egymást követö napon néhány darab, aztán nem jött több, ami meg kijött, az néhány nap alatt elmúlt. Most jönnek folyamatosan, úgyhogy eléggé tele vagyok velük, de feltünöen gyorsan is gyógyulnak.

Márti
Márti

Sziasztok lányok, hát képzeljétek, én, aki itt 12 hétig csak egyfolytában rosszul voltam, de egyszer sem hánytam, tegnap a beleimet is kirókáztam, délután, a munkahelyemen, nagyon szar volt. Hát, nem hittem volna, mások ilyenkor kezdenek jobban lenni, én meg itt...

pattanások témakör: nekem is kijöttek, kétoldalt a fülem elott meg az arccsontomon az állam felé, rémesen néz ki. Van egy olyan ilcsi néni féle kozmetikum, amit direkt ajánlanak kismamáknak, nekem is most mondta a barátnom, majd kiderítem mi az, jó? A Dalacin nagyon jó, de szerintem az antibiotikum, azt nem szabad ilyenkor.

Niki K, remélem minden OK lesz, majd írd meg az eredményt feltétlenül! Valahogy olyan képzetem van, hogy ha neked jól sikerül, akkor nálam sem lesz gond, ilyen hülye vagyok, rémes.

Én szeretném tudni a bab nemét, hogy személyesebben tudjam már így elore szeretgetni, nevén nevezni, meg ilyenek. Így mit modnjak neki, mikor azt sem tudom, fiú vagy lány? Remélem, nekünk megmondják majd.
mégegykata 12

Sziasztok Lányok!

Üdvözlöm az újakat én pedig bucsuzom töletek.

B. Gabi!

Légyszives vegyél ki a listábol. Most jöttem vissza UH-rol, mert rggel megint véreztem. A pocaklakom elhalt, holnap müszeres befejezés.
Remélem közületek senki nem fogja átélni ezt az érzést.

Mindenkinek jo pocaknövekvést!

(Azért továbbra is foglak benneteket olvasgatni! Remélem hamarosan ujra itt lehetek veletek!)

Sziasztok: Pucur
Pucur

Sziasztok!
Pucur! Nagyon sajnálom ami veled történt! Ez gondolom mindannyiunk "rémálma"... De hamarosan újra itt leszel velünk, ebben hinned kell!

Még1kata! Ha hiszel a népi jóslatokban: kislányod lesz. Az anyósom nagyon büszkén fiút vár tolem, mert nem nagyon voltam (vagyok) rooszul és állítólag ez így van... Nem tudom...
Különben úgy hallottam a Vidának nagyon jó a szeme a babák neméhez... Különben én is kötodöm hozzád ilyen tekintetben... (Bocsi lányok egy orvoshoz járunk.)
Kicsit félek az AFP-tol... De mondogattam a babának, hogy jól termelgesse azokat a hormonokat, ne izgassa fel a mamáját.... Kép Remélem hallgat rám! Ha pénteken tudom még megírom mit mondott a dr..
Fura, hogy milyen különbségek vannak kórházak közt: nekem "csak" AFP volt, másnak összekötik más vizsgálatokkal is....
Puszi mindenkinek! Vigyázzatok magatokra!
Niki K.
Niki K. 16 és f&ea

Szia Pucur!

Ez borzasztó! Nagyon-nagyon sajnálom! Rettenetes érzés lehet neked... Kép Lehet tudni, hogy miért, mitöl, hogy hogyan történhetett?
Remélem hamarosan újra felkerülsz B.Gabi listájára! Addig is nagyon sok eröt és kitartást kívánok, hogy fel tudd dolgozni ezt a tragédiát, és újra nekivághass!

Márti
Márti

Sziasztok!

Én nagyon szeretném tudni a baba nemét, már nagyon érdekel. A férjem teljesen oda van egy kislányért, de végül is teljesen mindegy, csak egészséges legyen. Ha lány lesz Sárának fogjuk hívni, ha fiú akkor pedig Somának. A Soma egy kicsit furcsa név, de nekünk nagyon tetszik és nincs sok bel&#337;le.

Ada!

Mi pedig Rákospalotán lakunk. Ezek szerint nagyon közel egymáshoz. A véd&#337;n&#337;m a XV. kerületb&#337;l került ki és Nagy Mártának hívják. Hallottam egy jó kismamatornát Újpesten majd megadom a lány telefonszámát. Még én sem beszéltem vele, de nagyon jókat hallottam róla. Szerintem érdemes kipróbálni. A Péterffyben még nem vezettek körbe, de nagyon jókat hallottam róla már több forrásból is.

Majd megírom, hogy mi volt ma a dokinál.

Zita
Zita

Pucur!

Én is rettentöen sajnálom a történteket!
Kívánom, hogy minnél hamarabb felépülj, és újra köztünk lehess!

BGabi
bgabi (bgabi)

Még1Kata!

Nekem a népi mondást mindig úgy mondták, hogy fiú csinálja a hányásosságot. Nekem mindkét terhességemnél volt, mindkettõnél volt is a pocakomban fiú (a másodiknál lány is). Ja, és az elsõnél nekem sem múlt el az elsõ harmad végén, bár lehet, hogy utána fõleg a vastabletta miatt volt. De ilyenekkel nekem fiú lett!

Pucur!

Legfontosabb most, hogy pihenj sokat, és próbáld feldolgozni a dolgokat. Sajnos ez is benne van a pakliban. Szorítok érted, hogy mihamarabb visszakerülj az itteni táblázatba!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Pucur!
Nagyon sajnálom ami történt, próbáld meg feldolgozni! Remélem hamarosan újra itt találkozhatunk!

Zita!
Tényleg közel lakunk egymáshoz! Nagyon jó, hogy írtál a kismama tornáról, mert reggel akartam kérdezni, de teljesen kiment a fejemböl.
Úgy tudom, hogy a Péterfyben kéthetente vannak elöadások amire el lehet menni, ezeket orvosok, védönök, növérek tartják és utána mindig körbevezetnek, hogy láthassál mindent.
Erröl még semmi pontosat nem tudok, de egy hét múlva megyek a kórházi védönömhöz és akkor megkérdezem pontosan!

Ada
Ada

Sziasztok lányok!
Na ennyit a népi jóslásokról... Kép Ahány ház annyi szokás... Kép
Különben én nem igazán hiszek bennük, a megérzéseinkben annál inkább. Különben egy csoporttársnom mondta, hogy a kisfia fütyijét magától is látta az ultrahangon. Biztosan nagyon sok függ attól hogyan fekszik a baba.
Lányok, szerintetek fontos a terhestorna? Azt hallottam könnyebb így a szülés...
Sziasztok!
Niki K.
Niki K.

Szijasztok!

Márti! Az AFP egy eccerü vérvétel. Az a hasbaszúrós az az amniocentézis. A haj és a köröm is gyorsabban nö áldott állapotban. Ezt olvastam és tapasztalom is. Ezért is határoztam el most, hogy hagyom megnöni a hajam :-)) ennél jobb alkalom nem is kell ehhez :-))

Moncsi! Arc-pattogzást én is tapasztaltam, és a második harmadra már nyoma sincs, söt gyönyörü lett a böröm :-)) Én spec.semmi különlegessel nem kezeltem, csak egy kicsit bosszankodtam, és vártam, hogy elmúljon. De elmúlt!Kép
A 9.hétre még én sem hiztam. Mostanában kezdtem "hizni" és már komoly 2,5-3 kg-nál tartok igy a 23.héten.

Pucur! Együtt érzek veled, és szoritok, hogy már a következö hónapokban újra itt lehess!

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Pucur, hirtelen nem tudok mit mondani, de erre igazán nem is lehet... Sok kitartást kívánok Neked, és mielõbbi újbóli sikerességet!!!

Beja
Beja

Szia Niki K.!

Azért még ne vedd meg a kék rugdalózókat! Kép
A növérem az elsö terhességével végig hányt, nagyon, egész nap, a félidö utánig. Hányni járt belé a lélek, egészen lefogyott, stb. Neki is mondták, hogy akkor kislánya lesz. Megszületett a baba: fiú. Kép Négy év múlva jött a következö, a tesóm kivirult, ragyogott, jobban érezte magát, mint valaha, eltekintve attól, hogy örökké éhes volt. Félidöre strandlabdáva gömbölyödött. Kép Dörzsölte a kezét a család, hogy ha visszájára fordult is a népi jóslat, de ez biztos, hogy nem olyan, mint az elözö, ez most biztos, hogy lány lesz! Eltelt a 9 hónap, és megszületett a növérem második kisfia. Kép Kép Aztán eltelt pár év, és a tesóm egy óvatlan pillanatban újra teherbe esett. Nem volt se hányingere, se extra étvágya, egy kis hisztisségen kínül semmi tipikus kismama tünetet nem produkált. Ekkor a család már nem mert jósolni, de az elsö olyan UH-n, amikor ez már látható, azt mondták neki, hogy ez is fiú. Ö bele is élte magát, erre a második UH-n azt mondták, hogy lány. A harmadik UH-n újra fiúnak látták, de akkor már csak a saját szemünknek hittünk, végül hazahozta a kórházból, rávetettük magunkat és kicsomagoltuk, azóta kétség nem férhet hozzá, hogy ö is fiú. Kép
Szóval sem a népi babonák, sem az UH-n látottak nem 100%-osak, én a magam részéröl fehér, halvány sárga és zöld rugikat veszek... Kép Kép Ja, és kékeket örökölök... Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Én az elsö terhessgem során egyáltalán nem voltam rosszul, és fiam lett. Most sem vagyok egyáltalán rosszul, ezek szerint most is fiamnak kell lenni. Na, most már kíváncsi vagyok Kép

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!
Nem tudok elszakadni toletek Kép
Tényleg furák ezek az állapotok... Különben akit említettem csoporttársnomet (UH-n látta a fiúcska férfiasságát) végig hányt... Anyós pajtásom arra alapoz, hogy 4 gyermeke van és csak a párommal nem hányt, sógorasszonyaimmal igen... Különben a hányás a hormonváltozástól van nem? Lehet, hogy butaság, de ezt olvastam...
Még1kata! Azért vigyázz nehogy kiszáradj! Nekem este és korán reggel nem valami jó a gyomrom... Éjjelente meg rendszeresítette a szervezetem a pisilést, aztán nem tudok visszaaludni, reggel meg nem tudok kibújni az ágyikóból.
Vigyázzatok magatokra lányok!
Puszi: Niki K.
Niki K.

Sziasztok Lányok!

Itt ülök sírva és olvasom az együttérzö leveleteiket. Köszönöm Mindenkinek, valahol ez is segit. Hogy mi történt azt még nem tudják megmondani. Talán késöbb???

Sziasztok: Pucur
Pucur

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?