Új privát üzeneted érkezett!

Megtaláltam az NLC-n. Remélem nem haragszik meg érte, hogy beteszem ide. Gondolom a jövöben nem sok ereje lesz ide jönni:

"Sziasztok.

Lehet, hogy már értesültetek róla, de hatalmas tragédia történt velünk.

Február 25.-én hüvelyfolyással, hüvelygyulladással bekerültem a kórházba, másnap elkezdődtek a jóslófájások, majd másnapra négy újnyira kinyílt a méhszáj és császármetszéssel meg kellett szülnöm a babákat.

Két baba két nap után angyalka lett, harmadik még küzd az életéért. Szép súllyal születtek, 800-790 és 750g-al. Csak a 25. hét a baj, még fejletlenek voltak. Ilyenkor nem a súly számít.

Orvosi mulasztás történt, pár hete kijött a hüvelygomba, amit orvosom egyáltalán nem kezelt, arra hivatkozva, hogy még nem vészes, többes terhességnél még veszélyes is lehet a kezelés.

A 25 hét alatt egyetlen egy hüvelykenet vizsgálat sem volt.

Ha a harmadik babát is elveszítjuk, bepereljük a kórházat.

Többet nem jövök hozzátok, mindenkinek további boldog babavárást.

Kérlek mellőzzétek a részvét nyilvánításokat, de ha tudtok segítsetek priviben abban, hogyan lehet egy ekkora tragédiát túlélni, hogyan lehet tovább lépni. Nem akarok pszichológushoz menni, gyógyszerekkel tömni magam, de egyedül egyszerűen nem megy, valamibe kapaszkodnom kell. Ki kell tisztítanom a fejem, hogy egy év múlva újra próbálkozhassunk.

Ezoteria, kineziológia és agykontrolll felé fordulnék inkább.

Ha tudtok kérlek segítsetek, bár azt hiszem pár topicot fogok nyitni még.

Nem tudom miért velünk történik mindez, korábban már három babát elveszítettünk, pedig nem vagyunk bűnösebb, rosszabb emberek, mint bárki más.

Soha nem vágytam nagy dolgokra, már 10 éve csak anya szeretnék lenni, anyaság lenne az életem értelme.

Jók legyetek, vigyázzatok a családotokra, és ha tudtok segítsetek.

Anches"

Cat
Kép
cateye

Húú, Cat!!!!

Teljesen összeszorult a szívem!!!!!!! :( :(

Kata

Kép
kateduo

Én erre nem tudok mit írni, mondani :cry: :cry: :cry: Nagyon sajnálom.

Detti

KépKép
kiliman

Oszinten sajnalom. :cry: :cry: :cry:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Totál le vagyok döbbenve!!!Nekem sajna panaszkodott már korábban is erre!(mármint a folyásra) :oops: Én nem akartam ráijjeszteni,de írtam neki,hogy vetessen kenetet!Amúgy meg rögtön Rillisz jutott eszembe! :cry: Emlékeztek még rá? Csak ő valahogy a 20.hét környékén vesztette el a babáit!!!

Ditke!
Nálunk a szülőknek szoló műsorok (karira,anyák napi meg az évvégi) mindig délután 4kor volt.Mondjuk az csak egy picivel jobb,mert ugyi sokan 4-ig (vagy tovább dolgoznak).Olyan sose volt,hogy délelőtti programra be lehetett volna menni.Gyereknap is a gyerekeké volt,szülők nem voltak ott.Mondjuk ez szerintem nem volt rossz,mert azok a gyerkőcök se szomorkodtak,akiknek a szülei nem tudtak ott lenni (mivel minden ovis progi miatt nem tud az ember szabit kivenni). Nálunk a szülőknek szoló műsorok végén mindig volt kis vendégeskedés: szörpi,keksz,sütike.Együtt maradtak óvónénik,gyerekek,szülők.Ez évente 3szor (kari,anyák napja, év vége) elég is volt!
Édesek a lányok a jellemezekben! :D a kismacskát le se tagadhatnád,annyira hasonlít rád!!!! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Ez borzasztó!! :( :( :(
Erre nem lehet mit mondani.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

totál padlót fogtam. :cry: :cry: :cry: :cry: nem tudom, hogyan lehet ezt ép ésszel túlélni, főleg 3 vetélés után. :cry: Ilyenkor mindig igazolva látom, hogy ateista vagyok. :evil: :( Annyira dühítő, hogy az orvosok mennyire nem képesek ilyen apróságokra odafigyelni, pedig simán megakadályozható lett volna a tragédia. Annyira kiszolgáltatott az ember...

Igen, emlékszem Rilliszre. :(

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,

igen, én is látom mindig a Petit cumival, biztos nem érett meg még rá, hogy eldobják.. hisz olyan nagylegény amúgy! Vagy anyujának elég most a nagy pocak, nem bír vele is küzdeni :)

Oltás-ügy:
nehéz azután írni, hogy Ditke ilyen pontosan leírta az ellenérveit.. de én beadattam tavaly augusztusban a pneumót, mert én nagyon füles voltam gyerekként (folyton fájt, úgy értem) és félek, hogy ők is azok lesznek. És ez ugye középfülgyull-t is okoz ez a baci. Lekopogom, se tüdő, se fül, se semmink gyulladása nem jött ki azóta. És nem tudtam, hogy felírható, így megvettük teljes áron... hónapokig spóroltam a gyest rá :cry:
JHa és a bölcsiorvos első jótanácsa az volt, hogy adassuk be a pneumo elleni oltást nekik, ha eddig nem tettük. Szóval igazolva éreztem magam!
És a bárányhimlőt is beadattam, már 3 évesen.

Ancsa történetével legrosszabb rémálmaim jöttek be, gondolatban százszor is átéltem ilyet, míg terhes voltam és bizonytalan... akkoriban egy indexes ikres fórumon történt kb ilyen 25-26 hetes terhesen ugyanez egy kismamával. Ott 1 kisbaba maradt meg, de ő is egy csomó kárososdással és hátránnyal.
Ilyenkor gondol bele az ember, hogy adjunk hálát a szerencséért és áldásért amit kaptunk az egészséges gyerekeinkkel!!!!

Kép
nettke

Irni, mondani ilyenkor nem lehet semmi olyat, ami ésszerű lenne.
Mélységesen ledöbbentem. Ilyen történhet napjainkban?! :twisted: :twisted: :twisted:

" Ilyenkor gondol bele az ember, hogy adjunk hálát a szerencséért és áldásért amit kaptunk az egészséges gyerekeinkkel!!!! "

Nagyon igazad van Nettke!!!!!

Meme
szinta

Edit :)

Emlékszem Rilliszre, én is. :( Az én dokim sem vett kenetet sosem, mindig rávágta, hogy gomba, és adott hüvelykúpokat. Ahogy elmúlt a gomba, 1-2 hét után vissza is jött, gyakorlatilag az egész terhesség alatt gombásodtam. A 32. héten meg az első kenetvizsgálatnál az egész terhesség alatt, jött a streptococcus, ami Rillisznél is volt. :( :(

Utólag átgondolva baromi szerencsém volt, ezért minden kismamát nyüstölök a kenetvizsgálat miatt, már a 16. héttől muszáj kérni, még akkor is, ha nincs panasza. Ha meg van akkor pláne. :?

Oltás: Köszi Ditke a kimerítő választ. Nem oltatok, döntöttem. Megkérdeztem a dokinőnket is, nagyon nem ajánlotta, kevés vállfaja ellen véd, ráadásul mi nem vagyunk fülesek, arcüregesek. Kop-kop.

Ditke :)
Gyönyörüek voltak a csajok a farsangon. A cica-lány tiszta Te vagy! :D

Cat
Kép
cateye

Nekem az volt a szerencsém, hogy még időben bekerültem a kh-ba és nem nyílt tovább a méhszájam. addig én is milliószor kaptam kúpot, krémet, minden frászt, de semmi haszna nem volt. :cry: ott aztán a rengeteg antibiotikumtól teljesen elmúl minden, még a fogínyvérzésem is- azóta se jött újra elő. :) De hogy ott a kh-ban mit éltem át az első 2 hétben, amikor egyfolytában a fejem felett lebegett, hogy megszületnek 26 hetesen. :shock: Valószínűleg most én se fórumozgatnék itt veletek.....

Ditke

Cseni tényleg piszkosul hasonlít rád, nekem is rögtön lejött a képről. :D Csak sajnos utána a rossz hírek elterelték a figyelmemet. :( Nagyon ügyes vagy a házi készítésű jelmezekkel. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Húúú, teljesen megrázott ami Ancsáékkal történt. :(
Jajj, nagyon sajnálom!!! :(

Ditke!
Édesek a csajok! :)

Lilla
Nekem is eszembe jutott, hogy Én 24 hetesen kerültem be a kórházba, és 26. héttől voltam szigorú fekvésre ítélve.
Azóta is áldom az orvosomat, hogy akkor nem engedett haza és vigyázott ránk!!!!Én is kaptam kúpokat, mivel nyitva voltam.

Edit!
Nem semmi izgalmakat éltetek át! :shock:
A magas láz ismerős, mert Atinak is39,5 volt 3 hete, de szerencsére neki sikerült hűtőfürdővel és kúppal levinnem.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Én tartom a kapcsolatot Rillisszel azóta is, és épp ma hívott, hogy láttam-e mi történt. Addig nem tudtam, mert napok óta nem jártam erre, de ez borzasztó, hogy Ancsáékkal is megtörtént!! :cry: :cry:
Rillisz mondta, hogy Ancsa többször is szólt az orvosnak a kenet miatt, de mégsem vett neki... :evil:
Azt nem tudom, hogy lehet ép ésszel túlélni egy ilyen tragédiát, de azt tudom, hogy Rilliszék is mennyire megszenvedték lelkileg.
:cry:
Azért még remélhetjük, hogy a kis apróság túléli maradandó károsodás nélkül!! Én ismerek rá példát.

Kép
baba888

Edit

Bocs, tegnap elfelejtettem írni: nem semmi, ami a vihar miatt történt nálatok. :shock: Tök jellemző, hogy mindig olyankor, amikor egy darab pasi sincs a láthatáron.... Nagyon jól megoldottad a helyzetet.
Fiúk jobban vannak már? Olinál a fulladás kruppos v asztmatikus inkább? Lehet, hogy meg kéne neked is mutatni egy pulmisnak. Lehet, hogy tudna mondani vmi okosat és nem kellene rettegned ahányszor csak megbetegszik. :shock: Hú, a magas lázat én is nagyon utálom. Nálunk is volt már párszor és mindig csak a fürcsi segített, meg az algopirin. Persze az éjszaka közepén. :roll:

Baba

Ancsának most talán Rillisz tudna bármi használhatót mondani.... ők beszélnek egymással?

Ti hogy vagytok? Köldököd?

Cat

Samu meggyógyult? Járnak bölcsibe? Azért engem kicsit vigasztalt, hogy ilyen szer idő volt a hétvégén, úgyse tudtunk volna kirándulni. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Járnak bölcsibe, de taknyolnak, és Oli rekedt. Éjjel köhögött három kruppos ugatósat, hát megállt bennem az ütö. Láza nincs, és nincs aki vigyázzon rájuk, ezért böliznek. :oops:

Te adsz Algpyrint a kölköknek? :shock: Lehet?

Itt volt a babaneten egy lány Bubuka, aki 3 éve szült 3-as ikreket, hasonlóan mint Ancsa, és csak egy kislány maradt életben Gréta. Neki is számos baja van, szemével, epilepszia stb., de él, és azóta most született egy lány kistestvére, aki teljesen idöre jött. :D :D Remélem Anchesnak is ez segít majd feldolgozni, hogy születnek majd kistestvérei Dórinak.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Minden kisbetegnek jobbulást! Mi még tartjuk magunkat, de némi takony már kezd előjönni :(
Egyébként ahhoz képest, hogy bölcsisek, alig hiányoztak betegség miatt. Amikor elkezdték, akkor volt 2-3 hét betegség, azóta meg semmi olyan, ami miatt itthon kéne maradniuk :)

Viszont Bernátnak megint előjött a refluxa :cry: Folyamatosan büfizik, és ami feljött, azzal eljátszik egy kicsit a szájában... Nem tudom, hogy mitől lehet, de azóta csinálja, amióta nem kap tápszert.

Edit,

Ez a vihar rémisztő lehetett, főleg egyedül a gyerekekkel. Nálunk csak 4,5 óráig nem volt áram, kettőtől fél hatig, király volt a sötétben :twisted: Se fűtés, se semmi. Ja, és egy idő után a laptop is lemerült...

Ditke,

Nagyon ügyes vagy ezekkel a jelmezekkel! Annyira irigylem azokat, akik ilyen kreatívak!

Ezen az Anches-ügyön én sem tettem még magam túl :cry: Borzasztó a dolog :cry: Engem a dokim akkor vizsgált meg először, amikor szülés után 6 héttel elmentem hozzá ellenőrzésre.
Terhesség alatt egyszer sem... Teljes nyugalommal ültem itthon, fel nem merült bennem, hogy bármi baj is lehetne ebből.

Ja, kérdés: tud valaki Pesten megbízható ortopéd dokit? A barátnőm kisfia 16 hónapos lesz, és még nem megy. Bejelentkezett egyhez, de az májusra adott neki időpontot. Magándoki is érdekelné.

Detti

Ui. megint nagy fos idő van-lesz :twisted:

KépKép
kiliman

Detti :)

Én tudok!

https://www.doki.net/tarsasag/ortoped/f ... px&web_id=

Nekem is Ancsa jár sokat a fejemben- Éjjel sem aludtam, ezen túráztam. Ha 2-3 héttel történik meg az egész, már teljesen más esélyekkel indulnak a babák. :(

Cat
Kép
cateye

Cat

Igen, szoktak algopirin kapni. Nikinek kiskorában volt párszor olyan magasabb láza, ami semmi mástól nem ment le, még a fürcsi sem volt elég önmagában. :shock: Dokinénink először ampullásat írt fel, azt egészen pontosan ki lehetett fecsivel mérni és belőni a szájába. :wink: Most már csak szétporlasztok negyedet két kanál között és pici gyümilével beveszik. Magas lázra egyszerűen semmi más nem volt jó, se a nurofen- szirup, se a kúp. A panadoltól kétszer is egész éjjel ordított. :shock: Most gáz, hogy már nem írják fel az algopirint, dokinéni azt mondta, próbáljuk ki az algoflexet. Szerencsére azóta nem kellett. :)

Detti

Nálunk is volt mostanában 1-2 hét amikor Dá újra bukott. :roll: Még a dokit is megkérdeztem hogy most mi van, de aztán azóta szerencsére nem jött elő. Nálunk akkor a tejes- joghurtos dolgok után volt. Elvileg Nutritont kellett volna adni neki, de lusta voltam venni és nem is jött elő azóta se. :)

ortopédust sajna nem tudok.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat

Hol lehet olvasni Ancsáékról? Szívesen követném a fejleményeket, nagyon izgulok a piciért.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti

Kaptunk C&A-s akciós katalógust. volt benne felhajtható szárú naci, olyan vékonyabb vászonnak nézett ki. 92-től, 1500-ért. Jó lenne nektek, nem? :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Itt írt Ancsa:

http://www.nlcafe.hu/index.php?id=1057& ... cid=185404

Köszi az Algo infot. Én nem mertem még adni, pedig egyszer Samunak nagyon nehezen ment le a láza, és már majdnem eljutottam addig, hogy adjak neki. Ugyanis nekem is csak az Algopyrin viszi le a lázamat, semmi más. Az Algoflex kutyasz*rt sem ér. :cry: :cry: Én irattam fel Algopyrint.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok4

Borzasztó ami Ancsáékkal történt :( Nagyon sajnálom. Volt egy kisfiú mikor mi voltunk a PIC-en, 740 g-mal született de életben maradt, bár talán a szemével volt valami gond, de amúgy szépen fejlődött. Igaz, az anyukája egyetlen egyszer jött be, mikor kitöltette az igazolást az emelt összegű családi pótlékhoz :evil: Pedig szegény baba mindent kihányt, csak az anyatej maradt meg benne, de az nem volt mindig. :( Legalább annyit megtehetett volna a gyerekért, hogy megpróbál fejni :evil:

Jelmezek: csak részben az én érdemem, anyukám segített megvarrni mert nekem nincs varrógépem. De azért köszi :)

Algopyrin: lehet adni, ha kell valakinek csak írjatok privit és felírom. Szerintem jó gyógyszer, a gyógyszerlobbiról szóló véleményemet meg nem fejtem ki megint :?

Ditke
ditke62

Lilla,

Igen, a 92-es méret jó nekünk, nyílt itt mellettünk is egy C&A, majd megnézem.
Engem nagyon idegesít most ez reflux. A hétvégén ultrahanggal megnézetjük K. apukájával, hátha lát majd valamit. Kb. 10 percenkét jön fel neki a büfi. És mondja is néha, hogy fáj a torka, valószínűleg marja a sav.

Cat,

Köszi a doki elérhetőséget. Ismered is az orvost? Mennyi nála a vizsgálat?

Detti

KépKép
kiliman

Lilla,
leveleztek egy párat, Rillisz amennyit tudott, segített, de ez is elég véges ilyen esetben.
Köldököm köszi jól van, már semmi baja, hason is tudok aludni, tornázok, de ha nem vállallnék egy hasplasztikát, hanem ez maradna a köldököm, akkor erősen reklamálnék!! :evil:

Kaptunk egy mellényt, kapucnis, polár béléssel, ennek keresem hasonló paraméterekkel rendelkező kistestvérét 80-as méretben. :lol:
Előre is köszi mindenkinek! :wink:

Cat,
ezek szerint a harmadik baba, Dóri életben van?
Ma voltunk a csajokkal megnézni a Mályva téri ovit. Belülről keveset láttam, de jó nagynak tűnik, és nagy udvara is van, amin kint játszottak a gyerekek, mikor elmentünk mellette autóval, az enyémek meg rögtön kurjongattak ennek láttán. :lol:
A vezetőnő nagyon kedves volt, segítőkész, május 5-15 között van a beiratkozás. Összességében nagyon tetszik, amit eddig láttam, majd meglátjuk, lesz-e rá szükség.

Brigi,
nálunk is hasonló a helyzet cumi téren, mint láttad Anna a cumis, és karácsony környéke óta volt egy jó kis időszak, amikor napközben szinte sose kellett a cumi, meg is örültem, mert kicsit jobban elkezdett próbálkozni a beszéddel is, de pár hete nem bírok vele, állandóan kéri a cumit, és képes addig sírni (ez volt már fél óra is), amíg oda nem adom neki. Én is úgy érzem sajna, hogy egyre több lesz inkább a cumizás, mint kevesebb. Lehet, hogy most azért érzékenyebb erre, mert több foga is jön, azért remélem nemsokára visszatérünk a januári állapothoz... :?

Kép
baba888

Cat,
lúdtalp ügyben is ajánlod ezt az ortopéd dokit?
Én is Bubukára gondoltam előszört, mikor Ancsa történetét hallottam, és a korababás topikon még (mikor utoljára néztem) irogatott is Bubuka. Lehet, hogy Ő egy segítség lehetne Ancsának?

Ja, és Sári az éjjel krupposan ugatott 4-5 x, szóval ma ment a mamához, és reggel én vittem a törpéket bölcsibe, és Samu rögtön mondta nekem, hogy Oli is köhög!!!! És az orra is folyik..
Szóval ezek szerint vírus, ha éjjelre lettek mindketten betegek. :cry:

Edit,
Te egy sztár vagy, igazi problémammegoldó!! Ez az áramkábel-sztori rémes lehetett!!!!!

Kép
nettke

Baba :)
Dóri él, és egyre jobban van, jók a kilátások, amennyire ezt meg lehet ilyenkor mondani.

Nettke :)
Oli nagyon köhög, de ment bölcsibe, mert nincs láza. Száraz a köhögése, nem kruppos, és taknyos is. Adom a köptetöt neki. Azért a bébiszitter elhozta délben, hogy a többiek tudjanak aludni töle. Ha így köhög holnap, akkor Ö sem megy, otthon tartom 2 napra.

Képzeld Samu mindig mondja a szitternek Ibolyának, hogy "Te úgy nézel ki mint a Sári Anyukája." :lol: :lol: :lol:

Mit tudtok arról, hogy megszüntették a 30 mg-os Rectodelt kúpot? Csak 100-as van már. Ditke? 8)

Bubuka elérhetöségét már megadtuk Anchesnak, remélem felkeresi. Sokat segíthet neki átvészelni ezt az idöszakot.

Képzeljétek gyüjtés van az ikres fórumon, mert ikerlányokat szült egy 33 éves Anyuka, és már készültek haza a kórházból amikor hirtelen meghalt. Elvérzett. 1 liter vért találtak a hasában. Nem volt semmi elöjele, Van már egy 4 éves kisfiúk, és most apuka ott maradt a 10 napos kislányokkal egyedül. Köztisztviselö, de fel kell adja a munkáját, mert a gyerekeket látja majd el. :cry: :cry: :cry: Nem volt varratelégtelensége, szóval nem tudják miért és honnan vérzett. Egyébként császárral szült, nem volt varratelégtelensége, és csak annyi "tünete" volt, hogy nehezebben húzódott össze a has, de erre senki nem gondolt, hiszen két nagy gyereket szült.
Olyan borzasztó ez a tragédia. :(

Cat
Kép
cateye

Cat,
igen, közben már elolvastam az NLC-és topikját!
Küldtem neked privit.

Kép
baba888

Cat,

Kicsit sok volt egy hétre ez a két szörnyű eset :cry:

Baba,

Elírtad, vagy tényleg ovit keresel a lányoknak? Vagy ahol az ovi van, ott van bölcsi is?

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
tényleg elírtam! :lol: Bölcsi az az ovi... :P
Amúgy ovi már lesz helyben, itt Csömörön tavaly nyílt meg egy új hiper-szuper ovi, oda mennek majd a csajok.

Annám már több mint egy hónapja taknyos, illetve nem is taknyos már, mert ha szívom neki alig jön, és nem is folyik, de állandóan be van dugulva az orra. Felhívtam ma a dokit, hogy mi van ilyenkor, és azt mondta azért van ez az állandó dugulás, mert nagy az orrmandulája, és lehet, hogy ha vége a hideg időszaknak, ki is kéne venni neki.
??
Na, újabb téma... :wink:

Kép
baba888

Sziasztok Lányok,asszonyok! :D Rég jártam erre és csak egy kérdés erejéig kukkantotam volna be,de a hideg ráz,mert visszaolvastam ezt a szörnyűséget!Borzasztó lehetett... :cry:
Mi jól vagyunk,hála istennek!A nemüket és a nevüket még mindig csak saccoljuk,de hát ráérünk még.... :)
Azt szerettem volna kérdezni Tőletek,hogy volt olyan köztetek,aki nem volt hajlandó befeküdni hónapokkal a szülés elött?Nekem a 30. héten kellene befeküdni Szegeden és mivel én bajai vagyok otthon kell hagynom a gyerekem meg mindent 2 és fél hónapra.Eléggé lázadok miatta,persze csak a józan ész határain belül...
Ti mind kiszenvedtétek ezt vagy van valami kiskapu esetleg???Az gáz,ha befeküdnék Bajára és csak kb. 5-6 hét múlva mennék át Szegedre?Ezért kinyírnának szerintetek?Vagy keressek bajai dokit?
Nagyon nem tudom,hogy mi legyen...

binyek

Binyek!
Nekem baján Kovács doktor volt az orvosom ő jófej!
A többiekről nagyon nincs véleményem
Vendég

Binyek,

Én egyébként nem értem, hogy 17 hetesen miért jelentik ki, hogy be kell feküdnöd a kórházba a 30. héttől kezdve :?:
Ha nincs semmi bajod, a bébik is rendben vannak, akkor minek?

Az én dokim kb. a 36. héttől kezdve kezdte mondogatni, hogy mi lenne, ha felvetetném magam a kórházi osztályra... Aztán én meg mondtam, hogy nem! Semmi bajom nem volt, egy kicsit magas volt a vérnyomásom, de nem volt még az sem vészes.

Aztán a szülés előtt négy nappal már én hívtam fel, hogy be szeretnék feküdni, mert nem érzem magam túl jól. De ez már a 39. héten történt.

De azért jó hallani, hogy minden rendben! Remélem, már hozzászoktál a gondolathoz, hogy ikreid lesznek :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Nekem is sokat jár az eszem Anches-en!!!Meg azon,amit Nettke mondott,hogy milyen szerencsések is vagyunk!Nem is igazán értjük,érezzük ezt,csak akkor ha ilyen tragédia történik!!!

Furcsa dolgok történnek mostanában!Miért kell valakit már 17 hetesen ijjesztgetni? És miért nem lehet kenetet levenni egy kismamától,ha kéri,panasza van? Szerintem még ki is fizetné bárki a vizsgálat árát,ha másképp nem megy!Erre tuti nem sajnálnám a pénzt!

Nettke!
Az ember lánya,ha carban van.... :wink: :lol: Sipitozott helyettem az anyósom!Pánikból elég is volt ennyi! Én nagyon "észnél" tudok lenni,ha úgy érzem,a gyerekek veszélyben vannak!

Baba!
Orrmandula ügyben passz! Nekünk nem volt ilyen gondunk!

Binyek!
Én indok nélkül max. 2héttel korábban feküdnék be! Te nem programozott császárral fogsz szülni? Természetesen úton jönnek majd a babók (terv szerint)?

El vagyok keseredve és nagyon tanácstalan vagyok!!!Megjött a fiúk allergia eredménye (vérvizsgálat).Amikre gyanakodtunk,mint allergénekre,arra mind negatív lett az eredmény. Viszont tojásra,tejre és Beni esetében még banánra is pozitív lett az eredmény. Bár a határértéknél csak kicsit magasabbak az eredmények,de akkor is... (pl: tojás 0,35 helyett 0,45)
Most csak telefonon beszéltem a pulmonológiával,eredményt nem láttam. Majd április 25-én megyünk vissza kontrollra,akkor kézhez kapjuk az eredményeket. Bár a doki néni szerint csak azokra a dolgokra áll a diéta,amik problémát okoznak (dió, mák, kakakó, méz, aprómagvas gyümi stb.) De ezek negatívak lettek!Viszont ami +,arra nem kell diétázni.Totál nem értem a miérteket!!!
Ti értitek ezt?
Annyi pozitív van a dologban,hogy áprilisban visszük Olivért is.Megnézetem a fulladás miatt a pulmonológián.Remélem,totál feleslegesen!
Illetve ami tuti,hogy ha kézhez kaptuk az eredményeket,megyünk gasztóenterológushoz (az étel allergia hozzá tartozik).Talán ott okosabbak leszünk.

Betegeknek jobbulást!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Ez szörnyű!!! :shock:
Be is nézek az ikresek.hu-ra.

Baba!
Ákosnak tavaly nyáron volt az orrmandula műtéte.
Előtte mindig horkolt esténként és nyitott szájjal vette a levegőt.Azóta sokkal jobb, de még néha így is horkol.Lehet vissza viszem a dokihoz, hogy nézzen rá nem nőtt-e vissza neki.

Judyt
KépKép
judyt

Judyt,
Anna is szokott horkolni, de leginkább alig kap levegőt. A szájában meg persze ott a cumi... :x

Kép
baba888

Sziasztok!

Tényleg szörnyű dolgok ezek. ilyenkor jut eszembe, milyen szerencsések vagyunk.

Baba!
Mi is ilyen helyzetben vagyunk, Gergőnek ki kell venni az orrmanduláját. Már a második orvos mondta ezt. Szért még egynek kikérem a véleményét, bár előbb utóbb sor kerül rá, de akkor már inkább utóbb. Jó lenne megvárni mig három éves lesz. Ahhoz képest, hogy a levegő útjában van az orrmandulája simán cumizik... :shock:

Edit!
Sajnálom, hogy ezekre a dolgokra allergiások a fiúk, de így legalább tudod mire és ennek megfelelően tudtok diétázni. Gondolom a mák, kakaó, dió...stb, azért negatív, mert ezeket nem adtad nekik, így nincs a szervezetükben, vagyis nem mutatható ki. Azért kiváncsi vagyok mit mond a gasztrós....Egyébként nekem a gasztrón azt mondták, hogy a vérvétel sokkal több mindent kimutat, hogy mire érzékeny az ember, de valójában nem fog tüneteket okozni. Nem tudom, lehet hogy így van...

Binyek!
Én csak akkor feküdnék be, ha valami gond van, bár a dokim azt mondta, hogy higgyem el a végén én magam fogom kérni, hogy befeküdhessek.

Cat!
Jobbulást a fiúknak! Otthon maradtatok?

Majd írok még, csak Gergő még mindig nem alszik.....

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Ha allergiásak a fiúk valamire (márpedig azt írtad, hogy igen), akkor jár rájuk az emelt összegű csal.pótlék. Nem tudom, hogy megigényeltétek-e, de mi tavaly voltunk gasztroenterológián, és nálunk tejallergia van mind a kettőnél + Gergőnek tojás és rozsallergiája van, és rögtön azzal a gyakorlatias dologgal jöttek, hogy akkor igényeljük meg rájuk az emelt összegű csp-t. Ami bevallom jól jön, amikor pl. szójatejet vagy rizstejet veszek nekik, ami 5-600 Ft/l.

A tragédiákra egyszerűen nem tudok mit mondani :cry: Nagyon sajnálom őket. Nekem a 32. héten lett terhességi mérgezésem, és ha az orvosom nem figyel ránk úgy, akkor lehet, hogy mind a 3-an ottmaradunk. Ún. HELLP szindrómát állapított meg, ami azt hiszem a terhességi mérgezés egyik legsúlyosabb fajtája. De köszönjük, jól vagyunk :lol: :lol: Tényleg ilyenkor lehet a legjobban értékelni, hogy egészséges gyerekeink vannak.

Binyek! Az én dokim csak a 28. héten mondta, hogy azért 1 hónap múlva már összepakolva menjek, hátha bent kell maradni. Pedig én is kb. 50-60 km-re lakok a kórháztól. Sosem problémázott ezen.

További szép napot mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Hahó!Hát ez érdekes,amiket írtok,hogy senkinek sem kellett befeküdnie.Pedig nem csak Szegeden,hanem Baján is minden ikrest befektetnek,csak itt már a 26. héten!!!Akkor lehet,hogy én bojkottálni fogom ezt a rendszert.... :twisted:
Edit!
Mi az a programozott szülés?Még nem is hallottam róla....Mitől függ,hogy lesz-e vagy sem?
Én igazság szerint nagyon szeretném megszülni őket,elég jó erőben lévő,sportos kismama vagyok,nem hiszem,hogy gondot okozna....de hát erre is azt mondták,hogy a korom végett valószinűleg nem fog menni.33 éves vagyok!!!!Ez olyan öreg???Van, aki az elsőt szüli ennyi idősen..... :shock:

binyek

Sziasztok!

Mi is eljuttotunk oda, hogyha Zsófinak 1 héten belül nem javul a köhögése, allergia vizsgálatra megyünk.
2 hete száraz, erőltetett köhögése van. Bizonyos dolgok ( kimelegedés, meleg levegő ) aktivizálják ezt, ill. csak időszakonként jön elő. Se orrfolyás, se más tünet.
Voltunk doktornéninknél 2 héten belül 4-szer, majd fül-orr-gégésznél, minden negatív.
Még egy hét kivárás, aztán jön a teszt. Most kaptunk még Pulmicort belégző port, hátha az segít, mert esetleg a hörgők nyaltak be valami vírust.
Használt már valaki ilyet?
Valamint a vérvételtől is nagyon félek, mert én abszolút nem bírom a vért, hogyan fogom őket fogni???? :shock:
Doktornénink javasolta, ha Zsófinál meg kell csinálni, nézzük meg Zsombit is.

Cat!

Nagyon sajnálom, ami azzal a családdal történt.Anno nekem is vérzésem volt, sajnos ilyen szintű, csak szerencsémre kifele. De, megnézték a hasi UH-t is, pont ezért. Akkor nekem is a kettő nagysúlyú babával magyarázták.
Irtad a gyűjtést, leírnád nekem privibe, hogyan tudnék így ismeretlenül is segíteni. ( számlaszám stb., gondolom ilyen jellegű.)
Oli hogy van? Samu nem kapta el?

Binyek!

Szerintem figyelj minden apró jelre, és ha baj van menj, de ok nélkük felesleges befeküdni. Látod, sajnos most volt rá példa, hogyha valami nem O.K, akkor zaklasd a dokid, s ne hagyd rá. Tessék oda figyelnie, alaposan, minden aprónak vélt dologra reagálnia.
Jól vagy?
Most látom, hogy a túl alaposnak tűnő ( néha maradinak is gondoltam) dokim mitől mentett meg, engem is és a babáimat is!

Baba, Kata!

Pont az egyik legjobb barátnőm hasonló korú kisfiának lesz most orrmandula műtétje. Neki is több orvos javasolta.
Szerintem ha kell, akkor jobb átesni, bár a másik oldala, hogy vissza nőhet.
Állítólag nála ezeket a panaszokat csak a műtét tudja megoldani.
Orrdugulás, hortyogás, horkolás, nátha, ezektől pedig nyugtalan alvás, kimerültség. Tehát egy ördögi kör.

Edit!

Ez volt az első ilyen teszt a fiúknál? Vagy a tej, tojás még eddig nem volt?
Már mindig akartam kérdezni, mert Kristóf kérdezte, hogy Dávid szereti a focit?

Ditke!

Gyönyörűek a csajok. Te, pedig olyan vagy ott köztük, mint a boldog nővérkéjük. Nagyon jól néztek ki!!!
Ismered ezt a pulmicort belégző port? Valóban egy elhúzodó vírus is lehet a 2 hete tartó száraz köhögésünk hátterében? Tudod, ez nem bizalom hiány vagy megkérdőjelezés a doktornénink fele, csak ha több embertől hallom biztosabban elhiszem. Bár, gondolom így látatlanban nehéz.Kicsit ( nagyon ) , elvagyok keseredve, ez a legnagyobb gondom.
Angol szóbelid?

Bocs, akinek nem írtam, de kettő hete, nincs egy nyugodt éjszakám, most már kimerültem, megyek pihizni. Erőm sincs írni...

:oops: :oops: :oops:

Meme
szinta

Edit :)

Sajnálom ezt az allergia dolgot, :( Én biztos adnék kisebb mennyiségben tejet, tojást stb. nekik, ha ezek az értékek épphogy meghaladták a normál értéket. Lehet ha van is érzékenységük, akkor kinövik.

Binyek :)
Nekem is csak a szülés elött egy héttel kellett befeküdnöm, a 38. héten. Bevallom akkor már vágytam is be, mert éreztem, hogy báűrmi van ott jó kezekben vagyok.

A helyedben ha nem lesz panaszod, és az értékeid jók lesznek, akkor lebeszélném a dokit a befekvésről, főleg a nagyobbik gyerkőc miatt.

Kata :)
Nem ment ma OLi bölibe, mert alig aludtunk éjjel úgy köhögött. Szárazon, és fulladozott tőle. Szörnyű volt, hogy nem tudtunk segíteni rajta, sokszor már sírt, úgy rázta a köhögés. Keresek valami hatásos köptetőt, mert amiket használunk sz*rt sem érnek. Ráadásul aludt egész délelőtt olyan fáradt volt, és amikor felkelt már nem köhögött egyáltalán. :shock: :shock:

Meme :)
Jobbulást Zsófinak! Nem lehet, hogy a hörgőiben visszamaradt valami korábbi betegség nyomán valami.

Mivel többen kérdeztétek a szegény családot, ahol az Anyuka meghalt, ha felkerül az ikres fórumra, hogy mit gyűjtenek még nekik, akkor ide beteszem. Egyenlőre összegzik, hogy mijük van, megkérdezik az Apukát, és utána célirányosan csak azt fogunk gyűjteni amire szükségük van. Az biztos, hogy a 4,5 éves kisfiúnak a legnehezebb, aki már felfogja, hogy az édesanyja nem jön többé haza, így neki biztos gyűjtünk majd játékokat, ruhát.

A pénzgyűjtést megkérdezzük Apukától, hogy elfogadja-e,és ha lesz számlaszám, akkor megírom. :?

Cat
Kép
cateye

Meme,

Bernátnak májusig kell reggel-este pulmicortot adni :( És ma már muszáj volt Ventolint is, mert néhány napja elkiabáltam magam: tegnap Bernát egész éjjel köhögött, alig aludt valamit :(
És kezdenek mind a ketten taknyosak is lenni...
Egyébként nekünk azt mondta az allergológus dokinéni, hogy ez a pulmicort megelőző gyógyszer, és mivel Bernát asztmás, ezért télen és tavasszal adni kell neki minden nap kétszer.

Binyek,

A programozott szülés azt jelenti, hogy megbeszéled a dokiddal, hogy te június 5-én 10 órakor fogsz szülni. Nekem is ilyenem lett volna, október 11-e, délután 3 óra, de még aznap elfolyt a magzatvíz, tehát mindenképpen aznap születtek volna meg a fiúk.

Mondjuk nálam fel sem merült, hogy normál úton szülöm meg őket, én egyáltalán nem akartam így, és a dokim is azt mondta, hogy sokkal biztonságosabb mind a hármunknak. Bernát volt alul, ő be is fordult, de Ambrus keresztben feküdt. Nem kockáztattam volna, és végig császárra készültem lelkileg.

Kata,

Bocsi, rakok fel képeket a farsangról, de még nem jutottam el odáig, hogy lekicsinyítsem őket :roll:
Orrmandulához nem tudok hozzászólni, nálunk (még) nem téma szerencsére. Bár azt hallottam, hogy kivétel után sokat javul a gyerek állapota.

Edit,

Sajnálom ezt az allergia dolgot :(

Detti.

KépKép
kiliman

Cat,

Ugyanúgy fogalmaztunk Editnek :lol: Pedig most láttam csak, hogy te is írtál :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Ja, és úgy látom, hogy minden gyerek most a köhögős korszakát éli :roll:

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme

Kitartást! Remélem minden rendben lesz és most már meggyógyul Zsófi. :) Drukkolok, h ez a pulmicort használjon.

Baba

Lehet, hogy Dávidnál is ez van, mert ő is szokott horkolni és amikor meg van fázva, nagyon nehezen lehet szívni az orrát, szinte semmi nem jön belőle, még amikor folyamatosan folyik akkor se. De eddig még senki nem mondta, hogy ez lehet, úgyhogy csak gondolom. Most hogy ki tudja fújni, nagyon jól ürül. Az igaz, hogy horkol, meg nyitott szájjal alszik, de ez nem okoz neki problémát, még betgegen is alszik mint a bunda általában. :D Szóval sztem attól függ: én amíg nem okoz tüneteket, vagy nem zavarja, tuti nem műtettném. De egy fül-orr gégész szakvélemény biztosan nem árthat, nem? Vidd el és majd kiderül mit mond. :)

Binyek

A magam részéről utólag jobban örülnék egy ilyen orvosnak, aki inkább a túl biztosra akar menni, mint olyannak, mint az enyém volt. Egyelőre ne vessz össze vele ezen, ha amúgy jó orvosnak tartod. Később még mindig próbálhatsz egyezkedni- mondjuk sűrűbben jársz hozzá vizsgálatra, vagy ilyesmi. Azért biztos figyelembe veszi a véleményedet....De gondolj bele, hogy ha koraszülés lesz, akkor akár 2 hónapig is járhatsz a babákhoz a kh-ba, addig se leszel sokat a gyerekeddel. Akkor már jobb lenne gond nélkül kibekkelni ezt az időt. Én az első helyre a babák biztonságát helyezném.

Edit

Hát, nem erre számítottatok, mi? Mármint az allergiavizsg-nál. Személyesen hátha több mineden kiderül..... Nekünk is vissza kéne már menni kontrollra- de semmi kedvem a sok beteg közé vinni őket, úh mindig húzom a dolgot.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Finoman fogalmazva! A tej,tojás,mint allergén,eszembe se jutott! :cry:

Cat!
Az a gond,hogy az étel allergia nem ilyen egyszerű dolog.Először is még elég ismeretlen számomra ez a terület,így sok minden új.Másodszor: ahány orvos,annyifélét mond!
Van egy gyerekorvos ismerősünk,aki mellesleg 3 gyermek anyukája (a legkisebbje egyidős a mi picijeinkkel) és a középső gyerkőce tejallergiás.Ő azt mondta az étel-allergiáról,hogy csak akkor van rá esély,hogy kinővik,ha nagyon szigorú diétát tartunk.Ugyanis ha egy falat olyan ételt (akkor kakaóról,diórl stb. beszéltünk) esznek,amit allergénként ismer fel az immunrendszerük,akkor az folyamatos megerősítést kap. Azaz fél évi diétát is elronthat 1szelet csoki! :cry:
Na most azért az jelzésértékű,ha valami (akár határértéken) pozitív. Az én fiaim nem isznak tejet,csak savanyított tejterméket esznek.Ami ebből a szempontból kedvezőbb!De magyarázat is lehet a határérték közeli eredményre is!
Azt pedig ha végiggondolod,hogy hogyan oldanád meg a fiaid étkeztetését tej és tojás nélkül.... Azt hiszem,te is gondban lennél! Közösségi étkezésről nem is beszélve!
Én pedig azt már a saját bőrömön érzékelem,hogy milyen nehéz (és egyre nehezebb) velük megértetni,hogy ezt vagy azt miért nem ehetnek! :oops:

Meme!
Igen,ez volt az első vizsgálat!De úgy látom,nem az utolsó.
Beszéltem a gyerekorvosunkkal,aki egyenlőre a tejmegvonást (laktózmentes termékekkel való helyettesítést) ajánlotta. Kér nekünk időpontot a gasztrora és a többi majd 8talán) ott kiderül.Legalábbis remélem,okosabbak leszünk tőle!
Dávid nem nagy foci-rajongó,kézi meg a kosárlabda jobban bejön nála.De azért 1-1 meccsre beszervezhető!!! :wink:

Binyek!
Én is csak azt tudom neked mondani,hogy minden apró jelre figyelj!
Én hárommal is csak 32hetesen feküdtem be(pedig mi is 60km-re lakunk a kórháztól). Szerintem a távolság magában nem indok. Kórházba befektett anyukával is történt már tragédia!!!
Én se szívesen feküdtem volna be hetekkel korábban a nagyfiam miatt! 8évesen is nehezen viselte a távollétemet. Amúgy hármasikreknél itt is 28hetesen szoktak befektetni,én mégis maradhattam. Az orvosom totál megértette az indokaimat.
A programozott császárt meg leírta neked Detti!

Edit

Kép

Kép
edit73

Andi!

Köszi a tanácsot! Ez az emelt csp rémlett,de nem voltam benne biztos!
Egyenlőre nem igényeltük meg,mert még semmilyen eredmény nincs a kezünkben. Meg szeretném hallani a gasztros véleményét is.De rá fogok kérdezni erre a dologra!!!
Viszont,ha nem gond,lehet,hogy majd e-mailben meg foglak keresni a táplálkozással meg egyebekkel kapcsolatban,okés?
Csak tudjam tutira,hogy most mi is a helyzet!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!

Ezt most nekem is mondta a pulmonológus!Csak nekünk vannak tüneteink,de nem biztos,hogy ahhoz a táplálékhoz kötöttük,ami gondot okoz. Illetve azt nem igazán értem,hogy ha valamit ki mutat a vérvétel,akkor azt miért szabad figyelmen kívül hagyni. Később ebből valódi allergia vagy kereszt-allergia nem alalkulhat ki?!
Na,szóval! Sok a kérdés bennem!Valaki remélem,meg tudja őket válaszolni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Nálunk a vérvételnél egy másik nővérke (vagy mi) fogta a gyereket,én csak ott álltam a fejénél,beszélgettem neki és simogattam. Ha mód lesz rá,hagyd rájuk!Sokkal precízebb megfogják a gyerek kezét!
Jó ötlet Zsombit is vinni! Mi is visszük Olit a pulmonológiára (fulladás miatt) és a gasztróra is!!!Ez utóbbira csak azért,hogy tudjuk,lássuk,hogy semmi gond nincs vele!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Csak olvasni kukantottam be, de röviden írok is:

allergia: a szervezet az adott anyagot idegenként ismeri fel, úgy küzd ellene mintha baci volna. Két elmélet létezik: az egyik, hogy egyáltalán ne adjuk az allergént, mert akkor "elfelejti" és idővel, ha erősebb, jobban kifejlett immunrendszere lesz, akkor már nem fogja az adott dolgot támadni, magyarul erre mondjuk, hogy kinövi.
A másik, hogy ha az adott allergént kis dózisban adjuk, akkor hozzászokik a szervezet (pl. azt tudom, hogy aki a darázscsípésre allergiás az kap egy pár injekciót ami higítva tartalmazza az adott antigént és szép lassan hozzászokik, és egy csípéstől nem hal meg azonnal)
Szóval orvosa válogatja, hogy melyik elméletet vallja. Meg ha jól tudom akkor allergéntől is függ, a táplálkozási dolgok mások mint mondjuk a gyógyszer vagy a méhcsípés, de pontosat nem tudok róla. Légúti dolgokkal inkább allergológus foglalkozik, táplálkozásival sokszor inkább gastroenterológus. A glutént (lisztérzékenység) azt ha jól tudom csak totál diétával lehet kezelni, azaz egy szem glutén tartalmú ételt sem szabad enni.

Rectodelt: nem tudok róla hogy megszüntetnék, de holnap rákérdezek. De nekünk is volt mikor csak 100-ast kaptunk, egyszerűen 3 felé kell vágni.

Emelt csp: ha jól tudom akkor akinek emelt csp jár annak a közgyógy is jár, csak igényelni kell, automatikusan nem adják. Kérdezzetek rá akiket érint!

Pulmicort: légúti szteroid készítmény. Asthmásoknak adják, kevesebb a mellékhatása mint a tablettás, szisztémás szteroid kezelésnek. De ha nem aszthmás valaki akkor nem tudom minek. Csökkenti ugyan a légúti oedemát, de hosszan tarató kezelésre nem tudom hogy szokták-e. Vírusfertőzésre meg szerintem inkább árt. De ez nem az én szakmám, nem értek hozzá, holnap rákérdezek egy tüdőgyógyásznál :)

Orrmandula: Ahogy nő a gyerek én úgy tudom kinőheti, mert az orrmandulája nem nő vele és szép lassan már nem zárja el a légutat. Hogy ki kell-e venni az attól függ, hogy mennyire komoly panaszokat okoz. De ezt egy F-O-G-fogja eldönteni.

Befekvés: itt is rutin, hogy 30. héten bekasznizzák az ikreseket. Én egy hetet alkudtam ki a dokinál pluszban, de utána befektetett, aminek szerintem semmi értelme nem volt, otthon tuti többet pihentem volna. A bioritmusom enyhén szólva sem átlagos, így engem rettenetesen zavartak a szobatárak, pedig alapjában véve rendes csajok voltak. Csak folyton aludni akartak :lol: Így én az éjszakákat a nővérszobában töltöttem, jól elszórakoztattam az éjszakás nővérkét :)
Ha megint terhes lennék tuti csak akkor feküdnék be ha konkrét oka van, van valamilyen rendellenessség.

Nyelvvizsga: megvan a C, a szóbeli meg az írásbeli is tök jól sikerült :D
Szombaton CAE-re megyek, de semmi kedvem tanulni :( Optimistán szemlélem a dolgokat :)

Remélem mindenre válaszoltam. :oops:

Ja, ma egy beteg közölte, hogy azt hitte még szűz vagyok :shock:
Onnan indult ki a dolog, hogy a főnökömnek van két lánya és adott a beteg három csokit vizitkor, hogy küldi a gyerekeknek. A kolléganőm közölte, hogy ez így nem stimmel, mert neki csak két gyereke van, kettőnknek meg négy. :wink: erre a beteg rámcsodálkozott, hogy nekem gyerekem?? Azt hitte még szűz vagyok, olyan fiatalnak nézek ki :? Kedvelem az ilyen betegeket :evil:

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Ja, csak elfelejtettem írni:
Így ismeretlenül is sajnálom azt a lányt meg a családot :( Cat, majd írd meg hogy mivel lehet segíteni!
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?