Új privát üzeneted érkezett!

Kihangsúlyoznám, hogy nekem sem volt merszem kipróbálni még.
:lol:
Lehet, hogy használ, de nagyon bizarr....

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

nos akkor én mondom én használtam a joghurtos tampit, 3-4 órát kell fenn lennie és isteni, nagyon bevállt és király!!!!

Kép
nyafi

Nahát Nyafi!!!!

Akkor minek egy vagyont költeni gyógyszerre???
Csak nehogy a joghurtos tortánál más jusson az ember eszébe! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Megdőlt az utolsó elméletem is (miszerint az illatmentes dezodorról az enyhén illatosra való áttérés kavart volna be), és ezzel teljes az összeomlás.
Tegnap óriási balhé volt délben, megint 2,5 órán át nem volt hajlandó szopizni, bár már 1,5 óra után iszonyú nyűgi volt, de elaltatnom mégsem sikerült sehogy (gondolom éhes volt, mint a fene, mert ébredéskor sem sokat szopizott).
Végül rettentő sok üvöltés után (épp Sebit fektettem, így mikor már sehogy se tudtam vele mit kezdeni betettem a kiságyba) elaludt.
Akkor borultam teljesen ki, amikor felkelt, bedagadt-kisírt szemekkel.
Én ezt nem bírom tovább csinálni.
A tegnap esti fektetés pedig végképp betette a kaput, végül úgy sikerült mellre tenni, hogy "véletlenül" szopizta kicsit az ujját, így lehiggadt és elálmosodott annyira, hogy sikerült az ujja helyére cicit csempészni.
Az állandó rettegés (gyomorgörcs, kalapáló szív már a szopi gondolatára is), hogy fog-e éppen szopizni, ha meg hajlandó végre bekapni és szívni, akkor elég gyorsan induljon meg, hogy ne kezdjen balhézni, mert onnan már sehogy se tudom visszaédesgetni a cicire, mostmár teljesen felőrölt.
Hetek óta megy ez a műsor és teljesen kikészített.

Úgyhogy elmegyek ma cumisüveget venni és tápszerért.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, nagyon sajnálom, hogy mégsem sikerült dűlőre jutni Csillával. De ne szomorkodj, már írtunk jócskán érveket! :) És mint te is írod, a rettegés az összes tünetével együtt nem éri meg az egészet. Egy mosolygóüs, kiegyensúlyozott anyuka hidd el, mindenkinek jobbat tesz. :) Azért gondolom, a tápszert egyelőre csak tartaléknak veszed, ha jut a tejcsi még nem adsz belőle!
Fel a fejjel, és meglátd, hoyg sokkal jobb lesz így minden. Talán sikerül még néha szopiznia is!

Nálunk most az van, hoyg begyógyult a nagyon sebes bimbóm, és naponta egyszer-kétszer arra a mellre is ráteszem. De sosem szívja ki rendesen egyiket sem. De már ezen sem izgatom magam, kifejem, és odaadom neki vagy lefagyasztom és mindenki elégedett. persze, bosszantó ez a dolog, de ennyi legyen a legnagyobb bajunk! :roll:

Nálunk sok változás nincs, de talán annyi a jó, hoyg nem romlott az állapotunk. Közben tegnap Kriszta elkezdett köhögni, az éjjel is volt vagy két csúnya menete, de a Stodal eddig bevált. Borónak továbbra is "csak" be-bedugul az orra, de miután kiszívom, pár óráig nincs baj. Jól eszik, jól alszik, szóval remélem, nem is lesz semmi rosszabb. :roll:
Különben járvány van erre, mert a szomszédok között is jócskán akad beteg. :roll:

Képzeljétek, tegnapelőtt "koncerten" voltunk Istvánnal, azaz egy harmonikaművész, Orosz Zoltán előadásán. Hívtuk anyósomat és a húgommal együtt ők vigyáztak a manókra. Hamarabb kellett mennünk, hoyg még jegyeket vegyünk, ezért túl korán érkeztünk és még sétáltunk is egy kcisit as városban, majd bementünk egy könyves- és egy játékboltba. Olyan jólesett ez az egész kiruccanás. :) Igaz, hogy mire hazaértünk majd' szétdurrantam, de egy melltartóbetét-cserével megúsztam. :)

Hogy micsoda "ínyencségekről" dumálgattatok itt, lányok! :P :P :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas!

Annyira sajnálom! De hidd el, hogy segíteni fog az üveg+fejés vagy tápszer!
Tényleg mindent megtettél!!!!Még véletlenül sem szeretném, ha egy percig is hibáztatnád magad!
Ennek az örlődésnek semmi értelme! A majd 3 hónap alatt hidd el, hogy kapott annyi anyatejet, amivel nagyon sokat tettél érte.
És hozzáteszem zárójelben, hogy a fiam 14 éves, tápszeres baba volt és 6 hetes!!! korától kezdtük a hozzátáplálást (akkor az volt a menő), ennek ellenére szinte sosem beteg. Nincs vesegondja, nem depis, és csontváz testalkatú. :lol:
Ohhh és Domi visszatért a szopihoz (igaz elég hanyagul, de legalább csinálja)amióta üvegből adom neki a hamit.
Napi 400 ml tudok mellette fejni és adni neki.

Esetleg ha ez segít még: ha a gyógyszertárban nem adnak recept nélkül, vagy ha nem tudsz receptre tápit felirítni, akkor a Brendon áruházakban van HA-s tápszer recept nélkül!!!
Ha rámész a honlapjára még azt is megtudod nézni, hogy van-e készleten és melyik áruházban!

És ne feledd! Mindkét gyereknek többet ér egy nyugodt mosolygós Mami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Cas:Ahogy a lányok irták,te tényleg megtettél mindent,úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod.Ami viszont tényleg nagyon fontos,hogy Csillának,és Sebinek is az a legjobb,ha nem vagy agyonnyúzott,fáradt,hanem friss kipihent.
Bár Réka csak addig szopizott amig a korházban voltunk,utána nagyon nem volt hajlandó.Ő is csinálta ezeket a hisztiket,csak szerintem én hamar feladtam, inkább fejtem,és odaadtam cumiból.Azt hiszem Kb.ennyi idős volt amikor elkezdtük a tápit is.

Edit:Biztos valami felüdülés lehetett ez a kiruccanás.

Kép

Kép
ancsa03

Cas :D
Én is csatlakozom az előttem szólokhoz!! Hidd el, hogy mind Csillának,mind Sebinek Te jelentesz mindennél többet, s az a fontos, hogy ne légy ideges!! Amikor Marcival hazajöttünk a kórházból, s még bent is, engem az nyugtatott meg, hogy tudtam neki pótlást adni, mert nem is hittem, hogy képes leszek szoptatni. S bizton hiszem, hogy ettől volt/van tejem. Amikor úgy érzem, hogy kevesebb, akkor gondolkodás nélkül megcsinálom a tápit (amit sokszor kidobunk). Minél görcsösebben ragaszkodsz valamihez, annál nehezebben jön össze. Biztos, hogy Csilla is érzi ezt :roll: NEm tudok okosabbat írni, s remélem, hogy ezzel a lépéssel átléped saját határodat, s ezáltal meg is oldódik a szopis problémátok!
Fel a fejjel, s gyere nyugodtan öntsd ki a szíved nekünk!!!! :wink:

Dominika :D
Ezt a "régi típusú babaetetést" már többször "megbeszéltük" :wink: Egyébként azt hiszem, hogy írtam már, de vasárnap óta Marcus kap "feles" almalevet, s ízlik neki :lol: Nem kell könyörögni minden kortyért, mint a teánál, s számomra ez is megnyugtató, mert a kis kutacsa sokszor be van horpadva, ami aggaszt (bár doktornénik nem tették szóvá egyszer sem). Én eleve így szerettem volna, hogy ahogy lehet ismerjen meg új ízeket, mert fél évesen először adni neki új dolgot szerintem sokkal nehezebb :roll: (biztos, hogy sokan most nem értenek egyet velem :oops: :roll: )

Kia :D
Jó nagy már Levi, s hááát leköröztetek, mert mi 6440 grammot mértünk vasárnap (ami két hét alatt 150gramm gyarapodást jelent :cry: ), de nem aggódom, mert jó kedvű Marcusom :wink:
Apu hál Istennek állapotához képest egész jól van, lelkileg nagyon sokat segítettünk, azzal, hogy otthon voltunk, s megyek/megyünk áprilisban megint :)

Natur joghurt :lol: :lol: :shock: :shock: érdekes, de egész elképzelhető, csak háát egy kicsit tényleg bizarrrr :wink:

Edit :D
Biztos, hogy jó volt egy kicsit kettesben :wink: Nálunk még nem volt ilyen, s valószínűleg nem is lesz a közeljövőben....de ez van :?
Ügyes vagy szopi/tejcsi ügyben!!! Én is hiszek benne, hogy a kisebb stressz a megoldás :wink: Bár nagyon sokszor nem könnyű eljutni addig, hogy ember ezt belássa :roll:

Titti :D
Merre vagy??????

Gem??????? :roll: Csak egy-két képet tegyél fel, kérlek!!! Lássuk a gyönyörűségeket legalább!!!! Sok puszi Nektek!!

Bocsi, hogy nem mindenkinek írtam, de már hív a főnök, s én is még pizsamában nyomulok... :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!

Hát, nem is tudom, mit mondjak! Veled együtt pityergek! :cry: :cry:
Annyira együtt érzek veled! Én Julival pontosan ugyanígy jártam és azóta sem tudom, miért?
A gyomorgörcs, idegesség nálam is megvan most is minden szopi előtt, meg közben is, pontosan úgy és azért, ahogyan leírtad és minden héten van legalább egy kiborulásom. De legalább nálunk kiderült, mi okozza a szopifrusztrációt Sáránál.
Te nem gondolod, h vmi hasonló ok lehet Csillánál? Esetleg tanácsadóval beszéltél?
Mondjuk nekem az a tapasztalatom, hogy olyan esetekben, mint a tiéd és a miénk is, nem igazán tudnak mit kezdeni a dologgal, mert mindenki abból indul ki, hogy a kisbaba, akar és tud is szopizni. És én rá is kérdeztem, hogy nem foglalkoznak-e azzal, amikor vlenül sincs cumizavar, mégsem akar a gyerek szopizni... Hogy mi lehet a gond ilyenkor, senki nem tudja...
Esetleg szedsz vmi olyan gyógyszert mostanában, amit eddig nem?
Persze gondolom nem ilyen jellegű a probléma... :?
Nálam még azt kérdezte a tanácsadó, h nem nagyon erős-e a tejleadó reflexem és hát de, baromira. Mert ez okozhat rossz élményt a babánál, ami miatt nem akar enni, mert mondjuk a sok félrenyelés miatt rosszz emlékei vannak. Úgyhogy mi úgy szopizunk, h én jól hátradőlök, Sára meg majdnem függőlegesesen van.
És egyébként Sebinél is ugyanígy alakult, nem? Mert nálam a 2 lánynál kísérteties a hasonlóság, csak Julinál ennyi idősen már feladtam. És miután jól megsirattam és meggyászoltam magamban a szopit, minden sokkal kiegyensúlyozottabban ment tovább. Amíg szopott alig mozdultunk ki, mert mindig ott volt az, h vajon fog-e most üvölteni, miután meg cumis lett, folyton kirándultunk, Erdély-körutakat csináltunk, szóval nekem ez jelentette a szabadságot, nem a szopi. És most sem tudom, meddig fogom ezt csinálni. Bár most az a helyzet, h cumisü-ből ugyanilyen nyűgösen menne az evés...
Sztem nagyon-nagyon kevés anyuka van, aki ennyit küzdjön és ennyi mindent megtegyen a szoptatásért, mint Te! A család és a gyerkőcök pedig mosolygós, nem önmarcangoló, vidám és kiegyensúlyozott anyukára vágynak. Pár év múlva pedig a csinos, nagylány-Csilla senkivel nem fog arról eszmét cserélni, h annak idején, tejet vagy tápszert kapott-e, de az anyukájával való harmonikus kapcsolat örök emlék... :wink:

KM

Kép
Kép
kismok

SZILVI!

Én még nem mertem semmit adni neki, bár már a védőnőm is nyomul, hogy 4 hónapos korában mindenképp kezdjük el a hozzátápit.
Asszonta, hogy tápszeres babáknál előbb érdemes kezdeni.

Domi, ha tápszer után szomjas, akkor tiszta vizet iszik. Vagy cicizik.
Attól függ milyen hangulata van őkelmének.
:lol:

feles almalé: hát nem csodálom, hogyha úgy issza, mint aki sose kapott enni!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hát mi már nagyon ügyin esszük gyümit,sütőtököt,és mostmár kipróbáltuk a tejpépet is.

Egy kép,hogy hogyan eszünk.
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Cas: én is csak csatlakozni tudok a csajokhoz. Irigylem a kitartásodat, de szerintem is fontosabb az, hogy megnyugodhassál és elmúljon a sok feszültség, mert az nem tesz jót, és amiatt lehet hogy nem is tud javulni a dolog.

Én is sokat stesszeltem igaz nem amiatt mint te, hanem a kevés tej miatt, meg a szopihisztis ordításai miatt. Nekem is mindenki azt mondta, hogy nem kell azon aggódni, stresszelni, görcsölni, hogy nincs elég tej. Ha nincs, hát nincs, ott a táp ha nincs más.

Azóta én is készítek tápot, ha úgy érzem este hogy nem lesz elég a két cici Lilinek. Igaz még csa, 1x kellett adnom, és többnyire én is kiöntöttem, de sokkal nyugodtabb voltam és ez a fontos.

És most már jó ideje nem is kell készítenem, mert van annyi amennyi kell, igaz szedem a bogyókat is.

Remélem megoldódik hamarosan a problémád.

Edit: Biztos nagyon jó lehetett!!!!! Nekem az is felüdülés volt, amikor egy-egy órára el tudtam menni vásárolni egyedül. Bár akkor is az járt a fejemben, hogy sietnem kell, mert lehet hogy már felébredt és sír, szóval azért nem voltam teljesen nyugodt.
Olyan programról mint a tied szerintem nem mostanában lesz részünk.

Megyek megpróbálom becsempészni a babakocsiba aztán sétálunk egyet.

Edina

KépKép
domidina

Ancsa!

Eza kép nagggyon kemééény!!!!!!!

Edit!

De jó nektek.....!!!
Mi csak júliusban megyünk bárhová, addigra kaptam jegyet a színházba!
De megéri annyit várni!

DomiDina!

De jó, hogy tudtok menni sétálni! Nálunk tegnap is és ma is viharos a szél, így nem tudunk menni.
A nyitott ablak meg nem ugyanaz.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nagyon szépen köszönöm a vigasztalást mindenkinek!!!!!!!!
Amíg van egy csepp tejem is, és hajlandó szopizni, mind meg fogja kapni. De sajnos Sebivel is 1 hét alatt gyakorlatilag teljesen elapadt. Pedig már most is kevés (a korábbihoz képest jelentősen ritkult és rövid szopik miatt valszeg).
Azért vagyok különösen szomorú, mert most annyira igyekeztem, annyi mindent csináltam máshogy, mint Sebinél, mégis ugyanitt tartunk...
Ha csak Csilla lenne, biztos bírnám még a küzdelmet, de az egész Sebin csapódik le. Tegnap már szörnyen viselkedtem vele, szegény csak nézett rám szomorú boci szemekkel, én meg nem akartam bőgni, nehogy megijedjen.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

az a baj, hogy túlfrusztrálják az anyukákat ezzel szoptatás kérdéssel.
én úgy látom, hogy a statisztika nem 2% hanem 40% a szoptatni nem tudó anyák számát illetően!
Fejéssel egy ideig talán szinten tudod tartani, de ez időigényes. Én géppel csinálom, de a napjaim nagy részét így is kiteszi a fejés.
É Sebi mellett nem bizti, hogy marad rá időd.Kaptál mindent?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Megintcsak elnézést a "betörésért".

E hét péntekén (március 7-én) szerettel várunk minden babát, mamát és kismamát XI. kerületi szopis csoportunkba 10 és 12 óra között! Oldott légkörben, míg a babák játszanak, az anyukák beszélgetnek! Előzetes bejelentkezés nem szükséges, a csoport látogatása teljesen kötetlen és ingyenes! Olyan mint egy topiktali, csak szopis témában! :) Egy pszichológus és egy gyerekorvos anyuka válaszol szoptatással kapcsolatos kérdéseitekre, és természetesen TI mint anyukák megosztjátok egymással a tapasztalataitokat.

Korai Fejlesztő Központ
XI. Bártfai u. 34/A.
Szent Imre kórház melletti utca
7/173 gyors busz, Szt Imre megálló

Minden hónap első péntekén ismétlődik!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

De rég írtam...
Van mit olvasni, szerencsére. :lol:

Gem
Remélem jól vagytok már...
Gyere , ha tudsz..

Edith
Nektek is jobbulást!
Jó neked, hogy kikapcsolódtatok.

Mi biztos nem megyünk most sehová, mert Apa csak melózik és melózik.
Jön a sok biztosítás - így márciusban.

Én örülök, hogy Levinek még nem kellett szívni az orrát.
..de vettünk mi is porszívós orrszívót a biztonság kedvéért, mert csak a Pesztonka volt - ami gyengébb.

Boróka nagyon szépen mosolyog, szép lány! :wink:

Ancsa
Látom Réka élvezi, hogy úgy eszik....
Jól néz ki :lol: Nem fújja kifelé?

Réka
Csongornak Boldog hófordulót (tegnapra)!

Szilvi
Apukádnak biztos sokat segít, hogy meglátogatjátok...
..és nektek is jó a kis utazás..

Én már nagyon be vagyok sózva, de biztos nem megyünk áprilisig haza :?

Íme a kis duciról néhány kép:
Meccset nézett az egyik nagyapjával:
Kép
Ma:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas
Sajnálom, hogy így alakult a szopi.
De tényleg fontos, hogy ne légy feszült.
A gyerekek érzik!

Megvetted a cumisüveget?

Remélem minden jobb lesz és nyugodtabb leszel Te is és a gyerekek is .

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Levi már most meccset néz???? :lol: :lol:
Legalább nyugtod lesz, ha jön az EB! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kia:Nem fújja ki,csak álltalában mindig akkor tüsszant eggyet,amikor a szájába van a kaja.ja és a legujabb heppje,hogy akkor akarja szopizni az ujját amikor eszünk.
Amúgy relative szépen csinálja.

Kép

Kép
ancsa03

Kriszta
Nem akarom, hogy meccset nézzen - elég nekem a F1. :lol:

Ancsa
Szép lehet(sz) hapci után :lol:

Mi - remélem - majd csak 3 hónap múlva tudjuk meg.

Ujjszopás nálunk is van - jobban szereti, mint a cumit :?
De nem hagyom, hogy rászokjon.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

(((((((((((((((((((((((CAS))))))))))))))))))))))))))))))
mennek az ölelések!!!
lányok mi az a feles almalé? már mindenki hozzátáplál?

Kép
nyafi

Köszi lányok!!!!!!!!!!
Vettem cumisüveget, irattam fel tápit, és ki is váltottam.
Csilla ma még alig aludt, néhányszor szopizott, többször ordított cicizés helyett.
Végül most mikor már nagyon sírt (és szopizni nem volt hajlandó egyik ciciből se) adtam neki 60 ml tápit. Először nem nagyon ízlett neki (ő aztán abszolút hipoallergén tápit kap, szörnyű íze van, hiába tettem bele egy kis szőlőcukrot), de aztán lelkesen megette.
Azóta megint van nagy mosolygás. :)

Kép
Kép
Kép
cas

És azóta szépen el is aludt. Kíváncsi vagyok mennyit alszik?

Kép
Kép
Kép
cas

Ügyik vagytok! Te is megnyugszol szép lassan, s figyeld meg, hogy visszaáll a régi "rend" (szerintem)

Nyafi :D
Feles almalé= fele almalé + fele viz :lol: :wink:
Ma már őszilével is próbáltam, de azt 2/3 viz, 1/3 őszilé bontásban, megivott 25ml-t..

Kia :D
Reméljük, hogy férjurad bírni fogja a melót, ... ti pedig a "magányt" :wink: de látom van segítség..Levi szép nagy baba :wink: már olyan igazi babásak, igaz???
Én már alig várom a F1-t, még Marci a pocimban volt is végigizgultuk :lol:

Ancsa :D
Réka ügyesen eszik...:wink:

Edit :D
Boróka, s Kriszta is édesek (az előbb lemaradt :oops: )

Dominika :D
Mi még nyáron sem jutunk el színháza, ha így haladunk....mondjuk nem voltam színházban 10 éve :oops: itt nem megyek, otthon soha sincs rá időm, illetve nyáron mentünk eddig, akkor általában szünet van

Véletlenül visszaolvastam tavaly áprilishoz...érdekes volt :lol: akkor kezdtük a terhességet...sokaknak hányinger, miegyéb... :lol: most már lassan megint lesz téli topik...hogy megy az idő :shock:
Na dugultam...most jó dolgom van, mert Kristóf szórakoztatja az öccsét....addig sem kell tanulnia (de genya vagyok, mi?? :lol: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Most jól kibőgtem magam. Szörnyű ez a kudarc, szörnyű a tudat, hogy éhezett a lányom miattam, hogy még erre se vagyok jó, hogy etetni tudjam a saját gyerekemet. :(
Annyira édesen alszik a kiságyban, végre jóllakott, eddig egész nap csak nyűglődött, de még azt is olyan aranyosan tudja csinálni, lekonyul a kis szája, elfutja a szemét a könny, meg kell zabálni, ahogy el tud keseredni, és magyarázza nekem (tényleg "dumál, nyüszög meg karattyol), hogy ő bizony éhes. Aztán ha nem értem, akkor zendít rá! És én meg hiába kínálgatom a cicit, amiben azért valamennyi tejci csak van még, nem és nem harap rá... :(

Kismok
Biztos, hogy nagyon megutálta, hogy az én mellemből szó szerint patakokban folyik a tej, fröcsköl a torkára, nagyon gyarkan félrenyel. :( De ugyanakkor ő meg nem túl türelmes, mert ha az első pár szívásnál nem jön azonnal, akkor csalódottan köpi ki, és kezd üvölteni a kisasszony. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Eloszor is nagyon orulok, hogy mosolyog es alszik Csilla, masreszt meg TE TISZTA HULYE VAGY. Mi az, hogy nem vagy jo anya, meg hogy meg arra sem vagy kepes, hogy????? Komolyan mondom, te nem vagy normalis! Bocs. Orulok, hogy rendezodnek a dolgok nalatok.

Hianyoztatok.
Az eltunesemnek volt egy teljesen egyszeru, es egy kicsit osszetettebb oka. Az egyszerubb: nem volt Internetunk. Tegnapra lett. Most mar elofizetos, nem kaloz.

A komplikaltabb: talan emlekeztek meg, hogy utolso hozzaszolasaim mar mind arrol szoltak, hogy nem birom tovabb, Zsofi ejjel nem alszik, illetve nagyon keveset, es kepes akar orankent, felorankent kelteni, mert cicizni akar. Persze bennem is felmerult, hogy biztos nem jut eleg taplalekhoz, es hogy az en tejem nem eleg, ugyhogy meg is probaltunk neki potlast adni. De a cumisuveg nem kellett. Szoval ment elore a mokuskerek, akkor mar ket es fel honapja, amikor egyszerre csak bedobtam a torulkozot, es egy szep februari napon elvesztettem az eszmeletemet, csak ugy, mosogatas kozben. Zsofival egyedul itthon.
Foztem es mosogattam egyszerre, Zsofi a nappaliban aludt, a szofan. Kb egy ora mulva ebredtem, Zsofi mellett. Rohanok a tuzhelyhez, de latom, le van kapcsolva. Teljesen kiesett egy ora. Hivom a ferjem telefonon, rohan. Mondja, a konyhaban tetemes vertocsa. Bevagtam a fejem egy kis ikeas falepcsobe. Es hogy onnan hogyan kerultem a divanyra, es hogy mikor kapcsoltam le a tuzhelyt, azt mar nem tudom. Nem kicsit borultunk ki.

Onnantol kezdve jott a tobbi tunet: izomfajas, fulfajas (neha nagyon eros), szedules (csak mostanra kezd muladozni, lassan egy honap utan), es hihetetlen bizonytalansagerzet onmagamban. Nem kivanom senkinek.

Persze a ferjem ramparancsolt, hogy minden delutan aludjak, o majd ellesz Zsofival, es azota o viseli gondjat az ejszakai kukorekolasok alatt is. Mert hogy meg mindig vannak! Ha haromszor szoptatok, mar hihetetlen boldogsag tolt el.

Persze elmentem a hazidokihoz, aki elkuldott ideggyogyaszhoz, ahonnan nyomas a ct, ekg es hasonlo elektrodakkal ellatott kutyus vizsgalatok. Meg nincs eredmeny, de mar egesz jol vagyok. Tuti, hogy a kimerultseg. Zsofi nagyon rosszul es rendszertelenul alszik. Minderre ugye az is rajon, hogy folyamatosan taknyos, tehat nincs olyan, hogy az ember szepen megszopiztatja ejszaka kozepen, o meg tovabbalszik, mert a sajat szorcsogesetol nem tud aludni szegenykem. Ilyen hosszu takonykor eseten mar orrcseppet sem szabad adni (max 5-7 napig!), szoval marad a sooldat es a porszivo, amit utalok, mert annyira csopp ez a teremtmeny.

Voltunk tegnap oltason, es a vedono ajanlott egy cumisuvegmarkat, ami elvileg ugyanolyan alaku es "allagu", mint a cici. Persze iszkoltam a boltba, megvettem gyorsan kettot, es lassatok csodat, Zsofi elfogadta. No nem ette magat halalra belole, de elfogadta.

Az ejszaka elottem, csak az enyem es Zsofie. Parom es Rebeka ma elutazott par napra Spanyolorszagba. Annyira hianyoznak, hogy az borzaszto.

Hat ennyi, visszaolvasni sajnos nincs erom, csak annyit, hogy nagyon hianyoztatok! Rosszul jott ki, hogy pont ebben a nehany hetben, amikor a legnagyobb szuksegem lett volna ra, nem volt netunk.

Puszi mindenkinek, udvozlet az ujaknak!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!
Utólag én is ugyaenzt kívánom az érintetteknek :) !

Cas
Szerintem most azonnal hagyd abba az önmarcangolást, mert semmi okod rá. MINDENT MEGTETTÉL és még semmi sincs veszve!!!
Azonkívül ha úgy alakul amit írsz (tápszer lesz, mert elapad a tejed), akkor úgy lesz és hidd el nem fog összeomlani a világ.
TE JÓ ANYA vagy, mert hihetetlen kitartással csináltad már eddig is végig a dolgokat és mivel tudom min mész keresztül (én nem tartottam ki eddig), így megértem azt is hogy most még lelkiismeretfurdalást érzel (én is azt éreztem), de tényleg nem szabad.
Tudom más negatív példája senkit sem vígasztal annyira a saját gondjai között, de nekem két hétig egy csepp tejem sem volt, tehát Csongor szinte végig csak tápit kapott. Majd megindult a tejem, de nagyon nehezen, így 1 napot sem töltöttünk szinte tápszer nélkül (max. 1,5 hét). Szép lassan a szopi sem ment már és a fejések is ritkultak, mert nem ment tovább a hasfájós babámmal (pedig neki még testvére sincsen, mint nálatok). Most ott tartunk, hogy örülök, ha 200 ml anyatejet adok neki és a többi tápszer. Ha belegondolok én összesen nem adtam annyi anyatejet a gyermekemnek, mint Te kb. 1 hét alatt!!!
Ahogy írom, tudom ez nem vígasz neked, de hidd el nem szabad rajta tovább görcsölnöd. Én már rég nem teszem és megmondom az igazad, sokkal, de sokkal nyugodtabb vagyok és ezt Csongor is érzi, látszik rajta. Végre élvezem a babázást és nem az általatok írt gyomorgörccsel ülök le vele etetni.
Bevallom én a sírós, ordítós szopizást csak pár napig bírtam. lehet, hogy én vagyok gyenge, de úgy éreztem ha nem tud megnyugodni a cicimen (ami a másik fő rendeltetése lenne az étkezésen kívül), akkor ne is vegye a szájába, mert nem éri meg és utólag örülök, hogy így döntöttem, mert nem megyek ár én sem és ő sem úgy éli meg a mindennapokat, hogy minden etetés egy őrület lenne.

A Te szavaidat idézem most, amit még terhesség alatt írál: "Nem kötelező szoptatni.". Azóta is ez cseng a fülembe amióta nálunk ez a helyzet állt fel.

A szoptatni tudó és nem tudó nők arányában egyetértek, hogy nem 2%. Csak a saját ismeretségi körömet nézve is több a nem tudó, mint a tudó. Jelenleg csak két anyáról tudok akinek minden zökkenőmentesen ment.

Gem
Nagyon szörnyen hangzik amit írtál. Nagyon-nagyon vigyázz magadra és remélem, hogy minden rendben lesz. Tudom könnyű írni, de tényleg pihenned kellene és remélem mostmár lesz lehetőséged.

Ancsa
Édi ez a kép a kajcsival!

Kia
Hát nálunk is lesz majd ilyen szerintem, mert Apa sportszerető nagyon.

Szilvi
Az F1-et én is várom és már előre látom, ahogy hárman drukkolunk valakinek vasárnap délutánonként :) .

Pocifájásunk javulgat kicsit. Megtanították hogy kell maszírozgatni, így sűrűn szoktam és a cumisüveges etetésen is változtattam. Az az igazság, hogy a szoptatásról hosszú fámákat írnak, de a cumisüveges etetésről nem, pedig az sem mindegy hogy teszed. Mennyi ideig, hányszor szakítod meg stb. Azt hiszi az ember csak beletömi a szájába és minden megy, de ott is nagyon kell figyelni, hogy ne nyeljen sok levegőt stb.

A hozzátáplálást már én is nagyon várom, persze ennek biztos köze van annak, hogy nem tudom szoptatni. Lesz benne egy kis változatosság.

A fejés nálam tényleg nehezen megy és bevallom megértem, hogy Csongor nem volt elégedett a tejemmel. Az elektromos szívóval is csak akkor megy, ha mint a palancsinta préselem ki belőle szívás közben. Hát tudta volna szegénykém akkor ő kiszívni. Egyszerűen nekem nem jön megfelelően a tej és ez van. (mellesleg nekem semmilyen tejbelövelésem nem volt, tényleg semmilyen).

Tegnap megkaptuk a szurit. Szerencsére csak hőemelkedésünk volt. Volt sírás rendesen, de 1-2 perc múlva már csak nagy krokodilkönnyes szemekkel hüppögött a kezemben. Túl vagyunk rajta és kész!

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Cas!
Ne okold magad, mert te aztán tényleg a végsőkig kitartottál, és egyszer úgyis eljött volna az az idő, amikor kell a pótlás. Bár én így kitartottam volna, mert ugye nekem aztán tényleg semmi tejem nem volt, a legtöbb napi 2x100 ml karácsony körül, kb. 3 napon át, szegény Benci meg is látta a kárát, az allergia miatt ugye, de ez már az én históriám...Jobb lesz így mindkettőtöknek, hamarabb kellett volna, és akkor nem borultál volna ki így idegileg, de egyébként még semmi nincs veszve :)

Gem! Le vagyok döbbenve, hogy miken mentél keresztül, szerintem neked betett a felújítás is a nyáron, már ott kimerültél, nem? Nem semmi, vigyázz magadra, próbáld lazán venni a dolgokat, ha sír a pici, akkor sír, máskor majd többet eszik, nem fog éhen halni, tuti, én is végigsírtam 1 egész éjszakát, és anyukám nem adott nekem enni, másnap éjjel aludtam, mint a bunda....állítólag. Na jó, ez a másik véglet. Próbálj pihenni többet, főzést, takarítást mellőzni egy időre, jó tudom...

Egy friss kép a "ház királyá"-ról:
Kép

Kép
kkriszti77

Köszönöm szépen a soraitokat!!!! Nagyon-nagyon jól esik!!!
Mára persze jobb a hangulatom, kialudtam egy kicsit az elkeseredésemet.
Iszom a laktoherbet, Csilla ma még nem raplizott, van elég tejci, aztán ha kevés lesz és/vagy nem akar cicizni, akkor pótlom és kész.
Az üvegből végülis ügyesen iszik, és bár szörnyen kesernyés a tápija, egy kis szőlőcukorral megiszogatta tegnap (először persze lökdöste kifelé, hogy ilyen vackot ne adjak :)), tehát biztos nem marad éhes. :) És ez mérhetetlenül megnyugtat!
Igazatok van, és köszönöm, hogy mellettem álltok! Ma már Sebivel is normálisabban tudok viselkedni, és ez is jót tesz a lelkemnek... :)

Gem
Ez rettenetesen hangzik! Remélem minél hamarabb sikerül egy kicsit "pihenned"!!!

Ja, és a képek nagyon aranyosak, minden baba milyen nagy már! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Örülök, hogy egy kicsit megnyugodtál!!!
Kóstoltad már a tápszert? Tényleg borzalmas! Olyan fanyar, mint az akácvirág (yerekkorunk fontos utcai nasikája) :lol:
Nem csodálom, ha nem fekszik az íze.

Réka!

Örülök, hogy túlvagytok a szurin!
Ha nem megy a fejés, hát nem megy. Egyszerűen nincs értelme idegeskedni, mert úgysem segít. Sőt!

Gem!

:shock: :shock: :shock: :shock: Ez döbbenet!
Remélem tényleg "csak" a kimerülés a gond! Fogadj el minden segítséget!
És nyisd az ablakot, megy egy kis drukk drukk!!

Kriszti!

Jóképű a háza királya!!!! :lol:

Szilvi!

Az Operaház Fantomját nézzük meg másodjára, de idénre már csak 10 jegy van az összes előadásból!!!
Gondoltam meglepem vele Apát, nagyon rég voltunk bárhol is.
A legnagyobb kikapcsolódásunk, ha elmegyünk a Tescoba vásárolni...
Itthon nagy a kert, van malacka, kutyusok, meg egy pacink és egy félkész házunk.... :cry:

Kia!

Miért baj, ha az ujját szopja? Félsz attól, hogy 10 évesen is használni fogja?
F1: utálom!!! Pedig hivatásból is kéne szeretnem, mert a Toyotánál dolgozok.... :wink:

Na a mai mázsálásunk eredménye: 5700 gramm és 59 cm.
2 alatt 200 gramm és 1 cm növekedés. Kicsit lelassultunk. :lol:

Kép

Itt beszélgetek a fejvédővel.

Itt a békámat boxolom

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok:

Cas:Én is örülök,hogy megnyugodtál.Vigasztaljon az a tudat,hogy te tényleg a végsőkig kitartottál,és mindent megtettél szopi ügyben.És biztos vagyok benne,hogy nagyon jó anya vagy!!!!!!!

Gem:Borzasztó lehetett amin keresztülmentél,(mentetek).Örülök,hogy jobban vagy.Tényleg próbálj meg egy kicsivel többet pihenni,már amennyire lehet.

Mai mérés:5010g,és 58,5cm.Azaz 160g 9 nap alatt,és 2,5cm egy hónap alatt.

Dominika:Hogy Domi milyen ügyesen tartja a fejét.

Azért már mi is próbálkozunk.Amikor igy sikerül a mellkasa alá tenni a kezét,akkor egyszer-kétszer átbillen a hátára.Azt hiszem ez már egy pici haladás előre.Szép lassan beérjük a korabelienket.

Kép

Kép
ancsa03

Kriszti:Nagyon jóképű a "Kiskirály"

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

nem semmit nőttetek!!!!!!!!!!! :lol:
a hízás is tök jó!

előbb vagy utóbb, de a korábban született manók is elérik kortársaikat! Sőőőőőőőőt!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hello Lányok!
Jól vagyunk, de időm nem nagyon van.
Meg egy kicsit depis is vagyok. :(
Már kétszer álmodtam azt, hogy meghalt Napsi. :( :( :(
Sírva ébredek, és leresem a gyereket. Szörnyű! Senkinek nem kívánom.
Szerintetek lehet már menzeszem, ha még el sem múlt rendesen a gyermekágyi, és csak szopizunk??? Tegnap óta olyan-szerű a vérzésem.

Szilvi
Köszi a hiányolást! :) Irigyellek, hogy voltatok otthon. Apukádnak jobbulást. És mikor láthatunk képet Marcusról? Elég rég tettél már fel...
Az almalé, az dobozos almalé, vagy a gyümölcsből préseled ki a levét?

Edit
Mielőbbi gyógyulást a lánykáidnak!
Téged is irigyellek a kikapcsolódás miatt...

Kriszti, Kia
Csodaszépek a kis hercegek!

Cas
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Biztosan nem egyszerű, de erős vagy. Értük annak kell lennünk.

Gem
Pihenés ezerrel. Nagyon sajnálom, ami történt. Olyan szívesen segítenék...

Dominika is gyönyörű és nagyon ügyes kiscsaj!

És akkor egy kép rólunk is, Napsi ügyes, Anya béna, mert nem tudja időben előkapni a telóját. :D
Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Múltkor írtam, h a 2 hónapos oltás után nem volt semmi tünetünk. Hát, tegnap megkaptuk a 3 hósat és mára tök kivagyunk. :cry: Sára egész nap üvölt, enni meg aztán végképp nem akar. Egész eddig a nap folyamán 350 ml-t evett, kb 15 részletben. A védőnő azt mondja, nem jelezte még neki senki, h bármi baj lenne, de én ezt nem tudom mással magyarázni. Tegnap egész jól indult a napunk, 1-kor kapta a szurit és kb du. 4 órától kezdett borzasztó nyűgös lenni, ami azóta is tart. Tapasztalt már vki közületek ilyet? Remélem nem fog kiszáradni, ha pár napig alig eszik...

KM

Kép
Kép
kismok

Tittina!

Milyen szépen emelgeti a fejét! Jó erős baba!

Kismok!

Tegnap front volt! Tudod Domi nem bírja a hidegfrontot, sokkal jobban jelzi, mint bármelyik tv.
Szörnyű napunk volt nekünk is. Nálatok az oltás biztosan rátett még egy lapáttal.
Ha az alábbi tüneteket tapasztalod, fennáll a kiszáradás jele:
túlzott aluszékonyság, beesett néha feketés szemek, bágyadt tekintet, és behorpadt kutacs.
Ha nem eszik, próbálj meg folyadékot adni neki némi szőlőcukorral.
Vagy vizet forralj cukorral, ha nincs kéznél szőlőcukor. Az édes íze miatt tutira meg fogja inni. Persze babatea is lehet így ízesítve.

Persze ha szoptatod, az lenne a legjobb. De ha sehogy se akar folyadékot magához venni, akkor ezeket alkalmazhatod.

De remélem semmi baj nem lesz, csak átmeneti!

Ja csajok!

A 14 éves fiamnak Rotája van!!! :shock: :shock: :shock:
Remélem Domi nem kapja el.... :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Tittina!

Az ilyen szörnyű álmokat a hormonok okozzák állítólag. Meg a tudatalatti.....így dolgozza fel, hogy aggódsz Napsiért napközben. Ezt olvastam valami okos könyvben.
Ezek az álmok rettenetesek, nem csodálom, ha kivagy bukva rajtuk!

Gyermekágy alatt bármilyen folyás vagy vérzés még gyermekágyi vérzésnek minősül.
Nekem pont a dokilátogatás előtt 1 nappal kezdte, de szerencsére csak átmeneti volt.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Azért a gyermekágy alatti vérzés is lehet menzesz. Nekem úgy volt, hogy négy hét gyermekágy, másfél nap szünet, 1 hét menzesz másfél nap szünet, 7 hét gyermekágy. Kimenzeszeltem magam idénre.
Gem nagyon sajnálom, remélem így kicsit pihentebb vagy, hogy a férjed is segít. Azért őt se irígylem, meló, éjjel meg babó...mondd neki hogy őt is öleljük, hogy ilyen NEM SEMMI APUKA :D :D :D

Kép
nyafi

Gem :D
Szörnyű, hogy min mentetek keresztül :cry: Nagyon remélem, hogy ezentúl csak jó dolgok történnek veletek!! MIkor lesznek eredmények?? Rebeka hogy van?? Elkezdte már az ovit??(mintha ezt írtad volna :roll: ) PIHENJ MINÉL TÖBBET!!!

Téged is nagyon sajnállak, hogy ezt kell megélned, de hidd el, hogy TE VAGY CSILLÁNAK, ÉS SEBINEK A LEGESLEGESLEGESLEGES....LEGJOBB ANYUKÁJA!!!! :wink:

Mennem kell, mert felébredtünk...
Minden baba gyönyörűűűűű!! de tényleg!!
Majd jövök én is még képekkel, ha lesz időm...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Ezt minden szoptatni nem vagy cak részben tudó anyának másolom be. Egy internetes cikkben találta "Nem vagy rossz anya azért, mert nincs elég tejed" címmel.

"A tudományos állásfoglalás szerint a nők több, mint 90%-a alkalmas a szoptatásra, tehát elvileg jogos a kritika, miszerint aki akar, az tud is szoptatni tehát nem szabad feladni. De ne felejtsük el, hogy mennyire nem vagyunk már ösztönlények és milyen nagyon befolyásol bennünket számos lelki tényező. Ilyen lelki tényező lehet a túlzott akarás, a megfelelési kényszer, vagy akár az a tény, hogy a szomszéd nénitől kezdve az újságárusig mindenki megkérdezi tőlünk a babát látva, hogy ugyan van-e elég tejünk merthogy, ugye, ez a legfontosabb.
Először is leszögezném, meggyőződésem, hogy a gyereknek semmi másra nincs szüksége, csak is szeretetre. Persze, én is tökéletesen egyetértek azzal, hogy a legideálisabb táplálék a csecsemő számára az anyatej. Meg nem kérdőjelezném! De lássuk be, az sem minden és az ellenkezője is igaz, azaz aki nem tud elég tejet adni babájának, az is lehet fantasztikusan jó anya. Hány olyan anyát ismerünk, aki szoptatja gyermekét évekig, mert ez az egyszerűbb, olcsóbb megoldás, de ha a gyerek rossz fát tesz a tűzre rögtön elcsattan a pofon."

Majd még jelentkezem,
Puszi

Kép
solymosy

Réka!!!

jaja!!!!milyen igaz is!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Kismok: Nálunk kedden volt a védőnő, és persze minden szóba jött. Kérdezte hogy viseltük az oltást hőemelkedés ilyenek.... mondom semmi ilyen nem volt csak étvágytalan volt a gyerek és azon a héten fogyott 60 grammot. Erre azt mondja hogy 27 kismamája van a körzetébe de eddig ilyet még senki nem mondott. Levertség hőemelkedés a megszokott, de azt mondja felirja magának ezt is mert új tünet. Mi kedden kaptuk az oltást és csak vasárnap kezdett el enni rendesen Barbi. Addig csak nyammogott. Sokszor tettem mellre, hogy ha mást nem is legalább azt a hig előtejet igyan nehogy kiszáradjon.
Tegnap volt apa 35 éves ma sütök neki egy túrótortát mert holnapra bulit akar. :lol:
Vettem Barbinak Humana baba vizet, azt mondta a védőnő, hogy most már megpróbálhatom kiskanállal mert elég meleg van a lakásba és lehet hogy néha szomjas is. Hát csajok nem tudom hogy csinálta de többet köpött ki mint amennyit összesen adtam neki :lol: :lol: ez asszem nem vált be nálunk. :roll: Viszont megtaláltuk Barbinak a legjobban tetsző cumisüveget. Eddig Avent volt minden 1-2 cumik kis és nagy üvegek de a gyerek nem igazán evett max 40 ml-ket. Aztán megláttam a MAM üveget és nagyon megtetszett. Vettem egyet és annyira jó cumi van rajta lapitott teljesen anyamell formája van. Azóta imád enni és 120-140 ml-t is megeszik. Kipróbáltam valamelyik nap visszatettem az Avent cumit megint nem evett csak rázta a fejét. Szóval tudják ők mi a jó nekik. Na megyek mert a tegnapi buli után vár egy kis romeltakaritás és persze a holnapi bulira meg elő kell készülnöm. :lol: :lol:

drumka

Gem :D
jaj, de borzasztó a történeted! Biztosan a fáradság okozta mindezt. Ne foglalkozz most a házimunkával (jelenleg mi is egy koszfészekben élünk, pedig nagy rendmániás vagyok normális esetben 8) :lol: ), éjjel meg - ha már nagyon nem megy másként - tedd az ágyatok mellé Zsófit, akkor felkelned sem kell (mi így vészeltük át Julival az első 4 hónapot).

Tittina :D
gyönyörű Napsi és nagyon ügyi. Sára még most sem nagyon akarja így emelni a gömbölyű buksiját... :P

Ma reggelre egyébként javult nálunk a helyzet. Már nem bömböl folyton és valamivel többet is evett mint tegnap.

Drumka :D
jó, hogy ezt leírtad. Ezek szerint ez valóban oltási tünet lehet, de bizti front is, mert Sára is nagyon frontérzékeny.

Kriszta :D
Domi hogy jelzi előre a hideg frontot? Nálunk előtte van egy alvósabb nap, de pl ma meg egyik csaj se akar egyáltalán aludni. :?

KM

Kép
Kép
kismok

A front van, borzalmasan nyűgös és hisztis!
Ezt a hidegfront vagy nagy szél érkezte előtt 1 nappal már elkezdi. Melegfront nem befolyásolja.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi a biztatást mindenkinek! :)
Sajnos tegnap megint teljesen kiborultam, rohamtempóban fogy a tejem, ami van se mindig akarja kiszopizni, ugyanakkor meg folyton nyűglődik és nem alszik, mert éhes, keveset pisil, nem kakil, a cumisüveggel meg egyelőre nem tud mit kezdeni, hiába érzi rajta, hogy kaja van benne, nem tudja szopizni, iszonyú kínlódások után jó ha 30-at megeszik belőle. :(
Tegnap este nagy nehezen 60-at.
A MAM-cumira már én is gondoltam, ez az avent annyira más formájú, mint az én bimbóm, most el is ment a férjem venni egyet.
Hála az égnek, éjjel legalább aludt, és szopizni is hajlandó volt (a hosszú szünet miatt volt is mit).
Most viszont megint itt állok két üres cicivel, ha felébredt tápi lesz, de hogy hogy?! :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas: Nálunk is ugyanez volt az aventos cumi sokkal keményebb, ridegebb, semmi köze az anyamellhez. Ha segithetek legalább 2-est vegyetek belőle, mert az 1-essel sokat kell dolgoznia és el fog fáradni mielőtt jóllakna. Nekem Barbi a MAM üveggel MAM 2-es cumival (de abból is több féle van nekünk az jött ba ami lapitott és érdes a felülete ahol szivni kell ez a leginkább bőrre hasonlitó) most már 130-t eszik néha, de csak 2X kap tápot délbe és este igaz, igy is van hogy 60-70 elég neki. :cry:
Lányok a Ti babáitok mennyit alszik? Én kezdek valami kórosra gondolni. Szerintem Barbi korához képest rengeteget alszik és keveset eszik.
Ilyen egy napunk: este 1/2 9: fürdés majd kis szopi szunya 1/2 10-1/2 11-ig vacsi itt kapja a tápot 11-kor lefekvés ébredés reggel 7-kor, kevés szopi kb 5 perc alvás 10-ig, ébredés után szopi. 10-12-ig ébren van majd ebéd itt megint táp van, és alszik fél 1-1 órától este 6-ig!!!!!!! sokszor fel szoktam ébreszteni korábban :oops: ébredés után kaja szopi, és fürdésig ébren van. Viszont nagyon keveset eszik mennyiségre ha egy napot egészbe nézek. :?
Megyek mert ma házibuli lesz és 1000 a dolog. Viszont a tortám szépséges lett és nagyon fini is :lol:

drumka

Csajok! :D
Ma mi napunk van!!! 8)
Boldog Nőnapot nekünk csajoknak!!! :lol: :lol: :wink:

drumka

:evil: Bezártam a böngészőt úgy, hogy nem küldtem el a hsz-omat! :evil:

Szóval sziasztok!

Drumka
Nekünk még nincs teljesen kiforrott napirendünk, de azért leírom.
19-20 fürcsi, szopi
(23 szopi - nem mindig ébred fel)
2 óra környéke szopi
6 óra a "kötelező" erőlködés, nyögés, morgás - bizonytalan ideig
9 (ált. eddig elnyűglődünk) szopi (alvás, vagy ébrenlét)
11 szopi, alvás
14 szopi, kis ének, zene, alvás
17 szopi és ált. ébren van fürcsiig (játék, torna, stb.)
Ma pl olyan nyűgös, hogy 20 percnél többet még egyhuzamban nem aludt 6 óta. Már a hajam tépem, mert shogy és semmi nem jó neki.
Tegnap viszont majdnem 1,5 órával később fürdettünk, és egy szava sem volt. Pedig ébren volt; autóval voltunk, nézelődött.
Utólag is boldog szülinapot Apának!

Nekünk Csajoknak pedig Boldog Nőnapot! :wink:

Cas
Ugyn mi még nem használtuk a cumisüveget, de hogy őszinte legyek, én ha most vennék, akkor nem Avent-et vennék, hanem Tommy Tippe-t. Ismered? Sztem telán ez hasonlít legjobban az anyamellhez. Meg azok a lapítottak is jók.
Kép

Bocs hogy nem szólok másokhoz, de a Kisasszonynál eltörött a mécses...

Kép
tittina1982

Tittina,
nálunk is van vmi front, mert mindkét kisasszony elviselhetetlenül nyűgös + Sára ilyenkor még enni sem akar, csak rángatja a cicit. :?

Drumka,
én is sokat gondolkodom azon, h miért eszik ilyen keveset Sára, már jónak számít, ha kb 600 g-ot eszik egy nap. Azt is 20 részletben. De végül is nő tőle, legalább is eddig nőtt... :roll:

Cas,
Julcsinál annak idején nálunk is a Mam oldotta meg a gondot, Avent c.üveggel kombináltuk. És tényleg a 2-es lyukú volt a nyerő. :)

Kép
Kép
kismok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?