Sziasztok!
Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!
Utólag én is ugyaenzt kívánom az érintetteknek
!
Cas
Szerintem most azonnal hagyd abba az önmarcangolást, mert semmi okod rá. MINDENT MEGTETTÉL és még semmi sincs veszve!!!
Azonkívül ha úgy alakul amit írsz (tápszer lesz, mert elapad a tejed), akkor úgy lesz és hidd el nem fog összeomlani a világ.
TE JÓ ANYA vagy, mert hihetetlen kitartással csináltad már eddig is végig a dolgokat és mivel tudom min mész keresztül (én nem tartottam ki eddig), így megértem azt is hogy most még lelkiismeretfurdalást érzel (én is azt éreztem), de tényleg nem szabad.
Tudom más negatív példája senkit sem vígasztal annyira a saját gondjai között, de nekem két hétig egy csepp tejem sem volt, tehát Csongor szinte végig csak tápit kapott. Majd megindult a tejem, de nagyon nehezen, így 1 napot sem töltöttünk szinte tápszer nélkül (max. 1,5 hét). Szép lassan a szopi sem ment már és a fejések is ritkultak, mert nem ment tovább a hasfájós babámmal (pedig neki még testvére sincsen, mint nálatok). Most ott tartunk, hogy örülök, ha 200 ml anyatejet adok neki és a többi tápszer. Ha belegondolok én összesen nem adtam annyi anyatejet a gyermekemnek, mint Te kb. 1 hét alatt!!!
Ahogy írom, tudom ez nem vígasz neked, de hidd el nem szabad rajta tovább görcsölnöd. Én már rég nem teszem és megmondom az igazad, sokkal, de sokkal nyugodtabb vagyok és ezt Csongor is érzi, látszik rajta. Végre élvezem a babázást és nem az általatok írt gyomorgörccsel ülök le vele etetni.
Bevallom én a sírós, ordítós szopizást csak pár napig bírtam. lehet, hogy én vagyok gyenge, de úgy éreztem ha nem tud megnyugodni a cicimen (ami a másik fő rendeltetése lenne az étkezésen kívül), akkor ne is vegye a szájába, mert nem éri meg és utólag örülök, hogy így döntöttem, mert nem megyek ár én sem és ő sem úgy éli meg a mindennapokat, hogy minden etetés egy őrület lenne.
A Te szavaidat idézem most, amit még terhesség alatt írál: "Nem kötelező szoptatni.". Azóta is ez cseng a fülembe amióta nálunk ez a helyzet állt fel.
A szoptatni tudó és nem tudó nők arányában egyetértek, hogy nem 2%. Csak a saját ismeretségi körömet nézve is több a nem tudó, mint a tudó. Jelenleg csak két anyáról tudok akinek minden zökkenőmentesen ment.
Gem
Nagyon szörnyen hangzik amit írtál. Nagyon-nagyon vigyázz magadra és remélem, hogy minden rendben lesz. Tudom könnyű írni, de tényleg pihenned kellene és remélem mostmár lesz lehetőséged.
Ancsa
Édi ez a kép a kajcsival!
Kia
Hát nálunk is lesz majd ilyen szerintem, mert Apa sportszerető nagyon.
Szilvi
Az F1-et én is várom és már előre látom, ahogy hárman drukkolunk valakinek vasárnap délutánonként
.
Pocifájásunk javulgat kicsit. Megtanították hogy kell maszírozgatni, így sűrűn szoktam és a cumisüveges etetésen is változtattam. Az az igazság, hogy a szoptatásról hosszú fámákat írnak, de a cumisüveges etetésről nem, pedig az sem mindegy hogy teszed. Mennyi ideig, hányszor szakítod meg stb. Azt hiszi az ember csak beletömi a szájába és minden megy, de ott is nagyon kell figyelni, hogy ne nyeljen sok levegőt stb.
A hozzátáplálást már én is nagyon várom, persze ennek biztos köze van annak, hogy nem tudom szoptatni. Lesz benne egy kis változatosság.
A fejés nálam tényleg nehezen megy és bevallom megértem, hogy Csongor nem volt elégedett a tejemmel. Az elektromos szívóval is csak akkor megy, ha mint a palancsinta préselem ki belőle szívás közben. Hát tudta volna szegénykém akkor ő kiszívni. Egyszerűen nekem nem jön megfelelően a tej és ez van. (mellesleg nekem semmilyen tejbelövelésem nem volt, tényleg semmilyen).
Tegnap megkaptuk a szurit. Szerencsére csak hőemelkedésünk volt. Volt sírás rendesen, de 1-2 perc múlva már csak nagy krokodilkönnyes szemekkel hüppögött a kezemben. Túl vagyunk rajta és kész!
Puszi,
Réka