Új privát üzeneted érkezett!

Felmentünk az oviba,épp készülődtek ki az udvarra. Kimentünk mi is,fél 11-kor jöttem el onnan.Állitólag akkor volt egy kis sírás,de aztán megnyugodott. Mikor anyu ment érte,már készülődött be a többiekkel. És akar menni holnap is :D Remélem reggel is így fogja gondolni. Aki majd szeptembertől lesz az ovónénije,az a szomszéd néni,ráadásul a fia a leendő sógorom :lol:
Kristóf most még a bölcsisekkel van,szeptemberben kerül át a rendes kiscsoportba.
Hát,egyenlőre ennyi ovi ügyben. Majd csak megszokja az én egyetlen nagyfiam :)
Timi,megbeszéltük :wink:
Vendég

Nyugi Cseriani,jó helye van a Kristófnak :lol: szerintem nem fogja azt mondani hogy nem megy,legalábbis egy jó ideig :wink:

Kép
Kép
josi

Cseriani figyeld meg lesz olyan is mikor nem is akar még haza menni az oviból. Neked is könnyebb lesz otthon egy gyerkőccel.

Dadomi az én lánykám is hasonló. Imádja a mondókákat. A maga nyelvén mondja is, van mikor ki is lehet venni belőle egy-egy szót, de a ritmus az megvan. Ha viszem aludni akkor mondja, hogy csicsija. Szóval tényleg igaz az, hogy csak picik nem buták mondás. Ma kifejezetten büszke voltam rá. Evelinért sétálva mentük és végig bírta oda-vissza. Nincs annyira messze, de neki azért elég nagy kirándulás, egy szó nélkül, nem hisztizve jött mellettem.

Áfi mi újság felétek? Moni nagyon eltüntél, minden rendben, apukád? Enahma alakul a rendszer?
Vendég

Eltemetett a kerti munka :lol: de élvezem különben, ilyenkor tavasszal mindig lelkes vagyok. :P De olvasok ám, rajtatok a szemem :lol:
Vendég

Na jó, kaptok egy képet is... rendeltem egy smikszettet akciós volt :twisted: (nem szoktam nagyon sminkelni csak ha megyek valahova, de a régi beszáradt meg meghümmedt) és mikor megjött kikentem Enikőt :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

És Barnabásnak kinn egy foga hegye Kép
Vendég

Áfi,gratula a kisfogacskához!! :P

Kép
Kép
josi

Enikő természetesen gyönyörű :lol:

Kép
Kép
josi

Devcsa: tudakozó helyett próbálkozz a Vaterával meg a TeszVesz-szel. Itt nagyon sok antikvár könyvet lehet kapni jó áron, Ha akarod, megveszem helyetted, akkor regisztrálnod sem kell. :)

Más: a mosható pelusról még annyit, hogy szódabikarbónával mosom, ecettel öblítem, és így elég emberbarát a mosás ára. 40 fokon elég mosni (csak aztán kint kell szárítani). Ármin fenekén a legkisebb pirosodás sincs, és 3 naponta szoktam pelenkát mosni, 27 db van belőlük, egy részét használtan vettem a Vaterán olyan anyukáktól, akik megvették a pelusokat, de nem mertek belevágni. (Igen, én is izgultam egy kicsit, de igazából nem nagy kunszt a mosás. Eleinte mondjuk kellemetlen 1-2 hetes korig, hogy minden pelusban van kaki, de aztán már az sem. :))

Kép

Kép
enahma

enahma nem kötöszködöm,és tudom,hogy az ecet is fertőtlenít,de eü.szempontból elég a 40 fokos mosás? :shock:
Áfi Enikő igazi kis hölgy. Annyira gyönyörű őzike szemei vannak-festék nélkül is :wink:
Elizámnak olyan az ínye,mintha nagy lenne,vagy felázott volna,vagy nem is tudom,hogyan mondjam...emlékszem,Kristófnak is volt ilyen,mielött kibújtak a fogai. Remélem most is így fogunk járni.
Itt esik,úgyhogy az ovisok tuti a teremben lesznek-remélem az is tetszeni fog a nagyfiamnak :roll:
Vendég

Áfi, nagyon szép a kislányod, tényleg őzike szemei vannak, és a festék még jobban ki is emeli, bűbáj!

Kép
timesz

Sziasztok!
Olvasgatlak ám titeket.Csakhát olyan témákról dumcsiztok amibe én még nem tudok beleszolni.
Holap megyek dokihoz.
Remélem tudunk képet csinálni,mert a mulkor elbújt a kis Mirko. :lol: :roll:
Vendég

enahma Köszi a tippet. Ott én is fenn vagyok és már néztem.
pesten is bejártam már egy jópár antikváriumot azért kérdezte hátha itt esetleg. De azért köszi.
Vendég

Azt mondta az óvónéni,hogy holnap már nyugodtan vigyük reggel a nagyfiút :D
Nagyon jól elvan-eddig. Remélem marad is ez így :shock:
Vendég

Áfi nagyon csini a kislányod. Ő is szereti ha kifested? Az enyém mindig cicomáskodik. Olyan mint egy nagylány.

Cseriani minden rendben lesz az oviban, de lesz olyan is mikor nem akar menni, máskor pedig alig tudod haza vinni, mert maradni szeretne még.

Moni várjuk a beszámolót. Majd nálad is előjönnek ezek témák, már nem is olyan sokára.

Dadomi számok vannak még?
Vendég

Rékababa! Hajjajjjj! Most épp egy kicsit belekavarodtam, gondoltam pihizek egyet. Nagyon nehezemre esik ez a dolgozat. :evil:

Cseriani! Daniék múltkor pont akkor készülődtek ki, amikor mentem érte (kicsit elhúzták az uzsonnát, ezért nem voltak még az udvaron), és rendesen leteremtett, hogy miért jöttem érte ilyen korán!!!! :lol: :lol: A kezdetekben meg azért sírt, hogy ne hagyjuk őt ott, csimpaszkodott a nyakamba, alig tudta átvenni az óvónő. Most már ilyen nincs :lol: Sőt, néha fel van háborodva, hogy mi az, hogy szombaton meg vasárnap nincs ovi!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok lányok!

Ma voltunk 6 hónapos méreckedésen és a dokinő egy picit soványnak találta Olivérkémet. Szerintetek? 67 cm és 6930 gr (de 50 cm-rel és 3090 gr-mal született). Azt mondta éjjel keltsem fel még egyszer pluszba enni! Dehogyis, örülök, hogy átalussza az éjszakát! Biztos felkelne ha éhes lenne, nem? Kevésnek találta az 5 etetést, szerinte 6 kell, dehát ha többször nem akar? Nem fogom tömni!!!! 1 hónap múlva vissza kell menni, ha nem jobb ír fel vas cseppet - az állítólag meghozza az étvágyát.

Mi a véleményetek?????

Kép
timesz

Timi nem kell felkelteni éjjel. Ha jól érzi magát Olivéred, alszik eszik rendesen, vidám kiegyensúlyozott akkor semmi baj nincs vele. Nem lehet minden baba egyforma. Különben nálunk Evelin 7040 gr és 65,5 cm, Réka pedig 6995 gr és 66 cm volt félévesen. De a képek alapján nem vékony.

Dadomi múltkor irtad, hogy nem tudod kire bízni a gyerkőcöt, én szívesen bevállalom. Az enyém mindig imádja, ha van egy játszó pajtás, olyankor Evelin is jobb gyerek.
Vendég

timesz nehogy felkeltsd!!!!
Eliza 7080 g és 68 cm volt 5 hósan. Van a babaszoba oldalán egy táblázat,oda beírogatod az adatokat,és majd meglátod,hogy a születéséhez képest milyen szép ívet fog mutatni az ábra...
babaszoba.hu az oldal,és a kalkulátorok,azon belül a fejlődési görbéket keresd. Van fejgörbe,hosszúság és súly görbe...
most megnézem,mennyi volt Kristóf 6 hósan...pillanat...
Kristóf 7090g és 69 cm volt. (majdnem mint Eliza 5 hósan :P )
Vendég

Köszi lányok, megnyugodtam, mert szerintem sem sovány, csak nagyon mozgékony és mindent lemozog biztos. Emellett tényleg boldog és kiegyensúlyozott baba (már amikor nem fáj a foga - ill. a helye), úgyhogy dehogy keltem fel ezért a szép álmából! :x

Kép
timesz

[quote="cseriani"]e írta:cserianinahma nem kötöszködöm,és tudom,hogy az ecet is fertőtlenít,de eü.szempontból elég a 40 fokos mosás? :shock:

Egyrészt az ecet tényleg fertőtlenít, egy-két napot áznak is benne a pelusok a mosás előtt, másrészt - mi legalábbis - a saját fehérneműinket sem mossuk 40 foknál melegebb vízben (4-es program), pedig azok inkább tartalmaznak fertőző anyagot, mint a baba anyatejes "végtermékei". Meg a baba cuccait egyébként is együtt mosom a sajátjainkkal... a pelenkákat is. Eddig semmi baj nem lett belőle, a dokinénink szerint sem baj.

Kép

Kép
enahma

Cseriani!
Köszi, megcsináltam a táblázatokat, a súlynál a 3. hónapig átlagértékű, utána egy picit alatta van a 6.-ig.

Kép
timesz

Kép Hát itt lenne a mi kis Mirkonk!

Remélem látszik.
Olyan boldog vagyok.

Fej szélesség 7,52 cm
Fej körfogat 27,12cm
Has körfogat 26,22cm
Combcsont hossza 5,42cm
Mirko becsült súlya 1444g :shock:
Vendég

Gratulálok Móni, nagyon édes lesz a kisfiad, igazán bájos kis pofija van és szépek a méretei is!!!! Gondolom milyen boldog vagy most! :wink:

Kép
timesz

Köszi Timesz!
Nagyon ari vagy!
:D :D :D
Vendég

Móni, látom te is a Medi Centrumban voltál 4D UH-n, én is ott nézettem meg a babócát a Winklernél. Neked ki csinálta???

Kép
timesz

Nekem ott van a dokim az Imre József. :)
Vendég

Rékababa! Köszi, nagyon aranyos vagy, de az a gond Danival, hogy sehol nem marad meg. Múltkor a barátnőm el akarta vinni hozzájuk (itt laknak a szomszédban), pár hónap különbség van Dani és az ő lánya között, szeretik is egymást, és nem volt hajlandó átmenni hozzájuk, ott nálunk nagyon szépen játszottak a Virággal, de majdnem sírt, amikor a barátnőm mondta neki, hogy akkor menjenek. Ezért kéne a család segítsége, mert a nagyszülőknél elvan, szívesen megy, dehát ami nem megy, nem erőltetjük. Vagyis anyósom elvinné, de ők meg nem hajlandók kipaterolni a kutyákat a házból, és elég durván előjön Dani allergiája, semmi szükségem arra, hogy ott van két napot, aztán két hétig beteg, esetleg befullad. Sajnos nekik a kutyák fontosabbak, mint az unoka :?

Móni! Annyira édes a babócád! Imádtam UH-ra járni, mikor terhes voltam, hihetetlen jó érzés volt látni a fiúkákat :lol:

Timesz! Hát én nem tudom milyen a gyerekorvosotok, de hogy nem százas, az tuti - ne haragudj, hogy ezt "mondom". A könyvek szerint 6 hónapos korukra a gyerekek MEGDUPLÁZZÁK a születési súlyukat, egy éves korukra pedig megháromszorozzák. Ez Olivér esetében ugye azt jelenti, hogy született 3090 grammal, tehát ha annak vesszük a dupláját, az 6180 gramm. Vagyis Olivér még túl is teljesítette az előírást! :lol: - vágom a számolást, mi? :wink: Szóval nem kell neki semmi étvágyjavító, sem éjszakai etetés, ha magától nem kéri, sőt hadd döntse már el a gyerek, hogy hányszor éhes egy nap, nehogy már a doki jobban tudja. (persze, ha mondjuk csak 4,5 kg lenne, akkor más a helyzet, de így!!). Hallgass az ösztöneidre, meg a gyerek jelzéseire, ha éhes, azt úgyis jelzi! A mi gyerekorvosunk mondta egyszer, hogy szándékosan még egy gyerek sem halt éhen! Egyébként a 6 etetést nem értem, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, ennyi elég, hova dugd be még a 6. evést??? Nem szopizik Olivér, hanem gondolom már "rendesen" eszik, jóllakik, és gyönyörűen fejlődik.
Na az én gyermekem meg elaludt a járókában a játék hevében :lol: :lol:

dadomi

Köszönöm Dadomi!
Aranyos vagy! :) :)
Vendég

Rékababa,
jaaajj az én lányom nagyon nőből van. 1 hajgumi nem elég a hajába, minimum 2 kell, a festést is élvezte, oviba sminkelve akart menni (lett volna híre :twisted: ) a cipőimet kicsórja a szekrényből én meg esek át rajtuk... szóval ő nagyon kis piperkőc. :D
Moni,
nagyon helyes a kisfiad!!! :)
Timesz,
Olivér kicsit sem sovány. Én nem aggódnék a helyedben.
Dadomi,
én nem szeretném ha fél évesen 9 kiló, egy évesen meg 13,5 kiló lenne a gyerekem. :lol: Ez a szabály is csak általában igaz.
Enahma,
én se mostam sosem külön a gyerek cuccait, nálunk 50 fokon van a gép de nem is tudom miért...
Cseriani,
az én lányom akkor sírt eleinte mikor érte mentünk az oviba :lol: :lol: :lol: mostmár nem, de még mindig nagyon szeret oviba járni.
Vendég

Áfi! Lánykádban csak gyönyörködtem, de megdicsérni már elfelejtettem :oops: Őzikeszemben csatlakozom az előttem szólókhoz! :lol: Pár év, aztán dugdoshatod előle a sminkszereidet :lol:
A súllyal kapcsolatban a duplázást,triplázást azért írtam, hogy ez is bizonyítsa Timesznek, hogy Olivér súllyával semmi gond nincs. Írtad, hogy nem akarod, hogy Barnus betartsa ezt az "előírást". Hát előkerestem Dani méreteit:
születési súlya (persze ez fejből is megy :wink: ): 4180 g
5 hónaposan: 8390 g
6 hónaposan: kereken 9000 g!!!!
1 évesen: 12,13 kg
És nem volt kövér baba soha, persze hurkák voltak, de csak úgy "ízlésesen".

Na vége az ebédidőmnek, megyek, ma valahogy megszállt az ihlet, csak úgy porzik a billentyűzet a dolgozatírástól :lol: :lol: :lol:

dadomi

Moni nagyon édes kicsi fiad. Örülök, hogy minden rendben lesz. Lassan túlléped a 30. hetet.

Dadomi nálunk pont az ellenkezője van. Evelin állandóan menni akar pajtásokhoz, és sajnos nagyon hisztizik mikor hozzuk haza. Mikor megyek érte az oviba már akkor kezdi.

Áfi úgy tűnik, hogy lánykáink hasonlóak nagyon. Eve állandó jelleggel szoknyában akar lenni, oviba is mindig viszünk, meg persze a kopogós cipőjét húzná fel mindenhez. Ő is szeret cicomáskodni, igazi nő, már most. Mi lesz később?
Vendég

nna,csajok,csatlakozunk hozzátok. Húgom ment ma Kristófért,és olyan hatalmas patáliát csapott,hogy ő nem akar hazajönni,hogy mindenki csak tátott szájjal figyelt. Délelött nem volt vele baj,nagyon aranyos volt,azt mondta az óvónéni. Ma már korábban vittem,már fél kilenckor ott volt. Szerintem hétvégén is megint hiszti lesz,hogy miért nem mehet,mert ma mondtam neki,hogy még holnap megy,aztán szombat meg vas.nem,és már akkor mérgelődött,hogy mi az,hogy hétvégén nem mehet. :shock:
Vendég

Áfonya!
Réka köszi!

Nem nagyon irogattok!!!!!
Mi van veletek? :roll:
Vendég

Majd megtudod Móni hogy miért nem írogatunk,ha Mirkó megszületik :wink: :)
Mi tegnap Pesetn voltunk Noémivel az allergiája miatt,úgy néz ki hogy jó úton haladunk,most csak a laktózmentes diétát kell tartani.
Mirkó már itt ezen a képen is helyes fiú :wink: most már tényleg nemsok van hátra. Biztos nagyon várod már.
Ovitéma:miután Noémi megtudta hogy lesz tesó,azóta nem szeretett menni,kicsit lelkibeteg lett :cry: nagyon sokat sírtunk mindketten emiatt(Noémi és Én),ki is vettem az oviból és mióta megszületett Csilla azóta pedig minden délbe elhozom. Kicsit fárasztó de így minden rendben van azóta már várja is a hétfőket :) Remélem a sulival nem lesz gond mert ugye onnan nem jövünk akármikor haza és oda menni kell minden nap!!! :roll:

Kép
Kép
josi

Josi!
:lol: :lol:
Hát már tényleg nem sok van hátra.
Már nagyon várom hogy itt legyen velünk. :D

Sulival biztos nem lesz probléma.
Szerintem. :roll: :D
Vendég

Ma megint bizonyította Réka, hogy mennyi mindent tud. Megkértem, hogy hozza a bakancsát és elment érte és odaatta nekem. Evelin viszont nem óhajt a hisztieiből visszavenni, pedig már jó volna. Mikorra növi ki a hisztis korszakot?

Moni meglátod, hogy hamar elszalad az idő.
Vendég

[quote="dadomi"]H írta:dadomiát előkerestem Dani méreteit:
születési súlya (persze ez fejből is megy :wink: ): 4180 g
5 hónaposan: 8390 g
6 hónaposan: kereken 9000 g!!!!
1 évesen: 12,13 kg
És nem volt kövér baba soha, persze hurkák voltak, de csak úgy "ízlésesen".

Ezeket az adatokat kihagyhattad volna. :wink: A párom állandóan aggódik a gyermek megfelelő növekedése miatt. Két héttel ezelőtt 32 dekát hízott Ármin, múlt héten "csak" 19-et, de rögtön megkérdezte a doktornőt, nincs-e baja. Pedig a 7 és fél hetes ded 63 centi és 5,7 kiló... Ízlésesen hurkás ő is - és megnyugtattak, hogy anyatejes babákat nem lehet elkövéríteni. Remélem is. :D Szóval ha meglátja a párom az adatokat, és utána esetleg Ármin elmarad ettől a növekedési ütemtől, meg fog ijedni. :lol: :wink:

Kép

Kép
enahma

Enahma! Mondd meg Árminapukának, hogy ezt a részt csukott szemmel olvassa!!! :lol: :lol: És ne aggódjon, Ármin súlya tökéletes! Én a két fiamon látom, hogy nincs két egyforma gyerek, Dani pl. ennyi idősen, mint most Dominik már szaladt, ő 11 hónaposan elindult, Dominik 13 hónaposan kezdett egyedül lépkedni, és még most sem megy neki tökéletesen, jó napról napra ügyesebb, de még nem lehet azt mondani rá, hogy megy egyedül. Kapaszkodva már tökéletes. Súlyban is elmarad Danitól. Meg úgy egészében teljesen más.

Rékababa! Nekem már sokan mondták, hogy mire kinövi a hisztis korszakot, jön a kamaszkor, és az sem piskóta :roll:

Domikám meg ma háztartási keksz, szopi és tea diétán van, kihányta az ebédjét, aztán hasmenése volt :? , most a diéta úgy néz ki jó hatással van rá. De nem is igazán reklamál, hogy éhes lenne. Remélem gyorsan túl leszünk rajta, és nem lesz komolyabb baja.

Ma voltam szakdoli megbeszélésen a konzulensemnél, és azt mondta, hogy jó úton haladok :lol: :lol: De azért jól bele kéne húzni, hogy kész legyen :?

dadomi

Enahma! Aggódó párodnak megnyugatatásul: Dani ennyi idősen 5710 g volt! :lol: :lol: :lol: Most néztem meg, csak hogy ne aggódjatok Ármin "alultápláltságán" :wink:

dadomi

Enahma,
Banabás 4,5 hónaposan volt 8 kiló, Enikő 7,5 hónaposan volt ugyanennyi. 3 hónapnyi gyarapodás van köztük, pedig édestestvérek! Nem lehet hasonlítgatni. Vagyis nem érdemes. :) :wink:
Vendég

Már régen raktam fel képet a kis emberkéimről, hát íme egy Daniról, igaz már nem mai kép, itt volt kb másfél éves:

Kép

dadomi

Dadomi,azok az édes hurkás kezecskék :lol: nagyon édes!
Enahma akkor én is beírom hogy Csilla mennyi volt 4 hónaposan:5880gr,62cm,na ezt mutasd meg a férjednek!! :wink: :lol:

Kép
Kép
josi

Rékababa,nekem is hihetetlen hogy mennyire okosak a gyerekek,mert Csilla is figyel most már a nevére és utánoz bennünket ha valamilyen hangokat adun ki. Na és köpködni azt már igazán jól tud :lol: Napról napra okosodnak....szerencsére!

Kép
Kép
josi

csajok rég voltam felétek,de ismételten beteg vagyok...
Valami nyavalyás vírus. Rettenetesen köhögök,meg lázas vagyok. Remélem gyerkőcök nem kapják el. Kristóf ma reggel majdnem sírt,hogy miért nincs ovi :?
Vendég

:? úh szegény Cseriani...gyógyulj meg hamar!!!
Muminn,merre vagy? Sikerült orvost választani? Voltál már uh-n?Hányadik hétben vagy?Gyere írj nekünk kíváncsi vagyok!! Szurkolok!! :lol: Szegény Móni egyedüli kismama volt....eddig!!

Kép
Kép
josi

Cseriani,
gyógyulj meg!!!
Kép

Az ovidolgot ne vedd magadra, sok gyerek van így, idővel alábbhagy a lelkesedés!
Vendég

Cseriani! Gyógyulj meg gyorsan! Kép

Csajok, megkínálhatlak benneteket egy kis bonbonnal? Csak mert ma ismét közelebb kerültem a 30. évhez, már csupán csak két év választ el tőle :?
Kép

dadomi

Dadomi, csak két év? Engem 7 hónap!!!!!!!!!!!!!!!! Különben nagyon édes kicsi fiad ezen a képen. Már ott látszott, hogy igazi szívtipró lesz belőle.

Cserani gyorsan gyógyulj, szorítok. Szoptatni tudsz azért?

Rékám mostanában énekelget a maga kis nyelvén. Olyan édesen tud dúdolgatni. Viszont mind a kettő rákezd akkor zeng az egész ház.

Enahma Rékám 4 hónaposan volt 5880 g. Ne aggódj, nagyon szépen nől Árminod. Megnyugodhat párod is.
Vendég

tudok szoptatni,azt mondta a doktornő akkor ne szoptassak,ha 38.5 fölé megy,de ha lejjebbmegy akkor máris szoptathatok. A lázas tejet meg fejjem ki. de szerencsére ilyen magas még nem volt. És köszönöm a jókívánságokat :D
Dadomi boldog szülinapot neked. Én már rég elmúltam 30,decemberben már 32 leszek :?
De valahogy nem érzem. Igaz,most kb.100-nak érzem magam :cry:
Nagyon jóban vagyok a homeós bogyókkal,pár évig használtam allergiára is,és szerencsére a gyerekorvosunk meg a háziorvos is homeo-párti,de sajnos ez most nem elég,kaptam antibiotikumot is,csúnya a tüdőm,nehogy tüdőgyulladást kapjak. Szerdán meg mehetek uh-ra. Januárban rosszul voltam,és mivel epém már nincs a doktornő fél,nehogy a vezetékben legyen kő. Szorítsatok majd,mert az nagyon nem szeretném,elég kellemetlen lenne az eltávolítása-gyomortükrözés keretében csinálják :shock:
Meg jó lenne addig meggyógyulni,mert így nem tudom a köhögéstől majd nyugton végigfeküdni az uh-t :oops:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?