Új privát üzeneted érkezett!

Szantre, ha nem akarod, nem kell feltétlen átíratni(mi nem tettük Gödöllő kivételével soha, ezt is csak a szülés miatt). Ha az albérlet után nincs adózva a főbérlők ezt nem szeretik. Nálunk nem kell a gyeredokihoz lakcímkártya, mi pl. a déli részén lakunk a városnak a dokink meg a város nyugati részén van, egyáltalán nem tartozunk a körzetéhez, felhívtam, megkérdeztem, hogy vállal-e. A többi az ő dolga, átkéri a gyerek kartonját a régi dokitól vagy ha készséges a régi doki, pecsétes borítékban átadja neked és te odaadod az új dokinak. De telefonon is értesítheted a régi dokidat vagy kérj tőle segítséget, hogy tudna-e valakit Zuglóban ajánlani.
Drukkolok, hogy szép otthonossá tudjátok tenni a kis otthonotkat és hogy anyósékkal addig is minden rendben legyen.

Eddig mindíg én voltam a cipő vita indító :D, én betét nélkülit veszek vagy csak minimálisan emeltet. Mi most elephantent fogunk venni, de még most bőven jó a 19-es cipije. Ha nem bánjátok teszek fel ide egy cipőméret-táblázatot, hátha segít valakinek.

Kép

A C&A-ban olyan jó kis tavaszi-nyári cuccokat vettem Lellének, már alig várom, hogy hordja őket. Hazafelé aludt el, úgyhogy most nagy kabátban, bundagatyában, sálban, sapiban durmol az előszobában.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Bocsi Szantre, kórház miatt tényleg célszerű!!!

Az okmányirodából kell ilyen nagy rózsaszín nyomtatványt hozni és azt kell a tulajnak is aláírnia, de nekünk annyit vacakoltak Gödöllőn, még szerencse, hogy a Városházával szemben laktunk. Amiatt kétszer is kellett új, hogy a tulajdonos aláírása alá nem írtam oda nyomtatott betűkkel, hogy _tulajdonos_. Aztán az okmányirodában megkérem a csajt, töltsön ki egy mintát és legközelebb úgy hozom. Na, azt elfogadták.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Már vannak tavaszi-nyári cuccok a Cundában???? MEGYEK!!!!!!!!!!

Úristen, Lellének jó még a 19-es cipő????? :shock: :shock: :shock: Marci már 22-est használ! Szandiból még 21-est, mert ott nem akkora gond, hogy ha túlnyúlik kicsit a lábujja.

Kép
Kép
nircee

Helló,

Hát én is most vettem Szonjának Falcont. Eddig Asso volt, Siesta, egy kicsi Nike sport cipi, a téli bakancsot pedig ott vettük Gödöllőn amit KAtica ajánlott. JA, és volt még neki 2 Primigi cipője. Azt olaszból kaptuk nagyon jó minőségű volt.
Aszerint a táblázat szerint amit Pimpoka feltett Szonjának 21-es a mérete, de ez a Falcon lesz az első 21-es, mert eddig a 20-asok simán jók voltak. Az a baj, hogy a gyártók nem egyformán méreteznek.

Szantre, hár csak megvagy???!!! VAsárnapig legyél rendszeresen! Utána pedig hátha lesz hamarosan net. Kívánom, hogy érezzétek jól magatokat az új lakásban! :) :wink:

Basszus ez a harmadik nap a héten, hogy nem vagyok itthon, és ez meg is látszik a házimunkában. Csak főzni volt időm... Most megyek pakolom a göncöket, mert a vasalósból ömlik ki, de szó szerint... :?
Mi lesz, ha szeptembertől félállásba visszamegyek???? :shock: :shock: :roll: :roll: Meg fog enni minket a kosz? :shock:

thenus

Szantre!
Tényleg gyorsan találtatok albit! Érezzétek jól magatokat , biztos sikerül majd az otthonosság is!

Lányok, a szomszéd kisbaba 3 hetes múlt és még mindig sárga. A dokinénink azt mondta, hogy megvonja 3napig az anyatejet tőle, mert állítólag van valami az anyatejben (nem mindenkinél) ami nem engedi kiürülni a bilirubint. Én még ilyet nem is hallottam, de a dokinénink ezidáig sose mondott hülyeséget.. 3nap után visszatérhetnek majd a tejcire.
Ti hallottatok már ilyenről?

KépKép
tüccs

Ja, Henus. Ezen már én is gondolkoztam, hogy csinálják a gyerekes-dolgozó anyák a házimunkát. :roll:

KépKép
tüccs

Tüccs,
ez már többször is volt itt téma, az elhúzódó sárgaság (ami nekünk is volt) 2-2,5 hónapos korra tűnik el a bőrből teljesen!!!!!!!!!!!!!!! A vérben már a normál érték alatt van, de a bőrön és a szemfehérjében még nagyon sokáig látszik!!!! Vannak ilyen 3 napi anyatejmegvonós nézetek, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy hamarabb kiürül így a bilirubin, bár ezt még tudományosan nem sikerült alátámasztani, DE mivel az értékek már a normál alatt vannak, és ez inkább esztétikai "probléma", semmi nem indokolja, hogy egy jól szopó babától megvonják a tejet, és egy iedegen anyagot, tápszert kapjon helyette! Azt viszont már alátámasztották, hogy a bilirubin a FOLYADÉKKAL ürül, így a legfontosabb, hogy minél gyakrabban kapjon tejcsit a baba. Ezért is kell nappal max. 3 óránként felébreszteni, és éjjel sem szabad 4-5 óránál többet hagyni aludni, akármennyire is csábító a dolog.
Na mindegy, én csak szoptattam Marcit, és teljesen és szépen elmúlt a sárgasága!!!!

Kép
Kép
nircee

Szóval nem véletlenül volt furcsa nézet ez nekem. Dóri is sokáig sárga volt, nekem még tavaly nem mondta ezt a dokinő.
Na, mindegy, az anyukája majd eldönti neki mi a jó. Csak kiváncsi voltam a véleményetekre.

KépKép
tüccs

Elhúzódó sárgaságról osztom Nircee véleményét...enyém gyerek is sárga volt. :wink:

thenus

Az unokatesóm feleségének, aki tegnapelőtt szült, még nem indult be a teje, a szülőágyon már szoptatot, de azóta szinte nem, mert a gyereket feszt teáztatják, tápizzák. Mondtam neki, hogy ne engedje, mert igy szinte nincs is cicin, hisz tele a pocó...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: :evil: :evil:

thenus

Lelle ha felmosta a követ mosogat is :D, persze csak nagyiéknál mutatja, hogy milyen kis szorgos...
Kép

miután nagy duplo mániások vagyunk, az egyszem mozdonyhoz amit kaptunk, vettünk sineket és még mozdonyt vagonokkal :D. Lelle nagyon élvezi, de a szépen felépített kis vasútállomást, egy pillanat alatt romba tudja dönteni :D.
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Szantre!
Örülök,hogy ijen hamar sikerűlt találnotok albérletet!Kívánok minden jót a külön kezdéshez!Sok sikert hozzá! :wink: Minden pénzt megér az,hogy ha külön tudtok lenni a szülőktől,magad ura vagy és nem kel elszámolnod minden perceddel! :wink:
Pimpo!
Aranyosak a képek!Zsani is jönne mindég mosogatni,de én nem engedem,mert nekem így is elég három gyerek után pakolni,takarítani,nem akarok még így is 3 munkát magamnak! :oops: :? Sütni már tud a nagylány.......így egyhamar mosogatni is fog(pár év) :lol: a vonatos képnél gondolom megy a vonat után körbe -körbe,vagy várja a vonatot,hogy elé érkezzen?Zsani tuti,hogy megakarná fogni. :lol: :wink:
Az uncsitesó kicsit nem jól csinálja a dolgokat!így nem is fog beindúlni a tejcsike soha!Miért tápizza?????? :roll: :evil:
Tüccs!
Én is úgy tudom,hogy ha sárga a pici akkor 3-om óránként cicire kel tenni,hiszen a folyadéktól ürűl ki teljesen a bilirubin!Anyatejben van-e valami káros???? :roll: :? :?:
Henus!
Nyugi,majd belejössz a házimunkába is!Gondolj bele,hogy három gyereknél ,hogy csinálnád???Ez olyan mint ,ha elmennék dolgozni,hiszen majd az egész napom úgy telik el,hogy velük foglalkozom!Takarítás nállam 1 héten 1x van(ami portőrlésből,porszívózásból,fürdőtisztításból,felmosásból áll),persze,minden nap felsöprök 3x-4x(konyhában)aaaaaaikor pedig vlami mlik,ott a jól bevált popsitörlő(persze,ha nagy a terület akkor a felmosó)+háztartási papírtörlő!Kikel tűzni egy napot a hétből és akkor már jobban mennek a dolgok! :wink: Mindenbe belejön az ember,meglátod,neked is menni fog! :wink:
Cipő!
Zsaninak most vettem egy 23-as szandicipőt,kicsit még nagy rá(de tud benne menni-nem ér végig a lába benne,de nem is jár ki neki)A mostani cipője 22-es,mind a kettő Super Gear.Nagyon kicsi betét van benne.a helyzet nálunk is az mint Becsiéknél!Rolinak is mindég megvettem a Siesta szandit,és most kiderűlt,hogy Lúdtalpa van ,nem nagy de a suliban írtak neki betétet! :? :roll: szerintem is adotság! :( :evil: Korigálni esetleg lehet,hogy késöbb nelegyen akkora a változás! :roll:
Itt a kiscipője Zsaninak!
Kép
A videót láttátok???Azért akarom csak mert olyan édes Zsani rajta! :oops: :oops: :? :? :wink: Persze nem kötelező! :oops: :? :lol: :wink:

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus!
*aaaaaaikor pedig vlami mlik-akkor ha valami kiömlik! :oops: :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!!!

Továbbítva!!!!!!!!!!!!!
Jó hír! meglett az eltűnt kislány, Rácz Vivien!
A család mindenkinek köszöni a segítséget, jó, hogy továbbítottátok az üzenetet (ami ez esetben nem vaklárma volt).

:D :D :D
andibab

Tiop,
szerintem Pimpó azt akarta mondani, hogy a kórházi csecsemősök teáztatják - tápizzák a gyereket, nem az anyuka! :wink: Ez egyébként nagyon szomorú, hogy manapság még mindig előfordul az ilyen!!!! :evil: :evil: :evil:
A szandicipő nagyon szuper!!!!

Egyébként én sem csinálok akkora ügyet a cipőkből: a szandink mint írtam Superfit, de a többi nem volt ilyen: az első egy Adidas volt, abban tanult meg járni, majd kapott egy bélelt Bama kisbakancsot, most meg Bambulini cipőcskéje van. A következő méretet nem kell vennünk,mert a keresztmamájától kapott Olaszországból egy Club dei Primi cipőt, az azutáni meg majd fogalmam sincs, milyen lesz. Szerintem a legfontosabb, hogy - meggyőződéstől függően legyen/ne legyen benne betét, puha legyen a talpa, bőr legyen kívül-belül, kellően széles legyen elől, jól fogja a bokát, belül ne legyenek zavaró varrások. Most hogy mindezt 5ezerért, vagy 16 ezerért veszi meg az ember, az már csak vérmérséklet és pénztárca kérdése - szerintem. Persze fontos,hogy az ember figyelje a kicsi lábát, és ha valami eltérést talál, akkor forduljon szakemberhez, de szerintem az igazi korrekciókat csak a gyógycipők tudják elérni, a sima üzleti cipőcskék nem. Amiket ugyebár a profit miatt gyártanak, hiszen a szülő mindent kifizet, amiről azt hitetik el, hogy jó a gyereknek!!!!! Ez nem más, mint egy nagyon jó ÜZLET!!!!

És nekem még mindig az a véleményem, hogy minél többet legyen a gyerek mezítláb, mert az erősíti a leginkább a lábizmokat. A sok-sok hiper-szuper méregdrága kiscipő korszakában szinte minden kisgyereknek lúdtalpa vagy beforduló bokája van. Kérdem: miért???? Talán, mert hamar elkezdtek cipőt adni rá, így a megfelelő izmok nem tudtak természetes úton fejlődni???? Persze hidegben / kint a kertben, ahol rovarok, mindenféle hegyes tárgy van, kell valami kiscipő, de én bentre nem vagyok a híve. Vagy legalábbis nem állandóan. Mi 1 nap szandi, 2 nap zokni napot tartunk bent.

Persze ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy ez a tuti. :wink:

Ja, Tiop,
szupi a videó, Zsani nagyon nagy arc!!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Lányok lenne egy kérdésem. Nagyon el vagyok keseredve, mert a kis csöppségem nem hajlandó a bal cicimből szopizni. Első perctől mostoha volt neki, de mostmár egyáltalán nem kell neki. A jobbal semmi gond. Egyre kevesebbet tudok fejni, és félek, hogy el fog apadni a tejem. Mit tehetnék? :cry:

Kép
Kép
susytunder

Jujj, olyan jót tornáztam. 4 éve, hogy abbahagytam a napi 2 óra intenzív tornát. Jártam kora reggel és munka után is. Most, jó, ha 2-3 alkalmat/hét meg tudom szervezni. De szerencsére semmit nem felejtettem a koreográfiákból, lépésekből, csak a +30 kg ami kicsit akadályoz a régi formámhoz képest. No de majd visszaállok, remélhetőleg. Eddig dög lusta voltam elkezdeni, úgyhogy most indlult el a dolog.

Tiop, még kórházban vannak, a nővérkék etetik, itatják az anya kérésének ellenére!!! De ma viszek neki Urtica-t meg alk.mentes sört. Remélem beindul majd lassacskán. Olyan édes egyébként, hát akkora nagy szőke hajkoronája van.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Megmérték a kicsilányt, 7300gr és 70cm. A doktorbácsi közölte, hogy nincs megelégedve a súlyával, mert 6 hónapos korra meg szokás duplázni a születési súlyt. Jó lenne, ha elkezdenék húst etetni a gyerekkel meg főzeléket, hadd hízzon. Kicsit kiverte a biztosítékot nálam a pasi, szerencsétlen Roninak még hétfőn is ment a hasa egy kicsit, egy hét hígf.sás után mit akar egy picibabától??? Ráadásul nagyon jól tudja, hogy még a gyümölcspüré evés se nagyon megy, bár büszkén jelenthetem, hogy tegnap du-n bevágtunk egy fél üveg alma-sütőtök pürét, ma megesszük remélhetőleg a másik felét. És akármit mond a doki, fokozatosan fog kajálni a gyerek, nem adok a kezébe vacsira sült oldalast... :shock: :twisted: Nem hiszem el, hogy akkora égbekiáltó katasztrófa, ha egy 6 hós baba fő tápláléka a tejcsi - most mindegy, hogy anyatej vagy tápi. Keresztlányom pl. 13 hónapos korában evett először babakaját, mert addig csak cicizni volt hajlandó... és mégis szépen megnőtt, már 10 éves!!!

Most mondjátok meg, ez egy sovány gyerek???:

Kép

épp most kezdtem szortírozni a 68-as cuccokat, mert már azokat is kinőttük/kihíztuk...

na, azért itt egy kép a nagylányról is:

Kép

Délután megyünk kozmetikushoz, lesz Roninak fülije!!! :D

pápá!
andibab

Andibab, nem sovány Roni kicsit sem. Ne aggódj, hogy ha pár dekával lemaradt a megduplázásból, de ő 4 kg fölött volt valamivel, úgyhogy most az a fél kiló nem hiszem, hogy túl nagy gáz lenne... szép Baba!!!

Meg azt is mondják, hogy egy éves korára kellene megtripláznia a súlyát, na, Lelle még mindíg 9.4 kg és még 1.1 kg hiányzik,hogy elérje a születési súlyának háromszorosát pedig már 2 hónapja elmúlt 1 éves.

Lelle kisunokatesója most volt egy éves és 7.5 kg meg 70 cm. Semmi baja nincs, csak épp ilyen cseppecske, enni meg ne tudjátok meg mennyit zabál...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Pimpo!
Bocsika,félre olvastam! :oops: :oops: :oops: Azért ijet,hogy az anya nem akarja és akkor is itatják a picit! :evil: :evil: :( Nem kellene megengedni,hoszen pontosan adtól indúl be a tejcsi ha minnél többet cicin van a pici!Mégegyszer bocsi,figyelmetlenűl olvastam! :oops: :oops: :? :(
Andibab!
Egyáltalán nem sovány Roni!az én dokim sosem mondta,hogy kevesett eszik.Mindég azt mondta,hogy nézzünk rá a picire,és szürjük le a látványt!Egészséges,jó kedélyű,nem fogy....... :wink: :D Nyugi! :wink: Nagyon szépek a csajok! :wink: Zsanit nekem is kellene vinnem füllövésre :? :oops: Majd ha jobb idő lessz,állítolag akkor könnyebben gyógyúl a seb. :wink:
Susy!
:? :roll: :cry: Sajna tanácstalan vok!Valami más póz esetleg??????? :roll:
Nircee!
Köszönöm! :wink: :D
Zsani ithon mindég mezitláb van,bár már barátkozik a papuccsal! :lol: :wink: Én is a mezitlábasságnak a híve vok.Bár kint a kisszandi nyáron fent van,mindég.Télen meg egyértelműen a csizma. :wink: Én nem nézem a márkát,mert szerintem nem az a lényeg!Ez a kisszandicipő 4000Ft volt és szereintem a célnak megfelel. :wink: :D
Jó éjt mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab!
Örülök,hogy megvan a lány! :wink: :P :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Most csak gyorsan...

JAj, fülbelövés nekünk is el van maradva. :? pedig Szonja örökké a bizsukkal játszik, és rá kell akasztani a fülére... :D

Tegnap milyen kis dinnye volt!!!!! :shock: Mindenért vonyíított. Délután elmentünk a Tescoba. Útközben elaludt, és én már be is vásároltam, épp át akartam őt tenni a babakocsiból az autóba, mikor felébredt. Azt sem tudta hol van, és nem akart beülni, semmit nem akart...Végül nagy huza-vona után betettem az ülésbe, és miután elindultam meg is nyugodott. Aztán itthon nem óhajtott kiszállni, de mivel már sötét volt, és egyáltalán, bementünk, de ő ezt nem birta megemészteni, ordított vagy 20 percig. Hozta a cipőm, hogy vegyük fel, menjünk vissza ki. Na ez hiszti volt a javából.... :roll:
Általában igyekszem úgy alakítani, hogy az ő elképzelései is érvényesülhessenek. Azt én mindig úgy értékelem, hogy nagyon jó dolog, ha van önálló akarata, és nem egy kis mulyácska akit irányítani kell. Persze, ha valami veszélyes, vagy hasonló módon megmagyarázható, én mondom meg mi a szitu. De csak azért, hogy az legyen amit én akarok, és ne az amit ő, olyan ritkán van. De tegnap úgy voltam vele, ha egyszer bejöttünk, mert sötét este van, nem fogunk kimenni, mert ő most azt vette a fejébe. Ráadásul voltunk kint egy csomót. Na mindegy remélem ilyenek nem fognak túl sűrűn előfordulni... :roll:

Most pedig húzok, mert ma Tamás nap van, és apának megyünk beszerzünk valami apróságot!! :wink:
Óh, és persze főznöm is kell...

Szép napot :?

thenus

Ja, a főznöm kell után szántam a :? jelet, és a "Szép napot" után ezt: :D

thenus

Andibab: Lolot 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, 5 hónaposan már húst is evett, mégsem duplázta meg a születési súlyát fél éves korára, úgyhogy nem ezen múlik... egyébként nekem azt mondták, hogy ez nem törvényszerű - mármint a születési súly megduplázása - és egyáltalán nem kell aggódni, ha nem így történik! Hivatalosan nektek még bőven elég a gyümölcsöt bevezetni, aztán majd fokozatosan a többit, teljesen igazad van!

Cipő: nálunk muszáj napközben is a cipő (szandi), mert most már Lolo simán közlekedik a lakásban, kijön utánam a konyhába, fürdőszobába, ott meg hideg kő van. Olyankor, amikor én is huzamosabban vagyok vele a szobában, és be van csukva a rács, akkor néha mezítlábazunk, de ez egyre ritkább. Egyébként baromira izzad a lába, még nyitott szandiban is, de hát annál inkább kell rá valami, hiszen ha nedves zoknival/harisnyával menne ki a hideg kőre, seperc alatt felfázna...
Vendég

Hi!

Most csak ennyi, mert rohanok. Köszi a megerősítéseket kaja és hízás ügyben! Itt a kis fülbevalósom:

Kép

Pápá!
andibab

Hello!
Iszonyatos kupi van itthon, bútorelemek mindenhol, a ruhák nagy része táskákban, a könyvek dobozokban.. most nem nagyon tudok tovább lépni, mert elfogytak a dobozok és sporttáskák, meg kell várni, hogy holnap átvigyük a lakásba a becsomagolt cuccokat és visszahozzuk a dobozokat. Alig hiszem el, hogy ez a rengeteg cucc elfért itt a házban :roll:

Susy, talán próbáld mindig a "mostoha" mellre tenni először a picit, hátha.. vagy próbálkozz akkor is, mikor még nem éhes Kristóf, hátha türelmesebb és kitartóbban próbálkozik. Ha van egy pici időd, tehetnél fel képet Kristófról.

Andi, utólag bolodg feledik szülinapot Roninak. Csini a fülcsi! :wink:

Tiop, én néztem a videót, és tök édes Zsani. Olyan okos már, és gyönyörűen eszik kanállal.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Andi,
Roni nagyon csini a fülbevalóban!!!! Hogy viselte?
Szerintem se aggódj a súlya miatt, nem éppen etióp éhező gyereknek néz ki. :wink: :lol:
Marci is mindig kisebb az előírt súlynál, dehát ezek ÁTLAGOK, ami azt jelenti, hogy elég nagy a szórás! Ez ugyanaz, hogy mennyit KELL ennie egy gyereknek??? Hát amennyi jólesik neki!!! :wink: :lol: :lol: :lol: Ezen egy percig se stresszelj!!!

Szantre,
kitartás a költözéshez! Nagyon jó lenne, ha mihamarabb lenne net az új helyeteken, hiányzol!!!

Henus,
hiszen Szonja nemsokára 2 éves lesz: a klasszikus hiszti- és dackorszak felé közeledik!!!! Szerintem készülj egyre sűrűbb jelenetekre! :roll:

Kép
Kép
nircee

A lényeget elfelejtettem:

TEGNAP ESTE ÓTA NINCS HÁNYINGEREM!!!!!!!!!!!!!!! Juhé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee, köszi, kedves vagy :lol: :lol:
Szuper, hogy elmúlt a rosszullét, most kezdődik a terhesség logjobb része :wink: Érzed már mozogni a picit?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Felteszek pár képet:

Kép
Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, nagyon cuki ez a Márk!!! :D Tuti lánynak készült, de ezt már mondtam. ÉS szerintem nagyon hasonlít rád...Bár apukáról nem sok fotót láttam... :oops:

Jaj, ma úgy megkönnyebbültem. Sikerült szállást foglalni Húsvét hétvégére Gyulán. Már annyiszor elmaradt ez a GYula, hogy igencsak elkenődtem volna, ha megint nem megyünk. :roll: De így most jó.
Ti mentek valahová húsvétkor? VAgy ki mit csinál?
Én a hétvégén tervezek dekorálgatni itthon... :wink:

Andi, csinos a kis fülcsis! :wink: :) Nem volt nagyon brutál? :roll:

Tiop, megnéztem ma a videót! Ügyi Zsani! :wink: Szonja ismár csak egyedül hajlandó enni...

thenus

Sziasztok,

olyan ramaty idő van, pedig mi vadasparkba akarutnk menni...
Lelle annyira imádja az állatokat és igaz, hogy tavaszra beszéltük meg az állatkerti látogatást, amikor lesznek állatbébikék, de én nem bírom már kivárni.
De még az is lehet, hogy ma hazamegyünk Vizsolyba, holnap úgyis megyünk, mert én ott szavazok.

Uh, reggel Lelle ahogy felkelt és még bohóckodott a nagyágyban egy akkorát fossantott, hogy a bokájáig folyt. A fehér pizsi azonnal átázott, csak lesett szegénykém, mert azt ugye egy hatalmas durrogtatás előzte meg. Szerintem a foga miatt van, az egyik bal alsó rágója félig kint van meg a bal felső is töri már a kijáratot. Na, bocsi, hogy ilyen részletesen elemeztem...

Tiop, Zsani nagyon ügyes és milyen hosszú nyelve van! :wink:

Lelle annyira imádja a hupikék törpikéket, reggelmondta az Apja, menjünk nézzük meg van-e már, úgy örült. Most meg JimJam-et nézünk, egész normális adó, de nálunk csak szombat-vasárnanp van 11-ig.

Na, megyek, beteszek egy adag ruhát és majd ha felket Apa is vasalnom kellene...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hát bizony Szantre, ez a költözködés már csak ilyen... Mi is megegyeztünk a párommal, hogy a jelenlegi albiból már sajátba fogunk menni, nem tudom, sikerül-e, de én nagyon utálom becsomagolni az életünket, utána meg kicsomagolni, és akármennyire odafigyelünk, mindig eltűnik valami. PEdig én részletesen rá szoktam írni a dobozokra, hogy melyikben mi van. Kitartás, egyszer vége lesz!
OOOOllllyyyyaaaannnn cuki a Márk!!! :D :D :D :D

A fülcsi belövést nagyon jól viseltük, csak egy cseppett hüppögött a kiscsaj, mert megsértettem a szabad mozgáshoz való jogát: lefogtam a buksiját ahogy az ölemben csücsült, ne bólogasson össze-vissza. Az egész művelet nem tartott 10 másodpercig. Utána meg halálra vigyorogta magát a csajoknak a szalonban, azok meg olvadtak tőle. :wink:

Pimpoka,
én is kiakadtam az időjárásra, mert beterveztük hétvégére a Nyíregyháza-sóstói vadasparkot, de ebben a nyomorult időben nem indulunk neki. Itthon vagyunk anyuéknál, mert ide vagyunk bejelentve, jöttünk eleget tenni az állampolgári kötelességünknek.

Henus,
ugyan már írták előttem, de én is csak megerősíteni tudom, készülj, mert vészesen közel a "rémes kétéves", és nem minden gyerek tartja be, hogy 2 éves kora után fog hozzá a hisztihez - lásd Boglárka királykisasszony - sokan már előre szoktak edzeni!!! :roll: :lol:

Megyek, gyanús illatok jönnek a járókából... :shock:
andibab

No, elrendeztem az illatfelelőst... :P

Nircee,
tök jó, hogy vége az émelygésnek, jöhet a zabálás... :P :lol: Mocorgás?

Ja, ma megevett kábé negyed banánt összetörve Ronibaba, kezd hozzászokni a kanálhoz, csak még nehéz koordinálnia, hogy kinyissa rendesen a száját, és ne inni akarjon a kanálból. Remélem, megtetszik neki a hami, egyelőre csak a gyümiket fogadta el, gondolom, mivel azok édesek, de holnap megint megpróbálom a húslevesből kivett répát-krumplit. A remény hal meg utoljára....

Bogi kapott egy papucsot a nagyitól, most egyfolytában abban csattog, még a piacra is abban akart jönni délelőtt. Ugyan tudja, hogy "papucs" a dolog neve, de ő "csapcsi"-nak hívja. Persze királylány minta van rajta.... :roll:
andibab

Sziasztok!

Andi, nagyon kis csini a fülbevalója Roninak! Milyen ügyes baba volt, hogy ilyen jól viselte. Lehet, hogy holnapra jobb idő lesz, kár lenne kihagyni a vadasparkot. Gyönyörűen megcsinálták, és nagyon sok új állat van. Mi is készülünk Sárikával elmenni, ha hazamegyünk. Szerintem az ország egyik legszebb állatkertje. Nem azért mondom, mert elfogult vagyok a szülővárosommal :wink:

Henus, Andi, én is kezdem felkötni a gatyát, mert bizony Sára is jókora hisztiket levág mostanában. Még másfél éves sincs a nőszemély...mi lesz később.....

Szantre, Márk nagyon szép gyerkőc!!Tényleg hasonlít rád! Sok kitartást kívánok a költözéshez!!

Tiop, Zsani csúcs a videón. Gyönyörűen eszik!!Ha Sára eszik egyedül kanállal, biztos, hogy nem így néz ki utána :lol: Mondjuk Zsaninak két hónap előnye van :wink:

Nircee, de jó neked!!Nekem még van pár hetem a hányós korszakból, mert mint hétfőn kiderült, nem egy héttel, hanem kettővel fiatalabb Picúrka, tehát a héten 14 helyett 12 hetes kismama vagyok. Visszafejlődtünk két hetet :wink: Így szept. közepe a várható időpont, lehet, hogy még egy napon születnek a testvérkék? :wink:

szép hétvégét mindenkinek!!!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Szantre,
Márk hihetetlen, mennyit változott!!!!!! :shock: :shock: :shock: Kész férfi lett! Nagyon édesek a képek!!!!!!! :wink: :lol:

Andi,
hát mindig hétvégére romlik el az idő... :roll: Mondjuk nekünk mindegy, de nagyon sajnálom a dolgozó embereket. Itt persze a reggel kivételével nem esett egész nap, dálután kint is voltunk 1 órát.
Gratula a falatkákhoz, szépen lassan Roni is megtanul mást is enni! Nem kell siettetni, mi is elég hamar kezdtük a hozzátápit (4,5-5 hósan), de csak 3-4 kanállal eleinte, aztán szépen lassan feltornásztuk az adagot fél, majd egy egész üvegre. A lényeg a fokozatosság és a türelem! :wink:

Henus,
de jó Nektek, hogy mentek Gyulára!!! Mi 10 éve minden Húsvétkor mentünk valahova Anyuékkal és a Nagyszüleimmel, idén lesz először, hogy nem megyünk sehova. Mamiék már nagyon öregek, csak fárasztja őket a dolog, Anyuék meg inkább elmennek Tunéziába. Mi meg itthon leszünk..... :cry:

Katica,
hogyhogy 2 héttel fiatalabb???????? Az nagyon sok eltérés!!!!! Az utolsó mensid időpontja ismert volt? Persze még akkor sem feltétlenül törvényszerű, hogy középidőben történjen a megtermékenyülés. :wink: Egyébként minden ok, ugye? Mert az a lényeg. Egyébként hogy érzed Magad?

Hát, tényleg szuper, hogy nincs már hányingerem, végre ismét embernek érzem magam este is. Már nem akarok folyton aludni, úgyhogy tényleg beléptünk a 2. harmadba! :lol: :lol: :lol:
Mocorgás: már hetek óta érzek mozgásokat, de eddig még nem tudtam elkülöníteni, hogy a beleim vagy Kiscsibe mozog, de most már 2-3 eltérő mocorgást is éreztem. Úgyhogy szerintem napok kérdése, és határozottan érezni fogom! Már nagyon várom, olyan szuper érzés!!!!

Kép
Kép
nircee

Nircee, Várkonyi csinálta a genetikai uh-ot, minden rendben van Picúrkával :lol: Kérdezte, mennyi idős vagyok. Mondom, 14 hét. Erre ő, ez valamihez kevés, valamihez sok. Mondom igen, a 12. heti genetikára jötttem, de az orvosom azt mondta, ekkorra kérjek időpontot, mert szerinte fiatalabb a baba. Megnézte, és leesett az állam, mikor mondta, hogy tényleg, még 12 hetes sincs. A méretek alapján. Így pont jókor lett elvégezve a vizsgálat. Az utolsó mensim nov. 26-án volt, ettől számoltuk ugye a 14 hetet. Hogy ez a poronty mikor jött össze???most már gőzöm sincs :oops: :lol: De a lényeg, hogy itt van, egészséges, és majd megszületik, amikor neki tetszik :lol: Jól vagyok, bár reggelenként róka koma meglátogat, meg nappal is van, hogy émelygek sokat. De annyira nem vészes, mint Sárikánál volt. Most nem fogytam, vele 5 kilót. Na meg az álomkór még nem hagyott el, de már nem sok idő, és én is "fitt" kismama leszek :wink:

szép hétvégét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

sziasztok!

Voltunk cipőt venni tegnap. Hát nem gondoltam volna, de egyszerűen nem volt lányos cipő. Se siesta, se semmi. Mindenhol csupa barna, kék cipő mérethegyekben. Végül sikerült azért venni, de le se írom milyen drágán. :shock:

Szantre
Márk valóban nagyon sokat változott, mióta nem "láttuk". :shock: Tényleg hasonlít rád nagyon. :)

Kismamiknak lassan eljön a legszebb hónapok sora!! Majd kérünk pocakfotókat tőletek is rendszeresen!

Giga ????????

Piroska??????

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs, azért írd le milyen drágán...engem érdekel... :roll: ÉS hol?

NAgyon lapos hangulatom van. Semmihez sincs kedvem, nem érdekel a kupi, meg úgy semmi sem. :( MEg sem tudom mondani mihez volna kedvem... :roll: Na de nem rontom itt a hangulatot, inkább tezsek fel egy-két fotót! :wink:

Kép

Kép

Kép

thenus

Henus!
Jesszus! Szonját elbírja a mosogatógép ajtaja???? :shock: :D

Az Árkádban voltunk tegnap, a cipő pedig Richter márka, 13e ft volt. :shock: Betétes.
Annyian voltak az Árkádban, mint az oroszok.

Mennem kell, felébredt a csaj.

KépKép
tüccs

Tüccs, hát amikor már ott helyet foglalt, és közeben táncolt a Kolomposra, na akkor már betojtam, mert a mosogatógép egy az egyben ritmusra billagatt előrefele... :shock: :oops: :lol: Ott lett vége a mókázásnak... :wink: :D
Cipőnek pedig tényleg megvolt az ára... :shock: Ott voltak még a barik az Árkádban? :wink:

thenus

közeben=közben
billagatt= billegett
:oops: :oops:

thenus

Henus, mintha Sárát látnám a képeken :lol: Ő is nagyon szeret nekem "segíteni", bár én rögtön leveszem, ha felmászik az ajtóra, nem bízom a mosogatógép strapabírásában :wink:

Tüccs, majd kaptok pocakfptókat, bár egyenlőre nem sok minden látszik. Tipikusan az az eset, hogy egy kívülálló azt gondolhatja, na ez a nő jót evett az imént. :oops: :lol: Na de ami késik, nem múlik. Már alig várom, hogy büszkélkedhessek a pocimmal.
Nem irigyellek, én is utálom a tömeget. Ha sokan vannak valahol, minden vásárlási kedvem elszáll, és inkább nyűgös leszek, alig várom, hogy húzhassunk ki onnan.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, ott voltak a nyuszik, meg a barik is. Szegény állatkákat sajnáltam, de végülis nem bántották őket a gyerekek. Dóri meg nézett , mint a moziban rájuk.

Egyébként én is nyomi voltam ma, ráadásul az anyóséknál ebédeltünk, amit még pénteken kierőszakolt belőlünk. Én inkább itthon maradtam volna, de nagyon erőszakos volt, nem akartam megbántani, hogy nem megyünk. Persze túléltem, legalább nem kellett ebédet gyártani. :lol:

Csajok Dóri megint alig eszik. Vagy inkább még mindig. Hetek óta tart nála a főzelék nem-evés. Már nem tudom mivel teszek jót, ha hagyom, hogy ne egyen semmit, vagy délután már megkínálom nasival (gyümölcs, petit-danone). Persze az lecsúszik, mint a pinty. Egyébként eszik már kenyeret is, ezt már variálom mindennel, de jóllakni még nem tud vele, nincs türelme végigülni. Meghát a sajtos kenyér nem főtt étel. Na szóval kész vagyok ettől a kajálástól.

Na jól kipanaszkodtam magam, megyek is a dolgomra.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Képzeljétek, Mamiék ma mesélték, hogy találkoztak egy ismerősükkel, akinek 1 év 2 hónapos a lányuk, és egészen eddig CSAK anyatejet kapott, most kezdik a hozzátáplálást!!!!!!!! Azért ez őrület, nem? Jó, hogy kirázólag anyatej mindenekelőtt, és minél tovább, de azért nem 14 hós korig!!!!! :shock: :shock: :shock: Én ezen ledöbbentem. Hogy fog majd menni neki a hozzátápi??? És mit szól ehhez a gyerekorvos és a védőnő?

Kép
Kép
nircee

Kértetek tőlem pocakos képet, az előbb készült:

Kép

Kép
Kép
nircee

Nircee , csini vagy ! :D

KépKép
tüccs

Nircee, szép kis pocód van! :wink:

Jól elbeszélgettünk ma itt hárman, négyen :wink:
Hiányolom Pillát!!! :shock:

MA készült két kép, Szonja haláli, mindent utánoz... :lol: :lol:

Kép egy kis sport sosem árt :D

Kép művelődni is kell....

thenus

sziasztok!
Tüccs!
Én sem szeretem a tömeget,kiráz tőle a hideg,és tiszta idegbaj leszek tőle,pláne ha valamelyik gyerkőc rákezd a hisztire! :oops: :? :evil: a cipő miből van,aranyból?Ne érts félre,csak én nagyon sokallom érte!Mondjuk lehet,hogy ha 1 gyerek lenne én is megvenném! :roll: :oops: :? A zevészethez annyit,hogy Zsani hól eszik főt kajcsit hól nem.Nemtudsz vele mit csinálni,én olyankor mindég adok neki gyümit,krémtúrót,ropit,kekszet ijeneket,hogy tudjam azért valami van a pociban!Nem jó,de ha tényleg végképp nem eszik semmit ...... :( Tegnap is reggelire megevett 2 egész virslit,utánna rá 1 órára 1 könnyű és finom Danon joghurtot,aztán ebédre meg nem evett csak pár kanál levest!Pörihez hozzá sem nyúlt :( :? Gyümi az csúszik,meg a nasi.Majd ebből is kinőnek,és megjön az étvágyuk.Én megfigyeltem,hogy akkor nem eszik "normálisan"amikor jön neki a foga,akkor 2-3 napig csak csipeget mindenből! :oops: :(
Nircee!
Mekkora a pocid!!!!!!! :shock: :shock: Nagyon csini vagy! :wink: :D
Kicsit dúrva amit leírtál,de én is hallodtam már ijenről! :shock: Szerintem nem normális dolog,mert kérdem én az a gyerkőc,hogy fog megtanúlni kanállal enni (megfog,az biztos),de ijenkor már azért tudni kell rágni ,a reflekszeknek megkell,hogy legyenek.Nemhülyeségből találták ki a darabos bébi kajcsikat,na meg a 4 hónapos kortól adható püréket!azt is "megrágják"a babák,mert ahogy láttátok forgatják a szájukban és náluk az egyfajta rágás!Na meg a sok értékes vitaminról és társairól ne is beszléljünk!Mindegy szerintem nemnormális dolog az biztos!A védőnőnek,meg a dokinak az "ijen" nem mondja meg,mert már eleve tiszta süsü!Bocsi csajok,de felhúztam magam rajta. :evil: :twisted: Ennél már csak az nem normálisabb aki nemadatja be a kötelező védőoltásokat!szerintem az ijen ember nagyon felelőtlen és lusta!Ja és örülök,hogy mostantól élvezheted a pocakosságodat 100%-ig!
Henus!
Jók a képek!Ajaj a mosogatógép ajtaja nálatok a szinpad :lol: :lol: Nálunk a szekrény ajtó a sláger,de nem engedem neki,mert letörik!Esni nem eshet le,meg a szekrény sem borulna rá,így nem arról van szó,hogy veszélyes! :wink:Látom olvasni is szerettekŰ!Most abban a korban vannak,hogy minden dolog érdekli őket,amit mi is csinálunk!
Katica!
Nagyon várom a képeket!(juk)
Szantre!
Mekkorát nőtt Márk!Nagyon kis pofis,édes vasgyúró! :D :wink:

Csajok!

Mindenkinek köszönöm a dicsiket Zsani nevében is!Sokat tanúl a kettő nagyobtól,így azért nekem könnyebb a dolgom,csak türelmesnek kell lennem! :lol: Kizárólag márcsak egyedűl akar enni,ha segíteni szeretnék akkor beroncsol és nem eszik!Nálunk is beköszöntött a hisztis korszak,így nagyon jól telnek a napjaink! :lol: :lol: :wink: :? :oops: Na de ahogy szoktam mondani:egyszer mindennek vége,és ez is elmúlik!Idővel! :wink:

Sziasztok!
szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?