Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Megjöttem a dokitól, uh majd október 6-án lesz, alig tudom kivárni. Az én dokim szerint is simán lehet szoptatni terhesen Kép
Egyébként Vili ma összesen 3szor szopizott és úgy látszik tökéletesen megértette, hogy ha épp lecuppant már a ciciről, akkor nincs félpercenként újra cici. Ilyenkor bőven elég az ölelgetés. Már nem rángat, hogy didi, csak hozzám bújik, most is kikérte magát a kiságyból és míg félálomba nem szenderült az ölemben csücsült. Míg a dokinál voltam apa vigyázott rá, és most mikor hazaértem eszébe nem jutott a cicre ugrani, csk lefekvés előtt, akkor is én kérdeztem tőle.

Laura!
Drukkok szomszéd észhez térjen. Kép Kép Kép
Romola és a sapkás kutyus Kép
Ilyen bölcsi nálunk is van, ill. a bölcsi mellett múködik játszóház néven. Egész napra (reggel 8-tól 13-ig) 500 Ft +kaja, először pár alkalommal a szülőnek is ott kell lenni, de utána be lehet adni csak a gyerkőcöt, míg anyuci ügyet intéz. Mi is fogunk járni, főleg ha jön a rossz idő és a lakásban megőrülünk.

ANdi3!
Hol vagy? Mi újság, Lucának hogy tetszik a bölcsi, megszokta már?

Márti!
El kell dicsekednem, hogy Vili nagyon szépen jön mellettem a motorral a járdán, ha megunja szól, hogy leszáll és vagy jön gyalog, vagy becsücsül a babakocsiba. Ha sétálunk, akkor is jön mellettem és ha az úttesthez érünk szépen megfogja a kezem Kép
Igaz az Üllői út sokkal csábítóbb, mint az itteni egyirányú utcák Kép

Nyuszimanó ??????????

Mára már túl sok lesz belőelm, jó éjszakát:
Norci(ék)
norci

Sziasztok!

Köszönjük szépen a jókívánságokat, kisasszonynak átadtam azokat, és jót mosolygott.KépKépKép

Márti!
Kérdezted, hogy ünnepeljük meg. Megpróbálom leírni röviden.
Azzal kezdődött az ünneplés, hogy Apjuk kivételesen időben hazaért.KépKépKép Rántottam májat, sütöttem krumplit és ubi saláta volt hozzá. Megvacsiztunk, aztán a tortán a 2 egész gyertyát meggyújtottuk, és végre értékelte a gyertya fényét a Beus. Lefényképezte Apa, majd felteszem a képeket. Újragyulladó gyerya volt, amit hiába fújsz el, ismét meggyullad.KépKépKép Azán mindenki átadta az ajándékát. Pityukám a régi, még jó állapotban lévő kedvenc mesekönyvei közül adott a Beusnak. Miki vett egy tündéri kis macit. Először úgy nézett ki, hogy nem nagyon hatotta meg ez a Maci a Beust, mertközben megkapta a mi ajándékunkat, ami úgy látom itt a 2 éveseknél sláger, Duplóhoz hasonló kockákat. Bea mindennek örült, de a kockáknak rögtön neki esett volna. Mondtam neki, hogy majd holnap amikor hazajövünk a bölcsiből, akkor játszhat vele. Nagy nehezen tudomásul vette.KépKép Aztán amikor lefeküdt kérte a macit, hogy az is vele alszik. Ez azért fura, mert nem szokott állatkákkal aludni. Egyébként még most is beszélget a macijával.KépKépKép

Anyukámék még 2 héttel ezelőtt felköszöntötték, mert most elutaztak és így oldották meg. Anyósomék pedig valszeg a hétvégén jönnek.

Laura!
Ez szörnyű, hogy mennyi nem normális szomszéd van.KépKép Nálunk a kutyák miatt van állandó acsarkodás, mert mindegyik kutyája nálunk van állandóan, és itt sz@rják végig az udvart.KépKép Hiába szólunk egyiknek is, másiknak is, egyik fülükön be, másikon ki.KépKépKép
Látom Romi nagyon vigyáz a kutyusotok fülére, még sapkát is ad rá...KépKépKép

Tikk!
Tegnap óta azon gondolkozom, hogy hogyan ellenőrizzem a Beánál, hogy nála nincs-e gond. Doki mit mondott ma, mit kell majd csinálni?

Bogancsi!
Próbálkozzatok, hátha utoléritek a 2 éveseket, de legkésőbb decemberben biztos, hogy sikerülni fog.KépKépKép

Nyuszimanó!
Mi újság? Szép dátum a szept. 25.KépKépKép

Tejivás volt itt a téma az elmúlt napokban.
Én a Beának kb 1 éves kora óta nem forralom a tejet, dobozos 2,8 %-os tejet kap. Mielőtt odaadnám neki megmelegítem a mikroban 1 perc alatt, és úgy kapja meg. Beus rengeteg tejet iszik, és úgy néz ki, még nincs semmi baja tőle. Csak el ne kiabáljam.KépKépKép

Bölcsi:
Ma 8-10-ig volt a beszoktatás, és holnap is így lesz. Ma már kapott benti kis ruhát, ő választotta ki, hogy melyiket kéri a kitettek közül. Ebben a bölcsiben az a szokás, hogy adnak benti ruhát, de ha akarjuk, akkor vihetjük a sajátot is. Nem tudom a többi bölcsiben mi a szokás. Szóval gyorsan átöltöztettem, cipőjét már saját maga vette ki a szekrényéből, és kézmosás után mint a villám benn is volt a csop. szobában. Még puszit is elfelejtett adni nekem. KépKép Semmi sírás nem volt a 2 óra alatt.KépKépKép Persze, azért nem kiabálom el, mert a nagyfiamnál 2 hónap után esett le a tantusz, hogy ez állandó program lesz az életében, és akkor 1 hétig nagy bőgések voltak. Kép
Enni nem evett az oviban, csak a paradicsom paprika volt a sláger. Azt megette a sajtos kenyér meg a tej hoppon maradt.KépKép

Kisregénynek vége, bocsi, hogy ha hosszó lettem. Biztos akartam még írni, és elnézést ha valakire nem reagáltam, de egy kissé feledékeny vagyok.

Sziasztok
Zsuzsa + 2 éves Beababa (hogy repül az idő.KépKépKép)

beababa

[color=#ff0000]</font>

[color=#ff0000]</font>

Kép Kép

[color=#ff0000]</font>
dzsili

Edit
Nagyon vagány a motoros kis pasid!
Köszi az érdeklődést, úgy néz ki tényleg csak az autó miatt hányt szegénykém, bár ez még vele nem fordult elő. Remélem az volt gond hogy tele ette magát aztán indultunk.
Ma sokkal többet autózott és semmi baja nem volt!
Szerintem is &#8211;valaki már tanácsolta- próbáld kisebb vízben fürdetni, vagy mosdatni csak egyenlőre hátha elmúlik az idegenkedése a víztől.

Zsuzsi
Napocsnak momentán nem lesz még saját szobája, nem is lenne el benne, remélem jövőre vagy utána sikerül a tetőteret is megcsinálnunk akkor lehet külön ő is.
Most velünk lesz a hálószobába, a fiúk a sajátjukban, a nappaliban meg mindenki! KépKép
Én szerettem ezeket festeni különben, tény hogy elég hosszú és sok meló, de egy ideig büszkélkedhetsz vele, ha valaki beugrott hozzánk ez azért feltűnt.
Sajnos múlandó is, a nagy fiam születése óta már vagy négyszer festettem át a falakt mindig másra és hát csak a legutóbbiról maradt meg fénykép a többi csak az emlékezetünkben él.
Az apjuk ragaszkodott a tapétához, így most az új házban nem festek, ha a csak a WC-ben nem Kép az maradt tapétátlan L. A WC ülőke már kész!!!!
Pedig már van egy fél kész Pókemberük itt, még azelőtt kezdtem el, hogy kiderült a költözés aztán abba is maradt, nem akarom másokra hagyni.
Napocs is szereti a cicit!!!
De nem hiszem hogy szenvedély beteg lenne. Minden szopi után, ha nem alszik el, puszilgatja kedvesen, de miért baj ez? Szerintem nem perverzióból csinálja hanem kedvességből.
Drogról, alkoholról, cigarettáról, mint szenvedély forrásról már hallottam de a szopiról?
Láttál már tizenévest szopizni????
Az biztos hogy a mi nagy gyerkőceink, már jobban ki tudják fejezni mit szeretnének és az akaratukat is próbálják érvényesíteni szopi ügyben is, tehát nehezebb leszoktatni őket ha nem akarják, mint egy egyévest, vagy még kisebbet.
Tehát ha nem zavar hagyd csak a kis cicizőst hagy szopizzon, ha úgy érzed elég volt /ami azért már érthető részedről/ akkor határozottan, szeretetteljesen, de ne csábulj vissza, ha este, éjjel, vagy napközben már nincs szopi akkor ne legyen, akkor se ha neked jobb napod van és engedékenyebb vagy. Rá fog jönni, hogy anya szeretetét másképp is érezheti nem csak a szopás által, de hogy melyiküknél mikor következik ez be az nagyon változó.

Márti
Köszi, kedves vagy , de nem hiszem hogy én pénzért tudnék festegetni, nem az én stílusom!
Napocska jól van tegnap sem volt semmi más tünete utána nem hányt, nem volt láza stb. remélem megúsztuk ennyivel!
Szerintem most hogy jön a tél Ármin is jobbakat fog aludni!!!!
Nekem úgy néz ki szerencsém van, mert Napocs legkésőbb 22-kor alszik, van hogy előbb is, és 7-kor kel, napközben legalább másfél órát alszik, de ez lehet akár három is.

Szila
Köszi KépKépKép
"Bundás álmos." &#8211;ez aranyosKépKépKép

Nyuszimanó
Mi zújs?

Gorsi
Nagyon érzékenyek mindenre az biztos, úgy látszik Petike biztonságba érzi magát apával, amikor csendesebb nyugisabb a nap, vagyis este&#8230;megértem.

Borcsa
Nagyon tetszett amit Zsuzsinak a szopiról írtál!

Laura
SzomszédLLL, remélem jobb belátásra tér, vagy valami megegyezésre juttok!
Aranyos lehet Romi ahogyan Toncsit puszizza, szépen beszélget a nagy lány már!
Nem baj ha nem pont ilyen lesz a szobájuk fala, sok-sok más dolgot ki lehet találni, és biztos vagyok benne hogy az övék is nagyon szép!
Nem semmi lehetett Romi ahogyan öltözteti a kutyát!KépKép

Szilvi
Hajrá apukák is nagyon ügyesek tudnak lenni!!!!
Gratula Zsani első mondatához! Ez is tünemény!!!!
Majd meséld el mit szólt a biciklihez!

BMárti
A dobozos tejek, nem a sok tartósítótól állnak el hosszabb ideig hanem a dobozolási technikának köszönhetően.
Én is úgy gondolom, hogy sokszor annyira elfáradnak hogy azért nem tudnak elaludni, de ahogyan te is írtad ha csak pár pillanatra is muszáj lefeküdniük már húzzák is a lóbőrt.
Én voltam ma a Kikába, nem voltam elájulva, jó nagy csalódás volt.
Az összes normálisabb gardrób szekrény akasztós volt alig polc, ezeket kik gyártják, és kinek???? Elképzem ahogyan Napocs összes kis ruciját egyenként akasztgatom&#8230;.
Végre találtunk egy normálisabbat, ami megfelelt volna erre közlik hogy csak rendelni lehet ami&#8230;6-8 hét.
Röhej ki fog két hónapot várni egy szekrényre???? A függöny szegés csak két hét, igazi főnyeremény. Én nem tudom, szoktak ezek valamit eladni is???????
Nagy nehezen elmentünk az RS be is hát a honlapjuk többet ígért, ott is rendelni lehetett , ráadásul a normálisabb szövet drágább volt mint máshol.
Egyébként alig lehetett nagy BP.-en közlekedni autóval, tiszta ideg voltam, egyszerűen nem értem&#8230;.ti hogyan mentek valahová kocsival?
A csúcs az egészben mentünk tovább Székesfehérvárra bútort és függönyt nézni, ott kellett volna kezdenünk, de a függöny miatt gondba vagyunk még mindig mert ott is 2-3 hét, érdemes lenne azt is feljegyezniük hány vevőt vesztenek el, az ilyen üzletpolitika miatt!

Bogancsi
Ügyes Tomi hogy így alkalmazkodik a bölcsiben.
Szerintem is szörnyű hogy vagy kapkodsz és rohansz egész nap vagy nem jutsz egyről a kettőre

Zsuzsa
Látom buli és ajándék osztás meg volt, most már Bea is megszokta a bölcsit, remélem gömbölyűbbnek néz ki a világ, várom a képet a kis szülinaposról!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a szopizáshoz a hozzászólását, én tényleg aggódok, hogy Dorka túlzott ciciszeretete később valami pótcselekvésre neveli. Így nem tud önállóan megbirkózni az előtte álló feladatokkal, gondokkal pl. egyedül elalvás, fájdalom, szomorúság... Szóval attól félek, hogy megszokja, hogy a cici mindent megold és majd később is tőlem fogja várni, hogy a problémái megoldódjanak. Valószínűleg túlzottan aggódok és sajnos jobban hatnak rám azok, akik furcsán néznek rám, mert még mindig szopizik Dorka.

Zsuzsa: Beának mi is nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk, a bicikli tuti jó ajándék, a duplo kocka is és a maci nagyon édes lehet! Milyen tortát kapott? Mi az, hogy újragyulladó gyertya, hol lehet kapni?Kép

Bogancsi: bele gondoltam, milyen is lehet nálatok egy nap, nem semmi! Jól be kell osztanod az idődet! Egyáltalán marad időd magadra vagy hogy beszélj a férjeddel?

Dzsili: a közlekedés Budapesten katasztrófális, idegtépő és életveszélyes! Nem lehet kibírni! Kép
Nem gondoltatok arra, hogy egy asztalossal elkészítettítek a megfelelő szekrényt, gardróbot? Bizományit nem néztétek, ott is ki lehet fogni pár nagyon jó és praktikus bútordarabot, és ilyen holland vagy német bútorboltot néztetek?

Tej: én sem szeretem a tartós tejet, inkább friss tejet veszek (Tescos tej=Sole tej), igaz nem iszunk sokat, Dorka csak pár kortyot iszik. Én is mikroban melegítem, korábban felforraltam.

Nyuszimanó: mintha úgy érzeném, hogy ma este elkezdődött valami! Kép Ügyes legyél és várjuk a párodtól a beszámolót! Kép

Norci: írtad, hogy voltál dokinál, de azt nem, hogy mikorra vagy kiírva! Jöttök Tücsökre?Kép

Laura: talán ha más tárgyalópartnert választanátok, akkor nagyobb sikerrel járnátok. Van, mikor jobb, ha egy nő megy rábeszélni (pl. Te vagy anyukád) vagy pedig nem a szomszédnővel kellene beszélni, hanem a fiával, akinek valósziűleg ugyanaz lesz az érdeke mint nektek. Talán egy kis kedvességgel is lehet változtatni a harcias indulásból, ha látja rajtatok, hogy kompromisszumra hajlandók vagytok, akkor ő is enged. Ahogy írtad tyúkper, sajnos abból nagyon hosszú idő után lesz eredmény és annyi bosszúsággal jár, valami más megoldást kellene találnotok, hogy meggyőzzétek. Okosan, fifikásan, felsorakoztatni, hogy neki is ebből mennyi haszna lesz, talán akkor sikerül meggyőznötök. Jó nehéz lesz, szurkolok nektek!!!!!KépKépKép És te most ne idegeskedj, Toncsinak kell a tejci, minden megoldódik szépen, meglátod!Kép

Andi3: Hol vagy? Lányaid hogy vannak? Sikerült pót Luca szülinapot megtartanotok?

Mennem kell, fáradt vagyok,
sziasztok,

Zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi, ezt neked találtam:

"Egy pár szót az evolúcióról. Amikor még fiatal faj voltunk - kb. 5 millió évvel ezelőtt - akkor nagyon kevesen voltunk. Kis csoportokban éltünk a Földön. Egy gyerek élete rettenetesen fontos volt, hiszen ha nem lett volna fontos, akkor kihaltunk volna. Az evolúció nagyon erősen jutalmazta azokat az anyákat, akik nagyon jól bántak a gyerekükkel. A szeretet tehát genetikailag bennünk van, hiszen különben nem lennénk itt. Képzeljétek el, hogy 5 millió éven keresztül úgy kellett szeretni a gyereket, hogy minden ellen meg kellett védeni őket, nem voltak orvosok, nem volt orvosság, nagyon kellett őket szeretni. Akkoriban általában négyévenként született egy gyerek. Miért csak négyévenként? Mert, ha egy nő gyereket szoptat, s a gyerek erősen szopik, akkor a nő nem tud megfogamzani. S általában négyéves korig szoptattak. Egyes indiánok Észak-Amerikában, ott ahol lakom, a nyugati parton, még mindig hét éves korig szoptatnak. Tehát sokkal jobban vigyáznak a gyerekeikre, mint mi. Észrevettem, hogy Európában és Amerikában, amikor egy nő szoptat, akkor a nők is, a férfiak is olyasfajta dolgokat mondanak neki, mint például: "Nézd milyen nagy a gyerek, még mindig szoptatod?" És nem mindenki jön rá arra, hogy azok az orvosok, vagy azok a nők és férfiak, akik ezt mondják, irigységből mondják. Ha az ő anyjuk nem adott tejet sokáig és jó szívvel, akkor senki más se kapjon. Tehát az irigység nagyon érdekes módon, például orvosokon keresztül is megnyilvánulhat. Dr. Spock, akinek sok millió ember olvasta a könyvét, s akinek a könyve alapján sok millió ember nevelte a gyermekét, most körülbelül nyolcvan éves, s most mondja, hogy tévedett, mert a könyvében azt írta, hogy ne szoptassák a gyerekeket. Most azt mondja - "tévedtem, jobb szoptatni". De kb. negyven évig ez az ember befolyásolta a nőket, mert a könyvében az szerepelt, hogy nem kell szoptatni, hát nem szoptattak. S most azt mondja - mielőtt meghal - hogy hopp, hibáztam."
Feldmár András

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szila

Bocsi, tegnap elfelejtettem válaszolni a lábkörmös kérdésedre. Petinek 2 lábujján megvastagodott a köröm egy része és világos barnás elszíneződés is látszik. A doki szerint ez a lábbeliktől is lehet, a cipő "felgyűri" a baba még gyenge lábkörmét, ezért vastagszik meg. Ez hihetően hangzik számomra, mert a kislábujja volt az első és azt a szandálja is törhette. Most krémezni kell a köröm és az alatta levő bőr között (nem mintha közé férnék) reggel és este. Az eredmény, mint Laura is írta, hetek-hónapok kérdése.

Üdv: Gorsi
gorsi

Borcsa
Bölcs gondolatok!

Kedves Zsuzsi
Az teljsen érthető, hogy vannak aggodalmaid, Dorkával kapcsolatban ez is mutatja mennyire szerető anya vagy.
De gondolj bele, hogy gyorsan nőnek, változik a gondolkodásmódjuk, megismernek új dolgokat, és ami fontos saját magukat és környezetüket, illetve a viszonyukat hozzá.
Szerintem ha egy másfél-kétéves gyerek az anyukájától vár segítséget, védelmet és megoldást a problámáira az nagyon jó, sőt tökéletes kitől mástól várna?
Ez még jó ideig így, lesz a nagy fiam is jön a mindannapos gondjaival /még/ és ez roppant megtisztelő számomra, de nem cicizik, mert már nagyon régen átalakult a kapcsolatunk.
Tudom hogy arról beszéltél hogy később mi lesz, de én úgy látom hogy a szoptatás egy nagyon jó alap a kicsi és az anyukája lelki kapcsolatának egy olyan érzelmi kötödést segít elő amiből később a kiskamaszkorig táplálkozik.
Tudom én hozzád képest könnyen beszélek, mert nekem van itt két nagyobbam akiknél már átéltem az elválasztódást és tudom, hogy nem kell aggódnom miatta mert bekövetkezik ez biztos.
Gondold át mi is zavar igazán?
Mint már írtam ha téged a Zsuzsit, így ilyen önzően -mert hogy néha ez is kell- zavar már a szoptatás valami miatt, akkor nyugodtan hagyjátok abba. Ne legyen lekiismeret furdalásod igazán kitartó voltál, le a kalappal, ez nem verseny,ha kellemetlen valami miatt cseréljétek le egy pohár tejecskére, kakóra stb.
Egy-két hét alatt befejezhetitek, fokozatosan csökkentve az alkalmakat, szépen tudatossan.
Ahogyan látom Dorka ennek még nem örülne, tehát lesz hiszti és egyebek de befogja látni hogy vége és kész.
Hallgass magadra, ne rám vagy másokra és főleg ne azokra akik megszólnak a szopi miatt. Tehát ha csak azért szeretnéd már leválasztani a leányzót, mert van aki rosszalja vagy mert azon rágódsz hogy ez a fejlődésére káros lehet nyugodtan várhatsz még, vagyunk itt még jó páran akik ekkora m@rhák, hogy egy "akkora gyereket szoptatnak aki egy lovat is megtudna már rágni" -idézet egy filmből.
Nézetem szerint köztetek Dórival egy szoros és bizalmon alapuló kapcsolat van, kár lenne ebbe drasztikussan beavatkozni.
Egyébként senkinek semmi köze ahhoz, hogy szoptatsz vagy nem, nekem a férjem is mondogatja hogy milyen nagy már Napocs a szopihoz, én meg megkérem hogy foglalkozzon a saját dolgával ez a napi két-háromszori szoppancs senkinek nem okoz gondot, ha nem bírja nézni ne jöjjön be és kész, másoknak nem is propagálom, mert nem érdekel ha nem tetszik, ha kérdezik büszke vagyok rá.
És ez is fontos tudod, hogy úgy nézed hogy milyen fantasztikus anyuka vagy mert vállalod hogy ezzel is egy pluszt adsz a gyermekednek, vagy szégyenled azt gondolván, hogy ügyetlen vagy mert még mindig nem sikerült őt leszoktatni a szopiról.
Természetssen az első vagy és ebből ne engedj!!!!

Nem szerettelek volna kioktatni, vagy okoskodni, remélem nem tünt úgy, csak segíteni a döntésedben.

dzsili

Sziasztok!

KÉrdés: Nem tudjátok, hogy hol lehet olyan vécéülőkét kapni, ami alapvetően norrmál wc ülőke, csak ha egyszer hajtom fel, akkor gyerek ülőke, ha kétszer, akkor normál, felnőtt ülőke?

GOrsi,
köszi, akkor Hangának csak szimplán nem olyan szép a nagylábujján a köröm...

Szila
szila

Szila!
Én a Praktikerben láttam, de nem mostanában.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szila,
sajnos a kérdésedre lövésem sincs. Így gondoltam kérdezek én is. Kép Nincs véletlenül őszi üvegmatrica sablonod?
köszi
Solya
solya

Sziasztok!
Először is egy gyors bejelentkezés, majd aztán megyek olvasni.
Még egyben vagyunk, bár tegnap éjjel azt hittem, hogy szülni megyünk. Este 9-től 11-ig 5 perces keményedéseim voltam, a végén már fájtak is. Szóval fél11-kor hívtam is a párom telefonon, hogy éjfél körül azért jöjjön haza a buliból, mert lehet, hogy indulnunk kell. De mire hazaért, már elaludtam, fájások abbamaradtakKép Mind1, azért már legalább haladunkKép
Képzeljétek, a párom tegnap fiúbuliban volt, merthogy szerdán megszült az a nagyon közeli barátunk, akivel anno együtt szültünk, egy nap, egy kórházban, nekik is van egy 28. hétre született kislányuk, totál együtt született Doncival. No most megvan a kisfiúk is, igaz neki programozott császára volt és 2 héttel későbbre volt kiírva, de olyan fura, hogy neki már megvan a bébi. Már totál beleéltem tegnap magam, hogy nálunk is jön a picuri. De nem...

Dzsili!
Olvastam a Zsuzsinak írt hozzászólásodat, és annyira örülök, hogy itt vagy a topicban és mindig van erőd, időd igazi gondolatokat, tanácsokat, véleményt írni, nem pedig csak félmondatos szösszeneteket elküldeni. CSODÁLLAK!! Amúgy alapból úgy gondolom, hogy olyan jó kis topicunk van, telistele értelmes, segítőkész emberekkel.
Ti is így látjátok?

Szila!
Ülésszűkítőre gondolsz? Nekünk olyan van a vécén, OK-Baby és kacsaforma, igaz ez nem felhajtható, hanem pikkpakk leemelhető a vécéről és felakasztható egy fogasra. Mi ilyet használunk Dodóval, nem bilit. Neked is Hangának kell?? Szerintem a Megatoysban biztosan találtok.

Na ezt elküldöm, és megyek visszaolvasom a tegnapi termést. Aztán még jövök.

Puszi: Nyuszimanóék 40+0
nyuszimano

Sziasztok!

Most voltam Rebinél a könyvtáran! Szépen növöget a pocakja! Kép

Zsuzsa! Nagyon boldog második születésnapot kívánok Beának!!! KépKépKép

Megfogadtam, hogy ezentúl nálunk is csakis szűk családi körben lesz az ünneplés... De Barni nagyon édesen sorolja, miket kapott, az egyes számú kedvenc a lufi. Igaz, ő is kérte, amikor kíváncsiságból megkérdeztük, mit szeretne: "Hát, ilyen lufit..." De a többi: a "terepasztal" (fasín mágneses vonattal), a bicikli és a többi is bevált!

Zsuzsi! Barni is cicifüggő, bár nálunk jóformán csak az alvással kapcsolódott össze. Annyiból engem is zavar már, hogy (főleg reggel, olyan 5 órától 7-8ig, ébredésig), cicizik, és közben folyamatosan birizgál: a másik mellbimbómat (így vagy melltartóban alszom, vagy rászorítom a kezem, hogy legalább ahhoz ne férjen hozzá, olyan érzékeny), vagy az anyajegyeimet. Ha nem engedem, felébred teljesen és hisztizik, amúgy meg én nem alszom emiatt.
Nem hiszem egyébként, hogy ettől bárki is szenvedélybeteg lenne, sokkal inkább az ellenkezőjétől: ha nem hagynád kielégíteni az ő teljesen természetes biztonság- és komfortigényét, veszítené el a talajt a lába alól. Ha eljön az ideje, elválasztja magát, eltávolodik tőled, de tudni fogja, mindig visszatérhet a biztonságba...

Én is kérdezek: úgy néz ki, jövő héten vasárnap sikerül elutaznunk kb egy hétre Ausztriába. Szerintetek merjek 33-34 hetesen vállalkozni az útra (kb 7 óra kocsival)??? Nagyon szeretnék menni, de nem akarom kockáztatni a babát. Persze megkérdezem a doki véleményét előtte.

Nyuszimanó?????

Szaladok, hogy még a csúcsforgalom előtt hazaérjek.

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Kép+Andris (múltkor nehezményezte, hogy őt miért nem sorolom Kép)
gesztenye

Borcsa!
Off.
Feldmár András írására hol leltél rá? Mondjuk az ő véleménye is elég szélsőséges sok mindenben ,sőt nálunk tiltott is, mivel a terápiáihoz Lsd-t is használ, így nálunk még egyes pszichológiai tanszékeken is fekete listán van. Én nagyon bíom a pasit, voltam pár előadásán is mikor Magyarországon volt. Ismered a Tudatállapotok szivárványa című könyvét? (Szívesen kölcsönadom).

Zsuzsi
Mint láttad voltunk Tücsökzenén Kép bár ezúttal Vilit a szekrényben a kulcs jobbna lekötötte Kép
Doki nem mondott még időpontot, mivel nem volt még uh, így egyelőre ő is csak az utolsó menstruáció és a korongja alapján tudott volna számolni. Szabályos ciklusaim lévén az meg egybeesik a babanet kalkulátor számításaival, így május 19 a kiírás.

Többiektől bocs, de Zsuzsi kedévért idemásolom amit Pele írt nekem a szopis topicban azzal kapcsolatban, hgoy Vili csak cicin alszik el nappal:

"Szerintem Vili fantasztikusan okosan viselkedik, hogy pocakgondokra didit kér. Egyáltalán nem rontottál el semmit, sőt! Egyrészt az anyatejnek és a szopizásnak van egy fájdalomcsillapító hatása. Másrészt a szopizás reflexes bélmozgást indít be, ezért jöhet meg a puki olyan könnyen. Nem te kondicionáltad, arra használja, amire (is) való.
Alvás: végülis a folyamat hasonló. mint az estinél. Kell egy rituálé, amihez kötődik a lefekvés, és akkor előbb-utóbb elég lesz ez a cselekvéssor is. Az hogy este ez már megy, arra utal, hogy Vili igazán nagyon klasszul fejlődik! Tudniillik az, hogy az elalváshoz szükséges ellazult, befelé forduló lelkiállapotot létre tudja hozni, kell egy bizonyos idegrendszeri-lelki érettség is. A szopi és az összebújás ebben segíti őket, mert amíg ez a rendszer nem érett, addig ezek szolgáltatják azokat az anyagokat, amik ellazítják, megnyugtatják a babákat. A nappali alvásnál nyilván nehezebb létrehoznia Vilinek ezt az állapotot, hiszen azért több az inger. Ebben segít még neki a szinte jelképes szopi és összebújás, ezért nem tud még teljesen lemondani róla. De az hogy este már megy a dolog, azt mutatja, hogy előbb-utóbb délután sem fogja kérni a didit. Különösebben tanítani nem kell és nem is lehet.
Pele"

Norci
norci

Sziasztok!

Henke,
nekem azt mondta annak idején egy hónappal a szülés előtt a doki, hogy mehetek autózni (igaz, az csak 2-3 óra lett volna), de hátul üljek, és ne kössem be magam (persze, ha van övterelő, az más). De azért tényleg jó, ha megbeszéled a dokiddal.

Közben kiderült, hogy a Baumaxnál lehet olyan vécéülőkét kapni. Akinek van esetleg a környékén és jár arra, megnézné nekem, hogy mennyibe kerül?

Nyuszimanó,
nem az ülésszűkítőre gondoltam, ez normál vécéülőke, csak többször kell felhajtani, ha felnőtt akar ráülniKép.

Solya,
milyen őszi mintára gondolsz? Egyelőre én csak disney, lepke, kutya, cica, kislány, kisfiú mintákat csináltam. Kifejezetten őszit nem, de utánanézekKép. Na, közben utánajártam: http://www.first-school.ws/theme/cpseasons_autumn.htm
ezen az oldalon őszi képek is vannak, meg mindenféle évszeak képei, meg egyéb képek is. Amik alkalmasak lehetnek üvegmatrica alapjául.

Szila
szila

Norci! Abból idéztemKép. A Magyar Pszichedelikus Közösség honlapján van kint. (www.daath.hu)
A kibővített kiadás van meg? Mert a bővítményekre kiváncsi lennék.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Köszönjük a további jókívánságokat!KépKépKép Lusta disznó vagyok kép felrakás ügyileg, de majd akkor teszem fel, ha anyósék is voltak.Kép

Tikk!
Mit mondott doki Hannáról? Bölcsi hogy megy?

Nyuszimanó!
Kép Azt hittem, hogy mire most felcsatlakozom már azt olvasom, hogy milyen szép nap is van nálatok! Hahó pocaklakó! Most már kinn is jó helyen leszel, gyere csak ki.KépKép

Solya!
Egyes hozzászólásodban olyan érzésem van, mintha Dzsilit olvasnám.KépKépKép

Zsuzsi!
Újragyulladó gyertya= gyerkőc elfújja, majd amikor azt hiszi, hogy milyen ügyes volt, ismét meggyullad a gyertya magától. Eloltani csak benedvesített ujjal lehet.KépKép Azt hiszem bárhol lehet kapni ilyet, a párom általában a nagyobb bevásárló központokban szokta venni.KépKépKép

Egy kis bölcsis beszámoló:
Ma már evett egy fél karéj kenyeret, megette a paprikát, és ivott is a Bea. Ma ismét beszáguldott a csop.szobába, puszi megint lemaradt, de nem is baj. A lényeg, hogy egyelőre szeret menni, bár a gondozó néni azt mondta, hogy ma többször volt anyázás, de nem volt sírás.KépKép Szerintem lehet, hogy beteg lesz, mert taknyos, de rendesen, és egy kicsit hisztis is, de nem vészes még, majd kiderül mi lesz. Éjszaka Bea is motyog, többször felsír, de alszik tovább. Az esti és du-i elalvások is egy kicsit problémásak lettek, mert nem alszik el rögtön, többször rá kell szólni, hogy alvás, ő meg következetesen közli, hogy "nem". Aztán az álommanók mindig erősebbek nála.KépKépKép

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Nyuszimanó!

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ez a FÁJÁSKELTŐ ÉS ERŐSÍTŐ sorminta! Ha ez sem hat, kénytelen leszek elővenni boszorkányos képességeimet! Kép

Szila, köszi, majd átbogarászom! Kép

Zsuzsa,
ez most jó Dzsilire nézve?!KépKépKép Mert amúgy kösziKép

Solya
solya

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de NAGYON BOLDOG 2. SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK BEÁNAK!

Este még jövök!

sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Borcsa!
Ezekszerint az a könyvből elkerülte a figyelmem, akkor még szopi ügy nem foglalkoztatott. Ma én is elővettem újra a könyvet, nekem a kísérleti kiadás van meg, szerintem még nem a bővített.
Nem gondoltam volna, hogy ilyesmi foglakoztat téged is, de úgy örülök neki.

Norci
norci

Nyuszimanó
Köszönöm a szavaidat igazán kedves tőled, bár nem hiszem hogy megérdemlem.
Pocaklakó még nem vagy kiváncsi ránk, mert nekem már fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy kit is tisztelhetünk benned????

Zsuzsa
Jöhetnek még a bölcsis beszámolok, főleg ha ilyen jók, leszámítva az esetleges megbetegedés lehetőségét!!!
Melyik írására gondoltál Solyának ami engem formáz?
Szegény ne sértegesd már, épp elég egy is belőlem, nem?
Képeket meg várom szólj ha feltetted őket az albumodba!

Heni
Szerintem még belefér hogy elindulj ha jól érzed magad és megtudtok állni azért időnként egy kicsit kinyújtóztatni magad. Bár az biztos hogy a dokid tudja a legjobban ő ismeri a pocakosodásodat és hogy mit ajánlanak szakmailag erre az esetre.
Gondolom pihenni mennétek, ha nem túl fárasztó, akkor biztosan nem árt egy kis kikapcsolódás különössen a második baba előtt, ha megszületik egy ideig úgy sem nagyon lehet utazgatni mellette, nem?

Norci
Köszi hogy bemásoltad Pele írását, én is így gondolom, de jó a megerősítés!
Nocsak két májusi gyerkőc, Vili szülinapjára úgynéz ki egy tesókát is kap, ha jól láttom, ugye?

Pusssz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili: köszi, amit írtál szopi ügyben, azt hiszem nekem kell erősebbnek lennem, hogy ne érezzem magam kisebbnek, mert én hosszabb ideig szoptatom Dorkát. Azt hiszem azóta érzem magam kisebbségben, mióta a sógornőm a 4 hónapos kislányát elkezdte etetni levessel, dinnyével, krumplipürével és még ki tudja mivel és én felháborodás helyett, csodálkoztam, hogy így is lehet csinálni, és lehet, hogy én neveltem Dorkát rosszevőnek, mert annyira szeret szopizni... Szóval ezek a megjegyzések zavarnak nagyon, hogy még ilyen nagyon is szoptatok... Néha lelkileg nem bírom ezt a nagy kötödést, de kb. 2 hónapja volt egy krízisem, azóta újra szeretek szoptatni. Férjem is úgy érez, mint a Te férjed valószínűleg, de engem is zavar néha, hogy a melleimre nem tudok szexuálisan gondolni. De a lényeg, hogy látom, hogy Dorkának jót tesz, amíg azt mondja szereti a cicit, addig kap, persze mértékkel.Kép

Borcsa: köszi az idézetet és a weblapot is megnéztem, beleolvastam Feldmár András: A születés és halál stációi előadásába is, érdekes dolgokat írt. Bár nem értem, hogy miért gondolja, hogy az LSD-re nem lehet rászokni. Elég veszélyes dolgokat ír, de szellemileg meg nagyon más oldalról világítja meg a dolgokat. Sosem olvastam ilyen jellegű irodalmat, érdekes volt.Kép

Norci: kipróbálom, akkor a napközbeni rituálét, csak nálunk nem lehet besötétíteni a szobát, lehet, hogy ez a baj. Vili tüneményes volt Tücsök zenén, ahogy figyelte a nagyobb lányokat, szerintem nagyon élvezte és a kulcs csak azért volt érdekesebb a végén, mert elfáradt. Szerintem nagy kedvenc lesz Vili a csoportban, legalábbis a lányos anyukák körében Kép

Henke: én 33. és 36. hetesen is utaztam haza Németországból Magyarországra és fordítva, 11 órás út, 160-nal, a végén jöttem rá, hogy hogyan kellett volna utaznom, mert persze, hogy a végére elefánt lábaim lettek. Pár tanács a saját tapasztalataimból:
- hátul nagyon kényelmesen ülj, cipőt levéve, lábak fel
- gyakran pihenjetek min. 2 óránként mozgasd meg magad
- a kanyarban lassabban menjetek (én nagyon féltem, mert rossz lett az egyensúlyérzékem)
- ahova mentek, szerezzétek be a pontos címét a helyi kórháznak, vagy a telszámát, mert így biztonságban érzed magad, persze nem lesz rá szükség, de ilyenkor mindig parázik a kismama.
- ne stresszeld magad az úton, mert úgy nem éri meg, vagy ha félsz, akkor inkább ne menj.
Remélem sikerül jól felkészülnöd. Jó utat és kellemes pihenést kívánok!Kép Hova mentek?

Nyuszimanó: pedig annyira érzetem, hogy meglesz a baba!KépKép Nem próbáljátok ki a természetes apás szülésindítást?Kép Vagy lépcsőzés, biciklizés?Kép Emlékszem, mikor terhes voltam, nyáron a Nagy körúton láttam egy kismamát hatalmas pocakkal biciklizni, természetesen tiszta őrültnek gondoltam, de akkor még nem sejtettem, hogy van olyan időpont, mikor a mama már nagyon szülni szeretneKép Szurkolok, hogy magától szépen beinduljon!
Milyen idő van nálatok, mikor van sötét? 2 hét múlva megyünk Izlandra, ezért is kérdezem, nálatok nincs a tévében izlandi időjárás jelentés, mit mondanak, milyen idő van ott?

na befejezem, fáradt vagyok, Dorka náthás, nem lesz túl jó éjszakánk.

Üdv: zsu
zsu26

Henke: elfelejtettem leírni, hogy annak ellenére, hogy ennyit utazgattam Dorkával (az egész terhesség alatt, de csak autóztam, mert a doki nem ajánlotta a repülőt, az autót igen), a kisasszony pontosan érkezett a 40. hét végére Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Gyorsan írok, amíg alszik a család.

Dzsili!
Nagyon jó a kézügyességed, ha ilyeneket tudsz alkotni, tényleg nagyon jók lettek a szobák!
Ha még érdekel, lefényképeztem a rattan, kihúzhatós ülőgarnitúránkat, szivesen elküldöm neked. Napsi jól van?

Tikk!
Mi van Hannával? Mit mondott az orvosotok?

BMárti!
Párodnak mihamarabbi gyógyulást kívánok! Hogy állsz a pakolással?
Gratulálok Lacika beszéd próbálkozásaihoz!

Márti!
Hogy van Ármin? És kicsi Vilka?

Laura!
Remélem sikerül meggyőzni a szomszédotokat az átépítésről! Nem lehetne finoman célozni rá, hogy ti is beleszólhattok majd az ő későbbi átépítésébe? És, hogy jó a jószomszédi viszony?!
Édes lehetett Romi, ahogy öltöztette a kutyust! Peti is mindig bemászik anyósoméknál a kutyaházba, csak az a gáz, hogy akkor a kutya is kedvet kap(egy apró 50 kg-os kanáriszigeteki kutyus) és be akar menni utána.

Nyuszimanó!
Azért ezek az 5 perces fájások, keményedések már csak jelentenek valamit! Nagyon drukkolok, hogy a baba is így gondolja! Viszketésedre használ a krém?

Peti hírek: Szerda délelőtt a pincében olyan ügyesen esett el Peti, hogy nekiesett a radiátorszélének és szépen felhasította a buksiját. Úgy megijedtem, amikor láttam, hogy a gyerek fejéből folyik a vér, hogy még a napokat is összekevertem, amikor felhívtam a gyerekorvost, azt hittem, hogy délután rendel, erre kioktatott, hogy akkor, hogy venné fel délelőtt a telefont. Ezek után délután &frac12; 3-kor ki is fáradt megnézni a gyereket, szerencsére csak felületi sérülés, de csak a sebet nézte meg és megkérdezte, hogy nem-e hányt. Én azért kissé alaposabb vizsgálatra számítottam. Tehát ez a második találkozásunk se sikerült túl jól az úgy gyerekorvosunkkal. Viszont voltunk csütörtökön a réginél is, és úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem igazán szeretné, ha visszajárnánk. Igazából meg tudom érteni, mert annyi betege van (köztük nagyon sok visszajáró), hogy mindig órákat kell hozzá várni. Nem tudom, mi lesz!
Tegnap tele volt a ház és a kert mesteremberekkel. Kint a festők festették a kerítés talapzatát, bent a földszinten az egyik asztalos szerelte a konyhabútort(végre van konyhabútorom!) lent a pincében a másik asztalos a beépített szekrényt csinálta. Peti persze végig szövegelte a napot és mindenkinek köszöngetett és mondta, amikor kérdezik a nevét, hogy Peti.

Megyek, mert úgy hallom felébredt!

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!
Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Segítsetek nekem, nem engedi, hogy lecseréljem a profilomban a képet. Mit rontok el?

Köszönöm

Szilvi
bszilvi

Bocs, de éppen megláttam Szilvi kérdését:

Szilvi!

Töröld ki a képet teljesen, mentsd el ugy (azért nézd meg a profilodat, hogy tényleg megtette-e), és utána töldsd csak fel az uj képet, igy remélhetöleg sikerülni fog.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Syilvi, nem lehet, hogz nem jó a formátuma? Vagy túl nagy a kép?

Dzsili,
ne már! Kép Én örülök neki, hogy hozzád hasonl0tott Zsuzsa! Kép Persze attól még Belőled is csak 1 van! És ez 0gz jó! Kép

Nyuszimanó Buckalakója!
Tessék anyát elengedni!

Nyuszimanó!
Biztosan kész vagy? Nem lehet, hogy Te nem engeded még mindig a babát, Donci születése miatt? Hiába szeretnéd annyira, ha legbelül még mindig nem megy az elengedés. Persze lehet, hogy nem 0gy van, akkor bocsi! Kép
Mindenesetre már nagyon furdal a kiváncsiság, hogy öcsi, vagy hugi! Kép

ui.: bocsi a billentyűzetem önálló életet él!Kép
Solya
solya

SZiasztok!
Solya!
Tuti igazad van, biztos ez is benne van a pakliban, hogy Donci miatt nem megy könnyen az elengedés. De mit csináljak????? Valahogy olyan jó érezni, hogy bennem mocorog és annyira nem tudom elképzelni, hogy kint lesz egyszer. Lehet, hogy inkább magamat kéne meggyőzni, hogy itt az idő?

Zsuzsa!
Természetes kispapás-indításKép nem megy, mert annyira iszonyatosan néz ki a bőröm, hogy végig arra gondolok közben, hogy nézek kiKép A séta megy ezerrel, ma is 3 órát sétáltunk bent anyukámmal meg Doncival a városban... Biciklim nincsKép

Mondjuk a menzesz szerint csak holnap lesz a kiírás, de már nem tudom, milyen dátumokat találjak ki magunknak. Most már mind1, egyszer csak kibújik, nem?

Zsuzsi!
Izlandon az a jó, hogy hamar beköszönt a hideg, de nemigen megy 0fok alá a hőmérséklet, most olyan 10 fokot mondanak Rejkjavikban.

Puszu: Nyuszimanóék (már nem is írom a heteket, jó?)
nyuszimano

Sziasztok!

Sikerült, feltettem Petiről és a sérült bucijáról a képet!

Beszti!
Köszi a segítséget, úgy is próbáltam reggel, de mégsem az új képet mutatta.

Solya!
A kép méretét mindig megnézem és a formátum is mindig jpg.-s.

Nyuszimanó!
Hajrá, mielőtt végleg kilyukad az oldalunk!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Szila, Zsuzsi, köszönöm a jótanácsokat utazás-ügyben! Igazság szerint nem is magától az autózástól félek, hanem, hogy ott kezdődik meg a szülés! Fogunk kötni utazási biztosítást, meg a barátnőm, akihez megyünk Innsbruckba, ápolónő, korábban a szülészeten is dolgozott, tehát nem leszünk teljesen elveszve, ha bármi történik.
A múlt héten is sokat autóztunk, mint írtam nektek, tehát nem a hosszú autóúttól tartok, hanem, hogy messzire megyünk. De már annyira be vagyok zsongva, 2 vagy 3 éve (igen, a nászutunk óta) nem nyaraltunk rendesen, max 1-2 napot, azt sem túl sűrűn, olyan jó lesz világot látni!!! Remélem, Barni is élvezni fogja!
A közlekedés módjával vagyok még bajban: a nagy babakocsink túl nehéz is, és kilyukadt a kereke, no meg Barni ki is nőtte már jóformán, a kiskocsink múlt héten adta meg magát a sorsnak (Sztigris, a tietek még életképes?), a hátihordozóban pedig nem is tudom, elfér-e még, és Apa fogja-e tudni cipelni. (Ezt most pont elolvasta, és azt üzeni, hogy ő nem egy nyamvadék! Kép Tényleg nem! Kép De Barni súlyos egyéniség...)

Szilvi! Tényleg nagyon ijesztő, amikor a kisfiad fejéből folyik a vér! Barni egyszer a komód fiókjában hasította fel a szemöldökét, hirtelen azt sem tudtam, kit hívjak. Na de felnőttkorában sármos lesz a sebhely Kép Környékben nem találkoztál még kismamával? Hátha tudnak ajánlani egy jó dokit!

Dzsili! Szuperek a falfestményeid!!! Szerintem is jó sok pénzt kereshetnél velük, párod csak nézne! Kép
A bútorrendelés, függönyvarrás mindenhol így működik! Kép Kivéve, talán ha van egy helyi asztalosod, illetve varrónőd, akinek épp nincs sok megrendelése. Amúgy mi az RS-ben vettünk Barninak szekrényt, fele akasztós, fele polcos, én nagyon szeretem! Másik megoldás a komód, abba lehet hajtogatni! Kitartás! Mi 5 hónapja úgy lakunk itt, hogy lepedők meg paplanhuzatok lógnak az ablakokon, méghozzá szögre tekert spárgára akasztva... Megvan a maga sajátos bája...

Képzeljétek, anyukáméknál voltunk ma délután, amikor hazahoztak minket, Barni közölte: "Mama, gyeje be szobába, nézd meg majkolódépet!" Teljesen magától beinvitálta őket! Azt hittük, megzabáljuk!

Laura! Nekem a mások gyerekeinek rosszalkodása mindig úgy tetszik! Kép Bezzeg az enyémé... Ma pl Barni szétszórt úgy 30 db pelenkát... De összeszedettem vele Kép (Ja, még mindig nem vagyunk 100% szobatiszták! De nem lényeg! Az a baj, hogy túl sokat jövünk-megyünk, és pelussal kényelmesebb Kép )
Szomszéddal tényleg nincs más megoldás, csakis a per??? És ennyire kizárt, hogy eladjátok, és kétfelé menjetek? (Mondtad, hogy apukáddal nem jössz ki)

Zsuzsa! Klassz lehet az újragyulladó gyertya! Én az Auchanban nem kaptam sima 2-est formázó gyertyát sem... De szerencsére anyuék hoztak olyat, ami zenéli a happy birthday-t - szerintem irtó giccses, de Barni odáig volt, azóta is megzenéltetjük naponta...

Hú, nagyon közeledik a szülés, most valahogy úgy vagyok, mint Márti volt, hogy még csomó mindent meg szeretnék csinálni, mielőtt megérkezik a baba!

Jaj, még annyit tudnék írni! De megmentelek titeket! Kép

Puszi mindenkinek,
Heniék

Ui: Nyuszimanó, várjuk a legfrissebb híreket!!!
gesztenye

Sziasztok!

Koszonom az otleteket a furdésre!Tegnap elott nem furdott Riki,tegnap furodtem vele.Elég sokaig szoritotta a nyakamat,de aztan énekeltem neki és megnyugodott.Ma ismét egyutt furodtunk és egy kis nyafin kivul semmi gond nem volt.KépViszont néha igen egyértelmuen figyeli a vizet.Lehet,hogy apja betett neki valami olyat a vizbe,amitol megijedt és tovabbra is attol fél.

BMarti!Tegnap kibujt a bal felso harmas fogacska,igy mostmar tudom,hogy konkrétan attol van a rossz alvas.Ja és az extra szopi.Tegnap éjjel eloszor haromnegyed 5-kor kelt,cici,vissza az agyba.Erre egy ora mulva megint kelt és vissza nem aludt addig,amig meg nem kapta a masik cicit.

Cory!Hogy vagytok?

BSzilvi!Szegény Petibuksi!KépGyogypuszik ra!

Nyuszimano!Kivanom,hogy a babaucit érdekelje végre,hogy mi van idekinn!KépKépTe pedig engedd el,mert majd a harmadiknal ismét élvezheted a mocorgast!Kép

Zsuzsi!Dorkanak nathauzo gyogyokat kuldok!KépKépKépKépNem valaszoltal nekem,hogy Te jobban vagy e?!Szopizassal nekem is vannak hasonlo gondolataim,de beszélni nem nagyon tudok rola.KépMultkor,amikor olyan szépen ataludta az éjszakakat,mar azt hittem,hogy kezd elvalasztodni,mert napkozben se nagyon jutott eszébe.De amiota megindult megint a foga,nagyon sokat szopizik.

Dzsili!En gyerekkoromban folyton hanytam az autoban,azért gondoltam,hogy Napocs is attol lehetett rosszul.Sajnos nem igazan nottem ki,mert még mindig felkavarodik a gyomrom,ha nagy a forgalom és sokszor kell fékezni,elindulni.Kép

Henke!Szerintem is vallalhatod nyugodtan az utat,de Zsuzsi jokat irt nagyon!Kép

Tikk!Hogy van Hanna?Mit mondott a doki?

Laura!Ne mondj mar ilyet,hogy igérem nem jovok mar!Gyere amennyit tudsz,hogy sokat olvassunk rolatok!Kép

Marti!Kicsit eltuntél!Jol vagytok?

Zsuzsa!De jo,hogy Beusnak jol megy az ovi!Kép

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok4

Edit: "jobban" vagyok, most már elértema 48 kilót, ami 1 kilóval kevesebb, mint mikor Dorka készült. Állandóan rohanok, 2 lakást kell rendbe tennem, iszonyú sok energia, főleg vitatkozni a mesteremberekkel. Én még megbízható, udvarias, pontos, jó szakember és számlát adó mesteremberrel nem találkoztam. Kép
Nekem is vitamint kellene szednem, de még nem jutott időm még erre sem. Ja és nem ártana, ha végre rendszeresen főznék!

Dorkában annyi örömöm van, hogy csak olvadok mellette. Olyan édes és okos! Mostanában állandóan kérdez:
Mi ez? Milyen? Kitől kaptam? Hol van? Kép

Este jöttünk haza autóval és kérdezte: Hol van a Hold? és kereste az égen, nem találtuk, csak a csillagokat, így azokat néztük, olyan aranyos volt!Kép

Szilvi: olyan boldogan mosolyog Peti, biztosan már rég elfelejtette az esést! Jól megijedhettél, én sem tudom, hogy ilyenkor kihez is kell sietni. Interneten nem találtál a közeletekben orvost vagy homeos orvost, hátha ő jobb lenne.

Lányok, mit lehet csinálni, egy túlságosan nyomulós szomszéddal, aki minden találkozásnál számon kéri, hogy hova mész, mit csinálsz? Kezd egyre kellemetlenebb lenni és tudom, hogy a szomszéd elég pletykás is...

Üdv, jó éjt:

Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Borcsa: érdekes ez a pszichedelikus dolog, majd ha elég sok időm lesz Kép, szerintem bele fogok mélyedni. Engem mindig is érdekeltek a hivatalos állásponttal szemben álló nézetek, hiszen egykoron a hivatalos álláspont az volt, hogy a Föld lapos, mint egy tányér és le lehet lógatni a lábunkat a széléről. Szóval soha sem lehet tudni, mikor lesznek Feldmár András nézetei a hivatalosan is követendőek.

Henke: ha még nem utaztatok el: én nagyon szívesen kölcsön adom a kisebb fajta babakocsinkat, most úgyis csak a nagyot használjuk, mert mindkét babát bele kell, hogy tegyem. Ha kéred, keress meg: (20)388-0050. És nagyon jó utat kívánok nektek!!!

Dzsili: Nyuszimanóhoz csatlakozva én is szeretném elmondtani, hogy csodállak. Sokszor gondolok arra, hogy mennyi időt és energiát fordítasz ránk, és ez nagyon megtisztelő, hiszen az időd egy drága kincs és soha nem tudjuk visszaadni. Sokszor lelkifurdim is van miattatok, hiszen annyi érdekes téma van, amire olyan szívesen válaszolnék, de valahogy nem megy. És még azt sem tudom mondani, hogy két baba mellet nem érek rá, mert te pedig három mellett ráérsz.
Jó volna tényleg személyesen is megismerni téged! Kép

Szilvi: még olvasni is rossz volt, hogy Peti fejéből folyt a vér. Kép Nem szimpatikusak nekem ezek a gyermekorvosok, akik egyáltalán nem tudják átérezni, hogy ilyenkor a szülő mennyire meg van riadva. Lehet, hogy nem akkora a baj, mint amennyire mi megijedünk, de azért ne legyen egy doki ilyen felületes. (A mienk is az. Kép)
Gyógyik mennek Petinek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Nyuszimanó: drukkok mennek neked, hogy el tudd viselni a viszketést! Kép Kép Kép Kép Kép Vagy lehet, hogy már meg is van a babó??? Kép

Zsuzsi: tudok egy festő-mázoló-tapétázó-szőnyegpadlózó emberkét, aki nagyon szépen és becsületesen dolgozik, érdekel? Már gyűjtöttük a mesterembereket... Kép
Szomszédod: szerintem két választásod van. Egyik, hgoy "elkened" a dolgot, füllentesz valami semlegeset: játszótérre, közértbe, stb. megyünk. Vagy pedig megmondod kerek-perec, hogy semmi köze hozzá sem most, sem pedig a jövőben.
Habitusodat ismerve, szeritem az utóbbit fogod választani. Kép

És egy kicsit magunkról: (utólag nézve némelyest hosszú lett, ugorjatok át nyugodtan).
Toncsi háromkor felébresztett, azóta nem tudok visszaaludni. Kép
Tegnap leültünk beszélni a szomszéddal, és sajnos hajthatatlan. A ház osztatlan KÖZÖS tulajdon, tehát minden változásba bele kell egyeznie. Nem lehetett meggyőzni semmivel, még azt sem sikerült igazán megértetni vele, hogy ha neki lesz szüksége bármiféle beleegyezésre, pont ugyan erre számíthat.
A mi részünk a szüleim tulajdona. Apukám hallani sem akar arról, hogy eladjuk. Őt most már idős korára semmi sem érdekli azon kívül, hogy közel legyen a kocsma. Kép Vele emiatt egyre nehezebb az együttélés, hadd ne részletezzem. Kép
Anyukám egy földre szállt angyal, de apukámra ő sem tud hatni.
Az egész szitut egyébként magunknak köszönhetjük, mert amikor a nagynénémék eladták ennek a nőszemélynek az ő felüket, én szó szerint könyörögtem Anyukámnak, hogy menjünk el az ügyvédünkhez és értelmeztessük vele az adásvételi szerződést, hogy tudjuk, mostantól mihez van és mihez NINCS jogunk. Anyukámban viszont (számomra teljesen érthetetlen módon) van egy megfelelési kényszer: ő mindig mindenki számára a kedves, rendes, jó kislány, aki nem gördít akadályt senki és semmi elé, és mindenbe beleegyezik... Kép

Summa summárum, van egy nagy, de felújításra váró családi házunk, ebben fogják a szüleim kergetni egymást, miközben mi majd keresünk magunknak egy lyukat, hiszen mi másra telik 8 millióból???
És ha eltelik egy pár év, szüleim egészsége sem lesz már a régi, akkor majd rohangálhatok a munkahelyem, a lakáscélú lyuk és az omladozó ház között, hogy (testvérem nem lévén) ápolgathassan őket.
Hogy pereljünk-e? Az jó kérdés. Ha elveszítjük, kidobunk az ablakon egy csomó pénzt, és addig is kellene lakni valahol, márpedig itthon, apukámmal lakni szimbiózisban, hát ehhez egyre kevésbé van affinitásom. Ráadásul Tóninak volt nemrég egy munkaügyi pere, ahol dokumentumokkal tudta bizonyítani, hogy aki felmondott neki, az nem volt a munkáltatói jogok gyakorlója, ennek ellenére másodfokon is vesztett. Szóval, nekünk az igazságszolgáltatásban megrendült a bizalmunk...

Jaj, még egy gondolat (ígérem, hogy az utolsó): a szomszéd tudjátok, miért nem egyezik bele a mi részünk felújításába? Mert akkor a mi felünk egy szép, új és nagyobb házrész lenne, az ővé pedig egy régi, csúnyább és kisebb. Ezt kerek-perec megmondta. (És különben is, mit várjunk egy olyan nőcitől, aki amikor elvált a férjétől, a 3 gyerekét is úgy otthagyta, mint eb a szarát...)
Azért is írtam le ilyen részletesen, hogy legalább ti okuljatok belőle: az okos más kárán tanul! Kép
Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Sziasztok: Laura
p_laura

Nyuszimanó,
azt álmodtam megszületett a tesó. Kép

Szilvi,
ez tényleg hatalmas bibi! De ahogy elnézem, már el is felejtette Peti! Kép
(Csak ötlet volt.Kép)

Laura,
Kép Ehhez nem tudok okosat mondani, csak sajnálom, hogy megint egy olyan emberől hallottam, aki pusztán irigységből gátol másokat.Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Végre én is bejelentkezem, már megint jó régen nem írtam... Azért olvasok ám lelkesen.
Velünk minden rendben, Luca egész jól megszokta a bölcsit, csak az nem tetszik neki, hogy egyre később megyek érte. Egész nap jól eljátszik, sokat alszik, és már reggel kiabál, hogy menjüüünk bölcsibeee.Kép A cicit ott nem is kéri, annál inkább, amikor velem van... Azért remélem, ez szép lassan javul majd, néha tényleg megterhelő. És nem ártana kialudnom magam, különben nem fogok tudni 5-kor kelni..
Múlt héten egyik éjjel belázasodott, akkor nem is vittem, de megúsztuk egy kis hasmenéssel, szerencsére semmi baja. Nem lehet tudni, hogy a vírus volt-e, vagy előző nap kajált-e be túlságosan.
Zsófi hétvégén nagymamázik, elvitték szüretelni, nagyon élvezte. Nemsokára hozzák haza. Én meg próbáltam néhány házimunkát Lucával együtt gyorsan megcsinálni, jövő héttől úgyis szaladni fog a lakás..
Holnaptól kezdődik a kemény élet, megyek dolgozni. Be is vagyok tojva rendesen... Nem is igazán a munkától, abba majd belejövök, de nagyon kevés időm lesz mellette bármire is. Nagyon korán megyünk reggel, és már írtam, hogy 2 nap nem is tudom a lányokat elhozni, annyira későn érek haza.
Még fogalmam sincs, hogy fogjuk megoldani, de valahogy csak sikerül.

Bea! Utólag kívánok Neked nagyon boldog szülinapot!KépKép

Nyuszimanó! Drukkok mennek Nektek! Szerintem is próbáld elengedni a babót, hátha tényleg csak arra vár. Bár az is lehet, hogy más babázol is...

Szilvi! Nagyon helyes Peti a képen még sebbel a fején is. SzegénykeKép GyerekorvosKép

Edit! Örülök, hogy Riki megint szeret fürdeni. És ő is nagyon helyes a motoros képén.Kép

Laura! Nagyon rosszul hangzik ez a szomszéd-dolog.Kép

Szila! Én ilyen wc-ülőkét egy ismerősünknél láttam, de a lányoknak nagyon tetszett.Kép

Henke! Nagyon jó pihenést Nektek az egy hétre! Biztos nagyon jó lesz.Kép
Barni dumája még mindig jó.Kép
Ha segít, a mi babakocsinkat is elvihetitek, szívesen odaadom, úgysem használjuk.

Még annyit akartam írni, de Luca eddig engedte. Azért még jövök, ha tudok.
Puszi mindenkinek

Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Tegnap délután Zsámbékon voltunk apa egy kollégájának az esküvőjén, utána kb. 80 személyes vacsora, vőféllyel, menyasszonytánccal, tánccal. Hú! Ezer éve nem táncoltam ennyit Kép Nem mintha tudnék Kép
Ezalatt a gyerekek különböző felállásban vigyáztak Tomira Kép Nagyon jól elvoltak, nem volt semmi probléma. Ja, és Tomi szót fogadott mindenkinek Kép

Norci: Vilinek hogy megy a kiszállás a Corában a bevásárló-kisautóból ? Tomi néha simán kiszáll, máskor meg alig lehet kiszedni belőle békésen. Olyan jó volt látni Titeket a Corában Kép Csak nagyon siettünk Zsófival, így is eltartott vagy másfél órát a bevásárlás Kép Nagyon szófogadó Vili a sétáitokon Kép

Zsuzsi: magamra idő ??? az meg mi??? Kép apával is leginkább csak "megbeszélünk" Kép

Nyuszimanó: és ma mi újság???

Szilvi: Tomi meg ma ment neki teljes lendülettel az asztal sarkának Kép Jól néz ki a bal arca Kép

Zsuzsi: jó egy ilyen kíváncsi szomszéd Kép

Laura: Kép Kép Kép nem tudok mit mondani Neked. Nagyon szomorú ez az egész történet Kép

Andi: drukkolok Neked, hogy jól sikerüljön a munkakezdésed !!! Nem lesz könnyű Neked sem Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Nyuszimanó
Úgy izgulok, hogy mi a helyzet, valaki szóljon már!!!!!

Zsuzsi
Ne foglakozz másokkal, csak magaddal, senki nem szülhette meg Dórit helyetted és rengeteg dolgot nem fog senki helyetted végig küzdeni, úgy hogy csak nyugodtan tartsd fenn a jogot magadnak hogy addig szoptasd amíg akarod!!!!
Minden nőben van szerintem némi zavar hogy a melleit egyszer úgy nézze mint egy szexuális tárgyat, máskor mint egy gyermeke táplálására használandó dolgot, és minden egyéb alaklomal, mint a saját testrészét.
Én úgy látom sokan vagyunk úgy hogy miután szoptattak már másként értékelik a testüket ez nomális dolog,de sajnos mindenki csak saját maga tudja ezt magában letisztázni!
Szomszéd:
Ahogyan már valaki írta is, ha nem akarod megbántani mondj valamit, ha mindegy akkor mond meg neki hogy semmi köze hozzá.
Nekem az anyósom volt ilyen, szerintem még jegyzetelt is mikor hová, meddig stb.....
Már csak két hét és utaztok, mintha a napokban, írtad volna hogy mi a terv és már itt is az indulás, de jóóóóóó!
KépKépKépKép
Henke
Jó utat, biztosan minden rendben lesz, és tudsz is pihenni egyett végre!!!!KépKépKépKépKép

Andi
De örülök, hogy írtál,KépKépKép persze nincs túl sok időd gondolom, most már még kevesebb lesz, de te tutira megszervezed hogy minden rendben menjen!
Jó munkakezdést, és kedves munkatársakat neked!
Az biztos hogy nehéz hogy korán kell menni, és ki hozza el a lányokat ha nem érsz rá?
Luca nagyon ügyi nagy bölcsis lett látom!KépKép

Bogancsi
Te meg csak ropod a táncot amíg én takarítok mint a szél.....de jó neked, én is szeretek ilyen esküvőre menni.KépKép

Laura
Köszönöm az elismerő szavakat, csak irulok és pirulok, igazán.....KépKép
Szomszéd:
Egy dög.KépKépKép
Ez van, sok ilyet ismerek, undorító az az álláspont hogy ha megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is!!!
Nehéz helyzet az biztos, bár én most nem értem hogy maradnál anyukádékkal /apukád miatt/ vagy sem, vagy külön bejáratú ház rész lett volna kialakítva?
Azért az a nyolc milla jó alap esetleg egy kölcsönnel lehetne egy jobb lakást venni, vagy ez most nem járható út?
Nincs olyen hogy kéritek az osztatlan közös tulajdon felosztását jogi úton?
Vagy olyan hosszadalamas?
Nem lehet legalább valami nagyon tudományosnak ható halandzsával átejteni amíg aláírja a papírokat?

BSzilvi
Szegény Petike még a szívem is összeszorult ahogyan néztem a sebes kis fejétKép, aranyosan mosolyog különben.KépKépKép
Az orvosok sajna ált. ilyenek attól, hogy ő tudja hogy valószínűleg semmi komoly, nekem honnan kéne kiszopnom a kisujjamból????

Köszi, de vettünk egy ülőgarnitúrát már meg egy ágyat és némi kiegészítőt, sőt holnapra a függönyöket is megvarrják....

Ha nem esik KÖLTÖZÜNK végre, de amilyen mázlim van tutira szakadni fog, én meg már holnapra kihívtam az antenna szerelőt a UPC-miatt kell......
Lehet hogy a TV-megy mi meg maradunk?

Ha sikerül biztosan nem leszek egy darabig, ha nem akkor még jövök, most megyek még dobozolni!

dzsili

Sziasztok!
Mi még mindig egyben a babóval, szerintem majd derült égből villámcsapásként indul meg az egész, mint anno DoncivalKép

Dzsili!
De jó, hogy költöztök! Akkor már ilyen jó állapotban van a ház? Milyen messze lesz a mostanitól?

Henke!
Szerintem simán menj el Innsbruckba, de biztosítást tényleg érdemes kötni. Az itteni egyik ausztrál ismerősöm a kiírás előtti héten utazott a párjával Párizsba egy hosszú hétvégére. NA őt már mindenki hülyének tartotta, de ő mégis elrepült, azt mondta, érzi, hogy nem fog még szülni, és neki lett igaza. Te meg még milyen messze vagy a kiírástól, szóval ne félj, a lényeg, hogy ahogy érzed, úgy cselekedjKép

Cory!
Hogy telt a hetetek? Tudsz valamikor te is pihenni?

Magunkról még annyit, hogy kezd csillapodni a viszketés, a testem már abszolút nem viszked, csak a tenyerem meg a talpam, valószínűleg a vizesedés miattKép de már így kibírhatóKép
Puszi, megyek alukálniKép
Nyuszimanóék 40+2
nyuszimano

Sziasztok!

Köszi a kérdéseiteket. Hannával voltunk dokinál a Madarász utcában, ott azt mondják műteni kell, úgyhogy viszem a gyereknőgyogyihoz, aztán majd meglátjuk ő mit mond.

Henke! Szerintem is menjél kirándulni, csak nagyon vigyázz magatokra.

Cory! Jól vagytok?

Andi! Sok sikert a munkakezdéshez. Én már kezdek belerázódni csak az a furcsa, meg rossz hogy a hétvége sem pihenésről szól. Szinte minden házimunka, mosás, vasalás ilyenkorra marad.

Nyuszimanó! Azért ez már nem lesz akkora villámcsapás mint Donci volt anno.KépKépKép

Dzsili! Jó költözködést. A dobozokat meg majd ne dobd ki, nagyon jó szekrényt vagy polcrendszert lehet építeni belőlük.Kép

Laura! Kép

Márti! Ti merre vagytok?

Gorsi, Zafi! Ti is jól vagytok?

Bszilvi! Puszi Peti bibijére.

Lányok nincs köztetek könyvelő? vagy könyvelő ismerős a 3.kerületben?

Na megyek van még egy kis dolgom aztán alvás.

Tikk
tikk

Nyuszimanó!
Neked további antiviszkető és szülésindító drukkok Kép Kép Kép
Azért jó, hogy múlik a viszketés!

Dzsili!
Hajrá költözés! Drukkolok, hogy jó időtök legyen! Lehet te már költöztél volna, de meglátod mennyivel jobb lesz így költözni, ahogy a párod akarta, hogy szinte minden meglesz! Ezt a lakást ugyan felújíttattuk mikor beköltöztünk, de pár dolog utólag maradt pl. most cseréltünk a nyáron radiátorokat, de közben helyenkét elszakadt a tapéta, a toldások a radiátorcsőben nincsenek lefestve, stb., szóval mindig van valami, egy házban méginkább így lehet.
Remélem az új ház, új élet hatására a pároddal is nagyon jó kapcsolatod lesz.
A bútor rendelés, igen általában hat hét, de nem az üzletpolitikájuk rossz, csak egyszerűen így éri meg nekik az egész, mivel a Kika, Sconto bútorok zöme szinte nincs is Magyarországon raktáron, hanem
külföldről főleg Lengyelországból hozzák és a szállításnak van egy átfutási ideje. Másrészt összevárnak annyi rendelést, hogy megérje elindítani a kamiont. Mi is vártunk a szekrénysorunkra, de megérte Kép

Bogancsi!
Jaj bocsánat, hogy hirtelen meg sem ismertelek, csak nem esett le, hogy ki köszönhet rám, ill. Vilire a Corában, nem gondoltam volna hogy két találkozás alkalmával ilyen könnyen felismered Vilit Kép És még egy mentség, mikor találkoztunk nyáron mindig napszemüvegben láttalak.
Nagyon helyes Zsófi. Én meg lányos zavaromban elfelejttem bemutatni a nővérem kislányát, Pannikát. Vitya is ott volt, csak ő rendes bevásároló kocsival ésa listámmal száguldozott körbe, míg én a gyerekholmikat böngésztem Kép
Kiszállás megy Vilinek, mert a végére elunja, ezt ugye nem kell hajtani, minta bébitaxit, sőt előbb kiszáll, mint hogy én szeretném.

Andi3!
Drukkok a munkához Kép lakás nálunk is szalad folyton, ha ez vígasztal. Most hogy örkké kidőlök Vilivel különösen.
Remélem azt a két napot sikerül megoldanod!

Solya!
Én meg azt álmodtam, hogy már két gyerekes anyuka vagyok és a kistesóra rászólok, hogy Flórián Kép Ezekszerint fiú? Eddig ez a név fel sem merült, most egészen megtetszett Kép , csak Vitya nem túl lelkes érte Kép

Laura!
Persze, hogy meghallgattunk.
Apukád Kép , szomszéd Kép
Van abban valami, amit Dzsili írt, hogy azzal a 8millával+hitellel, már lehet mit kezdeni. Persze ha kertesházban éltetek nyilván nem szívesen mentek pl. egy panelba, de bizonyos kényszerhelyzetekben az ember alább adja az igényeit. (Mi is inkább élünk panelban egy jó (darabig), mint bármelyikünk szüleivel együtt, nincs velük semmi bajunk, de nekünk így jobb)

Zsuzsi!
Szomszéd Kép Nekem elég sajátos technikám van erre, ha éppen olyan kedvemben vagyok akkor mondok valami meghökkentő baromságot, olyat amire épp abszolút nem számítanak, tuti nem kérdeznek többet.
Nagyon édes lehetett Dorka, ahogy nézte a csillagokat.

Edit!
Gyerekkoromban én sem bírtam az autót.

BSzilvi!
Peti esése, gyerekorvos Kép

Heni!
Jó nyaralást!

Rólunk még annyit, hogy kezdek rosszul lenni, ill. nem hánytam még mindig, de reggel és este hihetetlen hányingerem van, a folyadékot alig bírom magamba gyűrni Kép , de igyekszem. Napközben, főelg ha sokszor keveset eszem (kívülállók szemével folyamatosan) akkor egész jól vagyok. Azért kérek drukkokat, hogy ne legyek rosszul, főleg annyira ne, mint Vilivel, mert egy darabig egyáltalán nem lesz segítségem. Anyukám lábát fogják műteni, szóval inkább nekem kellene majd segítenem.

Jó hosszú lett, bocs.
Jó éjt!

Norci
norci

Sziasztok!

Először is... kicsit késve, de BOLDOG SZÜLINAPOT BEA! KépKépKépKépKép

Tikk
Akkor ezek szerint igaza volt a dadus néninek.. bár nekem az jutott eszembe, hogy hogy jutott el odáig, hogy megnézze? Hisz minket úgy okítottak, hogy csak óvatosan, és nem belepiszkálni... azóta próbáltam megnézi, Csengussal minden OK e, de nem jutottam el odáig...

Henke
Annyira örültem, hogy bejöttél KépKépKép Köszi!! KépKép

Dzsili
Sok sikert a költözéshez KépKépKépKépKépKépKépKép

Bszilvi
Jajjszegény Peti... de jó, hogy nem érte nagy trauma Kép

Laura
KépKépKépKépKépKép grrrr... küldjek egy kis jóóóó lábkitörős varázst a kedves új szomszédotoknak? .. eddig 2x bejött... sajna az egyiket visszavontam, még aznap rendbejött a lába... Kép

Andi
Hát nem irigy-irigy a hajnalok-hajnalán kelésért KépKépKépKép De sok-sok erőt hozzá!!! .. a lányoknak is ... Kép

.. képzeljétek, kiderült pénteken, hogy csak eddig a félévig kaptam halasztást az államvizsgára.. úgyhogy okt. 31-ig le kell adnom a szakdogám .. mondanom sem kell, az álomkóros-émelygős-40fokban nem haladtam vele túl sokat KépKépKépKépKép .. aztán novemberben még valahogy le kellene tennem egy orosz lektorátusit...
Nincs valakinek olyan orosz könyve, amiből a legelejétől vannak a dolgok?... 14 éve voltak utoljára orosz óráim, és hát akkor sem volt valami színvonalas .. (mint ahogy az előtte lévő 8 évben sem....)

.. most épp azt kutakodom, hogy hány nap tanulmányi szabi jár ezekre (nyelvvizsga, szakdolgozat, államvizsga)... mert azokat rögtön kiveném... és a rendes szabimal együtt (a pofátlanult számolttal Kép) talán már nem is kellene bemennem dolgozni... Na ez egy igen nagy pozitívuma lenne a dolognak KépKépKépKépKépKép ... A tanulmányi szabi mindenképp jár, mert engem az ELTE, mint munkaadó kötelezett arra, hogy elvégezzem Kép Örök hála a közgyűjteményi tv. készítőinek KépKépKépKépKépKépKép

Pár szó CSengusról
Őrületes tempóban fejlődik a beszéde... nem épp magyarosak a mondatai, de érthető Kép .. olyan szavakat tud, használ, hogy csak lesünk.. elkezdődött a fél másodpercenként feltett mi ez? időszak... KépKépKépKépKép .. még bírjuk Kép
Kapott egy macis harisnyát... alig lehet róla leszedni... (pelusozáskor sem engedte Kép).. úgyhogy most egész 7végén totál kislány ruciban közlekedett... tünemény! KépKépKép... meg egy elképesztő kis rafinált macsek.... Ma úúúgy kiröhögött minket, hogy csak na... becsapott a kis drága... úgy csinált, mint aki elaludt az auutóban... félre bicsaklott fej, tátott száj, bamba kép... Aztán amikor arról beszéltünk, hogy na, most hogy fogjuk majd bevinni... hát kiröhögött minket!!!... ébren volt a kis rafi... jól behúzott minket a csőbe Kép

.. na megyek, mert még itt vagyunk a szüleimnél... délután nem akart elaludni, csúszott az egész nap...

... jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok Lányok!

Bogancsi: Tominak gyógyik mennek a bal arcához: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Andi: drukkok mennek neked a munkakezdéshez, nem lesz könnyű. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Dzsili: anyukáméknak építettünk volna plusz két szobát a földszinten, az emelet és a tetőtér lett volna a miénk. Így tudtuk volna anyukámmal együtt, apukámtól pedig külön lenni.
Hitelt nem tudunk bevállalni, így is rengeteg a fizetnivalónk. Még utoljára kifaggatunk egy építészt és egy jogászt, hátha van valami remény.
A költözéshez drukkok mennek! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Rebi: te ilyen boszorkány vagy? Kép Kép Kép Nyakkitörős varázst nem lehet kérni? Kép De beérem a lábkitörőssel is, küldj neki, kérlek. Kép
Édes lehetett Csengus, ahogy becsapott benneteket. Most még csak nevetgélünk az ilyesmin... Kép

Képzeljétek, mire tanítom Romit... Kép
Apa ma elmesélte, hogy gyerekkorában eltörte a kulccsontját, mert felborult a szánkójával és keresztülment rajta egy másik gyerek, szánkóstul. Nekem kicsúszott a számon, hogy: fúúúúúú, az sz*r lehetett. Ezek után Romola percekig azt ismételgette, hogy fúúú sza, fúúú sza, fúúú sza...

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

A szokásos hétfő reggel van, nincs órám csak 10-től. Igazából csak olvasgatni jöttem és mivel találtam valamit ami néhány embert érinthet szólik, hogy Mávosok, nézzetek be a Máv-os topikba valami gáz van Herczeg körül. Csak azért szólok, mert talán mindannyian nála vagytok, Beja, Zafi!!?

Mindenkinek szép napot

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szilvi
Peti kobakjára gyógyok mennek!Kép

Bogancsi
Tomiéra is.Kép

Andi
Sok sikert a munkakezdéshez!Kép Ki viszi végül a gyerekeket arra a 2 napra?

Tikk
Műtét: Kép
Köszi, jól vagyunk. Igaz, a múltkor elszóltam magam rosszullét ügyben, de továbbra is kibírható.

Laura
Sajnálom, hogy nem lehet beszélni a szomszéd fejével.Kép

cory
Jól vagytok?

Norci
Rosszullétek ellen: KépKépKépKépKépKép

Nyuszimanó
Szülésindításra: KépKépKépKépKépKépKép

Peti igazi puszit ad, nem nyelveset.Kép Reggelente olyan kis bújós, hogy tisztára elolvadunk.Kép

Úgy hiányzik a tali!

Üdv: Gorsi
gorsi

Lányok! Elég sz@rul vagyok mostanában, most már hányok is, ezért is nem jövök, ne haragudjatok!

Igazából csak ma beleolvasgattam a topicokba és láttam mi van Hannával:
Tikk! Nem kell megműteni, elég egy bizonyos kenőccsel kenegetni! Annak az anyukának a neve Hajni és ha máshol nem, akkor a MÁV-os topicban tutira megtalálod a nevét. Két kislánya van és most jön a 3.
Ő tud neked nagyon-nagyon jó gyereknőgyogyit ajánlani! Csak mert nem mindegy, hogy műtik-e szegény Hannát, vagy csak kenegetni kell.

Minden hányósnak részvétem! Kép
Puszi!
Menta++
menta

Sziasztok!

Elolvastam a Mávos topikot és nekem nagyon ferde a történet.
Már régen terjengtek rosszindulatú pletykák H-ról (igaz a hozzászólásból nem derül ki melyik H...). Leginkább az orvosi körökben támadják, mert híve a természetes szülésnek, nem sürgeti a kisbabát, számos híresség nála szült, általában szeretik a kismamák.
Ha igaz is a történet, szerintem egy ember nem lehet felelős ennyi mulasztásért, hiszen szülésznők is vannak ott a szülésnél, a műszerek is mutatják, ha van valami komoly veszély. Szóval ha hibázott is volna valaki itt, akkor nem egy ember, hanem többen. Ezt meg nem hiszem el.
Remélem semmi komolyabb dolog nem történt és továbbra is bízhatunk a Mávban.
A Mávos topikban kérdezte valaki, hogy kinek lenne érdeke megtépázni H. doki hírnevét és a Mávot. Szerintem sajnos nagyon sokaknak van érdekében, hogy a Mávban kevesebb szülés legyen, esetleg a Mávos dokikhoz ne menjenek annyian.
Ha igaz a történet, akkor szerintem van olyan karakán ember H., hogy bevallja, hogy egy retteneteset hibázott. Sajnos ez nem olyan egyszerű, gondolom belső vizsgálat van most, addig hírzárlat. nemcsak a doki érdekében, hanem a kórház miatt is...
remélem kiderül, hogy H. doki érintett-e és egyáltalán történt-e valami.

Üdv: zsu
zsu26

Zsuzsi: én ismerek olyat, aki holnapra van kiírva Herczeghnál, és azt mondták neki a mávban, hogy ő nem dolgozik ott. Most keres új dokit Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szia Cory!

Magatokról is írj!!!Kép Hogy vagytok? Hogy vannak a szépfiúk? Kép

H.doki: Ez borzasztó, mi történhetett?????? Értetlen vagyok teljesen. Egyszerűen nehéz elhinni, hogy valaki ilyen nagy hibát kövessen el, akinek ennyi gyakorlata és elégedett betege van. Az ismerősöd is megvolt vele elégedve, nem de?
Szerintem H. viszi el a balhét, tuti, hogy többen hibáztak, de még mindig nem hiszem el, míg nem tudom az igaz történetet.
Borzasztó, ha ilyen tényleg megesett.Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi: azt nem tudom, pontosan mi történt a kórházban, és azt gondolom, ezt soha nem is fogjuk megtudni pontosan.

Fiúk jól vannak, híznak.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Az elmúlt ca. 3 órát nyomozással töltöttem Herczeg ügyben és teljesen tanácstalan vagyok!KépKépKép Jövő hétfőn mennék hozzá, de már nem tudom, mit tegyek!KépKépKép

Sokmindent akartam írni, de most ezzel van tele a fejem, majd később!

Tikk, köszi, hogy szóltál, meg az érdeklődést is, jól vagyunk, csak tele vagyunk mindenféle gondokkal, ez a dr.H. ügy már csak az utolsó csepp ama pohárkában!KépKépKép

Zafi
zafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?