Új privát üzeneted érkezett!

Kona, Mushuka

Nem tudom, de nekem azt mondták a kórházban, hogy igény szerint szoptassak, és ne tartsam be a 3 órát! (Tehát egyetértek!) Bár Bence az elején besárgult, és azt mondták, hogy 2 óránként próbáljam etetni, de éjjel hagyjam békén! Szerencsés vagy, Kona, hogy Noémi csak 2-szer ébred fel, hagyd, hagy aludjon!Gyönyörű a kislányod! :D

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtatást:)

Kép
kona

Sziasztok!

Már régen írtam, azóta sokminden történt veletek és velünk is. :)

A hozzátáplálást mi 4 hónapos kor után kezdtük el a védőnő javaslatára, persze sokáig csak almát kapott. Most már sokmindent eszik, főzelék, gyümölcs, nagyon szereti, remélem, ebből később nem lesz gond. Gergő szép nagy baba, 3 hete volt 9,9 kg és 72 cm - akkora méretei vannak, mint egy egyévesnek :). Egy nap 5x eszik, ebből 3 tápszer, 1 gyümölcs, és 1 főzelék.

Az alvás mostanában problémás, lehet, hogy a foga miatt. 7hetes kora óta végigaludta az éjszakát, de 3 hete nagyon rosszul alszik, egy éjszaka 5-6x is felébred. Én a fogra gyanakszom...

Járuk babamasszázsra, nagyon szereti. Már máskor is észrevettem, hogy nagyon szereti a többi babát, ez itt is így van. Két kislány van még a csoportban, velük is állandóan huncutkodik.

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Catwoman!
Szép nagy baba Gergő,szerintem Dani is lesz ekkora súlyra 6 hónapos korára.Ő most 8kg körül van,70-71 cm.A 74-es rucik jók rá. fognak más jelei is vannak.Nem sír fel hirtelen élesen?Hígabb kaki is lehet,láz...Annak idelyén írtad,hogy köhögött Gergő.Milyen jellegű volt a köhögés?Alvás közben is köhécselt?Volt láza?Azért kérdezem,mert Dani néha köhécsel,de úgy néz ki,mintha a nyála lecsurogna a torkára,és azért tenné.Nem sűrün csinálja,ha alszik,egyáltalán nem köhög.A mi védőnőnk azt mondta,hogy 6hónaposan kezdjük el a hozzátáplálást...Ebben is mások a vlemények ezek szerint,aztán az ember nem tudja,hogy mivel csinál jót,vagy rosszat a gyerekének...Dani is folyamatosan új szokásokat vesz fel.Kiskorában látni sem akarta a kiságyát,most már napközben is követeli,ha aludni akar,hogy tegyük be.Este 8 körül szintén,és szépen el is alszik.Engem csak az zavar,hogy lusta.Már a pocakomban sem volt egy aktív baba,és most sem,már hasra tud fordulni,egyik irányba,de csak akkor csinálja,ha neki éppen kedve van hozzá.Ez normális????
Mushuka

Kép
mushuka

Szia Soja!Boldog 4 hónapot Boginak!Már igazi hölgy lehet!Hogy vagytok?Mostanában nem látlak a topikban. :( Remélem minden ok nálatok.Ja!37.1(levonva)ugye még normális a babáknál?Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Mushuka, köszi a köszöntést. Minden rendben van velünk, csak kicsit megnőtt a forgalom nálunk, jönnek a látogatók, és így kevesebb időm van /amúgy sem volt sok :)/
A babáknál 38-tól kell láznak tekinteni, mivel magasabb a testhőmérsékletük,legalábbis én így tudom. Az biztos, hogy Boginak is szokott ennyi lenni, mégsincs semmi baja. Danika nagyon gyorsan fejlődhet, szép hosszú, és nagy súlyú baba. Mi most vagyunk kb. 62 cm, és 7 kiló körül. De szerdán megyünk oltásra, akkor pontosabbat tudok.
Catwoman, szerintem Gergőnek semmi baja nem lesz. Éppen ma mesélte egy ismerős, hogy ő kétszer ad már csak tápszert a 7 hónapos babájának, reggel és este, a másik három étkezést főzelékkel, gyümivel helyettesíti. Én is azért szeretnék neki egy nap legalább egyszer valamit adni a tejcsi helyett, hogy a széklete meginduljon. Megfigyeltem, hogy ha glicerinkúpot használunk, akkor pár perc, és jelentkezik is az eredmény. Ilyenkor szinte egyészben kijön a kúp is. Ugye így nem lehet magához a kúphoz hozzászokni? Végülis csak az ingert adja. Vagy nem?
Mindenkinek üdv, puszi: Soja

Kép
soja

Még valami: lehet, hogy elég lenne valamilyen gyümilé?

Kép
soja

Sziasztok Péterfys Anyukák!

Én is egy sorstárs vagyok. 1 hetem van szülésig és bevallom őszintén eléggé izgulok.
Néhány bíztató szó jól jönne. :D

Ha minden igaz, Orbán doktor fogja világra segíteni a kislányomat...
tudja esetleg valaki, hogy mennyire EDA párti orvos ő?
Nem szimpi nekem ez az EDA ugyanis, pedig tudom, hogy a Péterfyben előszeretettel adják a szülő nőknek és rutinosak is benne...
EDA nélkül nagyon szörnyű???

Szép napot!

a parázó kismama :D
lilla*

sziasztok!
hétvégén egy "próbariadó" miatt volt szerencsém megtekinteni majdnem élesben a Péterfy szülőszobáját :)
nagyon kedves és profi volt mindenki, egyáltalán nem éreztem magam kellemetlenül, h nem volt fogadott orvosom (talán még jó is, h így nem kellett senkit feleslegesen becibálni hajnali 4-kor :))
kiderült, h csak erős jóslófájásaim voltak, de a méhszáj még nem nyílt, így péntek du hazaengedtek
arra jó volt ez a tanulmányi kirándulás, h megismertem egy pár dokit, szülésznőt, nővért, megismerkedtem a kórházi szokásokkal, stb.

Lilla!szerintem a dokit magát kéne megkérdezned az EDÁ-ról, nem? AMikor benn voltam épp egy edá-val szült anyukával voltam egy szobában, ő nagyon meg volt vele elégedve, azt mondta, a szúrás sem fájt, és a tolófájásokat érezte, de nem fájdalmasan, mert úgy adagolták.
amúgy én nem vagyok EDA párti, és úgy gondolom, h nem fogom kérni, csak ha nagyon elhúzódik a szülésem és már végképp nem bírom

Kép
samu2007

Szia Samu2007!

Köszi a tippet! A dokit természetesen már kérdeztem, de "csak" az előnyeit és a hátrányait mondta el, ill. hogy az én döntésem lesz....
lilla*

Lilla

Bár én két éve szültem a kisfiamat, Bencét, a végén kértem EDÁ-t. Úgy beszéltük meg az orvosommal, hogy nem fogom kérni, de másfél nap vajúdás után már olyan fáradt voltam, hogy bejött az osztályvezető főorvos, és rábeszélt! Úgy nagyon fájt, így kibírható volt. Nem éreztem semmit, míg beadták, csak az volt a rossz, hogy utána már nem kelhettem fel!
Beszélj a dokival, és mondd el, ha azt szeretnéd, hogy ne kapjál! Ne felejtsd el: Ő VAN ÉRTETEK, ÉS NEM TE ŐÉRTE! Drukkolok Nektek, és írj még!

Kép
Kép
hannablanka

Szia Soja!Szépen fejlődtök!Mi tegnap voltunk nefrológsnál,és bár nem találkoztam a doktornővel,mert csak a papírokat nézte meg,elküldte Danit veseizotóp vizsgálatra.Március 12-én kell menni,reggel 8-ra a Heim Pálban betesznek neki egy branült,amin keresztül kapja a kontrasztanyagot,utána 9-re a Radiológiai Klinikára megyünk,ahol egy vákummatracba teszik,és röntgenezik a veséjét,hogy hogyan üríti a kontrasztanyagot.Többször megcsinálják neki.Már most félek tőle.Addig a 4hós oltást nem kaphatja meg.Kiváncsi leszek a vizelettenyésztés kontroll eredményére,ami csütörtökön lesz meg.Nem szeretném,ha olyan eredményt kapnánk,hogy operálni kell :( Csak azt nem értem,hogy a pocakomban is nézték a veséjét,és az összes eredményen azt írták,hogy mindkét vese szerkezete szabályos.??????Nem hiszem,hogy születés után 8 héttel alakult ki neki ez a vesemedence tágulat!De nagyon sok gyerek volt ott,volt egy aprócska 8 hetes baba is,nagyon pici volt,úgy nézett ki,mint egy kisnövésű újszülött.Dani nagyobb volt nála,amikor megszületett.Szóval,kicsit el vagyok keseredvemert sajnálom a Lurkót...Vigyázzatok Magatokra,puszi

Kép
mushuka

Mushuka!
Ne félj, nem lesz semmi baj, Danika erős baba, nemsokára már el is felejtitek az egészet. Szurkolok, és írj majd, ha van valami. Mi ma voltunk a 4 hós oltáson, elég jól tűrtük.
Lilla, én is úgy indultam neki a szülésnek, hogy csak a lehető legtermészetesebb legyen. Aztán mégis kértem EDÁ-t, és nem bántam meg. Éreztem a fájásokat, de nem annyira, hogy elfáradjak tőle. Szerintem nagyon szupi, hogy van egy ilyen lehetőség, mert miért szenvedne az ember, ha így is lehet. Szerintem ez a babának is jó annyiban, hogy hamarabb kibújik, így nem fárad el annyira ő sem, és nem nyomódik össze. Nekem a 3. nyomásra kint volt az egész baba, és azóta is sokszor csodálkoznak, ha elmondom, hogy természetes úton születetett, mert annyira szabályosan kerek a kis fejecskéje. Szóval nekem megváltozott a véleményem az EDÁ-ról. Természetesen ezt mindenki maga dönti el, és menet közben is meggondolhatod magad általában. Sok sikert, és fájdalommentes szülést /vagy így, vagy úgy :)/ Még valami, az orvos nem beszélhet rá, ha te nem kéred, magad döntöd el, ő csak tanácsot adhat ebben az ügyben.
Puszi:SOja

Kép
soja

Sziasztok!

Mi is elkezdtünk babamasszázsra járni. Eddig is masszírozgattam itthon Noit, de társaságban, 4 másik babával együtt már egészen más a dolog. Nem gondoltam volna, hogy ennyire el tudja varázsolni az én kis Tündérkémet egy pár hónappal idősebb fiúcska :wink: A 4 másik baba közül az egyik végig sírt (szerintem éhes volt, de az anyuka valamilyen megfontolásból nem etette meg, hanem csak teát adott neki, és azt is csak akkor mikor már kerek egy órája sírt szegény baba. Pedig a védőnéni többször is kérdezte, hogy biztos,hogy nem éhes???), kettő nagyobbacska szépen elvolt, velük már inkább az volt a gond, hogy mászkáltak volna, nehéz volt őket egy helyben tartani. Egy Noival egyidős kisfiú jól tűrte az egészet. Noi pedig már tudta mikor mi jön, és csak csodálkozott nagy szemekkel, hogy ezt nem ilyenkor szoktuk, és nem társaságban..... De nagyon jó volt kimozdulni, és más anyukákkal találkozni :D

Catwoman, ti hova jártok és milyen fajta masszázst tanultok? Nálunk a védőnénik szervezik, teljesen ingyenesen, és egy-egy turnus 4 alkalomból áll. És a Shantala féle indiai masszázst tanuljuk.

Kép
kona

Sziasztok!

Mushuka!
Danika is szép nagy baba, szerintem 6 hónapos korára lekőrözi majd Gergőt. Most hétfőn megmértük Gergőt a masszázs után: 10,3 kg és 74 cm :). Én már 80-as body-t vettem neki a múlt héten :wink: .
Nagyon valószínű, hogy Gergő tényleg a foga miatt nem alszik mostanában éjjel rendesen, mert álmában élesen felsír, úgy ébred. Ráadásul 2 napja éjjel belázasodott (38,4 fülben mérve), de mivel semmi más baja nem volt, gondoltam, hogy ez is a foga miatt van. Hamarosan már ki fog bújni az az első fogacska, de Gergőnek felül jön először, jobb oldalon, ott már nagyon fehér az ínye. Szerintem 1-2 nap, és tényleg kinn lesz :) .
Amikor Gergő köhögött, volt, hogy éjjel álmában is köhögött. Hurutos köhögése volt, kapott köptetőt is. Láza csak egyszer volt akkor a megfázás miatt, de a köhögés elhúzódott 3 hétig. Nekünk emiatt csúszott a 4hós oltás.
Danikával jártok még gyógytornára az izomzata miatt? Szerintem a veséjével nem lesz gond, a vizsgálat miatt se aggódj! (Tudom, könnyű mondani, és is biztos aggódnék).
A hasra fordulással kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a fiúk lustábbak. Gergő 3,5 hónaposan fordult először hasra, de az első alkalom után 1 hetet vártam, mire megismételte a produkciót. Sokáig neki is csak az egyik irányba ment, szerintem 5 hónapos is volt már, amikor a másik oldalra is sikerült megfordulnia.

Lilla*!
Az EDA-val kapcsolatban: amikor én szültem, nekem kellett szólnom, hogy mikor kérem. Én is - mint szerintem a legtöbben - úgy indultam neki a dolognak, hogy nem fogom kérni, de aztán nem bírtam, és mégis kértem. Nem bántam meg. A szúrás egyáltalán nem volt vészes, és utána a fájdalmak elviselhetőbbek lettek. 12 órás vajúdásom volt, még így is nagyon kimerültem a végére. A kérésedet mindenféleképpen tiszteleben kell tartania a dokinak, majd beszéld meg vele, hogy szeretnéd.

Soja!
Bogi baba is szépen növekszik, csak így tovább!

Kona!
A babamasszázst nálunk is a védőnők tartják, és itt is ingyenes. Nekünk 5 alkalom van, de nem tudom pontosan, hogy milyen masszázs, majd megkérdezem. Mi hárman vagyunk a csoportban (a 4. baba nem jött), Gergő és még 2 lány. Az egyik kislány szintén 6 hónapos, a másik kisebb, csak 4 hós. Nálunk is gyakori - fóleg Gergőnél - hogy mindig hasra fordul, és mást csinál, mint amit kellene :? .

Catwoman

Kép
catwoman

Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2008. május 5. Millenáris Park

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.

Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.
nováky_rita

Szia Catwoman!
Köszi a bíztatást,remélem,hogy tényleg nincs nagy baj,mivel méhen belül nem látták még neki a tágulatot.Jó kondi kell Gergőhöz :D Szegény,ha élesen felsír az tuti fog.Daninak is valószinü fent fog kibújni az első foga,fent éles neki,és a kezét is és persze minden mást,ami a kezében van,a felső ínyéhez dörzsöl,ezerrel nyáladzik,és már egyszer-kétszer Ő is felsírt élesen,igaz nem éjjel,hanem az esti órákban.A Dentinox csodákra képes nálunk.Tornára még járunk,szerintem sokáig kell neki,de minden alkalom után több dolgot csinál.A hasrafordulást most Ő is szünetelteti,inkább hason fekve próbálja kinyomni magát.Majd beindul nála is...Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Tegnap megtudtam a vizelettenyésztés eedményét,negatív :D .Ettől függetlenül kell az izotópiás vizsgálat,remélem nem kapunk rossz eredményt.Puszi

Kép
mushuka

Mushuka!

Na, legalább már ez megvan, és itt minden oké!
Kitartás, a másik vizsgálaton sem lesz gond! :D

Catwoman

Kép
catwoman

SZiasztok!
EZ jó hír Mushuka, csak így tovább! Nem lesz semmi gond, puszi nektek!
Mindenkinek jó hétvégét! Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a bíztatást.Ma Daninak nagy napja lesz,ugyanis ma lesz a keresztelője.Ettől az időtől teljesen bekómált éjszakára,még enni sem kelt fel,reggel fél 7-kor már úgy etettük meg,hogy ne legyen baj a keresztelőn.Kiváncsi vagyok,hogy mennyire fogja/vagy nem / élvezni.Kicsit izgulok.Majd megírom,hogy mi volt.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Dani hogy bírta a keresztelőt? Egyébként hogy vagytok? Mi alig aludtunk valamit az elmúlt három éjjel a nagy szél miatt, Bogi nyűgös volt. Még mindig nem tudom, hogy fogom azt elérni, hogy egyszer végigaludja az éjszakát :? Mondjuk már furcsa is lenne ... Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Megvallom,én jobban izgultam a keresztelő miatt,Dani szuper volt.Nézelődött,aludt,teljesen jól bírta.Megható volt.A front miatt 2 napig mi is nagyon nyűgösek voltunk,ingerültek,üvöltősek,alig vártam hogy ideérjen a szél.Amikor már itt volt,teljesen nyugodtak lettünk,a vihar kellős közepén aludt egy nagyot.Van egy könyvem amiben azt írják,hogy az anyatejes babák rosszabbul alszanak éjszaka,mint a tápszeresek.Ennek érthető magyarázata van,ha jól belegondolunk.Ha ez vígasztal,18 évesen sem fogja átaludni az éjszakát,de akkor már más miatt...Addig van ideje,és le fog szokni róla.Dani is kel éjjel,egyszer.Hasrafordul,és kinyomja magát.Édes,nagyon tud örülni a sikernek. :D Kitartás,szerintem még visszasírjuk ezt az időszakot!Puszi,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Mushuka! Nagy gratuláció a keresztelőhöz. Van esetleg fotó a nagy eseményről? Csak azért kérdem, mert Noibabának mi is hasonló dolgokat tervezünk áprilisra:)

Ma voltunk a 2 hós oltáson (plusz kapott Rotarixet meg Neisvac C-t is). Én nem is gondoltam eddig, hogy tud sírni, de most aztán bepótolta az elmúlt heteket. Szegénykémnek legalább 15-20 percig potyogtak a könnyei :( Már engem is leültettek, nehogy rosszul legyek, amiért sír a kislányom..... :( Szerencsére megnyugodott amint kimentünk a rendelőből. Remélem, nem fog belázasodni este.....

Kép
kona

Szia Kona!Lesznek képek,de erre a topicra még sosem sikerült feltennem képet.A másik oltást mire kaptátok?Arról nem is hallottam még.Nekünk a 3-om hós oltástól hőemelkedésünk volt,éjszakára kapott kúpot,reggel is meleg volt,akkor is kapott kúpot,és rendbe is jött.Dani is ma kapott oltást,meg Rotarixet,még nem érzem,hogy lázas lenne.Mi is kieresztettük a hangunkat,annyira,hogy nem hallottuk amit a doktornéni mondott.Apa is eljött velünk,nincs hozzászokva az ilyen üvöltéshez,le is izzadt,de nem volt baj.Remélem ok lesz minden éjszaka veletek,már csak 2 oltás van hátra,kitartás!

Kép
mushuka

Sziasztok!
Mushuka, örülök, hogy minden rendben volt a keresztelőn :) Mi is szeretnénk majd, csak mi nem itt fent, hanem ahol az esküvőnk volt, Kisvárdán. Így viszont kicsit nehezebb a szervezés. Kona, mi az oltások után eddig még mindig belázasodtunk, de csak estére, és akkor sem volt túl magas. Kapott fél kúpot, és reggelre el is múlt. Nem kell tőle félni..., bár minden gyerek másképp reagál a lázra. Mi először nyűgösek voltunk, aztán a második oltásnál szinte egész nap aludtunk, és az utolsónál semmivel nem viselkedett másképp mint egy átlag napon. Az oltásokat is mindig másképp éli meg. Van, hogy ordít, de most legutóbb csak a szúráskor sírt egy kicsit, aztán már vigyorgott.

Kép
soja

Sziasztok!

Nehéz napunk volt tegnap. Nem tudtam letenni Noit, folyton felsírt. A hordozókendő viszont remekül bevált, így tudtam én is mászkálni, csinálni a dolgom, meg nem fájdult meg a hátam a babacipelés során. Este kapott fél kúpot, bár megszenvedtünk a beadással (először hőemelkedésnek indult, aztán kezdett mászni felfelé...). A Neisvac C a meningococcus C elleni oltás (agyhárytagyulladást okozhat, info itt: http://www.elender.hu/~oltinfo/neisvac-2.htm). A doktornéni azt mondta, elsőre mehet a három együtt, aztán következő alkalommal a kötelező meg a rota ismétlő. 4 hósan meg a kötelező mellé a neisvac C ismétlő. Szegénykét még jó alaposan összeszúrkálják, de csak jobb így egy-két nap hőemelkedés meg nyűgösködés, mint egy komoly betegség. Csak borzasztó dolog ilyen elesettnek látni.

Szép napot!

Sziasztok!

Kép
kona

Szasztok!
Tegnap nekünk is felment a hőnk 37.5-re,kapott is kúpot,és ma délelőtt is 37.4 volt.Az előző oltásnál is ez volt,estére semmi baja sem volt.Daninak a norm.hője 37.1,legalábbis amikor mérem mindig ennyi neki.Lehet,hogy az állandó 25 fokos szobahőtől????Nekünk nem mondták az agyhártyagyuszi elleni oltást.Fizetned kellett érte?Ha igen,mennyit?Dani ma is nyűgös,de ez a hidegfront miatt van(remélem).Igen,ilyenkor a tehetetlenség a legrosszabb,ha valami baja van a babánk.Jobbulást minden oltás után lévő picinek,nektek kitartást!Puszi

Kép
mushuka

Mushuka!

Nekem a gyerekorvos ajánlotta ezt az oltást. Lehet, hogy a tied is mondja majd, csak később.

(Nekünk ebből három szúrás lesz összesen. Két éves kor fölött viszont elég egy is. "Azoknak a 2-12 hónapos csecsemőknek, akiket korábban nem immunizáltak/ oltottak be Neis Vac-C vakcinával, 2 dózis (0,5 ml/dózis) oltóanyagot ajánlott beadni, legalább
2 hónapos időközzel.
A tartós immunvédelem fenntartása érdekében, újszülöttek alapimmunizációs első két oltását követően emlékeztető oltás beadása szükséges. Az emlékeztető oltás idejét orvosa fogja meghatározni.")

Kb. 3-4 ezer Ft volt, vagyis a rotarixhez képest "elhanyagolható" összeg. A TB támogatás mértéke viszont függ a baba korától. Ilyen picinek a legolcsóbb. Néhány évesnek meg azt hiszem 6-7 ezer Ft.

Kép
kona

Sziasztok!

Soja!
Gergő is hasonlóan viselkedett az oltásoknál, mint Bogi. Az első után nyűgös volt, a második után többet aludt, a harmadiknál pedig már semmi nem volt, láz szintén nem volt egyiknél sem.

Mushuka!
Gratulálok a keresztelőhöz! Mi májusban tervezzük, de nem tudom, Gergő hogy fogja bírni. Most a babamasszázson is már nagyon izeg-mozog, nem tudom, mi lesz 2 hónap múlva a keresztelőn. :?

Nekünk a doktornéni a meningococcus C elleni oltást később javasolja, ezért nem is adattuk még be Gergőnek.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Mushuka, Bogi hőmérséklete is 37 körül van, de szerintem ez nem a szoba hőjétől függ. Nálunk is 25-26 fok körül van. Ezt az oltást én is meg fogom kérdezni, mert nekünk nem mondott erről a dokinéni semmit. Még szülés előtt gondoltam rá, de azóta kiment a fejemből. Milyen jó, hogy van ez az oldal, és egy csomó téma felvetődik... :lol:
Bogi most nem annyira nyűgös mint amikor az a nagy szél volt. Pedig most sem kicsi. Még az éjszakánk is elfogadható volt, kétszer keltünk. Nálunk ez jónak számít, na :wink:
Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Tényleg jó ez az oldal!
Soja!Nem lapozgattál vissza tavaly nyárra,amikor még pocaklakók voltak a Csöppök?Én valamelyik nap megtettem,nagyon jó,és érdekes volt visszaolvasni azokat az írásokat.Teljesen más problémák voltak,és annyira jó volt,ahogy tartottuk egymásban a lelket szülésig,utána együtt örültünk a babáknak.Érdekes volt :D Az oltást alaklom attán én is megkérdezem,csak legyünk már 1 héttel idősebbek!!!!!!(veseizotóp) :( Dani éjjel hasrsfordult,de mivel így nem szokott aludni pityergés lett a vége.Nagyon benne van a hasrafordulásban.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Még nem olvastam vissza, de gondolom, hogy fura így visszanézni. Szerintem ezeken a témákon is jót derülünk majd pár hónap, év múlva. Ugye szerdán mentek a vizsgálatra? Remélem hamar túllesztek rajta, és Danika jól fogja (a körülményekhez képest) tűrni. Majd írj, hogy mi volt. Mi megvagyunk, bár éjszakánként két ébredés közt többször felsír álmában, és szinte egész éjjel nyöszörög. Nem tudom mitől lehet. A fogára gyanakodtam, de nem érzem, hogy jönne. Pedig jövő hétvégén mennénk haza a szülőkhöz, de nem tudom, hogyan fogja ezt viselni. Kicsit félek is tőle... Na, majd meglátjuk! Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Elfelejtettem kérdezni, hogy nektek a BCG oltás helye, amit elsőnek kapott születése után be van-e gyulladva. Nekünk kb. 3 hete piros, és be van duzzadva. Két hete kérdeztük a dokinénit, azt mondta, hogy ez így normális, mert ha nem így lenne, akkor újra kellene oltani. Most viszont már egyre nagyobb, és tök kemény. A felszíne pedig hámlik. Normális ez? Lehet, hogy ezért is nyűgösebb Bogi mostanában? A hőmárséklete is változik este 37.3, reggel meg 36.5. Nekem olyan furcsa ez! Tudtok erről valamit? Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Soja!
Gergőnek a BCG oltás helye csak piros, a mai napig látszik még.
A babamasszázson volt egy kislány, szintén 7 hónapos, neki már 2x is begyűlt és kifakadt az oltás helye, és varr lett rajta. Neki azt mondták, hogy az még jó, teljesen normális. Ebből gondolom, hogy neked sem kell aggódni emiatt.
Nem hiszem, hogy a hőmérséklet-ingadozás emiatt lenne, szerintem az is normális. Ha legközelebb találkoztok a dokinénivel, vagy a védőnővel, azért kérdezz rá.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Az én kislányom is a Péterfyben született, jövő héten lesz 5 hónapos. Egy ideje olvasgatom ezt a fórumot és nagyon tetszik, mert hasonlóak a kérdéseink, problémáink.
Soja, a BCG-oltás helye az én kislányomnak pár napja kifakadt és összevérezte a ruháját, a gyerekorvosunk azt mondta, hogy ki kell nyomkodni a váladékot és fertőtlenítsük alkohollal. Szerinte kb 8 hónapos korra kell elmúlnia a sebnek. Mi fürdéshez leragasztjuk, hogy ne ázzon fel a seb. Üdv: Iboly
iboly.

Sziasztok!

De jó, hogy szóbakerült a BCG. Nálatok mikor eredt meg az oltás? Nekünk még semmi nyoma, és attól félek, hogy ha eddig nem jelent meg semmi nyom, akkor már nem is fog (Azt olvastam, hogy 8-10 héttel az oltás után már látszania kellene...), és akkor újabb szurit kap Noi.

Kép
kona

Sziasztok!
Köszi a válaszokat, ezek szerint nem kell aggódni. Valószínűleg a héten úgyis jön a védőnő, majd még tőle is rákérdezek. Kona, nekünk kb. 3,5 hónaposan lett piros. Először csak piros lett, aztán olyan volt, mintha a bőre alatt egy borsószem lett volna. Mostanra pedig már óriási :shock:
Félek, hogy nekünk is ki fog fakadni. Iboly, te hogy ragasztottad le? Bogi rettentően belejött mostanában a pancsolásba, úszik tőle minden. Nem tudom, hogy rajta maradna-e egy sima sebtapasz. Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Nekünk a doktor néni az 1 hónapos vizsgálaton mondta, hogy megeredt, jókora dudor volt ott már akkor. Soja, Adrienn elég szolidan pancsol és ezekben a napokban kevesebb vizet töltünk a kiskádba. De már most sokkal jobban néz ki a seb, mint vasárnap. Iboly
iboly.

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért. Területileg a Péterfybe tartoznék, de még nem döntöttem el, hogy oda menjek-e vagy a hozzánk közelebbi MÁV-ba. Szerencsére nem kellett gyakran látogatnom az orvost eddig és nem rég költöztem fel Pestre. Így mikor kiderült, hogy babát várok elrohantam az sztk-ba.
Segítenétek némi infoval a kórházról, dokikról, szülésznőkről, anyagiakról. Szóval mindenről, ami érdekes lehet egy első babát várónak?
Előre is nagyon köszönöm! Írhatjátok priviben is.

Gartulálok mindenkinkek a csemetékhez! Nagyon édik!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szia Sz. Bettyna!
Én csak ajánlani tudom a Péterfyt. Ott szültem már lassan 5 hónapja /Jesszus, jó régen :D / Igaz, hogy volt fogadott orvosom, de aki ügyeletben szült, attól is csak jót hallottam eddig. A szülésznők aranyosak, segítőkészek. A csecsemősnővérek nagy része szintén kedves. Mivel a baba szinte azonnal csak veled van, így velük jó esetben csak fürdéskor találkozol. A kórház állami, ezzel szerintem mindent elmondtam. A szülőszobák szerintem megfelelőek, nekem legalábbis nem volt vele gondom. Egyébként van magánszoba, egyágyas, és kétágyas, amiért persze fizetni kell, de szerintem megéri. A pénz az orvostól függ. Nekem volt fogadott orvosom, így szerintem más a helyzet. Gratula az első pocaklakóhoz! Sok sikert! Ha van még kérdésed, szerintem ide nyugodtan nézz be és kérdezz, amiben tudunk segítünk. Egymásnak is mint látod :lol:
Soja

Kép
soja

Sziasztok Lányok!

Nagy újság van nálunk: Gergő baba szerdán felült magától úgy, hogy nem kapaszkodott semmibe. :D Azóta is sokat ül, ülve játszik. Tetszik neki ez a helyzet, nevet rajta, és közben csapkod a kezével. Most, hogy tud már ülni, mindig állni akar; megfogja a kezemet, és húzná fel magát - ez néha sikerül is neki.
Mászni előre viszont még mindig nem tud, csak négykézláb tolat hátrafelé.
A fogacska még nem akar kibújni, de már nagyon fehér az ínye.

Kona!
A BCG oltás helye nekünk már akkor piros volt, amikor Gergővel hazajöttünk a kórházból. Azóta is piros, de már kisebb, viszont neki egyszer sem fakadt ki, dudoros sem lett, csak piros volt.

Sz. Bettyna!
Én is szinte csak jókat tudok mondani a kórházról. Nekem is választott orvosom volt, de a szülésznőt nem választottam, az ügyeletesnél szültem. Kovács Margitnál kezdtem a vajúdást, de végül Cser Katinál szültem. Mind a ketten nagyon kedvesek voltak, és értették a dolgukat. Szerintem a dokik is mind jók itt a Péterfy-ben.
A csecsemős nővérek között volt 1-2, aki nem volt valami kedves, de azért a többiek nagyon rendesek voltak. Én fizetős kétágyas szobában voltam, ami tavaly augusztusban 5000 Ft volt egy éjszakára, de lehet, hogy azóta változott a tarifa. Érdemes ilyen alapítványi szobába menni, mert ezekhez a szobákhoz tartozik külön fürdőszoba. A normál szobákhoz nincs, csak egy közös, ami a folyosó végén van. Érdemes megfontolni.

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Catwoman!
Nagyon ügyes fiad van :) És már milyen nagy a képen! Szerintem az ülést még a kádban fogja nagyon élvezni, mert tud pancsolni maga előtt. Néha Bogi is fel akar a kádban ülni, persze még tartani kell, de tetszik neki, hogy a kezével így is tudja csapkodni a vizet. Csak a pocaktól nem tud teljesen lehajolni :lol:
Bogi is hátrafelé tolat, előre még nem tud. Viszont már négykézlábra állva hintáztatja magát előre-hátra. A szobában már nem lehet egyedül hagyni sokáig. Elmúlt az az idő, amikor ahol hagytam, ott találtam! Mostanában lecsúszik - tolatva - a parkettára, és élvezi, hogy csúszkál a térde... Catwoman, szerintem Gergő lassan fel fog tudni állni már egyedül is!
Mindenkinek jó hétvégét! Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Milyn ügyes gyerkőcök vannak ebben a topicban!Dani is hátrafele tolat,emelgeti a fenekét,csak még nem jött rá,hogy miként kell tédre állnia.Majd az is eljön.Új szokása,hogy nem akar karban enni,le kell tenni az ágyra,és fekve eszik.Gurulni sem gurul még,de ülni már szeretne,ha tartjuk nagyon élvezi.
Soja!
Kerestem egy másik nefrologust,Húsvét után visszük Danit,remélem Ő már megnézi rendesen.A másik meg sem vizsgálta,nem is látta a Danit...Puszi nektek

Kép
mushuka

Sziasztok!

Bettyna, én is csak jókat tudok mondani a Péterfy orvosairól és a szülésznőkről. A csecsemősök között már van ilyen is, olyan is. Én is kétágyas alapítványiban voltam, mindenképpen megéri.

Nagyon ügyes babáitok vannak! Adriennt semmi sem motiválta, hogy hátról hasra forduljon, de tegnap végre addig erőlködött, míg sikerült neki! Hasról hanyatt szerintem csak "balesetből" fordul (borul), mert sokat kúszik, és van hogy olyan nagyon megemeli a fenekét, hogy átesik. :) Az enyém nem megy hátrafelé egyáltalán.
Mushuka, nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy 6 hónapos koráig nem baj, ha nem gurul/ fordul.

Iboly
iboly.

Sziasztok!
Mushuka, először is boldog szülinapot Danikának! Kíváncsi vagyok, hogy ez az orvos mit fog mondani! Nem értem személyes vizsgálat nélkül hogyan dönthet egy orvos... :roll: Na mindegy, hátha ez már valami jót fog mondani! Szurkolok! Majd írj! Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Soja, igazad lett, Gergő tegnap egyedül felállt a járókában kapaszkodva! Napról napra erősebb, gyorsan fejlődik. Most már tényleg nem lehet magára hagyni a szőnyegen. Szerencsére jó baba, ha evett és kialudta magát, van, hogy egy órán át is eljátszik a járókában. Így most már meg tudom csinálni az aznapra eltervezett dolgokat. :D

Iboly, Mushuka, egyáltalán nem vagytok elkésve, hogy csak 5 hónapos korban fordulnak meg a babáitok. Sok ismerős baba is ebben a korban kezdett el forgolódni. Gergőnél igaz ez hamarabb - 3,5 hónapos korban - volt, de szerintem azért mert ő "óriásbébi" volt, és erősebb a kortársainál.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Bevallom nem olvastam el a topicot a legelejéről, ezért bocsánat ha olyat kérdezek amiről már írtak!
6 hetes terhes vagyok a második babámmal, és most voltam először dokinál, akit ismerős ajánlott (ő protekciós volt így árakat nem tud). Hegedűs Tibor doktorúrról van szó. Ismeri, szült nála valaki? Milyen orvos? És mennyit kér a szülésért? Csak mert a magánrendelői tarifája elég húzós!!
A másik pedig hogy sajnos a kislányomat 16 hónapja császárral szültem, farfekvés miatt. Van esély vajon most (ha minden feltétel adott) normál szülésre ebben a kórházban? A doki elég kétértelműen fogalmazott!

Előre is köszönöm a segítséget!

Viki
petramami

Helló Lányok!
Rég jártam erre, gratulálok az egyre ügyesedő babáknak és a mamáiknak! :)
Mushuka, szerintem nagyon durva, hogy meg se vizsgálta az az orvos Danikát! Remélem minden rendben lesz!

Viki, H.T.neve láttán rossz emlékek idéződtek fel bennem... Egyszer vizsgált, és nagyon fájdalmas volt, közben hozzám sem szólt csak gépiesen végezte a dolgát. Kicsit később a fejem fölött beszélte meg a többi orvossal, hogy mikor akar burkot repeszteni azaz megindítani a szülést, hozzám akkor sem szólt egy szót sem, mintha közöm nem lenne a dologhoz. Végül megvártam a saját orvosomat, aki szerencsére hamarosan megérkezett, de addig ki volt akadva, hogy egy kismamának miért vannak ilyen "igényei". Velem nagyon embertelenül bánt, igaz nem voltam a magánbetege.
bukcsi

Sziasztok!

Most járok először ebben a topikban, visszaolvastam pár oldalt, hogy ne legyek teljesen ufó. Előszöris szeretnék gratulálni a gyönyörű babáitokhoz! Jó látni hogy vannak akik már túlestek aon ami előtt állok! :lol: :wink:

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok ha megengeditek. Rólam annyit hogy 26 éves vagyok, Bp-en lakunk a 21. ker-ben és első babánkat várjuk nagy izgalommal.

Fogadott dokim van, akihez magánrendelésre járok. Eddig úgy volt hogy a MÁV-ban szülünk, de most mondta a héten hogy május 1-jétől megy át a Péterfy-be és ha gondolom, tartsak vele. Nekem valójában mindegy, gyakorlatilag egyikről sem tudok sokat.

Szóval lenne hozzátok néhány kérdésem, ha nem baj. Néztem itt a neten hogy hol lehet egyáltalán helyileg a szülészeti kórházrész, de nem tudtam eligazodni az oldalukon. Lehet hogy én vagyok a béna... :oops: De megköszönném a elmagyaráznátok! :D
Mindenképp szeretném majd megnézni még szülés előtt személyesen is! Tartanak ott szülésfelkészítőt, szülőszoba-látogatást, ilyesmit?
Milyenek a kórtermek? Ha minden jól megy, szülés után hány napra engendek haza?

Egyelőre ennyi. Előre is köszi az infókat!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?