Sziasztok!
Mushuka!
Danika is szép nagy baba, szerintem 6 hónapos korára lekőrözi majd Gergőt. Most hétfőn megmértük Gergőt a masszázs után: 10,3 kg és 74 cm
. Én már 80-as body-t vettem neki a múlt héten
.
Nagyon valószínű, hogy Gergő tényleg a foga miatt nem alszik mostanában éjjel rendesen, mert álmában élesen felsír, úgy ébred. Ráadásul 2 napja éjjel belázasodott (38,4 fülben mérve), de mivel semmi más baja nem volt, gondoltam, hogy ez is a foga miatt van. Hamarosan már ki fog bújni az az első fogacska, de Gergőnek felül jön először, jobb oldalon, ott már nagyon fehér az ínye. Szerintem 1-2 nap, és tényleg kinn lesz
.
Amikor Gergő köhögött, volt, hogy éjjel álmában is köhögött. Hurutos köhögése volt, kapott köptetőt is. Láza csak egyszer volt akkor a megfázás miatt, de a köhögés elhúzódott 3 hétig. Nekünk emiatt csúszott a 4hós oltás.
Danikával jártok még gyógytornára az izomzata miatt? Szerintem a veséjével nem lesz gond, a vizsgálat miatt se aggódj! (Tudom, könnyű mondani, és is biztos aggódnék).
A hasra fordulással kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a fiúk lustábbak. Gergő 3,5 hónaposan fordult először hasra, de az első alkalom után 1 hetet vártam, mire megismételte a produkciót. Sokáig neki is csak az egyik irányba ment, szerintem 5 hónapos is volt már, amikor a másik oldalra is sikerült megfordulnia.
Lilla*!
Az EDA-val kapcsolatban: amikor én szültem, nekem kellett szólnom, hogy mikor kérem. Én is - mint szerintem a legtöbben - úgy indultam neki a dolognak, hogy nem fogom kérni, de aztán nem bírtam, és mégis kértem. Nem bántam meg. A szúrás egyáltalán nem volt vészes, és utána a fájdalmak elviselhetőbbek lettek. 12 órás vajúdásom volt, még így is nagyon kimerültem a végére. A kérésedet mindenféleképpen tiszteleben kell tartania a dokinak, majd beszéld meg vele, hogy szeretnéd.
Soja!
Bogi baba is szépen növekszik, csak így tovább!
Kona!
A babamasszázst nálunk is a védőnők tartják, és itt is ingyenes. Nekünk 5 alkalom van, de nem tudom pontosan, hogy milyen masszázs, majd megkérdezem. Mi hárman vagyunk a csoportban (a 4. baba nem jött), Gergő és még 2 lány. Az egyik kislány szintén 6 hónapos, a másik kisebb, csak 4 hós. Nálunk is gyakori - fóleg Gergőnél - hogy mindig hasra fordul, és mást csinál, mint amit kellene
.
Catwoman