Sziasztok!
Írtam délelőtt, de sehol sincs a hozzászólásom.
Pandus, sajnálom az éjjelt, remélem, jó hírrel szolgálnak majd a másik helyen!
Mágnes, sajnálom apukád állapotát, és mielőbbi javulást kívánok neki, nektek! Gondolom, nagyon nehéz most neked, de nem vagy szar anya, hiszen azt teszed, amit tenned kell, és szerintem bár először nehéz lesz a babádnak, viszont pár hét múlva biztosan tetszeni fog neki a bölcsi, a sok játék és a játszópajtik! Fel a fejjel!
Reni, nem próbálod meg azt, amit belinkeltem ide, valami víz, amit a babának kell adni, direkt pocifájásra van nekik. Emellett nagyon ajánlom még a Normaflor ampullát, simán, mint egy cumiból ki lehet itatni vele a tartalmát, vagy kiskanállal is beadagolhatod, vagy vmi itókába (tápszer, anyatejcsi) keverd bele neki, rengeteget használ ilyen problémákra.
Nálunk a nagyobbik csemeténknél anno még az is jó volt, hogy a karomra fektettem hassal, a lábacskái a tenyerem felé néztek, buksifeje meg a könyökhajlatnál hevert, így egy pincurkát nyomódott a hasija, és ez jót tett neki. Hason fektetve is jobb általában. Szegény Szilikém refluxos, sok bajunk volt, sőt még van is a pocijával, ezért tudom, neki ez vált be, hátha nálatok is!
Szóval délelőtt ezt másoltam be:
"Tisztelt Levélíró!
A jelenlegi törvényes előírások szerint valóban nincs lehetőség a béranyaságra, dajkaanyaságra mivel az rengeteg etikai, morális aggályt rejt magában. Éppen ezért nem tudom azt sem, hogy mennyire lenne eredményes az sikeres aláírásgyűjtés. Igazán csak annak lenne kötelező ereje, ha mondjuk népszavazazást lehetne tartani eben az ügyben. Ehhez, mármint a népszavazás kiírásához tudomásom szerint 200 000 aláírásra lenne szükség. Ehhez képest kérdéses, hogy aga a népszavazás eremdényes lenne-e. Sokakat ugyanis egyáltalán nem érint ez a kérdés. Ráadásul felmerülhet az az akadály is, hogy az Alkotmánnyal összeegyeztethető-e egy ilyen kezdeményezés. Én mindenesetre azt tanácsolom, hogy mielőtt bármit is tennének, kérjék ki egy alkormányjogász tanácsát.
Annak természetesen nincs akadálya, hogy civil kezdeményezésként aláírásokat gyűjtve kérjék az egészségügyi tárcát a jelenlegi szabályozás módosításának az átgondolására.
Tisztelettel:
dr. Farkas Katalin"
Szóval nem sokat tudunk tenni sajna!
Kata, azért kitartás, hátha másképpen is jöhet az a babó!