Új privát üzeneted érkezett!

Juci

tök jók :D Asszem be fogok indulni....

Estrella

ennyire durván még nem jártam de volt már hogy lelki okok miatt kevesebb volt.Nem lehet,hogy fáradt voltál vagy nem történt vmi?Néha fejd a hűtőbe a maradék tejcsit,hogyha véletlenül így járnál legyen.Pl nekem tegnap az előző napi cumielvonási depi miatt kevesebb volt(szerencsére azért elég)ma meg üvöltött a kicsi mert reggel úgy spriccelt mint a zuhanyrózsából és belement a szemébe :D Nálam nagyon befolyásolják a lelki okok.

Na sziasztok,indulunk vissza pöstre :D

Kép
lukrécia

Lukrécia:
Épp kezdtem már megnyugodni.
Vendég

Lányok!

Hihetetlen a magyar egészségügy: éppen most hívtam a Heim Pál Gyermekkórház Ortopédiáját, h időpontot kérjek Soma csípőszűrésére, közölte velem a doki, h a legkorábbi időpont április 17-e. Mondom, az egy kicsit későn van. Erre a doki: semmi gond anyuka a magánrendelőmben már a jövő héten meg tudom nézni.. Természetesen elfogadtam az időpontot, nem akarok több mint egy hónapot várni. De azért no comment.
ballagyo

Zsókuci drága
annyira sajnálom :cry: :cry: :cry: remélem megtaláljátok már azt a frány gócpontot :oops: :oops: nagyon drukkolok ezért.

Ballagyó
hát ilyenek sajna,nekem április 1 re van időpontom :evil: :evil:

lányok,
az alkoholmentes sört próbáltátok már tejszaporitónak???egy másik topikon esküsznek rá a csajok hogy dől a tej utána,háááát holnap veszek és kipróbálom :wink: :wink:

Málna
gratulálok neked :wink: :wink: és nagyon kiváncsi vagyok a történetetekre :oops: :oops:

bibar

Sziasztok!

Málna, én is szívből gratulálok, és kiváncsian várom én is a beszámolót!

Az alkoholmentes sör tényleg szuper! És finom is! A soproni szűzre esküszöm! :lol:

Chesti
, a kislányod gyönyörű! Mást nem is írok! :lol:

Bibar, Luki, megzabálom a gyerekeiteket!
Luki, olyan édes vagy, hogy azt írod a cumira, hogy "kis barátja". Annyi szeretet árad belőle! :P

Hát Rami úgy döntött, hogy újra ébred éjjel, most pl. háromszor is, és már fordul is a cicire csukott szemmel. Egyből alszik is tovább de azért ez így nem egyszerű, és már olyan nagy, hogy ha köztünk hagyjuk alig férek el. De amint visszacsempészném nyílik is a szeme és nyafog. Csak ciciközelben érzi újra jól magát. Na, ez van...

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Estrella,
növekedési ugrás??? Több kellene neki, de még nem állt át a tejtermelés?
Estére természetes, hogy kevesebb, mert másabb az összetétele. Van aki észere sem veszi, van akinél nagyon érződik.
Sokat cicire. :wink: Ha már beindultatok, nem lesz baj.

Gomba,
megkönnyeztem a videót! Szenzációs! Te pedig profi anyuka, hogy hidegvérrel videóztál. :wink:

Luki,
fotó lesz, apa nem másolta át a gépre, csak erről nekem nem szólt. :roll:

Csajok,
érdekes ez a tejtermelés dolog. Itt mindannyian szinte ugyanúgy küzdöttünk/küzdünk a szoptatásért, és mégsem sikerül mindenkinek. Hiába mondják a "nagy szoptatás-szakértők" (nem negatív értelemben mondom), hogy aki akar, az tud szoptatni, kezdek igazat adni az endokrinológusomnak, aki azt mondta, hogy higgyem el, alkati kérdés! Én ha belegebedtem sem volt elég Máténak. O.K. Azt elismerem, hogy, ha talán nem adok rögtön tápszert, akkor talán beindult volna rendesen, és talán elég lett volna neki. De túl sok a talán. Akkor, ott, a kiszáradás szélén nem akartam kockáztatni. Még az elején napokat töltöttünk azzal, hogy Máté egész nap rajtam lógott. Délelőtt még ki tudtam elégíteni ideig-óráig az igényét - sokszor kért, de utána nyugodt volt. Aztán délután már nem volt szinte semmi tejem. Máté rajtam lógott, szívta volna, de nem jött semmi, csak kapálózott, és elfordult, és újra vissza, én pedig a végén már vele bőgtem, és bőgve elkészítettem a tápszert, és megitta, és utána édesdeden aludt. Ki bírta volna ordítani hagyni az éhségtől a gyerekét arra várva, hogy majd 1-2 óra múlva lesz tej, csak addig húzzuk ki valahogy az időt? Miközben sík ideg vagyok, mert nem elég a gyerekemnek, hogy éhezik mellettem, hogy képtelen vagyok azt az egyet megadni neki, amire leginkább szüksége van. Így indulni az anyaság útján nem éppen az ideális. Tudjátok, az a legnagyobb bajom, hogy a terhesség alatt fel sem merült bennem, hogy nem lesz elég a tej, hogy szoptatási problémáim lesznek, így erre nem készültem. Igény szerinti szoptatásra igen, de erre nem. He-he, igény szerinti szoptatás meg is valósult, csak mellé még befigyelt a 3 óránkénti tápszer is. :? :roll:
(Nya, ez egy kis szösszenet volt a készülő irományomból.)

Vica,
vannak ilyen időszakok. :? Túl kell élni.
Én sem férek Mátétól, olyankor csak félálomban vagyok, mert szeret fetrengeni az ágyban álmában is. Rutinosan lábnál is nagypárnával alszunk, ha esetleg ébredne éjjel (mostanában nem volt), akkor ne essen le, de így sem merek bealudni. 1x már lezúgott rajtam keresztül. :cry:

Bibar,
én ittam alkoholmentes sört. Jól esett a nyári melegben. :wink: De hogy használt-e?

Juci,
ügyes vagy. Nagyon klasszak a fotók. Apát már ráállítottam az ügyre. Régen tervezek fotó és videotervezőt beszerezni.

Chesti,
régebben ajánlottál videokészítőt. Akár priviben is, de tudsz segíteni ebben?

Motné,
várunk ám! :lol: :lol:

Indulunk 1 éves vizsgálatra. Szép napot!

Kép
Kép
share

Gomba
Nagyon édes Benedek,reméljük egész életében ilyen kitartó,vidám baba lesz :wink:

Estrella
Pont azt akartam kérdezni,hogy ittál-e eleget aznap,lehet ez is egy probléma forrás.Remélem ma már nem volt ilyen problémád!

Juci
Örülök,hogy ilyen szépen fejlődnek a lánykák!

Lányok!
Jó lett a cukrom,be is vágtam örömömben egy nagy adag pudingot :oops:
gabicsibe

Visszaértünk. Látom, semmi mozgás azóta. Mindenki levegőzik? :wink:

10,55 kg, 77 cm, mindene a korának megfelelő. :lol:

Alig értünk haza, hívott Kanyó drnő a BMC-ből. Még mindig nem mentünk vissza Mátéval, és érdeklődött, mi újság. :lol: Nagyon elszégyelltem magam. :oops: Gyorsan eltelt ez az 1 év, és mindig csak halogattunk a látogatást.

Megyünk uzsizni.

Kép
Kép
share

Share, ma ( is ) gondolkodtam én is ezen a szopis dolgon.
Pont ez járt nekem is a fejemben. Persze nem ok nélkül, sajnos van apropója is. Úgy tűnik teljesen leáll a tejtermelésem :cry:
Nórikám már csak játéknak tekinti a cicit :cry: Így aztán egyre kevesebb termelődött, most meg már csak alig valami.
Szív rajta kettőt, elengedi, és csak mosolyog rám. megtanulta, hogy nem onnan kell jóllakni :cry:
Sokat gyötrődtem már, hogy mit rontottam le, hiszen a csapból is az folyik, amit te is írtál, hogy aki eleget teszi mellre, annak lesz elég teje.
Annak idején, a hathetes kontrollon szóba került a nőgyógyászommal ez a téma is. ő mondott egy érdekes dolgot.
Azt mondta ( bár kicsit bizonytalanul ), hogy a jelenlegi szoptatásra hatással lehet az is, hogy évekig szedtem a bromocriptint, ami ugye éppenhogy a tejelválasztásért felelős hormont szabályozza, ami nekem magas volt.
Hát nem tudom. Lehet, hogy csak vigasztalni akart..
mindenestre így jártunk.
Azt hiszem, ez egy nehezen megemészthető dolog egy édesanyának :cry:
Fáj a szívem, nagyon.
Egy vígasztal, hogy a kislányomon semmi negatívat nem tapasztalok. elégedetten iszogatja azt a büdös tápszert.

KépKép
naposoldal

Sziasztok Lányok!
Ma végre betört hozzánk is a net!!!!!Nem hiszem el!Persze még nem tökéletes, iszonyú lassú - a szolgáltató 72 óra múlva aktiválja csak a modemet az általunk igényelt sebességel - és e-mail cimünk is kb 1-2 hét múlva lesz csak (ja most jut eszembe, hogy csinálok egy freemail címet). Így jelenleg még nem tudok regisztrálni, ezért Apa Mot neve alatt futok majd. Olyan furcsa mindig csak úgy kaptam infót a történésekről, hogy Apa időnként kinyomtatott a munkahelyén x oldalt és haza hozta nekem olvasgatni.Ja és persze a találkozókra elmentünk még pocakosan és később Krisztina királynővel. Szóval kicsit hézagos az ismeretem, főleg a friss babákról. De ígérem amennyire tehetem vissza-vissza olvasgatok. Szóval most nagyon boldog vagyok, úgy érzem kinyílt a világ!Olyan sokszor lett volna szükségem tanácsra, véleményre a 14 hónap alatt - pl a szoptatással kapcsolatban. Na nem is szaporítom a szót, millió puszi Nektek és persze a tündérszép Babáknak!!!!!!! Krisztina királynőről hamarosan rakok fel friss képeket.Előljáróban annyit, hogy szombaton lesz 14 hónapos és már szalad.
mot

Sziasztok Mot család! :lol: :lol: :lol:

Akkor engem még nem nagyon ismertek, de én emlékszem rátok még a sikeres terhesség bejelentése idejéből, csak akkor én még csak olvasó üzemmódban voltam.
És nekem is W. dokiék hozták össze Nórikámat!
Várom Krisztina királynőről az újabb fotókat!
És szuper érzés lehet, hogy kinyílt a világ!
Érdekelne egyébként, hogy mi volt a helyzet a szopival.
Amint láthatod, most is erről témázgatunk.

KépKép
naposoldal

És igen!
Itt is vagyok! 8-tól fürdetés, utána jövök azonnal! Apa említette, hogy valaki mintha anyajegyet szedetne le, én is ezt tervezem. Tudja valaki, hogy kiről lehet szó!!!
Hurrááá, itt vagyok!

Mindenkinek millió puszi!!

:)
motné

Azt hiszem, Vicuska említette

KépKép
naposoldal

Gabicsibe, tudtam én, hogy minden rendben lesz :wink:
Nekem is figyel egy puding a hűtőben... :oops: 8)

KépKép
naposoldal

Köszönjük a bókokat a Benedek videóhoz. Azért ő se mindig ilyen nagylegény, de fürdés előtt legtöbbször jó formában van :)

Én is csatlakozom a szoptatási kérdéshez. Nekünk is nagyon nehéz volt az elején, amire én sem számítottam. Annyira evidens volt, hogy szoptatni fogok, hogy nem is olvastam utána a témának, sőt senkivel nem is beszéltem róla előtte. Szerintem ez is az oka, hogy ilyen sok infó van a szopizásról, meg mindenféle tanácsadók állnak készenlétben, mert tényleg nem olyan könnyű dolog. Ha mindenkinek elég teje lenne, akkor nem kéne róla beszélni, mert mindenki szépen csendben szoptatna. Szerencsére nekem úgy néz ki elég a tejcsi, de az első másfél hétben iszonyat nehéz volt, de hála kitartottam így összesen 4-szer adtunk tápszert, mikor már annyira bőgött, hogy én is sírtam, a cicim meg kongott az ürességtől. Aztán szépen beindult a tej és még 4 liter ott kuksol a hűtőben is vészhelyzetre. Nekem az jutott eszembe a nehéz időkben, hogy ezek a kismama újságok ugyanazt teszik az anyukákkal, mint a cosmo a nőkkel. Utóbbiak állandóan (sikertelenül) fogyókúráznak, az anyukák meg attól lesznek lelkibetegek, hogy nem felelnek meg egy olyan elvárásnak, amit a kismamaújságok közvetítenek felénk, rossz anya vagy ha nem szoptatsz (el is neveztem ezt magamban szoptatási anorexiának). Én is nagyon büszke vagyok rá hogy szoptatok, pedig ez egy élettani dolog, és éppen ezért van akinek jobban, van akinek kevésbé megy. Ezt persze mindenki tudja, mégis lelkiismeretfurdalásunk van, ha nem megy. Szóval Naposoldal nem mondom, hogy ne érezd rosszul magad miatta, mert úgysem fog menni, a lényeg mégis az, hogy a babával minden rendben van. Amúgy Benedek is, ha nem éhes játszik a cicivel, bekapja, aztán mikor elkezd spriccelni elengedi és rám mosolyog, és ezt eljátssza egy párszor, de annyira aranyos, hogy hagyom neki :)

Estrella! Lehet, hogy nálatok nem ez volt a helyzet, de nálunk előfordul néha, hogy annyira kikészíti magát Benedek (túl sok inger éri), hogy magából kikelve ordít, persze az elején mindig azt hittük, hogy éhes, mert nincs tej, de most már tudjuk, hogy nem azért ordít. Én ilyenkor be szoktam csavarni a kis plédjébe és járkálok vele és így mindig elalszik, és aztán később adok neki cicit. Este amúgy nekem is laposabb szokott lenni a cici, de valahogy ez is elég szokott lenni.

Gabicsibe! Gratula a cukorhoz, jó étvágyat a terhesség további részére :)

Ballagyo! Nekem mondta, a házi gyerekorvosunk, hogy a csípőszűrés a házi gyermekorvos feladata és, hogy lustaságból nem csinálják meg. Szóval itt kezdődik a dolog. Itt Gödöllőn ő az egyetlen aki megcsinálja (az első hónapban minden héten jött megnézni a gyereket) a többiek mind küldik a gyerekeket az SZTK-ba, ahol még szülés előtt kell kérni időpontot, hogy időben meg tudják csinálni. Szóval a gyerekorvosnak kellett volna figyelmeztetni téged időben (vagy a védőnőnek). Hát ennyit az egészségügyről. :D
gombahölgy

naposoldal
Nem semmi, h emlékszel ránk. :) A bejelentés 2006. májusában volt. Ja és tényleg W. doki volt a mi csodatevőnk is. Szóval szuper vagy és gyönyörű a kislányod!
Szoptatás:Van igazság abban,amit Share mond.Szerintem is alkati kérdés is.Nekünk császár volt mivel Krisztike farfekvéses volt, ráadásul lábtartással.Több mint 24 óra múlva került először cicire, ráadásul az első hónapokban bimbóvédővel. Plussz szombaton érkeztünk haza, hétfön pedig már a Heim Pál kórházban voltunk, ott töltöttünk 3 éjszakát a légzésfigyelő(k) folyamatos riasztása miatt. Szóval nem volt vmi nyugi és ideális lelkiállapot a szopihoz De nálunk megmaradt a tejci, Kriszti még most 14 hónaposan is cicizik.A drnénik meg is jegyezte,h ha ilyen kezdés után van tej, akkor nyugi mert itt akkor bizony van tej dögivel. Szóval ez nálam alkati kérdés is, mivel volt para azt gondolhatod. Pesze azért nem volt egyszerű nekünk sem: babám 3 hétig gyenge volt, nem szívott ki csak 40-50 ml-t.Szóval fejés ezerrel és pohárból itatás. 2 mellgyuszi, gennyzaci a bimbón stb.
Ami nálunk bevált:2 ciciből szopizás(első cici 20-25 perc, második 10-15) és amelyikből előszőr,azt kifejni teljesen.Kövö szopinál a második cicivel kezdés és szintén fejés. Laktoherbtea 4X naponta, 2,5-3 l folyadék, tejtermék(joghurt,kefír),és pihi amikor a pici alszik.
motné

estrella
Nekem estére mindig kevesebb volt ill. kevesebbet is evett (70-80 ml-t) és mégis alukált 7 órákat. Szóval szerintem tényleg más a tejci összetétele estére. Védőnő szerint sokkal sűrűbb, táplálóbb az egésznapi táplálék bevitel miatt.
motné

Ballagyo
Próbáltad a bimbóvédőt éjszakai szopinál elhagyni? Hátha félálomba nem hiányolja. :wink: Soma nagyon édesen beszélget, olyan mint ha éppen magyarázna valamit a plüssöknek :D

Elan
Hajrá pihi, biztos találsz magadnak elfoglaltságot. Gratulálok az esküvőhöz, szép pocid van. Kicsit megkésve boldog szülinapot!!

Chesti
Milán is szereti a hoppá szót. Ő akkor használj a leginkább, amikor ledob valamit. Vicces lehetett, a pukis sztori :lol:

Mamm
Csúcs a kedvenc képed Zsófiról.

Benszi
Édesek lehetnek, ahogy egymással beszélgetnek. Hát a nyálzás eltart még egy darabig.... :wink:

Gomba
Nagyon kitartó a pici fiad. És nagyon helyes. :D

Share
Boldog szülinapot Máténak. Milán is csak 1-2 órát alszik nappal.

Zsókuci
Remélem hamar megtalálják a rossz véreredmény okát. :(

Taptau
Boldog szülinapot a nagyfiúnak!!! Tényleg nagy!!! :D

Rebe
Szép poci, még nem is olyan nagy, ahhoz képest, hogy ketten vannak benne. Kíváncsi leszek, mekkora lesz a végén. :wink:

Jucicuki
Jók a fotók! Szépen gyarapodtak a lányok.

Luki,Bibar
Jók a közös fotók, nekem a második tetszik a legjobban.

Málna
Gratulálok, várunk, ha lesz időd.

Motné
Üdv, várjuk a fotókat.

Vicuska
Milán is 4-5 hós kora körül kezdett éjszakánként újra ébredni. Na azóta is felébred.... :wink:

Nagyon szépek a babák, nem semmi ez a BMC. Valamit nagyon tudnak :wink:

Sharon, Lucia?

Én sem tudom, hogy van ez a dolog a szoptatással. Nekem is azt mondták anyumék, alkati dolog, hogy nem fogok tudni sokáig szoptatni, mert se ő se a nővérem nem tudott. Ezzel szemben máig szopik a lurkóm, tápszert nem is látott. Hat hónapig mást sem. Még vizet sem. De szerencsénk is volt, mert nem volt semmi betegség se Milónál se nálam, és ez sokat számít. Mi nem használtunk se cumit, se cumisüveget. Én nem ittam-ettem tejszaporítónak mondott dolgokat sem, csak szoptattam, amikor csak kérte. Most már vetkőztet, ha cicizni akar. :lol: úgy imádom
Amikor jött Milo, egyértelmű volt, hogy szoptatni fogom. Mint írtam egyik oldalról hallgattam, hogy nem lesz elég tejem, a másik oldalról olvastam, hogy lehet elég tejem. Ezért az utóbbira hallgattam és sok mindent megfogadtam a szoptatási szakértők tanácsaiból, nekem bejött.
Rólunk majd legközelebb, mert leragad a szemem. Majd dobok képet is.

Kép

Kép
agnese

Sziasztok,

Aranyosak vagytok, hogy írtatok a vérképemre… Sajnos tényleg nagyon idegesítő, hogy nem tudni mitől van, illetve, hogy még a mandula műtéttől sem rázódott vissza a dolog. Annyira jó lenne, ha lenne kis hazánkban is diganoszta, aki kideríthetné a rejtélyes dolgok hátterében húzódó betegséget. Aztán persze az is lehet, hogy csak sok dr.House-t nézek :wink: :lol: Egyelőre marad a többi kivizsgálás – ma voltam fogászati panorámaröntgenen, hétvégén – ha rendel a dokim-, megyek fogászatra, van egy új lyukas fogam is, meg amúgy is vár még rám néhány fogtömés-csere, és fogkőeltávolítás. Aztán jövő héten megyek pisivizsgálatra, meg hétfőn visszamegyek a gégészetre is, hogy nézzék meg, hogy minden rendben van-e vele. Ezt követően nődoki, és hirtelen ennyi azt hiszem. Majd csak kiderül. Végülis még van időm, amíg lefogyok, úgyhogy nem türelmetlenkedem még :wink:

Rebe,
Szép a pocid! :D Bár én láttam élőben is, a képen tényleg nem tűnik annyira nagynak, de élőben azért látszik, hogy ikrek lakják :wink:

Luki drága,
Igen, már jobban vagyok kicsit lelkileg, a fáradtság is beszélt belőlem a korábbi hsz-nál.
Falatka tüneményes a képeken, és hát a páros fotók :lol: Kész voltam tőlük :lol: :P

Napcsi,
Köszönöm, aranyos vagy! :D

Málna,
Nagyon gratulálok! :D Sajnálom, hogy nem volt egy leányálom a szülés. Bocsi, ha csak én nem figyeltem korábban, de hogy hívják a csemetédet? :oops:

Judit,
Örülök, hogy végre teljesen rendben vagytok! Nagyon jók a képek! :)

Zuzmó,
Várjuk a pociképet! :D

Benszi,
Kedves vagy, de az iwiw-en még a fogyi előtti kép van fent :lol: :oops: :oops: Sok puszi!

Chesti,
Bár már írtam msn-en, de meseszép Niki a képeken! :D Olyan nagy már, hihetetlen, komolyan! :D:D:D Kééész vagyok tőle! :D

Elan,
Fél év? :shock: Atyaég. Nekem nem mondtak ilyet… Végülis már 2 hónapja lassan a műtétnek, csak kellene valami változásnak lennie. Főleg a CRP-nek, mert az szinte naponta is változhat.
Örülök, hogy Gabesz ilyen szépen fejlődik! :D

Share,
Köszönöm!
Örülök, hogy már jobban vagy! Nagyon jók lettek a szülinapi képek a nagyfiadról! :D

Gomba,

Nagyon édes ez a videó! :D:D:D Szorítottam neki :lol: Nagyon aranyos Benedek, mennyire helyes kissrác!!! :D

Motné,
Vééégrreee! :D:D:D Üdv végre neked is itt! :D

Ballagyo,
Hm, ez azért nem semmi ez a csípőszűréses dolog :shock:

Bibar,
Aranyos vagy Te is, köszönöm! :)
Pont vasárnap voltunk egyik volt kolléganőmnél vendégségben, és neki is van egy 5 hós kisfia, és az alkoholmentes sörre esküszik, nála az nagyon bevált! Egy próbát szerintem megér…

Agnese,
Végre írtál! :) Várjuk a képeket Milánról!

Agnesm,
Veled mi a helyzet? Remélem minden rendben Ádámmal és a pocaklakó kistesóval is! Jelentkezz, ha tudsz!

Eltűnt többi kismami, anyuci, tessék ám írni!
:D

Sok puszi és jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Tejci: Hát nem egyszerű kérdés. Ugye mi hat és fél hetet kórházban töltöttünk és kb. négy hét után vehettem először kézbe a lányokat :shock: :cry: . Lilike után kezdett szopizni. Elsőre tíz milit, sosem felejtem el, hogy milyen boldogságos érzés volt. ÚÚgy féltem, hogy teljesen rászokott az üvegre már. Én fejtem éjjel-nappal, de hát az ugye nem olyan. És hát az igény szerinti szoptatást felejtsd el a kórházban, mikor három óránként láthatod a gyerekeket és a kettőre jut egy óra
Mi kb. nyolc hétig ettünk csak anyatejet, utána már nem volt elég, lehet, hogy én is korán adtam tápszert, de olyan picik voltak még. Dorka nem volt még két és fél kg és míg a kórházban 50 ml volt az adagja (nővérkék ugye meghatározzák) itthon első este 90 :shock: et szopott, másnap már 130-at és egyszerűen a két gyerkőcnek nem volt elég.
Viszont a mai napig szopnak egy nap kétszer és este még fejek, mára eljutottam oda, hogy ennek is tudok örülni és a gyerekorvosunk szerint örüljek, hogy ilyen kezdet után van tejem.

Bimbóvédő. Kórházban azzal ettünk, itthon próbáltam elhagyni, de csak azzal ettek, aztán hetekkel később Lilike folyton kiköpte és nélküle meg simán evett, így megvontam Dorkától is és egy szava nem volt ellene...tudják ők, hogy mi a jó nekik.

Motné!
Jó, hogy itt vagy! Képeket!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Az egyik szemem sír a másik nevet, ha szoptatásról van szó. A kezdet nálunk is nagyon nehéz volt: 3 hétig jártam vissza a MÁV kórházba kötözésre a császár után, úgyhogy az igény szerinti szoptatásról délelőtt szó sem lehett :cry: Mire a kötözgetés végére értünk, Soma még mindig csak 20-30-at szopizott, én ideges voltam és bőgtem :cry: Hiába szedtem én a homeós bogyókat, csak azután lett egyre több a tejcsi, h megnyugodtam, úgy gondoltam, mindegy mennyit, csak szopizzon. Tegnap este és ma reggel is már 100-at evett :wink: Fejtörést csak okoz, h előfordul, h ezután még 80-100 tápszert igényel :roll: Kétségbe vagyok esve, nem sok ez?! De hát csak így nyugszik meg. Megpróbáltam a szopi után letenni, később újra cicire venni, de még így is kevés volt neki, ráadásul órákig etettem :cry: Nem tudom, mit csináljak.
ballagyo

Jaj írtam mindenkinek és elszállt,felrobbanok :twisted: :lol:

Motné

De jó,én azt sem tudtam hogy azért nem írsz,mert nincs netetek :D Üdv újra itt :D

Zsókuci

örülök hogy jobb a kedved,mindig írj hogy mi van!!!!

Estrella

nem akartam hogy nyugtalan légy,csak kérdezted hogy volt-e vkinek hasonló problémája és nekem igen. :roll: Nálam a fáradtság is beleszól,nem lehet hogy csak egyszerűen kimerítő volt a napod?

Vicuska

jaj,ilyen van,hogy újra ébrednek?Már úgy megszoktam a jót.... :lol: :wink:

Gabi

gratula a cukorhoz,jó étvágyat :lol:

Ballagyo

kitartás,Te mindent megtettél.Próbálkozz a bimbóvédő elhagyással,nekem azóta több a tej.Nem megy elsőre,tudom,de többször próbáld,egyszer csak ráharap,meglátod!Olvastam,hogy csak elenyésző az a mellbimbó amit nem tudnak használni a kicsik,ez csak a legegyszerűbb duma a kórházban,hogy ne kelljen foglalkozniuk a témával.Kérdezz rá a kaja adagra a védőnődnél,tudod,tápszerrel túl lehet etetni,de lehet hogy csak nagy étkű,akkor meg had egyen,nem? :D

Bocsi csajok de a többi gondolat elszállt..... :?
puszi

Kép
lukrécia

Motné!
Üdv a nyitott világban :D Remélem te majd bombázól minket képekkel Krisztináról,mert férjed csak néha rakott fel!
Ha jól emlékszem Vicuska volt ilyen műtéten!

Napcsi
Ne fájjon a szíved!Ennek ellenére van egy egészséges,gyönyörű kislányod aki imádja az Anyuciját!

Rebe
Mikor mentek kedvenc doktorunkhoz?

Lányok!
Málna kisfiáról van fent kép az Iwiwen!
gabicsibe

hááát ez a tej dolog nem egyszerü,nekem is lustul Olivér szopizni,tegnap meg ma elég keveset szivott le :cry: :cry: vettem ma alkoholmentes sört,utálom de kipróbálom :oops: :oops:

Ballagyó
ne aggodj ö tudja mennyi kell neki,nálunk is ilyen sokat szokott még enni a tápból,de ha jóllakik abbahagyja :oops:

na pár képet dobok :wink: Kép séta után:) Kép szopi után kivsit elájulva:))) Kép ez nagyon érdekli most:) Kép kicsit sötét lett:((

bibar

Bibarci

Gyönyörűűűűűűű :D :D :D
Az első képen tök hasonlít Rád!Érdekes,mégis szép :lol: :shock: :shock: :lol: :wink:

Kép
lukrécia

Köszönöm mindenkinek a szíves fogadtatást. Ígérem hamarosan rakok fel képeket Krisztina királynőről.
Visszaolvasgattam és csak annyit tudok mondani,hogy a babák gyönyörűek!!!!!!!!!!!! és ezúton is szeretnék a szülinaposoknak sok boldogságot és puszit küldeni!!!!!!!!!!!

1 év körüli ill. feletti babások lenne egy kérdésem:
Ti mikor mit adtok enni a manótoknak?Szóval mi az étrendetek
reggelire,tízóraira stb.....? Még főzit adtok ebédre vagy már felnött kaját? A mi védőnőnk szerint 2 éves korig nem kisfelnöttek a gyerekek és nekik igenis a főzire van még szükségük, persze egy-két felnött kaja mehet pl:húsleves,paprikáskrumpli.Viszont anyukám és többgyerekes ismerősök meg megőrítenek,hogy 1 éves kor után már mindent ehetnek.
motné

Bibar:
Gyönyörű Oli, nagyon jó képek. És milyen kis húsos. :D
Lehet én is kipróbálom azt a sört. Bár utálom, de most mindegy.
Lukrécia:
Köszönöm a szopis válaszokat neked is és MINDENKINEK.
Nem emlékszem, hogy fáradt lettem volna vagy bármi történt volna.
Viszont lényegesen kevesebb az esti tejci, próbálok lefejni napközben és ha nem elég akkor este pótolom neki. Valahogy este mindig éhesebb a drága, és pont akkor nincs sok tej. Ki érti ezt?
Ma sikerült 100-at lefejnem reggel. :D Csak 50-et szopizott, aztán beájult. 2 órával később is csak 20-at evett. Nem volt éhes, vagy mi? Hát hiába, még nem ismerem a lányom, de majd idővel remélem alakulunk.
Vendég

Sziasztok!

Szia Motné!! De jó, hogy mostmár jössz közénk. Én vetettem le 2 hete egy nagy pigmentált szemölcsöt, ezt már csak sebész tudta kimetszeni. Éppen tegnap vette ki a varratot, szerncsére a szövettan azt mutatta, hogy ártalmatlan. Úgy örülök, hogy megszabadultam tőle!! Nagyon rusnya volt! Simán lehetett szopi alatt is!

Bibar, jaj de szép a kis Olivér! Jó húsban van ő is! Hány kg? Szinte kicsattan!! Gyönyörű!

Lányok, mintha valaki említett volna, hogy lesz lombikbébi tali. Tudtok valamit? Én szeretnék elmenni rá!

Kép

vicuska2007

Ja, mi most az alma-őszibarack Hippes finomsággal próbálkozunk, úgy néz ki ízlik neki. Nagyon finom, ami megmarad meg szoktam enni. Nincs hozzáadott cukor benne. :lol:

Kép

vicuska2007

Vicuska
Köszi, hogy jelentkeztél.Tündér vagy! :D Nekem anyajegyem van, ami terhesség és szoptatás alatt megnövekedett és persze ez is elég rusnya. Ezt is sebész fogja kimetszeni. Igazából az érdekelne, hogy mennyire akadályozott a picúr ellátásában a seb, a varrat illetve hány napig volt nagyon kellemetlen. Na szóval kell pár napig segítség a gyerkőc mellé vagy sima ügy? Neked hol volt és hány varratod volt?
motné

Sziasztok!

Szia Kriszti!! :lol:

Hűű, sok mindent tudnék gyorsan írni, de Máté máris rángatja a nadrágomat. :roll: :wink: Ha elalszik este jövök.

Addig is legyetek jók!

Kép
Kép
share

He-he!
Közben lefoglalta magát. Üres joghurtos poharat és kanalat ütöget a TV-hez! :shock: Az asztalról szerezte meg. Mint egy kis polip, elkezd tapogatni, és ami a keze ügyébe kerül, azt lerántja. :? :lol:
Elalváskor is polip. :lol: Rámtapad kézzel-lábbal-szájjal. :wink:
MEgyek TV-t takarítani. :roll:

Kép
Kép
share

111111099999999999999iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuj bbbbbbbbbbbbbb4444444gfdsydxfdghhhhhhhjju dsdcxvbdf l,

Kép
Kép
share

:lol: :oops: :wink:

Kép
Kép
share

Motnéni, nekem is a terhesség alatt nőtt meg. Az ágyék hajlatomban volt, szóval kényes helyen. Engem semmit sem zavart, nem is éreztem! 2 varrat volt benne. E miatt nem kell szerintem külön segítség.

Kép

vicuska2007

Bibar!

Nagyon kis helyes Olivér!

Luki!

Jó lesz, ha Falatka rajta tartja a szemét a kis vőlegényen, mert még lecsapják a kezéről :lol:

Judit

Vicuska, én ma főztem, őszibarack-krumplit házilag.
130-130 g-ot bekajoltak fejenként :lol:

jucicuki

Bibar!

Nagyok helyes Olivér :wink: Egy kicsit megnyugtattál, h nemcsak Somának van ilyen jó étvágya :wink: Én a védőnőt már nem kérdezem, ő olyan adagot mond, ami számunkra irreálisan kevés :roll: Az az igazság, h még mindig görcsösen nézem az adagokat és h milyen gyakran eszik :oops: Ha 3 óránál hamarabb vagy később éhezik meg, már aggódom :oops: Lehet, h jobban járnék, nyugodtabb lennék, ha az igénye szerinti gyakorisággal enne és annyit, amennyi jólesik neki. Nem tudom :roll:
ballagyo

nagyok=nagyon :oops:
ballagyo

Jucikám

rajta tartjuk a szemünket a kis csábítón :wink: :lol: Mindenkit elkergetünk :lol: :lol:

Estrella

pont ez volt a problémám a cicire szoktatásnál.Este jól bekajált cumiból,mostanra Ő is és a mellem is alkalmazkodtak egymáshoz,ki fog alakulni ne aggódj.

Na megyek,hív Falat.... :P

Kép
lukrécia

Juci,Vicuska,Estrella
köszönjük a dicséretet :wink: :wink:

Ballagyó
tényleg ne izgulj,ők érzik mennyi kell nekik :shock: :shock: persze én is aggódtam az elején,de már tudom hogy ha nem kell neki ugysem eszi meg,ha meg éhes akkor üvölt :wink: :wink: jaés van hogy nekem is 2 óránként eszik,van hogy 4-5 órát is kibir,emiatt nem aggódom :wink: :wink: nekem tapsztalt anyucik is azt mondták hogy igény szerint etessem,amikor ő éhes.ha keveset eszik a köv kajánál bepótolja,ha sokat akkor meg késöbb éhezik meg.szóval ne izgulj,Soma baba tudja mi a jó neki:))

Lukikám :P :P :P :P

Vicuska
Olivér már majdnem 6 kiló :P :P igyekszik a drágám :P :P

bibar

Motné

Szerintem, ha egészségesen(nem túl zsíros, fűszeres, sós, cukros), változatosan főztök, akkor egy éves kor után már ehet azt,a mit ti. Persze vannak olyan kaják,amiket nem adnék még neki, de a többségét igen. Szerintem nem kell csak főzeléket enni, lehet változatosan főzni zöldségből, gyümölcsből, húsból. Nálunk általában azt eszi, amit főzök, de előfordul még,hogy mást kap. Pl miért ne kaphatna krumplipürét natúr csirkehusival, vagy hallal? Ez nem főzelék, de semmi kivetnivaló nincs benne.Legalábbis szerintem. Vagy rakott, csőbensült dolgok... Egyszer-egyszer miért ne ehetne mondjuk szilvásgombócot? Persze nem minden nap...... Nálunk reggelire általában kenyér van, valamivel, paradicsom és ubi a favorit mellé zöldségnek. De van,hogy a kenyérre margarint rakok, arra nagyon vékonyan egy kis mézet, rá meg banánkarikákat. Általában teát iszik mellé. Tízóraira és uzsonnára gyümölcs, vagy joghurt vagy túró, vagy ezek keveréke. Ebéd főtt étel, vacsi főtt étel vagy néha tejbedara(amit Miló nem szeret :oops: nem is értem) vagy zab-, kukoricapehely)

Kép

Kép
agnese

Bibar, sejtettem, hogy ennyit fogsz írni! :lol: Nem semmi a kis drága! Rami is jó husi, ő 2 hónaposan 5600 gramm volt szóval Ti nyertetek!

Ballagyo, én igény szerint etetem Ramit és nagyon szépen beállt 3-4 óránkénti szopizásra. De az elején persze, hogy volt, hogy másfél-2 óra után megint cicit akart. De ez aztán elmúlik! Engem a védőnőm pont erre bíztatott, hogy igény szerint szopiztassak.

Juci, Te mikor kezdted el a hozzátáplálást? Én most délelött 2 szopi között kóstoltatom vele a babakaját és este fele is 2 szopi között. Neked már kiváltott akkor 1 kaját ez a szupi kis "turmix", ugye?

Kép

vicuska2007

Agnese, totál egyet értek!! Megnéztem a Milán lapot is, nagyon édes!!!

Kép

vicuska2007

Na, mára utóljára..ez most a kedvenc képem.
Címe: keleti kényelem, nyugati nyugalom! :lol: Kép

Kép

vicuska2007

Vicuska!

Kb. két hete. Egy hét alma, pár nap őszi, aztán néhány napig üveges, ma főztem először ilyen kajcsit. Még benyomtak rá 70 ml anyatejet is :lol:
Tízóraira esszük, ha marad, akkor a délutáni Sinlac pépbe is teszek kicsit.

Judit

jucicuki

Vicuska:
Nagyon édes a kiscsaj. Nekünk is olyan kék zsiráfunk van ám. :D

Csajok!

Azt hiszem be kell szereznem egy műmellet vagy legalább egy olyan cumit ami mell kinézetű. :D
Vendég

Sziasztok,
Na megvolt az utolsó munkanapon! Hát lányok, én annyira, de annyira meghatódtam. :oops: Olyan aranyos munkatársaim vannak. Volt búcsúztató beszéd, és kaptunk 2 zenélő körforgót, meg csörgőt. Nagyon szépek! Nem is bírtam sírás nélkül! :oops: Kettős érzés van bennem, furcsa lesz, hogy már nem kell mennem, ugyanakkor meg örülök, hogy itthon leszek, és babákra készülök. :D

Elan,
Örülök, hogy rendben vagytok! Szép nagy már Gabesz! :D

Gomba,
A videó nagyon tuti! Annyira aranyos Benedek, és milyen kis ügyi! :lol:

Juci,
Köszi a tapasztalatot kocsi ügyben! Szép nagyok a csajszik! A képek meg egyszerűen szuperek!

Motné,
Bár nem ismerjük egymást, de örülök, hogy itt vagy! Képeket várunk!

Gabi,
Pfú de örülök, hogy jó lett a cukrod! További jó étvégyat az édességekhez! :lol:
Kedvenc doktorunkat hétfőn hívom, és szerintem szerdán, vagy csütörtökön megyünk!

Bibar,
Az utolsó képen annyira hasonlít rád Oli! Ahogy megláttam, egyből ez jutott eszembe. :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Csajok!

Tegnap én is meghatódtam. Képzeljétek meglátogatott a városi csapat (Nikó, Lexi, Zsebi, Kriszti) Olyan édesek voltak, kapott Dóra egy játszószőnyeget is. Én meg kicsit sírtam. Annyira jólesett.
Köszönöm nekik mégegyszer. :D

Kép
Most ez a kedvenc képem :D
Vendég

Estrella, még mindig álomszép Dórababa :lol: :lol:
Jó lehetett a városi tali :P

Bibarci, annyira kis husi Olivér! Az utolsó képen meg olyan huncutul mosolyog, hiába lett kicsit sötét!

Rebe, szép pihenős napokat neked, és a lurkóknak! Most aztán csak rájuk, magatokra kell már koncentrálnod! Pihenj sokat! Élvezd a tavaszt!

Vicuska, úgy bírom, ahogy Rami eldobja magát a képeken! :lol: Igazi kis hedonistának tűnik! :lol:
Mi is elkezdük úgy jó két hete a hozzátápit.
Mindent megkóstolt, amit adtam neki ( alma, őszi, banán, krumpli, és ma jön a répa), de csak nagyon kis mennyiségeket.
A legjobban a banán ment :lol:

Bocsi, most mennem kell, hívnak...
Majd még jövök

KépKép
naposoldal

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?