Kavics!
A belinkelt cikken nem is tudom, h. röhögjek v. sírjak!
Ezek normálisak?
De most komolyan!
Nem akarok senkit sem megbántani, de ennyi halandzsát egy rakáson már régen olvastam.
Persze tiszta sor, h. vannak dolgok, amiben változtatni kéne ahhoz, h. a szülő nők ideális körülmények közt szülhessenek.
Abban is van igazság, h. a terhesgondozásba be kéne illeszteni egy lelki rákészülést elősegítő oktatást v. inkább pszichés tanácsadást.
Az is igaz, h. a gyermekágy és a szoptatás során több segítségre lenne szükség.
De úgy érzem a tehénitató vályúban való fürdetés és az erdő mélyén szülés talán mégsem az, amire manapság szükségünk van.
És már megint mint legborzasztóbb dolgot állítja be a császármetszést, pedig indokolt esetben igenis életet menthet és nem kéne a kismamákat azzal hülyíteni, h. őmiattuk van a dolog, mert nem úgy állnak a babájukhoz, mint kellene.
Meg az a szöveg, h. az anya lelki hozzáállása miatt tekeredik rá a köldökzsinór a baba nyakára, meg az anya "figyelmetlensége" térben nem ott levése miatt lesz méhen kívüli terhes? Na neee!
Annyit szeretnék hozzáfűzni, h. amikor annó a gyerek elkezdte a kérődzést, akkor az egyetlen cikk, amit találtam, azt vágta a fejemhez, h. ezt azok a gyerekek csinálják, akiket érzelmileg elhanyagolnak, nem szeretnek.
Hát talán ennél nagyobb fájdalom nincs is, mint ezzel a váddal élni!
Napokig nem tudtam aludni, ezen rágódtam folyamatosan. Hogy hogyan szeressem ennél jobban, mit kéne csinálnom, h. érezze, h. szeretem.
Aztán találtam egy cikket, ami arról szólt, h. reflux esetén egyes babák rájönnek, h. fel tudják játszani az ételt a nyelvükkel, és vmi miatt ez szokássá válhat. Ja! Hogy reflux? Így már érthető (apámnak is, nekem is refluxunk van)!
Rossz szokás? Akkor ki kell találni, h. hogyan szoktassuk le róla.
Kapott Sinlacot sűrítőtápnak és pár hét alatt abba is hagyta a dolgot. Csak az én lelki sebeim nem hegedtek be ilyen gyorsan!
Csak azért mondtam el ezt, mert ezek az emberek, akik ilyen cikkeket írnak, azt nem gondolják végig, h. mit fognak érezni azok a kismamák, akiknek nem adatik meg a békés, befelé fordulós, meghitt szülés. Nem elég, h. ott lesz a környezet felől jövő hibás elvárás következtében az önvád, h. nem eléggé nő, mert nem volt képes normál úton szülni, de ezek még azt is a nyakába varrnák, h. ő a hibás abban, h. császárral kellett szülnie, mert tudatalatt nem akarja a gyerekét v. éppen el akarta abortálni??????
Ez akkora baromság, már bocs!
Bárkinél közbejöhet bármi a szülés során, amire senki sem számít. Még ő is, ott az erdőben beledögölhetett volna egy túlméretes baba megszülésébe, v. egy placenta previába, akármilyen alaposan felkészült volna spirituálisan! Bár tudom nem lett volna placenta previája, mert azt is kiküszöbölte volna spirituálisan!
A jó édes anyukáját az ilyen elvakult, csőlátású, másokat hülyítő népeknek! Az ilyen tényleg szüljön inkább erdőben és egyen gyökeret!
Bocs!