Új privát üzeneted érkezett!

Rambóka, köszi, apát rá is ugrasztottam. Remélem az itteni dm-ben is lesz!

Még most is nagyon híg volt a széklete, de bíztató hogy hajnal 2-kor és most kakilt még csak ma...

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Norka!
Nem is jutok szóhoz, alig hittem a szememnek, hogy mi történt.
Ráadásul nálunk is ma voltak villanyászok, mert le kell cserélnünk a gázsütőt villanyra, mert mint utobb kiderült simli van a felső szint gázjával (uhh de magyaros voltam :D) de ahhoz meg ki kellett bővíteni a hálózatot. :evil: Úgyhogy most kicsit besz@rtam, hogy jól csinálták e a dolgukat......

Lánykák!
Köszönöm szépen, hagy így babátlanul is befogadtok! :lol: :P
Ma voltam házidokkernél a 4 hete tartó borzalmas ugatós köhögésem miatt.A 4 hétből 1 hetet nem köhögtem. Hát frankó torokgyulladásom van, de állítólag ez valami vírus mán megint mert itt Budaörsön a fél város ettől szenved. :cry: A héten táppénz, örültek a melóhelyen nagyon, éreztem a főnökasszonyom hangján. Kaptam Augmentin dou 1g-t meg a gyogyitárban az ACC-t mondták hogy esetleges terhesség és pm betegség mellet is szedhető. De asszem kipróbálom a STODAL köptetőt. Az augmentin elbizonytalanított, de megnézték és a dokker is mondta hogy eléggé leszűkítettem ezekkel a kört, már csak maripent tudna adni. Ja és beszerváltam C vitit meg Echinacea immunerősítő homeopátiás golyócskákat mert már a tököm tele, hogy minden 2.héten göthös vagyok. Kaptam füzetecskét is a homeós bogyeszokról. Remélem segítenek ezek!
Amúgy sem a progira sem a hcg-re nem adott beutalót, mert állítólag nem adhat. Hazajöttem és mit asszem Rambóka küldött, megnéztem benne és tényleg nem írhatja ki a progit. De mindegy is mert szerdán nődoki.

Van valakinek a STODAL-ról tapasztalata??????

hajni...
Budaörs

Nekem a Stodal szuper volt!!!

Lillánál meg olyan jól működött, hogy a halálhörgéseket produkáló gyerek lényegében egy az egyben megúszta a köhögést!!!! (a nurofen adagolójával adagoltam neki, úgy tök hatékony volt a dolog... a végén már úgy kiszívta belőle mint egy kis vámpír:)
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan volt időm átfutni a tegnapi és mai írásokat....
Úgy látom mindenkinél nehezebb időszak van..

Norka :cry: :cry: :cry: :cry: nem is tudok mit írni...
csak kívánom, hogy a leges legjobban sikerüljön a dolgokat rendezni, pocaklakós híreknek pedig örülök!
puszi!!!

Kavics :shock: :)
Közeleg a szülés, nem semmi belehúztatok
Nagy nagy drukk egy gyors könnyű szüléshez!
Nagyon várom a kisfiad első képeit!!

Lecsó üdv!!!!! :P

Szia Mniki!!!! :P
Jobbulást! (én ismét a fokhagyma-kamillatea párost mondom)

Lányok köszönöm a válaszokat!
De ismét lenne kérdésem :oops:
Ma voltunk uh-n kiskincs ismét nagyobbnak mérve...mondta az uh-s,hogy lehet elszámolták..mondom inszemes..akkor csak méretes.
Mai értékeink: .
BPD: 89mm
Thorax Ap: 90mm*85mm
Femur: 68mm

Mamanates tábla 32.heti értéke
BPD: 81mm
Femur: 62mm
És a méhlepény 1.fokban érett :shock: .....ez már a 32.héten normális??? a dokimnál 1hete minden rendben volt és csak 4hét múlva taliznánk hívjam sztetek???
Vendég

ja... és képzeljétek... ALSZIK!!!! 3/4 8 van és ALSZIK!!!! (remélem legalábbis!!!!)

Ma egész nap egyedül voltunk, így délben sem volt zörgő férj a közelben (megsértődik ha mondom neki, hogy szerintem miatta nem alszik)... így aludt vagy 1,5 órát... aztán délután sétáltunk egy nagyot, a hintából nem lehetett kivakarni (visított mint akit ölnek), aztán itthon is visítozott minden miatt (pl. amikor nem tudta kinyitni a szekrényajtót mert direkt eltorlaszoltam)... aztán evett, zuhanyzott (visított mert nem hitte el, hogy a zuhannyal vége a fürdésnek, ő pancsolni akart...)... aztán most kidőlt :)))) Szurkoljatok, hogy ez már a hisztis napok vége legyen :) (szerintem holnap-holnaputánra kibújik a 2. foga...)
Vendég

Kincs: szerintem kérdezd Kheiront az indexen! Ő az aki tök jól meg tudja magyarázni ezeket az értékeket!!! (hajrá:))))

Kavicskának meg szurkolok :) Tök poén lenne, ha lenne még egy március 15-i baba a topikban :)))) Akkor már két topikbaba tiszteletére lobogóznák fel minden évben az országot :))))

(kár, hogy a ligetbe pont 15-én nem merek kimenni... talán majd a 4. szülinapján...)
Vendég

ja... és Kincs: nem lehet, hogy hiába elvileg inszemes baba mégis spontán? Na érted... mert akkor minden érthető lenne :))) Hallottunk már ilyenről itt a topikban :)))))))))
Vendég

Hajni: Vírusos torokgyuszid van és antibiotikumot írtak rá? Biztosan valamit félreértettem, mert én úgy tudom, hogy a vírusra totál felesleges ilyesmit szedni. Augmentin egyébként mehet, én is azt kaptam tavaly, mikor baci volt az első kismama vizsgálatos vizeletemben...

Kincs: A barátnőm is kb ilyentájt kapott hasonló diagnózist és végig kihordta a picurt.. Nem lesz gond nálatok sem ;)
Szép nagy lesz Kiskincs :)

Mindenkinek jobbulást és nyugodt estét, éjszakát!

Kép

Kép
bettica

Hát skacok ha ez igaz akkor májustól folyamatosan úton leszek :))))) (ld. elegem van abból, hogy max. az Örsig tudok bemenni olyan drága a jegy... ha bemegyek az Astoriáig az már majdnem 900 ft oda-vissza...)

....

Kisgyermekes bérletet vezetne be a BKV
(NAPI Online) 2008. 03. 03. 18:28:42

Kisgyermekes szülők számára tervez kedvezményes bérletet bevezetni a BKV Zrt. - közölte Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes.

Regőczi Miklós elmondta, hogy a közlekedési társaság vezetősége hétfői ülésén tárgyalta a kisgyermekes bérlet bevezetésének lehetőségét. Az egyeztetésen megállapodtak, hogy az új bérlet 3250 forintba kerül majd, és a gyes (gyermekgondozási segély) vagy gyet (gyermekgondozási támogatás) folyósításában részesülő szülők vehetik igénybe. A potenciális jogosultak létszáma mintegy 25 ezerre tehető - írja az MTI.

A tervezetet nemsokára tárgyalják majd a BKV testületei és a Fővárosi Közgyűlés szakbizottságai, a végső döntést vélhetően a március 27-i ülésen hoznak majd, így április 21-től bevezethető lesz az új bérlet - mutatott rá a vezérigazgató-helyettes.
Vendég

(ja... és mi van a gyeddel???? most jövök rá, hogy akkor ezek szerint mégsem leszünk rá jogosultak????)
Vendég

(ja... és mi van a gyeddel???? most jövök rá, hogy akkor ezek szerint mégsem leszünk rá jogosultak????)
Vendég

Bettica: aztat mondta a doki hogy torokgyulladásom van meg valami felső léguti dolgot meg bronhitiszt emlegetett az asszisztensnek mikor az a diagnózist kérte. :shock: Hogy miért kaptam augmentint? Nem tom. Gyulladáscsökkentére????? Köptetőnek meg Halixolt mondott, de a gyogyitrban azt mondták hogy ne.

Egyébként szejetem a dokikat nagyon. Nekem kéne tudnom hogy mire mit szedjek, ez bosszantó...... Má mindent kipróbálok, csak ne köhögjek. K..va sz.r érzés a 4 hétből 1 hetet jól lenni...... Néha úgy tör rám, hogy majd bepisilek; mondhatom kellemes érzés. :oops: :? Hihetetlen hogy ennyire le van gyengülve az immunrendszerem, de hogy mitől, f.ngom nincs. Pedig még azt sem mondhatom hogy kezdő vagyok mert 6 éve dolgozom gyerekek között oviban és sokkal nagyobb csoportlétszámmal mint most, akkor nem voltam ennyit beteg.... :shock: :evil:

hajni...
Budaörs

Monácska!
Gratula! Csokor ide vagy oda, csodaszép menyasszony voltál! Csini a fiacskád is :wink:
A torta istenien néz ki :)

Bettica!
Csini a kislegyény. Csodaszép arcocskája van :) Látom a képern, hogy ő is „láb a nyakban” pozícióban fekszik. Édeske! Gratula!

Luca!
Csini vagy a képen! A csokrod is csodás! Hogy viseled a terhességet?

Dimet!
A te csokrod is nagyon szép volt :)

Lecso!
Jó hogy ilyen ügyesen jelentkeztél. Naná, hogy Tomi jófiú :wink: Sok tejcsit neketek!

Kavicska Drága!
Kitartás…már csak pár nap!!!! Én úgy várom már! :lol:

Norka :( !
Házat őszintén sajnálom….atyaég! A szerelőt kellene előszedni! Grrr…Te legyél nyugis, játsz sokat Bogival..koncentrálj a pocaklakóra! Fontos a relax! Jujj…szörnyű!

Mniki!
Jó hogy vagy újra! Írj ide gyakran…és hidd el, most már tudod mi a gond..nemsokára te is kismamis vonalzót kreálsz! TUDOM! Jobbulást!

Pá!

Gina
Vendég

Anyóka kösz a humort, jól kezdődött velem az estéd! :)

csakegy a gyet nem gyed? csak már így hívják?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok lányok,

sokáig gondolkodtam, leírjam-e vagy sem, de Norka rémtörténete után elfér ide a miénk is: szombaton délután drága Emma orkán letépte a hátsó raktár-garázsunk komplett tetejét (160 m2) és hozzávágta a házunkhoz. A tetőt 3 helyen kilyukasztotta, szétverte mindkét autónkat, elvágta az elektromos vezetéket, és kizúdult az utcára, ahol hála a jó istennek, éppen senki nem volt. Akkor még a több milliós káron felül börtönbe is mehettünk volna.... :cry: :cry: :cry:
Egész szombat éjjelig mentettük ami menthető, ugyanis így most mindenünk ázik, amikor esik.... holnap már jönnek a tetőfedők, a házat megcsinálják, a hátsó épületet hétvégéig igérték....
Kicsit szétestünk, biztosításunk van, de nem tudjuk, hogy mindent térit-e a biztosító....
Na, hát velünk meg evvan. Norka, mélységesen megértelek és együtt érzek veletek.
Ja, és mindennek a tetejébe még jól megfáztam, tisza nátha és láz vagyok, és szerdán ISO felülvizsgálati audit lesz az irodában, aminek én vagyok a felelőse.... nos, ez így elég, nem ?

De azért a clostít nem felejtettem el bevenni..... :wink:

Bocsi az önzésért....mindenkit csókolok, Kavicskám, drukkolok ezerrel....!
Puszi !
zsizsik

nem a gyed, az gyed. pedig jó lenne...

norka, gratula a hétheteshez!! remélem a házmizéria is jól végződik. valahogy verjetek ki valakiből egy kis pénzt. próbálkozzatok biztosítónál, mégha nem is volt még meg a biztosítás.

csakegy, te nem adod lillának a chamomillát?? zsuzsinál bejön. (azt hiszem :) ). mi is voltunk hintázni ma:) napközben meg csak kétszer aludt, de már alszik!! mingyá kel, kis simi és alszik 7ig. remélem....
ja, és tornáztunk együtt! rubintréka, 40 perc. bírtuk mindketten:) ő addig játszott előttem. meg aztán a végén a hasamon csücsült.

gina, és veled mizu?
lecso? ha lesz időd, írj majd!
kavics?? vmi új hír?
valamit még akartam vkinek...de nem emlékszem.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Hajni!

Augmentint szedd nyugodtan, lehet akkor is, ha terhes vagy!
A doki azért írt vírusos torokgyulladásra antibigyót, mert ez már rég nem vírusos, az csak kinyírta a csillókat és a nyálkahártyát, azóta jól felülfertőződött bacikkal. Szóval szedd végig lehetőleg!
ACC nagyon jó! Oldja a nyákot, amit a kipusztult csillók nem képesek felhozni.
Mellé érdemes vmi légutakban kiváló gyógynövény teát (pl. hársfa) v. újhagymát fogyasztani.
Meg vmi vitaminkomplexet még mellé.
Jobbulást!

Csakegy!

Én már jóideje ezen gondolkodom, h. a nyugdíjasoknak egy csomó kedvezmény jár, a kisgyerekes anyáknak meg semmi! :evil:

Ez az! Fáraszd ki Lillát, hátha akkor jobban alszik! :D

Gergő is Panadol sziruppal alszik pár napja, de tegnap éjjel még így is kétszer kelni kellett hozzá, ma már szinte könyékig benn volt a szájában a keze. :shock: Szóval nálunk tuti fog van a dologban.
Ma újabb folytonossági hiányokat szerzett a játszótéren. Ha nem látom, nem hiszem el, h. képes úgy esni, h. az orra ALATT, a felső ajka FÖLÖTT sikerül lenyúznia a bőrt! :shock:
Vmi beleállt a tenyerébe, de nem hajlandó hagyni, h. kipiszkáljam, remélem magától kilökődik, mert különben nem tudom mit tudok tenni ellene (párakötés?). Mindenesetre nem fájlalja.
De délután végre mosolyogva ébredt és kisangyal volt egészen apa megérkezéséig, onnantól ment egy kis nyüglődés, de csak lájtosan, kíváncsi leszek éjjel alszik-e majd rendesen!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Írtam a BKV-nak, a Vekének... rákérdeztem, hogy most mi van...

ha tényleg nem jár a GYED mellett akkor lázadást szítok!!! (időm, energiám az van...)
Vendég

csakegy, beszállok.

rami, az a valamicskéje. mi így hívjuk,mert nevenincs terület az emberen :)
de szegény gergő. kemény legényként tűrte. dunsztkötés. jó ötlet. de hátah kijön magától.

zsizsik :evil: (de már megbeszéltük) clostinak meg itt is: drukk!!!!!!!

Kép

dimet

ja, anyooo! jobbulást dorkának!!!!

Kép

dimet

norka, akkor együtt szülünk! :D
okt 18. Nálad? :D

csakegy, a kismamabérlet klassz lesz, ha tényleg lesz. biztos kapják a gyedesek is, ha egyáltalán valóság lesz egyszer.

bár én asszem nem vennék.
tavaly 3 jegytömbbel megúsztam az évet. most már ott tartok, hogy a metrón se lyukasztok, csak ha befelé állnak. azért mindig ott van a zsebemben a jegy.
na meg túl sokat nem megyek a városba, mert gyerekkel nem akarok a lehetetlen közlekedés, meg a szmog miatt, ha meg megyek valami miatt, akkor meg általában nem csúcsidőben, akkor meg nem hemzsegnek az ellenőrök. :oops:

mindenesetre ha egyszer visszamegyek dolgozni, az kész anyagi csőd lesz. teljes ruhatárcsere + bérlet + benti kaja nekem meg a férjemnek + gyerkőcöknek. komolyan, meg se éri!
ha ezt hozzáadom a gyeshez, meg a dupla családi pótlékhoz, akkor több, mint a hatórás fizum lenne.

a gyet az micsoda???? gyermeknevelési támogatás. de úgy értem, ki kapja?

csakegy, klassz, hogy annyi időd van mint a tenger. hogy csinálod?
nekem szinte semmi sincs.
a lakás fut, semmire nincs időm. főleg most, én is alszom marcival délutánonként, még az az 1-1,5 óra is kiesett.

Kép

Kép
csillagfény

csillagfény: ha jól láttam akkor a gyet-et a főállású anyák kapják...

Időm: nálunk is szalad a lakás, pont ezért van időm:)))))))) (ld. Lilla tök jól elvan amíg én számítógépezek... kb. fél percenként kikapcsolja a gépem, megtanulta kinyitni a CD-olvasót és már a CD-t is kiszedi belőle (háhá.... a férjem kiszúrt vele... talált egy szoftvert és most letiltottuk a cuccot így már csak szoftveresen lehet kinyitni:)))))), tör-zúz, tarol... én néha felnézek, ő rámröhög és folytatja a rombolást :))))))))) (na jó, ha a férjem itthon van akkor néha ő rohangál Lilla után... délután meg nem megy az alvás... amíg pici volt még ment, most meg már nem megy...)
Vendég

zsizsik hát nem igaz hogy mi történt veletek is! :cry: :cry:

El sem akartam hinni mikor olvastam!

biztosítótól sajtoljatok ki mindent, és akkor fogd fel úgy, hogy ingyen frissítő felújítás meg ingóságcsere!

nekünk mikor csatornatörés volt a pincében, és elárasztott minden tvízzel meg sz@rral meg pisivel, megkaptuk az ott tárolt tönkrement cucok árát (régi polcunk, ágykeret stb)
+ még a pince teljes festésének árát is a biztosítótól.

Anyóka estém veled így jó a rag! :lol:

Kép

Kép
rejo

zsizsik: most olvasom mi történt (kicsit szelektíven olvasgatok). Nagyon durva :((((((((((

Pereljétek be a biztosítót ha nem fizet mindent, ezek arra játszanak, hogy úgysem pereli be őket senki... Főleg az amortizációval szoktak játszani, mindenféle jogcímen levonogatnak. (Ha meg szegény kocsik közül lett olyan amit totálkárra kellett venni és helyette eseteg újat vennétek akkor az átírási díjat és a többi adminisztrációs költséget is a biztosítónak kell fizetnie zokszó nélkül!!!!!) - bár remélem, hogy azért ennyire nem gáz a helyzet.

Rambóka: propolisz!!!! Csodaszer... talán még emlékszel, de Lillának még a bedurvult ekcémáját is lenyugtatta. Mi minden sebre azt teszünk (kemény fájdalomcsillapító hatása is van). (és még egy szuper szer, csak azt nem lehet itthon kapni sajna: Vitamerfen. Most én sem tudom, hogy honnan fogunk szerezni de nekünk is kéne már egy kis adag belőle. Nem értem miért vonták ki a magyar piacról.)

Lilla még mindig alszik :) (az előbb bementem és nagy robajjal leengedtem a redőnyt... ő meg meg se moccant, úgy aludt:) Hasonlókat kívánok az összes topikbabának:))))
Vendég

Sziasztok!

Most a héten nem hiszem hogy sokat leszek!Levi+Apa is itthon!Családösszeszokás van :D
Na meg Levi beteg(nem jókór :( )Mandulagyulladása van+hörghurutja+lázas.Remélem nem kapja el Tomi.

Csajok,akinek van/volt gátmetszése:mennyi idő alatt gyógyult meg??????? :?
A varrat felszívódó.Lehet valamit tenni a gyorsabb gyógyulás érdekében? :roll:

Kép

Kép
lecso

Norka nagyon sajnálom a tűzesetet,elhiszem hogy ki vagy most! :cry:

Kép

Kép
lecso

Jaj Zsizsik most olvaslak! :cry: :cry: :cry: Ez borzasztó!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Zsizsik!
Nincsenek szavak! Ez borzasztó, ami veletek és Norkáékkal történt! :cry:
Manapság az időjárás teljesen megvadult. :(
Remélem, hogy a biztosító fizet! Természeti csapás okozta káreseteket ki szokták fizetni!

Csillagfény!
Te nagyon bátor csaj vagy, ha BKVzol lyukasztott jegy nélkül. :lol: :lol:
Én nekem ehhez sosem volt bátorságom! :roll:
De tény és való, hogy rohadt drága BKV-n utazni! :roll:

Kincsecske!
Gratula babócához! :D Férjedurad méreteit fogja örökölni! Vagyis örökölte! :lol: :lol:

Tegnap a doki "megpiszkálhatta" a méhszájat, mert este a tisztasági betéten barna folt volt (ilyet utoljára a júniusi menszinél láttam :? ). Sőt a fehér lepedőre is sikerült csíkot húzni! :roll: Kicsit meglepődtem.

A dokim jövő héten nincs! :( Ettől egy picit szomorú vagyok.

Lányok, alig bírom magamba diktálni a kaját. Tegnap megettem egy fél zsömlét, egy fél fanta szeletet és egy fél narancsot. Erre este későn jöttem rá, hogy ennyit ettem egész nap!

Ezért ma banánturmixal indítottunk.

No, nem panaszkodom. Megyek visszabújok a párommal az ágyba. (mert ma itthon van velem! :D )

38. hét Kép

megmondom őszintén, amikor a 21-ik héten elkezdtem keményedni, nem gondoltam volna, hogy a 38-ik hetet egyben megérjük... szegény Rejo próbálta belém verni a lelket, hogy nyugalom, ez nem vészes, ne izguljak, mert minden rendben lesz! Aztán volt három álmom a szüléssel kapcsolatban: egyszer azt álmodtam, hogy a doki 30 hetesen, majd 36 hetesen hazaküldött, hogy mit akarok én szülni? még nincs itt az ideje! :lol: Aztán volt még egy álom amiből csak arra emlékszem, hogy indulni kellett szülni! De nem emlékszem pontosan, hogy hány hetes voltam. Talán a 37-39 között!
Vendég

lecso gátmetszés gyógyulása két hét. bár egyénenjként változó, meg a gátmetszés nagyságától függ, nekem két hét volt Domi után, nagyon nagy metszéssel.

utána is éreztem még, de már nem sajgott és nem akadályozott semmiben.

van valami homeós szer, vágott sebek esetén adják, hogy gyorsabban gyógyuljon, de nem értek hozzá, nekem Johannánál nem kellett szednem, mert nem volt gátsebem.

volt valami gond szülésnél, második babánál már nem nagyon szoktak vágni.

Kép

Kép
rejo

kavicska ne izgulj doki miatt hogy elmegy jövő héten, te addig megszülsz.

hasmenésed nincs?

Kép

Kép
rejo

Rejo nekem hüvelyi úton ő volt az első :wink: Levi császáros volt.

Ki ért itt a homeós bogyókhoz???

Kép

Kép
lecso

csakegy. meg tudom neked nézni én is, csak az időbe telik, megvan még a tubus homeós gyógyszer, szülés előtt megvettem, de nem kellett. ha megtalálom el is tudom postázni neked.

meg van valami füzetkém is, abba is benne van, de ezeket meg kell keresnem.

ja, hogy úgy. akkor értem! :wink:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!
A GYET, gyermekgondozási támogatás olyan ellátás, amit az kap, aki 3-nál több kiskorút nevel, és a legkisebb gyerek 3 éves korától 8 éves koráig jár.
Tehát tulajdonképpen a GYES meghosszabbítása, az összege is ugyanannyi.

Norka, Zsizsik, nagyon sajnállak Benneteket!Kívánom, hogy minél előbb rendeződjenek a dolgok.

Azt hiszem, Gina kérdezte, :oops: , kösz, jól vagyok, egész nap hányingerem van, még éjjel is, nem tudok enni.Meg van a székrekedés, felfújódás, ami nagyon kínoz.De egyébként nincs gondom, ez meg belefér. :wink:

Kavics, szerintem nagyon hamar a kezedben tarthatod a fiúcskát...
Vendég

Sziasztok!

Kavics ez egyre izgibb!
Sokat gondolok rátok...mivel a nyomodban vagyok :lol: :shock: :lol: :shock:
Hát igen méretes, (azt hiszem kicsi nőnek kicsi férj kellene :roll: :lol: )
Az utolsó két uh szerint 10nap alatt 7mm nőtt a fejecske :shock:
Nem akarok császárt pedig ha így haladunk..
És a lepényről tudsz vmit?? Mikortól kell érnie?
Jó apizást mára!
Ha akció van szólj vkinek!!!

Zsizsik nektekis csak a legjobbakat tudom kívánni.
(néha belegondolok ha vihar van, hogy a házat az emberek egész életük munkájának lehet tekinteni...nagyon szomorú)

Lecso jobbulást Levinek!

kellemes keddet
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk:

Lecsó!
Homeós gátsebre, megnéztem Neked:

Staphysagria 30 CH napi 2x5 golyó:a gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti,javítja, és fájdalomcsillapító hatású
vagy:

Apis 30 CH napi 3-4 X 5 golyó: A gátmetszés után javasolt, ha a gát környke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik

Szerintem a Te esetedre most inkább az első jó, a második az közvetlen szülés után.
ezoterike

Ja, azoknak, akik most szülnek:

Arnica 15 CH napi 2x5 golyó: a szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású. (érdemes beszerezni, és magatokkal vinni a kórházba!)
ezoterike

a főállású anyaság nem 3 gyerektől van?
na csak azért. mert esetleg a 3.ban gondolkodunk, négyet már képtelenség etetni, meg felnevelni. majd utánanézek.

bár ha így viselem a terhességet, akkor elég nehéz lesz, mert személyzetet kéne felvennem a következő terhességem idejére.
fogalmam sincs, hogy mit csinál, akinek van 2, vagy 3 és terhes.
én így is alig élek. :roll:

kavicska, nem bátor csaj vagyok a bkv, csak inkább dokira költöm a pénzt, mert mindenre nincs. a havi bérlet ára a látogatás a dokinál. :D
az ellenőröket meg könnyű megismerni, általában kettesével-hármasával járnak (legalábbis a megállóban úgy állnak), jó nagy fekete táska van náluk, és hmmmmm... nem akarok senkit megsérteni, de nem úgy festenek, mintha egész nap a könyvtárban ülnének és doktorit írnának....
a metrón meg befelé vannak, és ez tök jó. a csúcsidőt meg kerülöm.
na meg tudod ha elkapnak, akkor se biztos, hogy megbüntetnek, inkább leszállok, megmondom, hogy elfelejtettem, vagy ilyesmi.

Kép

Kép
csillagfény

megnéztem:

A gyermeknevelési támogatást az a szülő, nevelőszülő vagy gyám veheti igénybe, aki saját háztartásban három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévétől 8. életévének betöltéséig jár.

A jogosultság független az előzetes biztosítási időtől, illetve a család jövedelmi, vagyoni helyzetétől.

A szülő kereső tevékenységet napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy dolgozhat időbeli korlátozás nélkül is, ha a munkavégzés otthonában történik. A GYET-et igénybe vevő szülő gyermeke napi 5 órát lehet intézményben.

Kép

Kép
csillagfény

lecso, arnica jó!!!

tuti felszívódó? nekem szülés előtt azt mondta dokim,hogy azzal varr mindig. errefel kiment az agyából és nem azzal varrt. amit ugye ki sem szedett, merthogy majd kiesik. ja, kiesett. de az fájt két hét múlva, hogy a varratok ott voltak. majd kiestek. pff.

de tényleg 2-3 hét.

itt jó alvás volt.

rejo, hívlak majd egy kis dumcsira. de mindig van vmi.

babaszínházban volt már vki?

Kép

dimet

lecso, arnica jó!!!

tuti felszívódó? nekem szülés előtt azt mondta dokim,hogy azzal varr mindig. errefel kiment az agyából és nem azzal varrt. amit ugye ki sem szedett, merthogy majd kiesik. ja, kiesett. de az fájt két hét múlva, hogy a varratok ott voltak. majd kiestek. pff.

de tényleg 2-3 hét.

itt jó alvás volt.

rejo, hívlak majd egy kis dumcsira. de mindig van vmi.

babaszínházban volt már vki?

Kép

dimet

Sziasztok!

Hehe, nem jár értem izgulni! :lol: Én nem érzem hogy szülnék.

Tény és való, hogy ha nem vizszintesben vagyok, akkor folyamatosan keményedek. Állandóan érzem a pocakom.

Ma elmegyünk vadaskertbe. Nem túl jó az idő hozzá, de nem bírok itthon dekkolni!

Mehetnékem van, ki a házból. :?

Rejo!
Nincs hasmenésem. :) Semmilyen tünetem nincs!
A párom szerint lennebb van a hasam! :shock: Én már nem is tudom. :? Talán tényleg! :?

Az orrom rohadtul szarakodik és borzasztóan kialvatlan vagyok.
Ez a nagy bajom. Innentől kezdve türelmetlen is vagyok.

És most el akarjátok hitetni velem, hogy kb 7 napon belül szülök. Én ebben is benne vagyok! :roll: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Megjavult a netünk!!!

Borzasztóságos hírekre jövök..................... (LAfika nagyon szépen köszönöm!!!)

Norka, Zsizsik! Szó nem sok van, hogy mennyire szomorú vagyok a történtek miatt! Nagyon sajnálom, és remélem, hogy hamarosan rendeződnek a dolgok!!! Sokat ezenkívül nem tudok tenni, de tiszta szívemből veletek érzek!

Ma voltam CTG-n és UH-on! Nóri kb. 3 kilócska, pocakom görcsölget, lepényem 0-ás még mindig!!!! Egy darabg nem szülünk szerintem............. Én úgy készülök innentől, hogy végig kihúzom a csajszival!

Kavicska! Drukkokat küldök, hogy legalább túl ne hordd! Aludni már én sem tudok, kész kálvária a fordulás! Az általad említett "csunyaságokat" vártam, én meg kaptam helyette viszketést!!! :lol: :lol: :lol: Kinek mi jár! :)
Bettica! Szééééééééééééééééééééééép fiatok lesz! :)
Luca! Tök jól néztél ki! Hogy vagytok?
Anyóm! Dorkának nem győzök jobbulást kívánni, remélem hamarosan meggyógyultok végre!
Lecsó! Isten hozott itthon benneteket! Cuppantom Tomi babát, Levinek is jobbulást!
Dimet, Csakegy! Gyerek altatásra nincs ötletetm............. Még!!! De nagyon figyelek, hogy mit csináltok, remélem fogok tudni belőle hasznosítani! :)

Most mennem kell, de jövök még ma!

A gratulákat külön köszönöm!!!!! :oops:
Vendég

Sziasztok!

Kavicska!

Ahhham, én sem adok Neked ezekkel a tünetekkel 1 hétnél többet, pedig én nem szoktam jóslatokba bocsátkozni. :D
Étvágytalanság, keményedések, leszálló pocak, nyíló méhszáj, innen már nincs sok vissza. Remélem a séta is fog "segíteni". :wink:
Szurkolok Neked! :lol:

Zsizsik!

Basszus, ez nem semmi! :(

Mi most készülünk fát ületetni az udvarba, olyan típust ami nagyra nő majd. Mindenképpen úgy tervezem, hogy olyan messze lesz a háztól, hogy ilyen viharok után se dőlhessen ránk. Én mindig ettől tartok... :roll:

Lecso!

Az első hüvelyinél mindenképp vágnak? :shock:
Nem akarom rombolni itt a közhangulatot, de ez miatt pl. szörnyen rettegek a kórházban való szüléstől... :(

Bettica!

Én még meg sem dícsértem ezt a nyakigláb nagyfiút! :D
Nagyon jó a képetek! :wink:

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Szüléstörténet:
Reggel voltak keményedések,majd kb 20-30 percenként fájásocskák.8:30-kor már rendes 5 perces nyenge fájások voltak.10:30-ra bementünk a kórházba,megvizsgált a doki,de teljesen zárt voltam.Az nst mutatott gyengébb rendszeres fájásokat.11 után mér 3 percesek lettek,ami a gép szerint még mindig elég lightosak voltak.Hááát én nem annak éreztem.12-ig néztek nst-vel,majd kiküldtek a szülőszobából sétálni a folyosóra hátha a gravitáció meghozza a várva várt eredményt.Kb 14h-ig sétáltunk,de a méhszáj csak nem nyílt.Újabb 1 óra nst.16h-kor kaptam az osztályon egy szobát.Szóljak ha változik a helyzet,erősödik a fájás vagy pont hogy gyengül,abbamarad.17:30-kor már nagyon elegem volt mindenből.Visszasétáltam a szülőszobához,elmondtam hogy még mindig nagyon fáj.A baj az lehetett hogy nem az egész hasam hanem csak a hasam alsó részében+a hüvelyemben éreztem a fájásokat.Újabb nst,majd 18h-kor vizsgálat.Na és végre 1 újnyira nyitva voltam.Ekkor már nagyon erős fájdalmaim voltak,azt mondtam ezt nem lehet kibírni.Kértem fájdalomcsillapítót,de azt mondták előszőr a doki megvizsgál megint.19h-kor 2 újnyira nyitva voltam,a doki azt mondta még nem ad fájdalomcsillapítót majd meglátjuk mi lesz!(A fájdalomcsillapítót úgy szeretik beadni,hogy a kitolási szakaszra elmúljon a hatása).Olyan 20:30körül egy másik orvos beadta végre a fájdolomcsillapítót.Majd megvizsgált,3 újjnyira voltam nyitva.Jött a burokrepesztés.A burokrepsztés után egyből a 3-ból 4 újjnyi lett,de még volt pereme a méhszájnak.Rá 10 percre már jöttek is a tolófájások,ekkor volt olyan 21h-ra.A fájások 3 percesek voltak,egy fájás alatt kb 3 nyomás fért bele.A szülés alatt felvetődött a császármetszés lehetősége,mert fájt a az előző heg+eléggé inogott a léc a jó szívhang és a rossz szívhang között!Egy nagyon aranyos dokinéni volt velem a szülésnél+szintén aranyos szülésznő!Oxigént kaptam,hogy minnél több jusson Tominak,ne kelljen a császár.Végül 21:55-kor megszülettet Tomi!!! Nehezen haladt előre a szülőcsatornán,aminek az oka valószínűleg hogy fent is volt még a tolófájások elkezdődésekor+2-szer a nyakán volt a köldökzsinór!8/10-es apgárt kapott.Nehezen akart elkezdeni sírni,de viszont nagyokat pislogott .Elvitték a melegítőhöz,kapott oxigént,rendbehozták,felöltöztették,majd utánna visszahozták.Apa végig ott volt vele addig.Eközben engem is rendbehozott a dokinő,majd meghitt 2 óra jött hármasban!

NEHÉZ VOLT,HOSSZÚ VOLT AZ A NAP,DE MEGÉRTE!ÍGY UTÓLAG MÁR NEM TŰNIK RÉMESNEK,SŐT!

Kép

Kép
lecso

_Monee jobban jársz ha vágnak ha kell mintha repedne :wink:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok.

Zsizsik, ejha, ezután mi sem fogjuk a lányainkat (ha lesz még) Emmának hívni, igaz? :evil:
Nektek is sok erőt kívánok a bosszúság és a károk, idegeskedés elviseléséhez! :(

Nekünk egy átaludt éjszaka után már jobb, arra gondolunk hogy sokkal, de sokkal rosszabbul is járhattunk volna...!

Kavics, ne aggódj a jövő hét miatt, az már nem fog szerintem szerepet játszani! Hacsak nem azt szeretnéd, hogy majd a a dokid látogasson téged, amikor már a picit szoptatod a szülőszobán! :wink: Egyébként az a "barna" nem a nyákdugó volt? Nekem barnásozás formájában ürülgetett kifele, utólag mondta a szülésznő, hogy tuti hogy az volt. Mert én semmiféle dugót nem találtam. :roll: :lol:

Mona, úgy látom a csokrod igencsak megosztja a közvéleményt! Van, akinek bejön, van akinek nem! :lol: De azzal egyetértek hogy ez csak egy apró momentum volt, ugyanis te magad gyönyörű voltál! Abban a ruhában, azzal a sminkkel! Én se ismertelek volna meg! :oops: A férjed mit szólt? Látott már előtte benne?

Luca, te nemkülönben! Nagyon mesés volt az a ruha.

Monee, a gátmetszés emlékeim szerint semmi. Én pl. semmit nem éreztem, csak kis hideget (a Lidocaint, ahogy ráfújták). Sőt utána sokkal jobb volt nyomni, nem feszített úgy a gát! Szerintem azok között a körülmények között a vágás nem egy nagy ügy... :?

Csillag, én ma vagyok 7+0 minden valósz. szerint, úgyhogy a dátum nálam október 20-21.
Én is hulla vagyok egyébként, ráadásul az én férjem csak este 7 után ér haza... a délutánok-kora esték már nagyon rázósak. Akkor kéne Bogit sétálni, játszótérre vinni, hogy kimozogja magát a jó esti elalváshoz, és erősen képtelen vagyok erre úgy 1-2 hete. De émelygés, hasfájás, ilyesmik most közel nincsenek olyan erősen, mint Bogival, szóval még akár szerencsém is van, és kezdem megint kétségbevonni, hogy hugi jön... :roll: Szóval Bogival sokkal rosszabbul voltam gyomrilag.

Anyoo, együttérzek. Bogi most megint beteg. 2 hete végigjátszottuk ugyanezt, most 6 héten belül harmadjára döglődik a gyermekem, irtózatos taknyolással, köhögéssel, fosással vegyítve. Kezdek berágni a babanapközire, mert mindig ott fertőződik vissza. :evil: Ez így nem megoldás, hogy 1 hétig ott, 1 hétig itthon, és én se haladok semerre. Azt hiszem elkezdem befogni azt a csajt, aki jár hozzánk takarítani, egy kis babysitterkedésre, mert így nem tudom, mi lesz. De addig nem is nagyon akarom már a bölcsibe vinni a gyereket, amíg le nem csengett mindenkinél a kórság, mert nagyon bepipultam most. :evil:

Amúgy egy kis vicces: www.petifoto.hu - feltétlen nézzétek meg! :lol: Lökött öcsém csinálta...

(Basszus most nézem, hogy Bogi mennyit fogyott... az arca már fele, mint ezeken a képeken, pedig 1 hónapja készültek...)

Kincs, ne izgulj. Nagy baba lesz, és akkor mi van? Nekem a be nem töltött 30.héten mondtak 32 hetes méreteket meg sooook magzatvizet, utána mondtak mindenfélét, 38.héten alig 3 kilót, szóval az UH pontosságáról nincsen túl jó véleményem. :wink:

És akkor most egy kis segítségkérés!!

Ez nagyon fontos lenne a május 24-ei PCOS közönségtalálkozó miatt!!

Valaki, aki ismer a Loreal kozmetikai cégnél embert, vagy valahonnan tud kontaktot (lehetőleg ott dolgozónak a számát, e-mail címét) szerezni hozzájuk, az feltétlenül jelentkezzen!

Egyszerűen ismeretlenként nem állnak velünk szóba.

Nagyon fontosak lennének, a Vichy termékeik és a korrekt tanácsadásuk miatt. Bármilyen info, segítség, ötlet nagyon jól jön, ehhez írjatok a sari.nora@pco-szindroma.hu címre. Most igazából EZ lenne nekem a legnagyobb segítség, ebben nem boldogulok!! :(
Vendég

Monee, én a gátmetszésnél kaptam érzéstelenítőt, semmit nem éreztem az egészből! felszivódó szállal varrtak, úgyhogy nem volt semmi gond. csak az ülés utána egy pár napig, meg a betét kirörzsölte, úgyhogy inkább puhább, vastagabb btétet érdemes vinni. egy kis kamilla hamar helyrehozta.

Kép

Kép
csillagfény

Norka!!!!! :)

Lökött öcsédet ölelem ezerszer, ezek a fotók tüneményesek! :):):):):):):):):):):):):):)

Tesóbabáért drukkolok, és azért is, hogy jól legyél, fizikailag is és lelkileg is!

Csokrom................ Pont lekakikálom már, kidühöngtem magam, szégyelje az, aki elkövette ezt a szemétséget! A ruhámban látott T., együtt mentünk megvenni, nem mertem egyedül belevágni! Állítólag nagyon tetszettem neki, és ettől boldog is vagyok! Még ma is mondta, hogy sűrűbben kellene becsavarni a hajamat, mert az egyenes nagyon uncsi! :lol: :lol: :lol: :lol: Hülye szerelmes jószág vagyok arra kellett rájönnöm, ég így 6 év után is!!!

Megyek, ma még sokat nem követtem el itthon!
Vendég

Köszi csajok a gátmetszéses hozzászólásokat!

Az a gond, hogy én továbbra is szimpatizálok az otthonszüléses elképzelésekkel, annak ellenére hogy tuti hogy kórházban fog születni a baba. És ezzel kapcsolatban a bábáktól, az első gyereküket is gátvédelemmel szült kismamáktól az az info jött le, hogy igenis meg lehet szülni az elsőt metszés nélkül és a kis repedések is sokkal jobban (akár napok alatt) gyógyulnak, mint a vágás. Bár tény hogy széles körűen nem tájékozódtam ez ügyben, de a külföldi (pl. Hollandia) otthonszüléseknél sincs gyakorlatban a a metszés. Szóval én továbbra is szkeptikus vagyok és ezek után nem vagyok hajlandó teljes nyugalommal elhinni amit a dokik állítanak.

Minderre még az is rájön, hogy én pluszban is parázhatok, mert nekem (nem tom mi az orvosi neve ennek a nyavajának) minden sebem vágott őrülten csúnyán gyógyul. Még mittomén a normál népeknek csak egy vonal marad az metszés helyén, addig nekem ilyen vastag vékony bőrből való kidudorodás, ami olyan mintha a lukon kinőtt volna a hús (már bocs). Szóval nem tudom hogy akarok-e oda le egy ilyen heget.... :( Őszintén féltem a szekszuális életünket... :(
Az anyajegy levételes sebeim is még így 7-8 év után is olyanok a hátamon, mintha tegnap késeltek volna meg. :?

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

nekem is ilyenek a sebeim...az epekő helye is katasztrófa, a császárról nem is beszélve...
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?