Zsófi!
Az én magnézium dózisom is őrületes, mégis van vagy napi 20 keményedésem, éjjel meg folyamatosan kemény!
A vádlim egy hónapja kezdett el megint görcsölni éjjel-este... mitkellmondjak?? nagyon boldog voltam tőle, hogy még ez is! Elég volt pedig az első 4 hónapban, hogy rendszeresen erre keltem éjszaka.
Hát úgy látszik, hogy mi most már végigszenvedjük a hátralévő időt! Pedig nem kéne!
Ági!
Ahogy Zsófi is mondta, próbálj vkivel beszélni a szülésről. Nem jó, ha igy indulsz neki! Mondjuk én egyiknek sem úgy mentem, hogy tuti könnyü és gyors lesz. Inkább úgy, hogy végre megindult, most már órák kérdése és a kezemben lesz a baba. Nem zárkóztam el attól, hogy esetleg hosszú és nehéz vajúdás lesz, de nem is rágtam magam ezen. Szerencsére gyors volt mind a kettő, hogy könnyü... én ezen azért mindig elgondolkodok, amikor azt mondják, hogy húúú, micsoda könnyü szülés volt. Hát nem tudom, de egy szülés akkor sem könnyü, ha két óra alatt kint van a baba.
Csak van könnyebb és van nehezebb szülés. De nem szabad magad már előre rágni rajta, hogy milyen lesz, mert akkor tele leszel feszültséggel és tényleg sokat tudsz rontani vele!! Ha stresszes leszel és tele félelemmel az neked is nagyon rossz lesz!
Most gondolj csak abba bele, pl... itt vagyok én... kettőt szültem eddig, mindkettővel a kórházba érkezéstől számitva 5 órát vajúdtam. Az elsőt EDA nélkül a másodikat azzal szültem. Ha olyan borzasztó dolog lenne a szülés, hogy nem lehet kibirni, bevállalnék még egyet, vagy akárki szülne másodikat?
Nekem mondhatni gyors és könnyü volt (ahhoz képest, hogy anyám 24 órát vajúdott anno).... és fájt, mert hazudok, ha azt mondom, nem fájt. De most újra szülni fogok! És állok elébe, sőt, várom nagyon! Én már szivesen lennék ott a szülőszobán egy szép áprilisi napon, hogy nos, mindjárt itt lesz Zsófibaba! És egy csepp félelem nincsen bennem, pedig tudom, mi vár rám és benne van a pakliban, hogy amilyen nehéz volt ez a terhesség, olyan nehéz lesz a szülés. De nem baj, túl fogom élni, a végeredmény a fontos!!!! Az a kis rózsaszin, ráncos, szuszogó csomag, amit a hasadra tesznek és csak néz rád! Arra gondolj!!!
Hogy anya leszel és a világ legcsodálatosabb dolga életet adni! Ha néha ugyan másért nemis, de ezért az egyért szerencsésnek érzem magam, hogy nőnek születtem és megélhettem már kétszer ezt a csodát! És most újra itt állok előtte!